(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


یکشنبه 29 اردیبهشت 1392 - شماره 20493

پنتاگون: حملات پهپادها در پاکستان تا 20 سال ديگر ادامه مي‌يابد
13 کشته و 55 مجروح در انفجارهاي جنوب افغانستان
نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در مرز 2 سودان مستقر مي‌شوند
آمريکا، عربستان و ترکيه از مردم مظلوم عراق انتقام گرفتند
90 شهيد و 181 مجروح در روز خونين عراق
جمع‌آوري 370 هزار امضا در آمريکا براي تعطيلي زندان گوانتانامو
در مراسم تشييع پيکر دو شهيد عراقي مردم بصره شعار «مرگ بر آل‌سعود» سر دادند
هشدار روسيه به آمريکا درباره ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه
مردم ترکيه: اردوغان بايد استعفا دهد
رئيس سابق موساد نسبت به پيامدهاي حمله مجدداسرائيل به سوريه هشدار داد
مردم اردن خواستار قطع رابطه با اسرائيل شدند
گسترش اعتراض‌ها عليه يورش مأموران آل خليفه به خانه شيخ عيسي قاسم
30کشته در عمليات ارتش نيجريه عليه شبه نظاميان
درگيري نيروهاي امنيتي مصر با آشوب‌طلبان در قاهره
زد و خورد با نظاميان صهيونيست در شرق رام‌الله
چهار سوي پنج قاره
   


وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) اعلام کرد، حملات پهپادهاي اين کشور در پاکستان حد و مرزي ندارد و تا 20 سال ديگر ادامه مي‌يابد.
به گزارش خبرگزاري فارس، «مايکل شيهان» معاون وزير دفاع آمريکا گفت، استفاده از پهپادها بخش اصلي مبارزه با تروريسم است و لذا ما نمي‌توانيم از اين تکنولوژي در مناطق قبايلي پاکستان استفاده نکنيم. وي تأکيد کرد براي تعقيب تروريست‌ها در پاکستان هيچ حد و مرزي وجود ندارد و مبارزه با تروريست‌ها 10 تا 20 سال آينده ادامه مي‌يابد.
شيهان گفت: ما ريشه تروريسم را مي‌خشکانيم و فرقي نمي‌کند که شبه‌نظاميان در سوريه و يا در پاکستان مخفي شده باشند، پهپادهاي آمريکايي آنها را نابود مي‌کنند.

 


تروريست‌هاي طالبان با انفجار دو بمب در جنوب افغانستان، جان 13 غيرنظامي را گرفتند و 55 تن را زخمي کردند.
به گزارش خبرگزاري فارس، تروريست‌هاي وابسته به طالبان يک خودروي بمب‌گذاري شده را در مجاورت رستوراني در قندهار منفجر کردند و طي آن هفت غيرنظامي را کشتند و 50 نفر را نيز زخمي کردند که بيشتر آنها غيرنظامي هستند. قندهار يکي از مراکز اصلي استقرار شبه‌نظاميان طالبان در افغانستان است.در شهرستان «سره ديوال» استان پکتيا نيز تروريست‌هاي طالبان يک تراکتور کشاورزي را هدف انفجار بمب کنار جاده‌اي قرار دادند. اين انفجار نيز جان شش غيرنظامي را گرفت و پنج تن ديگر را نيز زخمي کرد.

 


