(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 14 فروردین 1389- شماره 19609
 

البرادعي : غرب حامي حكومت هاي مستبد در خاورميانه است
موافقت چين با خريد موشك هاي اس - 300 از روسيه
سيد حسن نصرالله در گفت وگو با المنار: رژيم صهيونيستي ديگر جرئت آغاز جنگ را ندارد
اعتراض مردم و نوري مالكي به دستكاري در نتيجه انتخابات پارلماني عراق
39 كشته حاصل انفجارهاي تروريستي مسكو
اعتراض ها عليه حمله تازه اسرائيل به غزه هنيه: جهان وارد عمل شود
ناآرامي ها در شمال غرب پاكستان 44كشته برجاي گذاشت
جنبلاط: ديدارم با بشار اسد در حمايت از مقاومت لبنان بود
پس از 15سال اتفاق افتاد عذرخواهي مجلس صربستان از قتل عامل مسلمانان در سربرنيتسا
آمريكا بمب هاي هسته اي خود را از تركيه خارج مي كند
آغاز مذاكرات نخست وزير روسيه در پايتخت ونزوئلا
اينديپندنت: اطلاعات مسلمانان انگليس در اختيار «سيا» قرار مي گيرد
كودتاي گينه بيسائو با اعتراض مردم ناكام ماند



البرادعي : غرب حامي حكومت هاي مستبد در خاورميانه است

مدير كل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي با انتقاد از حمايت غربي ها از حكومت هاي مستبد منطقه گفت: سياست غرب در خاورميانه شكست خورده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، محمد البرادعي در گفت وگو با روزنامه گاردين اظهار داشت: سياست غرب در خاورميانه به طور مطلق شكست خورده است و واشنگتن بايد در اين سياست بازنگري كند. وي خاطرنشان كرد: سياست غرب مبتني بر مذاكره، تفاهم و حمايت از مردم و جوامع مدني نبوده است بلكه بر اساس حمايت از رژيم هاي سركوبگر بوده است تا به اين ترتيب جريان صادرات نفت حفظ شود. لذا افزايش افراط گرايي در خاورميانه در نتيجه اعمال اين سياست بوده است. البرادعي در ادامه گفت: مردم از سوي دولت هاي خود سركوب مي شوند و همچنين احساس مي كنند كه از سوي جهان خارج مورد بدرفتاري قرار مي گيرند.

 



موافقت چين با خريد موشك هاي اس - 300 از روسيه

دولت پكن با خريد موشك هاي اس - 300 از روسيه موافقت كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري «اينترفكس»، «ايگور آشوربيلي» مدير برنامه ساخت سامانه دفاع موشكي اس -300 اعلام كرد كه چين با خريد تعدادي از سامانه هاي دفاع موشكي اس -300 از مسكو موافقت كرده است.
وي درحالي كه به مبلغ اين قرارداد اشاره اي نكرد اظهار داشت كه چين 15 سكوي پرتاب اين سامانه دفاعي را دريافت خواهد كرد.
اس-300 كه سامانه دفاع موشكي پيشرفته اي است قادر است به طور همزمان چندين هدف را مورد حمله قرار دهد و مي تواند هواپيماها را تا فاصله 150 كيلومتري هدف بگيرد.

 



