(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 16 آبان 1388- شماره 19505
 

نشست همكاري هاي چين و آفريقا فردا در شرم الشيخ تشكيل مي شود
رئيس جمهور سودان پس فردا به تركيه مي رود
واكنش حماس به انصراف محمودعباس از حضور در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان
با تصويب گزارش گلدستون سازمان ملل متحد : اسرائيل جنايتكار جنگي است
تظاهرات عليه اشغالگران در جنوب و شرق افغانستان
برگزاري انتخابات پارلماني عراق در موعد مقرر به تعويق افتاد
سعدالدين حريري براي تجهيز ارتش لبنان دست به دامن آمريكا شد
هواپيماهاي سعودي به روي شيعيان صعده بمب فسفري ريختند
افسر معترض ده ها نظامي را به رگبار بست زلزله در ارتش آمريكا به دنبال حادثه خونين تگزاس
توافق كودتاچيان هندوراس با رئيس جمهور مخلوع اجرا نشد
دادگاه لاهه به قصاب بالكان 4 ماه فرصت داد



نشست همكاري هاي چين و آفريقا فردا در شرم الشيخ تشكيل مي شود

چهارمين نشست همكاري هاي چين و آفريقا فردا با حضور نخست وزير چين در شرم الشيخ مصر برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري شين هوا، «ون جيابائو» روز گذشته در سفري رسمي وارد قاهره پايتخت مصر شد. نخست وزير چين براي شركت در نشست چهارم وزيران خارجه همايش همكاري هاي چين- آفريقا كه قرار است در منطقه تفريحي شرم الشيخ مصر برگزار شود وارد اين كشور شده است.
اين همايش فردا كار خود را آغاز خواهد كرد و قرار است نقشه راه همكاري دوجانبه ميان چين و كشورهاي آفريقايي در سال هاي 2010 تا 2012 در آن بحث و بررسي شود. در نشست اخير چين- آفريقا كه در سال 2006 در پكن پايتخت چين برگزار شده بود دولت اين كشور متعهد شد تا كمك هاي بسياري براي كشورهاي آفريقايي در نظر بگيرد و روابط تجاري با اين قاره را آغاز كند.

 



رئيس جمهور سودان پس فردا به تركيه مي رود

دولت آنكارا از رئيس جمهوري سودان براي شركت در يك نشست وابسته به سازمان كنفرانس اسلامي در تركيه دعوت كرد.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، دولت تركيه از «عمر البشير» براي شركت در نشست سران كشورهاي عضو كميته دائمي تجاري و اقتصادي سازمان كنفرانس اسلامي در روز دوشنبه دعوت كرد. اين دعوت به خاطر بي ارزش دانستن حكم ديوان كيفري بين المللي در مورد البشير، اهميت پيدا مي كند. درپي اين دعوت، اتحاديه اروپا به آنكارا اعتراض كرد و «عبدالله گل» رئيس جمهور تركيه نيز به اين اعتراض، واكنش نشان داد و گفت: اين سفر ارتباطي با اتحاديه اروپا ندارد. دادگاه بين المللي كيفري تحت فشار صهيونيست ها، البشير را به ارتكاب جنايت جنگي در دارفور متهم و حكم بازداشت وي را صادر كرده بود.

 



واكنش حماس به انصراف محمودعباس از حضور در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان

