(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 31 خرداد 1389- شماره 19675
 

اردوغان نسبت به توطئه صهيونيست ها براي تخريب وجهه تركيه هشدار داد
50 كشته حاصل درگيري هاي قبيله اي در دارفور
ساركوزي خواستار روابط استراتژيك اروپا با روسيه شد
حماس : سفرهاي منطقه اي فرستاده آمريكا براي نجات اسرائيل از بحران است
حزب الله : اسرائيل آرزوي پيروزي را بايد به گور ببرد
26 شهيد و 56 مجروح در انفجارهاي حومه بغداد
نخست وزير انگليس : مردم حمايت نكنند در جنگ افغانستان شكست مي خوريم
سفر قريب الوقوع كلينتون به اسلام آباد براي تحكيم مناسبات با پاكستان
آغاز شمارش آرا در انتخابات رياست جمهوري لهستان
تجمع اعتراض آميز وكلا مقابل دادگستري مصر
دولت قرقيزستان حالت فوق العاده را تمديد كرد
رايزني هاي فشرده در بغداد براي تشكيل دولت عراق
تروريست هاي «پ ك ك» به تحريك موساد حملات عليه تركيه را شدت بخشيدند



اردوغان نسبت به توطئه صهيونيست ها براي تخريب وجهه تركيه هشدار داد

نخست وزير تركيه نسبت به توطئه لابي هاي صهيونيستي براي تخريب وجهه اين كشور در ميان كشورهاي عربي و مسلمان هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري ها، رجب طيب اردوغان با انتقاد شديد از لابي صهيونيست ها كه تلاش مي كنند، تركيه را از اعراب دور كنند، اظهار داشت: تركيه بيش از آمريكا و اروپا به منطقه خاورميانه توجه دارد.
وي حملات تبليغاتي روزافزون غرب و لابي هاي صهيونيستي بر ضد تركيه را در روزهاي اخير يادآور شد و گفت: اين لابي ها تلاش مي كنند، روابط تركيه و اعراب را تيره و تار نشان دهند و با تحريك اقدامات نژادپرستي وجهه تركيه را نزد اعراب تخريب كنند.
نخست وزير تركيه تاكيد كرد: اين اقدامات تاثيري بر روي دولت تركيه نخواهد گذاشت و با آن به مقابله برخواهد خاست و با هر كسي كه با اعراب دشمني كند، دشمن خواهيم بود.

 



50 كشته حاصل درگيري هاي قبيله اي در دارفور

تعداد 50 نفر در تازه ترين درگيري هاي قبيله اي در دارفور كشته و ده ها نفر ديگر زخمي شدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، درگيري قبيله اي از آنجا آغاز شد كه اعضاي دو قبيله عربي كه داراي اختلافات قبلي بودند با انواع سلاح به جان هم افتادند.
«عزالدين عيسي المنديل»، سخنگوي قبيله الميسريه در مورد دور جديد خشونت ها در منطقه دارفور اظهار داشت: تعدادي از اعضاي قبيله عربي «رزيقات» به سه روستاي ما حمله كردند و درگيري ها تا غروب در منطقه «غرسيله» در دارفور غربي ادامه داشت.بر پايه اين گزارش، سخنگوي قبيله عربي الميسريه خاطرنشان كرد: اين درگيري 50 كشته و 13 زخمي در قبيله ها برجاي گذاشت، اما تاكنون هيچ منبع رسمي اين ادعا را تاييد نكرده است.

