(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 6 اسفند 1388- شماره 19591
 

ارتش تركيه در پي دستگيري كودتاچيان جلسه اضطراري تشكيل داد
چين مناسبات نظامي با آمريكا را به حال تعليق درآورد
چهره انقلاب اسلامي (چشم انداز)
هنيه مردم فلسطين را به انتفاضه جديد عليه صهيونيست ها فرا خواند
مدرسه اي براي كشورداري!
وزير دفاع آمريكا زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورد
اعتصاب ،5 كشور اروپا را فراگرفت
تظاهركنندگان در آرژانتين پرچم انگليس را آتش زدند
نشست مشترك البرادعي با سياستمداران مخالف مبارك در قاهره
رئيس مجلس لبنان خواستارتحريم اجلاس اتحاديه عرب در ليبي شد
استقبال بين المللي از امضاي توافقنامه آتش بس در دارفور



ارتش تركيه در پي دستگيري كودتاچيان جلسه اضطراري تشكيل داد

به دنبال دستگيري ده ها تن از افسران ارتش تركيه به اتهام تلاش براي انجام كودتا، ارتش اين كشور نشست اضطراري برگزار كرد.
به گزارش شبكه يورونيوز، پس از دستگيري 49 افسر ارتش تركيه در روز دوشنبه به اتهام تلاش براي انجام كودتاي نظامي عليه دولت اسلامگراي «رجب طيب اردوغان» و محكوميت هفت تن از اين افسران به تحمل چندين سال حبس، ارتش لائيك تركيه كه از سال 1960 تاكنون سابقه انجام چهار كودتا را در پرونده خود دارد، نشستي اضطراري در ستاد مشترك برگزار كرد.
دو تن از رؤساي سابق ستاد كل نيروي هوايي و دريايي به همراه شمار زيادي ژنرال و سرهنگ در ميان دستگيرشدگان هستند. اين افراد متهم به راه اندازي طرحي موسوم به «كودتاي پتك آهنين» هستند كه مربوط به سال 2003 ميلادي است.

 



چين مناسبات نظامي با آمريكا را به حال تعليق درآورد

چين در اعتراض به قرارداد نظامي آمريكا با تايوان، همكاري هاي نظامي خود با واشنگتن را به حالت تعليق درآورد.
به گزارش خبرگزاري ها، به دنبال بي توجهي آمريكا به اعتراض هاي پي در پي چين نسبت به قرارداد فروش ميلياردها دلار تجهيزات نظامي به تايوان، پكن، مناسبات نظامي خود را با واشنگتن به حالت تعليق درآورده است.
رسانه هاي جمعي در هنگ كنگ روز چهارشنبه در اين باره نوشتند، تصميم آمريكا براي فروش 4/6ميليارد دلار سلاح به تايوان آن هم بدون هيچ توجهي به اعتراضات چين، خشم مقامات چيني را برانگيخته است. رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا اما در واكنش به اين تصميم پكن گفت: اين عصبانيت مقطعي است و وي تصميم دارد به زودي به اين كشور سفر كند.

 



چهره انقلاب اسلامي (چشم انداز)

