(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


سه شنبه 17 بهمن  1391 - شماره 20423

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
اسرائيل، در انتظار پاسخ (يادداشت روز)
خونريزي (گفت و شنود)
جليلي در نشست خبري دمشق:
نقش تاريخي جهان اسلام وحدت حول محور مقاومت است
سخنگوي اشتون:
 1+5 منتظر پاسخ ايران به زمان و مكان پيشنهادي مذاكرات است
روايت سفير ايران در پاريس
از كارشكني 1+5 در روند مذاكرات با ايران
اعلام نظر شوراي نگهبان درباره 3 طرح و يك اصلاحيه
وزارت خارجه چين:
روابط پكن-تهران تهديدي براي هيچ كشوري نيست
كيهان و خوانندگان
مك كين: ايراني ها متوجه عجز و ضعف آمريكا شده اند (خبر ويژه)
از نامزدهاي صادراتي تا بدلي و اصل در ميان اصلاح طلبان (خبر ويژه)
اسباب كشي شبكه هاي ماهواره اي از لس آنجلس به لندن (خبر ويژه)
الحيات: آمريكا مجبور است از دريچه ايران به خاورميانه بنگرد (خبر ويژه)
مناظره اي كه فتنه گران و حلقه انحرافي را با هم نااميد كرد (خبر ويژه)


اسرائيل، در انتظار پاسخ (يادداشت روز)

