(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 14 فروردین 1389- شماره 19609
 

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
ديدار رئيس قوه قضائيه با مراجع تقليد
«همت » در تمام مسائل و دوري از هرگونه «ضعف و خستگي»
وداع با نوروز در روز طبيعت
هشدار ايران نسبت به تخريب مسجد الاقصي
در پيامي به مدودف رئيس جمهور اقدامات تروريستي در روسيه را محكوم كرد
امام جمعه قم: مسئولان بر محور ولايت فقيه به وحدت برسند
كميسيون عالي مشترك ايران و الجزايرتشكيل مي شود
انتقاد مدير كل سابق آژانس از گزارش آمانو البرادعي: اجازه سوءاستفاده غرب از گزارش ها را نمي داديم
برقعي اعلام كرد توافق ايران و برزيل براي ساخت انواع نيروگاه
دبيرشوراي عالي امنيت ملي در مصاحبه مطبوعاتي در پكن:
ايران و چين معتقدند كه تحريم ها اثربخشي خود را از دست داده اند



ديدار رئيس قوه قضائيه با مراجع تقليد

سرويس شهرستانها-
رئيس قوه قضاييه با حضور در شهر مقدس قم با مراجع تقليد ديدار و گفتگو كرد.
گزارش روابط عمومي قوه قضائيه حاكي است آيت الله مكارم شيرازي در اين ديدار نفوذناپذيري دستگاه قضايي و كاهش اطاله دادرسي را دو ركن مهم و هدف عمده قوه قضائيه برشمرد و گفت:
دستگاه قضايي منسجم و كارآمد آبروي نظام اسلامي است.
آيت الله مكارم شيرازي افزود: به منظور تقويت نيروي انساني كارآمد و نخبه در دستگاه قضايي مناسب است كه مركزي در حوزه علميه قم جهت تربيت قضات و نيروهاي كارآمد تشكيل شود.
آيت الله مكارم شيرازي نفوذناپذيري دستگاه قضايي را بسيار مهم برشمرد و افزود: وظيفه دستگاه قضايي احقاق حقوق مظلومان است و دستگاه قضايي همواره بايد به گونه اي عمل كند كه استقلال و نفوذ ناپذيري اش بر همگان ثابت شود چرا كه اميد مردم به جلوگيري از اعمال نفوذ است.
آيت الله مكارم شيرازي با انتقاد از رسانه اي شدن برخي پرونده ها قبل از تائيد نهايي حكم كه پيش از آن انجام شده است گفت: بسياري از مسايل قبل از محاكمه و اتمام سير رسيدگي قضايي رسانه اي مي شود در حالي كه اين مسئله از جنبه قانوني و شرعي درست نيست و از جمله امور مهم ديگر اين است كه دستگاه قضايي بايد اطلاع رساني خود را تقويت كند تا خداي ناكرده از اين طريق استقلال دستگاه قضايي تحت الشعاع قرار نگيرد.
آيت الله صافي گلپايگاني نيز در ديداري جداگانه با تاكيد بر ضرورت همكاري بيشتر قوه قضائيه و حوزه هاي علميه، استقلال دستگاه قضايي را بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت: بحث استقلال دستگاه قضايي بسيار مهم و در تمام جوامع و در شرع مقدس اسلام بسيار مورد تاكيد است.
آيت الله صافي گلپايگاني افزود: تمام اركان نظام جمهوري اسلامي ايران بايد قوي و منسجم بمانند و در تعامل و همكاري با يكديگر عمل كنند.
آيت الله شبيري زنجاني نيز اقدمات انجام شده در دستگاه قضايي را مناسب برشمرد و خواستار تقويت خدمت رساني دستگاه قضايي به مردم شد.
آيت الله شبيري زنجاني گفت: استفاده از نيروهاي نخبه، فضلا و انديشمندان حوزه در دستگاه قضايي مي تواند به شكوفايي بيشتر قوه قضائيه و دستيابي به عدالت منجر شود.
آيت الله نوري همداني ضمن گرامي داشت دوازدهم فروردين سالروز تشكيل نظام جمهوري اسلامي و تاكيد بر اهميت استقلال قوه قضاييه، از تدبير قوه قضاييه در برخورد با فتنه گران درجريان فتنه بعد از انتخابات تقدير كرد.
آيت الله نوري همداني در ديدار با رئيس قوه قضاييه افزود: در ميان قواي سه گانه، قوه قضاييه مهم ترين و سنگين ترين وظيفه در برقراري عدالت در جامعه را برعهده دارد.
آيت الله سبحاني در ديدار رئيس قوه قضاييه با وي ضمن پراهميت دانستن امر قضا و قضاوت تاكيد كرد: در نحوه جذب و گزينش قضات همان گونه كه اميرالمومنين«ع» در نهج البلاغه بر آن تصريح كرده اند بايد با دقت فراواني عمل كرد.
آيت الله سبحاني در ادامه اين ديدار با اشاره به فعاليت هاي شوراهاي حل اختلاف ضرورت بازنگري در اين نهاد را توصيه كردند.
آيت الله صادق لاريجاني در اين ديدارها با تاكيد بر ضرورت استفاده از نيروهاي نخبه و كارآمد خصوصا فضلاي حوزه علميه خواستار كمك بيشتر مراجع تقليد و ترغيب فضلاي حوزه از سوي مراجع عظام به حضور فعال در دستگاه قضايي شد و گفت: حوزه هاي علميه مي توانند در تقويت نيروي انساني دستگاه قضايي به قوه قضاييه كمك شاياني كنند.
رئيس قوه قضاييه يكي از اقدامات و برنامه هاي در دست اجراي دستگاه قضايي را توسعه بعد نظارتي ديوان عالي كشور عنوان كرد و افزود: متاسفانه تفسير مناسبي از بعد نظارتي ديوان عالي كشور نشده است و دستگاه قضايي در نظر دارد در جهت اجرايي كردن اصل 161 قانون اساسي كه تاكنون معطل مانده است سازوكاري فراهم كند كه ديوان عالي كشور بر تمام آرا نظارت كند تا خداي ناكرده اين گونه تصور نشود كه با توجه به محدوديت اعمال ماده 18 آراي صادره از محاكم بدون نظارت مراجع نظارتي است.
آيت الله لاريجاني تصريح كرد: يكي از كارهايي كه در دستگاه قضايي آغاز شده و بايد گسترش يابد استفاده از فن آوري نوين است و تلاش ما اين است كه دسترسي مردم به دستگاه قضايي آسان شود و يكي از راههاي رسيدن به اين هدف استفاده از فن آوري نوين است.
رئيس قوه قضاييه حفظ استقلال و نفوذ ناپذيري دستگاه قضايي را ضرورتي انكارناپذير برشمرد و افزود: همگان بايد بدانند كه دستگاه قضايي ضابط كسي نيست و قطعا طبق قانون رفتار خواهد كرد و در برخورد با متهمان بويژه دانه درشت هاي اقتصادي و پرنفوذ هيچ حريم امني براي آنان قايل نيست.
رئيس قوه قضاييه تاكيد كرد: يكي از رويكردهاي دستگاه قضايي در كنار تقويت اركان استقلال و نفوذ ناپذيري دستگاه قضايي پرهيز از جار و جنجال هاي سياسي و رسانه اي در رسيدگي هاي قضايي است.

