(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه اول دی 1390- شماره 20103

معاون اوباما : طالبان دشمن آمريكا نيست!
حماس براي آزادي قدس خواستار تشكيل ارتش عربي شد
رئيس جمهور سودان جنوبي از نقش اسرائيل در تشكيل اين كشور پرده برداشت
تظاهرات گسترده در قاهره عليه خشونت نظاميان مصر
تمركز به روش ژاپني!
مالكي از دولت خودمختار كردستان خواست طارق الهاشمي را تحويل دهد
هيئت هاي اروپايي براي نجات آل خليفه به بحرين مي روند
شعار «مرگ بر آمريكا»در خيابان هاي كراچي
سرگرداني مسافران به دنبال اعتصاب در فرودگاه هاي فرانسه
راهپيمايي با پاي پياده از تعز تا صنعا براي پيوستن به صف انقلابيون
مصوبه اجلاس مسكو احداث پايگاه خارجي بايد با اجازه 7 كشور عضو باشد
احتمال تشكيل شوراي رهبري در كره شمالي
اعتراض مردم تركيه عليه سپر موشكي ناتو به درگيري با پليس انجاميد
مجازات اعدام براي توزيع كنندگان سلاح در سوريه



معاون اوباما : طالبان دشمن آمريكا نيست!

معاون رئيس جمهوري آمريكا با اعلام اينكه طالبان دشمن ايالات متحده نيست، خواستار مذاكره با اين گروه تروريستي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس «جو بايدن» در گفت وگو با مجله «نيوزويك» اظهار داشت: زماني كه قصد گفت وگو با اين گروه (طالبان افغانستان) را داريم، نبايد آنهارا دشمن بدانيم. بايدن افزود: طالبان فقط در صورتي دشمن آمريكاست كه به القاعده اجازه دهد عليه آمريكا وارد عمل شود. معاون رئيس جمهور آمريكا تأكيد كرد: «باراك اوباما» تاكنون نگفته است كه طالبان منافع آمريكا را به خطر انداخته است. «جي كارلي» سخنگوي كاخ سفيد نيز ضمن تأييد اظهارات بايدن، گفت كه هدف آمريكا از حضور در افغانستان نابودي شبكه القاعده بوده است. گفتني است آمريكا در سال 2001 به بهانه حمايت طالبان افغانستان از شبكه القاعده، به اين كشور حمله كرد.


 



حماس براي آزادي قدس خواستار تشكيل ارتش عربي شد

جنبش حماس از اسماعيل هنيه نخست وزير منتخب فلسطين خواست تا براي آزادي شهر مقدس قدس از چنگال اشغالگران صهيونيست ارتش عربي تشكيل دهد.
به گزارش خبرگزاري قدس، جنبش حماس از كشورهاي عربي خواست تا در اين زمينه پيش قدم شوند و گام هاي اوليه را براي تشكيل ارتش عربي بردارند. در بيانيه جنبش حماس آمده است: اولين گام براي اين كار تشكيل گردان هاي قدس در هر يك از كشورهاي عربي و دعوت از آوارگان فلسطيني براي مشاركت در آن و همچنين تأسيس مركز فرماندهي نظامي عربي است. جنبش حماس در بيانيه خود تأكيد كرده است كه نبرد براي آزادي قدس بيش از پيش نزديك تر شده است و به خواست خدا پيروز خواهيم شد. نامزد احتمالي رياست جمهوري مصر نيز تأكيد كرد كه دولت آينده مصر محاصره غزه را لغو خواهد كرد.

