(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 3 آبان 1388- شماره 19494
 

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
در گزارشي از اجلاس وين تايم: ايران ، فرانسه را با تحقير سر جاي خود نشاند
آيت الله نوري همداني خطاب به رئيس دوره اي سازمان ملل: زورمندان از قدرت خود سوء استفاده نكنند
احمدي نژاد در بازديد از دستاوردهاي فناوري كشور: بودجه دانشگاه ها در دولت نهم 4 برابر شد
نخست وزير اسلامگراي تركيه در تهران
معاون دستيار وزير خارجه آمريكا: پيشنهاد آژانس موجب اعتمادسازي بين ايران و غرب مي شود
نادران: كروبي با ساده لوحي قرباني حضور خاتمي و موسوي در نمايشگاه شد
در نامه اي سرگشاده به موسوي و خاتمي محمدي: بار سنگين خود را سبك كنيد
خشم صهيونيست ها از مذاكرات وين شالوم : ايران از تبديل شدن به قدرت هسته اي چشم پوشي نمي كند
اعتراف مايكل لدين به درماندگي آمريكا در برابر سياست هاي منطقه اي ايران



در گزارشي از اجلاس وين تايم: ايران ، فرانسه را با تحقير سر جاي خود نشاند

يك هفته نامه آمريكايي در گزارشي با اشاره به مخالفت ايران با حضور فرانسه در مذاكرات وين اعلام كرد كه تهران ضمن تحقير فرانسه، اين كشور را سر جاي خود نشاند.
هفته نامه تايم دراين باره نوشت: اصلاً تعجب آور نيست كه ايران نمي خواهد فرانسه در گفتگوهاي مربوط به قرارداد ايران براي ارسال اورانيوم غني شده به خارج حضور داشته باشد. چرا كه مشخصه ديپلماسي تهران تقسيم كردن دشمنان و منزوي كردن جنگ طلب ترين آنها است و رياست جمهوري فرانسه، نيكلاس ساركوزي، مرتباً ايران را تهديد مي كند و از باراك اوباما، مي خواهد كه در مورد ايران بيشتر سخت گيري كند.
در ادامه اين گزارش آمده است: جمهوري اسلامي ايران روز سه شنبه هفته گذشته در جريان مذاكرات وين با تحقير فرانسه، اين كشور را سر جاي خود نشاند و خواست كه دولت پاريس از معامله مذكور بيرون برود زيرا تهران نمي تواند به اين كشور نسبت به عمل به تعهداتش اعتماد كند.
براساس اين گزارش، ديپلمات هاي ايراني حتي مذاكرات وين را به تاخير انداختند و مي گفتند كه لزومي ندارد فرانسوي ها در جلسه حضور پيدا كنند.
تايمز در ادامه به نقل از منوچهر متكي، وزيرامورخارجه كشورمان نوشت: « ما به سوخت زيادي نياز نداريم و طبيعتاً به حضور كشورهاي زيادي هم نياز نداريم.»
به گفته وي، نيازي نيست كه فرانسه حضور داشته باشد و ايران معتقد است كه فرانسه شريك قابل اعتمادي براي تامين سوخت نيست.
گفت وگوهاي وين، طي روزهاي دوشنبه و چهارشنبه هفته گذشته در مورد جزئيات قرارداد تامين سوخت راكتور تحقيقاتي تهران با حضور ايران، آمريكا، روسيه، فرانسه و كارشناسان آژانس برگزار شد.
در بخش هاي ديگر از گزارش هفته نامه تايم آمده است: رئيس جمهوري فرانسه از زمان انتخاب شدن در ماه مه سال 2007 مواضعي را در قبال ايران درپيش گرفته است كه مانند مواضع جنگ طلب ترين اعضاي دولت بوش است.
در جولاي سال 2007 وي هشدار داد كه دنيا بايد تهران را وادار كند كه برنامه هسته اي اش را متوقف كند و در غير اين صورت «با گزينه فاجعه باري روبرو خواهد شد» و اين تازه شروع حرف هاي تند ساركوزي بود.
بنابراين تعجب برانگيز نيست كه وقتي رهبران ايران فرصت لازم را پيدا كردند فرانسه را از اتوبوس ديپلماسي بيرون انداختند.
عقب نشيني فرانسه
وزيرامورخارجه فرانسه در يك عقب نشيني آشكار از مواضع خصمانه پيشين خود گفت: ما در حال حاضر به دنبال تحريم هاي جديد عليه ايران نيستيم.
برنارد كوشنر، در گفت وگو با روزنامه فرامنطقه اي الحيات دراين باره افزود: ما نمي خواهيم فشارهايي را افزايش دهيم كه باعث تحريك رويكرد ضدبيگانه در ايران بشود.
از سوي ديگر «هروه موران» وزير دفاع فرانسه در گفت وگو با يك شبكه راديويي اين كشور موسوم به «آر تي ال» با تشريح فعاليت هاي ضدايراني كشورش در زمينه برنامه هسته اي گفت: فرانسه به شكل منظم و دقيق اطلاعاتي را بويژه در مورد پرونده هسته اي ايران با اسرائيل در ميان گذاشته و رابطه اطلاعاتي قوي ميان تل آويو و پاريس برقرار است.
وي تاكيد كرد: ما خواهان به دست آوردن اين تضمين هستيم كه ايراني ها فعاليت هسته اي خود را متوقف مي كنند و به همين دليل با اسرائيل همكاري اطلاعاتي داريم.

