(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 6 تیر 1390- شماره 19960

كوتاه اقتصادي
افتتاح 464 طرح صنعتي و معدني در سراسر كشور
به علت پرداخت نكردن بدهي انجام شد قطع گاز 29 نيروگاه
رئيس سازمان صنايع كوچك: تعطيلي واحدهاي صنعتي طبيعي است
با حكم دفتر مقام معظم رهبري بنيادها مشمول پرداخت ماليات بر ارزش افزوده شدند
افزايش صادرات گاز ايران به پاكستان روزانه 30 ميليون متر مكعب
با آغاز فصل برداشت تعرفه واردات برنج به 90 درصد افزايش مي يابد
يارانه ها حذف نمي شود
با گذشت 3 ماه از سال دستورالعمل وام 20 ميليوني خريد مسكن هنوز ابلاغ نشده است
دلال ها: قيمت دلار بالا مي رود مسئولان بانكي: قيمت پايين تر هم مي آيد
مجوز آبگيري سد گتوند عليا صادر شد



كوتاه اقتصادي

¤ مشاور معاونت توسعه اشتغال وزارت كار با اعلام اينكه طبق الزام قانون برنامه پنجم اصلاح قانون كار قطعي خواهد بود، گفت: هيچ اصلاحي بدون حضور شركاي اجتماعي صورت نمي گيرد.مسلم خاني در خصوص اصلاح قانون كار و برنامه هاي صورت گرفته در وزارت كار و امور اجتماعي با تأكيد بر اينكه در اين زمينه بحث هاي فراواني وجود دارد، گفت: همچنين موضوعات مربوط به خلاقيت و نوآوري نيز در اين بحث مورد توجه است.
¤ رئيس اداره اوزان و مقياس هاي اداره كل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران اعلام كرد: تزار و باسكول هاي الكترونيكي با مارك هاي غير استاندارد بازار شناسايي و توقيف شد.فرامرز فرهمند در اين خصوص افزود: در راستاي اجراي طرح طاها در سطح استان تهران و براساس بررسي و آزمون هاي به عمل آمده مشخص گرديد برخي ترازو و باسكول هاي الكترونيكي موجود در بازار با استانداردهاي ملي مربوطه مطابقت ندارند.وي با اشاره به مارك كالاهاي غير استاندارد فوق گفت: ترازو و باسكول هاي الكترونيكي با مارك هاي ACS، FURI، EMPRATOUR ، رادين، تعادل الكترونيكي، ميزان بي تا، ثابت، ايران دقت و پند آزما شرق غير استاندارد هستند.
¤ رئيس سازمان چاي كشور گفت: به دليل اينكه دولت در اين روزها يارانه خردادماه را به حساب مردم واريز كرده است، اولويت با آنها بود و بعد از آن مطالبات چايكاران پرداخت مي شود.علي محرر اظهار داشت: از 10 ارديبهشت ماه امسال خريد تضميني چاي از كشاورزان آغاز شد و مقداري تأخير در پرادخت مطالبات چايكاران به وجود آمد.
¤ با اجراي عمليات كابل برگردان ارتباط تلفني مشتركين با پيش شماره هاي 2293 الي 2298، 6660 الي 6669، 6600 الي 6608، 3325، 3378، 3379، 3330 الي 3336، 8830، 8832، 8834، 8881 الي 8884، 8820، 8838، 8849، 8859، 8814 و 6650 الي 6656 و 7740 الي 7743، 7746 الي 7748، 7798، 7715 الي 7717، 7750 الي 7753، 7760 الي 7765 از امروز به مدت 72 ساعت با اختلال همراه است.
¤ معاون امور صنايع و اقتصادي وزارت صنايع و معادن، از معرفي و تقدير از 28 واحد نمونه صنعتي كشور در روز ملي صنعت و معدن خبر داد.
¤ دومين سمپوزيوم بين المللي شكل دهي فلزات فردا و پس فردا با حضور كارشناسان داخلي و خارجي در محل سالن همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار خواهد شد. بلورچي يكي از شركت كنندگان در اين سمپوزيوم گفت: يكي از دستاوردهاي اصلي اين سمپوزيوم ارتقاي دانش فني در زمينه صنعت پرسكاري و فرم دهي فلزات است كه نزديك يك دهه قبل در ايران به صورت جدي مطرح شده و با تقويت بنيان هاي علمي آن مي توان گام بزرگي را در راستاي روزآمد شدن اين صنعت برداشت.
¤ يك شركت تجاري چاي سريلانكا در تازه ترين گزارش خود اعلام كرد: روسيه، عراق و ايران بزرگترين بازارهاي صادراتي چاي سريلانكا به شمار مي روند.اين شركت در ادامه افزود: پس از 20 سال فعاليت مستمر در بازارهاي جهاني چاي اين شركت توانسته به قدرت رقابتي بالايي دست يابد و پيشرفت زيادي در زمينه صادرات چاي به كشورهاي مختلف داشته باشد.
¤ مدير عامل مؤسسه اعتباري توسعه گفت: شعار «بانكدار اخلاقي» در شريان هاي مؤسسه اعتباري توسعه جاري مي شود.حيدر مستخدمين حسيني در نخستين جلسه شوراي هماهنگي مديران امور و رؤساي شعب سراسر كشور، بار ديگر بر رعايت اصول اخلاقي در توسعه تأكيد كرد و گفت: رعايت اخلاق و نقش محوري آن در فعاليت ها و شناساندن برند بانك توسعه فردا با خط مشي «بانكدار اخلاقي» از جمله سرفصل هاي چشم انداز و مأموريت هاي تدوين شده در آينده است.وي با اين ضرورت رعايت اصول اخلاقي و مشتري مداري به عنوان فرهنگي كه بايد در تمام سطوح مؤسسه نهادينه شود، افزود: نيروي انساني به عنوان اصلي ترين سرمايه مؤسسه بايد نسبت به كاربرد موازين اخلاقي در برخورد با مشتري نمونه باشد تا خط مشي «بانكدار اخلاقي» به طور جامع در كليه برنامه ها و فعاليت هاي مؤسسه جاري شود.

