(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 21 فروردین 1391- شماره 20178

ادامه تنش بين انگليس و آرژانتين بر سر جزاير مالويناس
حمله جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به غزه
آل خليفه در بحرين حكومت نظامي اعلام كرد
فرمانده اسرائيلي :اشتباه كرديم بشار اسد سقوط نمي كند
تأكيد مردم يمن بر ادامه انقلاب تا آزادي قدس
سولانا: اروپا در روابط خود با آمريكا تجديدنظر كند
ديدار رئيس جمهور پاكستان با نخست وزير هند
راهپيمايي 64 كيلومتري عليه نژادپرستي در آمريكا
جنجال رسانه اي مصافحه نخست وزير مغرب با همسر سفير آمريكا
نوام چامسكي: وال استريت موفقيتي بزرگ براي جامعه آمريكاست
محكوميت رئيس جمهور فراري تونس از سوي دادگاه تجديدنظر نظامي
وليعهد عربستان براي معالجه به آمريكا اعزام شد



ادامه تنش بين انگليس و آرژانتين بر سر جزاير مالويناس

با اعلام دولت انگليس مبني بر اينكه چهار سال ديگر اولين بشكه نفت خام را از جزاير مالويناس استخراج خواهد كرد تنش اين كشور با آرژانتين شدت گرفت.
به گزارش واحد مركزي خبر با اعلام شركت انگليسي راكهوپر مبني بر اينكه در جزاير مالويناس به نفت رسيده و چهار سال ديگر قادر به استخراج آن خواهد بود، دولت آرژانتين به اقدام اين شركت انگليسي اعتراض و به مراجع بين المللي شكايت كرد.كل نفت خام كشف شده در اين جزاير از سوي شركت هاي انگليسي 350 هزار بشكه تخمين زده شده است.كارشناسان معتقدند هدف اصلي انگليس از اشغال جزاير مالويناس با توجه به هزينه بر بودن اكتشاف نفت، كنترل تنگه ماژلان يكي از پنج تنگه راهبردي جهان و دست يافتن به منابع سرشار قطب جنوب است.

 



حمله جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به غزه

جنگنده هاي رژيم صهيونيستي به نوار غزه حمله و تعدادي از فلسطيني ها را مجروح كردند.
به گزارش مركز اطلاع رساني فلسطين، جنگنده هاي رژيم صهيونيستي روز گذشته به جنوب نوار غزه حمله كردند كه براثر اين بمباران هوايي تعدادي از شهروندان فلسطيني حاضر در شرق اردوگاه النصيرات مجروح شدند و به منازل برخي ديگر از فلسطيني ها خساراتي وارد شد.
حمله جديد جنگنده هاي اسرائيل درحالي روي مي دهد كه روزشنبه نيز دو شهروند فلسطيني در اثر بمباران هوايي ارتش اسرائيل در منطقه شرق «رفح» مجروح شدند.
سخنگوي كميته عالي اورژانس فلسطين در نوار غزه گفت كه ا ين دو شهروند فلسطيني دراثر بمباران يك فروند هواپيماي شناسايي ارتش اسرائيل در شرق رفح واقع در جنوب نوار غزه مجروح شدند.

 