پروفسور حميد مولانا- قسمت اول
درعصر فريبكاري، حقيقت گوئي يك عمل انقلابي به نظر مي رسد. ما در اين عصر زندگي مي كنيم.
امسال راهپيمائي عظيم ملت ايران به مناسبت سي و يكمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي بيش از هر موقع ديگر مورد توجه جهانيان قرار گرفته است.نظرخواهي از شهروندان كشورهاي مالزي، سنگاپور و اندونزي و برخي مليت ها نشان مي دهد كه دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران محبوب ترين رئيس جمهور در بين مردم اين منطقه است. آگاهي به جايگاه مقام معظم رهبري در نظام جمهوري اسلامي ايران بين افكار عمومي و نخبگان سياسي، اقتصادي و فرهنگي اين منطقه همچنين به نسبت قابل توجهي افزايش يافته است. شهروندان و روستائيان اين كشورها علت شناخت و توجه وعلاقه به ايران و رئيس جمهور و رهبر انقلاب اسلامي را «مقاومت و ايستادگي ايران مقابل فشارهاي غرب و بويژه آمريكا»، «حمايت از محرومان و مبارزان جهان، مخصوصا مردم فلسطين» و «پيشرفتهاي شگفت آور ايران در عرصه جهاني بويژه در رشته انرژي هسته اي» نام مي برند.
درحالي كه اكثر مردم جنوب شرقي آسيا با اسم رئيس جمهور ايران و مقام معظم رهبري كاملا آشنائي دارند، اكثريت عظيم آنها از شناخت اسم رؤساي جمهور و نخست وزير كشورهاي انگليس، فرانسه، آلمان، ايتاليا و روسيه كاملا اظهار بي اطلاعي مي كنند.
جالب اين است كه در بسياري از كشورهاي دنيا، كه خارج از منطقه آمريكاي شمالي و اروپاي غربي قرار دارند، اين روند شناخت از ايران و درباره ايران عموميت دارد. علي رغم تبليغات برخي از دولتمردان دنياي غرب و رسانه هاي مسلط آنها كه از آغاز انقلاب اسلامي، عليه ايران صورت گرفته و در سالها و ماه هاي اخير شدت يافته است، برداشت افكار عمومي دنيا از انقلاب اسلامي و جايگاه جمهوري اسلامي ايران در عرصه بين المللي، با گفتمان امروز قدرت هاي استكباري و عاملان آنها تفاوت فاحشي دارد. دروغگوئي، فريبكاري، مخدوش كردن حقايق و انگاره سازي مدت هااست كه دستور روز رسانه هاي مسلط غرب و دولتمردان و عاملان داخلي و خارجي آنها بوده است. ايجاد يأس و ترديد بين مردم، شيوه اصلي اين فريبكاري و پروپاگانداست.
ما بايد به دو چيز كه پايه هاي علمي، حرفه اي و عيني دارد كاملا واقف باشيم. يكي اين كه مخدوش كردن حقايق و اخبار هر
چند هم كه گسترده، عالمگير و پهناور باشد، با «تأثير» آن بر مردم فرق فاحشي دارد مگر اينكه ما از جهت علمي و عملي مطمئن باشيم كه آنچه مردم از رسانه ها و دولتمردان غرب مي شنوند، باور دارند. موضوع مهم ديگر اين است كه ما بايد درجه شناخت مردم را از انقلاب كم نگيريم.
دولتمردان كشورهاي آمريكا، فرانسه، انگليس، آلمان، ايتاليا و متفقين آنها بيش از هر موقع ديگر در اين سه دهه گذشته كوشش دارند با همكاري و استفاده از مطبوعات و رسانه هاي خود و با هماهنگي كامل با افراد و گروه هاي ضدانقلاب و معاند از هر طريقي كه شده بويژه اينترنت، سايت ها و وبلاگ ها به ايران فشار آورده و چهره انقلاب، نظام و دولت را تا مي توانند در سطح جهاني و منطقه مخدوش كنند. بزرگترين سلاح تبليغاتي آنها ايجاد شك و ترديد ميان مردم و افكار عمومي جهانيان است. جريان يكسويه اطلاعات و سياست هاي چنددهه اخير بعد از انقلاب، كه در آن دروازه هاي ايران آزادانه و بي سابقه به سوي رسانه هاي غرب و بويژه آمريكا و انگليس، آلمان، فرانسه و ايتاليا باز بوده و در حالي كه همين كشورها بزرگترين موانع را براي رسانه هاي ايران در كشورهاي خود ايجاد كرده اند، باعث شده است كه دشمنان ايران بزرگترين آسيب را به نظام وارد كنند. كمك بي سابقه ايران به رسانه هاي خارجي همراه با خودباختگي و افكار ساده لوحانه برخي از مسئولان، مشخص نبودن سياست هاي خبري، اطلاعاتي و تبليغاتي و نداشتن اطلاعات كافي از دانش و كاركرد زيرساخت هاي تبليغاتي و رسانه اي غرب، همه و همه دست به دست هم داده و در مدت سه دهه يك ستون بزرگي را تشكيل داده است كه هم مبارزه و هم مصالحه با آن آسان نيست.
رسانه هاي مسلط قدرت هاي غرب به مركز تبليغات غرب براي تضعيف و براندازي نظام جمهوري اسلامي و بيش از گذشته لانه سخن پراكني و دغدغه هاي سلطنت طلبان، منافقين، ضدانقلابيون و معاندين و طرفداران رژيم پهلوي، صهيونيسم و سيستم ورشكسته شده سرمايه داري غرب تبديل شده اند. كساني كه از آغاز هيچوقت به انقلاب اسلامي ايمان و اعتقاد نداشتند ولي بعلت انگيزه هاي خصمانه خود تا ديروز ساكت بودند، اكنون جرئت پيدا كرده اند تا همكاري هاي خود را با دشمن آشكار كنند (به مقالات شماره هاي 10 فوريه 2010 اينترنشنال هرالد تريبيون و 5 فوريه 2010 همين روزنامه و اعلاميه يك صفحه اي سازمان صهيونيست ها در شماره 9 فوريه 2010 نيويورك تايمز و اينترنشنال هرالد تريبيون مراجعه شود).
امام خميني(ره) در آغاز انقلاب اسلامي ايران جريان تفرقه و توطئه مأيوس كردن مردم را از انقلاب به عنوان آسيب شناسي نهضت يادآوري فرمودند: «خطراتي هست. دست هاي اجنبي در كار مي باشد تا دوباره ما را به وضع اوليه برگرداند، تفرقه بين صفوف ايرانيان بيندازند و وظيفه ماست كه از اين نهضت پاسداري كنيم، وحدت كلمه را به كار ببنديم و شما با وحدت كلمه توانستيد با دست خالي بر قدرت هاي بزرگ پيروز شويد.» (صحيفه نور، جلد6، ص 6، 25/1/58)
امام(ره) شيوه مأيوس كردن را اين طور خلاصه كردند: «الان دست هائي، قلم هايي، زبان هايي در كار است كه ملت ما را مأيوس كند. اشكالاتي مي تراشند و نقل مي كنند و مي نويسند و مي گويند. همه اش براي اين است كه روح يأس در شما، در جوانان ما، در قشرهاي ملت ما ايجاد كنند. اگر روح يأس پيدا بشود در يك جامعه اي، آن جامعه سست مي شود؛ و اگر سست شد، نمي تواند به پيروزي برسد (همان، جلد10 ص 118، 12/8/58).