درپي اعلام كناره گيري محمودعباس از مشاركت در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان فلسطين جنبش حماس اين تصميم را نشان دهنده بي فايده بودن طرح سازش دانست.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، فوزي برهوم سخنگوي جنبش حماس در واكنش به اعلام انصراف محمودعباس از حضور در انتخابات ماه ژانويه براي تعيين رياست تشكيلات خودگردان فلسطين اظهار داشت: اين كناره گيري نشان دهنده شكست طرح پوچ و بي فايده سازش است.
وي افزود: اعلام كناره گيري عباس براي نامزدي در انتخابات موضع گيري هاي حماس در قبال اين انتخابات را تغيير نخواهدداد، زيرا اين موضع گيري ها براساس نامزدها و شخصيت هاي جنبش فتح شكل نگرفته بلكه تغيير آن با موضع گيري هاي جنبش فتح در قبال تحقق آشتي ملي فلسطين و پايان شكاف داخلي تغيير مي كند.
سامي ابوزهري ديگر سخنگوي جنبش حماس نيز تاكيد كرد، اعلام انصراف محمود عباس به منزله پيام سرزنش آميز وي خطاب به دوستان آمريكايي و صهيونيستي اش است آن هم پس از اينكه او را انكار كرده و به آلت دست خود تبديل كرده اند.
وي از عباس خواست به سمت ملت فلسطين بازگردد و دوباره حمايت خود را از گزينه مقاومت فلسطين اعلام كرده و تدابير لازم را براي بازگرداندن وحدت ملي اتخاذ كند.
گفتني است محمودعباس در يك سخنراني تلويزيوني در رام الله اظهارداشت كه من به كميته مركزي فتح و كميته اجرايي سازمان آزادي بخش فلسطين اعلام كرده ام كه تمايلي به حضور در انتخابات ماه ژانويه ندارم.
عباس اصرار رژيم صهيونيستي بر ادامه شهرك سازي هاي غيرقانوني در كرانه باختري و بي اعتنايي جامعه بين الملل به اين مسئله را عمده دلايل انصراف خود دانست.
وي همچنين افزود: در آغاز دوره رياست جمهوري باراك اوباما، فلسطينيان به وعده هاي او دل بسته بودند اما حال مشخص است كه آمريكا طرفدار اسراييل و ادامه شهرك سازي غيرقانوني در سرزمين هاي اشغالي است.
عباس گفت: «روياها كم كم رنگ مي بازند و مخاطرات بسيار است و سخت بتوان پيش بيني كرد كه نخوت و خودرأيي اسراييل، كار ما را به كجا خواهد كشاند.»
وي همچنين افزود: «پس از آنكه هيلاري كلينتون از پيشنهاد نتانياهو مبني بر محدود ساختن ساخت و سازها به 3000 واحد مسكوني ديگر استقبال كرد، تمام آرزوهاي ما بر باد رفت.»
محمودعباس در همين حال تصريح كرد، در صورت حمايت آمريكا از موضع وي مبني بر توقف كامل شهرك سازي ها در كرانه باختري، شايد در تصميم خود تجديدنظر كند.
درهمين رابطه «ياسر عبد ربه» دبيركل كميته اجرايي سازمان آزادي بخش فلسطين (ساف) اعلام كرد اين كميته با تمايل محمودعباس نسبت به شركت نكردن در انتخابات موافقت نكرده است.
وي از تمامي طرف هاي ذي ربط بين المللي از جمله آمريكا و كميته چهارجانبه صلح خواست تا به جاي يافتن گزينه هاي پوچ و نامناسب با جديت هرچه تمامتر روند سياسي صلح و توقف كامل شهرك سازي هاي اسراييل را دنبال كنند.
«داود شهاب» سخنگوي جنبش جهاد اسلامي فلسطين نيز گفت: اعلام انصراف محمود عباس از انتخابات چيزي را براي او محقق نمي سازد و موجب تغيير موضع گيري صهيونيست ها و آمريكايي ها نمي شود.
وي تاكيد كرد: اقدام وي امري طبيعي است زيرا برنامه هاي عباس از پيش شكست خورده بود.
