(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


پنج شنبه 30  آذر  1391 - شماره 20386

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
بن بست سكولاريسم (يادداشت روز)
دق مرگ (گفت و شنود)
احمدي نژاد : تلاش براي اجراي هدفمندي يارانه ها انتخاباتي نيست
واكنش اتحاديه اروپا به اظهارات دكتر عباسي
كيهان و خوانندگان
اي كلك ! بازم كه سينه خيز رفتي! (خبر ويژه)
ولش كنيد! طفلك مي خواسته مبالغه و جلب توجه كند! (خبر ويژه)
آمريكا در شرق مديترانه با نفوذ فزاينده ايران مواجه است (خبر ويژه)


بن بست سكولاريسم (يادداشت روز)

شوراي اطلاعات ملي آمريكا اخيرا گزارشي را منتشر كرد كه در آن تلاش شده بود تا تحولات خاورميانه تا سال 2030 مورد ارزيابي قرار بگيرد.
البته اين نكته گفتني است كه شوراي اطلاعات ملي آمريكا زير مجموعه جامعه اطلاعاتي آمريكاست و هر 4 سال يكبار گزارش ويژه اي را منتشر مي كند و ديدگاه و نتايج بررسي هاي خود را درباره تحولات آينده جهان ارائه مي دهد.
در اين گزارش كه تلاش شده چشم انداز خاورميانه در دو دهه آينده با نگاه به منافع واشنگتن مورد واكاوي قرار بگيرد آنچه كه بيش از هر چيزي توجهات را به خود معطوف مي كند دغدغه مواجهه آمريكا با «اسلام سياسي» و «موج قدرت گرفتن اسلام گراها» است.
تهيه كنندگان اين گزارش در ارزيابي تحولات خاورميانه در آينده و اينكه اين منطقه استراتژيك دستخوش چه تغييراتي خواهد شد سؤالات و گمانه زني هاي متعددي را مطرح كرده اند.
يادداشت پيش روي، به واكاوي اين گزارش و بررسي فرضيه هاي آن درباره تحولات خاورميانه در دو دهه آينده اختصاص ندارد اما نكته اي كه حائز اهميت است و در ادامه به موضوع اصلي اين نوشته مرتبط است هراس و ترس پژوهشگران شوراي اطلاعات ملي آمريكا از ظهور و بروز قدرتمندانه اسلام گرايي در منطقه خاورميانه است و از همين روي؛ به پيروزي احزاب اسلام گرا طي سال هاي اخير اذعان مي كنند.
مقارن با اين فضا، موضوع همه پرسي در قانون اساسي مصر قابل اعتناست. شنبه گذشته- 15دسامبر- دور اول همه پرسي قانون اساسي مصر در قاهره، اسكندريه و 8 استان ديگر برگزار شد و حدود 60درصد از شركت كنندگان به قانون اساسي رأي مثبت دادند.
دور دوم اين همه پرسي نيز پس فردا- 22 دسامبر- در 18 استان باقي مانده برگزار خواهد شد.
نكته كليدي اين است كه در قانون اساسي جديد مصر تصريح شده است «شريعت اسلامي» بايد منبع اصلي قانون گذاري در كشور باشد.
اكنون درباره هراس آمريكايي ها از موج اسلام خواهي در منطقه از يكسو و قرار گرفتن شريعت اسلامي به عنوان منبع اصلي قانون گذاري در مصر كه مي رود الگويي براي كشورهاي ديگر در منطقه باشد نكاتي قابل تامل است؛
1- با پيروزي انقلاب اسلامي در بيش از سه دهه پيش، اتفاق مباركي كه در صحنه اجتماع و سياست بروز پيدا كرد حاكميت آموزه هاي ديني و اسلامي بود.
براي همين در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران منبع اصلي قانون گذاري، شريعت اسلام قرار گرفت.
اصل چهارم قانون اساسي كشورمان تصريح دارد؛ «كليه قوانين و مقررات مدني، جزايي، مالي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها بايد براساس موازين اسلامي باشد، اين اصل بر اطلاق يا عموم همه اصول قانون اساسي و قوانين و مقررات ديگر حاكم است و...»
نكته اين است از زماني كه جمهوري اسلامي اين نسخه حاكميتي را به صحنه آورد آمريكايي ها و ديگراني كه حاكميت اسلام را برنمي تافتند و با منافع زياده خواهانه و افزون طلبانه آنها مغاير بود كوشيدند تا نسخه هاي به اصطلاح دموكراسي يا سكولار را به منطقه تحميل نمايند.
اما سؤال اين است كه آيا موفق بوده اند و توانسته اند جلوي الهام بخشي و نفوذ جمهوري اسلامي را در پهنه تحولات خاورميانه بگيرند؟ بدون ترديد اگر در اين راه موفق مي بودند اكنون تحولات خاورميانه در بستر بيداري اسلامي با الهام بخشي از انقلاب اسلامي ايران شتاب نمي گرفت.
واقعيت دقيق و عميق ماجرا را مي توان در اذعان برخي از تحليلگران و رسانه هاي غربي نيز پي گرفت.
نمونه ها در اين زمينه بسيار است اما تحليل نشريه فرانت پيج كه چهار روز پيش منتشر شد خواندني است؛
«بايد پذيرفت كه كشورهاي عربي در انقلاب هاي اخير از انقلاب اسلامي ايران الگوبرداري كرده اند.» اين نشريه چاپ آمريكا همچنين با اشاره به همه پرسي قانون اساسي مصر مبتني بر شريعت اسلامي مي نويسد؛ «تلاش هاي آمريكا در سال هاي اخير براي برقراري دموكراسي در خاورميانه اين ارمغان را داشته كه كشورهايي غيرليبرال به وجود آمدند و اسلام گراها قدرت را به دست گرفته اند كه در برقراري نسخه اي از حكومت اسلامي مانند ايران با هم اشتراك دارند.»
