(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 14 فروردین 1389- شماره 19609
 

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
همت و كار مضاعف براي مبارزه با فقر، فساد و بي عدالتي
رهبر انقلاب در پيام نوروزي: 1389، سال «همت مضاعف و كار مضاعف» است
همسر آيت الله منتظري درگذشت
اخبار ادبي و هنري



رهبر انقلاب در اجتماع پرشور زائران حرم رضوي(ع) تبيين فرمودند
همت و كار مضاعف براي مبارزه با فقر، فساد و بي عدالتي

رهبرمعظم انقلاب حوادث 8 ماهه 22خرداد تا 22 بهمن سال 88 را آغاز فصل تازه اي در بصيرت ملت ايران خواندند و تاكيد كردند كه اين فصل پرافتخار و پرعبرت زمينه بسيار مهمي است كه بايد براساس آن حركت كرد.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، در اولين روز سال نو در اجتماع عظيم زائران و مجاوران حرم مطهر ثامن الحجج حضرت علي بن موسي الرضا(ع)، با تشريح زمينه ها و عرصه هاي مختلف تحقق شعار سال جديد يعني «همت مضاعف، كار مضاعف»، به تبيين عوامل و ضروريات دهه پيشرفت و عدالت پرداختند و با تجليل از وحدت و يكپارچگي ملت در مقابل تلاشهاي دشمنان در حوادث پس از انتخابات تاكيد كردند به فضل الهي، از اين پس نيز سرنوشت ملت و كشور، پيروزي و پيشرفت و سرنوشت دشمنان شكست و عقب ماندگي خواهد بود.
ايشان در اين اجتماع پرشور با تبريك مجدد حلول سال نو و عيد نوروز، «ايمان به پروردگار و تعاليم انبياء» را اساس و شاخص عمده جمهوري اسلامي خواندند و با استناد به آيات مختلف قرآن كريم خاطرنشان كردند: ايمان به خدا و عمل به تعاليم اسلامي، ضمن تعالي معنوي و آرامش روحي، سعادت دنيوي و مادي بشر را نيز تامين مي كند و جوامع انساني را به رفاه و پيشرفت مي رساند و به همين علت، مباني نظام اسلامي براين شاخص اصلي استوار شده است.
حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به نامگذاري سال 1389، به نام سال همت مضاعف، كار مضاعف، افزودند: شعارهاي هر سال، نمايشي و تشريفاتي نيست و طبعاً همه مشكلات را هم حل نمي كند بلكه انگشت اشاره اي است كه راه و روش را نشان مي دهد كه امسال نيز با توجه به اهداف بلندتر ملت و كشور، بايد همتي برتر فراهم آورد و كارهاي بيشتر و جدي تر انجام داد.
رهبر انقلاب اسلامي، با اشاره به برخي اقدامات و تحقيقات مسئولان در سال گذشته براي اصلاح الگوي مصرف افزودند: تا تحقق اين هدف، فاصله فراواني داريم اما مهم اين است كه اين شعار اساسي را دنبال كنيم چرا كه تا الگوي مصرف اصلاح نشود، مشكلات همچنان وجود خواهد داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي، علم و تحقيق را يكي از مهمترين عرصه هاي تجلي عملي شعار امسال دانستند و افزودند: دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي در همه زمينه ها، اهداف بلندي را مدنظر قرار دهند و با همت برتر و كار متراكم تر، بسوي اين اهداف افتخار آفرين حركت كنند تا ايران عزيز، پس از گذشت چند دهه، به مرجع علمي جهانيان تبديل شود.
ايشان، همت مضاعف و كار مضاعف در استفاده بهينه از منابع و امكانات موجود را موجب رفاه و رونق زندگي ملت برشمردند و در همين زمينه لايحه هدفمند كردن يارانه ها را، بسيار مهم خواندند.
رهبرانقلاب اسلامي با تاكيد بر همكاري قواي مجريه و مقننه در اين مسئله مهم، خاطرنشان كردند از يك طرف بار اجراي اين هدف بزرگ بر دوش دولت است بنابراين همه دستگاهها از جمله دستگاه قانونگذاري بايد به دولت كمك كند، از طرف ديگر دولت نيز بايد به آنچه مراحل قانوني را گذرانده و قانون شده است عمل كند تا در سايه همدلي و همكاري قوا، پروردگار نيز ياري خود را شامل حال مسئولان نمايد.
كيفيت بخشيدن به توليدات داخلي بگونه اي كه محصولات تلاش كارگر ايراني قابل رقابت با اجناس خارجي باشد و توجه ويژه به مسئله سلامت مردم در برنامه ريزيهاي مختلف از جمله برنامه پنجساله پنجم، نكات ديگري بود كه حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين ابعاد و زمينه هاي مختلف شعار امسال به آنها اشاره كردند.
ايشان در زمينه سلامت عمومي، همت مضاعف و كار مضاعف در زمينه ورزش همگاني را موجب نشاط، تحرك و آمادگي بيشتر جامعه براي تلاش و پيشرفت فردي و عمومي برشمردند.
