(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 22 فروردين 1389- شماره 19616
 

كوتاه اقتصادي
همت و كار مضاعف ؛ منشور اقتصادي سال 89
كليه فرهنگيان بيمه تكميلي مي شوند
سازمان حمايت از مصرف كننده: درج نرخ كارمزد قراردادها در بنگاه معاملات ملكي اجباري است
بزرگترين نمايشگاه بين المللي نفت و گاز در تهران
معاون وزير جهاد كشاورزي:امسال در توليد گندم خودكفا مي شويم
پرونده 270 ميليارد توماني زمين خواري مجددا به جريان افتاد
دانش استحصال طلا در كشور بومي شد
افزايش تعداد بانك هاي ورشكسته آمريكايي



كوتاه اقتصادي

¤ نشست سالانه مجمع اقتصادي آسيا با حضور ايران در استان هاينان در جنوب چين برگزار مي شود.معرفي ظرفيت هاي جهاني در بخش اقتصاد به ويژه در آسيا از اهداف اين مجمع است.مجمع اقتصادي آسيا، سال 1377براي هماهنگي ميان كشورهاي آسيايي در زمينه هاي اقتصادي، بازرگاني و افزايش كيفيت مبادلات و همكاري، در شهر بوآئوي چين تأسيس، و نخستين نشست اين مجمع دو سال پس از آن در اين شهر برگزار شد. 26 كشور آسيايي، عضو اين مجمع اقتصادي هستند.
¤ ايستگاه كنترل فشار خط لوله 40 اينچ اصفهان با ظرفيت انتقال 24 ميليون متر مكعب گاز طبيعي به منظور كنترل و مديريت فشار انتقال گاز، تامين مطلوب تر گاز مشتركان و افزايش عمر خطوط پائين دستي منطقه به بهره برداري رسيد.
¤ رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: پيوستن خودروسازان به ايران كد و تطبيق با استانداردهاي آن مي تواند به كاهش هزينه هاي آنان كمك خوبي بكند.
¤ با آغاز جشنواره بهاري وايمكس ايرانسل، جزئيات طرح هاي تعرفه جديد وايمكس ايرانسل اعلام شد.هزينه آبونمان ماهيانه سرويس وايمكس ايرانسل با سرعت 128كيلوبيت بر ثانيه، با طرح تعرفه «پيشرفته» به همراه 12گيگابايت ترافيك رايگان، ماهيانه 30 هزار تومان و اشتراك اين سرويس با سرعت 256كيلوبيت بر ثانيه و با طرح تعرفه پيشرفته به همراه 20 گيكابيت ترافيك رايگان، 45 هزار تومان است.همچنين استفاده از وايمكس ايرانسل با سرعت 512كيلوبيت بر ثانيه و با طرح تعرفه پيشرفته، به همراه 45گيكابايت ترافيك رايگان، 80 هزار تومان در ماه هزينه خواهد داشت.
¤ دومين نمايشگاه بين المللي نوآوري در توليد، ذخيره سازي، بهينه سازي و صرفه جويي انرژي با حضور شركت هاي داخلي و خارجي تير ماه سال جاري در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار خواهد شد.
¤ رئيس مركز ملي فرش مي گويد: تاكنون هيچ نامه رسمي از سوي وزارت بازرگاني در ارتباط با هرگونه اظهار نظر از سوي وزير بازرگاني در خصوص واگذاري اين مركز به سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي به اين مركز ارسال نشده و اين موضوع صحت ندارد.
¤ رئيس هيئت عامل سازمان گسترش در بازديد از پژوهشكده رويان گفت: براي استفاده از محصولات اين پژوهشكده در امر خدمات درماني به ويژه چشم پزشكي و نيز ترميم ضايعات نخاعي و پوستي تمام ظرفيت هاي سازمان را به كار خواهيم بست.
¤ با اجراي عمليات كابل برگردان ارتباط تلفني مشتركين با پيش شماره هاي 5570 الي 5579، 5513، 5514، 6640، 6641، 6646، 6695 الي 6697، 2250 الي 2253، 2233، 22630، 2631، 7740 الي 7743، 7746 الي 7748، 77980 الي 77986، 7716، 7718الي 7724، 7727، 7749، 7780، 7789، 7744، 2270 الي 2275، 8868، 8869، 7790 الي 7795، 7797، 2280 الي 2283، 2228، 2218، 2240 الي 2243و 2201 الي 2205، 2620، 2621 از امروز به مدت 72 ساعت با اختلال همراه است.

