(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


شنبه 17 فروردین 1392 - شماره 20457

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
نقشه راه 92 (يادداشت روز)
گرونه ! (گفت و شنود)
فعالان سياسي: خلق حماسه سياسي و اقتصادي
در گرو تبعيت از فرامين رهبر انقلاب است
آيت الله جنتي: آرامش جامعه و همدلي مسئولان
شرط لازم براي برگزاري انتخابات پرشور است
فرافكني باكو در واكنش به اعتراض تهران
نشست آذربايجان ربطي به دولت ندارد !
كيهان و خوانندگان
اوباما مبتلا به آلزايمر شده! (خبر ويژه)
هر دو در عقد سازمان «سيا» هستيد! (خبر ويژه)
نشنال اينترست:
با اين گرفتاري ها آمريكا بايد سرش به كار خودش باشد (خبر ويژه)
مرعشي: شك نكنيد كه شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت ها كوتاه نمي آيد (خبر ويژه)
درگيري شديد خاتمي با رئيس شوراي مركزي مجمع روحانيون! (خبر ويژه)


نقشه راه 92 (يادداشت روز)

1- نقشه راه ايران در سال 1392 كدام است؟ طبيعتا نقشه راه بر مبناي راهبرد اصلي كه «پيشرفت و عدالت» و تبديل ايران به قطب اول اقتدار در منطقه است، به انضمام رصد ظرفيت ها و چالش هاي موجود ترسيم مي شود. متقابلا آن گونه كه اخيرا خبرگزاري آسوشيتدپرس به سياق بسياري ديگر از تحليل گران نوشت، «ايران بزرگ ترين چالش پيش روي باراك اوباما و اولويت وي است». در واقع بايد ضمن «محاسبه ملي» براي ترسيم نقشه راه، در ابعاد اين موضوع تأمل كنيم كه سرعت حركت و پيشرفت ما در سال جديد، حاصل جمع «ميزان همت عمومي در به ميدان آوردن توانمندي ها و فعليت بخشيدن ظرفيت ها» و «ميزان معارضه و سنگ اندازي دشمن براي مهار يا كاهش سرعت ايران» خواهد بود.
2- اخباري كه ديروز درباره دور دوم مذاكرات ايران و 1+5 در آلماتي منتشر شد، نشان مي دهد طرف غربي همچنان به دنبال تقابل و زورگويي است و نه تفاهم و توافق براي حل مسئله مطابق حقوق بين الملل و معاهده ان پي تي. طبق گزارش هاي جست وگريخته و اظهارات سخنگوي كاترين اشتون، طرف غربي مجددا پيشنهاد نامتوازن و بي ارزش بهمن ماه گذشته را مبني بر تعليق غني سازي در فردو، كاهش حجم اورانيوم 20درصد موجود و افزايش بازرسي ها را در مقابل كاهش برخي تحريم ها در زمينه داد و ستد طلا يا تعميرات قطعات هواپيما! تكرار كرده است. با اين وصف دورنماي مذاكرات آن چنان كه اغلب تحليل گران پيش بيني كرده اند، متفاوت از تصوير مذاكرات چند سال اخير و ادامه مصاف سياسي-اقتصادي سال گذشته نخواهد بود. به عبارت ديگر، آنها به دلايل گوناگون حاضر نيستند پيشرفت بومي و خودجوش ايران را بپذيرند و راه را براي شتاب مضاعف اين حركت باز كنند. شعار گفتماني «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» از متن همين واقعيت سر برمي آورد.
3- راز مقابله جويي آمريكا چيست؟ 6 سال پيش- اواخر دي ماه 1385- وقتي ايران خبر تكميل زنجيره 164تايي از سانتريفيوژها و ايجاد آبشار هسته اي براي غني سازي 5/3درصدي اورانيوم را اعلام كرد، روزنامه نيويورك تايمز در تحليلي با ادبيات قابل تأمل تأكيد كرد «ايران با اورانيوم واقعي به آمريكا تازيانه زد. ايران با شادماني ورود خود را به باشگاه هسته اي خوشامد گفته و آب دهان بر چشمان آمريكا پرتاب مي كند... اعلام موفقيت ايران باعث شرمندگي بوش شد كه يكي دو روز قبل از آن اعلام كرده بود متعهد شده تا از دستيابي ايران به فناوري غني سازي جلوگيري كند». پيشرفت بومي و مستقل ملت ايران كه اسلام را به عنوان مدل تمدن سازي انتخاب كرده اند، به تصريح نيويورك تايمز، زدن تازيانه بر پيكر آمريكاست. فناوري اتمي البته تنها يك نشانگر از ده ها نمونه پيشرفت برق آسا و پرسرعت جمهوري اسلامي در حوزه هاي مختلف قدرت و توانمندي است. اين در تراز فهم مستكبران، انداختن آب دهان به صورت دولت مدعي ابرقدرتي جهان است.
4- ايران از اين چشم انداز، يك مدل الگوسازي را با موفقيت ارائه كرده و اگر مهار نشود، ميخ دومين مدل الگوسازي و الهام بخشي را نيز محكم خواهد كرد. اتفاق مهم در نگرش غرب استيلاطلب اين است كه سرعت11 يا 13 برابري رشد (جهش) علمي ايران در قياس با متوسط سرعت جهاني، به ملت ها اين پيام را داده كه اگر خود را از شير غرب بگيرند مي توانند قله هاي پيشرفت مادي را زير پا ببينند. اين مدل موفق ايران در حوزه الگوسازي است. آمريكا و غرب با اين فهم مي كوشند از حلول اتفاق مهم دوم مانع شوند و آن جا افتادن اين گزاره معطوف به واقعيت است كه «با مقاومت و پايداري مي توان حقوق مسلم خود را بر كرسي نشاند». بر مبناي همين تحليل، مسئله غرب با ايران از چالش هسته اي كه به ضرر غرب مغلوبه شده، گذر كرده و اكنون چالش آتوريته و اقتدار «سلطنت غرب بر عالم» در ميان است. مثلث صهيونيسم مسيحي در دنيا معتقد است امضاي مجدد حقوق تصريح شده ايران در معاهده ان پي تي پس از يك دهه زورگويي و تهديد و تحريم و ترور و خرابكاري و مذاكره در فضاي تحت فشار، يعني امضاي گواهي مرگ سلطنت غرب يا به عبارتي صدور مجوز شورش ملت ها در اقطاب عالم.
5- با اين مقدمات، نقشه راه اصلي آمريكا در مقابل جمهوري اسلامي ايران، همان روند مخاصمه و مزاحمت و معارضه است و نه گفت وگو براي تفاهم و توافق. آنها از مذاكره صرفا به عنوان يك تاكتيك دوگانه براي «سنجش آخرين موقعيت و محاسبه ايران در برابر فشارها» و «فريب افكار عمومي» (عمليات فريب) استفاده مي كنند و حقيقت اين تعامل، همان تخاصم نهادينه در خلق و خوي جبهه استكبار است. اين خصومت در يك سال گذشته به اوج خود رسيد و آمريكا با كاربست تحريم هاي همه جانبه، دست خود را مقابل ملت ايران و ساير ناظران جهاني رو كرد. اين گارد دشمن با وجود همه تلخي ها، موجب ورزيدگي ملت ما در متن يك رزمايش حقيقي شد و منطق اقتصاد مقاومتي و جهاد اقتصادي در دل همين مصاف جا افتاد. آن گونه كه رهبرمعظم انقلاب فرمودند؛ «اشكالاتي هم در داخل وجود داشت؛ برخي از كوتاهي ها و سهل انگاري ها انجام گرفت كه به نقشه هاي دشمن كمك كرد، ليكن در مجموع، حركت مجموعه نظام و مجموعه مردم، يك حركت رو به جلو بوده است و ان شاءالله آثار و نتايج اين ورزيدگي را در آينده خواهيم ديد».
