(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 22 فروردين 1389- شماره 19616
 

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
احمدي نژاد: ايران به عنوان قدرتي نوظهور در جهان مطرح است
مجلس و دولت در آستانه توافق بر سر افزايش درآمد هدفمندي يارانه ها
نظر مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزاري همزمان انتخابات رياست جمهوري و شوراها
صالحي : به دنبال سلاح هسته اي نيستيم
فرمانده كل ارتش: ايران تسليحات نامتعارف را عامل قدرت نمي داند
وزير دفاع: مين زدايي از ميادين جنگي استان هاي مرزي تا سال 91 به پايان مي رسد
كوثري : دنيا بايد بداند ايران كشوري هسته اي است
سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس خبرداد كاهش رابطه با انگليس مطالبه مردم و نمايندگان
رئيس دفتر حافظ منافع ايران در واشنگتن:هدايت سياست خارجي آمريكا از دست«اوباما»خارج شده است
پايداري ملي، مهم ترين رمز موفقيت در موضوع انرژي اتمي
اجلاس واشنگتن نمايشي براي تظاهر به خلع سلاح هسته اي



احمدي نژاد: ايران به عنوان قدرتي نوظهور در جهان مطرح است

رئيس جمهوري كشورمان با بيان اينكه ايران به عنوان قدرتي نوظهور در جهان مطرح است، گفت: اساس سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران بر توسعه رابطه با كشورهاي جهان است و غير از رژيم صهيونيستي كه آن را به رسميت نمي شناسيم با هيچ كشوري محدوديت توسعه رابطه نداريم.
محمود احمدي نژاد در ديدار سفراي جديد ايران در سه كشور، جايگاه جمهوري اسلامي ايران در جهان را بسيار برجسته و ممتاز دانست و گفت: امروز ايران به عنوان قدرتي نوظهور در جهان مطرح است بنابراين در تامين منافع كشورمان بايد موضع اقتدار و عزت ملت ايران را مورد توجه داشت.
رئيس جمهور خاطر نشان كرد: سفراي كشورمان بايد توجه داشته باشند از طرف نظام آرماني و انقلابي كه بعنوان جايگزين وضع موجود در جهان مطرح است بايد اقدامات و اهداف كشورمان را ترسيم و پيگيري كنند.
احمدي نژاد با بيان اينكه همه كشورها خواهان ارتقاء سطح روابط اقتصادي با كشورمان هستند، اظهار داشت: در دنيايي كه بدنبال تجارت آزاد است ادعاي تحريم معنا و مفهومي ندارد.
سفير جديد كشورمان در نروژ نيز در اين ديدار گزارشي از آخرين وضعيت محل ماموريت خود ارايه كرد و به تشريح برنامه هاي خود براي تقويت مناسبات بين دو كشور پرداخت.
ديدار سفير جديد ايران در اردن با رئيس جمهور
رئيس جمهور با اشاره به اينكه سفراي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور، ماموريت هاي سنگين و انساني برعهده دارند گفت: سفيران ماموريت دارند همه مردم را به ارزش هاي الهي، عدالت، پاكي و صداقت دعوت كنند.
محمود احمدي نژاد در ديدار سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در اردن با بيان اينكه ابزار اثرگذاري جمهوري اسلامي ايران بين ساير ملت ها با كشورهاي غربي متفاوت است، اظهار داشت: گسترش عدالت، دوستي و محبت پايه و اساس ارتباط ملت ايران با ساير ملت هاست.
رئيس جمهور گفت: سفير جمهوري اسلامي ايران بايد اهل معنويت، پاكي و عشق به انسان ها باشد.
سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در كشور اردن نيز در اين ديدار با اشاره به آخرين وضعيت كشور محل ماموريت خود در عرصه هاي گوناگون از برنامه هاي خود براي ارتقاء سطح مناسبات دو كشور گزارش داد.
ديدار با سفير جديد ايران در تركمنستان
رئيس جمهور احاطه و شناخت سفير از توانمندي هاي كشورش و ظرفيت هاي كشور محل ماموريت خود را موجب موفقيت در انجام درست ماموريت ها دانست.
احمدي نژاد در ديدار سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در تركمنستان با اشاره به روابط رو به گسترش دو كشور ضرورت پيگيري و اجراي توافقات دو جانبه را مورد تاكيد قرار داد .
رييس جمهور معرفي جاذبه هاي گردشگري و ارتباط نزديك با ايرانيان مقيم خارج و رفع مشكلات و مسايل آنان را از جمله وظايف و ماموريت هاي يك سفير دانست و گفت : پيگيري اين موضوعات به همراه نمايش و شناساندن توانمندي ها و پيشرفت هاي كشورمان در بخش هاي گوناگون مي تواند ظرفيت هاي مناسبي را براي افزايش سطح همكاري ها فراهم كند.
سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در تركمنستان نيز در اين ديدار با ارايه گزارشي از ظرفيت هاي موجود در ايران و تركمنستان براي ارتقاء سطح مناسبات دو جانبه و منطقه اي از اهتمام خود براي نزديك كردن هر چه بيشتر روابط دو كشور خبر داد

