(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 19 مهر 1388- شماره 19484
 

فريب بزرگي به نام «كوئست»؟!
واردات برنج هندي متوقف شد
دور جديد مذاكرات فرانسه و ايران براي پروژه «ال ان جي»
يك نماينده مجلس: بنياد مستضعفان به تعهدات پروژه آزادراه تهران- شمال عمل نمي كند
بررسي لايحه هدفمند كردن يارانه ها در جلسه غيرعلني مجلس
وزير صنايع و معادن:اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه ها توسعه حمل و نقل و نوسازي ناوگان را بدنبال دارد
رئيس بانك جهاني:آمريكا ديگر موتور رشد اقتصاد جهاني نيست
ادامه روند افزايش قيمت سكه
استفاده از لير و ريال در معاملات ايران و تركيه
با تصويب دولت تفكيك اراضي كشاورزي ممنوع شد
كوتاه اقتصادي
با توافق وزارت نيرو و شوراي شهر قيمت آب در استان تهران 10 درصد گران شد



فريب بزرگي به نام «كوئست»؟!

بابك اسماعيلي
پس از آنكه در سال هايي نه چندان دور، شركت هرمي «گلدكوئيست» با فعاليت هاي غيرقانوني و فريب بسياري از هموطنانمان، توانست سرمايه ايرانيان را به جيب بزند و به ناگاه با فرار سرشاخه هاي آن به خارج از كشور، سرمايه ها سر از بانك هاي اماراتي درآورد، بار ديگر شركت هاي هرمي فعاليت هاي گسترده اي را آغاز كرده اند.
هنوز چند سالي از فعاليت مخرب شركت هاي مضاربه اي و به خصوص شركت هاي هرمي چون گلدكوئيست نمي گذرد كه مجموعه اي ديگر فعاليت خود را با همان ماهيت عملكردي پيشين در قالب بازاريابي شبكه اي(Network Marketing) و البته با نام و ترفندي جديد و الگوريتمي متفاوت آغاز كرده است. اين در حالي است كه فعاليت شركت هاي هرمي به دلايلي چون پول شويي، اخلال گري و ... در بسياري از كشورهاي غربي و ايالات متحده آمريكا با محدوديت هاي قانوني مواجه است. اما در ايران و برخي كشورهاي همجوار نظير پاكستان و عراق شاهديم كه فعاليت شركت هاي هرمي روندي رو به رشد داشته و حتي در ماههاي اخير وارد فاز تازه اي نيز شده است.
اين مجموعه ها با تبليغات فريبنده توانسته است تعداد قابل ملاحظه اي از جوانان بيكار و حتي شاغل و به خصوص دانشجويان و شهرستاني هاي جوياي كار را به عضويت خود درآورد. لازم است نكاتي پيرامون اين سيستم هاي هرمي مورد اشاره قرار گيرد:
1- شركت كوئست (Quest) يكي از شبكه هاي هرمي مشكوك است كه در چند ماه اخير با توجه به فضاي نسبتا امني كه احساس كرده ، بر حجم فعاليت هاي خود افزوده است. شبكه به صورت گروههايي سازماندهي در نقاط مختلف تهران و برخي شهرستان ها اقدام به اجاره واحدهاي مسكوني تحت عنوان «دفتر» كرده كه دفاتر محل استقرار افرادي تحت عنوان «آفيس» با زيرشاخه هاي يك سرشاخه است. البته محل دفاتر هر دو هفته يكبار تغيير مي كند.
فعاليت سيستم هاي شبكه اي بر اين اساس استوار است كه شما بازارياب پول هستيد؛ بر اساس شعار اين مجموعه «پول بفرستيد تا سهمي به شما برگردانيم. براي اينكه در اين مدت بيكار نباشيد يك چيزي به شما مي دهيم كه هم سرگرم باشيد و هم مشتري پيدا كنيد. در عين حال سيستم پول ها را به شكل هرمي به سمت بالا مي كشد. شما بايد تلاش كنيد بالاي هرم باشيد تا سهم بيشتري ببريد.» اين شعارهاي جذاب ولي فريبنده و دروغين سيستمي است كه روزانه ده ها و شايد صدها جوان جوياي كار را با ايده ساده و خوش آب و رنگ «پول بسيار درآوردن با حداقل كوشش ممكن» به سوي خود مي كشاند. هر فرد بايد حداقل 16 نفر را فريب دهد تا بتواند سرمايه خود را به دست آورد.
متاسفانه در حالي كه تاكيد شده است « ليس الانسان الا ما سعي؛ جز از حاصل سعي و تلاش چيزي براي انسان نيست»، فعاليت هاي ناسالم اقتصادي در كشورهاي در حال توسعه كه اقتصاد سامان يافته اي ندارند، سبب شده تا افراد در پي راههايي باشند تا در كوتاهترين مدت و با كمترين تلاش به درآمدهاي كلان برسند. تبليغات دروغين شركت هاي هرمي، وسوسه ثروت كلان در كوتاه مدت را ايجاد كرده است.
2-گروه Team - E با توجه به شكست قبلي خود در پروژه گلدكوئيست، اقدام به ورود با نامي جديد و تغيير كاتالوگ معرفي كمپاني و پلان كار (البته با همان توضيحات قبلي)، حذف زنان از شبكه با توجه به حساسيت جامعه ايراني و تمركز مكاني نموده است. تفاوت كوئست (Quest International) و گروه هاي هجده گانه منشعب شده از آن با گلدكوئيست در اين است كه شركت جديد به جاي سكه طلا، خدمات فريبكارانه ديگري به اعضاي خود ارائه مي دهند.