همچنين «نبيل شعث» يكي از رهبران برجسته فتح در واكنش به كناره گيري عباس گفت، اين عقب نشيني تشكيلات خودگردان را در يك تنگناي بزرگ سياسي قرار داده است.
اين مقام برجسته فتح خاطرنشان كرد، سازمان آزادي بخش فلسطين و تشكيلات خودگردان بدون پاي بندي اسرائيل به طرح نقشه راه و قطعنامه هاي بين المللي هرگز به ميز مذاكرات باز نخواهد گشت.
كميته مركزي جنبش فتح نيز اعلام كرد محمود عباس تنها نامزد اين جنبش در انتخابات آينده است.
از سوي ديگر، عمرو موسي دبير كل اتحاديه عرب در تماس تلفني با محمود عباس حمايت خود را از وي اعلام كرد و از وي خواست تا از تصميم خود مبني بر انصراف از نامزدي در انتخابات رياست تشكيلات خودگردان صرف نظر كند.
هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا نيز با اعلام موافقت نسبت به موضع گيري محمود عباس اظهار داشت، تنها راه براي ملت فلسطين تحقق امنيت اسرائيل است و ما آماده ايم براي تحقق اين هدف با محمود عباس در هر جايگاه جديدي كه باشد همكاري كنيم.
سخنگوي كاخ سفيد نيز گفت، ما محمود عباس را شريكي واقعي براي آمريكا مي دانيم و مايل به ادامه همكاري با وي هستيم.
اين در حالي است كه شبكه 10 تلويزيون رژيم صهيونيستي به نقل از منابع رسانه اي اين رژيم اعلام كرد كه باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا از تصميم محمود عباس براي انصراف از نامزدي در انتخابات مطلع بوده است.
اما در عين حال مقامات رژيم صهيونيستي اعلام كردند كه اين رژيم تمايل دارد محمود عباس همچنان در سمت خود باقي بماند.
يكي از مقامات بلندپايه اسرائيل در اين باره گفت، نتانياهو نخست وزير اسرائيل به محمود عباس به عنوان شريكي براي صلح مي نگرد.در همين رابطه «ماتي اشتمبرگ» معاون سابق شاباك و از تحليلگران برجسته صهيونيستي با اشاره به اقدام محمود عباس اظهار داشت، تشكيلات خودگردان در آينده نزديك سقوط كرده و حماس جاي آن را خواهد گرفت.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين به نقل از راديو رژيم صهيونيستي، اشتمبرگ خاطرنشان كرد كه در صورت برگزاري انتخابات در اوايل سال آينده ميلادي، جنبش مقاومت اسلامي «حماس» در آن شركت نخواهد كرد و از اجراي آن در نوار غزه نيز ممانعت به عمل خواهد آورد.
وي تصريح كرد كه تمامي اين مسائل به فروپاشي تدريحي تشكيلات عباس منجر خواهد شد و در حال حاضر نشانه هاي خارج شدن كنترل امور از دست اين تشكيلات و كاهش محبوبيت آن در كرانه باختري به چشم مي خورد.
اين تحليلگر صهيونيستي در ادامه اظهارات خود تاكيد كرد كه روند فروپاشي قدرت عباس در آينده نزديك آغاز خواهد شد و پس از سقوط آن، جنبش حماس جاي آن را پر خواهد كرد، اما اين جنبش مانند تشكيلات خودگردان فعاليت نخواهد كرد، بلكه فعال تر و قدرتمندتر از آن در صحنه ظاهر خواهد شد.
اشتمبرگ همچنين تصريح كرد كه رژيم صهيونيستي نمي تواند هيچ اقدامي براي ممانعت از اين مسئله انجام دهد؛ مگر اينكه در مواضع خود كه در مذاكرات به شدت بر سر آنها پافشاري مي كند، تغييراتي ايجاد كرده و يا تضمين هايي مبني بر توقف شهرك سازي به آمريكا و عباس ارائه دهد.