2- در سطحي بزرگتر آنچه كه اكنون محرز شده اين است كه پروژه «اسلام هراسي» آمريكا و چند كشور غربي به شكست انجاميده است. آمريكا و متحدانش بخصوص در 12 سال گذشته و به بهانه حادثه ساختگي 11 سپتامبر در ادامه گفتمان دروغين مبارزه با تروريسم، پروژه «اسلام هراسي» را كليد زدند ولي سؤالي كه به ميان مي آيد اين است كه نتيجه اين پروژه با تحولات كنوني منطقه خاورميانه چقدر منطبق است؟
پاسخ آن است كه اين پروژه نتيجه معكوس داده و موج اسلام خواهي به صورت فزاينده اي در حال پيشروي است. به تعبير «نيويورك تايمز» حتي لشكركشي هاي آمريكا به عراق و افغانستان نيز نتوانست جلوي اسلام خواهي در منطقه را بگيرد.
براي همين است وقتي كه شوراي اطلاعات ملي آمريكا آينده تحولات خاورميانه را براي 20 سال بعد به ارزيابي مي نشيند بيش از هر چيزي از موج اسلام خواهي و قدرت گرفتن اسلام گراها احساس نگراني مي كند.
3- از سوي ديگر؛ الهام گيري انقلاب هاي منطقه از انقلاب اسلامي ايران و نشانه هايي چون تدوين جديد قانون اساسي مصر مبتني بر شريعت اسلامي كه همه پرسي 15 دسامبر مهر تاييدي بر آن بود به وضوح بيانگر آن است كه پروژه سكولاريسم نيز در منطقه خاورميانه به محاق رفته است.
به موازات لشكركشي و قشون كشي هاي آمريكا در بيش از يك دهه گذشته به خاورميانه، آنها تلاش مي كردند مدل به اصطلاح دموكراسي غربي را در قالب پروژه سكولاريسم به كشورها و ملت هاي اين منطقه تحميل نمايند.
حذف دين و آموزه هاي اسلامي از صحنه اجتماع و سياست، هدف نهايي و اصلي مدعيان دموكراسي بود تا حكومت هاي سكولار شكل بگيرد. البته ناگفته پيداست كه حكومت هاي مرتجع عربي چون خطري براي منافع آمريكايي ها نداشت به همان شيوه هاي سلطنتي و پادشاهي با حاكمان سرسپرده و دست نشانده ادامه حيات مي داد ولي ملت هاي منطقه در بستر بيداري اسلامي اين ذلت را بر نتافتند و بي شك چشم انداز آينده را بايد در چنبره اسلام خواهي مردم خاورميانه تحليل و ارزيابي كرد.
اين نكته را نيز بايد به مطالب بالا علاوه كرد كه تلاش براي تحقق پروژه سكولاريسم در منطقه خاورميانه با حمايت مستقيم و بي پرده آمريكا و غرب صورت گرفت.
از همين روي تحركات و دسيسه ها براي دنيوي كردن دين مردم- بخوانيد فرآيند سكولاريزاسيون- در جاي جاي خاورميانه دنبال شد و گروه هايي چون 14 مارس در لبنان، العراقيه در عراق، جريان اصلاحات و بعد فتنه سبز در ايران در همين راستاست. البته با حمايت و پشتيباني آمريكا طي سال هاي اخير تلاش زيادي شده است تا مدل «اسلام سكولار» - بخوانيد اسلام وارونه- نيز مدل و الگوي منطقه خاورميانه قرار بگيرد كه خيزش و خروش معنادار ملت ها در بستر بيداري اسلامي با شاخص هايي چون ضد آمريكايي بودن نشان مي دهد اين تاكتيك به سرانجام نرسيده است.
4- و بالاخره بايد گفت تحولات كنوني منطقه آشكارا نشان مي دهد پروژه هاي آمريكايي كه شريعت اسلامي را نشانه رفته با شكست همراه بوده است و حتي امپراتوري رسانه اي غرب با فضاسازي ها و جنجال پراكني ها در فريب افكارعمومي و ملت هاي مسلمان و آزاديخواه خاورميانه ناكام بوده است.
دور اول همه پرسي مردم مصر نيز نمونه اي است كه بخوبي ثابت مي كند سياست غربي ها در مديريت مطالبات افكارعمومي به در بسته خورده است و مردم علي رغم تمام تحركات رسانه اي غربي و فضاسازي ها، آگاهانه به قانون اساسي مبتني بر شريعت اسلامي راي داده اند.
آنچه در اين ميان محرز بوده اين است كه تلاش گروه ها و تشكل هاي سياسي كه گفتمان دموكراسي غربي را دنبال مي كنند و آرزوي حاكميت سكولاريسم را به انتظار نشسته اند مصداق تخم افكندن در شوره زار است كه هيچ گاه ثمره و محصولي را در پي نخواهد داشت. طرفه آنكه اكنون برخي از مدعيان اصلاحات به آنچنان حقارتي افتاده اند كه نسخه سكولاريسم را به ملت هاي مسلمان پيشنهاد مي كنند.
دست خالي آمريكا و متحدانش براي مقابله با حاكميت ديني به جايي رسيده است كه به توصيه آنان عنصر حقيري نظير مهاجراني وزير دولت اصلاحات اخيرا طي يادداشتي در روزنامه الشرق الاوسط به مصري ها توصيه مي كند از حاكم شدن احكام اسلامي بر كشورشان جلوگيري كنند!
اين نسخه پيچي براي آن است كه از همان ابتدا كه مدعيان اصلاحات، ارزش هاي اسلامي را زميني برشمردند و قرائت هاي مختلف از دين را پيش كشيدند و «اسلاميت» نظام را مانع پيشرفت و ترقي دانستند معلوم بود كه آينده آنها وضعيت امثال جناب مهاجراني خواهد بود كه اكنون ريزه خوار سفره وهابيت و آل سعود شده اند و طبيعي است كه بايد از احكام اسلامي گريزان باشند.
حسام الدين برومند
 


