(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390- شماره 19929

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
رهبر انقلاب در دومين نشست انديشه هاي راهبردي:
وضع كنوني عدالت راضي كننده نيست توقع نظام حداكثري است
سردار نقدي: پيروزي انقلاب اسلامي نتيجه پيروي از فرامين رهبر بود
نماينده كميته صليب سرخ: آخرين وضعيت پرونده عليرضا عسگري خرداد ماه پيگيري مي شود
مهمانپرست : خبرنگار الجزيره مرتكب چندين تخلف شده است
برگزاري جشنواره «سفر به دشت شقايق» در كالپوش شاهرود
جزايري: قرارگاه جنگ سايبري در ايران تاسيس مي شود
قاليباف خبر داد : كاروان هاي گل در خيابان هاي تهران به راه مي افتند
جانباز دفاع مقدس در بابل به همرزمان شهيدش پيوست
شهردار قم: عبور منوريل از مقابل حرم حضرت معصومه(س) منوط به تصميم رئيس جمهور است
در يك حراجي مشكوك و بدون انجام مزايده فرودگاه قشم متري 90 هزارتومان فروخته شد
وزير آموزش و پرورش: سن ورود نوآموزان به دبستان 6 سال تمام است
آيت الله نوري همداني: دادگاه بين المللي اسلامي بايد تشكيل شود
عضو هيئت رئيسه مجلس: دولت مي تواند قانون بودجه را زودتر اجرا كند
انتقاد آيت الله مكارم شيرازي از عدم نظارت كامل بر انتشار كتاب
اخبار ادبي و هنري



رهبر انقلاب در دومين نشست انديشه هاي راهبردي:
وضع كنوني عدالت راضي كننده نيست توقع نظام حداكثري است

