(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


شنبه 23 اردیبهشت 1391 - شماره 20206 

خرماي خوزستان در ورطه نابودي
ايران در كيهان
دانشجوي گنابادي مقام اول مسابقات بين المللي روباتيك را كسب كرد
امام جمعه اليگودرز: نمايندگان مجلس در برابر گراني هاي موجود بي تفاوت نباشند
از 25 لغايت 27 ارديبهشت ششمين جشنواره مطبوعات غرب كشور برگزار مي شود
لباس هاي دست دوم در پنجشنبه بازار
دائره المعارف تخصصي بازي سازي رايانه اي وارد بازار مي شود
كار احداث كارخانه پسماند شهري فيروزآباد آغاز شد
رئيس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كارمازندران: كارگران از سوء مديريت واحدهاي توليدي ناراضي هستند
جذب 808 مددجوي زير پوشش كميته امداد به بازار كار
اعضاي جديد هيئت مديره موسسه خبرنگاران شاهرود انتخاب شدند



نگاهي به تعهدات فراموش شده دولت عدالت محور
خرماي خوزستان در ورطه نابودي

گزارش از: فرحناز فرج زاده
يكي از ويژگي هاي خرماي خوزستان جنبه صادراتي آن است كه از حدود 100 سال پيش تاكنون هر سال بخشي از خرماي توليدي خوزستان توسط صادركنندگان خرما از كشاورزان خريداري و پس از طي مراحل مختلفي، فراوري و به بازارهاي خارج از كشور ارسال مي شود. اين نوع از خرماي خوزستان به نام استعمران به دليل ويژگي هاي خاص و منحصر به فردي كه دارد مورد توجه كشورهاي مختلف جهان قرار دارد و با وجود شرايط دشوار و موانع موجود در راه صادرات، همچنان بازار خريد جهاني را حفظ كرده است. به طوري كه بازارپسند بودن اين نوع خرما هر ساله 35 تا 40درصد از صادرات كل خرماي ايران را در اختيار دارد. زيست گاه مطلوب اين خرما در مناطق خاص جغرافيايي خوزستان مانند اهواز، شادگان، آبادان، ماهشهر و هنديجان است و واحدهاي توليدي صادراتي اين صنعت نيز در اين شهرها مستقر است و موجبات اشتغال پايدار را در اين مناطق محروم فراهم آورده.
نبود زيرساخت هاي مناسب براي اين صنعت، سنتي بودن واحدها و عدم حمايت هاي لازم در بهينه سازي و مكانيزه كردن و تطبيق واحدها با استانداردهاي بين المللي، نرخ تورم، افزايش نرخ سود بانكي، قفل تسهيلات بانكي، افزايش هزينه هاي ملزومات بسته بندي، كارگري، هزينه هاي تامين اجتماعي، كمبود نقدينگي، افزايش قيمت تمام شده كالا و از طرفي آثار ناشي از بحران اقتصادي در كشورهاي هدف و پايين آمدن قدرت خريد مصرف كننده خارجي و عدم توان رقابت صادر كنندگان، افزايش ريسك داد و ستد، تأخير در وصول ارز ناشي از صادرات، معوقات تسهيلات خريد توافقي خرما و نحوه وصول مطالبات، دغدغه مديران بانك ها و واحدهاي توليد و صادراتي اين صنعت و همچنين بي توجهي مسئولين و مديران و عدم استفاده از پتانسيل اشتغالزايي و صادراتي صنعت خرماي خوزستان، مهم ترين مسائلي است كه واحدهاي توليدي صادراتي با آن روبه رو هستند كه تعطيلي تعداد قابل توجهي از واحدهاي توليدي و كارگاه هاي بسته بندي را درپي خواهد داشت اين بدان معناست كه صنعت خرماي خوزستان با بحران مواجه است.
صنعت خرما متولي ندارد