 



آيت الله نوري همداني خطاب به رئيس دوره اي سازمان ملل: زورمندان از قدرت خود سوء استفاده نكنند

يكي از مراجع تقليد قم در ديدار با رئيس دوره اي سازمان ملل متحد گفت: عدالت بايد درهمه جهان برپا شود و افرادي كه داراي قدرت درسطح جهان هستند، نبايد از اين موضوع سوء استفاده كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيت الله «حسين نوري همداني» عصر جمعه در ديدار با مشاور رئيس جمهور كره جنوبي و هيئت همراه آن درسخناني اظهار داشت: مشاركت كره جنوبي درمسائل اقتصادي ايران و كمك به پيشرفت پروژه هاي اقتصادي از اهميت بسيار زيادي برخوردار است.
وي خطاب به رئيس دوره اي سازمان ملل متحد گفت: درمناطق مختلف جهان مشكلات متعددي وجود دارد كه يكي از بارزترين اين مشكلات سخت گيري هايي است كه دركشورهايي چون يمن، عربستان، پاكستان و... به شيعيان مي شود و بايد تلاش شود تا اين مشكلات برطرف شود.
اين مرجع تقليد با تاكيد بر اينكه عدالت حق همه انسان هاست و بايد درهمه جهان اجرا شود، اظهارداشت: خواسته ما از رئيس دوره اي سازمان ملل متحد اين است كه عدالت را به عنوان يكي از اساسي ترين حقوق انسان ها در سطح جهان، درهمه جا حاكم كند و از سلطه افرادي كه در سطح جهان داراي قدرت هستند، جلوگيري كند.
آيت الله نوري همداني از حضور نمايندگان كشور كره جنوبي در ايران براي مذاكرات اقتصادي هم ابراز خوشنودي كرد وگفت: اميدواريم اين مذاكرات نتايج بسيار ارزشمندي را براي دو كشور به همراه داشته باشد و به پيشرفت و توسعه دو كشور كمك كند.
مشاور رئيس جمهور كره جنوبي هم دراين ديدار بر رساندن پيام آيت الله نوري همداني به رئيس دوره اي سازمان ملل متحد تاكيد كرد.

 



احمدي نژاد در بازديد از دستاوردهاي فناوري كشور: بودجه دانشگاه ها در دولت نهم 4 برابر شد