حمله جنگنده هاي رژيم غاصب صهيونيستي به منطقه اي در حومه دمشق با آنچه طي ماه ها و به خصوص هفته هاي اخير در سوريه جريان داشت، ارتباط مستقيمي دارد. همه شواهد، قرائن، خبرها و جمعبندي هاي رسمي و غيررسمي بيانگر آن است كه سوريه از نقطه بحران عبور كرده و تحولات امنيتي درون اين كشور از اندازه بحران به اندازه «شرايط دشوار» تغيير كرده و در آينده نزديك از شرايط دشوار به سمت چالش هاي محدود امنيتي كه هر كشوري با آن مواجه مي باشد، تغيير خواهد كرد. در اين شرايط حمله رژيم صهيونيستي به حومه دمشق، طبعاً تلاش براي اعاده شرايط بحراني و در امتداد ماجراي امنيتي يك سال اخير به حساب مي آيد اما در عين حال ترديدي هم در اين نيست كه حمله جنگنده هاي رژيم صهيونيستي نتوانسته شرايط را به نفع معارضه ضد سوري تغيير دهد در اين ماجرا توجه به چند نكته اهميت دارد:
1- رژيم صهيونيستي مدعي است كه حمله به حومه دمشق به اين دليل صورت گرفته است كه گروه هاي تندرو غيرمسئول به محل توليد و نگهداري تسليحات شيميايي سوريه نزديك شده بودند و اين حمله اي پيشدستانه و با هدف اطمينان يافتن از عدم دسترسي شبه نظاميان به اين تسليحات بوده است. جداي از اينكه چنين ادعايي از رژيم غاصب كه به بيش از 200 كلاهك هسته اي مجهز بوده و به عضويت پيمان منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي (NPT) هم در نيامده، مسموع نيست در عين حال تجاوز نظامي به آسمان و زمين يك كشور را نمي توان با چنين بهانه هايي توجيه كرد. اين در حالي است كه حمله به حومه دمشق در زماني صورت گرفته است كه ارتش سوريه مناطق آلوده اطراف دمشق از جمله منطقه «واريان» را پاكسازي كرده و عناصر تروريست را متواري كرده بود با اين وصف كاملاً واضح است كه اين يك اقدام ضد سوريه و بخصوص ضد دولت سوريه و تلاشي براي كمك به مخالفان مسلح- تروريست ها- به حساب مي آيد. بر اين اساس معناي اين حمله حتي از معاني كه بعد از حمله هوايي رژيم صهيونيستي به منطقه «تل ابيض» واقع در استان ديراني سوريه در شهريور 1386 مطرح شد و يا معاني كه بعد از حمله آبان ماه رژيم غاصب به منطقه اليرموك در حومه خارطوم مطرح گرديد فراتر و متفاوت است.
رژيم غاصب در گذشته با هدف تست و هشدار به يك دولت عربي وارد عمل مي شد ولي حمله چند روز پيش اسرائيل به حومه دمشق در واقع يك اقدام تلافي جويانه عليه سوريه به دليل مقابله سرسختانه ارتش اين كشور عليه تروريست ها به حساب مي آيد.
2- اقدام دولت نتانياهو در شرايط كنوني يك نوع تلاش براي جبران كسري مشروعيت داخلي نيز به حساب مي آيد. ائتلاف ليبرمن و نتانياهو اگر چه در انتخابات اخير كنست با كسب حدود يك چهارم آراء به پيروزي رسيد، اما همه مي دانند كه اين ائتلاف با كاهش 11كرسي به موقعيت ضعيف تر رسيده و قطعا عمر دولت جديد نتانياهو بسيار كوتاه تر از عمر دولت كنوني كه به حدود سه سال رسيد، خواهد بود. اين دولت در مقايسه با دولت هاي دو دهه اخير به احتمال بسيار زياد، كوتاه ترين عمر را خواهد داشت. نتانياهو با اين حمله تلاش كرد تا موقعيت ائتلاف ليكود- بيتنا را نزد احزاب مذهبي نظير شاس و ميرتز بهبود بخشيده و آنان را به ائتلاف با دولت ترغيب نمايد. پيش از اين احزاب مذهبي نگراني خود را از وادار شدن اسرائيل به عقب نشيني از مناطق جولان و جبل الشيخ -متعلق به سوريه- ابراز داشته بودند از نظر آنان نتانياهو تحت فشار جريان بيداري اسلامي و براي خنثي كردن موج رو به افزايش احساسات ضد اسرائيلي در منطقه عربي از مناطق اشغالي 1967 عقب نشيني خواهد كرد.
نتانياهو براي جلب اعتماد اين احزاب، حمله به سوريه را در دستور قرار داده است تا بگويد مصمم به حفظ مناطق اشغالي است و از سوي ديگر قصد دارد در آستانه شكل گيري دولت دوم بگويد كه تحت هيچ فشار خارجي نيست و كماكان با دست باز طرح هاي امنيتي را دنبال مي نمايد.
3- حمله جنگنده هاي رژيم غاصب به حومه دمشق قطعا با يك محاسبه منطقه اي هم توام بوده است به بيان ديگر اين حمله بدون هماهنگي با كشورهايي در منطقه صورت نپذيرفته است و در اين ميان كشورهايي كه طي 22 ماه گذشته همه ظرفيت خود را براي ايجاد بحران در دمشق به ميدان آوردند، در مظان جدي اتهام هستند. كشورهاي عربستان، قطر و تركيه در اين ماجرا به نوعي دخالت داشته و كمترين جرم آنان «اطلاع داشتن» است و اين تا حد زيادي يك اتفاق و روند تازه به حساب مي آيد چرا كه تاكنون سوريه با اقدام مشترك نظامي صهيونيستي، عربي و تركي مواجه نبوده است.
4- مقامات رژيم صهيونيستي گفته اند كه پيش از حمله، مقامات ارشد آمريكا را در جريان جزييات حمله هوايي به سوريه قرار داده اند. اين اظهارات با سكوت مقامات آمريكايي مواجه شده و اين مي تواند واقعيت داشته باشد كما اينكه اگر واقعيت هم نداشته باشد، سكوت مقامات آمريكايي از جنبه حقوقي به معناي پذيرش آثار ناشي از مطلع بودن از اين تجاوز مي باشد هرچند اسرائيل اساسا بدون جلب نظر موافق آمريكا قادر به ورود به فضاي امنيتي سوريه نبوده است چرا كه همه مي دانند كه يك اقدام خودسرانه در منطقه مي تواند به يك سلسله حوادث غيرقابل مهار منجر شود. اما چرا آمريكايي ها اجازه يا رضايت و يا دستور حمله را داده اند؟ اگر به زمان حمله و وضعيت نيروهاي مرتبط با آمريكا در سوريه- جريان موسوم به ارتش آزاد نگاه بياندازيم پاسخ اين سوال را دريافت مي كنيم. آمريكايي ها طي هفته هاي اخير و بلكه از اواسط مهرماه به اين جمعبندي رسيدند كه دولت سوريه تحت هيچ شرايطي تغيير نمي كند و اقدامات فشرده بين المللي، منطقه اي و داخلي قادر به واژگون كردن حكومت كنوني نيست.
از اين رو آمريكايي ها سعي كردند دولت اسد و متحدان منطقه اي آن را متقاعد نمايند كه اسد تا 2014 بماند و در آن سال در انتخابات كانديدا نشود و ميدان را به مخالفان واگذار كند تا آن موقع هم حتي الامكان دولتي مشترك بين مخالفان و موافقان اسد شكل بگيرد. آمريكايي ها براي جا انداختن اين طرح چندين نوبت به مسكو رفتند و از طريق اخضر ابراهيمي تلاش كردند تا ايران را نيز به پذيرش اين طرح متقاعد نمايند. اما برخلاف تصور آمريكايي ها، طرح با پاسخ منفي دولت سوريه و مخالفت ايران مواجه شد چرا كه پذيرش اين طرح به معناي فروش استقلال سوريه بود. در اين بين سوال مهمي كه براي ايران و سوريه وجود داشت اين بود كه چه حجت قانوني براي محروم كردن مردم سوريه از انتخاب دوباره اسد در سال 2014 وجود دارد و به چه دليل سوريه و هواداران آن بايد زير بار چنين تحميل ناروايي كه مي تواند در كشورهاي ديگر نيز تكرار شود، بروند؟ مخالفت دولت و مردم سوريه و مخالفت ايران و عدم همراهي روس ها با اين طرح، عصبانيت آمريكا را برانگيخت و اين در حالي بود كه اوباما گمان مي كرد در آغاز دوره دوم رياست جمهوري، مي تواند از برگ توافق بين المللي و منطقه اي بر سر بحران سوريه استفاده كرده و بقيه مسايل را هم با روش مشابه حل و فصل نمايد. بمباران هوايي سوريه توسط اسرائيل در چارچوب گوشمالي اسد صورت گرفت ولي خود «واكنش محدود» به پاسخ قاطع دمشق نشان مي دهد كه آمريكايي ها ناچارند شرايط جديد را بپذيرند.
5- حمله نظامي به سوريه، اسرائيل را در شرايط تهديد قرار مي دهد، حمله به سودان و سوريه به فاصله حدود 3 ماه از يكديگر منطقا توسل به اقدامات نظامي عليه اسرائيل را توجيه حقوقي مي كند. اين در حالي است كه دو منطقه حساس شمال فلسطين كه در تسخير رژيم صهيونيستي است متعلق به سوريه است و تاكنون هيچ كشوري حقي براي رژيم جعلي اسرائيل در تداوم سيطره بر جولان و جبل الشيخ قايل نشده و هيچ قانون بين المللي هم براي حمايت از تصرف اين منطقه وجود ندارد از سوي ديگر كرانه باختري رود اردن كه حدود 5500 كيلومترمربع مساحت دارد از نظر بين المللي «منطقه اشغالي» شناخته شده و طبعا آزادسازي آن كاملا قانوني است كما اينكه آزادسازي كل فلسطين -سرزمين هاي 48 و 67- مشروع است. حمله نظامي رژيم صهيونيستي به شمال دمشق دست سوريه را در هرگونه اقدامي باز مي كند. سوريه مي تواند بطور رسمي اعلام كند كه همچنانكه اسرائيل به خود اجازه داده وارد هوا و خاك سوريه شده و دولت سوريه را ناتوان تلقي كرده است، هر كس اجازه دارد از مرزهاي جنوب غربي سوريه عبور كند. در اين صورت يك مسابقه اي در جهان اسلام راه مي افتد و زمين را زير پاي صهيونيست ها به لرزه درآورد و يا سوريه مي تواند اعلام كند كه براي ايجاد تدابير دفاعي از همه ظرفيت هاي بين المللي و منطقه اي و داخلي كمك مي گيرد و مخصوصا در جوار منطقه اشغالي جولان پادگانهايي را در اختيار حزب الله لبنان، حوثي هاي يمن و... قرار مي دهد و در عمل هم اين اقدام را انجام دهد كه كار بسيار ساده اي است، اسرائيل قادر به مقابله با اين نيروها نيست چرا كه حمله به يگانهاي حزب الله به معناي پذيرش جنگ با اين جنبش است و حال آنكه سياست تل آويو پرهيز از درگيري با اين نيروهاست. دولت بشاراسد مي تواند در واكنش به اقدام تجاوزكارانه صهيونيست ها مراكز حساس نظامي و امنيتي رژيم كه با فاصله 10 تا حداكثر 100 كيلومتري در دسترس دمشق هستند را زير آتش موشك ها و هواپيماها قراردهد اگر اين اتفاق بيفتد جنگ حزب الله و حماس در شمال و غرب فلسطين بلافاصله آغاز مي شود و اين موضوعي است كه نه تنها براي رژيم غاصب بلكه براي آمريكايي ها هم خسارت فراوان و غيرقابل تصور به همراه مي آورد. اين مسئله قطعا سبب تشديد ضديت مردمي با آمريكا بخصوص در كشورهايي نظير مصر،ليبي و تونس خواهد شد.
6- صهيونيست ها اگر چه حمله به اطراف دمشق را با اين جمعبندي انجام دادند كه اين بار هم سوريه واكنشي نشان نخواهد داد اما همه شواهد و قرائن بيانگر آن است كه اسرائيل در اضطراب و نگراني مطلق از واكنش سوريه بسر مي برد. البته سوري ها اعلام كرده اند كه واكنش آنان «غافلگيرانه» خواهد بود ولي اين به معناي آن نيست كه فرصت زيادي در اختيار تل آويو است.
سعدالله زارعي
 