به دنبال تشديد ناامني در مناطق مرزي دوسودان دبيرکل سازمان ملل از شوراي امنيت خواست بيش از هزار نيروي حافظ صلح به اين منطقه اعزام کند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، «بان کي مون»، دبيرکل سازمان ملل با اشاره به تشديد ناامني‌ها در منطقه مورد مناقشه «ابيي» واقع در مرز دوسودان، خواستار اعزام 1126 نيروي حافظ صلح ديگر به اين منطقه شد.
وي در اين باره اعلام کرد: منطقه «ابيي» شاهد درگيري‌هاي خونباري بين گروه‌هاي رقيب و مسلح است. حضور اين گروه‌هاي مسلح تهديدي قابل ملاحظه به شمار مي رود، بنابراين چنين وضعي تحکيم قدرت نيروهاي صلحبان بين‌المللي را مي‌طلبد.
شمار نيروهاي سازمان ملل مستقر در اين منطقه ناآرام حدود 4000 نفر است که بيشترشان اهل اتيوپي هستند.
دبيرکل سازمان ملل همچنين تاکيد کرد: برگزار نشدن همه‌پرسي براي تعيين سرنوشت ابيي همچنان تلاش‌ها براي حفظ امنيت و تامين ثبات اوضاع انساني در اين منطقه را نابود مي‌کند.
وي تاکيد کرد: خارطوم و جوبا نبايد اجازه بدهند که عناصر مسلح غيرقانوني وارد ابيي شوند.
گفتني است سودان با تلاش‌هاي غرب به ويژه آمريکا حدود دو سال پيش به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم شد! اختلافات مرزي بين دو سودان از همان زمان جدايي بين دو طرف آغاز شده است.

 


تروريست‌هاي بعثي و القاعده با انفجار بمب مردم را در مساجد و بازارهاي هفت منطقه عراق به خاک و خون کشيدند که در جريان آن بيش از 90 نفر شهيد و 181 نفر ديگر مجروح شدند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، بعثي‌هاي به جا مانده از رژيم سرنگون شده صدام به همراه عناصر شبکه القاعده که از حمايت آمريکا برخوردارند روز جمعه مردم عادي عراق را در مساجد و بازارهاي «العامريه»، «الجامعه»، «الدوره»، «الغزاليه»، «مدائن»، «فلوجه» و «بعقوبه» با انفجار بمب هدف قرار دادند. بيشترين تلفات متعلق به دو انفجاري بود که در مسجد «ساريه» بعقوبه رخ داد. اين انفجارها به تنهايي شهادت 47 تن و جراحت 60 نفر ديگر را در پي داشت. انفجار عامريه نيز 20 شهيد و 45 مجروح به همراه داشت. شمار کل شهداي حملات تروريستي روز جمعه 90 نفر و مجروحان نيز 181 تن اعلام شده است.
«نوري مالکي» در واکنش به موج اوليه انفجارها که پنجشنبه گذشته رخ داد و 50 شهيد بر جاي گذاشته بود، اعلام کرد که اين انفجارها کار بقاياي رژيم بعثي صدام است.کارشناسان مي‌گويند حملات تروريستي عراق حلقه‌اي از يک توطئه بزرگ منطقه‌اي است و مثابه اين حملات در سوريه، پاکستان و حتي ليبي مشاهده مي‌شود. به گفته اين کارشناسان، عربستان، قطر و ترکيه حاميان محلي اين توطئه بزرگ هستند و هدف اصلي آنها، ايجاد انحراف در دنياي اسلام از رژيم صهيونيستي به سمت جنگ ميان شيعه و سني است. اخيراً نيز محافل سياسي و رسانه‌اي اعلام کرده بودند که آمريکا مي‌خواهد جبهه مقاومت عليه رژيم صهيونيستي را برهم بزند و به جاي آن، يک جبهه تصنعي ايجاد کند که يک طرف آن شيعيان و طرف ديگر آن نيز سني‌ها باشند.
به گفته ناظران، شايد در سال گذشته سخن گفتن از اين شکل‌بندي جديد دور از ذهن بود، ولي الآن بر همگان مشخص شده است که گروه‌هاي افرطي وهابي و القاعده در سوريه در کنار رژيم اسرائيل قرار گرفته و عليه نظام سوريه به عنوان يک حلقه مهم مقاومت مي‌جنگند.
دولت قطر که اخيرا يک کمک کلان سه ميليارد دلاري را به ستيزه‌جويان فعال در سوريه تقديم کرد، همين سياست را در عراق دنبال مي‌کند. در عراق، سعودي‌ها تروريست‌هاي وهابي و انتحاري مي‌فرستند، قطري‌ها منابع مالي را براي آنها فراهم مي‌کنند و دولت ترکيه هم پشتيباني رسانه‌اي، سياسي و تشکيلاتي آنها را برعهده دارد، و همه اين ماجراها نيز با مديريت آمريکا و اسرائيل انجام مي‌شود. آمريکا مي‌خواهد کينه و آتش انتقام را ميان شيعيان و سني‌ها در کل منطقه آنچنان شعله‌ور کند که آنها دشمن اصلي (اسرائيل) را فراموش کرده و به جان هم بيفتند.