رئيس جمهور گفت: در دولت نهم بودجه دانشگاه ها نزديك 4 برابر و بودجه پژوهشي به همين ميزان افزايش پيدا كرد اما نسبت يك به دو و يا يك به چهار كار خوبي انجام نشد.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان در مراسم بازديد از «دستاوردهاي فناوري پيشرفته كشور » كه در نهاد رياست جمهوري برگزار شد، با اشاره به بازديد خود از دستاوردهاي فناوري هاي نوين در اين نمايشگاه گفت: انصافا اين لحظات كه از كار شما در اين نمايشگاه بازديد كردم جزو بهترين لحظات عمر من است، لذا از همه شما تشكر مي كنم.
وي با اشاره به معناي وجود انسان گفت: اگر يك تصوير روشن از توانمندي هاي انسان داشته باشيم شرايط ما را تغيير مي دهد و اين كه انسان آيا محصور عالم و يا حاكم بر عالم است؟ و سوال اين است كه جايگاه انسان در اين عالم كجاست؟
رئيس جمهور در ادامه گفت: انسان مي تواند فراتر از گردش عالم قرار بگيرد و هنوز از ظرفيت هاي عظيم انسان است كه شناخته نشده و ما هنوز در بهره مندي از توانمندي هاي خود در نقطه صفر قرار داريم.
احمدي نژاد در ادامه تصريح كرد: راه تسلط انسان بر عالم، علم است و هيچ راه دومي وجود ندارد البته برخي تصور مي كنند كه از راه دل نيز چنين چيزي ميسر است اما تنها راه، راه دل نيست و آنچه از تعاليم انبيا دريافت مي كنيم علم است و اين همه توصيه در خصوص علم از سوي انبياء مطرح شده و مي توانيم به جايي برسيم كه از طريق علم همه عالم در اختيار ما قرار بگيرد و اين استعداد و توانمندي و ماموريت انسان است و راهي جز دانش ندارد.
وي با اشاره به كشف قوانين عالم گفت: همه خواص و قوانيني كه در كل عالم وجود دارد، در كوچكترين ذره عالم نيز موجود است و ما ايراني ها مي توانيم اين مسير را سريع تر از ديگران طي كنيم و به دستاوردهاي بزرگي برسيم. رئيس جمهور ادامه داد: كار شما تلاشگران عرصه فناوري هاي پيشرفته كشور جاي افتخار بالايي دارد كه جهت نگاه و زندگي بشر را تغيير مي دهد و بنيادهاي نگاه بشر را دچار تغيير مي كند و اقتدار انسان را صدها برابر بالا مي برد. احمدي نژاد با اشاره به لوازم رسيدن به اين جايگاه گفت: اولين وسيله باور انسان است و اينكه بايد باور داشته باشيم ظرفيت و شايستگي ما آن چيزي نيست كه جاري شده و انسان چون جانشين خدا است همه اسماء الهي مي تواند در وجود او متجلي شود و چون خدا حاكم بر آسمان و زمين است، انسان نيز مي تواند قله هاي بالاتري را فتح كند.
وي افزود: در فتح قله ها نيازمند بازكردن زنجيرها از دست و پايمان هستيم كه ديگران بر انديشه ما بسته اند و هيچ اصلي در دنيا نيست كه اگر كسي از راهي به چيزي رسيد، همه بايد از همان راه بروند و اگر اين گونه بود هيچ پيشرفتي اتفاق نمي افتاد اما برخي چنين تصوري دارند و بايد به آنها گفت كه راه هاي دسترسي به تسلط بر جهان منحصر به فرد نيست به دليل اينكه بزرگترين ويژگي ها در كوچكترين ذره عالم موجود است.
رئيس جمهور با بيان اينكه بايد باور كنيم كه «مي شود و مي توانيم» اظهار داشت: بايد اين زنجير ها را باز كنيم و پس از آن نيازمند شجاعت بر تصميم گيري و تسري اين انديشه به فضاهاي جديد هستيم.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه نيازمند سازوكارهاي مناسب براي فتح قله ها هستيم، گفت: قرار است بودجه دفتر فناوري رياست جمهوري افزايش پيدا كند و در سال آينده دوستان كمك كنند تا رقم بودجه اين دفتر بالا برود اما فراموش نكنيد كه خود منابع ،ابزار هستند و اين اراده شما است كه كارها را انجام مي دهد و اين چهره هاي شما است كه ما را اميدوار مي كند و كارها را جلو مي برد كه البته بودجه نيز لازم است.
وي با اشاره به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار داشت: در اين چند سال هميشه بحث ارتباط صنعت و دانشگاه وجود داشته و اين به معناي تجاري شدن علم است تا در زندگي مردم وارد شود و دليل كم بودن آن در زندگي مردم اين است كه بايد تا حدودي ساختارها را تغيير دهيم اما برخي در اين راه هستند كه مانع مي شوند و نمي دانند كه علم چيست؟
رئيس جمهور با اشاره به نحوه تخصيص بودجه پژوهشي به دانشگاه ها گفت: دولت هميشه بودجه اي را در اختيار دانشگاه ها قرار مي داد تا دانشجو تربيت كند و كارهاي پژوهشي انجام دهد اما بعدا بخشنامه هايي مي شد و اين بودجه به سمت برگزاري سمينارها مي رفت و لذا اتفاقي در كار پژوهشي نمي افتاد و بايد اين چرخه عوض شود كه اين كار، كار سختي است.
احمدي نژاد در ادامه گفت: من بررسي هاي زيادي انجام دادم كه در چند كشور دانشگاه هاي آنها مانند ما اداره مي شود كه جز در چند كشور هيچ كشور ديگري دانشگاه هايشان را مانند ما اداره نمي كنند و در اين كشورها هر كسي كه مي خواهد درس بخواند پول مي دهد و درآمد دانشگاه با خدمات علمي كه ارائه مي كند گره خورده است؛ لذا تا زماني كه مشتري به سراغ علم و فناوري نيايد، اين چرخه درست نمي شود، حتي اگر 50 سال جلسه پيوند صنعت و دانشگاه برگزار شود.
وي ادامه داد: در دولت نهم بودجه دانشگاه ها نزديك 4 برابر و بودجه پژوهشي به همين ميزان افزايش پيدا كرد اما نسبت يك به دو و يا يك به چهار كار خوبي انجام نشد.
رئيس جمهور با بيان اينكه شما بايد مسيرتان را با همين قوت جلو ببريد گفت: دولت شما را در اين مسير حمايت مي كند و موانع را از جلوي راهتان كنار مي زند و كارهايي كه امروز انجام شده، واقعا به انسان احساس غرور مي دهد چرا كه زماني مي خواستند نام اين كشور را محو كنند و حتي در مدارس ما نيز جملات و ضرب المثل هايي عليه توانمندي هاي ما رواج داده شد، اما امروز اين پرده ها در همه شكسته شده و حركت رو به جلو و خودباوري عظيمي در اين كشور ايجاد شده است. احمدي نژاد در پايان اظهار داشت:اميدوارم سال آينده زماني كه اين نمايشگاه برگزار مي شود در آن چندين دستاورد اعلام شود كه در تمام عالم براي ايران منحصر به فرد است. در اين مراسم كامران دانشجو وزير علوم و تحقيقات و فناوري نيز حضور داشت.

 



