(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 17 فروردین 1390- شماره 19894

بازتاب سخنان نوروزي رهبر انقلاب در رسانه هاي خارجي
پيام رئيس جمهور به مناسبت آغاز سال 90
پشت پرده جنجال درباره بازرسي از محموله هاي ايراني چيست؟
ادعا بدون سند
مي توان مقابل آمريكا ايستاد و پيشرفت كرد



بازتاب سخنان نوروزي رهبر انقلاب در رسانه هاي خارجي

پيام نوروزي و سخنان ولي امر مسلمين جهان در آغاز سال جديد، مورد توجه رسانه هاي خارجي قرارگرفت.
¤ پيام نوروزي
خبرگزاري «رويترز» با پوشش پيام نوروزي رهبر انقلاب نوشت: «آيت الله علي خامنه اي، سال جديد ايرانيان را تبريك گفت و با اشاره به حوادث خاورميانه ابراز اميدواري كرد كه خداوند شرايط را براي مردم بحرين، يمن و ليبي آسان كند و دشمنان را به عقوبت برساند.»
رويترز به بخشي از سخنان رهبر انقلاب درباره تحريم ها بر ضد ايران اشاره و تصريح كرد: «آيت الله خامنه اي سال جديد را سال جهاد اقتصادي ناميد تا اقدامات دشمنان ايران در زمينه اقتصادي از بين برود.»
روزنامه مصري «الشروق» هم از قول رهبر انقلاب نوشت: «حوادث منطقه، شيريني عيد را سلب كرده است و مانع آن مي شود كه انسان، شادي و سرور را به شكل كامل احساس كند.»
الشروق ادامه داد: «آيت الله خامنه اي كه طبق قانون اساسي، حرف نهايي را در ايران مي زند، براي گشايش امور براي مردم منطقه دعا كرد.»
روزنامه «دارالحياه » چاپ عربستان نيز تأكيد رهبر انقلاب بر جهاد اقتصادي را تيتر كرد اما سعي داشت با آوردن مطالبي چون سخنان اوباما بر ضد ايران و برخي اخبار حاشيه اي، به نوعي سخنان رهبر انقلاب را تحت تأثير قرار دهد.
پايگاه «مصراوي» هم نوشت: «رهبر جمهوري اسلامي ايران در پيامي تلويزيوني به مناسبت عيد نوروز از انقلابيون در كشورهاي اسلامي حمايت كرد.»
مصراوي افزود: «رهبر ايران در پيام خود تأكيد كرد كه هدف دشمنان از تحريم ها بر ضد ايران، ايجاد ضربه به پيشرفت و جلوگيري از حركت شتابنده ملت بود اما آرزوي آن ها تحقق نيافت.»
اين پايگاه همچنين ابراز داشت كه آيت الله خامنه اي از طرح هدفمندي يارانه ها كه دولت احمدي نژاد به اجرا گذاشته است، حمايت كرد و گفت كه اين امر، گامي مهم در عرصه اصلاح اقتصادي است.
¤سخنان رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوي
و اما سخنان ولي امر مسلمين جهان در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي ثامن الحجج(ع) در مشهد مقدس نيز در رسانه هاي منطقه و جهان بازتاب داشت كه رسانه ها به طور خاص، تحليل ايشان درباره حوادث منطقه و ادعاي رئيس جمهور آمريكا در حمايت از مردم ايران را منعكس كردند.
روزنامه «الرأي» چاپ اردن در اين باره از قول رهبر انقلاب نوشت: «اوباما در ادعاي خود مبني بر حمايت از مردم ايران دروغ مي گويد و شكست هاي واشنگتن در منطقه ادامه خواهد يافت.»
اين روزنامه همچنين به سخنان رهبر انقلاب در حمايت ايران از جنبش هاي انقلابي در منطقه كه شعار اسلام و آزادي سرمي دهند، اشاره كرد و ادامه داد: «رهبر ايران اعلام كرد كه در حمايت خود از انقلاب هاي مردمي در منطقه، به شيعي يا سني بودن آن ها كاري ندارد.»
هشدار رهبر انقلاب درباره تلاش آمريكا براي بهره برداري از انقلاب هاي منطقه، از ديگر نكاتي بود كه مورد توجه اين روزنامه اردني قرارگرفت.
«سي ان ان عربي» در خصوص سخنان رهبر انقلاب در مشهد مقدس گزارش داد: رهبر ايران در سخنان خود، انتقادات تند و مستقيمي را متوجه عربستان سعودي نمود و آن ها را به دخالت نظامي در بحرين متهم كرد و اظهار داشت كه دخالت نظامي سعودي ها اشتباه بزرگي است.»
سي ان ان همچنين با استفاده از تعبيري كنايه آميز گفت: «رهبر ايران سعي كرد تا جنبه قومي و مذهبي در حركات مخالفان بحريني را منتفي بداند.» اين رسانه آمريكايي بدون توجه به حضور اهل سنت در حركت هاي اعتراضي به آل خليفه در بحرين، تلاش كرد اين اعتراضات را مختص شيعيان وانمود كند و ادامه داد: «رهبر ايران تأكيد كرد كه حمايت كشورش از شيعيان بحرين به دليل مسائل مذهبي نيست.»

 



پيام رئيس جمهور به مناسبت آغاز سال 90

رئيس جمهور با صدور پيامي به مناسبت سال جديد برنامه دولت را براي سال 1390 تشريح كرد. متن كامل اين پيام چنين است.