 



رئيس جمهور سودان جنوبي از نقش اسرائيل در تشكيل اين كشور پرده برداشت

رئيس جمهور سودان جنوبي استقلال كشور خود را مديون تلاش هاي رژيم صهيونيستي در عرصه بين المللي دانست.
به گزارش خبرگزاري ها، سالواكرميارديت رئيس جمهور سودان جنوبي در تل آويو با شيمون پرز رئيس جمهور و بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي ديدار و گفت وگو كرد.
به گزارش مهر به نقل از شبكه خبري «الجزيره»، بر اساس بيانيه دفتر رئيس رژيم صهيونيستي، شيمون پرز در اين ديدار به سالواكر گفت: اين سفر لحظه اي تاريخي براي اسرائيل است كه در راستاي حمايت از سودان جنوبي است و اسرائيل همچنان به حمايت هاي خود در همه زمينه ها براي توسعه سودان جنوبي ادامه خواهد داد.
رئيس جمهور سودان جنوبي نيز در اين ديدار با قدرداني از حمايت هاي اسرائيل اظهار داشت: بدون اسرائيل، سودان جنوبي به وجود نمي آمد و شما در كنار ما جنگيديد تا جمهوري سودان جنوبي به وجود بيايد.
بر اساس اين گزارش در اين ديدار سالواكر، رژيم صهيونيستي را الگويي براي استقلال كشورهاي آفريقايي دانست و ادعا كرد كه كشورش اسرائيل را نمونه والاي موفقيت در منطقه مي داند.
رئيس جمهور كشور تازه استقلال يافته سودان جنوبي تأكيد كرد: ما دست در دست اسرائيل تلاش خواهيم كرد تا روابط دوجانبه ميان تل آويو و جوبا را تحكيم بخشيم.
همچنين پس از گفت وگوهاي سالواكر با نتانياهو، دفتر نخست وزير رژيم اشغالگر اعلام كرد كه يك هيئت از سوي اسرائيل، براي بررسي چگونگي كمك به مردم و توسعه سودان جنوبي به اين كشور اعزام خواهد شد.
نتانياهو در اين ديدار از سالواكر خواست شمار زيادي از اهالي سودان جنوبي كه در اسرائيل هستند به كشور خود بازگرداند.
اگرچه هنوز خبرگزاري ها از توافقات پشت پرده سودان جنوبي و رژيم صهيونيستي در زمينه مسائل امنيتي و نظامي خبري مخابره نكرده اند، اما آگاهان مسائل آفريقايي بر اين باورند كه طي اين ديدار، اعزام كارشناسان امنيتي و انعقاد قرارداد فروش سلاح مورد بحث و بررسي قرار گرفته است.

 