 



ساركوزي خواستار روابط استراتژيك اروپا با روسيه شد

سرويس خارجي-
رئيس جمهور فرانسه در ديدار با همتاي روسي خود خواستار توسعه روابط اروپا و روسيه براساس اعتماد متقابل شد.
نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه كه براي شركت در گردهمايي اقتصادي سالانه به سن پترزبورگ روسيه سفر كرده است در ديدار با ديميتري مدودف اظهار داشت: اروپا و روسيه با اتخاذ سياستي روشن، استراتژيك و رابطه اي توام با اعتماد به يكديگر همكاري كنند و به يكديگر نزديك شوند.
وي افزود: دوران جنگ سرد به پايان رسيده و اكنون ديواري وجود ندارد.
ما همسايگان يكديگر هستيم و بايد با يكديگر دوست باشيم و در تمامي زمينه ها به يكديگر نزديك شويم.
مدودف نيز در اين ديدار خواستار بهبود روابط اقتصادي و تجاري دو كشور شد.
گفتني است درجريان سفر ساركوزي به سن پترزبورگ كه دومين شهر بزرگ روسيه پس از مسكو است يك سري توافقنامه ها ميان شركت هاي فرانسوي و روسي در زمينه هاي مختلف از احداث آسمانخراش گرفته تا كشيدن خط لوله گاز در زير دريا به امضا رسيد.

 



