(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه اول اردیبهشت 1390- شماره 19907

انتصاب نخستين سفير خارطوم در سودان جنوبي
كاخ سفيد تحريم هاي كره شمالي را تمديد كرد
تجزيه طلبي و جنگ هاي داخلي در آمريكا (قسمت اول)
درگيري هاي يمن خونين تر شد مردم : علي عبدالله صالح جنايتكار جنگي است
اعزام مستشاران انگليسي و فرانسوي به بنغازي براي آموزش مخالفان قذافي
ادامه حملات مشترك نظاميان سعودي و آل خليفه به مراكز اسلامي و خانه شيعيان در بحرين
رايزني فرستادگان آمريكا و اروپا در منطقه براي نجات رژيم آل خليفه
انتشار گزارش كميته حقيقت ياب مصر مبارك قاتل است،بايد محاكمه شود
درگيري هاي بعد از انتخابات در نيجريه50 كشته بر جاي گذاشت
7 شهيد و 12 مجروح در انفجارهاي عراق
درخواست ديدبان حقوق بشر از عربستان براي آزادي زندانيان سياسي
تصويب مالكيت خصوصي در پارلمان كوبا



انتصاب نخستين سفير خارطوم در سودان جنوبي

منابع ديپلماتيك از انتصاب نخستين سفير سودان درحكومت تازه متولد شده سودان جنوبي خبر دادند.
به گزارش ايرنابه نقل از پايگاه خبري «محيط»، منابع ديپلماتيك نزديك به وزارت امورخارجه سودان اعلام كردند كه اين وزارتخانه «معاويه التوم» را به عنوان سفير خود در سودان جنوبي برگزيده است.
بر اساس اين گزارش، هنوز معلوم نيست التوم از چه زماني كار خود را به طور رسمي در سودان جنوبي آغاز كند، اما اين موضوع نشان دهنده عزم «عمر البشير» رهبر سودان براي بهبود روابط با كشور تازه متولد شده است.
در ماه ژانويه گذشته، ساكنان جنوب سودان در يك همه پرسي كه براي تعيين سرنوشت اين منطقه برگزار شد، با اكثريت قاطع، رأي به جدايي در پهناورترين كشور اسلامي قاره آفريقا دادند.

 



كاخ سفيد تحريم هاي كره شمالي را تمديد كرد

رئيس جمهور آمريكا با ارسال نامه اي به رهبران كنگره اين كشور، دستور تمديد تحريم ها عليه كره شمالي را صادر كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر، «باراك اوباما» رئيس جمهور آمريكا ديروز با ارسال نامه به رهبران كنگره اين كشور دستور داد تحريم هاي اقتصادي عليه پيونگ يانگ تمديد شود.اين تحريم شامل ممنوعيت واردات مستقيم يا غيرمستقيم برخي كالاها، خدمات يا فناوري از كره شمالي مي شود. برخي افراد و شركت ها نيز جزو اين تحريم ها محسوب مي شوند كه پيش از اين ايالات متحده مستقيما يا به توسط سازمان ملل عليه اين كشور وضع كرده است.گفتني است، ايالات متحده آمريكا همواره با هدف تامين منافع و به بهانه حمايت از متحديني چون كره جنوبي كشورهايي را كه به هر دليلي به مقابله با سياست هايش مي پردازند، با ابزار تحريم تحت فشار قرار مي دهد.

 



تجزيه طلبي و جنگ هاي داخلي در آمريكا (قسمت اول)