نخست وزير اسلامگراي تركيه در تهران

سرويس سياسي -
«رجب طيب اردوغان» نخست وزير تركيه دوشنبه شب چهارم آبان ماه در راس هيأتي به تهران سفر مي كند.
وي در اين سفر دو روزه ضمن ديدار با محمود احمدي نژاد رئيس جمهور، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي و منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان، درباره گسترش روابط دوجانبه، موضوعات منطقه اي و بين المللي بحث و تبادل نظر مي كند.
انتشار خبر سفر اردوغان به تهران اما پيش از وقوع آن بازتاب هاي فراواني را در سطح جهاني به همراه داشته است.
خبرگزاري رويترز در گزارشي از آنكارا به قلم «ايبون ويله لابتيا» نوشت: سفر رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه به ايران باعث افزايش نگراني ها در اين خصوص مي شود كه ممكن است آنكارا به تدريج در حال كنار گذاشتن حمايت خود از متحدان غربي اش و تلاش براي به دست آوردن جايگاه خود به عنوان يك قدرت منطقه اي در خاورميانه باشد.
روابط آنكارا - تل آويو كه با روي كار آمدن نخست وزير اسلام گراي تركيه و حزب متبوعش رو به تيرگي رفت، در هنگامه جنگ غزه اما با چالشي جدي روبرو گرديد.
اعتراض شديد تركيه به جنايت هاي رژيم صهيونيستي و برخورد جدي اردوغان با شيمون پرز در اجلاس داووس البته نقطه اوج اين بحران در روابط دو كشور بود.
«فدي هاكورا »كارشناس مسائل خاورميانه در مركز چتهام در لندن نيز در همين رابطه گفت: به طور روز افزون اين درك وجود دارد كه تركيه در حال كنار گذاشتن اسرائيل و غرب به بهاي روابط با كشورهايي از جمله ايران و سوريه است و اين مسئله اي نگران كننده است.
تلاش رژيم صهيونيستي براي جدا كردن سوريه از محور مقاومت و اجماع ضديت عليه اسرائيل اما در حالي با شكست روبرو شد كه به نظر مي رسد تركيه نيز درصدد پيوستن به اين ائتلاف و رويارويي با تل آويو است.
رويترز در گزارش خود در اين رابطه آورده است: اردوغان پس از آنكه حزب وابسته به وي در سال 2002 قدرت را در تركيه در دست گرفت پيوسته در حال گسترش نفوذ كشورش در خاورميانه بوده است. وي در حالي به ايران سفر مي كند كه روابط بين تركيه و متحد منطقه ايش يعني اسرائيل روبه وخامت است و آنكارا نيز از موافقتنامه هاي دو جانبه با سوريه و عراق استقبال و آن را آغازي براي ورود به يك دوره جديد توصيف كرده است.
به تازگي اما نگراني اسرائيل از تيرگي روابطش با تركيه به علت كنار گذاشته شدن از رزمايش هوايي عقاب آناتولي، روبه فزوني است.
سفر اردوغان به تهران همچنين در حالي است كه كمتر از دو هفته از اقدام تركيه در خودداري اين كشور از برگزار كردن رزمايش نظامي مشترك با اسرائيل مي گذرد به طوري كه اين تصميم تركيه باعث عصبانيت اسرائيل و انتقاد آمريكا گرديد.
روند چالش برانگيز روابط تركيه و اسرائيل اما به همين جا ختم نمي شود و چهارمين نشست مجمع پارلماني مديترانه در استانبول نيز با مشاجره لفظي نخست وزير تركيه و معاون وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي همراه گرديد.
به گزارش پايگاه اينترنتي ستون هشت، رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه در آيين افتتاح اين نشست رژيم صهيونيستي را به كار برد قدرت نامتوازن در غزه متهم كرد و گفت: مسئله فلسطين عامل اصلي مشكلات خاورميانه است و بي تفاوتي در قبال اين ظلم غيرممكن است.
اردوغان با اشاره به اينكه هنوز هم ورود دارو و مواد غذايي و مايحتاج اوليه زندگي به غزه با دشواري صورت مي گيرد با صراحت تاكيد كرد: تركيه در مقابل 1500 زن، مرد و كودك كشته شده در غزه و استفاده از سلاح هاي كشتار جمعي نمي تواند سكوت كند.

 



معاون دستيار وزير خارجه آمريكا: پيشنهاد آژانس موجب اعتمادسازي بين ايران و غرب مي شود

معاون دستيار وزيرخارجه آمريكا تصريح كرد غني سازي تكميلي اورانيوم تا 20 درصد در خارج از ايران علاوه بر اينكه منافع دو طرف را برآورده مي سازد، موجب اعتمادسازي مي شود.
«مارك فيتز پاتريك» معاون دستيار وزيرخارجه آمريكا در امور مربوط به عدم اشاعه، در مصاحبه با ايرنا در مورد مذاكرات ايران و كشورهاي غربي و ادامه روند برنامه هاي غني سازي اورانيوم ايران اظهار داشت: اگر شرايط به همين صورت دنبال شود با توجه به تمايل ايران به ارسال ذخيره اورانيوم با غناي پائين به خارج از اين كشور و ابراز تمايل روسيه و فرانسه براي افزايش غناي اين محموله تا 20 درصد و ارسال مجدد آن به ايران، علاوه بر اين كه منافع دو طرف را تأمين مي كند نشانه اي از محكم شدن حس اعتمادسازي بين دو طرف ايجاد مي شود.
مدير برنامه خلع سلاح و عدم اشاعه موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك واشنگتن با تأييد تلويحي پذيرش حق غني سازي در ايران ادامه داد: اين موضوع مي تواند موجب برقراري يك قاعده كلي در مورد ادامه برنامه هاي غني سازي اورانيوم ايران بشود به گونه اي كه ايران بتواند غني سازي را در خارج از خاكش اجرا و اداره كند. اما اگر بر روي جزئيات اين موضوع توافق به عمل نيايد، اين تلاش ها منافعي به همراه نخواهد داشت.