حماس : سفرهاي منطقه اي فرستاده آمريكا براي نجات اسرائيل از بحران است

سرويس خارجي-
جنبش حماس سفر اخير جرج ميچل فرستاده ويژه آمريكا به منطقه را در راستاي نجات رژيم صهيونيستي از بحران ناوگان آزادي و تشويق اين رژيم به ادامه جنايات عليه ملت فلسطين ارزيابي كرد.
«اسماعيل رضوان» سخنگوي حماس در اين باره گفت، سفر نماينده ويژه باراك اوباما به خاورميانه براي نجات اسرائيل از فشارهاي بين المللي ناشي از حمله به ناوگان آزادي غزه انجام شد.
وي افزود: سفرهاي پي درپي جرج ميچل به منطقه هيچ دستاوردي نداشته و فقط براي سرپوش گذاشتن بر جنايات رژيم صهيونيستي صورت گرفت. روزنامه الاهرام مصر نيز در مقاله اي سفرهاي ميچل به منطقه را بي نتيجه و نمايشي خواند.
اين روزنامه افزود، در نهايت اين مذاكرات باعث تشويق اسرائيل به ادامه جنايت ها و اقدامات افراطي اش مي شود كه مسلماً امنيت منطقه و ثبات جهاني را تهديد مي كند.
الاهرام تصريح كرد، پس از گذشت يك سال از تعيين ميچل به عنوان فرستاده ويژه آمريكا به خاورميانه، مشكل شهرك سازي همچنان به قوت خود باقي است و روز به روز به اين مشكل افزوده مي شود، از سوي ديگر، حملات مسلحانه صهيونيست ها عليه فلسطينيان بي گناه نيز همچنان ادامه دارد.
وزير سابق امور اسيران و آزادگان فلسطيني نيز سفر جرج ميچل و عمروموسي دبيركل اتحاديه عرب به منطقه را با هدف فريب افكار عمومي و خاموش كردن آتش خشم ملت هاي عربي از ادامه روند محاصره عنوان كرد. گفتني است ميچل در سفر دوره اي خود به خاورميانه كه روز شنبه پايان يافت با نخست وزير رژيم صهيونيستي، محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين، رئيس جمهور و وزيرخارجه مصر و پادشاه اردن نيز ديدار كرد.
وي در اين ديدارها گفته بود كه واشنگتن اميدوار است مذاكرات غيرمستقيم ميان طرف هاي فلسطيني و اسرائيلي با هدف ورود هرچه سريع تر به مذاكرات مستقيم ادامه يابد.
تحليلگران سياسي منطقه اظهار داشتند ميچل در سفر خود به خاورميانه حتي نتوانست نظر مصري ها را براي موافقت با توافقنامه آشتي ملي ميان فلسطينيان جلب كند و مصر همچنان مخالف متن توافقنامه آشتي ملي ميان گروه هاي فلسطيني است.
ابوالغيط وزيرخارجه مصر در كنفرانس مشترك خبري با ميچل اعلام كرد كه با شروط حماس براي اصلاح توافقنامه آشتي ملي مخالف است و متن توافقنامه بايد همان گونه باشد كه خواسته مصري ها است.
وي خاطرنشان كرد كه اين توافقنامه تغيير نخواهد كرد و برادران حماس بايد اين توافقنامه را آن طور كه فتح امضا كرده، امضا كنند و ملاحظاتشان بايد در گفت وگوي مستقيم با تشكيلات خودگردان مورد بررسي قرار گيرد.
هشدار حماس درباره
طرد نمايندگان
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين درباره طرح نژادپرستانه صهيونيست ها در تبعيد نمايندگان مجلس فلسطين از قدس اشغالي هشدار داد.
«مشير المصري» رئيس فراكسيون حماس در مجلس قانونگذاري فلسطين تأكيد كرد، طرح تبعيد نمايندگان فلسطيني شهر بيت المقدس از اين شهر با انگيزه نژادپرستانه انجام شده است.
وي افزود، اين تصميم صهيونيستي با هدف يهودي سازي بيت المقدس و خالي كردن اين شهر از ساكنانش انجام مي شود.
به گزارش خبرگزاري فارس اين نماينده حماس خواستار دخالت فوري پارلمان هاي عربي، اسلامي و بين المللي براي توقف اجراي اين طرح و حمايت از نمايندگان فلسطيني شد.
وي از سازمان هاي پارلماني بين المللي خواست تا با اطلاع از مسئوليت خود در قبال اين نمايندگان و مصونيت حقوقي شان كه توسط صهيونيست ها نقض شده است، براي حمايت از آنان وارد عمل شوند.
رژيم صهيونيستي شنبه شب در اولين گام براي خالي كردن شهر قدس از فلسطينيان و تبعيد نخبه هاي سياسي از اين شهر، طرح تبعيد شيخ «محمد ابوطير» نماينده حماس از شهر بيت المقدس را اجرايي كرد.
تبعيد ابوطير درحالي صورت مي گيرد كه حكم تبعيد ديگر نمايندگان مجلس فلسطين از جمله «احمد عطوان»، «محمد طوطح» و «خالد ابوعرفه»، وزير سابق فلسطين پس از آزادي از زندان هاي اين رژيم، دو هفته پس از حكم ابوطير صادر شده است.
از سوي ديگر ده ها فلسطيني در شرق بيت المقدس در راستاي همبستگي با چهار نماينده حماس تظاهرات كردند.
تظاهركنندگان با سردادن شعارهايي كوچ اجباري اين نمايندگان را محكوم كردند.
پيشنهادات كافي نيست
كارگروه اروپايي مسئول پيگيري طرح اروپا براي كاهش محاصره غزه در اولين نشست خود در بروكسل به رياست مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا راه هاي كاهش محاصره غزه را بررسي كرد.
يك ديپلمات اروپايي در اين باره گفت، در اين نشست درباره اعزام هيئت سياسي اروپايي به غزه و اسرائيل طي چند روز آينده براي آگاهي از حقيقت اوضاع پس از اعلام اسرائيل مبني بر كاهش جزئي و محدود ممنوعيت ورود برخي كالاها به نوارغزه توافق شد.وي افزود، با وجود استقبال اروپا از تصميم اسرائيل مبني بر كاهش محاصره غزه پيشنهادات اسرائيل تاكنون غيركافي بوده و به نگراني هاي اروپا پاسخ نمي دهد.
قطعنامه شوراي حقوق بشر عليه اسرائيل
شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد در پايان چهاردهمين دوره از نشست خود در محكوميت حمله رژيم صهيونيستي به ناوگان آزادي قطعنامه صادر كرد.
شوراي حقوق بشر پس از سه هفته رايزني 18 قطعنامه صادر كرد كه يكي از اين قطعنامه ها حمله رژيم صهيونيستي به ناوگان آزادي را محكوم كرد.
در اين قطعنامه از شديدترين عبارات براي محكوم كردن رژيم صهيونيستي استفاده شده است.
اين شورا همچنين تصميم گرفت هيئت بين المللي حقيقت ياب مستقلي را براي تحقيق درباره نقض قوانين بين المللي از سوي رژيم صهيونيستي در حمله به ناوگان آزادي به غزه اعزام كند.
ساير رويدادها
¤ رژيم صهيونيستي در تلاش براي تبديل يك مسجد در اراضي اشغالي به يك معبد يهودي است.
¤ وزير جنگ رژيم صهيونيستي براي ديدار با وزير خارجه آمريكا و بان كي مون دبيركل سازمان ملل به واشنگتن سفر كرد.
¤ موتورولا يكي از بزرگ ترين شركت هاي آمريكايي كه در زمينه ساخت سخت افزار، تلفن همراه و ساير وسايل ارتباطي فعاليت مي كند وسايل و تجهيزات نظامي پيشرفته اي را در اختيار رژيم صهيونيستي قرار داده است.