پروفسور حميد مولانا
بهار امسال يكصد و پنجاهمين سالگرد آغاز جنگ هاي داخلي و جريان تجزيه طلبي در ايالات متحده آمريكا است. جنگ هاي داخلي آمريكا كه بين ايالات جنوبي و شمالي آن كشور در نيمه دوم قرن نوزدهم بين سال هاي 1861 الي 1865 ميلادي صورت گرفت و به مدت چهار سال به طول انجاميد خونين ترين، بزرگترين، وحشيانه ترين، و پرقساوت ترين جنگ داخلي دنياي غرب در آن قرن بود.
از 31 ميليون جمعيت آن روز آمريكا بيش از 620 هزار سرباز و افسر نظامي در نبردهاي مختلف دو طرف كشته و بيش از يك ميليون و يكصد هزار نفر از نظاميان زخمي شدند. در اين نبردها صدها هزار نفر غيرنظامي بي گناه به علت جنگ، شيوع امراض مختلف، بيماري و گرسنگي جان باختند و ميليون ها نفر آواره و بي خانمان شدند. جنگ هاي داخلي ايالات متحده جنگ آمريكا عليه خود بود نه عليه بيگانگان.
طبق آمار رسمي منتشر شده، تلفات جاني نظامي آمريكا در اين جنگ ها از مجموع تمام تلفات نظامي اين كشور، از آغاز استقلال ايالات متحده در اواخر قرن هيجدهم تا جنگ هاي كره و ويتنام (از جمله جنگ هاي آمريكا با انگلستان، مكزيك، اسپانيا، و جنگ هاي جهاني اول و دوم) بيشتر بوده است.
براي مثال، تلفات نظامي آمريكا در جنگ استقلال طلبانه (1775 الي 1783 ميلادي) 4435 نفر، در جنگ جهاني اول (1917 الي 1918 ميلادي) 516،116 نفر، در جنگ جهاني دوم (1941الي 1945 ميلادي) 399،405 نفر، در جنگ كره (1950 الي 1953 ميلادي) 746،33نفر، و در جنگ ويتنام (1964 الي 1973 ميلادي) 152،58 نفر بود. تلفات نظامي جنگ هاي چهارساله داخلي آمريكا با مقايسه با جمعيت آن روز ايالات متحده بسيار بالا بوده است. به عبارت ديگر، اگر تلفات نظامي آمريكا در جنگ هاي داخلي را نسبت به جمعيت امروز آمريكا (309ميليون نفر) حساب كنيم، تلفات نظامي جنگ هاي داخلي و تجزيه طلبي از 6 ميليون نفر تجاوز مي كند. در مدت چهار سالي كه جنگ هاي داخلي آمريكا ادامه داشت بيش از دو ميليون سرباز و افسر از دو ارتش ايالات شمالي و جنوبي در آن شركت داشتند (حدود يك ميليون و سيصدهزار نفر از ايالات شمالي و 850 هزار نفر از ايالات جنوبي) و در پايان آن بيش از نصف اين عده كشته و زخمي شده بودند كه نزديك به يك سوم (بيش از 620هزار نفر) آن را كشته شدگان و يك پنجم آن (بيش از 475 هزار نفر) را زخمي شده ها تشكيل مي دادند.
علل اصلي جنگ هاي داخلي و جريان تجزيه طلبي در ايالات متحده در سه عامل اقتصادي، نژادي و سياسي نهفته بود. عامل اقتصادي تضاد و ناهماهنگي سيستم سرمايه داري مدرن و صنعتي ايالات شمالي امريكا با سيستم سرمايه داري قديمي، سنتي و كشاورزي ايالات جنوبي بود. در ايالات جنوبي كاشت پنبه، نخ ريسي، مالكيت زمين و مراتع حاصلخيز و خريد و فروش برده پايه ثروت و قدرت را تشكيل مي داد. بسياري از ساكنان ايالات جنوبي به ويژه طبقه ثروتمند و اشراف حاضر نبودند كه نظام جديد صنعتي و بازرگاني ايالات شمالي كه برده ها را رها كرده و به كارخانجات و كارگران روي آورده بودند، جايگزين نظام اقتصادي آنان گردد و به همين جهت در حفظ سيستم برده داري و حفظ پنبه زارهاي خود اصرار مي ورزيدند. مالكيت برده نه تنها نيروي كاري و انساني ايالات جنوبي را تشكيل مي داد بلكه خود يك منبع ثروت و درآمد به شمار مي رفت. خريد و فروش برده يك كالا محسوب مي شد.
عامل دوم، لغو بردگي در شمال و شورش و قيام براي رفع تبعيضات نژادي و اعطاي ابتدائي ترين حقوق بشر به جمعيت سياهپوستان در سراسر آمريكا بود. ايالات جنوبي با منسوخ كردن قانوني بردگي مخالفت مي كردند و ايالات صنعتي شمالي كه به توسعه اقتصادي و مالي خود در جنوب آمريكا علاقه مند بودند سيستم برده داري را سدي در رشد و نمو سرمايه داري مدرن مي ديدند.
عامل سياسي و علت سوم جنگ هاي داخلي و تجزيه طلبي در آمريكا تناقض قانون اساسي با ساختارهاي اجتماعي و تعصبات موجود در جامعه، به ويژه نقش دولت فدرال (مركزي) در مقابل دولت هاي ايالتي بود. نه تنها نظام بردگي با اصل اعلام شده در قانون اساسي كه «همه مردم يكسان خلق شده اند» در تضاد بود، بلكه كشور اعلام شده در سال 1789 ميلادي به نام «ايالات متحده امريكا» در حقيقت يك اتحاديه قانوني «دولتهاي ايالتي» محسوب مي گرديد. ملت واحد، يا به عبارت ديگر «ملل متحد امريكا» يك آرزوي موسسان اوليه «ايالات متحده آمريكا» بود. هر چند كه دولت هاي ايالتي در شمال و غرب قاره آمريكا توسعه پيدا كرده و تعداد ايالات متحده افزايش مي يافت، به همان اندازه نيز شمار و قدرت ايالات جنوبي در كنگره آمريكا (مجلس نمايندگان و سنا) و در سيستم دولت مركزي (فدرال) تقليل يافته و كم رنگ مي گرديد. جدائي 11 ايالت جنوبي از مجموع 34 ايالات موجود در سال 1861، و تجزيه آمريكا به دو دولت «ايالات متحده امريكا» و «ايالات كنفدرال آمريكا» با روساي جمهور و ارتش و كنگره و سياستگذاري داخلي و خارجي ويژه خود، در حقيقت بازتاب و پاسخ ايالات جنوبي به سه عامل ذكر شده بود.