خونريزي (گفت و شنود)


گفت: سايت جرس- ارگان حلقه ماسوني لندن- از بي عرضگي اپوزيسيون گله كرده و نوشته است چرا اپوزيسيون از امكاناتي كه در خارج كشور دارد براي مبارزه با رژيم استفاده نمي كند؟!
گفتم: چه امكاناتي؟!
گفت: نوشته است گروههاي اپوزيسيون در خارج كشور مي توانند از طريق اينترنت و فضاي مجازي عليه رژيم موضع بگيرند! تا معلوم شود كه عليه رژيم فعال هستند.
گفتم: يارو كه در يك شهر دزدي كرده و از مردم كتك مفصلي خورده بود بعد از آن كه وارد يك شهر ديگر شد، روي پشت بام رفت و خطاب به مردم شهري كه او را كتك زده بودند شروع به فحاشي و رجزخواني كرد. دوستش با وحشت به او گفت؛ بس كن ديگه! بيا پايين! الان خون و خونريزي راه مي اندازي!
 


جليلي در نشست خبري دمشق:

نقش تاريخي جهان اسلام وحدت حول محور مقاومت است

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در جريان سفر خود به سوريه در كنفرانسي خبري و مطبوعاتي در دمشق به سؤالات خبرنگاران در موضوع تحولات سوريه پاسخ داد.
سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي در نشست خبري دمشق با اشاره به حمله اسرائيل به سوريه عنوان كرد: در يك دهه اخير مقاومت پيروزي هاي چشمگيري داشته است، كه در جنگ هاي 32 روزه، 22 روزه و 8 روزه حاصل شد.
وي با اشاره به نقش سوريه در اين پيروزي ها اظهار كرد: اين نقش غيرقابل انكار است. از سوي ديگر شاهد ضعف بيش از پيش اسرائيل هستيم. براي همين رژيم صهيونيستي براي خروج از اين ضعف ها توطئه به كار بست تا جهان اسلام را به خود مشغول كند.
جليلي افزود: اسرائيل و متحدينش دنبال اين هستند كه قدرتي را كه حول محور مقاومت شكل گرفته است را به جاي اينكه عليه اسرائيل باشد، معطوف به اختلافات داخلي مسلمانان شود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان كرد: يكي از توطئه هايي كه عليه جهان اسلام صورت گرفت اين بود كه خواستند اختلافات دروني در جهان اسلام ايجاد كنند تا بتوانند فشاري را كه امروز عليه اسرائيل ايجاد شده است را كاهش دهند.
وي تأكيد كرد: ما معتقديم امروز پس از بيداري اسلامي فرصتي براي وحدت جهان اسلام حول محور مقاومت است و يك آزمون بزرگ براي جهان اسلام كه امروز نقش تاريخي خود را ايفا كند.
جليلي گفت: دفاع از مقاومت و پشتيباني جدي از آن بر همين مبناست و فكر مي كنيم رفتار اخير رژيم صهيونيستي يك نشانه مهم است كه اولاً نشان مي دهد آنها از اينكه بتوانند در سوريه اختلاف ايجاد كرده و اهداف خود را دنبال كنند نااميد شدند و به اقدامات عملي روي آورده اند.
نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي اظهار كرد: اين اقدام رژيم صهيونيست نشانه ديگري است از اينكه چه كساني امروز به دنبال فشار آوردن به سوريه هستند. سوريه يك جزء مهم از جهان اسلام است كه در خط مقدم جهان اسلام در مواجهه با رژيم صهيونيستي قرار دارد و جهان اسلام هيچ گاه اجازه تعرض به سوريه را نخواهد داد.
وي با تأكيد بر اينكه بايد رابطه قوي و مستحكمي بين مردم و دولت سوريه وجود داشته باشد، تصريح كرد: هر چقدر اين رابطه محكم تر باشد باعث مي شود كه دولت و مردم سوريه از حقوق خود پشتيباني كنند.
جليلي افزود: از ابتداي بحران سوريه آنچه كه مي توانست به اين موضوع كمك كند گفت وگوهاي ملي است. آنچه كه مي تواند به اين آرمان مهم مردم سوريه كمك كند اين است كه ساز و كارهاي دموكراتيك و گفت وگوهاي ملي فراهم شود.
 