 



حزب الله : اسرائيل آرزوي پيروزي را بايد به گور ببرد

حزب الله لبنان تاكيد كرد كه مقاومت امروز قدرتمندتر از هر زمان ديگري است و اسرائيل آرزوي پيروزي برحزب الله را بايد به گور ببرند.
«سيدهاشم صفي الدين» اظهار داشت: طرح مقاومت درسطح لبنان و منطقه ازهر طرح ديگري قدرتمندتر است و كساني كه طرح مقاومت را قبول ندارند بهتر است طرح خود را بيازمايند.
وي افزود: مقاومت لبنان و فلسطين امروزه از حمايت بي سابقه اي از سوي كشورهاي منطقه و جهان برخوردار است و همين مسئله باعث هراس و نگراني رژيم صهيونيستي شده است.
«حسين موسوي» عضو فراكسيون حزب الله درمجلس لبنان نيز گفت، آرامش و ثبات امروزي در كشور درنتيجه همكاري و هماهنگي ارتش، مردم و مقاومت است.
وي افزود: ماهيت رژيم صهيونيستي براساس تجاوز و چپاولگري بنا نهاده شده و اين رژيم نه خواهان صلح است و نه قادر است بدون جنگ با ديگران به حيات خود ادامه دهد.
موسوي تصريح كرد: مقاومت براي مقابله با تهديدات رژيم صهيونيستي هميشه درآماده باش كامل به سر مي برد و مقامات تل آويو بايد آرزوي پيروزي و غلبه برحزب الله را با خود به گور ببرند.
وليد جنبلاط رهبر حزب ترقي خواه سوسياليست لبنان نيز طي اظهاراتي اعلام كرد كه سلاح مقاومت براي دفاع از لبنان بسيار مهم و ضروري است.
وي افزود: لبنان كشوري است كه داراي منابع و ذخاير غني نفت است و ما امروز بيش از هر زمان ديگري به اهميت سلاح مقاومت براي دفاع از منابع نفتي موجود در درياي لبنان پي مي بريم.

 



26 شهيد و 56 مجروح در انفجارهاي حومه بغداد

انفجار دو خودرو بمب گذاري شده در حومه پايتخت عراق، 26 شهيد و 56 مجروح برجاي گذاشت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، مقارن ظهر ديروز به وقت محلي دو خودروي بمب گذاري شده به فاصله چند دقيقه از يكديگر منفجر شدند. اين انفجارها كه در منطقه «يرموك» در همسايگي غرب بغداد رخ دادند، دست كم 26 شهيد و 56 مجروح برجاي گذاشتند.
به گفته منابع رسمي، قربانيان و زخمي هاي اين حادثه را زنان و افراد معمولي و يا ماموران پليس راه تشكيل مي دهند. شماري از خودروهاي شخصي پارك شده در محل و يك شعبه بانك بر اثر اين انفجار تخريب شدند. عصر شنبه نيز انفجار سه بمب كنار جاده اي در منطقه «الحوريه»، چهار شهيد و 16 زخمي به همراه داشت در منطقه شيعه نشين «العبيدي» در منطقه شرق بغداد هم سه غيرنظامي بر اثر اصابت گلوله خمپاره جان خود را از دست دادند و چهار نفر ديگر زخمي شدند. جسد پنج زن نيز در محله «زويانا» واقع در مركز بغداد پيدا شد كه به گفته پليس اين افراد حدود دو هفته قبل كشته شده اند.