 



آيت الله امامي كاشاني در تبيين شعار سال 89 تاكيد كرد
«همت » در تمام مسائل و دوري از هرگونه «ضعف و خستگي»

سرويس فرهنگ و معارف-
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اينكه همت مضاعف بايد در مسائل مختلف اجتماعي، سياسي، فرهنگي، فردي به كار بسته شود، تصريح كرد: با دوري از «خستگي و ضعف» بايد همت و كار مضاعف را در خودمان احيا كنيم.
آيت الله محمد امامي كاشاني، عضو مجلس خبرگان رهبري در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به سالروز 12 فروردين گفت: 12 فروردين روزي بود كه جامعه و ملت ايران با بيش از 98 درصد آرا، راي داد كه سياست، اقتصاد، فرهنگ كشور و معيشت جامعه بايد خواسته ملت در چارچوب اسلام و بر مبناي اسلام باشد. وي افزود: معناي جمهوري اسلامي همين است و ملت نيز به همين راي دادند و خداي متعال نيز اين راي را تا امروز حفظ كرده است.
وي با اشاره به اين كه «در طول اين سي سال پس از انقلاب دشمنان همواره خواستند جلوي اين نظام را بگيرند ولي هنوز نتوانسته اند» خاطرنشان كرد: چه دروغ هايي كه عليه ما گفتند و برخي از كشورها مخصوصا برخي همسايه هاي ما آن ها را باور كردند ولي از نظر ملت ها، امروز ملت ايران چنان آبرويي در دنيا دارد كه كسي نتوانسته است جلوي آن را بگيرد؛ چراكه كار براي خداست و خدا هم حمايت مي كند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: انتخابات اخير در سال 88 و 40 ميليون راي، ادامه همان لطف خداست و قضاياي پس از آن يعني راهپيمايي مردم پس از عاشورا و در روز 22 بهمن همگي رحمت خداست و اگر انسان لطف خدا را همواره در نظر داشته باشد، دست خداوند نيز همراه اين ملت خواهد بود.
وي در خصوص تهمت هاي واهي به نظام جمهوري اسلامي ايران به بحث انرژي هسته اي اشاره و تاكيد كرد: دشمنان اسلام و ايران فقط به ما تهمت مي زنند و خودشان هم خوب مي دانند كه ما اهل استفاده از انرژي هسته اي به عنوان سلاح نيستيم و رهبر انقلاب و مسئولان كشور نيز گفته اند كه كار، كار علمي است، ولي باز هم آن ها تحريم ها عليه ملت ايران را دنبال مي كنند.
آيت الله امامي كاشاني در همين زمينه تصريح كرد: حداقل نفع اين تحريم ها براي ما اين است كه كشور ما را در دنيا محبوب تر و مظلوم تر مي كند و البته بدون شك براي كشور مشكلاتي هم ايجاد مي كند. وي افزود: ضرر كارهاي آن ها براي خودشان نيز، عصبيت و عدم اعتماد به سازمان هاي بين المللي است كه مي بينيم امروز به چنين رسوايي افتاده اند.
خطيب نماز جمعه تهران هم چنين به انتخابات پارلماني در عراق اشاره كرد و گفت: در انتخاباتي كه در عراق انجام شد، جمهوري اسلامي كار ندارد كه اول و دوم و سوم كيست و آن چه هست اين است كه ملت سرنوشت خود را به دست بگيرند. وي تصريح كرد: دشمنان نمي خواهند ملت ها سرنوشت خود را در دست بگيرند، ولي جمهوري اسلامي مي گويد هر ملتي كه بخواهد سرنوشت خود را به دست بگيرد، ما طرفدار اين تفكر هستيم و به اين مساله معتقديم نه اين كه بيگانه بخواهد به آن ها خط بدهد.
وي در ادامه به نامگذاري سال 89 اشاره كرد و افزود: مقام معظم رهبري هر سال را با شعاري نامگذاري مي كنند و لازم است كه اين نام ها دنبال و حالات اخلاقي در جامعه ايجاد شود. مقام معظم رهبري امسال را به نام همت مضاعف و كار مضاعف نامگذاري كرده اند و همت يعني همت در مسائل مختلف اجتماعي، سياسي، فردي و دوري از خستگي و ضعف كه اين ها اصل هدف است و بايد اين را در خودمان احيا كنيم.
