(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 18 آبان 1388- شماره 19507
 

ساركوزي پس فردا جداگانه با سران سوريه و رژيم صهيونيستي ديدار مي كند
تصويب قانون جديد انتخابات عراق براي بار يازدهم به تعويق افتاد
شيعيان صعده در مرز عربستان يك جنگنده يمني را سرنگون كردند
 جهاد اسلامي: شليك كنيد،تل آويو را مي زنيم
با عقب نشيني حريري از مواضع خود كابينه لبنان فردا اعلام مي شود
تظاهركنندگان ژاپني: نمي گذاريم آمريكاپايگاه جديد احداث كند
نخستين اعتراض سياهپوستان آمريكا عليه اوباما مقابل كاخ سفيد
توافق واشنگتن و اسلام آباد درباره امنيت زرادخانه هسته اي پاكستان



ساركوزي پس فردا جداگانه با سران سوريه و رژيم صهيونيستي ديدار مي كند

رئيس جمهور فرانسه پس فردا در كاخ اليزه به طور جداگانه با نخست وزير رژيم صهيونيستي و رئيس جمهور سوريه درباره مسائل خاورميانه ديدار و گفت وگو مي كند.
منابع خبري اين ديدار را تلاش پاريس براي نقش آفريني بيشتر در مسئله خاورميانه ارزيابي كرده اند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه عكاظ عربستان، «نيكلا ساركوزي» در 11نوامبر (20آبان ماه) با بنيامين نتانياهو نخست وزير كابينه رژيم صهيونيستي و سپس در 12نوامبر (21آبان ماه) با بشاراسد رئيس جمهور سوريه ديدار مي كند.
تحليلگران معتقدند ساركوزي با برگزيدن اين استراتژي جديد درصدد تحكيم موقعيت پاريس در تحولات خاورميانه است.

 



تصويب قانون جديد انتخابات عراق براي بار يازدهم به تعويق افتاد

مجلس عراق براي بار يازدهم نتوانست قانون انتخابات اين كشور را به تصويب برساند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، يازدهمين جلسه پارلمان عراق براي تصويب قانون انتخابات اين كشور، در پي مطرح شدن يك پيشنهاد جديد در مورد استان كركوك، به نتيجه نرسيد. «اياد السامرايي»، رئيس پارلمان عراق، در اين مورد گفت: ما در مراحل پاياني، ناگهان پيشنهاد جديدي را در مورد كركوك دريافت كرديم كه اين پيشنهاد نياز به بررسي دارد. به همين خاطر، جلسه پارلمان به تأخير افتاد.
مسئله استان كركوك، بزرگترين مانع بر سر راه تصويب قانون انتخابات است. كركوك با 900 هزار نفر جمعيت، از شهرهاي پرجمعيت عراق است.
كردهاي ساكن كركوك مي گويند انتخابات كركوك بايد هماهنگ با ساير شهرها برگزار شود.

 



شيعيان صعده در مرز عربستان يك جنگنده يمني را سرنگون كردند

منابع خبري روز يكشنبه از سرنگوني يك فروند جنگنده ارتش يمن توسط شيعيان صعده در مرز عربستان خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري ها، شاهدان عيني روز يكشنبه از سرنگوني يك فروند جنگنده در منطقه «بني صباح» در مجاورت شهر «رازح» خبر دادند كه خلبان آن با استفاده از چتر نجات سالم از هواپيما بيرون پريد.
به گزارش «مارب نيوز»، منطقه اي كه جنگنده يمني در آن سقوط كرد فقط چند كيلومتر با مرز عربستان كه در حال حاضر شاهد درگيري هاي شديد است، فاصله دارد. شاهدان عيني تأكيد كردند؛ پيش از سقوط هواپيماي يمني، صداي انفجار شديدي را شنيدند، اما هنوز از علت سقوط آن بي اطلاع هستند.
از سوي ديگر، درگيري هاي شديد الحوثي ها و نيروهاي عربستان براي ششمين روز متوالي همچنان ادامه دارد و مناطق «الحصامه» در يمن و منطقه «الخوبه» و «جبل الدخان» در عربستان به ميدان نبرد تبديل شده است.اين درحالي است كه جنگنده هاي عربستان و توپخانه سنگين آن براي ششمين روز مناطق مرزي يمن را به شدت هدف بمباران خود قرار داده است.
ارتش عربستان نيز از كشته شدن هفت سرباز و افسر و زخمي شدن 126 نفر ديگر در زدوخوردهاي روز يكشنبه خبر داد و اعلام كرد: نيروهاي ارتش عربستان توانستند با بيرون راندن شبه نظاميان الحوثي، از منطقه جبل الدخان، كنترل كامل آن را به دست بگيرند.
در همين حال، «عبدالملك الحوثي»، رهبر شيعيان صعده روز شنبه در گفت و گوي تلفني با شبكه خبري الجزيره به شايعات موجود در مورد كشته شدنش پايان داد و گفت: رژيم عربستان با كمك به رژيم علي عبدالله صالح در يمن، قصد دارد شيعيان اين كشور را نابود كند. گرچه سعودي ها از ماه مبارك رمضان به اين طرف مرتب با هواپيماهاي جنگنده خود، به مواضع ما حمله مي كردند.
همچنين «علي عبدالله صالح» رئيس جمهور يمن در سخناني بر تداوم جنگ در اين كشور تأكيد كرد و افزود: جنگ عليه الحوثي ها با وجود همه زيان هاي آن همچنان ادامه خواهد داشت.
وي يادآور شد: آشتي، آتش بس و توقف جنگ، جز پس از سركوب كامل شورشيان امكان پذير نخواهد بود.از طرف ديگر، دخالت گسترده نظامي عربستان در امور داخلي يمن با واكنش هاي تندي مواجه شده است. «سعيد ثابت» جانشين رئيس اتحاديه روزنامه نگاران يمن روز يكشنبه هشدار داد كه دخالت عربستان در جنگ داخلي يمن پذيرفتني نيست و باعث طولاني شدن جنگ خواهد شد. «سيف علي الوشلي» فعال سياسي معروف يمن نيز دخالت رياض در امور داخلي كشورش را محكوم كرد.