 



مجلس و دولت در آستانه توافق بر سر افزايش درآمد هدفمندي يارانه ها

آخرين خبرها از كميته مشترك دولت و مجلس درباره هدفمندي يارانه ها از توافق قريب الوقوع اين دو قوه بر سر افزايش درآمد ناشي از هدفمندي يارانه ها حكايت دارد.
حسن غفوري فرد عضو هيئت رئيسه مجلس در همين باره به ايسنا گفت: جلسات كميته مشترك در همين هفته به نتيجه خواهد رسيد.
وي يادآور شد: نتيجه اين جلسات بايد در صحن مجلس تصويب شود، اميدواريم ظرف اين هفته و هفته آينده يعني قبل از شروع تعطيلات صحن علني مجلس به توافق خوبي برسيم.
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با بيان اين كه در اين باره تصميم فراكسيوني گرفته نشده است، گفت: اين بحث، بحث سياسي نيست، بلكه بحث اقتصادي و اجرايي است و مقام معظم رهبري در اين باره توصيه فرموده اند كه كار مضاعف نياز به هماهنگي سه قوه دارد، بنابراين اصلاً بحث كوتاه آمدن دولت و مجلس مطرح نيست. اين مباحث، علمي، اجرايي و منطقي است تا به توافق برسيم. در اين كار نياز به توافق بين هر سه قوه است تا آنچه مقام معظم رهبري خواسته اند عملي شود و اين طرح كه بسيار بسيار خوب است با قوت اجرايي شود.
از سوي ديگر معاون پارلماني نهاد رياست جمهوري نيز با اشاره به پيشنهاد 140نماينده درباره افزايش درآمد هدفمندي يارانه ها تا سقف 35هزار ميليارد تومان گفت: دولت در راستاي هدف اصلي خود يعني اجراي قانون مذكور به دنبال تعامل و تفاهم با مجلس است.
حجت الاسلام مسعودپور همچنين با بيان اين كه «بانك مركزي اخيراً نرخ تورم را در حالتي كه درآمد دولت از هدفمند كردن يارانه ها 40يا 20هزار ميليارد تومان باشد اعلام كرده است» گفت: روز سه شنبه نيز دولت 8 سناريو در مورد جدول تغيير قيمت ها با در نظر گرفتن درآمد 40 و 20 هزار ميليارد تومان به كميته مشترك داده است.
معاون پارلمان نهاد رياست جمهوري ادامه داد: وقتي دولت اين جداول را به كميته مشترك ارايه داد، تعدادي از نمايندگان اعلام كردند كه ابهام و هراس ما از نرخ تورم و افزايش قيمت ها در صورتي كه درآمد دولت 40 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شود، از بين رفت.
خاطر نشان مي شود لاريجاني هفته پيش در نامه اي به رئيس جمهور خواستار ارائه سناريوهاي متعدد درباره پيش بيني نرخ تورم در دو حالت 20 هزار و 40 هزار ميليارد تومان شده بود.
در همين حال نديمي مشاور معاون پارلماني رئيس جمهور هم در مورد تورم ايجاد شده و نرخ رشد اقتصادي ناشي از هدفمندي يارانه ها گفت: بانك مركزي بعنوان مرجع قانوني اعلام كرده با اجراي هدفمندي در سال 89 نرخ تورم حداكثر به ميزان سال 87 يعني حدود 24درصد خواهد رسيد، در حالي كه تورم كنوني 10درصد است و حدود 15 درصد به آن تورم موجود افزوده مي شود.
وي تأكيد كرد: هيچ مركز ديگر به غير از بانك مركزي براي تشخيص تورم به صورت قانوني وجود ندارد و افراد به تنهايي نمي توانند اعلام نرخ تورم كنند، زيرا انطباق الگوهاي خارجي با الگوهاي داخلي با توجه به تفاوت شرايط كشورها درست نيست.
نديمي همچنين پيش بيني كرد مذاكرات كميته مشترك دولت ومجلس در مورد يارانه ها تا 2 هفته به نتيجه مي رسد زيرا عمده بحث ها در زمان رسيدگي به لايحه بودجه 89 مطرح شده و در اصل ماجرا نيز توافق وجود دارد.
وي كه با فارس گفت وگو مي كرد با بيان اينكه نخستين جلسه كميته مشترك دولت و مجلس هفته گذشته برگزار شد، گفت: جلسه بعدي اين كميته مشترك در نخستين روز كاري مجلس در هفته جاري برگزار خواهد شد.
وي افزود: حدود 140نفر از نمايندگان در طرح قانوني كه تهيه كردند موافقت خود را با عدد 35 هزار ميليارد تومان هدفمند كردن يارانه ها در سال اول اعلام كردند.
در همين حال احمد توكلي نماينده تهران و از منتقدان هدفمندي يارانه ها كه هفته پيش ارائه طرح اصلاحي توسط نمايندگان را براي هدفمندي يارانه ها غيرقانوني دانسته بود اخيراً در گفت وگو با خبرگزاري مهر اذعان كرد كه ارائه طرح توسط نمايندگان حق قانوني آنهاست.
وي كه عضو كميته مشترك دولت و مجلس نيز هست با بيان اين كه قضاوتم از تشكيل اين كميته و پيش بيني از نتيجه آن را تا تشكيل جلسات ديگر به تاخير مي اندازم، گفت: دولت براي تغيير رقم بودجه بايد لايحه اصلاحي به مجلس تقديم كند.
همچنين مصباحي مقدم عضو ديگر كميته مشترك دولت و مجلس نيز در مورد جلسات مشترك دولت و مجلس براي رسيدن به توافق در خصوص هدفمند كردن يارانه ها گفت: اصولاً هرگونه نشستي بين مجلس و دولت در بحث قانون و اجراي قانون مفيد است و موجب مي شود كه نقطه نظرات يكديگر را از نزديك بهتر درك كنيم و دلايل هر يك از طرفين مستقيماً شنيده شود.
وي ادامه داد: به جاي اينكه از طريق رسانه هاي جمعي مسائل بازگو شود از طريق يك همدلي و همكاري دوستانه اين مسائل مطرح شود، حتماً نتايج مثبتي دارد.

