(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


یکشنبه 12 اردیبهشت 1392 - شماره 20508

کوتاه اقتصادي
با موافقت دولت تعرفه برق 5 شهر گرمسير تغيير مي‌کند
با امضاي بزرگترين قرارداد گازرساني صورت مي‌گيرد
اتصال 4500 روستاي جديد به شبکه ملي گاز
با بي‌نتيجه ماندن مذاکرات توليدکنندگان و سازمان حمايت
دادگستري قيمت شير خام را تعيين مي‌کند
وزير کار: درباره ميزان شغل ايجاد شده سال 91 حضور ذهن ندارم
يورو استات: در سال جاري
جمعيت بيکاران اروپا از 20 ميليون نفر مي‌گذرد
با اشتغال‌زايي 22 هزار و 800 نفر
62 طرح مهر ماندگار بخش صنعت به بهره‌برداري مي‌رسد
مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام: مرغ و گوشت ماه رمضان تامين است
معامله سهام عدالت از 2 ماه آينده آزاد مي‌شود
5 پرسش کارگران از نامزدهاي رياست‌جمهوري
   


* هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما)‌در پاسخگويي به تقاضاي هموطنان مقيم ايتاليا، مسير پرواز تهران-رم و بالعکس را مجدد برقرار کرد. به گزارش روابط عمومي هما، اين پرواز‌ از 15 خرداد ماه سال جاري در روزهاي چهارشنبه هر هفته از فرودگاه حضرت امام خميني(ره) به فرودگاه رم انجام مي‌شود. پرواز رفت در ساعت 15 و 10 دقيقه (وقت محلي) از تهران انجام مي‌شود و در ساعت 17 و 50 دقيقه (وقت محلي) در فرودگاه رم به زمين مي‌نشيند. برگشت اين پرواز نيز از فرودگاه رم در همان روز در ساعت 19 و 20 دقيقه (وقت محلي) به مقصد فرودگاه حضرت امام(ره) انجام خواهد شد که ساعت ورود اين پرواز به فرودگاه امام ساعت 2 و 45 دقيقه بامداد خواهد بود.
* در پايان معاملات نخستين روز کاري هفته دوم خرداد ماه تالار شيشه‌اي بورس شاخص کل با کاهش 217 واحدي در کانال 44 هزار واحدي تثبيت شد. شاخص کل بورس تهران ديروز و در اولين روز از هفته با کاهش 217 واحدي به محدوده 44 هزار و 945 واحد رسيد. اين گزارش مي‌افزايد: ديروز تمام شاخص‌ها با تعديل صف خريد روند منفي در پيش گرفته است که در اين ميان صنايع پتروشيمي خليج‌فارس بيش از 40 درصد از روند کاهشي را به خود اختصاص داد.
* معاون سازمان تنظيم مقررات ارتباطات تاکيد کرد: اگر در واگذاري فضاي شماره‌گذاري به اپراتورها کمي سختگيري نشود، شايد در آينده نزديک مجبور باشيم شماره تلفن‌ها را تا 10 رقم افزايش دهيم. لطف‌الله سبوحي در جمع خبرنگاران عنوان کرد: در ارتباط با استفاده از فضاي شماره‌گذاري مورد نظر اپراتورها اگر کمي سخت‌گيري صورت نگيرد ناچار خواهيم بود طرح 10 رقمي کردن شما‌ره‌هاي تلفن همراه را در آينده‌اي نزديک عملياتي کنيم که ما به اين موضوع علاقه‌اي نداريم چرا که براي کشور و مشترکان تلفن همراه هزينه‌هاي متعدد به دنبال دارد.
* معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به ترانزيت بيش از 2 ميليون و 234 هزار تن کالا در دو ماهه ابتداي امسال، گفت: اين رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 11 درصد افزايش داشته است. شهريار افندي‌زاده با بيان اينکه دردو ماهه ابتداي امسال 2 ميليون و 11 هزار تن معادل 94 درصد انواع کالاهاي نفتي و غيرنفتي از طريق حمل و نقل جاده‌اي ترانزيت شده است، گفت: ترانزيت 123 هزار تن معادل 6 درصد از طريق ‌راه‌آهن انجام شده که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزيت جاده‌اي 13/5 درصد افزايش يافته است.
*‌معاون بهره‌برداري راه‌آهن با تشريح برنامه‌ها در راستاي منشور کاري، به برنامه‌ريزي براي افزايش 21 درصدي تناژ بارگيري راه‌آهن اشاره کرد و گفت: براي تحقق برنامه‌هاي امسال آموزش 353 لکوموتيوران و 415 رئيس قطار باري در دستور کار است. غضنفر فولادي با اشاره به تدوين منشور کاري راه‌آهن در سال 92 اظهار داشت: آنچه به عنوان وظايف عملکردي با توجه به منشور کاري 92 در حوزه بهره‌‌برداري و سير و حرکت ضرورت دارد اين است که امسال براي افزايش ظرفيت 21 درصدي در تناژ بارگيري نسبت به سال 91 برنامه‌ريزي کرديم که پيرو آن بايد ميزان بارگيري 3/34 ميليون تن در سال 91 به 5/41 ميليون تن در سال 92 برسد.
* مديرعامل بورس انرژي ايران با بيان اينکه عدم معامله برق در بورس انرژي به دليل اختلاف قيمتي بالا ميان عرضه و تقاضا بود، گفت: بايد جلسات کارشناسي در رابطه با قيمت منطقي برق انجام شود.شاپور محمدي در پاسخ به اين سوال که دليل اختلاف قيمت ميان عرضه و تقاضا در برق چه بود، اظهار داشت: قيمت عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان اختلاف بالايي داشت به‌طوريکه تقاضاکنندگان قيمت‌ها را بسيار کم‌تر از قيمت عرضه‌کنندگان پيشنهاد دادند.