سيد حسن نصرالله در گفت وگو با المنار: رژيم صهيونيستي ديگر جرئت آغاز جنگ را ندارد

دبيركل حزب الله لبنان ضمن انتقاد از سياست هاي نظاميگرانه اسرائيل اعلام كرد كه رژيم صهيونيستي جرئت راه اندازي جنگ ديگر عليه لبنان را ندارد.
به گزارش خبرگزاري ها، سيدحسن نصرالله، دبيركل حزب الله لبنان چهارشنبه شب در گفت وگو با شبكه تلويزيوني المنار درمورد آخرين تحولات مربوط به صحنه داخلي لبنان و جهان عرب و خبر بازجويي از افراد حزب الله توسط كميته بين المللي تحقيق درمورد ترور رفيق حريري سخن گفت.
نصرالله در بخشي از اظهارات خود گفت: اسرائيل با ديدن صحنه نشست دمشق با حضور رئيس جمهور ايران و ديدن اوضاع داخلي حاكم بر لبنان در تصميم خود درمورد جنگ تجديدنظر كرد.
دبيركل حرب الله لبنان افزود: اسرائيل نه قادر به جنگ است و نه قادر به صلح است و در حال حاضر نيز در تنگنا قرار دارد. اين رژيم درصورتي جرئت راه اندازي جنگ را خواهد داشت كه به آن تضمين داده شود كه در جنگ پيروز مي شود.
دبيركل حزب الله درباره استراتژي دفاعي لبنان نيز گفت: در نشست هاي قبل از جنگ سال 2006، ديدگاه خود درباره استراتژي دفاعي را بيان كرديم و همان ديدگاه را در جنگ سال 2006 اجرا كرديم و با پيروزي در جنگ 33روزه، درستي ديدگاه خود را به اثبات رسانديم.
نصرالله در مورد خبر احضار 12نفر از منتسبين و دوستان حزب الله به دفتر مدعي العموم دادگاه بين المللي تحقيق درباره ترور حريري كه طي هفته هاي اخير خبرساز شده است نيز گفت: افراد احضار شده صرفاً به عنوان شهود احضار شده اند و تاكنون نيز هيچ اتهامي در اين خصوص رسماً از سوي اين دادگاه متوجه حزب الله نشده است.
نصرالله در ادامه افزود: تاكنون فقط سران رژيم صهيونيستي در اتهاماتي صريح حزب الله را مسئول اين ترور معرفي كرده اند. كساني كه فرضيه نقش اسرائيل در ترور حريري را بعيد مي دانند، با اين كار خود به حريري اهانت كرده اند.
اين رهبر جريان مقاومت در لبنان همچنين گفت: در هفته هاي گذشته افرادي از دفتر دادستان دادگاه بين المللي با افرادي از حزب الله و نزديك به حزب الله و دوستان حزب الله كه تعداد آنان 12نفر است تماس گرفتند و اكنون درصدد احضار شش نفر ديگر هستند.
سيدحسن نصرالله گفت: حزب الله طي سال هاي قبل مورد هدف بود اما آنچه كه اكنون مهم است اتهام هاي سياسي و تبليغاتي عليه حزب الله درمورد نقش حزب الله در ترور رفيق حريري است.
سيد «حسن نصرالله» دبيركل حزب الله با اشاره به اينكه دادگاه بين المللي تحقيق درباره ترور رفيق حريري به شكل حرفه اي عمل نكرده، گفت: اگر درز اخبار از سوي دفتر اين دادگاه شكلي به خود گيرد كه موجب خدشه دار شدن چهره حزب الله شود، موضع ديگري اتخاذ خواهيم كرد.
سيد حسن نصرالله در ادامه گفت وگو با شبكه «المنار» افزود: اتهام به ترور رفيق حريري يك اتهام سياسي است و حزب الله اتهام و بي احترامي عليه خود را نمي پذيرد.سيدحسن نصرالله همچنين درباره توافق همكاري امنيتي بين سفارت آمريكا در بيروت و پليس لبنان گفت: كمك بدون عوض 50 ميليون دلاري آمريكا به پليس لبنان، بدون پيش شرط و غيرمشروط نيست و آمريكايي ها با اين كار خود در واقع اين نهاد امنيتي و انتظامي لبنان را خريداري كردند.

 