دومين نشست انديشه هاي راهبردي در جمهوري اسلامي، صبح ديروز با «موضوع عدالت» و با هم انديشي و تبادل نظر رهبر معظم انقلاب و ده ها نفر از انديشمندان، متفكران، استادان و محققان دانشگاهي و حوزوي برگزار شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، در اين نشست4 ساعته، ابتدا 10 نفر از صاحب نظران و نخبگان در دو بخش نظري و كاربردي ديدگاه هاي خود را درباره «مباني، مفاهيم، ابعاد، كاركردها و ضرورتهاي عدالت» بيان كردند.
اولين نشست انديشه هاي راهبردي در جمهوري اسلامي، آذر ماه سال گذشته با موضوع الگوي اسلامي- ايراني پيشرفت برگزار شده بود.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين هم انديشي راهبردي، با تأكيد بر ضرورت تلاش جدي و تضارب آراي انديشمندان و متفكران براي دستيابي به نظريه اسلامي ناب در باب عدالت، كارهاي انجام شده براي تحقق عدالت اجتماعي را در سه دهه اخير خوب ارزيابي كردند اما افزودند: وضع فعلي، مطلقاً راضي كننده نيست چرا كه نظام اسلامي به دنبال اجراي حداكثر عدالت و تحقق كامل عدالت به مفهوم يك ارزش مطلق و همگاني است.
ايشان، مطالب مطرح شده در اين هم انديشي را پرمغز و مفيد دانستند و خاطرنشان كردند: نشست امروز، تنها يك آغاز بود و اميدواريم مبحث عدالت با استفاده از ظرفيت گسترده صاحبنظران سراسر كشور، به گفتماني نخبگاني تبديل شود و با استمرار و پيگيري شايسته، به سرانجامي مبارك برسد.
ايشان، عدالت را دغدغه هميشگي بشر دانستند و با اشاره به ورود متفكران و انديشمندان تاريخ بشر به اين مقوله خاطرنشان كردند بررسي دقيق نشان مي دهد كه با وجود نظريه پردازي هاي مختلف انديشمندان در مبحث عدالت، نقش اديان الهي در اين مقوله، بي نظير و استثنايي بوده است.
رهبر انقلاب اسلامي، با استناد به قرآن مجيد، عدالت را هدف اصلي اديان برشمردند و افزودند: عدالت، هدف نظام سازي اجتماعي اديان و حركت بشر در چارچوب دين بوده است و اين اهتمام جدي به عدالت، در هيچ مكتب بشري يافت نمي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين بيشتر تفاوت عدالت در «نگاه اديان و مكاتب بشري» خاطرنشان كردند: انبياء علاوه بر تبيين عدالت، براي تحقق آن، عملاً با طاغوت ها و ستمگران وارد پيكار مي شدند و در معارضه ظالم و مظلوم، هميشه در جبهه مظلومان بوده اند اما نظريه پردازان فقط در حد حرف و كلام به «عدالت» پرداخته اند.
ايشان، اعتقاد همه اديان الهي به منتهي شدن تاريخ بشر به دوران مبتني بر عدل را سومين «تفاوت عدالت» در اديان الهي و مكاتب بشري» دانستند و افزودند: اديان الهي در نگاه به مبدأ خلقت - هستي و بشر - در مسير حركت تاريخي ملت ها و در تبيين پايان اين مسير يعني معاد، همواره بر عنصر عدالت تأكيد كرده اند كه اين مسئله اي استثنايي و بي نظير است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: براساس همين نگاه ديني بود كه «عدالت» در انقلاب اسلامي نيز از همان آغاز، جايگاهي بي نظير يافت و در شعارهاي ملت - قانون اساسي - سخنان و ديدگاه هاي امام خميني(رض) و دوران هاي مختلف حيات سي و دو ساله جمهوري اسلامي، به عنوان يك ارزش مطلق مورد تأكيد قرار گرفت.
رهبر انقلاب اسلامي، عدالت را سرلوحه دغدغه هاي هميشگي نظام اسلامي دانستند و با اشاره به كارهاي فراوان و گسترده اي كه پس از انقلاب براي تحقق عدالت اجتماعي انجام شده افزودند: اين كارهاي خوب، راضي كننده نيست چرا كه ما براساس نگاه اسلامي، تحقق كامل عدالت و محو هرگونه ظلم را هدف قرار داده ايم كه براي پر كردن فاصله وسيع وضع موجود و تحقق عدالت اجتماعي، بايد تلاش مستمر، جدي و همه جانبه انجام داد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به توجه امروز نظام اسلامي براي دستيابي به نظريه اسلامي ناب در مقوله عدالت افزودند: تا امروز نيز شناخت و تعاريف اجمالي از عدالت وجود داشته است اما بايد تلاش كنيم عدالت به گفتماني زنده و هميشه حاضر در صحنه هاي مختلف كشور تبديل شود و در ميان نخبگان - مسئولان - مردم و بخصوص نسل جوان همواره به عنوان يك مسئله اصلي مطرح باشد.
ايشان در تبيين بيشتر اهداف برگزاري نشست انديشه هاي راهبردي درباره عدالت افزودند: براي كاهش فاصله كنوني تا تحقق حداكثري عدالت، بايد به روش ها و راهكارهاي جديد و مؤثر دست پيدا كنيم كه اين مسئله نيز به هم انديشي متفكران نياز دارد.
رهبر انقلاب اسلامي دوران آزمون و خطا را در مقوله عدالت، دوراني سپري شده دانستند و تأكيد كردند: در سه دهه اخير در موارد زيادي، در باب عدالت به صورت آزمون و خطا عمل كرده ايم اما از اين پس بايد، براساس تعاريف و روش هاي متقن حركت كنيم.
رهبر انقلاب اسلامي، حركت كشور در مسير پيشرفت هاي سريع و جهشي را يكي ديگر از عوامل ضرورت توجه بيشتر به مقوله عدالت برشمردند و افزودند: ادامه اين حركت پرشتاب، نيازمند تصميم گيري هاي بزرگ است و اگر در اين تصميم گيري ها از عنصر عدالت و «ارتباط عدالت و پيشرفت» غفلت شود، خسارات فراواني به بار خواهد آمد.
ايشان در ادامه سخنانشان با تمركز بر مبحث نظري عدالت، افزودند: هدف ما رسيدن به نظريه اسلامي ناب و خالص در باب عدالت است كه براي دستيابي به اين هدف بسيار مهم، بايد با نگاه متجددانه و نوآورانه، به منابع اسلامي رجوع كنيم و با استفاده از متدها و فنون خاص اين كار، نظريه اسلامي خالص را در مقوله عدالت استخراج كنيم.
ايشان در همين زمينه تأكيد كردند: در دستيابي به نظريه اسلامي عدالت بايد از التقاط و هرگونه مونتاژ نظريه هاي ديگر بشدت پرهيز كرد و با مراجعه به منابع اصيل اسلامي، اين نظريه را استخراج نمود.
حضرت آيت الله خامنه اي، تعريف عدالت را در هر مكتب مبتني بر پايه هاي هستي شناسي آن مكتب دانستند و افزودند: به همين علت نبايد در شناخت نظريه اسلامي عدالت، از مكاتب ديگر، استفاده كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به تفاوت عميق نگاه اسلام و مكاتب بشري به عدالت افزودند: عدالت در اسلام، ناشي از حق است و عدالت ورزي يك وظيفه الهي محسوب مي شود در حالي كه در مكاتب بشري، اين نگاه وجود ندارد.
رهبر انقلاب اسلامي، تعدد و تضارب آرا را نيازي واقعي در روند دستيابي به نظريه اسلامي ناب در باب عدالت دانستند و افزودند: نبايد كسي تصور كند كه در اين مقوله، با نوعي پيش داوري مي خواهيم به برداشتي كه در ذهنمان است برسيم بلكه بايد تلاش كنيم در پرتو تضارب آرا و نشاط علمي، به آنچه حق و صحيح است دست يابيم.
حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: حتي پس از دستيابي به نظريه اسلامي خالص درباب عدالت، تضارب آرا در اين زمينه بايد همواره ادامه داشته باشد.
ايشان افزودند: در اين مقطع در واقع بايد تلاش كرد به يك جمع بندي قوي - متقن، مستدل و منسجم در باب عدالت دست يافت تا برنامه هاي درازمدت با اتكاء به آنها تدوين شود.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: پس از اين جمع بندي نيز بايد پژوهش هاي جديدي بويژه در مباحث كاربردي و روشهاي اجراي نظريه صورت گيرد كه در اين زمينه مي توانيم از تجربيات مفيد ديگران نيز استفاده كنيم.
حضرت آيت الله خامنه اي، ايجاد رشته عدالت پژوهي در حوزه و دانشگاه را، نوعي سرمايه گذاري مفيد براي ايجاد و تقويت گفتمان عدالت و تربيت نيروهاي توانمند دانستند و افزودند: يكي ديگر از كارهاي مهم نظري، يافتن شاخص براي اندازه گيري ميزان تحقق عدالت اجتماعي است.
ايشان خاطرنشان كردند: برخي شاخص هاي مطرح در نظريه هاي غربي در شرايط خاص قابل استفاده است اما بسياري از آنها ناقص و يا كلاً غلط است بنابراين بايد شاخص هايي مستقل براي تحقق عدالت از ديدگاه اسلام تعريف شود.
رهبر انقلاب اسلامي، توجه مجلس و شوراي نگهبان را به مقوله عدالت در هر نوع قانون گذاري، از كارهاي ضروري برشمردند و افزودند: در عرصه عمل بايد براي اجراي عدالت اجتماعي كارهاي فراوان انجام شود.
