(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه اول آبان 1389- شماره 19770

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
در اجتماع بسيار عظيم و پرشور علما، فضلا، اساتيد، مديران مدارس و طلاب حوزه علميه قم تبيين شد
منشور حوزه هاي علميه در سخنراني مهم رهبرانقلاب
ديدار آيات عظام مكارم شيرازي ، شبيري زنجاني و سبحاني با رهبر انقلاب
ديدار سرزده رهبر انقلاب از سه خانواده شهيد قمي
در حاشيه هاي ديدارهاي دو روز گذشته آقا مرجع تقليد ما! رساله، رساله
آغاز اعزام زائران ايراني به سرزمين وحي از 17 فرودگاه كشور
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح: ايران در توليد محصولات دفاعي دريايي به خودكفايي رسيده است
كارگزار اسلام آباد در تهران كمك نقدي 100 ميليون دلاري ايران به سيل زدگان پاكستان
حاجي بابايي: كارت طلايي به كاركنان قراردادي آموزش و پرورش هم اعطا مي شود
مشاورحقوقي رئيس جمهور: دانشگاه ها مباني نظري ولايت فقيه را تبيين كنند
عليرضا افتخاري: خوشحالم كه خود را نباختم
امام جمعه قم: مردم قم تا آخرين گام مدافع نظام اسلامي و ولايت هستند
وزير نيرو: 70 سد تا پايان دولت دهم به بهره برداري مي رسد
اخبار ادبي و هنري
آيت الله مكارم شيرازي: ايران قرباني تروريسم است ، غرب دروغ مي گويد



در اجتماع بسيار عظيم و پرشور علما، فضلا، اساتيد، مديران مدارس و طلاب حوزه علميه قم تبيين شد
منشور حوزه هاي علميه در سخنراني مهم رهبرانقلاب