اعتراض مردم و نوري مالكي به دستكاري در نتيجه انتخابات پارلماني عراق

مردم و دولت عراق به اعلام ناگهاني تغيير در نتايج انتخابات پارلماني اين كشور و پيروزي فهرست «اياد علاوي» اعتراض كردند.
به گزارش خبرگزاري ها، در پي اعلام تغيير ناگهاني نتايج انتخابات عراق و پيروزي فهرست «العراقيه» تحت رهبري علاوي، مردم اين كشور و دولت بغداد به اين نتايج اعتراض كردند. شهروندان عراقي طي روزهاي اخير در برخي شهرها دست به تظاهرات زدند و خواستار بازشماري دقيق آرا شدند. كميسيون عالي انتخابات عراق اعلام كرد فهرست علاوي با كسب 91 كرسي از مجموع 325 كرسي مجلس، در صدر قرار دارد و پس از وي نيز «نوري مالكي» رهبر «فهرست دولت قانون» و نخست وزير فعلي، 89 كرسي به دست آورده است. تاكنون نتايج به گونه اي اعلام مي شد كه علاوي را حداكثر با حدود 65 تا 70 كرسي نشان مي داد.
مالكي در واكنش به اين اعلام نتايج، تاكيد كرد: ما هرگز نتايج نهايي اعلام شده را نمي پذيريم، اين نتايجي نبود كه ملت عراق انتظار آن را داشتند. وي با ابراز ترديد در مورد عملكرد كميسيون عالي انتخابات، اعلام كرد: نمي توانيم در قبال آراي مردم بي تفاوت باشيم. در همين حال، «عدنان السراج» عضو ائتلاف دولت قانون، به شبكه «العالم» گفت: ما دلايل و شواهد محكمي درباره از بين رفتن صدها هزار رأي در اختيار داريم و آن را به دادگاه عالي ارائه مي كنيم.
آمريكا و انگليس: بازشماري ممنوع
به گزارش واحد مركزي خبر، يك منبع آگاه در كميسيون عالي انتخابات عراق فاش كرد، سفير آمريكا و انگليس در عراق با اعضاي كميسيون تماس گرفتند و از آنها خواستند به خواسته «جلال طالباني»، رئيس جمهور عراق و مالكي در مورد بازشماري آرا تن ندهند.اين منبع همچنين فاش كرد، سفيران مذكور به شماري از اعضاي كميسيون عالي انتخابات قول داده اند اگر مورد اضطراري پيش آيد، به آنها در آمريكا پناهندگي سياسي داده خواهد شد.
«فيليپ كراولي»، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا نيز با ناديده گرفتن اعتراضات، تأكيد كرد: دليلي براي اثبات بروز تقلب در انتخابات پارلماني عراق وجود ندارد.
رايزني ها براي ائتلاف
خبرها از عراق حاكي است، علاوي با طالباني در مورد تشكيل ائتلاف جديد در مجلس و نحوه تشكيل دولت آتي مذاكره كرده است. در همين حال، علاوي وعده داد كه با تمام گروه ها و احزاب براي تشكيل دولت مذاكره مي كند. «فواد حسين» يك مقام دولت خودمختار كردستان عراق نيز اعلام كرد، پايبندي به قانون اساسي از جمله شرط هاي ائتلاف كردستان براي مشاركت در دولت جديد است.
در همين حال، «عمار حكيم»، رهبر فهرست «ائتلاف ملي عراق» و مالكي پنجشنبه شب با هم ديدار و در مورد تشكيل دولت آتي گفت وگو كردند. بر اساس گفته ها، به احتمال زياد ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملي عراق شكل خواهد گرفت. ائتلاف ملي عراق به رهبري عمار حكيم 70 كرسي را در انتخابات پارلماني اخير به دست آورده است. ناظران پيش بيني مي كنند كه تشكيل دولت جديد در عراق احتمالاً به طول مي انجامد.

 