حضرت آيت الله خامنه اي در پايان سخنانشان، اعتقاد به مبدأ و معاد را در مسئله عدالت، داراي نقشي اساسي خواندند و افزودند: اعتقاد به معاد، و باور داشتن تجسم اعمال در قيامت، موجب نيرو و نشاط عدالت خواهانه مي شود و در واقع نمي توان در جامعه اي كه اعتقاد به مبدأ و معاد وجود ندارد، عدالت حقيقي را مستقر كرد.
ايشان، تلاش هر فرد براي اجراي عدالت درباره خود را نكته مهم ديگري در مقوله عدالت خواندند و افزودند: نگاه عادلانه هر فرد به خود، موجب دوري از گناه و ايجاد حالت خضوع و خشوع در مقابل پروردگار مي شود و اين مسئله به ايجاد عدالت اجتماعي نيز كمك مي كند.
اولين سخنران اين نشست راهبردي در بخش ديدگاه هاي نظري، دكتر حسين عيوض لو، استاديار دانشگاه امام صادق (ع) بود. دكتر عيوض لو با ارائه ديدگاه هاي خود درباره «مفاهيم و معيارهاي عدالت اجتماعي و اقتصادي در چارچوب الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت» گفت: عدالت اجتماعي به معناي آن است كه هركس در جامعه بتواند پاداش متناسب با شايستگي ها و تلاش خود را دريافت كند.
اين استاد دانشگاه حق برخورداري برابر از منابع و ثروتهاي عمومي- سهم بري براساس ميزان مشاركت در توليد و قرار گرفتن اموال در موضع صحيح را معيارها و قواعد عدالت از ديدگاه اسلام خواند.
حجت الاسلام ابوالقاسم عليدوست عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، انديشمند ديگري بود كه در دومين نشست انديشه هاي راهبردي به تشريح ابعاد عدالت به عنوان «يك سند، قاعده، رويكرد و گفتمان عام در كشف و اجراي احكام اسلام » پرداخت.
اين استاد حوزه و دانشگاه گفت: با عدالت نمي توان كژدار و مريز برخورد كرد بلكه بايد با اين مفهوم بنيادي، برخوردي روشمند انجام داد تا به يك گفتمان عام تبديل شود.
حجت الاسلام عليدوست، عدالت را يك قاعده در فقه دانست و افزود: در فهم دلايل و استنباط احكام، بايد عدالت را به عنوان يك رويكرد مورد توجه قرار داد و در اجراي احكام نيز، عدالت را، گفتمان حاكم بر رفتار و گفتار مسئولان و كارگزاران قرار داد.
سومين سخنران دومين نشست انديشه هاي راهبردي، دكتر فهيمه فرهمندپور استاديار دانشگاه تهران بود. دكتر فرهمندپور تحت عنوان «اقتضائات و ملاحظات عدالت جنسيتي با رويكرد ديني» گفت: عدالت را نبايد تقسيم كمّي فرصتها و مشاغل در نظر گرفت بلكه در برداشت صحيح از عدالت، تفاوتهاي طبيعي زن و مرد پذيرفته مي شود.
وي افزود: براي ايجاد عدالت بويژه در مشاغل تخصصي بايد شايسته سالاري مورد توجه كامل قرار گيرد و در الگوي اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي تجديد نظر شود.
ايجاد عرصه هايي غير از ورود به دانشگاه براي تأمين نيازهاي رواني، علمي و شخصيتي زنان و دختران از ديگر پيشنهادهاي خانم فرهمند پور بود.
حجت الاسلام سيدعباس نبوي، مدرس حوزه و دانشگاه به عنوان سخنران بعدي، با اشاره به فرمان و امر مكرر پروردگار در قرآن كريم براي اقامه عدل و قسط گفت: بايد ضمن نظريه پردازي در مقوله عدالت، شاخص هاي قابل اندازه گيري نيز ارائه داد.
حجت الاسلام نبوي، برابري در فرصتها، رشد ظرفيتها و بكارگيري توانمندي ها را سه شاخص مهم عدالت اجتماعي دانست و افزود: بايد عدالت اجتماعي را به عنوان بنيان قواعد اجتماعي، راهبرد اصلي «برنامه هاي توسعه» - و مبناي رشد فرهنگ عمومي مورد توجه قرار داد كه متأسفانه نهادهاي متولي فرهنگ عمومي به اين مسئله كم توجه اند و رهبري و جنبش دانشجويي پيگير مقوله عدالت اجتماعي هستند.
اين مدرس حوزه و دانشگاه تأكيد كرد: در الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت، عدالت اجتماعي، «كلان راهبردي» است كه بايد در همه عرصه ها مورد توجه كامل قرار گيرد.
پنجمين سخنران هم انديشي نخبگان و رهبر انقلاب در باب عدالت، دكتر سيد محمد مير س ندسي استاديار دانشگاه امام حسين بود.
دكتر مير سندسي با اشاره به مباني دو نظريه غالب در بحث عدالت يعني شايستگي و نياز گفت: در جمهوري اسلامي بايد نظريه اي تركيبي را پيگيري كنيم كه در اين نظريه تأمين نيازهاي عامه مردم مورد توجه جدي است اما راه براي بهره مندي اشخاص براساس شايستگي و تلاش نيز باز است.
وي با اشاره به نبود نظريه منسجم و روشن درباب مفهوم عدالت در كشور افزود: به همين علت هر مسئولي روي كار مي آيد، براساس برداشت خود از مفهوم عدالت، عمل مي كند كه اين برداشتهاي فردي گاه با يكديگر متفاوت و حتي در تعارضند.
بخش دوم نشست انديشه هاي راهبردي با موضوع عدالت، به مباحث كاربردي اختصاص داشت. در آغاز اين بخش، حجت الاسلام سيدعباس موسويان مدرس حوزه و دانشگاه با بررسي «جايگاه عدالت اقتصادي در بانك داري اسلامي» گفت: توزيع منابع بانكي، زماني عادلانه و در جهت فقرزدايي است كه اشتغال زايي و رشد متوازن در تخصيص منابع بانكي مورد توجه قرار گيرد.
دكتر موسويان، تخصيص منابع به طرح هاي داراي ارزش افزوده، توزيع متوازن منابع، و توزيع عادلانه سود را از اصول و معيارهاي توزيع عادلانه منابع بانكي دانست و گفت: نظام بانكداري بايد با كاهش حاشيه سود خود، در جهت سود حقيقي سپرده گذاران متحول شود.
دومين سخنران بخش كاربردي نشست انديشه هاي راهبردي، دكتر الياس نادران دانشيار دانشگاه تهران بود.
وي با ارائه مقاله اي تحت عنوان «عدالت توزيعي و اقتصاد رانتي»، به بررسي مشكلات اقتصادي - اجتماعي پديده رانت پرداخت. دكتر نادران معتقد است جهت گيريهاي عدالت خواهانه پس از پيروزي انقلاب، با وجود فراز و نشيب هاي مختلف، در مجموع باعث بهبود توزيع شاخص هاي درآمدي شده است، اما به علت تداوم ساختارهاي اقتصادي مبتني بر رانت، مشكلات ناشي از اين پديده همچنان ادامه دارد.
«عدالت بين نسلي در بهره برداري از منابع طبيعي» عنوان مقاله سومين سخنران بخش كاربردي نشست امروز يعني حجت الاسلام سعيد فراهاني فرد، استاديار دانشكده علوم اقتصادي بود.
اين استاد دانشگاه، تشريع عادلانه مالكيت دولتي و عمومي بر ثروت هاي طبيعي- ساز و كار صحيح توزيع اوليه منابع طبيعي و قوانين لازم براي حفاظت از منابع طبيعي را از اصول ايجاد عدالت بين نسلي در بهره برداري از منابع طبيعي دانست و گفت: از ديدگاه اسلام، دولت داراي جايگاهي است كه مي تواند با نظارت بر چگونگي استفاده از منابع طبيعي، عدالت را در اين زمينه پيگيري و محقق كند.
نشست هم انديشي رهبر انقلاب اسلامي و انديشمندان و صاحبنظران در باب عدالت با سخنراني دكتر مجيد ياسوري ادامه يافت. وي كه دانشيار دانشگاه گيلان است عدالت محيطي را راهكاري براي تحقق توسعه پايدار ملي دانست و گفت: منابع بايد ميان مناطق مختلف جغرافيايي، متناسب با نيازها و بطور عادلانه توزيع شود تا شكاف اقتصادي - اجتماعي بخش هاي گوناگون كشور كاهش يابد و دورنماي زندگي حتي در محرومترين مناطق بهبود يابد.
دهمين و آخرين سخنران دومين نشست انديشه هاي راهبردي، دكتر محمد جواد لاريجاني استاد دانشگاه بود. وي با عنوان «وضعيت عدالت و حقوق بشر در سطح بين المللي» به تشريح مباني عدالت در ليبراليزم غربي و دين مبين اسلام پرداخت.
بخشي از دومين نشست انديشه هاي راهبردي در جمهوري اسلامي به پرسش و پاسخ محققان و انديشمندان و «نقد و بررسي» ديدگاه هاي مطرح شده اختصاص داشت. در اين بخش استادان و محققاني كه به ارائه مقاله پرداخته بودند به سؤالات و نقدهاي حاضران پاسخ گفتند.
در آغاز اين هم انديشي دكتر صادق واعظ زاده دبير اين نشست، با اشاره به پيگيري موضوعات نشست اول انديشه هاي راهبردي گفت: مقدمات ايجاد مركزي براي هماهنگي و راهبري تحقيقات مربوط به الگوي اسلامي ايراني پيشرفت انجام شده است كه اين مركز كليه ظرفيتهاي نخبگان كشور را براي تدوين اين الگوي راهبردي فعال خواهد كرد.
دكتر واعظ زاده همچنين با تشريح اهداف دومين نشست انديشه هاي راهبردي گفت: تلاش خواهد شد با تكيه بر مطالب ارائه شده و استفاده از همه ظرفيتها «نظريه عدالت» تدوين شود.
در پايان اين ديدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آيت الله خامنه اي اقامه شد.