 



نخست وزير انگليس : مردم حمايت نكنند در جنگ افغانستان شكست مي خوريم

نخست وزير انگليس براي اداره جنگ افغانستان و جلوگيري از شكست در اين جنگ، خواستار حمايت مردم انگليس شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، «ديويد كامرون» طي يادداشتي در «ساندي تلگراف»، از مردم كشورش خواست به ياري ارتش انگليس بشتابند. وي خطاب به مردم مي نويسد: اين وظيفه ملت است كه حمايت هاي خود را از ارتش افزايش دهند. وي همچنين با اشاره به جنگ افغانستان، از مردم انگليس خواست از نظاميان حاضر در جنگ و خانواده هاي آنها حمايت كنند. كامرون يك هفته پس از بازگشت از افغانستان اين يادداشت را به ساندي تلگراف داد.
خبرگزاري آريا نيز در مورد وضعيت آمريكا در افغانستان گزارش داد، «بان كي مون» دبيركل سازمان ملل، جنگ آمريكا در افغانستان را شكست خورده دانست. وي گفت: آمريكا بايد از راهبرد نظامي دست بردارد. اين اظهارات دقيقاً مغاير با استراتژي نظامي «باراك اوباما»، رئيس جمهور آمريكا، در افغانستان است. بان كي مون در گزارش خود به شوراي امنيت سازمان ملل همچنين آورده است كه آمريكا در تأمين امنيت افغانستان ناتوان است و نمي تواند آرامش و صلح را در اين كشور برقرار كند.
سه انفجار در هلمند
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، ديروز استان هلمند در جنوب افغانستان شاهد سه انفجار جداگانه بود كه جمعاً مرگ سه كودك و جراحت 23 نفر ديگر را در پي داشت.
نيروهاي ناتو نيز در شرق افغانستان دست به حمله هوايي زدند. اين حمله كه در ولايت «خوست» انجام گرفت، مرگ دستكم شش نفر و تعدادي ديگر را در پي داشت. در ميان كشته شدگان، دو دختر بچه هفت و هشت ساله نيز ديده مي شوند. به گفته رئيس پليس اين ولايت، 36 تن از اعضاي طالبان نيز در اين حمله كشته شدند. در انفجار جداگانه ديگر در شرق افغانستان نيز سه نظامي آمريكايي مجروح شدند.

 



سفر قريب الوقوع كلينتون به اسلام آباد براي تحكيم مناسبات با پاكستان

وزير خارجه آمريكا براي انجام دور دوم مذاكرات راهبردي اين كشور با پاكستان، راهي اسلام آباد مي شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، «هيلاري كلينتون» براي انجام دومين دور مذاكرات در مورد همكاري هاي راهبردي، ماه ژوئيه(تير) به پاكستان مي رود. پاكستان بزرگترين متحد منطقه اي آمريكا در جنگ عليه تروريسم است. «شاه محمود قريشي»، وزير خارجه پاكستان اين خبر را شنبه در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با «ريچارد هولبروك»، فرستاده ويژه آمريكا در پاكستان و افغانستان، اعلام كرد. هولبروك در اسلام آباد گفت: مردم همه جهان بايد از فداكاري هاي مردم و ارتش پاكستان در جنگ با شبه نظاميان آگاه شوند. اين در حالي است كه پاكستان فقط در راستاي منافع آمريكا و انگليس، با طالبان مي جنگد و مردم پاكستان بارها به همسويي دولت شان با واشنگتن اعتراض كرده اند. دور نخست مذاكرات راهبردي دو طرف، فروردين گذشته انجام شد.
خبر ديگر اينكه، در حمله شبه نظاميان طالبان به يك مركز نيروهاي امنيتي در شمال غرب پاكستان، يك نفر كشته شد و چهار تن ديگر زخمي شدند.