برخي از شركت ها به بهانه اينكه با دريافت وجه اقدام به سرمايه گذاري در بورس هاي خارجي مي كنند، حداقل مبلغي معادل يك ميليون تومان بابت عضويت دريافت و وعده پرداخت سودي ماهيانه معادل 6 درصد يا ساليانه 72 درصد را مي دهند. برخي ديگر نيز با وعده فروش تورهاي مسافرتي رايگان، پخش بليط استخرهاي لوكس و برگزاري مهماني هاي پر زرق و برق، سعي در جلب اعتماد مشتريان را دارند. در واقع اين سيستم با استفاده از اين ترفندها و شعار تبليغاتي «راهي براي جلوگيري از خروج ارز از كشور» براي مخفي كردن الگوريتم هرمي خود بهره مي برند.
از سوي ديگر كوئست در اقدام جديد خود، با حذف كالاهاي فيزيكي نظير مسكوكات، سكه، لوازم تزييني، ساعت هاي گران قيمت و ... كه احتمال توقيف در مرزهاي ورودي و يا دريافت عوارض را دارد و محصولاتي تحت عنوان Vacation يا Travelling و بيشتر تورهاي خارجي را جايگزين كرده است. بيشتر افرادي كه به شركت ها وارد مي شوند و امتياز تورها را خريداري مي كنند، جزو اقشار كم درآمد و متوسط جامعه و عمدتا شهرستاني هستند كه توان خريد بليط و پرداخت هزينه هاي سفر به خارج از كشور براي استفاده از امكاناتي نظير هتل هاي معرفي شده جهت اقامت رايگان و تسهيلاتي از اين دست را ندارند. اين همان نكته كليدي است كه مديران شركت ها به خوبي از آن آگاهند. زيرا در خوش بينانه ترين حالت، حداكثر 10 درصد امتيازات به يك سفر واقعي تبديل مي شود.
3- يكي ديگر از تفاوت هاي كوئست با شركت هاي فعال سال هاي 82 و 83 ، ماهيت سرمايه گذاري آن ها در مكان هاي نامشخص و مبهم و به زعم آن ها مشخص (همچون كشتيراني، فولاد، پارس جنوبي، عسلويه و ...) است كه با چنين ترفندهايي اعتماد جوانان ساده شهرستاني را به خود جلب مي كنند.
كوئست اعلام كرده است كه قصد فقرزدايي از چهره آسيا را دارد و با گسترش فعاليت هاي خود در كشورهاي آسيايي و كسب درآمد، فقر را ريشه كن كند! اين ادعا در حالي مطرح مي شود كه بر اساس مشاهدات، سيستم QI سرمايه ها را به جاي توزيع در بين مردم، دائما متمركز مي كند و اين موضوع سبب شده تا كارشناسان اقتصادي اعلام كنند كه فعاليت اين شركت ها مي تواند باعث ايجاد فقر و حتي شورش در كشورها شود.
اتفاقاتي كه در بين سال هاي 1995 تا 1998 ميلادي در كشور آلباني رخ داد، رويدادي است كه تجربه تلخ گسترش و رشد بي رويه و قارچ گونه شركت هاي مضاربه اي و طرح هاي بازاريابي چندسطحي را به نمايش مي كشد. بر اثر اين اتفاق شورش هايي در نقاط مختلف آلباني به وجود آمد و حدود دو هزار نفر در جريان درگيري و ناامني هاي ناشي از فروپاشي طرح هاي هرمي كشته شدند. مجلس اين كشور منحل و رييس جمهور آلباني ناچار به استعفا شد. اين در حالي بود كه اكثريت شركت هاي فعال در اين واقعه، شركت هاي داخلي آلباني بودند و تحت فروش كالا و بازاريابي هرمي و شركت هاي مضاربه اي فعاليت مي كردند و عملا هيچ خروج ارزي از اين كشور صورت نمي گرفت. بر اساس آمارهاي رسمي موجود، نزديك به دو- سوم مردم آلباني در شركت هاي شبكه اي عضويت داشتند و حجم بدهي طرح هاي هرمي در دوران اوج خود تقريبا با نصف توليد ناخالص داخلي (GDP) اين كشور برابري مي كرد.
پيام واضحي كه تجربه تلخ شركت هاي هرمي در آلباني برجاي گذاشت، مي تواند هشداري جدي براي كشورهايي باشد كه در شرايط مشابهي از لحاظ رشد اين طرح ها به سر مي برند. شعار دروغين مجموعه QI مبني بر اينكه «همه برنده اند» دروغي بيش نيست. جداي از تجربه تلخ آلباني، با محاسبات ساده رياضي نيز مشاهده مي شود تنها نيم درصد از اعضاي شبكه هاي هرمي به ثروت هاي هنگفت دست مي يابند و بيش از 80 درصد، حتي نمي توانند اصل سرمايه خود را نيز بازپس گيرند.
شعار شركت هاي هرمي فريبكار، نظير كوئست كه «همه برنده اند!!!» دروغي بيش نيست. دروغي كه متاسفانه تاكنون بسياري از جوانان بيكار شهرستاني را به تهران كشانده و گاه افراد شاغل و بعضا تحصيل كرده را نيز اسير خود كرده است.