دق مرگ (گفت و شنود)

گفت: يكي از سناتورهاي آمريكايي مي گويد؛ اگرچه لازم است از گروه هاي اپوزيسيون ايران كه در آمريكا و اروپا هستند حمايت كنيم ولي تجربه نشان داده است كه سرمايه گذاري روي آنها وقت تلف كردن است.
گفتم: واسه چي؟! نگفته چرا؟!
گفت: مي گويد اين گروه ها طي چند سال گذشته نتوانسته اند هيچ اقدام مؤثري عليه رژيم حاكم بر ايران انجام بدهند.
گفتم: حيوونكي دولتمردان آمريكايي، از دست اين اپوزيسيون خل و چل چه عذابي مي كشند؟!... ميگن دو تا خل و چل با هم شطرنج بازي مي كردند، وزير شطرنج از عصبانيت سكته كرد و شاه شطرنج دق مرگ شد! و اسب شطرنج هم، حيوونكي بدجوري رم كرد!
 


احمدي نژاد : تلاش براي اجراي هدفمندي يارانه ها انتخاباتي نيست

رئيس جمهور مهمترين راهكار مقابله با تحريم هاي دشمن را اجراي كامل طرح هدفمندي يارانه ها عنوان كرد و اظهار داشت :براي مقابله با تحريم هاي دشمن همه بايد زير نظر يك پرچم واحد حركت كنيم.
محمود احمدي نژاد در مراسم گراميداشت دومين سالروز اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها كه در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد، با اشاره به اينكه بر هم زدن بازار ارز توطئه اي از سوي دشمن بود و عده اي نيز در داخل كشور به همين منظور دست به دست هم دادند، گفت: دليل ندارد كه ما افزايش قيمت ارز را به طرح هدفمندي يارانه ها بچسبانيم.
وي با اشاره به اينكه طرح تغيير واحد پول ملي آماده است، گفت: تنها منتظر هستيم كه اوضاع به ثبات برسد تا اين طرح را اجرا كنيم.
رئيس جمهور با بيان اينكه دولت هاي گذشته به دليل هزينه هاي تحول در بحث اقتصادي مشغول به طرح هاي روبنايي در اقتصاد شدند و زماني مهمترين دغدغه اقتصاد كشور كارت بازرگاني بود اظهار داشت: در دولت نهم كار را آغاز كرديم و جلساتي را با ساير قوا برگزار كرديم و اگر مي گذاشتند طرح را در همان دولت نهم اجرايي مي كرديم.
اختيارات دولت كم بود
رئيس جمهور ادامه داد: در برنامه سوم و چهارم توسعه دولت اختيارات تام براي اجراي اين قانون داشت اما اختيارات دولت ما هنگام اجراي قانون يك دهم مسئوليت ها بود،اما خدمت آقا رفتيم و نامه نگاري هايي انجام شد و كار را آغاز كرديم.
وي افزود: ما در همان مرحله اول طرح مي توانستيم 100 درصد طرح هدفمندي يارانه ها را اجرا كنيم. آنها كه مي گويند امكان اجراي اين طرح در داخل كشور در آن مدت وجود ندارد،كشور را نمي شناسند.
وي با اشاره به اينكه در سال گذشته با يك تخلف اقتصادي تمام فضاها بسته و كار بانك ها قفل شد، گفت: ما 4 وارد كننده بزرگ علوفه داشتيم كه همه فراري شدند. اگر تخلفي اتفاق افتاده بود بايد متخلفان دستگير مي شدند و دليلي براي بر هم زدن فضاي كشور نبود.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه وي در انتخابات آينده نمي تواند كانديدا شود گفت:برخي ها تلاش دارند تمام ثمرات اجراي طرح هدفمندي يارانه ها را به انتخابات بچسبانند كه اين كار عبثي است.
احمدي نژاد گفت: ما كه آخر نفهميديم در بحث تخلف بزرگ اقتصادي چه اتفاقي افتاد،اگر شما فهميديد بگوييد.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه بايد اجازه صرف بخشي از ذخيره صندوق ارزي به دولت به شكل ريالي داده شود، گفت: اگر بخشي از پول صندوق ذخيره ارزي در بازار آزاد و مركز مبادلات فروخته شود ما بيش از 12 هزار ميليارد تومان خواهيم داشت كه مي توانيم آن را به بخش صنعت تزريق كنيم و سبب يك تحول بزرگ در بخش صنعت شويم.
وي با اشاره به اينكه دولت فاقد يك پايگاه اطلاعاتي از تمام درآمدهاي تك تك افراد است، گفت: با تلاش دوستان ما 7/5 تا 8/5 ميليون نفر را از آمار كم كرده ايم اما چرا بايد اينگونه باشد؟
همه دولت ها در اين كشور مستاجر هستند
وي با اشاره به اينكه همه دولت ها و همه افراد در اين كشور مستاجر هستند، گفت: ما بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه اگر بخواهيم در اقتصاد به عددهاي مطلق تكيه كنيم، به جايي نخواهيم رسيد. تورم و رشد اقتصادي نسبي است. حجم اقتصاد كشور چين نزديك به 5 هزار ميليارد دلار است و يك درصد رشد اقتصادي براي كشور 50 ميليارد دلار خواهد شد كه به اندازه واردات ماست.
رئيس جمهور ادامه داد: اين دولت پاك ترين دولت در تاريخ اخير كشور است. الان ما بايد كشور را بسازيم و ما مي توانيم اين كار را انجام دهيم. دولت نوكر ملت است و از بالا رفتن ارباب خود خوشحال مي شود.
وي با اشاره به اينكه تلاش ما اجراي كامل هدفمندي يارانه ها است، گفت: ما سال پيش نتوانستيم مرحله دوم هدفمندي را اجرا كنيم، امسال نيز نتوانستيم. اجراي طرح كامل هدفمندي يك ضرورت است و دواي درد امروز ما هدفمندي است. اگر تورم صد در صد رشد دارد ما بايد قدرت خريد مردم را 110درصد بالا ببريم.
تمام مسائل اقتصادي كشور نبايد در بحث انتخابات تفسير شود
احمدي نژاد گفت: ما بايد مردم را در اقتصاد كشور شريك كنيم و بتوانيم كاري كنيم تا بحث يارانه انرژي از اقتصاد كشور خارج شود.
وي افزود: در روز نزديك به 8.1 ميليون بشكه صرف مصرف داخلي نفت مي شود كه با احتساب نفت بشكه اي صد دلار و دلار 2 هزار و 400 تومان در سال هزينه اي نزديك به 150 هزار ميليارد تومان مي شود.
وي افزود: با احتساب گاز مصرفي در داخل كشور و هزينه بين المللي آن در سال نزديك به 150 هزار ميليارد تومان ارزش گاز مصرفي مي شود و شما مي توانيد حدس بزنيد اين در اقتصاد چه مي كند.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه تمام مسائل اقتصادي كشور نبايد در بحث انتخابات تفسير شود، گفت: من كه ديگر دوره بعد نمي توانم كانديدا شوم پس چسباندن هدفمندي يارانه ها به انتخابات چه ضرورتي دارد.