 



در اعتراض به مصادره دو مكان مقدس مسلمانان
 هنيه مردم فلسطين را به انتفاضه جديد عليه صهيونيست ها فرا خواند

نخست وزير منتخب ملت فلسطين خواستار انتفاضه جديد فلسطيني ها براي مقابله با تصميم تجاوزكارانه رژيم صهيونيستي در انضمام دو مكان مقدس اسلامي شد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، «اسماعيل هنيه» روز گذشته در جمع مردمي كه در اعتراض به تصميم رژيم صهيونيستي براي الحاق حرم شريف ابراهيمي و مسجد بلال به فهرست آثار باستاني يهودي در برابر مجلس قانونگذاري فلسطين تجمع كرده بودند گفت، مردم بايد در قبال چنين تصميمي به پا خيزند و هر مانعي را در مقابله با اشغالگران در هم بشكنند.
وي اين اقدام را به منزله سرقت تاريخ امت عربي و اسلامي و تداوم يهودي سازي مقدسات اسلامي عنوان كرد و از امت عربي و اسلامي، سازمان ملل متحد و موسسات وابسته به ويژه يونسكو خواست كه اين اقدام دولت صهيونيستي را محكوم كرده و مخالفت خود را با آن اعلام كنند.
هنيه تصريح كرد: اشغالگري و آنچه اشغالگران انجام مي دهند، پايدار نخواهد ماند و ملت فلسطين هرگز ملزم نيستند اشغالگران و تصميماتشان بر ضد مقدسات ما را به رسميت بشناسند، قدس و سرزمين از آن ما است و ما هرگز تصميمات اشغالگران را به رسميت نخواهيم شناخت.
تصميم تحريك آميز نخست وزير رژيم صهيونيستي در انضمام دو مكان مذهبي حرم ابراهيمي (شهر الخليل) و همچنين مسجد بلال بن رباح (شهر بيت لحم) به آثار صهيونيست ها موجي از خشم و انزجار در مناطق فلسطيني و اعتراض كشورهاي اسلامي را به وجود آورده است.
در همين رابطه جنبش مقاومت اسلامي حماس نيز آحاد مختلف ملت فلسطين را به مشاركت در راهپيمايي هاي مردمي به منظور حمايت از مقدسات اسلامي فلسطين فراخواند.
حزب الله لبنان نيز با انتشار بيانيه اي خواستار ايستادگي يكپارچه مسلمانان در مقابل صهيونيست ها شد.
به گزارش شبكه تلويزيوني المنار، حزب الله در بيانيه خود آورده است اقدام دشمن صهيونيست در اعلام الحاق حرم ابراهيمي در شهر الخليل به فهرست مراكز باستاني اسرائيلي، تعدي جديدي عليه مقدسات مسلمانان و كرامت بيش از يك ميليارد و 500 هزار مسلمان جهان به شمار مي رود.
حزب الله همچنين خشم شديد خود را از اقدام صهيونيست ها در هتك حرمت حرم ابراهيمي ابراز داشت و اين اقدام را محكوم كرد و از همه مسلمانان در هر مكان و موقعيتي خواست تا در برابر اين يهودي سازي جديد مقابله كنند زيرا هرگونه سهل انگاري در قبال اين موضوع اشتهاي اشغالگران را براي ارتكاب اقدامات خطرناك تر بازخواهد كرد.
حزب الله از امت عربي و اسلامي خواست كه با پايان دادن به اختلافات و تشكيل صف واحدي در مقابل اشغالگران بايستند تا امت بتوانند حقوق و كرامت از دست رفته خود را بازپس بگيرند.
اين بيانيه همچنين از برخي كه به دنبال گدايي كردن مذاكره با اشغالگران و زندگي در سراب سازش ها هستند، به شدت انتقاد كرد.
حزب الله از اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي خواست تا نقش خود را ايفا و همه وظايف قومي و اسلامي خويش را براي مقابله با اين تعدي خطرناك رژيم صهيونيستي عليه مقدسات اسلامي انجام دهند.
مديركل سازمان فرهنگي وابسته به سازمان كشورهاي اسلامي (ايسسكو) نيز با هشدار نسبت به يهودي سازي قدس بر لزوم حل و فصل اختلافات جهان اسلام تاكيد كرد.
