(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 11 ارديبهشت 1389- شماره 19633
 

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
ولايتي: محل تبادل سوخت بايد جمهوري اسلامي باشد
آيت الله امامي كاشاني در خطبه هاي نمازجمعه تهران: مكر دشمنان در مقابل ملت ما راه به جايي نمي برد
آزادي معصومي نژاد از زندان ايتاليا
گزارش خبري-تحليلي كيهان مخالفت قاطع برزيل و تركيه با تحريم ايران
آيت الله مصباح يزدي: تصميم قاطع رهبري در برابر فتنه نمونه اي از تصميم حضرت علي(ع) در عصر خود بود
دبير كميسيون ماده 10 احزاب: احزاب توقيف شده اجازه ادامه فعاليت ندارند
جمعي از علما ضمن تجليل از مقام استاد مطهري: شهيد مطهري يك مرزبان دشمن شناس بود
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس: عده اي با مدارك جعلي وام هاي كلان دريافت كرده اند
در پايان دوازدهمين كميسيون عالي مشترك تهران و دمشق 17 يادداشت تفاهم همكاري امضا كردند
معاون وزير راه و ترابري: 53 هزار ميليارد ريال به طرح هاي وزارت راه اختصاص يافت



ولايتي: محل تبادل سوخت بايد جمهوري اسلامي باشد

مشاور بين الملل رهبرمعظم انقلاب تاكيد كرد كه محل تبادل سوخت بايد ايران باشد چرا كه با توجه به تجربيات تلخ گذشته، نمي توان به غرب اعتماد كرد.
دكتر علي اكبر ولايتي كه براي حضور در مراسم بزرگداشت شصتمين سالگرد برقراري روابط ايران و اندونزي به جاكارتا سفر كرده بود روز پنج شنبه در گفت وگو با ايرنا تصريح كرد: ايران آماده است كه بخشي از اورانيوم غني شده بين 5/3 تا 5 درصد را بدهد و در برابر آن اورانيوم با غناي 20 درصد را براي راكتور تهران تحويل بگيرد.
وي با اشاره به اينكه بعضي از كشورهاي صاحب اين تكنولوژي اصرار دارند كه تبادل سوخت خارج ازايران باشد تاكيد كرد: اين اصرار موجب برانگيختن سوءظن است.
ولايتي افزود: اگر مواد غني شده در ايران كه با خون دل غني شده است در اختيار غربي ها بگذاريم مطمئن نيستيم كه آنها به قول خود عمل كنند.
وزير خارجه اسبق ايران با اشاره به تجربيات تلخ گذشته كه غرب به وعده هاي خود در قبال ايران عمل نكرده است، اظهارداشت: به عنوان نمونه فرانسه كه در پيشنهاد اوليه مبادله سوخت قرار بود سوخت 5/3 درصد را از طريق روسيه تحويل بگيرد و آن را با غناي 20 درصد برگرداند، به دليل عمل نكردن به وعده هايش در گذشته سابقه بدي نزد ايرانيان دارد.
ولايتي ادامه داد: آلمان ها نيز به تعهدات خود در قبال ايران عمل نكردند و راكتور بوشهر را نيمه كاره رها كردند. آنها همچنين قرار بود يك كارخانه سموم دفع آفات نباتي را در قزوين بسازند ولي متوقف كردند.
مشاور بين الملل رهبرمعظم انقلاب با بيان اينكه پرونده موارد متعددي از نقض تعهد غربي ها در قبال ايران موجود است همچنين گفت: آمريكايي ها نيز لوح گلي مربوط به ميراث باستاني ما را به دانشگاه شيكاگو بردند تا خط آن را بخوانند ولي اين ميراث فرهنگي ايران را پس نمي دهند.
ولايتي با اين وصف پرسيد: حالا چطور ما به غرب اعتماد كنيم و دستاورد ارزشمندمان را به آنها تحويل بدهيم به اميد آنكه آنها قول بدهند در آينده اين كار را انجام دهند؟
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا موضوع طرف ثالث مثل تركيه نيز منتفي است، گفت: آنها مگر با تركيه روابط درستي دارند؟ اگر بخواهند نقض عهد بكنند، نقض عهد مي كنند و تركيه نمي تواند آنها را مجبور كند تا به تعهدات خود عمل كنند.
از ولايتي سؤال شد كه آيا گزينه چين هم دراين خصوص منتفي است، او در پاسخ گفت: چين هم نمي تواند مطرح باشد. اصولا چه اصراري هست كه مبادله سوخت را بيرون ببرند. اورانيوم با غناي 20 درصد را به ايران بياورند و اورانيوم با غناي 5/3 يا 5 درصد تحويل بگيرند. اين اصرار آنها نشان مي دهد كه حقه اي پشت آن است و مي خواهند اين سرمايه را از كف ايران به درآورند.
مشاور رهبر معظم انقلاب در بخش ديگري از اين گفت وگو درخصوص تهديد هسته اي اوباما عليه ايران گفت: با حرفها و تهديدي كه اوباما اخيرا مطرح كرده است، معلوم مي شود كه سياست آمريكا عليه ايران تغييري نكرده است و آنها هرجايي لازم باشد از سياست تهديد و تطميع و يا زبان نرم و تند استفاده مي كنند.
وي تاكيد كرد: ملت ايران و حكومت جمهوري اسلامي 30 سال است كه با سياست هاي آمريكا و تهديدها و فشارهاي اين كشور آشنا است و در مقابل تهديدهاي آنها ذره اي از حقوق خود عقب نمي نشيند.