39 كشته حاصل انفجارهاي تروريستي مسكو

رهبر جدايي طلبان چچن مسئوليت انفجارهاي تروريستي در مترو مسكو را به عهده گرفت.
صبح روز دوشنبه نهم فروردين در دو ايستگاه «لوبيانكا» و «پارك كولتوري» متروي مسكو انفجارهايي شديد رخ دادند كه طبق آخرين اطلاعات طي آن 39 نفر كشته و 72 نفر زخمي شدند. دو روز پس از وقوع اين انفجار طي دو عمليات انتحاري ديگر در استان داغستان 12 نفر ديگر كشته شدند.
اين حملات تروريستي در آغاز باعث شد محافل رسانه اي آن را به عوامل گوناگوني نسبت دهند، اما پس از گذشت چند روز «دوكو عمراف» رهبر جدايي طلبان چچن با انتشار اطلاعيه اي مسئوليت اين انفجارها را به عهده گرفت.
به گزارش آسوشيتدپرس، «عمراف» در پيام خود آورده است: «من قول مي دهم جنگ به خيابان هاي شما بيايد و شما آن را در زندگي خود و بر روي پوست خود احساس كنيد.»
اين اعلاميه پس از آن منتشر شد كه «ولاديمير پوتين» نخست وزير روسيه قول داد عاملان اين حادثه را شناسايي و مجازات كند.در اين حال پس از وقوع اين حملات تروريستي، تعدادي از نمايندگان كنگره آمريكا بيانيه اي را صادر و در آن اعلام كردند كه وقوع اين انفجارها در متروي مسكو ناشي از سياست هاي دولت روسيه در منطقه قفقاز شمالي است و مردم اين منطقه با اين اقدام تلاش كردند تا صداي خود را به گوش جهانيان رسانده و از آنان درخواست كمك كنند.
«آندره نستيرينكو» سخنگوي وزارت خارجه روسيه از اظهارنظر اين نمايندگان كنگره آمريكا درباره انفجارهاي متروي مسكو انتقاد كرد و گفت: «پيام برخي از نمايندگان كنگره آمريكا درباره انفجارهاي متروي مسكو را نكوهش مي كنيم. اين نمايندگان با برداشت هاي نادرست خود، واقعيات درباره انفجارهاي مسكو را وارونه جلوه دادند و به شكل نادرستي اين واقعه فاجعه بار را منعكس كردند.»
آمريكا سال هاست كه به دنبال تجزيه چچن از مسكو بوده و با حمايت مالي، تبليغاتي و نظامي از مردم اين منطقه، آنها را عليه دولت مسكو مي شوراند. دسامبر سال 1999 كه درگيري مسكو و جدايي طلبان چچن رسما به درگيري آمريكا-روسيه تبديل شد، «بوريس يلتسين» رئيس جمهور روسيه «بيل كلينتون» همتاي آمريكايي خود را تهديد به جنگ هسته اي كرد.

 



اعتراض ها عليه حمله تازه اسرائيل به غزه هنيه: جهان وارد عمل شود

به دنبال بمباران منازل مسكوني غزه توسط جنگنده هاي رژيم صهيونيستي، نخست وزير منتخب فلسطين از جهانيان خواست براي توقف تجاوزگري صهيونيست ها وارد عمل شود.
رژيم صهيونيستي روزهاي پنجشنبه و جمعه موج جديدي از حملات هوايي به منازل مسكوني نوار غزه را آغاز كرد كه از لحاظ ميزان آتش و تلفات، در دو سال گذشته پس از جنگ 33 روزه بي سابقه است. به گزارش الجزيره، در اين حملات كه شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه - ديروز - به مناطق خان يونس، رفح، مركز و شمال غزه انجام شد، چندين كودك شيرخوار فلسطيني به شهادت رسيدند. اين حملات پس از آن صورت مي گيرد كه «گابي اشكنازي» رئيس ستاد مشترك ارتش رژيم صهيونيستي در روزهاي اخير مردم غزه را به حملات جديد تهديد كرده بود.
دكتر «حسنين» رئيس اورژانس وزارت بهداشت فلسطين در گفت وگو با پايگاه اينترنتي شبكه تلويزيوني المنار از تخريب تعداد زيادي از منازل مردم بي گناه غزه خبر داد.
با شدت گرفتن حملات صهيونيست ها به غزه، نيروهاي مقاومت فلسطيني نيز با پرتاب موشك هاي قسام به اين تجاوزات پاسخ دادند.
«اسماعيل هنيه» نخست وزير منتخب مردم فلسطين در واكنش به حملات ددمنشانه صهيونيست ها طي يك بيانيه مطبوعاتي «تنش آفريني» و «تجاوزگري نظامي» تل آويو را محكوم كرد و از جامعه بين المللي خواست تا براي متوقف كردن آن وارد عمل شود.
در اين حال يكي از اعضاي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين با انتقاد از رويكرد اعراب در برابر رژيم صهيونيستي گفت كه اگر سهل انگاري جهان عرب نبود، يهودي سازي قدس صورت نمي گرفت.
«هشام قاسم» مسئول اطلاع رساني حماس در گفت وگو با شبكه خبري العالم تاكيد كرد كه كوتاهي و سهل انگاري جهان عرب علت اصلي ادامه يهودي سازي و شهرك سازي رژيم صهيونيستي در شهر اشغالي قدس است.وي با اشاره به تلاش اين رژيم براي فريب افكار عمومي جهان در زمينه موضوع قدس افزود، اقدامات اشغالگران عليه مردم فلسطين در شهر اشغالي قدس از جمله مصادره و انهدام خانه ها، اخراج فلسطيني ها از اين شهر بعد از سلب هويت آنها، افزايش يهودي سازي، ساخت معابد براي جلب يهوديان تندرو با هدف تقويت حضور صهيونيست ها در قدس صورت مي گيرد.
قاسم تاكيد كرد، اگر سهل انگاري و كوتاهي جهان عرب و مذاكرات سازش با رژيم صهيونيستي نبود، رويدادها و حوادث كنوني از جمله يهودي سازي شهر اشغالي قدس صورت نمي گرفت.
برخي كشورهاي عربي كه با ادعاي حمايت از مردم فلسطين در پس پرده روابط گسترده با رژيم صهيونيستي دارند، از يك سو مقاومت را تضعيف و از سوي ديگر، رژيم تل آويو را تقويت مي كنند.جديدترين اقدام اعراب، اخراج افراد حامي مقاومت از كشور امارات عربي متحده است كه اعتراض بسياري از محافل مستقل را برانگيخته است.

