(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


یکشنبه 28  آبان  1391 - شماره 20360

تاثير شگفت انگيز انگور
درد كمتر با تغذيه سالم تر
چرا از بعضي ها متنفريم؟
كبودي هاي بدن
تغيير الگوي تغذيه پس از 40سالگي


تاثير شگفت انگيز انگور

تحقيقات جديد نشان مي دهد كه ريسور اترول، به عنوان يك تركيب كه در انگور وجود دارد مي تواند سلول هاي سرطاني پروستات را براي پرتودرماني مستعدتر كند.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه ميسوري به اين نتيجه رسيده اند كه استفاده از اين تركيب در پرتودرماني مي تواند درمان پروستات را بهبود بخشد.
مايكل نيكول از دانشكده طب دانشگاه ميسوري اظهار داشت: تحقيقات ما نشان مي دهد كه تركيب ريسور اترول سلول هاي تومور را براي شيمي درماني آماده مي كند.
وي افزود: تحقيقات ما نشان مي دهد كه وقتي سلول هاي سرطاني در معرض اين تركيب قرار مي گيرند مستعد پذيرش پرتودرماني مي شوند اما نتيجه اين تحقيق نسبت به نتيجه استفاده صرف از اين تركيب بيشتر موثر بوده است.
سلول هاي سرطان پروستات دربرگيرنده دو پروتئين پرفورين و گرانزيم B است كه مي تواند ساير سلول ها را از بين ببرد، اما اين پروتئين ها در ميزان اندكي در سلول ها وجود دارند.
محققان به اين نتيجه رسيدند كه وقتي ريسور اترول وارد سلول ها مي شود، اين پروتئين ها با سرعت بالا واكنش نشان مي دهند و پس از پرتودرماني 97 درصد سلول هاي سرطاني از بين مي روند.
براساس اظهارات محققان، به دنبال پرتودرماني به علاوه ريسور اترول مشخص شده است كه توانايي از بين بردن سلول هاي سرطاني با اين تركيب در مقايسه با پرتودرماني صرف بسيار بيشتر است. بايد يادآور شد كه اين درمان تمام انواع تومورهاي سلولي پروتستات از جمله سلول هاي سرطاني متخاصم را از بين مي برد.
ريسور اترول در انواع انگور وجود دارد اما ميزان آن براي تاثير پرتودرماني ممكن است افراد را ناراحت كند.
به گفته محققان نتيجه اين تحقيق بسيار شگفت انگيز بوده است.

 