 



افتتاح 464 طرح صنعتي و معدني در سراسر كشور

سرپرست وزارت صنايع و معادن از افتتاح 464 طرح صنعتي و معدني در سراسر كشور با سرمايه گذاري 3 هزار و 400 ميليارد تومان خبر داد.
مهدي غضنفري، همزمان با نخستين روز از هفته صنعت و معدن اعلام كرد: 464 طرح صنعتي و معدني در سراسر كشور با مجموع سرمايه گذاري 3 هزار و 400 ميليارد تومان در اين هفته افتتاح مي شود كه زمينه اشتغال مستقيم و غيرمستقيم 51 هزار نفر را فراهم مي كند كه از اين تعداد 19 هزار و 35 شغل به صورت مستقيم ايجاد مي شود.
وي گفت: همچنين در اين هفته 6 واحد بزرگ توليد سيمان با ظرفيتي افزون بر 9 ميليون تن در شهرهاي نايين، ايلام، اروميه و چند شهر ديگر افتتاح مي شود.
غضنفري افزود: در اين هفته همچنين طرح هاي مختلف در زمينه هاي خودرو، فولاد و ذوب آهن، مس، نساجي، ريخته گري و انواع چدن، صنايع غذايي، پلي اتيلن، پليمر، شمش فولادي، انواع كاشي، صنايع ساختماني، انواع ماكاروني و غيره به طور رسمي فعاليت خود را آغاز مي كنند.
سرپرست وزارت صنايع و معادن درباره حمايت هاي آتي از طرح ها اظهار داشت: مجموع اعتبار صنعت و معدن در سال جاري 30 هزار ميليارد تومان است و كليه واحدهاي به بهره برداري رسيده مي توانند، پس از افتتاح و بهره برداري از اين تسهيلات استفاده كنند.
غضنفري متوسط رقم سرمايه گذاري طرح ها را 30 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: بزرگترين طرح در حال افتتاح طي هفته صنعت و معدن با رقمي معادل 354 ميليارد تومان و كوچكترين طرح معادل 40 ميليون تومان است كه ميانگين اين طرح ها حدود 8 ميليارد و 500 ميليون تومان خواهد بود.
وي يادآور شد از مجموع طرح هاي در حال افتتاح، 81 طرح بزرگ و بالاي 50 ميليارد تومان است كه با سرمايه 3 هزار و 23 ميليارد توماني زمينه اشتغال مستقيم 10 هزار و 979 نفر را فراهم مي كند.
سرپرست وزارت صنايع و معادن ادامه داد: تعداد 151 طرح متوسط بين 10 تا 50 ميليارد تومان با سرمايه گذاري 297 ميليارد توماني است كه زمينه اشتغالزايي مستقيم 4 هزار و 935 نفر را فراهم مي كند.
وي تصريح كرد: در اين هفته همچنين 232 طرح كوچك كمتر از 10 ميليارد تومان افتتاح مي شود كه مبلغ سرمايه گذاري آن حدود 80 ميليارد تومان است و به صورت مستقيم موجب اشتغال 3 هزار و 120 نفر مي شود.
غضنفري خاطرنشان كرد: برخي طرح هاي بزرگ همچون «هاي تك» از زمان شروع تا افتتاح 74 ماه زمان برده و تعدادي پروژه همچون سنگ آهن گل گهر كمتر از 6 ماه زمان به خود اختصاص داده كه به طور متوسط ميانگين طرح هاي كوچك و بزرگ 30 ماه (5/2 سال) است.
به گفته سرپرست وزارت صنايع و معادن، از مجموع 464 طرح آماده افتتاح از منظر برش صنعتي و معدني، تعداد طرح هاي معدني 94 عدد با مبلغ يك هزار و 556 ميليارد تومان است كه زمينه اشتغال مستقيم 4 هزار و 925 تن را فراهم كند.
غضنفري افزود: طرح هاي صنعتي نيز 370 عدد مي باشد كه رقم سرمايه گذاري آنها يك هزار و 844 ميليارد تومان مي باشد و موجب اشتغالزايي، 14 هزار و 110 نفر مي شود.
وي يادآور شد از مجموع 464 طرح ذكر شده، 451 طرح خصوصي و 13 طرح با سرمايه گذاري بخش دولتي و خصوصي افتتاح مي شود.
وي درمورد تعداد و رقم طرح هاي قابل افتتاح در سال جاري گفت: قرار است تا پايان سال يك هزار و 817 طرح با مبلغ كل 9 هزار و 793 ميليارد تومان به طور رسمي افتتاح شود.
شايان ذكر است هفته صنعت و معدن تا 12 تيرماه و با افتتاح طرح هاي صنعتي و معدني و برگزاري همايش هاي متعدد در 31 استان كشور برگزار مي شود.