 



آيت الله امامي كاشاني در خطبه هاي نمازجمعه تهران: مكر دشمنان در مقابل ملت ما راه به جايي نمي برد

سرويس فرهنگ و معارف-
امام جمعه موقت تهران گفت: دشمنان با وجود همه اعتمادسازي ها و تاكيد چندباره مسئولان، باز هم تهمت مي زنند و تهديد به تحريم مي كنند اما اگر ملت راه عمل و علم را در پيش بگيرد مكر آن ها به جايي نخواهد رسيد.
آيت الله امامي كاشاني، عضو مجلس خبرگان رهبري در خطبه هاي نمازجمعه اين هفته تهران با اشاره به آيات قرآن و تاكيد بر اينكه «عزت و ذلت به دست خداست» اظهار كرد: خداوند عزت را به كسي مي دهد كه كلمه طيب دارد و عمل صالح وسيله صعود اوست كسي كه داراي ايمان است و در درجه دوم، عمل صالح دارد.
وي با بيان اينكه «هرچه كه در طريق توحيد باشد زير خيمه كلمه طيب قرار مي گيرد» توضيح داد: كلمه طيب بدون عمل صالح روي زمين مي ماند و عمل صالح، كلمه طيب را بالا مي برد. كساني كه با مكر و حيله مي خواهند كار كنند، مكرشان به جايي نمي رسد و مانند زمين لم يزرع است كه هرچه بكارند بي نتيجه مي ماند.
وي ادامه داد: راز ماندگاري افكار استاد شهيد مرتضي مطهري اين است كه علمي كه مي آموخت با فكر و استعداد و ذوق سرشاري نسبت به آن عمل صالح داشت. امام جمعه موقت تهران در همين زمينه اضافه كرد: عمل صالح، شهيد مطهري را بالا برد، چرا كه او به تعليم و تربيت نسل جوان مي انديشيد و تمام تلاشش بر نوشتن بود.
خطيب نمازجمعه تهران با اشاره به در پيش بودن روز معلم، با نهي از بي تفاوتي معلمان و اساتيد و مضرات آن، گفت: آنچه مي تواند معلمان را به خدا برساند، تعليم و تربيت به شرط دلسوزي و علاقه است.
وي افزود: چه خوب است كه استاد و معلم وقتي مي خواهند تدريس كنند سخنشان كلمه طيب باشد كه عزت آفرين است؛ اما شرطش اين است كه احساس مسئوليت كنند و كلاس را به حرف هاي پراكنده و كارهاي مختلف نگذرانند.
عضو مجلس خبرگان رهبري، دلسوزي و آينده نگري را از اصول تربيتي شهيد مطهري دانست و در خصوص شأن و منزلت معلم گفت: از آنجا كه معلم، نسل هاي آينده جامعه را تربيت مي كند، ارزش و قيمتش نامحدود است.
وي با بيان اينكه «امام خميني(ره) خود از فرزندان بزرگ كوثر و كلمه طيب بود» خاطر نشان كرد: خداوند عزت را به كساني مي دهد كه دنبال كلمه طيب باشند. وي خطاب به نمازگزاران گفت: عمل صالح، درس خواندن و پاكيزه شدن است، وقت را با حرف هاي بي اساس سپري نكنيد و به بطالت نگذرانيد. انسان بايد از بطالت ها و بيكاري نفرت پيدا كند كه در آن صورت رشد مي كند.
آيت الله امامي كاشاني با اشاره به احاديثي از پيامبر(ص) در مورد لزوم دوري از تنبلي گفت: كساني كه با مكر و حيله كار مي كنند، به جايي نخواهند رسيد. گاه با انرژي هسته اي كه مي گويند سلاح است با اين كه رهبرمعظم انقلاب بارها تاكيد كرده است آن را حرام مي دانيم اما همچنان تهمت مي زنند و تهديد به تحريم مي كنند اما اگر ملت، راه عمل و علم برود مكر آن ها به جايي نخواهد رسيد.
وي ادامه داد: امروز نيز به موضوع خليج فارس پرداخته اند، اين مكري است كه به جايي نمي رسد. ملت ايران، ملتي بيدار است. با چنين ملتي و با چنين رهبر عزيزي و لطف خاص امام عصر(عج) كشور دچار گزندي نخواهد شد.
آيت الله امامي كاشاني در خطبه اول نمازجمعه نيز با اشاره به تفسير سوره كوثر گفت: اگر ائمه و امام عصر(عج) نباشند، عالم به هم مي ريزد و اين به معناي آن است كه آن ها واسطه ميان خالق و خلق هستند و در صورت نبود آن ها اين واسطه گرفته خواهد شد. خطيب نمازجمعه تهران با بيان اين كه «خلقت براي گناه و فساد نيست» گفت: آفرينش براي پاكيزگي، خداخواهي و حق طلبي است.
وي خاطرنشان كرد: اگر فاطمه (س) را از تاريخ برداريم، خلقت را برداشته ايم و اگر او را از تاريخ جدا كنيم به معناي حذف فرزندان اوست.
امام جمعه موقت تهران در اين خطبه همچنين درخصوص بلا و سنت ابتلاء گفت: اگر گاهي مي بينيد خداوند در گوشه اي از زمين بلايي مي فرستند، براي گوشمالي انسان ها و گناهكاران است، ولي اگر همه انسان ها خراب شوند، تمام دنيا به هم مي ريزد.
وي اضافه كرد: اين حوادث كوچك براي تنبه انسان است ولي اگر خداوند ببيند كه انسان هدف خلقت خود را فراموش كرده و مفاسد زياد شده، آنوقت تمام عالم به هم مي ريزد.
وي گفت: بشر بايد بداند كه اين خلقت با حساب و با هدف است و خلقت انسان براي مفاسد نيست و هدف از آفرينش پاكيزگي است.
كارگران و كارمندان، مخاطبين اصلي پيام نوروزي رهبري
بنابراين گزارش، غلامعلي حداد عادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز با بيان اينكه خليج فارس هميشه خليج فارس باقي خواهد ماند، گفت: كساني كه در به كار بردن نام مجعول سعي مي كنند، بدانند كه راه به جايي نخواهند برد و ملت ايران با افتخار از همه مواريث خود دفاع خواهد كرد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري با بيان اينكه اعلام مي كنم كه خليج فارس هميشه خليج فارس باقي خواهد ماند، تصريح كرد: اين نام، نامي اصيل و تاريخي است.
حداد عادل درخصوص نامگذاري سال 89 نيز گفت: مخاطب اين نامگذاري همه مردم ايران هستند اما در ميان قشرهاي مختلف دو گروه بيشتر مخاطب پيام رهبر انقلاب هستند، اين دو گروه كارگران و كارمندان مي باشند.
وي خاطرنشان كرد: اسم كار روي اين دو قشر گذاشته شده است و 50 درصد كارمندان را معلمان تشكيل مي دهند لذا در اين هفته كارگران و معلمان بايد پيام نوروزي رهبري را مورد توجه قرار دهند.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس اضافه كرد: رهبرمعظم انقلاب در ديدار اخير خود با كارگران نمونه بر اين موضوع تاكيد داشتند كه بايد به توليد و توليد علمي توجه بيشتري شود؛ ايشان راه پيشرفت كشور را از طريق افزايش توليد، آن هم توليد علمي ديده اند لذا در اين نوع توليد اشاره به كار كارگران و معلمان است.
حداد عادل تاكيد كرد: وقتي به نقش كارگر و معلم توجه مي كنيم، مشاهده مي شود كه همه چيزهايي كه اطراف ما قرار دارند حاصل كار كارگران و معلمان است.
وي با اشاره به نقشه هاي دشمنان درباره كارگران اظهار داشت: در اوايل انقلاب كمونيست ها و دشمنان قصد داشتند كه كارگران را در مقابل انقلاب قرار دهند ولي موفق نشدند؛ امروز هم كه قصد جدا كردن كارگران از انقلاب را دارند قطعاً موفق نخواهند شد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري تصريح كرد: ما براي اداره ايراني بزرگ و آباد، نياز به نسلي با ايمان و باتقوا داريم و اين معلمان هستند كه مي توانند ايمان و تقوا را به نسل هاي آينده منتقل كنند.
حداد عادل با اشاره به فرا رسيدن سالروز شهادت شهيدمطهري نيز اظهار داشت: در اوايل سال 58 پس از پيروزي انقلاب و سرنگوني نظام شاهنشاهي، به همان اندازه كه در آن شرايط ما به مديران قوي و مومن براي اداره كشور نياز داشتيم به همان اندازه هم به متفكران اصيل احتياج داشتيم و شايد احتياج به متفكران بيش از احتياج به مديران بود.
وي خاطرنشان كرد: شهيد مطهري نيز سرآمد همه متفكران و صاحب انديشه اي جامع از اسلام بود كه دشمن هم توانايي هاي وي را شناخته و مي دانست كه اين شهيد بزرگوار يك قرآن شناس و اسلام شناس عالي مقام است لذا وي را به شهادت رساند.

