(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 14 فروردین 1389- شماره 19609
 

پليس و توصيه هاي امنيتي اجتماعي معاملات خود را در مكان هاي مورد اطمينان انجام دهيد
برنامه ريزي در دوران سالمندي
مروري بر زلزله هاي ويرانگر دنيا



پليس و توصيه هاي امنيتي اجتماعي معاملات خود را در مكان هاي مورد اطمينان انجام دهيد

رئيس پليس آگاهي تهران بزرگ از شهروندان درخواست كرد براي جلوگيري از هر گونه كلاهبرداري و وقوع جرم معاملات خود را در مكان هاي شناخته شده و مورداطمينان انجام دهند.
عباسعلي محمديان در توصيه هاي پليسي خود به همشهريان گفت : متأسفانه در بسياري از موارد ديده شده كه شهروندان توسط افراد سودجو مورد كلاهبرداري واقع شده اند.
وي ادامه داد: در بسياري از اين كلاهبرداري ها شهروندان بدون توجه به اينكه معاملات مالي و ملكي خود را در مراكز مشاوره املاك مورد اطمينان و محل هاي شناخته شده انجام دهند به صورت كاملاً ناشيانه با كلاهبردار معامله كردند كه در اين ميان ضرر هنگفتي به آنها رسيده است.
وي افزود: در خيلي ا زموارد شاهد بوده ايم كه شهروندان توسط كلاهبرداراني كه با چاپ آگهي قصد فريب مالباختگان را داشتند با كلاهبردار آشنا شدند و به اين ترتيب سرمايه خود را از دست داده اند.
وي در آخرين توصيه خود به شهروندان گفت: همچنين در بسياري از موارد شاهد آن بوده ايم كه مالباختگان پس از اغفال توسط كلاهبردار در مرحله رسيدگي به پرونده شان با گرفتن وجه نقد از خانواده متهم از شكايت خود و ادامه رسيدگي به آن صرف نظر كردند و به اين ترتيب متهم موفق شده از دست سيستم قضايي كشور فراري شود.
وي گفت: اميدواريم شهروندان از اين پس تمامي شكايت هاي خود را به طور جدي پيگيري كنند تا شاهد آزادي زودهنگام متهمان نباشيم.
توصيه به قربانيان كيف قاپي
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا به شهرونداني كه مورد حمله كيف قاپان قرار مي گيرند، توصيه هايي را ارائه كرد.
سرهنگ محمدرضا مقيمي گفت: كيف قاپي به صورت باندي انجام مي شود و يك تيم پشتيباني كننده همواره كيف قاپان را همراهي مي كنند و در صورت وقوع چنين حادثه اي سعي مي كنند مالباخته را از صحنه دور كنند.
سرهنگ مقيمي از مالباختگان خواست در چنين مواقع به افرادي كه سعي دارند با موتورسيكلت آنان را از صحنه دور كنند اعتماد نكنند.
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا توصيه كرد: مالباختگان در اين گونه مواقع از مقابله و مقاومت در مقابل كيف قاپان اجتناب كرده و چهره سارق را شناسايي كنند.
سرهنگ مقيمي تأكيد كرد: مالباختگان بايد چهره، تيپ، نوع لباس، جثه، نوع موتور و ... سارقان را به خاطر بسپارند. افراد پس از وقوع كيف قاپي اقدام به جمع آوري مشاهدات مردم كرده و با 110 تماس بگيرند.
وي اظهار داشت: كيف قاپان در لحظه سرقت حالت عادي ندارند و جسور هستند. اين افراد عمدتاً معتاد هستند و از مواد مخدر توهم زا استفاده مي كنند و ابايي براي استفاده از چاقو و قمه ندارند.
معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا گفت: خانواده ها بايد بر عملكرد جوانان خود نظارت داشته باشند، زيرا برخي مواقع جوانان ناخواسته مرتكب اين جرم مي شوند.

 