 



نظر مجمع تشخيص مصلحت نظام برگزاري همزمان انتخابات رياست جمهوري و شوراها

مجمع تشخيص مصلحت نظام بر برگزاري همزمان انتخابات رياست جمهوري با شوراها تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا محسن رضايي پس از پايان جلسه روز شنبه مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفت وگو با خبرنگاران گفت: اولين بحث در رابطه با سياست هاي كلي انتخابات كه در جلسه مجمع مطرح شد، مربوط به همزماني برگزاري انتخابات در كشور بود تا به جاي هر سال يك انتخابات، هر دو سال يك بار انتخابات در كشور برگزار شود؛ يعني انتخابات رياست جمهوري با شوراها و انتخابات مجلس شوراي اسلامي با مجلس خبرگان با هم برنامه ريزي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به راهبرد دفاعي جديد آمريكا كه از سوي اوباما مطرح شده است، افزود: امروز در صحن مجمع تشخيص مصلحت نظام، اين مجمع نسبت به موضع گيري رئيس جمهور آمريكا آقاي اوباما از خود عكس العمل نشان داد و اين سخنان را برخلاف مقررات بين المللي و قوانين سازمان ملل اعلام كرد.

 



صالحي : به دنبال سلاح هسته اي نيستيم

رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان اعلام كرد كه ايران به دنبال سلاح اتمي نيست و اين را بارها به صراحت و روشني بيان كرده است.
دكترعلي اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي ايران در گفت وگو با شبكه الجزيره انگليسي درخصوص اظهارات «برونو پلو»، معاون مديركل سابق آژانس بين المللي انرژي هسته اي كه درباره دستاوردهاي جديد كشورمان گفته بود اقدام ايران يك ژست سياسي به شمار مي آيد، عنوان كرد: ما در جشن ملي هسته اي دو طرح با فناوري بالا را رونمايي كرديم كه يكي درباره سانتريفيوژهاي نسل جديد بود، ما بارها نشان داده ايم كه هدف ما غني سازي اورانيوم تا اطمينان يافتن از تامين اورانيوم نيروگاه هايمان است.
وي ادامه داد: تا چند ماه آينده نيروگاه بوشهر شروع به كار مي كند و تا بيست سال آينده براي ساخت بيست نيروگاه ديگر مانند بوشهر نيز برنامه ريزي كرده ايم از اين رو بايد اين اطمينان را داشته باشيم كه سوخت لازم براي اين نيروگاه ها تامين مي شود. با توجه به اينكه هر نيروگاه ساليانه 30 تن سوخت نياز دارد، بايد در كنار نيروگاه نطنز، مركزي با 50 تا 60 هزار سانتريفيوژ از همه نسل ها را در اختيار داشته باشيم تا نيازهاي يك راكتور را تامين كند.
صالحي خاطر نشان كرد: براي رسيدن به اين هدف ما به دنبال سانتريفيوژهاي نسل جديد هستيم كه در مقايسه با سانتريفيوژهاي فعلي توان بيشتري براي جداسازي داشته باشند كه اگر در نطنز ما اقدام به تغيير اين سانتريفيوژها كنيم، اين مركز به تنهايي مي تواند سوخت 4 تا 5 نيروگاه را تامين كند.
رئيس سازمان انرژي اتمي درخصوص اينكه آيا اين اقدام ايران با توجه به قطعنامه هاي شوراي امنيت قانوني است يا خير تصريح كرد: از نظر ما اين قطعنامه ها هستند كه غيرقانوني اند، زيرا ما عضو آژانس و امضاكننده «ان.پي. تي» هستيم و بازرسان آژانس در ايران همه تاسيسات و فعاليت هاي ايران را به صورت دائم بازرسي مي كنند، ما به تعهدات خود پايبنديم و با توجه به اين، انتظار ما نيز اين است كه بتوانيم از همه حقوق خود بهره مند شويم.