 


مدت و دوره زماني تعيين تعرفه برق ماههاي گرم در مناطق گرمسيري با موافقت هيأت دولت اصلاح و بر اساس آن مدت و دوره زماني تعرفه برق ماه‌هاي گرم شهرستان‌هاي دهلران، دره‌شهر و آبدانان، لامرد و مهر و استان قم تغيير کرد.
پايگاه اطلاع رساني دولت با انتشار گزارشي با اشاره به موافقت هيأت دولت با مصوبه وزارت نيرو از تغييرات و اصلاحات جديد در مدت و دوره زماني تعيين تعرفه برق ماه‌هاي گرم در مناطق گرمسيري شامل 5 شهر کشور خبر داد.
از اين رو، مدت و دوره زماني تعرفه‌ برق ماه‌هاي گرم مناطق گرمسيري يک شامل: شهرستان دهلران مدت 9 ماه در دوره زماني اول فروردين تا پايان آذر، شهرستان‌هاي دره‌شهر و آبدانان مدت 6 ماه در دوره زماني اول ارديبهشت تا پايان مهر، شهرستان لامرد و مهر مدت 7 ماه در دوره زماني اول فروردين تا پايان مهر و منطقه گرمسير سه شامل: استان قم، مدت 4 ماه در دوره زماني اول خرداد تا پايان شهريور تعيين شده است.
از سوي ديگر با اين مصوبه هيأت دولت، تعرفه برق در مناطق مختلف کشور بر اساس ميزان مصرف و نياز آن مناطق تعيين و ابلاغ شده و وزارت نيرو موظف شده با اطلاع رساني مناسب در خصوص تعرفه‌ها الگوهاي مصرف مناطق مختلف و راهکارهاي بهينه‌سازي مصرف انرژي برق، زمينه کاهش مصرف مشترکان پر مصرف خانگي و ساير مصارف تجاري را فراهم کند.
اين در حالي است که اخيرا مجيد نامجو وزير نيرو با اشاره به اين که در حال حاضر به طور متوسط برق با قيمت 45 تومان حساب مي‌شود گفت: قيمت تمام شده برق الان حدود 100تومان است.اين عضو کابينه دولت دهم همچنين درباره احتمال حذف يارانه برق، تصريح کرده است: قانون به وزارت نيرو تکليف کرده که در مدت 5 سال قيمت برق به قيمت تمام شده افزايش دهد.

 