سخنگوي اشتون:

 1+5 منتظر پاسخ ايران به زمان و مكان پيشنهادي مذاكرات است

سخنگوي كاترين اشتون گفت: قدرت هاي جهاني پيشنهاد برگزاري دور جديد مذاكرات درباره موضوع هسته اي ايران را در تاريخ 25 فوريه در قزاقستان داده اند.
خبرگزاري رويترز با اعلام اين خبر به نقل از سخنگوي كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا گزارش داد كه تيم اشتون همچنان اميدوار است تأييديه تاريخ و مكان را از تيم مذاكره كننده ايران دريافت كند.
اشتون نماينده آمريكا، روسيه، چين، فرانسه، آلمان و انگليس را در مذاكرات هسته اي با ايران برعهده دارد.
پيش از اين، نمايندگان ايران و 1+5 بر برگزاري مذاكرات در اواخر ژانويه توافق كرده بودند كه طرف غربي بدون هيچ دليل خاصي از انجام اين مذاكرات طفره رفت.
در همين رابطه وزير امور خارجه تركيه پيشنهاد كرد تركيه و عربستان سعودي در مذاكرات هسته اي ايران با 1+5 حضور يابند.
به گزارش روزنامه مليت، چاپ تركيه، احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه اين كشور كه براي حضور در چهل و نهمين كنفرانس مونيخ در آلمان به سر مي برد، با بيان پيشنهاد عجيبي گفت: تركيه و عربستان سعودي با چارچوب 3+5 در مذاكرات ايران حضور يابند.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره حضور اسرائيل (رژيم صهيونيستي) در چنين شرايطي در مذاكرات ايران گفت: اين رژيم در درجه اول بايد عضو پيمان منع اشاعه تسليحات هسته اي باشد و پس از عضويت مي تواند حرفي در اين باره داشته باشد.
 


روايت سفير ايران در پاريس

از كارشكني 1+5 در روند مذاكرات با ايران

سفير كشورمان در پاريس تصريح كرد كه گروه 1+5 تحت فشارهاي آمريكا و برخي كشورهاي غربي با دو حركت اشتباه و نسنجيده موجب پيچيده تر شدن موضوع هسته اي ايران شد.
«علي آهني» طي سخناني در نوفل لوشاتو كه به مناسبت سي و چهارمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايراد شد با بيان اينكه گروه 1+5 تحت فشار آمريكا با دو حركت اشتباه و نسنجيده موجب پيچيده تر شدن موضوع هسته اي ايران شده است، اظهار داشت: اول تحميل مجازات هاي اقتصادي و تحريم سيستم بانكي ايران، با اين اميد كه اقتصاد ايران را فلج كرده و ملت ايران را به نشان دادن واكنش تحريك كنند، آنها با اين حركت اولاً برخلاف اصول اوليه انساني ملت ايران را در تأمين برخي داروهاي حياتي با مشكلاتي مواجه كرده و ثانياً اين سياست هاي خصمانه موجب شده تا ملت تيزبين و مقاوم ايران با درك اهداف برخي دولت هاي غربي با صلابت به مسير خود در دستيابي به پيشرفت هاي چشمگير در زمينه هاي مختلف ادامه داده و انسجام و وحدت ملي را در ايران هرچه بيشتر تقويت كند.
سفير ايران در پاريس حركت اشتباه و نسنجيده ديگر 1+5 را اين گونه عنوان كرد كه برخلاف مقررات آژانس بين المللي انرژي اتمي، با خودداري و جلوگيري از تأمين سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران كه به اورانيوم 20درصد غني شده نياز دارد و مصارف پزشكي و كشاورزي داشته و جنبه كاملاً غيرنظامي دارد، جمهوري اسلامي ايران را مجبور كرد سطح غني سازي 5/3 درصدي خود را كه براي تأمين سوخت نيروگاه هسته اي كاربرد دارد به 20درصد ارتقاء دهد و در نتيجه گروه 1+5 با اين اقدام خود دستيابي به راه حل موضوع هسته اي را دچار پيچيدگي بيشتر كرده است. در حالي كه اگر سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران را تأمين مي كردند، سطح غني سازي اورانيوم در جمهوري اسلامي ايران در حد زير 5درصد باقي مانده بود و نيازي به غني سازي 20درصدي نداشت.
وي در پايان سخنانش اظهار داشت: بار ديگر در اين مكاني كه يادگار حضور چند ماهه امام راحل(ره) است، سي و چهارمين سالگرد پيروزي انقلاب پرافتخار اسلامي را گرامي داشته و با آن عارف فرزانه، هم پيمان مي شويم كه در جاي جاي دنيا و همراه با تمام كساني كه به آرمان هاي او اعتقاد دارند، در راه بزرگي، عزت و حفظ ارزش هايي كه ايشان عمر گرانمايه خود را براي استقرار آنها صرف كرد، تلاش كنيم.
 


اعلام نظر شوراي نگهبان درباره 3 طرح و يك اصلاحيه

شوراي نگهبان نظر خود را درباره 3 طرح و يك اصلاحيه اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي شوراي نگهبان، طرح الحاق كميته امداد امام خميني و جمعيت هلال احمر به فهرست نهادها و موسسات مشمول ماده(172) اصلاحي قانون ماليات هاي مستقيم كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ 29 آذرماه سال جاري به تصويب مجلس رسيده است، در جلسه مورخ 12 دي شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد.
همچنين طرح چگونگي تامين عوارض شهرداري و هزينه انشعاب هاي مدارس و مراكز آموزشي و پرورشي احداث شده توسط خيّران كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ بيست و نهم آذرماه يكهزار و سيصد و نود و يك به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است، در جلسه مورخ 12 دي شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد.
براساس اين گزارش اصلاح اساسنامه شركت مادر تخصصي سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران مصوب جلسه مورخ يكم آذرماه هيئت وزيران در جلسه مورخ 12 دي شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت كه مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد.
 