 



آزادي معصومي نژاد از زندان ايتاليا

سرويس سياسي-
سفير ايران در ايتاليا ضمن اعلام آزادي معصومي نژاد و دميرچي لو، از موافقت دادستاني ميلان با ادامه فعاليت هاي حرفه اي آنها خبر داد.
حميد معصومي نژاد خبرنگار واحد مركزي خبر، ساعت 25:22 دقيقه پنجشنبه به وقت تهران آزاد و مستقيم راهي منزل خود در رم شد. علي دميرچي لو نيز ساعت: 30:23 همان شب به وقت تهران به دستور قاضي تحقيقات پرونده آزاد گرديد.
سيدمحمد علي حسيني سفير جمهوري اسلامي ايران در ايتاليا با تأييد اين خبر در گفت وگو با ايرنا اعلام كرد: با تلاش ها و پيگيري هاي مستمر به عمل آمده و ملاقات ها و رايزني هاي فشرده و همه جانبه با مقامات سياسي و قضايي ايتاليا، «آرماندو اسپاتارو» معاون دادستان كل ميلان با تبديل وضعيت بازداشت معصومي نژاد و دميرچي لو به حبس خانگي موافقت كرد. سفير جمهوري اسلامي ايران در ايتاليا با تقدير از تعامل خوب اسپاتارو با اين پرونده، ادامه داد: در ادامه رايزني هاي سفارت ايران با معاون دادستاني كل ميلان، همچنين با فعاليت حرفه اي معصومي نژاد نيز موافقت شد.
به گفته حسيني براساس اين موافقت، خبرنگار واحد مركزي خبر مي تواند از ساعت 30:8 تا 16 در محل كار خود فعاليت حرفه اي داشته باشد.
وي با تشكر از وزارت امور خارجه ايتاليا اظهار داشت: آقاي متكي وزير امور خارجه در دو تماس تلفني با همتاي ايتاليايي خود پيرامون پرونده دو تبعه ايراني گفت و گوي اثربخش و كارسازي داشت.
به گزارش آسوشيتدپرس، «فابيو بلاروي» وكيل مدافع ايتاليايي خبرنگار ايراني نيز اعلام داشت كه دادگاه به معصومي نژاد اين اجازه را داده است كه فعاليتش را در اتحاديه خبرنگاران خارجي از سر بگيرد.
پليس ايتاليا 12 اسفند از بازداشت 7 نفر به اتهام قاچاق اسلحه به ايران خبر داد و ساعتي پس از آن، جانشين دادستاني ميلان در شمال ايتاليا در كنفرانسي خبري با اعلام همين خبر، از معصومي نژاد و دميرچي لو به عنوان متهمان پرونده قاچاق اسلحه به ايران نام برد و پرونده را پيش از رسيدگي قضايي به مسير رسانه اي هدايت كرد.

 