يكي از ابعاد اين ورزيدگي در گزارش اخير پاتريك كلاوسون مدير پژوهش «انستيتو واشنگتن در خاور نزديك» بازتاب يافته كه مي نويسد «ايران در حال دور شدن از اقتصاد نفتي است و اين تحول تازه، تلاش هاي غرب براي اعمال فشار به ايران را كمرنگ مي كند. هر چند مقامات ايران از مدت ها پيش درصدد گذار به اقتصاد غيرنفتي بوده و كوشيده اند از وابستگي به درآمدهاي نفتي بكاهند اما در عمل گام هاي چندان مهمي برنداشته اند. اكنون تحريم هاي غرب، ظاهرا آنان را وادار به اقدام اساسي دراين باره كرده است. در سال 2012 ميلادي، ايران حدود 57ميليارد دلار واردات و 34 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي داشت يعني صادرات غيرنفتي، 60درصد هزينه واردات را پوشش داد. در حالي كه 10 سال پيش، اين رقم 24 درصد و 20 سال پيش، 14درصد بود... اكنون ديگر به نظر نمي رسد ايران از راه تحريم ها زمين گير شود و غرب در اين زمينه نيازمند بررسي استراتژي جايگزين است». اين گزارش، روايت ديگر از تعبيري است كه روزنامه هاآرتص سال گذشته نوشت مبني بر اينكه «آرامش و ثبات موجود در ايران، دهن كجي به تحريم هاست».
6- چهارسال پيش شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي ضمن حمايت از فتنه گران اعلام كرد «جنگ با ايران از داخل مرزهاي اين كشور شروع مي شود». آن زمان رئيس جديد دولت آمريكا به تعبير نيويورك تايمز، نشان دادن پتك را كنار گذاشته و گزينه اغواگري و تحبيب و فريب را پيشه كرده بود. امروز با قاطعيت مي توان ادعا كرد دست مستكبران در مقابل ملت ما تهي تر از 4 سال پيش رو شده است. 4 سال پيش پرز صراحتا اعلام نمي كرد مسئله او و هم قطارانش «اسلام» است اما او اواخر اسفند سال گذشته نقاب از صورت برداشت و با تبيين «انتخابات آزاد» ادعايي، به يورونيوز گفت «بايد بر انتخابات آزاد در ايران تأكيد شود نه اينكه از ميان مذهبي ها و اسلامگراها يكي انتخاب شود. اكنون زمان تأكيد بر رعايت حقوق بشر در ايران مي باشد. اين موضوع مهم تر از مسئله هسته اي است... مردم ايران در رنج هستند. آنها به اندازه كافي غذا براي خوردن ندارند و نمي توانند بيماران خود از جمله بيماران سرطاني را درمان كنند و تمام اين مشكلات به اين علت است كه سران مذهبي جاه طلب شده اند و مي خواهند امپراتوري مذهبي راه بيندازند»! با اين اوصاف حمايت از برخي بازيگران فتنه سبز را مي توان تحركي در زمينه معارضه با مذهب- عمود خيمه مقاومت ايران- ارزيابي كرد و منتظر ادبيات مشابه برخي سياسيون در زمينه تخطئه سياست خارجي جمهوري اسلامي و دادن حق به جانب شمر و يزيدهاي جبهه استكبار بود.
7- جبهه استكبار طرفدار سياستمداراني بريده از دين -ولو با ظواهر و سوابق مذهبي- در ايران است كه در مقابل زورگويي و اجحاف و حق كشي مستكبران، به گردن خم كردن و تسليم دعوت كنند. با همين منطق بود كه روزنامه نيويورك تايمز 27 خرداد 1389 به قلم رئول مارك گركت (از متخصصان سابق سازمان سيا) نوشت «جنبش سبز، همان جريان سكولار مورد نظر آمريكا و جرياني براي نبرد در درون اسلام است. آمريكا بعد از 11 سپتامبر، منتظر ظهور چنين جرياني در ايران با گرايش هاي كم و بيش ليبرال و سكولار بود تا احتمال براندازي رژيم اسلامي را افزايش دهد. همكار قديمي من در سازمان سيا مي گفت تئوري هاي ليبرالي كارل پوپر پاسخ استبداد مذهبي حاكم بر ايران است و اكنون روشنفكران حامي جنبش سبز و از جمله سيدمحمد خاتمي عاشق پوپر و دفاع او از ليبرال دموكراسي هستند... وقتي به وقايع سال گذشته ايران نگاه مي كنم، فورا كارل پوپر، ارتش دموكراسي و روحانيون روشنفكري به نظرم مي آيد كه براي تغيير فرهنگ فعاليت مي كنند. اين گروه بايد در سياستگذاري هاي دولت اوباما در نظر گرفته شوند. جنبش سبز مي تواند روشنفكران ليبرال و روحانيون مخالف و افراد پاكسازي شده حكومت را گرد هم متحد كند». در اين صورت بندي، باندهايي نظير حلقه انحرافي به عنوان پارسنگ ارزيابي مي شوند و البته نقش جنجالي حاشيه ساز آنها براي انحراف توجهات از جبهه اصلي، مدنظر سرويس هاي اطلاعاتي غرب قرار دارد. در اين ميان تجربه 4 سال اخير، ملت و دستگاه هاي نظارتي را به ميزان بالايي در برابر شعبده بازي ها و ماجراجويي هاي سياسي گذشته ورزيده و نفوذناپذير كرده است.
8- دعوت به خلق حماسه سياسي و اقتصادي در واقع دعوت به رويكرد جهادي از سر تدبير و صلابت و موقعيت شناسي و عزت است. سنگ بناي اين حماسه به هم تنيده ان شاءالله در روز انتخابات گذاشته خواهد شد. حضور گسترده مردم و تمهيد مقدمات تشكيل دولتي پا به ركاب، پرانگيزه و عازم براي نقش آفريني در آخرين مرحله از مصاف 10 ساله با جبهه استكبار، نقطه طلايي در خلق حماسه سياسي و اقتصادي است. حكايت مصاف ملت و نخبگان ما با دشمنان فرومايه مي تواند از جنس آن سلحشوري و حماسه آفريني ياران صادق اميرمومنان علي(ع) باشد كه امام با مشاهده رزم كارستان آنان و عقب راندن دشمنان بي سر و پا فرمود «سوز سينه ام فرو نشست وقتي ديدم دشمنان را از جاي خود رانديد همان گونه كه شما را رانده بودند» (خطبه 107 نهج البلاغه).
محمد ايماني
 