 



كارشناسان در گفت وگو با كيهان مطرح كردند
همت و كار مضاعف ؛ منشور اقتصادي سال 89

يكي از سنت هاي پسنديده و راهگشايي كه در چند سال اخير توسط رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جديد صورت مي گيرد، نامگذاري هر سال با عنوان و موضوعي خاص است. اين موضوع، از يك سو نشان دهنده دغدغه هاي مسئولان عالي رتبه نظام و به خصوص مقام معظم رهبري نسبت به موضوع تعيين شده و از سوي ديگر ترسيم كننده نقشه راه حركت كشور براي دستيابي به اهداف عاليه هدف گذاري شده است.
نام گذاري سال 1389 به «همت مضاعف و كار مضاعف» با توجه به شرايط و وضعيت اقتصادي كشور از نكات بسياري قابل تأمل است. اين موضوع زماني اهميت بيشتري پيدا مي كند كه دهه چهارم انقلاب اسلامي كه دهه پيشرفت و عدالت نامگذاري شده است.
بنابراين ضرورت دارد تا «همت و كار مضاعف» در سال جديد در سرلوحه فعاليت تمامي سازمان ها و ارگان هاي كشور قرار گيرد و با تبديل شدن آن به يك باور ملي، ضمن جلوگيري از شعار زدگي، مسئولين ذيربط با تدوين منشور اقتصادي سال 1389 مبتني بر همت و كار مضاعف، آئين نامه و مقررات آن را ايجاد نمايند.
كيهان، با توجه به وظيفه شرعي و ملي خود و از آنجائيكه همواره آغازگر طرح مباحث اقتصادي تحول آفرين است، امسال نيز با توجه به حساسيت موضوع به اين مهم مي پردازد. در اين ارتباط به گفتگوي كارشناسان اقتصادي پيرامون نحوه اجرا و به ثمر نشستن همت و كار مضاعف در سال جديد به منشوري اقتصادي را مي خوانيد.
تبديل به باور عمومي
بايد سعي كنيم همت و تلاش مضاعف امسال به يك باور عمومي و ملي تبديل شود.
دكتر ابوالقاسم حكيمي پور استاد دانشگاه در گفت وگو با كيهان ضمن اعلام اين مطلب افزود: در دهه چهارم انقلاب اسلامي هستيم. 15سال ديگر يعني سال 1404 بايد حرف اول را در خاورميانه بزنيم. استعدادهاي بالقوه و بالفعل زيادي در كشور وجود دارد كه ساير كشورها غبطه آن را مي خورند. در ارتباط با انتخاب شعار همت و تلاش مضاعف توصيه من اين است كه با اين شعار كليشه اي برخورد نشده و در سازمانهاي دولتي هم تبليغي برخورد نشود. بايد آيين نامه اي در اين ارتباط تدوين شود. حتي جا دارد معاونتي در ادارات و سازمانها براي تحقق اين امر ايجاد شود.
كليه وزارتخانه ها بايد موظف به ايجاد ساختار جديد و انتشار مجموعه عملكرد در اين ارتباط باشند.
وي افزود: هيچ نيازي به برپايي همايش و سمينار نيست. رئيس جمهور مي تواند با حضور در رسانه هاي گروهي بخصوص صداوسيما چارچوب قانوني اين شعار را مشخص كرده و منشوري تدوين و در پايان سال عملكرد آن در همه بخش ها بررسي شود.
همه بياد داريم كه 8 سال پيش مقام معظم رهبري دستور برخورد با مفاسد اقتصادي را صادر كرد اما متاسفانه با مفاسد اقتصادي بصورت جدي و عملي برخورد نشد. امسال بهترين موقعيت و شرايط وجود دارد كه موانع برخورد با اين مفاسد برطرف شود و قوه قضاييه در اين مسير حركت كند.
هدفمندسازي يارانه ها
اولويت نخست اقتصادي كشور
«محمدحسين فرهنگي» عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به جايگاه مهم سال جاري از حوزه هاي مختلف سياسي، اقتصادي و اجتماعي از ضرورت تلاش بيشتر براي حل مشكلات كشور خبر داد.
فرهنگي در گفتگو با كيهان با بيان اين مطلب اظهار داشت: اين سال بدين دليل از سوي مقام معظم رهبري به نام «همت و كار مضاعف» نامگذاري شده است كه هم در حوزه داخل و هم در حوزه خارج با موضوعات عديده اي مواجه هستيم كه لازم است با تلاش و اراده اي محكم از تمام فرصت ها به طور كامل استفاده كنيم.
