(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 13 تير 1391 - شماره 20247

ضرورت توجه به فرامين رهبر انقلاب در گذر از پيچ هاي تاريخي (بخش پاياني)
گوش به فرمان ولي امر در مسير پيشرفت

 

ضرورت توجه به فرامين رهبر انقلاب در گذر از پيچ هاي تاريخي (بخش پاياني)
 گوش به فرمان ولي امر در مسير پيشرفت

پريسا جلالي
ايران در جايي كه درجه غني سازي مطرح است فقط به دلخواه خود و با توجه به نياز خود مي تواند اين درجه را تنظيم و تعيين كند و طرف ايراني دراين زمينه حق تساهل ندارد. اين مسئله كه مورد تفاهم كارشناسان در حوزه هاي مختلف سياسي و بين المللي است كليد موفقيت ايران هسته اي در مذاكرات آينده به شمار مي رود و پيام مهمي براي مذاكره كنندگان ايراني است كه جايي كه پاي حقوق ملت ايران مطرح شود حق تساهل ندارند.
مطرح شد كه تيم مذاكره كننده ايراني در برهه حساسي به سر مي برد و به عنوان نماينده ميليون ها ايراني سرنوشت آينده ايران هسته اي را رقم خواهد زد. از اين رو پيام هاي رهبر انقلاب فصل الخطاب مذاكرات شد اما نمايندگان تيم مقابل كه تقريبا نماينده همه ابرقدرت هاي جهان است با پيش شرط هاي غيرمنطقي خواهان امتيازگيري بيشتري در مذاكراتند.
اگرچه عملكرد تيم مذاكره كننده به اعضاي 1+5 تاكنون مثبت بوده اما انتقاداتي هم از سوي برخي كارشناسان به اين تيم وارد مي شود و آن اينكه همواره در مذاكرات اعتمادسازي يك طرفه بوده است در صورتي كه تيم مذاكره كننده ايران بايد با دقت نظر بيشتري به روند مذاكرات ادامه دهند.
هرچند وزير امورخارجه كشورمان عقيده دارد كه طرفين در مسير درستي حركت مي كنند و ممكن است دراين مسير گاهي با تندي و گاهي با سرعت بيشتر حركت كنند. ضمن اينكه طرفين مذاكرات ايران و 1+5 مايلند كه موضوع حل و فصل شود و نتيجه برد- برد به همراه داشته باشد.
اما به راستي مردم چه مي خواهند؟
«مردم مي خواهند كه خون شهدا پايمال نشود.»
سعيد مرداني برادر شهيد است كه اين حرف را مي زند. او معتقد است اگرچه گفته مي شود تيم مذاكره كننده هسته اي نماينده 70 ميليون ايراني است اما چرا جمعيت شهدا و خواسته آنها را در نظر نمي گيريد. امروز مگر جنگ با آمريكا و رژيم صهيونيستي نيست؟ همان اتفاقي كه شهدا برايش خون دادند براي همين تيم مذاكره نماينده شهدا هم هستند و نبايد كم كاري كنند.
صادق الهي هم پدر يكي از سربازان شهيدي است كه در جزيره مجنون به فيض شهادت رسيده است ؛ مي گويد:« ما قاطعيت بيشتري انتظار داشتيم و بايد براي حق مان بايستيم نه اينكه بترسيم.»
مسئله اي كه حجت الاسلام محمدتقي پورمحمدي امام جمعه مراغه هم بدان تاكيد دارد و مي گويد:« تيم مذاكره كننده بايد با عزت و اقتدار از حقوق ملت دفاع كند. چون نظر رهبر معظم انقلاب، دولت و مسئولان نظام، حق مسلم ايران در برخورداري از انرژي صلح آميز هسته اي است.»
وي با اشاره به عدم پايبندي غرب به نتايج مذاكرات مي گويد: «در مذاكرات قبلي با اين كشورها، صحبت هاي اميدواركننده اي مطرح شد ولي اين كشورها پس از مذاكرات از مواضع خود در نشست بغداد عقب نشيني كردند به همين علت نبايد در برابرشان موضوع انفعالي داشت.»
«پيشرفت ملت ايران غلبه بر همه چالش هاي سياسي، نظامي، امنيتي و اقتصادي در طول اين 33 سال است كه هدف آنها از بين بردن موجوديت نظام بود. ملت ايران امروز از لحاظ قدرت سياسي و قدرت تاثيرگذاري بر تحولات دنيا و حضور در فعل و انفعالات منطقه و جهان به مراتب از اول انقلاب قوي تر است.»