وي اظهار داشت، اوضاع در قدس بسيار خطرناك است و اين شهر مقدس با خطر بزرگي روبه روست، بنابراين اگر جهان اسلام نخواهد اختلافات خود را حل كند، ضربه اي كه از اين اختلافات خواهد خورد، آن قدر سنگين است كه جايي براي جبران باقي نمي گذارد.
هشدار اروپا
اعضاي پارلمان و وزيران خارجه اتحاديه اروپا نسبت به همكاري نكردن رژيم اسرائيل براي بررسي اقدام تروريستي اخير يك عضو حماس در دبي هشدار دادند.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از هفته نامه اشپيگل، وزيران خارجه اتحاديه اروپا ضمن محكوم كردن ترور محمود المبحوح فرمانده شاخه نظامي حماس از سوي موساد خواستار همكاري رژيم اسرائيل براي روشن شدن ماجرا شدند.
«ژان اسلبورن» وزير خارجه لوكزامبورگ ضمن محكوم كردن اين اقدام اظهار داشت: ترور سياسي در قرن بيست و يكم جايگاهي ندارد و «ميگوئل آنخل موراتينوس» وزير خارجه اسپانيا نيز شديدا از آن ابراز نگراني كرد.
«كارل بيلت» وزير خارجه سوئد نيز كه كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد سوءاستفاده از گذرنامه هاي اروپايي از سوي ماموران موساد را غيرقابل قبول و پذيرش دانست.
از سوي ديگر، پليس دبي هويت چهار فرد ديگري را كه در ترور محمودالمبحوح از فرماندهان حماس دست داشتند شناسايي كرد.
يك منبع آگاه از تحقيقات جاري درباره پرونده ترور المبحوح گفت كه امارات هويت دو تبعه انگليسي متهم به دست داشتن در پرونده ترور المبحوح را كه گذرنامه هاي انگليسي داشتند، شناسايي كرده و لندن را نيز در جريان اين مسئله قرار داده است.
مركز اطلاع رساني فلسطين در اين گزارش به نقل از اين منبع افزود دو تن ديگر از متهمان اين پرونده كه هويت آنها اخيرا شناسايي شده است، گذرنامه ايرلندي دارند.
پليس دبي پيش از اين با اعلام دخالت سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي در ترور يكي از فرماندهان حماس، اسامي 11 متهم بازداشت شده را كه داراي گذرنامه هاي انگليسي، فرانسوي، آلماني و ايرلندي هستند، منتشر كرده بود.
خبرگزاري مهر به نقل از اشپيگل نيز گزارش داد يكي از تروريست هاي سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي (موساد) يك آلماني ساكن كلن است.
ساير رويدادها
¤ رئيس پارلمان اروپا خواستار آن شد كه قدس پايتخت دو كشور فلسطين و اسرائيل باشد.
¤ يك عضو كنست رژيم صهيونيستي خواستار ترور اسماعيل هنيه نخست وزير حماس همانند ترور المبحوح شد.
¤ منابع صهيونيستي از اعزام ميانجيگر جديد آلماني در روزهاي آتي به منطقه براي از سرگيري مذاكرات تبادل اسيران فلسطيني با نظاميان اسير صهيونيست خبر مي دهند.
¤ نظاميان رژيم صهيونيستي روز گذشته به شهرك بيت لاهيا در شمال نوار غزه يورش بردند.
¤ عضو كميته مركزي جنبش فتح از به خدمت گرفته شدن مسئول ساماندهي و بسيج نيروهاي فتح توسط موساد خبر داد.
¤ تشكيلات خودگردان فلسطين در كرانه باختري از عمليات شهادت طلبانه بزرگ گروهان هاي قدس شاخه نظامي جنبش جهاد اسلامي فلسطين در قلب يك شهر اشغالي ممانعت به عمل آورد.
¤ در پي ترور يكي از رهبران حماس و اظهارات وزير خارجه فرانسه در زمينه لزوم تشكيل كشور فلسطين، وزير جنگ رژيم صهيونيستي از سفر به پاريس صرف نظر كرد.
¤ منابع آگاه فلسطيني اعلام كردند، مذاكرات غيرمستقيم ميان تشكيلات خودگردان فلسطين و رژيم صهيو نيستي تا دو هفته ديگر از سر گرفته مي شود.