 



با تصويب گزارش گلدستون سازمان ملل متحد : اسرائيل جنايتكار جنگي است

مجمع عمومي سازمان ملل با اكثريت آرا با گزارش گلدستون براي تحقيق درباره جنايات جنگي رژيم صهيونيستي موافقت كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، 192عضو مجمع عمومي سازمان ملل با وجود تلاش هاي گسترده سران صهيونيسم و راي منفي آمريكا با 114راي موافق، 44 راي ممتنع و تنها با 18راي مخالف گزارش گلدستون را تصويب كردند.
با تصويب اين گزارش مجمع عمومي از فلسطين و رژيم صهيونيستي مي خواهد تا تحقيقاتي را در زمينه ارتكاب جنايات جنگي در نوار غزه براساس آنچه در گزارش گلدستون قيد شده به انجام برسانند.
بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد بايد در سه ماه آينده گزارشي را در اين باره آماده كند و اگر طرف اسرائيلي همكاري نكند اين گزارش بار ديگر به مجمع عمومي سازمان ملل ارجاع خواهد شد تا براي رسيدگي بيشتر به شوراي امنيت برود.
«علي عبدالسلام التريكي» رئيس مجمع عمومي سازمان ملل متحد با تاكيد بر نقش شوراي امنيت در اين مورد گفت كه مسائل مربوط به پيگيري اجراي گزارش گلدستون به مجمع عمومي سازمان ملل يا شوراي حقوق بشر ارجاع داده خواهد شد.
مصوبات مجمع عمومي سازمان ملل متحد مانند مصوبات شوراي امنيت اين سازمان الزام آور نيست اما بنا به گفته كارشناسان، فشارها بر رژيم صهيونيستي براي اجراي تحقيقات در زمينه جنايات جنگي نظاميان خود در جنگ غزه را افزايش مي دهد.
اين قطعنامه در حالي در مجمع عمومي سازمان ملل متحد به تصويب رسيد كه آمريكا به عنوان هم پيمان اصلي رژيم صهيونيستي به شدت با تصويب اين گزارش مخالف بود به نحوي كه مجلس نمايندگان آمريكا در اقدامي جانبدارانه و با تصويب درخواستي غيرالزام آور از رئيس جمهور اين كشور خواست تا از بررسي گزارش گلدستون در تمامي محافل بين المللي جلوگيري كند.
كشورهاي عربي و كشورهاي عضو عدم تعهد به اين گزارش راي مثبت دادند. رژيم صهيونيستي، ايتاليا، هلند، لهستان، استراليا، كانادا و برخي كشورهاي اروپاي شرقي به اين گزارش راي منفي دادند و روسيه نيز از شركت در راي گيري خودداري كرد.
به گفته برخي ديپلمات ها ورود گزارش گلدستون به شوراي امنيت با وتوي اعضاي دائمي اين شورا مواجه خواهد شد.قطعنامه تصويب شده در مجمع عمومي سازمان ملل از سوئيس به عنوان ناظر توافقنامه ژنو مي خواهد تا تدابير ضروري و لازم را در مورد برگزاري هرچه سريع تر كنفرانسي با مشاركت كشورهايي كه اين توافقنامه را به امضا رسانده اند به عمل آورد.گفتني است ريچارد گلدستون رئيس كميته حقيقت ياب سازمان ملل پس از پايان راي گيري در مجمع عمومي در مواجهه با فرستاده سابق رژيم صهيونيستي در سازمان ملل تمام ادعاهاي رژيم صهيونيستي عليه گزارش گلدستون را رد كرده و به آنها پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارونوت»، «ريچارد گلدستون» پس از تصويب گزارش گلدستون در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در يك مناظره مشترك با «دور گلد» نماينده سابق اسرائيل در سازمان ملل وي را مورد حمله لفظي قرار داد و تمام ادعاهاي او را در زمينه جنگ غزه زير سؤال برد.
گلدستون در يك مواجهه جدي درباره گزارش گلدستون با دور گلد گفت: اظهارات سياستمداران و نظاميان اسرائيل نشان دهنده وجود يك جنگ نامتقارن عليه غزه است.
گلدستون در پاسخ به ادعاي گلد مبني بر اينكه اسرائيل در اين جنگ فقط هدف هاي مشخص نظامي را مورد حمله قرار داده و حملات كلي انجام نداده است، گفت: آيا شما مجبور بوديد مساجد را مورد حمله قرار دهيد؟ چرا مدرسه آمريكايي در غزه را مورد هدف قرار داديد؟ آيا مجبور بوديد كه مقر «آنروا» در غزه را بمباران كنيد؟ اگر اين موارد قابل تحقيق و بررسي نيست، پس چه چيزي قابل بررسي است؟ چرا مراكز غذايي غزه را مورد هدف قرار داديد؟ اگر اين اعمال مجازات دسته جمعي نيست پس چه چيزي مجازات دسته جمعي است؟
تصويب قطعنامه مجمع عمومي سازمان ملل در مورد گزارش گلدستون باعث دستپاچگي و سردرگمي صهيونيست ها شده است.
وزارت خارجه رژيم صهيونيستي در بيانيه اي به تصويب قطعنامه مجمع عمومي اعتراض و آن را رد كرد.در اين بيانيه آمده است، قطعنامه اخير سازمان ملل به دور از واقعيت است و اسرائيل آن را قبول ندارد.در همين حال كنگره آمريكا نيز طرح پيشنهادي يكي از نمايندگان مبني بر لزوم ممانعت باراك اوباما رئيس جمهور و هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا از بررسي و تصويب گزارش گلدستون در مجامع بين المللي را تصويب كرد.
كنگره آمريكا با 344 راي موافق، 36راي مخالف و 22راي ممتنع طرح پيشنهادي مذكور را به تصويب رساند.
اين طرح گزارش گلدستون را به مخالفت و دشمني علني با رژيم صهيونيستي متهم كرده و هرگونه بررسي آن از سوي موسسات بين المللي و يا مشروعيت بخشي به آن را اقدامي نادرست خوانده است.

 