 



آغاز شمارش آرا در انتخابات رياست جمهوري لهستان

شمارش آراي انتخابات رياست جمهوري لهستان در حالي آغاز شد كه نظرسنجي ها احتمال پيروزي نماينده حزب حاكم را بيش از ديگران نشان مي دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، شمارش آراي انتخابات زودهنگام رياست جمهوري لهستان كه روز گذشته در شهرهاي مختلف اين كشور برگزار شد، آغاز شده است. براساس اين گزارش در ميان 10 نامزد كسب جانشيني «لخ كاچينسكي» كه 21 فروردين ماه سال جاري در يك سانحه هوايي درگذشت، «برونيسلاو كوموروفسكي»، رئيس پارلمان و از حزب حاكم و «يوروسلاو كاچينسكي» از حزب مخالف دولت و برادر دوقلوي رئيس جمهور فقيد، رقابت تنگاتنگي با يكديگر دارند. به نوشته اين خبرگزاري، نظرسنجي هاي انجام شده نشان مي دهد، «كوموروفسكي» با كسب حداكثر 51 درصد از آرا در همان دور نخست پيروز انتخابات لقب خواهد گرفت.
يادآور مي شود، در صورتي كه هيچ يك از نماينده ها نتوانند بيش از 50 درصد از آرا را از آن خود كنند، انتخابات به دور دوم كشيده خواهد شد. كوموروفسكي اصلي ترين جهت گيري هاي سياست خارجي خود را توسعه روابط با روسيه، ناتو، ايالات متحده آمريكا و اتحاديه اروپا اعلام كرده است.
لهستان كشوري است با 38 ميليون نفر جمعيت كه بيش از 30 ميليون نفر از آنها حق راي دارند.
گفتني است، رئيس جمهور سابق اين كشور در فروردين ماه سال جاري به همراه همسر و 95 تن ديگر از همراهان خود طي سانحه هوايي در منطقه «اسمولنسكي» واقع در غرب روسيه كشته شد.

 



تجمع اعتراض آميز وكلا مقابل دادگستري مصر

هزاران وكيل مصري در اعتراض به برآورده نشدن خواسته هاي صنفي در مقابل دادگاه هاي مصر دست به تحصن زدند.
به گزارش روزنامه القدس العربي، اعتراضات وكلاي مصري كه وارد دومين هفته خود شده است، پس از آن شدت گرفت كه دولت مصر از آزادي دو تن از وكلا از زندان خودداري كرد.
دولت مصر دو وكيل سرشناس مصري به نام هاي «ايهاب ساعي الدين» و «مصطفي فتوح» را به دليل اعتراضات اخير بازداشت و به پنج سال زندان با اعمال شاقه محكوم كرد.
رژيم حسني مبارك روز يكشنبه از ترس گسترش اعتراضات وكلا به ساير شهرهاي مصر و پيوستن مردم به آنها، تجمع آرام معترضين در شهر «طنطا» را با صدها تن از نيروهاي امنيتي و پليس محاصره و تعدادي از معترضان را دستگير كرد.
اقدامات امنيتي دولت براي جلوگيري از اعتراضات وكلا در شهر طنطا به قدري گسترده بود كه از ساير شهرهاي همجوار نيروهاي اضافي فرا خوانده و اقدام به محاصره ساختمان هاي دولتي و به خصوص دادگاه ها براي جلوگيري از تجمع «معترضان» در مقابل آنها در شهرهاي طنطا و «المحله» كردند. اين در حالي است كه وكلاي مصري طي روزهاي گذشته با حضور در مراسم نماز جمعه در شهر اسكندريه و سردادن شعارهايي خواستار سرنگوني دولت حسني مبارك و لغو قانون حالت فوق العاده در كشور شده بودند.