 



سردار نقدي: پيروزي انقلاب اسلامي نتيجه پيروي از فرامين رهبر بود

رئيس سازمان بسيج مستضعفين با تاكيد بر ضرورت تبعيت از فرامين رهبر تصريح كرد كه در 22 بهمن 57 نيز انقلاب اسلامي به بركت اطاعت مردم از رهبري به پيروزي رسيد.
سرتيپ بسيجي «محمدرضا نقدي» ديروز در همايش مسئولان ستاد بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خميني(ره) كه در سالن 5 آذر بسيج برگزار شد، با اشاره به روند رو به رشد انقلاب طي 32 سال گذشته گفت: ما در طول اين سالها شاهد بوديم كه انقلاب در هيچ مقطعي حتي يك كلمه از ارزشها و اصول خود عقب نشيني نكرد و اينها عليرغم تمام فشارها و تهديداتي بود كه كشورهاي استكباري عليه نظام جمهوري اسلامي به كار مي گرفتند.
نقدي انقلاب اسلامي را مروج بزرگ بيداري در دنيا معرفي كرد و گفت: اين موج بيداري امروز با سرعت در جهان به پيش مي رود و ابرقدرت ها در مقابل آن به دست و پا زدن افتادند و ا ين را مي توان در جريان جلسات داخلي آنها مشاهده كرد اما كاري از پيش نخواهند برد.
وي گفت: در پشت صحنه روساي جمهور و نخست وزيران غربي كه هميشه با كت و شلوار اطو زده و موهاي مرتب در مقابل انزار عمومي ظاهر مي شوند، افرادي هستند پريشان كه مدت هاي مديدي را با يكديگر در فكر چگونگي مقابله با ارزش هاي اسلامي مي گذرانند اما بايد بدانند كه اين تلاشها بي فايده است.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه موج بيداري ملتها به زودي اروپا را هم فرا خواهد گرفت، تصريح كرد: امروز آثار اين موضوع به وضوح ديده مي شود. آمريكا و اروپا تحت تاثير جدي اين بيداريها هستند و اينها به بركت وجود آن امامي است كه در نهايت پاكي و خودساختگي، مطيع و فرمان الهي بود و از هيچ چيز نترسيد و تمام اين موفقيتها نيز نتيجه همان اطاعت از فرامين الهي است.
نقدي با بيان اينكه نبايد در مقابله فرامين مولاو رهبر، قلت و انقلت آورد، گفت: در بيست و دو بهمن 57 نيز انقلاب اسلامي به بركت اطاعت مردم از رهبري به پيروزي رسيد.
وي با تاكيد بر ضرورت برگزاري هرچه بهتر مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) تصريح كرد: عليرغم استقبال بيش از حد مردم كشورمان براي حضور در اين مراسم ما شرمنده ايم كه امكانات كافي براي پذيرايي هرچه بهتر از اين عزيزان و زائران را نداريم.
همچنين در اين مراسم، محمدعلي انصاري، دبير ستاد بزرگداشت سالگرد ارتحال امام خميني(ره) با تاكيد بر تلاش همه بخش هاي ذيربط براي برگزاري باشكوه تر مراسم روز 14 خرداد، خاطرنشان كرد: جهان اسلام و منطقه ما در آستانه يك تحول بزرگ است و از همه مي خواهيم كه اين تحول به نفع اسلام، قرآن، تشيع و موعدي كه همه منتظر آن هستيم باشد.

 



نماينده كميته صليب سرخ: آخرين وضعيت پرونده عليرضا عسگري خرداد ماه پيگيري مي شود

نماينده كميته صليب سرخ در ايران اعلام كرد كه خرداد ماه در گردهمايي روساي دفاتر كميته صليب سرخ در ژنو وضعيت پرونده عليرضا عسگري را پيگيري خواهد كرد.
«پير ريتر» د رگفت وگو با فارس مبني بر آخرين وضعيت پرونده عليرضا عسگري اظهار داشت: اين پرونده حساسيت خاصي دارد ولي در حال حاضر ما در اين زمينه نامه اي رسمي از مقامات ايران دريافت كرده ايم تا به مسئولاني كه مي توانند جوابگوي اين مسئله باشند ارائه دهيم كه اين روند صورت پذيرفته است و اكنون منتظر جواب آنها هستيم.
وي افزود: بنده در خرداد كه گردهمايي دفاتر كميته صليب سرخ در ژنو برگزار مي شود، با همكار خود در اسرائيل ملاقات خواهم داشت و پرونده عليرضا عسگري را پي گيري مجدد مي كنيم تا آخرين وضعيت اين پرونده بررسي شود.

 