 



مدرسه اي براي كشورداري!

يك شخصيت اقتصادي ايتاليا، از مخالفان سرسخت سياست هاي نخست وزير «سيلويو برلوسكني»، تصميم گرفته براي اينكه شيوه اداره كردن كشور را به دست اندركاران امور مملكتي ياد بدهد، يك «مدرسه» باز كند!
«لوكا كوردرو دي مونتزتمولو» به خاطر اينكه رئيس كارخانه خودروسازي «فراري»، «فيات» نمايشگاه بين المللي «بولونيا»، و دانشگاه «لوئيس» (دانشگاه آزاد بين المللي مطالعات اجتماعي) در «رم» است و لقب «چند رئيسه» را هم يدك مي كشد، مي گويد با اين كار البته قصد دارد فاصله بين طبقه سياسي و كشور «واقعي» را كم كند! و اضافه مي كند كه مي خواهد سياستمداران آينده كشور نگرشي مديريتي پيدا كنند كه فقط به حقوق و علوم سياسي محدود نشود، بلكه به روي «بازار» هم باز باشد. او باز هم مي گويد كه نسل جديد سياستمداران بايد امور اروپا و بين الملل را بهتر ياد بگيرند، چيزي كه اصلا در سياستمداران امروز ايتاليايي پيدا نمي شود! حالا، «مونتز تمولو» كه به همه سياست هاي جناب «برلوسكني» و بقيه دولتمردان كشورش انتقاد دارد و جملگي را مسئول بحران اخلاقي، بيكاري فزاينده و رشد اقتصادي بيمار آن مي داند، اميدوار است مدرسه اش به يك منبع مولد سياستمداران تواناي آينده تبديل شود كه بتوانند از طريق اصلاحات ساختاري عميق به وضعيت اسفناك كشورشان سروسامان بدهند.
سرويس خارجي كيهان

 



