(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 7 آبان 1388- شماره 19498
 

معرفي نفرات برتر مسابقه مقاله و خاطره نويسي آزادگان در همدان
برگزاري همايش هنرهاي تجسمي در تبريز
اسامي برگزيدگان جشنواره ادبي اردبيل
لچك ترنج كاشان در نمايشگاه بين المللي فرش دستبافت برتر شد
برگزاري دومين جشنواره فيلم كوتاه سوادآموزي در اسفراين
جشنواره نشريات فرهنگي جوان در تبريز برگزار مي شود
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: انقلاب امام خميني، يك نهضت فرهنگي بود
جنجال بر سرگور دختران بكر
نمايش 70 عكس و سند در نمايشگاه تاريخي كردستان
ترقي: نبايد به كار فرهنگي نگاه مصرفي داشت
طراحي نقشه مركز فرهنگي نشر آثار امام خميني در قزوين
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان : توسعه هنرهاي نمايشي در گلستان مطلوب است
سرتيپ پاسدار باقرزاده: فيلم هاي مستند با موضوع دفاع مقدس حمايت مي شوند
معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان:
قزوين مي تواند بازار صنايع دستي كشور شود
برگزيدگان جشنواره قصه گويي در اردبيل معرفي شدند
انتشار سومين شماره دوماهنامه«روايت هشتم» در گيلان



معرفي نفرات برتر مسابقه مقاله و خاطره نويسي آزادگان در همدان

همدان- خبرنگار كيهان:
كميته علمي اولين گردهمايي آزادگان ايران و جهان اسلام در همدان نتايج داوري مسابقه مقالات و خاطرات ارسالي به دبيرخانه گردهمايي را اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان همدان، از بين آثار ارسالي به دبيرخانه گردهمايي در قالب مقاله، خاطره و نثر ادبي، پس از بررسي اوليه توسط كميته علمي، 24 اثر به مرحله نهايي معرفي و از بين اين آثار نفرات برتر به شرح زير معرفي شدند.
در بخش مقالات محمدتقي معظمي گودرزي با مقاله «تجربه اي گران سنگ در برابر نسل امروز و فردا»، منصور ذوالفقاري با مقاله «سخني با فرزندان آزادگان»، حسين جعفري با مقاله «مديريت زمان و اوقات فراغت» حائز رتبه هاي اول تا سوم شدند.
در بخش خاطرات آثار امير خجسته، غلام خانجاني و حسين رحيميان به عنوان خاطرات برتر معرفي شدند و در بخش نثر ادبي احمد طرفه نژاد با عنوان «جدال در زندگي» رتبه برتر را كسب كرد.
شايان ذكر است نخستين گردهمايي آزادگان ايران و جهان اسلام 23 الي 26 مرداد و با حضور بيش از دو هزار نفر از آزادگان كشور و جمعي از مقامات كشوري و ميهمانان خارجي در همدان برگزار شد.

 



برگزاري همايش هنرهاي تجسمي در تبريز

تبريز- خبرنگار كيهان:
همزمان با دهه كرامت و به مناسبت سال روز ولادت امام رضا(ع)، همايش هنرهاي تجسمي، با شركت هنرمندان نقاشي، خوش نويسي و تصويرسازي، در تبريز برگزار مي شود.
«حسن- نجفي» مدير حوزه هنري آذربايجان شرقي گفت: اين نشست در 7 آبان ماه و در مسجد كبود انجام مي شود و هنرمندان به خلق آثار با موضوع امام رضا(ع) و كرامت مي پردازند.
وي تاكيد كرد: صدها هنرمند از شهرهاي استان، در اين همايش حضور خواهند يافت.
نجفي از ايجاد رويكرد مذهبي در توليد آثار هنري تجسمي در سال هاي گذشته خبر داد و با اشاره به تجربه موفق 4 دوره برپايي همايش 73 بغض بوم در تاسوعا و عاشورا تأكيد كرد. همايش هنرهاي تجسمي با مشاركت آستان قدس رضوي، حوزه هنري آذربايجان شرقي، انجمن خوشنويسان كشور و موسسه فرهنگي حلقه نور برگزار مي شود و آثار برتر، براي ترويج فرهنگ كرامت و بخشندگي در مدارس، مساجد، ادارات و سازمانها نصب خواهد شد.