4-در غيرقانوني بودن شركت ها و فتواي مراجع عظام تقليد مبني بر حرام بودن چنين فعاليت هايي جاي هيچ شبهه اي نيست و سخنان برخي مديران وطني كوئست مبني بر تاييد فعاليت آنان از سوي برخي مراجع، دروغ و فريبي بيش نيست كه در جاي خود قابل پيگيري است. مراجع عظام، فعاليت در اين شركت ها را حرام و آن را نه تنها ربا، بلكه رباي چند وجهي دانسته اند. چرا كه ديگران نيز در اين سيستم توسط اعضا به ربا ترغيب مي شوند. علاوه بر دروغ گويي و فريب كاري تنها ابزار توسعه، فعاليت اين مجموعه هاست كه افراد عضو براي بقا چاره اي جز تن دادن به آن ندارند.
از سوي ديگر، فعاليت شركت هاي هرمي تحت عناوين مختلف، عاملي مخرب و اخلال گرانه در نظام اقتصادي كشور است و بر اساس قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادي كشور(مصوب 19/09/1369) براي آن مجازات هايي از جزاي نقدي و حبس هاي كوتاه مدت و طولاني مدت گرفته تا مجازات اعدام در نظر گرفته شده است.
در حالي كه در بدو امر ممكن است به نظر آيد انطباق عمل فردي كه به عنوان عضو معمولي در اين سيستم عضو است، عملي اخلال گرانه به حساب نيايد، اما بايد گفت كه عضويت در اين شبكه ها نيز خود مصداق عمل مجرمانه اخلال در نظام اقتصادي كشور به حساب مي آيد و توجيه قانون گذار آن است كه هر عضو عادي به اعضاي بالاي هرم متصل بوده و افراد ديگري را در مجموعه خود عضو كرده است. بنابراين بر اساس قانون، تاسيس، قبول نمايندگي، عضوگيري و ثبت نام در بنگاه، موسسه، گروه يا فهرستي با وعده كسب درآمد ناشي از افزايش اعضا به صورت شبكه اي از هر طريق و با هر نامي اخلال در نظام اقتصادي كشور محسوب مي شود.
5- برخوردهاي ضعيفي كه تاكنون از سوي دستگاه قضايي و انتظامي با شركت ها و مجموعه هاي هرمي و شبكه اي شده است، يكي از مهم ترين دلايلي است كه باعث تداوم فعاليت سيستم كلاهبردارانه در تهران و به خصوص در شهرستان ها شده است. فعالان QI مدعي هستند حدود 1700 دفتر در تهران به طور قانوني! و با نظارت اداره اماكن مشغول به فعاليت هستند و صريحا ادعا مي كنند كه تنها نگراني اداره اماكن، فعاليت زنان و دختران در دفاتر است! كه رعايت مي شود.
شايسته است با توجه به نص روشن قانون ممنوعيت فعاليت شركت هاي هرمي كه مدت هاست تصويب شده است، با اين مجموعه ها برخورد قانوني شود. در همين حال بايد گفت به دليل پيچيده بودن و پيچيده شدن روز به روز ساختار و الگوريتم فعاليت شركت هاي هرمي و تلاش براي سرپوش قانوني گذاشتن بر اقدامات خود، لازم است كه قضات پرونده ها نيز با آخرين اخبار و اطلاعات بازاريابي شبكه اي و زنجيره اي آشنا شوند و اجازه عبور شركت ها از صافي قانون را ندهند. به طور مثال در خصوص Swiss Cash كه مي توان آن را به نوعي انتقام جويي سرمايه داران صهيونيست از مسئولان ايراني دانست، دستگاه قضايي پس از گذشت سه سال، تازه به نتيجه رسيد كه اين شركت هرمي و غيرقانوني است. اين در حالي است كه در حال حاضر بسياري از شركت هاي شبه Swiss Cash به طور علني در حال فعاليت هستند و هيچ برخوردي با آنان صورت نمي گيرد. اين سيستم هاي عنوان شده اخيراًً با استفاده ابزاري از برخي هنرمندان و دانشگاهيان (نظير م. ب) فعاليت خود را گسترده تر نيز ساخته اند.ايدئولوگ هاي شبكه هاي هرمي، هر روز در حال تدوين استراتژي هاي جديد عضوگيري، فروش زمين، لوازم آرايشي، تورهاي مسافرتي و ... هستند و تنها بخشي از سياست هاي آنان در عضوگيري است. طراحي و تاسيس مرجعي با همكاري مشترك كارشناسان و اصحاب فن دستگاه قضايي، پليس امنيت و بانك مركزي جمهوري اسلامي در رسيدگي به پلان نت ورك ها و تجزيه و تحليل نحوه ارائه پورسانت دهي مجموعه ها مي تواند بسيار راهگشا باشد.
در طي هفته اخير با پنج مورد از اين افراد آشنا شده ام كه دو مورد از آنان زوج هاي جواني شهرستاني هستند كه بر اثر ناآگاهي غرق در منجلابي شده اند كه گويي از آن فراري نيست و متاسفانه در آستانه جدايي قرار گرفته اند. تجربه سال هاي گذشته نشان مي دهد كه پس از گسترده شدن شركت هاي آدم ياب، سرشاخه ها با پول هاي بادآورده به خارج از كشور مي گريزند و افرادي كه روياي رفتن راه صد ساله را در يك شب داشته اند، دچار لطمات مادي و روحي فراواني مي شوند. بديهي است مسئولين بايد در اين خصوص هر چه زودتر چاره اي بينديشند تا مبادا اين معضل همانند اوايل دهه 80 دادگاهها را مملو از افراد زيان ديده اي كند كه تنها حرفشان اين است كه فريب خورده ايم.