رهبرمعظم انقلاب، سرمايه گذاري و كارآفريني را از ديگر عرصه هاي تحقق شعار سال جديد دانستند و افزودند: كساني كه سرمايه و امكانات دارند با همت بهتر و پرهيز از اسراف و بيهوده خرجي، دارايي خود را در راه كارآفريني و سرمايه گذاري بكار گيرند.
حضرت آيت الله خامنه اي، «توليد فكر، كتابخواني و افزايش معلومات عمومي» را از ديگر عرصه هايي دانستند كه نيازمند همت مضاعف و كار مضاعف است.
ايشان در همين زمينه خاطرنشان كردند ايجاد كرسي هاي آزادانديشي در دانشگاهها و حوزه ها مي تواند جريان سياسي فكري بسيار با ارزشي در جامعه بوجود آورد.
رهبرمعظم انقلاب، مبارزه با فقر و فساد و بي عدالتي را مهمترين عرصه نيازمند «همت بالاتر و كار متراكم تر» خواندند و بر تلاش بي وقفه براي تحقق اين هدف اساسي تاكيد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي، همچنين تجلي رشد و آگاهي ملت را در حوادث 8 ماهه 22خرداد تا 22بهمن سال 88، آغاز فصل تازه اي در بصيرت ملت خواندند و افزودند: اين فصل پرافتخار و پرعبرت، زمينه بسيار مهمي است كه بايد براساس آن و با همت مضاعف و كار مضاعف حركت كرد.
ايشان با استناد به عملكرد هوشيارانه ملت در حوادث پس از انتخابات، سال 88 را سال ملت و سال حضور درخشان و پيروزمندانه ملت دانستند و افزودند: حضور 40 ميليوني، پرشور و تاريخي ملت و مشاركت بيش از 80 درصدي مردم در انتخابات، رويدادي بسيار مهم و از جلوه هاي مشروعيت نظام بود و تحليلگران و سياستمداران جهاني حتي اگر در ظاهر اين واقعيت درخشان را كتمان كنند مي فهمند كه ملت ايران پاي حرف خود ايستاده و پس از 30 سال همچنان پايبند به مباني نظام است.
حضرت آيت الله خامنه اي، اسلاميت و جمهوريت نظام را تفكيك ناپذير خواندند و درباره حوادث پس از انتخابات افزودند: بنده كسي را متهم نمي كنم اما هندسه كار دشمن را مي شناسم و تشخيص مي دهم، همچنانكه ذهن مردم و تحليلگران مستقل، صادق و تيزبين نيز با تامل در شكل و روند اين حوادث، آن را به عوامل خارجي منتسب كردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به اجراي نقشه هاي مشابه و از پيش طراحي شده بيگانگان در برخي كشورهاي ديگر افزودند: اين واقعيات نشان مي دهد كه وقتي مستكبران از يك كشور ناراضي هستند منتظر فرصت انتخابات مي مانند تا در صورت پيروز شدن افرادي كه مورد نظر آنها نيستند با كشاندن عده اي به خيابانها، اوضاع را برهم بزنند و حتي در صورت لزوم با ايجاد اغتشاش و آشوب، نتيجه قانوني انتخابات را با خشونت تغيير دهند.
حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به پيروزي ملت در آزمون بزرگ و مهم حوادث پس از انتخابات، افزودند: تلاش براي تغيير نتيجه انتخابات بروز خشونت و اغتشاش، خلاف شرع و قانون بود و پيروزي هوشمندانه ملت در اين حوادث، عبرت و درسهاي فراواني در برداشت.
ايشان، تقسيم ملت به «دو گروه اقليت و اكثريت» و «برنده و بازنده» و قرار دادن آنها در مقابل يكديگر را نقشه واضح بيگانگان براي ايجاد دودستگي در ملت دانستند و افزودند: در اين ميان عده اي اغتشاشگر هم وارد ميدان شدند تا با تحقق خواست دشمن، جنگ داخلي در ايران براه بيافتد اما ملت، هوشيار بود و آنان را ناكام گذاشت.
رهبرانقلاب اسلامي افزودند: در روز انتخابات، مردم به دو گروه 14 ميليوني و 24 ميليوني تقسيم شدند و هر كس به فرد مورد نظر خود راي داد اما اين دو گروه پس از مدتي نه چندان طولاني و هنگامي كه نقشه بيگانگان را ديدند با هم يكي شدند و همه ملت، بيدار و يكپارچه در مقابل دشمنان، شورشگران و اغتشاشگران ايستادند.
حضرت آيت الله خامنه اي، حمايت دشمنان اسلام و ايران از اغتشاشگران را يادآور شدند و خاطر نشان كردند اگر آمريكايي ها، انگليسي ها و صهيونيستها مي توانستند براي تحقق نقشه شوم شان نيرو وارد خيابانهاي تهران كنند، يقيناً اين كار را مي كردند اما مي دانستند كه اين كار به ضررشان تمام مي شود لذا در صحنه سياسي و تبليغاتي وارد شدند تا شايد بتوانند با حمايت از آشوبگران، افكارعمومي داخلي و خارجي را منحرف كننند اما نتوانستند.