وزارت خارجه چين:

روابط پكن-تهران تهديدي براي هيچ كشوري نيست

سخنگوي وزارت خارجه چين با تاكيد بر گسترش روابط پكن -تهران اعلام كرد كه اين روابط تهديدي براي هيچ كشوري نيست.
به گزارش شين هوا، سخنگوي وزارت خارجه چين گفت، گفت و گو و همكاري تنها راه حل براي بحران هسته اي جمهوري اسلامي ايران است، همزمان قزاقستان اعلام كرده كه تمام شرايط را براي موفقيت نشست پنج به علاوه يك با ايران فراهم خواهد كرد.
«هوا چونيانگ» دوشنبه، در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: «چين قاطعانه بر اين باور است كه گفت و گو و همكاري تنها راه درست براي حل و فصل بحران هسته اي ايران است.»
وي اظهار اميدواري كرد كه در شرايط جديد، ايران مسير گفت و گو با طرف هاي مقابل خود را هموار كند.
وي گفت: مساله هسته اي ايران در حال حاضر در شرايط مهم و تقريبا مبهمي به سر مي برد و همه طرف ها بايد به دنبال حل مسالمت آميز اين موضوع باشند.
به گزارش خبرگزاري ايتارتاس، سخنگوي وزارت امور خارجه چين مي گويد كه مناسبات اقتصادي و تجاري ميان تهران و پكن هيچ تهديدي براي ديگر كشورها به شمار نمي رود.
 


كيهان و خوانندگان

سامانه پيام كوتاه 30002323
¤ فجر است سپيده حلقه بر در زده است
روز آمده تاج لاله بر سر زده است
با آمدن امام در كشور ما
خورشيد حقيقت زافق سر زده است
مريم پارسا- كوهبنان
¤ از شروع فتنه در سوريه حضرت آقا بارها تاكيد كردند كه قضيه سوريه با بيداري اسلامي تفاوت دارد و بعد از گذشت حدود دو سال با ورود علني اشغالگران صهيونيست به صحنه و تجاوز به سوريه پرده ها كنار رفت و پشت صحنه تروريسم فعال در سوريه فاش شد.
8847---9190
¤ آنچه كه در استيضاح وزير كار در صحن علني مجلس از دولت و نمايندگان ديده شد له شدن مردم در فضاي منازعه دولت و مجلس با يكديگر بود. ثابت گرديد كه هيچ كدام نمي توانند از اين طريق خود را به اثبات برسانند. فقط اين مردم هستند كه بايد در آتش عدم تبعيت مسئولان از رهبري بسوزند.
طباطبايي از قم
¤ متاسفانه به علت عدم انجام وظيفه از سوي مديران دولتي و نهادهاي بازرسي و نظارت و سازمان حمايت از مصرف كننده هر روز شاهد افزايش قيمت ها در شهرها و استان ها از جمله مازندران هستيم. چرا مسئولين امر به جاي پرداختن به حل مشكلات به چنگ زدن بر روي يكديگر مشغولند؟
1752---0911
¤ انقلاب هاي منطقه اگر الگوي خود را نظام جمهوري اسلامي قرار ندهند بايد منتظر حوادث هاي ناگواري باشند. سفارش مي كنم با الگو گرفتن از نظام مقدس جمهوري اسلامي فريب نيرنگ بازان شرقي و غربي و وهابيت و صهيونيست هاي كودك كش را نخورند.
2846---0939
¤ وقتي انقلاب اسلامي كشورمان با نفس گرم امام راحل(ره) و از جان گذشتگي ملت تحت پرچم اسلام و در ظل توجهات حضرت ولي عصر(عج) در بهمن 57 به پيروزي رسيد شايد هيچ كس انتظار نداشت كه چرب و شيريني زندگي و دنياطلبي و گرفتار شدن عده اي از خواص در فتنه ها آنان را از قطار انقلاب پياده كند. ولي دنياست و دار امتحانات و ابتلائات و بسياري در طول 1400 سال اخير از قطار انقلاب اسلام ناب پياده شده اند. به زور نيز نمي توان كسي را در اين قطار حفظ كرد. انقلاب اسلامي هم ريزش دارد هم رويش و رويش ها بسيار بالاتر از ريزش هاست.
4147---0937 و 6960---0936 و2588---0918
¤ با گوش دادن به استيضاح وزير كار از طريق راديو اعصاب ما مردم خرد شد. مخصوصا اينكه از هر دو طرف پرده دري صورت گرفت. اولا در اين شب عيد انقلاب كه ملت نياز به آرامش دارد چنين استيضاحي اصلا توجيه نداشت. ثانيا اين گونه گارد گرفتن دولت و مجلس عليه يكديگر ضررش را به اقتصاد كشور مي زند و باز بايد مردم تاوان آن را بپردازند.
سهرابي
¤ درگير و دارهاي گراني و تورم هاي اخير ناشي از سوء مديريت برخي افراد، توانمندي هاي علمي هوا و فضا و پرتاب موجود زنده به فضا و ساخت جنگنده قاهر 313 و پيشرفت هاي پزشكي كه اخيرا رونمايي شده به حاشيه رفته و دستمايه دانشمندان عزيزي كه موجب ترقي و عزت كشورمان را فراهم كرده اند به نوعي مورد ظلم واقع شده است. اميدواريم همان گونه كه به حق به نشانداران ورزشي و هنرمندان ارزشي كشور ارج نهاده مي شود به طور شايسته و بايسته هم اين پيشرفت ها بيشتر به مردم معرفي شود و هم از عزيزان دانشمند و مديران شايسته اين امور تقدير و قدرداني شود.
طالعي
¤ مسئولين شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي نسبت به پخش موسيقي هاي جاز غربي كه گروهي در جايگاه هاي طول مسير راهپيمايي روز 22بهمن پخش مي كنند بايد پاسخگو باشند.
6858---0919
¤ بسياري از مردم اروپا خبر ندارند كه اگر پليس ايران با كاروان هاي بين المللي مواد مخدر مبارزه نكند سراسر اين قاره را مواد مخدر فرا خواهد گرفت. آن ها نمي دانند كه اين مبارزه به قيمت ريخته شدن خون بهترين جوانان ايراني تمام مي شود. اگر مي دانستند نمي گذاشتند با اعدام چند قاچاقچي مواد مخدر حكومت ها و رسانه هايشان سر و صدا راه بيندازند.
6091---0915
¤ گاهي به حدي صادرات در كشور شدت مي گيرد كه از بازار يك كالا در داخل غافل مي شويم در نتيجه شاهد كمبود شديد آن كالا و افزايش قيمت سرسام آور قيمت آن هستيم. چرا يك روال منطقي در ميزان توليد و صادرات يك كالا در اقتصاد كشور حاكم نيست كه دچار چنين نوسانات مشكل ساز در بازار نشويم و به مردم كشورمان فشار نيايد.
6091---0915
¤ از حراست و حفاظت اطلاعات قوه قضاييه مي خواهم نظارتي بر عملكرد دادستان و برخي قضات خلخال داشته باشند. برخي افراد شرور و پولدار در اين شهر بلاي جان مردم شده اند و گويا دستگاه قضايي در اين شهر حريف آنها نيست!
9507---0919
¤ از مسئولين وزارت آموزش و پرورش درخواست مي شود براي تبديل فرهنگيان قراردادي به پيماني قدمي بردارند.
پورنرگس از بادرود
¤ در منطقه 22 شهرداري برچسب هاي تبليغاتي نصب شده بر ديوار ساختمانهاي مسكوني، چهره زشتي به اين محل داده است. چرا قوانين ما ضامن اجرايي ندارد؟
2470---0919
¤ اتاق مبادلات ارزي را با اين هدف و توجيه راه انداختند كه تاثير مثبت در كاهش نرخ ارز بگذارد ولي ديديم كه در عمل مدتي روند كاهش ملايم قيمت ارز آغاز شد ولي بعد به همان وضع سابق برگشت. چرا؟
8853---0912
¤ هنوز مبلغي به حساب مردم پرداخت نشده افراد دلال و محتكر نيازهاي سر سفره ايام عيد مردم را در انبارهاي خويش احتكار كرده اند تا با جو رواني كه راه مي اندازند اقلام احتكار شده را تا چندين برابر قيمت به فروش برسانند.
0157---0912
¤ طرح ممنوعيت چند شغله بودن بعضي افراد و مديران براي كاستن و كاهش هزينه هاي عمومي تصويب شده و به حق مي باشد خوب است سخنگوي محترم شوراي نگهبان براي مردم توضيح بدهد كه استدلال اين شورا در مغايرت طرح مزبور با قانون اساسي چه بوده است؟
باقرپور
 