 



به علت پرداخت نكردن بدهي انجام شد قطع گاز 29 نيروگاه

امسال شركت ملي گاز ايران، گاز 29 نيروگاه در شهرهاي مختلف كشور را به خاطر پرداخت نكردن بدهي آنها قطع كرده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين اقدام شركت ملي گاز تبديل به موضوعي پرحاشيه شده تا حتي كار به ارسال نامه از سوي وزير نيرو به رئيس جمهور نيز شده است.
بنا به همين گزارش، قطعي گاز مربوط به امسال نيست و مشكلات مربوط به قطعي گاز در اواخر سال گذشته مي شود، بطوري كه گاز برخي از نيروگاهها از جمله سبلان اردبيل و كاشان همچنان قطع است.
اين در حالي است كه وزارت نيرو با ساخت مخازني در كنار نيروگاهها براي ذخيره سازي سوخت مايع، تلاش داشته تا شرايطي را فراهم كند كه در شرايط اضطرار بتواند به سرعت سوخت مايع را جايگزين گاز نيروگاهها كند كه البته اين شرايط به صورت عمومي در زمستان رخ مي دهد چرا كه اولويت گازرساني با مشتركان خانگي است.
مستندات آماري نشانگر اين است كه البته روند قطعي گاز ابتدا از سوي شركت ملي گاز ايران با كم كردن ميزان تحويلي به نيروگاهها آغاز شده؛ به نحوي كه آمارهاي توانير كه براي عموم در دسترس است، نشانگر اين است كه در دوم فروردين ماه 90، ميزان گاز تحويلي به نيروگاهها نسبت به مدت مشابه سال 89، به ميزان 4درصد كاهش داشته است؛ ضمن اينكه در بيستم فروردين ماه نيز ميزان گاز تحويلي حدود 45درصد كمتر از پارسال و در ششم خردادماه جاري نيز ميزان گاز تحويلي 32درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش را به ثبت رسانده است.
لازم به توضيح است كه گزارش روزانه ميزان سوخت تحويلي به نيروگاهها در سايت توانير موجود است.
به اين ترتيب وزارت نفت سوخت تحويلي گاز به نيروگاهها را كم كرده و با عنوان كردن مشكلات تعميرات پالايشگاهي از ارائه گاز به نيروگاهها خودداري كرده است، البته شنيده ها حاكي از اين است كه مكاتباتي نيز از سوي وزير نيرو و مقامات ارشد اين وزارتخانه با وزارت نفت صورت گرفته و بارها و بارها خواستار رفع اين مشكل شده است.
مروري بر پرونده سوخت رساني به نيروگاهها در هفته هاي گذشته نشانگر اين است كه روز 28 خردادماه، وزارت نفت گاز كل نيروگاه قم را در ساعت 11صبح به مدت 2 ساعت قطع كرده و به اين ترتيب، 700 مگاوات از توليد نيروگاه قم تقليل يافته كه همين امر، سبب خاموشي 60 مگاواتي در قم شده و مردم را در نگراني فرو برده است.
همچنين تماسها با نيروگاه عسلويه نيز حكايت از آن دارد كه ساعت 2 بعدازظهر 28 خرداد، فشار گاز عسلويه به اندازه اي تقليل يافته كه 5 واحد نيروگاهي اين نيروگاه از مدار خارج شده كه البته شبكه برق كشور توانسته با ظرفيت توليد ساير نيروگاهها، جلوي بروز خاموشي در اين منطقه را بگيرد.
البته آمار و اطلاعات سايت توانير نيز نشانگر اين است كه ميزان گازرساني به نيروگاهها در هفته گذشته به 90 ميليون مترمكعب رسيده؛ اين در حالي است كه در شرايط عادي، ميزان گاز تحويلي به نيروگاهها 200 ميليون مترمكعب است كه اين ميزان در زمستان تقليل مي يابد. بر همين اساس، تمامي نيروگاههاي بخاري و گازي كشور هفته گذشته را با سوخت مايع مازوت و گازوئيل به پايان رساندند.
اين در حالي است كه وزارت نيرو در فصل تابستان بايد از سوخت گاز براي نيروگاهها بهره گيرد و مخازن سوخت را براي شرايط سخت زمستان كه گاه با قطعي گاز به دليل اولويت تامين گاز خانگي مواجه مي شود، پر كند. بنابراين به نظر مي رسد دولت بايد هرچه سريعتر اختلاف اين 2 وزارتخانه را حل كرده و گاز نيروگاهها را در شرايط فعلي به ميزان عادي تامين كند تا علاوه بر جلوگيري از بروز خاموشي در تابستان 90، از بروز خاموشي در زمستان 90 هم جلوگيري كند، چرا كه در صورت ادامه روند فعلي، مخازن سوخت نيروگاهي خالي از سوخت براي زمستان امسال خواهند بود.