تظاهرات عليه اشغالگران در جنوب و شرق افغانستان

مردم دو ولايت در جنوب و شرق افغانستان، در اعتراض به كشتار غيرنظاميان توسط نيروهاي ناتو، تظاهرات كردند و خواستار خروج اشغالگران از كشورشان شدند.
به گزارش واحد مركزي خبر، مردم شهر «لشگرگاه» واقع در مركز ولايت هلمند، ديروز همزمان با تشييع جنازه 9 قرباني حملات نيروهاي ناتو، عليه اشغالگران تظاهرات كردند و بر ضد آنها شعار دادند. به گفته تظاهركنندگان، اين قربانيان، شب پنجشنبه توسط نيروهاي اشغالگر درمنطقه باباجي، حومه شهر لشگرگاه كشته شده اند كه چهار تن از آنها كودك هستند. به گفته مردم، همه كشته شدگان اين حمله، مردم عادي و كشاورز بودند.
صدها تن از مردم ولايت «خوست» در شرق افغانستان هم عليه اشغالگران تظاهرات كردند. تظاهركنندگان خوست هم از حمله مشابه اشغالگران به شهرستان «اسماعيل خيل» و كشته شدن يك نفر خبر دادند. تظاهركنندگان معترض جاده خوست- كابل را بستند.
مقامات محلي ولايت «بادغيس» نيز از درگيري ميان نيروهاي پليس افغان و مخالفان دولت در اين ولايت خبر دادند كه شش كشته و دو زخمي بر جاي گذاشت.
نظر كوشنر درباره كرزاي
به گزارش خبرگزاري ايسنا، «برنار كوشنر» وزير خارجه فرانسه، اظهارداشت: «حامد كرزاي» فاسد است، اما ناتو بايد بپذيرد كه او يكي از افراد ما در افغانستان است.
وي در ادامه خاطرنشان ساخت: متحدان حاضر در افغانستان راه ديگري جز همكاري با كرزاي ندارند، زيرا بايد ماموريت در افغانستان را به مسير خود بازگردانند و كشوري توانمند درحفاظت از مردم خود ايجاد و با طالبان مبارزه كنند.
كوشنر تصريح كرد: با اينكه كرزاي فاسد است اما ما بايد به او مشروعيت ببخشيم.
براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، پاريس بسته اي 9ماده اي براي كمك به اصلاحات در دولت افغانستان ارائه كرده است.
وي همچنين اظهارداشت: اروپا كه داراي 35 هزار سرباز در افغانستان است، به درستي در بررسي شرايط افغانستان در واشنگتن دخيل نيست. وي با انتقاد از واشنگتن گفت: آمريكا نبايد بدون مشاوره با متحدان خود در اروپا و ناتو، استراتژي جديدي در افغانستان اتخاذ كند. وي گفت: ما بايد به عنوان متحد، با يكديگر صحبت كنيم.
وزير خارجه فرانسه در ادامه اظهارات خود از نقش ضعيف نيروهاي آلماني در افغانستان نيز به شدت انتقاد كرد، كه با واكنش برلين مواجه شد.
يك سخنگوي وزارت دفاع آلمان دراين رابطه گفت: نيروهاي آلماني براي بازسازي افغانستان تلاش مي كنند و در توسعه و احياي نيروهاي امنيتي، نقش سازنده اي دارند.
وي گفت: ناتو فقط براي جنگ به افغانستان نرفته است.

 



برگزاري انتخابات پارلماني عراق در موعد مقرر به تعويق افتاد

در پي به تاخير افتادن تصويب قانون انتخابات عراق، رئيس كميته مستقل انتخابات از برگزار نشدن آن در موعد مقرر خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس، «فرج الحيدري» رئيس كميته مستقل انتخابات از برگزار نشدن انتخابات پارلماني عراق در موعد مقرر (26 دي) خبر داد. وي علت اين مسئله را تعلل پارلمان در تصويب قانون انتخابات اعلام كرد و گفت: حتي اگر قانون انتخابات امروز به دست ما برسد، امكان سازماندهي و برگزاري انتخابات در 16 ژانويه (26 دي) وجود نخواهد داشت.
الحيدري تاكيد كرد: چرايي تصويب نشدن قانون مورد نظر، به نمايندگان مربوط مي شود، و كميته فقط وظيفه دارد قانون تصويب شده را به اجرا درآورد.
در همين حال «بهاءالاعرجي»، نماينده پارلمان عراق گفت، مشكل و اختلاف نمايندگان بر سر مسئله كركوك وجود داشت، ولي درمورد اين مسئله نيز اكنون توافق حاصل شد و شنبه (امروز) پارلمان به قانون انتخابات راي خواهد داد.اين در حالي است كه «ائتلاف كردستان عراق» توافق نمايندگان در اين زمينه را رد كرد؛ «خالد شواني» عضو اين ائتلاف به خبرگزاري فرانسه گفت: خبرهايي كه در مورد توافق بر سر قانون انتخابات عراق شنيده مي شود، صحت ندارد.«محمود عثمان» يكي ديگر از نمايندگان ائتلاف كردستان عراق، نيز ابراز اميدواري كرد كه در نشست شنبه (امروز) توافق بر سر قانون انتخابات عراق به دست آيد.كردها استان نفت خيز كركوك را متعلق به منطقه خودمختار كردستان عراق مي دانند و هرگونه سهميه بندي تعداد كرسي هاي اين ايالت براساس قوميت ها را رد مي كنند.
سفر طالباني به فرانسه
به گزارش خبرگزاري فارس، «جلال طالباني» طي هفته آينده به فرانسه مي رود. هدف از اين سفر، امضاي قراردادهاي همكاري ميان دو كشور، به خصوص در زمينه هاي نظامي اعلام شده است.