تظاهرات گسترده در قاهره عليه خشونت نظاميان مصر

هزاران تن از زنان و مردان مصري با برگزاري تظاهرات در قاهره، خشونت نيروهاي نظامي مصر عليه تظاهركنندگان را محكوم كردند.
به گزارش خبرگزاري ها، تظاهركنندگان كه شمار زيادي از آنها را زنان تشكيل مي دادند، راهپيمايي خود را از «ميدان التحرير» در قاهره آغاز و در مقابل مقر دادستاني مصر تجمع كردند.
بر اساس اين گزارش به غير از زنان، بسياري از مردان مصري از جمله شخصيت هاي سياسي و نمايندگان مجلس، رهبران احزاب از جمله حزب آزادي و عدالت جماعت اخوان المسلمين در اين راهپيمايي شركت كردند و خشونت بيش از حد نظاميان عليه معترضان را محكوم كردند.
تظاهركنندگان مصري با سر دادن شعارهايي مانند (سرنگون باد حكومت نظاميان)، يا (اي نظاميان، اي اوباش دختران مصر نبايد مورد آزار قرار بگيرند)، (خشونت را متوقف كنيد) و (دست دروغگويان بايد قطع شود)، تنفر شديد خود را از حوادث مقابل مقر نخست وزيري توسط نظاميان ابراز كردند.
معترضان خشمگين مصري، شوراي عالي نيروهاي مسلح و حمايت آن از نظاميان را علت بروز اين حوادث دانستند و كناره گيري آنها را از قدرت خواستار شدند.
از سوي ديگر شوراي عالي نيروهاي مسلح كه حوادث اخير را توطئه اي براي تخريب وجهه ارتش مصر عنوان مي كرد، بالاخره در مقابل افشاگري هاي انقلابيون به زانو درآمد و با صدور بيانيه اي از حادثه هتك حرمت يك زن مصري ابراز تاسف كرد و قول داد عاملان و مسببان آن را مورد پيگرد قانوني قرار دهد. اين بيانيه شوراي عالي نيروهاي مسلح در حالي صادر شده است كه تصاوير و فيلم هاي اخير منتشره، يك نظامي مصري زني را بر روي زمين مي كشيد كه اين موضوع خشم مردم را برانگيخته است.
شوراي نظامي همچنين در اين بيانيه از مردم مصر خواسته است تا به مقامات اين كشور فرصت دهند تا روند دموكراسي در كشور و انتخابات پارلماني مصر را تكميل كنند.
در بيانيه شوراي نظامي كه با ابراز تاسف شديد نظاميان حاكم صادر شده آمده است: شوراي عالي نيروهاي مسلح خواستار برقراري آرامش در كشور است تا بتواند اراذل و اوباش و كساني كه قانون شكني كرده اند را شناسايي و مورد پيگرد قرار دهد.
در جريان تظاهرات روز دوشنبه معترضان مصري در ميدان التحرير قاهره، يك زن مصري توسط نظاميان مورد ضرب و شتم و هتك حرمت قرار گرفت.
اين در حالي است كه در تازه ترين آمار غيررسمي از كشته شدن 14تن و زخمي شدن هزار نفر در درگيري هاي نظاميان و معترضان در مركز قاهره در حوادث اخير حكايت مي كند.
مرحله دوم انتخابات
در همين حال مرحله دوم، دومين مرحله انتخابات پارلماني مصر روز چهارشنبه در 9 استان مصر آغاز شد.
در مرحله دوم انتخابات مصر، استان هاي «جيزه، المنوفيه، الشرقيه، اسماعيليه، بني سويف، سوئز، جيزه، سوهاج و آسوان شاهد برگزاري انتخابات پارلماني براي انتخاب 180 نماينده بودند كه اين انتخابات در برخي از مراكز به دور دوم كشيده شده است.
همچنين مرحله سوم انتخابات در اوايل ژانويه در مصر آغاز و در نيمه همان ماه نتايج آن اعلام خواهد شد و پس از آن كميته اي با حضور 100عضو براي تدوين قانون اساسي كشور 80 ميليوني مصر تشكيل خواهد شد.

 



تمركز به روش ژاپني!

خيلي از آمريكايي ها از خود مي پرسند چرا ژاپني ها موقع گردهمايي ها و كنفرانس ها كه مي شود مدام «چرت» مي زنند؟!
شايد اين سوال نه فقط براي آمريكايي ها، بلكه براي خيلي هاي ديگرهم پيش آمده باشد. اما، اشتباه نكنيد! ژاپني ها در نشست ها خوابشان نمي برد، بلكه برعكس! در واقع، وقتي ژاپني ها چشم هايشان را مي بندند معني اش اين است كه دارند با دقت تمام به حرف ها گوش مي دهند. اين توضيح را البته در مقاله اي در نشريه «جاپان اينتركالچرال كانسلتينگ» مي خوانيم. بايد گفت كه از ديدگاه ژاپني ها، بستن چشم ها به آنها اجازه مي دهد درست تمركز كنند يا به عبارت ديگر، از شر عناصر بصري كه مي تواند حواس شان را پرت كند، راحت شوند و بنابراين، به درك بهتري برسند، به خصوص اگر جلساتي هم كه در آنها شركت مي كنند به زبان مادري شان نباشد!
در اصل، ژاپني ها برخلاف آمريكايي ها عادت ندارند وقتي اشخاص صحبت مي كنند به چشم هايشان زل بزنند! و موقعي كه چشم هايشان را مي بندند به هيچ وجه قصد بي احترامي به فرد سخنران را ندارند. با اين حال، از ديد آمريكايي ها اين كار كاملا بي ادبانه است! بسياري اوقات ديده مي شود كه مقامات دولتي يا روساي شركت هاي ژاپن در جلسات مهم چشم هايشان را مي بندند، در حالي كه سرشان هم كمي پايين افتاده است، انگار كه در يك «چرت مرغوب» فرو رفته اند! اما، در واقع اين حالت روشي است براي آنكه هيچ جور موافقت يا مخالفت شان را بروز ندهند و در بي طرفانه ترين حالت ممكن باقي بمانند. آنها به اين شكل همچنين مي خواهند نشان بدهند كه دنبال كردن موضوع را به زيردستان شان مي سپارند. به طور كلي، بايد گفت كه سكوت در فرهنگ ژاپني ها رفتاري قابل احترام و شايسته مقامات و روسا است. درست برخلاف آمريكايي ها كه لحظه اي را براي حرف زدن از دست نمي دهند!
¤ سرويس خارجي كيهان