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام و درود خدا بر پيامبر گرامي اسلام و اهل بيت طاهرين و ياران برگزيده اش.« اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر و اجعلنا من خير اعوانه و انصاره و المستشهدين بين يديه»
يكبار ديگر بهار پررمز و راز و پر از اسرار فرا رسيد. بهار طبيعت جلوه اي از جلوه هاي بي مثال خداوندي است.در زمستان طبيعت به ظاهر حيات و زندگي دارد وليكن فرصت بروز استعدادها و ثمردهي را در اختيار ندارد.اعتدال هوا، نسيم بهاري و باران فرصت شكوفايي را در اختيار طبيعت قرار مي دهد. حقيقت طبيعت زيبايي، طراوت و ثمر بخشي است و بهار اين امكان را در اختيار طبيعت قرار مي دهد.انسان هم زمستان و بهار دارد. حقيقت انسان، شكوفايي استعدادهاي الهي، طراوت و زيبايي است. علم، حلم، حكمت، رافت، عشق، قدرت ، جمال و كمال جلوه هاي انسان شكوفا شده هستند.
بهار انسان و شكوفايي او در قرب الهي و مسير كمالي او نهفته است و حركت كمالي فقط و فقط از طرق حبل الله، حلقه واسط بين زمين و آسمان امكان پذير است. انسان زمستاني به ظاهر انسان است ولي منجمد و بي ثمر است. جامعه بشري هم زمستان و بهار دارد.
بشريت تا امروز در زمستان
به سر برده است. هنوز حقيقت انسان شكوفا نشده است. بهار شكوفايي انسان استقرار يگانه پرستي و عدالت در جهان است كه به دست موعود الهي امام عصر (عج) بر پا خواهد شد.
امام، روح حاكم بر هستي است و شكوفايي و زندگي حقيقي در پيوند با او و همراهي با اوست او بهار انسانيت است. اگر اميد به بهار واقعي در سايه حاكميت نهايي عدالت به دست صالحان و مصلح كل نبود اين دنيا ارزش زيستن نداشت.
يك سال از عمر ما گذشت،
به طور معمول و طبيعي همه بايد محزون و ناراحت باشند. اما
مي بينيم همه سرخوش و خوشحال و سرمست هستند، چرا؟ به نظرم علت آن است كه همه ما در اعماق وجودمان و در فطرت خودمان باور داريم كه بهار حقيقي انسان در راه است و با گذشت يك سال، يك سال ما ره آن بهار واقعي نزديك تر شده ايم.
زمستان بشريت رو به پايان است و عطر و نسيم بهاري در هوا پيچيده است. عصر، عصر ظهور است و رمز و راز ماندگاري و نشاط و آگاهي روز افزون ملت ايران، ايمان به اين حقيقت و اميد فراوان به تحقق حاكميت امام در جهان است. نوروز و آمدن بهار را به همه ملت ايران و همه ايرانيان سرفراز و سرزنده در هر كجاي عالم كه هستند و به خصوص خانواده معظم شهيدان، جانبازان، آزادگان و ايثارگران صميمانه تبريك عرض مي كنم.
نوروز در حال جهاني شدن است. يك تبريك ويژه دارم به ملت هاي تاجيكستان، افغانستان، تركمنستان، آذربايجان، تركيه، گرجستان، ازبكستان، قرقيزستان، هندوستان، پاكستان، عراق، حاشيه خليج فارس، بخش هايي از روسيه و چين و همه كساني كه نوروز را جشن مي گيرند.
سال 88، سالي سرشار از عزت و سرافرازي و پيروزي هاي بزرگ براي يك ملت بزرگ بود. يك انتخابات عظيم با حضور بي نظير و حماسي ملت آگاه كه همه مناسبات يك سويه عالم را به چالش كشيد و شكوه و عظمت و درستي راه ملت را در جهان تثبيت كرد، در سال 88 به وقوع پيوست.
راي قاطع و بسيار روشن و بالاي ملت به رئيس جمهور منتخب و خادم، مسير روشن فردا را ترسيم كرد و آغاز جهاني شدن انقلاب را به نمايش گذاشت. در اين انتخابات، شيوه نوين انساني و حقيقي مردم سالاري و حكمراني صالح در برابر ديد مردمان عالم قرار گرفت.
در سال 88 شكوه حضور مكرر ملت ايران در صحنه هاي گوناگون و در آخر، در 22 بهمن در واقع بشارت محو انديشه استكباري و خودخواهي و انتشار انديشه انساني بود.
البته دشمنان تلاش كردند با پاشيدن گرد و غبار مانع از درخشش ملت ايران و فرهنگ و آرمان الهي ملت ايران بشوند ولي آنها در واقع به چهره و چشمان خودشان خاك پاشيدند و عظمت ملت ايران، چشمانت جهانيان را خيره كرد. دشمنان از نشاط و بالندگي و اميد مردم ما عصباني بودند و هستند اما بايد بدانند كه ملت ما امروز بسيار پر نشاط تر، با محبت تر، مصمم تر و مقتدرتر از سال قبل و از هميشه در راه اهداف بلند خود حركت خواهد كرد.
امروز به لطف خدا سطح سياسي و ايماني ملت ايران از افق نگاه و انديشه دشمنان بسيار بالاتر و بالاتر است. به فضل الهي امروز تراز ملت ايران جهاني شده است و سال 88 دستاوردهاي بزرگ علمي، فرهنگي، ورزشي، هنري، صنعتي و عمراني همراه بود. هزاران پروژه بزرگ و كوچك به بهره برداري رسيد. دولت در يك عرصه بسيار گسترده و متنوع از عمران روستايي تا عرصه هاي پيچيده علم و فناوري تا مناسبات سياسي و بين المللي، حضوري مقتدر و موثر داشت.