برنامه ريزي در دوران سالمندي

سالمندي يك فرصت طلايي در دوران عمر است: كه اگر با برنامه ريزي همراه باشد، همگان از بركات آن برخورد مي شوند، اما چنانچه اقدام شايسته اي از طرف فرد، خانواده، جامعه و دولت صورت نپذيرد، تبديل به چالش و تهديدي براي جامعه خواهد شد.
بهبود كيفيت زندگي افراد جامعه بطور كلي باعث پويايي فرد در دوران سالمندي خواهد شد؛ بهبود كيفيت زندگي آحاد جامعه از طريق سرمايه گذاري براي ارتقاي شاخص هاي معنوي، مادي و رواني افراد محقق مي شود، لازم به ذكر است اين آرزو فقط در سايه اجراي توصيه ها و برنامه هاي الهي در قالب دين محقق خواهد شد؛
بطور كلي همان گونه كه انتظار مي رود، به دليل ارزشها و ميراث هاي فرهنگي و اعتقادات مذهبي كشورمان، سالمندان از وضعيت و جايگاه نسبتاً خوبي برخوردارند و مشكلاتي كه درجوامع ديگر به خصوص در زمينه پذيرفته نشدن سالمندان درجامعه و خانواده وجود دارد، درجامعه ما كمتر به چشم مي خورد. خانواده گرچه بنا به عوامل متعدد تحت فشار است اما هنوز به عنوان منبع اوليه حمايت عاطفي و اقتصادي از سالمند به شمار مي رود و ارايه مراقبت به سالمند را برعهده دارد. لذا با توجه به تغيير سريع ساختار سني كشور ما و افزايش تعداد و نسبت سالمندان كشور در آينده و نيز افزايش مهاجرت جوانان به شهرها، نظام تامين اجتماعي و رفاه بايد سياست حمايت از سالمند را مدنظر داشته باشد و در راهبرد (استراتژي) هاي خود، بطور جدي به حفظ ارزشهاي الهي، سنتي، تقويت پيوندهاي خانوادگي و عشق و وحدت بين اعضاي خانواده و نسلها تاكيد كند و درمواردي نيز خانوارهاي چند نسلي را تشويق نمايد. از طرفي بايد اقدامات و حمايتهاي مورد نياز را براي افراد سالخورده تنها، بويژه زنان بيوه و مطلقه، با توجه روز افزون و افزايش اميد به زندگي آنها و نيز خانواده هايي كه از افراد سالخورده مراقبت مي كنند، فراهم آورد.
دراين زمينه، حمايت بخش هاي غير دولتي و خصوصي مورد لزوم است. اين سازمانها مي توانند نقش متمم و مكمل خدماتي را كه دولت انجام مي دهد برعهده گيرند. اين سازمانها در سطح جامعه فعاليت مي كنند و با بهره گيري از افراد خير و متعهد مي توانند به گروه هاي مورد نظر رسيدگي نمايند. بديهي است دولت در اجراي برنامه ها بايد بصورت نزديك با اين سازمانها همكاري داشته باشد.
مهمترين مسئله و مشكل برنامه ريزان حوزه سالمندي در كشور، نگرش نامناسب به سالمندان و مسائل آنان است؛ ادبيات نامناسب در اين حوزه بر طراحي سياستها و برنامه ها سايه افكنده است! اگر سالمندان را در جايگاه واقعي خود بشناسيم و از بركات و كاركردهاي حضور اين نعمتهاي الهي در جامعه آگاه باشيم آنان را گنجي دانسته كه براي استخراج و بهره برداري از آن تلاش وافر و سرمايه گذاري لازم خواهيم نمود. براي بهره مندي از كاركردهاي سالمندان بايد زمينه سازي شود تا اين آثار بروز نمايد؛ و اين محقق نمي شود مگر با اقدامات علمي و عملي پيگير و مستمر براي آحاد جامعه تا جوانان امروز، در دوران سالمندي هم بتوانند به جامعه خود فايده برسانند. سالمند بيمار (روحي و جسمي) گرفتار رفع نيازهاي اوليه خود مي باشد وليكن سالمند پويا (عالم، سالم و...) باعث تحكيم خانواده، آموزش جوانان و... و در يك كلام بعنوان سرمايه اجتماعي به حساب مي آيد.
بر اين اساس پيشنهاد مي شود اهداف برنامه سالمندي حول محورهاي ذيل ارائه شود:
1) اصلاح بينش و نگرش متوليان امر به سالمندان، جايگاه و مسائل ايشان
2) افزايش آگاهي سالمندان در خصوص شيوه زندگي سالم در دوره سالمندي
3) افزايش مشاركت سالمندان در زمينه هاي فرهنگي، اجتماعي و... با رويكرد بهره مندي از تجارب ايشان
4) ايجاد و گسترش خدمات خاص سالمندي در كشور (اقتصادي، اجتماعي و...)
5) تدوين و ارائه الگوي زندگي صحيح سالمندان و جايگاه ايشان در خانواده و جامعه
6) هدفمند نمودن خدمات نهادهاي ذيربط در جهت حمايتهاي لازم و تخصصي از سالمندان
7) برنامه ريزي براي آحاد جامعه (بخصوص افراد ميانسال) جهت پيشگيري از رسيدن به سالمندي بد
8) فراهم ساختن امكان مشاركت مردم و مؤسسات غيردولتي در ارائه خدمات به سالمندان
9) ارتقاي سطح سلامت جسمي، روحي و رواني سالمندان (بويژه سالمندان نيازمند)
10) تقويت برنامه هاي تحكيم بنيان خانواده
11) ارتقاي جايگاه نهادهاي متولي امور سالمندي در برنامه ريزي و سياستگذاري ها و پيگيري مطالبات سالمندان
رضا نوروزي جعفري


 