مهمانپرست : خبرنگار الجزيره مرتكب چندين تخلف شده است

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان خبرنگار الجزيره را كه در سوريه ناپديد شده، متخلف دانست.
رامين مهمانپرست در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در رابطه با خبرهاي منتشر شده مبني بر تحويل خبرنگار الجزيره توسط دولت سوريه به ايران گفت: درباره ناپديد شدن يا بازداشت اين خبرنگار در سوريه همانطور كه اطلاع داريد براساس گفته هاي مسئولان شبكه الجزيره اين خبرنگار در حالي كه براي كار خبرنگاري به ويزاي كار نياز داشته با توجه به لغو رواديد ايران و سوريه با گذرنامه ايراني و بدون ويزا قصد ورود به سوريه را داشته كه مرتكب چند تخلف شده است.
مهمانپرست افزود: تخلف اول اين بوده كه گذرنامه ايراني ايشان اعتبار نداشته، تخلف دوم اين بوده كه بدون ويزاي خبرنگاري قصد ورود به سوريه را داشته و تخلف سوم اين بوده كه گذرنامه هاي ديگري نيز همراه داشته است.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه ما تابعيت مضاعف را قبول نداريم، گفت: انجام اين تخلفات مانع از انجام فعاليت پنهاني اين خبرنگار در سوريه شده البته ما مسئله را پيگيري مي كنيم و اطلاع يافتن از وضعيت ايشان براي ما هم اهميت دارد.
وي همچنين در مورد انتشار برخي اخبار مبني بر درخواست سعود الفيصل، وزير خارجه عربستان براي سفر به تهران در اظهارنظري تأمل برانگيز گفت: در اين رابطه خبري نشنيده ام البته اين مسئله مورد تاييد ماست كه تماس هاي مقامات كشور ما و ساير كشورهاي منطقه از جمله عربستان مي تواند به برقراري ثبات و امنيت در منطقه كمك كند.
دستيار ويژه وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به اين پرسش كه سفر معاون وزير خارجه مصر لغو شده است و آقاي متكي نيز پس از رفتن از وزارت خارجه به واقع گرايي رسيده و گفته كه براي برقراري روابط با مصر نبايد شتابزده عمل كرد، موضع شما در اين رابطه چيست؟ گفت: ما سياست خود را در رابطه با برقراري روابط با مصر اعلام كرده ايم و گفته ايم اين روابط گسترده به نفع مردم دو كشور و منطقه ما خواهد بود. به هر ميزان سياست همكاري و همگرايي كشورهاي منطقه مورد توجه قرار گيرد حتماً نيازهاي مختلفي كه در منطقه ما وجود دارد. تأمين خواهد شد اما با توجه به تحولاتي كه در مصر رخ داده است و در حال تداوم است، رسيدن به نقطه مطلوب بايد در شرايط طبيعي مسير خود را دنبال كند. ما نيز با همين رويكرد فعاليت هاي خود را انجام مي دهيم.
مهمانپرست در برابر اين سؤال هم كه نمايندگان كميته آمريكا پيش نويس تحريم يكجانبه عليه ايران را به كنگره آمريكا ارايه داده اند، گفت: اين مباحث تكراري و بي خاصيت است. اينها مسير غلطي است كه بارها آزموده شده و هيچ گونه تأثيري در اراده و عزم ملت ما ندارد. اگر اين فشارها با اين نيت دنبال مي شود كه ملت ما از حقوق خود دست بردارند بايد مطمئن باشند كه ملت ما با عزم جدي تر مسير استقلال خود را دنبال خواهد كرد و به هيچ وجه تحت فشارهاي سياسي رفتار دوگانه غرب دست از استقلال و اقتدار كشورمان برنخواهيم داشت. آنها نيز به اين نتيجه رسيده اند كه اين مسير بي فايده است و تلاش بيهوده مي كنند. بيشتر به نظر مي آيد دنبال منافع اين گونه سياست ها در داخل كشور خود و با اهداف سياسي براي موضوعات داخلي خود هستند.
وي تأكيد كرد: امنيت و آرامش در منطقه هيچ راه ديگري جز دادن حقوق فلسطيني ها به آنها ندارد. سرزمين اشغالي بايد به مردم فلسطين تعلق گيرد و اين گونه اتهام زني ها چاره راه آنها نخواهد بود.
خبرنگار ديگري پرسيد مك كين گفته است ما مصمم هستيم حكومت سوريه را براندازي كنيم، براندازي حكومت سوريه به معناي براندازي حكومت ايران است. سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: معتقديم كه مطالبي بيش از حد و اندازه اي كه افراد دارند به ويژه برخي از مقامات آمريكايي راجع به منطقه ما نبايد عنوان كنند. دوران اين كه قصد مي كنند برخي از كشورها را ساقط كنند و بعضي از ديكتاتورها را حمايت كنند، گذشته است. اكنون با بيداري اسلامي و بيداري مردم در كشورهاي مختلف مواجه هستند.
وي همچنين اخبار منتشر شده مبني بر همكاري هاي ايران و كره شمالي در مورد انتقال فناوري موشك هاي بالستيك با كمك چين را رد كرد و گفت: اين جوسازي ها درست نيست. انتشار اين اخبار با اهداف خاصي صورت مي گيرد ضمن اين كه توانايي و دانش فني كشور ما در حدي است كه نيازي به ساير كشورها ندارد.
مهمانپرست در خصوص روابط با كشورهاي منطقه نيز گفت: ما ضمن اين كه آمادگي خودمان را براي توسعه روابط اعلام مي كنيم به صورت جدي به مسئولين كشورهاي منطقه تأكيد مي كنيم راه اقتدار توجه به خواسته هاي مردمي، محقق كردن آنها و جلوگيري از برخوردهاي نادرست و خشونت آميز و محروميت ها براي مردم كشور خودشان است.قطعاً در تماس ها و رايزني هايي كه صورت مي گيرد اين نقطه نظرات به كشورهاي مقابل اعلام مي شود.
خبرنگار ديگري پرسيد در كميته اي در شوراي امنيت گزارشي منتشر شده كه براساس آن تحريم ها فعاليت هاي هسته اي ايران را كند كرده است. روسيه نيز در نشست شوراي امنيت اين گزارش را بلوكه كرده است.مهمانپرست در اين باره گفت: فعاليت هسته اي كشور ما به نظر نمي رسد كند شده باشد. ما فعاليت هاي خود را كه كاملاً صلح آميز است تحت نظارت دوربين هاي آژانس و بازرسين و با اطلاع مقامات آژانس انجام مي دهيم. اين فعاليت هاي هسته اي ايران به لحاظ روحي براي مقامات كشورهاي غربي دلگرم كننده است اما فعاليت هاي هسته اي ما مسير خود را طي مي كند و برنامه هاي بلند مدتي كه در توسعه كشور ما نقش جدي دارد به صورت جامع انجام مي شود.
وي در مورد اين كه بحرين ادعا كرده اعزام كشتي هاي كمك رساني ايران مداخله در اين كشور است، گفت: اين اقدامات نوعي حركت نمادين است، مردم ما احساس وظيفه مي كنند كه در چارچوب رفتاري انسان دوستانه و خيرخواهانه در دفاع از افرادي كه بيگناه هستند و فقط به خاطر طرح مطالبات مشروع خود تحت شديدترين فشارها و سركوب ها قرار گرفته اند، همبستگي شان را اعلام كنند. حتماً پيام اين حركت نمادين به مردم بحرين و كشورهاي ديگر منتقل مي شود. اميدواريم مسئولين اين كشورها با درك احساسات مردم منطقه نسبت به تصحيح سياست هاي خود اقدام جدي كنند.

 



برگزاري جشنواره «سفر به دشت شقايق» در كالپوش شاهرود

مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان سمنان از برگزاري چهارمين جشنواره گردشگري «سفر به دشت شقايق كالپوش» خبر داد.
«حميد يزداني» روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: جشنواره سفر به دشت شقايق هاي كالپوش در بخش ميامي شهرستان شاهرود روز جمعه سي ام ارديبهشت ماه امسال برگزار مي شود.
وي با بيان اينكه جشنواره سفر به دشت شقايق كالپوش از موفق ترين جشنواره هاي گردشگري سطح استان است، گفت: با توجه به همكاري و پذيرايي خوب مردم منطقه كالپوش همه ساله بر تعداد بازديدكنندگان اين جشنواره افزوده مي شود.
وي افزود: بازديد از مناطق نمونه گردشگري دشت شقايق ها، جنگل دشت شاد، جنگل و آبشار نام نيك و ديگر جاذبه هاي طبيعي منطقه كالپوش از جمله برنامه هاي اين جشنواره در كنار عرضه صنايع دستي، سوغات، موسيقي محلي و چوب بازي است.
يزداني اظهار داشت: پيش بيني مي شود اين جشنواره همانند ساير جشنواره هاي گردشگري استان با استقبال چشمگير علاقه مندان به طبيعت گردي برگزار شود.
منطقه كالپوش در 180 كيلومتري شمال شرق شاهرود در بخش ميامي واقع است.

 



جزايري: قرارگاه جنگ سايبري در ايران تاسيس مي شود

رئيس كميته تبليغات دفاعي كشور با اعلام پايان فاز مطالعاتي قرارگاه سايبري تصريح كرد كه به زودي شاهد ورود به فاز اجرايي اين قرارگاه در كشور خواهيم بود.
سردار سرتيپ «سيد مسعود جزايري» معاون فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح در گفت وگو با مهر درخصوص راه اندازي قرارگاه جنگ سايبري در كشور گفت: اسناد بالادستي در اين رابطه تهيه شده و در شوراي عالي امنيت ملي و شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجموعه رده هاي مختلف نيروهاي مسلح مورد تبيين قرار گرفته و بزودي شاهد راه اندازي فاز اجرايي قرارگاه سايبري در كشور خواهيم بود.
گفتني است چندي پيش «رابرت گيتس» وزير دفاع آمريكا طي نامه اي رسمي به فرماندهي قرارگاه استراتژيك اين كشور دستور داد تا قرارگاه سايبري آمريكا را به منظور عمليات هاي سايبري نظامي همه جانبه تاسيس كنند.
فرماندهي سايبري ايالات متحده آمريكا موسوم به سايبر كام (CYBERCOM) د رژوئن 2009 تصويب شد و 11 ماه پس از آن تاريخ به مرحله اي رسيد كه پنتاگون آن را قابليت اوليه انجام عمليات مي نامد. ارتش آمريكا با دارا بودن شبكه هاي رايانه اي پيشرفته و گروه هاي نظامي متخصص در همه حوزه هاي سايبري، اولين فرماندهي سايبري را تاسيس كرده است.
علاوه بر ايالات متحده آمريكا، چند كشور اروپايي نيز طي چند ماه گذشته اقدام به راه اندازي سازمان هاي مشابه براي مقابله با تهاجم سايبري عليه منافع خود كرده اند.

