(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 12 بهمن 1389- شماره 19854

دعوت اوتارا به نافرماني مدني عليه رئيس جمهور ساحل عاج
راشد الغنوشي : انقلاب تونس با خون شهدا به پيروزي رسيد
بشاراسد: انقلاب اسلامي ايران منشأ قيام هاي كنوني در كشورهاي عربي است
پيام پنهان اوباما به مبارك كاري از ما ساخته نيست
آمريكا به دليل نگراني از خيزش مردمي رئيس «سيا» را به عربستان فرستاد
شعار مردم در خيابان هاي صنعا ديروز تونس، امروز مصرفردا يمن



دعوت اوتارا به نافرماني مدني عليه رئيس جمهور ساحل عاج

«اوتارا» يكي از دو رئيس جمهور ساحل عاج از ماليات دهندگان كشورش خواست پرداخت ماليات را براي مدتي متوقف كنند.
اوتارا براي كنترل وضعيت اقتصادي ساحل عاج و وادار كردن لوران گباگبو رقيب سياسي خودبه ترك قدرت، از ماليات دهندگان خواست پرداخت ماليات را متوقف كنند.«اوتارا» پيشتر در يك اقدام اقتصادي ديگر براي وادار كردن گباگبو به ترك قدرت، توقف يك ماهه صادرات قهوه و كاكائو اين كشور را خواستار شده بود.
رئيس جمهور مدعي پيروزي در انتخابات اين اقدامات را براي جلوگيري از دسترسي گباگبو به اموال و دارايي ها انجام مي دهد و هدفش شكست رقيب سياسي خود است.
گفتني است جامعه جهاني بر پايه نتايج اعلام شده از سوي كميسيون مستقل انتخابات در ساحل عاج اوتارا را پيروز انتخابات رياست جمهوري مي شناسد.

 



راشد الغنوشي : انقلاب تونس با خون شهدا به پيروزي رسيد

رهبر مسلمانان تونس قيام انقلابي مردم كشورش را «حركتي مبارك» خواند و تاكيد كرد كه اين انقلاب با خون شهدا به پيروزي رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس، شيخ «راشد الغنوشي» كه پس از 22 سال تبعيد، يكشنبه از لندن، هوايي وارد تونس شد گفت: اين پيروزي كه توسط جوانان تونسي و خون شهدا تحقق يافت، بايد به ايجاد يك نظام دموكراتيك منجر شود. الغنوشي بر تمركز سازندگي و خدمات رساني دولت آتي در مناطق محروم تونس، تاكيد كرد.
رهبر نهضت اسلامي تونس پيش از اين، در مورد تلاش غرب براي دور زدن و مصادره انقلاب مردم كشورش و روي كار آوردن افراد مورد حمايت غرب، هشدار داده بود. نهضت اسلامي كه معمولا «النهضه» خوانده مي شود توسط الغنوشي در سال 1981 (دو سال پس از وقوع انقلاب اسلامي ايران) تاسيس شد.

 



بشاراسد: انقلاب اسلامي ايران منشأ قيام هاي كنوني در كشورهاي عربي است

رئيس جمهوري سوريه گفت، منشأ قيام كنوني مردم در كشورهاي عربي، انقلاب اسلامي ايران است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، «بشار اسد» در گفت وگو با «وال استريت ژورنال» با اشاره به تحولات مصر و تونس، اعلام كرد: اين يك عصر جديد است. اما اكنون آغاز نشده است، بلكه با انقلاب ايران (در سال 5137) آغاز شده است. چيزي كه تازگي دارد اين است كه (اين انقلاب) اكنون در داخل كشورهاي مستقل جهان عرب رخ مي دهد. اسد وضعيت در داخل سوريه را باثبات خواند و علت اين ثبات را نبود رابطه ميان كشورش و رژيم صهيونيستي دانست. اسد گفت، سوريه تحت تحريم آمريكا قرار دارد، ولي مصر از كمك هاي مالي آمريكا برخوردار است.
رئيس جمهور سوريه گفت، خاورميانه دچار بيماري بي حركتي و ايستايي است و رهبران آن بايد خود و جامعه شان را با وضعيت جديد وفق دهند و به مطالبات مردم پاسخ بدهند. وي افزود: ما به عنوان دولت و نهاد، مجبوريم كه خود را با تحولات هماهنگ كنيم، و اين موضوع بيشترين اهميت را دارد.