مدير باغباني سازمان كشاورزي خوزستان در گفت وگو با كيهان با بيان اينكه توليد و كيفيت محصول خرما به عهده سازمان كشاورزي است و صنعت خرما از مجموعه هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت است گفت: مشكلات عديده اي گريبانگير واحدهاي توليدي- صنعتي خرماي خوزستان شده است كه متأسفانه اين صنعت متولي خاصي ندارد و اين صنعت در شرايط سختي ادامه حيات مي دهد. اين كارگاه ها استاندارد نيستند و توان رقابت در بازارهاي جهاني را از دست خواهند داد. طرح توافقي خرما كه در سال اول با موفقيت اجرا شد به دليل عدم حمايت دولت واحدهاي توليدي- صنعتي را با مشكل مواجه كرد. حليم كوتي به راهكارهاي موثر در حمايت از اين صنعت اشاره كرد و توضيح داد: با توجه به اينكه سود محاسبه شده براي تسهيلات جزو قوانين و مقررات جاري كشور است وزارت متولي اين صنعت بايد براي برخي از محصولات خاص كه شاخص كشورند رديف ويژه اعتباري دهد و اعتبار لازم را در بانكها براي صنايع تأمين كند و يا تسهيلات بانكي با بهره هاي كم و يا بدون بهره پرداخت كند از جمله اين محصولات خرماي صادراتي خوزستان است. وي همچنين افزايش جوايز صادراتي از يك درصد به 5 درصد را در حمايت و رفع قسمتي از مشكلات صاحبان اين صنايع و جبران سود بانكي موثر دانست.
آيا قانون با عزل مجري قانون بي اعتبار مي شود؟
يعقوب خضري با انتقاد از بي توجهي مديران استان به بخش خصوصي به ويژه صنعت خرما مي افزايد: بعد از اجراي طرح توافقي خرما و بروز مشكلات مالي در اين صنعت جلسات متعددي با مسئولان ذي ربط برگزار شد اما نه تنها مشكل حل نشد بلكه باعث بي اعتمادي توليدكنندگان صنعت خرما نسبت به دولت شد. بخش خصوصي در اين 6 سال به تعهدات خود و خريد كل محصول كشاورزان علي رغم ضرر و زيان فراوان عمل كرد. اما متأسفانه مسئولين استان به تعهدات و مصوبات استاندار وقت عمل نكرده و از مسئوليت خود نسبت به اين مشكل و بحران به وجود آمده در اين صنعت كهن و ماندگار شانه خالي مي كنند و اهميتي به سرنوشت سرمايه گزاران كارآفرينان و اشتغالزايي صنعت خرما خوزستان نمي دهند.
مسئولان صنعت خرماي خوزستان را باور ندارند
خضري بي اعتمادي مسئولان خوزستاني به بخش خصوصي را يكي از مهمترين موانع توسعه اين صنعت مي داند و مي گويد: مديران و مسئولان خوزستان صنعت خرماي استان را باور ندارند، اين صنعت برجسته ترين فرصت دولت براي اشتغالزايي است كه متأسفانه ناديده گرفته شده است. اين صنايع هم اكنون با وجود تمامي مشكلات براي 25 هزارنفر بطور مستقيم و غيرمستقيم و صدها خانواده در مناطق محروم و اقشار بي بضاعت شغل و درآمد ايجاد كرده است كه در صورت اندكي توجه و حمايت مسئولان در سال توليد ملي، و حمايت از سرمايه و اشتغال، اين واحدها ضمن تثبيت اشتغال موجود ظرفيت افزايش اشتغال و صادرات را تا 40 درصد دارند.
احمد ميرهاشمي نايب دوم اتحاديه خشكبار خوزستان در اين خصوص مي گويد: خرماي خوزستان از ارقام صادراتي است. به همين دليل كارگاه هاي بسته بندي خرما در شهرهاي جنوبي خوزستان داير شد و از 100 سال گذشته تاكنون تبدل به اشتغال پايدار در اين شهرها شده و تا به امروز نيز ادامه دارد و در حال حاضر بيش از 25 هزار نفر به طور مستقيم وغيرمستقيم در اين صنايع مشغول به كار هستند. صادرات اين محصول بعد از نفت از لحاظ ارزآوري براي استان اهميت دارد. اين خرما قبل از انقلاب با نرخ تني 1400 دلار توسط كشورهاي خارجي بصورت نقد خريداري مي شد. پس از آغاز جنگ با وجود محاصره و حملات هوايي و توپخانه در شهرهاي آبادان و شادگان توليد خرما ادامه داشت . عبدالامام اسمي زاده يكي از توليدكنندگان و فرآوري كنندگان عمده خرما مي گويد: با وجود شرايط سخت اقتصادي و بالا رفتن هزينه حمل و نقل و بسته بندي، متاسفانه معوق شدن تسهيلات خريد توافقي خرما با اجراييه بانكها عليه ما در حال اجراست و سود دريافتي نسبت به تسهيلات اوليه به 30 درصد رسيده است و ما جز تعطيلي كارگاه ها چاره اي نداريم. نابودي صنعت خرما علاوه بر آسيب به صادرات و ارزآوري بار گران افراد بي بضاعتي را كه هيچ گونه منبع درآمدي ندارند به دوش دولت مي گذارد، زيرا اشتغال در صنعت خرما شامل اقشار ضعيفي است كه بنابر محروميت آنان هيچ جا و موقعيتي براي اشتغال ندارند.