 



اسامي برگزيدگان جشنواره ادبي اردبيل

اردبيل - خبرنگار كيهان:
نفرات برتر چهارمين جشنواره ادبي استان اردبيل معرفي شدند.
در اين جشنواره 268 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شده بود كه از ميان آنها 43 اثر به عنوان منتخب جشنواره معرفي و از بين دعوت شدگان به جشنواره 15 نفر آثار خود را قرائت كردند و از اين تعداد نيز به 10 نفر به عنوان نفرات برتر اين جشنواره جوايزي اهدا شد.
در پايان اين جشنواره فاطمه سطوتي در داستان نويسي از نير، شبنم مختاري در رشته متن ادبي از مركز اردبيل، محمد باقرزاده در رشته متن ادبي از خلخال، نرگس معين فر در رشته داستان نويسي از كوثر، ندا امامي در داستان نويسي از نمين،مريم شكاري در متن ادبي از نير، ليلا علومي در زمينه شعر از هشتچين، سپيده يحيوي در زمينه شعر از مركز شماره دو اردبيل، مهسا بيگ زاده، در زمينه شعر از مشگين شهر و ليلا نعماني در زمينه متن ادبي از مركز شماره يك مشگين شهر به عنوان نفرات برتر چهارمين جشنواره ادبي مركز حوزه دو استان اردبيل معرفي شدند.
در مراسم پاياني از سوي مدير كانون پرورش فكري كودكان استان اعلام شد كه آثار اعضاي ادبي كانون استان در كتابچه اي با عنوان زير پلك ماه چاپ مي شود.

 



لچك ترنج كاشان در نمايشگاه بين المللي فرش دستبافت برتر شد

كاشان- خبرنگار كيهان
فرش لچك ترنج كاشان به عنوان يكي از برگزيده هاي فرش هيجدهمين نمايشگاه بين المللي فرش دستباف شناخته شد.
در اين نمايشگاه 350شركت يا مؤسسه فرش از سراسر كشور همراه با فعالان اين عرصه اعم از توليدكنندگان، صادركنندگان، طراحان، مرمت كاران و فروشندگان شركت داشتند كه حدود 60اثر به بخش مسابقه ارائه و در مرحله نخست 18 اثر به عنوان بهترين فرش شناخته شد.
در اين نمايگاه شركت فرش نگارستان كاشان به خاطر فرش لچك ترنج و شركت فرش بهارستان به خاطر فرش لچك ترنج تخت جمشيد شايسته تقدير دانسته شد.
علي مرشدي، مديرفرش دستباف نگارستان كاشان گفت: يكي از نقشه هاي اصيل كاشان كه به قلم مرحوم ميرزا نصرالله خان نقاش زاده طراحي شده و آقايان صانعي و محتشم زاده نيز در تكميل و رنگ آميزي آن دستي توانا داشته اند، نقشه لچك ترنج كاشان است.
وي، مهمترين و شكيل ترين اصل در اينگونه طراحي را در قسمت رنگرزي دانست و افزود: بكارگيري رنگ قرمز دونه گياهي و رنگ هاي طبيعي در طراحي و زيبايي اين فرش نقشي مؤثر دارد و طراحي دسته گل ها از جمله گل هاي شاه عباسي زيبايي آن را چند برابر كرده است.

 



برگزاري دومين جشنواره فيلم كوتاه سوادآموزي در اسفراين

اسفراين- خبرنگار كيهان:
دومين جشنواره فيلم كوتاه با رويكرد نهضت سوادآموزي در محل سالن رخشي شهرستان اسفراين برگزار شد.
در اين جشنواره كه از سوي نهضت سواد آموزي اسفراين برگزار شده بود، سيدمحمد مرتضوي راد كارشناس تبليغات و ترويج نهضت سواد آموزي استان خراسان شمالي گفت: دومين جشنواره فيلم كوتاه با هدف بهره گيري از ابزار هنر در جهت تبليغ و ترويج سواد آموزي، جلب مشاركت عمومي، ايجاد عزم ملي و انگيزه در جامعه در شهرستان اسفراين برگزار مي شود تا بتوان در قالب هنر به عنوان اصلي ترين و اثرگذارترين عامل در انتقال پيام و ايجاد شور و نشاط به منظور ريشه كني بي سوادي تلاش موثري انجام شود.
وي گفت:اين جشنواره با 45 اثر برگزيده كشوري در قالب پويانمايي، نماهنگ، مستند، داستان و سينمايي به مدت 808 دقيقه در شهرستان اسفراين برگزار مي شود.
مرتضوي راد افزود: مخاطبان اصلي در اين حركت ها گروه هاي مختلف مردم از جمله عامه مردم به ويژه كم سوادان جامعه، دانشجويان، دانش آموزان، معلمان، سينماگران، فيلم سازان خلاق و جوان و برنامه ريزان فرهنگي و آموزشي كشور هستند.