 



واردات برنج هندي متوقف شد

منابع هندي اعلام كردند به دنبال انتشار خبر آلودگي برنج باسماتي در ايران ارائه سفارش هاي جديد از سوي اين كشور براي خريد اين برنج متوقف شده است.
به گزارش فارس، براساس گزارش اكونوميك تايمز، انتشار اخبار مربوط به آلودگي برنج هندي در ايران باعث بروز نگراني هايي در ميان صنعت برنج هند و سياستگذاران در اين زمينه شده است.
هندي ها اميدوار بودند در سال جاري دو ميليون تن برنج پوسا رقم 1132 به قيمت 1350 تا 1500 دلار به ايران صادر كنند و در مقابل بتوانند به ازاي هر تن برنج صادراتي به ايران حداقل سه تن برنج با كيفيت متوسط از تايلند يا ويتنام وارد كنند.
مدير شركت غذاهاي اميرا با رد آلودگي برنج هندي گفت: هيچ مشكلي در اين برنج ها وجود ندارد، ما هيچ شكايتي از كشورهاي ديگر دريافت نكرده ايم.
در عين حال انجمن كل صادركنندگان برنج هند اخيراً تجار و قانونگذاران ايراني را دعوت كردند تا به بررسي صحت و سقم آلودگي برنج هاي هندي در اين كشور بپردازند.
يك صادركننده برنج به توقف نسبي صادرات برنج هند به ايران اشاره كرد و گفت: اگرچه محموله هاي كوچك برنج باسماتي همچنان در حال حركت است اما فرصت خوبي براي رقباي ما پديد آمده تا فضاي خالي هند را پر كنند. يك صادركننده ديگر توقف صادرات هند به ايران را انكار كرد و گفت: انتقال محموله ها همچنان جريان دارد.
وي در عين حال گفت: انتظار مي رفت از صادرات 5/2 ميليون تني برنج باسماتي هند 2 ميليون تن به مقصد ايران انجام شود و اين مسئله باعث نگراني صادركنندگان شده است مگر آن كه در امضاي قراردادهاي جديد عجله شود.
مدير شركت صادراتي پرم گارگ نيز گفت: هيچ سفارش جديدي از سوي ايران ارائه نشده است اما ما در حال دريافت سفارش هايي از كشورهاي ديگر هستيم.
در منطقه پنجاب سطح وسيعي به زيركشت برنج باسماتي رفته كه در صورت توقف صادرات اين برنج به ايران خسارت هاي سنگيني به كشاورزان هندي وارد مي آيد.
براساس اين گزارش صادركنندگان هندي مشكل مربوط را از طريق سفارت اين كشور در تهران پيگيري مي كنند اما ايران تاكنون رسماً با هند در رابطه با اين موضوع نامه نگاري نكرده است.

 



دور جديد مذاكرات فرانسه و ايران براي پروژه «ال ان جي»

پس از ماهها توقف دور جديد مذاكرات شركت ملي نفت ايران و شركت توتال براي مشاركت و سرمايه گذاري اين شركت فرانسوي در پروژه پارس ال ان جي در تهران آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري مهر در نشست مشترك مديران شركت ملي نفت و مسئولان توتال در تهران، طرف فرانسوي بار ديگر آمادگي خود را براي اجراي طرح پارس ال ان جي اعلام كرده است.
اما اين مذاكرات گازي در حالي بار ديگر در تهران از سر گرفته شده كه پس از واگذاري بخش بالادستي فاز11 پارس جنوبي به شركت «سي ان پي سي» چين، فرانسوي ها نسبت به امضاي اين قرارداد اعتراض كردند.در همين حال پيشتر «كريستوف دي مارگري» رئيس توتال در خصوص آخرين وضعيت مذاكرات با مقامات شركت ملي نفت ايران، با بيان اينكه بن بست مذاكرات ما با ايران هنوز شكسته نشده و اين مذاكرات هنوز مجددا از سر گرفته نشده است، گفته بود: متاسفانه مذاكرات ما با ايران هيچ پيشرفت محسوسي نداشته است.
اما سيف الله جشن ساز مديرعامل شركت نفت ايران نيز پيش از اين در رابطه با حضور توتال در طرح توسعه فاز11 پارس جنوبي گفته بود: در صورتي كه توتال فرانسه تمايل داشته باشد، مي تواند در بخش پايين دستي با شركت چيني همكاري داشته باشد.

 