وي افزود: در عرفان آمده است كه قدم اول همت، افاقه است و افاقه به معني به هوش آمدن و بيدار شدن است. وقتي انسان بيدار شود بايد به اطراف خود نگاه كند و ببيند كه چه راهي را بايد برود، دشمن چه مي كند و چه برنامه هايي براي ما دارد، ما چه كار بايد انجام دهيم و وظيفه ما چيست. اين قدم اول همت است و اگر ما به هوش نياييم، بيدار نشويم و افاقه پيدا نكنيم، به گام دوم و سوم نمي رسيم.
اين عضو مجلس خبرگان با بيان اين كه « قدم بعدي بي اعتنايي است» افزود: اين مساله به معني بي اعتنايي به مخالفان است، يعني بي اعتنايي به عواملي كه دارد ما را از بين مي برد. يعني بي اعتنايي به كسالت، مواد مخدر، جلسه هاي خوش گذراني و ولگردي. اين يعني انسان بايد در برابر جهل، شهوات، بي خبري، دروغ، خيانت و ظلم، متكبر باشد و خود را از اين ها دور كند.
آيت الله امامي كاشاني اضافه كرد: گام بعدي پس از اين ها، همت عالي است و اين مساله اي است كه بسيار مهم است و همه موظفند در جهت آن گام بردارند.
بنابر اين گزارش، وي در بخش ديگري از سخنان خود در خطبه نخست نماز جمعه ديروز، با تاكيد بر اين كه «همه ابعاد اسلام بايد در يك تريبون جهاني تبيين و تعريف شود» اظهار كرد: اسلام حقيقتي است كه اگر به آن روي بياوريم تمام استعدادها و ارزش ها مي شكوفد و اگر انسان از اسلام دور شود، ارزش هاي او به ضد ارزش تبديل خواهد شد.
امامي كاشاني در ادامه خطاب به جوانان كشور گفت: به جوانان عرض مي كنم كه چرا كلاس و درس را سبك مي گيريد؟ چرا به مواد مخدر پناه مي بريد؟ انسان بايد به پيامبر(ص) پناه ببرد نه به اين موادي كه انسان را از بين مي برد. وي تاكيد كرد: دشمن با مواد مخدر جوانان ما را به دام مي كشاند؛ چراكه آن ها نمي خواهند ما دانشگاه، صنعت و جوان داشته باشيم.
امام جمعه موقت تهران همچنين در پايان سخنان خود چند جمله اي را خطاب به دشمنان اسلام گفت و تصريح كرد: خشونت، درندگي، خونريزي و جنايت از شماست و اسلام اين طور نيست و پيغمبر اكرم(ص) خونريز نبود و با رحمت خدا دنياي آن روز را به دست گرفت و فرزند او مهدي صاحب الزمان (عج) نيز به كوري چشم شما با همين منطق حركت خواهد كرد و همان طور كه در روايات آمده است، خوني ريخته نخواهد شد و نظر من از ميان روايات مختلف اين است كه با گردن كشان خواهد جنگيد ولي متن مردم و ملت هاي جهان بدون خونريزي تسليم امام عصر(عج) خواهند شد.
«پيشرفت» محصول همت
و كار مضاعف است
بنا بر گزارش كيهان، حجت الاسلام والمسلمين كاظم صديقي نيز در نخستين نماز جمعه سال 89 ، كار مضاعف را ساختن يك سيستم و فرهنگ و داشتن همت بلند و كار متناسب با آن توصيف كرد و گفت: اين نامگذاري ها از نكات كليدي است و اين كليدها براي يك سال نيست، براي هميشه بشريت است كه بايد در مدارس، دانشگاه ها، بنگاه هاي تربيتي، مراكز علمي
و ... فرهنگ سازي شود تا جامعه از ريخت و پاش و تضييع عمر و اموال برحذر باشد.
صديقي پيشرفت در دنيا را ناشي از همت و كار مضاعف دانست و گفت: اگر كسي بخواهد در ميان امت ها برجسته شود بايد نردبان بلند همت را طي كند. كار مضاعف هم يعني ايجاد يك كارگاه، ساختن يك سيستم و فرهنگ و همت بلند بدون كار متناسب با آن همت، دست يافتني نيست.
وي همچنين با اشاره به شعار تغيير اوباما گفت: مشخص شد كه اين شعارها باطن نداشت و تقلب و ظاهرسازي بود. مسئله عراق و وجود ناامني و كشته ها در اين كشور از مدت اشغال تا كنون كابوس وحشتناكي است و منشاء ناامني در عراق حضور اشغالگران است. آمريكا نشان داد سياست هاي قبلي اش را عوض نكرده و به دخالت همه جانبه در عراق و مخالفت با دموكراسي و مردم سالاري ديني در ايران مي پردازد.
صديقي افزود: اوباما از اغتشاشگران به عنوان طرفداران جامعه مدني ياد كرد و از حضور مردم ديني در 22 بهمن و 9 دي هيچگونه يادي نكرد، بلكه با اقليت مخالف همدم شد.