گزارش خبري-تحليلي كيهان مخالفت قاطع برزيل و تركيه با تحريم ايران

سرويس سياسي-
به رغم تلاش آمريكا و همپيمانان غربي اش براي اعمال تحريم هاي بيشتر عليه تهران، برزيل و تركيه قاطعانه براي چندمين بار مخالفتشان را با هرگونه تحريم ايران اعلام كردند.
«بوراك اوزارگين» سخنگوي وزارت خارجه تركيه در كنفرانسي مطبوعاتي بر ضرورت حل برنامه هسته اي ايران از طريق گفت وگو و مذاكره تاكيد كرد و گفت: ما تنها كشور حامي برنامه هسته اي صلح آميز ايران نيستيم.
به گزارش خبرگزاري تركيه، اوزاگين با تصريح بر اين كه ديدگاه بسياري از كشورهاي جهان درخصوص برنامه هسته اي ايران متمايز از ديدگاه غرب است تاكيد كرد: ايران حاميان بسياري در جهان دارد. وي در ادامه براي اثبات گفته هايش به حمايت كشورهاي ديگري چون برزيل، چين و روسيه اشاره كرد و اظهار داشت: برزيل يكي ديگر از حاميان پر و پا قرص ايران است. وزير امور خارجه روسيه نيز در بيانيه روز چهارشنبه خود نقطه نظرات مشتركي با ما در زمينه ايران داشته است. همچنين وزير امور خارجه چين هم در سفر اخير خود به تركيه بر حل ديپلماتيك برنامه هسته اي ايران تاكيد كرد.
در همين رابطه، رئيس جمهور برزيل با حمايت از برنامه هسته اي صلح آميز ايران، هرگونه تحريم عليه كشورمان را بي فايده دانست.
به گزارش شبكه خبري «پرس.تي.وي» لوييس ايناسيو لولا داسيلوا اعلام كرد كه دور جديد تحريم ها عليه ايران به هيچ وجه مفيد نخواهد بود.
رئيس جمهور برزيل با تاكيد مجدد بر يافتن راه حل ديپلماتيك براي حل اختلافات موجود در خصوص برنامه هسته اي ايران اعلام كرد كه قصد دارد اعضاي دايم شوراي امنيت سازمان ملل متحد را متقاعد سازد كه تحريم ها عليه ايران مطلقاً چيزي را حل نخواهد كرد.
وي ادامه داد: «ما باور داريم كه برزيل از تاثيرگذاري لازم براي ايفاي اين نقش برخوردار است»
گفتني است، رئيس جمهور برزيل قرار است در اواخر ماه جاري به كشورمان سفر كند.
چين :ديپلماسي تنها راه است
از سوي ديگر، در حالي كه رئيس جمهور فرانسه و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا طي مذاكراتي جداگانه خواستار حمايت چين از تحريم عليه ايران شدند، وزارت خارجه چين بر حل برنامه هسته اي كشورمان از راه ديپلماسي و گفت وگو تاكيد كرد.
سخنگوي وزارت خارجه چين درباره موضع كشورش پيرامون مذاكرات رئيس جمهور چين با رئيس جمهور فرانسه درباره ايران گفت كه پكن راه گفت وگو و مذاكره را درست ترين روش براي حل برنامه هسته اي تهران مي داند.
به گزارش خبرگزاري «اينترفكس»، در چهارچوب مذاكرات «هو جينتائو»، رئيس جمهور چين، با «نيكلا ساركوزي»، رئيس جمهور فرانسه، در پكن، مسائل مختلف بين المللي و از جمله برنامه هسته اي ايران مورد مذاكره قرار گرفت و ساركوزي رئيس جمهور فرانسه حمايت چين از تحريم ايران را خواستار شد.
همچنين، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه در چين به سر مي برد از مقامات اين كشور خواست تا راهبردي دوگانه را در قبال ايران اتخاذ كند كه اين راهبرد شامل مذاكره با اين كشور و تهديد به تحريم باشد.
آخرين موضع روسيه
وزير امور خارجه روسيه آخرين موضع كشورش درباره برنامه هسته اي ايران را اعلام كرد و مدعي شد كه شوراي امنيت به زودي بررسي مسئله تحريم ايران را آغاز مي كند. سرگئي لاوروف آنطور كه خبرگزاري فرانسه گزارش داد گفت كه احتمال دارد تحريم هاي هدفمند عليه ايران به امري اجتناب ناپذير تبديل شود.
وي روز پنجشنبه در مجمع پارلماني شوراي اروپا ايران را شريكي دشوار خواند و گفت: «ما از اينكه ايران به پيشنهادات «ارايه شده درباره برنامه هسته اي اش» به شكلي سازنده پاسخ نداده است دلسرد شده ايم». وزير امور خارجه روسيه كه كشورش در حال بررسي اين موضوع است كه آيا از اعمال تحريم هاي سازمان ملل عليه ايران حمايت كند يا خير، افزود: نمونه هاي معدودي وجود دارد كه در آنها تحريم ها نتايج مثبتي را به دست داده اند.
وزير امور خارجه روسيه هم چنين گفت: در مورد تحريم، تنها هدف بايد برانگيختن ايران به حل تمامي مشكلاتي باشد كه درباره برنامه اش وجود دارد و نه اينكه از تحريم ها براي خاموش كردن ايران استفاده شود كه اين امر به ايجاد بحراني بشردوستانه منجر خواهد شد.
در پايان لاوروف خاطر نشان كرد: اينكه بگوييم اكنون بايد متوسل به زور عليه ايران شويم، از نظر من كاملاً غيرقابل پذيرش است.

 



آيت الله مصباح يزدي: تصميم قاطع رهبري در برابر فتنه نمونه اي از تصميم حضرت علي(ع) در عصر خود بود