يك نماينده مجلس: بنياد مستضعفان به تعهدات پروژه آزادراه تهران- شمال عمل نمي كند

بنياد مستضعفان پس از 13 سال حضور در پروژه آزاد راه تهران- شمال نه تنها باعث پيشرفتي در اين پروژه نشده است، بلكه در اجراي تعهدات خود در قرارداد كوتاهي مي كند.
انوشيروان محسني بندپي نماينده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شوراي اسلامي ضمن انتقاد شديد از بنياد مستضعفان در اجراي پروژه آزادراه تهران- شمال با بيان اين مطلب اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي و بخصوص كميسيون عمران پيگير پيشرفت روند اجرايي پروژه آزادراه تهران- شمال است.
وي ادامه داد: به عنوان نماينده مردم چالوس و نوشهر نيز چندي پيش پيگير علت روند كند اجراي پروژه اين آزادراه بودم كه بنياد مستضعفان و جانبازان از من شكايت كرد و پس از احضار به دادگاه، قاضي جرم هاي اينجانب را «توهين به بنياد مستضعفان و جانبازان» ، «تشويش اذهان عمومي» و «تهمت» عنوان كرد.
محسني بندپي، با بيان اين كه تامين 50 درصد از هزينه ساخت اين آزادراه بر عهده بنياد مستضعفان و جانبازان به عنوان پيمانكار اصلي پروژه است، گفت: پس از چندي بنياد مستضعفان نقدينگي خود را ارائه نداد، بنابراين گشايش اعتبار براي شركت چيني انجام نشد و پس از اعتراض هاي من به برخي قانون گريزي ها، بنياد از من شكايت كرد.
محسني بندپي با بيان اين كه هم اكنون پيشرفت فيزيكي پروژه آزاده راه تهران- شمال تنها 10-15 درصد است، افزود: طبق قرارداد وزارت راه و ترابري و بنياد مستضعفان ، تاريخ شروع اين پروژه سال 75 بود كه مقرر شد پس از 7 سال عمليات ساخت، آزادراه در سال 82 به بهره برداري برسد.
اين عضو كميسيون بهداشت و درمان با اشاره به استراتژيك بودن اين پروژه، اظهار داشت: در حالي كه تمامي مسئولان نظام بر اجراي كامل اين پروژه تاكيد دارند و ساخت اين مسير طبق مصوبه هيئت دولت در استان مازندران جزو اولويت اصلي است، چندان به پيشرفت اين پروژه بها داده نمي شود.
وي اظهار داشت: اجراي پروژه توسط دو متولي يعني وزارت راه و ترابري و بنياد مستضعفان و جانبازان، پيشرفت عمليات را با نوسان مواجه كرده است، زيرا مسئول اصلي در اجراي اين محور مشخص نيست.


 



بررسي لايحه هدفمند كردن يارانه ها در جلسه غيرعلني مجلس

لايحه هدفمند كردن يارانه ها كه قرار بود از امروز در جلسات علني مجلس شوراي اسلامي مطرح شود، به احتمال قوي جزئيات آن در جلسه غيرعلني مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد.
رئيس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي با اشاره به آغاز بررسي لايحه هدفمند كردن يارانه ها در مجلس از امروز گفت: احتمال دارد قبل از آغاز جلسه علني امروز، جلسه اي غيرعلني به منظور بررسي برخي جزئيات تشكيل شود.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم رئيس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي در گفت وگو با خبرگزاري مهر، در پاسخ به اين سوال كه آيا نمايندگان مجلس بندهايي را كه توسط دولت به اين لايحه اضافه شده را بررسي خواهند كرد يا خير، اظهار داشت: بندي توسط دولت به اين لايحه اضافه نشده است.
وي افزود: نمايندگان دولت فقط پيشنهاداتي را در خصوص طرح تحول ارائه كرده اند كه نمايندگان پذيرفته اند، پيشنهادات آنان را در قالب پيشنهادات و نظرات خود در صحن علني مجلس مورد بررسي قرار دهند.
مصباحي مقدم ادامه داد: روز دوشنبه نيز يك جلسه فوق العاده علني براي بررسي اين طرح در نظر گرفته شده تا اين بررسي ها به طور پيوسته ادامه يابد.
رئيس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي همچنين گفت: طي 9 ماه كار در خصوص لايحه، تغييرات اساسي در آن صورت گرفت كه اين تغييرات همواره با همراهي نمايندگان دولت بوده است.
يارانه ها هدفمند مي شود
از سوي ديگر حميدرضا حاجي بابايي عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي از علني بودن جلسه بررسي لايحه هدفمند كردن يارانه ها در مجلس خبر داد و گفت: در اين جلسه 6 نفر موافق و 6 نفر مخالف درباره اين لايحه سخنراني خواهند كرد.
وي با بيان اينكه پيشنهادات نمايندگان براي اين لايحه زياد است، تصريح كرد: با توجه به اينكه تصويب پيشنهادات اين لايحه دو سوم آراء نمايندگان را لازم دارد، لذا احتمال راي آوري اين پيشنهادات كم است.
حاجي بابايي ادامه داد: سعي نمايندگان بر اين است كه طي سه روز يكشنبه، دوشنبه و سه شنبه بررسي اين لايحه را به اتمام برسانند.
برگزاري
نشست هاي ويژه
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي ارسلان فتحي پور در مصاحبه با واحد مركزي خبر با اشاره به استقبال خوب نمايندگان مجلس از لايحه هدفمند كردن يارانه ها افزود: در اين باره نشست هاي ويژه اي از جمله با رئيس مجلس نيز برگزار شده است.وي با پيش بيني اينكه اين لايحه با راي بالايي به تصويب برسد، گفت: با تصويب آن در اجراي عدالت و نظام تامين اجتماعي، حمايت از قشرهاي آسيب پذير، حمايت از توليد، صادرات و واردات و در روند اصلاح الگوي مصرف تحول بزرگي ايجاد خواهد شد.