معاون وزير نفت از امضاي بزرگترين قرارداد گازرساني صنعت گاز به منظور اتصال 4500 روستاي جديد به شبکه ملي گاز خبر داد و اعلام کرد: از ابتداي سالجاري تاکنون به طور متوسط روزانه 4 تا 5 روستاي جديد به شبکه گاز متصل مي‌شوند.
جواد اوجي در گفت‌وگو با مهر با اشاره به امضاي يکي از بزرگترين قراردادهاي گازرساني در صنعت گاز ايران، گفت: با امضاي اين قرارداد با پيمانکاران، مهندسان مشاور و سازندگان ايراني عمليات اجرايي گازرساني به 4 هزار و 500 روستاي جديد در استان‌هاي سراسر کشور آغاز شده است.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران حجم اين قرارداد گازي را حدود 2 هزار و 300 ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: علاوه بر گازرساني به روستاها امسال عمليات گازرساني به 60 شهر جديد هم در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزير نفت با بيان اينکه از ابتداي سالجاري تاکنون روند گازرساني به روستاهاي کشور شتاب بيشتري گرفته تصريح کرد: هم‌اکنون 14 هزار و 350 روستا در سراسر کشور از نعمت گاز طبيعي بهره‌مند هستند.
اين عضو هيات مديره شرکت ملي گاز با بيان اينکه از ابتداي سالجاري تاکنون به طور متوسط روزانه 4 تا 5 روستاي جديد به شبکه ملي گاز متصل مي‌شوند، بيان کرد: همچنين هم‌اکنون به بيش از يکهزار شهر کشور گازرساني شده است.
اين مقام مسئول در پاسخ به سوالي درخصوص تامين منابع مالي طرح‌هاي جديد گازرساني به روستاها، توضيح داد: بامصوبه مجلس شوراي اسلامي وامي حدود 3 هزار ميليارد توماني براي گازرساني به روستاها و شهرهاي جديد کشور اختصاص يافته است.
اوجي با بيان اينکه علاوه بر مصوبه مجلس از محل منابع داخلي شرکت ملي گاز هم براي گازرساني به روستاها استفاده خواهد شد، تاکيد کرد: براساس برنامه زمان‌بندي تا اواسط سال آينده طرح گازرساني به 4500 روستاي جديد به پايان مي‌رسد.
معاون وزير نفت در پايان پيشرفت اجرايي گازرساني به اين روستاها را بين 5 تا 90 درصد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در اجراي اين پروژه عظيم گازرساني از حداکثر توان سازندگان، پيمانکاران و مهندسان مشاور داخلي استفاده شده است.

 


با توجه به اختلاف‌نظرهايي که بين توليدکنندگان و سازمان حمايت بر سر افزايش قيمت شير خام وجود دارد قرار شده که وزير دادگستري به عنوان حکم مشکل را حل مي‌کند.
حسن رادمرد، معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با ايسنا، درباره احتمال افزايش قيمت شير خام اظهار کرد: توليدکنندگان پيشنهادهايي براي افزايش شير خام داشتند که سازمان حمايت آن را نپذيرفت.
وي ادامه داد: براي رفع اختلاف بين سازمان حمايت و توليدکنندگان قرار شد که وزير دادگستري به عنوان حکم موضوع را پيگيري کند.
رادمرد با بيان اين که يک تيم کشف قيمت براي شير خام از سوي وزارت دادگستري تشکيل شده است بيان کرد: همچنين تصميم بر اين شد که آخرين قيمتي که از سوي اين تيم روي شير خام با بار ميکروبي که مد نظر ماست تعيين مي‌شود به عنوان قيمت نهايي شير خام ابلاغ شود.
به گفته معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت صنعت، معدن و تجارت، در حال حاضر آخرين قيمت استخراج شده همان قيمت‌هاي سازمان حمايت است و هيچ افزايشي نداشته است.
وي در پايان گفت: قرار است طي هفته‌هاي آينده نظر کارشناسان گرفته شود و درباره قيمت شير خام تصميم‌گيري نهايي انجام شود. از سوي ديگر مديرعامل اتحاديه مرکزي دامداران اعلام کرد: تا پايان تيرماه امسال قيمت خريد شير خام از دامداران تغيير نمي‌کند و در صورت تعيين قيمت جديد، اين قيمت از ابتداي مردادماه اعمال مي‌شود.
سعيد سلطاني گفت: تفاهم‌نامه جديد براي خريد شير خام تنظيم شده که پس از امضاي طرفين ابلاغ مي‌شود.
وي افزود: در اين تفاهم‌نامه که تا پايان تيرماه اعتبار دارد، قيمت شير خام پايه (2/3 درصد چربي و بار ميکروبي 100 هزار) بدون تغيير همان کيلويي 930 تومان سال گذشته است.
سلطاني گفت: در جلسات اخير که با حضور کارشناسان مختلف براي تعيين قيمت خريد هر کيلوگرم شير خام برگزار شد، نظرات متفاوتي براي افزايش قيمت شير خام مطرح شد که از کيلويي 1155 تومان تا 1184 متغير بود.
وي گفت: سال جاري هزينه عوامل توليد نسبت به سال گذشته با افزايش 20 درصدي همراه شده و از طرفي ديگر نهاده‌هاي دامي که از سوي شرکت پشتيباني امور دام در اختيار دامداران قرار مي‌گرفت با افزايش قيمت مواجه شده اما تاکنون اين افزايش قيمت که باعث افزايش قيمت تمام شده شير مي‌شود، در خريد شير خام اعمال نشده است.
سلطاني خاطرنشان کرد: در جلسه هفته گذشته مصوب شد نهاده‌هاي دامي به قيمت سال گذشته در اختيار دامداران قرار گيرد اما برخلاف تفاهم‌نامه اوليه که سال گذشته درباره آن مذاکرات بسياري صورت گرفت، تحويل نهاده‌هاي دامي به دامداران منوط به دريافت ضمانت‌نامه‌هاي بانکي و ملکي از آنها شد.
به گفته او نهاده‌هاي معوق ماه‌هاي پاياني سال گذشته تا پانزدهم خردادماه از سوي شرکت پشتيباني امور دام به دامداران تحويل داده مي‌شود.
طبق تفاهم‌نامه منعقد شده سال گذشته شرکت پشتيباني امور دام با اتحاديه مرکزي دامداران که تا پايان پانزدهم فروردين ماه امسال اعتبار داشت، بايد هر کيلوگرم شير خام پايه (2/3 درصد چربي و بار ميکروبي 100 هزار) کيلويي 930 تومان از دامداران خريداري مي‌شد و به ازاي هر کيلوگرم شير خام نيز نهاده‌هاي دامي ارزان‌قيمت در اختيار دامداران قرار مي‌گرفت.
در حال حاضر نيز اين تفاهم‌نامه تا پايان تيرماه امسال بدون افزايش قيمت تمديد شده و در صورت تعيين قيمت جديد براي خريد شير خام، اين قيمت از ابتداي مردادماه اعمال مي‌شود.