صنعت خرما ضامن امنيت اجتماعي و اقتصادي منطقه است
دكتر احمد مستعان عضو هيئت علمي مؤسسه تحقيقات خرما و ميوه هاي گرمسيري كشور در گفت وگو با كيهان به ارزش بالاي اشتغال در صنعت خرما اشاره مي كند و مي افزايد: بيش از 70 سال است كارگاههاي توليدي- صنعتي خرما براي افراد بومي مناطق محروم توليد اشتغال كرده و اين شغل به دليل پايداري اهميت فراواني در برقراري امنيت اقتصادي و اجتماعي منطقه و به تبع آن استان خوزستان دارد. براي نمونه چرخ اقتصاد شهر شادگان بر محور خرماي استعمران مي چرخد. بدليل مصرف كم داخلي خرماي استعمران چنانچه صادرات اين رقم با مشكل مواجه شود منجر به بيكاري عده كثيري از ساكنان اين شهر مي شود و مهاجرت و پيامدهاي منفي آن گريبان گير دولت خواهد شد.
صنعت خرما صنعتي
كه ديده نمي شود
دكتر احمد مستعان عضو هيئت علمي مؤسسه تحقيقات خرما و ميوه هاي گرمسيري كشور مي گويد: ايران سالانه از 240 هزار هكتار نخلستان بيش از يك ميليون تن خرما برداشت ميكند در حالي كه مصرف داخلي خرما سليقه اي است و در سبد غذايي مردم جايگاه ندارد و از اين ميزان به طور متوسط 10 تا 15 درصد صادر مي شود بديهي است با چنين شرايطي صنعت خرما ضعيف و شكننده مي شود و تابع شرايط سياسي و اقتصادي از بين خواهد رفت، از طرفي اين خرما چون مصرف قابل توجهي در داخل كشور ندارد جزو كالاي غيرضروري محسوب مي شود و تاثير تغيير در قيمت بر ميزان مصرف آن شديد خواهد بود. از سوي ديگر درآمد ارزي سالانه 100 ميليون دلاري حاصل از صادرات خرما در مقايسه با ساير محصولات از اهميت چنداني برخوردار نيست و معمولا در سياست گذاري هاي كلان كمتر مورد توجه جدي قرار مي گيرد.
صنعت خرما نيازمند
تحول فكري است
دكتر مستعان با اشاره به از دست دادن جايگاه خرما درسبد غذايي مردم به عنوان يك منبع غذايي ارزشمند مي افزايد: درگذشته خرما به عنوان غذاي اصلي در بين مردم جايگاه خاصي كه اكنون نقش غذايي خود را از دست داده است و درحال حاضر فقط درمراسم سوگواري و ماه مبارك رمضان مصرف مي شود كه اين ماندگاري نيز ريشه در عقايد مذهبي و فرهنگي مردم دارد.
عضو هيئت علمي موسسه تحقيقات خرما وميوه هاي گرمسيري كشور معتقد است: صنعت خرما نيازمند تحول ديدگاهي در تمام زمينه هاي مديريت، كشت، صنعت بازاريابي و صادرات است.
همان طور كه مي دانيم صنعت خرماي خوزستان از قدمت زيادي برخوردار است و ساختار سنتي دارد و قابل قياس با استانداردهاي روز دنيا نيست.
و قدرت رقابت را در بازارهاي جهاني بتدريج از دست مي دهد. در طول اين سالها نيز توجهي به ارتقا و بروز رساني اين صنعت نشده و اين كارگاه ها به شيوه سنتي به كار خود ادامه داده اند. با توجه به هزينه هاي هنگفت حمل و نقل وبسته بندي صاحبان اين صنايع قادر به توسعه و بروز رساني كارگاههاي خود نيستند و لازم است دولت سياست هاي حمايتي خود را دراين زمينه اعمال كند و دريك سيستم متمركز و دريك مقطع كوتاه مدت چند ساله از توليد تا بازاريابي يك برنامه كلان را تدوين و اجرا كند.