رهبر معظم انقلاب تقسيم روحانيت به آخوند حكومتي و غيرحكومتي را غلطي فاحش دانستند و افزودند: حمايت از نظام و قبول مسئوليت هاي حكومتي با اهداف الهي از برترين مصاديق امر به معروف و نهي از منكر و مصداق بارز مجاهدت في سبيل الله است.
حضرت آيت الله خامنه اي صبح پنجشنبه 29 مهر در اجتماع هزاران نفر از اساتيد، طلاب و روحانيان حوزه هاي علميه در شبستان امام خميني حرم مطهر حضرت معصومه«س» مطالب بسيار مهم و برجسته اي را عنوان كردند.
در اين ميان شوق طلاب براي ديدار رهبر معظم انقلاب طوري بود كه از ساعات ابتدايي صبح روز پنجشنبه سيل عظيم جمعيت از ابتداي خيابان بهار تا پشت درهاي ورودي شبستان امام خميني«ره» محل سخنراني رهبر معظم انقلاب تجمع كرده بودند.
نكته قابل توجه در اين مراسم آنكه با ورود رهبرانقلاب به محل سخنراني شعارهاي «الله اكبر»، «جان ما بادا فدايت»، «مرجع تقليد ما- رساله رساله» در محل سخنراني از سوي طلاب و روحانيون حوزه هاي علميه در فضاي شبستان حرم مطهر طنين انداز شد. رهبرمعظم انقلاب در اين سخنان مهم به تبيين ابعاد مختلف تحول و مديريت تحول در حوزه ها پرداختند و با تشريح مغالطه هايي كه درباره ارتباط متقابل حوزه هاي علميه و نظام اسلامي وجود دارد، تاكتيكهاي دشمنان اسلام را براي تضعيف نظام اسلامي و منزوي كردن حوزه ها و روحانيت بيان كردند.
رهبرانقلاب اسلامي در اجتماع عظيم علما، اساتيد، فضلا و طلاب در شبستان امام خميني«ره»، صحن صاحب الزمان، مسجد اعظم و صحن اتابكي حرم حضرت فاطمه معصومه «سلام الله عليها»، شهر مقدس قم را مركز معرفتي دنياي اسلام خواندند و افزودند: قم، امروز هم، مانند دوران پس از حضور مبارك حضرت معصومه سلام الله عليها، پايگاه اصلي معارف اهل بيت «عليهم السلام» است و مي تواند مانند قلبي فعال و پرتحرك خون «معرفت و بيداري و بصيرت» را در سراسر پيكر امت اسلامي جاري سازد.
ايشان تلاش و مجاهدت دهها هزار طلبه را در قم براي فراگيري و ترويج معارف اسلام، پديده بي نظيري دانستند و با اشاره به توجه «نگاه جهاني» به حوزه علميه قم افزودند: قم هيچگاه به اندازه امروز در تحولات و سياستهاي بين المللي موثر نبوده و به علت همين موقعيت ممتاز، هيچگاه به اندازه امروز دوست و دشمن نداشته است.
حضرت آيت الله خامنه اي در همين بحث به مغالطه اي اشاره كردند كه ورود حوزه علميه به مسائل سياسي و چالشي را باعث افزايش دشمني ها و كاهش احترام به حوزه، معرفي و تبليغ مي كند.
رهبرانقلاب اسلامي در پاسخ به اين مغالطه به تشريح اين واقعيت پرداختند كه هرگز هيچ مجموعه با ارزشي به علت انزوا و گوشه گيري و خنثي حركت كردن، مورد احترام واقعي قرار نمي گيرد چرا كه فقط موجودات زنده، فعال و منشأ اثر هستند كه احترام حقيقي دوستان و حتي دشمنان را برمي انگيزند.
ايشان در ادامه استدلال براي رد مغالطه اي كه انزوا و بي تحركي حوزه علميه قم را دنبال مي كند حاشيه گزيني و انفعال حوزه علميه قم را منجر به حذف تدريجي آن دانستند و خاطر نشان كردند: روحانيت شيعه در كليت خود همواره در متن حوادث اجتماعي و سياسي بوده و به همين علت داراي عمق و نفوذي است كه هيچ مجموعه روحاني اسلامي و غيراسلامي در جهان ازآن برخوردار نيست.
رهبرانقلاب اسلامي دومين دليل ضرورت تحرك و پويايي حوزه علميه در مسائل سياسي و جهاني را تقويت دين اسلام برشمردند و افزودند: روحانيت سرباز و خادم دين است و اگر منفعلانه حركت كند قطعاً دين ضربه خواهد خورد و اين مسئله با فلسفه وجودي روحانيت در تضاد است.
حضرت آيت الله خامنه اي، حضور روحانيت در صحنه را موجب تحريك دشمني ها برشمردند و افزودند: بايد توجه كرد كه اين دشمني ها در جمع بندي كلي، و در صورتي كه ما زنده و آگاه باشيم فرصت آفرين است چرا كه انگيزه تحرك نظري و غيرت پاسخگويي به شبهات را تقويت مي كند و به شهادت نمونه هاي فراوان تاريخي، موجب ترويج و تعميق معارف اسلامي مي شود. ايشان در استدلالي ديگر براي رد مغالطه لزوم دوري حوزه علميه قم از سياست و مسائل جهاني به اين واقعيت اشاره كردند كه اين بي تحركي و خنثي بودن، باعث متوقف شدن دشمن نمي شود بلكه او را به تعدي و خصومت بيشتر تشويق مي كند.
سخنان رهبر انقلاب اسلامي در اجتماع بسيار عظيم علما، فضلا و طلاب قم با تبيين ضرورت هوشياري در مقابل دو مفهوم غلط و انحرافي يعني «حكومت آخوندي» و نيز «تقسيم روحانيت به آخوند حكومتي و غيرحكومتي» ادامه يافت.
ايشان در تشريح اهداف دشمنان اسلام و نظام در تبليغ و پيگيري اين دو مفهوم انحرافي تأكيد كردند: آنها مي خواهند نظام را از پشتوانه عظيم فكري، عقلي و استدلالي علما محروم كنند و به خيال خود روحانيت انقلابي و حاضر در صحنه را منزوي و بدنام سازند كه بايد با اين اهداف، هوشيارانه مقابله كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي براي روشن شدن ابعاد تاكتيك دشمن در طرح اين دو مفهوم انحرافي به تشريح نسبت متقابل روحانيت و نظام اسلامي پرداختند و تأكيد كردند: نسبت حوزه هاي علميه با نظام اسلامي، «حمايت و نصيحت» و «دفاع در كنار اصلاح» است.
ايشان در همين بحث، نسبت دادن حكومت آخوندي به جمهوري اسلامي را تهمت و دروغي آشكار دانستند و افزودند: نظام اسلامي، حكومت دين و ارزشهاي ديني است نه حكومت افراد روحاني.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: در نظام اسلامي، صرف روحاني بودن براي به دست گرفتن مسئوليت هاي حكومتي كافي نيست چرا كه «روحاني بودن» به تنهايي صلاحيت آور نيست همچنانكه موجب سلب صلاحيت هم نمي شود.
رهبر انقلاب اسلامي تقسيم روحانيت به آخوند حكومتي و غيرحكومتي را غلطي فاحش دانستند و خاطرنشان كردند: رفتن به سمت حكومت و مسئوليت هاي حكومتي مانند هر هدف ديگر اگر براي مسائل دنيوي و هواي نفس باشد مردود است اما اگر يك روحاني با اهداف معنوي و الهي، از نظام حمايت و يا مسئوليت هاي حكومتي قبول كند اين كار، از برترين مصاديق امر به معروف و نهي از منكر و مصداق بارز مجاهدت في سبيل الله است.
سخنان مهم حضرت آيت الله خامنه اي، در اين اجتماع عظيم با تبيين «دو مفهوم و حقيقت ارزش آفرين» يعني «تكيه نظري و علمي نظام به حوزه هاي علميه» و «عدم بي تفاوتي حوزه و روحانيت در قبال نظام» ادامه يافت.
ايشان در باب نكته اول خاطرنشان كردند: نظام اسلامي به لحاظ نظري و علمي، محتاج علماي دين و حوزه هاي علميه است و به تلاش هاي آنها مستظهر و پشتگرم است.
رهبر انقلاب در تشريح بيشتر اين حقيقت افزودند: به علت ذات و ماهيت ديني جمهوري اسلامي، نظريه پردازي در همه عرصه ها از جمله سياست ، اقتصاد- مديريت، مسائل تربيتي و ديگر مسائل مطرح در اداره كشور، بر عهده علماي دين يعني كساني است كه اسلام را مي شناسند و متخصص اين امر هستند.
حضرت آيت الله خامنه اي، خلأ نظريه پردازي ديني در عرصه هاي مختلف اداره كشور و جامعه را موجب نفوذ و جايگزيني نظريه هاي غربي و غيرديني دانستند و خاطرنشان كردند: تأكيد مكرر اينجانب بر ضرورت توجه به علوم انساني در دانشگاه ها، ناشي از همين واقعيت است.
ايشان افزودند: علوم انساني رايج، متكي بر جهان بيني ديگري غير از جهان بيني الهي است و مديران آينده كشور را براساس اهداف جهان بيني غربي و مادي تربيت مي كند كه لازم است حوزه هاي علميه و علماي دين براي جلوگيري از اين انحراف، نظريه هاي اسلامي را در زمينه هاي مختلف مشخص و براي برنامه ريزي در اختيار مسئولان بگذارند.
رهبر انقلاب اسلامي، پاسخگويي حوزه هاي علميه به شبهات مختلف را از ديگر مصاديق تكيه نظام اسلامي بر علماي دين خواندند و افزودند: هدف دشمنان نظام از تزريق مستمر شبهات گوناگون ديني، سياسي و اعتقادي به جامعه، مخدوش كردن مباني نظام اسلامي است لذا اقدام علما و فضلاي حوزه ها در برطرف كردن اين شبهات غبارانگيز از ذهن جامعه، كمك به نظام اسلامي است و نظام در واقع از اين زاويه نيز به حوزه ها متكي است.
حضرت آيت الله خامنه اي، در تشريح يك حقيقت ديگر يعني بي اعتنا نبودن حوزه هاي علميه به نظام اسلامي، روحانيت و حوزه ها بخصوص حوزه علميه قم را «مادر و به وجود آورنده» نظام خواندند و بر اين نكته تاكيد كردند كه يك مادر، هرگز نمي تواند نسبت به فرزند خود غافل و بي تفاوت باشد و يا در هنگام لزوم از او دفاع نكند.
ايشان در جمع بندي اين بخش از سخنانشان خاطرنشان كردند: نسبت حوزه هاي علميه و نظام، «حمايت، همكاري و كمك متقابل» است.
مسئله «استقلال حوزه ها» از ديگر نكاتي بود كه حضرت آيت الله خامنه اي با طرح يك سؤال به تبيين ابعاد مختلف آن پرداختند: آيا حمايت نظام از حوزه هاي علميه، به استقلال آنها خللي و لطمه اي وارد مي كند يا نه؟
رهبر انقلاب اسلامي براي پاسخگويي به اين سؤال به حفظ استقلال تاريخي حوزه ها چه در دوران حكومتهاي معارض با دين و چه در زمان حكومتهاي شيعي اشاره كردند و افزودند: علماي دين حتي هنگامي كه به برخي حكومتهاي شيعه كمك مي كردند هرگز در قبضه حكومتها قرار نگرفتند و روحانيت شيعه همچنان كه در تاريخ خود مستقل بوده امروز و در آينده نيز به فضل الهي، مستقل خواهد بود.