 



وداع با نوروز در روز طبيعت

حالا در پايان دو هفته ديد و بازديد و سفر و نشستن پاي سريال هاي پي درپي تلويزيوني، طبق يك رسم ديرينه ايراني، همه در روز طبيعت به دشت و كوه و چمنزارهاي پارك ها و بوستان هاو حتي ميادين شهر رفتند تا آخرين ساعات تعطيلات رابه بازي و شادي در كنار خانواده بپردازند.
بساط تخمه و چاي و توپ و فال حافظ و لطيفه گويي و آش ظهر 13 و ... برپاست، در اين ميان بچه مدرسه اي ها دور از نگاه پدر و مادر، پر از دلهره و اضطرابند، اضطراب از فردايي كه مي آيد و تكاليفي كه انجام نداده اند و امشب را بايد تا صبح به انجام آنها بپردازند.
بزرگترها در اين ميان وضعيت ديگري دارند، آنها با پشت سر گذاشتن روزهاي استراحت و تعطيل و صله رحم و... خود را براي سالي پر از كار و تلاش مضاعف و عمل به تكاليف شغلي و اخلاقي و انساني آماده مي كنند، سال كاري اي كه درست از بامداد امروز (شنبه) آغاز شده است.

 



هشدار ايران نسبت به تخريب مسجد الاقصي

وزير امور خارجه كشورمان با هشدار به كشورهاي اسلامي درباره تحركات گسترده صهيونيست ها براي تخريب مسجدالاقصي، خواستار اقدام عاجل تمامي مجامع اسلامي در قبال اين تحركات شد.
منوچهر متكي درباره رخدادهاي جاري قدس و اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي افزود: روند تحولات و رخدادهاي چند ماه گذشته و اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي پيرامون بيت المقدس كه متاسفانه به طور گستاخانه اي آشكارا بيانگر عمق خدعه و نيرنگ اشغالگران در صهيونيست سازي قبله اول مسلمين جهان است، آژير خطر و هشدار را براي تمامي جهانيان به صدا درآورده و ضرورت اقدامات بسيار جدي و بسيج امكانات تمامي كشورها و ملل مسلمان را دوچندان ساخته است.
وي با اشاره به اقدامات پنهان و آشكار مقامات رژيم صهيونيستي اظهار كرد: شهرك سازي هاي متنوع و گسترده و تخريب بي محاباي اماكن مسكوني و آثار اسلامي و مسيحي، احداث گسترده كنيسه ها و معابد صهيونيستي و تغيير نشانه ها و اسامي باستاني و تاريخي بيت المقدس و گستاخانه تر از همه، در آخرين گام، بي معني قلمداد كردن مصوبات و قطعنامه هاي بين المللي پيرامون بيت المقدس از سوي شهردار به اصطلاح اورشليم و اظهارات نتانياهو مبني بر لايتجزا بودن بيت المقدس شرقي به عنوان حاكميت بلامنازع مقامات اسرائيلي، همگي از طراحي حساب شده و همه جانبه صهيونيست ها براي سرعت بخشيدن به صهيونيست سازي بيت المقدس شرقي نشان دارد و اين گونه امور متاسفانه در واشنگتن با مهر تاييد مقامات آمريكايي روبرو مي شود.
وزير امور خارجه كشورمان ابعاد اين توطئه بزرگ را بسيار مخاطره انگيز و خطرناك توصيف كرد و خواستار اقدامات و واكنش هاي همه جانبه كشورها و ملت هاي مسلمان شد و گفت: راه حل اين نيست كه نظاره گر باشيم و رويكرد سكون و بي تحركي را برگزينيم و زمان را به نفع طرح هاي بلندمدت و بنيادين مقامات صهيونيستي و آمريكايي از دست بدهيم.
متكي در پايان گفت: ما به عنوان جمهوري اسلامي ايران پيشنهادهاي متنوعي را در دستور كار خود داريم كه ايجاب مي كند در اولين فرصت كميته مشتركي بين وزراي خارجه سازمان كنفرانس اسلامي و اتحاديه عرب تشكيل شود و به صورت كار ويژه رخدادهاي قدس را از طريق رايزني هاي جاري و جلسه اضطراري، با حساسيت ويژه اي مورد رسيدگي و تصميمات موثر و جدي قرار دهد، شايد اين اقدام گامي كوچك براي اجابت صداهاي ياللمسلمين ساكنان قدس و مرهمي براي آلام و دردهاي غم بار مردم بيت المقدس مظلوم باشد.
وزير خارجه كشورمان همچنين در همين رابطه نامه هاي جداگانه اي به وزراي خارجه كشورهاي اندونزي، لبنان، سوريه، اردن، دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي و دبير كل اتحاديه عرب ارسال كرد و خواستار اتخاذ تدابير جدي از سوي آن كشورها و سازمان ها براي ممانعت از اقدامات تخريبي رژيم صهيونيستي شد.
مراجع تقليد ساخت كنيسه
در نزديكي مسجدالاقصي را محكوم كردند
مراجع تقليد با صدور بيانيه هايي ساخت كنيسه از سوي رژيم اشغالگر قدس در نزديكي مسجدالاقصي را محكوم كردند.
به گزارش ايرنا آيت الله ناصر مكارم شيرازي از مراجع تقليد، با صدور بيانيه اي، ساخت كنيسه از سوي رژيم اشغالگر قدس در نزديكي مسجدالاقصي را توطئه اي ديگر دانست و اين اقدام صهيونيستها را محكوم كرد.
در اين بيانيه آمده است افتتاح اين كنيسه كه با تبليغات وسيعي همراه بود و با اقدام به شهرك سازي گسترده جديد عليرغم محكوميت آن از سوي مجامع بين المللي جهان بيانگر عمق اين فاجعه است.
وي نوشته است: حتي تحليلگران سياسي معتقدند اينها مقدمه اي است براي ويران كردن قدس شريف و بناي معبد سليمان به جاي آن و نابود كردن همه آثار اسلامي در بيت المقدس است و ما همه اينها را شديدا محكوم مي كنيم.
در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: اين توطئه جديد آتش خشم را در دل همه مسلمانان جهان برافروخته و آن را مقدمه اي براي انتفاضه ديگر و انفجار جديدي در سرزمين هاي اشغالي مي دانند.
آيت الله مكارم شيرازي در ادامه اين بيانيه آورده است: آيا سران بعضي از دول عربي كه با رژيم غاصب نرد عشق مي بازند باز هم به راه خود ادامه مي دهند؟ آيا از آنها مي ترسند در حالي كه حزب الله شجاع لبنان و مردم غزه ثابت كردند ارتش اسرائيل ضعيف تر و آسيب پذيرتر از آن است كه سبب خوف شود.
آيت الله حسين نوري همداني با صدور بيانيه اي ضمن محكوم كردن ساخت كنيسه در نزديك مسجدالاقصي توسط صهيونيستها، از سران كشورهاي اسلامي خواست تا مانع تخريب اين مسجد مقدس شوند.
در اين بيانيه آمده است: رژيم جعلي و غاصب صهيونيستي را كه قدرتهاي استكباري جهان به سركردگي آمريكا ايجاد كرده اند، هر روز با ارتكاب جنايات، فجايع، كشتار و تخريب، آرامش و آسايش مردم منطقه را برهم مي زند و كينه و عداوت خود را عليه اسلام و مسلمين به نمايش مي گذارد.
ادامه اين بيانيه حاكيست: اخيرا اين رژيم غاصب به محو آثار اسلامي از جمله مسجدالاقصي و ساختن كنيسه اقدام كرده است كه ما با محكوم ساختن اين ترفند و توطئه صهيونيستي به همه مسلمانان جهان بويژه اعضاي كنفرانس اسلامي اعلام مي كنيم كه مراقب اين اوضاع باشند و با وحدت و اتحاد جلوي توطئه هاي روزافزون صهيونيستها را بگيرند.
همچنين به گزارش خبرگزاري فارس آيت الله علوي گرگاني نيز با صدور اطلاعيه اي نسبت به ساخت كنيسه در جوار مسجدالاقصي از سوي رژيم صهيونيستي هشدار داد.
در بخشي از اين اطلاعيه آمده است: اينجانب اين اعمال را محكوم كرده و تمام مسلمانان در سراسر گيتي و همچنين دولتهاي اسلامي و به ويژه مردم فلسطين در قالب انتفاضه سوم بايد براي جلوگيري از اين اقدامات استعمارگران و مستكبرين و رژيم جعلي صهيونيستي تلاش كنند.