رهبرانقلاب اسلامي، حضور متحد و پربصيرت ملت در حماسه 9 دي و 22 بهمن را قوي ترين و آخرين ضربه ملت به بيگانگان دانستند و افزودند: در اين دو حادثه عظيم، همه كساني كه به نامزدهاي مختلف راي داده بودند با شعار واحد، وارد صحنه شدند و اتحاد و پيروزي ملت را در پيمودن راه انقلاب و صراط مستقيم متجلي ساختند.
حضرت آيت الله خامنه اي، در بخش ديگري از سخنانشان در اجتماع عظيم زائران و مجاوران حرم رضوي به بازخواني ضروريات و لوازم دهه چهارم انقلاب اسلامي يعني دهه پيشرفت و عدالت پرداختند و افزودند: با توجه به واقعيات كشور و فراهم آمدن زيرساختهاي لازم، اين دهه، زمان مناسبي براي برداشتن گامهاي بلند در تحقق اين دو مقوله اساسي و تاريخي است.
ايشان، توجه به «پيشرفت و عدالت» را در همه برنامه ريزيها و اقدامات مسئولان ضروري دانستند و در تشريح زمينه هاي مناسب موجود افزودند: ايجاد زيرساختهاي «اقتصادي، ارتباطي و مواصلاتي»، پيشرفتهاي خيره كننده علمي و فناوري كه در برخي زمينه ها ايران را در رديف 10 يا 8 كشور اول جهان قرار داده است، «اعتبار، اقتدار و اثرگذاري» منطقه اي و بين المللي نظامي اسلامي، 30 سال تجربه خدمتگزاري و مديريت كشور و سند بسيار با ارزش چشم انداز 20 ساله از جمله زيرساختهايي است كه امكان حركتي عظيم در روند پيشرفت و عدالت را فراهم كرده است.
رهبرانقلاب اسلامي، نسل جوان «تحصيل كرده، پرانرژي، پرانگيزه و داراي اعتماد به نفس» را از پشتوانه ها و زمينه هاي اصلي حركت كشور به سمت دو هدف عظيم پيشرفت و عدالت دانستند و افزودند: جوان ايراني، امروز احساس توانايي مي كند و اين از نشانه هاي اعتماد به نفس ملي است.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنانشان در اجتماع زائران و مجاوران حرم حضرت امام رضا(ع)، به تبيين موانع پيش روي ملت پرداختند و افزودند: ايران اسلامي نيز همچون ديگر كشورها دشمناني دارد اما برخلاف دولت آمريكا كه با تنفر و دشمني ملت ها روبروست، جمهوري اسلامي ايران با دشمني دولت هاي مستكبر و زورگو، سرمايه داران صهيونيست و دشمنان بشريت مقابله مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي، تدبير و شجاعت را دو عنصر كاملاً ضروري در مقابله با دشمنان ملت برشمردند و افزودند:اگر شجاعت نباشد و مسئولان در مقابل تحركات و چهره هاي عبوس مستكبران خود را ببازند بي ترديد كشور شكست خواهد خورد، همچنانكه اگر تدبير و هوشياري نباشد ممكن است دشمن با فريب و حيله گري، اهداف خود را محقق سازد.
رهبر انقلاب اسلامي، آگاهي و شناخت برنامه هاي واقعي دشمن و تصميم گيري صحيح و به موقع در مقابل طرح ها و تحركات بيگانه را، مفهوم تدبير و هوشياري خواندند و خاطرنشان كردند، صهيونيست ها، آمريكا و ديگر دشمنان ملت گاه در لباس گرگ و گاه در لباس روباه ظاهر مي شوند، همچنانكه برخي مواقع با چهره اي خشن و خصمانه و برخي اوقات با چهره اي فريبگرانه حركت مي كنند.
ايشان با يادآوري سخنانشان در اولين روز سال گذشته افزودند: همانگونه كه گفته شد مسئولان نظام با هوشياري، دست به ظاهر دراز شده رئيس جمهور جديد آمريكا را تحت نظر گرفتند تا بفهمند آيا در زير دستكش مخملي، پنجه چدني پنهان نشده است كه متأسفانه همان اتفاق رخ داد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به ادعاهاي «آشكار و پنهان» و ارسال نامه و پيام دولت آمريكا درباره علاقمندي به ايجاد روابط عادلانه با جمهوري اسلامي افزودند: همه اين ادعاها، در عمل برعكس از آب درآمد و رئيس جمهور آمريكا در قضاياي بعد از انتخابات، بدترين موضع را گرفت و حمله كنندگان به مردم، و اغتشاشگران را جنبش مدني معرفي كرد و ناخواسته ماهيت اهداف خود را آشكار ساخت.