 



ايران در كيهان

آموزش قصابان
نائين- خبرنگار كيهان: مدير جهاد كشاورزي نائين از كلاس آموزشي ذبح شرعي دام با شركت قصابان در محل سالن اجتماعات مديريت شهرستان برگزار شد.
«احمدرضا باقريان» افزود: اين كلاس آموزشي با همكاري شركت خدمات مشاوره فني و مهندسي حاميان كشاورزي نائين و مربيگري «حجت الاسلام والمسلمين ربيعي» مسئول ذبح شرعي شهرستان با حضور 17 نفر از قصاب هاي شهرستان برگزار شد.
وي هدف از برگزاري اين كلاس را آشنايي كامل شركت كنندگان با روش ذبح صحيح و شرعي دام و لزوم رعايت كليه دستورات شرعي در هنگام ذبح بيان نمود.
كمك هزينه تهيه جهيزيه
شهركرد- خبرنگار كيهان: سرپرست كميته امداد امام خميني شهرستان فارسان گفت: در سال گذشته 65 خانواده تحت پوشش اين نهاد هزينه اجاره مسكن دريافت كردند. محمدرضا فتحي افزود: اين خانواده ها افزون بر 155 ميليون ريال كمك مالي دريافت كردند و 190 نوعروس نيز از كمك هزينه خريد جهيزيه بهره مند شدند. به گفته وي به هر يك از نوعروسان 10 ميليون ريال كمك بلاعوض اهداء شده است.
امضاي تفاهمنامه
¤ شركت شهرك هاي صنعتي چهارمحال و بختياري و آموزشكده فني و حرفه اي پسران شهركرد به مدت 2 سال تفاهمنامه همكاري علمي، پژوهشي، آموزشي و فني امضا كردند.
رضا گنجي مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي استان با اعلام اين مطلب افزود: اين تفاهمنامه در راستاي كاربردي كردن آموخته هاي دانشجويان آموزشكده فني پسران شهركرد به امضا رسيده است. وي تصريح كرد: محورهاي همكاري بيشتر بر مسايل پژوهشي، همايش هاي علمي و تحقيقاتي مشترك، بازديدهاي متقابل علمي و استفاده از امكانات تحقيقاتي متمركز است.
ساماندهي گلزار شهدا
هفتكل- خبرنگار كيهان: رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران هفتكل از آغاز عمليات ساماندهي گلزار شهداي هفتكل خبر داد.
عزت الله مكوندي با بيان اين خبر افزود: اعتبار اوليه اين پروژه 150 ميليون تومان است و براساس نقشه اي كه از طريق بنياد شهيد و امور ايثارگران استان خوزستان در اختيار پيمانكار قرار مي گيرد اجرا خواهد شد.
وي درباره نحوه اجراي عمليات ساماندهي گلزار شهداي هفتكل گفت: حصاركشي و تعويض سقف گلزار از كارهايي است كه انجام مي شود و سنگ هاي مزار منور شهدا تعويض خواهند شد و خانواده هاي معظم شاهد هيچ نگراني از اين بابت نداشته باشند.
برگزاري همايش زكات
هويزه- خبرنگاركيهان: همايش سنت حسنه زكات با حضور مسئولان كشوري و محلي در محل تالار فدك شهرستان هويزه برگزار شد.
در اين همايش رئيس ستاد جمع آوري زكات هويزه خواهان عدم واگذاري اعتبارات و پروژه هاي مربوط به اين ستاد به سازمان هاي ديگر شد. مسئول كمك هاي مردمي كميته امداد امام خميني كل كشور نيز در اين همايش گفت: زكات جمع آوري شده در هر منطقه بايد در همان منطقه هزينه شود.
تجليل از مدرسه سازان
¤طي مراسمي كه در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان هويزه برگزار شد از خيران مدرسه ساز و افرادي كه در اين زمينه به آموزش و پرورش كمك كرده اند تقدير به عمل آمد. در اين مراسم بر تقويت فرهنگ مدرسه سازي و انجام كارهاي خير تأكيد شد.
آسفالت معابر عمومي
بابل- خبرنگار كيهان: شهردار بابل در نشست كميسيون حمل و نقل اين شهر گفت: در بودجه سال گذشته و سال جاري بيش از 50درصد اعتبارات عمراني صرف برنامه هاي ترافيكي شده است.
مهندس فرهاد عسكري افزود: در همين مدت بيش از 400 تن قير براي آسفالت محلات خريداري شده است كه باتوجه به شرايط جوي روكش و ترميم آسفالت كوچه ها و محلات و معابر شهر آغاز خواهد شد.
شهردار بابل تأكيد كرد: در سه سال اخير شهرداري بابل در توليد آسفالت رتبه اول استان مازندران را داشته است.
دريافت گواهينامه ايزو
گناباد- خبرنگار كيهان: رئيس مركز انتقال خون گناباد گفت: اين پايگاه با استقرار سيستم مديريت كيفيت و افزايش استانداردهاي مربوط به كيفيت فرآورده هاي خوني موفق به دريافت گواهينامه ايزو 2009 در كيفيت مديريت شد. دكتر مجتبي تجلي افزود: طي سال گذشته 4هزار و 775 نفر در اين پايگاه خون اهدا كردند.
راه اندازي ايستگاه مطالعه
كرج- خبرنگار كيهان: مديركل كتابخانه هاي عمومي استان البرز گفت: در نيمه نخست امسال 20 ايستگاه مطالعه كتاب در مراكز پر تردد اين استان راه اندازي مي شود. رمضانعلي محسني افزود: در اين ايستگاه ها براي تمام گروه هاي سني حتي كودكان كتاب در نظر گرفته شده و قرار است يك هزار و 500 جلد كتاب در ايستگاه هاي مطالعه در دسترس عموم قرار مي گيرد.
خريد گندم
اردبيل- خبرنگار كيهان: سرپرست معاونت برنامه ريزي استاندار اردبيل بر نظارت مستمر و بازرسي دقيق از مراكز خريد گندم در استان تأكيد كرد.ارژنگ عزيزي در جلسه كميته هماهنگي خريد گندم مازاد بر نياز كشاورزان گفت: در سال زراعي جاري بيش از 680 هزار تن محصول گندم در استان توليد مي شود كه 120 هزار تن از آن در استان مورد استفاده قرار مي گيرد و مابقي به ساير استان هاي همجوار حمل خواهد شد.وي تسريع در ذخيره سازي گندم را باتوجه به افزايش حجم سيلوها خواستار شد.
واگذاري مسكن مهر
اراك- خبرنگار كيهان: مديركل راه و شهرسازي استان مركزي گفت بالغ بر يك هزار واحد مسكن مهر شهر محلات تا پايان امسال تكميل و به بهره برداري مي رسد. خرمي با اشاره به نشست مشترك خود با نماينده مردم محلات و دليجان در مجلس شوراي اسلامي و مسئولان اين شهر گفت: در اين نشست مشكلات مربوط به مسكن مهر مورد بررسي قرار گرفت و اين مشكلات بزودي برطرف خواهد شد.