 

واكنش اتحاديه اروپا به اظهارات دكتر عباسي

 


اتحاديه اروپا بلافاصله به اظهارات دكتر فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان مبني بر اينكه جمهوري اسلامي ايران به درخواست ديگران، غني سازي 20 درصد را تعليق نخواهد كرد، واكنش نشان داد.
خبرگزاري رويترز از دوبي گزارش داد كه در پي اظهارات فريدون عباسي دواني، رئيس سازمان انرژي اتمي ايران، سخنگوي كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا تاكيد كرد: ايران بايد به اين نگراني مهم فوري، كه مسئله غني سازي 20 درصدي است، با برداشتن يك گام ابتدايي اعتمادساز و جامع در اين باره پاسخ بدهد!
وي با اين ادعا افزوده است؛ تا به اين وسيله فضايي براي ديپلماسي و مذاكرات بيشتر ايجاد شود.
بنا بر اين گزارش، مارك فيتز پاتريك، كارشناس هسته اي در موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك نيز درباره اظهارات عباسي گفت: اين موضع سرسختانه نشانه خوبي براي موفقيت دور بعدي مذاكرات نيست كه در آن توقف غني سازي 20 درصدي فقط يكي از گام هايي است كه از ايران درخواست خواهد شد.
بنا بر اين گزارش برخي ديگر مدعي شدند كه سخنان عباسي و ديگر مقامات ايران براي مصرف افكار عموم داخل و خارج بيان شده است.
مارك هيبز، از كارشناسان موسسه كارنگي گفت كه آنچه در پشت پرده مي گذرد، مهم است.
در عين حال بنا بر اين گزارش، سخنگوي اتحاديه اروپا گفت كه 1+5 همچنان در انتظار پاسخ ايران به تاريخ احتمالي انجام مذاكرات جديد هستند.
وي گفت: ما هفته گذشته تماسي داشتيم و پيشنهاد دور ديگري از مذاكرات را داديم. در انتظار شنيدن پاسخ (آنها) هستيم.
خاطرنشان مي شود؛ فريدون عباسي دواني، رئيس سازمان انرژي اتمي در گفت وگويي با پايگاه اطلاع رساني دولت تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران غني سازي 20 درصد را به خاطر خواست ديگران تعليق نخواهد كرد.
وي در پاسخ به سوالي در مورد زياده خواهي غربي ها در خصوص تعليق غني سازي 20 درصد گفت: جمهوري اسلامي ايران غني سازي 20 درصد را به اندازه نيازش و تا هر زماني كه به آن احتياج داشته باشد توليد خواهد كرد.
عباسي در ادامه تصريح كرد: غني سازي 20 درصد حق ملت ايران براي استفاده در راكتور تهران است و از اين حق با اقتدار دفاع خواهد كرد.

 