 


همزمان با يکصدمين روز اعتصاب زندانيان گوانتانامو، صدها هزار نفر از مردم آمريکا خواستار تعطيلي اين زندان مخوف شدند.
به گزارش سايت شبکه تلويزيوني الجزيره، گروهي از فعالان حقوق بشر روز جمعه و در صدمين روز اعتصاب غذاي زندانيان گوانتانامو با تجمع مقابل ساختمان کاخ سفيد خواستار تعطيلي اين زندان شدند.
براساس اين گزارش معترضان براي تعطيل شدن اين زندان بيش از 370 هزار امضا جمع‌آوري کرده‌اند.
برخي از معترضان نيز با پوشيدن لباس‌هاي نارنجي (لباس‌هاي زندانيان) دست‌نوشته‌هايي حمل مي‌کردند که روي آنها نوشته شده بود: «مرديم از بس منتظر عدالت شديم؛ زشت، غيرقانوني بيهوده».
به گفته ترتيب‌دهندگان اين تجمع ضد دولتي، بسياري از اين زندانيان بدون تفهيم جرم يا محاکمه، در اين زندان و در بدترين شرايط نگهداري مي‌شوند و زندانبانان نيز هيچ ابايي از شکنجه آنها ندارند.
چندي پيش يکي از سخنگويان سازمان ملل در زمينه حقوق بشر گفته بود، زندانبانان آمريکايي زندان گوانتانامو، براي شکستن اعتصاب غذاي زندانيان اقدام به خوراندن اجباري غذا به آنها مي‌کنند که اين مسئله از نظر ما «جنايت» محسوب مي‌شود.
نحوه برخورد با زندانيان و مقدسات آنها يکي از دلايل اعتصاب غذاي حدود 100 نفر از زندانيان گوانتانامو اعلام شده است. بد نيست يادآوري شود، اوباما در دور اول رقابت‌هاي انتخاباتي خود وعده داده بود، به محض رئيس‌جمهور شدن، زندان گوانتانامو را تعطيل مي‌کند!

 


مردم بصره با تشييع پيکر دو عراقي که در دفاع از مرقد حضرت زينب(س) مقابل حملات وهابي‌ها به شهادت رسيدند، شعار مرگ بر آل‌سعود سر دادند.
به گزارش خبرگزاري فارس، مراسم تشييع پيکر دو شهيد عراقي در بصره به تظاهرات عليه حاکمان عربستان، قطر و ترکيه تبديل شد. تشييع‌کنندگان فرياد «لبيک يا زينب» سر دادند. اين دو شهيد که «محمد عبودالمالکي» و «حسن علي فرهود» نام داشتند، از دمشق به بصره منتقل شدند.وهابي‌ها و عناصر القاعده که در سوريه حضور دارند، اخيرا اعلام کرده بودند قصد تخريب بارگاه حضرت زينب‌(س) را دارند. اما شيعيان سوريه دوشادوش ارتش اين کشور مقابل حملات وهابيون ايستادند و اجازه هتک حرمت را به آنها ندادند. جمعه گذشته مراسم تشييع اين دو شهيد باشکوه هرچه تمامتر و با شرکت مردم و مقامات محلي و افسران ارتش و پليس در محله «اندلس» بصره برگزار شد.شرکت‌کنندگان در اين مراسم مقامات ترکيه، قطر و عربستان را به اموي‌هاي صدر اسلام تشبيه کردند.
يزيد و معاويه از سلسله اموي بودند. خبر ديگر از بصره اينکه صبح ديروز افراد ناشناس «اسعد ناصر»‌امام و خطيب مسجد جامع «فجه النعمه» شهر بصره را به ضرب گلوله شهيدکردند.