مك كين: ايراني ها متوجه عجز و ضعف آمريكا شده اند (خبر ويژه)

سناتور تندروي آمريكايي و رقيب شكست خورده اوباما در انتخابات 2008 گفت: ايراني ها متوجه عجز و ضعف ما در خاورميانه شده اند.
جان مك كين در مصاحبه با وب سايت نيوزمكس گفت: مقامات ايراني به خوبي متوجه ضعف آمريكا در عراق و عجز در سوريه و افغانستان هستند.
در دوران رياست جمهوري اوباما توقف برنامه هسته اي ايران امكان ندارد زيرا جمهوري اسلامي ايران، آمريكا را جدي نمي گيرد و سران تهران ديدند كه آمريكا شتاب زده و با آشفتگي نيروهايش را از عراق خارج كرد.
وي افزود: ايراني ها مي بينند كه آمريكا در مداخله در سوريه عاجز مانده، سران تهران شاهد هستند كه آمريكا دارد از افغانستان هم بيرون مي رود و لذا به اين نتيجه مي رسند كه آمريكا در تلاش براي متوقف كردن ايران جديت ندارد.
سناتور مك كين گفت: نفوذ آمريكا در منطقه به خاطر اين سياست ها كم شده وكشورهاي هم پيمان آمريكا نيز اطمينان ندارند كه آمريكا بتواند برنامه هسته اي ايران را متوقف كند در حالي كه سانتريفيوژهاي غني كننده اورانيوم ايران همچنان در حال كار هستند.
 


از نامزدهاي صادراتي تا بدلي و اصل در ميان اصلاح طلبان (خبر ويژه)