كيهان و خوانندگان

سامانه پيام كوتاه 30002323
¤ ملت شريف ايران اين عزاداران حسيني با بدرقه ضريح جديد اباعبدالله الحسين ميزان ارادت خويش را به ائمه معصومين بويژه سالار شهيدان امام حسين(ع) به نمايش گذاشتند اگرچه فتنه گران و عوامل فجايع عاشوراي سال 88 را خوش نيامد.
5165---0919
¤ حمايت از فتنه گران فتنه سال 88 از نظر ملت فهيم اقدامي غيرقابل گذشت است. اگر گروه ها و جريان هاي سياسي علاقه دارند در انتخابات حضور فعال داشته باشند به اين گونه مسائل كه جامعه ايران به آنها حساسيت دارد توجه بكنند.
3093---0935
¤ اگر آقاي موسوي لاري مي دانست كه مردم از ايشان و امثال وي به خاطر فتنه گري در سال 88 تا چه حد عصباني هستند شايد در حق شهيد لاجوردي جسارت نمي كرد و سخنان دروغ به اين شهيد والامقام نسبت نمي داد.
6484---0917
¤ اين چه دموكراسي و آزادي در آمريكا است كه در يك حادثه يك نفر قاتل 20 نفر بچه دبستاني را مي كشد اجازه انتشار هيچ نوع تصوير از حادثه و مقتولين نمي دهند ولي در ايران در يك حادثه آتش سوزي چند دانش آموز دچار حريق مي شوند تا دلتان بخواهد عكس و فيلم و خبر در دنيا پخش مي كنند. آنهايي كه در داخل كشور براي آمريكا و غرب يقه پاره مي كنند در اين مورد يك چيزي بگويند.
1347---0912
¤ چگونه دولت آمريكا براي كشته شدن 20 دانش آموز آمريكايي چهار روز تعطيل اعلام مي كند و كودكان از تماشاي اخبار منع مي شوند ولي كودكان فلسطيني، افغاني، عراقي، سوري، بحريني و توسط ايادي استكبار قتل عام مي شوند در آمريكا هيچ اتفاقي رخ نمي دهد و حتي اجازه نمي دهند مردم آمريكا از آن مطلع شوند.
قاجار
¤ هرگاه شيطان كوچك (ابليس) از كار خود پشيمان و توبه كرد مي توان به رعايت حقوق ملت ايران از طرف شيطان بزرگ (آمريكا) خوشبين بود.
7902---0913
¤ گويا برخي مسئولين سياست خارجي ما هنوز به مرحله يقين نرسيده اند كه رؤساي جمهور آمريكا بدون اجازه صهيونيست ها هيچ اختياري از خود ندارند يكي از اين مسئولين گفته بود كه «اتحاديه اروپا امروز آلت دست آمريكاست» در واقع و حقيقت امر اين است كه دنيا آلت دست صهيونيست هاي كودك كش است. فقط براي نمونه به مذاكرات بغداد (1+5) و درخواست آنها از ايران توجه كنيد: 1- فردو بسته شود. 2-غني سازي متوقف گردد. 3- اورانيوم با غناي 20 درصد از ايران خارج شود؟! نماينده آمريكا به سرزمين هاي اشغالي رفت و آنها به حضور نپذيرفتند؟! چرا كه حرف آنها را نتوانسته بودند به كرسي بنشانند.
يك شهروند
¤ كسي كه امروز ولايت را تنها بگذارد اگر در زمان امام حسين(ع) هم بود آن حضرت را در مبارزه با يزيد تنها مي گذاشت. بنابراين نبايد سر خودمان را كلاه بگذاريم.
زارع از همدان
¤ در فروشگاه هاي رفاه و شهروند غير از مواد خوراكي كه تهيه شده در داخل كشور هستند هيچ كالايي كه ساخت داخل باشد ديده نمي شود. وقتي شهرداري با توليد ملي اين گونه با سردي برخورد مي كند از كسبه آزاد چه انتظاري داريم.
9919---0912
¤ چرا سازمان تامين اجتماعي بدون توجه به كاهش جمعيت و تاكيدات و رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و توصيه رياست جمهوري همچنان مثل گذشته بابت فرزند چهارم به بالا براي صدور دفترچه بيمه هر ماه مبلغ 6500 تومان جريمه دريافت مي كند. آيا وقت تجديد نظر در اين قانون نرسيده است؟
علي اصغر نوعي
¤ روستاهاي خراسان رضوي بافت فرسوده اي دارند. ضرورت دارد مسئولين بنياد مسكن اين استان قبل از وقوع حوادث طبيعي به فكر مقاوم سازي خانه هاي روستايي منطقه باشند و باعث دلگرمي روستائيان بشوند.
3419---0915
¤ كسي صداي ما را به گوش مسئولين مسكن مهر برساند. در بندرعباس مبلغ 12 ميليون پول از ما گرفته اند هنوز اسكلت ساختمان ها بالا نرفته است.
4571---0917
¤ سازمان تامين اجتماعي با افزايش مرخصي زايمان از 6 ماه به 9 ماه مخالفت مي كند توجيه آن اين است كه چنين ابلاغيه اي به دستشان نرسيده است. در اين بين تقصير خانم هاي كارمند اين سازمان چيست كه بايد از تسهيلات قانوني محروم باشند.
0407---0912
¤ اداره منابع طبيعي شهرستان خلخال مزارع روستائيان محروم لمعه رشت را كه از قديم الايام در آنها كشاورزي مي كردند به صورت ملي ثبت نموده است اين اقدام براساس كدام حكم شرعي صورت گرفته است؛ از مسئولين نظام مقدس جمهوري اسلامي درخواست مي شود به اين موضوع رسيدگي و افراد متخلف را مجازات نمايند.
اسدي-روحاني محل
¤ آسفالت ورودي بزرگراه فتح به آزادگان كاملا از بين رفته است با چاله هايي كه به وجود آمده هر روز شاهد ترافيك سنگين چند كيلومتري در اين مسير هستيم. چه مي شد كه درصدي از بودجه مربوط به افتتاح پروژه ده كيلومتر از بزرگراه آزادگان در اين راه هزينه مي شد.
0530---0912
¤ مسير بين شهرهاي بيرجند، سرايان و جزين بسيار ناهموار است و احداث خط راه آهن در اين مسير بسيار كم هزينه مي باشد. فقط همت و تلاش آقاي رئيس جمهور و دولت را مي خواهد كه شهروندان اين شهرها خوشحال بشوند و شاهد پيشرفت و توسعه اقتصادي در خراسان جنوبي باشيم.
2773---0913
¤ گاهي اوقات مشاهده مي شود كه برخي پرونده هاي قضايي كه به دادگاه تجديدنظر ارسال مي شود و زماني كه برمي گردد تمام زحمت هاي كشيده شده توسط قاضي دادگاه اول ناديده گرفته شده و پرونده سير ديگري با 180 درجه تفاوت از حكم صادره قبلي پيدا كرده است. عرضم اين است كه بايد دقت و حساسيت بيشتري روي پرونده هاي قضايي صورت بگيرد تا حق و ناحق نشود.
بوربور
¤ به اميد اينكه با دريافت وام ازدواج بتوانم مقداري جهيزيه تهيه و تشكيل خانواده بدهم ازدواج كردم ولي الان از وام ازدواج و تهيه جهيزيه خبري نيست. نمي دانم در اين عمل انجام شده چه كار بايد بكنم.
9555---0938
¤ هفته گذشته خبر كشف 200 كيلو طلا و بيش از 20 هزار ليتر گازوئيل اعلام شد و آقاي ابويي گفتند برخي كارمندان نيز در اين قضايا دست داشته اند از دستگاه قضايي درخواست رسيدگي دقيق به ماجرا را دارم و از مطبوعات هم مي خواهم به رسالت خود جامه عمل بپوشند.
يك پيام
¤ سرقت گوسفندان و احشام روستائيان شهرستان ملاير استان همدان چند صباحي است كه بلاي جان آنها شده است. آنها هستي و سرمايه شان چند راس دام و چند قطعه طيور است و كسي نيز پيگير اين معضل نيست بالاجبار خودشان چند نفر به چند نفر تأمين امنيت اموالشان را بر عهده گرفته اند. انتطار آن مي رود كه مسئولين امر با در دست گرفتن اقتدار عمل، امنيت لازم را براي روستائيان فراهم كنند تا آنها با خيال راحت به امرار معاش و گذران زندگي بپردازند.
محمودي
¤ يك بازنشسته هستم. علي رغم برخورداري از بيمه تكميلي از مبلغ 633 هزار توماني كه هزينه درمانم كرده ام بيمه آتيه سازان بعد از گذشت 9 ماه فقط 124هزار تومان آن را پرداخت كرده است. واقعاً دلمان را به چه چيز بيمه خوش بكنيم.
5913---0938
¤ با توجه به عربده كشي عده قليلي از اراذل و اوباش ورامين كه در 30 كيلومتري پايتخت قرار دارد شايسته است كه بساط آنها برچيده شود تا امنيت شهروندان را خدشه دار نكنند. اگر مشكلي در كار است مسئولين بفرمايند تا وارثان حماسه 15خرداد خود وارد عمل شوند و آنها را سرجايشان بنشانند.
6555---0939
¤ از مسئولين صدا و سيما درخواست مي شود مشكل سامانه ديجيتال شهرستان خور و بيابانك را مرتفع نمايند.
9814---0913
پاسخ روابط عمومي شهرداري منطقه 12
در پاسخ به مطلب مندرج در روزنامه مورخ 11/9/91 با موضوع «طرح ترافيك شهري ساكنان خيابان خورشيد» به اطلاع مي رساند: طبق اعلام حوزه معاونت حمل و نقل و ترافيك منطقه، برابر مصوبه شوراي عالي ترافيك تردد خودروهاي بدون آرم در محدوده طرح ممنوع مي باشد.»
 