 



نادران: كروبي با ساده لوحي قرباني حضور خاتمي و موسوي در نمايشگاه شد

عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت: حضور كروبي با ساده لوحي در نمايشگاه مطبوعات با هدف زمينه سازي براي حضور ديگر افراد و سران اغتشاش در اين محيط اتفاق افتاد، در حقيقت وي قرباني حضور موسوي و خاتمي در نمايشگاه شد.
الياس نادران نماينده مردم تهران در شانزدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات و خبرگزاري ها در واكنش به حضور مهدي كروبي در نمايشگاه مطبوعات اظهار داشت: وقتي كسي خطايي انجام مي دهد بايد هزينه اين خطا را بپذيرد و دستگاه قضايي بايد بدون در نظر گرفتن جوانب در روند محاكمه اغتشاشگران سرعت ببخشد.
وي گفت: آنچه كه امروز موجب پيچيدگي رسيدگي به محاكمه اغتشاشگران شده است، مسئله مدعي شدن اين افراد است.
نماينده مردم تهران افزود: مهدي كروبي در عرصه سياسي و اجتماعي از سادگي زيادي برخوردار است و به همين دليل وي را براي ارزيابي محيط نمايشگاه براي حضور سران اصلاحات در اين محيط انتخاب كردند.
نادران در پايان، حضور سران اصلاحات در محافل عمومي را در راستاي ادامه اغتشاشات دانست و تصريح كرد: سران اصلاحات بايد جايگاه خود را در ميان مردم در نظر بگيرند و با توجه به پاسخي كه ديروز مردم در نمايشگاه به شيخ اصلاحات دادند بايد عاقل تر از اين باشند كه بخواهند باز هم در نمايشگاه حضور يابند.
ترقي: كروبي منزوي تر شد
عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي گفت: كروبي به دليل انزواي سياسي درصدد بود تا با حضور در نمايشگاه مطبوعات، خود را مطرح كند؛ ولي رفتار مردم موجب انزواي بيشتر وي شد.

محمد رضا ترقي در شانزدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات و خبرگزاري ها، اظهار داشت: حضور كروبي در نمايشگاه مطبوعات را مي توان نوعي التماس براي ديده شدن در بين مردم دانست.
وي افزود: كساني كه به دليل عملكردشان در بعد از ايام انتخابات از صحنه سياسي كشور منزوي شده اند، براي بازگشت به اين صحنه، خود را وارد محافل عمومي مي كنند.
اين فعال سياسي اصولگرا حضور افرادي كه در بين مردم جايگاهي ندارند را در مكان هايي مثل نمايشگاه مطبوعات مناسب ندانست و ابراز داشت: فضاي جامعه براي ارزيابي عملكرد سران اغتشاشات روز به روز آماده تر مي شود و محيط جامعه به سمتي پيش مي رود كه جو مناسبي براي محاكمه اين افراد در حال شكل گيري است.

 