دستاورد هاي بزرگ هسته اي، ليزري، هوا و فضا، بهداشت و درمان و پزشكي و دارويي، صنعت و كشاورزي، سدها، راه ها،
راه آهن، كارخانجات متعدد بزرگ و كوچك، موفقيت در عرصه هاي تجارت و سرمايه گذاري از دستاورد هاي ملت ايران بود. در حالي كه مناطق مهمي از دنيا با ركود و رشد منفي اقتصادي مواجه بودند، ملت ايران با رشد بالاي اقتصادي و عمراني، صنعتي و كشاورزي همراه شد.
تورم مهار شد و قيمت مسكن كاهش پيدا كرد و وحدت و همبستگي ملي در سطح مطلوب و كم نظيري قرار گرفت. به لطف الهي امسال، سال عزت بيشتر و پيشرفت گسترده تر ملت ايران خواهد بود. دولت مصمم است با استفاده از همه ظرفيت هاي كشور، راه تعالي را با سرعت بالاتر ادامه دهد.
به فضل الهي سال جاري، سال اخبار زيباتر و شادي آفرين تر خواهد بود. اجراي عدالت و استيفاي حقوق ملت ايران از خودخواهان و گردن كشان با قاطعيت ادامه خواهد يافت. دولت مصمم است با حضور حكيمانه و مقتدرانه در مديريت جهاني، جايگاه شايسته و بي بديل ملت ايران را استيفا نمايد.
دولت همچنان به دنبال
آرمان هاي بلند الهي و انساني و تحقق صلح، امنيت و رفاه پايدار براي همگان بر پايه يگانه پرستي، عدالت، پاكي و مهرباني خواهد بود. ملت ايران با قدرت از امنيت ملي خود صيانت خواهد كرد و هر دست ناپاكي كه در گوشه و كنار به دنبال آسيب رساني به مردم عزيز باشد از هر آستيني كه بيرون بيايد با تدبير، سرعت و قاطعيت قطع خواهد شد. مستكبران رو به پايان هستند و اگر به عدالت
بر نگردند و با مسير بازگشت به راه انبيا همراه نشوند در فرداي روشن جايي نخواهند داشت.
سال جاري به فضل الهي سال شكوفايي فرهنگي ملت ايران و تلاش همگاني براي بازيابي و تقويت اخلاق، فرهنگ، سنت ها و ارزش هاي متعالي ملت ايران و انتشار جهاني آن خواهد بود. سال جاري فضاي سرزمين مقدس ايران سرشار از اميد، شادماني، مهرورزي و همبستگي، وحدت و اقتدار ملت ايران خواهد بودو به لطف خدا گام هاي بلند تري به سوي اهداف برداشته خواهد شد. همه ملت بخصوص جوانان پس از كسب انرژي لازم در اين روزها آماده كار گسترده تر و والاتر باشند.
دولت برآمده از اراده ملت با حمايت مردم و با اقتدار، موانع پيشرفت و بد اخلاقي هاي و
مانع تراشي ها را منزوي خواهد كرد و در اقتصاد، فرهنگ، عمران، برنامه هاي اصلاحي و انقلابي را به نفع مردم، خاصه محرومين دنبال مي كند و دستاورد هاي بزرگي را به مردم عزيز هديه خواهد كرد. در عرصه هاي علمي، فناوري، فرهنگي و ورزشي
قله هاي بالاتري فتح خواهد شد.
امسال به لطف خدا سال درخشش بيشتر نام ايران به عنوان پرچمدار توحيد، عدالت و پيشرفت حقيقي خواهد بود و ملت ايران هر حادثه اي را به فرصت پيشرفت و بالندگي تبديل خواهد كرد. همه آماده باشند كه فردا از آن ماست. من به عنوان خادم كوچك از همه ملت بزرگ و همه كساني كه بخصوص در لحظه تحويل سال مشغول خدمت به ملت هستند، صميمانه تشكر مي كنم. براي كساني كه سال گذشته در بين ما بودند و امروز نيستند و براي همه رفتگان ملت ايران از خداوند بزرگ علو درجات و رحمت و غفران الهي را مسالت دارم.
از خداوند بزرگ براي همه لطفش، از امام عصر عليه السلام براي همه هدايت هايش، از ملت بزرگ و رهبري عزيز و گرانقدر بخاطر هوشمندي و ايستادگي شان و از همه خادمان ملت به خاطر خدماتشان سپاسگزارم و براي همگان سلامتي و موفقيت و عزت بيشتر و تعجيل در فرج مولايمان را آرزو مي كنم.
يا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الي احسن الحال.
والسلام عليكم
و رحمه الله و بركاته

 



پشت پرده جنجال درباره بازرسي از محموله هاي ايراني چيست؟
ادعا بدون سند

كارشناسان مرتبط با پرونده هسته اي ايران درتهران مي گويند نگراني شديد آمريكا و اسرائيل از بي اعتنايي جامعه بين المللي به تحريم هاي اعمال شده عليه ايران، علت اصلي جنجال هاي اخير درباره بازرسي از محموله هاي ايراني و پرونده سازي هاي پي درپي دراين باره است.