 



در واكنش به ماجراجويي اخير صهيونيست ها
جهاد اسلامي: شليك كنيد،تل آويو را مي زنيم

گردان هاي قدس شاخه نظامي جنبش جهاد اسلامي هشدار داد كه در صورت حمله جديد به نوار غزه، تل آويو هدف قرار گرفته خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روزنامه الحيات، فرماندهان گردان هاي قدس به رژيم صهيونيستي درباره سرانجام حمله جديد به غزه هشدار دادند.يكي از رهبران برجسته گردان هاي قدس معروف به «ابومحمد» در جمع مبارزان اين گردان ها گفت، مقاومت آمادگي كامل براي مقابله با هرگونه عمليات نظامي اسرائيل عليه غزه را دارد.
وي همچنين به «بنيامين نتانياهو» نخست وزير رژيم صهيونيستي و رهبران نظامي اين رژيم نسبت به سرانجام حمله به نوار غزه مشابه جنگ 22 روزه غزه هشدار داد.
وي افزود: مجاهدين غزه تجهيزات و مهمات در اختيار دارند و سرباز اسرائيلي در غزه با حضور شهادت طلبان و سربازان مقاومت روبرو خواهد شد، موشك هاي ما عمق عسقلان، نتيفوت، بئرالسبع، يبنا، اسدود و نواحي جنوب لبنان را هدف قرار خواهند داد.
ابومحمد گفت: سربازان مقاومت در غزه به شما رحم نخواهند كرد و نخواهند گذاشت خيابان هاي نوار غزه به تفرجگاهي براي شما تبديل شود بلكه درسي فراموش نشدني به شما خواهند داد.
گفتني است گابي اشكنازي رئيس ستاد مشترك ارتش صهيونيستي اخيرا تهديد كرد كه حمله به غزه نزديك است.
وي تهديد كرد كه در صورت بروز جنگ جديد كليه روستاها، شهرها، مدارس و بيمارستان هاي غزه را ويران خواهد كرد.
خبر ديگر اينكه، نظاميان اسرائيلي با حمله به مزارع فلسطينيان در شمال كرانه باختري با آنان درگير شدند.
ارتش رژيم صهيونيستي و شهرك نشينان اسرائيلي با حمله به مزارع و تانكرهاي آب فلسطينيان مانع كشت محصول در اين زمين ها شدند كه با مقاومت فلسطيني ها مواجه شدند.
نظاميان اسرائيلي سعي كردند با تيراندازي و استفاده از گاز اشك آور فلسطيني هاي معترض را متوقف كنند.
هنوز از آمار زخمي شدگان اين درگيري خبري در دست نيست. تحليلگران سياسي معتقدند شهرك نشينان با پشتيباني رژيم اسرائيل سعي دارند با اقداماتي چون گسترش شهرك هاي صهيونيست نشين و تحت فشار قرار دادن فلسطينيان، بافت جمعيتي منطقه را يهودي كرده و زمينه را براي تصرف كامل سرزمين هاي اشغال شده فلسطين فراهم آورند.
از سوي ديگر، ده ها تن از اعضاي جمعيت ضد صهيونيسم در شهر دمشق با برپايي تجمع اعتراض آميز، جنايات صهيونيست ها و تلاش آنان براي يهودي سازي قدس و مسجدالاقصي را محكوم كردند.
تشكيل جبهه اي عربي، اسلامي
معاون اول رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين ضمن استقبال از اقدام مجمع عمومي سازمان ملل متحد در تصويب گزارش گلدستون از كشورهاي عربي و اسلامي خواست تا در راستاي ارسال گزارش مذكور به شوراي امنيت وحدت رويه داشته باشند. دكتر احمد بحر تأكيد كرد، موفقيت در زمينه ارسال گزارش گلدستون به شوراي امنيت سرآغاز زمينه سازي براي تحقق يك پيروزي در شوراي امنيت سازمان ملل به رغم اين همه سنگ اندازي ها و مانع تراشي ها به شمار مي رود كه اين امر نيازمند يكپارچگي و وحدت رويه كشورهاي عربي و اسلامي و كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و تمامي كشورهاي صلح دوست جهان است.