 



ناآرامي ها در شمال غرب پاكستان 44كشته برجاي گذاشت

ناآرامي ها در نوار قبايلي شمال غرب پاكستان، دست كم 44 كشته برجاي گذاشت.
به گزارش خبرگزاري فارس، نوار قبايلي شمال غرب شاهد درگيري ميان نيروهاي ارتشي و شورشيان طالبان بود كه شديدترين آنها در منطقه «جنگلات» از شهرستان «دوگر» رخ داد. اين حملات جمعاً به مرگ 34 شبه نظامي طالبان و جراحت شماري از آنها انجاميد. عناصر طالبان نيز يك مركز پليس در شهرستان «جانسي» در شمال غرب پاكستان را با شليك چند راكت هدف قرار دادند كه مرگ پنج نيروي امنيتي و جراحت 20تن ديگر را درپي داشت. يك ايست بازرسي در منطقه قبيله نشين خيبر در شمال غرب پاكستان نيز هدف حمله شبه نظاميان قرار گرفت و حداقل پنج كشته و 25 زخمي در ميان نظاميان دولتي برجاي گذاشت. براساس آمارهاي رسمي، از روز عيد نوروز تاكنون در ايالت سرحد پاكستان، 180 شبه نظامي طالبان در حمله نيروهاي دولتي كشته و شمار زيادي مجروح شدند.

 