طي هفته هاي گذشته، منابع غربي گزارش هاي متعددي منتشر كرده اند كه مضمون همه آنها كشف يك محموله ممنوعه متعلق به ايران دريك كشور خارجي بوده است. پيش از آنكه به سناريوي خفته درپس پشت اين حوادث بپردازيم، ابتدا مروري اجمالي برآنچه رخ داده - يا به تعبير درست تر ادعا مي شود رخ داده - لازم است.
مورد اول مربوط به كره جنوبي وسنگاپور است كه دررسانه هاي غربي ادعا كرده اند چند محموله كه دراين كشورها به مقصد ايران بارگيري شده بود به اين دليل كه مشمول تحريم ها بوده توقيف شده است. تيم ويچر درگزارشي كه براي خبرگزاري فرانسه از مقر سازمان ملل نوشته و در روز 72اسفند 1389منتشر شده تاكيد مي كند كه كشف اين دو مورد 6ماه پيش صورت گرفته ولي هم اكنون فاش شده است! بنا برادعاي منابع غربي محموله كشف شده دركره جنوبي مربوط به ماه دسامبر2010 است. دراين مورد 400 لوله دريك محموله باري در فرودگاه سئول كشف شده كه غربي ها ادعا مي كنند مي توانسته درتاسيسات هسته اي كاربرد داشته باشد. همين منابع ادعا كرده اند درماه سپتامبر 2010هم يك محموله پودر آلومينيوم كه مي تواند درموشك ها مورد استفاده قرارگيرد در يك كشتي دربندر سنگاپور كشف شده است. اين درحالي است كه ديپلمات ها درتهران مي گويند فرضا اين محموله ها مربوط به ايران بوده باشد- فرضي كه تاكنون اثبات نشده - هر دو اين محموله ها داراي كاربردهاي صلح آميز متعددي است و ادعاي «هسته اي» بودن آنها صرفا نوعي بهانه جويي است.
مورد ديگر اين ادعاست كه درسپتامبر 2010، هفت تن ماده منفجره ار دي ايكس در يك كشتي دريكي از بنادرايتاليا كشف شد كه از ايران عازم سوريه بود. به اين سوال جوابي داده نشده است كه يك كشتي كه از ايران به سوريه مي رفته، در بنادر ايتاليا چه مي كرده است؟!
همچنين ادعا شده مقامات نيجريه درماه اكتبر 2010، 13كانتينرحاوي تسليحات از جمله راكت و نارنجك را دربندر لاگوس-پايتخت اقتصادي نيجريه - توقيف كرده اند. منابع غربي مي گويند كشتي حمل كننده اين محموله متعلق به شركت فرانسوي «سي ام اي سي جي ام» بوده اما محموله خود را از بندرعباس درايران بارگيري كرده است. جالب اين است كه ادعا شده اين محموله قرار بوده به شورشيان جدايي طلب درمنطقه كازامانس سنگال برسد! سنگال به همين بهانه - والبته تحت فشار امريكا كه سخت نگران گسترش نفوذ ايران در آفريقاست - از 23فوريه 2010 روابط خود با ايران را قطع كرد. اين درحالي است كه ايران، نه هيچ نفعي درحمايت از شورشيان منطقه كازامانس سنگال داشته و نه اساسا شناختي از آنها دارد. محاكمه عظيم اقاجاني ايراني 44ساله كه دراين پرونده متهم شده از روز 29اسفند درلاگوس آغاز شده است. وي در 25 نوامبر 2010بازداشت شده است. توجه به اين نكته هم مهم است كه اين محاكمه دقيقا در زماني آغاز مي شود كه سيل خبرسازي ها و گزارش نويسي ها درمورد ارسال محموله هاي مشكوك از سوي ايران به مناطق مختلف جهان، به اوج رسيده است.
مورد ديگر اين بود كه دولت انگليس هم با سوء استفاده از موقعيت، درماه مارس اعلام كرد: تسليحات كشف شده توسط نيروهاي ويژه اين كشور در افغانستان در 5فوريه 2011 ازسوي ايران براي شبه نظاميان طالبان فرستاده شده است.
مورد جالب بعدي مربوط به اسرائيلي هاست. نيروي دريايي اسرائيل ادعا كرده يك محموله تسليحاتي را در يك كشتي كه عازم نوارغزه بود كشف كرده است. كشتي توقيف شده ويكتوريا نام داشته و بنابرگزارش جروزالم پست در 26اسفند 1389 متعلق به آلمان، دراختيار فرانسه، داراي ناخداي رومانيايي و دراجاره ليبريا بوده و از سوريه بارگيري شده است! مقام هاي اسراييلي دراظهارنظري محيرالعقول به اين روزنامه گفته اند محموله كشتي ويكتوريا چنان بوده كه اگر به غزه مي رسيد موازنه قدرت در مقابل اسرائيل را به نفع حماس تغيير مي داد! دراين باره توضيحي داده نشده كه مگر درون يك كشتي چه تسليحاتي مي توان گنجاند كه بتواند موازنه نظامي درمقابل ارتش اسرائيل را به سود حماس تغيير بدهد؟! جوشوا ميتني روز 26اسفند 1389 دركريستين ساينس مانيتور نوشت كه اسرائيلي ها مي گويند اين محموله را در200مايلي سواحل خود توقيف كرده اند و «شواهد محكمي» دارند كه از جانب ايران عازم غزه بوده است. اين شواهد البته هرگز ارائه نشد. ميرجاودانفر، ايراني كه سال هاست مفسر راديو اسرائيل است به اين روزنامه گفته، ايران قصد داشت از بندري درمصربراي تخليه اين سلاح ها استفاده كند. اگر چه ادعاي جاودانفر مضحك است اما حتي اگر درست باشد نشان دهنده اين است كه ايران به سرعت توانسته مجموعه تحولات منطقه را به نفع خود مديريت كند و اكنون درموقعيتي است كه حتي مصر را هم به يكي از باراندازهاي خود تبديل كرده است.