 



درگيري هاي يمن خونين تر شد مردم : علي عبدالله صالح جنايتكار جنگي است

سرويس خارجي-
نيروهاي امنيتي يمن با گشودن آتش به روي تظاهركنندگان و تيراندازي مستقيم به سوي آنان، صدها نفر از مخالفان علي عبدالله صالح را به خاك و خون كشيدند.
درحالي كه مخالفان دولت يمن پس از سه ماه تظاهرات ضد دولتي اخيراً به تظاهرات خود براي سرنگوني علي عبدالله صالح رئيس جمهور ديكتاتور شدت بخشيده اند نيروهاي مسلح امنيتي نيز حملات خود را افزايش داده و به تيراندازي مستقيم به سوي تظاهركنندگان روي آورده اند.
در همين رابطه در جريان درگيري هاي خونيني كه روز گذشته در شهرهاي مختلف يمن از جمله صنعا، تعز، الحديده، البيضا، اب و ديگر شهرهاي يمن صورت گرفت دست كم 10 نفر كشته و صدها نفر زخمي شدند.
نيروهاي امنيتي كه با لباس غيرنظامي مستقيماً معترضان را هدف تيراندازي قرار مي دهند، در صنعا پنج نفر را كشته و حدود 300 نفر را زخمي كردند.
در ديگر شهرهاي يمن نيز آمار كشته ها و زخمي ها بالاست.
اين درحالي است كه به جز گلوله هاي واقعي و گاز اشك آور، اراذل و اوباش حكومت علي عبدالله صالح از سلاح سرد و چماق و آهن براي ضرب و شتم مخالفان استفاده مي كنند.
منابع پزشكي يمن اعلام كردند كه اكثر كساني كه بر اثر استنشاق گازهاي سمي و اشك آور دچار خفگي شده اند به حال اغما رفته اند و وضعيت مناسبي ندارند.
معترضان يمني از شوراي امنيت و مجامع بين المللي خواستند علي عبدالله صالح را به عنوان جنايتكار جنگي معرفي و محاكمه كند.
از سوي ديگر، شوراي امنيت براي نخستين بار با هدف بررسي بحران سياسي يمن نشستي را برگزار كرد.
منابع ديپلماتيك اعلام كردند كه اعضاي شوراي امنيت نتوانستند درباره انتشار بيانيه اي علني و اتخاذ تدابير جدي در يمن به توافق دست يابند اما بر مذاكره و خويشتنداري طرفين در اين كشور تأكيد كردند.
اين منابع افزودند، برگزاري اين نشست نشان داد كه بعد از مصر، تونس و ليبي تمام توجهات بر يمن متمركز شده است.
اين نشست به درخواست دولت آلمان برگزار شد و سفير آلمان در سازمان ملل در اين باره گفت، برگزاري نشست شوراي امنيت بايد هشداري قاطع براي علي عبدالله صالح باشد مبني بر اينكه دست از كشتار مردم بردارد.
شوراي همكاري خليج فارس نيز با برگزاري نشستي ديگر بر انتقال قدرت به صورت مسالمت آميز تأكيد كرد.
اين شورا از علي عبدالله صالح خواست از قدرت كناره گيري و قدرت را به معاونش واگذار كند، اين درحالي است كه مخالفان با اين پيشنهاد مخالفت كرده اند.
رئيس فراكسيون حزب سوسياليست پارلمان يمن نيز با تأكيد بر مخالفت انقلابيون با هرگونه دخالت نظامي خارجي در كشورشان از شوراي امنيت خواست محاكمه صالح و مسئولان رژيمش را به دادگاه جنايي بين المللي واگذار كند.
وي با اشاره به اينكه علي عبدالله صالح تلاش شوراي همكاري خليج فارس براي حل بحران اين كشور را با گلوله جواب داد تأكيد كرد، رژيم حاكم بر صنعا به هيچ عرف، اخلاق و قوانين ديپلماتيك و انساني پايبند نيست و بايد رئيس جمهور ديكتاتور اين كشور محاكمه و مجازات شود. از سوي ديگر محمد الساعدي عضو فرماندهي احزاب مخالف رژيم صنعا اظهار داشت، امروز 17 استان از 21 استان يمن شاهد انقلاب حقيقي و فراگير بوده و رژيم يمن جز بر بخش هايي از صنعا بر هيچ جاي ديگر سيطره ندارد.كارشناسان سياسي منطقه، با تشديد درگيري هاي خونين پيش بيني مي كنند كه سقوط رژيم علي عبدالله صالح نزديك است.