اين حق ماست كه با غني سازي براي نيروگاه هاي خود سوخت تامين كنيم.
وي در رابطه با موضوع تحريم هاي جديد غرب نيز اظهار داشت: ما هرگز از تحريم ها استقبال نمي كنيم ولي كشور ما در سي سال گذشته با اين تحريم ها سرو كار داشته است و همه اين دستاوردها را در وضع تحريم به دست آورده ايم، صالحي ادامه داد: اين به عهده تصميم گيران است كه بخواهند ايران را تحريم كنند يا نكنند ولي ايران كشوري بزرگ و خودكفاست، به هر حال ما به دنبال تعامل با جامعه جهاني و به خصوص با غرب هستيم البته تعريف ما از جامعه جهاني با تعريف آنان متفاوت است. از نظر آنان جامعه جهاني همان گروه 1+5 است ولي براي ما 200 كشوري است كه عضو سازمان ملل هستند.
و در نهايت در پاسخ به سوالي درخصوص ساخت سلاح هسته اي در ايران تصريح كرد: اگر به دنبال سلاح اتمي بوديم، مي گفتيم. رهبر معظم انقلاب، رئيس جمهور و ديگر سران كشور ما بارها گفته اند كه ما بمب اتمي نمي خواهيم. ما اگر نيازي به اين بمب داشتيم و به دنبالش بوديم از بيان چنين چيزي شرمنده نمي شديم ولي همواره گفته ايم كه ما عضو «ان.پي. تي» و به دنبال حفظ انسجام آن هستيم، زيرا باور داريم با وجود بي اعتنايي به برخي از محورها، اين پيمان براي جامعه جهاني مفيد است.

 



فرمانده كل ارتش: ايران تسليحات نامتعارف را عامل قدرت نمي داند

فرمانده كل ارتش تاكيد كرد كه هيچ كشوري قادر به حمله عليه ايران نيست.
امير سرلشكر «عطاء الله صالحي» ديروز در حاشيه مراسم بزرگداشت يازدهمين سالگرد شهيد صياد شيرازي در جمع خبرنگاران در خصوص توانمندي هاي ارتش گفت: ارتش در كنار ساير نيروهاي مسلح امروز نسبت به ساز و برگ، تجهيزات نظامي و توانمندي، قابل مقايسه با قبل از انقلاب و جنگ تحميلي نيست.
فرمانده كل ارتش ادامه داد: ما وظيفه داريم خودمان را آماده كنيم و همين آمادگي ما، براي دشمن بازدارندگي ايجاد مي كند و باعث مي شود ديگر كسي براي تهديدات آمريكا تره هم خرد نكند.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: كشورهايي كه به بمب اتم و تجهيزات متعارف و نامتعارف دسترسي دارند، مي دانند كه تنها عامل قدرت اين تجهيزات نيست و خيلي از اين كشورها در مقابل ايران ذليل هستند.
فرمانده كل ارتش در پايان تصريح كرد: براي بازدارندگي در تمام زمينه ها كار كرده ايم و امروز هيچ دشمني قادر نيست تجاوزي به ايران داشته باشد.
تغيير ساختار
نيروي زميني ارتش
فرمانده نيروي زميني ارتش گفت: ساختار سازمان جديد اين نيرو به تصويب ارتش رسيده و براي تصويب نهايي خدمت فرماندهي كل قوا ارسال شده است.
«اميراحمدرضا پوردستان» هم در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: چون نيروي زميني براي جنگ هاي كلاسيك طراحي شده بود و شايد اين قابليت و توانايي را نداشت كه در عرصه هاي رزم ناهم تراز آن طور كه شايسته است موفق باشد، طي سال هاي اخير در ساختار و سازمان و هم در تجهيزات نيروي زميني تغييراتي داريم و نيروي زميني را براي حضور در نبردهاي نامتقارن آماده كرديم.
فرمانده نيروي زميني ارتش ادامه داد: ساختار و سازمان جديد نيروي زميني به تصويب ارتش رسيده و براي تصويب نهايي خدمت فرماندهي كل قوا ارسال شده است.
وي افزود: قابليت انعطاف، سرعت و تحرك كه پاسخگويي رزم ناهم تراز است از ويژگي هاي اين ساختار جديد است.