 



در پيامي به مدودف رئيس جمهور اقدامات تروريستي در روسيه را محكوم كرد

رئيس جمهور كشورمان در پيامي به همتاي روسي خود اقدامات تروريستي در متروي مسكو و شهر گيزلر را محكوم كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري متن كامل پيام دكتر محمود احمدي نژاد خطاب به ديميتري مدودف رئيس جمهور روسيه چنين است:
جناب آقاي ديميتري مدودف
رئيس جمهوري فدراسيون روسيه
خبر وقوع انفجارهاي تروريستي در شهر مسكو و كشته و زخمي شدن تعدادي از هموطنان جنابعالي موجب تاثر شد.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از قربانيان تروريسم همواره اينگونه حملات تروريستي را كه با فطرت پاك انساني منافات دارد، محكوم مي كند.
از خداوند متعال غفران و رحمت الهي براي قربانيان اين حوادث، صبر و شكيبايي براي بازماندگان، بهبود و شفاي عاجل مجروحان و سربلندي و بهروزي دولت و ملت دوست روسيه را مسئلت دارم.

 



امام جمعه قم: مسئولان بر محور ولايت فقيه به وحدت برسند

امام جمعه قم گفت: شيرين ترين چيز براي مردم اين است كه تمام مسئولان قواي مقننه، مجريه و قضائيه بر حول محور ولايت فقيه به وحدت برسند.
به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين محمد سعيدي در خطبه هاي نماز جمعه اين هفته قم با بيان اين مطلب افزود: نمونه اين وحدت شيرين را در روز ميلاد نبي مكرم اسلام(ص) در محضر رهبر معظم انقلاب مشاهده كرديم و وحدت همه جانبه باعث اقتدار نظام جمهوري اسلامي خواهد بود.وي گفت: اگر به جاي وحدت و همدلي تفرقه در كشور حكمفرما شود؛ براي ما خسارت بار خواهد بود؛ اختلاف سليقه هميشه بوده و در آينده نيز خواهد بود؛ ولي نبايد اين اختلاف سليقه به تفرقه تبديل شود.
سعيدي تصريح كرد: قوه مقننه، مجريه و قضاييه بايد با وحدت، رسالت قانوني خود را انجام دهند؛ زيرا تعامل در اداره كشور امري ضروري است.
وي اظهار داشت: از مجلس شوراي اسلامي نيز اين انتظار وجود دارد كه قوانيني را تصويب كند كه قوه مجريه به رواني و خوبي بتواند كار خود را انجام دهد و قوه مجريه نيز وقتي يك مصوبه اي به قانون تبديل شد؛ بايد آن را اجرا كند.
سعيدي همچنين از قوه قضاييه خواست براي بسط عدالت، برخورد با مفسدان اقتصادي، جلوگيري از اعمال نفوذ افراد مغرض در دستگاه هاي قضايي و مقابله با مظاهر فساد به رسالت خود عمل نمايد.
وي با اشاره به روز 12 فروردين گفت: روز 12 فروردين روز حكومت الله در ايران اسلامي است و در اين روز بزرگ به ظلم؛ فساد و غارت بيت المال و استبداد و استعمار در كشور پايان داده شد.
سعيدي خاطرنشان كرد: هرچند كه در كشور مشكلات و نقص هايي وجود دارد ولي جهت گيري واهداف اصلي سالم و الهي است و سكاندار كشتي نيز به دست ولي فقيه؛ فردي از سلاله زهراي اطهر است.
امام جمعه قم تصريح كرد: هيچ كدام از حاكمان در طول تاريخ مردمي مانند ملت ايران دراختيار ندارند و امروز حجت بر همه مسئولان براي خدمت گذاري به اين مردم تمام است. وي گفت: همت مضاعف و كار مضاعف لازم و ملزوم يكديگر هستند و اگر كار باشد ولي خداي ناكرده همت نباشد درجا خواهيم زد. وي ادامه داد: بايد با كار و همت مضاعف به دشمناني كه در انديشه تحريم و تهديد نظام جمهوري اسلامي هستند؛ اثبات كنيم كه ملت ايران شكست ناپذير است.