گرونه ! (گفت و شنود)

گفت: در يكي از جلسات مدعيان اصلاحات گفته شده است كه اگرچه مي دانيم خاتمي پايگاه مردمي ندارد و رد صلاحيت هم مي شود ولي بايد روي نامزدي او تبليغ كنيم!
گفتم: خب! كه چي؟!
گفت: در اين جلسه گفته شده مقصود اصلي از تبليغ روي نامزدي خاتمي اين است كه او در اذهان عمومي به فراموشي سپرده نشود.
گفتم: چه حرفها؟! مگر مي شود كه مردم وطن فروشي و خيانت خاتمي در فتنه آمريكايي- اسرائيلي 88 را فراموش كنند؟
گفت: البته يكي از افراد حاضر در جلسه اين روش تبليغاتي را آبكي دانسته و گفته است؛ در خيلي از موارد بهانه اين تبليغات مضحك به نظر مي رسد و همه مي فهمند كه تحميلي و دستوري است!
گفتم: چه عرض كنم؟! يارو به دوستش گفت؛ تازگي ها يك ماشين خريده ام. دوستش پرسيد مدلش چيه؟ يارو گفت؛ قرمزه! و دوستش گفت؛ گرون خريدي!
 


فعالان سياسي: خلق حماسه سياسي و اقتصادي

در گرو تبعيت از فرامين رهبر انقلاب است

در آستانه سال «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» جمعي از نمايندگان مجلس و فعالان سياسي بر تبعيت دولت و مجلس و آحاد ملت ايران از فرامين رهبر معظم انقلاب براي خلق حماسه و شكست دشمن در دو عرصه سياسي و اقتصادي تاكيد كردند.
در همين ارتباط، «الياس نادران» نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: امروز اقتدار داخلي و حماسه اي همچون حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن 91 يك فرصت فوق العاده را براي مسئولان و مردم فراهم كرده است كه مي توان با استفاده از آن ضمن ارتقاء جايگاه كشور، ايران را به نقطه اي كه استحقاق آن را دارد، رساند.
وي با بيان اين كه اگر مسئولان بخواهند به دعواهاي گذشته ادامه دهند كشور آسيب مي بيند، گفت: مخاطب مسائل ذكر شده غير از مردم، مسئولان هم هستند و آنها بايستي به وظايفشان به درستي عمل كنند.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اين كه مردم همواره در برهه هاي مختلف وظايف خود را به درستي انجام دادند، تصريح كرد: ملت با همه ناملايمات و سوءمديريت ها و همچنين فشارها در 22 بهمن حماسه اي خلق كردند كه همگان را شگفت زده كرد و به همين دليل بايد مسئولان در راستاي كمك به ملت بكوشند.
جواد جهانگيرزاده نماينده مردم اروميه و عضو هيئت رئيسه مجلس نيز گفت: در سال جديد ما يك ماموريت بسيار مهم در زمينه آينده سياسي اجرايي كشور داريم كه با انتخاب رئيس جمهور جديد مسير اجرايي كشور مشخص خواهد شد.
نماينده مردم اروميه در مجلس با بيان اين كه چالش عمده اي كه در 6 ماهه دوم سال گذشته داشتيم افزايش قيمت ارز و سكه و گراني ها بود كه فشار زيادي به مردم وارد كرد، گفت: ملت ايران اما در همان شرايط نابسامان اقتصادي مراقبت كردند و ديديم كه چگونه ملت در راهپيمايي 22 بهمن 91 با حضور گسترده، علاقه منديشان به نظام اسلامي را نشان دادند.
اين نماينده مجلس اضافه كرد: اگر بناست مردم حماسه سياسي خلق كنند، ضرورت دارد مجلس و دولت آينده تدابيري بيانديشند تا شرايط موجود را تسهيل كرده و به مردم خدمات بيشتري ارائه دهند.
همچنين آيت الله حسن ممدوحي عضو مجلس خبرگان رهبري درباره مختصات و شاخصه هاي حماسه سياسي و اقتصادي كه از سوي مقام معظم رهبري براي سال 92 برگزيده شد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب مجموعه بايدها و نبايدها در سال گذشته را ملاحظه كردند كه نتيجه همه آنها «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي» است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ادامه با اشاره به ابعاد حماسه اقتصادي تصريح كرد: هنر مقام معظم رهبري اين است كه فرمودند مقاومت اقتصادي نه رياضت اقتصادي چرا كه كشور ما بسيار ثروتمند بوده و نيازي به رياضت ندارد اما در مدل مقاومت ما بايد به سمت درست مصرف كردن و درست خرج كردن و همچنين عدم ريخت و پاش حركت مي كنيم و اندازه گيري دقيقي از مصرف خود داشته باشيم.
همچنين «حسين استاد آقا» كارشناس مسائل سياسي نيز درباره شعار امسال گفت: با توجه به ادامه تحريم ها از سوي دشمنان انقلاب اسلامي نياز كشور جهش اقتصادي است و بايد حمايت از كار و سرمايه ايراني را كه مقام معظم رهبري در سال 91 به آن اشاره داشتند در سال 92 نيز ادامه پيدا كند.
به گزارش فارس، همچنين «فاطمه آليا» عضو كميسيون اجتماعي مجلس نيز درباره حماسه سياسي ملت در سال جديد به فتنه 88 اشاره كرد و گفت: اكنون اولين انتخابات رياست جمهوري بعد از آن فتنه در پيش است و اينجاست كه حضور حداكثري مردم و مشاركت همراه با بصيرت و نشاط مردم مي تواند يك حماسه سياسي را رقم بزند.
وي افزود: قطعا در سال حماسه سياسي و اقتصادي ملت با تبعيت از فرامين ولايت فقيه، دشمنان را هم در عرصه سياسي و هم در عرصه اقتصادي از دست اندازي به آرامش مردم نااميد خواهند كرد.
از سوي ديگر، تعدادي از نمايندگان مجلس براي پيگيري فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص نامگذاري سال 92 با عنوان حماسه سياسي، حماسه اقتصادي شورايي راهبردي تشكيل دادند.
«مهرداد لاهوتي» نماينده مردم لنگرود در اين باره به «مهر» گفت: در اين شورا قرار شد بر روي برآورده نمودن مطالبات مردم در جهت به تحقق پيوستن اهدافي كه از حماسه سياسي و اقتصادي كه در نظر مقام معظم رهبري و مردم بوده است با جديت كار شود.
لاهوتي افزود: جلسات شورا با 10 الي 15 نفر تشكيل خواهد شد و رياست جلسه با آقاي حيدرپور است و بنده نيز به عنوان سخنگوي شورا معرفي شدم. همچنين آقاي تاميني به عنوان دبير شورا انتخاب شدند. آقايان قاضي پور و يوسفيان ملا نيز به عنوان اعضاي علي البدل معرفي شدند.
 