اي كلك ! بازم كه سينه خيز رفتي! (خبر ويژه)

ارگان رسانه اي شبكه فتنه و نفاق مدعي احترام به شهيد صياد شيرازي شد و نوشت: شهدا، سرمايه هاي جامعه و محور همبستگي و غرور ملي هستند.
پايگاه اينترنتي كلمه كه به كمك عناصر فراري مقيم پاريس و بروكسل به روزرساني مي شود، به بهانه پنج هزارمين روز ترور شهيد صياد شيرازي نوشت: يكي از معدود بخش هايي كه سرمايه هاي انساني اش با همه كج سليقگي هاي حكومتي نزد جامعه محترم مانده، ايثارگران و شهداي 8 سال جنگ تحميلي هستند؛ و از جمله اين سرمايه هاي ماندگار، شهيد صياد شيرازي است؛ امير شجاع ارتش كه پس از سال ها رشادت در جبهه هاي دفاع از ميهن، جانش را در كينه توزي خائن ترين جريان تروريستي ايراني و همسنگران دشمن متجاوز، يعني فرقه رجوي از دست داد و به خيل شريف شهداي سرفرازمان پيوست...
كلمه در عين حال مي افزايد: يكي از رويه هاي تلخ جاري در كشورمان، از دست دادن بي جايگزين سرمايه هاي اجتماعي است. اتفاقي كه دوره اي با زباني ديگر به عنوان «نخبه كشي» در جامعه ايران مطرح شد و هنوز هم به كار مي رود. اين در حالي است كه جوامع توسعه يافته اصرار زيادي در حفظ سرمايه هاي خود به عنوان لنگرگاه هاي جامعه و محورهاي تفاهم و همبستگي ملي دارند. براي اثبات ادعاي بي توجهي به سرمايه هاي اجتماعي، مروري براسامي پرافتخاري كه در زندان هاي كشورمان به عنوان زنداني سياسي در اسارت اند، به تنهايي گوياست. همين طور بلايي كه پيشتر در تبليغات رسمي بر سر بزرگاني چون دكتر محمد مصدق، مهندس مهدي بازرگان، دكتر يدالله سحابي، آيت الله منتظري، و امثالهم آورده شد و موج آن سرمايه سوزي ها به ديگر بزرگان هم رسيد.
اين سايت اينترنتي در ادامه مي نويسد: از جمله صحنه هاي زيباي بلوغ اجتماعي در زمان تبليغات انتخاباتي سال 88 بود كه هواداران ميرحسين كه عمدتاً از جوان ها بودند، شعار «بسيجي واقعي، همت بود و باكري» را سر دادند كه گوياي اوج درك و شعور سياسي آنها بود. اين جامعه نشان داده كه فارغ از حب و بغض هايي كه حاكمان درصدد تحميل آنها به جامعه هستند، توان تشخيص اصولي از ارزش هاي واقعي و سرمايه هايش را دارد و در اين بين شهيد امير سپهبد علي صياد شيرازي جايگاهي كم نظير دارد و به عنوان سرمايه اي اجتماعي، بر سر و چشم همه علاقمندان به ميهن قرار دارد.
درباره اين نوشته مالامال از فريبكاري بايد يادآوري كرد؛ 1- شهيد صياد شيرازي توسط گروهكي به شهادت رسيد كه در فتنه سبز دوشادوش فتنه گران در آشوب هاي خياباني نقش آفريني مي كردند و سركرده آنها -مريم رجوي- مدعي بود سازمان متبوع وي با جريان ساختارشكن در تقاطع جنبش سبز به هم رسيده اند 2- جريان فتنه گري كه دوبار در سال هاي 78 و 88 دست به آشوب خياباني زد در تكاپوي رسانه اي مداوم خود نه تنها شهدا و شهادت را سرمايه جامعه و محور همبستگي و غرور ملي معرفي نمي كرد بلكه با تعابيري اهانت آميز (به استناد آراء آشفته امثال فرويد) درباره شهيد و شهادت قضاوت مي كرد و در بستر اغتشاش و آشوب نيز هر چند مجال بروز پيدا كرد «شعار توپ تانك بسيجي ديگر اثر ندارد» را عليه خاستگاه اصلي شهدا و فرهنگ شهادت سر داد. 3- شهيد صياد شيرازي ارادتمند و مطيع پاكباخته حضرت امام خميني و حضرت آيت الله خامنه اي بود و جان گرامي او آماج انتقام دشمنان ولايت فقيه (مهره هاي مفلوك آمريكا و اسرائيل) شد. آيا فتنه گران كه به نيابت از سرويس هاي جاسوسي بيگانه مشغول ايجاد آشوب بودند، جز با ولايت فقيه و امام و رهبري سر دشمني داشتند؟ و آيا آنها دشمن باورهايي جز باورهاي سپهبد شهيد صياد شيرازي بودند؟ يعني رجب مزروعي و اردشير اميرارجمند و ده ها منافق فراري مانند آنها به هنگام كاسه ليسي آمريكا و انگليس، راه شهيداني چون صياد شيرازي، همت و باكري را دنبال مي كنند؟ آن وقت تكليف خط كشيدن روي نام اسلام در شعار «جمهوري اسلامي» و يقه چاك كردن براي رژيم صهيونيستي با شعار «نه غزه نه لبنان» جسارت به ساحت سيدالشهدا(ع) چه مي شود؟ 4- آيا بازرگان و منتظري در معارضه با جمهوري اسلامي و ولايت فقيه هم مسير شهداي والامقام بودند؟ 5- شهيد همت مي گفت ما شاخ آمريكا را مي شكنيم، آيا فتنه گراني كه علي الدوام بر طبل تسليم مقابل آمريكا كوبيده اند، كمترين نسبتي با آن شهيد و همرزمان وي دارند؟!
درباره مشي منافقانه و نوكرمآبانه گردانندگان سايت كلمه يادآور مي شود كه كيهان در خبر ويژه روز سه شنبه به تلاش اين سايت براي جاانداختن دروغ «مذاكره با آمريكا» و القاي ضعف ايران در مواجهه با استكبار پرداخته بود. پس از افشاگري كيهان، گردانندگان سايت كلمه از موضع انفعال به اظهارات سخنگوي وزارت خارجه آمريكا مبني بر اينكه آماده مذاكره هستند استناد كردند. با اين حال جريان نفاق دست اندركار پايگاه اينترنتي كلمه به دلايل كاملاً روشن، اظهارات وزير امور خارجه و رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان مبني بر اينكه «مذاكره در فشار تهديد و فشار و اتهام هيچ توجيهي ندارد و جمهوري اسلامي ايران هرگز غني سازي 20 درصد را متوقف نمي كند» را سانسور كردند، حال آن كه يك رسانه بي غرض و مرض طبيعتاً در كنار انتشار اوهام و خيالات خود، اخبار حقيقي و مواضع روشن را ولو ناقض دروغ هايش باشد منتشر مي كند.