مروري بر زلزله هاي ويرانگر دنيا

براساس گزارش اخير مأسسه لرزه نگاري و زمين شناسي دانشگاه ژئوفيزيك آمريكا، 13 زمين لرزه در طول تاريخ زمين به وقوع پيوسته كه همگي بالاي هشت ريشتر قدرت داشتند.
براساس گزارش مأسسه لرزه نگاري و زمين شناسي دانشگاه ژئوفيزيك آمريكا، اولين زمين لرزه كه 5/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قدرت داشت در 02 اكتبر 7168 ميلادي و در «ليما»- پايتخت پرو- رخ داد. طي آن اكثر شهر ويران شد.
البته از تعداد تلفات اين زمين لرزه اطلاعي در دست نيست.
دومين زمين لرزه كه 5/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قدرت داشت، در هفتم نوامبر سال 7183 ميلادي «والدويا» شيلي را لرزاند و باعث وقوع سونامي قدرتمند شد.
طي اين زمين لرزه 85 نفر جان خود را از دست دادند.
سومين زمين لرزه براساس اعلام مؤسسه لرزه نگاري و زمين شناسي دانشگاه ژئوفيزيك آمريكا، در نوامبر 2192 ميلادي و با قدرت 5/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين و در مرز شيلي با آرژانتين رخ داد.
طي اين زمين لرزه ده ها نفر در هر دو كشور جان باختند.
زلزله چهارم 5/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قدرت داشت و در شهر «سان ريكو» در ژاپن به وقوع پيوست.
اين زمين لرزه سونامي با امواج بلند به وجود آورد كه طي آن 22 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
پنجمين زمين لرزه قدرتمند دنيا مربوط به 51 اوت سال 0195 ميلادي است كه 6/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قدرت داشت.
اين زمين لرزه «آسام» در تبت را لرزاند و 078 كشته بر جاي گذاشت.
به گزارش ايسنا، ششمين زمين لرزه كه در هشتم ژوئيه سال 0173 ميلادي رخ داد، 7/8 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قدرت داشت و بيش از سه هزار نفر در پي وقوع اين زمين لرزه جان خود را از دست دادند.
زمين لرزه مذكور در «وال پارازيو» در شيلي به وقوع پيوست.
گفتني است، زمين لرزه 7/8 ريشتري اول نوامبر سال5175 ميلادي كه در «ليسبون» پرتغال رخ داد، هفتمين زمين لرزه قدرتمند جهان محسوب مي شود.
اين زمين لرزه كه سونامي در پي داشت، باعث كشته شدن 06 هزار نفر از سكنه «ليسبون» و تخريب 010 درصدي اين شهر شد.
در گزارش مأسسه لرزه نگاري و زمين شناسي دانشگاه ژئوفيزيك آمريكا، زمين لرزه 13 ژانويه سال 6019 ميلادي در رده هشتم قرار دارد.
زمين لرزه مذكور كه 8/8 ريشتر قدرت داشت، سواحل «اكوادور» و «كلمبيا» را لرزاند و باعث وقوع يك سونامي با امواج سهمگين شد كه در پي آن 005 نفر جان خود را از دست دادند.
بنابراين گزارش نهمين زمين لرزه قدرتمند جهان نيز در 31 اوت سال 8618 ميلادي رخ داده است.
زمين لرزه مذكور كه 9 ريشتر قدرت داشت، در «آريكا» واقع در پرو كه هم اكنون در شيلي است، به وقوع پيوست و علاوه بر اين كه سونامي در پي داشت، باعث كشته شدن 52 هزار نفر در اين كشور و ساير مناطق ساحلي آمريكاي جنوبي شد.
گفته مي شود، دهمين زمين لرزه قدرتمند جهان مربوط به 62 دسامبر سال 4020 ميلادي و در جزاير «سوماترا» در اندونزي است.
زمين لرزه مذكور كه 9 ريشتر قدرت داشت با به وجود آمدن يك سونامي به فاجعه اي تبديل شد كه در 21 كشور 662 هزار كشته بر جاي گذاشت. به طوري كه تنها در اندونزي 561 هزار و 007 نفر و در «سريلانكا» 53 هزار و 004 نفر جان خود را از دست دادند.
در يازدهم مارس سال 4619 ميلادي نيز زمين لرزه اي به قدرت 2/9 ريشتر در «پرنس ويليام ساند» در آلاسكا به وقوع پيوست و سونامي ناشي از آن 821 نفر را به كام مرگ كشاند.
به گزارش ايسنا، زمين لرزه آخري كه 5/9 ريشتر در مقياس امواج دروني زمين قرار داشت، در 22 مه سال 0619 ميلادي جنوب شيلي را لرزاند.
طي اين زمين لرزه كه سونامي نيز در پي داشت، يك هزار و 617 نفر جان خود را از دست دادند.
آخرين زلزله ويرانگر دنيا باز هم در شيلي با قدرت 8/8 ريشتر رخ داد كه طي آن و تاكنون 327 نفر جان باخته اند.
اين در حالي است كه براساس اعلام مأسسه لرزه نگاري و زمين شناسي دانشگاه ژئوفيزيك آمريكا، اكثر اين زمين لرزه هاي بزرگ و قدرتمند در شيلي رخ داده اند و مي توان نتيجه گرفت كه شيلي به دليل قرار گرفتن بر روي صفحات تكتونيكي طي قرون متمادي شاهد وقوع زمين لرزه هاي قدرتمند بوده است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14