آيت الله جنتي: آرامش جامعه و همدلي مسئولان

شرط لازم براي برگزاري انتخابات پرشور است

دبير شوراي نگهبان تاكيد كرد حفظ آرامش جامعه و همدلي مسئولان از شروط لازم براي برگزاري انتخاباتي پرشور است.
آيت الله احمد جنتي در جمع مسئولان انتخابات اصفهان، نهادهاي امنيتي و هيئت هاي نظارت بر انتخابات گفت: موضوع انتخابات بسيارمهم و سرنوشت ساز است.
دبير شوراي نگهبان با اشاره به اينكه شرط اول در برگزاري انتخابات پرشور و با مشاركت بالا، برقراري آرامش است اظهار داشت: در انتخابات گذشته نيز آرامش مطلوبي بر فضاي انتخابات حاكم بوده است.
وي در ادامه با تأكيد بر اينكه كسب رضايت مردم وظيفه شرعي، اخلاقي و سياسي مسئولان است اظهار كرد: همدلي بين مسئولان در اين انتخابات شرط دوم برگزاري انتخابات مطلوب است و اختلاف سليقه در برخي زمينه ها، نبايد هماهنگي بين مسئولان را تحت الشعاع قرار دهد.
آيت الله جنتي تصريح كرد: دستگاه هاي امنيتي بايد در اجراي عدالت كوشا باشند و ناظرين وظيفه امنيتي خود را به درستي انجام دهند.
رئيس ستاد انتخابات استان اصفهان نيز در اين جلسه بر اجراي جريان انتخابات مطابق با منويات رهبرمعظم انقلاب تاكيد كرد.
محمدمهدي اسماعيلي با اعلام اينكه در اين زمينه حركت هماهنگ در استان وجود دارد افزود: در اين دوره از انتخابات نيز مسئولان انتخابات همراهي خوبي با شوراي نگهبان خواهند داشت.
 


فرافكني باكو در واكنش به اعتراض تهران

نشست آذربايجان ربطي به دولت ندارد !

جمهوري آذربايجان در واكنشي فرافكنانه نسبت به اعتراض شديداللحن ايران درخصوص برگزاري همايش ضدايراني در باكو پاسخ گفت.
وزارت امور خارجه آذربايجان روز پنج شنبه، 15 فروردين، با احضار محسن پاك آيين، سفير ايران در باكو اعلام كرد كه نشست اخير جمعي از به اصطلاح فعالان سياسي درباره آذري زبان هاي ايران، ربطي به دولت آذربايجان نداشته و مطالب عنوان شده بازتاب دهنده موضع رسمي دولت باكو نيست.
به گزارش شبكه خبري «ترند نيوز» كشور آذربايجان، سخنگوي وزارت خارجه اين كشور در واكنش به يادداشت اعتراضي جمهوري اسلامي ايران نسبت به برگزاري همايش ضدايراني در باكو اظهار كرد: تغييري در مواضع جمهوري آذربايجان، در قبال ايران ايجاد نشده است و موضع ما هميشه يكسان بوده است و باكو به مناسبات صميمانه همسايگي اولويت قايل است.
«المان عبدالله يف» با ذكر اينكه باكو در امور داخلي ايران دخالت نمي كند، افزود: ما به تماميت ارضي ايران با احترام برخورد مي كنيم، مناسبات جمهوري آذربايجان با ايران بر پايه همكاري است و معتقديم اين روابط پس از اين نيز توسعه خواهد يافت.
سخنگوي وزارت امور خارجه آذربايجان گفت: «ديدگاه هاي ابراز شده در همايشي كه در باكو برگزار شده بود مواضع رسمي آذربايجان نيستند.»
وي در پاسخ به سوالي درباره شركت برخي نمايندگان مجلس و افرادي نظير راميز محمداف جانشين مدير انستيتوي جغرافي آكادمي علوم آذربايجان در اين نشست و مغايرت برگزاري اين نشست با معاهدات فيمابين گفته است كه نمايندگان مجلس يا استادان دانشگاه، مقام دولتي محسوب نمي شوند.
سخنگوي وزارت خارجه آذربايجان در حالي اين اظهارات فرافكنانه را بيان كرده است شركت كنندگان در اين نشست با طرح ادعاهاي تجزيه طلبانه عليه جمهوري اسلامي ايران، بر لزوم حمايت دولت باكو براي جداسازي استان آذربايجان و الحاق آن به جمهوري آذربايجان تاكيد كرده بودند.
گفتني است؛ وزارت خارجه كشورمان در واكنش به اين همايش، سفير جمهوري آذربايجان در تهران را احضار كرد.
«سيد عباس عراقچي» معاون بخش آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه كشورمان با تسليم يادداشتي، اعتراض شديداللحن جمهوري اسلامي ايران را به اقدام دولت آذربايجان اعلام كرده بود.
خاطرنشان مي شود مدير مسئول كيهان نيز طي يادداشتي در چهارشنبه گذشته با عنوان «نوبت باكو!» برگزاري نشست ضدايراني در آذربايجان را دخالت در امور داخلي ايران دانست و با ارائه مستنداتي، پيشنهاد طرح رفراندوم الحاق آذربايجان به ايران را مطرح كرد كه با استقبال نمايندگان مجلس كشورمان مواجه شد.
 