 


دولت روسيه اعلام کرد، توافقنامه موشکي ميان روسيه و سوريه پيامي براي آمريکا است تا به ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه نينديشد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از شبکه خبري سي‌ان‌ان آمريکا، «الکسي پوشکف» رئيس کميته روابط خارجي مجلس دوماي روسيه در مصاحبه با اين شبکه خبري تأکيد کرد، آمريکا بايد بداند که در انديشه ايجاد منطقه پرواز ممنوع در سوريه نباشد چرا که به نظر ما اين اولين گام براي دخالت هوايي در سوريه است و ما مخالف اين مسئله هستيم.
وي افزود، ما از دخالت خارجي در امور داخلي سوريه حمايت نمي‌کنيم و معتقديم بحران سوريه بايد از طريق سياسي و نه نظامي حل و فصل گردد.
از سوي ديگر ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در تماس تلفني با ديويدکامرون نخست‌وزير انگليس آخرين تحولات سوريه را بررسي کرد.
پوتين طي اين تماس تلفني کامرون را در جريان نتايج آخرين مذاکراتش با بنيامين نتانياهو نخست‌وزير رژيم صهيونيستي قرار داد.
تحليلگران معتقدند سفر هفته گذشته نتانياهو به روسيه تصميم روس‌ها براي انتقال سيستم موشکي اس300 به سوريه را تغيير نداده است. روزنامه وال‌استريت ژورنال در اين‌باره نوشت، مقامات آمريکايي معتقدند روسيه سريع‌تر از پيش براي تحويل سيستم دفاعي زمين به هواي اس300 تلاش مي‌کند. به گفته آنها اين سيستم موشکي تا پايان ماه مه (9 خرداد ماه) از سوي روسيه به بندر طرطوس سوريه ارسال مي‌شود.
همچنين به نوشته روزنامه نيويورک تايمز، روسيه يک محموله از موشک‌هاي ضدکشتي يافونت را در اختيار حکومت سوريه قرار داده است.
مارتين دمپسي رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا نيز روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتي اعلام کرد تحويل سامانه‌هاي دفاع ضدموشکي اس‌300 روسيه به دمشق خطر عمليات نظامي در سوريه را افزايش خواهد داد.
وي افزود، آنچه مايه نگراني واشنگتن است اين است که بشار اسد با در اختيار داشتن اين سيستم تدافعي احساس امنيت کند. دمپسي همچنين تأکيد کرد، ارسال اين سيستم دفاع ضد موشکي درگيري‌ها را در سوريه طولاني‌تر خواهد کرد.
رسانه‌هاي آمريکايي نيز از استقرار تعداد زيادي ناوهاي جنگي در سواحل سوريه خبر داده‌اند.
به نوشته وال‌استريت ژورنال روسيه در حال حاضر 11 کشتي در شرق مديترانه مستقر کرده است که در سه گروه سازماندهي شده‌اند که شامل ناوشکن‌ها، ناوهاي محافظ و کشتي‌هاي جمع‌آوري کننده اطلاعات هستند.
فرمانده نيروي دريايي روسيه نيز تأييد کرده ناوهاي جنگي ناوگان پاسيفيک روسيه براي نخستين بار وارد مديترانه شده است. مسئولان آمريکايي همچنين اعلام کرده‌اند با تحويل موشک‌هاي پيشرفته يافونت محاصره دريايي سوريه ممکن نيست.
اين مسئولان افزوده‌اند، برخلاف موشک‌هاي اسکاد و موشک‌هاي دوربرد زمين به زمين، موشک‌هاي يافونت به ارتش سوريه اجازه خواهد داد جلوي هرگونه اقدام بين‌المللي براي محاصره دريايي سوريه را بگيرد. اين در حالي است که جان کري وزير خارجه آمريکا در چهارمين دور از سفر خود به خاورميانه سه‌شنبه عازم اردن و سرزمين‌هاي اشغالي مي‌شود.
اين سفر از روز سه‌شنبه 21 ماه مي (31 ارديبهشت) از سلطنت‌نشين عمان آغاز خواهد شد و کري چهارشنبه به اردن خواهد رفت تا بنا بر اعلام وزارت خارجه در زمينه راه حل سياسي بحران در سوريه با مقامات امان بحث و تبادل نظر کند.
اردن در روز 22 ماه جاري (1 خرداد) ميزبان کنفرانس موسوم به دوستان ملت سوريه است که از مخالفان سوري و 11 کشور حامي آنها تشکيل شده است.
حمايت از ارتش سوريه
ساکنان شهر تلکلخ در استان حمص سوريه پس از برگزاري نماز جمعه در حمايت از ارتش سوريه و در محکوميت اقدامات تروريستي گروه‌هاي تروريستي در اين شهر راهپيمايي کردند.
مردم شعار مي‌دادند خداوند ارتش سوريه را حفظ کند و ملت سوريه يکپارچه و متحد است. بشار اسد دوستت داريم.
راهپيمايان با جمع‌آوري طوماري از ارتش سوريه قدرداني و تأکيد کردند از ارتش به خاطر اينکه مردم را از دست تروريست‌ها نجات داد و امنيت را بازگرداند قدرداني مي‌کنيم.
ساير رويدادها
* ميشل عون رئيس جريان اصلاح و تغيير لبنان تأکيد کرد بشار اسد در سوريه شکست نخورده است و همچنان در رأس قدرت است.
* گروهک تروريستي النصره 11 شهروند سوري را در ديرالزور با شليک گلوله از فاصله نزديک اعدام کردند.
* نماينده پارلمان سوريه قطعنامه اخير سازمان ملل را غيرالزام‌آور و حاصل فشار آمريکا دانست.
* شبکه خبري فاکس نيوز از حضور عناصر نظامي و امنيتي اسرائيل در خاک سوريه و همکاري اين افراد با گروه موسوم به ارتش آزاد خبر داد.
* ارتش در سلسله عملياتي مواضع مخالفان مسلح را در مناطق مختلف سوريه هدف حمله قرار داد و تعدادي از سرکردگان گردان‌هاي تروريستي را کشت.