 



سعدالدين حريري براي تجهيز ارتش لبنان دست به دامن آمريكا شد

سعدالدين حريري نخست وزير لبنان از آمريكا خواست تا ارتش لبنان را به تجهيزات پيشرفته مجهز كند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي به نقل از روزنامه الاخبار، حريري از اوباما درخواست كرد تا ارتش لبنان را به تانك هاي آبرامز و نيز هلي كوپترهاي آپاچي و كبري مجهز كند.
اين روزنامه افزود، تحقق اين طرح به نظر كارشناسان نظامي با تغيير فرماندهي ارتش لبنان و روي كار آمدن فرماندهان جديد و موافق با اين طرح عملي خواهد شد.
به نظر كارشناسان فرماندهان كنوني ارتش لبنان پذيراي اين تغيير استراتژي نيستند چرا كه روابط اين فرماندهان با مقاومت بسيار محكم و گسترده است.
كارشناسان در اين زمينه به تجربه شكست امين جميل رئيس جمهور اسبق لبنان در استخدام افسران آمريكايي براي آموزش نيروهاي ارتش لبنان اشاره كردند كه به سرانجام نرسيد و موجب شورش و نافرماني آنها عليه فرماندهان خود و رئيس جمهور وقت لبنان شد.
ارتش آمريكا تاكنون بارها اعلام كرده كه كمك هاي نظامي خود را در اختيار ارتش لبنان قرار خواهد داد اما به ارسال تجهيزات اندك اكتفا كرده است.
اين كمك هاي ادعايي در حد قطعات يدكي برخي خودروهاي نظامي بوده است. كارشناسان سياسي اين كشور معتقدند كه ارتش آمريكا مطمئنا هرگز ارتش لبنان را به خاطر امنيت رژيم صهيونيستي تجهيز نخواهد كرد چرا كه در صورت وجود ارتش قوي در لبنان، رژيم صهيونيستي ديگر نمي تواند به راحتي قطعنامه هاي سازمان ملل را زير پا گذارده و همه روزه به حريم لبنان تجاوز كند.
به عقيده اين كارشناسان، هرچند كه حزب الله توانسته در نبود ارتش قوي در لبنان مقتدرانه در مقابل حملات رژيم صهيونيستي دفاع كند و موجب شكست مفتضحانه صهيونيست ها شود ليكن تقاضاي كمك تسليحاتي از آمريكا در واقع نشان دهنده موضع سرسپرده و خودفروخته مقامات داخلي است كه فقط گوش به فرمان اربابان خود دارند و براي حل مشكلات سياسي داخلي هم از آمريكا كمك مي خواهند.
به عقيده اين كارشناسان طولاني شدن موضوع تشكيل كابينه و ناتواني سعدالدين حريري براي تشكيل دولت اين ابهام را براي وي بوجود آورده كه شايد با كمك نظامي گرفتن از آمريكا مشكل تشكيل دولت هم حل و فصل شود.
اين در حالي است كه برخي منابع لبناني اظهار داشتند كه تشكيل كابينه لبنان در ساعت هاي آينده حتمي است.
«ميشل عون» رهبر جريان آزاد ملي لبنان نيز كه همواره از اظهارنظر درباره تشكيل دولت خودداري مي كرد از نهايي شدن اين امر خبر داد.
وي در گفت وگو با روزنامه شرق الاوسط با اشاره به رفع اختلافات اساسي در زمينه تشكيل دولت جديد لبنان اظهار داشت، در صورتي كه امر غيرمترقبه اي رخ ندهد دولت جديد تا قبل از پايان هفته جاري تشكيل مي شود.
وي با رد سهم خواهي گروهها و جريان 8 مارس در تركيب كابينه جديد افزود، همگي به سوي تشكيل كابينه اي ائتلافي در لبنان كه نظر تمام گروهها را جلب كند پيش مي رويم.
عون گفت، برخلاف آنچه كه گفته مي شود مذاكرات ما با حريري به بن بست نرسيده است.
از سوي ديگر، انيس نقاش كارشناس و روزنامه نگار لبناني درباره علت تشكيل نشدن دولت گفت، مهمترين عامل دخالت هاي بيگانگان به ويژه آمريكا و برخي كشورهاي عربي است.
وي تاكيد كرد، اگر دولت حداكثر تا هفته آينده تشكيل نشود لبنان با مشكلات اساسي و بحراني روبه رو خواهد شد.