آل خليفه در بحرين حكومت نظامي اعلام كرد

نظاميان رژيم آل خليفه براي جلوگيري از تجمع اعتراض آميز مردم همه جاده هاي اصلي منامه پايتخت اين كشور را بستند.
به گزارش شبكه خبري العالم، نيروهاي رژيم آل خليفه از عصر روز شنبه همه خيابان هاي اصلي منامه را براي جلوگيري از تجمع اعتراض آميز بستند و با استقرار در خيابان ها منطقه بسته نظامي ايجاد كردند.
منابع بحريني هدف از اين اقدام را مقابله با هرگونه تجمع اعتراض آميز و تظاهرات در اعلام همبستگي با «عبدالهادي الخواجه» فعال بحريني اعلام كردند.
اين منابع همچنين از يورش نظاميان آل خليفه به مناطق «الديه»، «جد حفص» و «السنابس» و بستن جاده هاي اصلي اين مناطق خبر دادند.
يكي از مسئولان مركز حقوق بشر بحرين با بيان اين كه 60 سازمان بين المللي از مقامات آل خليفه خواسته اند عبدالهادي الخواجه فعال حقوقي كه در زندان اعتصاب غذا كرده است را آزاد كند، گفت: رژيم بحرين كمر به قتل الخواجه بسته و اينگونه اقدامات بي فايده است.
يوسف المحافظه كشورهاي بزرگ را به در پيش گرفتن معيارهاي دوگانه در برخورد با بحران بحرين متهم كرد.
المحافظه تصريح كرد: مقامات آل خليفه مسئول حفظ جان عبدالهادي الخواجه هستند كه حدود دو ماه از اعتصاب غذاي وي در زندان مي گذرد و آنها درصدد ترور و قتل وي در زندان هستند.
وي تأكيد كرد، تظاهرات در حمايت از الخواجه ادامه دارد و همه مردم خواستار آزادي تمامي زندانيان سياسي به ويژه عبدالهادي الخواجه هستند در همين حال مردم عراق نيز با برپايي همايش بر حمايت از ملت بحرين و لزوم خروج اشغالگران عربستاني تأكيد كردند.
عده اي از فعالان حقوق بشر نيز با حضور پادشاه بحرين در مراسم سالگرد تاجگذاري ملكه انگليس مخالفت كردند.
نام شيخ حمد بن عيسي آل خليفه در ليست ميهمانان مراسم تاجگذاري ملكه انگليس كه قرار است ماه مه (ارديبهشت) در قصر ويندسور برگزار شود قرار دارد.همچنين گفته مي شود وي به ضيافت شام پرنس چارلز در كاخ باكينگهام دعوت شده است.
فعالان حقوق بشر اعلام كردند كه پادشاه بحرين به طور وحشيانه اي اعتراض مردم كشورش را سركوب و دستش به خون مردم بي گناه آغشته است و نبايد در انگليس حضور داشته باشد.
اين فعالان اظهار داشتند كه با سفر پادشاه بحرين به لندن به شدت برخورد خواهند كرد و تظاهرات گسترده اي به راه خواهند انداخت.
اين درحالي است كه بزرگترين رزمايش هوايي تاريخ بحرين با مشاركت بي سابقه 100 جنگنده از 10 كشور جهان در منطقه خليج فارس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه البيان امارات در مطلبي به برگزاري بزرگترين رزمايش هوايي در تاريخ بحرين پرداخته و مشاركت 100 جنگنده از 10 كشور خارجي در آن را بي سابقه توصيف كرده است.
بر اين اساس، نيروهاي دفاعي بحرين اين رزمايش هاي هوايي را هر ساله برگزار مي كنند اما امسال با توجه به شرايط منطقه تصميم گرفته اند كمك بيشتري از همپيمانان منطقه اي و بين المللي خود بگيرند.
منامه هدف از انجام اين مانورها را انجام تمرين هاي مشترك هوايي با نيروهاي هوايي كشورهاي دوست و حفظ امنيت و ثبات منطقه خليج فارس عنوان كرده است.
مانورهاي هوايي بحرين از سال 1988 تاكنون هر ساله برگزار شده اما رزمايش امسال بزرگترين آنها محسوب مي شود.
اين در حالي است كه وزير خارجه بحرين اخيراً در گفت وگو با يك روزنامه ژاپني از توافق آمريكا و 6 كشور عرب حاشيه خليج فارس درباره استقرار سپر موشكي يكپارچه در منطقه خبر داد.
آمريكا اخيراً به كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس پيشنهاد استقرار سپر موشكي واحد را ارائه داده كه بر مبناي آن سيستم هاي راداري مشترك و عمليات تبادل اطلاعات ميان دو طرف صورت مي گيرد.

 



نااميدي دشمنان از سقوط نظام سوريه
فرمانده اسرائيلي :اشتباه كرديم بشار اسد سقوط نمي كند