وي افزود: در حوزه مسائل اقتصادي، همگان اذعان دارند كه هدفمندسازي يارانه ها موضوع مهم و تاثيرگذاري است كه بايد با كمترين هزينه از آن عبور كنيم. موضوع هدفمند كردن يارانه ها، موضوعي است كه به همه كشور مربوط مي شود.
وي ادامه داد: جبران فشارهاي ناشي از سياست هاي هدفمندسازي، تلاش جدي در جهت بهينه سازي صنعت كشور و سازگار كردن آن با شرايط روز و تلاش در جهت صرفه جويي بيشتر سه اولويت مهم اقتصادي كشور است كه بايد تدابير لازم براي رسيدن به آنها انجام شود.
وي با اشاره به موضوع وصول مطالبات معوق گفت: از هر طريقي كه ممكن است بايد نهادهاي ذيربط براي وصول مطالبات معوق اقدام كنند و مي بايست تدابيري انديشيده شود تا ديگر در آينده چنين اتفاقاتي رخ ندهد.
همگرايي براي شكل گيري برنامه هاي بلندمدت
«جعفر قادري»، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي در گفتگوي اختصاصي با كيهان با اشاره به نامگذاري سال جاري به «همت مضاعف، كار مضاعف» توسط مقام معظم رهبري گفت: پس از نامگذاري سال گذشته، حركت به سمت اصلاح الگوي مصرف و با توجه به نيازها و ضرورت هاي مورد نياز براي كارايي و رشد بهره وري، مقام معظم رهبري، امسال را به نام همت و كار مضاعف نامگذاري كردند. لازم است در اين سال در وهله نخست، افقهاي دوردست را در قالب برنامه هاي كوتاه مدت، بلندمدت و چشم انداز تدوين كنيم و همه نخبگان جامعه كمك كنند تا با همتي مضاعف زمينه براي همگرايي و وحدت نظر فراهم شود.
قادري افزود: نخبگان و تاثيرگذاران بايد با پرهيز از مسايل جزيي، كوتاه مدت و اختلاف برانگيز، در جهت همگرايي و كمك به شكل گيري برنامه هاي بلندمدت تلاش كنند.
وي در ادامه به وظايف نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: ما نمايندگان مجلس نيز در جهت همگرايي و كمك كردن به شكل گيري برنامه هاي بلندمدت تلاش خواهيم كرد و با جلوگيري از به وجود آمدن تنش بين دولت و مجلس و با همفكري زمينه حل مشكلات مردم را فراهم آوريم.
ايجاد دگرگوني هاي اساسي در برنامه هاي
اقتصادي دولت
دكتر «بهمن آرمان» اقتصاددان در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار كيهان با اشاره به مشكلات اقتصادي كنوني ايران نظير بيكاري، مشكلات واحدهاي صنعتي و خصوصي سازي گفت: بدون شك، ناميدن سال 1389 به نام همت مضاعف و كار مضاعف توسط رهبر معظم انقلاب، هشداري است جدي به دولت براي ايجاد دگرگوني هاي اساسي در سياست هاي اقتصادي خود.
آرمان افزود: برخي مشكلات آنگونه بوده است كه مقام معظم رهبري در بازديد چند ساعته خود از يك واحد صنعتي در كشور، نگراني هاي خود را به گونه اي اعلام كردند كه مي توان آن را يك اولتيماتوم براي دولت تلقي كرد. معظم له در اين بازديد به نكته اي اشاره كردند و آن اين كه كاهش تعرفه ها و تبديل كشور به يك وارد كننده صرف كالاهاي مصرفي به اين بهانه كه توليدات داخلي داراي كيفيت لازم نمي باشد و در بازارهاي جهاني، همان كالا ارزانتر از توليد داخلي است را سياست مناسبي نمي دانند. بنابراين روشن است كه دولت بايد در سياست هاي اقتصادي خود در اين خصوص و موضوعاتي نظير نرخ برابري ريال در مقابل ساير ارز ها و هزينه كردن حساب ذخيره ارزي در هر امور جاري تجديدنظر و بازنگري جدي كند.
همت مضاعف بايد سرلوحه كار مسئولان باشد
«سيدكاظم دلخوش» عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت: آباداني بيشتر كشور و رضايتمندي رهبر معظم انقلاب از روند اجراي برنامه ها و پروژه ها از اصل هاي مهم در سال جاري است وي افزود: اين شعار با عملي شدن مي تواند ما را از منابع و امكانات بيشتر بهره مند كند. لذا همت و كار مضاعف بايد در سرلوحه كار و فعاليت هاي مسئولان قرار گيرد.