ادعاي بعدي از جانب مالزي مطرح شده است. اسماعيل عمر، رئيس پليس ملي اندونزي روز شنبه 27 اسفند 1389 گفت يك محموله در كشتي باري با پرچم مالزي در مسير چين به ايران، هنگام پهلو گرفتن در بندري در مركز اين كشور توقيف شده است. آسوشيتدپرس در گزارشي از كوالالامپور كه در 27 منتشر شد مي گويد اين محموله «داراي كاربرد هسته اي» بوده است. بنا بر اين گزارش تاريخ كشف اين محموله 8 مارس 2011 (18 اسفند 1389) بوده است. نه مالزي و نه اي پي، هيچ يك شواهدي ارائه نكرده اند كه ثابت كند اين محموله به فعاليت هاي هسته اي ايران مربوط بوده است. بلكه برعكس شواهدي هست كه نشان مي دهد اين محموله كاملا عادي بوده است. به عنوان نمونه، در بيانيه پليس مالزي كه روز 8 مارس منتشر شده آمده است: «دو مخزن در كشتي ام وي بونگا راياساتو توقيف شده كه كاربرد آنها ذخيره مواد دارويي شيميايي يا صنايع غذايي بوده است»! مي بينيم كه در بيانيه پليس هيچ اشاره اي به كاربرد هسته اي اين مخزن ها نشده است.
مورد بعدي در تركيه رخ داده است. بنا بر گزارش خبرگزاري فرانسه از دياربكر در تاريخ 29 اسفند 1389، منابع امنيتي تركيه گفته اند يك هواپيماي ايراني را كه دو روز قبل از آن يعني جمعه 26 اسفند 1389 (19 مارس 2011) به مقصد سوريه در حال پرواز بوده مجبور به فرود كرده اند. اين منابع افزودند اين هواپيماي ايراني كه از نوع ايلوشين غيرنظامي بود به دستور مقامات دولت تركيه در فرودگاه دياربكر در جنوب شرق تركيه فرود آمده است. دو روز قبل از آن، در روز سه شنبه 25 اسفند 1389 نيز يك هواپيماي ايراني كه از تهران به مقصد شهر حلب سوريه به پرواز درآمده بود به دستور مقامات تركيه در اين كشور فرود آمد اما پس از انجام بازرسي توسط ماموران تركيه اجازه پرواز به سمت سوريه را پيدا كرد چرا كه به گفته سخنگوي وزارت امور خارجه تركيه هيچ چيز غيرعادي در آن مشاهده نشد. خبرگزاري شينهوا دوم فروردين 1390 نوشت كه مقام هاي تركيه گفته اند آنچه در مورد اين هواپيما انجام شده يك «رويه معمول» در مورد بازرسي هواپيمايي است كه از حريم هوايي تركيه عبور مي كنند. سرنوشت هواپيماي دوم اما هنوز مشخص نيست. آخرين گزارش هاي منتشر شده حاكي از آن است كه بازرسي از اين هواپيما همچنان ادامه دارد اما هيچ ادعاي رسمي از جانب ترك ها بر ضد ايران مطرح نشده است. تنها موضع رسمي در اين ميان، مربوط به سخنگوي سفارت ايران در تركيه است و ترك ها در اين مورد هيچ موضع صريحي نگرفته اند. بنا به گزارش خبرگزاري فرانسه از دياربكر در 29 اسفند 1389 سخنگوي سفارت ايران در آنكارا همان روز گفته است مقامات تركيه اين هواپيما را وادار به فرود نكرده اند بلكه اين هواپيما مطابق با يك برنامه از پيش تعيين شده در اين شهر فرود آمد. تنها اظهارنظري كه از مقام هاي ترك مي توان يافت، مربوط به يك ديپلمات بي نام و نشان است كه در روز 2 فروردين 1390 با خبرگزاري چيني شينهوا گفت وگو كرده است. اين خبرگزاري در گزارش خود مي نويسد: «يكي از مقام هاي وزارت امور خارجه تركيه كه خواست نامش فاش نشود در تماسي تلفني با خبرگزاري شينهوا گفت وزارت خارجه تركيه هيچ اطلاعاتي در مورد كشف تسليحات در اين هواپيما ندارد و بازرسي از هواپيما ادامه دارد».
در پاراگراف هاي بالا تلاش شد اطلاعات مربوط به ادعاهاي منابع غربي عليه ايران در زمينه محموله هاي دريايي و هوايي به دقت و با حداكثر جزئيات از قول منابع غربي روايت شود. ديديم كه اين ادعاها به رغم آن كه گزارشگران غربي همه قوه تخيل خود را براي اتهام زني به ايران به كار گرفته اند، حتي در يك مورد، حاوي ادعايي كه ارزش جدي گرفته شدن داشته باشد نيست و اغلب، اندكي كندوكاو نشان مي دهد كه هيچ سند و مدرك واقعي عليه ايران موجود نيست و غربي ها جز يك مشت ادعا چيزي در دست ندارند. اما سؤال اين است كه اين عمليات رواني سنگين و آشكارا هماهنگ شده، چرا در اين مقطع به راه افتاده و سناريو نويسان چه اهدافي را تعقيب مي كنند.