 



دانشجوي گنابادي مقام اول مسابقات بين المللي روباتيك را كسب كرد

گناباد- خبرنگاركيهان:
دانشجوي گنابادي در هفتمين مسابقات بين المللي روبوكاپ مقام اول را از آن خود كرد.
حسن ذبيحي دانشجوي گنابادي گفت: مسابقات بين المللي روبوكاپ توسط كميته بين المللي روبوكاپ با همكاري دانشگاه آزاد قزوين براي پنجمين بار در نمايشگاه بين المللي تهران برگزارشد.
وي ادامه داد: تيم ما از دانشگاه شهاب دانش قم در ليگ ربات نمايشي بين 90 تيم شركت كننده مقام اول و تيم دانشگاه اميركبير مقام دوم و تيم MSA از دانشگاه آزاد پرديس مقام سوم را كسب كرد.
وي افزود: در اين دوره از مسابقات بيش از 1200 تيم شركت كرده بودند كه بين 600 تا 700 تيم از 14 كشور مختلف، ايران، آمريكا، ژاپن، مكزيك، آلمان، پرتغال، هلند، چين، تركيه و انگليس پذيرفته شدند.
اين دانشجوي گنابادي در پايان گفت: اين پنجمين ربات ساخته شده توسط اوست كه مقام سوم را كسب كرد.