«هادي مقدسي» عضو كميسيون اجتماعي نيز با بيان اين كه شعار «همت و كار مضاعف» تنها شعار امسال نيست گفت: مقام معظم رهبري براساس رسالتي كه بر عهده ايشان است با در نظر گرفتن بهترين راهكارها و رهنمودها، انقلاب اسلامي را به سرمنزل مقصودش خواهند رساند.
وي ادامه داد: در اين راستا معظم له هر ساله رهنموني را بيان مي كنند كه معتقدم اين راهكارهاي استراتژيك نظام بايد در اذهان نسل فعلي و نسل آينده نهادينه شود كه بهترين مكان براي انجام اين امر، مراكز آموزشي كشور مانند آموزش و پرورش و دانشگاههاست.
«سيد جواد زماني» عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: ظرفيت و پتانسيل همت مضاعف و كار مضاعف در كشور وجود دارد و با قابليت هايي كه وجود دارد، اين همت عالي را بايد متعالي كرد.
وي افزود: براي تحقق اين شعار، به جاي شعار دادن و چاپ و نصب پلاكارد و بنر بر سر در سازمان ها بايد براي عملي كردن آن تلاش كنيم.
رسيدن به اهداف نهضت كاهش قيمت تمام شده
«مهدي غضنفري» وزير بازرگاني در خصوص برنامه هاي وزارتخانه متبوعش در سال جديد گفت: سال پيش رو با ورود كشور به مرحله اجرايي طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه ها، سالي پركار و حساس براي وزارت بازرگاني به منزله پيشاني اين طرح خواهد بود. موفقيت در انجام اين مسئوليت نيازمند باور جدي، عزم راسخ و تلاش بسيار همه اركان تيم اقتصادي دولت و من جمله خانواده بزرگ وزارت بازرگاني است. اميدوارم پيگيري شعار سال 89 يعني همت مضاعف و كار مضاعف، ما را خيلي سريعتر به اهداف نهضت كاهش قيمت تمام شده برساند.
مسئولان صحنه كشور را به صحنه كار مضاعف تبديل كنند
«مرتضي تمدن» استاندار تهران با اشاره به نامگذاري امسال توسط مقام معظم رهبري گفت: رهنمودهاي رهبري بايد الگوي همه ملت و مسئولان باشد كه در اين راستا مسئولان بايد صحنه كشور را به صحنه كار و تلاش مضاعف تبديل كنند.
اسماعيل كوثري، نماينده مجلس نيز در خصوص اين نامگذاري و هدف از آن گفت: اين نامگذاري برخاسته از خواست رهبري مبني بر حركت سريعتر در امور و در نهايت رسيدن به آن اهداف بلندي است كه مقام معظم رهبري و حضرت امام(ره) مشخص كرده اند.
وي افزود: لازم است همه مسئولين و ملت در اين مسير، تمام توان، همت و اراده خود را به كار گيرند.
تشكيل گروهي براي ارتقا و افزايش ساعات كار بانك ها
محمود بهمني رئيس كل بانك مركزي ايران به برنامه هاي بانك مركزي براي تحقق شعار «همت مضاعف، كار مضاعف» اشاره كرد و گفت: نامگذاري سال 89 به نام سال «همت مضاعف، كار مضاعف»، ابتكار عالي و كار خردمندانه اي بود كه از سوي مقام معظم رهبري صورت گرفت. بانك مركزي در جلسه معاونين خود در راستاي تحقق شعار امسال گروهي از معاونان و مديران را انتخاب كرد. اين گروه براي چگونگي ارتقاي كار و بهره وري و افزايش ساعات كار تشكيل شده كه پس از بررسي هاي گروه و رسيدن به يك نتيجه مشخص، آن را اعلام خواهيم كرد.
افزايش كارايي و بهره وري در صنعت پتروشيمي
«عبدالحسين بيات» معاو ن وزير نفت در امور پتروشيمي نيز از تلاش مضاعف براي ارتقاي بهره وري نيروي انساني در شركت ملي پتروشيمي خبر داد و گفت: شناسايي و ايجاد زيربناهاي اقتصادي با اولويت مناطق كمتر توسعه يافته، معرفي پروژه هاي دانش محور كه منجر به ايجاد ارزش افزوده و توسعه زنجيره توليد مي شود و توانمندسازي و تلاش مضاعف براي ارتقاي بهر ه وري نيروي انساني از مهمترين فعاليت هاي شركت صنايع پتروشيمي در سال جاري است.