 



جشنواره نشريات فرهنگي جوان در تبريز برگزار مي شود

تبريز - خبرنگار كيهان:
پنجمين جشنواره نشريات فرهنگي جوان و اولين جشنواره وبلاگ هاي فرهنگي جوان، روز 8 آبان و هم زمان با سال روز ميلاد امام رضا (ع) در تبريز برگزار مي شود.
حجت الاسلام والمسلمين حميد عظيمي سراب رئيس سازمان تبليغات اسلامي آذربايجان شرقي ضمن بيان اين خبر گفت: 68 نشريه فرهنگي و 54 وبلاگ فرهنگي در اين دو جشنواره شركت خواهند كرد.
وي افزود: بيش از 300 جوان كه در اين جشنواره فعاليت مي كنند، در مدت چهار ماه توانستند 122 نشريه و وبلاگ فوق را براي شركت در جشنواره حاضر كنند.
وي تصريح كرد: نبايد در انتخاب گروه هاي هدف و به ويژه در حوزه فرهنگ ديني از جوانان و خانواده ها كه هميشه مورد هجوم فرهنگ بيگانه مي باشند، غافل بود.

 



معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: انقلاب امام خميني، يك نهضت فرهنگي بود

يزد - خبرنگار كيهان:
انقلاب امام خميني يك نهضت فرهنگي براي احياي دين بود و وظيفه ما حفظ انقلاب و ارزش هاي آن است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اعلام مطلب فوق به توطئه هاي دشمن اشاره كرد و افزود: يكي از اين دشمني ها در زمينه فرهنگي و ناتوي فرهنگي است كه نيازمند يك برنامه ريزي درست و مهندسي فرهنگي در كشوراست.
به گفته وي مهندسي فرهنگي داراي ابعاد گسترده و وسيعي است كه تمام ارگان ها و ساختارهاي اجتماعي و سياسي را در بر مي گيرد كه با آن مي توان ارزش ها را احيا و حفظ و ثبت كرد.
مجيد عظيمي در مراسم معرفي مديركل جديد يزد گفت: دكتر احمدي نژاد از دولت نهم خدمات و امكانات را به صورت عادلانه در سراسر كشور توزيع كرد.
وي افزود: اين دولت احياگر ارزش هاي انقلاب بود و توانست زيرساخت ها را آماده و فضا را براي دولت اسلامي فراهم سازد.
عظيمي گفت: خدمات دولت نهم در مناطق محروم، افزايش حقوق بازنشستگان، افزايش چشمگير طرح هاي عمراني و غيره باعث افزايش محبوبيت دولت در دل مردم شده است.
معاون حقوقي و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: خدمات ارزشمند دولت نهم به مردم، بازسازي اعتماد و همبستگي ملت را به دنبال داشت.
عظيمي خاطرنشان كرد در اين سفر از برخي طرح هاي مصوب دولت در يزد بازديد كردم كه پيشرفت هاي خوبي داشتند.
وي گفت: دشمني ها روزافزون و تخريب هاي ناجوانمردانه دشمنان بيانگر اين است كه آنها از حضور يكپارچه مردم در صحنه هاي مختلف هراس دارند.
محمدرضا فلاح زاده استاندار يزد نيز دراين مراسم گفت: ترويج و معرفي اسلام وظيفه تمامي رسانه ها، سايت ها و گويندگان است و در حوزه فرهنگي بايد اعتقادات و اخلاقيات اسلامي را در جامعه پياده و زيرساخت هاي اعتقادي جوانان و نوجوانان را مستحكم ساخت. وي افزود: احياي فرهنگ استان يك ضرورت است و بايد رسانه ها و هنرمندان در جهت فرهنگ اصيل و ريشه دار نظير رعايت حقوق مردم و پدر و مادر، فرهنگ عفاف و حجاب و عشق و محبت قدم بردارند.
وي توجه به پژوهش، ايجاد كامل كتابخانه ديجيتالي، ترويج فرهنگ زندگي ايراني و اسلامي، حمايت از هنرمندان، ناشران و مولفان و رسانه ها و اهالي قرآن را از وظايف متوليان فرهنگ و هنر در استان دانست.
گزارش خبرنگار ما حاكيست در اين مراسم «محمود عاليشوندي» به عنوان مديركل جديد استان يزد معرفي شد و وي در اين مراسم بر تعامل و همفكري با مسئولان و صاحب نظران امور فرهنگي و هنري تاكيد كرد.

