(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


پنجشنبه 13 تـیـر 1392 - شماره 20533

کره شمالي: از برنامه هسته‌اي خود عقب‌نشيني نمي‌کنيم
جست‌وجوي خانه به خانه در بحرين براي بازداشت مخالفان آل‌خليفه
بشار اسد: بزودي خبر پيروزي را به جهانيان اعلام مي‌کنيم
آخرين خبرها از بحران مصر ضرب الاجل ارتش پايان يافت تب کودتا بالا گرفت
سناتور آمريکايي چقدر مي‌ارزد؟
معلمان يوناني عليه طرح رياضتي دولت به خيابان‌ها ريختند
تجمع مردم بوليوي مقابل سفارت فرانسه ؛ دولت پاريس بايد از مورالس عذرخواهي کند
موسسه گالوپ : 90 درصد مردم آمريکا به کنگره اعتماد ندارند
آمار شهداي انفجارهاي اخير عراق به 57 نفر رسيد
مردم برزيل تظاهرات ضد دولتي را از سر گرفتند
مامور سابق سيا : افشاگري‌هاي تازه‌‌اي از جاسوسي آمريکا در راه است
   


وزارت خارجه کره‌شمالي اعلام کرد: مادامي که آمريکا به سياست‌هاي خصومت‌آميز خود عليه پيونگ‌يانگ ادامه دهد، اين کشور از برنامه‌هاي هسته‌اي خود عقب‌نشيني نمي‌کند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از يونهاپ، يک مقام ارشد دولت کره‌شمالي تاکيد کرد پيونگ‌يانگ دست از برنامه سلاح‌هاي هسته‌اي خود برنمي‌دارد مگر اينکه آمريکا سياست‌هاي خصمانه عليه کره‌شمالي را متوقف کند.
«چوي ميونگ نام» از مقامات ارشد وزارت خارجه کره‌شمالي در حاشيه نشست «آسه‌آن» در برونئي گفت: مادامي که آمريکا به سياست‌هاي خصمانه خود عليه پيونگ‌يانگ ادامه مي‌دهد ما از برنامه‌هاي هسته‌اي خود عقب‌نشيني نمي‌کنيم.وي افزود: مقامات کره‌شمالي در نشست کشورهاي عضو «آسه‌آن» که در برونئي در حال برگزاري است هيچ ديداري با مقامات کره‌جنوبي و آمريکا نداشته‌اند.

 


جمعيت الوفاق اسلامي بحرين از يورش نيروهاي آل‌خليفه به 35 خانه شهروندان بحريني و مجروح کردن 22 نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاري‌ها به نقل از روزنامه الوسط چاپ بحرين، جمعيت الوفاق اسلامي بحرين اعلام کرد، نيروهاي امنيتي آل‌خليفه در مناطق مختلف بحرين با زور وارد خانه‌ها شده و ضمن تفتيش و بازرسي منزل ساکنان را مورد ضرب و شتم قرار داده که 22 نفر در جريان اين خشونت‌ها مجروح شدند.نيروهاي امنيتي همچنين به چند مسجد از جمله مسجد معروف ميثم البحراني حمله کرده و اسباب و وسايل آن را شکستند و نذورات را به سرقت بردند.در همين رابطه رئيس جمعيت شفافيت در بحرين و عضو جمعيت حقوق‌بشر اين کشور تائيد کرد مردم بحرين در خواسته‌هاي خود مصمم هستند و تا زمان برآورده شدن خواسته‌هايشان به منازلشان باز نخواهند گشت.