ايشان با انتقاد شديد از ادعاهاي دروغين دولت آمريكا مبني بر حمايت از حقوق مدني و دمكراسي افزودند: دولت آمريكا حركت عظيم ملت ايران را در انتخابات و فرياد يكپارچه اين ملت را در عرصه هاي مختلف ناديده مي گيرد و با ادامه اقدامات خود در كشتار «مردم افغانستان و عراق» و حمايت از قاتلان كودكان فلسطيني در غزه، از حقوق بشر دم مي زند اما واقعيات نشان مي دهد كه اين دولت اصولاً در موقعيتي نيست كه از دمكراسي و حقوق بشر حرف بزند.
ايشان تأكيد كردند: بارديگر به همه دولت هايي كه با خوي استكبار با ملت و جمهوري اسلامي مواجه مي شوند اعلام مي كنيم كه ملت و مسئولان ايراني، آنها را مطرود و محكوم مي دانند و ماهيت آنها را در هر لباسي كه باشند مي شناسند و هرگز از منافع ملت و روند پيشرفت ايران قدمي كوتاه نخواهند آمد.
رهبر انقلاب اسلامي در پايان سخنانشان تأكيد كردند: به فضل الهي و در پرتو هوشياري، شجاعت، تدبير، اتحاد و ايستادگي ملت عظيم الشأن ايران، دشمنان قادر به ضربه زدن به نظام اسلامي و جدا كردن ملت از نظام نخواهند بود و پيروزي و پيشرفت، آينده روشن تر اين ملت و كشور را رقم خواهد زد.
ديدار رؤساي جمهور شركت كننده در جنبش جهاني نوروز
با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب همچنين 7 فروردين ماه در ديدار رؤساي جمهور و نمايندگان كشورهاي شركت كننده در جنبش جهاني نوروز در تهران، نوروز را مناسبتي برجسته از لحاظ معنوي، ملي و بين المللي و حامل ارزش هاي ممتاز دانستند و تأكيد كردند: عيد نوروز نماد نوآوري، طراوت، جواني، نشاط و تحكيم روابط دوستي و مهرباني ميان دوستان و آشنايان است.
در اين ديدار كه آقاي احمدي نژاد و رؤساي جمهور افغانستان، تاجيكستان، عراق و وزير امور خارجه آذربايجان حضور داشتند، حضرت آيت الله خامنه اي، قرار گرفتن عيد نوروز با چنين ارزش هاي والايي به عنوان آغاز سال نو در ميان برخي ملت ها را يك امتياز براي آن ملت ها برشمردند و افزودند: باوجود آنكه عيد نوروز يك جشن ملي است و جزو اعياد ديني محسوب نمي شود اما در روايات متعددي از نوروز تجليل شده و به همين دليل نوروز فرصتي براي ياد خدا و اظهار عبوديت انسان ها در مقابل پروردگار شده است.
ايشان خاطرنشان كردند: برهمين اساس در ايران بنا بر يك رسم ديرينه، مردم به هنگام روز نوروز و لحظه تحويل سال، در اماكن زيارتي و عبادتگاه ها حضور مي يابند و از خداوند خير و بركت و سالي نيكو، طلب مي كنند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ثبت بين المللي عيد نوروز تأكيد كردند: اين ثبت جهاني درواقع مي تواند نوعي انتقال فرهنگ و هديه از جانب ملت هايي كه نوروز را گرامي مي دارند به ملت هاي ديگر به ويژه غرب باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در شرايطي كه متأسفانه جريان فرهنگي همواره از غرب به شرق است، ثبت بين المللي نوروز فرصت انتقال و صدور ارزش هاي والاي فرهنگي شرق به ملت هاي غربي است.
ايشان با قدرداني از ابتكار رئيس جمهور و دولت محترم در برپايي مراسم جشن جهاني نوروز در تهران خاطرنشان كردند: اين مراسم و استمرار آن مي تواند زمينه مناسبي براي هرچه نزديك تر كردن دولت ها و ملت هاي منطقه به يكديگر باشد.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به تلاش برخي قدرت هاي بزرگ براي بحران آفريني ميان ملت ها و القاي تقابل منافع ملت ها در منطقه تأكيد كردند: واقعيت آن است كه منافع ملت هاي منطقه نه تنها در تقابل با يكديگر نيست بلكه هم افزاي يكديگر است.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه ملت هاي منطقه مي توانند يك مجموعه با ارزش و والاي فرهنگي تشكيل دهند، افزودند: جمهوري اسلامي ايران از تقويت روابط و همكاري ها ميان كشورهاي منطقه و همسايه كه داراي فرهنگ مشترك هستند، استقبال مي كند و پيشرفت و ارتقاي هريك از كشورهاي همسايه را به سود خود و مايه سرافرازي مي داند.
بازديد از نمايشگاه
توانمندي هاي صنعت خودروسازي
بازديد از نمايشگاه توانمندسازي صنعت خودروسازي در نهم فروردين از ديگر برنامه هاي رهبر معظم انقلاب در ايام نوروز بود.
حضرت آيت الله خامنه اي با حضور در يكي از مراكز بزرگ صنعتي از نزديك در جريان بخشي از توانمندي هاي صنعتي كشور به ويژه در حوزه صنعت خودروسازي و توليد موتور ملي قرار گرفتند.