ايشان ضمن تاكيد بر استقلال حوزه ها، هوشياري در مقابل برخي تلاشها براي ايجاد مغالطه در اين زمينه را ضروري خواندند و افزودند: عده اي مي خواهند به نام «استقلال»، رابطه حوزه ها را با نظام قطع كنند اما واضح است كه وابستگي غير از حمايت و همكاري است و مي توان در عين استقلال، به همكاري متقابل نيز پرداخت.
حضرت آيت الله خامنه اي، نظام اسلامي را مديون حوزه ها دانستند و افزودند: نظام موظف است بدون اينكه در مسائل حوزه ها دخالتي كند به آنها كمك نمايد چرا كه مسائلي در اين مجموعه ها وجود دارد كه جز با كمك بيت المال، حل آنها ممكن نيست.
ايشان، موضوع معيشت طلاب را از كمكهاي نظام به حوزه ها، جدا دانستند و تاكيد كردند: معيشت طلاب بايد براساس همان سنت پرمعناي حوزه ها از طريق وجوهات مردم اداره شود چرا كه اين مسئله، يكي از رموز ارتباط دلنشين و مستحكم مردم با حوزه هاست.
رهبر انقلاب اسلامي، حمايت هاي گوناگون نظام اسلامي از حوزه ها را فقط به كمك هاي مالي محدود نكردند و خاطرنشان كردند: امروز به فضل الهي و با حمايت نظام، مهمترين و عمومي ترين تريبونهاي ملي در اختيار علما و مراجع معظم است و افزايش پشتيباني هاي مختلف از حوزه، وظيفه همه دولتهاست.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به لزوم مرزبندي مسئله «استقلال» با «ارتباط متقابل نظام و حوزه ها» خاطرنشان كردند: نظام اسلامي و در دل آن حوزه هاي علميه، دو جريان عظيمي هستند كه از زوايا و ابعاد فراوان به هم مرتبط و متصلند و در واقع سرنوشت آنها يكي است.
ايشان خاطرنشان كردند: اگرچه هرگونه ضربه به نظام اسلامي، موجب لطمه شديد به حوزه ها و اهل دين خواهد بود اما نظام اسلامي، زنده و قوي است و مطمئنا بر همه چالشهاي پيش رو پيروز خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي در آخرين بخش از سخنانشان در جمع علما، اساتيد، فضلا و طلاب قم، به تبيين موضوع مهم «تحول در حوزه هاي علميه» پرداختند.
ايشان در تشريح تفاوتهاي اساسي «تحول صحيح و مثبت» با «تحول غلط و انحرافي» به بعضي مصداقهاي روشن اشاره كردند و افزودند: اگر تحول را، به معناي تغيير خطوط اصلي حوزه ها مثلاً تغيير متد اجتهاد بدانيم اين برداشت كاملاً انحرافي است و تحولي به سمت سقوط خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي شيوه رايج اجتهاد در حوزه را از قوي ترين و منطقي ترين شيوه ها خواندند و تأكيد كردند: امروز هر كسي و تحت هر نامي اگر در اجتهاد، به شيوه هاي غير اصولي و غيرمتعارف روي آورد، كار او غلط و مردود است.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به برخي افراد كه براي رعايت پسند و عرف عمدتاً مادي دنيا و حتي براي خوش آمد استكبار، فتوا صادر مي كنند افزودند: كسي فتوا داده است كه تلاش صلح آميز هسته اي ايران به خاطر اينكه مورد سوءظن قدرتهاي بزرگ است مشروع نيست اما ما مي گوييم استكبار غلط كرده است كه به ملت ايران سوء ظن دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: البته اگر اجتهاد افراد، براساس شيوه هاي رايج و صحيح حوزه ها به فتاوي متفاوت منجر شد هيچ ايرادي ندارد بلكه موجب بالندگي و پيشرفت حوزه ها خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي حوزه هاي علميه را به حضور فعال درعرصه هاي جهاني فلسفي، فقهي و كلامي توصيه كردند و افزودند: حوزه بايد با توجه به نظريات مكاتب گوناگون در مسائل مختلف، براي همه مسائل و نيازهاي مطرح در جهان پاسخهاي مستدل، قوي و قانع كننده ارائه كنند.
ايشان، وجود وسائل ارتباطاتي پيشرفته را فرصتي براي انتشار سريع پاسخهاي حوزه هاي علميه به نيازهاي داخلي و جهاني دانستند و خاطرنشان كردند: تبيين «معرفت شناسي» و «تفكر سياسي و اقتصادي» اسلام، تشريح مفاهيم فقهي و حقوقي و بيان دقيق و علمي نظام اخلاقي و تربيتي اسلام از جمله مسائلي است كه حوزه ها مي توانند در سطح جهاني به آنها بپردازند.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه بحث ضرورت تحول در حوزه ها، حركت نو به نوي اجتهادي را اساس اين تحول خواندند و افزودند: تحول و دگرگوني امري اجتناب ناپذير است و مراجع، بزرگان و انديشمندان حوزه بايد آن را برنامه ر يزي و هدايت و مديريت كنند.
ايشان به عنوان مصداقي ديگر از برداشتهاي انحرافي از مفهوم تحول، به رها كردن شيوه هاي سنتي بسيار كارآمد حوزه در بحث تعليم و تعلم اشاره كردند و افزودند: اين شيوه هاي سنتي، به تدريج مورد توجه جهان نيز قرار گرفته است و اگر كساني به عنوان تحول، به دنبال تضعيف اين شيوه ها باشند، اين حركت قطعاً ارتجاعي و نتايج آن غير قابل قبول است.
شيوه انتخاب آزادانه استاد- اشكال گرفتن به استاد- فكر كردن، مطالعه و پرهيز از حفظ صرف مطالب- مباحثه- احترام به استاد - و رعايت حقوق متقابل استاد و شاگرد از جمله روشهاي صحيح و سنتي رايج در نظام تعليم و تعلم حوزه ها است كه رهبر انقلاب اسلامي براي ايجاد تحول در حوزه ها بر تقويت آنها تأكيد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي، انطباق تلاشها و فعاليتهاي علمي حوزه ها با نيازهاي مردم و جامعه را از ديگر ضروريات تحول مثبت در حوزه ها دانستند و افزودند: در روند تحول در حوزه ها، بايد نظام «رفتاري و اخلاقي» نيز مورد توجه قرار گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي، تكريم مراجع معظم تقليد را از نكات مثبت نظام رفتاري حوزه برشمردند و افزودند: مراجع، غالباً قله هاي علمي حوزه ها هستند و هيچ كسي به راحتي به اين موقعيت دست نمي يابد بنابراين مراجع جليل القدر بايد همواره مورد تكريم و احترام همگاني حوزويون باشند.
حضرت آيت الله خامنه اي، تهذيب نفس را از پايه هاي اساسي استمرار تحول مثبت در حوزه ها خواندند و افزودند: در نظام رفتاري و اخلاقي حوزه ها، بايد گرايشها و احساسات انقلاب نيز مورد توجه كامل باشد چرا كه دشمنان و دنباله روهاي آنان مي خواهند با شكسته شدن فضاي انقلابي، اهداف شوم خود را دنبال كنند.
ايشان در همين زمينه خاطرنشان كردند: مخالفت فلان فرد با گرايشها و احساسات انقلابي، مسئله اي نيست بلكه مسئله اين است كه دشمن تلاش مي كند با تكيه بر اين مخالفت ها فضاسازي كند و حوزه ها بايد به اين مسئله توجه كامل كنند.
ايشان منزوي كردن روحانيون انقلابي و بسيجي «تحقير شهادت و شهيدان» و زير سؤال بردن دفاع مقدس ملت ايران را از جمله روشهاي مخالفان اسلام براي تضعيف فضاي انقلابي در حوزه ها برشمردند و بزرگان حوزه را به حساسيت و مراقبت كامل در اين باب، توصيه كردند.
رهبر انقلاب اسلامي، جوانان و طلاب پرشور و انقلابي حوزه ها را اميدهاي آينده كشور خواندند اما به آنان نيز توصيه كردند: مراقب هرگونه زياده روي باشند و به دور از افراط و تفريط، به گونه اي عمل كنند كه كسي نتواند تهمت افراطي گري به آنها بزند.
ايشان افزودند: هر فرد انقلابي، ضمن حفظ شور و احساسات خود، بايد بصير و هوشيار، پيچيدگيهاي زمانه را درك كند و با پايداري در برابر فشارها و مشكلات، همواره رفتاري منطقي و عقلي داشته باشد.
ايشان، پرهيز از زدن تهمت افراطي گري به نيروهاي انقلابي را نيز، ضروي دانستند و خاطرنشان كردند: اين تهمت، انحرافي است كه دشمن مستقيم و غير مستقيم آن را دنبال مي كند.
رهبر انقلاب اسلامي در پايان بحث شان درباره ضرورت تحول در حوزه ها، به لزوم مديريت اين تحولات پرداختند و افزودند: تحول پيچيده، گسترده و همه جانبه در حوزه ها، بدون يك مديريت قوي و صحيح امكان پذير نيست و گروهي كه مورد تأييد مراجع و بزرگان و صاحبنظران حوزه است بايد اين مديريت را به عهده داشته باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين با تأكيد بر اهميت درس و رشته فلسفه، حوزه ها را به توجه بيشتر به علوم عقلي و فلسفه و كلام و نيز رشته تفسير توصيه مؤكد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان سخنانشان در اجتماع بسيار عظيم اساتيد، فضلا و طلاب حوزه علميه قم، حضور هزاران طلبه خواهر را پديده اي عظيم و مبارك دانستند و افزودند: تربيت عالمان، پژوهشگران، فقيهان و فيلسوفان در حوزه هاي علميه خواهران و حضور اين انديشمندان در عرصه هاي جهاني مي توانند همچون حضور دانشمندان دانشگاهي، براي انقلاب و ايران، مايه آبروي بيشتر جهاني باشد.
در ابتداي اين ديدار آيت الله مقتدايي مدير حوزه هاي علميه با اشاره به جايگاه حوزه علميه قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامي گفت: اساتيد، فضلا و طلاب با بصيرت كامل پيشتاز و پرچمدار دفاع از اين نظام اسلامي هستند و برخود فرض مي دانند از جايگاه ولايت فقيه در مقابل توطئه ها و جريانات انحرافي محافظت كنند و به شبهات پاسخ مناسب بدهند.
آيت الله مقتدايي ابراز اميدواري كرد: با توجه به درك عميق نسبت به ظرفيت علمي و معنوي حوزه ها و نقش آن در تمدن سازي و دفاع از معارف ناب اسلام، گامهاي استوار و بلندي براي رسيدن به وضع مطلوب برداشته شود.