 


ولش كنيد! طفلك مي خواسته مبالغه و جلب توجه كند! (خبر ويژه)

يك سايت حامي فتنه گران از مهدي هاشمي خواست در مسير شهرت طلبي، جلب توجه، مبالغه، و عدم صداقت تجديدنظر كند تا بيش از اين هزينه نتراشد.
اين سايت كه از هاشمي حمايت مي كند، در آخرين نوع از حمايت هايش به نيك آهنگ كوثر همكار فراري نشريات زنجيره اي به خاطر انتشار نوار مكالماتش با مهدي هاشمي و لو رفتن برخي خيانت هاي نامبرده حمله كرده بود. با اين حال سايت ياد شده در مطلبي مي نويسد: مهدي هاشمي؛ تصويري كه برادران ساختند و اكنون درمانده اند. برادران، مهدي هاشمي را در حد آلكاپون فتنه بزرگ كردند [!؟] و فرض آنها اين بود كه مهدي هاشمي به ايران بازنگردد اما تصميم وي و موافقت آيت الله هاشمي باعث شد تا او به كشور بازگردد. اما با آغاز مرحله تحقيقات از وي، برادران در موقعيتي دشوار قرار گرفتند، يا بايد براي نقش مهدي هاشمي در فتنه، مدارك مستندي به قوه قضاييه ارائه مي شد و يا از جريان تبليغاتي خود عقب نشيني مي كردند كه به منزله بي اعتباري آنها در نظام و پاسخگويي شان نسبت به عملكرد سه سال اخير بود. برادران به جاي برگزيدن يكي از اين دو راه، راه سومي را در پيش گرفتند و آن فرافكني رسانه اي و ادامه دادن فعاليتهاي تبليغاتي بود.
اين سايت مي افزايد:اگر حتي 10 درصد اتهامات مطرح شده عليه مهدي هاشمي در رسانه هاي خاص مستند بود، وي بايد صدها ساعت وقت صرف پاسخگويي به آنها مي كرد. ظاهرا مجموع بازجويي هاي مهدي هاشمي در طول حدود هشتاد روز گذشته به 40 ساعت نمي رسد. يعني به طور متوسط تنها نيم ساعت در طول 24 ساعت وي بازجويي گرديده است. عدم ارائه مدارك مستند به دستگاه قضايي، موجب شد ادامه بازداشت موقت مهدي هاشمي و نگهداري وي در زندان انفرادي براي بيشتر از سه ماه معقول نباشد و در اين شرايط باز هم اصرار برادران براي ادامه كار تبليغاتي، منجر به انتشار نوارهايي گرديد تا به عنوان آخرين حربه فضاي رسانه اي كشور را تحت تاثير قرار دهد.
نويسنده آنگاه در راستاي عادي سازي موضوع و فراري دادن متهم از 13 اتهام وارده مي نويسد: اما واقعيت آن است كه مهدي هاشمي تصويرشده توسط رسانه هاي برادران، ارتباط چنداني با مهدي هاشمي واقعي ندارد، وي نه تنها مغز متفكر و نظريه پرداز و برنامه ريز جريان گسترده حوادث پس از انتخابات نيست، بلكه سطح وي در ميان ده چهره نخست معترضين نيز جاي ندارد.
اين سايت وابسته به جريان فتنه در عين حال اذعان كرد: البته مهدي هاشمي نيز بايد در ادامه مسير فعاليتهاي خود تجديدنظر جدي بكند، شهرت طلبي، مبالغه، جلب توجه و عدم صداقت مي تواند هر انساني را دچار لغزش كند. اما در مورد مهدي هاشمي، هزينه اين لغزش به دليل انتساب وي به آيت الله هاشمي رفسنجاني بيشتر خواهد بود و به همه جامعه خواهد رسيد(!)
هرچند كه گردانندگان سايت ياد شده كوشيده اند با كمرنگ كردن نقش مهدي هاشمي در فتنه گري سال 88 و بي اهميت نماياندن آن، بار اتهامات متهم را سبك و بازداشت وي را زير سوال ببرند اما جا دارد بپرسيم منظور سايت آلوده به فتنه گران- و البته حق العمل كار!- از عبارت هاي «مبالغه» و «عدم صداقت» كه «بايد از سوي مهدشي هاشمي مورد تجديدنظر واقع شود تا هزينه آن متوجه آيت الله هاشمي نشود» چيست؟ مبالغه در كدام نقش و عدم صداقت در كدام موضوع؟ مهدي هاشمي در مسير «شهرت طلبي» دقيقا چه چيزهايي را لو داده است؟
نكته دوم اين است كه اتفاقا اين فتنه گران و رسانه هاي وابسته به آنها بودند كه كوشيدند با تبديل مهدي هاشمي به تيتر و عكس يك، او را در حد آلكاپون جا بيندازند و چنين القا كنند كه دستگاه قضايي در صورت بازگشت وي، منفعل خواهد شد. دست بر قضا و برخلاف ادعاي سايت مورد بحث دستگاه قضايي برخورد عادي با اين متهم داشت و پس از اينكه - به درخواست آقاي هاشمي- به نامبرده اجازه داد در شب اول بازگشت از لندن به ديدار خانواده خود برود، او را فرداي بازگشت به كشور براي انجام تحقيقات و بازجويي بازداشت كرد. اين شوك اول و مهم به حلقه هاي فتنه گر بود كه پيش بيني اين امر را نمي كردند و خيال مي كردند مهدي هاشمي به اعتبار انتساب خود از تعقيب و مواخذه معاف مي شود و بدين ترتيب ماجرا به بازسازي روحيه از هم پاشيده فتنه گران مي انجامد. در عين حال متهم پس از هشتاد و چند روز به تشخيص دستگاه قضايي و سپردن وثيقه 10 ميليارد توماني موقتا آزاد شد. ميزان اين وثيقه اتفاقا نشان مي دهد از نگاه دستگاه قضايي و قاضي پرونده، پرونده جرايم متهم سنگين است و اسناد و مدارك و شواهد فراواني هم كه دلالت بر ارتكاب اتهامات انتسابي مي كند، در دست است. طبيعتا استدلال سستي است كه ادعا شود چون از متهم بيش از 40 ساعت بازجويي نشده، بنابراين او تبرئه است! در ثاني، آيا گردانندگان اين سايت، قاضي پرونده اند يا مهدي هاشمي در بازداشت آنها بوده كه مدعي اند 40 ساعت بيشتر بازجويي نشده و بنابراين مدركي براي اتهامات وي وجود ندارد؟! يعني آنها مدعي اند براي نقض ادعاي آنها، مهدي هاشمي بايد بيش از 3 ماه را در بازداشت باشد؟! به عبارت ديگر، متهم چه مدت بازداشت يا بازجويي شود، نشانه مجرميت اوست؟!
نكته ديگري كه بايد يادآوري كرد تهيه و ضبط فايل صوتي مربوط به مهدي هاشمي از جانب همكار متواري نشريات زنجيره اي و همكار ساليان طولاني متهم است. اصل اين نوارها، مجددا اتهامات وارده به مهدي هاشمي را تأييد و تقويت مي كند. اما سأال اين است كه اگر بشود نيك آهنگ كوثر را مهره نيروهاي امنيتي معرفي كرد- حال آن كه سوابق فعاليت وي خلاف اين را ثابت مي كند- چرا نشود برچسب مشابهي را به دست اندركاران سايت مذكور زد كه كار مهدي هاشمي را ساخته و تصريح كرده اند مبالغه ها و عدم صداقت نامبرده مي تواند براي پدر هزينه ساز باشد.
و بالاخره بايد تأكيد كرد مهدي هاشمي نيز يك متهم در كنار ده ها متهم اصلي فتنه گري سال 88 و برخي سوءاستفاده هاي مالي پيش از آن است. او نه آن قدر بزرگ است كه پنجه عدالت و قانون به او نرسد و نه آن قدر كوچك كه به اتهاماتش رسيدگي نشود. محكمه و قانون آن قدر مقتدر هستند كه او را براساس اسناد و مدارك و شواهد موجود محاكمه و مواخذه كنند.
 