 



كميسيون عالي مشترك ايران و الجزايرتشكيل مي شود

وزير امور خارجه كشورمان به منظور آماده سازي برگزاري نشست كميسيون عالي مشترك ايران و الجزاير با مقامات عالي رتبه الجزاير ديدار و گفت وگو كرد.
عبدالعزيز بوتفليقه رئيس جمهور الجزاير در ديدار منوچهر متكي استفاده از فناوري هاي صلح آميز هسته اي را حق همه كشورها دانست و گفت: الجزاير بارها در مجامع و محافل بين المللي بر حق تمام كشورها و ملت ها براي دستيابي به فناوري هسته اي با مقاصد صلح آميز تاكيد كرده است.
وي همچنين به اجلاس سران گروه 15 در تهران اشاره كرد و گفت: اميدوارم اجلاس تهران دستاورد خوبي داشته باشد.
بوتفليقه با خرسندي از مناسبات خوب و رو به گسترش ايران و الجزاير، سفر متكي به الجزيره را فرصت مناسبي براي گسترش همكاري ها برشمرد.
وي بر برگزاري موفق تر اجلاس كميسيون عالي مشترك ايران و الجزاير نيز تاكيد كرد.
متكي همچنين در ديدار با عبدالقادر مساهل وزير مشاور در امور مغرب عربي و مسئول الجزيره اي كميته پيگيري كميسيون عالي مشترك ايران و الجزاير افزود: مقدمات برگزاري اولين اجلاس كميسيون عالي مشترك دو كشور در حال آماده شدن است.
متكي در ادامه ديدارهاي خود با مقامات الجزايري با «احمد او يحيي» نخست وزير الجزاير نيز ديدار و گفت وگو كرد.
متكي با اشاره به ظرفيت هاي متقابل همكاري هاي ايران و الجزاير كه در مذاكرات و رفت وآمدهاي هيئت هاي دو كشور در سال هاي اخير شناسايي و ترسيم شده است، اظهار داشت: ايران و الجزاير ظرفيت هاي بالايي در تجارت، سرمايه گذاري، پيمانكاري و حضور مشترك در طرح هايي از جمله در حوزه نفت و گاز دارند.
احمد اويحيي نخست وزير الجزاير نيز در اين ديدار گفت: نگاه ما به روابط با جمهوري اسلامي ايران راهبردي است، زيرا دو كشور در نگرش به مسائل منطقه اي و بين المللي هدف واحدي را پيگيري مي كنند.

 



انتقاد مدير كل سابق آژانس از گزارش آمانو البرادعي: اجازه سوءاستفاده غرب از گزارش ها را نمي داديم

مدير كل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكيد كرد در دوره او گزارش هاي آژانس در مورد ايران طوري تنظيم مي شد كه كسي از آن سوءاستفاده نكند.
به گزارش بي بي سي، محمد البرادعي كه چهار ماه قبل هدايت آژانس را به يوكيا آمانو سپرد، براي مدت 12 سال مديريت اين آژانس را به عهده داشته است.
براساس اين گزارش البرادعي در مصاحبه با روزنامه گاردين چاپ لندن كه روز اول آوريل منتشر شد در مورد وظايف آژانس انرژي اتمي گفته است: ما يك سازمان فني هستيم كه به طور كامل در محيطي سياسي قرار دارد و بايد به زمينه و پيامدهاي سياسي كارمان توجه داشته باشيم.
وي در واكنش به اين اتهام كه در گزارش هاي مربوط به ايران پنهانكاري مي كرده است اضافه كرد: وقتي من در آژانس بودم، ما عملا پيش نويس هر گزارش را پيش از انتشار حدود 30 بار مرور مي كرديم، زيرا من مي دانستم كه هر كلمه آن مي تواند مورد بهره برداري سياسي قرار گيرد.
البرادعي ادامه داد: هر كلمه گزارش را سبك و سنگين مي كرديم تا اطمينان حاصل كنيم كه در برابر سوءاستفاده ديگران مصون است و من هميشه مي خواستم مطمئن شوم كه ما واقعيت ها را بزرگ يا كوچك نمي كنيم، بلكه فقط آنها را بيان مي كنيم.
مدير كل سابق آژانس همچنين هرگونه سرپوش گذاشتن بر برنامه اتمي ايران را رد كرد و افزود: وظيفه داشته ام تا گزارش هاي آژانس را در قالبي ارائه كنم كه كساني را كه به دنبال جنگ بودند تحريك نكند.
وي در ادامه به اين روزنامه انگليسي گفت: من اميدوارم كه درس هاي عراق هم در لندن و هم در آمريكا جا افتاده باشد؛ آيا هر زمان كه مي خواهيد از شر ديكتاتورها خلاص شويد بايد يك ميليون نفر را قرباني كنيد؟
البرادعي كه با روي كار آمدن دولت اوباما از موضع متفاوت وي با دولت بوش در قبال ايران ستايش كرده بود، تاكيد كرد: به نظر من آژانس نه تنها نقش بازرسي و ارزيابي را دارد بلكه همچنين بايد با ساير طرف ها در زمينه پيدا كردن راه حل همكاري كند. مدير كل سابق آژانس به علاوه در ژوئن 2007 در مصاحبه با بي بي سي گفته بود به عنوان مدير آژانس نمي خواهد استدلال ديوانه هاي تازه اي را كه مي گويند برويم ايران را بمباران كنيم، تقويت كند.
آمانو: تحريم ايران كار را
براي آژانس سخت مي كند
در همين حال يوكيا آمانو تاكيد كرد كه تحريم هاي جديد عليه ايران به معناي آن خواهد بود كه كار براي بازرسان هسته اي سخت مي شود.
يوكيا آمانو، مدير كل آژانس بين المللي اتمي در اولين مصاحبه اش با رسانه ها پس از روي كار آمدن، به خبرگزاري آلمان گفت: نقش گسترده تري را براي آژانس متصور است كه مي تواند خلع سلاح هسته اي را راستي آزمايي كند.
آمانو در رابطه با تلاش هاي غرب در اعمال تحريم عليه ايران عنوان كرد: همان طور كه ايران بارها اعلام كرده است، آنها نمي خواهند تحت فشار كار كنند. وي البته تمايلي به پيش بيني تاثيرات بلندمدت اين تحريم هاي جديد نداشت.