فرمانده جبهه شمالي در رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه اين رژيم در ارزيابي خود از سوريه اشتباه كرده است و رئيس جمهور سوريه به اين زودي ساقط نمي شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، ژنرال «يائير گولان» فرمانده جبهه شمالي در رژيم صهيونيستي در واكنش به اظهارات شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي مبني بر اينكه نظام سوريه سرنگون مي شود گفت، بشار اسد همچنان در راس قدرت باقي خواهد ماند و به اين زودي ها سقوط نخواهد كرد.
وي افزود، ما در ارزيابي خود اشتباه كرديم و سقوط نظام سوريه نياز به زمان طولاني دارد.
وي اعتراف كرد كه كادري مجرب در اطراف بشار اسد حضور دارند و تا زماني كه رئيس جمهور از حضور نزديكان مجرب و حرفه اي برخوردار است حكومتش زوال ناپذير است.
اين فرمانده اسرائيلي گفت، بايد منتظر بود و به اين اميد داشت كه فرماندهان اطراف بشار اسد پير شوند اما باز هم نمي توان اشتباه كرد و انتظار داشت كه حكومت وي سقوط كند.
اين اظهارات در حالي صورت مي گيرد كه رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در سخناني تهديد كرد كه اگر سوريه آتش بس را ناديده بگيرد آنكارا خود وارد عمل مي شود.
تركيه پيش تر پيشنهاد تشكيل يك منطقه امن را براي دخالت در امور سوريه داده بود و پيش از آن نيز خبرهاي متعددي درباره آموزش شورشيان سوري در داخل تركيه براي انجام عمليات خرابكاري منتشر شده بود.
راشاتودي نيز به نقل از سايت نزديك به سازمان جاسوسي رژيم اسرائيل نوشت: چهار مركز عملياتي در شهر حمص آماده شده و نيروهايي نيز در آنها مستقر هستند. وظيفه اين چهار مركز آماده كردن مقدمات عمليات ارتش تركيه در سوريه است.
منابع خبري نيز اعلام كردند كه دولت تركيه در صورت موفق نبودن طرح كوفي عنان در صدد ايجاد منطقه حائل در مرز خود با سوريه است. اين منابع افزودند، دولت آنكارا قصد دارد با حمايت اتحاديه عرب و جامعه جهاني و به منظور حفاظت از غيرنظاميان سوري در نوار مرزي تركيه با سوريه اين منطقه را ايجاد كند.
همچنين احمد داود اوغلو وزير خارجه تركيه تاكيد كرد كه در گفت وگوي خود با دبير كل سازمان ملل خواستار مداخله اين سازمان در سوريه شده است.
اين در حالي است كه صدها تن از دانشجويان دانشگاه «كوجاالي» تركيه در اعتراض به دخالت تركيه در امور داخلي سوريه تظاهرات كردند.
اين دانشجويان با برپايي تظاهرات در مقابل دانشگاه به حضور عبدالله گل رئيس جمهور كشورشان در دانشگاه اعتراض كردند.
نيروهاي امنيتي حاضر در محل دانشگاه با يورش به دانشجويان و استفاده از گاز فلفل 49 تن از دانشجويان معترض را دستگير كردند.
از سوي ديگر گروهي از دانشجويان تركيه در خلال سفر «بلنت آرينچ» معاون نخست وزير تركيه به آنتاليا با تجمع در جلوي محل سخنراني وي عليه حزب حاكم عدالت و توسعه و سياست هاي جانبدارانه دولت آنكارا از غرب شعار دادند. در اين تظاهرات نيز پنج تن از دانشجويان دستگير شدند.
همچنين صدها هزار تن از مردم سوريه به مناسبت شصت وپنجمين سالروز تاسيس حزب حاكم بر ضرورت حمايت از ارتش و ايستادن در برابر توطئه ها عليه كشورشان تاكيد كردند.
مردم سوريه در اين مراسم كه در دمشق و شهرهاي ديگر برگزار شد، به ضرورت محافظت از وحدت ملي و هماهنگي ميان ارتش و رهبران سوريه براي رويارويي با توطئه ها عليه اين كشور تاكيد كردند.
مردم سوريه در حالي كه پرچم هاي كشورشان و تصاوير بشار اسد و همچنين پرچم فلسطين را در دست داشتند شعارهايي در حمايت از رئيس جمهور كشورشان سر دادند.
آنها همچنين اعلام كردند كه همچنان «مساله اصلي آنها فلسطين و قدس اشغالي» است.
مردم سوريه با حضور در خيابان ها اعلام كردند كه در برابر تمام اشغالگراني كه كشورشان را هدف قرار مي دهند، مي ايستند و از ارتش سوريه حمايت مي كنند.
از منابع خبري سوري همچنين خبر مي رسد كه 400 تن از عناصر مسلح در سوريه خود را تسليم مراجع ذي ربط كردند.
در جريان عمليات نيروهاي ارتش در شهر نبش برخي از سران گروه هاي مسلح به خاك تركيه گريختند.
با دستگيري گروهي از تروريست ها در شهر حماه نيز مقادير زيادي سلاح و مهمات كشف و ضبط شد.