در اين مورد، چند نكته مهم وجود دارد.
1- نخستين نكته اين است كه در مورد سلاح هاي كشف شده در دريا هيچ طرفي سند يا دليلي كه ثابت كند اين سلاح ها آن گونه كه اسرائيل ادعا مي كند عازم غزه بوده، ارائه نكرده است. در اينجا هر چه هست ادعاهاي صهيونيستي است كه طبعا اعتبار چنداني ندارد. اين موضوع آن قدر واضح است كه حتي بي بي سي هم نتوانست از كنار آن بگذرد. شبكه تلويزيوني بي بي سي در گزارشي در همين زمينه كه روز 26 اسفند 1389 پخش شد، اعلام كرد: «دولت اسرائيل مي گويد كشتي ها را در عمق دريا براي جلوگيري از قاچاق سلاح رهگيري مي كند، ولي وقتي سلاح ها به بندر اشدود منتقل شدند هيچ مدركي ارائه نشد كه ثابت كند اين سلاح ها در مسير قاچاق شدن به سوي غزه بوده است.»
2- نكته دوم اين است كه در مورد سلاح هاي كشف شده در دريا هيچ سند يا دليلي كه ثابت كند اين سلاح ها متعلق به ايران است وجود ندارد. يك ديپلمات آگاه در تهران كه پي گير جنبه هاي سياسي و حقوقي اين موضع است، مي گويد: «اسرائيلي ها طوري حرف مي زنند كه گويي هر قبضه سلاحي كه در هر نقطه دنيا كشف شود متعلق به ايران است. اين درحالي است كه اسرائيلي ها خود يكي از بزرگ ترين قاچاقچيان سلاح در جهان هستند».
3- سومين نكته اين است كه تمامي اين ادعاها در آستانه سومين گزارش دهي كميته تحريم هاي ايران به شوراي امنيت مطرح مي شود. آنچه در اين نشست مطرح شد جز اين نبود كه:
3-1- جامعه جهاني به ويژه همسايگان ايران تحريم ها را اجرا نمي كنند.
3-2- تجارت ايران با دنياي خارج حتي در مواردي كه قطعنامه ها ممنوع كرده ادامه دارد چه رسد به مواردي كه ممنوع نشده است. روسيه و چين در اين مورد سهمي عمده دارند.
3-3 تحريم ها همچنان قادر نبوده كوچك ترين تاثيري بر اراده تهران درپي گيري برنامه هاي هسته اي و منطقه اي اش بگذارد.
اين 3نكته به وضوح كارآمدي استراتژي تحريم را زير سوال برده و بسياري از متحدان آمريكا اين سوال را مطرح مي كنند كه بالاخره چه ميزان از تحريم ها و چه زماني نتيجه خواهد داد؟ اين ترديدها اولا اراده كشورها را دراجراي تحريم هاي فعلي هرچه بيشتر ضعيف مي كند. ثانيا كشورهاي گروه 1+5 را درموقعيتي قرار مي دهد كه درمقابل هرگونه درخواست آمريكا براي اعمال تحريم هاي شديدتر عليه ايران درون شوراي امنيت به نحو عبور ناپذيري مقاومت كنند. امريكا براي گريز از اين تنگنا و درحالي كه هيچ راهبرد ديپلماتيكي دراختيار ندارد، نوعي استراتژي رسانه اي درپيش گرفته كه محور اصلي آن تبليغات روي موارد دور زدن تحريم ها از جانب ايران و برخورد با آن توسط كشورهاي مختلف است. آمريكا اميدوار است با افشاي اين موارد كه تعداد آنها بسيار اندك و برخي از آنها بسيار قديمي است دو نكته را به افكارعمومي جامعه جهاني بويژه افكار عمومي داخلي اروپا و آمريكا اين گونه القا كند نخست اينكه اجراي تحريم ها تبديل به يك امرجهاني شده و ايران براي تجارت با كشورهاي متعدد درقاره هاي مختلف جهان مشكل شده و دوم، تحريم ها به تدريج درحال اثرگذاري است و لذا بايد تشديد شود. انتشار پي درپي اين مجموعه اخبار را بايد درچارچوب اين استراتژي رسانه اي فهم كرد.
4- نكته بعدي اين است كه منابع اسراييلي خود اعتراف مي كنند فرضا همه اين ادعاها درست باشد نشان دهنده اين است كه آنچه جهاني است و به طور گستره توسط انبوهي از كشورها انجام مي شود نقض تحريم هاي ايران است نه اجراي تحريم ها.گذشته از اين سوالي كه اسرائيل ها مطرح كرده اند اين است كه اگر اسرائيلي با اين همه ادعاي اطلاعاتي و عملياتي فقط توانسته يك كشتي ايراني عازم غزه را كشف كند، سوال اين است كه چه تعداد كشتي را نتوانسته كشف شد. روزنامه جروزالم پست در روز26اسفند 1389نوشت:«نگران كننده تر از همه اين است كه سخنگوي ارتش اسرائيل گفت درست است كشتي ويكتوريا مصادره شده اما معلوم نيست چند كشتي ديگر تا به حال توانسته اند ازچشم اسرائيل بگريزند»؟

 



مي توان مقابل آمريكا ايستاد و پيشرفت كرد

رهبر انقلاب در پيام خود به مناسبت سال جديد شمسي گفتند: «خوشبختانه با اين حركتي كه در دنياي اسلام به وجود آمده است، انسان احساس مي كند كه اين دهه به توفيق پروردگار براي منطقه هم دهه پيشرفت و دهه عدالت خواهد بود.» احمد الزين از علماي اهل سنت لبنان و رئيس هيئت امناي تجمع مسلمين كه درباره تحولات اخير منطقه با پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامي گفت وگو كرده، معتقد است كه پيروي برخي سران عربي از ايدئولوژي و الگوهاي غربي نه تنها باعث پيشرفت اين كشورها بلكه موجب پس رفت آن ها شده است. ملت ها دريافته اند كه موفقيت آن ها در گرو عمل به اسلام است.