آيت الله مصباح يزدي با اشاره به اهداف پشت پرده فتنه گران در جريان انتخابات تصريح كرد: اگر كسي تصميم قاطع رهبرمعظم انقلاب در اين ماجرا را نمونه اي از تصميم قاطع اميرالمومنين در عصر خود بداند حرف بيجايي نزده است.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در جلسه درس اخلاق در دفتر مقام معظم رهبري در قم گفت: در ايجاد و توسعه فتنه اجتماعي سه عامل موثر است، گروه اول طراحان آگاه و عامد، گروه دوم كه با مال و سرمايه ابزار كار دسته اول قرار مي گيرند و گروه سوم نيز افرادي هستند كه سوءنيت ندارند ولي از روي جهل كاري مي كنند كه به نفع فتنه گران تمام مي شود.
استاد برجسته حوزه علميه قم، فتنه زمان حضرت زهرا(س) را از بزرگترين فتنه هاي تاريخ دانست و گفت: كربلا ادامه همين فتنه بود و عاملان اين فتنه نيز از كفار نبودند بلكه برخي از اين افراد اصحاب و جانباز ركاب پيامبر(ص) بودند و در كربلا نيز عده اي از افراد جزو اصحاب امير المومنين(ع) بودند.
وي با بيان اين كه هدايت گروه اول سخت است و ما نبايد به ارشاد دسته اي كه در منجلاب گناه غرق است، سرگرم شويم، افزود: بزرگترين وظيفه ما راهنمايي دسته سوم است هر چند كه از اتمام حجت با گروه اول نيز نبايد غافل شد.
وي با اشاره به اينكه حضرت علي(ع) در فتنه جمل براي از دست نرفتن دين، قاطعانه در برابر فتنه گران جمل جنگيد، بيان داشت: اگر كسي تصميم قاطع رهبر معظم انقلاب در فتنه اخير را نمونه اي از تصميم قاطع اميرالمومنين بداند حرف بيجايي نزده است.
روح جنگ نرم
انحراف افكار عمومي است
آيت الله مصباح يزدي ظهر پنجشنبه در همايش جنگ نرم هم كه در موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني برگزار شد جنگ نظامي را نسبت به جنگ نرم ساده تر دانست و تاكيد كرد: دشمنان در جنگ نرم به دنبال تسلط بر افكار و انديشه ها هستند.
وي ريشه جنگ نرم را تصرف به فكر ديگران و انحراف آن توصيف كرد و گفت: روح جنگ نرم به دنبال اين است كه افكار را منحرف كند.
اين استاد حوزه تصريح كرد: اگر شما تمام شيوه هاي جنگ نرم را در عالم بررسي كنيد، به اين نتيجه مي رسيد كه دشمن مي خواهد فكر را عوض كرده و فكر غلط مورد نظر خود را جايگزين آن كند.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني گفت: تمام انبيا با جنگ نرم مواجه بودند و طبق آيات قرآن هيچ پيامبري نبوده است كه با ترور شخصيت روبه رو نشود، اما همه اينها در راستاي تغيير شناخت مردم بود. وي اظهار داشت: ما به عنوان كساني كه پيرو انبياي الهي هستيم بايد پيش از ديگران در جبهه رفتار درست بايستيم و افكار صحيح را به مردم ارائه دهيم.
آيت الله مصباح يزدي در ادامه با اشاره به اينكه بايد افكار غلط از ذهن مردم زدوده شود، تاكيد كرد: با افشاگري مي توان شخصيت هاي كاذبي كه معرفي مي كنند را به درستي به مردم معرفي كرد.
لاريجاني: كارگزاران و اصلاح طلبان هاشمي را
به فلاكت كشاندند
بنابراين گزارش محمدجواد لاريجاني مشاور رئيس قوه قضائيه هم در ادامه اين همايش تهاجم بعد از انتخابات را عظيم ترين تهاجم پس از انقلاب اسلامي خواند و تصريح كرد: ميزان تردد و رقم و سرمايه گذاري براي تشويش ذهن فقها و استفاده از تكنولوژي هاي ارتباطي همه با برنامه ريزي صورت گرفته بود.
وي با اشاره به مناظره آقايان كروبي و موسوي عنوان كرد: در اين مناظره آقاي كروبي رو به آقاي موسوي پرسيد آيا تو كسي هستي كه تا آخر خط بايستي، اينكه مي گفت من بايد ليدر اين جريان باشم تئوري آخر خط را نشان مي دهد.
لاريجاني با بيان اينكه يك انحراف توسط اصلاح طلبان آغاز شد و اين انحراف نفاق شد و اين نفاق به خروج عليه حكومت بدل شد، افزود: سرچشمه اين قضيه كج راه هاي اصلاحات انحراف در اصل قضيه است و اين انحراف از بعد از جنگ نمود بيشتري پيدا كرد.
احمدي نژاد بزرگ ترين
زنگ خطر براي غربي هاست
لاريجاني با اشاره به تحولات به وجود آمده در سياست خارجي در دوره احمدي نژاد گفت: به طوري كه آنها ديدند، كشور ما در برخي موارد پيشرفته تر است و توانسته است، برخي نمونه ها و جريانات بين المللي را شكل دهد و تجربه ايران با تست هاي ساده لوحانه آنها جواب داده نمي شود.
وي گفت: اگر آقاي احمدي نژاد در كوچه پس كوچه هاي مراكش و قاهره مورد علاقه مردم قرار گرفته است، اينها زنگ خطري براي غربي ها است و علت حساسيت آنها در همين موارد است.
مشاور رئيس قوه قضاييه با بيان اينكه جهانگشايي دنياي غرب همانند ماركسيست ها است، اضافه كرد: غربي ها يك ايدئولوژي و يك دين دارند و ادعا مي كنند دين آنها علمي و اسلام مندرس است.
لاريجاني عنوان كرد: فتنه اخير صورتي از جهانگشايي بود و صورت هاي ديگري نيز دارد كه نمايان خواهد شد كه داراي رنگ و لعابي قشنگ خواهد بود كه بسياري از افراد در طبقات گوناگون را جذب كرده و مبناي فكري آنان را تبديل به سكولار خود ساخته كرده بود.
مولانا: بازيگران جنگ نرم متفاوت شدند
پروفسور حميد مولانا هم ظهر پنجشنبه در اين همايش به عنوان يكي از سخنرانان تنها راه بيان حقيقت را منطق صلح آميز دانست و افزود: بازيگران جنگ نرم متفاوت شده اند. وي با بيان اينكه جنگ نرم ديگر مربوط به يك ناحيه جغرافيايي نيست و بازيگران آن متفاوت شدند، تصريح كرد: چيزي كه ما در دنياي معاصر به آن نياز داريم اطلاعات و دانش مفيد است كه بايد به حكمت و فضيلت تبديل شود.
وي افزود: ما وارد دنيايي شديم كه انگاره ها، تصويرها و ابزارهاي نرم در آن دخالت دارند و پيشنهاد بنده اين است كه شيوه هاي آنها را به كار نبريم و از آن چيزي كه در فرهنگ و تمدن خود داريم، استفاده كنيم.
مشاور رئيس جمهوري گفت: قدرت نرم، قدرت جنگ طلبي و تجاوز نيست و اين تئوري ها پايدار نيست. آنچه پايدار است منطق و گفتمان خود ماست، انقلاب اسلامي يك گفتمان كلامي است و قدرت ما در انقلاب، ارتباط كلامي بود.