 


بشار اسد در ديدار با يکي از رهبران سياسي موريتاني تأکيد کرد به زودي خبر پيروزي سوريه در جنگ تحميلي بين‌المللي به جهان اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري‌ها، رئيس‌جمهور سوريه در ديدار با «ولد عزيز» دبير کل حزب دموکراتيک موريتاني اعلام کرد با توجه به همبستگي و وحدت ارتش و مردم تا زمان اعلام خبر پيروزي فاصله زيادي نمانده و در آينده بسيار نزديک خبر پيروزي به تمام جهان مخابره خواهد شد.
اعلام خبر پيروزي نهايي ارتش سوريه در نبرد با تروريست‌ها در حالي مطرح مي‌شود که طي روزهاي اخير ارتش سوريه به موفقيت‌هاي راهبردي بسيار بزرگي دست يافته است و روستاها و مناطق زيادي را از تصرف تروريست‌ها آزاد کرده است.
نيروهاي ارتش به پيروزي‌هاي بزرگي در محله مهم «جوبر» در دمشق دست يافته‌اند و امنيت و ثبات را به اين محله راهبردي بازگردانده‌اند. در اين عمليات تعداد زيادي از تروريست‌ها به هلاکت رسيدند و مقادير زيادي سلاح و مهمات نظامي به دست نيروهاي ارتش افتاد.
ارتش در برخي مناطق استان حمص نيز به پيروزي‌هاي جديدي دست يافته و تعداد زيادي از تروريست‌ها را کشته است.
در حمله نيروهاي ارتش سوريه به دو مقر تجمع تروريست‌هاي مسلح در روستاي «الر‌امي» از توابع منطقه «جبل الزاويه» تعدادي از عناصر مسلح کشته و شمار ديگري زخمي شدند.
يگان‌هاي ارتش همچنين عمليات نظامي گسترده‌اي را در منطقه نوار زرد به‌عنوان مهمترين گذرگاه تردد عناصر مسلح و نقل و انتقال سلاح و تسليحات نظامي در جنوب سوريه و همچنين منطقه «مليحه غربيه» در استان درعا آغاز کردند.
ارتش سوريه پس از تسلط کامل بر روستاي التوضيحي در جنوب حلب به پيشروي خود به سمت خان طومان ادامه داد و خسارت‌هاي سنگيني به گروه‌هاي مسلح وارد کرد.
پيروزي‌هاي پي‌در پي ارتش سوريه در شرايطي حاصل شده است که مقامات و شخصيت‌هاي داخلي و خارجي نيز بر اين پيروزي اذعان دارند و معتقدند که به زودي خبرهاي خوشي از سوي ارتش اعلام خواهد شد.
در همين رابطه رئيس مجلس سوريه تأکيد کرد ملت سوريه براي پيروزي و مقابله با طرح‌هاي امپرياليستي و صهيونيستي تأکيد دارد و به زودي جشن پيروزي در سوريه گرفته خواهد شد.
سيدحسن نصرالله دبير کل حزب‌الله لبنان نيز اعلام کرد، در نهايت نظام سوريه پيروز خواهد شد.
وي اظهار داشت، بحران سوريه طولاني خواهد بود اما در نهايت با پيروزي نظام بشار اسد به پايان خواهد رسيد.
ساير رويدادها
* رژيم‌صهيونيستي درصدد است چند پايگاه نظامي جديد در مرز سوريه با اراضي اشغالي ايجاد کند.
* سه شهروند سوري بر اثر اصابت 10 گلوله خمپاره جان باخته و شمار ديگري زخمي شدند.
* سفير سوريه در پکن اعلام کرد تعدادي از تندروهاي شبه‌نظامي چيني وارد خاک سوريه شده و عليه ارتش مي‌جنگند.
* يک بمب در نزديکي منزل بشار اسد خنثي شد.

 