 



مالكي از دولت خودمختار كردستان خواست طارق الهاشمي را تحويل دهد

نخست وزير عراق از دولت منطقه خودمختار كردستان خواست معاون رئيس جمهور اين كشور را براي محاكمه به دستگاه قضايي بغداد تحويل دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، «نوري مالكي» ديروز طي يك مصاحبه مطبوعاتي در بغداد گفت: از دولت منطقه كردستان (عراق) مي خواهيم به مسئوليت خود عمل كند و طارق الهاشمي را به دستگاه قضايي (بغداد) تحويل دهد.
الهاشمي به فعاليت هاي تروريستي متهم است. «الدليمي» يكي از محافظان الهاشمي طي اعترافاتي كه از تلويزيون بغداد پخش شد، گفت كه به دستور الهاشمي با گروه هاي تروريستي ارتباط داشته است.
مالكي همچنين، «صالح المطلك» معاون خود را بركنار كرد. المطلك نيز متهم است كه با گروه هاي تروريستي حزب منحل شده بعث ارتباط دارد. «فاضل محمد جواد»، مشاور حقوقي مالكي ضمن تأييد اين خبر گفت كه نخست وزير حكم بركناري المطلك را براي تصويب نهايي به پارلمان ارجاع داده است. وي افزود: ماده 78 قانون اساسي عراق به نخست وزير اين اجازه را داده است تا هر يك از معاونين و يا وزيران خود را بركنار كند و حكم بركناري آنها را به پارلمان عراق ارسال كند تا توسط اعضاي پارلمان به راي گذاشته شود.
المطلك و الهاشمي هر دو عضو فهرست «العراقيه» تحت رهبري «اياد علاوي» هستند.
واكنش علاوي
به گزارش ايسنا، علاوي اعترافات الدليمي در تلويزيون عراق را ساختگي دانست و گفت كه آنچه در ارتباط با فعاليت تروريستي به الهاشمي نسبت داده مي شود، تهمتي بيش نيست. علاوي كه در پايتخت اردن سخن مي گفت، كل ماجراي اتهام زدن به الهاشمي را يك بازي سياسي خواند. وي حتي رفتار كنوني مالكي را مشابه رفتار «صدام» ديكتاتور پيشين عراق دانست.
الهاشمي نيز كه ديروز در اربيل عراق به سر مي برد، طي يك كنفرانس خبري مدعي شد كه بي گناه است. «جلال طالباني»، رئيس جمهوري عراق نيز به پخش اعترافات الدليمي در تلويزيون واكنش نشان داد و از اينكه با وي در اين مورد هماهنگي نشده بوده، ابراز نارضايتي كرده است.
خبرها همچنين از اربيل حاكي است كه هيئتي از جريان «صدر» با الهاشمي ديدار و در مورد مسائل مرتبط و اتهاماتي كه متوجه الهاشمي است، با وي گفت وگو كرد.
در اين حال به گزارش خبرگزاري مهر، «جو بايدن» معاون رئيس جمهوري آمريكا، طي يك تماس تلفني با مالكي، در مورد صدور حكم بازداشت براي الهاشمي به اتهام فعاليت هاي تروريستي ابراز نگراني كرد. وي مدعي شد كه بحران عراق تهديدي براي «آتش بس متزلزل سياسي» است.
كاخ سفيد نيز طي بيانيه اي اعلام كرد، بايدن به طور جداگانه با مالكي و «اسامه النجيفي» رئيس پارلمان عراق درباره مسايل فوق تلفني گفت وگو كرده است.