مشاور هاشمي رفسنجاني مي گويد بعيد است آيت الله هاشمي براي انتخابات ثبت نام كند و در اين صورت بستر به طور طبيعي براي حسن روحاني فراهم مي شود.
علي عسكري در مصاحبه با «نداي انقلاب» با اشاره به قوت گرفتن حضور حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري گفت: ايشان در بررسي موضوع كانديداتوريشان هستند و با بزرگان نظام، گروه هاي مرجع، مجموعه هاي اثرگذار، نمايندگان سابق و فعلي مجلس و دانشگاهيان و حوزويان در حال رايزني هستند. من آقاي روحاني را از نظر انگيزه و برنامه ريزي براي انتخابات باشكوه و اثرگذار، فعال يافته ام.
وي با بيان اينكه كانديداتوري روحاني در صورتي است كه هاشمي رفسنجاني ثبت نام نكند، خاطرنشان كرد: نيروها و گروه هايي كه با آقاي روحاني صحبت مي كنند بسياري از آنها بر اين موضوع تاكيد دارند كه آقاي روحاني نزديكترين فرد به آقاي هاشمي رفسنجاني است.
عسكري تاكيد كرد: اگر آيت الله هاشمي رفسنجاني نخواهد ثبت نام كند و بعيد است كه ثبت نام كند بستر به طور طبيعي براي حسن روحاني فراهم مي شود.
در همين حال كه شريعتمداري وزير بازرگاني دولت خاتمي در مصاحبه با «مهر» از قطعيت نامزدي خود خبر داد و گفت: نامزدهاي اصلاح طلب آن قدر زياد هستند كه مي توان آنها را صادر كرد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا اصلاح طلبان بدلي وجود دارند، تصريح كرد: بله، هستند ولي من هشت سال وزير دولت خاتمي بوده ام. بايد اين سؤال را از كساني كه ممكن است با بدلي ها ارتباط داشته باشند بپرسيد.
شريعتمداري همچنين در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبني بر اين كه آيا شما براي رسيدن به اجماع با آنان همكاري خواهيد كرد يا خير؟، ياد آور شد: من از سابقه 8 سال همكاري در دولت خاتمي و قريب به بيش از اين زمان همكاري با مجموعه مقام معظم رهبري برخوردارم و مي توانم عامل وفاق و يكي كردن دل ها و رفع كردن كدورت ها باشم.
اما محمدعلي نجفي از وزيران دولت هاشمي و عضو شوراي شهر تهران كه از نامزدهاي احتمالي محسوب مي شود، به مهر گفت: افرادي كه برخلاف ساز و كار اصلاح طلبان كانديدا شده اند اصلاح طلب نيستند.
عضو ارشد حزب كارگزاران گفت: به هيچ عنوان نمي توان تصور حضور چند كانديدا از سوي اصلاح طلبان را داشت و آن هايي كه برخلاف اين ساز و كار و با عنوان اصلاح طلب وارد شوند قطعا اصلاح طلب نخواهند بود.
محمدعلي نجفي اظهار كرد: فعلا كه تصميمي در اين خصوص گرفته نشده چون بنده و ساير اصلاح طلباني كه در حال رايزني براي حضور در انتخابات رياست جمهوري آينده هستيم، هر تصميمي بگيريم در چارچوب تصميم جمعي اصلاح طلبان خواهد بود.
 


اسباب كشي شبكه هاي ماهواره اي از لس آنجلس به لندن (خبر ويژه)

لندن به جاي لس آنجلس تبديل به ايستگاه جديد شبكه هاي ماهواره اي ضد انقلاب شده است.
در حالي كه پيش از اين شبكه هايي نظير بي بي سي فارسي، من و تو و رها در لندن عليه ايران راه اندازي شده بود، اكنون خبر مي رسد گروهي از اخراجي هاي صداي آمريكا جذب لندن شده اند تا شبكه اي موسوم به ايران فردا را راه اندازي كنند.
براساس گزارش رسانه هاي ضد انقلاب، از جمله افرادي نظير جمشيد چالنگي، لونا شاد، شهيار قنبري و عليرضا نوري زاده به خدمت اين شبكه درآمده اند.
برخي از همكاران قديمي صداي آمريكا طي يك سال گذشته اخراج شده اند. كم كاري، تسويه حساب داخلي، تعرضات اخلاقي و برخي كلاهبرداري هاي مالي از جمله دلايل اين بركناري ها عنوان شده بود.
در همين حال پايگاه اينترنتي خودنويس درباره شبكه ايران فردا نوشت: اين شبكه بازوي رسانه گروهي از اپوزيسيون است كه نشست هاي استكهلم، بروكسل و پراگ را سال گذشته برگزار كرد.
با اين وصف به نظر مي رسد انتخاب شهرهاي كم حاشيه اي نظير استكهلم سوئد، بروكسل بلژيك و پراگ چك براي نشست هاي طيفي از ضد انقلاب سلطنت طلبان و طيفي از شبه اصلاح طلبان فراري، صرفا براي ردگم كني و كتمان نقش لندن- و سرويس جاسوسي ام آي سيكس انگليس- بوده كه اكنون با راه اندازي شبكه تلويزيوني آشكارتر مي شود.
 


الحيات: آمريكا مجبور است از دريچه ايران به خاورميانه بنگرد (خبر ويژه)