 


وزير تعاون ،کارو رفاه اجتماعي به تشريح جزئيات برنامه‌هاي ايران در اجلاس سازمان بين‌المللي کار پرداخت و گفت: بانک‌ها قول دادند تا پايان خردادماه به تعهدات تسهيلات اشتغال عمل کنند.
اسدالله عباسي در گفت‌وگو با فارس با اشاره به برنامه‌هاي وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي و نيز حضور نمايندگان کارگري و کارفرمايي در اجلاس سالانه سازمان جهاني کار، اظهار داشت: سه تشکل کارگري و يک تشکل کارفرمايي نمايندگان خود را براي حضور در اجلاس معرفي کرده تا بتوانند حضور مؤثر داشته باشند.
وي درخصوص برنامه‌هاي حضور در اين اجلاس گفت: مباحث مربوط به روابط کار و ارتباطات با ديگر کشورها به منظور انتقال تجربيات و نيز بررسي تهديدهاي بازار کار و اشتغال در جهان از موضوعات مطرح است.
وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي افزود: چالش‌هاي امروزي جهان و بررسي کاهش حوادث ناشي از کار از ديگر مباحث است.
عباسي در پاسخ به اين سؤال که برنامه‌اي براي حضور در هيئت رئيسه سازمان جهاني کار داريد، بيان داشت: با حضور پررنگ تلاش مي‌کنيم جايگاه کشور را در عرصه بين‌الملل تقويت کنيم و بتوانيم در عرصه‌هاي مختلف اين جايگاه را ارتقا دهيم.
وي در پاسخ به سؤالي ديگر که وضعيت ايجاد اشتغال و تسهيلات‌دهي بانک‌ها را چگونه ارزيابي مي‌کنيد، تصريح کرد: سال گذشته نمي‌توان گفت به همه آن چيزي که از پيش تعيين شده بود رسيديم، سال گذشته سالي خاص و استثنايي از لحاظ تحريم‌ها و مسائل جهاني از جمله فروش نفت و ارتباط آن با بودجه بود.
وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي تأکيد کرد: اين موضوعات قطعاً در روند تحقق اهداف اشتغالزايي تأثيرگذار است.
عباسي با بيان اينکه آنچه تعهد بانک‌ها در پرداخت تسهيلات بوده تقريباً پرداخت شده افزود: به‌طور کلي برخي بانک‌ها تعهدات خود را انجام داده و برخي نيز عملکرد مناسبي نداشتند و در جلسه شوراي عالي اشتغال مقرر شد که عملکرد بانک‌ها تا پايان خرداد ماه مجدد بررسي و اعلام شود.
وزير تعاون کار و رفاه اجتماعي در پاسخ به اين سؤال که برخي اخبار حکايت از محقق شدن 50درصد تعهدات تسهيلات‌دهي بانک‌ها داشت، عنوان کرد: بسياري از بانک‌ها اينگونه بوده و قرار شد با کارگروه اشتغال استان‌ها به نقطه مطلوب برسند تا بتوان در ماه‌هاي آينده به تکاليف خود عمل کنند و البته برخي نيز عملکرد خوبي داشتند.
وي در پاسخ به اين سؤال که چه ميزان شغل سال گذشته ايجاد شده گفت: اکنون حضور ذهن درخصوص آمار ندارم اما براي حفظ و صيانت از اشتغال موجود تلاش بسياري کرديم.
عباسي درخصوص اجراي برنامه‌هاي وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي تا پايان عمر دولت، تصريح کرد: درخصوص برنامه‌هاي کوتاه مدتي که قول دادم پايبندم و آنها را اجرا خواهم کرد.
وي افزود: اجراي بيمه کارگران ساختماني، مطالبات بازنشستگان و زنان سرپرست خانوار درحال انجام است و اعتبارات آن نيز در بودجه توسط مجلس تصويب شده است.
وي ادامه داد: رفع مشکلات صندوق بازنشستگان فولاد کشور نيز از ديگر برنامه‌ها است.