 



وزير دفاع: مين زدايي از ميادين جنگي استان هاي مرزي تا سال 91 به پايان مي رسد

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از رونمايي طرح هاي جديدتر در بخش دفاعي كشور در سال جديد خبر داد.
سرتيپ پاسدار احمد وحيدي ديروز در مهاباد در گفت وگو با ايرنا يكي از مهمترين اين پروژه ها را طراحي و ساخت وسيله اي در حوزه پدافند هوايي برد متوسط دانست و افزود: بزودي از اين طرح رونمايي خواهد شد.
وي گفت: دستاوردهاي ديگري نيز بويژه در بخش زيردريايي وجود دارد كه به تدريج براي اطلاع ملت بزرگ ايران اعلام خواهد شد.
سردار وحيدي همچنين در زمينه مين زدايي در استان هاي مرزي كشور اظهار داشت: مين زدايي در برخي استان هاي كشور مورد بازنگري قرار مي گيرد كه در اين امر استان آذربايجان غربي در اولويت قرار دارد.
وي افزود: در عمليات پاكسازي تاكنون دو ميليون و 850 هزار قبضه مين و گلوله عمل نكرده جمع آوري و منهدم شده كه 41 درصد آن مربوط به استان خوزستان است.
سردار وحيدي يادآور شد: حدود 73 هزار هكتار ديگر از اراضي آلوده به مين و گلوله هاي عمل نكرده در استان هاي خوزستان، ايلام، كرمانشاه، آذربايجان غربي و كردستان باقي مانده كه پيش بيني مي شود تا پايان سال 91 كار پاكسازي آنها به اتمام برسد.
وي، شناسايي دقيق مناطق آلوده در پنج استان كشور، تهيه نقشه جامع آلودگي با بهره گيري از سامانه GIS به تفكيك استاني، ايجاد دستگاه نظارت مستقل از اجرا براي اعمال نظارت مستقيم و نظارت عاليه و بهره گيري از تجهيزات مناسب و تهيه و اجراي طرح جامع آموزش و پوشش بيمه اي براي نيروهاي پاكسازي را از ديگر اقدامات در اين عرصه ذكر كرد.
وزير دفاع در جمع نخبگان مركز شهيد فهميده شمال غرب كشور با اشاره به سفارشات مأكد رهبر معظم انقلاب مبني بر تعامل صنايع كشور با نخبگان دانشگاهي تأكيد كرد: وزارت دفاع همه همت و تلاش خود را به كار خواهد گرفت تا اين راهبرد در ارتباط با صنايع دفاعي عملياتي شود.
وي تصريح كرد: در نظر داريم با ايجاد پژوهشگاه علمي در استان آذربايجان غربي از ثمرات شيرين و پربركت اين تعامل بيشتر بهره مند شويم.
تحويل 10هزار هكتار زمين پاكسازي شده به استانداري ها
مركز مين زدايي كشور 10 هزار هكتار ديگر از زمين هاي پاكسازي شده از مين را به استانداري ها تحويل داد.
اميرحسين سعيدي رئيس مركز مين زدايي كشور در حاشيه چهارمين نمايشگاه مين زدايي با اعلام اين مطلب افزود: اين زمين هاي آلوده به مين مربوط به استان هاي خوزستان، ايلام و كرمانشاه است كه تحويل استانداران شده است.
وي همچنين از تهيه و تدوين اطلس پاكسازي مناطق مين گذاري كشور خبر داد و افزود: اين اطلس در نمايشگاه در معرض ديد بازديدكنندگان قرار داده شده است.
سعيدي تعداد مين ها و بمب هاي خنثي و معدوم شده در طول سه سال گذشته را 650 هزار مين و 5/2 ميليون انواع بمب و گلوله اعلام كرد و افزود: وزارت دفاع انواع تجهيزات مورد نياز پاكسازي مين را به كمك متخصصان داخلي طراحي و نسبت به ساخت آنها اقدام كرده است.
سعيدي با اشاره به ويژگي ها و شكوه برنامه هاي امسال كاروان هاي راهيان نور تاكيد كرد: بيش از 1500 نفر از نيروهاي ارتش، سپاه و بسيج در ايام نوروز در مناطق مرزي كه مورد بازديد كاروان راهيان نور بود به حال آماده باش بودند كه با وجود بازديد تعداد زيادي از هموطنان از مناطق پاكسازي شده از مين، هيچ خسارتي به بازديدكنندگان وارد نشد.