 



جنجال بر سرگور دختران بكر

خوانسار - خبرنگار كيهان:
چندي پيش در دهكده «بيدهند» خوانسار هنگام حفاري شركت گاز اين شهرستان به منظور انتقال خط لوله گاز براي اهالي اين روستا ضمن حفاري، بيل مكانيكي شركت گاز به يك سنگ قبر برخورد نمود و كتيبه اي كه قدمت آن طبق نظر كارشناسان به قرن هفتم هجري بر مي گردد و بر روي آن كه بيشتر به يك تابوت دردار سنگي نفيس و كم نظير مي ماند و انتهاي آيه 18 سوره آل عمران نيز بر روي آن به خط كوفي تضميني مشهود است، نمايان مي شود.
با پيدا شدن اين مقبره شايعات و نظرات متعدد و متفاوتي بر سر زبان ها افتاد و اين امر موجب جلب توجه عده اي از كارشناسان از شهرهاي دور و نزديك به اين منطقه شد. عده اي معتقدند كه اين جا يك امامزاده است كه از قديم مورد احترام مردم منطقه بوده است و آن را كشف جديدي نمي دانستند و عنوان مي كردند كه اين مقبره متعلق به يكي از دختران بكر است كه در حال حاضر حدود سه مقبره با عنوان گور دختران بكر در خوانسار مورد توجه قرار دارند. مع الوصف حجت الاسلام دهقان مسئول اوقاف خوانسار عنوان كرد: تاكنون امامزاده بودن اين مقبره براي ما محرز نشده است اما سنگ قبر آن بسيار نفيس و با ارزش است و برخلاف تصور برخي از مردم اين كشف تازه اي نيست و اين مقبره به قرن هفتم هجري برمي گردد.
نظريه ديگري كه پيرامون اين مقبره وجود دارد اين است كه كنار اين مقبره مقداري پول و طلا نيز دفن بوده كه توسط سارقين به سرقت رفته است.
در عين حال خبري قديمي نيز در اين رابطه وجود دارد. در روزنامه اطلاعات مورخ شنبه 10 اسفند سال 1342 شماره 1027 عنوان گرديده « در دهكده بيدهند خوانسار گوري وجود دارد كه آن را گور دختران بكر مي نامند. اين گور زيارتگاه مردم قريه است و شب هاي جمعه كنار اين گور شمع ها و چراغ هاي متعددي روشن مي شود و مردم دسته دسته به زيارت اين مقبره مي روند. مدتهاست مردم اعتقاد دارند كه در اطراف اين مقبره پول و طلا وجود دارد كه بايد خرج مقبره بشود اما كسي اقدامي نمي كند چندي پيش هنگاميكه عده اي براي زيارت آمده بودند با سه گودال به عمق سه متر در اطراف اين مقبره مواجه مي شوند كه حكايت از زير و رو شدن خاك هاي مقبره داشته است فورا جريان به اطلاع مقامات انتظامي مي رسد و محل گور از طرف فرهنگ دادگاه و ژاندارمري مورد بازرسي قرار مي گيرد.»
اين موضوع همچنان از سوي اداره اوقاف خوانسار در دست بررسي است.

 