 



اعزام مستشاران انگليسي و فرانسوي به بنغازي براي آموزش مخالفان قذافي

در پي تصميم دولت انگليس براي اعزام شماري مشاور نظامي به شهر «بنغازي»، وزير خارجه ديكتاتور ليبي هشدار داد كه اين اقدام لندن، جنگ داخلي در ليبي را طولاني تر مي كند.
به گزارش خبرگزاري فارس، «ويليام هيگ» وزيرخارجه انگليس، سه شنبه اعلام كرد، يك گروه از افسران باتجربه و آموزش ديده انگليسي به منظور كمك و مشاوره نظامي به شوراي ملي انتقالي ليبي، به شهر بنغازي اعزام مي شوند. شبكه «بي. بي .سي» اعلام كرد علاوه بر10 انگليسي، 10 نظامي فرانسوي نيز در اين مأموريت شركت خواهند داشت.
«عبدالعاطي العبيدي» وزيرخارجه ليبي به اين تصميم انگليس واكنش نشان داد و اعلام كرد اين اقدام، جنگ داخلي ليبي را طولاني تر خواهد كرد. وي گفت: هرگونه حضور نظامي، يك گام به عقب است. وزير خارجه ليبي افزود: در صورتي كه بمباران هاي ناتو متوقف و آتش بس واقعي برقرار شود، طرفين درگير از امكان گفت وگو درباره انتخابات و اصلاحات سياسي برخوردار مي شوند.
«خالد حكيم» معاون وزير خارجه ليبي نيز اقدام دولت انگليس را تحريك آميز خواند و هشدار داد كه نيروهاي قذافي نظاميان انگليسي را در بنغازي هدف قرار مي دهند.
از سوي ديگر، دولت فرانسه اعلام كرد با اعزام نيروي زميني به ليبي مخالف است.
اظهارات مصطفي عبدالجليل
به گزارش خبرگزاري ايسنا، «مصطفي عبدالجليل» رئيس «شوراي ملي انتقالي ليبي» در ديدار با وزير خارجه ايتاليا، تأكيد كرد، تنها وسيله براي بركناري قذافي از قدرت، اعمال زور است. عبدالجليل ديروز در رم در گفت وگو با خبرنگاران افزود: قذافي همه ثروت ليبي را در اختيار گرفته و اين كشور را در مسير ماجراجويي هاي خود قرار داده است. وي از ايتاليا به فرانسه رفت و با «نيكلا ساركوزي» رئيس جمهور اين كشور در پاريس ديدار كرد.
ساير رويدادها
¤ ديدبان حقوق بشر از اتحاديه آفريقا خواست قذافي را تحت فشار قرار دهد.
¤ پنتاگون اعلام كرد، جنگنده هاي آمريكايي از آغاز حمله به ليبي (11 فروردين) تاكنون، 800 سورتي پرواز بر فراز اين كشور انجام داده اند.
¤ به گزارش ايرنا، دولت واشنگتن به دولت كوچك «لسوتو» پيشنهاد داده است كه به قذافي و فرزندانش پناهندگي دهد.
¤ يونيسف از كشته شدن 20 كودك در نبردهاي مصراته خبر داد.
¤ديويد ليندورف، روزنامه نگار آمريكايي، از به كار گرفته شدن تسليحات اورانيوم ضعيف شده توسط ناتو در ليبي خبر داد.
¤ به نوشته لوموند، مقامات فرانسوي از تبديل شدن جنگ ليبي به يك باتلاق براي ناتو واهمه دارند.
¤ شماري از مخالفان جنگ ليبي، مقابل دفتر نخست وزير انگليس در لندن تظاهرات كردند.

 



ادامه حملات مشترك نظاميان سعودي و آل خليفه به مراكز اسلامي و خانه شيعيان در بحرين