 



با عقب نشيني حريري از مواضع خود كابينه لبنان فردا اعلام مي شود

با عقب نشيني سعدالدين حريري از برخي مواضع تنش زا، دولت جديد لبنان بر پايه وحدت ملي تا 24 ساعت آتي تشكيل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه اردني الدستور، پس از موافقت سعدالدين حريري در جلسه اخير خود با سران گروه 8 مارس به ويژه سيدحسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان بر سر تركيب وزيران كابينه، تشكيل دولت جديد در لبنان از هر زماني نزديك تر شده است.
در بيانيه صادره از سوي دفتر رسانه اي حريري كه در اختيار «جبران باسيل» داماد و معاون ميشل عون و از رهبران جريان آزاد ملي لبنان قرار گرفته آمده است، ما با تركيب وزيران بر پايه تشكيل دولت وحدت ملي موافق هستيم.
بر پايه اين گزارش، در حال حاضر درباره اين مسئله كه وزيران دولت جديد از كدام گروه ها انتخاب شوند، توافق كامل صورت گرفته است و تنها موردي كه هم اكنون بر روي ميز مذاكره قرار دارد نام وزيران كابينه و در واقع صلاحيت آنان است.
منابع آگاه لبناني پيش بيني مي كنند توافق نهايي بر روي اسامي وزيران امروز صورت گيرد و متعاقب آن تشكيل دولت وحدت ملي اعلام مي شود.
جزئيات توافقات صورت گرفته ميان گروه هاي مخالف و حريري به اين صورت است كه جريان ملي آزاد به رهبري عون داراي 5 وزير دركابينه باشد كه وزير كشور در ميان آنهاست. همچنين حزب الله دو وزير و جنبش امل به رهبري نبيه بري سه وزير در كابينه وحدت ملي لبنان داشته باشند.
از طرفي 5 وزير توسط «ميشل سليمان» رياست جمهوري لبنان و 15 وزير باقي مانده نيز توسط جريان موافق حريري معرفي مي شوند.
تحليلگران منطقه، به نتيجه رسيدن مذاكرات تشكيل دولت در لبنان را نتيجه توافق سوريه و عربستان در سفر اخير امير عربستان به دمشق مي دانند عربستان و آمريكا از سعدالدين حريري حمايت مي كنند و در مقابل گروه هاي مخالف دولت در لبنان به سوريه نزديك هستند.
مردم لبنان اين اقدام احزاب سياسي را اقدامي برآمده از واقع گرايي مي دانند و معتقدندكه تشكيل دولت وحدت ملي نبايد تا اين زمان به طول مي انجاميد.

 