 


با وخامت بيشتر اوضاع اقتصاد اروپا نرخ بيکاري در اين منطقه از جهان همچنان صعودي است.
سازمان آمار اروپا (يورو استات) در گزارشي اعلام کرد: نرخ بيکاري در منطقه يورو به 12.2 درصد در آوريل افزايش يافت که بالاترين نرخ از زمان آغاز ثبت آمار در سال 1995 محسوب مي‌شود. اين نرخ مطابق با پيش‌بيني بازار بوده و نسبت به نرخ 12.1 درصد در مارس، بالاتر بود.
براساس گزارش يورواستات، جمعيت بيکاران منطقه يورو 95 هزار نفر افزايش يافته و به 19.4 ميليون نفر رسيد. تحليلگران پيش‌بيني کرده‌اند که اين رقم تا پايان امسال به بيش از 20 ميليون نفر برسد.
در اين گزارش به اختلاف فاحش آمار بيکاري در ميان 17 کشور عضو منطقه يورو اشاره شده است. براساس استانداردهاي آمار اروپايي، نرخ بيکاري در اتريش تنها 4.9 درصد و در آلمان 5.4 درصد بود. اين نرخ در پرتغال حدود 18 درصد و در اسپانيا و يونان بيش از 25 درصد بود. ماليات‌هاي بالاتر و کاهش هزينه دولتي در جنوب اروپا، رکود عميق اقتصادي را تشديد کرده و موجب رشد چشمگير بيکاري در اين منطقه شده است.
نرخ بيکاري جوانان در اسپانيا و يونان حدود 60 درصد و در ايتاليا بيش از 40 درصد بود. بسياري از اقتصاددانان هشدار داده‌اند که بيکاري در ميان جوانان اروپا ممکن است براي سال‌هاي زيادي به بازدهي و توليد اين منطقه لطمه بزند.
به گزارش ايسنا کمبود مشاغل جديد در سراسر منطقه يورو، اعتماد مصرفي را کاهش داده و ميزان هزينه نيز همچنان محدود خواهد ماند. در فرانسه که بيکاري طي ماه‌هاي گذشته رشد چشمگيري داشته، ميزان خرده‌فروشي 0.3 درصد در آوريل نسبت به مارس کاهش يافت. حتي در کشوري مانند آلمان که بيکاري در رکورد پاييني مانده، خرده‌فروشي 0.4درصد در آوريل کاهش داشت.

 


وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: از مجموع 188 طرح مهر ماندگار در حوزه‌هاي مرتبط با اين وزارتخانه 62 طرح با بيش از 35 هزار ميليارد ريال اعتبار و اشتغالزايي 22 هزار و 800 نفر آماده بهره‌برداري است.
مهدي غضنفري اظهار کرد: از ميان طرح‌هاي آماده افتتاح، 42 پروژه توسط بخش خصوصي، 12 طرح در حوزه صنايع کوچک و به وسيله شهرک‌هاي صنعتي و هشت طرح در بخش دولتي است.
وي، ميانگين پيشرفت فيزيکي طرح‌هاي مهر ماندگار حوزه صنعت و معدن را 75 درصد اعلام کرد و افزود: از مجموع 188 طرح مهر ماندگار در حوزه صنعت، معدن و تجارت با حجم سرمايه‌گذاري 137هزار ميليارد ريال که قرار است زمينه اشتغال 64 هزار نفر را فراهم کند، 157 طرح با 101 هزار ميليارد ريال سرمايه‌گذاري به اتمام رسيده و با بهره‌برداري آنها براي 49 هزار نفر اشتغال ايجاد مي‌شود.
وزير صنعت، معدن و تجارت اين توضيح را نيز داد که در ميان طرح‌هاي مهر ماندگار، 31 پروژه با 6/35 هزار ميليارد ريال سرمايه‌گذاري و اشتغالزايي 14 هزار و 500 نفر در بخش دولتي قرار دارد.
غضنفري گفت: از تعداد طرح‌هاي تحت اختيار وزارت صنعت، معدن و تجارت 14 طرح با رقم 24 هزار و 500 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري و 6 هزار و 500 نفر اشتغالزايي مربوط به سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) است و 6 طرح با 6 هزار ميليارد ريال سرمايه‌گذاري و ايجاد اشتغال براي 6 هزار و 400 نفر متعلق به سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) مي‌باشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: هفت طرح ديگر نيز با رقم سرمايه‌گذاري 2 هزار ميليارد ريالي و اشتغالزايي يک هزار و 300 نفر در حوزه سازمان زمين‌شناسي و اکتشافات معدني قرار دارد و 6 طرح با 2 هزار و 800 ميليارد ريال اعتبار و ايجاد اشتغال براي يک هزار و 700 نفر مربوط به سازمان توسعه تجارت است.
وي با بيان اينکه از مجموع طرح‌هاي مهر ماندگار چند طرح مربوط به سازمان صنايع کوچک و شهرک‌هاي صنعتي است، گفت: اين تعداد طرح‌ها، در قالب يک طرح در بخش خصوصي با 8 هزار و 400 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري قرار است زمينه اشتغال 10 هزار نفر را فراهم کند.
غضنفري در ادامه سخنان خود با يادآوري اين موضوع که وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از وزارت نيرو بيشترين طرح‌هاي مهر ماندگار را از نظر تعداد به خود اختصاص داده است، تصريح کرد: کمترين طرح‌هاي مهر ماندگار در اين حوزه‌ها از نظر تعداد مربوط به استان‌هاي ايلام و خراسان شمالي است و بيشترين طرح‌ها به استان يزد تعلق دارد.
وي اين توضيح را نيز داد که حوزه گروه‌هاي صنايع فلزي و ريخته‌گري با 41 طرح بيشترين پروژه‌ها را به خود اختصاص داده و پس از حوزه کاني غيرفلزي با 34 طرح، غذايي و دارويي 25 طرح، نساجي و چرم 8 طرح، ماشين‌سازي 6 طرح، معدني 10طرح، سلولزي 12 طرح، برق و الکترونيک 8 طرح و شيميايي 31 طرح در رديف‌هاي بعدي قرار دارند.
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: 10 طرح مهر ماندگار نيز مربوط به استان‌هاي هرمزگان، آذربايجان شرقي، يزد، اصفهان و خوزستان است.
تکميل 3200 پروژه نيمه تمام
وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين گفت: در مسير تحقق اهداف سال حماسه اقتصادي، انتظار اين است که سرمايه‌گذاران در ترازي بالاتر، تلاش کنند تا پروژه‌‌هاي خود را به پايان رسانند که در اين صورت بالغ بر سه هزار و 200 پروژه بالاي 80 درصد، تا پايان سال 92 تکميل و به بهره‌برداري خواهد رسيد.
غضنفري افزود: تحقق حماسه اقتصادي هنگامي محقق مي‌شود که آحاد جامعه در هر مسئوليتي تلاش کنند تا عملکرد خود را نسبت به سال گذشته از نظر کمي و کيفي ارتقا دهند.
وي با بيان اينکه، صنعتگران نيز با توليد کيفي مي‌توانند محصولات خود را به ترازهاي جهاني برسانند و اين امر عملکرد توليد را ده‌ها درصد افزايش مي‌دهد، افزود: صنوف و فعالان حوزه توزيع نيز در کمک به اصلاح نظام توزيع کالا و ارائه خدمات مناسب و ارزانتر به مصرف‌کننده در سال حماسه اقتصادي نقش مهمي را برعهده دارند.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اين که کاهش واردات غيرضرور و تامين مواد اوليه و قطعات مورد نياز توليد به تحقق اهداف سال حماسه اقتصادي کمک مي‌کند، اظهار داشت: همچنين بازرگانان کشور نيز مي‌توانند براي دستيابي به اهداف امسال با توسعه بازارها، افزايش کشورهاي هدف، تنوع صدور محصولات با ارزش افزوده بالا، در ترازي بالاتر به ارزآوري بيشتر و بکارگيري ارز در خدمت توليد اقدام کنند.
غضنفري افزود: در اين صورت شاهد گذر صادرات غيرنفتي از مرز 50 ميليارد دلار و تحقق استقلال ارزي خواهيم بود و در چنين شرايطي حماسه اقتصادي رقم خواهد خورد.
غضنفري درباره نقش مردم در رسيدن به اهداف سال حماسه اقتصادي افزود: مردم مي‌توانند با اصلاح الگوي مصرف، بيش از گذشته کالاي داخلي خريداري کنند تا شاهد رونق توليد و افزايش اشتغال باشيم.