 



كوثري : دنيا بايد بداند ايران كشوري هسته اي است

عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي مجلس گفت: بحث انرژي هسته اي ما در دنيا بحثي تمام شده است و همه بايد بدانند ما يكي از كشورهاي برتر هسته اي هستيم.
اسماعيل كوثري نماينده مردم تهران و عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس در خصوص صحبت هاي روز گذشته رئيس جمهور در جشن ملي روز فناوري هسته اي، اظهار داشت: روند انرژي هسته اي در كشور ما با توجه به مسائل مطرح شده در 2-3 سال اخير روند صعودي و اميدواركننده اي داشته است كه در نهايت باعث خوشحالي مردم، مسلمانان و آزاديخواهان جهان مي شود.
وي با بيان اينكه دستاوردهاي هسته اي كشور ما در دنيا نشان دهنده توانمندي هاي جوانان كشور ماست، گفت: صلح آميز بودن اين انرژي از ديگر مواردي بود كه احمدي نژاد در سخنان خود به آن تأكيد كرد.
به گفته اين نماينده تهران صحبت هاي سياسي رئيس جمهور كشورمان و هشدار وي به اوباما به دنيا ثابت كرد كه ديگر كسي نمي تواند هر كاري بكند و كسي جواب آنها را ندهد.
كوثري خاطرنشان كرد: احمدي نژاد با يادآوري اين مسائل باعث آگاهي مردم و ملت ها مي شود و اين موضوع خوشحال كننده است.
وي در ادامه گفتگوي خود با فارس به فرمايشات سال هاي اول انقلاب امام خميني (ره) مبني بر اينكه آمريكا هيچ كاري نمي تواند بكند، اشاره كرد و گفت: احمدي نژاد نيز به تأسي از فرمايشات امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري وظيفه خود را به خوبي تشخيص و انجام داد و اين موضوع باعث خوشحالي مردم اين كشور شده است.
عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي مجلس خاطرنشان كرد: با توجه به اقدامات و سياست گذاري كشور ما در زمينه انرژي هسته اي به لطف خدا توانسته ايم كاري كنيم كه دنيا در مقابل اين اقدامات كشورمان حرفي براي گفتن نداشته باشند.
وي با بيان اينكه فعاليت هسته اي ما در چارچوب قانون بوده و با نظارت آژانس انجام شده است، يادآور شد: ما مشكلي در جهت انرژي هسته اي نداريم لذا بايد دنيا به اين سمت حركت كند.
وي در پايان يادآور شد: بحث انرژي هسته اي ما در دنيا بحثي تمام شده است و همه بايد بدانند ما يكي از كشورهاي برتر هسته اي هستيم.

 



سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس خبرداد كاهش رابطه با انگليس مطالبه مردم و نمايندگان

كاظم جلالي در گفت وگو با فارس، با اشاره به روند رسيدگي به طرح كاهش رابطه با انگليس در كميسيون متبوعش گفت: ما در حال حاضر در آغازين روزهاي كاري مجلس قرار داريم ولي اصل كاهش رابطه با انگليس، مطالبه مجلس و نمايندگان بود كه به كميسيون ارجاع شده است.
وي افزود: پس از ارجاع طرح كاهش رابطه با انگليس به كميسيون قرار شد كه هماهنگي هايي با دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي و وزارت خارجه انجام شود كه اين هماهنگي ها هم اكنون در حال انجام است.
سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس تصريح كرد: هماهنگي ها از اين باب است كه بحث كاهش روابط صرفا در قالب يكسري مسائل شعاري و سياسي قرار نگيرد، بلكه موضوع بايد به سمت مديريت روابط برود.
جلالي ادامه داد: اين كه مثلا سفير در انگليس نداشته و تنها كاردار در اين كشور حضور داشته باشد، مسئله اي صرفا داراي يك پيام سياسي است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: به طور مثال تعداد زيادي از بيماران براي معالجه به لندن سفر مي كنند و يا اين كه تعدادي از فرزندان مسئولان در لندن مشغول درس خواندن هستند، خود اين مسائل پل هاي ارتباطي ايجاد مي كند از اين رو بايد اقدامي جامع در اين زمينه صورت گيرد و ما اميدواريم ظرف مدت كوتاه آينده اين مسئله را به جمع بندي رسانده و طرح كاهش رابطه با انگليس در صحن علني مطرح شود.
جلالي خاطرنشان كرد: هم اكنون نيز در حال انجام هماهنگي لازم در رابطه با جلسه مشترك كميسيون امنيت ملي وزارت امور خارجه و شوراي عالي امنيت ملي درباره طرح كاهش رابطه با انگليس هستيم.