 


مردم شهر «ريحانلي» ترکيه با برپايي تظاهرات در اعتراض به دخالت‌هاي آنکارا در سوريه، خواستار استعفاي نخست‌وزير ترکيه شدند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، صدها تن از مردم شهر مرزي «ريحانلي» بار ديگر با برپايي تظاهرات در خيابان‌هاي اين شهر، با پليس و نيروهاي ضد شورش درگير شدند.
اوايل هفته گذشته اين شهر شاهد انفجارهاي چهارگانه بود؛ انفجارهايي که 52 کشته و 150 زخمي در پي داشت. روز بعد از اين انفجارها مردم عليه دولت ترکيه تظاهرات کرده و مسئوليت حملات تروريستي را متوجه مقامات آنکارا کردند.
در تظاهرات ديروز نيز مردم فرياد مي‌زدند: «دولت بايد استعفا کند» و «رجب طيب اردوغان بايد برکنار شود».
مردم وقايع ريحانلي را نتيجه سياست‌هاي مداخله‌جويانه اردوغان در سوريه مي‌دانند.
ريحانلي درمناطق مرزي نزديک به سوريه واقع است و شبه نظاميان تروريست ضد سوري در اين شهر به راحتي رفت‌و‌آمد مي‌کنند.
آنکارا ابتدا سعي کرد حملات- تروريستي در اين شهر را به گردن دولت سوريه بيندازد که با واکنش دمشق مواجه شد. دولت سوريه حتي اعلام کرد که با آنکارا براي يافتن تروريست‌ها همکاري مي‌کند،‌ اما مقامات ترکيه اين پيشنهاد را رد کردند.

 