نمايش 70 عكس و سند در نمايشگاه تاريخي كردستان

سنندج - خبرنگار كيهان:
نمايشگاه عكس و اسناد تاريخي استان كردستان از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي مديريت غرب كشور در نگارخانه ارشاد سنندج داير شد.
با هدف آشنايي مردم كردستان با پيشينه فرهنگي خود و معرفي سازمان اسناد ملي 70 اثر تاريخي و قديمي درباره كردستان در اين نمايشگاه به مدت يك هفته به معرض ديد علاقه مندان درآمد.
مسئول برگزاري نمايشگاه گفت: قديمي ترين اسناد تاريخي و عكس هاي نمايش داده شده در اين نمايشگاه مربوط به سال 1203 هجري قمري است.
داوود صدرا افزود: در اين نمايشگاه علاوه بر عكس و تصوير خوانين و فرمانداران قديمي استان كردستان و مناطق كردنشين، برخي ا ز نامه ها و دستورات تاريخي مربوط به دوران مشروطه و حكومت ناصرالدين شاه در ارتباط با كردستان به نمايش گذاشته شد كه استقبال خوب مردم به ويژه محققان و پژوهشگران را در پي داشت.
كارشناس مسئول روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران مديريت غرب كشور افزود: يكي از اهداف اصلي سازمان اسناد ملي، آماده سازي اسناد و ارائه آنها به عموم به منظور پژوهش و تحقيق است و مردم مي توانند با اهداي اسناد تاريخي و عكس هاي قديمي خود، اين سازمان را ياري دهند.
وي تصريح كرد: اين سازمان از بدو تاسيس تاكنون پيش از 740 ميليون برگ سند را بررسي كرده است و پيش از دو ميليون برگ واجد ارزش را نيز به مخازن انتقال داده است.
صدرا با اعلام اينكه پيش از 152 هزار سند ضد عفوني و دو هزار و 350 سند نيز مرمت شده اند افزود: بيش از 58 هزار و 200 برگ عكس سند و كتاب از طرف مردم به اين سازمان اهدا شده است.
به گفته وي سازمان و كتابخانه ملي ايران مديريت غرب كشور از سال 1371 با مركزيت همدان و با هدف پوشش قراردادن استان هاي ايلام، كرمانشاه، لرستان، و كردستان راه اندازي شده است.

 



ترقي: نبايد به كار فرهنگي نگاه مصرفي داشت

همدان - خبرنگار كيهان:
معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني كشور گفت: كار فرهنگي و بخش خودكفايي، ملاك و معيار ارزشيابي فعاليت هاي كميته امداد در كشور است.
حميدرضا ترقي با بيان اين مطلب در همدان افزود: نيروهاي فرهنگي كميته امداد بايد نگاه و اطلاعات روز را دارا بوده و بتواند پاسخگوي نيازهاي فرهنگي دانش آموزان و دانشجويان و خانواده هاي مددجو باشند.
وي ادامه داد: به گفته بزرگان يكي از خطرناك ترين فقرها، ابتلا به فقر فرهنگي است و لذا در كميته امداد مهمترين خدمت انجام كار فرهنگي براي خانواده هاي تحت پوشش و مخصوصاً فرزندان آنهاست.
ترقي گفت: نگاه كار فرهنگي نبايد نگاه مصرفي و هزينه اي باشد بلكه بايد با ديد سرمايه اي و سرمايه گذاري به آن نگريسته شود.
وي كه در گردهمايي مسئولان و كارشناسان امور فرهنگي كميته امداد امام خميني استان همدان سخن مي گفت، خاطرنشان ساخت: كار امدادگران كميته امداد، كار انبيا و اولياي الهي بوده و خدمت در اين نهاد خدمت به عيال الله و وابستگان خداوند محسوب مي شود و يك نعمت بزرگ است.
در اين گردهمايي مدير كل كميته امدادامام خميني استان همدان گفت:16 هزار دانش آموز و 2 هزار دانشجو و طلبه از خدمات آموزشي و فرهنگي كميته امداد استان بهره مند هستند.
وي افزود:كميته امداد همدان موفق به كسب رتبه برتر غني سازي اوقات فراغت دانش آموزان بين دستگاه هاي اجرايي استان شده و از معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ملي جوانان نيز لوح سپاس دريافت كرد.

 