 



كليه فرهنگيان بيمه تكميلي مي شوند

مديرعامل بيمه ايران از انعقاد تفاهم نامه ارائه بيمه طلايي فرهنگيان خبر داد و گفت: فرهنگيان با پرداخت ماهيانه 12 هزار تومان مي توانند از خدمات بيمه تكميلي درمان برخوردار شوند.
جواد سهاميان مقدم در گفت وگو با فارس در مورد بيمه طلايي فرهنگيان اظهار داشت: براساس تفاهم نامه اي كه بين وزارت آموزش وپرورش و بيمه ايران منعقد خواهد شد، تمام خدمات بيمه اي اين وزراتخانه به بيمه ايران واگذار خواهد شد.
مديرعامل بيمه ايران افزود: براساس اين تفاهم نامه بيمه هاي تكميلي درمان، عمر، شخص ثالث، بدنه و آتش سوزي منازل فرهنگيان، حوادث دانش آموزي و آتش سوزي مدارس تحت پوشش بيمه ايران قرار خواهد گرفت.
به گفته وي، فرهنگيان با پرداخت 12 هزار تومان مي توانند از خدمات بيمه هاي تكميلي درمان برخوردار شوند.
مديرعامل بيمه ايران مبلغ كلي اين تفاهم نامه را 300 ميليارد تومان عنوان و بيان كرد: بيمه ايران مازاد هزينه هاي درماني را كه تحت پوشش بيمه درماني پايه قرار نمي گيرد، پوشش مي دهد.
وي همچنين از احتمال ارائه پوشش هاي بيمه درمان پايه توسط اين شركت به فرهنگيان خبر داد و افزود: مذاكراتي با تامين اجتماعي صورت گرفته كه در صورت توافق طرفين، فرهنگيان مي توانند از خدمات بيمه هاي پايه بيمه ايران نيز بهره مند شوند.
تفاهم نامه بيمه طلايي فرهنگيان عصر ديروز در اردوگاه شهيد باهنر با حضور حاج بابايي وزير آموزش و پرورش و مدير عامل بيمه ايران به امضا رسيد.

 



سازمان حمايت از مصرف كننده: درج نرخ كارمزد قراردادها در بنگاه معاملات ملكي اجباري است

با توجه به قوانين و مقررات جاري كشور، مشاورين املاك و مستغلات ملزم هستند نسبت به درج نرخ ميزان حق كميسيون در قراردادهاي منعقده اهتمام ورزند.
به گزارش روابط عمومي سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان؛ با توجه به اساسي ترين نيازها و در واقع مهمترين دغدغه شهروندان در بخش مسكن و بدنبال پيگيريها و سياستهاي متخذه و تمهيدات انديشيده شده توسط سازمان حمايت در راستاي طرح ساماندهي معاملات املاك و مستغلات كشور و به منظور كنترل دقيق عملكرد واحدهاي صنفي مشاور املاك، امنيت خاطر متعاملين و جلوگيري از هرگونه سوءاستفاده و سودجويي در معاملات مسكن، درج نرخ دقيق كارمزد قراردادهاي منعقده الزامي بوده و بايد توسط مشاوران املاك رعايت شود.
اين گزارش حاكيست؛ ثبت ميزان حق كميسيون دريافت شده در مبايعه نامه، قرارداد و دفتري كه از سوي اتحاديه تدارك ديده شده اجباري است و كليه اعضاي صنف مشاورين املاك و مستغلات در سراسر كشور مكلفند براي تمامي معاملات صورت گرفته اعم از خريد، فروش، رهن و يا اجاره، كارمزد و ميزان حق كميسيون معاملات را بر اساس درصد ارزش ملك يا اجاره بهاي آن تعيين و در هنگام معامله با آگاهي مراجعه كنندگان، از سوي خريدار و فروشنده امضا و به تاييد طرفين رسانده شود.
لازم به ذكر است با هماهنگي هاي صورت گرفته با بازرسان اتحاديه صنف مذكور در صورت مشاهده هرگونه اجحافي در حق خريدار يا فروشنده، سريعا موضوع رسيدگي ومبلغ اضافي به متضررين مسترد و در صورت تكرار تخلف نيز منجر به ابطال پروانه كسب خواهد شد.
در خاتمه از عموم هموطنان گرامي تقاضا دارد به منظور صحت معاملات فيمابين خريدار و فروشنده به واحدها و مشاورين صنفي داراي پروانه كسب معتبر مراجعه و در صورت مشاهده هرگونه تخطي، مراتب را با 124 سامانه ارتباطي بازرگاني ايران (سابا) اعلام تا توسط بازرسان اين سازمان با قيد فوريت مورد پيگيري و رسيدگي قرار گيرد.