نيروهاي امنيتي بحرين با حمايت نيروهاي عربستان سعودي به مساجد و حسينيه ها حمله و تعداد زيادي از نسخه هاي قرآن كريم را در آتش سوزاندند.
به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از شبكه تلويزيوني العالم، اين شبكه خبري تصاويري از يورش صبعانه نظاميان بحريني و عربستان سعودي به تعدادي از مساجد منامه از جمله مسجد كويكبات پخش كرد كه نشان مي دهد اين مسجد و ده ها جلد كتاب آسماني مسلمانان افزون بر كتاب هاي مذهبي موجود در آن به دست نيروهاي رژيم حاكم و اراذل و اوباش آتش زده شده است. اين در حالي است كه رژيم آل خليفه با همدستي نيروهاي اشغالگر سعودي تاكنون بيش از 42 مسجد و 375 حسينيه را تخريب كرده و آنها را به آتش كشيده است.
در همين رابطه آيت الله «محمد مهدي الاصفي» از علماي نجف از تمام مسلمانان جهان خواست كه پشتيبان مردم مظلوم بحرين باشند. وي افزود، دفاع از مردم بحرين يك وظيفه شرعي بر همه مسلمانان است.
آيت الله الاصفي از تمام مسلمانان جهان خواست جنايات رژيم آل خليفه را محكوم و اين رژيم را رسوا سازند.
وي تصريح كرد، مسلمانان بايد با اين ظلم آشكار مبارزه كنند و هيچ كس نبايد براي مبارزه با اين جنايت بهانه بياورد.
وي گفت: آمريكا و ديگر كشورهاي مستكبر حكام كشورهاي تونس، مصر، يمن و ليبي را نصيحت كرده و از آنها مي خواستند كه با صلح و گفت وگو با مردم كشورشان تعامل كرده و مسئله را به صورت مسالمت آميز حل كنند اما در مورد كشور بحرين نه تنها توصيه به حل مسالمت آميز نمي كنند بلكه به حمله عليه مردم و تخريب مساجد و حسينيه ها و خشونت و شكنجه تشويق كرده و معتقدند كه راه حل بحران تنها همين است.
آيت الله الاصفي افزود: مردم بحرين هم اكنون در ميان جلادهاي آل خليفه و نظاميان خليج گرفتار شده اند و آل خليفه و آل سعود با هم توافق كرده اند كه اين انقلاب را به هر طريق ممكن سركوب كنند حتي اگر به قيمت زندان و شكنجه و كشتن مردم بي گناه باشد.
يكي از رهبران جنبش احرار بحرين نيز لشكركشي نيروهاي سعودي به بحرين را اشغالگري اعلام كرد و گفت، عربستان چرا به هنگام اشغال كويت حتي يك گلوله هم شليك نكرد ولي اكنون مردم بحرين را سركوب مي كند؟ سعيد شهابي تأكيد كرد، به هيچ وجه نمي توان دخالت نظامي سعودي ها در بحرين را مشروعيت بخشيد، دخالت نظامي سعودي ها اشغالگري آشكار است. «نبيل رجب» رئيس مركز حقوق بشر بحرين نيز گفت، اقدام عربستان در اشغال بحرين ناشي از شكست رياض در مقابله با روند رو به رشد جريان مخالف در داخل عربستان است.
وي افزود، حضور نيروهاي نظامي عربستان، امارات و هر كشور ديگر در بحرين كه با نيروهاي آل خليفه همكاري مي كنند عزم و اراده مخالفان را در مقابله با رژيم ديكتاتور بحرين تغيير نخواهد داد.
اين اشغالگري ها در شرايطي صورت مي گيرد كه مخالفت مردم بحرين با رژيم آل خليفه همچنان ادامه دارد و اعتصاب غذاي جوانان انقلاب 14 فوريه وارد دومين روز خود شد در حالي كه مجامع بين المللي مدعي دفاع از حقوق بشر هنوز هيچ واكنشي به اين موضوع نشان نداده اند.
جوانان انقلاب بحرين در بيانيه اي، با درخواست دوباره از مجامع بين المللي براي توقف تجاوزگري ها عليه ملت بحرين، اعلام كردند به دليل محاصره بيمارستان ها و كنترل آنها توسط اشغالگران سعودي، سلامت اعتصاب كنندگان در معرض خطر قرار دارد.

 