 



عصر چهارشنبه صورت گرفت
ديدار آيات عظام مكارم شيرازي ، شبيري زنجاني و سبحاني با رهبر انقلاب

عصر چهارشنبه، حضرات آيات مكارم شيرازي، شبيري زنجاني و سبحاني با رهبر معظم انقلاب ديدار و گفت وگو كردند.
به گزارش فارس ازقم، در دومين روز سفر رهبر معظم انقلاب به استان قم، جمع كثيري از شخصيت هاي برجسته حوزوي بعد از نماز مغرب و عشا با حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي كه به قم سفر كرده اند، ديدار و گفت وگو كردند.
براساس اين گزارش از جمله شخصيت هايي كه عصر چهارشنبه 28 مهر با رهبر معظم انقلاب ديدار كردند مي توان به آيت الله مكارم شيرازي، آيت الله سبحاني، آيت الله صادق آملي لاريجاني، آيت الله سيداحمد خاتمي، آيت الله ابراهيم اميني، آيت الله عباس كعبي و آيت الله شبيري زنجاني اشاره كرد.

 



ديدار سرزده رهبر انقلاب از سه خانواده شهيد قمي

رهبر معظم انقلاب اسلامي، پنجشنبه شب سرزده، به ديدار سه خانواده شهيد در قم رفتند.
به گزارش ايرنا حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، سرزده به ديدار سه خانواده شهيد در قم رفتند و در جمع پرعطوفت هر يك از آنان، از صبر و استقامت بازماندگان شهداي دلاور و مظلوم قم تجليل كردند.

 