 



دبير كميسيون ماده 10 احزاب: احزاب توقيف شده اجازه ادامه فعاليت ندارند

دبير كميسيون ماده 10 احزاب اين ادعا كه توقيف پروانه فعاليت يك حزب مانع ادامه فعاليت نيست را مضحك دانست.
محمود عباس زاده مشكيني در گفت وگو با فارس درباره اين كه گفته مي شود كميسيون ماده 10 احزاب از نماينده احزاب توقيف شده در مرحله رسيدگي به پرونده براي اخذ توضيح دعوت نكرده است و اين مغاير اصل بي طرفي كميسيون است، اظهار داشت: فعاليت حزب در عرصه سياسي يك فعاليت خصوصي نيست كه تحليل و ارزيابي آن براي اعضاء كميسيون در جايگاه ناظر قانوني امر دشواري باشد، عرصه فعاليت گروه هاي سياسي عرصه عمومي است و فعاليت ها و رفتار احزاب در قالب تصميمات، مصوبات، بيانيه ها و موضع گيري ها در فضاي عمومي جامعه منتشر مي شود.
وي افزود: دعوت از نماينده حزبي كه پرونده آن در كميسيون مطرح است زماني توجيه پذير است كه اعضاء در موضوعي ترديد داشته باشند. بنابراين وقتي دلايل و مستندات تخلف يك حزب براي اعضاء كميسيون به اندازه كافي روشن باشد و براي اعمال قانون ترديد نداشته باشند به طور طبيعي نياز به دعوت از نماينده حزب براي اخذ توضيح نخواهد بود.
به گفته مشكيني قانون و آيين نامه اجرايي نيز در اين مسير دعوت از نماينده حزب را الزام نمي كند، البته اگر در رسيدگي به پرونده اي نياز به شنيدن توضيحات نماينده يك حزب باشد كميسيون اين كار را مي كند.
وي ادامه داد: ظاهراً دوستان تجاهل مي كنند و جايگاه كميسيون را كه يك نهاد نظارتي است و سازوكار قانوني خودش را دارد با دادگاه كه آيين دادرسي خاص خودش را داشته و همانجا آقايان فرصت اداي توضيح و دفاع از خود را دارند، خلط مي كنند.
دبير كميسيون ماده 10 احزاب در خصوص اين كه گفته مي شود كميسيون در اخطار قبلي صرفاً به ادعاي كلي و غيرمستند بسنده كرده و اين مغاير اصول حقوقي است، گفت: كميسيون ماده 10 احزاب نقش نظارتي دارد تقريباً مثل جايگاه داور در رقابت بين تيم ها و ابزار نظارتي طبق ماده 17 قانون، تذكر و اخطار و توقيف است و نهايتاً تقاضاي انحلال حزب از دادگاه.
مشكيني بيان داشت: اگر فعاليت و تحركات و موضع گيري هاي حزبي بخواهد از خط قانون خارج شود كميسيون مثل داور رقابت سياسي، پرچم خود را نشان مي دهد و به نظرم برخي ها با علم به اين موضوع بديهي، صرفاً مغلطه مي كنند و شايد براي ادامه حيات سياسي خود نياز به اين رويه دارند.
مدير كل سياسي وزارت كشور تأكيد كرد: آنجا كه قرار است مستندات ارائه و تفهيم اتهام شود و متوليان حزب توقيف شده حق دفاع و اعتراض دارند دادگاه است، و آنجاست كه اتهامات را اثبات مي كنند و حكم به انحلال حزب يا تبرئه مي دهند.
وي ادامه داد: كميسيون اگر وقوع جرم از طرف يك حزب برايش مسجل هم باشد نمي تواند حزبي را منحل كند چون انحلال از وظايف و اختيارات دادگاه است. توصيه مي كنيم با اينگونه مغلطه ها شعور مخاطبين خود را دست كم نگيرند و با اين رفتارهاي قانون گريزانه بار خود را بعد از توقيف قانوني فعاليت حزب سنگين نكنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه گفته مي شود توقيف پروانه فعاليت يك حزب مانع ادامه فعاليت نيست، گفت: اگر توقيف فعاليت يك حزب مانع فعاليت نيست پس معني و آثار مترتب بر توقيف كه به صراحت در قانون آمده است چيست؟ ماده 17 قانون احزاب تأكيد مي كند «در صورتي كه فعاليت تشكيلاتي يك گروه، منشأ تخلفات» باشد كميسيون مي تواند به تفضيل زير عمل كند 1- تذكر 2- اخطار 3- توقيف پروانه 4- تقاضاي انحلال از دادگاه. لذا كاملاً روشن است كه در اين ماده كه هيچ تبصره اي نيز ندارد مرجع «توقيف» به «فعاليت» برمي گردد، مثل اينكه پليس خودرويي را به دليل مورد استفاده قرار گرفتن در يك عمل مجرمانه توقيف مي كند خوب طبيعي است كه استفاده مجدد از خودرو توقيفي تا رفع توقيف، جرم است. من نمي دانم چگونه برخي ها بدون ارائه دليل و سند، چنين ادعاي مضحكي را مطرح مي كنند.
عباس زاده در خاتمه گفت: جاي تأسف است يك عده كه از اواسط دهه 70 در عرصه سياسي كشور با شعار قانون و قانون گرايي و دموكراسي به حيات خود ادامه داده اند به قانون نگاه واقع بينانه اي ندارند؛ قانون از ديدگاه اينها يعني برداشت و نظر و تفسير و رأي و منافع خودشان، در حالي كه قانون يك چيز موهومي نيست، قانون گرايي يعني اعتقاد و تمكين به قانون است و اين قانون نيز مشخص است كه قانونگذارش كيست، مجري اش كيست و ناظر و داور نهايي اش كيست.