آمريكا در شرق مديترانه با نفوذ فزاينده ايران مواجه است (خبر ويژه)

گستره شرق مديترانه عرصه جنگ ايران و آمريكاست. سطح نفوذ ايران در اين منطقه همچنان رو به گسترش است.
مركز مطالعات استراتژيك و بين الملل آمريكا در گزارشي تحليلي نوشت: منطقه شرق مديترانه كه به «لوانت» مشهور است، به عرصه جنگ ايران و آمريكا تبديل مي شود.
لوانت نام تاريخي محدوده جغرافيايي و فرهنگي اطلاق شده به نوار ساحلي شرق مديترانه است كه ناحيه اي بين آناتولي و مصر است. امروز اين منطقه شامل كشورهاي لبنان، سوريه، اردن، سرزمين هاي فلسطينيان، اسرائيل، قبرس، استان هاتاي تركيه، مناطقي از شمال غرب عراق و شبه جزيره «سينا» را دربر مي گيرد. لوانت را به عنوان چهارراهي ميان غرب آسيا، شرق مديترانه و شمال آفريقا مي شناسند.
محدوده اين منطقه در قديم به طور دقيق مشخص بود، اما به مرور زمان كاربرد تعريف آن دامنه وسيع تري را شامل شده است.
با اوج گرفتن خيزش هاي مردمي كه از سال 2011 در منطقه شكل گرفت و نيز با عنايت به تغييرات در رهبري برخي كشورها، منازعات سياسي، چند پاره شدن ساختارهاي فاسد حكومتي و امنيتي و همچنين چالش هاي اجتماعي- اقتصادي كه نارضايتي هاي كهنه و مزمن مردمي عامل خلق آنها بود، سطح پويايي در منطقه پيچيده تر شده است.
نقطه كليدي اين منازعه قدرت، مناقشه اسرائيل- فلسطين، سوريه، لبنان، مصر و اردن است.
اين نقاط به طور مشخص از اين جريان جنگ قدرت تاثير گرفته و اين پتانسيل را دارد كه با تاثيرگذاري بر شكل اين مبارزه قدرت، اثرات و پيامدهاي آن را هم دفع نمايد.
مركز مطالعات استراتژيك و بين الملل آمريكا در ادامه گزارش خود نوشت: تكاپوي ايران براي گسترش سطح نفوذ خود در ناحيه لوانت، بعد اصلي رقابت استراتژيك اين كشور با آمريكاست. بعد از گذشت نزديك به 20 سال از تهاجم اسرائيل به لبنان در سال 1982 و پنج سال از جنگ اسرائيل و حزب الله در سال 2006، آمريكا و متحدانش همچنان با اين چالش دست و پنجه نرم مي كنند كه سطح نفوذ ايران در منطقه با بهره گرفتن از يك آوردگاه نيابتي و نامتقارن همچنان رو به گسترش است.
اين گزارش تصريح مي كند: ايران پيوندهاي محكم خود با سوريه و بازيگران غير دولتي در منطقه شامل گروه شيعي «حزب الله» در لبنان و جنبش اسلامگراي فلسطيني «حماس» كه ايران و سوريه هر دو را «محور مقاومت» مي نامند، مستحكم تر كرده است. اين پيوند به سود ايران است. در مقابل، اين آمريكاست كه بايد با خصومت اعراب در قبال مشاركت استراتژيك واشنگتن- تل آويو سر و كله بزند.
در ادامه اين گزارش تصريح شده است: سوريه سال ها چالشي براي تصميم گيرندگان سياي آمريكا بوده است. آمريكا اپوزيسيون سوريه را به رسميت شناخته اما بعيد به نظر مي رسد بتواند به اين زودي ها يك استراتژي منسجم براي سوريه تدوين كند. آمريكا با ايران در سوريه رقابت مي كند اما هر اندازه جنگ در سوريه عميق تر شود، خطر سرايت بي ثباتي به متحدان آمريكا در كشورهاي منطقه نيز بيشتر خواهد شد. ظاهرا بي ثباتي در اين منطقه سالها ادامه خواهد داشت و جنگ داخلي سوريه نيز كشورهاي همجوار نظير اردن را مختل خواهد كرد. آمريكا با هدف رفع اين بي ثباتي ها بايد به همكاري با متحدان خود در شوراي همكاري خليج فارس ادامه دهد.
 

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10