 



رئيس سازمان صنايع كوچك: تعطيلي واحدهاي صنعتي طبيعي است

250 پروژه عمراني در شهرك ها و نواحي صنعتي كشور با اعتبار 100 ميليارد تومان در هفته صنعت و معدن به بهره برداري مي رسد.
خدامراد احمدي رئيس سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي در نشستي خبري با اعلام اين خبر گفت: علاوه بر اين 247 واحد توليدي در داخل شهرك ها و واحدهاي صنعتي با سرمايه گذاري 500 ميليارد تومان افتتاح خواهد شد. وي در ادامه با بيان اينكه بحث توسعه اي شدن سازمان پس از تصويب مجلس و شوراي نگهبان، توسط دولت ابلاغ شده است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر اصلاح اساسنامه سازمان در دستور كار قرار دارد تا ساز و كار توسعه اي شدن در تمام كشور عملياتي شود.
وي افزود: دولت همچنين در برنامه پنجم توسعه مكلف شد در بحث مناطق محروم امتيازات و امكانات شهركهاي دولتي را براي ترغيب سرمايه گذاران بخش خصوصي ارائه دهد.
احمدي با يادآوري اين موضوع كه سال 89 سال كيفي سازي در شهرك هاي صنعتي بوده است، تصريح كرد: بر همين اساس اقدامات مثبتي در حوزه زيرساختها انجام شده كه بحث گازرساني به شهركهاي صنعتي با جديت در دستور كار قرار گرفت.
وي با بيان اينكه تا يك سال و نيم گذشته 60درصد شهركهاي صنعتي گاز دار بودند، گفت: در حال حاضر 87درصد شهركهاي صنعتي به شبكه گاز متصل شده اند و اين در حالي است كه اقدامات اجرايي براي اتصال ساير شهركها به شبكه گاز در حال انجام است و در اين خصوص توافقات خوبي با وزارت نفت و شركت ملي گاز ايران صورت گرفته است.
احمدي در اين نشست در مورد تشديد تعطيلي برخي واحدهاي صنعتي مستقر در شهرك هاي صنعتي طي چند ماه اخير اظهار داشت: در گذشته هم شنيده مي شد كه برخي واحدهاي توليدي مستقر در شهرك ها تعطيل شده اند ولي اين روند طبيعي است و هر ساله تعدادي از واحدهاي توليدي در شهرك ها و نواحي صنعتي دچار مشكل مي شوند و به دلايل مختلفي مانند كاهش حاشيه سود، فرسودگي تكنولوژي توليد و يا از دست دادن قدرت رقابت با توليدكنندگان ديگر تعطيل مي شوند.
وي تصريح كرد: با اجراي طرح هدفمندي نيز اين مسائل پررنگ تر مي شود و اگر كسي به فكر كاهش مصرف انرژي و نوسازي تكنولوژي توليد خود نباشد حتما از رقبا عقب مي ماند.
احمدي تاكيد كرد:تعداد واحدهاي توليدي تعطيل شده در اثر اجراي طرح هدفمندي يارانه ها درحدي نيست كه شرايط بحراني ايجاد كند.
احمدي در مورد وضعيت زمين خواري در شهرك هاي صنعتي نيز با بيان اينكه در هيچ جايي از كشور مشكل كمبود زمين نداريم، گفت: رانت زماني به وجود مي آيد كه در بحث عرضه دچار مشكل باشيم و با تقاضاي زياد و عرضه كم زمين روبرو شويم.
وي ادامه داد: محدوديتي در عرضه زمين صنعتي در شهرك ها و نواحي صنعتي سراسر كشور وجود ندارد، بنابراين هر كسي كه از دلالان زمين مي خرد دچار اشتباه شده است.
وي تصريح كرد: هيچ بنگاه معاملاتي در شهرك هاي صنعتي نبايد وجود داشته باشد و در حال حاضر نيز در هيچ شهركي كار خريد و فروش زمين به غير از دفاتر قانوني سازمان، توسط هيچ بنگاه ديگري صورت نمي گيرد.
وي ادامه داد: ممكن است كسي به اشتباه زميني را از واسطه ها خريداري كرده باشد كه كار درستي نيست.
احمدي با بيان اينكه قرارداد مربوطه به زمين هايي كه پس از گذشت 6 ماه هيچ اقدامي در مورد آنها صورت نگيرد فسخ مي شود، گفت: در زمينه فسخ قرارداد واگذاري زمين، سال گذشته هزار و 700 هكتار زمين به سازمان صنايع كوچك برگردانده شده و در اختيار صنعتگران واقعي قرار گرفت.