طراحي نقشه مركز فرهنگي نشر آثار امام خميني در قزوين

قزوين- خبرنگار كيهان:
مركز نشر آثار امام خميني(ره) به سفارش شوراي اسلامي شهر و سازمان فرهنگي- ورزشي شهرداري قزوين در سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين، طراحي شد.
مجموعه فرهنگي و مركز نشر آثار امام خميني با زيربنايي حدود 4 هزار مترمربع، در يك زيرزمين و پنج طبقه در خيابان شهيد بابايي واقع خواهد شد كه با تأكيد بر جنبه هاي آموزشي، علمي، فرهنگي، ديني و ورزشي در راستاي كمك به تقويت فرهنگ منطقه كه طرح آن در سازمان خدمات طراحي تهيه شده است، ايفاي نقش مي كند.
اين مجموعه شامل نگارستان امام خميني(ره) است كه با هدف جمع آوري آثار پيرامون شخصيت، زندگاني، مبارزات و انديشه هاي امام خميني(ره) در قالب عكس، مجسمه، كتاب در نگارستان مجموعه فرهنگي قابل نمايش خواهد بود.
علاوه بر اين مركز براي تحقيق و پژوهش، ترجمه، تنظيم و آماده سازي براي نشر آثار و جلوگيري از تحريف سخنان، نوشته ها و وقايع منتسب به امام خميني كه مطابق با مصوبه مجلس شوراي اسلامي سال 1368 است، قابل اجراست.
مركز نشر آثار امام خميني(ره) علاوه بر نگارستان كه مقياس فراشهري را در استان قزوين داراست، داراي فضاهايي از جمله نمايشگاه ادواري، فروشگاه كتاب، حياط مركزي، سالن اجتماعات با توانمندي براي برگزاري نمايش هاي هنري، تئاتر، پخش فيلم و سمينارهاي ويژه، كتابخانه، قرائت خانه، سايت رايانه و كلاس هاي آموزشي و سالن ورزشي با ورودي مستقل از مجموعه فرهنگي كه داراي مقياس محلي و منطقه اي است.

 



مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان : توسعه هنرهاي نمايشي در گلستان مطلوب است

گنبدكاووس- خبرنگار كيهان:
روند توسعه هنرهاي نمايشي در استان گلستان مطلوب بوده و برگزاري جشنواره هاي مختلف همچون تئاتر مويد اين مسئله است.
دكتر «غلامرضا منتظري» مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان گلستان در جشنواره تئاتر استاني «اميدهاي جوان گلستان» افزود: اين جشنواره افقي روشن براي توسعه هنرهاي نمايشي در استان است.
وي تاكيد كرد: جشنواره اميدهاي جوان گلستان فرصتي دوباره و سالم براي هنرمندان جوان استان بوده تا قابليتهاي خود را به نمايش گذارند.
به گزارش خبرنگار كيهان هشتمين جشنواره تئاتر استاني «اميدهاي جوان گلستان» به مدت سه روز در مجتمع فرهنگي هنري شهرستان علي آباد كتول برگزار شد.
«احمد گلچين» دبير هشتمين جشنواره تئاتر اميدهاي جوان گلستان در اين زمينه گفت: از 32 اثر رسيده به دبيرخانه اين جشنواره، 22 اثر به مرحله بازبيني راه يافت كه پس از بازبيني توسط هيئت داوران، 8 اثر براي نمايش مرحله نهايي جشنواره انتخاب شد.
«گلچين» فرهنگ بومي و محلي، بانوان و فرهنگ فاطمي، فرهنگ صرفه جويي، جوانان مظهر اميد و تحول اجتماعي و آزاد را از موضوعات اين جشنواره بيان كرد و افزود: اين جشنواره در دو نوبت صبح و عصر با حضور گروههاي نمايشي از شهرهاي گرگان، گنبدكاووس، علي آباد كتول و بندرتركمن در مجتمع فرهنگي و هنري شهرستان علي آباد كتول برگزار شد.

 



سرتيپ پاسدار باقرزاده: فيلم هاي مستند با موضوع دفاع مقدس حمايت مي شوند

شهركرد-خبرنگار كيهان
رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس كشور در سفر خود به شهركرد از حمايت اين بنياد از فيلم هاي مستند با موضوع دفاع مقدس در كشور خبر داد.
سرتيپ پاسدار ميرفيصل باقرزاده افزود: بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس در سينماي دفاع مقدس به دليل محدوديت هاي بودجه اي به صورت مستقل نمي تواند از سينماي حرفه اي دفاع مقدس حمايت كند، اما با مشاركت و همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دستگاههاي ديگر حمايت معنوي مي كند.
سرتيپ پاسدار باقرزاده تصريح كرد: بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس آثار فيلم هاي مستند را مورد حمايت قرار مي دهد و ساخت توليدات سينماي ديگر به دليل محدوديتهاي بودجه نيازمند همكاري همگاني است رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس گفت: كرسي ادبيات دفاع مقدس در يكي از دانشگاههاي تهران راه اندازي مي شود و مقطع ادبيات دفاع مقدس در دانشگاه باهنر نيز پيشتر راه اندازي شده بود.
باقرزاده يادآور شد: واحد درسي دفاع مقدس در دانشگاه ها با استقبال مطلوب دانشجويان روبرو شده و جوانان دانشگاهي اين درس را همچون ديگر دروس دانشگاهي مورد استقبال قرار داده اند.