 



امام جمعه اليگودرز: نمايندگان مجلس در برابر گراني هاي موجود بي تفاوت نباشند

اليگودرز- خبرنگار كيهان:
امام جمعه اليگودرز گفت: نمايندگان مجلس نبايد در برابر گراني هاي موجود در جامعه بي تفاوت باشند و سكوت كنند.
حجت الاسلام والمسلمين حقيان در جمع مردم اليگودرز افزود: متأسفانه نمايندگان مردم در مجلس به جاي نظارت بر گراني ها از هم اكنون به فكر انتخاب هيئت رئيسه مجلس آينده هستند و اين در حالي است كه هنگامي كه مديركلي در جهت خواست نمايندگان منصوب نمي شود با بحث استيضاح وزير، مجلس را به هم مي ريزند اما در مقابل دفاع از مردم سكوت كرده اند.
وي گفت: گراني به مرز بحران رسيده و سوءاستفاده واسطه ها نيز از فرصت پيش آمده مشكلات را دو چندان كرده است. حقيان با اشاره به نگراني مراجع تقليد از گراني گفت: دولت بايد در جهت رفع اين معضل اقدامي اساسي انجام دهد و با تأمين نيازهاي مردم براي رفاه آنها قدم بردارد. وي با اشاره به آمارهاي نادرست بانك مركزي در رابطه با ميزان تورم گفت: دولت نبايد به اين آمارها اعتنا كند و در حال حاضر مشكل اصلي اين است كه دولت نمي خواهد بپذيرد كه گراني وجود دارد. امام جمعه اليگودرز گفت: دولت بحران هاي مشكل تر از اين را پشت سر گذاشته و اگر بپذيرد كه گراني وجود دارد مي تواند براحتي نسبت به حل اين مشكل اقدام كند. وي در بخشي ديگر از سخنان خود با اشاره به قانون هدفمندي يارانه ها گفت: دولت بايد ضمن رعايت قانون، سرعت اجراي اين طرح را كم كند.

 



از 25 لغايت 27 ارديبهشت ششمين جشنواره مطبوعات غرب كشور برگزار مي شود

سنندج- خبرنگار كيهان:
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان از برگزاري ششمين جشنواره مطبوعات غرب كشور در سنندج خبر داد.
قباد ميمنت آبادي گفت: 781 اثر در دو بخش نشريات محلي و خبرگزاري ها به دبيرخانه جشنواره ارسال شده است.
وي اضافه كرد: 648 اثر ارسالي به دبيرخانه مربوط به خبرگزاري هاست كه ازاين تعداد 93 اثر به استان كردستان اختصاص دارد.
ميمنت آبادي يادآورشد: در اين جشنواره از 36 نفر از برگزيدگان اول و دوم نشريات محلي و خبرگزاري ها تجليل خواهدشد.
وي اظهارداشت: از 24 ارديبهشت پذيراي فعالان رسانه اي پنج استان خواهيم بود كه به مدت سه روز از 25 لغايت 27 ارديبهشت به تبادل نظر و بحث و بررسي مطبوعات و شيوه اطلاع رساني در غرب كشور مي پردازند.
ميمنت آبادي اظهار اميدواري كرد: ششمين جشنواره مطبوعات و خبرگزاري هاي غرب كشور بتواند در ترويج فرهنگ روزنامه خواني، تبيين جايگاه و نقش روزنامه نگاران و خبرنگاران منطقه درسطح ملي و محلي و انعكاس دستاوردها و فعاليت هاي مطبوعاتي نشريات غرب كشور به اهداف خود برسد.