 



برقعي اعلام كرد توافق ايران و برزيل براي ساخت انواع نيروگاه

برزيل و ايران در زمينه ساخت نيروگاه همكاري مي كنند.
«امير منصور برقعي» قائم مقام وزيرامور خارجه كشورمان در جريان سفر خود به آمريكاي لاتين و در آستانه سفر «لوئيس ايناسيو لولا داسيلوا» رئيس جمهور برزيل به ايران، پنجشنبه با «آلتنيو ونتورا» معاون وزير معدن و انرژي در امور برنامه ريزي و توسعه انرژي برزيل ديدار و اين خبر را اعلام كرد.
برقعي در اين ديدار درباره همكاري هاي دوجانبه در بخش توليد انرژي از جمله همكاري در ساخت نيروگاه هاي برق آبي، حرارتي، شبكه هاي انتقال و توزيع، تامين تجهيزات و سازه ها، طراحي نيروگاه ها، انجام طرح هاي ساخت سد، كانال هاي زهكشي و همچنين طرح هاي آبياري با اين مقام برزيلي بحث و تبادل نظر كرد.
گفتني است كه در جريان سفر محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري ايران به برزيل، سند همكاري هاي انرژي در بخش برق و نيروگاه بين دو كشور به امضا رسيد.

 



دبيرشوراي عالي امنيت ملي در مصاحبه مطبوعاتي در پكن:
ايران و چين معتقدند كه تحريم ها اثربخشي خود را از دست داده اند