 



معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان:
قزوين مي تواند بازار صنايع دستي كشور شود

قزوين - خبرنگار كيهان:
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين گفت: استان قزوين با توجه به تنوع صنايع دستي مي تواند به بازار توليد و ارائه محصولات صنايع دستي در كشور تبديل شود.
حميدرضا قاسمي افزود: نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي هنرآموزان در نگارخانه مهر حوزه هنري استان قزوين به نمايش درآمد.
وي ادامه داد: استان قزوين با توجه به غناي فرهنگي و تنوع اقوام ساكن در آن از تنوع صنايع دستي برخوردار بوده كه مي تواند به بازار توليد و ارائه محصولات صنايع دستي در كشور تبديل شود.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين اضافه كرد: هنرها و صنايع دستي بومي استان قزوين قابل توجه است و لازم ا ست با اقدامات مختلفي نظير برپايي نمايشگاه و برگزاري كلاس هاي مختلف نسبت به ترويج اين هنرها و صنايع دستي تلاش شود.
وي توضيح داد: نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي هنر آموختگان قزوين با هدف توسعه و ترويج هنرهاي سنتي و صنايع دستي برگزار شد و اين نمايشگاه ايجاد انگيزه و ترغيب هنرآموزان را نيز جزو اهداف خود داشت.
قاسمي عنوان داشت: اين نمايشگاه با ارائه بيش از يك هزار اثر هنري توسط 300 هنر آموز برگزار شد كه مورد استقبال قشرهاي مختلف قرار گرفت.
وي اعلام كرد: در اين نمايشگاه آثاري از رشته هاي گليم، سفال، معرق، موج بافي، حصيربافي، پن بافي، رودوزي هاي سنتي، چاپ باتيك و نقاشي ايراني و تذهيب كه حاصل فعاليت ترم تابستان هنرآموختگان مركز آموزش هنرهاي سنتي و صنايع دستي بود، به نمايش درآمد معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري استان قزوين يادآور شد: نمايشگاه صنايع دستي و هنرهاي سنتي هنرآموزان به تفكيك در شهرستان هاي تاكستان، بوئين زهرا و آبيك داير شد.

 



برگزيدگان جشنواره قصه گويي در اردبيل معرفي شدند

اردبيل: خبرنگار كيهان:
سيزدهمين جشنواره قصه گويي مراكز كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان اردبيل با معرفي قصه گويان برگزيده به كار خود پايان داد.
در اين جشنواره كه به مدت چهار روز و در سالن اجتماعات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان پارس آباد برگزار شد 40 نفر از قصه گويان كودكان و نوجوانان استان از مراكز كانون ثابت و سيار استان شركت داشتند.
براساس راي هيات داوران از اعظم عبداللهي، حبيبه كريمي و حسن همتي تجليل شد و گيتي نصيري از خلخال، شكرسيف الهي و ليلا مستعلي زاده از جعفرآباد، سيدجليل صفوي از سيار روستايي اردبيل، پروين قلي زاده از گرمي مغان و سارا وطن خواه از پارس آباد مغان بعنوان مربيان برتر جشنواره قصه گويي استان معرفي شدند.
در اين جشنواره از 9 نفر قصه گوي برتر استان كه در سال هاي گذشته به جشنواره كشوري قصه گويي راه يافته بودند تجليل شد.

 



انتشار سومين شماره دوماهنامه«روايت هشتم» در گيلان

رشت- خبرنگاركيهان:
سومين شماره دوماهنامه روايت هشتم ازسوي بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس منتشر شد.
دراين دوماهنامه مطالب متنوعي درخصوص حوزه دفاع مقدس گيلان به چاپ رسيده است كه وصيت نامه دسته جمعي نخستين گروه رزمندگان اعزامي گيلان به سرپل ذهاب، شرح زندگي نامه سرلشكر شهيد سيدموسي نامجو وزير گيلاني كابينه شهيدرجايي، گزارش عملكرد گردان مالك اشتر، معرفي فيلم مستند رزمندگان روستا، گفت وگو با همسرشهيد حجت الاسلام والمسلمين ميراحمدي از رزمندگان رودسري، خاطرات طنز از شهيد سيدمهدي نقيبي راد و كنكاش در نقش موثر گيلاني ها در خصوص شهدا از جمله آنها است.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14