درد كمتر با تغذيه سالم تر

بسياري از افراد بدون اينكه دليل خاصي داشته باشد از نوعي خستگي و كسالت در محيط كار خود آزار مي بينند. اين نوع كسالت روحي معمولا همراه با دردهاي مزمن و عضلاتي در ناحيه كمر، پا يا دست به همراه خستگي است.
سلول هاي حساس به درد واقع در نخاع نسبت به تركيبات موجود در برخي مواد غذايي واكنش نشان مي دهند.
براساس پژوهش هاي انجام شده در دانشگاه گلاسكو بيش از نيمي از افراد مبتلا به فيبرومالژيا از سندرم روده تحريك پذير رنج مي برند. حذف مواد غذايي كنسروي حاوي افزودني ها و رنگ ها و مصرف ميوه و سبزي هاي تازه و مواد غذايي ارگانيك نقش مهمي در كاهش درد در افراد مبتلا به اين سندرم دارد.
يكي از روش هاي مقابله با اين سندرم و كاهش دردهاي ناشي از آن، افزايش وعده هاي غذايي به 5 تا 6 وعده در روز با حجم كمتر است. اين كار با كاهش حساسيت روده به مواد غذايي، ريزمغذي هاي مورد نياز ماهيچه ها را تأمين خواهد كرد.
مصرف بيش از حد مواد غذايي حاوي كافئين در افراد مبتلا به سندرم فيبرومالژيا به نوعي محرك اعصاب به شمار مي رود كه باعث اختلال در ترشح ناقل هاي شيميايي مغز و برهم خوردن تعادل آن مي شود.
اگرچه آثار خستگي و درد در افرادي كه به نوشيدن قهوه يا مصرف مواد غذايي حاوي كافئين عادت دارند، در مدت زمان كوتاه، كاهش پيدا مي كند، اما در طولاني مدت باعث افزايش تحريك پذيري اعصاب حساس به درد و تشديد خستگي خواهد شد.
مصرف شكلات، انواع نوشابه هاي گازدار، چاي و ساير مواد غذايي حاوي كافئين توصيه نمي شود.
اگرچه مصرف سبزي ها در سلامت جسم و روان افراد مهم محسوب مي شود، اما مطابق با تحقيقات انجام شده، صيفي جات و سبزي هايي مانند سيب زميني، بادمجان، فلفل قرمز و تمرهندي كه حاوي تركيبات آلكولوئيدي هستند باعث تشديد در افراد مبتلا به دردهاي مفاصل و آرتريت روماتوئيد مي شود.
اين مواد غذايي حاوي تركيباتي هستند كه تحريك كننده سلول هاي حساس به درد محسوب مي شوند و حذف آنها از رژيم غذايي افراد مبتلا به دردهاي عضلاني، نتيجه موثري را به دنبال خواهد داشت.
روغن ماهي به ويژه سالمون حاوي مقادير فراواني از اسيد چرب امگا3 است و با پژوهش هاي انجام شده، در افرادي كه از رژيم هاي غذايي حاوي اين اسيد چرب پيروي مي كنند، احتمال بروز دردهاي عضلاني پس از كاهش التهاب مفاصل كم مي شود.
از طرف ديگر بررسي ها نشان مي دهد، درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتريت روماتوئيد و دردهاي عضلاني با مصرف مكمل هاي حاوي امگا3 تا 60درصد كاهش مي يابد .
خميرهاي ترشي كه در طبخ انواع نان يا شيريني مورد استفاده قرار مي گيرد يا ساير مخمرها نظير مايه پنير يا ماست در افزايش احتمال تجمع قارچ ها در بدن و به دنبال آن بروز دردهاي عضلاني، سردرد و... نقش دارد.
توصيه متخصصان به افراد مبتلا به سندرم فيبرومالژيا يا افرادي كه دچار دردهاي بي علت هستند، حذف مواد غذايي حاوي خميرهاي ترش يا گلوتن است.
در برخي افراد حساسيت به مواد غذايي و تركيباتي مانند گلوتن يا افزودني ها و رنگ هاي خوراكي باعث ايجاد درد و تشديد آن مي شود و از آنجايي كه علامت بارزي ندارد، مبتلايان به حساسيت مواد غذايي درصدد درمان آن برنمي آيند.
بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد، ابتلا به سندرم فيبرومالژيا و دردهاي عضلاني با اختلال حساسيت به لاكتوز رابطه مستقيم دارد و بيش از 70 درصد افراد مبتلا به سندرم خستگي مزمن از تحمل نكردن لاكتوز رنج مي برند. به عقيده متخصصان، كاهش يا حذف محصولات لبني از رژيم غذايي افراد مبتلا به اين سندرم يا افرادي كه از دردهاي مزمن شكايت دارند، باعث تخفيف دردها و رفع خستگي مي شود.
عملكرد غده فوق كليوي در بيش از 90 درصد افراد مبتلا به سندرم فيبرومالژيا يا افرادي كه دچار دردهاي مزمن عضلاني هستند، ضعيف بوده و اين مسئله در عملكرد سوخت و ساز كربوهيدرات ها تأثير مي گذارد و منجر به افت قند خون مي شود.
به عقيده متخصصان كاهش مصرف مواد غذايي حاوي كربوهيدرات يا شكر و مصرف كربوهيدرات ها با پروتئين يا چربي باعث كاهش درد و خستگي مزمن در افراد مي شود.
آسپارتام نوعي شيرين كننده مصنوعي است كه در توليد انواع آدامس هاي بدون قند و نوشابه هاي رژيمي به كار مي رود. به عقيده محققان اين تركيب و اكثر شيرين كننده هاي مصنوعي كه در توليد محصولات غذايي رژيمي مورد استفاده قرار مي گيرد، حاوي تركيبات شيميايي با نام اگزيتوتوكسين بوده كه باعث افزايش حساسيت سلول هاي عصبي نسبت به درد مي شود.
از سوي ديگر مصرف برخي شيرين كننده هاي مصنوعي مانند سوربيتول يا زايليتول در افزايش درد افراد مبتلا به سندرم روده تحريك پذير نقش دارد.
يكي ديگر از عوامل افزايش دردهاي مزمن مصرف افزودني هاي غذايي مانند مونوسديم گلوتامات است.
انواع فست فودها، غذاهاي چيني و تنقلات حاوي مقادير زيادي از اين نوع افزودني خوراكي است كه با تحريك سيستم عصبي باعث افزايش درد در افراد مبتلا به سندرم فيبرومالژيا مي شود.
متخصصان تغذيه حذف مواد غذايي حاوي افزودني هاي خوراكي را عامل موثري در كاهش سردرد، كمردرد و دردهاي عضلاني مي دانند.
به طور كلي مصرف تنقلات، انواع غذاهاي آماده، شكلات و شيريني علاوه بر افزايش احتمال ابتلا به اضافه وزن و اختلال خواب در تحريك سلول هاي عصبي حساس به درد و تشديد دردهاي مزمن موثر است.