رايزني فرستادگان آمريكا و اروپا در منطقه براي نجات رژيم آل خليفه

سرويس خارجي-
فرستادگان آمريكا و اروپا راهي منطقه شدند تا براي نجات آل خليفه راه چاره اي پيدا كنند.
جفري فلتمن سفير سابق آمريكا در بيروت و معاون وزير خارجه آمريكا در امور خاورميانه كه با سفير سابق عربستان در آمريكا در پروژه براندازي نظام حاكم در سوريه مشاركت دارد، اخيرا به خاورميانه سفر كرده تا براي نجات خاندان آل خليفه از زير بار فشارهاي مردمي چاره اي بينديشد.
وي با ابراز نگراني از اوضاع حاكم در بحرين به اين كشور سفر كرده است و با اعلام اينكه براي نجات حكومت از دست آمريكا چه كاري ساخته است در منزل سفير آمريكا در بحرين با نمايندگان مخالفان بحريني گفت وگويي انجام داده است.
وي پيش از اين ديدار با وزير خارجه بحرين نيز گفت وگو كرده است و نگراني آمريكا از تحولات بحرين را به اطلاع مقامات بحريني رسانده است.
منابع مطلع در بحرين اعلام كردند كه خليل مرزوق نماينده جنبش الوفاق و از مخالفان بحريني در منزل سفير آمريكا با فلتمن ديدار و به وي اظهار داشت كه مخالفان تسليم نمي شوند و به آل خليفه بگوييد دست از كشتار مردم بردارد.
اين مخالف بحريني همچنين تاكيد كرد كه ما پرچم صلح را با خاندان آل خليفه بالا نخواهيم برد و پيمان صلح را با اين خاندان ظالم و ستمگر امضا نخواهيم كرد.
فلتمن پيش از اين سفر به عراق نيز سفر كرده و با مقامات اين كشور در راستاي تحولات منطقه ديدار و گفت وگو كرده بود.
در همين رابطه كاترين اشتون نماينده سياسي اتحاديه اروپا نيز سفري را به خاورميانه آغاز كرده است كه ابتدا به عربستان و سپس به بحرين سفر كرده است. وي ديروز راهي قطر شد.
در همين رابطه «تام فيليپس» سفير انگليس در عربستان با تاييد اقدامات آل خليفه در بحرين و سركوب شيعيان اظهار داشت، حضور نيروهاي نظامي كشورهاي خليج فارس در بحرين ضروري است.وي در اظهاراتي مداخله جويانه مدعي شد، حكومت بحرين براي مقابله با تهديدات داخلي و خارجي نياز به همكاري نظامي كشورهاي ديگر دارد.

 



انتشار گزارش كميته حقيقت ياب مصر مبارك قاتل است،بايد محاكمه شود

كميته حقيقت ياب حوادث انقلاب مصر، حسني مبارك را به عنوان متهم رديف اول كشتار تظاهركنندگان مصري اعلام كرد.
به گزارش شبكه خبري «الجزيره»، كميته حقيقت ياب و مسئول بررسي حوادث انقلاب مصر، روز سه شنبه اعلام كرد: در جريان حوادث انقلاب مصر، بالغ بر 846 نفر كشته و دستكم 5000 تن زخمي شده اند.
در گزارش كميته حقيقت ياب مصري آمده است: «حبيب العادلي» وزير پيشين كشور مصر، پس از كسب موافقت حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع، به نيروهاي امنيتي و پليس دستور شليك گلوله هاي جنگي به سوي تظاهركنندگان را داده است.
اين كميته در گزارش نهايي خود كه نتايج آن را روز سه شنبه اعلام كرد، متذكر شد: دلايل و مستنداتي كه طي دو ماه فعاليت جمع آوري كرده است، نشان مي دهد كه مبارك نه تنها كساني را كه به سوي تظاهركنندگان شليك كردند مجازات نكرده، بلكه عكس العمل شديدي نيز، نسبت به آنها نشان نداده است و اين خود نشان مي دهد كه وي موافق قتل عام مردم بوده و در نتيجه بايد مسئوليت اعمال خود را بپذيرد.
«عمر مروان» دبير كل كميته حقيقت ياب نيز خاطرنشان كرد: اين كميته به سخنان و شهادت هاي حدود 17 هزار نفر ا ز شاهدان گوش داده و از 852 نوار ويدئويي ضبط شده در تحقيقات خود استفاده كرده است.
وي تصريح كرد: نام هاي اشخاصي كه در اين جنايت ها دست داشته اند را به دادستاني كل مصر تحويل داده است كه در ميان آنها نام العادلي (وزير كشور سابق)، برخي فرماندهان و افسران پليس، اعضاي برجسته حزب «الوطني» و نمايندگان سابق مجلس الشعب ديده مي شود.
از سوي ديگر، سازمان عفو بين الملل با انتشار گزارشي، خواستار تحقيق فوري درباره جنايات نيروهاي امنيتي مصر طي سه دهه حكومت حسني مبارك شد.
در اطلاعيه اي كه از سوي اين سازمان صادر شده آمده است: نيروهاي امنيتي طي چند دهه گذشته و با توجه به حاكم بودن «قانون حالت فوق العاده» در آن كشور به صورت و حشيانه، مردم مصر را سركوب كردند و اكنون بايد به حساب آنان رسيدگي شود.
در اين گزارش كه با عنوان «زماني براي عدالت» منتشر شده آمده است: انجام فوري يك تحقيق مستقل در مورد نقض گسترده حقوق بشر توسط سازمان مخوف امنيت مصر ضروري است و مردم مصر بايد اجراي عدالت را در مورد ناقضان حقوق بشر در سال هاي گذشته ببينند و ما آماده ايم تا بايگاني خود را درباره نقض حقوق بشر در اين كشور براي انجام تحقيق در اين باره در اختيار مقامات مصري قرار دهيم.
براساس گزارش سازمان هاي حقوق بشري در آخرين سال هاي حكومت حسني مبارك بين شش تا 10 هزار نفر بدون محاكمه توسط نيروهاي امنيتي و پليس براي مدت هاي طولاني در بازداشت نگه داشته شدند.
حسني مبارك ديكتاتور سابق مصر پس ا ز 30 سال حكومت مستبدانه خود، سرانجام در 11 فوريه (29 بهمن 89) در پي قيام مردمي مجبور به كناره گيري از قدرت شد. در همين حال «محمد البرادعي» از مخالفان برجسته ديكتاتور سابق مصر با اشاره به گزارش كميته حقيقت ياب گفت: مبارك پيش از كناره گري ازمقام خود، دستوري براي شليك به تظاهركنندگان و معترضان صادر كرده است و اين مسئله از جمله دلايل كافي براي دستگيري فوري وي به شمار مي رود.
اين سياستمدار مصري بر محاكمه علني مبارك در آينده نزديك تاكيد كرد.