 



از 2 تا 6 ارديبهشت ماه برگزار مي شود
بزرگترين نمايشگاه بين المللي نفت و گاز در تهران

پانزدهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي دوم تا ششم ارديبهشت ماه امسال به عنوان بزرگترين گردهمايي تخصصي صنعت نفت در تهران برگزار مي شود.
حسين پرسان مدير كل روابط عمومي وزارت نفت با اشاره به نامگذاري سال 1389 به عنوان سال «همت مضاعف و كار مضاعف» از سوي مقام معظم رهبري، گفت: سالجاري برنامه پنجم توسعه و اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها اجرايي مي شود كه با در نظر گرفتن تكاليف دستگاههاي اجرايي در دستيابي به اهداف سند چشم انداز 20 ساله بايد شاهد تلاش مضاعف در بخشهاي مختلف صنعت نفت باشيم.
اين مقام مسئول همچنين درباره برپايي نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي، بيان كرد: فعاليتهاي مربوط به اين نمايشگاه براساس برنامه پيش مي رود و از تاريخ دوم تا ششم ارديبهشت سال جاري در تهران برگزار خواهد شد.
مدير كل روابط عمومي وزارت نفت افزايش تعداد شركتها، توسعه فضاي نمايشگاه، اختصاص يك سالن رايگان براي حضور مبتكران، مخترعان و نوآوران و تشكيل دبيرخانه دائمي را از ويژگي هاي نمايشگاه پانزدهم برشمرد و تأكيد كرد: برگزاري نمايشگاه به تنهايي هدف نيست بلكه ابزاري براي دستيابي به برنامه هاي مشخص براي رشد و تعالي صنعت نفت كشور است.
پانزدهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي به عنوان بزرگترين نمايشگاه تخصصي ايران و دومين نمايشگاه بزرگ نفت در جهان با هدف ايجاد تعامل بيشتر شركت هاي پيمانكار و سازندگان داخلي و خارجي و با حضور شركت هاي اصلي و فرعي صنعت نفت برپا مي شود.

 



معاون وزير جهاد كشاورزي:امسال در توليد گندم خودكفا مي شويم

معاون امور توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه امسال خودكفايي گندم را در كشور شاهد خواهيم بود پيش بيني كرد امسال در كشور بين 10 تا 12ميليون تن گندم توليد شود.
دكتر محمدرضا جهانسوز در گفت وگو با ايسنا با بيان اينكه امسال سطح زير كشت گندم دو تا سه درصد نسبت به سال گذشته بيشتر است، تاكيد كرد: پيش بيني مي كنيم امسال توليد گندم به صورت حداقلي شبيه سال گذشته و به صورت حداكثري به مراتب بهتر از سال گذشته باشد و به طور حتم در جنوب كشور همچون استان خوزستان نسبت به سال گذشته افزايش توليد داشته و مشكلي از جهت توليد نداريم.
وي با اظهار اميدواري از اينكه امسال نسبت به سال گذشته جهش مناسبي را در توليد چغندر قند داشته باشيم، افزود: اميدواريم امسال ركورد توليد گندم در كشور شكسته شود ولي به طور حتم توليد گندم به حد خودكفايي خواهد رسيد ضمن اينكه امسال در مورد جو نيز سال مناسبي را پيش بيني مي كنيم بطوري كه حدود چهار ميليون تن جو در كشور توليد شود البته سال گذشته نيز در همين حد توليد جو داشتيم. همچنين معاون وزير بازرگاني از آغاز خريد تضميني گندم از ديروز و توقف واردات اين محصول از امسال خبر داد و اعلام كرد صادرات گندم پس از سه سال توقف دوباره از امسال آغاز مي شود.
حميد عليخاني در گفت وگو با مهر گفت: خريد تضميني گندم هر سال از دهه سوم فروردين آغاز مي شود و بر اين اساس امسال 700 مركز خريد در كشور امر خريد تضميني گندم را صورت مي دهند.
معاون وزير بازرگاني افزود: امسال براساس مصوبه هيئت دولت، قيمت خريد تضميني هر كيلوگرم گندم 330 تومان تعيين شده، اين در حالي است كه قيمت در سال 88، معادل 305 تومان بوده است؛ ضمن اينكه خريد براساس جدول پاكي كه تمامي كشاورزان از آن اطلاع دارند صورت مي گيرد.
وي تصريح كرد: به دليل شرايط آب و هوايي، چند استان از مدتها قبل خريد تضميني گندم را آغاز كرده اند، اما به طور رسمي كار خريد تضميني از ديروز آغاز شد.
توقف واردات گندم
به گفته عليخاني، براساس پيش بيني هاي صورت گرفته، امسال عملا واردات گندم نخواهيم داشت؛ چرا كه برآورد برداشت 9 تا 12ميليون تن در فصل برداشت براي محصول گندم پيش بيني مي شود.