در نامه اي سرگشاده به موسوي و خاتمي محمدي: بار سنگين خود را سبك كنيد

منوچهر محمدي معاون سابق وزير امور خارجه و استاد دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در نامه اي سرگشاده به سران جريان اصلاح طلب ضمن توصيه به تمكين خاضعانه به قانون اساسي و بازگشت به دامان نظام و انقلاب آورده است كه تا دير نشده بار سنگين خود را سبك كنيد.
متن كامل اين نامه به شرح ذيل است:
بسمه تعالي
جنابان آقايان ميرحسين موسوي و سيدمحمد خاتمي
با سلام، در ملاقات اخيري كه جنابان عالي با يكديگر داشته ايد، ضمن «تاكيد بر پاي بندي خويش به قانون اساسي و معيارهاي اصيل انقلاب و دفاع از جمهوري اسلامي» اعلام كرده ايد كه «آنچه امروز بيش از هر چيز مورد نياز است، بازگشت به قانون اساسي و پرهيز از نقض، تحريف يا توجيهات ناروا نسبت به اين ميثاق گرانسنگ ملي است.»
اينجانب به عنوان يك معلم و تحليلگر انقلاب اسلامي و ناظر بر روند تحولات بعد از انقلاب، بويژه بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري با مروري بر موضع گيري ها و بيانيه هاي آن جنابان از اين سخن، دچار شگفتي و تعجب فوق ا لعاده گرديده و خود را ملزم ديدم كه اين نامه سرگشاده را بنويسم.
قبل از هر چيز، اين سؤال براي همگان مطرح است كه آيا آنچه را كه امروز اعلام كرده ايد خود نيز بدان باور داريد؟ آيا عملكرد شما در كوران اين فتنه، مبين التزام عملي تان بدين سخن مي باشد؟ فكر مي كنم اگر در خلوت و در محضر وجدان خويش، اين سؤال را از خود بپرسيد، بي گمان پاسختان منفي خواهد بود و به يقين، همگان- اعم از موافقان و مخالفانتان نيز- باور نخواهند كرد كه حقيقتاً نسبت به آنچه كه امروز ابراز مي داريد، صادقانه ايمان داريد.
سوگمندانه بايد گفت و خون بايد گريست كه در طول دوران پس از انتخابات دهم رياست جمهوري، به ويژه از نيمه شب 22خرداد ماه بدين سو، بيشترين نقض قانون اساسي آن هم به صورتي فاحش توسط جنابان عالي صورت گرفته است! و اينك شمايان به مرثيه خواني بر قانون اساسي مشغول شده ايد. اين تناقض در گفتار و عمل، مصداق همين مصرع است كه: «خود مي كشي اي حافظ، خود تعزيه مي داري!»
مگر همان قانون اساسي- كه فغان شما از عدم اجراي آن به آسمان رسيده- شوراي نگهبان را مرجع رسيدگي به شكايات مربوط به انتخابات ندانسته است؟ چرا شما با علم و آگاهي به اين امر، قانون اساسي را ناديده گرفته و بدون توجه و شكايت به شوراي مزبور با هياهو و داد و فرياد و با هيچ دليل و مدركي واويلاي تقلب به راه انداختيد و بر مظلوميت اين سند ملي(قانون اساسي) افزوديد؟
مگر شما خود به عنوان دو مدير اجرايي در طول شانزده ساله مسئوليت خويش، بارها و بارها از همين ساز و كار در انتخابات استفاده نكرديد و حتي شما جناب آقاي خاتمي، با همين ساز و كار دو بار انتخاب نشده و به بالاترين مسئوليت اجرايي كشور نرسيديد؟ مگر از اين لحاظ، تحول و تغييري صورت گرفته بود كه با قاطعيت و اطمينان، بر طبل تقلب كوبيديد؟ آن هم قبل از آن كه حتي كوچكترين رسيدگي صورت گيرد و يا شواهدي بر اين امر ارائه شود.
چرا اعتراضات خود را آن هم نه از طريق قانوني بلكه از طريق رزمايش هاي خياباني! و زمينه سازي براي اغتشاشگران به منظور وارد آوردن خسارت به بيت المال و جان و مال مردم بروز داديد.
مگر قانون اساسي شيوه تجمعات سياسي را با اخذ مجوز از مراجع قانوني و ذيصلاح تعيين نكرده است؟ چگونه به خود اجازه داديد كه در راهپيمايي هاي غيرقانوني و اغتشاشگرانه شركت نماييد؟
چرا علي رغم وجود راه هاي قانوني براي رسيدگي به شكايات، پيشنهاد همه پرسي، آن هم نه از طريق مراجع مصرح در قانون اساسي بلكه از طريق نهادهاي غيرمسئول را مطرح نموديد؟
مگر شما دو بزرگوار در دوران مسئوليت شانزده ساله خود بارها و بارها و آن هم براي كوچكترين مشكل پيش آمده(همچون خلاصي شهردار وقت از زندان) متوسل به اصل ولايت مطلقه فقيه نشديد؟ چگونه است كه در شرايط خطير پس از انتخابات دهم، اين سرمايه زوال ناپذير را ناديده گرفته و همچنان مدعي هستيد كه تنها راه برون رفت از اين ماجرا بازگشت به قانون اساسي مي باشد؟
شما به خوبي واقفيد كه قانون اساسي جمهوري اسلامي كه ثمره خون صدها هزار شهيد و جانباز انقلاب مي باشد يك مجموعه يكپارچه بوده و امكان تفكيك اصول آن از يكديگر وجود ندارد و محور اصلي و ركن ركين اين سند و ميثاق ملي هم اصل تغييرناپذير ولايت فقيه مي باشد. آيا با مشاهده اين تباين در قول و فعل شما، مردم حق ندارند كه با تأثر و تحسر شما را خارج از گردونه نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي بدانند و معتقد باشند كه در طول دوران اين فتنه عميق، نقش مخالف نظام را ايفا مي كرديد؟ آيا قضاوت ملت دقيق النظر ايران نبايد بر اين مبنا استوار باشد كه شما نه تنها به قانون اساسي وفادار نبودي، بلكه به رهنمودهاي روشن حضرت امام (ره) نيز پايبند نمانديد؟
مي دانيد و مي دانيم كه حضرت امام(ره) روز قدس را روز اسلام و روز آزادي بشريت خواند و همه مسلمانان عالم را به برگزاري باشكوه اين روز فراخوان نمود. چه شد كه امسال براي اولين بار بعد از سي سال عده اي با حضور در اين مراسم، شعارهاي نامأنوس با انديشه هاي حضرت امام(ره) و ملت ايران را بر زبان آوردند؟ چه اتفاقي افتاد كه عده اي با پوشش حمايت از شما، در روز قدس شعارهايي همچون («جمهوري ايراني» و «نه غزه، نه لبنان، جانم فداي ايران») را سر دادند كه از قضا، شعار اخير چند روز قبل از آن توسط جنايتكاران صهيونيست اعلام شده بود؟ چرا شما در مقابل لگدمال شدن آرمانهاي امام(ره) و شهدا توسط اين گروه معدود هيچ عكس العملي نشان نداديد و سكوت مطلق اختيار كرديد؟
شما همواره به نام ملت مظلوم ايران متوسل شده و خود را نماينده و مدافع آنان مي خوانيد. به راستي واقفيد كه از كدام مردم سخن مي رانيد؟ آيا هنوز تصور مي كنيد كه در جريان فتنه اخير، ملت ايران با شما همراه بود؟ آيا همين ملت نبودند كه از انتخابات شوراي شهر دوم بدين سو، با مشاهده عملكرد غلط جناحي كه بدان وابسته ايد، به شما و اصلاح طلبان پشت كردند و در انتخابات مجلس هفتم و رياست جمهوري نهم به شما «نه» گفتند و در انتخابات اخير نيز علي رغم هجمه تبليغاتي و جنگ رواني سنگيني كه از سوي هواداران نهان و آشكارتان به راه افتاده بود، باز هم دست رد به سينه شما زدند؟
چرا پاره اي از نخبگان ما نمي خواهند واقعيات جامعه را درك نموده و از خواب غفلت بيدار شوند؟ و چرا چنين ارزان؛ سرمايه ثمين اعتبار سياسي و اجتماعي خويش را همچون بعضي كسان، بر باد مي دهند، راستي كه ايشان به كجا مي روند؟ (اين تذهبون؟)
ترسم نرسي به كعبه اي اعرابي/ اين ره كه تو مي روي به تركستان است
جناب موسوي و آقاي خاتمي!
با همه ناملايمت ها اين جانب همچنان بر اين گمانم كه هنوز همه راهها بسته نشده و مردم ايران با وجود اين همه خساراتي كه بر كالبد و جان نظام و انقلابشان وارد آمده، بزرگوارتر از آن هستند كه در مقابل توبه و بازگشت شما به نظام و نيز اعترافتان به اشتباهات خويش و تمكين تان به قانون اساسي و ولايت مطلقه فقيه نغمه انتقامجويي سر دهند.
اگر واقعاً به دنبال آشتي ملت با خودتان (دقت كنيد؛ نه آشتي ملي) هستيد، اميدوارم كه تا دير نشده اين راه را انتخاب كنيد و بدانيد كه به فرموده امام صادق عليه السلام: العامل علي غير بصيره كالسائر علي غيرالطريق،لا يزيده سرعه السير الا بعدا (آن كه بي بصيرت عمل مي كند همچون كسي است كه در غير مسير ره مي سپرد، پس سرعت گرفتن او حاصلي جز دور شدنش از مقصد ندارد.) كافي، ج 1، ص 44
شما هم مي توانيد همچون بسيار كساني كه از صدر انقلاب بدين سو، به دامان نظام و انقلاب و مردم بازگشته اند، با اذعان شجاعانه به اشتباهات فاحش خويش و تمكين خاضعانه به قانون اساسي و رهبري، بار سنگين خود را سبك نماييد چرا كه عاقلان از قديم گفته اند: هيچگاه دير نيست و «ديرتر» بهتر از «هرگز» است.