 



دولت قرقيزستان حالت فوق العاده را تمديد كرد

دولت موقت قرقيزستان وضعيت فوق العاده در جنوب اين كشور را يك هفته ديگر تمديد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دولت موقت قرقيزستان با صدور بيانيه اي از تمديد وضعيت فوق العاده در مناطق جنوبي اين كشور تا 25 ژوئن (چهارم تيرماه) خبر داد. در اين بيانيه آمده است، براي حفظ آرامش وضعيت فوق العاده در شهرهاي اوش، قره سو، و آراوان كه قرار بود روز يكشنبه (ديروز) لغو شود به مدت يك هفته ديگر تمديد مي شود.
خبرگزاري رويتر نيز از سفر «رابرت بليك»، معاون وزير خارجه آمريكا به قرقيزستان خبر داد و نوشت، فرستاده ويژه آمريكا در اين سفر پس از ديدار با مقامات دولت موقت اين كشور ضرورت انجام تحقيقات بين المللي درباره دلايل احتمالي ناآرامي هاي قبيله اي را اعلام كرد. به گفته «بليك» يك عنصر نژادي خشونت هاي قومي را كه گفته مي شود تا 2000 نفر كشته بر جاي گذاشته است را به وجود آورده است. بليك همچنين مدعي شد، كشورش داراي اطلاعات مستقلي در خصوص اتفاقات قبيله اي قرقيزستان نيست. اين در حالي است كه برخي دست داشتن واشنگتن در اين ناآرامي ها را رد نكرده اند.
خبرگزاري «دويچه وله» آلمان نيز از درخواست مقامهاي محلي براي برچيدن موانع و سنگرهاي ايجاد شده توسط ازبك ها خبر داد. به گفته شهردار شهراوش، چنانچه ازبك هايي كه در حال نبرد با قرقيزها هستند، سنگرهاي خود را جمع نكنند نيروهاي امنيتي به زور متوسل خواهند شد.
اين مقام محلي همچنين ازبك ها را متهم به جمع آوري مقادير زيادي سلاح و گروگان گيري 400 قرقيز كرد.
به گفته سازمان ملل از زمان آغاز ناآرامي هاي قبيله اي (10روز پيش) تاكنون، بيش از 400هزارنفر آواره شده و بيش از 100هزارنفر از ازبك ها نيز از ترس جان خود به ازبكستان گريخته اند. سازمان ملل همچنين پس از درخواست براي ارسال كمك هاي بشردوستانه اعلام كرده تلاش هاي خود را براي كمك به مردم جنگ زده جنوب قرقيزستان افزايش مي دهد.

 