 



تأكيد مردم يمن بر ادامه انقلاب تا آزادي قدس

مردم انقلابي يمن در استان ذمار در تظاهراتي باشكوه ضمن تأكيد بر ادامه انقلاب يمن تا آزادي قدس، خواستار اخراج سفير آمريكا از كشورشان شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس مردم استان ذمار در يمن در تظاهراتي گسترده تأكيد كردند كه انقلاب يمن تا آزادسازي قدس ادامه دارد.در اين تظاهرات انقلابيون تأكيد كردند كه سفير آمريكا بايد از يمن اخراج شود.
مردم يمن اظهار داشتند كه از انتخابات فرمايشي و روي كار آمدن حاميان ديكتاتور سابق ناراضي هستند و تا بركناري عبدربه منصور هادي معاون عبدالله صالح ديكتاتور سابق يمن به تظاهرات خود ادامه خواهند داد.
تظاهركنندگان همچنين تأكيد كردند كه هيچ تغيير جدي در يمن اتفاق نيفتاده و تصميمات اخير و عزل و نصب هاي نمايشي تلاش براي انحراف افكار عمومي و گمراه كردن مردم است.
مردم يمن خواستار محاكمه ديكتاتور يمن و بازماندگانش شدند و اعلام كردند كساني كه 30سال بر يمن حكومت كرده و مردم را كشتند و در فقر و فساد مردم سهم داشتند بايد محاكمه و مجازات شوند.
رهبر حوثي هاي يمن نيز تأكيد كرد كه آمريكا و عربستان به دنبال جنگ افروزي در يمن هستند.عبدالملك الحوثي اظهار داشت، حزب الاصلاح با حمايت مالي و نظامي عربستان حملاتي را عليه حوثي ها در مناطق مرزي انجام مي دهد.
وي افزود: سازمان اطلاعات آمريكا نيز از اين حزب حمايت مي كند تا آشوب و جنگ هاي داخلي به راه بيندازد.
رهبر حوثي هاي يمن گفت: آمريكا مي خواهد با ايجاد اين تنش ها عليه كشور توطئه چيني كند و از نظر سياسي و نظامي كنترل كشور را به دست گيرد.
عضو شوراي انقلاب مستقل جوانان يمني نيز گفت، رئيس جمهور كنوني يمن هيچ اختياراتي از خود ندارد و همه تصميماتي كه تاكنون از جانب وي اتخاذ شده با دستور عربستان و آمريكا بوده و اراده مردم هيچ نقشي در آن نداشته است.
«رفقي القدسي» در گفت وگو با شبكه خبري العالم اظهار داشت: انتصاب هاي اخير عبدربه منصور هادي رئيس جمهور يمن، براي گمراه كردن مردم است زيرا وي هيچ اختياراتي ندارد اين در حالي است كه مردم نيز براي سرنگون كردن همه اركان رژيم علي عبدالله صالح ديكتاتور سابق يمن و طرفداران وي انقلاب كردند.
وي افزود: عبدربه منصور هادي رئيس جمهوري است كه مورد توافق احزاب ديدار مشترك و دولت آمريكاست و مورد حمايت جوانان انقلابي حاضر در ميادين شهرها نيست بنابراين او به ما ارتباطي ندارد.
وي بار ديگر مخالفت خود و همه جوانان انقلابي را با همه بندهاي طرح شوراي همكاري خليج فارس و ايجاد مصونيت با رژيم كنوني اعلام كرد.
از سوي ديگر به دنبال بركناري ژنرال محمدصالح الاحمر برادر ناتني علي عبدالله صالح رئيس جمهور سابق يمن از سمت فرماندهي نيروي هوايي اين كشور به دليل يورش نظاميان وفادار به وي فرودگاه صنعا بسته شد.
نظاميان وفادار به ژنرال محمدصالح الاحمر تهديد كرده اند هر هواپيمايي كه وارد اين فرودگاه شده و يا از آن بلند شود را هدف قرار خواهند داد.
همچنين در پي موافقت دولت امارات عربي متحده با اقامت دو ساله و حتي دايمي «علي عبدالله صالح» ديكتاتور يمن، مقامات آمريكايي و سعودي تلاش هاي خود براي متقاعد كردن ديكتاتور به ترك كشورش را افزايش داده اند.
براساس اين گزارش، صالح سرانجام موافقت كرده است كه از يمن خارج شود.