 



با حكم دفتر مقام معظم رهبري بنيادها مشمول پرداخت ماليات بر ارزش افزوده شدند

رئيس كل سازمان امور مالياتي با بيان اينكه به محض تصويب لايحه وزارت مسكن براي شناسايي واحدهاي خالي از سكنه، اخذ ماليات مضاعف از اين خانه ها آغاز مي شود گفت:اين طرح براي خروج مسكن از فعاليت هاي سفته بازي است.
به گزارش خبرنگار ما، علي عسگري در نشست خبري خود با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: وزارت مسكن و شهرسازي در حال تدوين لايحه اخذ ماليات از خانه هاي خالي است كه به محض تصويب نهايي آن اخذ ماليات مضاعف آغاز مي شود.
وي با تأكيد بر اينكه در خصوص ماليات بر ارزش افزوده سكه و طلا تاكنون چيزي دريافت نشده است، افزود: بانك مركزي در اين خصوص بايد تا 15تير ماه سال جاري گزارش وضعيت را ابراز كند و آنها بايد اظهارنامه هاي خود را براي فصل اول سال ارائه كنند كه اگر به تكاليف قانوني در اين ارتباط عمل نشود 10درصد جريمه اعمال خواهد شد و اگر اصلاً پرداخت نشود 40درصد كل ماليات قابل بخشش نيست.
عسكري با تأكيد بر اينكه از زماني كه اظهارنامه ها ارائه نشود ماهيانه 5/2 درصد ماليات ابرازي يا تشخيصي در خصوص سكه و طلا جريمه خواهند شد بيان داشت: در ماليات بر ارزش افزوده جرايم شديدتر خواهد بود.
عسكري اظهار داشت: در سبد درآمدهاي مالياتي سهم ماليات بر ارزش افزوده 10درصد كل ماليات هاي كشور تا پايان سال گذشته بوده است كه اگر عوارض را نيز به آن اضافه كنيم اين سقف تا 18درصد افزايش مي يابد كه البته براي سال جاري از 4 هزار و 100 ميليارد تومان درآمد پيش بيني شده برآورد مي شود حدود 14درصد از ماليات ها در بخش ماليات بر ارزش افزوده باشد.
رئيس سازمان امور مالياتي با پيش بيني درآمد 30 هزار و 600 ميليارد توماني از محل ماليات هاي كشور در سال جاري تأكيد كرد: در بخش اخذ ماليات هاي مستقيم، حفظ دامنه و افزايش نيافتن معافيت ها پيگيري مي شود و در حال حاضر بنيادها نيز كه از پرداخت ماليات معاف هستند با حكم دفتر مقام معظم رهبري در بخش ماليات بر ارزش افزوده مشمول ماليات شدند، اما در ماليات بر عملكرد همچنان معاف هستند.
وي در بخش ديگري از سخنانش در خصوص اجراي مرحله اول وصول ماليات از سكه با تأكيد بر اينكه براي جلوگيري از هرگونه سوءاستفاده اين كار را از مبدأ آغاز كرده ايم، گفت: فعلاً در مورد بازار سكه معافيت ها اعمال نمي شود و اين كار از مبادي عرضه سكه صورت مي گيرد و ما فعلاً در بازار كاري انجام نمي دهيم تا از سوءاستفاده هاي احتمالي در اين خصوص جلوگيري شود.
رئيس سازمان امور مالياتي كشور با تأكيد بر اينكه ما در حال حاضر منتظريم تا طلافروشان به سيستم ماليات بر ارزش افزوده وارد شوند، تصريح كرد: از اين طريق امكان ثبت و ضبط معاملات فراهم مي شود اما در آينده نزديك سكه هاي بازار و در دست مردم مشمول ماليات نمي شوند اما به صورت كلي تاكنون 11 هزار مودي و طلافروش ثبت نام كرده اند حدود 2 هزار مودي ديگر نيز باقي مانده اند كه بايد اظهارنامه هاي خود را ارائه كنند.
عسكري، كل واردشدگان به نظام ارزش افزوده را تاكنون 191 هزار و 580 مودي اعلام كرد و گفت تعداد اظهارنامه هايي كه در چهار دوره قبل از اشخاص حقيقي و حقوقي اخذ شد 142 هزار اظهارنامه بوده است كه ازاين ميزان حدود 7 هزار اظهارنامه ارزش افزوده در ادارات مالياتي كشور ثبت شد.

 



در مذاكرات مسئولان دو كشور توافق شد
افزايش صادرات گاز ايران به پاكستان روزانه 30 ميليون متر مكعب