وزير دفاع آمريكا زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورد

وزير دفاع آمريكا اعتراف كرد جنگ افغانستان نشان داد كه سازمان ناتو دچار بحران شديد و ضعف هاي بنيادين است.
به گزارش خبرگزاري ها، «رابرت گيتس» با اشاره به طولاني شدن جنگ در افغانستان، گفت سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در حال حاضر دچار بحران شديدي است. وي افزود: افغانستان نشان داد ناتو دچار ضعف هاي بنيادين و كمبود هايي است كه مي تواند از توان آن در مقابل تهديدهاي امنيتي آتي بكاهد.
گيتس خاطرنشان ساخت: كمبود بودجه ناتو نشان دهنده گرايش هاي بيشتر فرهنگي و سياسي در درون اين سازمان است.
وي ادامه داد: غيرنظامي سازي اروپا و مخالفت افكار عمومي و سطوح سياسي با نيروهاي نظامي در قرن بيستم باعث شده است موانعي براي دستيابي به امنيت واقعي و صلح پايدار در قرن 21 ايجاد شود.
وزير دفاع آمريكا تاكيد كرد: دشمنان بالقوه آينده ممكن است ناتو را به عنوان يك «ببر كاغذي» در نظر بگيرند.
گيتس در ادامه سخنان خود تصريح كرد: نه تنها ضعف در ناتو باعث وقوع حملات در آينده خواهد شد، بلكه كمبود بودجه و توانايي باعث خواهد شد نيروهاي عضو ناتو به سختي در كنار يكديگر با تهديدهاي مشترك مبارزه كنند.
گيتس گفت: تمامي اين نكات بايد زنگ خطري براي ناتو باشد و اين سازمان با انجام اصلاحات فوري، بحران ايجاد شده را مرتفع سازد.
در سخنراني گيتس، افسران نظامي از 28 كشور عضو ناتو حضور داشتند.
در همين حال، روزنامه آلماني «زدويچه سايتونگ» نوشت، ناتو تبديل به بزرگترين دشمن خود در افغانستان شده است. منظور تحليلگر اين روزنامه از جملات فوق، اقدامات و حملاتي است كه ناتو عليه شهروندان افغان انجام مي دهد كه آخرين آنها در حومه قندهار، مرگ 33 غيرنظامي و جراحت 12 تن ديگر را در پي داشت. در آخرين واكنش به اين حمله، سناي افغانستان ديروز ژنرال «استنلي مك كريستال» فرمانده نيروهاي ناتو در افغانستان را احضار كرد تا در مورد حملات مكرر عليه غيرنظاميان توضيح دهد.
هلاكت و جراحت 10 اشغالگر
به گزارش خبرگزاري فارس، افراد مسلح وابسته به طالبان ديروز شش نظامي اشغالگر را در تهاجم خود در ولايت غزني كشتند. اين حمله زماني رخ داد كه نيروهاي ناتو به سمت ولايت قندهار در حركت بودند. چهار نظامي ناتو نيز در ولايت زابل بر اثر انفجار بمب زخمي شدند. اين انفجار در شهر «فلات» مركز اين ولايت رخ داد.

 