رئيس سابق سرويس اطلاعات نظامي رژيم اشغالگر و رئيس مرکز تحقيقات امنيت داخلي اين رژيم به مقامات اسرائيل توصيه کرد که فکر حمله مجدد به سوريه را از سر خود بيرون کنند.
به گزارش خبرگزاري فارس ، «عاموس يادلين» نسبت به اطمينان اسرائيل از استمرار موفقيت بمباراني که به اجراي آن در سوريه تهديد کرده است، هشدار داد و تاکيد کرد که در صورت تداوم انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان، موفقيت اين عمليات بعيد است.
يادلين همچنين در توانايي اسرائيل براي پايداري در برابر تشديد تنش‌ها در منطقه در نتيجه حمله جديد به سوريه ابراز ترديد کرد و افزود: امري که بيش از چند بار موفقيت‌آميز بوده ممکن نيست که هر بار موفقيت کسب کند ،به خصوص اينکه طرف مقابل براي پاسخ به بمباران جديد آماده مي‌شود
يادلين با اشاره به تحولات جديد در سوريه و خطرات تجهيز اين کشور به موشک‌هاي اس 300 روسيه ، خطاب به تصميم‌گيران تل آويو از آنها خواست انديشه حمله جديد به سوريه را از سر بيرون کنند. وي درباره موشک‌هاي اس 300 نيز گفت اين موشک‌ها بهترين سامانه دفاع هوايي و متحرک هستند ومي توانندهواپيماهاي اسرائيلي را از مسافت ده‌ها کيلومتري هدف قرار دهند.

 


شهروندان اردني با برگزاري تظاهراتي خواستار لغو توافقنامه «وادي عربه» با رژيم صهيونيستي شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري العهد، مردم اردن روز جمعه پس از برگزاري نماز جمعه تظاهرات برگزار کردند و بر حق بازگشت آوارگان فلسطيني تاکيد کردند و همچنين خواستار لغو توافقنامه «وادي‌عربه» شدند.
تظاهرکنندگان به سمت فلسطين و يادمان شهداي نبرد کرامه در منطقه الشونه جنوبي واقع در 30 کيلومتري غرب امان در مرز اردن و فلسطين راهپيمايي کردند و شعارهايي عليه اسرائيل سر دادند.
از سوي ديگر، سخنگوي رسمي دولت اردن اعلام کرد سفير اسرائيل به محض دريافت پيام تند دولت اردن در اعتراض به تجاوزات اخير به قدس اين کشور را ترک کرد.
وي افزود، وزارت خارجه اردن سفير اسرائيل را احضار کرده و نسبت به تعدي‌گري‌هاي اسرائيل در حرم مقدس به وي اعتراض کرده بود.

 


هزاران بحريني در اعتراض به حمله نيروهاي امنيتي به خانه شيخ عيسي قاسم رئيس شوراي اسلامي علماي بحرين در منامه و ديگر شهرهاي اين کشور تظاهرات کردند.
به گزارش شبکه خبري العالم، مردم بحرين پس‌از برگزاري نماز جمعه در منامه و ديگر شهرهاي اين کشور تظاهرات کردند و با حمل عکس شيخ عيسي قاسم و پرچم بحرين سياست‌هاي سرکوبگرانه رژيم آل خليفه را محکوم کردند.
نيروهاي مسلح رژيم آل خليفه در نخستين ساعات روز جمعه به منزل شيخ عيسي قاسم حمله کرده و خسارت‌هايي را به لوازم منزل وي وارد کردند. هنگام حمله اين نظاميان شيخ عيسي قاسم در منزل نبود.
مردم بحرين در حالي که شعارهايي عليه حکومت آل خليفه مي‌دادند تأکيد کردند از خواسته‌هاي خود عقب‌نشيني نمي‌کنند و اقدامات سرکوبگرانه اين رژيم آنان را از ادامه راه انقلاب باز نمي‌دارد.
شيخ عيسي قاسم در خطبه‌هاي نماز جمعه بحرين تأکيد کرد اگر حکومت انصاف به خرج دهد به راحتي مي‌تواند ببيند که او ظالم و مردم بحرين مظلوم هستند. وي افزود، آل خليفه نبايد اميدي به راضي کردن مخالفان از طريق گفت‌وگو و مذاکره داشته باشد چرا که رژيم خواستار تحميل ديدگاه خود به مخالفان است.
در همين حال حزب‌الله لبنان، جامعه شيعيان اتريش و مردم نجف حمله مزدوران آل خليفه به منزل شيخ عيسي قاسم را محکوم کردند. سعيد شهابي دبير کل جنبش احرار بحرين نيز گفت، شيخ عيسي قاسم عالم بزرگ بحرين و يکي از خطوط قرمز ملت بحرين است که نظام آل خليفه آن را ناديده گرفته و از آن عبور کرده است.