در اين بازديد كه حدود 3 ساعت به طول انجاميد و تعدادي از وزرا و مديران بخش صنعت و معدن حضور داشتند، كارشناسان مربوطه در هر بخش توضيحات لازم را ارائه كردند.
خط توليد موتور ملي خودرو از جمله بخش هايي بود كه مورد بازديد رهبر انقلاب اسلامي قرار گرفت. دراين خط توليد، نحوه توليد بخش هاي مختلف موتور ملي و آزمون هاي آن از نزديك به نمايش گذاشته شد.
ايشان سپس در جمع مديران و كارشناسان صنعت معدن كشور با اشاره به اهميت بسيار بالاي استقلال و پيشرفت صنعتي، در اعتلا و رشد ايران اسلامي، حركت كشور در بخش هاي مختلف ازجمله صنعت را رو به جلو دانستند و تأكيد كردند: باوجود پيشرفت هاي ارزشمند در صنعت كشور اما بايد با كار، تلاش و پيگيري دوچندان و خستگي ناپذير و تكيه بر دانش و علم، و ارتقاي كيفيت محصولات داخلي، يك حركت جهشي در بخش صنعت انجام شود.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: يك توهم خطرناكي از قبل وجود داشت مبني بر اينكه ميان زندگي عقلاني و توسعه يافتگي با پايبندي به ارزش هاي معنوي، اخلاقي و ديني تقابل و تضاد وجود دارد ولي جمهوري اسلامي ايران اين توهم را باطل كرد.
معظم له، در ادامه نكاتي را در خصوص بخش صنعت كشور به ويژه صنعت خودرو يادآور شدند.
تنظيم سياستهاي بازرگاني به منظور جلوگيري از واردات بي رويه يكي از نكات مهمي بود كه ايشان تاكيد ويژه اي بر آن داشتند.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: فراواني و ارزاني خوب است اما از آن مهمتر رشد صنعت داخلي است و نبايد به استناد دلايل عمدتاً واهي دروازه را به روي واردات باز كرد.
ايشان ضمن اظهار ناخرسندي از سياست هاي واردات خودرو و بعضي از تصميماتي كه در اين زمينه گرفته شده است تأكيد كردند: عموماً فلسفه و منطقي كه براي افزايش واردات مطرح مي شود، بالا بردن كيفيت محصولات داخلي است اما براي اين هدف گزينه هاي بهتري هم وجود دارد كه يكي از آنها اعمال سياست ها و ضوابطي براي بالا بردن كيفيت محصولات داخلي است.
حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به ديدگاه اسلام در خصوص حفظ محيط زيست، رعايت استاندارد هاي زيست محيطي را در محصولات صنعتي به ويژه توليدات خودرو بسيار مهم دانستند و تأكيد كردند: براي رسيدن به پيشرفت صنعتي نبايد از كار، تلاش و پيگيري مستمر خسته شد زيرا فرداي كشور و ملت ايران در گرو ابتكار، هوشمندي و پيگيري خستگي ناپذير صنعتگران و مديران بخش هاي صنعتي است.
رهبر انقلاب اسلامي با تاكيد بر اهميت پيگيري مستمر افزودند: دولت كنوني، دولتي فعال، پيگير، با همت و دلسوز است و زمينه مساعدي براي تلاش و كار خستگي ناپذير در بخش هاي مختلف به ويژه صنعت وجود دارد.
حضور در يادمان
منطقه عملياتي فتح المبين
حضور در محل يادمان عمليات غرورآفرين فتح المبين در روز يازدهم فروردين يكي ديگر از برنامه هاي رهبر معظم انقلاب در ايام نوروز بود.
حضرت آيت الله خامنه اي، ياد و خاطره رشادت ها و دلاورمردي هاي رزمندگان غيور اسلام در اين عمليات ظفرمند كه در سال 1361 در منطقه عملياتي دشت عباس انجام شد را گرامي داشتند.
ايشان در جمع كاروان هاي راهيان نور كه براي بازديد از اين منطقه عملياتي دوران دفاع مقدس، به محل يادمان عمليات فتح المبين آمده بودند، در سخناني با تجليل از فداكاري، ايستادگي، هوشمندي و عزم راسخ نسل جوان دوران دفاع مقدس تأكيد كردند: تنها راه سعادت دنيا و آخرت ملت ايران، ادامه همان راه با حفظ شجاعت، بصيرت، تدبير، عزم راسخ و اراده مستحكم مبني بر باور و ايمان اسلامي است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي اهداف خود از حضور در مناطق عملياتي دوران دفاع مقدس را گراميداشت فداكاري و ايستادگي رزمندگان اسلام و شهداي والامقام و قدرداني از ايثار و جانفشاني مردم عزيز خوزستان در يكي از حساس ترين و سخت ترين شرايط كشور دانستند و افزودند: مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس در صف اول رزمندگان بودند و پيوستگي آنان با ايران اسلامي آنچنان بود كه وسوسه هاي قومي و زباني دشمن بعثي هم نتوانست اين پيوند مستحكم را سست كند.