با پايان ضرب الاجل 48 ساعته ارتش مصر و تاکيد مرسي بر ماندن در قدرت، تب کودتاي نظامي در اين کشور بالاگرفته است.
پس از اينکه «محمد مرسي»، رئيس‌جمهور مصر در يک نطق تلويزيوني ضرب‌الاجل 48 ساعته ارتش را رد کرد، ژنرال «عبدالفتاح السيسي»، فرمانده ارتش با برگزاري جلسه‌اي اضطراري، با فرماندهان نظامي به بحث و رايزني پرداخت.
شوراي عالي نيروهاي مسلح به رياست «السيسي» نيز با صدور بيانيه‌اي سوگند خورد کشور مصر را در برابر «تروريست‌ها، تندروها و افراد نادان» حفظ کند.
گزارش‌ها حاکي است، مرسي پيش از آخرين موضع‌گيري‌اش در تلويزيون، دو بار با «السيسي» ديدار داشته است. اگر چه تاکنون از جزئيات اين ديدارها و گفت وگوها خبر دقيقي منتشر نشده است اما با توجه به موضع‌گيري‌هاي طرفين مي‌توان با قاطعيت گفت اين گفت و گوها نتيجه‌اي نداشته است.
مرسي در نطق تلويزيوني‌اش ضمن اينکه خود را «نگهبان مشروعيت» توصيف کرد افراد وابسته به رژيم سابق را «مسئول» ناآرامي‌ها و وضع موجود عنوان کرد. رئيس‌جمهور مصر اين را هم گفت تا پاي جان ايستادگي خواهد کرد.
با بالا گرفتن احتمال کودتاي ارتش اما، باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا به ارتش مصر هشدار داد. اوباما که پس از گفت وگوي تلفني با «مرسي» سخن مي‌گفت تهديد کرد اگر ارتش قدرت را در اختيار بگيرد کمک‌هاي نظامي آمريکا را از دست خواهد داد. پيش از اين خبرهايي از توافق مخفيانه ارتش مصر و کاخ سفيد براي کودتا عليه مرسي منتشر شده بود. اين خبرها آنقدر بازتاب داشت که سرانجام سخنگوي کاخ سفيد مجبور شد اين خبر را تکذيب کند.
پيوستن ناگهاني راديو تلويزيون مصر به مخالفان مرسي در کنار استعفاهاي پي‌در پي اعضاي کابينه و مقامات مصر از ديگر حوادث روز گذشته مصر است که حلقه را براي مرسي تنگ‌تر مي‌کند.
تاکنون سخنگويان رئيس‌جمهور، سخنگوي دولت، وزراي خارجه، گردشگري، محيط‌زيست، ارتباطات، امور حقوقي در کنار شمار زيادي از نمايندگان مجلس (حدود 40 نفر) و... در حمايت از مخالفان استعفا کرده‌اند و اين روند همچنان ادامه دارد.
انبوهي از نيروهاي مسلح در مناطق حساس قاهره و ديگر شهرهاي مصر مستقر شده‌اند. طرفداران و مخالفان به همراه رهبرانشان بر مقاومت در برابر ديگري تأکيد کرده‌اند. هر دو طرف تأکيد مي‌کنند حاضرند تا پاي جان بايستند. احتمال کودتاي ارتش بالاست و از طرفي آمريکا به ظاهر هم که شده با اين کودتا مخالفت کرده است. بانک‌هاي مصر تعطيل شده و مراکز قضايي و دولتي نيز فعاليتي ندارند.
کشورهاي مختلف اتباع خود را خارج کرده‌اند. سفير قطر نيز به طور ناگهاني از قاهره خارج شده است. برخي کشورها نيز سفارتخانه‌هاي خود را تعطيل کرده‌اند.
به طور کلي همه چيز براي وقوع يک انفجار اجتماعي و خونبار مهيا است تا اين لحظه نزديک به 50 نفر کشته شده و صدها تن مجروح شده‌اند.مخالفان خواستار بازداشت و محاکمه مرسي هستند و طرفداران مرسي نيز وي را خط قرمز خود اعلام کرده‌اند.
با اين تفاسير، آنچه بسياري از کارشناسان در آن اتفاق نظر دارند اين است که کار مرسي تمام است! برخي کارشناسان و رسانه‌ها حتي برنامه و نقشه راه ارتش براي دوران پس از مرسي را هم پيش‌بيني کرده‌اند. به‌عنوان مثال خبرگزاري رويترز به نقل از منابع آگاه در ارتش مصر نوشت: ارتش به‌رغم هشدارهاي آمريکا مصمم به اجراي نقشه راه خود است.