اعتصاب ،5 كشور اروپا را فراگرفت

رسانه هاي خبري از برگزاري اعتصابات سراسري درچندين كشور اروپايي عليه سياست هاي دولتي خبر مي دهند.
به گزارش خبرگزاري ها، درحال حاضر كشورهاي يونان، فرانسه، انگليس، آلمان و اسپانيا درگير اعتصاب هاي گسترده اي هستند كه در برخي از آنها همچون يونان، به فلج شدن كامل برخي شهرها منجر شده است.
خبرگزاري فرانسه در اين مورد نوشت: اعتصاب سراسري كاركنان بخش هاي دولتي و غير دولتي يونان عليه طرح هاي مالي دولت، آتن را كاملا فلج كرده است. كاركنان فرودگاه ها، راه آهن و بنادركشتيراني درحالي در اعتراض به برنامه هاي حل بحران بدهي هاي آتن دست ازكار كشيده اند كه خبر مي رسد هزاران نفر از كاركنان بخش هاي خصوصي نيز به جمع اعتصاب كنندگان پيوسته اند.
كنفدراسيون كارگران و اتحاديه هاي كاركنان كه از برگزاركنندگان اعتصاب يونان هستند گفتند ادامه اعتصاب و اعتراض كاركنان به تعطيلي مدارس، مراكز دولتي و دادگاه ها منجر خواهدشد و ازسوي ديگر اختلالاتي در روند عادي فعاليت هاي كاركنان بانك ها، بيمارستان ها و شركت هاي دولتي به وجود خواهد آورد. اتحاديه روزنامه نگاران ملي همچنين براي حمايت از اعتصاب كنندگان اعلام آمادگي كرده است.
بدهي هاي كلان يونان و كاهش اعتماد در بازارهاي مالي سبب افزايش فشاربه آتن، تضعيف يورو و بحران اين كشور شده است. گفتني است به رغم تظاهرات گسترده و اعتصاب سراسري در يونان نظرسنجي ها نشان مي دهد از هر ده نفر يوناني شش نفر از آنها از طرح هاي مالي دولت براي كنترل بدهي هاي يونان حمايت مي كنند.
كشور فرانسه نيز با دو اعتصاب از سوي كاركنان شركت نفتي توتال و كارمندان بخش ترافيك هوايي در فرودگاه هاي «اورلي» و «شارل دوگل» مواجه است. برنامه اتحاديه اروپا براي مركزيت بخشيدن به كنترل ترافيك هوايي، مهمترين دليل برگزاري اعتصاب چهار روزه كارمندان اين فرودگاه ها عنوان شده است.
كاركنان بريتيش ايرويز انگليس نيز اعلام كرده اند اعتصاب خود را از روز دوشنبه آينده به دليل شرايط نامناسب كاري و حقوقي آغاز خواهند كرد.
در اسپانيا نيز اتحاديه تجاري در اعتراض به پيشنهادهاي دولت براي اصلاح قانون بازنشستگي اعتراضاتي را در مادريد سازماندهي كرده است.
درحالي كه آمار بيكاري در اين كشور اروپايي 20 درصد است، دولت تصميم گرفته سن بازنشستگي را از 65سال به 67سال افزايش بدهد.
كشور آلمان نيز در بخش هواپيمايي خود با اعتصاب بيش از 4000 خلبان روبه روست كه اين امر چند روزي است فرودگاه هاي شركت «لوفت هانزا» را دچار هرج و مرج و بي نظمي كرده است.

 



دراعتراض به اشغال جزيره مالويناس
تظاهركنندگان در آرژانتين پرچم انگليس را آتش زدند

مردم آرژانتين در اعتراض به اشغال بخشي از خاك اين كشور توسط انگليس دست به تظاهرات زدند.
به دنبال انتشار خبري مبني بر قصد شركت انگليسي «ديزاير پتروليوم» براي اكتشاف و بهره برداري از منابع نفت و گاز جزيره مالويناس (فالكلند)، مردم آرژانتين با تجمع در پايتخت اين كشور نسبت به اين اقدام دولت لندن اعتراض كرده وپرچم انگليس را به آتش كشيدند.انگليس از سال 1982 اين جزيره را اشغال كرده است.
تظاهركنندگان با سردادن شعارهاي ضد انگليسي ازجامعه جهاني خواستند درمقابل اين اقدام تجاوزكارانه بايستد.
درهمين حال، رهبران 32كشور آمريكاي لاتين كه با هدف حذف كانادا و آمريكا از سازمان كشورهاي آمريكايي درشهر مانكان مكزيك گرد هم آمده بودند، حمايت خود را از تماميت ارضي و منابع ملي آرژانتين اعلام كردند.
درهمين رابطه، روزگذشته وزير خارجه آرژانتين با دبير كل سازمان ملل ديدار كرد و شكايت خود را از دست يازي انگليس به منابع طبيعي كشورش تقديم اين مقام بين المللي كرد.

 