در حاشيه هاي ديدارهاي دو روز گذشته آقا مرجع تقليد ما! رساله، رساله

¤ ساعت شروع مراسم حدود 30:9 دقيقه اعلام شده بود، اما پس از نمازصبح صف هاي ديدار با رهبر، در خيابان هاي اطراف تشكيل شده بود.
¤ ساعتي قبل از شروع ديدار طول صف هاي انتظار براي ورود به شبستان به چند كيلومتر مي رسيد كه به صورت فشرده و چند لايه در خيابان ساحلي قم تشكيل شده بود. صف هايي كه به سختي مي توان مانند آن را مشاهده كرد.
¤ از چند روز قبل براي اين ديدار از طلاب به صورت اينترنتي ثبت نام به عمل آمده بود و بعد از قرعه كشي به جمعي كارت ديدار اعطا شده بود، اما شب قبل از ديدار اعلام شد كه حضور در اين ديدار براي همه طلاب آزاد است. برخي مي گفتند خود رهبر خواسته مانعي براي حضور طلاب مشتاق ديدار وجود نداشته باشد.
¤ جمعي كه ديرتر آمده بودند وقتي طول صف ها را ديدند، از ورود به شبستان اصلي نااميد شده و براي شنيدن سخنان رهبر انقلاب راهي صحن هاي كناري و مسجد اعظم شدند.
¤ زمان ديدار كه نزديك تر شد، كم كم علما و فضلاي تراز اول نيز سر رسيدند. هر ماشيني كه به طناب حفاظت نزديك مي شد جمعي سر مي كشيدند كه سرنشينان را ببينند، آخر همه شنيده بودند كه رهبر خيلي از اوقات با ماشين هاي معمولي و بدون تشريفات اين سو و آن سو مي رود.
¤ جمعيت داخل شبستان كاملاً فشرده بود و چند برابر ظرفيت، وارد آن شده بودند. همهمه زياد بود و عده زيادي هم جا براي نشستن پيدا نمي كردند. جا براي ايستادن هم كم بود چه برسد به نشستن.
¤ فرزندان علما برخي با خود آنها و برخي زودتر آمدند و در جايگاه ويژه مستقر شدند، اگر چه جمع زيادي از آنها خود از اساتيد و فضلاي حوزه هستند.
¤ عقربه هاي ساعت كه به زمان ديدار نزديك تر مي شود، شور و شوق هم بيشتر مي شود. عده اي پرشور شعار مي دهند: اي پسر فاطمه! منتظر تو هستيم.
¤ در جايگاه ويژه، از همه عقايد سياسي و فكري مي توان كساني را مشاهده كرد. برخي كه با هم اختلاف كمي هم ندارند اما جاذبه رهبر معظم انقلاب همه را دور هم جمع كرده است.
¤ ساعت كه به 30:9 مي رسد پرده كنار مي رود و خورشيد ولايت از آن طلوع مي كند. جمعيت يك صدا شور و اشتياق مي شود و شور و شعار همه جا را فرا مي گيرد. صل علي محمد نايب مهدي آمد، ما اهل كوفه نيستيم علي تنها بماند، مرگ بر ضدولايت فقيه.
¤ شعار جالب جمع، خواسته ميليونها مقلد رهبرانقلاب است كه فضاي شبستان را چند بار پر مي كند، «مرجع تقليد ما رساله رساله».
¤ بعد از تلاوت قرآن، آيت الله مقتدايي مدير حوزه هاي علميه چند دقيقه اي از طرف جمع خيرمقدم مي گويد و مجلس را براي شنيدن سخنان رهبرآماده مي كند.
¤ وقتي ميكروفون ها را جلوي رهبر مي گذارند، شور و شوق جمعيت باز هم بالا مي گيرد. همه شعار مي دهند، اين همه لشگر آمده به عشق رهبر آمده، مرجع تقليد ما رساله رساله
¤ حضرت آيت الله خامنه اي سخنان خود را با سلام به محضر حضرت فاطمه معصومه(س) شروع مي كند و از قم و حوزه علميه و جايگاه آن در جهان مي گويد.
¤ سخنان رهبر معظم انقلاب چند محور دارد از جمله رابطه حوزه با نظام و حاكميت، استقلال حوزه، تحول در حوزه، لزوم توجه به فلسفه و تفسير، و موضوع آموزش خواهران طلبه.
¤ ده ها هزار پروانه عاشق، گرد شمع معارف اهل بيت(ع)، تعبير رهبرانقلاب از حوزه علميه قم است كه به دل مي نشيند.
¤ در ميان صحبت هاي آقا كسي تكبير مي گويد. بعد از تكبير، رهبر مي گويد: تكبير چيز خوبي است اما اين جا جاي تكبير نبود، لبخند بر لب حاضران و رهبر مي نشيند و گوش ها براي شنيدن ادامه سخنان تيزتر مي شود.
¤ جمعيت آنقدر در شبستان فشرده است كه برخي از كمي جا و برخي هم شوق و اشتياق تمام سخنان رهبرمعظم انقلاب را ايستاده گوش مي كنند.
¤ حضرت آيت الله خامنه اي صحبت زيادي با جمع طلبه ها دارند، اين جلسه را مي توان از طولاني ترين سخنراني ها و برنامه هاي رهبر انقلاب دانست.
¤ صحبت ها كه تمام مي شود، رهبر دعا مي كنند و در ميان انبوه شعارها و احساسات طلاب حوزه علميه شبستان را ترك مي كنند.
¤ بخش آخر سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد طلاب خواهر، به مذاق خواهران حاضر در شبستان خوش آمده است، تا مدتي بعد از رفتن رهبرانقلاب با شور و هيجان شعار مي دهند و ابراز احساسات مي كنند.
¤ طلاب مشتاق ديدار با رهبرانقلاب در اين ديدار به شعار اكتفا نكردند و با امضاي طوماري خواستار چاپ رساله عمليه معظم له شدند.
امضاكنندگان اين طومار افزوده اند: اجازه فرماييد اين كار انجام شود تا بلكه عطش مردم عزيز و مومن ايران اسلامي و طالبان معارف حقه تشيع كمي فرو نشيند.
حاشيه هاي ديدار سرزده رهبر با خانواده شهيد گلستاني
¤ يكي از مسئولان برنامه ها آمد و در گوشم گفت: غروب برنامه داريم. برنامه غروب پنج شنبه يعني شب جمعه چه مي تواند باشد جز رفتن رهبر به خانه شهدا؟
¤ زودتر از غروب رفتيم به محل اقامت رهبر انقلاب در قم كه به همان دفتر رهبري در قم شناخته مي شود. نماز را پشت سر ايشان خوانديم. رهبر به آرامي به كساني كه در صف اول نشسته بودند گفتند برنامه اي دارند و بلند شدند.
¤ ما هم بعد از رفتن ايشان تقسيم شديم به دو تيم و حركت كرديم. رفتيم منطقه نيروگاه كه جزو منطقه هاي پرتراكم و نسبتاً محروم شهر قم است. يك چيزي شبيه محله خزانه تهران!
¤ محافظ ها گفته بودند رئيس بنياد شهيد قرار است بيايد. به نظرم اين رفت و آمد آنقدر بوده و احتمالا آنقدر ناخوش آيند كه هيچ ذوقي از خانواده ديده نمي شد.
خانواده گلستاني دو شهيد داده بودند به اسم هاي عبدالرحيم و قدرت الله. عكس هايشان روي ديوار بود. يكي در 19 سالگي شهيد شده بود و ديگري در 16 سالگي.
¤ چند دقيقه بعد محافظي پيرمرد و پيرزن (پدر و مادر شهدا) را كنار كشيد و گفت: ما به شما گفتيم آقاي زريبافان مياد ولي واقعيت اينه كه آقاي خامنه اي الان توي مسير خانه شماست.
جمله محافظ تمام شده و نشده پيرزن پقي زد زير گريه و پر چادر را كشيد روي صورتش. پدر شهيد كه گوش هايش سنگين بود كمي طول كشيد حرف را بشنود و بعد بفهمد.
¤ پيرزن مي گفت: به دلم برات شده بود آمدن رهبر. داماد خانواده هم مي گفت مادر شهدا از اين كه به برنامه ديدار خانواده هاي شهدا دعوت نشده بود، ناراحت بوده.
¤ از بيسيم محافظ ها كدهايي به عدد گفته شد و به چند دقيقه نكشيد كه رهبر با لبخند وارد شد. مادر شهدا جلوتر از همه رفت براي خوش آمدگويي به رهبر، پدر شهدا هم معانقه كرد. مادر و خواهر شهدا به گريه افتادند حسابي. دامادها و برادر شهيد هم همين طور. مادر با مشت، آرام به سينه اش مي زد و مي گفت: اي خدا به مراد دلم رسيدم... خوش آمديد... خانه مان را روشن كرديد.
¤ رهبر زود نشست تا بقيه هم بنشينند. رهبر گفت: خدا شهداي شما را با پيامبر اكرم(ص) محشور كند...
دو تا دختر كوچك (خواهرزاده هاي شهيد) از روي كنجكاوي جلو آمدند. رهبر حرفش را قطع كرد و گفت: بياييد اينجا ببينم دخترها. و اسمشان را پرسيد كه فاطمه بود يكي و ديگري مونا و رهبر هر دوشان را بوسيد و يكي از دخترها به حرف مادرش دست رهبر را.
¤ مادر شهدا آرام داشت زمزمه مي كرد. رهبر از شهدا پرسيد، از سن و سال و اسم و نحوه و زمان شهادت.
¤ پدر شهيد هم تعريف كرد كه پسر بزرگش تركش خمپاره به پهلويش خورده و اسير. با كاميوني برده اندش تا كركوك در حالي كه به اسرا آب نداده بودند و وقتي رسيده اند به كركوك پسرش شهيد شده. (همه اينها از قول يكي ديگر از اسرا تعريف كرد) گفت كه پسرش را همانجا دفن كرده اند و صليب سرخ هم تاييد كرده شهادتش را. ولي آن ها منتظر مانده اند 18 سال تا بالاخره جسد را بعد از سرنگوني صدام گرفته اند.
¤ پدر به گريه افتاد كه پسرم مثل ياران امام حسين(عليه السلام) تشنه شهيد شد.
¤ پسر دوم 13 ساله بوده و شهيد زين الدين موافق رفتنش به جبهه نبوده است. پدر شهدا گفت: به پسر دومم گفتم بمان مواظب خواهرهايت باش. جوابم داد يك تير هم يك تير است و ديگر خودمان به آقاي زين الدين گفتيم ببردش. 13 ساله بود رفت، 16 ساله بود شهيد شد.
¤ رهبر كه تا آن موقع فقط گوش مي كرد به حرف هاي پدر و مادر شهدا، گفت: اگر شهداي شما نبودند بعثي ها تا همين قم و تهران مي آمدند. آمريكايي ها مگر نيستند كه عراقي ها و افغان ها را مي كشند؟ خوي اشغالگري همين است. بعد خواست تا اعضاي خانواده را معرفي كنند.
¤ بعد از معرفي، رهبر قرآن خواستند و در صفحه اولش مثل هميشه چيزي به دست خط خودشان نوشتند و دادند به پدر شهيد.
¤ همان خواهرزاده 13-14 ساله شهيد با گريه از رهبر خواست چفيه اش را بدهد و گرفت چفيه را. رهبر گفت كيف سياه را بدهيد. اين همان كيفي است كه رهبر از آن به خانواده شهدا هديه مي دهد. اول به مادر شهيد، بعد خواهر و خواهرزاده. و اين رويه ايشان است كه اول به خانم ها هديه شان را مي دهد.
وقتي بيت آيت الله سيستاني چفيه آقا را با خود مي برند
¤ جلسات علمايي بعد از نماز كه اصطلاحا «گعده هاي طلبگي» گفته مي شود به قدري سنگين و پرحاشيه است كه چند نفر حاضر براي ثبت آنها جا مي مانند، بخصوص كه برخي از آنها جوان تهراني باشند و هرچقدر هم پز حرفه اي بودن را بدهند در اين يك مورد كم مي آورند.
¤ دو ساعت زمان خوبي است براي گعده طلبگي بين رهبر و علماي حوزه. از احوالپرسي گرفته تا پرس وجو از درس و بحث و تاليفات. عده اي كتاب تازه خود را هديه مي دهند و برخي از وضع تدريس خود مي گويند. برخي ديگر هم كه ديگر كهولت سن اجازه تدريس و تاليف نمي دهد با رهبر از گذشته خود صحبت مي كنند.
¤ ساعتي از جلسه كه مي گذرد به ذهن خطور مي كند كه اصلا اين ديدار رهبر بود با ديگران يا آيت الله سيدعلي خامنه اي با دوستان قديمي خود؟ رهبري به قدري با علما به احترام و تكريم برخورد مي كند كه فراموش مي كنيم آن كه در راس نشسته رهبر است.
¤ ديدار بسيار خودماني و صميمي برخي از علما و مراجع با رهبري مورد توجه همه حاضران است. آيت الله جوادي آملي كنار رهبري مي نشيند و چند جمله اي رد و بدل مي شود و تبسم خنده گونه آيت الله جوادي نظر همه را جلب مي كند. دوستان خبرنگار بيشتر از همه كنجكاو مي شوند كه چه جملاتي بين رهبر و آيت الله جوادي رد و بدل شد؟
¤ برخي از بزرگان كه چهره رسانه اي هم ندارند، به ديدار رهبري مي آيند. همكاران حاضر از گرم گرفتن رهبري متوجه جايگاه افراد مي شوند و از ديگران به آرامي و اشاره مي پرسند: «ايشان كي بودند؟» با خودم فكر مي كردم كاش نرم افزاري تهيه مي كرديم كه با گرفتن تصاوير افراد به هنگام ورود، بلافاصله بيوگرافي آنها را مي داد تا همكاران ژورناليست و بقيه اين گونه كم نياورند.
¤ حجت الاسلام والمسلمين سيدجواد شهرستاني- داماد و رئيس دفتر آيت الله العظمي سيستاني- با دو پسر نوجوانش خدمت رهبري مي رسند، پدر، فرزندان خود را كه معرفي مي كند همه به ذهن شان مي رسد كه اين دو نوه آيت الله العظمي سيستاني هم هستند. يكي از آنها كه زرنگ تر است چفيه رهبري را مي گيرد. اين ماجراي گرفتن چفيه رهبري به دانشجوها و بسيجي ها خلاصه نمي شود. بيت آيت الله العظمي سيستاني هم چفيه آقا را با خود مي برند.
¤ بعد از ده سال، رهبري به قم آمده اند و طلاب جوان در حسرت يك برنامه عمامه گذاري. اين وسط نوه مرحوم آيت الله شهيد سعيدي از پارتي پدر استفاده مي كند و عمامه مشكي به دست مي رود پيش رهبر و ايشان هم با دعا و تفقدي، نوه شهيد سعيدي را معمم مي كنند. هزاران طلبه جوان مانده اند با حسرتشان.
مرد طراز اول عقيده و سياست در جهان
¤ امام جمعه اهل سنت صيداي لبنان گفت: رهبر بزرگوار ايران، دانشمندي حكيم و صبور و مرد طراز اول عقيده و سياست در جهان هستند.
شيخ ماهر حمود از روحانيون سرشناس لبنان در مصاحبه تلفني با مركز خبر حوزه، با اشاره به توانمندي رهبر معظم انقلاب در عبور از بحرانها ابراز داشت: افكار امام خامنه اي از مرزهاي ايران فراتر رفته و ايشان محبوب آزادي خواهان جهان هستند.
وي خاطرنشان كرد: صهيونيست ها از نفوذ انديشه و شخصيت رهبر ايران به هراس افتاده اند و اين نفوذ فكري در سران هيچ يك از كشورها ديده نمي شود.
¤ همچنين آيت الله حسين نوري همداني روز پنجشنبه در ديدار با مديران دانشگاه علوم پزشكي قم با اشاره به اينكه نظام اسلامي در ايران يك نظام ولايي به تمام معنا است، گفت: ركن اين حكومت، وجود پرخير و بركت حضرت آيت الله خامنه اي رهبر فرزانه انقلاب است.