به گفته اين منبع، نقشه راه ارتش شامل تعليق اجراي قانون اساسي و انحلال پارلمان مي‌شود و در جلسه اضطراري فرماندهان نظامي اين کشور نيز همين نقشه راه بررسي شده است. اما با توجه به موضع‌گيري اوباما، اجرايي شدن اين نقشه نيز با اما و اگرهايي مواجه شده است.
روزنامه «الاهرام» مصر اما، نقشه راه براي انتقال قدرت را اينگونه تفسير کرده است. «مدت دوران انتقالي 9 ماه تا يکسال خواهد بود و طي آن رياست دولت موقت بر عهده يک نظامي قرار خواهد گرفت. به عبارتي اداره امور کشور مصر به طور کامل بر عهده نيروهاي مسلح خواهد بود.
افزايش تنش‌هاي سياسي و امنيتي در مصر، علاوه بر تأثير منفي بر بازار بورس و اقتصاد اين کشور، باعث افزايش قيمت جهاني نفت هم شد.
صنعت توريسم، به‌عنوان يکي از اصلي‌ترين منابع ارزي مصر نيز کاملاً تعطيل شده است. ناآرامي‌هاي مصر پس از سخنراني 26 ژوئن مرسي به مناسبت اولين سالگرد رياست جمهوري‌اش آغاز شد. البته مخالفان وي با رهبري «عمرو موسي و محمدالبرادعي» از هفته‌ها قبل روز 30 ژوئن را روز «تمرد» اعلام کرده و آماده قيام عليه مرسي شده بودند.
حضور همزمان طرفداران طرفين در اين راهپيمايي‌ها در کنار سوء استفاده افراد و گروه‌هاي ناشناس باعث تشديد ناآرامي‌ها و کشته و مجروح شدن شمار زيادي از مردم شد. بسياري از دفاتر اخوان به آتش کشيده شد و شمار زيادي از اعضاي اين گروه دستگير شدند.
بسياري از ناظران منطقه معتقدند، مرسي چوب بي‌تجربگي و اشتباهاتش را مي‌خورد. وي در اين مدت علاوه بر ناتواني در انجام وعده‌هايش، نتوانست خواسته‌هاي انقلابيون را محقق سازد. نوع عملکرد وي در سياست خارجي به ويژه رفتار نسنجيده با سوريه، واکنش خنثي درباره کشتار شيعيان در کنار مشارکت ندادن ساير احزاب و جريان‌هاي سياسي در قدرت، وي را به اين نقطه رساند.
آخرين خبرها
*منابع آگاه مصري روز گذشته اعلام کردند حتي نخست‌وزير اين کشور نيز به مرسي پيشنهاد داد براي حل بحران، دولت فعلي را منحل و دولت جديد تشکيل دهد.
* به رغم بستن راه هاي منتهي به ميدان التحرير، دهها هزار نفر از موافقان و مخالفان مرسي عصر روز گذشته به اين ميدان آمده و به جمعيت انبوه حاضر پيوستند.
* در دقايق منتهي به زمان پايان ضرب الاجل ارتش، درگيري هاي نسبتا گسترده اي بين طرفداران اخوان و مخالفان در مناطق مختلف به وقوع پيوست که طي آنها شماري کشته و مجروح شدند.
* منابع خبري مصر روز گذشته اعلام کردند، 25 نفر از قربانيان ناآرامي‌هاي اخير اين کشور از سوي «تک تيراندازهاي حرفه اي» به قتل رسيده اند!
*دبير کل شوراي وزراي مصر نيز ديروز استعفا کرد.
* العربيه'گزارش داد ساختمان راديو و تلويزيون مصر به اشغال ارتش و افسران گارد رياست جمهوري درآمده است. راديو تلويزيون مصر پيش از اين به مخالفان پيوسته بود.
* سازمان حقوق بشري عفو بين‌الملل: ناکامي پليس مصر در جلوگيري از خشونت‌ها و مراقبت از معترضان و ناظران، مشکوک است.
* رويترز: مرسي ساعاتي قبل از پايان ضرب الاجل ارتش، خواستار تشکيل يک دولت ائتلافي موقت از طريق توافق گروه هاي سياسي درباره شخص نخست وزير شد. وي اعلام کرد خواستار تشکيل اين دولت ائتلافي قبل از انتخابات جديد پارلماني و همچنين خواستار تشکيل کميته مستقل تازه‌اي براي اصلاحات قانون اساسي است.
* ارتش مصر در آخرين ساعات روز گذشته با رهبران گروه هاي سياسي، مذهبي، ملي و جوانان اين کشور ديدار کرد.
* خبرگزاري فرانسه به نقل از يک منبع امنيتي مصر نوشت مرسي و رهبران اخواني ممنوع الخروج شده‌اند. اين خبر خيلي زود از سوي وزارت کشور مصر تکذيب شد.