 


مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام با بيان اين که مرغ و گوشت مورد نياز ايام ماه مبارک رمضان تامين است، گفت: با اطمينان خاطر از اين وضعيت، در حال برنامه‌ريزي و خريد اقلام مورد نياز ماه‌هاي آتي سال و نوروز 1393 هستيم.
مصيب محمديان شمالي در گفت‌وگو با ايرنا عنوان کرد: هم‌اکنون بيش از 73 هزار تن مرغ ذخيره سازي شده و به هر ميزان که مرغداران امکان عرضه داشته باشند از آنها خريداري مي‌کنيم.
وي اين موضوع را نيز گفت که در زمان حاضر کشور در بهترين شرايط ذخيره‌سازي نهاده‌ها قرار دارد و ميزان ذخاير نهاده‌ها در بخش دولتي تامين‌کننده نياز چند ماه است.
به گفته محمديان شمالي، بخش خصوصي نيز ذخيره‌سازي خوبي انجام داده که قابل مقايسه با سال‌هاي پيشين نيست.
مديرعامل شرکت پشتيباني دام همچنين با بيان اين که اين شرکت تعامل بسيار خوبي با توليدکنندگان شامل مرغداران و دامداران دارد و نيازهاي آنها را با قيمت مصوب تامين مي‌کند، گفت: بر اين اساس هر کيلوگرم کنجاله سويا 1050 تومان، ذرت 700 تومان و جو 650 تومان به ميزان نياز دامداران و مرغداران عرضه مي‌شود.
وي ميزان فروش نهاده دام به توليدکنندگان را روزانه 20 هزار تن اعلام کرد.
محمديان شمالي با يادآوري اين که نهاده‌هاي دام با استفاده از ارز مرجع وارد کشور مي‌شود، تاکيد کرد که اين ذخاير تا شهريور ماه امسال نياز توليدکنندگان را تامين مي‌کند.
وي درباره تامين ارز مرجع براي واردات نهاده‌هاي دام و طيور گفت: براي واردات نهاده‌هاي دام و طيور همچنان برخي مشکلات وجود دارد و در مواردي به همين دليل برخي کشتي‌ها مشمول دموراژ (هزينه معطلي کشتي) مي‌شود.
مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره فشارهاي تحريمي گفت: مشکلات بيشتر ما را آبديده‌تر مي‌کند و به طور قطع اگر کوچکترين وقفه‌اي در کار ايجاد شود، بلافاصله و به سرعت رفع مي‌شود.
مديرعامل شرکت پشتيباني امور دام درباره برنامه اين شرکت براي ذخيره‌سازي گفت: امسال با توجه به برنامه ستاد تدابير و کارگروه تنظيم بازار در خصوص ذخاير استراتژيک و نيازهاي جاري،‌ از برنامه‌هاي پيش‌بيني شده جلوتر هستيم و هيچ مشکلي در اين خصوص وجود ندارد.

 


رئيس سازمان خصوصي‌سازي از تدوين دستورالعمل معاملات سهام عدالت تا 2 ماه آينده خبر داد.
رحيم احمدوند در گفت‌وگو با مهر با اشاره به دستور رئيس‌جمهوري براي آزادسازي خريد و فروش سهام عدالت، گفت: دستورالعمل آزادسازي انجام معاملات سهام عدالت در حال تدوين است و پس از تدوين و نهايي شدن اين دستورالعمل معاملات سهام عدالت اجرايي مي‌شود.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينکه دستورالعمل معاملات تا دو ماه آينده نهايي مي‌شود و براساس آن معاملات سهام عدالت آزاد خواهد بود، تصريح کرد: همچنين مدل انجام معاملات نيز مشخص و تعيين مي‌شود تا براساس آن معاملات سهام عدالت انجام شود.
وي به مصوبات شوراي اصل 44 اشاره و عنوان کرد: براساس اين مصوبات وزارت اقتصاد و دستگاه‌هاي مربوطه موظف هستند تا براي ورود سهام عدالت به بازار سرمايه اقدامات لازم را صورت دهند تا در نهايت آن بخش از سهام عدالت که اقساط آن پرداخت شده در بورس مورد معامله قرار گيرد.
گفتني است چارچوب و جهت‌گيري‌هاي آغاز روند معامله سهام عدالت در بازار بورس در نهمين جلسه شوراي عالي اجراي سياستهاي کلي اصل 44 قانون‌اساسي مورد بررسي و تصويب قرار گرفته است. در اين جلسه که به رياست محمود احمدي‌نژاد برگزار شد، گزارشي از آخرين وضعيت اجراي طرح واگذاري سهام عدالت توسط سازمان خصوصي سازي ارائه شد و سپس چارچوب آغاز معاملات سهام عدالت در بازار بورس، پس از بحث و بررسي، به تصويب رسيد.
بر اين اساس، مقرر شد دستورالعمل لازم براي اجراي اين مصوبه، توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي با رويکرد حفظ حقوق سهامداران و آموزش و ترويج فرهنگ سهامداري، ثبات بازار سرمايه، نظارت دولت و تداوم و رشد پايدار ارزش سبد سهام شرکتهاي سرمايه‌گذاري، به نحوي تدوين شود که عمليات معاملات سهام عدالت در بورس به تناسب سهام آزاد شده، از شهريور سالجاري ميسر شود.
همچنين براساس مصوبه شوراي عالي اجراي سياستهاي کلي اصل 44 قانون‌اساسي، سازمان خصوصي‌سازي اجازه دارد به آن دسته از مشمولين واجد شرايط، نظير کارگران فصلي و ساختماني، افراد فاقد شغل و ساير افراد باقيمانده که تاکنون از مزاياي سهام عدالت برخوردار نشده‌اند، با شرايط مشابه قبل، به صورت اقساطي سهام عدالت واگذار کند.
شوراي عالي اجراي سياست‌هاي کلي اصل 44 قانون‌اساسي، همچنين به سازمان خصوصي‌سازي اجازه داد، تدابيري اتخاذ کند، تا زماني که سهام عدالت آزاد نشده، به نحوي در افزايش سرمايه شرکتهاي سرمايه‌پذير مشارکت شود که طرح واگذاري سهام عدالت تضعيف نشده و منابع لازم براي اداره شرکت‌هاي سرمايه‌گذاري استاني نيز تامين شود.