كيهان و خوانندگان

سامانه پيام كوتاه 30002323
¤ وقتي سخنان رهبر معظم انقلاب را در پاسخ دندان شكن به اسرائيل غاصب شنيدم خدا را به داشتن چنين رهبر شجاع و بصيري شكر نمودم.
6293---0919
¤ با توجه به اينكه جوانان نقش اصلي را در خاموشي فتنه ها و جنگ تحميلي ايفا كرده اند پس چرا در سپردن مسئوليت هاي مديريتي(چه در سطح استانها و چه در سطح شهرستانها و چه در سطح كشوري) فقط نسل اول انقلاب ها مستحق گرفتن پست هستند؟
4403---0919
¤ مدتي است برخي رسانه هاي داخلي به جاي «رژيم صهيونيستي» از واژه اسرائيل براي اين موجود جعلي و نجس استفاده مي كنند كه برخلاف فرمايشات امام راحل(ره) و رهبر عزيزمان است خواهشمندم كيهان به مسئولين امر تذكر دهد. «مرگ بر رژيم غاصب صهيونيستي»؟!
5941---0912
¤ از سازمان حج و زيارت درخواست مي شود تسهيلات سفر به عتبات را براي زائران و مشتاقان قبور مطهر ائمه در عراق بويژه مرز مهران و خسروي را بيش از گذشته فراهم نمايند. متأسفانه براي سفر زيارتي به عتبات با دشواريهايي روبرو هستيم.
6445---0936
¤ برخي سران خودفروخته عرب يا همان صهيونيست هاي آمريكايي اقدام به ارسال سلاح به تروريست هاي سوري و مزدوران آمريكايي مي نمايند تا رژيم پوسيده و جنايتكار صهيونيستي را از هلاكت برهانند اما آينده از آن مظلومان عالم است كه ديگر با مكر و حيله در برابر اراده الهي پاي ايستادن نخواهند داشت و اضمحلال رژيم كودك كش را به نظاره خواهند نشست.
5790---0913
¤ كيهان از كنار سخنان تأمل برانگيز اخير آقاي هاشمي رفسنجاني كه دولت و رئيس جمهور را بليه و مصيبت خواند و از حاميان دولت خواسته كه از ملت عذرخواهي بكنند نبايد به راحتي بگذرد.
6399---0913
¤ برخي موضع گيري هاي اشتباه آقاي احمدي نژاد حاصل اعتماد بيش از اندازه و بي جا به ليدر جريان انحرافي است.
قاسمي
¤ آيا با تورم فعلي قريب به 40%، افزايش حقوق 20 يا 25% پاسخگوي كارمندان خواهد بود؟ از نمايندگان انتظار مي رود به عدالت افزايش حقوق ها را مدنظر قرار دهند.
5404---0937
¤ از شهرداري تهران درخواست مي شود در اتمام بزرگراه امام علي(ع) تسريع نمايند متأسفانه اكثر خيابانهاي منطقه 15 به خاطر اين پروژه به ويژه خيابانهاي نفيس ذوالفقاري، مينايي، ميثم مسدود شده و مردم در رنج و مشقت به سر مي برند.
4643---0936
¤ در شرايطي كه مردم با گراني و تورم دست و پنجه نرم مي كنند عده اي كه مدام انتقاد مي كنند و از همه چيز مي نالند ريخت و پاش هاي عجيب و قريب انجام مي دهند و معلوم نيست چرا به آنچه كه مي گويند پايبند نيستند.
0950---0919
¤ مردم اسلامشهر هيچگاه جعل 30 هزار شناسنامه توسط حزب مشاركت را فراموش نخواهند كرد.
5194---0935
¤ دو روستاي فيلبند از بخش بند پي غربي شهرستان بابل با وجود داشتن زيارتگاه و 700 خانوار و امكانات رفاهي فاقد شوراي اسلامي است در زمستان به علت برف و كولاك حدود 5/4 ماه قابل سكونت نيست و اهالي اين روستا براي كار اداري بايد مسير رفت و برگشت 200 كيلومتري به روستاي ديبا از بخش بندپي غربي بابل با هزينه هاي جانبي را طي نمايند لذا از مسئولين استان ساري درخواست مي شود تسهيلات برگزاري انتخابات شوراي اسلامي اين دو روستا را در انتخابات خرداد 92 فراهم نمايند تا مشكلات اهالي نيز مرتفع گردد. در ضمن اين دو روستا از نعمت نفت سفيد نيز بي بهره اند.
محمداسماعيل اسماعيلي ملك شاه
¤ جاده بويين زهرا به خرمدشت در استان قزوين دو طرفه است و همين امر باعث ترافيك و تصادف زيادي مي شود از مسئولين وزارت راه و شهرسازي درخواست دو بانده كردن اين مسير را دارم.
7687---0913
¤ از نيروي انتظامي درخواست مي شود با فروشندگان موادمخدر در اسلامشهر شهرك محمديه و مهديه كه همچون ميدان تره بار اقدام مي نمايند برخورد كنند.
از نمازگزاران مسجد حضرت ولي عصر(عج)
¤ با توجه به ابطال مصوبه افزايش قيمت خودرو به نرخ تجاري توسط رئيس مجلس، ايران خودرو در اقدامي پيش دستانه براي پيش فروش هاي عيد غدير تحويلي اسفند دعوتنامه با قيمت هاي نجومي جديد صادر نموده است از مسئولين امر درخواست پي گيري لازم مي رود.
هاشم نيا از مشهد مقدس
¤ دولت گراني را در آغاز سال 92 كليد زد؟ عوارض خودرو از 13 هزار تومان به 33 هزار تومان افزايش يافت؟!
نظري
¤ چرا درباره يكي از علت هاي اصلي تحريم ها و گراني ها كه عملكرد فتنه گران و چراغ سبز آنان به غربي ها بود مطلبي ارايه نمي كنيد؟
9820---0919
¤ از مسئولين امر انتظار مي رود با پديده قاچاق گازوئيل در استان هرمزگان به طور جدي وارد عمل شوند برخي از رانندگان خودروهاي سنگين فقط اقدام به فروش سهميه گازوئيل خود مي كنند و از كار و تلاش خود را بازنشسته كرده اند. اين روند زندگي مردم را فلج كرده است.
0897---0917
¤ از وزير محترم راه و شهرسازي درخواست مي شود مشكل عدم پيشرفت مسكن 12هزار واحدي ماهدشت استان البرز كه از سال 86 شروع شده و از اتمام آن خبري نيست را پي گيري نمايد.
9423---0933
¤ از شركت هايي كه در محصولات توليدي با افتخار نام ايران را حك مي كنند تقدير و تشكر مي كند.
نوري فرهنگي از هرسين
¤ با بيش از صد ماه حضور در مناطق عملياتي و جانبازي كمتر از پانصد هزار تومان حقوق دريافت مي كنم از مسئولين امر انتظار رسيدگي دارم.
حجت نياسورك
¤ بيشتر روزنامه ها با هزينه سنگين سالنامه چاپ كردند و آنها را به خورد مردم دادند. شما كيهاني ها حداقل يادداشت ها و سرمقاله هاي كيهان در طول يك سال گذشته را در يك ويژه نامه جمع آوري و منتشر مي كرديد. مطمئن هستم اين كار شما اگر صورت مي گرفت استفاده زيادي براي ما خوانندگان روزنامه داشت.
2505---0912
¤ لطفاً اين احزاب چپ و راست را از جامعه جمع كنيد و فقط صراط مستقيم را به مردم معرفي كنيد.
حيدري
¤ دروغ سمي است كه نمي كشد نفرت به بار مي آورد. دروغ جزو گناهان كبيره است و در نظام جمهوري اسلامي بايد قبيح باشد نه آن كه مسئولان ايران خودرو با صراحت و در روز روشن به مردم دروغ بگويند.
كاشاني
¤ قيمت نانهاي فانتزي با اين درآمدهاي ما جور درنمي آيد. از مسئولان تقاضا داريم ترتيبي اتخاذ فرمايند تا نان فانتزي ارزانتر در دسترس مردم قرار گيرد.
خامسي
 