 



سولانا: اروپا در روابط خود با آمريكا تجديدنظر كند

وزير خارجه پيشين انگليس و مسئول سابق سياست خارجي اتحاديه اروپا با اشاره به بحران اقتصادي خواستار بازنگري اروپا در روابط خود با آمريكا شدند.
به گزارش فارس، به نقل از پايگاه خبري «بلفر سنتر»، «خاوير سولانا»، مسئول سابق سياست خارجي اتحاديه اروپا با «ديويد ميليبند»، وزير خارجه پيشين انگليس ديدار و درباره لزوم تغيير در نحوه ارتباط اروپا با آمريكا گفت وگو كردند.
«سولانا» كه اكنون مدير مركز اقتصاد جهاني و ژئوپليتيك دانشگاه «ايستاد» اسپانياست گفت: «با توجه به وضعيت بحراني اقتصاد اروپا لازم است در نحوه روابط اروپا با آمريكا تجديدنظر شده و رابطه اي براساس واقعيات كنوني دنيا شكل بگيرد.»
«ميليبند» هم كه در حال حاضر نماينده حزب كارگر در كنگره انگليس است در اين ديدار گفت: «به عقيده من لازم است تا به جاي ادامه اين روند، در نحوه ارتباط با آمريكا و كاركردهاي آن تغييراتي ايجاد شود.»
ميليبند با اعلام اينكه «آمريكا در شناخت جايگاه اروپا دچار مشكل شده» اينطور ادامه داد: «آمريكا براي پيشرفت و حركت خود به اروپا نياز دارد. ما نيز بايد همسايگان خود نظير كشورهاي آفريقاي شمالي يا هر يك از ديگر مناطق همسايه را به خوبي بشناسيم تا بتوانيم حركت رو به جلو داشته باشيم، و تا زماني كه اين روند شكل نگيرد، آمريكا در شناخت جايگاه ما با مشكل مواجه خواهد بود.»
گفتني است، اين گونه اظهارات پيش از اين نيز از سوي بسياري از كارشناسان به اشكال گوناگون مطرح شده است. به اعتقاد اين دست از كارشناسان، ايالات متحده آمريكا در بسياري از موارد براي رسيدن به منافع خود، اروپا را با خود همراه كرده و نتيجه اين اقدام چيزي جز زيان اروپائيان نبوده است. به عنوان مثال، آمريكا كه با جمهوري اسلامي ايران روابط اقتصادي خاصي ندارد، به بهانه فعاليت هاي صلح آميز هسته اي كشورمان اقدام به تحريم تهران كرده و در اين بين اروپا را نيز با خود همراه كرده است؛ غافل از اينكه در اين بين نه ايالات متحده بلكه اروپائيان منافع زيادي را از دست داده اند. به عنوان آخرين نمونه، چندي پيش فرانس پرس گزارش داد، بخشي از كارخانه پژو به دليل تحريم ايران تعطيل و نزديك به 200 كارگر فرانسوي بيكار شدند. عمق اين زيان ها پس از آن مشخص مي شود كه يادآوري كنيم، اروپا در حال حاضر با يكي از پيچيده ترين و بزرگترين بحران هاي اقتصادي خود روبرو است و پيروي از سياست هاي آمريكا در اين شرايط بيشترين زيان را متوجه خود آنها مي كند. در همين رابطه واحد مركزي خبر طي گزارشي به اوضاع وخيم اقتصادي ايتاليا كه همواره دنباله روي سياست هاي واشنگتن بوده پرداخت. براساس تازه ترين آمار سازمان تأمين اجتماعي ايتاليا، تنها در ماه فوريه گذشته نزديك به 81 هزار ايتاليايي شغل خود را از دست داده اند. هيأت وزيران اين كشور روز جمعه نيز لايحه اخراج 40 هزار پرسنل وزارت دفاع ايتاليا را به تصويب رساند. براساس اين گزارش، آمارهاي منتشر شده نيز نشان مي دهد، در سال گذشته ميلادي بيش از 62 هزار شركت و كارخانه ايتاليايي به علت بحران اقتصادي تعطيل و ده ها هزار كارگر بيكار شده اند و... اين قصه سر دراز دارد!
بدين ترتيب با توجه به اظهارات اين دو چهره مطرح اروپايي به نظر مي رسد اروپائيان رفته رفته در حال بيداري و مشاهده كلاه بزرگي هستند كه از سوي آمريكا برسرشان رفته!