 


همزمان با آغاز برنامه‌هاي تبليغاتي نامزدهاي يازدهمين دوره رياست‌جمهوري مجمع عالي نمايندگان کارگران کشور خواستار پاسخگويي نامزدها به دغدغه جامعه کارگري شدند.
به گزارش فارس، مجمع عالي کارگران کشور در نامه سرگشاده به 8 نامزد حاضر در رقابت انتخاباتي رياست‌جمهوري يازدهم چنين آمده است:
با عنايت به ضرورت آشنايي و کسب اطلاع آحاد کارگران شريف کشور از مواضع و ديدگاه‌هاي تخصصي نامزدهاي رياست‌جمهوري در قبال برخي از مهمترين و کليدي‌ترين پرسش‌ها و مطالبات اين بخش از ملت، سوالاتي مطرح شده که انعکاس نقطه نظرات نامزدهاي رياست‌جمهوري باب تضارب و به دست گرفتن افکار با هدف تعيين و تبيين روشها و راهکارهاي متناسب براي بالندگي، پويايي و نشاط آحاد جامعه کار و توليد کشور فراهم شود.
در ادامه اين نامه پرسش‌هاي محوري جامعه کارگري از طيف‌هاي مختلف حاضر در عرصه انتخابات به شرح زير مطرح شده است.
- در روند حفظ و توسعه بالندگي و پويايي حوزه کار و توليد کشور چه نقش و جايگاهي براي تشکل‌هاي مردم نهاد صنفي متصور هستيد؟
- ايجاد و حفظ امنيت شغلي در زمره مهم‌ترين و محوري‌ترين مطالبات نيروي کار کشور محسوب مي‌گردد، ديدگاه شما در اين باره چيست؟
- قانون کار از مهمترين قوانين مادر و پايه در کشور به شمار مي‌رود، نظر و ديدگاه تخصصي شما در ارتباط با مفاد اين قانون و نقش آن در تنظيم مناسبات حوزه روابط کار کشور چيست؟
- نهاد تامين اجتماعي مهم‌ترين و موثرترين سازمان عمومي و بين‌النسلي حوزه کار و توليد کشور است، آيا قائل به حفظ وتقويت ساختارها و ارکان اين نهاد هستيد؟
- ميزان و تنوع اقلام مصرفي و ضروري خانوارهاي کارگري و به تبع آن معيشت جامعه کارگري در ساليان اخير رو به نزول و افول شديد گذارده، براي توقف اين روند و ارتقاء فوري سطح کيفي زندگي نيروي کار کشور چه پيشنهادي در حوزه عمل و اجرا داريد؟
- تدوين، تصويب و اجراي «سند ملي کار شايسته» به موجب صراحت مفاد مواد 1101 برنامه چهارم و 25 برنامه پنجم توسعه تکليفي الزامي و برعهده دولت و شرکاي اجتماعي آن است، ديدگاه مشخص شما براي عمل به اين گفتمان راهبردي در حوزه کار و توليد کشور چيست؟

 


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10