 



هيئت هاي اروپايي براي نجات آل خليفه به بحرين مي روند

دبيركل جنبش آزادي بحرين فاش كرد كه هيئت هاي اروپايي به ويژه از سوي انگليس براي جلوگيري از فروپاشي رژيم آل خليفه به بحرين سفر مي كنند.
به گزارش پايگاه خبري پرس تي وي، سعيد آل شهابي اعلام كرد كه كشورهاي اروپايي به ويژه انگليس به دنبال راهي براي حمايت از رژيم آل خليفه و جلوگيري از فروپاشي آن هستند.
دبيركل جنبش آزادي بحرين با اعلام اينكه هدف از اعزام اين گروه ها جلوگيري از سقوط رژيم است، گفت: اين هيئت ها پس از آن كه مشخص شد عربستان سعودي در سركوب مردم بحرين شكست خورده، روانه اين كشور شده اند.وي همچنين افزود: اين هيئت ها به بحرين آمده اند تا شروط خود را بر شهروندان تحميل كنند و مردم مجبور شوند همه جنايت هايي كه رژيم در حق آنها مرتكب شده است را به فراموشي بسپارند.
سخنگوي كميسيون حقوق بشر اسلامي در لندن نيز در مورد اعزام هيئت هاي خارجي به بحرين گفت: آنها مي خواهند وضع به همين منوال باقي بماند و يا اگر هم قرار است تغييري صورت گيرد آهسته و مطابق ميل و منافع آنان باشد چون در حقيقت با حفظ قدرت اين ديكتاتورها در منطقه منافع كشورهاي غربي و آمريكا تأمين مي شود.
همچنين عضو كنگره سراسري ياري ملت بحرين از تقسيم شدن بازمانده هاي حزب منحله بعث عراق و عناصر موسوم به فدائيان صدام در كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس خبر داد و تصريح كرد، در حال حاضر 15 هزار تن از عناصر حزب بعث صدام در بحرين هستند.
«قاسم الهاشمي» در گفت وگو با شبكه العالم اظهار داشت: مسئولان بحريني گروهي از فداييان صدام را در شهرهاي «الرفاء الشرقي» و «حمد» اسكان داده اند.
وي افزود: مسئولان بحريني به اين گروه تابعيت داده اند و آنها را در ارتش، پليس و نيروهاي امنيتي به كار گرفته اند؛ به طوري كه اين گروه در درگيري ها و سركوب ملت بحرين نقشي مهم دارند.
برخي از رسانه ها خبر داده اند كه ارتش آمريكا پيش از خروج از عراق به سران عشاير پيشنهاد كرده در مقابل دادن اطلاعات درباره فعاليت هاي مسلحانه ضدآمريكايي ها، تابعيت بحريني دريافت كنند.
منابع رسانه اي تأكيد كرده اند كه اعطاي تابعيت سياسي به صورت گسترده صورت گرفته، و شمار زيادي از بعثي ها و هواداران صدام و گردان هاي جنايتكار موسوم به «فداييان صدام» را نيز شامل شده است.


 



شعار «مرگ بر آمريكا»در خيابان هاي كراچي

صدها تن از مردم پاكستان در كراچي عليه مداخلات ايالات متحده و ناتو در اين كشور تظاهرات كردند و عليه آمريكا و مقامات كاخ سفيد شعار دادند.
در تظاهرات كراچي مردم معترض پلاكاردهايي در دست داشتند كه بر روي آنها شعارهاي «مرگ بر آمريكا» و «مرگ بر ناتو» نوشته شده بود.
«محمدحسين محنتي» رهبر جماعت اسلامي پاكستان، به آمريكا و ناتو هشدار داد، تهاجم و نقض تماميت ارضي و حاكميت پاكستان تحمل نخواهد شد و پاكستاني ها با تمام قوا به اقدامات تلافي جويانه دست خواهند زد.
هلي كوپترهاي ناتو در تاريخ 26 نوامبر (5 آذر) دو پاسگاه نظامي را در منطقه قبايلي «مهمند» در شمال غرب پاكستان هدف قرار دادند كه در اين حملات 28 نظامي پاكستان كشته شدند.
از آن زمان تاكنون شهرهاي پاكستان همه روزه شاهد تظاهرات ضد آمريكايي است.