 



ديدار رئيس جمهور پاكستان با نخست وزير هند

رئيس جمهور پاكستان در راس يك هيئت 40 نفري براي شركت در يك مراسم مذهبي وارد هند شد و با نخست وزير اين كشور ديدار كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، آصف علي زرداري در طول اين سفر با «مان موهان سينگ»، نخست وزير هند در اقامتگاه رسمي نخست وزير اين كشور در دهلي نو ديدار كرد.
رئيس جمهور پاكستان قبلا قرار بود كه از هند بطور خصوصي و به منظور زيارت درگاه «خواجه معين الدين چيشتي» در شهر «اجمير» در ايالت راجستان در غرب هند ديدن كند ولي اين سفر اكنون بصورت يك ديدار كاملا رسمي درآمده است.
سخنگوي وزارت خارجه پاكستان اعلام كردكه زرداري از نخست وزير هند براي سفري رسمي به اسلام آباد دعوت كرد.
پليس هند تدابير امنيتي شديدي را براي ديدار «زرداري» از هند درنظر گرفته بود.
كارشناسان سياسي معتقدند ديدار زرداري و سينگ زمينه را براي از سرگيري گفت وگوهاي صلح بين هند و پاكستان و عادي سازي روابط هموار خواهد كرد.
گفته مي شود كه موضوع اقدام اخير آمريكا براي اعلام يك جايزه ده ميليون دلاري براي دستگيري «حفيظ سعيد»، رئيس لشكر طيبه، نيز در طول اين نشست مطرح شده است.
هند معتقد است كه «حفيظ سعيد» حمله 26 نوامبر سال 2008 را در بمبئي طراحي و اجرا كرد و دهلي نو به همين جهت خواستار دستگيري و مجازات وي شده است.
اين ديدار نخستين سفر عالي ترين مقام پاكستاني به هند پس از سفر پرويز مشرف- رئيس جمهور پيشين آن كشور- در سال 2005 به دهلي نو بود.

 



در اعتراض به قتل يك نوجوان سياهپوست انجام شد
راهپيمايي 64 كيلومتري عليه نژادپرستي در آمريكا

مردم آمريكا در اعتراض به نژادپرستي و بي عدالتي در كشورشان تظاهرات كردند.
با وجود گذشت بيش از يك ماه از قتل «ترايان مارتين» نوجوان سياه پوست و 17 ساله آمريكايي به دست يك سفيدپوست نژادپرست، تظاهرات و اعتراض هاي خياباني عليه بي عدالتي و نژادپرستي در شهرهاي مختلف آمريكا همچنان ادامه دارد.
شبكه تلويزيوني «پرس تي وي» در اين باره اعلام كرده گروهي از مردم «واشنگتن» روز شنبه با راهپيمايي در خيابان ها خواستار اجراي عدالت در پرونده قتل اين نوجوان سياهپوست شدند. اين نوجوان در 26 فوريه در شهر «سنفورد» ايالت فلوريدا به ضرب گلوله كشته شد.
شبكه تلويزيوني آمريكايي «دبليو تي اس پي» نيز با انتشار گزارشي از آغاز راهپيمايي 64 كيلومتري گروهي از دانشجويان ايالت فلوريدا در اعتراض به تعلل مقامات امنيتي و قضائي اين ايالت در دستگيري مظنون اين حادثه و ابراز همدردي با خانواده اين نوجوان خبر داد. اين دانشجويان در حالي كه تصاوير «مارتين» را حمل مي كردند از تشكيل جنبشي موسوم به «مدافعان رؤيا» خبر دادند. براساس اين گزارش معترضان كه راهپيمايي طولاني خود را روز جمعه از منطقه «دي تونا» آغاز كرده اند قرار است پس از حدود 3 روز راهپيمايي خود را به محل قتل اين نوجوان برسانند. در اين حال خبر مي رسد سه سياهپوست ديگر نيز در شمال «تولسا» واقع در اوكلاهاما به قتل رسيدند.
بنا به اعلام شبكه تلويزيوني پرس تي وي، اين سه قرباني كه شبيه «مارتين» و در سه حادثه جداگانه كشته شده اند سه مرد 49، 54 و 31 ساله هستند. قتل هاي نژادپرستانه در آمريكا خشم سياهپوستان آمريكايي را برانگيخته است.