اوباما مبتلا به آلزايمر شده! (خبر ويژه)

مرور ادبيات آخرين اظهارات باراك اوباما تحت عنوان پيام نوروزي به مردم ايران نشان مي دهد كه وي همچنان از موضع خودكامگي و تكبر حرف مي زند.
وي در اين پيام كه در لفافه تبريك نوروز پيچيده شده مي گويد: من از زمان آغاز رياست جمهوري فرصتي را به دولت ايران ارائه داده ام- در صورت عمل به مسئوليت هاي بين المللي اش، فرصتي براي ايجاد روابط تازه ميان دو كشور ما امكان پذير است، و ايران مي تواند به جايگاه واقعي اش در ميان جامعه جهاني بازگردد.
وي همچنين مي گويد: مقامات ايران مي گويند برنامه هسته اي آنها براي تحقيقات پزشكي و توليد برق است. اما تاكنون نتوانسته اند جامعه جهاني را متقاعد كنند كه برنامه هسته اي شان صرفاً مقاصد صلح آميز دارد... مردم ايران بهاي زياد و غيرلازمي براي عدم تمايل رهبران ايران براي رسيدگي به اين مسئله پرداخته اند. همان گونه كه من هميشه گفته ام، ايالات متحده ترجيح مي دهد اين مسئله را به طور صلح آميز و ديپلماتيك حل كند.
وي همچنين اين شعر را از حافظ خوانده كه «درخت دوستي بنشان كه كام دل به بار آرد، نهال دشمني بركن كه رنج بي شمار آرد»
درباره اين سخنان گفتني است كه؛ 1- رئيس جمهور آمريكا كه دستور ساخت يكصد و پنجمين رآكتور اتمي را سال گذشته در دولت خود صادر كرد و همزمان برخي انفجارهاي نظامي اتمي در آمريكا انجام گرفت چگونه به خود اجازه مي دهد، برنامه صلح آميز ايران را متهم كند و بعد بگويد به «ايران فرصت مي دهد»!؟
2- آيا ايران بايد با وجود هزاران نفر ساعت بازديد بازرسان آژانس و عدم حصول كوچك ترين مدركي مبني بر انحراف برنامه اتمي ايران به سمت اهداف نظامي، سند ارائه كند كه برنامه هسته اي او صلح آميز است يا آمريكا كه 16 نهاد اطلاعاتي اش دست كم اذعان دارند كه ايران طي يك دهه اخير (2003-2013) دنبال برنامه نظامي اتمي نبوده است؟
3- چرا اوباما به خود اجازه مي دهد از طرف جامعه جهاني و نه در اندازه دولت خود سخن بگويد حال آن كه 120كشور عضو جنبش غيرمتعهدها در اجلاس شهريور گذشته اين جنبش در تهران از برنامه هسته اي ايران حمايت كردند؟ او به جاي اين سخنان بايد توضيح دهد كه چرا فكري براي تسليحات اتمي آمريكا نمي كند و چرا دولت وي آذر ماه سال گذشته در دفاع از رژيم اسرائيل مانع از برگزاري كنفرانس خاورميانه عاري از سلاح هسته اي در هلسينكي شد؟
4- آقاي اوباما اگر قدرت تشخيص دارد به جاي دلسوزي براي مردم ايران، فكري به حال 48 ميليون گرسنه مطلق كشور خود و بدهي و كسري بودجه 16 هزار و 700 ميليارد دلاري دولت متبوع خويش بكند و مثلاً هزينه تحريم و مداخلات نظامي و عمليات تروريستي را از روي دوش مردم آمريكا بردارد. اوباما ركورددار بدهكارترين رئيس جمهور در تاريخ آمريكاست.
5- اگر هدف از چالش هسته اي بهانه جويي نباشد آن گونه كه طي 10 ساله گذشته بوده، راه حل هاي روشن و قابل حصولي وجود دارد. اما اينكه دولت هاي آمريكا تعهدات 1+5 در بيانيه ها و توافقات تهران، بروكسل، ژنو و اسلامبول را زير پا بگذارند و سپس ادعا كنند كه دنبال تعامل و تفاهم با ايران به شرط دست كشيدن از حقوق مسلم بين المللي خويش هستند ، چيزي جز رو شدن دوباره دست چدني در پوشش دستكش مخملي به دنبال نخواهد داشت. در واقع اوباما نقشي را براي فريبكاري و چشم بندي بازي مي كند كه پيشاپيش نزد ناظران و از جمله ملت ايران لو رفته است. او در واقع خود را دست مي اندازد.
 


هر دو در عقد سازمان «سيا» هستيد! (خبر ويژه)

ارگان رسمي سازمان سيا به انتقاد از سوءاستفاده جنسي از زنان تونسي در ميدان جنگ سوريه پرداخت.
وبسايت راديوفردا در تحليلي به قلم رويا كريمي مجد نوشت: تندروهاي افراطي و مذهبي در تونس، دختران و زنان تونسي را به «جهاد نكاح» تشويق مي كنند. آنها از زنان مي خواهند كه نيازهاي جنسي معارضان را در سوريه برآورده سازند و با اين روش دختران و زنان تونسي مطلقه را به سوريه اعزام مي كنند.
راديو فردا اين اقدام را غيرانساني و غيرمدني و ضدحقوق بشري توصيف كرده اما به اين حقيقت نپرداخته كه گروه هاي معارض وارداتي به سوريه- با همراهي رژيم سعودي و قطر و تركيه- به طور نيابتي از سوي همان سازمان سيا هدايت مي شوند كه راديو فردا مديريت و هدايت مي شود و معارضان سوريه در خدمت همان اهداف استكباري آمريكا قرار گرفته اند كه گردانندگان شبه ايراني راديو فردا.
 