 



سرگرداني مسافران به دنبال اعتصاب در فرودگاه هاي فرانسه

مذاكرات براي يافتن راه حل به منظور پايان بخشيدن به اعتصاب در فرودگاه هاي فرانسه بدون نتيجه پايان يافت.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، مذاكرات نمايندگان اتحاديه ها و كارفرمايان با نمايندگان دولت فرانسه براي پايان دادن به اعتصاب عمومي كاركنان فرودگاه ها كه حدود يك هفته است مسافران اين كشور را دچار سرگرداني كرده، بدون نتيجه پايان يافت.
براساس اين گزارش، در حالي كه اكنون سه فرودگاه مهم شارل دوگل پاريس، تراوز و ليون با اختلالات جدي در پروازها روبه رو هستند، كاركنان فرودگاه هاي اين كشور بر ادامه اعتصاب ها تاكيد مي كنند.اعتصابيون خواستار افزايش حقوق و دستمزد خود هستند. اما مسئولين فرودگاه ها اعلام مي كنند تنها حاضر به افزايش حداكثر دو درصدي حقوق آنها هستند. روز سه شنبه پس از بي توجهي مسئولان به خواسته هاي معترضان و بي نتيجه ماندن مذاكرات، صدها نفر از مسافران در فرودگاه هاي اين كشور سرگردان شدند. گفتني است به دنبال افزايش اعتصاب ها در كشورهاي اروپايي، برخي دولت ها به دنبال تصويب قوانيني هستند تا بدين ترتيب اعتصاب كاركنان را با مشكلاتي روبه رو كند. در همين رابطه خبر مي رسد دولت فرانسه در تلاش است لايحه اي را تقديم پارلمان اين كشور كند كه در صورت تصويب مانع از اعتصاب كاركنان همچون گذشته مي شود. در اين لايحه شروطي اضافه شده مبني بر اينكه كاركنان مدت مشخصي قبل از آغاز اعتصاب بايد آن را به اطلاع مسئولان مربوطه برسانند تا بدين ترتيب سازمان مربوطه بتواند با اتخاذ تدابيري جلوي فشارها و اثربخشي اعتصاب ها را بگيرد! در واقع مي توان اينگونه تعبير كرد كه با تصويب چنين لايحه اي عملا اعتصاب خاصيت اصلي خود را از دست مي دهد.
گفتني است، روز سه شنبه صدها نفر از كاركنان فرودگاه دوگل به دعوت اتحاديه هاي كارگري در شمال پاريس تظاهرات كردند.

 



راهپيمايي با پاي پياده از تعز تا صنعا براي پيوستن به صف انقلابيون

صدها هزار يمني با برگزاري يك تظاهرات گسترده از تعز تا صنعا تاكيد كردند كه تا زمان تحقق كامل خواسته هايشان از جمله محاكمه علي عبدالله صالح و معاونانش به انقلاب خود ادامه مي دهند.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، هزاران يمني با برپايي يك راهپيمايي اعتراض آميز عليه علي عبدالله صالح و رژيم وي از شهر تعز در جنوب يمن به راه افتاده و قصد دارند با پاي پياده و با عبور از شهرهاي مختلف و پيوستن مخالفان ديگر خود را به ميدان تغيير صنعا برسانند.
در اين راهپيمايي گسترده كه راهپيمايي زندگي نام دارد معترضان ديگر از شهرهاي مختلف به تدريج به آنان مي پيوندند و خود را براي رسيدن به مقصد نهايي آماده مي كنند.
تظاهركنندگان اعلام كردند كه طرح شوراي همكاري خليج فارس كه براي نجات ديكتاتور يمن طراحي شده را نمي پذيرند و خواستار محاكمه علي عبدالله صالح هستند.
مردم يمن اميد دارند اين تظاهرات كار رژيم را يكسره كند و نظام علي عبدالله صالح را با سرنگوني كامل مواجه سازد.
زنان يمني نيز با برگزاري تظاهرات در شهرهاي صنعا، رجاليه و عدن خواستار محاكمه عبدالله صالح در دادگاه بين المللي جنايي شدند.
زنان يمني از جوانان انقلابي خواستند كه در ميادين و خيابان ها بمانند و تحت هيچ شرايطي اين مكان ها را ترك نكنند تا به اهداف انقلاب مسالمت آميزشان برسند.
شهر ذمار نيز شاهد تظاهرات يمني هايي بود كه خواستار ادامه انقلاب و محاكمه عبدالله صالح و خانواده و نزديكانش هستند.اين راهپيمايي ها و تظاهرات در شهرهاي مختلف يمن پس از آن صورت گرفت كه اخباري درباره تهيه پيش نويس قانون اعطاي مصونيت به علي عبدالله صالح و نزديكانش در يمن منتشر شد.