 


محافل تجاري در آمريکا همه جور تلاش مي‌کنند تا سرآخر قوانين مصوب به نفع‌شان از آب در بيايد. مقدار پولي که شرکت‌ها و يا گروه‌هاي فشار به عنوان «هديه» به اعضاي کنگره آمريکا مي‌پردازند، به ما اجازه مي‌دهد بفهميم کدام نماينده به کدام قانون رأي داده است!
دست‌کم، اين چيزي است که بعضي سازمان‌ها مثل «ماپلايت» سعي دارند از آن سر در بياورند! حالا، با توجه به اين که امکان حساب کردن رشوه‌ها و زيرميزي‌ها وجود ندارد، مي‌شود هداياي نقدي علني را محاسبه کرد، که آن هم از سال 2002 ديگر نمي‌تواند به طور مستقيم به نمايندگان و سناتورها پرداخت شود، بلکه بايد از مسير «کميته‌هاي اقدام سياسي» عبور کند. کار گروه‌هايي مثل «ماپلايت» هم اين است که ببيند چطور اين جور هدايا که به حساب اين کميته‌ها واريز مي‌شود، مي‌تواند بر رأي نماينده‌ها تأثير بگذارد!
آخرين نمونه اين جور رأي‌گيري به 10 ژوئن برمي‌گردد که طي آن، سنا قانوني را در مورد کشاورزي و تغذيه با 66 رأي در مقابل 27 تصويب کرد. هدف اين قانون دنبال کردن مجموعه‌اي از برنامه‌هاي غذايي و کشاورزي بود. همين طور،‌کاهش سرمايه‌گذاري براي بن‌هاي غذايي مخصوص فقيران، برخي يارانه‌هاي کشاورزي و تعدادي از برنامه‌هاي زيست محيطي. در بين مخالفان اين قانون، تعدادي محافظه‌کار قرار داشتند که اصولاً معتقدند دولت فدرال زيادي خرج مي‌کند! همين طور،‌تعدادي از توليد کنندگان شير که با سهميه‌هاي جديد توليد مخالفت داشتند. در بين گروه‌هاي طرفدار هم، شرکت‌هايي بودند که کار برداشت محصولات را دنبال مي‌کردند. همين طور،‌ صنعت بيوتکنولوژي که موفق شده بود موانع تازه بر سر راه انتشار اطلاعات مربوط به محصولات تغيير يافته ژنتيکي را کنار بزند.
حالا، بايد گفت که مشاهده نتيجه اين رأي‌گيري بسيار جالب است: سناتورهايي که رأي مثبت دادند، از گروه‌هاي طرفدار لايحه 3/2 برابر بيشتر پول گرفته بودند تا آنهايي که رأي منفي دادند. در حالي که،‌سناتورهايي که رأي منفي دادند از مخالفان لايحه 6/3 برابر بيشتر پول دريافت کرده بودند تا آنهايي که رأي موافق داشتند! به طور دقيق‌تر، مثلاً «مارتين هاينريچ»، سناتور دموکرات «نيومکزيکو» که رأي مثبت داد، فردي بود که بيشترين مبلغ (حدود 360 هزار دلار) را از گروه‌هاي موافق لايحه دريافت کرده بود، در حالي که «جف فليک»، يک سناتور دموکرات ديگر از «آريزونا» که رأي مخالف داده بود، بيشترين مبلغ (حدود يک ميليون و 400 هزار دلار) را از مخالفان لايحه دريافت کرده بود!
در مقابل چنين اطلاعاتي مي‌شود دو جور واکنش داشت: يا «شفافيت» نظام آمريکايي را ستود که دست کم به ما نشان مي‌دهد چه کسي چقدر پول مي‌گيرد و اين مقدار پول چطور بر آرا اثر مي‌گذارد. يا اين که، به خود گفت که به هر حال بهتر است چارچوبي دقيق براي دريافت «هداياي نقدي» وجود داشته باشد!
* سرويس خارجي کيهان