محمود درقدمي كارشناس مسايل سياسي، بيانات فوق را نمونه اي از تشويق هاي رهبر انقلاب و نشانه درك عميق ايشان به ضرورت پيشرفت مي داند.
وي در ادامه مي گويد: «رهبر معظم انقلاب محوري ترين شخصيت در نظام جمهوري اسلامي ايران در خصوص ارتقاء رتبه علمي ايران بوده اند و اگر هدايت ايشان نبود، اين نهضت صورت نمي يافت و دستاوردهايي كه تاكنون از علوم نانو، هسته اي، سازه هاي دريايي و هوافضا يعني پنج علم مهم در آينده كه پيشرفت كشورها مبتني بر اين علوم مادر است مرهون هدايت و رهبري ايشان است.»
در قدمي ادامه مي دهد: «ديگر دستاورد مهم نظام جمهوري اسلامي ايران را حفظ وحدت و اتحاد ميان آحاد مردم بايد دانست كه در تعبير اتحاد ميان ملت ايران و رهبر انقلاب ترسيم مي شود.»
پيشنهادي غيرمنطقي
پشتوانه انقلاب اسلامي ايران استقلال، خودكفايي و البته اين موفقيت ها در گرو اتحاد مردم است. «درقدمي»، كارشناس مسايل سياسي، پيروزي هسته اي ايران را يكي از عناصر ارتقاء و اعتلاي قدرت معرفي و تاكيد مي كند: «به همين علت است كه غرب با هر نوع عاملي كه منجر به افزايش قدرت ايران شود مخالفت مي كند. بنابراين موضوع هسته اي جزو مسايلي است كه به هيچ وجه غرب اجازه دستيابي ايران را به اين فناوري نمي دهد به همين علت هم هست كه امروز با غني سازي مشكل پيدا كرده و غيرمنطقي در تلاش است سد راه ايران شود.
موضوع هسته اي با مسئله قدرت ايران پيوند مي خورد و غرب غيرانساني ترين سلاح هاي خودش را در اين زمينه به كار مي گيرد تا جلوي ايران را در دستيابي به قدرت و فناوري هسته اي بگيرد.
براي اينكه برخورداري ايران از اين قدرت تحقق پيدا نكند راه هاي مختلفي را نيز طي كردند كه بخشي از آن حركت هاي خرابكارانه و تروريستي در مورد مسئله هسته اي بود كه ما چهار شهيد در اين خصوص داده ايم و امكان تكرار اقداماتي از اين دست وجود دارد.
به اعتقاد ديگر كارشناسان سياسي در عرصه منطقه خاورميانه، حتي بيداري اسلامي را كه بزرگ ترين تحول طي سال هاي اخير است را بايد به حساب رهنمودهاي رهبر انقلاب گذاشت.
حسين رويوران، تحليل گر مسايل خاورميانه مي گويد: در بعد بين المللي صدور انقلاب طي سه دهه سرعت گرفته و توانست بيداري اسلامي را رقم بزند. همين مساله تيم مذاكره كننده غربي را به هراس انداخته تا هر طور شده قدرت ايران را كاهش دهد.»
وي با اشاره به ركوردزني ايران در سطوح ملي و بين المللي و در ابعاد سياست خارجي و پيشرفت هاي علمي تاكيد مي كند: خارج شدن ايران از موضع سكوت اتفاق مهمي بود كه رخ داد و هيچ يك از مقامات كشورهاي متخاصم تصور نمي كردند نظام جمهوري اسلامي ايران موضع قدرت مدارانه در مقابل تهديدها بگيرد و تهديد رژيم صهيونيستي كه حمله نظامي به ايران بود با اجماع سازي در سطح منطقه تا حد زيادي خنثي شد.
از اين رو دشمنان اگرچه در ظاهر عقب نشيني كردند اما با جديت بيشتري به دشمني هايشان ادامه مي دهند كه هرگونه انفعال و سستي در مسير پيشرفت ها و حتي مذاكرات، ايران را از مسير اصلي اش دور مي كند.
وي همچنين اضافه مي كند: در شرايطي كه بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي سرشار از هراس و بيم از تحولات منطقه به الهام گرفتن انقلاب هاي منطقه از انقلاب اسلامي ايران اذعان مي كند جاي سستي نيست و مسئولان بايد در مذاكرات شان به اين موضوع دقت كنند.