¤ امروزه شاهد بيداري اسلامي در سطح وسيعي هستيم. ارزيابي شما از اين موضوع چيست؟
- بله، اين بيداري اسلامي بعد از تجربه تلخ و دردناك در جهان اسلام به وجود آمده است؛ يعني اين بيداري اسلامي كه ما آن را در بعضي از كشورهاي عربي و اسلامي مي بينيم، پس از دوران و تجربه تلخي است كه امت اسلامي و امت عربي در گذشته است.
¤ منظور شما از دوران و تجربه تلخ چيست؟
- در سال هاي گذشته برخي رهبران كشورهاي اسلامي و عربي به بهانه مصلحت، پيروي از غرب مثل انگليس، فرانسه و ساير كشورهاي استعماري را بين مردمان كشورهاي خود مطرح كرده اند و گفته اند كه صلاح امت در پيروي از ايدئولوژي هاي غيراسلامي مانند ليبراليسم، سوسياليسم، كمونيسم و نظام سرمايه داري است. ملت هاي عربي و اسلامي گمان مي كردند كه مصلحت حقيقي آن ها در پيروي از اين ايدئولوژي هاست. درحالي كه اين گونه نبود. از سوي ديگر بايد به نيرنگ رهبران و سران كشورهاي عربي و اسلامي اشاره كنم كه براي تحقق اهداف خودشان از غرب پيروي مي كردند و ملت را هم توجيه مي كردند تا دنباله رو كشورهاي غربي باشند، اما در حقيقت آن ها به دنبال رياست و حكومت داري خودشان بودند.
لذا مي بينيم كه در عمل، كشورهاي عربي و اسلامي در دهه هاي گذشته هيچ گونه پيشرفتي در زمينه هايي چون تمدن، اقتصاد و عرصه هاي ديگر نداشته اند، بلكه بعضاً پس رفت هم كرده اند كه در رأس اين كشورهاي عقب مانده، كشور فلسطين است. در شصت سال گذشته كشورهاي عربي و اسلامي نتوانستند از اراضي فلسطيني و مقدسات آن به ويژه مسجدالاقصي حمايت كنند. اين مسائل باعث شد كه ملت هاي عربي به خصوص مصر، تونس، ليبي، الجزاير و ساير كشورهاي عربي بيدار شوند. چون رهبران كشورهاي عربي مصلحت ملت هاي خودشان را در پيروي از آمريكا و فرانسه و انگليس مي دانستند، اما زمان ثابت كرد كه آن رهبران در جهل و ناداني به سر مي برند و امروزه اين قضايا روشن و نمايان شده است و به همين دليل مردم اين انقلاب كوبنده و عظيم را در مصر و تونس و ليبي و ديگر كشورها به وجود آورده اند. در واقع ملت هاي عربي فهميده اند كه موفقيت آن ها در گرو اسلام و راه پيش روي آن ها، اسلام است؛ اسلامي كه دين و تمدن و فرهنگ است.
¤ به نظر شما مهم ترين عوامل به وقوع پيوستن اين بيداري اسلامي چيست؟
- مجموعه تحولاتي كه در دهه هاي اخير در جهان اسلام به وقوع پيوست، به تدريج بر بيداري در جهان اسلام افزود كه مي توان سرسلسله اين تحولات را پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني(ره) دانست. انقلاب ايران روح خودباوري، شجاعت و اعتماد به نفس را در ملت هاي مسلمان ايجاد كرد و ثابت كرد كه مي توان در برابر قدرت هاي استكباري ايستاد و پيشرفت هم نمود. كشورهاي وابسته در منطقه در خدمت اربابان آمريكايي بودند و پيشرفت خاصي نداشتند اما جمهوري اسلامي ايران در برابر آمريكا ايستاد، در برابر فشارهاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي مقاومت كرد و بحران هاي متعدد داخلي و خارجي را كه همه اش با تحريك جهان استكبار انجام مي گرفت، پشت سر گذاشت و اتفاقاً روزبه روز قوي تر شد و در عرصه هاي مختلف علمي و صنعتي پيشرفت نمود.
جمهوري اسلامي ايران با ارائه مدل مردم سالاري ديني، الگوي حكومت ديني را به ملت هاي مسلمان ارائه داده است و ما خدا را شكر مي كنيم كه داريم مي بينيم كه دل ها و قلوب مردم در سراسر كشورهاي اسلامي براي امام خامنه اي مي تپد، چون ايشان تنها كسي است كه اسلام و مسئله دولت اسلامي و حكومت اسلامي را مطرح مي كنند و همچنين ايشان تنها كسي است كه به وحدت اسلامي و همكاري بين تمام مسلمانان اهميت مي دهند. لذا شما مي بينيد كه سخنان ايشان تأثيري بس عظيم در روح و جان مسلمانان در ساير كشورهاي عربي و اسلامي دارد. البته بايد توجه داشت كه ما توقع نداريم تمام اين انقلاب ها منجر به ايجاد جمهوري اسلامي در اين كشورها شود زيرا در برخي كشورها نيازمند انجام امور به صورت مرحله به مرحله هستيم لكن در نهايت تمام اين جنبش ها به حاكميت دين در عرصه زندگي بشر ختم خواهد شد.