نشنال اينترست:

با اين گرفتاري ها آمريكا بايد سرش به كار خودش باشد (خبر ويژه)

 ناظران آمريكايي بسياري تأكيد دارند كه ايالات متحده بايد مسائل داخلي و بدهي هاي خود را سامان دهد و از دامنه مداخلات خارجي خود بكاهد؛ پيش از اينكه اين تعهدات سنگين آمريكاي ابرقدرت را از پا درآورد.
اين تحليل را نشريه آمريكايي نشنال اينترست، ضمن درج گزارشي تحليلي درباره آثار ويرانگر مداخلات نظامي براي ايالات متحده منتشر كرد و نوشت: درباره اين مساله كه آمريكا نمي تواند از عهده يك جنگ ديگر برآيد و يا حتي يك مداخله نظامي انساندوستانه گسترده را عملي كند، توافق نظر چشمگيري وجود دارد. اما در واقع مساله حاد هزينه خود جنگ نيست، بلكه هزينه هاي هنگفتي است كه در پي بسياري از جنگها صرف پديده اي بنام ملت-سازي مي شود. هزينه جنگي كه ما در افغانستان براه انداخته ايم، برابر با مخارج 500 مداخله نظامي از نوعي است كه آمريكا در ليبي در سال 2011 صورت داده است. طبق برآورد وزارت دفاع، جنگ در ليبي تقريبا يك ميليارد دلار براي ايالات متحده هزينه داشته است. و بنا به گزارش پروژه اولويت هاي ملي، هزينه جنگ در افغانستان بيش از 500 ميليارد دلار بوده است. اگر معيار سنجش هزينه ها نه تنها پول، بلكه جان آدمي باشد، در آن صورت اين تفاوت، چه در رابطه با هزينه هاي ما و چه هزينه هاي ديگراني كه درگير آنند، بسيار ژرف تر خواهد بود.
آميتاي اتسيوني تحليلگر نشنال اينترست خاطر نشان مي كند: پيش از مداخله نظامي در ليبي، با توجه به هزينه هاي هنگفت جنگ هاي آمريكا در عراق و افغانستان، در مورد خطر تشديد كسري بودجه در خود آمريكا و در ميان متحدان آن، هشدارهاي جدي داده شد. انستيتوي واتسون براي مطالعات بين المللي در دانشگاه براون، يك برآورد كلي از مجموع هزينه هاي جنگي، با احتساب مبالغي كه به عمليات در عراق، افغانستان و پاكستان اختصاص يافته و نيز تعهدات آتي مربوط به حقوق جانبازان و هزينه هاي جاري جنگ، منتشر كرد. طبق اين ارزيابي، هزينه اين جنگها بين 2/3 تا 4 تريليون دلار بوده است. مدتها پيش از جنگ در عراق و افغانستان، شماري از دانشجويان برجسته روابط بين المللي چيزي را پيش كشيدند كه بايد آن را تئوري اسراف ناميد، كه بنابر آن، امپراتوري ها آنقدر فربه مي شوند كه نتوانند سنگيني پيكر خود را تحمل كنند و زير فشار ناشي از بار سنگين «تعهدات» آنسوي درياها از پاي در مي آيند. پل كندي در كتاب «طلوع و غروب قدرت هاي بزرگ» از اين تزها، در رابطه با آمريكا به نحو چشمگيري بهره گرفته است.
حمله سال 2003 به عراق و بركناري رژيم صدام به سرعت و با تلفات كم هزينه اندك انجام گرفت. تنها 56 ميليارد دلار براي عمليات عراق اختصاص داده شد. تلفات انساني نيروهاي ائتلاف 172 تن بود. اما در پي آن، فاز ملت سازي آغاز شد كه داستاني ديگر بود. پس از ماه مه 2003، بيش از 4000 آمريكايي كشته شدند و هزينه مستقيم عمليات ايالات متحده در اين كشور از 650 ميليارد دلار گذشت.
نشريه آمريكايي با بيان اينكه سناريوي ملت سازي و مهندسي اجماعي از دور در كشورهاي عراق، هائيتي، پاكستان و افغانستان به شكست انجاميده، مي افزايد: شكست استراتژي عمليات ضدشورش در افغانستان كه در گزارش سال 2010 گروه تحقيق افغانستان مورد تاكيد قرار گرفت، مورد توافق بيش از 50 كارشناس خارجي از همه طيف هاي سياسي بوده است. در اين گزارش آمده است كه «جنگ افغانستان آمريكا به جاي سرنگوني تروريست ها، به كوششي جاه طلبانه و بي ثمر براي ملت سازي بدل شده است. ما در باتلاق جنگي داخلي در افغانستان فرو رفته ايم و در حال مبارزه براي تاسيس يك حكومت مركزي كارآمد در كشوري هستيم كه ساليان سال غيرمتمركز و پاره پاره بوده است».
براساس اين گزارش سرهنگ دانيل ديويس در مقاله اي در مجله نيروهاي مسلح مي نويسد: حاصل يك رشته گفتگوي طولاني طي يك سال با نظاميان در همه سطوح، و با شهروندان افغان و ماموران امنيتي، بيانگر يك «عدم موفقيت واقعي در تمامي سطوح» است. همچنين، گزارشي از سرهنگ هيو.دي.بير براي طرح تحقيق استراتژي كالج نظامي ايالات متحده، حاكي از آن است كه استراتژي عمليات ضدشورش «بعيد است كه در افغانستان موفق شود». به علاوه «اين كار، آسيب زدن به نيروهاي مسلح آمريكا و خزانه آمريكائيان است. و هنوز همه هزينه هاي مالي و جاني، برآورد نشده و عمق فاجعه روشن نيست».
نشنال اينترست در پايان نوشت: برخي از ناظران مهم تاكيد دارند كه ايالات متحده بايد مسائل داخلي خود را سامان دهد، قرض هاي روز افزون خود را بپردازد و وابستگي مالي و سطح تامين انرژي از كشورهاي ديگر را كاهش دهد. آنها نتيجه مي گيرند كه آمريكا بايد از دامنه عمل خود در آنسوي درياها بكاهد. آري، ما ممكن است از عهده مداخله نظامي نظير آنچه در كوسووو، و ليبي ديديم و يا برقراري مجدد نظم در كويت برآئيم. اما در هر حال، حتي وقتي هم كه ايالات متحده در وضعيتي فوق العاده مناسب نيز باشد، چيزي كه بايد از آن پرهيز كرد، ملت سازي احمقانه و بي ثمر است.