صادرات گاز ايران به پاكستان، روزانه 30 ميليون متر مكعب افزايش مي يابد.
جواد اوجي مديرعامل شركت ملي گاز ايران در حاشيه نشست مشترك مسئولان نفت ايران و پاكستان در جمع خبرنگاران گفت: مذاكرات خوبي بين آقاي علي آبادي و وزير انرژي پاكستان صورت گرفت كه عمده ترين بحث مربوط به افزايش صادرات گاز ايران به پاكستان بود.
مديرعامل شركت ملي گاز ايران تصريح كرد: همانطور كه مطلعيد از دسامبر سال 2014 ايران روزانه 5/21 ميليون متر مكعب گاز به پاكستان صادر مي كند كه بحث وزرا براي افزايش اين رقم به 30 ميليون متر مكعب بود.
وي تصريح كرد: خوشبختانه خط هفتم سراسري ايران به طول 907 كيلومتر به بهره برداري رسيده و اين خط ظرف مدت يك تا 5/1 سال آينده به نقطه صفر مرزي مي رسد، از طرفي قرار شد يك كميته مشترك بين وزراي نفت ايران و پاكستان متني را آماده كند در خصوص افزايش صادرات گاز ايران به پاكستان و در آينده اين متن به امضاي دو طرف خواهد رسيد.مديرعامل شركت ملي گاز با اشاره به گازرساني به نيروگاه ها گفت: وزارت نفت موظف است در هر شرايطي سوخت نيروگاه ها را تامين كند كه خوشبختانه در فروردين و ارديبهشت ماه و حتي در خرداد ماه بيشتر از تكليفمان گاز به نيروگاه ها داديم به طوري كه تنها در خرداد ماه روزانه 120 ميليون متر مكعب گاز تحويل اين بخش شده است.
وي ادامه داد: اگر شاهد هستيم كه اكنون 10 تا 15 ميليون متر مكعب گاز كمتر به نيروگاه ها داده شده علتش تعميراتي بود كه در پالايشگاه ها صورت مي گيرد اما خوشبختانه پيش بيني لازم صورت گرفته و مخازن سوخت مايع كه ظرفيت يك ميليارد ليتر را دارند در نيروگاه ها احداث و آنها كمبودي از اين بابت نداشتند.
اوجي تصريح كرد: سوخت نيروگاه ها تركيبي است از گاز طبيعي و سوخت مايع كه 70 تا 80 درصد را گاز و مابقي را سوخت مايع تشكيل مي دهد.
مديرعامل شركت ملي گاز با اشاره به تزريق گاز به ميادين نفتي نيز گفت: در سه ماه ابتدايي سال روزانه 12 ميليون متر مكعب گاز شيرين به ميادين نفتي تزريق شده و 12 درصد نيز تزريق گاز به صنايع نسبت به مدت مشابه افزايش داشته است به اين ترتيب كه روزانه 81 ميليون متر مكعب گاز به صنايع تحويل داده شده است.
وي ادامه داد: ميزان تحويلي گاز به CNG نيز رشد چشمگيري داشته به طوري كه در سه ماه ابتدايي سال 17 ميليون متر مكعب گاز به صورت روزانه به اين بخش تحويل داده ايم.

 



با آغاز فصل برداشت تعرفه واردات برنج به 90 درصد افزايش مي يابد

مديركل تامين و توزيع كالاي وزارت بازرگاني از افزايش تعرفه واردات برنج از 31 تيرماه جاري خبر داد.
يدالله صادقي در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص تنظيم بازار برنج گفت: با آغاز فصل برداشت برنج كه از انتهاي ماه جاري آغاز مي شود، به نظر مير سد بازار اين محصول به تعادل كامل رسد، هرچند كه هم اكنون نيز وضعيت بازار برنج در حال تعادل به سر مي برد.
مديركل تامين و توزيع كالاي وزارت بازرگاني افزود: وزارت جهاد كشاورزي قبل از شروع فصل برداشت برنج، براساس اختيارات ماده 16 قانون بهره وري محصولات كشاورزي، موظف است براي حمايت و بهره ور كردن توليد، از اختيارات خود براي ايجاد محدوديت در واردات برنج استفاده كند.
وي تصريح كرد: بر اساس آخرين نظري كه وزارت جهاد كشاورزي به وزارت بازرگاني ابلاغ كرده است، واردات برنج از 31 تيرماه تا اول بهمن ماه كه مصادف با فصل برداشت در نقاط مختلف كشور است، با تعرفه 90 درصد ثبت سفارش مي شود و واردكنندگان مي توانند برنج را با اين تعرفه وارد كنند.
به گفته صادقي، از اول بهمن تا 31 تيرماه كه برداشت برنج در كشور متوقف شده است، واردكنندگان مي توانند برنج را با تعرفه 45 درصد وارد كنند.
وي موجودي برنج وارداتي در كشور را مطلوب عنوان كرد و گفت: همچنين ميزان توليد داخلي برنج نيز مناسب بوده و برنج توليد داخلي در شبكه مناسب ارزيابي مي شود، بر همين اساس هم اكنون مشكلي كه قيمت برنج را تشديد كند وجود ندارد و به صورت طبيعي توليدات جديد نيز از روزهاي آتي وارد مي شود كه در كنار حجم ذخاير موجود، خود به خود كنترل كننده قيمت است.

 



يارانه ها حذف نمي شود

وزير اقتصاد و دارايي با رد كاهش يارانه ها گفت: دولت هيچ برنامه اي براي حذف يا كاهش يارانه ها ندارد و پرداخت براساس خوشه بندي در اين مرحله ملاك عمل نيست.
سيدشمس الدين حسيني وزير اقتصاد در خصوص حذف يارانه پردرآمدها اظهار داشت: دولت برنامه اي براي حذف ندارد اما آنچه در قانون هدفمند كردن يارانه ها بر آن تاكيد شده، اين است كه يارانه ها بايد متناسب با قدرت هاي درآمدي پرداخت شود.
وي همچنين در اين زمينه ادامه داد: جهت گيري دولت هم در آينده بر اين اساس خواهد بود و اين بدان معني نيست كه يارانه برخي حذف شود.
وزير اقتصاد و دارايي تصريح كرد: يكي از دغدغه هاي دولت اين است كه در آينده توزيع منابع براساس درآمد افراد و حمايت بيشتر از طبقات متوسط و پايين صورت پذيرد و در راستاي قانون هدفمند كردن يارانه ها، عدالت محقق شود.
حسيني در خصوص پرداخت يارانه براساس خوشه بندي خاطرنشان كرد: به لحاظ تصميم گيري، اطلاعات مفيدي با خوشه بندي خانوارها به دست آمد اما اينكه بخواهيم پرداخت يارانه ها را براساس خوشه بندي انجام دهيم، در اين مرحله ملاك عمل دولت نيست.