 



رئيس هيئت مديره و مديركل فرودگاه هاي كشور خبر داد
آغاز اعزام زائران ايراني به سرزمين وحي از 17 فرودگاه كشور

رئيس هيئت مديره و مديركل فرودگاه هاي كشور از آغاز انتقال زائران ايراني بيت الله الحرام از 17 فرودگاه كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر «محسن اسماعيلي» بعدازظهر پنجشنبه در حاشيه مراسم توديع و معارفه مديران كل فرودگاه هاي استان بوشهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال يك هزار ميليارد ريال براي 40 پروژه عمراني در فرودگاه هاي سراسر كشور هزينه مي شود كه بسياري از اين پروژه ها در سال جاري و تعدادي نيز در اوايل سال آينده به بهره برداري خواهند رسيد.
وي با بيان اين كه اعزام زائران خانه خدا از 17 فرودگاه كشور انجام مي شود تصريح كرد: انتقال زائران ايراني بيت الله الحرام از عصر پنجشنبه آغاز شده است.
اسماعيلي در ارتباط با اعزام حجاج به عربستان سعودي گفت: امسال اعزام بيش از 103هزار زائر خانه خدا از طريق 306 پرواز و از طريق شركت هاي هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران، عربستان سعودي و ماهان صورت مي گيرد.

 



وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح: ايران در توليد محصولات دفاعي دريايي به خودكفايي رسيده است

رشت- خبرنگار كيهان:
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از اختصاص بيش از يك ميليارد دلار اعتبار از محل صندوق ذخيره ارزي براي حمايت از صنايع دريايي در كشور خبر داد.
سرتيپ «احمد وحيدي» در دوازدهمين همايش «صنايع دريايي» كشور كه با حضور فرمانده نيروي دريايي ارتش و جمعي از مسئولان كشوري و استان گيلان در زيباكنار رشت برگزار شد، استفاده مطلوب از دريا را نماد توسعه و اقتدار هر كشوري دانست.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در گفت وگو با ايسنا گفت: در حوزه دريا در بخش دفاعي هيچ محصول تمام شده اي از خارج كشور وارد ايران نمي شود.
وي با اشاره به اهميت ژئوپلتيك درياي خزر گفت: آنطور كه شايسته اين درياست از آن استفاده نشده و از لحاظ ناوگان دريايي توسعه لازم صورت نگرفته است.
سرتيپ وحيدي ادامه داد: ما در كشتي سازي نبايد ظرفيت هاي موجود را ناديده بگيريم. در سال جاري اقدامات مناسبي در ارتباط با ساخت شناورهاي پرنده و زيردريايي ها انجام داده ايم و همچنين در زمينه ساخت ناوچه رشد خوبي را شاهد بوده ايم.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح تصريح كرد: در حوزه دريا در بحث دفاعي هيچ محصول تمام شده اي از خارج وارد ايران نمي شود و ما به مرز خودكفايي رسيده ايم.
وي در پايان گفت: ما كشوري هستيم كه داراي منابع مالي خوبي هستيم و اگر روي موضوعي تمركز داشته باشيم، مي توانيم پيشگام و پيشرو باشيم و شاهد توسعه در آن زمينه باشيم.

 



كارگزار اسلام آباد در تهران كمك نقدي 100 ميليون دلاري ايران به سيل زدگان پاكستان

كارگزار كشور پاكستان در ايران گفت: دولت ايران 100 ميليون دلار كمك نقدي و 5 هزار تن بسته غذايي و بهداشتي به سيل زدگان پاكستان ارسال كرده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز در سومين كنفرانس مقاوم سازي، امان رشيد با اشاره به آسيب هاي ناشي از سيل اخير در پاكستان گفت: چنين حادثه اي با اين ميزان تلفات و آسيب براي نخستين بار در تاريخ اين كشور اتفاق افتاده و تاكنون 2 ميليون نفر كشته و زخمي داشته است.رشيد تصريح كرد: كوچك و غير مستحكم بودن خانه ها در اغلب كشورهاي در حال توسعه سبب شده كه ميزان مرگ و مير در اين مناطق بالا باشد.
وي در رابطه با همكاري هاي ايران و پاكستان در زمينه تكنولوژي پل و شريان هاي حياتي گفت: در زمينه پل سازي همكاري منسجمي وجود ندارد و عمده فعاليت هاي مقاوم سازي كه به صورت مشترك انجام يافته در زمينه لوله هاي گاز و مجاري مدفون است.

 



حاجي بابايي: كارت طلايي به كاركنان قراردادي آموزش و پرورش هم اعطا مي شود

وزير آموزش و پرورش با اشاره به اهميت توسعه كارت طلايي در ميان كاركنان آموزش و پرورش از اعطاي كارت طلايي به كاركنان قراردادي آموزش و پرورش خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، حميدرضا حاجي بابايي شامگاه پنج شنبه در حاشيه مراسم نيروهاي قرارداد معين در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به مزاياي كارت طلايي در برطرف شدن مشكلات درماني فرهنگيان، وزارت آموزش و پرورش به دنبال اجراي اين طرح در ميان كاركنان اين سازمان بود كه اميدواريم با رفع موانع قانوني تمام پرسنل قراردادي نيز از مزاياي اين طرح نيز بهره مند شوند.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اين كه پرسنل قراردادي نيز بخشي از پرسنل و كاركنان آموزش و پرورش هستند، خاطرنشان كرد: با استفاده از طرح كارت طلايي نياز به پرداخت در هيچ يك از مراحل درماني نيست و تمام مبالغ هزينه شده در ارتباط با هزينه هاي درمان از طريق بيمه پرداخت مي شود.
وي در ارتباط با مزاياي طرح بيمه طلايي افزود: در راستاي اجراي طرح كارت طلايي، فرهنگيان مي توانند از مزاياي درماني اين طرح استفاده كنند كه از جمله آن مي توان به رفع نيازهاي جراحي، درمان هاي كلينيكي و پاراكلينيكي، استفاده از پروتز و خدمات دندانپزشكي تا مبلغ 200 هزار تومان اشاره داشت.