 



وزير صنايع و معادن:اجراي لايحه هدفمند كردن يارانه ها توسعه حمل و نقل و نوسازي ناوگان را بدنبال دارد

وزير صنايع و معادن گفت: در حالي كه بحران اقتصاد جهاني سبب شده خودروسازان بزرگ دنيا توليد خود را كاهش دهند، توليد خودرو سواري در كشور نسبت به مدت مشابه سال قبل 9درصد افزايش داشته است.
«علي اكبر محرابيان» در حاشيه افتتاح توليد كاميون سنگين البرز نوسانات نرخ مولفه ها و مواد اوليه را در تعيين قيمت خودرو موثر دانست و افزود: تحمل سختي ها توسط خودروسازان طي دو سال گذشته مبني بر عدم افزايش قيمت خودرو امروز نجات بخش صنعت خودرو كشور شده است.
وزير صنايع و معادن اظهار داشت: در حالي كه در دوره ركود اقتصادي شاهد كاهش قيمت مواد اوليه و خودرو در جهان بوديم با افزايش 20درصدي سالانه دستمزدها طي سه سال گذشته در زمان حاضر قيمت خودرو با قيمت چند سال گذشته برابري مي كند.
وي با اشاره به اهداف لايحه هدفمند كردن يارانه ها، افزود: اين لايحه براي طرح در صحن علني مجلس آماده شده كه با اجراي اين لايحه، شاهد رشد و توسعه حمل و نقل، نوسازي ناوگان جاده اي و كاهش مصرف سوخت در اين بخش خواهيم بود.
محرابيان سپس خطاب به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفت: در صورتي كه بخواهيم لايحه هدفمند كردن يارانه ها بخوبي در كشور اجرا شود بايد اعتبارات مورد نياز اجراي اين قانون بصورت مجزا پيش بيني شود تا شاهد اجراي دقيق اين قانون در بخش هاي مختلف اقتصادي باشيم.
وزير صنايع و معادن معتقد است: با اجراي اين لايحه شاهد جهش قابل توجهي در تمام ابعاد حمل و نقل جاده اي، ريلي، هوايي و دريايي كشور طي پنج سال آينده خواهيم بود.
وي خاطرنشان كرد: امروز در جاده هاي كشور كاميون هايي تردد مي كنند كه مصرف سوخت آنها 70 ليتر در 100كيلومتر است در حالي كه خودروسازان جهان براي ايجاد جذابيت در مشتريان با هزينه كرد زياد دنبال كاهش دو تا سه ليتري مصرف سوخت هستند.

 



رئيس بانك جهاني:آمريكا ديگر موتور رشد اقتصاد جهاني نيست

كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه با توجه به اينكه ديگر نمي توان به هزينه هاي مصرفي در آمريكا به عنوان موتور محرك اقتصاد جهاني تكيه كرد، اقتصاد چين نيز نمي تواند اين شكاف بزرگ را پر كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، روبرت زوليك رئيس بانك جهاني تاكيد كرد، هنوز معلوم و مشخص نيست چه عاملي مي تواند جايگزين هزينه هاي مصرفي آمريكا در اقتصاد جهاني شود. پيش از آغاز بحران اقتصادي و مالي، هزينه هاي مصرفي آمريكا موتور محرك اقتصاد جهاني به شمار مي رفت. براساس آمارهاي سازمان تجارت جهاني در سال 2008 آمريكا به عنوان بزرگترين اقتصاد جهان، 2/13درصد كل واردات جهان را مصرف كرد.
دومينيك استراس كان رئيس صندوق بين المللي پول نيز گفت، نرخ پس انداز در اقتصاد آمريكا افزايش يافته و اين نرخ طي سالهاي آينده نيز روند صعودي خواهد داشت كه اين به معناي كاهش مصرف در اقتصاد آمريكا خواهد بود.
در چنين شرايطي ساير كشورها بايد به عنوان موتور محرك اقتصادي جهان عمل كنند. البته انتقال اين مساله از آمريكا به ساير كشورهاي جهان كار اصلا آساني نخواهد بود. گرچه منظور رئيس صندوق بين المللي پول كشور چين بوده ولي به اعتقاد كارشناسان اقتصادي چين به هيچ وجه نخواهد توانست جايگاه و خلأ آمريكا را پر كند.
براي دستيابي به اين هدف، نرخ دستمزدها در چين بايد به شدت افزايش يابد و سود شركتهاي چيني بايد در بين مردم تقسيم شود. چين طي سال آينده بي شك با بحران كمبود اعتبارات روبرو خواهد شد.

 



ادامه روند افزايش قيمت سكه

رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر متوسط قيمت هر قطعه سكه تمام بهار آزادي طرح قديم را 247 هزار و 500 تومان اعلام كرد.
محمد كشتي آراي قيمت هر قطعه سكه تمام بهار آزادي طرح قديم را 247 هزار و 500 تومان، هر قطعه سكه طرح جديد را 246 هزار و 500 تومان، نيم سكه بهار آزادي را 124 هزار و 500 تومان و هر قطعه ربع سكه بهار آزادي را نيز 63 هزار تومان اعلام كرد.
رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر همچنين قيمت هر گرم طلاي زرد 18 عيار را نيز 24 هزار و 700 تومان و قيمت هر اونس طلاي جهاني را نيز هزار و 49 دلار عنوان كرد.
گفتني است: طي يك ماه اخير روند افزايشي قيمت انواع سكه بهار آزادي ادامه داشته و با وجودي كه رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر در پايان هفته گذشته پيش بيني كرده بود كه قيمت سكه ثابت بماند اما طي 4 روز گذشته قيمت سكه بهار آزادي طرح قديم با افزايش 4 هزار توماني مواجه بوده است.