 


ارتش نيجريه اعلام کرد ، در جريان عمليات هوايي عليه پايگاه هاي گروه" بوکوحرام" در شمال اين کشور، دست کم 30 شبه نظامي کشته شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس ، ارتش نيجريه اعلام کرد ،نظاميان عمليات گسترده اي راعليه گروه تروريستي بوکوحرام در شمال غرب نيجريه انجام دادند.در اين عمليات هزاران تن از نيروهاي زميني وجنگنده ها وهلي کوپترهاي ارتش به کار گرفته شدند.شمار کشته‌هاي بوکوحرام 30 نفر اعلام شد، که احتمالا بر اين تعداد افزوده مي شود.
ارتش نيجريه از پنجشنبه گذشته جنگ تمام عياري را عليه گروه بوکوحرام در پيش گرفته است.
ژنرال" کريس اولکولاد"، سخنگوي ارتش نيجريه در بيانيه اي اعلام کرد: سلاح هاي سنگين از جمله توپخانه و تانک هاي شورشيان در حملات هوايي ارتش منهدم شده است.
اين بزرگترين عمليات نظامي ارتش نيجريه از سال 2009 تاکنون است.
در سال 2009 ارتش با حمله به شهر" مايدوگوري "مرکز استان" بورنو" و مقر گروه بوکوحرام، بيش از 800 تن را کشت و پس از آن بوکوحرام تا يک سال فعاليت خود را متوقف کرد.
در پي حملات هوايي ديروز ارتش نيجريه ، ساکنان منطقه تحت کنترل بوکوحرام به سمت مرز "کامرون" فراري شدند. يکي از ساکنان منطقه که فراري شده است،‌ گفت : سه روز گذشته وحشتناک بود. هواپيماها و هليکوپترها دائما در حال عمليات بودند و ما صداي انفجارها را از دور مي شنيديم.

 


آشوب‌طلبان مصر با برپايي تظاهرات در قاهره با نيروهاي امنيتي به شدت درگير شدند.
به گزارش خبرگزاري «رويترز» مخالفان دولت مصر جمعه شب پس از برپايي تظاهرات با نيروهاي امنيتي به شدت درگير شدند.
در جريان اين درگيري‌ها مخالفان اقدام به آتش زدن لاستيک و پرتاب سنگ و بمب‌هاي آتش‌زا به سمت نيروهاي امنيتي کردند.
پليس قاهره نيز در اطراف ميدان التحرير براي متفرق کردن معترضان مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شد.
آنطور که اين خبرگزاري انگليسي نوشته، معترضان خواستار «تصحيح مسير انقلاب» هستند.
خبر ديگر اينکه، پليس مصر در واکنش به ربوده شدن هشت نظامي اين کشور در صحراي سينا به دست مهاجمان ناشناس، گذرگاه رفح را بست.
طبق گزارش‌هاي منتشر شده روز پنجشنبه چهار افسر امنيتي مرزي، دو افسر امنيتي کشوري و يک نيروي ارتشي از سوي افراد ناشناس ربوده شدند. پليس مصر اعلام کرده تا مشخص شدن وضعيت اين هفت نفر رفح را مسدود نگه مي‌دارد.
يک منبع امنيتي در اين باره به سايت «الاهرام» گفت، ربايندگان نظاميان مصري، اعضاي گروه تندرو «توحيد و جهاد» هستند که در سال 2011 نيز پنج افسر امنيتي اين کشور را به قتل رساندند. اين منبع امنيتي همچنين اعلام کرد، اين گروه مسئوليت آدم‌ربايي را پذيرفته و اعلام کرده پس از آزادي گروهي اعضاي آنها از سوي مصر، افسران را آزاد مي‌کنند.