 



خشم صهيونيست ها از مذاكرات وين شالوم : ايران از تبديل شدن به قدرت هسته اي چشم پوشي نمي كند

به دنبال موفقيت تيم مذاكره كننده جمهوري اسلامي ايران در گفت وگوهاي ژنو و وين، مقامات رژيم صهيونيستي نسبت به هرگونه توافقي كه منجر به پذيرش غني سازي در ايران شود، ابراز خشم و نگراني كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه: «سيلوان شالوم» معاون نخست وزير اسرائيل با بي فايده خواندن نتايج مذاكرات وين خواستار اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران شد.
براساس اين گزارش، وي افزود: اين مذاكرات تلف كردن وقت است. ايراني ها هرگز از طرح هاي خود براي تبديل شدن به يك قدرت هسته اي چشم پوشي نمي كنند.
در همين رابطه «ايهود باراك» وزير جنگ رژيم صهيونيستي نيز در واكنش به توافق هسته اي بين ايران و شش كشور مذاكره كننده با تهران گفت: اگر اين توافق با تهران منعقد شود، مشروعيتي به برنامه غني سازي اورانيوم در ايران داده مي شود.
باراك كه در جلسه ويژه كابينه رژيم صهيونيستي براي بررسي مسئله هسته اي ايران صحبت مي كرد، مدعي شد در صورتي كه اين توافق به طور كامل انجام گيرد، پوششي بر فعاليت هاي غني سازي در ايران مي گذارد و اين تهديد بزرگي است.
وي مدعي شد: همچنين اگر غني سازي در ايران را متوقف نكنند، كمترين نتيجه اي كه از آن حاصل مي شود اين است كه ايران در زمينه توليد سوخت هسته اي پيشرفت زيادي خواهد كرد، هرچند اين فعاليت ها را با اهداف صلح آميز انجام دهد.
«الي يشاي» وزيركشور رژيم صهيونيستي هم با ابراز نگراني از اين موضوع مدعي شد: ما اميدواريم كه رهبران جهان سر خود را در داخل شن فرو نبرند و نسبت به خطرناك بودن برنامه هسته اي ايران ابراز بي اطلاعي نكنند.
شيمون پرز و نتانياهو هم روز چهارشنبه در جريان مذاكرات وين نسبت به حصول هرگونه توافقي در اين مذاكرات ابراز نگراني كرده بودند.
روزنامه هاي صهيونيستي نيز كه مذاكرات ايران و شش كشور را بدقت دنبال مي كردند، از نگراني و عدم استقبال رژيم صهيونيستي از توافق احتمالي طرف هاي مذاكره با ايران خبر دادند.
در حالي كه روزنامه صهيونيستي معاريو تيتر «نگراني در اسرائيل از توافق با ايران» را در صفحه نخست خود كار كرد، روزنامه يديعوت از توافق احتمالي ايران و غرب به نام «بمب ساعتي» ياد كرد. يديعوت در گزارش خود مدعي شده است كه ايران ] در سايه توافق با غرب[ به مسابقه تسليحاتي خود ادامه مي دهد و به احتمال فراوان خواستار نظارت بين المللي بر برنامه اتمي اسرائيل نيز خواهد شد.
روزنامه صهيونيستي «هاآرتص» نيز در گزارشي از مذاكرات شش كشور با ايران، با بيان اينكه توافق شده است كه ايران مقاديري از اورانيوم با غناي كم را براي غناي بيشتر به روسيه بفرستد، خبر داد كه در رژيم صهيونيستي از اين اخبار استقبال نشده است.
هاآرتص با بيان اينكه پيش نويس قرارداد (خريد سوخت) به پايتخت هاي كشورهاي مذاكره كننده ارسال شده است افزود: برخلاف آمريكا، در اسرائيل از اين توافق استقبال نشده است.