 



گزارش اختصاصي كيهان
پيام پنهان اوباما به مبارك كاري از ما ساخته نيست

منابع ديپلماتيك مرتبط با محور مقاومت به كيهان گفتند باراك اوباما با ارسال پيامي پنهان به رئيس جمهور مصر از امكان مقاومت در مقابل خيزش عظيم مردمي ابراز نااميدي كرده است.
اين منابع كه به دلايل شغلي با ديپلمات هاي غربي در منطقه ارتباط دارند تاكيد كردند ديپلمات هاي غربي از ارسال پيامي از جانب اوباما به مبارك خبر مي دهند كه وي در آن گفته «چاره اي جز تغيير در مصر نيست و از دست آمريكا و اسرائيل هم براي جلوگيري از آن كاري برنمي آيد.»
اين ديپلمات ها مي گويند اين پيام روزهاي يكشنبه يا دوشنبه به قاهره واصل شده و هنوز از جزئيات دقيق آن اطلاعي در دست نيست.
به عقيده برخي منابع ديپلماتيك كه كيهان با آنها گفت وگو كرده علت اصلي اين پيام سري آن است كه آمريكا فهميده است با افزايش تعداد معترضان به چند ميليون نفر و فراگيرشدن آن در سراسر مصر ديگر از ابزارهاي نظامي و امنيتي كاري ساخته نيست. علاوه بر اين، آمريكايي ها در پي آن هستند كه مبارك را وادار كنند امكان مانور بيشتري به مهره جايگزين مدنظر آنها يعني محمد البرادعي بدهد.
خبر ديگر اينكه با ارسال تجهيزات نظامي از سوي اسرائيل به مصر و حضور پررنگ تر ارتش در خيابان ها، احتمال به راه افتادن حمام خون قوت گرفت.
به گزارش خبرگزاري ها، سرهنگ « عمر عفيفي» افسر سابق مصر گفت: دو هواپيما حامل سلاح هاي مجهز به تلسكوپ از سرزمين هاي اشغالي و از طريق قبرس وارد شهر قاهره شده است، تا براي كشتار مردم و شكار رهبران معترضان مورد استفاده قرار گيرد.
افسر سابق مصري به شبكه خبري الجزيره توضيح داد كه اين طرح مشترك مقامات اسرائيلي و حسني مبارك است كه از سوي عمر سليمان معاون رئيس جمهور مصر برنامه ريزي شده است كه بيشتر وقت خود را به جاي قاهره در تل اويو صرف مي كند.
وي افزود: با به كارگيري اين سلاح ها در روزهاي آينده، شاهد جاري شدن حمام خون در قاهره خواهيم بود.
از سوي ديگر، «لوي ديب» رئيس شبكه بين المللي حقوق و توسعه در گفت وگويي، بازگشت نيروهاي پليس به خيابان هاي مصر و حضور آنها را بسيار خطرناك توصيف كرد و دليل بازگشت آنها را بكارگيري سلاح هاي ارسالي از سوي اسرائيل بر ضد تظاهركنندگان دانست.
كارتر: مبارك رفتني است
«جيمي كارتر» رئيس جمهور سابق آمريكا كه در سال 1978 ميانجي قرارداد صلح بين اسرائيل و مصر شده است، ناآرامي سياسي و قيام در مصر را زمين لرزه اي دانست كه احتمالا حسني مبارك را مجبور به كناره گيري خواهد كرد.به گزارش خبرگزاري رويتر از شهر «پلينز» در ايالت «جورجيا» ، كارتر اين سخنان را در كليساي محل بيان كرد و گفت: فكر مي كنم، ناآرامي هاي مصر فروكش كند، ولي حسني مبارك مجبور به كناره گيري خواهد شد.