 



جنجال رسانه اي مصافحه نخست وزير مغرب با همسر سفير آمريكا

مصافحه نامتعارف نخست وزير مغرب با همسر سفير آمريكا، با انتقادات فراواني از سوي افكار عمومي اين كشور مواجه شد.
به گزارش شبكه خبري «العالم»، انتشار نوار ويدئويي از مصافحه و روبوسي «عبدالله بن كران» نخست وزير دولت فعلي مغرب با همسر «ساموئل كاپلان» سفير آمريكا در رباط در حاشيه مراسم افتتاحيه نمايشگاه هوايي در اين كشور، وي را با انتقادات بسياري مواجه كرد.
براساس اين گزارش، بسياري از مردم مغرب با انتقاد از اين اقدام بن كران، آن را برخلاف وعده هاي سابق وي اعلام كردند.
منتقدان بن كران تاكيد كردند كه او قبلا با ادعاي اسلامگرايي، مردان و زنان را از دست دادن با يكديگر منع مي كرد ولي اكنون با زن سفير آمريكا در مغرب مصافحه و روبوسي كرده است.
اين در حالي است كه عبدالله بن كران، چندي پيش با حمايت اسلامگرايان توانست سكان هدايت دولت مغرب را به دست بگيرد.كشور مغرب همزمان با آغاز بيداري اسلامي در منطقه مغرب عربي و خاورميانه، شاهد اعتراضات و تظاهرات گسترده مردمي طي سال گذشته بود .

 



نوام چامسكي: وال استريت موفقيتي بزرگ براي جامعه آمريكاست

انديشمند و زبان شناس مشهور آمريكايي جنبش ضد وال استريت را «موفقيتي بزرگ براي جامعه آمريكا» دانست.
به گزارش خبرگزاري ها، «نوام چامسكي»، كارشناس برجسته آمريكايي در واكنش به خبرها و اظهارات مقامات آمريكايي كه همواره در محكوميت و تحقير جنبش ضد سرمايه داري وال استريت بوده است گفت، اين جنبش يك موفقيت بزرگ براي آمريكائي هاست.
وي در ادامه به برشمردن دلايل خود پرداخت و گفت: اين جنبش گفتمان ملي در آمريكا را تغيير داد، نگراني ها و دغدغه هايي را كه پنهان مانده بود نمايان ساخت و باعث شكل گيري همبستگي ميان مردم آمريكا شد. وي «سركوب معترضان از سوي مقامات و پليس آمريكا را» يكي ديگر از دلايل موفقيت جنبش «وال استريت» دانست و افزود: سركوب اين جنبش بسيار هماهنگ و سازمان يافته و در برخي مواقع بسيار خشن صورت گرفت. يكي از نشانه هاي موفقيت جنبش همين ماهيت سركوب شدن آن است. چامسكي در ادامه ضمن حمايت از جنبش ضد سرمايه داري وال استريت، مقاومت در برابر اين سركوب ها را ستود و از قربانيان خشونت هاي پليس آمريكا حمايت كرد.
چامسكي اظهار داشت: نظام قدرت هميشه به هر شكل ممكن براي بقاي خود تلاش مي كند و سركوب يكي از ابزار آن است. يكي از راه هاي ايستادن در برابر سركوب حركت روبه جلو است. و اين در بحث جنبش ضد وال استريت بدان معناست كه ما بايد با طبقه نود و نه درصدي تعامل كنيم و فقط نظاره گر نباشيم. موفقيت در اين مسير مستلزم كار زياد و تعهد است.«ران پال»، يكي از نامزدهاي جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريكا نيز بار ديگر طي اظهاراتي عليه رهبران سياسي آمريكا خبرساز شد.
«پال» كه با شبكه تلويزيوني «اي بي سي» گفت وگو مي كرد وعده داد، در صورت پيروزي در انتخابات مداخلات نظامي آمريكا در ديگر كشورها را پايان خواهد داد چرا كه مردم آمريكا به خاطر وجود همين جنگ ها مداخلات نظامي است كه رنج مي برند: اين نامزد انتخابات كه پيش از اين اظهارات ضد صهيونيستي اش خبرساز شده بود افزود: هم دموكرات ها و هم جمهوري خواهان آمريكا جنگ طلبند و در اين بين جوانان آمريكايي هستند كه هزينه اين جنگ طلبي را پرداخت مي كنند. مردم نمي خواهند براي اين دو حزب بجنگند. ران پال اظهار داشت: رسانه هاي آمريكايي به طور مناسب اخبار مربوط به مبارزات انتخاباتي وي را پوشش نمي دهند.