پيوند پرونده هسته اي ايران
و جهان اسلام
اما روح الله زاد، ديگر محقق سياسي و تحليل گر مسايل خاورميانه مي گويد:« پيام رهبري مبني بر اينكه توقف ممنوع است فقط براي تيم مذاكره كننده نيست بلكه در همه حوزه ها ايشان تاكيد مي كنند كه يك جامعه پويا و پيشرو بايد در همه عرصه ها ابتكار عمل را در دست بگيرد و مبتني بر دانش و همه ظرفيت ها به جلو برود.»
وي با اشاره به پرونده هسته اي ايران و تاكيد رهبر فرزانه انقلاب به عدم توقف تيم مذاكره كننده براي دستيابي به پيروزي تاكيد مي كند: «پرونده هسته اي يك موضوع حائز اهميت براي ايران همچنين براي ملت هاي منطقه است كه به تعبير تحليل گران، نه گفتن هاي مداوم ايران به فشارهاي بين المللي آمريكا، اسرائيل و انگليس در موضوع فلسطين و انرژي هسته اي يكي از زمينه هاي موثر در تغيير نگاه مردم منطقه بوده و الگو گرفتند و بيداري اسلامي را رقم زدند.»
دبير كميسيون سياست جمعيت دفاع از ملت فلسطين اضافه مي كند:« با توجه به اين كه دشمن تلاش مي كند در همه ابعاد، جمهوري اسلامي ايران از آرمان هاي خودش دست بكشد و از دستاوردها كه مبتني بر آرمان هاست عقب نشيني كند، موانع بزرگي بر سر راه حل پرونده هسته اي قرار مي دهد و با بهانه گيري هايي مثل توقف غني سازي در ايران، تمايل دارد خودش پيروز شود بنابراين اگر تيم مذاكره كننده كوتاه بيايد پيروزي بزرگي براي دشمنان رقم خواهد زد و با مديريت رسانه اي تحت اختيار استكبار فضاي بين المللي را عليه ما آرايش خواهند داد.
از اين رو تاكيد مي شود دستاوردها بي وقفه بايد ادامه داشته باشد و گام هاي بيشتري برداشته شود تا هم اميد در جامعه اسلامي ايران افزايش يابد و هم روحيه اميد در جامعه اسلامي جهاني زياد شود و الگوي مناسب براي دولت هايي كه در آينده نزديك متولد خواهند شد و نقش مردمي عليه غرب در آنها افزايش پيدا مي كند، باشد.
فعاليت هاي هسته اي ايران به عنوان يكي از مطرح ترين پرونده ها در سطح منطقه توانسته موفقيت هاي بزرگي مثل بيداري اسلامي و افزايش قدرت ايران را در برداشته باشد به طوري كه اغلب كارشناسان غربي اذعان مي كنند كه اين موضوع هژموني آمريكا را تهديد كرده است و در حال حاضر اين دولت در يك خلأ استراتژيك به سر مي برد.
روح الله زاد معتقد است: بخش عمده اي از مشكلات و موانعي كه غرب در سر راه حل پرونده هسته اي در مذاكرات طراحي و اجرا مي كند به اتفاقات منطقه برمي گردد. بسته پيشنهادي كه ايران در حل بحران سوريه در مذاكرات مسكو مطرح كرده است به نحوي كه مطالبات مردم منطقه فراهم شود موجب بسته شدن دست آمريكا و رژيم صهيونيستي شده است براي همين مي خواهند در مذاكرات امتياز بگيرند تا كاركرد قدرت مدارانه قبلي شان را كه انقلاب اسلامي در منطقه تضعيف كرده است، حفظ كنند.
موضوعي كه دكتر مهدي سنايي عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس بدان تاكيد دارد و مي گويد: «امروز مذاكرات هسته اي براي كشور ما يك موضوع ملي است و تمامي اقشار جامعه اخبار آن را به دقت رصد كرده و مورد پيگيري قرار مي دهند.»
در واقع مهم ترين موضوعي كه طرف هاي مذاكره كننده با ايران بايد دقت داشته باشند اين است كه مردم و مسئولين حساسيت هاي خاصي نسبت به اين مساله دارند.
نماينده مردم نهاوند در مجلس تاكيد مي كند: «وظيفه ديگر تيم مذاكره كننده اين است كه با توجه به گزارش هاي آژانس غربي ها همواره تحريم هايي را عليه ايران اعمال مي كنند كه بر نظامي بودن فعاليت هاي هسته اي ايران دلالت مي كند كه اين موضوع بايد در مذاكرات پيگيري شود.»
گزارش روز
 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14