 



درگيري هاي بعد از انتخابات در نيجريه50 كشته بر جاي گذاشت

درگيري معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوري در نيجريه 50 نفر كشته و صدها تن مجروح و هزاران آواره برجاي گذاشت.
به گزارش خبرگزاري ها، براساس آمار منتشر شده توسط نيروهاي وابسته به سازمان ملل متحد در نيجريه، در پي اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري اين كشور كه با پيروزي «گودلاك جاناتان» نامزد مسيحيان همراه بود، درگيري معترضان به نتايج انتخابات با نيروهاي امنيتي و طرفداران نامزد پيروز صدها كشته و مجروح برجاي گذاشت.
به گزارش شبكه خبري الجزيره، «نيروهاي امداد و كمك» وابسته به سازمان ملل تاكيد كردند: بيشتر درگيري ها در شمال نيجريه كه مسلمان نشين است روي داده و اين نيروها به دليل ممانعت دولت از ورود به مناطق آسيب ديده، قادر به ارسال كمك نيستند.
به گفته اين نيروها، آمار كشته شدگان در مناطق شمالي نيجريه بسيار بيشتر از آن چيزي است كه گفته مي شود، و معترضان، جاناتان را متهم به تقلب در انتخابات رياست جمهوري كردند و همين امر موجب بروز ناآرامي ها در اين كشور آفريقايي شده است.
از سوي ديگر، رئيس جمهور نيجريه از مقامات كشورش خواست كه خشونت ها را محكوم كنند.
گودلاك جاناتان در مقر كميسيون انتخاباتي خاطرنشان كرد: بيشتر تظاهركنندگان را جوانان بيكار تشكيل مي دهند و دولت به آنها كمك خواهد كرد تا پيش از اين تحريك نشوند و به چنين اقداماتي متوسل نشوند.
براساس آماري كه صليب سرخ منتشر كرده است؛ شمار زخمي هاي خشونت ها در نيجريه تاكنون به 375 نفر رسيده است اما هنوز اطلاعات دقيقي در مورد افراد كشته شده در دست نيست.
پايگاه اينترنتي «ريانووستي» نيز اعلام كرد: در پي بالا گرفتن خشونت ها و درگيري هاي داخلي، «پاتريك يوكوووا» فرماندار ايالت آشوب زده «كادونا» يك شبانه روز در منطقه اعلام آتش بس كرد تا قربانيان و زخمي ها از خيابان ها جمع آوري شوند.
خبر ديگر اينكه، آمريكا روز سه شنبه پيروزي گودلاك جاناتان را در انتخابات رياست جمهوري 16 آوريل (27 فروردين) نيجريه تبريك گفت و نتيجه انتخابات را پذيرفت.براساس اعلام كميسيون انتخابات نيجريه، گودلاك جاناتان 22 ميليون راي را در انتخابات رياست جمهوري به خود اختصاص داد در حالي كه «محمد بهاري» ژنرال مسلمان نيجريه اي فقط توانست 12 ميليون را به دست آورد.

 



7 شهيد و 12 مجروح در انفجارهاي عراق

انفجار چهار بمب در مناطق مختلف پايتخت عراق،7 شهيد و 12 مجروح برجاي گذاشت.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، شهرك «صدر» بغداد ديروز شاهد انفجار دو بمب بود كه به شهادت دست كم سه غيرنظامي و جراحت 10 نفر ديگر انجاميد.
به گفته منابع وابسته به وزارت كشور عراق، بمبي در مسير خودروي حامل معاون وزير بازسازي و مسكن اين كشور منفجر شد.
در اين انفجار، چهار غيرنظامي جان خود را از دست دادند، ولي به مقام مذكور آسيبي نرسيد.
مركز شهر بغداد نيز شاهد انفجار چهارم بود و به زخمي شدن دو تن انجاميد.
در شهر «حله» واقع در استان بابل عراق نيز يك نماينده مجلس اين كشور هدف سوءقصد افراد ناشناس قرار گرفت، ولي به وي آسيبي نرسيده است.
در رمادي، مركز استان الانبار در غرب عراق هم وقوع يك انفجار موجب جراحت 6 نفر شد.