 



جمعي از علما ضمن تجليل از مقام استاد مطهري: شهيد مطهري يك مرزبان دشمن شناس بود

جمعي از علما و مراجع ضمن گراميداشت مقام شامخ استاد مطهري، وي را مرزباني دشمن شناس دانسته كه بهترين الگو از جهت علم و عمل است.
در اين زمينه آيت الله نوري همداني در ديدار اعضاي ستاد بزرگداشت شهيد مطهري در سخناني با تجليل از مقام شامخ اين استاد شهيد اظهار كرد: شهيد مطهري آنقدر عظمت و فضيلت دارد كه الفاظ و القاب از بيان شخصيت و خدمات ايشان قاصر و ناتوان است.
اين مرجع تقليد گفت: شهيد مطهري فقيهي زمان شناس و عالمي مبارز بود كه در تمام علوم و فنون داراي مهارت و تبحر بود و يكي از نوابغ روزگار بود.
وي با اشاره به اينكه بعد از امام خميني كسي همانند شهيد مطهري آثار قلمي تاثيرگذار ندارد تصريح كرد: آثار قلمي ايشان بسيار آموزنده و تاثيرگذار است از اين رو هر چقدر در بيان خدمات و عظمت ايشان وقت صرف شود به نتايج خوبي خواهيم رسيد.
آيت الله جعفر سبحاني هم تجليل از مقام رفيع شهيد مطهري را كار بسيار خوب و پسنديده اي دانست و گفت: جوان امروز احتياج به الگو دارد و بهترين الگويي كه مي توانيم به يك انسان هم از لحاظ علم و هم عمل نشان دهيم شهيد مطهري است.
اين مرجع تقليد نيز كه در جمع اعضاي ستاد بزرگداشت شهيد مطهري صحبت مي كرد گفت: شهيد مطهري انساني بود كه تهجدش در فيضيه ترك نمي شد علاوه بر اين ايشان اخلاص در تبليغ داشتند.
وي با عنوان اين مطلب كه شهيد مطهري خلأ هاي موجود در جامعه را احساس مي كردند و براي رفع آنها كتاب مي نوشتند، اظهار كرد: گاهي انسان كتابي مي نويسد تا اثري از او باقي بماند و گاهي هم از سر احساس وظيفه اين كار را انجام مي دهد و همه كتابهاي شهيد مطهري براي از بين بردن خلأ هاي موجود در جامعه بود.
آيت الله صافي گلپايگاني هم در ديدار اعضاي همين ستاد خاطر نشان كرد: دين اسلام در بزرگداشت مقام علمي علما تاكيد فراوان نموده است و هر چه بيشتر از شخصيت افرادي چون شهيدمطهري تجليل شود، حيات ديني مردم كامل تر مي شود. اين مرجع تقليد، با بيان اينكه در احياي انديشه هاي شهيد مطهري دقت و تلاش داشته باشيد، گفت: انديشه هاي اين شهيد بزرگوار همان راه اسلام، اهل بيت(ع) و اعتلاي ديني و مذهبي است، تا مردم در سايه اسلام رشد يابند و همينطور مراكز علمي و دانشگاهي از پرتو معارف ديني بهره مند شوند.
آيت الله سيداحمد خاتمي عضو ارشد جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز كه در گردهمايي «الگوي مطهر» با حضور مبلغان استان يزد سخن مي گفت، با بيان اينكه بعد مرزباني شهيد مطهري از اهميت ويژه اي برخوردار است خاطر نشان كرد: شخصيت هاي فقيه، فيلسوف، عارف و مورخ در حوزه هاي علميه بسيار داشته ايم، اما چنين مرزباني از دين به ندرت وجود دارد.
خاتمي در ادامه با اشاره به وضعيت جريان هاي فكري و سياسي در قبل از انقلاب اظهار كرد: قبل از انقلاب بازار جريان هاي توده اي گرم بود و تفكرات ماركسيستي حضور داشتند، اما شهيد مطهري در اين عرصه وارد شد و به دقت مرزباني كرد. كتاب اصول فلسفه و روش رئاليسم ايشان پاسخي به جريان هاي توده اي آن دوران بود. در خاطرات زندانيان قبل از انقلاب نقل نيز مي شود كه اين كتاب كمك كننده روحيه مبارزه آنان بوده است. وي هم چنين با بيان اين كه شهيد مطهري بعد مهم تري را در مرزباني ايفا كرد و آن ايستادگي در برابر التقاط غربي و شرقي بود افزود: همين امر باعث بسترسازي براي شهادت ايشان شد. اين عضو مجلس خبرگان ادامه داد: مرزبان بايد دشمن آشكار و در كمين نشسته را بشناسد، مرزباني كه فقط دشمن آشكار را مي بيند نمي تواند در مرزباني خود مقابله نشان دهد.
خاتمي بعد ديگر را شيوه مرزباني برشمرد و افزود: در شيوه هاي مرزباني بايد تحمل كرد. مرزبان بايد نخست نگهبان خود باشد. ترك برخي كارهايي كه خود انجام مي دهد شيوه اي از مرزباني است، هم چنين با مهارت در تبليغ و آموزش دين است كه مرزباني ايفا مي شود.

 



عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس: عده اي با مدارك جعلي وام هاي كلان دريافت كرده اند

عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس عنوان كرد كه عده اي با استفاده از مدارك جعلي، وام هاي كلاني را دريافت كرده اند.
«كريم شهرزاد» عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفت وگو با فارس با بيان اين كه بسياري از پروژه هاي عمراني در كشور به سبب تصاحب رقم هاي درشت بيت المال و بازنگرداندن آنها به دولت توسط افراد حقيقي و حقوقي نيمه تمام مانده اند اظهار داشت: در ديدار اخير كميسيون برنامه و بودجه مجلس با رئيس دستگاه قضا عنوان شد كه بسياري از افراد با استفاده از مدارك جعلي وام هايي را دريافت كرده اند و در برخي موارد نيز وام هاي دريافتي از بانك ها به آن مصرفي كه بايد مي شد، نمي رسيد. وي افزود: از يك طرف ده ها هزار ميليارد تومان معوقه بانكي در كشور وجود دارد و بازگردانده نمي شود و از طرف ديگر بنگاه هاي توليدي به موجب مشكل نقدينگي اقدام به تعديل نيرو كه سبب بيكاري تعداد زيادي از جوانان شده است، كرده اند.
شهرزاد با بيان اين كه شكل قوانين، سيستم ها و فرآيندهاي اقتصادي در كشور، به گونه اي است كه نظام را آسيب پذير مي كند، اظهار داشت: تا زماني كه در كنار مقابله با مفسدان و دانه درشت ها اين سيستم ها را اصلاح نكنيم، اقدامات دستگاه هاي مبارز با فساد اقتصادي به سرانجام نمي رسد.
وي ادامه داد: فرهنگ مبارزه با تخلف و فساد در تمام افراد جامعه بايد نهادينه شود و اين امر به گونه اي در جامعه گسترش يابد كه اگر خطايي از سوي وابستگان برخي از اشخاص صورت گرفت طبق قانون از بازخواست دستگاه قضايي استقبال كنند تا اتهاماتي كه به آنها وارد شده به كمك دستگاه قضايي كشور برطرف شود.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تصريح كرد: اگر نه تنها مردم بلكه مسئولان نيز براي مبارزه با فساد اين راهكار را اجرايي كنند، امنيت در بدنه جامعه به وجود مي آيد و اعتمادسازي مردم به مسئولان نظام از اين طريق دوچندان مي شود.
وي اظهار داشت: در صورتي كه دستگاه قضايي در ايجاد عدالت اجتماعي تنها مردم عادي و گمنام را مورد بازخواست قرار دهد و افراد شاخص در حاشيه امن به سر ببرند هرگز نمي توان با فساد در جامعه مقابله كرد. وي اظهار داشت: در سالگرد صدور فرمان هشت ماده اي مقام معظم رهبري مبني بر مبارزه با مفاسد اقتصادي دستگاه قضايي كشور براي مبارزه با اين مفاسد بايد تا زماني كه مانع قانوني وجود نداشته باشد به منظور پيشگيري از فساد به مردم اطلاع رساني كنند.