 



قاليباف خبر داد : كاروان هاي گل در خيابان هاي تهران به راه مي افتند

سرويس اجتماعي:
همزمان با برگزاري نمايشگاه گل و گياه، شهردار تهران از راه اندازي كاروان هاي گل به صورت گسترده در مناطق مختلف شهر تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار كيهان، قاليباف در مراسم افتتاحيه با اشاره به اهميت حفظ روحيه، نشاط و سرزندگي بين شهروندان كه عمدتا در محيط هاي آپارتماني زندگي مي كنند، گفت: وظيفه دولت و شهرداري اين است كه با همكاري يكديگر زندگي سالم و پرنشاطي را براي مردم ايجاد كنند و برگزاري نمايشگاه گل و گياه به صورت مستمر نيز در همين راستا بوده است.
گفتني است نخستين كاروان بزرگ گل روز دوشنبه همزمان با برپايي نهمين نمايشگاه بين المللي گل و گياه در پارك گفت وگو بصورت نمادين به راه افتاد.
بنابه گفته مسئولان نمايشگاه هدف از راه اندازي اين كاروان اين است كه اگر برخي از شهروندان نتوانستند در نهمين نمايشگاه بين المللي گل و گياه تهران حضور داشته باشند، بتوانند از مواهب اين نعمت الهي بهره مند شوند و با شرايط مساعد خريد و نگهداري گل ها آشنا شوند.
در سال گذشته 3 نمايشگاه گل در تهران برپا شد و در سال جاري نيز 4 نمايشگاه گل در تهران برپا خواهد شد.
گفتني است در سال گذشته بيش از 4 ميليون و 200 هزار نفر از مجموعه 3 نمايشگاه گل و گياهي كه در تهران برپا شد بازديد كردند.

 



جانباز دفاع مقدس در بابل به همرزمان شهيدش پيوست

بابل- خبرنگار كيهان:
قربانعلي يزداني از جانبازان دفاع مقدس به همرزمان شهيدش پيوست.
بسيجي جانباز حاج كربلائي «قربانعلي يزداني» پس از 26 سال جانبازي و تحمل درد و رنج ناشي از دوران دفاع مقدس دعوت حق را لبيك گفت و به همرزمان شهيدش پيوست.
اين جانباز از رزمندگان لشكر 25 كربلا بود كه به مدت 61 ماه در جبهه هاي حق عليه باطل حضور مؤثر داشت. به گزارش خبرنگار ما با حضور جمعي از مردم و برخي مسئولان، پيكر اين بسيجي جانباز در بابل تشييع شد.

 



شهردار قم:  عبور منوريل از مقابل حرم حضرت معصومه(س) منوط به تصميم رئيس جمهور است

قم- خبرنگار كيهان:
شهردار قم گفت: عبور منوريل از مقابل حرم حضرت معصومه(س) منوط به تصميم رئيس جمهور است.
محسن عابديني پور درباره روند اجراي پروژه منوريل قم گفت: منوريل تاكنون روند خوبي را پشت سر گذاشته است و فقط در بخش عبور از مقابل حرم حضرت معصومه (س) ديدگاه هاي مختلفي وجود دارد.
وي با اشاره به اين كه شهرداري قم با عبور منوريل از مقابل حرم حضرت معصومه(س) موافق نيست، افزود: قرار بر اين است كه ما يك جلسه در حضور رئيس جمهور دلايل خود را در خصوص عبور منوريل در مقابل حرم از زير سطح ارائه كنيم.
شهرداري قم با اشاره به وضعيت اجراي پروژه منوريل قم در شرايط كنوني گفت: در حال حاضر در دو بخش پروژه روند اجرايي در حال انجام است و در مقابل حرم اقدامي صورت نمي گيرد.
وي افزود: اجازه نخواهيم داد كه منوريل از مقابل حضرت معصومه(س) عبور كند، مسير پروژه منوريل 27 كيلومتر است و اين قطعه از مسير فقط شش كيلومتر طول دارد.
عابديني پور گفت: شرايط براي اجراي اين پروژه در 21 كيلومتر ديگر فراهم است و مي توان در آن جبهه ها كار كرد.
وي خاطرنشان كرد: فعلا اجازه عبور منوريل از مقابل حرم را نمي دهيم تا اين كه در جلسه با آقاي رئيس جمهور دلايل و استدلال هاي خود را مطرح كنيم و ايشان سخن ما را بشنوند و سپس تصميم گيري صورت گيرد.

 



در يك حراجي مشكوك و بدون انجام مزايده فرودگاه قشم متري 90 هزارتومان فروخته شد

قشم-خبرنگاركيهان:
قديمي ترين فرودگاه قشم كه به لحاظ موقعيت راهبردي و تجاري در بهترين مكان اين جزيره واقع شده است در يك حراجي بي سابقه به فروش رفت.
فرودگاه قديم جزيره قشم در يكي از بهترين مكان هاي اين جزيره جانمايي شده كه از نظر مكاني و راهبردي در نوع خود بي نظير است به طوري كه مي تواند بهترين پدافند غيرعاملي باشد كه به هنگام پروازهاي متعدد هواپيماها و بالگردها نقش آفريني كند.
فرودگاه قديم شهر قشم بيش از 5/19 هكتار زمين است كه در سال 1354 كار احداث آن آغاز شد و در سال 1356 بعد از گذشت 2 سال به بهره برداري رسيد و اين فرودگاه داراي يك برج مراقبت و سالن انتظار مسافران است كه مردم شهر قشم و جزيره از اين فرودگاه براي سفر به ديگر نقاط كشور استفاده مي كردند كه بعد از تبديل به منطقه آزاد در سال 1369 و احداث يك فرودگاه در 50 كيلومتري شهر قشم در منطقه ديرستان عملا از اين فرودگاه استفاده نشد و تنها در مواقع بحران و اضطرار از اين فرودگاه بهره برداري مي شد.
به گزارش خبرنگار ما فروش بسيار ارزان اين فرودگاه، آن هم بدون درج آگهي مزايده باعث شده شهروندان اين جزيره از مسئولان نظام به ويژه دستگاه قضا و سازمان بازرسي كشور خواستار تجديدنظر در اين معامله شوند.
گفته مي شود فروش زمين 20هكتاري اين فرودگاه به قيمت هر متر 90 هزار تومان در حالي صورت گرفته كه زمين هاي مجاور آن متري بيش از يك ميليون تومان معامله مي شود.