 

چرا از بعضي ها متنفريم؟

 

چنانچه انسان از شخصي متنفر باشد، مغز وي، فرد مورد نفرت را به گونه اي متفاوت مي بيند.
به گزارش ايسنا، نتايج مطالعه دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه كاليفرنياي جنوبي حاكي از آن است كه عاطفه مي تواند بر ادراك و احساس تاثير بگذارد.
هنگامي كه شخصي به فردي ديگر نگاه مي كند، رويدادي به نام «انعكاس در مغز»، رخ مي دهد كه طي آن عصب ها توسط آن چه چشمان فرد نظاره گر با نگاه كردن به شخص ديگري مي بيند، فعال مي شوند.
مطالعات پيشين نشان داده بودند مشخصه هاي فيزيكي از جمله نژاد يا شباهت به خود، مي تواند بر شيوه رفتاري اعصاب اثر بگذارد.
پژوهش اخير نيز با در اختيار داشتن گروهي از مردان كه ديگران را نظاره مي كردند و گروهي ديگر كه مورد مشاهده بودند، صورت گرفت.
افراد مورد مشاهده نيز به دو دسته مورد نفرت و دوست داشتني از نظر افراد مورد مطالعه تقسيم شدند.
نتايج نشان داد: مشاهده كساني كه مورد تنفر افراد مورد مطالعه بودند، موجب بروز يك فعاليت يا الگوي متفاوت در مغز شد و اين اتفاق زماني رخ داد كه افراد مورد تنفر حركت مي كردند.
به گفته افراد مورد مطالعه، كساني كه مورد تنفر بودند، به نظر آهسته تر حركت مي كردند.
نتايج اين پژوهش در مجله Plos One انتشار يافت.

 

 