يك تحليلگر سعودي نفوذ رژيم عربستان در تحولات خاورميانه را نقشي از دست رفته توصيف كرد و نوشت: رياض بازنده تحولات منطقه است.
روزنامه سعودي الحيات كه در لندن و رياض منتشر مي شود، در تحليل خود نوشت: «اگر وزارت خارجه عربستان نجنبد، ضمن عقب افتادن از تحولات اجتماعي ديگر نه تنها حرفي براي گفتن در دنياي عرب نخواهيم داشت بلكه از هويت اصلي خود نيز دور خواهيم شد. وزارت خارجه عربستان بايد، بپذيرد كه خاورميانه شاهد تغييراتي وسيع است، ديگر سياست هاي گذشته آن جواب نمي دهد. بسيار روشن است كه حوادث بزرگي ظرف دو سال گذشته در جهان عرب رخ داده و ضمن تغيير فرهنگ جاري، فرهنگ سياسي و هم پيماني هاي منطقه اي و بين المللي را نيز تغيير داده است. بايد توجه داشت كه اين تغيير بسيار بزرگ است و سرچشمه اي اجتماعي - مردمي دارد. اين تغيير به اندازه اي بزرگ است كه به جرات مي توان گفت از شرق تا غرب جهان عرب را در برگرفته است. آن دنيايي كه در قرن گذشته و اوايل قرن حاضر مي شناختيم مقابل چشمانمان متلاشي شده و آنچه از آن خطرناك تر است اين است كه كسي نمي داند كي، چگونه و تا كجا اين دگرگوني و تلاش ادامه خواهد داشت. اما آنچه روشن است ديگر جهان عرب به گذشته اش بازنمي گردد.»
الحيات با مرور حوادث مصر و تونس و ليبي و عراق نوشت: عربستان در قلب اين طوفان بزرگ سياسي منطقه اي واقع شده است. كشوري كه البته رفته رفته به سمتي مي رود كه متزلزل شود. در حالي كه به دليل روابط گسترده رياض با پايتخت هاي عربي جهان انتظار مي رفت كه عربستان تأثيري به سزا در تحولات جاري در خاورميانه عربي بگذارد شاهديم كه روز به روز تأثير خود را از دست مي دهد و تحولات با چنين سرعتي پيش مي روند بدون اين كه عربستان بتواند كاري از پيش ببرد.
به گزارش ديپلماسي ايراني، در ادامه اين يادداشت آمده است: عربستان در حال حاضر به شكلي عراق را از دست داده كه روز به روز خط ارتباطي بغداد-رياض ضعيف و ضعيف تر مي شود. اين در حالي است كه عربستان از 1973 بر روي رابطه خود با عراق سرمايه گذاري هاي كلان كرده و حتي در اوج جنگ كويت سرمايه هاي خود را از آن خارج نكرده بود. در حالي كه اين كشور يكي از مهم ترين همسايگان ماست و ما به عراق نياز استراتژيك داريم. در مقابل هرچه عربستان از عراق خارج مي شود ايران جاي آن را بيشتر پر مي كند.
الحيات صراحتاً نوشت: اكنون ايران صاحب چنان جايگاهي در عراق است كه ايالات متحده آمريكا به عنوان كشور متخاصم ايران و رقيب منطقه اي آن براي حفظ مصالح خود مجبور است از دريچه ايران به عراق بنگرد. در حالي كه هيچ اثري از وجود عربستان در اين معادله نيست. آيا واقعاً اين مسئله براي دستگاه سياست خارجي عربستان قابل قبول است؟
نويسنده اين يادداشت سپس به سوريه اشاره مي كند و مي نويسد: هنگامي كه به سياست خارجي عربستان در قبال سرزمين شام نظر مي اندازيم به ياد سرمايه گذاري هاي سياسي و اقتصادي سي ساله خود در اين كشور مي افتيم. سرمايه گذاري هايي كه از زمان حافظ اسد، در رابطه رياض با دمشق انجام شد و تلاش هايي كه مرحوم حافظ اسد در ايجاد توازن در روابط عربي- عربي و عربي- ايراني داشت. اكنون همگي اين تلاش ها و سرمايه گذاري ها نقش بر آب شده است. ديگر ما اثري از محور عربستان- سوريه- مصر نمي بينيم. از آن طرف لبنان را هم از دست داده ايم. دولت وابسته به حزب الله در حالي زمام امور را در اين كشور در دست گرفته است كه ديگر شاهد هيچ اثري از عربستان در لبنان نيستيم و دولت اين كشور بيش از آن كه سياست هايش را با رياض هماهنگ كند با تهران هماهنگ مي كند.
در پايان اين يادداشت آمده است: بي شك وضعيت مطابق ميل ما نيست. عربستان هيچ گاه پيش بيني نمي كرد كه سير تحولات خاورميانه چنين مسيري را در پيش بگيرد. ولي چه بخواهيم چه نخواهيم روابط منطقه اي عربستان محدود به كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس شده است كه هيچ سابقه تاريخي اي ندارند.
 


مناظره اي كه فتنه گران و حلقه انحرافي را با هم نااميد كرد (خبر ويژه)

مناظره اخلاقي و مودبانه حسين شريعتمداري و حبيب الله عسگراولادي به مذاق حلقه هايي كه توهم ديگري نسبت به مناظره هاي اخير اين دو شخصيت داشتند، تلخ آمده است.
روزنامه ايران دراين باره از اينكه عسگراولادي، شريعتمداري را «سردار قلم» خطاب كرده و متقابلا مديرمسئول كيهان از وي به عنوان «حضرت استاد» ياد كرده، ابراز ناخرسندي كرد و نوشت: اين نوع مناظره (بخوانيد مصافحه) موجب شد تا حاشيه ها، فضاي بحث هاي جدي را تحت تاثير قرار دهند. آنها بارها يكديگر را استاد و سردار قلم خطاب كردند.
روزنامه ايران ظاهرا توقع داشته مانند برخي چهره هاي سياسي همسو با اين روزنامه كه اقدام به بداخلاقي و دوئل و انتحار در مباحثات سياسي مي كنند، مناظره برنامه نگاه يك سيما نيز شكل مشابهي پيدا كند و باعث ايجاد اختلاف ميان اصولگرايان شود؛ شايد كه در اين ميان سودي نيز عايد جريان متبوع روزنامه ايران شود.
در همين حال يك پايگاه اينترنتي، «پيام مناظره عسگر اولادي و شريعتمداري براي اصلاح طلبان» را نااميدكننده توصيف كرد و نوشت: مناظره عسگر اولادي و شريعتمداري، آب پاكي را روي دست اصلاح طلبان ريخت و به آنها ثابت كرد كه براي خروج از انفعال فعلي، نمي توانند به اصولگراياني چون حبيب الله عسگراولادي اميدوار باشند.
«عصر ايران» تصريح كرد: در حالي كه در يكي دو هفته گذشته، محمد خاتمي و سعيد حجاريان و هاشمي رفسنجاني موضع گيري اخير عسگراولادي در قبال ميرحسين موسوي و مهدي كروبي را ستوده بودند و حتي برخي از اصلاح طلبان باب نامه نگاري با عسگراولادي را باز كرده بودند، پير حزب موتلفه در مناظره با مدير روزنامه كيهان، مجرم بودن «سران فتنه» را تأييد كرد.
نويسنده (ه-م) كه با روزنامه هايي نظير اعتماد نيز همكاري مي كند و پيش از اين با برخي عناصر بازدشتي نيز ابراز همدردي كرده، درباره پيام اين مناظره و مواضع عسگراولادي نوشت: اصلاح طلبان شايد بتوانند رياست جمهوري خاتمي را در خواب ببينند ولي اين رويا در بيداري محقق نخواهد شد.
يادآور مي شود پيش از مناظره تلويزيوني اخير، محافل رسانه اي زنجيره اي-اجاره اي اصرار داشتند آقاي عسگراولادي را در زمين فتنه گران تعريف كنند و از اين نمد كلاهي براي خود بدوزند اما به تعبير همكار روزنامه اعتماد، اين مناظره آب پاكي را روي دست آنها ريخت.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10