 



وزير آموزش و پرورش: سن ورود نوآموزان به دبستان 6 سال تمام است

وزير آموزش و پرورش با رد ورود پنج ساله ها به مقطع اول ابتدايي گفت: سن ورود نوآموزان بدو ورود به دبستان شش سال تمام است.
«حميدرضا حاجي بابايي» شامگاه روز دوشنبه در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا، افزود: مديران بايستي نوآموزان شش سال تمام را ثبت نام كنند.
وي درباره آزمون تعيين تكليف حق التدريسي ها و آموزشياران نهضت سوادآموزي اظهار داشت: اين آزمون براساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي انجام شود.
وي خاطر نشان كرد: آموزشياران نهضت سوادآموزي براي شركت در اين آزمون مختار هستند و هيچ اجباري براي شركت آنها در اين آزمون نيست.
وزير آموزش و پرورش بيان داشت: هم اكنون 50 هزار نفر در كشور براي شركت در آزمون ياد شده ثبت نام كرده اند كه سوم تيرماه امسال با هم رقابت مي كنند.
وي با اشاره به احياي معاونت پرورشي در سراسر كشور تصريح كرد: معاونت پرورشي اساس تربيت كشور را رقم مي زند و مربيان پرورشي در آموزش و پرورش از جايگاه بالايي برخوردار هستند.
حاجي بابايي خاطر نشان كرد: اكنون پرورش را در همه مقاطع تقويت كرده ايم.

 



آيت الله نوري همداني: دادگاه بين المللي اسلامي بايد تشكيل شود

يكي از مراجع تقليد در قم با اشاره به تصميم دادگاه بين المللي لاهه درخصوص شكايت مردم بحرين از آل خليفه گفت: كشورهاي اسلامي بايد با يكدلي و هماهنگي يكديگر، دادگاه بين المللي براي رسيدگي به وضعيت مسلمانان تشكيل دهند.
به گزارش فارس از قم، آيت الله نوري همداني در ديدار مديران و فرماندهان بسيج راه آهن با اشاره به كينه توزي غرب نسبت به اسلام و مسلمانان اظهار داشت: روحيه قيم مآبي و زياده خواهي همچنان در غرب وجود دارد و ما بايد دشمن را شناخته و در برابر آن مقاوم باشيم.
وي با بيان اينكه آل خليفه، آل سعود و آل نهيان ساخته دست غرب است، گفت: سردمداران اين حكومت ها دست نشانده و زيرسيطره آمريكا و انگليس هستند.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه آيت الله خامنه اي داراي برجستگي ها و امتيازات فراواني هستند، عنوان كرد: بايد قدر نعمت بزرگي چون حكومت اسلامي و نظام ولايي را بدانيم چرا كه سبب بيداري ملت هاي جهان شده است.
وي مردمي بودن، اسلامي بودن و نفي استكبار و استبداد را سه شاخصه مهم قيام هاي اسلامي دانست و افزود: مردم كشورهاي اسلامي بايد بيدار بوده و با شجاعت و استقامت اين راه را ادامه دهند.
آيت الله نوري همداني با بيان اينكه دشمن درصدد مهره چيني در كشورهاي اسلامي است، گفت: اكنون غرب به اندازه اي مسلط بر اوضاع شده است كه مي خواهد سرنوشت مردم ليبي را مشخص كند.
وي با اشاره به فجايع انساني در بحرين اظهار داشت: مردم مظلوم بحرين به دادگاه لاهه براي دادخواهي شكايت مي برند ولي آنها آل خليفه را حمايت مي كنند.
استاد حوزه يادآور شد: چرا ما مسلمانان همانند غرب و آمريكا نبايد با يكديگر متحد شده و ناتو و دادگاهي براي حمايت از مظلومان و مسلمانان داشته باشيم؟ وي ابراز اميدواري كرد روزي فرا رسد كه پرچم اقتدار اسلام را در جهان برافراشته با تشكيل دادگاه بين المللي اسلامي حق مظلومان را بگيريم و ظالمان را در دادگاه اسلامي محاكمه كنيم.

 



عضو هيئت رئيسه مجلس: دولت مي تواند قانون بودجه را زودتر اجرا كند

عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت: با پايان مهلت دولت براي اداره كشور با تنخواه دو ماهه ابتداي امسال، قوه مجريه مي تواند قانون بودجه 90 را زودتر از موعد اجرا كند.
«محمدحسين فرهنگي» روز سه شنبه در گفت وگوبا ايرنا در تبريز با بيان اين كه قانون بودجه سال 90 روز دوشنبه به دولت ابلاغ شده است اظهار كرد:وقتي قانوني به دولت ابلاغ مي شود، ظرف 15 روز لازم اجرا است.
وي افزود: از آنجا كه مهلت تنخواه براي اداره 2 ماهه كشور اول خرداد به پايان مي رسد، دولت مي تواند قانون بودجه سال 90 را زودتر اجرا كند.
نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو در مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: قانون الزامي بر پايان زمان 15 روز ندارد، پس اگر دولت بخواهد مي تواند پيش از پايان زمان قانوني نسبت به اجراي قانون بودجه اقدام كند.
اين نماينده مجلس تاكيد كرد: نظارت ديوان محاسبات كل كشور بر حسن اجراي قانون بودجه نيز از اول خرداد آغاز مي شود.
عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت: نظارت بر اجراي تنخواه دو ماهه دولت كه براساس قانون بودجه سال 89 بود، جداگانه انجام مي شود.
فرهنگي اظهار داشت: دولت كه بايد تا 15 آذرماه سال 89 لايحه بودجه سال جاري را به قوه مقننه ارايه مي كرد با تاخير 75 روزه شرايط را پيش روي مجلس قرار داد تا نمايندگان براي كم شدن مشكلات مالي و جاري كشور تنخواه دو ماهه اي را براي دو ماه اول سال 90 در اختيار دولت قرار دهد.
نماينده مردم تبريز، اسكو و آذرشهر در مجلس افزود: با اين كار نمايندگان زمان قانوني براي رسيدگي به لايحه پيشنهاد دولت در سند مالي كل كشور را داشتند و هزينه هاي جاري كشور با 200 ميليارد ريال در دو ماه نخست امسال تامين شد.

 