 



در نشست 100 بازرگان ترك در اتاق تهران اعلام شد
استفاده از لير و ريال در معاملات ايران و تركيه

رئيس اتاق تهران در ديدار با بيش از صد بازرگان از دو كشور ايران و تركيه گفت: رمز پيشرفت اقتصادي توسعه روابط با كشورهاي مستعد است.
يك هيئت تجاري از كشور تركيه ديروز به سرپرستي معاون اتاق صنايع استانبول، رئيس اتاق صنايع شهر اسكي شهير و رئيس شوراي مشترك بازرگانان تركيه و ايران مهمان اتاق تهران به سرپرستي يحيي آل اسحاق بودند.
در اين ديدار دو تفاهم نامه بين اتاق بازرگاني و صنايع و معادن با اتاق هاي صنايع استانبول و اسكي شهير نيز به امضا رسيد و طرفين تاكيد كردند تا با برداشتن موانع پيش روي فعالان اقتصادي به گسترش روابط دو جانبه كمك كنند.
رئيس اتاق بازرگاني تهران در اين ديدار با اشاره به روابط تاريخي و ديرينه ايران و تركيه به عنوان كشورهاي بزرگ و با تمدن كهن در خاورميانه ابراز اميدواري كرد تا آتيه روابط دو كشور نيز روشن و پررونق تر از قبل باشد.
آل اسحاق گفت: در حالي كه جهان هنوز درگير بحران اقتصادي فراگير و پيامدهاي آن است دو كشور ايران و تركيه با سياست هاي درست اقتصادي توانستند تا حدودي تاثيرات منفي اين بحران را كنترل كنند و آن را به حداقل برسانند.
آل اسحاق رشد مبادلات اقتصادي بين دو كشور را 27 درصد و رشد واردات ايران از تركيه را نزديك به 40 درصد اعلام كرد.
وي گفت: هم اكنون حجم مبادلات بين دو كشور بيش از ده ميليارد دلار است و ما اميدواريم در كمترين زمان ممكن افزايشي دو برابري پيدا كند و به رقم 20 ميليارد دلار برسد، كه باتوجه به برآوردهاي ما و پتانسيل موجود در دو كشور اين رقم نه تنها دور از دسترس نيست بلكه با بسترسازي مناسب مي توان سريع تر از موعد به آن دست يافت.
آل اسحاق با اشاره به توافقات انجام شده براي استفاده از لير و ريال در معاملات بين دو كشور ابراز اميدواري كرد تا هر چه زودتر اين كار به مرحله اجرا و عمل برسد.

 



با تصويب دولت تفكيك اراضي كشاورزي ممنوع شد

دولت به منظور ارتقاء بهره وري عوامل توليد، تخصيص بهينه منابع، جلوگيري از خرد شدن اراضي كشاورزي (اعم از باغ ها، نهالستان ها، اراضي زيركشت، آبي، ديم و آيش آنها) و ايجاد قطعات مناسب فني، اقتصادي، آيين نامه اجرايي قانون جلوگيري از خرد شدن اراضي كشاورزي را ابلاغ كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، وزيران عضو كميسيون امور زيربنايي، صنعت و محيط زيست بنا به پيشنهاد وزارت جهاد كشاورزي، آيين نامه اجرايي قانون جلوگيري از خرد شدن اراضي كشاورزي و ايجاد قطعات مناسب فني و اقتصادي را ابلاغ كرد. براساس آن تفكيك، افراز و خرد شدن اراضي كشاورزي به قطعات كمتر از حد نصاب ممنوع است و ادارات ثبت اسناد و املاك و دفاتر اسناد رسمي و ساير مراجع مربوط موظفند در هنگام تفكيك افراز و تقسيم اراضي كشاورزي، در مورد حد نصاب فني، اقتصادي اراضي مزبور با مكاتبه و ارائه نقشه دقيق زمين (به مقياس مناسب و حداقل يك پنج هزارم) از مديريت جهاد كشاورزي و در خصوص ملي و دولتي نبودن اراضي از اداره منابع طبيعي شهرستان استعلام كنند و صدور اسناد تفكيكي و افرازي مشروط به اينكه اراضي ملي و دولتي نبوده و نيز هيچ يك از قطعات كمتر از حد نصاب فني و اقتصادي نباشد بلامانع است.
براساس اين آيين نامه، وزارت جهاد كشاورزي موظف است اعتبارات مورد نياز به منظور اعطاي يارانه هاي حمايتي و تسهيلات و امتيازات قانوني از جمله ساخت زيربناهاي توليد، تجهيز و نوسازي اراضي جاده هاي دسترسي بين مزارع، كانال هاي 3 و 4، زهكشي، برقي كردن چاه ها و نصب كنتور اندازه گيري و شبكه آبياري نوين به مالكين اراضي كشاورزي كه در اجراي قانون و اين آيين نامه به صورت يكپارچه درآمده و در اراضي آنها جائز نصاب تعيين شده باشد را در بودجه سنواتي پيشنهاد كند.اين آيين نامه وزارت نيرو را موظف كرده است با هماهنگي وزارت جهاد كشاورزي در مناطقي كه داراي اراضي آبي است و براي اشخاصي كه اقدام به يكپارچه سازي اراضي موضوع اين آيين نامه مي كنند اعتبارات مورد نياز را جهت تأمين آب و احداث شبكه هاي آبياري و زهكشي پيش بيني و در بودجه سنواتي پيشنهاد كند و كميته موضوع ماده 30 قانون برنامه و بودجه در صورت امكان صد درصد اعتبارات ياد شده را به وزارت مذكور تخصيص دهد.