جنبلاط: ديدارم با بشار اسد در حمايت از مقاومت لبنان بود

وليد جنبلاط ديدار خود با بشار اسد را تاريخي و در حمايت از مقاومت لبنان خواند.
به گزارش خبرگزاري فارس، جنبلاط رئيس حزب سوسيال ترقي خواه و رهبر دروزي هاي لبنان ديدار با رئيس جمهور سوريه در دمشق را شفاف و تاريخي و آن را در جهت حمايت از مقاومت لبنان دانست.
جنبلاط اضافه كرد كه اين ديدار در تاريخ تعامل با سوريه حائز اهميت است.
جنبلاط كه پيش از اين از منتقدان سرسخت سوريه و دولت آن بود، تاكيد كرد كه ديدار روز چهارشنبه وي بسيار دوستانه و مثبت برگزار شده است و به اين ترتيب به پنج سال اختلاف با دمشق پايان داد. اختلاف پس از آن آغاز شد كه پس از ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان، جنبلاط بشار اسد را به نقش داشتن در اين ترور متهم كرد.
در اين حال سيدحسن نصرالله درباره ديدار روز چهارشنبه «وليد جنبلاط» رئيس حزب سوسياليست ترقي خواه دروزي لبنان از سوريه خاطرنشان ساخت: اين ديدار به مصلحت لبنان و سوريه است و «بشار اسد» بر اساس معيارهاي سياسي عمل مي كند كه در درجه اول اسرائيل را دشمن مي داند و بر اساس پايبندي به اصول ملي و قومي مي خواهد كه لبنان از هر نوع تجاوز اسرائيل ايمن باشد و به اين دليل سوريه در كنار مقاومت است و بودن روابط ممتاز بين سوريه و لبنان امري طبيعي است.

 



پس از 15سال اتفاق افتاد عذرخواهي مجلس صربستان از قتل عامل مسلمانان در سربرنيتسا

صربستان پس از 15سال از ارتكاب جنايات جنگي و نسل كشي عليه مسلمانان بوسني عذرخواهي كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از «نيزاوسيماياگازته»، پارلمان صربستان روز چهارشنبه با تصويب قطعنامه اي پس از 15سال جنايات جنگي اين كشور عليه مردم بوسني و نسل كشي در شهر «سربرنيتسا» را محكوم كرد.
در متن اين بيانيه آمده است: مجلس ملي صربستان به شدت جنايات انجام شده عليه شهروندان بوسنيايي بويژه مردم سربرنيتسا در ژوئيه 1995 را محكوم كرده و بدين وسيله از خانواده هاي قربانيان آن حادثه معذرت خواهي كرده و با آنها ابراز همدردي مي كند.
به نوشته اين روزنامه، رهبر فراكسيون پارلماني سوسياليست ها، تصويب اين سند مهم را اقدامي انقلابي در جهت مسئوليت پذيري سياسي ملت صربستان ناميد و تاكيد كرد كه دولت صربستان به مردم بوسني قول مي دهد تمام عاملان اين جنايات دردناك دستگير و آنها را مجازات كند.
گفته مي شود اين اقدام مجلس صربستان آن هم پس از 15سال نه بخاطر پشيماني از اين جنايات كه در برابر چشم غربي ها و بي تفاوتي آنها انجام گرفت، بلكه به منظور برداشتن موانع براي پيوستن به اتحاديه اروپا صورت گرفته است.
گفتني است در نسل كشي سال 1995 صربها عليه مردم مسلمان بوسني و هرزگوين كه به تجزيه اين كشور انجاميد، صربها در مقابل چشم نيروهاي سازمان ملل و با حمايت ضمني غربي ها، 800هزارتن از مردم شهر سربرنيتسا را قتل عام كردند كه اين تنها گوشه اي از جنايات آنان عليه مسلمانان بوسني بود.

 



آمريكا بمب هاي هسته اي خود را از تركيه خارج مي كند

منابع خبري از تصميم آمريكا براي خارج كردن بمب هاي هسته اي خود از پايگاه «اينجرليك » در جنوب تركيه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، اين تصميم آمريكا در پي توافق واشنگتن با مسكو بر سر پيمان كاهش تسليحات راهبردي تهاجمي موسوم به »استارت » اتخاذ شد.
«باراك اوباما » رئيس جمهور آمريكا با«دميتري مدودف »همتاي روسي خود روز پنجشنبه آينده (هشتم آوريل)پيمان كاهش تسليحات راهبردي تهاجمي موسوم به «استارت » را در پراگ پايتخت جمهوري چك امضا خواهند كرد.
شبكه تلويزيوني «سي .ان .ان ترك » گزارش داد ، براساس اين پيمان آمريكا قرار است از برخي كشورهاي اروپايي از جمله تركيه تعدادي از بمب هاي هسته اي خود را خارج كند.