كبودي هاي بدن

كبودي كه در پزشكي آن را كوفتگي مي نامند، به دليل آسيب ديدن عروق خوني كوچك زيرپوست در اثر ضربه ديدن ايجاد مي شود.
در مورد كبودي ها بايد چند نكته را بدانيد و همچنين مي توانيد با استفاده از چند روش آن را به راحتي رفع كنيد:
¤ رنگ كبودي با گذشت زمان تغيير مي كند و با نگاه كردن به كبودي مي توان حدس زد كه چه موقع به وجود آمده است. وقتي كبودي تازه باشد، رنگ آن قرمز و نشانه وجود خون زير پوست است. بعد از گذشت يكي دو روز، رنگ قرمز كبودي به آبي يا بنفش متمايل مي شود.
¤ كمپرس سرد: يخ را داخل كيسه پلاستيكي و بعد درون يك حوله يا پارچه تميز قرار دهيد و روي محل آسيب ديده بگذاريد. گذاشتن يخ به طور مستقيم روي پوست مي تواند اوضاع را بدتر كند و يا موجب سرما زدگي شود. بسته هاي يخ تجاري نيز در فروشگاه ها وجود دارند.
¤ آب و جوانه يونجه به درمان سريع كبودي كمك مي كند. يونجه حاوي مقادير بالايي مواد معدني و ويتامين K است كه در لخته شدن خون و بهبود كبودي موثر است. مي توانيد از جوانه آن در تهيه سالاد، سوپ و يا ساندويچ استفاده كنيد. همچنين حاوي مقادير فراواني آنتي اكسيدان، اسيدفوليك و منيزيم و روي است . تركيب آب يونجه با آب هويج به مقدار مساوي، طعم قوي يونجه را كاهش مي دهد.
¤ پرتقال و ساير ميوه ها و سبزي ها سرشار از ويتامين C نيز كبودي را درمان مي كنند. كمبود اين ويتامين نيز مي تواند ديواره رگ هاي خوني را نازك و ضعيف كند؛ به طوري كه حتي با كوچك ترين فشار، بدن كبود شود. آووكادو، گوجه فرنگي، سيب زميني ، خيار، كلم پيچ، بروكلي و خرمالو نيز كبودي را بهبود مي بخشند.
¤ اگر لب هايتان بدون دليل مشخصي كبود شود، نزد پزشك برويد. او امكان وجود كم خوني ، بيماري قلبي يا ريوي را بررسي مي كند. اما اگر كبودي لب در اثر سرما باشد ، براي رفع آن كارهاي زير را مي توانيد انجام دهيد. خود را قنداق پيچ كنيد. حوله اي بزرگ يا پتوئي را به سر تا پاي خود بپيچيد.
¤ اگر لب ها ناگهان كبود شوند و ضربان قلب بالا رود، عرق كنيد يا به سرفه بيفتيد، دچار تنگي نفس شديد، فوراً به پزشك مراجعه كنيد و همچنين اگر لب ها و ناخن هاي كودكتان كبود شود و سرفه شديد، تب يا تنگي نفس دارد، فوراً به پزشك مراجعه كنيد.
¤ سيگار نكشيد. توجه داشته باشيد سيگار بزرگ ترين دشمن پوست شماست و همچنين مي تواند در افزايش طول درمان كبودي ها بسيار موثر باشد.
¤ سياهي دور چشم، در اغلب موارد بيماري محسوب نمي شود و اين جزو خصوصيات طبيعي پوست برخي افراد است. پس پيشگيري باعث از بين رفتن كامل سياهي دور چشم نمي شود.

 


تغيير الگوي تغذيه پس از 40سالگي

متخصصان تغذيه و سلامت مي گويند، زماني كه به 40سالگي مي رسيم روش مواجهه بدنمان با موادغذايي مختلفي كه مي خوريم، تغيير مي كند و همين امر موجب مي شود كه خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و ديابت از اين سن به بعد افزايش يابد.
اين متخصصان توصيه مي كنند افراد از 40سالگي به بعد بايد با انتخاب الگوي غذايي مناسب و سالم تا حد زيادي با اين قبيل نگراني ها و بيماري ها مبارزه كنند. براي مثال، مصرف جو در انواع غذاها توصيه مي شود. گياه جو حاوي نوعي فيبر محلول در آب موسوم به بتا- گلوكانز است كه به كاهش سطح كلسترول بد (LDL) كمك مي كند.
انواع توت ها نيز براي پيشگيري و مقابله با بيماري هاي شايع دوران ميانسالي نظير آرتريت و نقرس مفيد هستند. توت ها سرشار از نوعي آنتي اكسيدان موسوم به آنتوسيانين هستند كه در پيشگيري از اين قبيل بيماري ها نقش چشمگيري دارند. بادام نيز از خوردني هايي است كه براي افراد در اين سن بسيار مفيد است و خواص متعددي از جمله بهبود سطح قند خون و كاهش كلسترول دارد.
هم چنين مصرف سويا، اسيدهاي چرب امگا-3، گوجه فرنگي و گوشت مرغ كه منبع غني پروتئين است.
 

(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10