 



در پايان دوازدهمين كميسيون عالي مشترك تهران و دمشق 17 يادداشت تفاهم همكاري امضا كردند

ايران و سوريه دوازدهمين كميسيون عالي مشترك دو كشور را با امضاي 17 يادداشت تفاهم جديد به پايان رساندند.
به گزارش ايرنا، امضاي اين اسناد در جريان سفر «محمدرضا رحيمي» معاون اول رئيس جمهور كشورمان به دمشق صورت گرفت.
براساس اين گزارش دو كشور يادداشت تفاهمي در زمينه همكاري بازرگاني، اقتصادي، سرمايه گذاري و بانكي به امضا رساندند كه شامل همكاريهاي گمركي، برنامه ريزي و آمار و همكاري هاي صنعتي است.
دو طرف طرحهاي ايجاد شركت مشترك براي توليد لوله هاي «جي آر پي»، «پروژه توليد مواد اوليه رنگ» با همكاري شركت ايراني «رزين بوشهر» و شركت سوريو «رنگ اميد» و همكاري در زمينه استاندارد را براي همكاري هاي آتي مورد بررسي قرار دادند.
دو طرف همچنين يادداشت تفاهم هايي در زمينه برق و حمل ونقل و ترابري به امضا رساندند كه شامل حمل و نقل جاده اي، هوايي، دريايي و ريلي است.
يادداشت تفاهم ديگر به همكاري در زمينه ارتباطات و فناوري اطلاعات مربوط مي شود كه شامل توليد كابل فيبر نوري، توليد سلول هاي خورشيدي و توليد انواع تجهيزات مخابراتي است.
يادداشت تفاهم همكاريهاي بهداشتي ايران و سوريه نيز، به همكاري سوريه با دفتر فناوري رياست جمهوري در زمينه داروهاي پيشرفته مربوط مي شود.
همكاري در زمينه هاي فرهنگي، آموزشي و آموزش عالي، كشاورزي اعم از تحقيقات كشاورزي و توليد واكسن و داروهاي دامپزشكي، شيلات و حفظ نباتات از ديگر يادداشت تفاهم هايي بود كه در جريان دوازدهمين كميسيون عالي مشترك ايران و سوريه نهايي شد و به امضا رسيد.
دو طرف همچنين در زمينه همكاري هاي زيارتي و گردشگري، كار و امور اجتماعي و آموزش فني و حرفه اي، مديريت امور شهري، مسكن و آباداني، همكاري هاي وزارت كشور، همكاري هاي رسانه اي، زيست محيطي و همچنين در زمينه هاي علمي و فني، پژوهشي و جوانان يادداشت تفاهم امضا كردند.
ديدار با مقامات عالي رتبه سوري
معاون اول رئيس جمهوري كشورمان همچنين در جريان اين سفر با بشاراسد رئيس جمهور، «فاروق الشرع» معاون اول و «محمد ناجي العطري» نخست وزير سوريه ديدار و پيرامون موضوعات منطقه و مشترك گفت وگو و تبادل نظر كردند.
بشاراسد در اين ديدار با اشاره به اقدامات قدرت هاي استكباري براي به وجود آوردن ايران هراسي در منطقه گفت: علي رغم اقدامات قدرتهاي زورگو، كشورهاي منطقه اين احساس را ندارند و روابط خوبي بين جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي منطقه حاكم است.
وي با اشاره به عمق روابط ايران و سوريه گفت: اشتراكات و ظرفيتهاي موجود بين دو كشور يك انرژي متراكم و مثبت است و بايد از اين انرژي به نفع دو ملت و ملت هاي منطقه استفاده كرد.
«محمدرضا رحيمي» معاون اول رئيس جمهور هم با قدرداني از مواضع بشاراسد در قبال جمهوري اسلامي ايران به ويژه در موضوع هسته اي گفت: جمهوري اسلامي ايران بر مواضع خود ايستاده است و دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي را حق مسلم خود مي داند.

 



معاون وزير راه و ترابري: 53 هزار ميليارد ريال به طرح هاي وزارت راه اختصاص يافت

معاون وزير راه و ترابري گفت: براي اجراي طرح هاي عمراني وزارت راه و ترابري در كشور امسال 53 هزار ميليارد ريال اعتبار به اين وزارتخانه اختصاص يافته است.
به گزارش ايرنا، مجيد اسعدي اظهار داشت: اين ميزان اعتبار نسبت به سال گذشته 40 درصد افزايش داشته است، كه براي اجرا و تكميل طرح هاي مختلف راه و ترابري و حمل و نقل به خصوص در بخش راه و راه آهن هزينه خواهد شد. وي گفت: توجه دولت به ارتقاي سطح كيفي و كمي بزرگراه و راه آهن و راه هاي روستايي در اولويت برنامه هاي وزارت راه و ترابري است.
اسعدي افزود: با تسريع در روند اجراي طرح هاي در دست اجرا در استان آذربايجان غربي شاهد سه برابر شدن طول بزرگراه در اين استان و آسفالت تمام روستاهاي بالاي 50 خانوار اين استان تا سه سال آينده خواهيم بود.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14