 



رئيس دفتر حافظ منافع ايران در واشنگتن: هدايت سياست خارجي آمريكا از دست «اوباما» خارج شده است

رئيس دفتر حافظ منافع ايران در واشنگتن گفت : هدايت سياست خارجي آمريكا از دست باراك اوباما بيرون آمده و در اختيار هيلاري كلينتون قرار گرفته است.
مصطفي رحماني در گفت و گو با ايرنا، اظهار داشت: اگر به سياست خارجي اعلامي هيلاري كلينتون و باراك اوباما در زمان رقابت هاي انتخابات رياست جمهوري نگاه كنيم متوجه مي شويم كه در نقاطي با يكديگر داراي تقابل هستند. اوباما از مذاكره مستقيم بدون پيش شرط و تعامل و مذاكره سخن مي گفت و خانم كلينتون شبيه به همان سياست هاي بوش مسئله فشار، مسئله حصرو تحريم اقتصادي، حمله نظامي و يا تهديد به حمله نظامي را هميشه مد نظر داشت.
رحماني با بيان اينكه چرخش سياسي كه در سياست خارجي آمريكا در مورد ايران انجام گرفته بسيار چشمگير است، خاطرنشان كرد: اين چرخش طوري بوده كه مطبوعات داخلي آمريكا شديدا آن را محكوم
مي كنند.
وي افزود: در نهايت سياست هاي آقاي اوباما در رابطه با سياست خارجي اين كشور به طور كلي ناديده گرفته شده و سياست هاي هيلاري كلينتون كه شبيه به سياست هاي جرج بوش است، در حال اجراست.

 



معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي تبيين كرد
پايداري ملي، مهم ترين رمز موفقيت در موضوع انرژي اتمي