 



مشاورحقوقي رئيس جمهور: دانشگاه ها مباني نظري ولايت فقيه را تبيين كنند

مشاور حقوقي رئيس جمهوري در مورد نقش دانشگاه ها در تبيين ولايت فقيه گفت: دانشگاه ها مي توانند مباني نظري ولايت فقيه را به خوبي تبيين كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، غلامحسين الهام صبح ديروز در جمع دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد در مورد شناخت مباني ولايت فقيه سخن گفت و اظهار داشت: خيلي از رشته هاي موجود در دانشگاه ها همچون حقوق، علوم سياسي و جامعه شناسي با اين موضوع در ارتباط هستند.
وي افزود: اگر بحث هاي اصلاح نظام آموزشي در اين رشته ها براساس نرم افزار دروني فرهنگ اسلامي و بومي با توليد علم و نهضت نرم افزاري صورت بگيرد، مهم ترين خدمت را براي گسترش مباني نظري دارد.
مشاور حقوقي رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه روز به روز نفوذ و پذيرش ولي امر مسلمين حضرت آيت الله خامنه اي بيشتر مي شود، خاطر نشان كرد: آنهايي كه نمي خواهند اين واقعيت را قبول كنند مشكل ديگري است اما اين پذيرش خود دليل مقبوليت است.
وي همچنين به فتنه سال گذشته اشاره كرد و گفت: اگر در فتنه سال 88 آن اعتبار، مقبوليت و پذيرش رهبري نبود يك چنين جنگ احزابي كه همه قدرت هاي بيروني آن را حمايت مي كردند قابل مديريت نبود.
الهام با اشاره به مصاحبه ميرحسين موسوي با مجله تايم افزود: در اين مصاحبه اي كه ميرحسين آن را تكذيب هم نكرد گفته بود كه اگر در انتخابات پيروز شوم به سراغ رهبري مي روم و قال قضيه را مي كنم و اينها كه اين حرف ها را مي زنند نشان دادند كه قدرت نظام را در آنجا مي بينند و اين در حالي است كه قدرت نظام در دل مردم است.
مشاور حقوقي رئيس جمهور بيان داشت: اينان امتداد قدرت بين مردم و رهبري را لمس كرده اند و حالا مي خواهند رهبري را كنار بزنند كه در اين راستا با اقدام هايي همچون جعل نامه و انتشار آن در بعضي از سايت ها و ادعاي توهم آميز فاصله مرجعيت و رهبري را مطرح كردند و درصدد اين موضوع هستند كه اين جايگاه را بشكنند.
وي گفت: اين ها متوجه شده اند كه ظرفيت بقاي نظام يعني پيوند مردم و حكومت در گرو اعتماد به رهبري است و مي گويند اين اعتقاد به رهبري بايد شكسته شود.

 



عليرضا افتخاري: خوشحالم كه خود را نباختم

استاد عليرضا افتخاري گفت: خوشحالم در حوادثي كه در چند وقت گذشته براي من و خانواده ام به وجود آمد، خود را نباختم و آنچه شامل حال من شد، لطف الهي بود.
به گزارش فارس از اصفهان، پنج شنبه شب در حاشيه سيزدهمين جشنواره شهيد رجايي، به طور ويژه از استاد عليرضا افتخاري تجليل شد.
استاندار اصفهان طي سخنان كوتاهي با اشاره به اينكه از هنرمند متعهد و يگانه اصفهان تجليل مي كنيم، گفت: استاد عليرضا افتخاري چهره ماندگار موسيقي استان اصفهان است.
عليرضا ذاكر اصفهاني افزود: به اين سبب از استاد افتخاري تجليل مي كنيم كه به صداي او آشناييم، به آن علاقه داريم و به او افتخار مي كنيم.
عليرضا افتخاري نيز كه چهار تصنيف براي حاضران در جشنواره اجرا كرد و با استقبال فراوان حضار روبه رو شد، گفت: استادم هميشه به من تذكر مي داد مقام آسماني سكوت را حس كن و من آن را در خدمت به بزرگان حس كردم.
وي افزود: خوشحالم در حوادثي كه در چند وقت گذشته براي من و خانواده ام به وجود آمد، خود را نباختم و آنچه شامل حال من شد لطف الهي بود.
لازم به ذكر است از سوي استاندار اصفهان يك قاب قلم زني و يك لوح تقدير كه با هنر لايه چيني تزيين شده بود به عليرضا افتخاري اهدا شد.
گفتني است جشنواره شيخ بهايي كه هر ساله براي تجليل از كاركنان، مديران، بازنشستگان و دستگاه هاي برتر هر استان برگزار مي شود، امسال با حضور قشرهاي مختلف كاركنان، مديران و مقامات ارشد استان در تالار شيخ بهايي دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شد.

 



امام جمعه قم: مردم قم تا آخرين گام مدافع نظام اسلامي و ولايت هستند

امام جمعه قم گفت: مردم ولايي قم با استقبال بي نظير از رهبر معظم انقلاب اسلامي به دشمنان اسلام و انقلاب اعلام كردند كه تا آخرين لحظه حامي و مدافع انقلاب و ولايت هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيت الله سيدهاشم حسيني بوشهري ديروز در خطبه هاي نمازجمعه شهر مقدس قم در سخناني اظهار داشت: شكر نعمت هاي الهي از تأكيدات مكتب والاي اسلام بوده و همواره به عنوان يكي از ارزش هاي ديني و اخلاقي مطرح شده است.
وي خاطرنشان كرد: از بزرگ ترين نعمت هاي الهي كه در عصر غيبت حضرت ولي عصر(عج) نصيب مردم ايران و بلكه جهان شده است، نعمت وجود رهبر معظم انقلاب اسلامي است و اين مهم جاي شكر بسيار دارد.
حسيني بوشهري گفت: در سايه وجود رهبر معظم انقلاب و نايب بر حق امام زمان(عج) نصرت و عنايت خداوند نصيب ما شده و دشمنان اسلام و انقلاب را مأيوس ساخته است و امروز آحاد مردم بايد شكرگزار نعمت رهبري باشند.
وي با اشاره به سفر رهبر فرزانه انقلاب به استان قم و استقبال پرشور و باشكوه قمي ها از ولي امر مسلمين تصريح كرد: مردم در روز استقبال از رهبر و مقتداي خويش سر از پا نشناخته و اشك هاي شوق خود را نثار قدوم ايشان كردند و همگان معناي «سلام علي اهل قم» را به خوبي درك كردند.
امام جمعه قم گفت: اين حضور عاشقانه و باشكوه حماسه هاي 15خرداد و 19 دي را در اذهان تداعي كرده و به همه جهانيان به اثبات رساند كه شهر قم شهر خون و قيام است. وي تأكيد كرد: مردم ولايي قم با استقبال بي نظير از رهبر معظم انقلاب اسلامي به دشمنان اسلام و انقلاب اعلام كردند كه تا آخرين لحظه حامي و مدافع انقلاب و ولايت هستند.
حسيني بوشهري حضور اقشار مختلف مردم قم در مراسم استقبال از رهبر انقلاب را مورد توجه قرار داد و گفت: برخلاف نظرها و تحليل هاي دشمنان نسل سومي هاي انقلاب حضور چشمگير در استقبال از مقام معظم رهبري داشتند و اين مهم دشمنان را مايوس كرد.