 



پس از چاپ گزارش كيهان
پرونده 270 ميليارد توماني زمين خواري مجددا به جريان افتاد

وزير مسكن و شهرسازي از پيگيري پرونده 270 ميليارد توماني زمين خواران توسط دستگاه قضايي پس از چاپ گزارش كيهان خبر داد.
علي نيكزاد، وزير مسكن و شهرسازي در گفتگوي اختصاصي با كيهان، در پاسخ به اين پرسش كه پس از چاپ گزارش كيهان مبني بر زمين خواري 270 ميلياردي در لتمان كن، سرنوشت اين پرونده در ديوان عدالت اداري به كجا رسيده است گفت: خوشبختانه در مورد پرونده 270 ميليارد توماني قوه محترم قضائيه عكس العمل نشان داده و مجددا به جريان افتاد و در دست بررسي است كه اميدواريم نتايج به همين زودي ها به بار بنشيند و شاهد بازگشت اين زمين به بيت المال باشيم.
نيكزاد هم چنين از ثبات قيمت مسكن در سال جاري و كاهش 6 درصدي اجاره بها خبر داد و گفت: طبق گزارشهاي ارسالي ازبنگاههاي معاملات ملكي و بازديدهاي صورت گرفته اجاره بهاي مسكن در كشور 5 تا 6 درصد كاهش يافته است.
گزارش خبرنگار ما حاكي است دكتر نيكزاد در سالروز افتتاح حساب 100 امام(ره) نيز گفت: پيش بيني ما اين است كه با اقداماتي كه صورت پذيرفته در سال جاري ثبات قيمت مسكن در كشور حاكم باشد.
وي افزود: نه ماهه سال 88 نسبت به شش ماهه سال گذشته از رونق 17 درصدي صدور پروانه برخوردار بوديم يعني 6 ماه اول 88 نسبت به 87، 31 درصد در صدور پروانه رشد منفي را طبق اعلام مركز آمار داشتيم.
نيكزاد گفت: اميد است اين 31 درصد رشد منفي در پايان سال به 10 درصد برسد، بنابراين رونق بخش مسكن از اين باب است كه ما هم بتوانيم اين رشد منفي را جبران كنيم و در عين حال بتوانيم ثبات قيمت زمين و آپارتمان هم داشته باشيم.
وزير مسكن و شهرسازي گفت: از ابتداي سال جاري متولي پرداخت تسهيلات به بخش مسكن بانك تخصصي به نام بانك مسكن خواهد بود و در حال حاضر در ارائه تسهيلات از طريق اين بانك مشكلي وجود ندارد.
نيكزاد ادامه داد: دليل واگذاري زمين به شكل 99 ساله جلوگيري از ايجاد بورس بازي در خريد و فروش زمين است، ضمن اينكه افزايش تسهيلات مسكن مهر به 20 ميليون تومان و 25 ميليون تومان همچنين افزايش تسهيلات روستايي به 10 ميليون تومان و قرض الحسنه شدن اين تسهيلات در سالجاري در راستاي تامين مسكن صورت گرفته است.
معاون امور مسكن شهري بنياد مسكن انقلاب اسلامي نيز از ساخت 24 هزار واحد مسكوني براي اقشار كم درآمد خبر داد و گفت: 60 هزار واحد مسكوني تحت عنوان قيمت تمام شده براي اقشار كم درآمد با استفاده از تسهيلات مسكن مهر در برنامه ساخت قراردارد كه 24 هزار واحد مسكوني در فاز اول احداث خواهد شد.جواد حق شناس اظهار داشت: در سال 88 از مجموع 24 هزار واحد مسكوني ارزان قيمت براي اقشار كم درآمد 6600 واحد مسكوني به اتمام رسيده و واگذار شد.وي افزود: 60 هزار واحد مسكوني تحت عنوان قيمت تمام شده براي اقشار كم درآمد در برنامه ساخت قراردارد كه 24 هزار واحد مسكوني در فاز اول احداث خواهد شد.
وي ادامه داد: از اين 24 هزار واحد مسكوني تاكنون 6600 واحد مسكوني واگذار و قرار است امسال با ارائه ليستي به استانها آمار دقيق واگذاري و افراد واجدشرايط را استخراج كنيم.
حق شناس گفت: معمولا اين واحدهاي مسكوني با قيمت تمام شده واگذار مي شوند و از تسهيلات مسكن مهر استفاده خواهند كرد.
شايان ذكر است روزنامه كيهان در تاريخ 17 فروردين ماه با چاپ گزارش تلاش دانه درشت ها براي تصاحب زمين 270 ميليارد توماني از واگذاري غيرقانوني زمين 25 هكتاري در لتمان كن پرده برداشت.