 



با گذشت 3 ماه از سال دستورالعمل وام 20 ميليوني خريد مسكن هنوز ابلاغ نشده است

در حالي كه وارد چهارمين ماه از سال جاري شده ايم اما هنوز دستورالعمل اجراي وام 20 ميليون توماني مسكن از شوراي پول و اعتبار بيرون نيامده و به بانك مسكن ابلاغ نشده است.
يك مقام آگاه در گفت وگو با فارس درباره ابلاغ ضوابط وام 20 ميليون توماني خريد مسكن به بانك عامل اظهار داشت: اين دستورالعمل هنوز به بانك مسكن ابلاغ نشده است.
وي با بيان اين كه فعلا دستورالعمل اجراي وام 20 ميليون توماني خريد مسكن به اين بانك ابلاغ نشده افزود: هنوز بررسي هاي شوراي پول و اعتبار در اين خصوص به اتمام نرسيده است.
اين مقام آگاه ادامه داد: به محض اين كه شوراي پول و اعتبار دستورالعمل را تاييد و بانك مركزي ضوابط را به بانك مسكن ابلاغ كند پرداخت وام 20 ميليون توماني آغاز خواهد شد.
گفتني است، پيش از اين يكي از مسئولان بانكي در اين خصوص از ارائه 3 سناريو براي وام 20 ميليون توماني خريد مسكن از سوي بانك مسكن به بانك مركزي خبر داده و گفته بود: بانك مركزي نيز اين 3 سناريو را بررسي و گزارش آن را براي تصويب نهايي به شوراي پول و اعتبار فرستاده است.
وي البته تاكيد كرده بود: بانك مركزي پس از دريافت اين اطلاعات تمامي گزارش ها را جمع بندي نهايي كرده و به شوراي پول و اعتبار داده است تا اين شورا پس از تاييد و تصويب آن را به بانك مركزي ابلاغ كند.
براساس اين گزارش: در ماده 9 بسته سياستي نظارتي سال 90 تاكيد شده كه پرداخت تسهيلات براي خريد واحدهاي مسكوني اعم از عرصه و اعيان توسط موسسات اعتباري و شركت هاي تابعه آنها از جمله شركت هاي ليزينگ (به استثناي بانك مسكن و موارد خاص مصوب شوراي پول و اعتبار و شوراي مسكن) ممنوع است.
البته طبق تبصره 1 اين ماده سقف تسهيلات خريد مسكن بانك مسكن براي متقاضياني كه سپرده گذاري نموده اند براساس ضوابطي كه بانك مسكن به تاييد بانك مركزي مي رساند، معادل 200 ميليون ريال تعيين مي گردد.
همچنين در تبصره 2 ماده 90 بسته سياستي امسال آمده است كه سقف تسهيلات اعطايي جهت احداث واحدهاي مسكن مهر معادل 200 ميليون ريال تعيين مي شود. اين سقف براي آن دسته از واحدهاي مسكن مهر كه از فناوري ساخت صنعتي استفاده مي نمايند، معادل 220 ميليون ريال تعيين مي گردد.
اين گزارش حاكي است: محمود بهمني در پاسخ به اين سؤال كه آيا افزايش وام مسكن به 20 ميليون تومان مشمول افرادي كه در سال گذشته ثبت نام كرده ولي وام خود را (18 ميليوني) دريافت نكرده اند مي شود يا خير گفته بود: اگر افرادي باشند كه براي وام 18 ميليون توماني مسكن ثبت نام كرده اند اما وام را هنوز دريافت نكرده اند در سال جاري وام 20 ميليون توماني دريافت مي كنند.

 