نشست مشترك البرادعي با سياستمداران مخالف مبارك در قاهره

مدير كل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در جلسه اي با مخالفان رژيم مبارك متعهد به مبارزه با فساد و فقر در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري مصر شد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از روزنامه القدس العربي، محمد البرادعي در نشستي با حضور سياستمداران، فعالان سياسي و فرهنگيان مصر در منزل خود به بررسي اوضاع سياسي و اجتماعي مصر به ويژه درخواست ها در زمينه تغييرقانون اساسي پرداخت.
در اين نشست كه سعدالكتاني رئيس فراكسيون اخوان المسلمين، ممدوح قناوي، عضو دفتر فرهنگي گروه اخوان المسلمين مصر، نمايندگان حزب كفايه، حزب الوسط و ايمن نور موسس حزب الغد حضور داشتند، شركت كنندگان در نشست از البرادعي خواستند كه از طريق اعمال فشارش در زمينه تغيير قانون اساسي، خود را نامزد رياست جمهوري كند.
يك استاد علوم سياسي دانشگاه قاهره در اين نشست به شبكه خبري الجزيره گفت: اين كميته براي برقراري دموكراسي و عدالت اجتماعي تلاش مي كند و به طور مشخص به دنبال اصلاح سه بند از قانون اساسي با فشاري هاي مردمي است.
حسين نافعه نيز گفت: توافق كرديم كه اين كميته براي رهبري تغيير در مصر در مرحله آينده تشكيل مي شود.
جرج اسحاق يكي از سران حزب كفايت مصر، هم در گفت وگو با الجزيره يادآور شد: به نظر من، نشست اعضاي اين كميته، نشست تاريخي بود و تاثير جدي بر عرصه سياسي مصر خواهد داشت.
محمد البرادعي نيز در گفت وگوي تلويزيوني خود با شبكه ماهواره اي «دريم» بار ديگر آمادگي خود براي مشاركت در انتخابات رياست جمهوري در صورتي كه شرايط آن فراهم شود، اعلام كرد.
البرادعي گفت: در صورتي كه شرايط براي نامزدي من به عنوان نامزد مستقل در انتخابات فراهم شود و قانون اساسي تغيير يابد، آماده رقابت با حسني مبارك رئيس جمهور مصر در انتخابات آينده براي احراز اين پست هستم.

 



رئيس مجلس لبنان خواستارتحريم اجلاس اتحاديه عرب در ليبي شد

رئيس پارلمان لبنان با اشاره به ناپديد شدن امام موسي صدر در سال 1978 در ليبي، خواستار تحريم كنفرانس آتي اتحاديه عرب از سوي لبنان شد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه «الشرق الاوسط»، «نبيه بري» با اشاره به برگزاري كنفرانس اتحاديه عرب در ليبي كه قرار است در ماه مارس (فروردين ماه) برگزار شود، اظهار داشت: اعراب بايد به قطعنامه هاي صادرشده از دفتر تحريم رژيم اسرائيل و برقرار نكردن روابط با تل آويو پايبند باشند و در اين مورد موضع بگيرند.وي با اشاره به ترور المبحوح، تاكيد كرد: اسرائيل نشان داده است كه هيچ هراسي از اينكه در اوج قله تروريسم رسمي در جهان قرار بگيرد، ندارد.
رئيس پارلمان لبنان افزود: پاسخ به اين جنايات اسرائيل نبايد تنها با صدور چند بيانيه و يا محكوم كردن آنها باشد، بلكه بايد موضعي اساسي ازسوي اعراب در مورد تحريم كامل اين رژيم اتخاذ شود.
وي همچنين خواستار برگزاري كنفرانس فوق العاده اعراب در قاهره شد كه در آن براي مسئله فلسطين به طور جدي چاره انديشي شود.
به گزارش ايرنا از بيروت، ميشل سليمان رئيس جمهوري لبنان به دعوت رسمي ديميتري مدودف همتاي روسي خود به اين كشور سفر كرد.

 



استقبال بين المللي از امضاي توافقنامه آتش بس در دارفور

توافقنامه صلح دارفور و برقراري آتش بس در سودان از سوي سازمان ملل و كشورهاي جهان مورد استقبال قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري ها، نورالدين المازني سخنگوي هيئت مشترك سازمان ملل و اتحاديه آفريقا (يوناميد)، امضاي توافقنامه را گامي رو به جلو توصيف كرد و اظهار داشت: امضاي اين توافقنامه نشان داد كه مشكلات دارفور از طريق راه حل نظامي ممكن نيست.
وي ابراز اميدواري كرد كه گروه هاي مسلح ديگر نيز وارد مذاكرات صلح با دولت سودان شوند. توافقنامه چارچوب ميان دولت سودان و جنبش عدالت و برابري روز سه شنبه با حضور شخصيت هاي منطقه اي و بين المللي در دوحه به امضا رسيد. در مراسم امضاي توافقنامه چارچوب، شيخ حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر، عمر حسن البشير رئيس جمهور سودان، ادريس دبي رئيس جمهور چاد، افورگي رئيس جمهور اريتره و خليل ابراهيم رهبر جنبش عدالت و برابري حضور داشتند. بلافاصله پس از امضاي توافقنامه، جنبش عدالت و برابري از زمين گذاشتن اسلحه و اعلام آتش بس در دارفور خبر داد.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14