 



از نگاه دوربين
لباس هاي دست دوم در پنجشنبه بازار

در بازارچه محله پنجشنبه بازار بابل از قديم الايام لباس هاي دست دوم و شايد اموات در روزهاي پنجشنبه عرضه مي شود و عده اي براي خريد لباس كهنه و گروهي براي فروش لباس كهنه به اين محله مي آيند حالا اين لباس ها آلوده به ميكروب باشند يا تميز از حوزه وظيفه بنده خبرنگار خارج است اما از حوزه وظيفه قانوني مسئولان بهداشت؟ چه عرض كنم!
عكس از علي كفايي مهر ، خبرنگار كيهان- بابل

 



دائره المعارف تخصصي بازي سازي رايانه اي وارد بازار مي شود

كاشان- خبرنگار كيهان:
معاون آموزش و پژوهش بنياد ملي بازي هاي رايانه اي كشور، بزرگ ترين مشكل صنعت بازي سازي را كمبود نيروي متخصص دانست.
محمدمهدي بهفرراد در مراسم اختتاميه نخستين دوره مسابقات ملي بازي سازي رايانه اي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد كاشان اظهار داشت: بنياد ملي بازي هاي رايانه اي كشور در راستاي تامين نيروهاي متخصص و در حوزه فعاليت هاي آموزشي، انستيتو ملي بازي سازي رايانه اي را در آبان ماه سال 09 راه اندازي كرد كه اين انستيتو از آن زمان تاكنون 180 دانش پژوه را پذيرش كرده است.
وي تأليف و تدوين دائره المعارف تخصصي بازي سازي رايانه اي به همت گروه متخصصان ايراني فعال در عرصه شركت هاي بازي سازي را خاطر نشان كرد و از انجام مقدمات ورود آن به بازار خبر داد.
به گفته وي ترجمه 11 عنوان كتاب تخصصي آموزشي و 11عنوان ويدئو هاي آموزشي ساخت بازي از ديگر اقدامات آموزشي اين معاونت از تيرماه سال گذشته تاكنون است كه در آينده اي نزديك به بازار عرضه مي شود.

 



كار احداث كارخانه پسماند شهري فيروزآباد آغاز شد

فيروزآباد- خبرنگار كيهان:
همزمان با روز ملي شوراها، با حضور فرماندار، مديران اجرايي، شهردار و اعضاي شوراي شهر، نماينده منتخب مردم در مجلس شوراي اسلامي كلنگ احداث كارخانه پسماند شهري فيروزآباد به زمين زده شد.
جهانبخش بهمني فرماندار شهرستان فيروزآباد با گرامي داشت سالروز شوراهاي اسلامي، اجراي اين طرح توليدي كه تأثير مثبتي بر سالم سازي محيط زيست و ايجاد اشتغال دارد در سال توليد ملي و كار و سرمايه ايراني را به شهروندان و مسئولين شهرستان تبريك و براي مجريان طرح آرزوي توفيق كرد.
دانش كشاورز رئيس شوراي اسلامي شهر، حفظ محيط زيست را براي همگان يك ضرورت دانست و گفت هرچه محيط زيست سالم تر باشد سلامتي و نشاط بيشتر شهروندان را به دنبال خواهد داشت و بر همين اساس شهرداري و شوراي اسلامي شهر بنا را بر اين گذاشتند كه با احداث كارخانه پسماند شهري، فضايي را براي ايجاد اشتغال و سالم سازي محيط زيست به وجود آوردند و امروز مفتخريم كه در سالروز، روز شوراها شاهد اجرايي شدن اين طرح هستيم.
مهندس محمد مطهري مجري طرح، يكي از اهداف اجراي اين طرح را سالم سازي محيط زيست و جداسازي زباله و تبديل آن به كود كمپوست بمنظور استفاده در كشاورزي، زراعت و باغباني دانست و افزود: ان شاءالله فاز بعدي، احداث شهرك بازيافت خواهد بود كه با استفاده از كاه و كلش زائد كشاورزي كه امروز توسط كشاورزان سوزانده مي شود و ضمن از بين بردن مواد مغذي زمين، آلايندگي محيط زيست را نيز به دنبال دارد بتوانيم ماده اوليه صنعت مقوا و كاغذ كه امروز كالاي استراتژيك محسوب مي شوند تهيه كرده و در جهت خودكفايي مملكت گامي اساسي برداريم. وي ميزان زمين مورد نياز فاز اول را 5هكتار و براي فاز دوم 10هكتار برآورد كرد و اضافه كرد براي اجراي فاز اول آورده شهرداري و مجري طرح مبلغ 1ميليارد و 700 ميليون است كه براي اتمام فاز اول طرح حدود 3ميليارد و 400 ميليون تومان مورد نياز است كه اميدواريم با مساعدت صندوق توسعه ملي تسهيلات مورد نياز در اختيار ما قرار گيرد.