 


مرعشي: شك نكنيد كه شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت ها كوتاه نمي آيد (خبر ويژه)

سخنگوي حزب كارگزاران مي گويد كسي نبايد در صلابت و قاطعيت شوراي نگهبان در زمينه بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات ترديد كند.
حسين مرعشي در مصاحبه با روزنامه دنياي اقتصاد گفته است: اصلا در صلابت روحانيت و شوراي نگهبان ترديدو تشكيك نكنيد. شوراي نگهبان صلاحيت يك روحاني عضو مجلس خبرگان رهبري را كه يك سال قبل تر تاييد صلاحيتش را از شوراي نگهبان گرفته و به عنوان مجتهد در انتخابات خبرگان شركت كرده و راي آورده و وارد مجلس خبرگان شده و همين الان عضو مجلس خبرگان است به اسم آيت الله [ع]، ايشان را تحت عنوان عدم التزام عملي به اسلام براي كانديداتوري در انتخابات مجلس نهم رد كرد.
وي مي افزايد: اين نظام سه اصل دارد كه به اين سه اصل همه ما بايد توجه كنيم. اولين اصل نظام اين است كه حفظ نظام از اوجب واجبات است. اين را امام فرموده. دومين اصل نظام اين است كه ميزان، حال فعلي افراد است. حال فعلي افراد را هم تو تشخيص نمي دهي، طرف مقابلت تشخيص مي دهد. سومينش اين است كه نظام با هيچ كس عقد اخوت ندارد.
مرعشي هرچند اين سخن را درباره نامزد حلقه انحرافي عنوان كرده اما معطوف به افراد آلوده به فتنه سال 88 نيز هست. به همين دليل هم مرعشي در مصاحبه خود از لزوم نامزدي افراد ميانه تري نظير اسحاق جهانگيري و حسن روحاني سخن به ميان مي آورد و مي گويد: به نظر من آقاي جهانگيري يا آقاي روحاني كارآمدند. يا مثلا آقاي ناطق نوري از اصولگرايان كارآمد است.
او درباره نقشي كه خاتمي و هاشمي مي توانند ايفا كنند، گفته است: به نظر من كاري كه آقاي هاشمي و آقاي خاتمي مي توانند انجام دهند و به نظر من براي انتخابات آينده اولويت اصلي است، اين است كه بايد با نظام وارد يك گفت وگو بشوند و اين اطمينان را حاصل كنند و مجموعه نظام را به اين نقطه برسانند كه در دايره اي كه شوراي نگهبان تاييد صلاحيت مي كند. دراين دايره، رقابت جدي باشد و ديگران حق نداشته باشند در سازمان يافتن انتخابات نقش بازي كنند. يعني در دايره اي كه نظام قبول دارد و 5نفر، 4نفر يا هر چند نفر كه هستند، در اين دايره مطمئن شويم كه رقابت جدي است. اگر چنين اتفاقي در انتخابات آينده بيفتد، اين انتخابات يك نقطه عطف مي شود، يعني برگشت به تاثيرگذاري...
نقش دولت چيست؟ وي با اذعان به حاشيه افتادن فتنه گران و كوتاه شدن دست آنان از انتخابات مي افزايد: اين كاري كه آقاي هاشمي و آقاي خاتمي مي توانند بكنند، مهم تر از كانديدا شدن و معرفي كانديدا است. بايد در تعامل با نظام، نظام را به نقطه اي برسانند كه در محدوده مورد تاييد شوراي نگهبان واقعا نهادهاي مدني و سياسي تعيين كننده باشند.
وي اين را هم گفته كه «اگر ما نتوانيم با تعامل با نظام يك راهكاري پيدا كنيم گرفتار مشكل مي شويم. من اين را به آقاي هاشمي و آقاي خاتمي هم گفتم».
 


درگيري شديد خاتمي با رئيس شوراي مركزي مجمع روحانيون! (خبر ويژه)

رئيس شوراي مركزي مجمع روحانيون در حالي تملق سران گروهك نهضت آزادي را مي گويد كه پيش از اين آنان را همسو و هم زبان ديگر گروه هاي منافق مي دانست.
سيد محمد خاتمي اخيرا به بهانه درگذشت احمد صدر سيدجوادي وزير كشور دولت موقت كه بارها اقدام به هتاكي عليه جمهوري اسلامي كرده بود، به عنوان بزرگمرد ايران و آزادگي و شجاعت ياد كرده و ضمنا با تجليل از بازرگان نوشته بود «[او] پس از پيروزي انقلاب در كنار شخصيت والاقدر حضرت آقاي مهندس بازرگان در خدمت به جمهوري اسلامي و پاسداشت حق و حرمت بود.»
اين در حالي است كه خاتمي در سال 1360 و در پي موضع گيري هاي مهندس بازرگان به نفع سازمان منافقين -با ادعاي خشونت و بي رحمي حاكميت- مقاله اعتراضي تندي منتشر كرده بود. به گزارش خبر آن لاين و به نقل از كتاب «سازمان مجاهدين خلق»، خاتمي در آن مقاله كه در روزنامه كيهان و به هنگام سرپرستي اين روزنامه نوشته، تاكيد مي كند «درنظر جناب بازرگان، حكومتي متهم به خشونت و بي رحمي مي شود كه تنها طي 4 ماه در اثر قهرماني هاي جوانان جانباز، رئيس ديوانعالي كشور، رئيس جمهور، نخست وزير، ده ها جوان ايثارگر و پرشور از پاسداران و بسيجيان و صدها مرد و زن و كودك معصوم به خاك و خون كشيده مي شوند باز هم آن كه ظلم نموده مظلوم مي شود و مورد دفاع قرار مي گيرد نه مظلوم ترين حكومت عالم كه ]سازمان[ تلاشگران در راه براندازي آن است.»
خاتمي همچنين نوشته بود: «... براي درك درست مطلب بايد به ميان محرومان و نمايندگان آنان رفت تا شور و شوقشان را نسبت به اسلام و اميدي كه به رهبري امام دارند، دريافت... لحن تعبيرات آقاي بازرگان را اندكي تغيير دهيد، خواهيد ديد كه تفاوت چنداني ميان سخنان ايشان و بسياري از مقالات و گزارش هايي كه در راديوهاي ضد انقلاب و رسانه هاي گروهي امپرياليستي مي آيد، وجود ندارد... آقاي بازرگان از اينكه حتي در مجلس نمايندگان، آزادي عقيده و بيان وجود ندارد، سخت ابراز ناراحتي مي كند و راست هم هست. ديگر گروهك هاي ملحد و منحرف و محارب نمي توانند آزادانه عليه نظام جمهوري اسلامي به لجن پراكني بپردازند و زمينه براندازي را فراهم آورند. ديگر نمي شود آزادانه به نهادهاي انقلابي كه بر ريشه خون هزاران شهيد ايستاده اند تاخت و تاز نمود و ديگر آزادانه نمي توان اذهان مردم را مشوب نمود و آزادانه از اعدام رذل ترين سرسپردگان رژيم شاه چون هويدا برآشفت. ديگر نمي شود در جمهوري اسلامي مكتب و مكتبي را به باد تمسخر گرفت و بالاخره نمي توان آزادانه جرياناتي كه به جنگ مسلحانه دست زده و روياروي مردمي ترين رژيم عالم ايستاده اند، تقويت روحي و سياسي نمود.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10