انتقاد آيت الله مكارم شيرازي از عدم نظارت كامل بر انتشار كتاب

مرجع تقليد شيعيان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به دليل عدم نظارت كامل بر نحوه توليد و انتشار كتاب ها انتقاد كرد.
به گزارش مهر، آيت الله ناصر مكارم شيرازي در ديدار جمعي از مسئولان سازمان تبليغات اسلامي تاكيد كرد: امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر نحوه توليد و انتشار كتاب ها نظارت كامل ندارد لذا گاهي ديده مي شود كتاب هايي منتشر مي شود كه با مباني اسلامي، اخلاقي و اجتماعي سازگاري ندارد كه بايد شما دراين باره دقت بيشتري را انجام دهيد.
اين مرجع تقليد اظهار داشت: امروز حرف نخست را رسانه ها مي زنند و يكي از اين اموري كه هنوز جدي گرفته نشده است، مسئله مطالعه كتاب است.
وي با اشاره به استقبال بسيار خوب مردم از نمايشگاه كتاب كه طبق روايتي بيش از 5 ميليون نفر بوده است، گفت: اين استقبال نشان مي دهد كه مردم ما تدريجاً دارند به كتاب اهميت مي دهند و استقبال از نمايشگاه كتاب دليلي بر اين مدعاست.
آيت الله مكارم كتاب را همچون شمشير دولبه دانسته و افزود: اگر كتاب فاسد و مفسدي نوشته شود مي تواند جامعه اي شرور و فاسد بسازد و افراد خائن را تربيت كند.
اين استاد حوزه افزود: امروز دشمنان تلاش مي كنند از طريق كتاب و فعاليت هاي غيراخلاقي جوانان ما را گمراه كنند ما نبايد در برابر اين هجمه سكوت كنيم بايد به مقابله با آن بپردازيم و به موازت كارهاي منفي دشمن به جوانان خوراك مثبت بدهيم.
وي گفت: امروز مسائل زشت در لباس زيبا عرضه مي شود مثل عرفانهاي كاذب كه متاسفانه از سطح توده مردم فراتر رفته و به قله مسائل اجتماعي و سياسي نفوذ كرده است.
آيت الله مكارم شيرازي اين مسئله را براي نظام اسلامي بسيار خطرناك دانسته و گفت: كشوري كه خداي نكرده مجريان دست اولش به مسائل خرافي و عرفانهاي كاذب متوسل مي شود معلوم نيست تكليف چنين كشوري چه مي شود.

 



اخبار ادبي و هنري

تلاش فتنه گران براي انزواي خالقان فيلم هاي سياسي
ستار هدايت خواه با ابراز علاقه براي تماشاي فيلم سياسي «پايان نامه» گفت: فتنه گران تلاش مي كنند خالقان فيلم هاي سياسي را منزوي كنند و مسئولان فرهنگي نيز در قبال اين موضوع موظف اند از توليد و اكران آثار متعهد به انقلاب و عوامل آن حمايت كنند.
به گزارش فارس، اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس در آستانه اكران فيلم سينمايي «پايان نامه» به تهيه كنندگي روح الله شمقدري، درباره توليد و اكران فيلم هاي سياسي گفت: يكي از راه هاي موثر براي بالا بردن آگاهي و شعور مردم و ايجاد بصيرت در حوزه سياسي كه مورد تاكيد مقام معظم رهبري نيز هست، استفاده از سينما است.
وي ا فزود: سينما رسالت خاص خود را دارد و بايد تلاش كند كه در زماني كه سياست بين الملل در تقابل با جهان استكبار است، دست به افشاگري چهره واقعي قدرت هاي استكباري بزند. همچنين معتقديم تبيين مباني دين الهي و دفاع از تفكر انقلاب اسلامي از رسالت هاي هنرمندان متعهد به نظام جمهوري اسلامي ايران به شمار مي رود.
هدايت خواه در ادامه درباره هجوم رسانه اي بيگانگان به بازيگران و عوامل فيلم سينمايي «پايان نامه» گفت: مسلما كساني كه در توليد آثار سياسي مشاركت مي كنند مورد هجمه بيگانگان، فتنه گران و رسانه هاي خارجي قرار مي گيرند و بايكوت مي شوند؛ از اين رو مسئولان نظام و به ويژه مسئولان فرهنگي موظف اند از هنرمندان و خالقان اين آثار و توليد و اكران اين قبيل فيلم ها حمايت كنند تا هنرمندان از مشاركت در ساخت اين آثار مايوس نشوند.
استقبال مردم فرانسه از فيلم «سيب و سلما»
نمايش فيلم «سيب و سلما» به كارگرداني حبيب الله بهمني و تهيه كنندگي حوزه هنري با حضور كارگردان روز دوشنبه در «پالايس اي» با استقبال رو به رو شد. حضور كارگردان فيلم در محل نمايش و گفت وگوهاي مستقيمي كه پس از نمايش فيلم ميان او و تماشاگران، انجام شد، از نكات قابل توجه اين نمايش بود.
يكي از تماشاگران فيلم كه از استادان دانشگاه فرانسه و يك خانم ايراني الاصل بود، ضمن تشكر از بهمني براي كارگرداني و انتخاب موضوع، عنوان كرد: «ذهن و روحيات ما ايرانيان مقيم خارج، بسيار نيازمند چنين موضوعاتي است. طرح چنين مسائلي مي تواند گاهي به يادمان بياورد كه بيشتر از آن كه نگاهمان به انسان ها باشد، به خدا تكيه كنيم.»
موضوع فيلم داستان طلبه جواني است كه بعد از خوردن يك سيب، به حلال بودن آن شك مي كند و به دنبال صاحبش مي گردد تا از او رضايت بگيرد.
بهمني كه به دعوت حوزه هنري در بازار كن حضور پيدا كرده تا از نزديك پاسخگوي تماشاگران فيلمش باشد، از استقبال تماشاگران غيرايراني و ارتباطي كه با فيلم برقرار كردند، ابراز خشنودي كرد.
سازمان هاي برتر استاني بسيج هنرمندان معرفي شدند
در آيين اختتاميه نخستين همايش سراسري مديران سازمان بسيج هنرمندان كشور، استان هاي برتر اين سازمان در سال 89 معرفي شدند.
دكتر حسين قناديان با اعلام اين مطلب افزود: در پايان هم آورد دو روزه شوراي بسيج هنرمندان استان ها نتيجه ارزيابي هاي سالانه اين سازمان از فعاليت مديران استاني اعلام شد و بدين ترتيب استانهاي آذربايجان شرقي، كرمان، بوشهر، خوزستان و كرمانشاه به عنوان استان هاي برتر اين سازمان در سال 89 معرفي شدند.
گفتني است نخستين همايش سراسري مديران استاني سازمان بسيج هنرمندان در روزهاي يكشنبه و دوشنبه هفته جاري با حضور 300 نفر از مديران و شوراهاي بسيج هنرمندان سراسر كشور در شهر رامسر برگزار گرديد.
اعتراف خاتمي به فيلم سوزي در دوران وزارتش
يكي از سران فتنه اقدام به سوزاندن فيلم هايي كه با آن مخالف بودند، در دوران صدراتش در وزارت ارشاد اعتراف كرد.
به گزارش جهان، سيدمحمد خاتمي در جمعي كه «رزمندگان دوران دفاع مقدس و ايثارگران» عنوان شده اند، گفته است: من يادم هست وقتي در وزارت ارشاد بوديم ويدئو را ممنوع كرديم و معاونتي اختصاص داديم تا مميزي صورت بگيرد و با فيلم هاي غيرمجاز هم برخورد شد. فيلم هاي زيادي ضبط و سوزانده شد.
محمد خاتمي البته چند سال بعد رويكرد متفاوتي را در پيش گرفت و حتي دولت او از سوي بسياري از علما و منتقدان مذهبي به ترويج رفتارهاي خلاف ديني و سوءاستفاده از واژه آزادي متهم شد.
بزرگداشت آغاسي برگزار مي شود
مراسم بزرگداشت ششمين سالگرد درگذشت شاعر اهل بيت(ع) مرحوم محمدرضا آغاسي با عنوان «قريب قلندر» برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار كيهان، اين مراسم همزمان با سالگرد درگذشت آن شاعر، روز پنجشنبه پنجم خرداد ساعت 17 بر سر مزار آغاسي در قطعه 25 شهداي بهشت زهرا(س) برگزار خواهد شد و در آن برخي از شاعران و مسئولين كشور سخنراني خواهند كرد.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14