 



هواپيماهاي سعودي به روي شيعيان صعده بمب فسفري ريختند

دولت عربستان با بمباران مواضع شيعيان صعده در خاك يمن و استفاده از بمب فسفري رسماً وارد جنگ با الحوثي ها شد.
يك منبع آگاه دولتي عربستان بمباران مواضع شيعيان در شمال يمن را تأييد كرد.
اين مسئول دولتي، كه نخواست نامش فاش شود مدعي شد كه نيروي هوايي عربستان، مناطق مرزي را كه به تصرف گروه الحوثي، درآمده بود، از دست آنها آزاد كردند. به گفته اين منبع عربستاني، بيش از 40 نفر از شيعيان صعده در اين نبرد كشته شدند.
از سوي ديگر، خبرگزاري رسمي عربستان (واس) روز جمعه اعلام كرد: ارتش عربستان حملات هوايي شديدي برضد الحوثي ها در محدوده مرزهاي خود صورت داده است.
از سوي ديگر، سخنگوي مبارزان الحوثي اعلام كرد: عربستاني ها، علاوه بر حملات موشكي و توپخانه اي شديد، از بمب هاي فسفري نيز در بمباران هوايي مناطق هم مرز با يمن استفاده كرده اند. به گزارش فارس، «محمد عبدالسلام» در گفت وگو با شبكه خبري «العالم»، مشاركت نيروي هوايي عربستان در حملات ارتش يمن، عليه اين گروه و استفاده از بمب هاي فسفري در حمله به برخي مناطق در يمن را محكوم كرد.
سخنگوي الحوثي ها با تأكيد بر اين موضوع كه دولت عربستان، از پشتيباني نظامي علي عبدالله صالح رئيس جمهور يمن در جنگ داخلي يمن ابايي ندارد، اظهار داشت: عربستان با دخالت رسمي و آشكار در جنگ صعده، دخالت هاي سابق و مداوم خود در امور نظامي، مادي و سياسي كشور يمن را به اوج رساند.
وي هدف از دخالت نظامي آشكار عربستان در جنگ يمن را اجراي نقشه هاي آمريكا و اسرائيل در يمن عنوان كرد و افزود: مردم صعده با وجود پشتيباني هوايي و زميني عربستان از نيروهاي ارتش يمن، شجاعت كم نظيري در ميدان جنگ از خود نشان مي دهند و سرانجام اين مردم شجاع پيروز خواهند شد.
در همين حال درگيري هاي اخير الحوثي ها و نيروهاي امنيتي عربستان، كه به كشته و زخمي شدن 12 نفر منجر شد، ابراز نگراني وزارت خارجه آمريكارا در پي داشت.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از فرانس پرس «يان كلي» سخنگوي وزارت خارجه آمريكا اظهار داشت: واشنگتن درباره گسترش دايره ناآرامي ها از يمن به عربستان نگران است.

 



افسر معترض ده ها نظامي را به رگبار بست زلزله در ارتش آمريكا به دنبال حادثه خونين تگزاس

تيراندازي يك افسر آمريكايي مخالف جنگ به سوي ساير نظاميان در بزرگترين پايگاه نظامي اين كشور در تگزاس، موجي از وحشت و اضطراب را در ميان نظاميان آمريكايي ايجاد كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، سرگرد «نضال مالك حسن» روانپزشك مستقر در «فورت هود»، بزرگترين پايگاه نظامي آمريكا، كه در ايالت تگزاس قرار دارد، پس از آن كه نتوانست حتي با گرفتن وكيل، جلو اعزام خود به عراق و افغانستان را بگيرد، به سوي ساير نظاميان مستقر در پايگاه آتش گشود. در اين تيراندازي كه صبح ديروز رخ داد، 13 نظامي آمريكايي كشته و 31 نظامي ديگر زخمي شدند.
پايگاه مذكور كه از مجهزترين مراكز نظامي است بيش از 50 هزار نيروي آمريكايي را در خود جاي داده است. به گفته مقامات آمريكايي، اين سرگرد 39 ساله معترض در حين تيراندازي، خود نيز هدف چهار گلوله قرار گرفت و به بيمارستان نظامي انتقال داده شد. طبق گزارشات تكميلي، حال اين افسر آمريكايي رضايت بخش است.
حدود نيمي از زخمي شدگان هم تحت عمل جراحي قرار گرفته اند. رسانه هاي آمريكايي به نقل از پسرعموي اين افسر معترض و همچنين، به نقل از يك ژنرال بازنشسته، اعلام كردند، مالك حسن به شدت در مورد سياست هاي جنگ طلبانه آمريكا معترض بود و بارها لزوم عقب نشيني هر چه سريعتر از عراق و افغانستان را بر زبان آورده بود. به گفته آنان، مالك حسن حتي اميد خودش را به «باراك اوباما»، رئيس جمهور آمريكا، در مورد بازگرداندن نيروها از عراق و افغانستان از دست داده بود.
وحشت نظاميان
و مقامات آمريكايي
اوباما كشته شدن نظاميان آمريكايي در درون خاك اين كشور را وحشتناك تر از كشته شدن آنها در ميادين جنگ خواند. وي براي دلداري به خانواده هاي نظاميان و آرام كردن شرايط روحي بحراني نظاميان گفت كه براي خانواده كشته شدگان ابراز همدردي و براي ساير نظاميان آرزوي سلامتي مي كند! «نيويورك تايمز» در مورد شرايط روحي نظاميان آمريكايي، پس از اين تيراندازي نوشت كه موجي از وحشت و اضطراب بر آنها حاكم شده است. «جانت ناپلي تانو»، وزير امنيت داخلي آمريكا، اين حادثه را يك فاجعه خواند، طبق گزارش خبرگزاري فرانسه، نضال مالك حسن يك مسلمان متولد آمريكا بود و پدر و مادرش، فلسطيني بودند. به گفته فرماندهان پايگاه مذكور، مالك حسن دو كلت سازماني در اختيار داشت و در لحظه شروع تيراندازي، شعار «الله اكبر» سر داده بود. وي كساني را هدف قرار داد كه در انتظار معاينات پزشكي به سر مي بردند تا به عراق و افغانستان اعزام شوند. مالك حسن نظاميان مبتلا به سندروم فشارهاي روحي و رواني را تحت مداوا قرار مي داد. كارشناسان، حملات مشابه در پايگاه هاي آمريكايي را دور از انتظار نمي دانند.