 



آغاز مذاكرات نخست وزير روسيه در پايتخت ونزوئلا

نخست وزير روسيه هنگام ورود به كاراكاس مذاكرات خود را با رئيس جمهور ونزوئلا و ديگر مقامات اين كشور آغاز كرد.
به گزارش خبرگزاري ها ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه روز گذشته وارد كاراكاس شد و بلافاصله مذاكرات در راستاي تحكيم روابط دوجانبه را آغاز كرد.
از سال 2000 اين اولين بار است كه نخست وزير روسيه از ونزوئلا ديدار مي كند.
هوگو چاوز سپتامبر گذشته در مسكو با پوتين ديدار كرده بود.
گفته مي شود كه در جريان سفر پوتين به كاراكاس چندين قرارداد تجاري و اقتصادي به امضا خواهد رسيد.

 



اينديپندنت: اطلاعات مسلمانان انگليس در اختيار «سيا» قرار مي گيرد

يك روزنامه انگليسي نوشت، اطلاعات شخصي دانشجويان مسلمان انگليسي توسط سازمان هاي اطلاعاتي اين كشور در اختيار «سيا» قرار مي گيرد.
به گزارش ايرنا، به نقل از روزنامه انگليسي «اينديپندنت»، سازمانهاي اطلاعاتي انگليس جزئيات و اطلاعات شخصي مربوط به دانشجويان مسلمان اين كشور را در اختيار سازمان جاسوسي آمريكا «سيا» قرار مي دهد.
به نوشته اين روزنامه اين اقدام باعث خشم و نگراني بسياري از دانشجويان انگليسي شده چرا كه هيچ تضميني وجود ندارد اسامي آنها در ليست هاي بين المللي مربوط به مظنونان تروريستي قرار نگيرد.
به نوشته اينديپندنت، تاكنون منازل بيش از 50 دانشجوي مسلمان انگليسي توسط پليس لندن مورد بازرسي قرار گرفته و خود دانشجويان نيز تحت تدابير امنيتي قرار داده شده اند.
اين در حالي است كه يك كميته پارلماني انگليس روز سه شنبه از دولت اين كشور خواست ديدگاه خود درباره برنامه پيشگيري از افراط گرايي موسوم به «پريونت» را تغيير دهد و به دليل اتهامات جاسوسي مطرح شده، در آن تجديدنظر كند.
برنامه پيشگيري از افراط گرايي موسوم به «پريونت» از دو سال پيش در ميان جامعه مسلمانان انگليس به اجرا درآمده است. بر اساس اين طرح، برنامه هايي براي پيشگيري از افراط گرايي در مساجد، مدارس و مراكز بهداشتي و تربيتي مسلمانان انگليس انجام مي شود.
اين برنامه از زمان اجرا تاكنون انتقادات بسياري را در پي داشته است زيرا گفته مي شود هدف اصلي از اجراي آن تحت نظر گرفتن جامعه دو ميليوني مسلمانان انگليس و جاسوسي از آنها است.

 



كودتاي گينه بيسائو با اعتراض مردم ناكام ماند

اقدام گروهي از نظاميان گينه بيسائو به ربودن نخست وزير و فرمانده نظاميان براي كودتا در اين كشور، با مقاومت و مخالفت مردمي ناكام ماند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي به نقل از آسوشيتدپرس، مردم گينه بيسائو روز پنجشنبه با تجمع اعتراض آميز مقابل دفتر نخست وزير اين كشور عليه كودتاگراني كه وي و فرمانده نيروهاي مسلح اين كشور را بازداشت كرده بودند، كودتاچيان را به عقب نشيني واداشتند.
بنابر همين گزارش، نظاميان كودتاچي كه در تلاش براي كودتا، «كارلوس گوفر جونيور» نخست وزير و «زامورا ايندوتا» فرمانده نظاميان كشور آفريقايي گينه بيسائو را بازداشت كرده بودند با اجتماع اعتراض آميز مردمي در مقابل دفتر نخست وزيري اين كشور كه شعار «كودتا هرگز» سرمي دادند، ناچار به آزادي نخست وزير گينه شدند. اين در حالي است كه فرمانده نيروهاي مسلح همچنان در بازداشت كودتاچيان است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14