 



كوتاه اقتصادي

¤معاون بازسازي و مسكن روستايي بنياد مسكن از تصويب نشدن افزايش سقف وام مسكن روستايي توسط شوراي پول و اعتبار براي سال جاري خبر داد.
¤ سازمان بين المللي انرژي در تازه ترين گزارش خود ادعا كرد كه ايران تنها به 5 درصد تعهدات كاهش سقف توليد اوپك عمل كرده است.
¤ 5 ميليارد و 800 ميليون مترمكعب گاز برداشت شده از مخزن ميدان گازي پارس جنوبي در عسلويه در ماه گذشته به شبكه سراسري تزريق شد.
¤ سازمان تامين اجتماعي با ارائه تسهيلات ويژه براي بيماران سرطاني، MS و پيوند كليه، آماده خدمات دهي به بيمه شدگان اين سازمان است.مصونيت رودخانه كارون در برابر رگه هاي نمكي سد گتوند عليا، كارشناسان بين المللي با اتمام و انتشار نتايج تحقيقات خود در رابطه با برآورد ميزان دقيق حجم رگه هاي نمك موجود در سازند گچساران، واقع شده در مخزن سد گتوند عليا، بر مصونيت درازمدت رودخانه كارون در برابر تاثيرات اين رگه ها تاكيد كردند.
¤ با اجراي عمليات كابل برگردان ارتباط تلفني مشتركين در مركز مخابرات شهيدان لطفي كرج با پيش شماره هاي 522، و در تهران با پيش شماره هاي 3316 الي 3319، 3305 الي 3309، 3310، 3357، 3386، 3387، 3345 الي 3349، 2201 الي 2205، 2620، 2621، 4440 الي 4449، 4460، 4461، 4485 الي 4487، 4470 الي 4476 از امروز به مدت 72 ساعت با اختلال همراه است.
¤ معاون سازمان توسعه تجارت ايران گفت: صادرات خدمات فني و مهندسي كشورمان در شش ماه نخست امسال از مرز 800 ميليون دلار گذشت.
¤ رئيس هيئت مديره اتحاديه مرغداران گوشتي ايران گفت: اگر تجهيزات صنعت مرغدار به روز و مشكل نقدينگي مرغداران برطرف شود، قيمت مرغ تا 25 درصد قابل كاهش است.
¤ رئيس اتاق تهران در ديدار با سفير بلاروس بر پتانسيل بالقوه دو كشور براي افزايش مبادلات تجاري تاكيد كرد و هر دو طرف را براي توسعه روابط مشتاق خواند.
¤ توليد آلومينيوم در واحدهاي آلومينيوم سازي كشور در شش ماه نخست سال جاري در مجموع به 143 هزار و 622 تن رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 22 درصد افزايش داشت.
¤ معاون واگذاري سازمان خصوصي سازي گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون بيش از 10 هزار ميليارد تومان سهام شركت هاي دولتي به بخش خصوصي واگذار شده است.
¤ تاكنون، 156 هزار و 467 تن برگ سبز چاي از چايكاران خريداري شده كه 20 هزار 639تن آن درجه يك و 135هزار و 828 تن درجه دو بوده است.
¤ مديرعامل موسسه مهر در حاشيه سومين هم انديشي مديران كل گفت: جذب منابع در 6 ماهه اول سال جاري 45 درصد رشد كرد.

 



با توافق وزارت نيرو و شوراي شهر قيمت آب در استان تهران 10 درصد گران شد

معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا از توافق وزارت نيرو و شوراي شهر براي افزايش 10 درصدي مبلغ قبض آب مشتركان براي طرح آبرساني در استان تهران خبر داد.
محمدرضا عطارزاده در گفت وگو با مهر گفت: اگر چه تغييري در تعرفه هاي آب تا قبل از طرح هدفمند كردن يارانه ها، ايجاد نخواهد شد اما وزارت نيرو با همكاري شوراي شهر، مشاركتي براي طرح هاي خود در نظر گرفته است.معاون وزير نيرو در امورآب و آبفا افزود: اين طرح با همكاري شوراي شهر و مجوز وزير سابق نيرو، اجرايي شده است. اين مشاركت، طبق قانون صورت مي گيرد و از مردم درخواست مي شود تا حداكثر 10 درصد نسبت به رقم پرداختي در قبض خود، در طرح هاي توسعه اي آب مشاركت كنند.
وي اين طرح را گام خوبي دانست كه در طرح هاي توسعه اي مشاركت مردم را به همراه دارد. به گفته عطارزاده، مردم هم اكنون در حال مشاركت در اين پروژه ها هستند كه مقداري از كمبود منابع مالي بخش آب كشور را جبران مي كند، البته وزارت نيرو اميدوار است كه با استفاده از برخي تسهيلات بين المللي نظير بهره گيري از منابع بانك جهاني و بانك توسعه اسلامي، بتواند طرح ها را توسعه دهد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين مشاركت به دلخواه مردم صورت مي گيرد، اظهار داشت: اين افزايش در قالب تبصره ماده 3قانون بودجه صورت مي گيرد كه در قبض ها لحاظ مي شود.
عطارزاده در پاسخ به سئوال مهر مبني بر اينكه اگر مردم نخواهند در اين طرح ها مشاركت كنند، تكليف چيست؟ پاسخ داد: بالاخره اين مشاركت در مقابل خدماتي است كه مردم دريافت مي كنند و از سوي شوراي شهر پيش بيني شده است، شوراي شهر متشكل از نمايندگان مردم هستند كه به نمايندگي از مردم، اين بحث را پذيرفته اند.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14