 



رئيس كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كارمازندران: كارگران از سوء مديريت واحدهاي توليدي ناراضي هستند

ساري -خبرنگاركيهان:
رئيس كانون هماهنگي شوراي اسلامي كار مازندران گفت: كارگران از سوء مديريت برخي واحدهاي توليدي ناراضي هستند.
علي بابايي كارنامه درنشست استاندار مازندران با تشكل هاي كارگري و كارفرمايي و بازنشستگي مازندران اظهار داشت: متاسفانه برخي كارگران از برخي سوء مديريت ها در تعدادي از واحدهاي توليدي استان گله مند هستند.
وي با بيان اينكه با كار و تلاش مي توان نقش اساسي در توليد ملي ايفا كرد، ادامه داد: تعامل تشكل هاي كارگري در استان بايد جدي گرفته شود.
بابايي كارنامه با اشاره به برگزاري جلسات تخصصي گفت:بايد مسائل كارگري استان مورد توجه جدي قرارگيرد، بايد با ايجاد فضاي همدلي و هم افزايي بتوانيم توفيقاتي را به نفع كار، توليد، كارگر و سرمايه ايراني به دست آوريم.
عضو شوراي عالي اشتغال يادآور شد: بخش اعظمي از مديران واحدهاي توليدي درحوزه تشخيص و اداره بنگاه اقتصادي خود ناتوان و بي اطلاع هستند كه اين مهم زمينه ورشكستگي و بيكاري كارگران واحدهاي كارگري را فراهم مي آورد.
اين مسئول با اشاره به اينكه برخي بنگاه هاي اقتصادي از فضاي موجود سوء استفاده مي كنند، عنوان كرد: اين افراد فضاي بخش خصوصي را خدشه دار مي كنند.
بابايي كارنامه در ادامه خاطرنشان كرد: اصرار داريم شوراي تشكل ها در استان به صورت مستمر تشكيل شود. همچنين كارگران استان را دعوت مي كنيم در راستاي تحقق عملي شعار رهبري، پاي كار بيايند.

 



در استان مركزي صورت گرفت
جذب 808 مددجوي زير پوشش كميته امداد به بازار كار

اراك- خبرنگار كيهان:
مديركل كميته امداد امام خميني استان مركزي گفت: 808 نفر از مددجويان زير پوشش اين نهاد سال گذشته در مؤسسات خصوصي و غيرخصوصي مشغول به كار شدند.
محسن وليئي افزود: از اين تعداد 527 مورد كاريابي براي زنان و 281 مورد براي مردان بود.وي تعداد فرصت هاي شغلي ايجاد شده توسط اين نهاد را در سال گذشته 6هزار و 787 فرصت شغلي عنوان كرد و اظهار داشت: كميته امداد امام خميني استان مركزي 253 درصد نسبت به سهميه اختصاص يافته شغل ايجاد كرده و 153 درصد رشد داشته است.

 



اعضاي جديد هيئت مديره موسسه خبرنگاران شاهرود انتخاب شدند

شاهرود-خبرنگار كيهان:
اعضاي جديد هيئت مديره وبازرسان موسسه خبرنگاران و نويسندگان مطبوعات شاهرود به مدت 2 سال انتخاب شدند.
در انتخابات اين موسسه از بين 9 نفر از كانديداي هيئت مديره هفت نفر به نام هاي حسن يزداني، امير عرب اسماعيلي، عباس اعتماد، محمدرضا دباغان، محمود عالي، عليرضا بابايي و جواد عابديني بالاترين راي را كسب كرده و به عنوان اعضاي جديد هيئت مديره موسسه خبرنگاران و نويسندگان مطبوعات شاهرود انتخاب شدند.
همچنين مرتضي امينيان و عبدالصالح نيازمند نيز به عنوان بازرسان موسسه انتخاب و معرفي شدند. بهبود وضع اقتصادي و معيشتي خبرنگاران و نويسندگان، افزايش كيفيت كار خبري و ايجاد امنيت شغلي و حرفه اي خبرنگاران از اهداف تاسيس اين موسسه است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14