 



توافق كودتاچيان هندوراس با رئيس جمهور مخلوع اجرا نشد

رئيس جمهور بركنار شده هندوراس از شكست توافق براي تشكيل دولت ائتلافي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري ها،مانوئل سلايا، رئيس جمهور قانوني و بركنار شده هندوراس روز گذشته با اشاره به خبر تشكيل «دولت وحدت ملي» از سوي رهبر دولت كودتا كه بدون حضور هيچ يك از نمايندگان وي اعلام شد گفت: تشكيل دولت وحدت ملي مرده است.
«مانوئل سلايا» و «روبرتو ميشلتي» هفته گذشته توافق كرده بودند تا روز پنجشنبه با تشكيل دولت وحدت و آشتي هندوراس، به بحران چهارماهه اين كشور آمريكاي مركزي پايان دهند اما پس از اينكه بر سر رياست كابينه به توافق نرسيدند، «سلايا» از اعلام اسامي وزيران پيشنهادي اش صرف نظر كرد؛ اما «ميشلتي» علي رغم توافق اوليه «به صورت يكجانبه» كابينه اي موسوم به ائتلاف را تشكيل داد.
ميشلتي مدعي شد كه در دولت ائتلافي جديد از گروه هاي مختلف حضور دارند.

 



دادگاه لاهه به قصاب بالكان 4 ماه فرصت داد

دادگاه جنايي لاهه پس از اينكه از «رادوان كارادزيچ» خواست يك وكيل اختيار كند، به وي چهار ماه ديگر فرصت داد تا دفاعيات خودرا جمع آوري كند.
به گزارش روزنامه آمريكايي «نيويورك تايمز» قاضي دادگاه بين المللي لاهه پس از نخستين حضور «رادوان كارادزيچ»، رهبر سابق صرب هاي بوسني در دادگاه و پس از شنيدن اظهارات متهم به وي دستور داد در جلسه بعدي يك وكيل اختيار كند.
براساس اين گزارش، قاضي همچنين گفت: وي تا اول ماه مارس (دهم اسفند ماه) فرصت دارد تا اطلاعات لازم براي تهيه دفاعيه خود را جمع آوري كند.
بدين ترتيب قصاب بالكان كه متهم به 11 مورد جنايات جنگي است، چهار ماه فرصت دارد تا با جمع آوري اطلاعات از خود دفاع كند. كارادزيچ پيش از اين براي دفاع از پرونده سنگين يك ميليون و 300 هزار صفحه اي خود 10 ماه زمان خواسته بود.
در همين رابطه يكي از وكلاي گروه مشاوران وي گفت: آنها براي بررسي پرونده و تصميم گيري به زمان بيشتري نياز دارند. وي همچنين از انجام يك ملاقات توسط تيم مشاوران كارادزيچ براي يافتن «پاسخ سازنده» براي ارائه به دادگاه خبر داد.
گفتني است از زمان آغاز محاكمه عامل قتل عام هزاران نفر از مردم بوسني و هرزگوين در دوم اكتبر سال جاري، كارادزيچ معروف به قصاب بالكان به بهانه نياز به زمان بيشتر در جلسات دادگاه حاضر نشده بود، اما پس از ادامه جلسات دادگاه بدون حضور كارادزيچ، وي سرانجام در روز سه شنبه گذشته در دادگاه حاضر شد.
برخي گزارش ها حاكي است، كارادزيچ پس از محاكمه به حبس ابد محكوم خواهد شد.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14