سرويس سياسي-
دكتر سعيد جليلي كه در پكن به سر مي برد در جمع خبرنگاران بر هم عقيده بودن ايران و چين درباره ناكارآمدي تحريم ها تاكيد كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان كه به دعوت پكن به چين سفر كرده است در كنفرانسي مطبوعاتي تصريح كرد: ايران و چين در جريان گفت وگوها در پكن بر اين موضوع هم عقيده هستند كه تحريم ها اثربخشي خود را از دست داده است.
جليلي در اين كنفرانس خبري با اشاره به اينكه بسته پيشنهادي ايران روي ميز است از شش كشور دعوت كرد به گفت وگوها بازگردند و بدانند كه دوران اعمال زور و تحريم و فشار سپري شده است و جامعه جهاني ديگر اينگونه روش ها را نمي پذيرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران سه پيشنهاد را براي گفت وگو و همكاري مشترك بين المللي مطرح كرد و گفت: خلع سلاح جهاني، تقويت آژانس بين المللي انرژي اتمي و معاهده ان.پي. تي و رفع نگراني هاي مشترك جهاني كه محورهاي اصولي آن در بسته پيشنهادي تهران مطرح شده است مي تواند زمينه ساز همكاري ها باشد.
جليلي تصريح كرد: چرا شوراي امنيت سازمان ملل در مورد كشورهايي كه سلاح هسته اي را گسترش مي دهند و رژيم صهيونيستي را به اين سلاح مجهز كرده اند اقدامي نمي كند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران گفت: بايد كميته اي حقيقت ياب تشكيل و مشخص شود چه قدرت هايي رژيم صهيونيستي را به سلاح هاي هسته اي مجهز كرده اند.
وي با اشاره به اينكه ايران به تكاليف خود كاملاً عمل كرده و آژانس بيش از بيست بار به طور رسمي اعلام كرده است هيچ گونه انحرافي در فعاليت هاي هسته اي ايران وجود ندارد گفت: از سوي ديگر رژيم صهيونيستي كه به داشتن ده ها كلاهك هسته اي اعتراف كرده است و همواره يك كشور مستقل را به حمله نظامي تهديد مي كند مورد هيچگونه اعتراض و مجازاتي قرار نمي گيرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با غيرمنطقي خواندن شروط برخي قدرت ها براي تهيه سوخت راكتور تحقيقاتي تهران گفت: از طنزهاي تاريخ اين است كه برخي قدرت ها به جاي تامين نيازهاي انسان دوستانه ايران براي تامين سوخت مورد نياز راكتور تحقيقاتي تهران بخواهند شروط غيرمنطقي به جمهوري اسلامي تحميل و تهديد به تحريم و اعمال فشار كنند.
وي تصريح كرد: جامعه جهاني راهبرد دو مسيره گفت وگو در سايه فشار را نمي پذيرد و آن را رويكردي غيرمنطقي مي داند.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است كه ظرفيت هفت كشور بهتر بتواند معضلات و مشكلات بين المللي را حل و فصل و نگراني هاي مشترك را رفع كند.
جليلي روابط ايران و چين را راهبردي و رو به گسترش خواند و گفت: ما اكنون در عرصه هاي مختلف با يكديگر گفت وگو و مشورت هاي خوب و به آينده روابط هم نگاه مثبتي داريم.
خبرنگار روزنامه مردم چين در اين كنفرانس خبري خطاب به جليلي گفت: مردم چين از موضع قاطعانه ايران و ايستادگي در برابر يك قدرت زورگو حمايت مي كنند و من به نمايندگي از مردم چين به دولت و ملت ايران احترام مي گذارم.
درخواست اجراي كامل NPT
همچنين دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در ديدار با وزير امور خارجه چين بر رويكرد جمهوري اسلامي ايران درخصوص خلع سلاح فراگير جهاني و بهره مندي همه ملت ها از انرژي صلح آميز هسته اي تأكيد كرد.
به گزارش منابع خبري، جليلي با اشاره به برخورد دوگانه برخي قدرت ها در توسعه سلاح هاي هسته اي و مانع تراشي آنها براي دستيابي ساير ملت ها به انرژي صلح آميز هسته اي، تأكيد كرد: بهترين راه براي تثبيت صلح و امنيت جهاني اجراي كامل معاهده «ان.پي.تي» و اعطاي حقوق كامل كشورهاي عضو در قبال انجام وظايف مقرر در معاهده است.
وي سياست برخي قدرت ها در جلوگيري از بهره مندي ملت ها از انرژي صلح آميز هسته اي را عامل تضعيف معاهده ان.پي.تي و به خطر افتادن صلح و امنيت جهاني دانست.
وزير امور خارجه چين نيز در اين ديدار ضمن بااهميت دانستن سفر دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران به چين گفت: ما براي روابط با جمهوري اسلامي ايران اهميت ويژه اي قائل هستيم.
يانگ جيه چي با تبريك آغاز سال جديد ابراز اميدواري كرد روابط دو كشور در سال جديد شاهد پيشرفت قابل توجهي باشد.
وزير امور خارجه چين با راهبردي توصيف كردن روابط تهران- پكن، ابراز اميدواري كرد كه گسترش همكاري هاي دو كشور موجب ارتقاي مناسبات دوطرف در زمينه هاي مختلف گردد.
جليلي همچنين در ديدار با جمعي از محققان و صاحبنظران سياسي در مؤسسه تحقيقات بين المللي چين در پكن درباره برنامه صلح آميز هسته اي كشورمان تصريح كرد: اعمال بيش از سه هزار نفر روز بازرسي از تأسيسات هسته اي ايران و نظارت كامل آژانس بر فعاليت هاي ايران و 21بار اذعان مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي در تأييد صلح آميز بودن و انحراف نداشتن برنامه هاي هسته اي ايران ثابت مي كند تهران به تكاليف خود در اعتمادسازي و رعايت مقررات بين المللي كاملاً عمل كرده است و آژانس بين المللي انرژي اتمي وظيفه دارد از حقوق ملت ايران در اين زمينه حمايت كند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران تهديدها براي اعمال فشار و تحريم ايران را بي اثر خواند و علت مخالفت تهران با پيشنهاد آمريكا، روسيه و فرانسه مبني بر تبادل سوخت را ناعادلانه و غيرمنطقي بودن روش هاي آنها اعلام كرد و گفت: نياز ايران به سوخت هسته اي با غناي 20درصد براي رآكتور تحقيقاتي تهران و توليد داروهاي ضروري و حياتي براي 850 هزار بيمار سرطاني از يك سو و مانع تراشي برخي كشورها براي تأمين اين نياز سبب شد تهران با نظارت كامل آژانس بين المللي انرژي اتمي و رعايت كامل مقررات براي توليد سوخت با غناي 20درصد وارد عمل شود و با موفقيت آن را توليد كند.
در اين ديدار كه دو ساعت به طول انجاميد، «چوشين» رئيس مؤسسه تحقيقات بين المللي چين با قدرداني از سخنان روشنگرانه دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران، دلايل تهران را براي دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي منطقي و قابل دفاع خواند و گفت: وظيفه تمام محققان و پژوهشگران بين المللي بايد تلاش هماهنگ و گسترده براي اصلاح مناسبات بين المللي باشد تا اهداف انسان دوستانه اي نظير برچيدن سلاح هاي هسته اي و كشتار جمعي كه آرزوي بشر است، تحقق يابد.
دعوت چين به كنفرانس بين المللي خلع سلاح در تهران
جليلي همچنين در ديدار با «داي بين گوان» عضو ارشد شوراي دولتي چين با اشاره با گستره رايزني ها و همكاري هاي ايران و چين در زمينه هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي، گفت: همكاري هاي تهران و پكن در ابعاد گوناگون راهبردي است و براي تأمين منافع ملت هاي منطقه ضروري است.
وي به ابتكار ايران در برگزار ي كنفرانس بين المللي خلع سلاح در اواخر فروردين ماه در تهران و با شعار انرژي صلح آميز هسته اي براي همه و سلاح هسته اي براي هيچ كس اشاره كرد و گفت: ميزان مشاركت هر كشور در اين كنفرانس نشانه جدي بودن آنها در خلع سلاح و عدم اشاعه است.
داي بين گوان عضو ارشد شوراي دولتي چين هم با اشاره به جايگاه مهم ايران در منطقه، ايفاي نقش تهران در عرصه هاي بين المللي را بسيار سازنده خواند و گفت: چين و ايران مشتركات فراواني براي دستيابي به اهداف خود در جهت توسعه و پيشرفت ملت ها در اختيار دارند.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14