علي باقري رمز اصلي موفقيت هاي ايران در موضوع هسته اي را اتحاد و پايداري ملت در مقابل سلطه جويي هاي دشمنان عنوان كرد.
معاون بين الملل و سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي كه روز شنبه در جمع دانشجويان و اساتيد دانشگاه الزهرا سخن مي گفت با بررسي موضوع هسته اي ايران در سه عرصه حقوقي، فني و سياسي، تاكيد كرد: خوشبختانه در هر سه عرصه تلاش ملت ما به ثمر نشسته و پيروز واقعي مردم ايران هستند.
معاون بين الملل و سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه در عرصه فني دستاوردهاي خوبي از سوي دانشمندان ايراني ارائه شده است، افزود: جديدترين دستاورد هسته اي كشور دو اقدام بزرگ دانشمندان ايراني در خصوص سوخت مجازي رآكتور تهران و توليد نسل سوم سانتريفيوژها است كه روز جمعه توسط رئيس جمهور رونمايي شد.
باقري همچنين با بيان اينكه در عرصه حقوقي نيز بسياري تلاش كردند ابهاماتي را براي فعاليت هاي هسته اي ايران به وجود آورند، اظهار داشت: در سال 86 طبق تعاملي كه بين جمهوري اسلامي ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي صورت گرفت، ايران از آژانس خواست موارد ابهامي را در خصوص موضوع هسته اي ايران مطرح كند.
وي با بيان اينكه آنان شش مورد ابهامي را در مورد فعاليت هاي هسته اي ايران مطرح كردند، گفت: آژانس از ايران خواست ظرف 18 ماه اين موارد ابهامي را رفع كند، ولي با بررسي هاي دقيق و كارشناسان ايراني و همكاري هاي آنان با آژانس، اين موارد ابهامي ظرف شش ماه بررسي شد و آژانس اعلام كرد كه يافته هاي آن با اطلاعات ارائه شده از سوي ايران مطابقت دارد.
معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي، بعد سياسي موضوع هسته اي ايران را مهم ترين عرصه دانست و تاكيد كرد: 20 فروردين ماه به عنوان روز ملي فناوري هسته اي عرصه اي براي نشان دادن موفقيت هاي سياسي ايران است.
باقري با بيان اينكه كشورهاي قدرتمند به دنبال اين هستند كه ما منافع ملي خود را ناديده بگيريم، اظهار داشت: آنان مي خواهند ايران به يك بازيگر منفعل در عرصه بين الملل تبديل شود و از اينكه ايران اقدام ابتكاري انجام دهد و موفقيت هايي بدست آورد، ناراضي هستند.
باقري تاكيد كرد: تعليق دو سال و نيمه فعاليت هاي هسته اي ايران در گذشته براساس همين تفكر كشورهاي غربي بوده است.
معاون بين الملل و سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه اين كشورها مي خواهند ايران در فعاليت هاي هسته اي مواضع آنان را بپذيرد، گفت: ما به مناسبات بين المللي اشراف داريم ولي اين به معناي پذيرش آن نيست و ما خود بايد ساز و كار مناسب را آماده كنيم.
باقري اظهار داشت: ما بايد براي تامين منافع ملت خود ادبياتي را در عرصه سياسي دنيا ارائه كنيم كه ادبيات تعاملي در ميان كشورها باشد.
وي با اشاره به حوادث بعد از انتخابات رياست جمهوري دهم، گفت: در انتخابات رياست جمهوري رقابت بسيار جدي شكل گرفت و غربي ها تلاششان اين بود كه اين رقابت را به جاي ثبات به بي ثباتي در كشور تبديل كنند ولي پايداري و دورانديشي ملت ايران آنان را ناكام گذاشت.
باقري در پايان تاكيد كرد: انرژي هسته اي نه تنها حق ملت ايران، بلكه ضرورتي براي ملت ماست و اصلي ترين رمز موفقيت ايران در عرصه هسته اي اتحاد و پايداري ملت در مقابل سلطه جويي هاي دشمنان بوده است.
باقري در بخش ديگري از سخنانش درباره مناسبات روسيه و چين با ايران در پاسخ به سؤالي كه به نظر مي رسد ما به حمايت چين و روسيه نياز داريم، پس عملا منطقي است كه آنها از ما تعهدات اقتصادي و يا در زمينه هاي ديگر را بخواهند، گفت: نبايد مسئله را بسيط نگاه كرد؛ بلكه بايد ساده ديد. روسيه به عنوان يك بازيگر بين المللي در زمينه هاي مختلف با غربي ها انطباق و اختلاف منافع دارد. مثلا در موضوع قطع گاز اروپا با موضوع گرجستان و يا قرقيزستان. البته يكي از موضوعات روسيه با جهان غرب، ايران است. اين كه حتما بايد يك چيزي بدهيم را نبايد صرفا به عنوان امتياز دادن به حساب آورد. به هرحال ما با چين و ديگر كشورها رابطه داريم و درباره چين از تامين كنندگان اصلي نفت آن هستيم. ما از 20 سال قبل با چين در عرصه انرژي تعامل داشتيم. بنابراين نبايد مناسبات را اين قدر آسان نگاه كرد. مناسبات ما با چين و روسيه طيفي است نه نقطه اي. بايد اين مناسبات را به گونه اي هدايت كنيم كه منافع ما را بيشتر تامين كند.

 



سخنگوي وزارت امورخارجه اعلام كرد
 اجلاس واشنگتن نمايشي براي تظاهر به خلع سلاح هسته اي

سخنگوي وزارت امورخارجه اجلاس واشنگتن را نمايشي براي تظاهر به خلع سلاح هسته اي دانست.
رامين مهمانپرست ديروز در گفت وگو با ايرنا در پاسخ به سوالي درباره هدف اصلي آمريكا از برگزاري اجلاس واشنگتن در روزهاي 23 و 24 فروردين ماه آن را صرفا يك نمايش براي فريب افكار عمومي جهان براي تظاهر به كاهش سلاح هسته اي دانست.
وي افزود: تا زماني كه برخي كشورهاي داراي سلاح هسته اي تلاش مي كنند آن را به دانش روز مجهز كنند و به طور دائم نيز در فكر محروم كردن ساير كشورها از دانش صلح آميز هسته اي هستند تصور نمي كنم توفيقي در اين زمينه حاصل شود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در عين حال از برگزاري نشست مهمي در تهران با همين هدف در روزهاي 28 و 29 فروردين تحت عنوان اجلاس بين المللي خلع سلاح خبر داد و افزود: ما مي خواهيم در اين اجلاس با كمك كشورهاي مستقل براي مبارزه با بكارگيري سلاح هاي هسته اي تلاش كرده و به دنبال راهكار مشترك باشيم.
مهمانپرست در ادامه از ترس رژيم اسرائيل براي شركت در اجلاس واشنگتن خبر داد و گفت: رژيم نامشروع صهيونيستي هيچ جايي را براي دفاع از رويكردهاي جنايتكارانه خود باقي نگذاشته است به طوري كه كشورهاي حامي اين رژيم راه نجات و حفظ آبروي خود را در محكوم كردن اقدامات اين رژيم مي دانند و البته زمينه اي هم براي حمايت از اقدامات اين رژيم در بين كشورهاي ديگر باقي نمانده است.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14