حضرت آيت الله خامنه اي مناطق عملياتي دوران دفاع مقدس را زيارتگاه خواندند و يكي ديگر از دلايل حضور خود در اين مناطق را قدرداني از زائران و بازديدكنندگان اين مناطق برشمردند و تأكيد كردند: اين سنت بسيار ستودني و حركت با بركت كه از چند سال پيش در قالب كاروان هاي راهيان نور آغاز شده، بايد همچنان ادامه يابد.
ايشان خاطرنشان كرد: ملت ايران هرگز نبايد مقطع حساس، تاريخي و پرافتخار دوران دفاع مقدس را فراموش كند زيرا آن مقطع يك تجربه گران سنگ است.

 



رهبر انقلاب در پيام نوروزي: 1389، سال «همت مضاعف و كار مضاعف» است

حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در پيام نوروزي خود، سال 1389 را سال همت مضاعف و كار مضاعف ناميدند.
متن پيام معظم له به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
«يا مقلب القلوب والابصار، يا مدبر الليل و النهار»؛ اي دگرگون كننده دلها و ديدها! اي سامان دهنده به روز و شب! «يا محول الحول و الاحوال»؛ اي گرداننده سالها و دلها و حالها! «حول حالنا الي احسن الحال»؛ حال ما را به بهترين حالها تبديل فرما.
تبريك عرض مي كنم عيد سعيد نوروز و آغاز سال نو را - كه آغاز بهار و سرزندگي طبيعت است- به همه هم ميهنان عزيز كه در سراسر كشور پهناور عزيز ما زندگي مي كنند و همچنين به همه ايرانياني كه در هر نقطه اي از جهان هستند و چشم اميد و انتظار به كشور عزيزشان دوخته اند؛ بخصوص به جوانان و مردان و زنان از جان گذشته اي كه براي هدفهاي عالي انقلاب و كشور فداكاري هاي بزرگي را انجام دادند؛ از جان خودشان مايه گذاشتند و جوانان خود را تقديم انقلاب و سربلندي كشور كردند؛ به خانواد ه هاي عزيز شهيدان، به جانبازان و خانواده هاي فداكار آنها و به همه ايثارگران و كساني كه براي سربلندي كشور تلاش مي كنند و كار انجام مي دهند و درود و سلام مي فرستم به روح مطهر امام بزرگوارمان كه سلسله جنبان اين حركت عظيم مردمي و مايه پيشرفت و اعتلاي كشور بزرگ اسلامي ايران بوده اند.
عيد نوروز، آغاز رويش است. اين رويش همچنان كه در طبيعت محسوس است، مي تواند در دلهاي ما و جانهاي ما و حركت رو به پيشرفت ما نيز خود را مجسم و نمايان كند. نگاهي بيندازيم به سال 88 كه اكنون به پايان آن رسيده ايم. اگر بنا باشد سال 88 در يك جمله تعريف شود، به نظر من عبارت است از: سال ملت ايران، سال عظمت و پيروزي اين ملت بزرگ، سال حضور تاريخي و اثرگذار اين ملت در عرصه هايي كه به سرنوشت انقلاب بزرگمان و به سرنوشت كشورمان بستگي داشت و منتهي مي شد.
در آغاز سال 88 مردم با حضور بي سابقه خود انتخاباتي را ساماندهي كردند كه در تاريخ انقلاب ما - و البته در تاريخ طولاني كشور ما - سابقه نداشت و يك نقطه برجسته و اوج به حساب مي آمد. در طول ماه هاي بعد از انتخابات هم مردم در امتحاني بزرگ، در حركتي عظيم و سرنوشت ساز، حضور خود، اراده خود، ايستادگي خود، عزم ملي خود و بصيرت خود را نشان دادند.
تفسير كوتاهي كه از حوادث بعد از انتخابات در طول چند ماه مي شود ارائه كرد، عبارت از اين است كه دشمنان كشور و دشمنان نظام جمهوري اسلامي بعد از گذشت سي سال، همه تلاش خود و توان خود و نيروهاي خود را متمركز كرده اند براي اينكه بتوانند اين انقلاب را از درون شكست بدهند. ملت در مقابل اين توطئه بزرگ، اين حركت خصمانه، با آگاهي و بصيرت و عزم و ايستادگي بي نظيري توانست دشمن را به شكست بكشاند. تجربه اي كه در اين هشت ماه بعد از انتخابات تا بيست و دوم بهمن بر اين ملت و بر اين كشور گذشت، تجربه اي پر از درس، پر از عبرت و حقيقتاً مايه سربلندي ملت ايران است.
در سال 88 ملت خوش درخشيد؛ مسئولين هم تلاش هاي ارزنده و بزرگي را انجام دادند. اين تلاش ها در حد خود، تلاش هاي باارزشي است؛ موجب تقدير است. بر همه ناظران منصف فرض است كه از اين تلاش ها، از اين زحمات و كار و كوششي كه براي عمران و آباداني و پيشرفت كشور در عرصه هاي مختلف انجام گرفت، قدرداني كنند. در عرصه علمي، در عرصه صنعتي، در فعاليتهاي اجتماعي، در سياست خارجي، در بخشهاي مختلف، مسئولين كشور كارهاي بزرگي را انجام داده اند. خداوند به همه آنها اجر عنايت كند و توفيق پيشرفت مرحمت بفرمايد.