 



درخواست ديدبان حقوق بشر از عربستان براي آزادي زندانيان سياسي

سازمان ديدبان حقوق بشر عربستان در بيانيه اي با محكوم كردن سكوت اتحاديه اروپا و آمريكا در قبال ادامه بازداشت هاي سياسي در عربستان خواستار آزادي نويسندگان و 160 تن از مخالفان آل سعود شد.
به گزارش فارس به نقل از شبكه خبري «راصد»، سازمان ديدبان حقوق بشر در بيانيه اي اعلام كرد: سكوت اتحاديه اروپا در قبال بازداشت «نذير الماجد»، نويسنده سعودي و بيش از 160 معارض سعودي تاكنون گويي تشويق و تبريك گويي به عربستان است.
در اين بيانيه كه روز چهارشنبه منتشر شد آمده است: ديدبان حقوق بشر از سران اتحاديه اروپا و آمريكا مي خواهد موارد نقض حقوق بشر در عربستان را محكوم كنند.
در اين بيانيه از «كاترين اشتون»، مسئول سياست خارجه اتحاديه اروپا و «تام دونيلون»، مشاور امنيت ملي آمريكا و «رابرت گيتس» وزير دفاع آمريكا كه در سفرهاي اخير خود به عربستان از پرداختن به موضوع موارد نقض حقوق بشر در اين كشور طفره رفتند انتقاد شده است.
«كريستوف ويلكي»، كارشناس حوزه خاورميانه در سازمان ديدبان حقوق بشر گفت با افزايش شمار زندانيان سياسي درعربستان سكوت آمريكا و اتحاديه اروپا فريادي است كه گوش ها را كر كرده است.
در بيانيه ديدبان حقوق بشر از شاهزاده نايف بن عبدالعزيز، وزير كشور عربستان خواسته شده است معارضاني را كه در جريان تظاهرات مسالمت آميز اين كشور بازداشت شده اند از جمله نذيرالماجد، نويسنده سعودي كه از يكشنبه گذشته دستگير شده است آزاد كند.
ديدبان حقوق بشر تأكيد كرد: شهروندان شيعه بيشتر بازداشتي ها در عربستان را شامل مي شوند كه در طول چند هفته اخير با تظاهرات در منطقه «الشرقيه» عربستان خواستار ايجاد اصلاحات سياسي در كشورشان بودند.نيروهاي امنيتي عربستان چند روز پيش ماجد را در محل كارش در يكي از مدارس شهر «الخبر» دستگير كردند.

 



تصويب مالكيت خصوصي در پارلمان كوبا

پارلمان كوبا در راستاي اجراي اصلاحات اقتصادي، با مالكيت خصوصي موافقت كرد.
به گزارش بي بي سي، پارلمان كوبا در راستاي اجراي برخي اصلاحات اقتصادي و براي نخستين بار از زمان انقلاب 1959 اين كشور، با مالكيت بخش خصوصي موافقت كرد.
اين تصميم به دنبال اظهارات دوشنبه گذشته(29فروردين) «رائول كاسترو»، رئيس جمهور اين كشور مبني بر لزوم اجراي برخي اصلاحات سياسي- اقتصادي صورت مي گيرد كه در كنگره اين كشور مطرح شد.
براساس اين گزارش، از اين پس مردم كوبا شاهد اقتصادي مختلط (دولتي و آزاد) خواهند بود كه به منزله دميده شدن روحي تازه در نظام كمونيستي اين كشور است.خبرگزاري فرانسه نيز ديروز اعلام كرد، يك هزار نماينده حاضر در كنگره كوبا طرحي را كه شامل 300 برنامه در راستاي تقويت خصوصي سازي است به تصويب رساندند. كوتاه شدن دوره تصدي گري پست هاي عالي سياسي همچون رياست جمهوري به حداكثر دو دوره 5 ساله، از ديگر اقدامات در دست اجراي «رائول كاسترو» است كه در قالب اصلاحات سياسي در حال پيگيري است. گفتني است اجراي اصلاحات جدي سياسي و اقتصادي در كوبا، كشوري كه مردم آن 50 سال حتي اجازه خريد و فروش خانه (مالكيت خصوصي) را نداشتند توجه كارشناسان و رسانه هاي بين المللي را به خود جلب كرده است.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14