 



اعتراف مايكل لدين به درماندگي آمريكا در برابر سياست هاي منطقه اي ايران

مايكل لدين نومحافظه كار تندرو آمريكايي و كارشناس شوراي روابط خارجي اين كشور با اذعان به حضور تاثيرگذار ايران در منطقه، به درماندگي ارتش آمريكا در برون رفت از اوضاع نابسامان افغانستان و عراق و همچنين ناتواني اين كشور در مقابله با سياست هاي منطقه اي جمهوري اسلامي، اعتراف كرد.
لدين در مقاله اي در «ويكلي استاندارد» نوشت: فرقي نمي كند كه ما در افغانستان يا عراق تا چه حد خوب عمل كنيم، فرقي نمي كند كه چند هدف سطح بالا را منهدم كنيم، تا زماني كه بر ايران غلبه نكنيم مجبور خواهيم بود هر بار در يك مكان جديد يك استراتژي ضد شورش جديد را در پيش بگيريم.
وي كه به هيچ وجه نتوانسته عصبانيت خود را از نقش تاثيرگذار ايران در منطقه پنهان نگه دارد ادامه مي دهد: هيچ چيز به اندازه سقوط رژيم تهران نمي تواند به بهبود اوضاع در افغانستان كمك كند؛ ما درگير جنگ بزرگي هستيم و ايران در قلب ارتش دشمن قرار دارد.
لدين در ادامه با بياني هراس آلود به تبيين سطح ضديت ايران با دولت آمريكا پرداخته و عنوان مي كند: شعار معروف مرگ بر آمريكا براي مصارف داخلي نيست بلكه نشان دهنده ساختار مركزي سياست خارجي ايران است. روحانيون ايران در حال حاضر رهبري بخشي از اتحاد جهاني ضديت با آمريكا را دارند كه شامل سوريه، روسيه، اريتره، چين، كوبا، ونزوئلا، نيكاراگوئه، بوليوي و سازمان هايي از قبيل حزب الله، حماس و جهاد اسلامي مي شود.
اين كارشناس شوراي روابط خارجي آمريكا البته نارضايتي خود را از عملكرد مقامات آمريكايي در قبال ايران نيز مشخص نكرد و ضمن انتقاد به آنها ناكامي و ناتواني سياست هاي آمريكا را در مقابله با جمهوري اسلامي به نمايش گذاشت.
وي در همين رابطه اذعان كرد: متاسفانه هيچ يك از رؤساي جمهور آمريكا از زمان پيروزي انقلاب ايران مايل نبوده اند با عواقب جنگ ايران عليه آمريكا روبرو شوند بيشتر اوقات رهبران ما از پذيرش اين واقعيت كه ايران هر كاري لازم باشد براي سلطه بر ما يا نابودي مان انجام مي دهد سرباز زده اند.
لدين در ادامه ضمن توصيه به دولتمردان آمريكايي به منظور ارتباط گيري بيشتر با قانون گريزان داخلي افزود: رهبران مخالفين، ميرحسين موسوي و مهدي كروبي قول داده اند كه حمايت ايران از تروريسم را متوقف كرده و به بازرسين بين المللي اجازه بازرسي از همه تاسيسات هسته اي ايران را بدهند اما رهبران ما در همكاري و كمك به آنها كم كاري مي كنند.
موفقيت ايران در تثبيت حقوق مسلم هسته اي خود در سطح بين الملل و در مقابل ناكامي آمريكا در متوقف ساختن روند اين پيروزي البته در پرخاشگري هاي لدين به دولتمردان آمريكايي بي تاثير نبوده است.
وي كه به اوباما به خاطر دريافت جايزه صلح نوبل نيز انتقاد دارد در اين مقاله نوشت: رئيس جمهور آمريكا مي توانست با كمك هاي بيشتر به شبكه هاي راديويي و تلويزيوني مستقل ايراني در آمريكا و اروپا براي غلبه بر پارازيت اندازي ايران و حمايت قوي تر از نرم افزارهايي براي شكستن فيلتر خطوط اينترنت در ايران، برنده جايزه صلح نوبل شود.
وي افزود: انجام هيچ يك از اين كارها خيلي سخت نيست و بسيار ساده تر از مذاكره با روحانيون به منظور تغيير موضع هسته اي ايشان يا پذيرفتن ايران هسته اي است. انجام اين كار از نظر استراتژيكي و اخلاقي، منطقي است و دنيا را به مكان بهتري تبديل خواهد كرد.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14