رايزني هاي فشرده در بغداد براي تشكيل دولت عراق

گروه هاي عراقي دور تازه اي از گفت وگوها را براي تشكيل هرچه سريعتر دولت آغاز كرده اند.
به گزارش ايلنا، رهبران دوگروه اصلي «اتحاد ملي» (شامل دولت قانون و اتئلاف ملي) گفت وگوهاي تازه اي را براي تعيين نامزد نخست وزيري آغازكرده اند. دراين ميان مذاكرات جريان «صدر» مهمترين جناح داخلي ائتلاف ملي با دولت قانون جريان دارد. اين گروه ها همچنين، با ائتلاف «العراقيه» نيز درحال گفت و گو هستند.«عمار حكيم» شخصاً مذاكرات جناح ائتلاف ملي را رهبري مي كند. به گفته برخي منابع، فاصله ميان وي و«نوري مالكي» رهبر جناح دولت قانون زياد شده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، «عادل عبدالمهدي» معاون رئيس جمهوري عراق با «اياد السامرايي» رئيس مجلس ديدار و در ارتباط با مسئله تشكيل دولت با وي گفت و گو كرد. عبدالمهدي كه خود شيعه است، حق انتخاب نخست وزير را براي ائتلاف «اتحاد ملي» دانست و گفت؛ اين ائتلاف بزرگ ترين فراكسيون درمجلس است. «خالدالاسدي»، يكي از رهبران اتحاد ملي (شيعيان) نيز از پيوستن جبهه التوافق به اتحاد ملي خبر داد و گفت: با اين پيوستن، تعداد كرسي هاي اتحاد ملي از 159 كرسي به 163 كرسي رسيد.
درهمين حال، «برهم صالح» از رهبران ائتلاف كردستان نيز از گروه هاي عراقي خواست از سهم خواهي در روند تشكيل دولت پرهيز كنند. وي گفت:توافق بر سر انتخاب نخست وزير، بزرگ ترين دغدغه ملي است.
«عبدالعزيز حكيم»، رهبر مجلس اعلاي اسلامي عراق نيز طي بيانيه اي، اعلام كرد: من بر اهميت برگزاري يك نشست با حضور همه طرف ها تأكيد دارم.
وي خواستار تشكيل دولت مشاركت ملي شد.
درهمين حال، «هاني عاشور» از رهبران فهرست «العراقيه»، دادگاه عالي عراق را به خاطر تأخير در تشكيل دولت اين كشور مسئول دانست. وي مدعي شد:عراق در حال حاضر در بحران بزرگي به سرمي برد.
هم اكنون رايزني هاي گسترده اي براي نزديكي ميان اتحاد ملي و ائتلاف كردستان جريان دارد.«سيد فرات الشرع» مسئول شاخه جنوب مجلس اعلا نيز از گروه هاي سياسي عراق خواست مطالبات سياسي خود را كاهش دهند تا دولت هر چه زودتر تشكيل شود.
اين رايزني ها و پيشنهادات درحالي از رهبران عراقي گزارش مي شود.كه «اياد علاوي»، رهبر فهرست «العراقيه» مدعي شده، عده اي سعي مي كنند كه او را با ترور از صحنه حذف كنند. وي دولت عراق را نيز متهم كرد، هيچ اقدامي براي حمايت از او در مقابل تروريست ها انجام نمي دهد.

 



تروريست هاي «پ ك ك» به تحريك موساد حملات عليه تركيه را شدت بخشيدند

همزمان با افزايش تنش در شرق تركيه و كشته شدن 22 نفر در آخرين نبرد، يك استاد دانشگاه آنكارا از حمايت رژيم اسراييل از «پ.ك.ك» خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، درگيري هاي روز شنبه ميان ارتش تركيه و عناصر وابسته به حزب كارگران كرد (پ.ك.ك) در مناطق مرزي اين كشور و عراق، 22 نفر از جمله 10 نظامي ترك كشته و 14 نظامي ديگر زخمي شدند. دور جديد درگيري هاي طرفين از پنجشنبه گذشته آغاز شد، و به نظر مي رسد اين درگيري ها طي روزهاي آتي ابعاد تازه اي بگيرد.
اين درحالي است كه يك استاد دانشگاه آنكارا به شبكه «بي بي سي» گفت: اسراييل درحملات افراد مسلح كرد درتركيه نقش دارد.
دكتر «خيري فرياس اوغلو» افزود: پس از كشمكش اخير ميان تركيه و اسراييل، حملات كردها افزايش يافته و همين مسئله سوال برانگيز است.
موساد نقش فعالي درمنطقه كردستان عراق دارد و از گروههاي مسلح حمايت همه جانبه مي كند.
وي افزود: از «پ.ك.ك» تنها پنج درصد كردهاي تركيه حمايت مي كنند.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14