 



دانش استحصال طلا در كشور بومي شد

مديرعامل شركت تهيه و توليد مواد معدني گفت: در فرآيند راه اندازي كارخانه طلاي زرشوران، دانش فني استحصال طلا از ذخاير سخت و پيچيده در كشور بومي شد.
حسن پلارك اظهار داشت: زرشوران بزرگترين معدن طلاي خاورميانه است كه به دليل پيچيده بودن، عمليات استحصال طلا از آن تاكنون راكد مانده بود.وي با بيان اينكه اين معدن يكي از معادن باستاني كشور است كه در گذشته ذخيره طلاي آزاد آن استخراج مي شد، خاطرنشان كرد: با اين حال در 200 سال گذشته به دليل رسيدن معدن به ذخيره طلاي سخت و حتي غيرقابل استحصال تنها زرنيخ آن براي مصارف شيميايي و بهداشتي استخراج شده است.
وي ادامه داد: اميدواريم با به بهره برداري رسيدن كارخانه طلاي زرشوران و بومي شدن دانش استحصال طلا از ذخاير سخت، بهره برداري از ذخاير كوچك طلاي كشور نيز اقتصادي شود.
وي افزود: به دنبال تلاش كارشناسان ايراني و كمك شركت تهيه و توليد موادمعدني در 4 سال گذشته، دانش فني استحصال طلا از ذخاير سخت در كشور بومي شد كه به همين دليل كارخانه طلاي زرشوران با يك سوم قيمت مشابه خارجي احداث و راه اندازي خواهد شد.
اين گزارش حاكي است: شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران پس از تلاش متخصصان و دستيابي آنها به دانش فني استحصال طلا از ذخاير سخت و پيچيده، راه اندازي معدن زرشوران را به طور جدي در دستور كار قرار داده كه مقدمه اي براي بهره برداري از معادن سولفوره طلاي كشور است.

 



افزايش تعداد بانك هاي ورشكسته آمريكايي

با ورشكسته شدن يك بانك ديگر در كاروليناي جنوبي تعداد بانك هاي ورشكسته آمريكايي در سال 2010 به 42 مورد رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آسوشيتدپرس، مقامهاي بانكي آمريكا روز جمعه از ادامه فعاليت بانك «بيچ فرست نشنال بانك» در كاروليناي جنوبي جلوگيري كردند. اين بانك در زمان ورشكستگي 516 ميليون دلار پس انداز و 1/585 ميليون دلار دارايي داشته است. بانك نورث كارولينا آمادگي خود را براي خريداري دارايي ها و پس اندازهاي اين بانك اعلام كرده است.
اين براي نخستين بار از سال 1999 ميلادي است كه يك بانك در ايالت كاروليناي جنوبي ورشكست مي شود. ورشكستگي «بيچ فرست بانك»
بيش از 3/130 ميليون دلار براي موسسه بيمه پس اندازهاي آمريكا هزينه در بر خواهد داشت. اين بانك كه در زمان رونق بازار مسكن آمريكا با سود مالي سه رقمي روبرو شده بود، طي نه ماه سال 2009 با زيان 24 ميليون دلاري روبرو شده است.
طي سال 2009 حدود 140 بانك آمريكايي ورشكست شدند كه اين رقم از سال 1992 ميلادي بي سابقه است. اين مسئله بيش از 30 ميليارد دلار به موسسه بيمه پس اندازهاي آمريكا زيان وارد كرده است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14