 



مصوبه اجلاس مسكو احداث پايگاه خارجي بايد با اجازه 7 كشور عضو باشد

كشورهاي عضو پيمان امنيت جمعي در مسكو توافق كردند كه حضور قدرت هاي خارجي و يا احداث پايگاه توسط آنها در اين كشورها، منوط به اجازه همه هفت كشور عضو بايد باشد.
به گزارش خبرگزاري فارس، سران هفت كشور عضو پيمان امنيت جمعي (همسود) در بيانيه پاياني خود كه سه شنبه به امضاي آنها رسيده است اعلام كردند كه حضور هر كشور ديگري در منطقه و يا احداث پايگاه توسط آنها و يا قدرت هاي خارجي، منوط به اجازه هر هفت كشور عضو است. اين بيانيه بيشتر توسعه طلبي هاي آمريكا در قفقاز و آسياي مركزي را نشانه گرفته است.
در اين بيانيه آمده است: كشورهاي عضو پيمان امنيت جمعي مي توانند پايگاه هاي متعدد نظامي احداث كنند، ولي پايگاهي كه حضور كشور ثالثي در آن مطرح باشد، بايد موافقت تمامي كشورهاي پيمان امنيت دسته جمعي را نيز جلب كند.
«ديميتري مدودف»، رئيس جمهوري روسيه، در اين اجلاس در ارتباط با حضور پايگاه هاي نظامي آمريكا در منطقه گفت: توافق بر سر پايگاه «ماناس» كه آمريكا در آن حضور دارد، قبل از روي كار آمدن «اتمبايف» در قرقيزستان صورت گرفته است. همه ما اين را مي دانيم كه همسويي درباره پايگاه هاي نظامي خارجي در كشورهاي عضو پيمان، براي تحكيم مواضع سازمان همسود بسيار مهم است.كشورهاي روسيه، ازبكستان، قزاقستان، قرقيزستان، تاجيكستان، بلاروس و ارمنستان عضو همسود هستند. اين نهاد 20 سال قبل با امضاي قراردادهايي در مورد امور گمركي و مسائل اقتصادي في مابين موجوديت يافت.

 



احتمال تشكيل شوراي رهبري در كره شمالي

منابع خبري از تقسيم قدرت در كره شمالي پس از مرگ رهبر اين كشور خبر مي دهند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، به نقل از منابع نزديك به سئول و پيونگ يانگ، «كيم جونگ اون»، رهبر جوان كره شمالي قصد تقسيم قدرت بين خود و ارتش را دارد. به عبارتي كره شمالي از اين پس از سوي شوراي رهبري اداره مي شود.
خبرگزاري «رويتر» اما اعلام كرد، رهبر كم تجربه كره شمالي قصد تقسيم قدرت بين خود و ارتش را دارد. اين روزنامه انگليسي به نقل از آنچه «منابع نزديك به پيونگ يانگ و پكن» ناميد افزود: «كيم جونگ اون» خود به عنوان رئيس شوراي رهبري به اداره امور خواهد پرداخت.
گفتني است، ارتش كره شمالي پس از مرگ «كيم جونگ ايل» كه روز شنبه گذشته به دنبال حمله قلبي روي داد، به رهبر جديد اين كشور اعلام وفاداري كرده است. گفته مي شود كه خواهر كيم ايل جونگ از افراد با نفوذ در هرم قدرت در كره شمالي است.
از سوي ديگر خبر مي رسد، ديروز نخست وزير چين به همراه تني چند از مقامات بلندپايه اين كشور با حضور در سفارت كره شمالي در پكن براي چندمين بار اداي احترام كردند.چين پيش از اين نيز با ارسال پيام رسمي، ضمن اعلام تسليت و حضور در سفارت اين كشور، اداي احترام كرده بود. برخي رسانه هاي غربي اين واكنش پكن را در راستاي ارزيابي مواضع رهبر جديد كره شمالي در چگونگي ارتباط با چين ارزيابي مي كنند. چين مهمترين متحد كليدي كره شمالي به حساب مي آيد.
خبر ديگر اينكه، رئيس دستگاه اطلاعاتي كره جنوبي تحت فشار مقامات اين كشور در آستانه بركناري قرار گرفت.
وي متهم به كوتاهي و ضعف در كسب اطلاعات در مورد مرگ رهبر كره شمالي است.