آنچه كه از ملاحظه وضعيت موجود كشور و ظرفيت هاي عظيمي كه در دل اين كشور و ملت بزرگ نهفته است، مي شود به دست آورد، اين است كه آنچه ما انجام داده ايم، آنچه مسئولين و مردم انجام داده اند، در مقابل آنچه كه ظرفيت عظيم اين كشور براي پيشرفت و رسيدن به عدالت است، كار بزرگي نيست، بايد تلا ش ها را بيش از آنچه كه در گذشته انجام داده ايم، همه انجام بدهند و خود را موظف بدانند.
در اين دعائي كه در آغاز هر سال، در هنگام تحويل، همه مي خوانيم، اين فقره جالب توجه است كه مي فرمايد: «حول حالنا الي احسن الحال».نمي فرمايد ما را به روز نيكي، حال نيكي برسان؛ به پروردگار عرض مي كند ما را به بهترين حالها، به بهترين روزها، به بهترين وضعيت ها برسان. همت والاي انسان مسلمان همين است كه در همه عرصه ها به بهترين ها دست پيدا كند.
امسال براي اينكه ما بتوانيم آنچه را كه دراين دعاي شريف به ما تعليم داده شده است و وظيفه ماست، انجام بدهيم، براي اينكه بتوانيم بر طبق اقتضائات كشور و ظرفيت هاي كشور حركت كنيم، احتياج داريم به اينكه همت خودمان را چند برابر كنيم؛ كار را متراكم تر و پرتلاش تر كنيم. من امسال را به عنوان سال «همت مضاعف و كار مضاعف» نامگذاري مي كنم.به اميد اينكه در بخشهاي مختلف، بخشهاي اقتصادي، بخشهاي فرهنگي، بخشهاي سياسي، بخشهاي عمراني، بخشهاي اجتماعي،در همه عرصه ها، مسئولين كشور به همراه مردم عزيزمان بتوانند با گامهاي بلندتر، با همت بلندتر، با كار بيشتر و متراكم تر، راه هاي نرفته اي را بپيمايند و به هدفهاي بزرگ خود ان شاء الله نزديكتر شوند. ما به اين همت مضاعف نيازمنديم. كشور به اين كار مضاعف نيازمند است.
بايد به خداي متعال توكل كنيم؛ از خداي متعال استمداد كنيم و بدانيم كه زمينه براي كار، زياد است. دشمنان، دشمن علم و ايمان جامعه ما هستند. علم و ايمان را به صورت مضاعف در ميان خودمان بايد تقويت كنيم. ان شاء الله راه ها هموار خواهد شد؛ موانع، كوچك خواهد شد و كمك الهي و نصرت الهي، ملت ما و كشور ما و مسئولين ما را همراه و زير سايه خود خواهد داشت.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

 



همسر آيت الله منتظري درگذشت

همسر مرحوم آيت الله حسينعلي منتظري صبح هفتم فروردين سال 89 درگذشت.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، خانم رباني همسر آيت الله حسينعلي منتظري صبح هفتم فروردين در قم به علت كهولت سن در منزلش درگذشت.
گزارش خبرگزاري ها حاكي است با حضور جمعي از علما، دانشجويان و جمعي از مردم قم مراسم تشييع پيكر همسر آيت الله منتظري صبح 8فروردين انجام شد.
در اين مراسم علاوه بر خانواده و فرزندان آيت الله منتظري، تني چند از علما هم حضور داشتند.
آيت الله شبيري زنجاني در صحن آيينه حرم حضرت فاطمه معصومه (س) بر پيكر حاجيه خانم رباني نماز خواند.پيكر حاجيه خانم «ماه سلطان رباني» همسر آيت الله منتظري در قطعه ايثارگران گلزار شهداي علي بن جعفر «ع» قم به خاك سپرده شد.

 



اخبار ادبي و هنري

انتقاد وزير ارشاد از پيام نوروزي اوباما
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نسبت به پيام نوروزي رئيس جمهور آمريكا واكنش منفي نشان داد و اين پيام را رياكارانه و در تعارض با عمل اين سياستمدار جنگ طلب دانست.
سيدمحمد حسيني در آيين جشن نوروزي كه با حضور گروهي از دانشجويان و اساتيد زبان و ادبيات فارسي و ايران شناسان چيني در تالار مولاناي سفارت ايران در پكن برگزار شد، با اشاره به پيام نوروزي «باراك اوباما» رئيس جمهور آمريكا كه در آن به شعر «بني آدم اعضاي يكديگرند...» اشاره شد، گفت: اكنون اين پرسش مطرح است كه آيا آمريكا به محتوا و مضمون اين اشعار اعتقادي دارد يا خير؟
وي افزود: آيا رئيس جمهور آمريكا به مردم بي دفاع غزه، فلسطين، لبنان، عراق و افغانستان با نظرداشت اين ابيات مي نگرد يا خير؟ وزير ارشاد لشگركشي آمريكا در كشورها و مناطق يادشده را مورد انتقاد قرار داد و گفت: به نظر مي رسد آمريكا و همپيمانان اين كشور آنجا كه لازم باشد بي رحمانه به ملت هاي مظلوم حمله مي كنند و مقاصد خود را به پيش مي برند.