دلال ها: قيمت دلار بالا مي رود مسئولان بانكي: قيمت پايين تر هم مي آيد

در شرايطي كه مسئولان بانكي بر ادامه روند كاهشي ارز تاكيد دارند اما دلالان معتقدند اين روند به زودي متوقف مي شود و سير صعودي قيمت دلار دوباره آغاز مي شود.
در همين حال يكي از دلالان بازار آزاد انواع ارز در گفتگو با مهر از امكان توقف روند كاهشي قيمت ارزهاي معتبر در روزهاي آينده خبر داد و گفت: 90 درصد دلالان بازار ارز بر اين عقيده هستند كه دولت توان اداره روند كاهشي ارز را در هفته هاي آينده نخواهد داشت و به زودي بازار از روند نزولي خود خارج خواهد شد.
وي ادامه داد: هم اكنون تعداد واسطه هاي خريد نسبت به هفته هاي گذشته چند برابر افزايش يافته و اين موضوع به وضوح قابل مشاهده است چون آنها بر اين باورند كه مي توانند در شرايط فعلي دلار با قيمت پايين خريداري و آن را دخيره سازي كنند تا به محض افزايش قيمت در هفته هاي آينده آن را براي فروش عرضه نمايند.
اين واسطه بازار ارز اين مطلب را نيز افزود كه در حال حاضر هم دلالان با ارقام متفاوت از 2 تا 3 تومان سود در هر دلار اقدام به خريد و فروش مي كنند و اين گونه نيست كه اگر شما هم اكنون از آنها ارز بخواهيد در اختيارتان قرار ندهد با اين حال تمام توجه و حواس آنها خريد مقادير زيادي دلار و ذخيره آن براي هفته هاي آينده است.
فروشنده ديگري گفت: از ابتداي هفته گذشته تاكنون قيمت دلار از هزار و 215 تومان به هزار و 135 كاهش يافته است ولي هيچ كس از فرداي بازار خبر ندارد و اگر افرادي هستند كه راجع به روزهاي آينده اظهارنظر مي كند براساس تجربيات و حدس و گمان هاي خودشان است و نه واقعيت بازار.
اين واسطه بازار ارز اين مطلب را نيز افزود كه اغلب واسطه ها اقدام به خريد و ذخيره سازي ارز مي كنند تا در هفته هاي آينده بتوانند آن را با قيمت هاي بالاتر و بهتري بفروشند.
دورانديشان ارز نمي خرند
در همين حال و برخلاف عقايد دلالان، مديرعامل بانك ملي معتقد است، بسياري از فعالان اقتصادي دورانديش طي دو هفته اخير ارز نخريده اند چون مي دانند افزايش قيمت ارز رواني است و اين موج فروكش خواهد كرد.
خاوري درباره بازگشت نرخ ارز به قيمت هاي قبلي گفت: بانك مركزي روند كاهش قيمت ارز را ادامه خواهد داد و قطعا نرخ ارز به قيمت هاي سابق و حتي پايين تر از آن خواهد رسيد. چون تقاضا براي خريد ارز به دليل بالا بودن قيمت آن وجود ندارد و كساني كه قبلا ارز را با قيمت هاي بالا خريداري كرده اند، زيان ديده اند.
وي تاكيد كرد: براي حذف محدوديت ارز مسافرتي، چك هاي ارزي در تمامي شعب بانك ملي در گيت نهايي فرودگاه ها با هدف رفع نياز ارزي مسافران عرضه مي شود. يعني اگر مسافري چك بخواهد، چك به وي داده مي شود و اگر درخواست اسكناس كند به ميزان نياز خود مي تواند ارز مورد نياز خود را به صورت اسكناس دريافت كند.
خاطرنشان مي شود هر دلار آمريكا در تابلوي صرافي ها هزار و 86 تا هزار و 87 تومان خريداري و هزار و 88 تا هزار و 89 تومان نيز فروخته مي شود.
بر پايه اين گزارش هر يورو نيز هزار و 540 تا هزار و 542 تومان خريداري و هزار و 543 تا هزار و 544 تومان نيز فروخته مي شود. همچنين هر دلار كانادا نيز هزار و 200 تا هزار و 210 تومان خريداري و هزار 220 تا هزار و 225 تومان فروخته مي شود.
اين گزارش مي افزايد هر دلار استراليا نيز ديروز در تابلوي صرافي ها هزار و 220 تومان خريداري و هزار و 247 تومان نيز فروخته مي شود.

 



مجوز آبگيري سد گتوند عليا صادر شد

پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي در نامه اي به مجري طرح سد و نيروگاه گتوند عليا، آبگيري اين طرح را تا تراز 140 بلامانع اعلام كرد.
مدير مطالعات سد و نيروگاه گتوند عليا با تاكيد بر اين كه با صدور اين مجوز يكي ديگر از پيش نيازهاي لازم جهت آغاز فرآيند آبگيري اين طرح فراهم شد، گفت: با توجه به اين كه مرحله اول آبگيري اين سد تا تراز 140 پيش بيني شده، پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي، آبگيري تا اين تراز را بلامانع اعلام كرده است.
داريوش محجوب يادآور شد: با كسب اين مجوز، مرحله اول آبگيري سد گتوند آغاز و پس از يك دوره 3 ماهه ضمن حفظ ارتفاع آب مخزن تا تراز 140، عمليات تكميلي كاوش نيز انجام پذيرفته و با كسب مجوز لازم، مرحله بعدي آبگيري اين سد آغاز مي شود.
مدير مطالعات طرح سد و نيروگاه گتوند عليا افزود: همزمان با انجام عمليات اجرايي طرح سد و نيروگاه گتوند عليا در سال 1385 قراردادي با پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي با موضوع بررسي هاي باستان شناختي در محدوده مخزن سد و شناسايي محوطه هاي باستاني منعقد و متعاقب آن در سال 1386 اين بررسي ها آغاز و در سال 1387 بخش نخست مطالعات نجات بخشي سد گتوند عليا انجام پذيرفت.
محجوب ادامه داد: اين كاوش ها در مناطق ديگر نيز ادامه يافته بطوري كه در سال 1389 بخش هاي ديگري حدفاصل مسير «مسجد سليمان» به «لالي» كه در مخزن سد گتوند عليا غرق مي شود، كاوش شد.
وي اظهار داشت: عمليات شناسايي و كاوش در مخزن اين سد در 3 مرحله پيش بيني شده كه تاكنون 2 مرحله از آن انجام و مرحله سوم و مرحله پاياني اين كاوش در سه ماه آينده صورت خواهد گرفت.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14