 


بر اثر درگيري‌هاي شديد ميان نظاميان رژيم صهيونيستي و فلسطيني‌ها در شرق رام‌الله 25 فلسطيني زخمي شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجو به نقل از فلسطين اليوم، عصر روز جمعه درگيري‌هاي شديدي ميان نظاميان رژيم صهيونيستي و شهروندان فلسطيني در مقابل ورودي اردوگاه حلبزون در نزديکي شهرک صهيونيست‌نشين بيت‌ايل به وقوع پيوست که طي آن نظاميان صهيونيستي با شليک گلوله اقدام به سرکوب فلسطينان کردند که در جريان آن شمار زيادي از شهروندان فلسطيني زخمي شدند.
فلسطيني‌ها در اعتراض به اشغال سرزمين‌هاي فلسطيني از سوي صهيونيست‌ها با آنان درگير شدند.
از سوي ديگر، درگيري‌هايي نيز در شهرک سلواد در شرق رام‌الله پس از اقامه نماز جمعه به وقوع پيوست و طي آن نظاميان رژيم صهيونيستي با شليک گلوله و گازهاي اشک‌آور به سرکوب فلسطينيان پرداختند و در نتيجه آن، ده‌ها فلسطيني براثر استنشاق گازهاي اشک‌آور دچار حالت خفگي شدند. همچنين در جريان اين درگيري‌ها يکي از تظاهرات کنندگان فلسطيني نيز به دست نظاميان صهيونيستي بازداشت شد.
نمازگزاران شهر قدس نيز در اعتراض به اقدامات شهرک‌نشينان صهيونيست در محوطه مسجدالاقصي تظاهرات کردند.
نمازگزاران مسجدالاقصي در اعتراض به اهانت‌هاي صهيونيست‌هاي افراطي و اهانت به اين مکان مقدس با آنان درگير شدند که با يورش نظاميان صهيونيستي و پرتاب گاز اشک‌آور تعدادي از نمازگزاران مجروح شدند. فلسطيني‌ها فرياد مي‌زدند: «جان ما فداي مسجدالاقصي»، نمازگزاران فلسطيني همچنين خواستار نابودي رژيم صهيونيستي شدند. اين در حالي است که رمضان عبدالله شلح دبيرکل جنبش جهاد اسلامي فلسطين تأکيد کرد، فلسطين حق تاريخي ماست و ما تا پيروزي و آزادي هرگز از فلسطين چشم‌پوشي نخواهيم کرد. وي افزود، اشغال فلسطين بزرگترين عمليات سرقت در تاريخ بود.

 


مرگ يک ديکتاتور
«خورخه رافائل ويدلا» ديکتاتور پيشين آرژانتين در 87 سالگي درگذشت. او در سال 1976 طي کودتايي «ايزابل مارتينز پرون» را برکنار کرد و طي حکومتش که تا سال 1983 ادامه داشت، حدود 30 هزار نفر ناپديد و يا به حبس ابد محکوم شدند.
مسئله انتقال پ.ک.ک به عراق
در پي ورود عناصر مسلح حزب کارگران کرد ترکيه (پ.ک.ک) به عراق، «عبدالمهدي الکربلايي» نماينده آيت‌الله «سيدعلي سيستاني» مرجع شيعيان عراق در کربلا گفت؛ آيت‌الله سيستاني از راهکار مسالمت‌آميز ميان عناصر پ.ک.ک و دولت ترکيه حمايت مي‌کند، اما انتظار مي‌رفت که دولت آنکارا در زمينه ورود نيروهاي پ.ک.ک به عراق، با بغداد هماهنگي بکند.
درگيري در اسکندريه مصر
درگيري ميان مسيحيان و مسلمانان شهر اسکندريه مصر، يک کشته و ده‌ها مجروح برجاي گذاشت: ابتداي اين درگيري، يک مجادله لفظي ساده‌اي بود که مقابل کليسايي ميان يک جوان مسلمان و يک مسيحي به وجود آمده بود. درگيري‌هاي مشابه که فروردين گذشته در قاهره پيش آمده بود، پنج کشته و 80 مجروح در پي داشت.
خودسوزي به سبک بوعزيزي در عربستان
يک سبزي‌فروش عربستاني به شيوه «محمد بوعزيزي» خود را مقابل مرکز پليس رياض به آتش کشيد. اين سبزي‌فروش پس از انتقال به بيمارستان جان باخت. بوعزيزي که او نيز يک سبزي‌فروش بود، با خودسوزي در تونس، قيام مردم اين کشور عليه «زين‌العابدين بن علي» را شعله‌ور کرد.

 


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10