 



اعتراض مردم تركيه عليه سپر موشكي ناتو به درگيري با پليس انجاميد

تظاهرات مردم تركيه در شمال شرق اين كشور عليه استقرار سامانه موشكي ناتو، به درگيري با پليس انجاميد.
به گزارش خبرگزاري مهر، صدها تن از شهروندان و دانشجويان تركيه سه شنبه با برگزاري تظاهرات در شهر «اديرنه» از دولت آنكارا خواستند سامانه موشكي ناتو در اين منطقه را برچيند.
اين تظاهرات با حمله نيروهاي پليس، به خشونت كشيده شد و 31 معترض نيز توسط نيروهاي امنيتي دستگير شدند.
به گفته معترضان، دولت به جاي هزينه كردن براي استقرار سپرهاي موشكي، بايد امكانات رفاهي و آموزشي براي شهروندان را افزايش دهد.
تظاهركنندگان پلاكاردهايي را حمل مي كردند كه روي آن نوشته شده بود: «سپر دفاع موشكي نمي خواهيم»، «حزب عدالت و توسعه با آمريكاي جنايتكار توافق كرده است»، «ما تركيه مستقل مي خواهيم نه شريك آمريكا و اتحاديه اروپا».
گفتني است تركيه با استقرار سامانه موشكي ناتو در خاك خود، عملا نشان داده است كه خود را عضو باشگاه اروپا مي داند نه دنياي اسلام.
استقرار سامانه مذكور كه طي سال جاري خبر آن از طريق رسانه ها منتشر شد، اعتراضات زيادي را در داخل و خارج از جمله ايران در پي داشت. مقامات تركيه مدعي هستند اين سامانه موشكي براي ايران و يا هيچ كشور ديگري تهديد نيست.

 



مجازات اعدام براي توزيع كنندگان سلاح در سوريه

رئيس جمهور سوريه با هدف جلوگيري از كشتار مردم و نيروهاي نظامي سوريه قانون تشديد مجازات قاچاقچيان سلاح را ابلاغ كرد.
به گزارش خبرگزاري ها به نقل از خبرگزاري رسمي سوريه، بشاراسد قانوني را براي مجازات قاچاقچيان سلاح ابلاغ كرد كه براساس آن مجازات هايي نظير 15 سال حبس با اعمال شاقه وحبس ابد يا اعمال شاقه و اعدام براي آنها در نظر گرفته شده است.
افرادي كه بدون انگيزه تخريب و ترور اقدام به قاچاق سلاح به كشور مي كنند 15 سال حبس با اعمال شاقه را تحمل خواهند كرد و كساني كه سلاح ها را با انگيزه ترور و منافع مالي به كشور وارد مي كنند به حبس ابد با اعمال شاقه محكوم خواهند شد.
اين قانون همچنين تصريح مي كند كه كساني كه مقدار زيادي از اين سلاح ها را وارد مي كنند و با انگيزه ارتكاب اقدامات تروريستي و ناامن كردن كشور آنها را توزيع مي كنند، به مجازات اعدام محكوم خواهند شد، در اين مورد شركا و كساني كه در اين موضوع دست دارند نيز به اعدام محكوم مي شوند.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14