تظاهركنندگان ژاپني: نمي گذاريم آمريكاپايگاه جديد احداث كند

در آستانه سفر باراك اوباما به ژاپن، هزاران نفر از مردم اين كشور به خيابان ها ريخته و ضمن سردادن شعارهاي ضدآمريكايي اعلام كردند كه نمي گذارند آمريكا پايگاه جديدي در اين كشور تاسيس كند.
در حالي كه چند روز به سفر اوباما به ژاپن باقي نمانده (روز جمعه) بيش از 30هزار نفر از مردم اين كشور به منظور اعلام مخالفت خود با ادامه فعاليت پايگاه نظامي پنتاگون در جزيره اوكيناوا، تظاهرات گسترده اي برپا كردند. اين تظاهرات در نزديكي پايگاه نظامي آمريكا برگزار شد. آنها خواهان آن شدند كه در هيچ كجاي ژاپن پايگاه آمريكا تاسيس نشود.
واشنگتن و توكيو در سال 2006توافق كردند كه پايگاه نظامي آمريكا در شهر فيوتنما واقع در جزيره اوكيناوا به شهر كم جمعيت تري در اين جزيره منتقل شود. اما با تغيير دولت ژاپن در سال جاري و روي كار آمدن حزب دموكرات، محور بحث ها از انتقال مكان پايگاه به «خروج آمريكايي ها از ژاپن» تغيير يافته است.
در انتخابات اوت سال جاري، حزب ليبرال دموكرات پس از 55سال حضور مستمر در عرصه حاكميت ژاپن، به دليل پيروي از سياست هاي دولت آمريكا، توسط مردم كنار گذاشته شد.
يكي از تظاهركنندگان به خبرگزاري فرانسه گفت: «ما به دولت جديد راي داديم چرا كه فكر مي كرديم دموكرات ها به فعاليت پايگاه آمريكايي در اوكيناوا پايان خواهند داد. ما از دولت مي خواهيم به ما خيانت نكند.»
در همين راستا، «كاتسويا اوكادا» وزير خارجه ژاپن با يك موضع گيري صريح، مهمترين دستاوردي كه اوباما مي توانست از سفر خود به توكيو داشته باشد را زير سؤال برد. وي گفت: «در طول سفر رئيس جمهور آمريكا به ژاپن، هيچ توافقنامه اي درباره جابه جايي سربازان آمريكايي در جزيره اوكيناوا به امضا نمي رسد.»
دولت «يوكيو هاتوياما» نخست وزير جديد ژاپن اعلام كرده كه خواستار بازبيني درباره توافق حضور 47هزار آمريكايي در ژاپن است.
گفتني است، دولت سابق ژاپن همچنين ماموريت سوخت رساني به ناوهاي جنگي آمريكا در اقيانوس هند را به عهده گرفته بود كه دولت هاتوياما اعلام كرده است با پايان يافتن اين توافق در ژانويه 2010، آن را تمديد نخواهد كرد.

 



نخستين اعتراض سياهپوستان آمريكا عليه اوباما مقابل كاخ سفيد

صدها تن از سپاهپوستان آمريكا با برپايي تظاهرات مقابل كاخ سفيد، عليه باراك اوباما شعار دادند و سياست هاي امپرياليستي واشنگتن را محكوم كردند.
به گزارش خبرگزاري مهر، صدها تن از سياهپوستان آمريكا شنبه در اعتراض به تداوم سياست هاي امپرياليستي آمريكا توسط رئيس جمهور جديد، اعتراض كردند. تظاهركنندگان اوباما را دروغگو خواندند و گفتند كه او با شعارهاي انتخاباتي اش، مردم را فريب داده است. در اين تظاهرات كه نخستين اعتراض سياهپوستان به رئيس جمهور آمريكا بود، تظاهركنندگان از اوباما به عنوان فردي سفيدپوست با چهره سياه ياد كردند.سياهپوستان معترض پلاكاردهايي در دست داشتند كه بر روي آنها نوشته شده بود:«ما به حمايت خود از اوباما، پايان مي دهيم»، «نيروها را از افغانستان برگردانيد» و «به سياست هاي امپرياليستي پايان دهيد.»
تظاهركنندگان همچنين، از اوباما خواستند، فرماندهي جنجالي آمريكا در آفريقا، موسوم به «آفريكام» را برچيند. پايان دادن به توطئه ها عليه ونزوئلا، پايان دادن تحريم كوبا و زيمبابوه و خروج از عراق، از ديگر خواسته هاي تظاهركنندگان بود.

 



توافق واشنگتن و اسلام آباد درباره امنيت زرادخانه هسته اي پاكستان

روزنامه نگار آمريكايي از توافقات بسيار حساس واشنگتن و اسلام آباد در مورد امنيت زرادخانه هسته اي پاكستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، «سيمور هرش» خبرنگار آمريكايي نشريه «نيويوركر» گفت در ديدار با مقامات كنوني و سابق واشنگتن و اسلام آباد به وي گفته شده است كه توافقات بسيار حساسي ميان آمريكا و پاكستان در مورد امنيت زرادخانه هاي هسته اي پاكستان، صورت گرفته است. هرش گفت: نگراني اصلي اين است كه افراطيون در درون ارتش پاكستان، يك كودتاي احتمالي ترتيب دهند و كنترل تسليحات هسته اي را به دست بگيرند و يا حتي يك كلاهك هسته اي را جابه جا كنند. براساس اظهارات اين روزنامه نگار آمريكايي، «آصف علي زرداري»، رئيس جمهور پاكستان به آمريكا اطمينان داد كه در ارتش هرگز شورشي رخ ندهد.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14