 



محكوميت رئيس جمهور فراري تونس از سوي دادگاه تجديدنظر نظامي

دادگاه تجديدنظر نظامي تونس رئيس جمهور مخلوع و فراري اين كشور را به اتهام شكنجه افسران ارتش به حبس محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دادگاه تجديدنظر نظامي تونس روز شنبه، «زين العابدين بن علي» ديكتاتور مخلوع اين كشور و تني چند از مقام هاي بلند پايه رژيم سابق را به اتهام شكنجه افسران ارتش به حبس هاي دو تا پنج سال محكوم كرد.
دادگاه تجديدنظر تونس پس از استماع شهادت افسران شكنجه شده و خانواده برخي از قربانيان پرونده موسوم به «براكه الساحل»، حكم زندان بن علي و عوامل وابسته به وي در آزار و اذيت و آسيب رساندن به شهروندان تونسي را صادر كرد.
اين گزارش مي افزايد: پس از سرنگوني رژيم بن علي، افسراني كه از اين غائله نجات يافتند و همچنين خانواده هاي قربانيان در دادگاه نظامي تونس از ديكتاتور وقت و مقام هاي بلند پايه وابسته به رژيم شكايت كردند.
پرونده موسوم به براكه الساحل به جريان شكنجه نظاميان ناراضي تونس در سال 1991 ميلادي برمي گردد كه طي آن به دستور بن علي 17 تن از افسران متهم به كودتا در تونل هاي زيرزميني وزارت كشور توسط ماموران امنيتي وزارت كشور به شدت شكنجه و برخي از آنها جان خود را از دست داده اند.
دادگاه تجديدنظر نظامي تونس همچنين «عبدالله القلال» وزير كشور سابق و محمدعلي غنراوي رئيس تشكيلات امنيتي اين كشور در دوران حكومت بن علي را علاوه بر حبس هاي قبلي هر كدام به تحمل دو سال حبس اضافه محكوم كرد.
از سوي ديگر، پليس ضدشورش روز شنبه تعدادي از جوانان جوياي كار در خيابان اصلي پايتخت تونس را با پرتاب گاز اشك آور و شليك تيرهوايي متفرق كرد.

 



وليعهد عربستان براي معالجه به آمريكا اعزام شد

منابع خبري عربستان از عزيمت وليعهد اين كشور به آمريكا براي ادامه درمان هاي پزشكي خبر دادند.
به گزارش پايگاه خبري مخالفان عربستان (راصد) به نقل از تلويزيون دولتي اين كشور، شاهزاده «نايف بن عبدالعزيز» وليعهد 78 ساله عربستان براي انجام معاينات پزشكي به ايالات متحده آمريكا سفر كرده است.
براساس اين گزارش، شاهزاده نايف كه برادر ناتني پادشاه عربستان به شمار مي رود، به دليل كهولت سن از وضعيت مناسب جسماني برخوردار نيست و به همين منظور براي تكميل معالجات پزشكي خود به بيمارستاني در شهر «كليولند» آمريكا منتقل شده است.
اين گزارش مي افزايد: وليعهد فرتوت عربستان در حالي هم اكنون در كليولند است كه هنوز يك ماه از بازگشت وي از سفر قبلي به آمريكا نگذشته است.
تلويزيون دولتي عربستان بدون اشاره به جزئيات بيماري شاهزاده نايف اعلام كرد كه وليعهد در مركز پزشكي كليولند مراحل مختلف معالجات پزشكي خود را سپري مي كند.اين در حالي است كه در سفر قبلي نايف، رسانه هاي عربستان سعودي بسيار تلاش كردند تا موضوع را پنهان و كم اهميت جلوه دهند، اما بنظر مي رسد، با ادامه اين سفرها، بيماري وليعهد مسن آل سعود، حادتر شده است.
شاهزاده نايف بن عبدالعزيز كه هم اكنون علاوه بر سمت وليعهدي، پست وزارت كشور عربستان را نيز به عهده دارد، همانند ساير شاهزادگان آل سعود، بسيار پير و فرتوت به نظر مي رسد و سرنوشتي همانند وليعهد سابق كه به بيماري سرطان دچار شد و مرد در انتظار وي خواهد بود.
همچنين شاهزاده عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه كنوني عربستان كه نزديك به 90 سال سن دارد، از وضعيت مطلوب جسماني برخوردار نيست.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14