بيداري عظيم اسلامي كه امروز در كشورهاي مختلف شاهد آن هستيم، نتيجه يك روز و دو روز نيست، بلكه در ادامه يك سلسله تحولاتي در جهان اسلام شكل گرفته و متراكم شده و امروز اين نيروي متراكم به صورت انفجاري پديدار گشته است.
¤ نقش علما و نخبگان مسلمان را در شتاب بخشيدن بيداري اسلامي چگونه ارزيابي مي كنيد؟
- علما بايد طلايه دار انديشه ديني در جامعه باشند. حضرت رسول (ص) مي فرمايند: «العلماء ورثه الانبياء».
بنابر اين بايد از تمام منابري كه در اختيار دارند براي بيداري و هوشياري ملت هاي مسلمان استفاده كنند. علاوه بر منابر و وسايل ارتباطي كه در اختيار روحانيون و علما قرار دارد، بايد از وسائل رسانه اي و دستگاه هاي ارتباط جمعي از قبيل اينترنت، ماهواره، رايانه و غيره به شكل مناسبي استفاده كنيم، چون اين وسايل ارتباط جمعي به ما در انتشار و پخش آگاهي به مردم كمك مي كنند. آگاهي دادن از طريق خطبه هاي نماز جمعه و آموزش هاي مشابه در مساجد و حسينيه ها كافي نيست بلكه بايد رسانه هاي مدرن را نيز به كار گرفت و منافاتي ندارد كه علما و روحانيون در همين عرصه نيز نقش آفريني كنند.
¤ با موج بيداري اسلامي شاهد پريشان گويي سران استكبار و مواضع منفعلانه ايشان بوديم. به نظر شما اين بيداري اسلامي چه آثاري دارد كه اين گونه آمريكا و صهيونيست ها را وحشت زده كرده است؟
- بيداري اسلامي در منطقه به معناي به خطر افتادن تمام منافع استكبار و به ويژه صهيونيست ها است و شما ديديد كه بعد از سقوط حسني مبارك، موضوع گذرگاه رفح و معاهدات مصر با رژيم صهيونيستي مطرح شد. از اين رو انفعال آن ها در برابر اين انقلاب ها - كه دامن هم پيمانان آمريكا در منطقه را گرفته - طبيعي است. آن ها هم اكنون به شدت در تلاش هستند تا با بهره گيري از تمام ظرفيت هايي كه در اختيار دارند، به نوعي در اين انقلاب ها كه با هدف اسلام خواهي و عدالت طلبي و ظلم ستيزي شكل گرفته، انحراف ايجاد كنند كه ان شاءالله موفق نخواهند شد. در حقيقت اروپا و آمريكا منافع خاص خودشان به خصوص موضوع سلطه بر نفت و ثروت هاي معدني و غيرمعدني را درمنطقه دنبال مي كردند كه امروز اين منافع به خطر افتاده است. آن ها مي خواهند بر كشورهاي اسلامي هيمنه و سلطه پيدا كنندو آن چيزي را كه آن ها به آن اهميت مي دهند اين است كه مي خواهند كشورهاي اسلامي ضعيف و متفرق باقي بمانند. به همين دليل بود كه امام خميني (ره) اين جمله معروف را فرمودند كه «آمريكا شر مطلق است». رفتار طمع ورزانه دولت مردان اين كشور و خوي استعماري و استكباري آن ها اين رفتارها شر مطلق است. بنابر اين بر مسلمانان واجب است كه اين گونه مسائل را درك كرده و با يكديگر متحد شوند.
امروز چشم بسياري از مردم منطقه به حمايت جمهوري اسلامي ايران است. به نظر ما بر جمهوري اسلامي لازم است كه به وظيفه ذاتي خود عمل نمايد و بيش از پيش در آگاه سازي توده هاي مردم نسبت به نقشه هاي آمريكا اقدام نمايد، زيرا مهم ترين نقش در بيداري اسلامي، متوجه جمهوري اسلامي ايران و رهبر آن مي باشد. انقلاب اسلامي بايد تمام انقلاب ها در جهان اسلام را هدايت كرده و به آنها توجه داشته باشد.
¤ شرط تحقق اين امر چيست؟
- بايد تعصبات مذهبي را كنار بگذاريم. به اعتقاد ما كساني كه از لحاظ سياسي به ولايت كتاب خدا و ولايت رسول خدا (ص) ايمان دارند، بايد به ولايت فقيه نيز ايمان بياورند. توجه به اين نكته لازم است كه انتخاب رهبر واحد، تعارضي با اختلافات مذهبي ندارد. زيرا در اين صورت، در مسائل سياسي جهان اسلام از يك رهبر واحد پيروي خواهيم كرد و در انجام امور عبادي، هركس به مذهب خودش عمل مي كند. مثلاً من به مذهب حنفي ايمان دارم، پس نمازم را آن گونه مي خوانم كه مذهب حنفي بيان كرده است و يا كسي كه شافعي است، نمازش را به گونه اي كه مذهب شافعي آن را بيان كرده است، بخواند. اما از لحاظ سياسي بر پيروان تمام مذاهب لازم است كه پشت سر يك رهبر واحد حركت كرده و تبعيت كنند.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14