كارتر گفت: آمريكا مي خواهد مبارك در قدرت بماند، ولي مردم تصميم خود را گرفته اند و ناآرامي هاي مصر، ژرف ترين وضعيت موجود در خاورميانه از سال 1981 تاكنون محسوب مي شود.
اين در حالي است كه بسياري از مسئولان و سياستمداران آمريكايي بر اين باورند كه پس از بحران اقتصادي سال گذشته در آمريكا و جهان، سقوط مبارك مهم ترين متحد كاخ سفيد و رژيم صهيونيستي در خاورميانه، مهلك ترين ضربه براي اين ابرقدرت است.روزنامه لبناني «الاخبار» نيز با انتشار يك سند رسمي فوق محرمانه متعلق به وزارت كشور مصر، طرح دولت حسني مبارك براي سركوب و مقابله با اعتراضات مردمي با به راه انداختن حمام خون را افشا كرد.
در همين حال روز دوشنبه، شبكه خبري الجزيره، تصاوير زير گرفتن مردم با خودروهاي زرهي متعلق به گارد رياست جمهوري و نيروهاي امنيتي را پخش كرد.
منابع خبري از ادامه تماس هاي مقام هاي عاليرتبه نظامي آمريكا و اسرائيل با وزير دفاع كنوني مصر (عدنان سامي) كه فردي خونريز و بي رحم است و ارائه راهكارهايي براي قتل عام مردم و مقابله با ناآرامي ها در روز دوشنبه خبر دادند. در زمينه سياسي نيز، اوباما كه از دست دادن مبارك را موجب خفت و خواري خود در سياست خارجي مي داند، اقدام به رايزني هاي سياسي با پادشاه عربستان، رژيم صهيونيستي و سران اروپا كرده است.
مردم مصر: ادامه تظاهرات
تا سقوط مبارك
در حالي كه تظاهرات و اعتراضات مردمي در نقاط مختلف مصر وارد هفتمين روز خود شده است، مخالفان مبارك سه شنبه (امروز) را روز اعتصاب و تظاهرات ميليوني ناميدند. تظاهركنندگان مصري بدون توجه به مقررات منع رفت و آمد عمومي كه از ساعت 3 بعدازظهر تا هشت صبح اعلام شده است، از نقاط مختلف قاهره خود را به ميدان التحرير (آزادي) رسانده تا با صداي بلند، شعار «مرگ بر مبارك» را سر بدهند.
آخرين خبر ها
¤ خالد ابوهلال دبيركل جنبش فلسطيني «احرار» گفت: حوادث مصر، پيامدها و تاثيرات گسترده اي بر قضيه فلسطين دارد و اين موضوع باعث دستپاچگي صهيونيست ها شده است.
¤ شبكه الجزيره: هواپيماهاي اسرائيلي حامل اسلحه براي سركوب تظاهركنندگان وارد قاهره شده اند.
¤ ديكتاتور مصر با بالا گرفتن اعتراضات مردمي و در يك عقب نشيني آشكار اعلام كرد كه حاضر است با احزاب مخالف گفت وگو كند.
¤ مردم و مصري هاي مقيم در كشورهاي اتريش، اسپانيا، تركيه، الجزاير، كره جنوبي، اندونزي و مالزي با برپايي تظاهرات در مقابل سفارت مصر همبستگي خود را با مخالفان مبارك اعلام كردند.
¤ تحليل گران: آمريكا مي خواهد با كنار آمدن با البرادعي و مخالفان مبارك، انقلاب مردم مصر را به نفع خود مصادره كند.
¤ فرودگاه بين المللي قاهره طي روزهاي گذشته كه بسياري از اعضاي خانواده مبارك، نزديكان وي و همچنين خارجيان مقيم براي خروج از مصر به آن پناه برده اند، بر اثر شلوغي و ازدحام دچار هرج و مرج شده است.