 



وزير نيرو: 70 سد تا پايان دولت دهم به بهره برداري مي رسد

دهلران- خبرنگار كيهان:
وزير نيرو گفت: تا پايان دولت دهم 70 سد در حال احداث، به بهره برداري مي رسد.
«مجيد نامجو» در مراسم كلنگ زني سد «ميمه» شهرستان دهلران با بيان اين مطلب افزود: اكنون ايران مقام پنجم سدسازي در جهان را دارد و سياست ما بر اين است كه با ساخت سدها و بندها منابع آبي كشور را حفظ كنيم.
وزير نيرو با اشاره به برخي مشكلات ميان مسئولان و كشاورزان در خصوص برداشت آب از سدها گفت: در نظر داريم مديريت سدها را به كشاورزان واگذار كنيم تا آنان بتوانند با مديريت صحيح آب مورد نياز خود را تامين كنند.
از سوي ديگر خبرگزاري فارس از ايلام گزارش داد «مجيد نامجو» پنجشنبه در جريان بازديد از سد در حال احداث سيمره گفت: 100 طرح بزرگ آبي در سطح كشور در دست ساخت است كه اين طرح ها در قالب سدهاي برقي و آبي هستند.
وي ادامه داد: با بهره برداري از تنها 70 طرح آبي 10ميليارد متر مكعب به حجم ذخيره آب كشور افزوده مي شود.
اين مسئول اضافه كرد: با احتساب حجم ذخيره آبي سدهاي كشور كه 40 ميليارد مترمكعب است مجموع آب ذخيره شده در كشور به 50 ميليارد مترمكعب افزايش مي يابد.
نامجو تصريح كرد: در سال جاري برنامه هاي ويژه اي در دست وزارت نيرو است كه افتتاح كارون سه و چهار از جمله اين طرح هاست.
وزير نيرو گفت: با افتتاح اين پروژه تحول بزرگي در حوزه سدسازي در كشور ايجاد مي شود.
وي ادامه داد: پروژه كارون 4 توسط نيروهاي بومي و متخصص ايراني ايجاد شده كه گوشه اي از توان نيروي انساني متخصص كشور است.وزير نيرو تصريح كرد: با بهره برداري از پروژه كارون چهار، جشن ملي سدسازي بومي را در كشور برگزار مي كنيم.
قرار است رئيس جمهور نيز در اين جشن شركت كند.

 



اخبار ادبي و هنري

اظهارنظر جديد سجادپور از جشن خانه سينما:
برخي به دستمال آلوده بيگانگان تبديل شده اند
مديركل نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي وزارت ارشاد در تازه ترين اظهارنظر خود درباره دوره اخير جشن خانه سينما گفت: ما حس كرديم اگر آن اتفاقي كه در جشن خانه سينما افتاد، بخواهد همين طور مكرر رخ بدهد و ما جلويش سكوت كنيم، آن وقت سينماي ايران با يك بحران جدي مواجه خواهد شد كه ديگر نمي شود جمعش كرد.
سيدعليرضا سجادپور در گفت وگو با ماهنامه «24» با اشاره به اين كه نام بردن از برخي افراد در جشن ياد شده مشكل ما نيست، تصريح نمود: برخي از موضوعها، موضوعهاي حساسي هستند كه اگر عموميت پيدا كنند سينما دچار شرايط بدي مي شود. اگر اين رسانه عام نبود و اگر من ابا نداشتم از اين كار، نام افراد كثيفي را كه دستمال آلوده بيگانگان هستند و خيانت به ملتشان مي كنند و در آن جشن به نيكي ازشان ياد شد و آرزو شد كه بر گردند، الان مي آوردم.
هشدار نسبت به غلبه آراي غيرمنطبق با اسلام در ادبيات
احمد شاكري گفت: كه هنوز كتاب هاي اصلي ما نوشته هاي كساني است كه آراي آنان چندان مطابقتي با معيارهاي معرفتي- اسلامي ما ندارند.
اين نويسنده در آستانه برگزاري سيزدهمين جشنواره دو سالانه كتاب دفاع مقدس تصريح كرد: وظيفه جشنواره كتاب سال دفاع مقدس بسط معارف ديني و حراست از ملاك هاي ادبي است.
شاكري كه تحقيقي درباره «ادبيات سياه جنگ» را در دست تاليف دارد، همچنين گفت: هنوز كتاب هاي اصلي ما نوشته هاي كساني است كه آراي آنان چندان مطابقتي با معيارهاي معرفتي - اسلامي ما ندارند، و اين وظيفه نهادهايي چون بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس است كه آثار نظري متقن و صحيحي در اين رابطه توليد و عرضه كنند.
نويسنده «انجمن مخفي» يادآور شد: ما در جايزه كتاب سال دفاع مقدس نيازمند داوراني هستيم كه به لحاظ مذهبي و ادبي نماينده تفكر ايراني باشند، در غير اين صورت اين جشنواره تبديل به مقوله اي سفارشي و قراردادي مي شود و مخاطبان فراگير خود را از دست مي دهد.
نمايشگاه آثار خوشنويسي در حمايت از سيل زدگان پاكستان
نمايشگاه خوشنويسي خط مهرباني با همكاري سازمان بسيج هنرمندان و همت استادان و هنرمندان خوشنويس كشور در حمايت از سيل زدگان پاكستان برگزار مي شود.
اين نمايشگاه با حضور آثار استادان و هنرمندان خوشنويس كشور سوم تا يازدهم آبان برگزار مي شود.
مستند زندگي مصطفي خميني در سيما
مستند «فرزند انقلاب» به مناسبت سالگرد شهادت آيت الله سيدمصطفي خميني از شبكه چهار سيما پخش مي شود.اين مستند كاري از گروه سياسي شبكه چهار سيما است كه به بررسي ابعاد سياسي و علمي شهيد آيت الله سيدمصطفي خميني مي پردازد.
ويژه برنامه «فرزند انقلاب» همزمان با فرا رسيدن سالگرد شهادت آيت الله سيدمصطفي خميني امروز شنبه اول آبان ساعت 10:17 از شبكه چهار سيما پخش خواهد شد.

 



آيت الله مكارم شيرازي: ايران قرباني تروريسم است ، غرب دروغ مي گويد

آيت الله مكارم شيرازي در ديدار با سفير آلمان گفت: رسانه هاي غربي دروغ مي گويند ما خود قرباني تروريسم هستيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم اين مرجع تقليد در ديدار جمعي از نمايندگان مجلس، مديركل فرهنگ وزارت خارجه و سفير آلمان در ايران افزود: بسيارند كساني كه از كشورهاي غربي به ايران مي آيند و مي گويند ايراني كه ما ديديم با ايراني كه در رسانه ها تبليغ مي كنند، بسيار متفاوت بود و اين دليل بر اين مي شود كه اين ملاقات ها بايد مستمر بوده و ادامه يابد.
آيت الله مكارم شيرازي به سؤال يكي از اعضاي هيئت آلماني در مورد مشكلات پس از انتخابات ايران و نحوه آرام شدن كشور پس از اين مدت اشاره كرد و گفت: دو نكته در اين مورد از اهميت بالايي برخوردار است، اول اينكه در دنياي امروز اخبار به صورت صحيح و واقعي منتقل نمي شود و گاهي گرايش هاي سياسي سبب مي شود يك خبر كوچك بسيار بزرگنمايي شده و گاهي يك خبر ارزشمند بي ارزش تلقي مي شود.
وي اضافه كرد: به همين دليل ما براي اطلاع از وضع دنيا ناچاريم رسانه هاي متضاد را گوش كنيم تا بتوانيم از مجموع آنها به بخشي از واقعيت دست پيدا كنيم.
وي تصريح كرد: مرتبا در رسانه هاي غربي، ايران به عنوان كشور حامي تروريست معرفي مي شود در حالي كه ما خودمان قرباني تروريست شده ايم و از آن متنفريم و هر كجا تروريست باشد با آنها مخالفت مي كنيم.
آيت الله مكارم شيرازي با اشاره به فعاليت هاي تروريستي وهابيون بيان داشت: ما دائما با وهابي هاي تندرو مشغول مبارزه هستيم و نبايد اجازه بدهيم كه اسلام را بدنام كنند زيرا اسلام دين خشونت و ترور نيست.
وي با اشاره به مشكلات پس از انتخابات در ايران، گفت: آنچه در مقياس واقعي ديديم شبيه اختلافاتي بود كه در انتخابات بسياري از كشورها واقع مي شود و امروز ما آرامش خوبي را در مملكت مشاهده مي كنيم.
استاد حوزه علميه قم با اشاره به استقبال عظيم مردم قم از رهبر معظم انقلاب افزود: اگر استقبالي كه از رهبر معظم انقلاب در قم شد را ديده باشيد به خوبي مي فهميد كه تمام گروهها به استقبال آمده بودند و همه احساس مي كردند با هم متحد و متفقند.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14