حمله بي بي سي به هويت ايراني با جعل هويت ابن سينا و خليج فارس
بنگاه سخن پراكني دولت انگليس، بي بي سي با عرب معرفي كردن هويت ابن سينا و استفاده از نامي جعلي به جاي اسم خليج فارس بارديگر رويكرد ضدايراني خود را نشان داد.
تلويزيون «بي بي سي» در يكي از برنامه هاي اين هفته خود باعنوان «تروپيك سرطان» از نقشه اي با نام جعلي «خليج عربي» به جاي نام تاريخي و رسمي پذيرفته شده بين المللي «خليج فارس» استفاده كرده است.
همچنين سايت بي بي سي عربي نيز 6 مي 2009 در گزارشي درباره ساخت يك ربات در امارات متحده عربي، ابوعلي سينا، دانشمند بزرگ ايراني را يك دانشمند عرب معرفي كرد! البته جعل هويت ابن سينا توسط بي بي سي عربي چندروز بعد اصلاح شد و بدون اشاره به ايراني بودن اين دانشمند، عبارت مسلمان جايگزين عنوان عرب شد.
اعتراض هنرمندان به حضور رژيم صهيونيستي در يك جشنواره
سه هنرمند، در اعتراض به حضور آثاري از رژيم صهيونيستي در يك جشنواره سينمايي مصري از حضور در اين جشنواره خودداري كردند.
آسر ياسين، كامله ابوذكري و احمد عاطف سه هنرمند مصري در اعتراض به حضور فيلمي از رژيم صهيونيستي، جشنواره «ديدار با تصوير» را تحريم كردند.
آسر ياسين پس از اعلام خروج خود از اين جشنواره با اشاره به آزادي اين مركز فرانسوي براي انتخاب فيلم هاي جشنواره گفت: من نيز در اتخاذ تصميم هاي خود آزادم و اين تصميم من به علت سياست هاي رژيم صهيونيستي عليه فلسطينيان است. به خصوص كه كارگردان اسرائيلي حاضر در اين جشنواره، در ارتش اين رژيم فعاليت داشته است!
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري نورت مصر در همين حال «كامله ابوذكري» كارگردان مصري دليل خروج خود را مخالفت اش با هرگونه همزيستي با رژيم صهيونيستي عنوان كرد. جشنواره فيلم «ديدار با تصوير» كه از روز هشتم آوريل (19فروردين) به مدت هفت روز در قاهره برگزار مي شود، شاهد حضور 129 فيلم كوتاه، مستند و انيميشن خواهد بود. درهمين حال پيش از اين و پس از خروج احمد عاطف از كميته داوران اين جشنواره مسئولان جشنواره با خروج فيلم صهيونيستي «نيمه طبيعي» به كارگرداني بن رفايين موافقت كرد، اما چند روز پيش وزارت خارجه فرانسه در پي فشار لابي صهيونيستي فرانسه از بازگشت اين فيلم به فهرست فيلم هاي اين جشنواره خبر داد.
حضور گسترده هنرمندان در راهيان نور
رئيس سازمان بسيج هنرمندان كشور گفت: با هماهنگي هاي انجام شده توسط سازمان مركزي و دواير استاني بسيج هنرمندان، مقدمات حضور قريب به 5000 هنرمند در كاروان هاي راهيان نور امسال فراهم شده است.
دكتر حسين قناديان در گفت وگو با ايرنا، ضمن تشريح نحوه حضور و فعاليت كاروان هاي راهيان نور هنرمندان كشور، اظهار داشت: امسال حدود 4000 هنرمند زائر از سوي استان ها و 700 هنرمند به اهتمام سازمان مركزي بسيج هنرمندان از سراسر كشور به زيارت مقتل شهيدان ايران آمده اند.
وي در كنار ساماندهي كاروان هاي هنرمندان از خدمات عمومي بسيج هنرمندان براي ساير زائرين در اين روزها ياد كرد و ادامه داد: هرشب با اجراي برنامه مردان آسماني به 3 تا 5هزار زائر خدمات رساني مي كنيم و افتخار داريم كه با توليد 5 مستند آثار ماندگاري را از زيارت سال 89 توليد كنيم ضمن اينكه گروه هاي تئاتر خياباني در بوستان هاي شهرهاي موردبازديد و همچنين امكاناتي براي خلق حضوري آثار تجسمي براي هنرمندان ازقبيل نقاشي و حجم فراهم شده كه از فعاليت هاي ميداني اين سازمان براي غناي بيشتر اين سنت حسنه ساليانه است.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14