 



آمريكا به دليل نگراني از خيزش مردمي رئيس «سيا» را به عربستان فرستاد

با پديدار شدن خطر خيزش مردمي عليه رژيم سعودي رئيس سرويس اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) براي چاره جويي، وارد عربستان شد و با مقامات اين كشور به گفت وگو پرداخت.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، درحالي كه زنگ خطر براي رژيم هاي مرتجمع عربي به صدا در آمده است وهر لحظه احتمال مي رود جامعه سعودي نيز مثل تونس و مصر با خطر تظاهرات مردمي و ضد حكومتي مواجه شود، «لئون پانه تا» يكشنبه شب در رأس يك هيئت سياسي و امنيتي، وارد رياض شد. اين مقام امنيتي سيا درپايتخت عربستان مورد استقبال «نايف بن عبدالعزيز»، وزير كشور و معاون دوم شاه عربستان قرار گرفت.
طرفين دراين ديدار،مسائل مهم منطقه اي از جمله تحولات تونس و مصر را مورد بررسي قرار دادند و هرگونه احتمال انتقال اين بحران به داخل عربستان نيز مورد مذاكره قرارگرفت.اين ديدار دو روز به طول مي كشد. رياض از متحدان اصلي واشنگتن درمنطقه به شمار مي رود و سوخت فسيلي ارزان را براي آمريكا فراهم مي كند و واشنگتن نيز از تمام اهرم هاي سياسي، نظامي، اقتصادي و رسانه اي خود براي حفظ رژيم ضد مردمي و استبدادي رياض استفاده مي كند.«زين العابدين بن علي (ع)» رئيس جمهور فراري تونس، به همراه خانواده خود، سه هفته پيش وارد شهر ساحلي جده عربستان شده است.
ناآرامي درجده
به گزارش العالم، مردم شهر جده عربستان اعلام كردند كه امروز در اعتراض به كوتاهي مقامات سعودي براي ايجاد زيرساخت هاي مستحكم ضد سيل، درخيابان هاي اين شهر تظاهرات مي كنند. سيل درجده اخيراً تعدادي تلفات برجاي گذاشت و همين امر، اعتراضاتي را به دنبال داشت. تظاهرات امروز به درخواست فعالان سياسي عربستان انجام مي شود و به گفته كارشناسان، احتمال مي رود اين تظاهرات ازحالت صنفي خارج و سياسي شود.
جده دومين شهر بزرگ عربستان است.
درهمين حال، پايگاه اينترنتي «جده ليكس»با انتشار اسنادي، اسامي مقامات و مسئولان مقصر در رسيدگي به سيل زدگان شهر جده را اعلام كرد. دراين فهرست، نام هاي شماري از مقامات بلند پايه محلي ديده شود. با گذشت پنج روز از بارندگي و سيل، هنوز برخي خيابان هاي جده را آب گرفته و برق شماري از مناطق نيز قطع است. آمار تلفات و مجروحان ناشي از اين سيل به 10 كشته و بيش از 100 زخمي مي رسد و سه نفر نيز ناپديد شده اند.

 



شعار مردم در خيابان هاي صنعا ديروز تونس، امروز مصرفردا يمن

هزاران نفر از مردم يمن با ريختن به خيابان هاي شهر ضمن حمايت از تحولات مصر خواستار بركناري رئيس جمهور شدند.
به گزارش روزنامه «واشنگتن پست، مردم يمن ديروز با تجمع در «صنعا» پايتخت اين كشور عليه دولت شعار داده و خواستار بركناري «علي عبدا... صالح»، رئيس جمهور اين كشور شدند.
تظاهر كنندگان ضمن حمايت از آنچه اكنون در مصر جريان دارد خواستار وقوع انقلاب در كشور خود و سرنگوني ديكتاتور علي عبدا... صالح شدند.
مردم در حالي كه به سمت سفارت مصر حركت مي كردند شعار مي دادند«ديروز تونس، امروز مصر، فردا يمن». اين گزارش مي افزايد، با هجوم دهها پليس ضدشورش به جمع معترضان درگيري نسبتا شديدي به وقوع پيوست كه به زخمي شدن برخي تظاهر كنندگان منجر شد.
گفتني است سقوط زودهنگام ديكتاتوري تونس، مردم منطقه را نسبت به تكرار آن در كشور خودشان بسيار اميدوار كرده است.

 

(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14