 


هزاران نفر از معلمان يوناني در اعتراض به بحران اقتصادي و سياست‌هاي رياضتي دولت تظاهرات کردند.
خيابان‌هاي «آتن» روز سه‌شنبه نيز مملو از معترضان به «سياست‌هاي رياضت اقتصادي» بود. بر اساس تصاوير و گزارش‌هاي منتشر شده هزاران نفر از معلمان يوناني در مخالفت با برنامه «قطع همکاري» انبوهي از همکاران خود و همچنين برنامه «انتقال» شمار زيادي از معلمان که در چارچوب سياست‌هاي رياضت اقتصادي دولت صورت مي‌گيرد، در مناطق مختلف پايتخت تظاهرات کردند.
گزارش‌هايي از برپايي تظاهرات‌هاي مشابه در چند شهر ديگر يونان منتشر شده است.
اجراي دستورات تروئيکاي اروپايي از سوي دولتمردان کشورهاي بحران‌زده اروپا خشم و انزجار مردم و مسئولان را به دنبال داشته است.
اعتراض وزير دارايي پرتغال که سرانجام با استعفا به اوج خود رسيد نمونه‌اي از اين مورد است. در اين حال شبکه خبري «پرس‌تي‌وي» روز گذشته اعلام کرد، پس از وزير دارايي پرتغال، 6 وزير خارجه اين کشور نيز در اعتراض به ادامه «سياست‌هاي رياضت اقتصادي» دولت از سمت خود کناره‌گيري کرده است. اين دو از ادامه چنين سياست‌هايي ابراز «سرخوردگي» کرده‌اند.
البته اوضاع وخيم اقتصادي فقط بر کشورهاي ضعيف اروپايي مثل پرتغال و يونان حاکم نيست. فرانسه، از جمله قوي‌ترين اعضاي اتحاديه اروپا در حوزه اقتصادي است که به نوبه خود از اين بحران رنج مي‌برد. پس از بحران خودروسازان پژو سيتروئن و رنو، خبر مي‌رسد شرکت بزرگ لوازم برقي «دارتي» فرانسه نيز اعلام کرده به دليل بحران اقتصادي قصد اخراج 600 پرسنل خود را دارد. دولت فرانسه که با شعار عليه برنامه‌هاي رياضت اقتصادي دولت قبلي روي کار آمده، خود نيز در حال اجراي سياست‌هاي رياضتي است. اين مسئله با انتقاد برخي نخبگان سياسي اين کشور نيز مواجه شده است. «دافين بائو»، وزير محيط زيست فرانسه از جمله اين نخبگان سياسي است که طي روزهاي گذشته عليه سياست‌هاي رياضتي دولت موضع‌گيري کرد.
دولت اولاند نيز در واکنش به اين موضع انتقادي وي را برکنار کرد!

 


مردم بوليوي در اعتراض به صادر نشدن مجوز فرود به هواپيماي حامل رئيس‌جمهور کشورشان در فر انسه، مقابل سفارت اين کشور تظاهرات کردند و خواستار عذرخواهي دولت پاريس شدند.
انتشار خبر صادر نشدن مجوز فرود هواپيماي حامل «اوو مورالس»رئيس‌جمهور بوليوي از سوي فرانسه، خشم و اعتراض مردم بوليوي را به همراه داشت.
بنا به اعلام شبکه تلويزيوني «آي‌تي‌وي» مردم اين کشور روز گذشته با تجمع مقابل سفارت فرانسه در لاپاز، عليه اين اقدام پاريس شعار دادند. گزارش‌ها حاکي است علاوه بر فرانسه، پرتغال نيز اجازه فرود به اين هواپيما را نداده که اين مسئله نيز با اعتراض گسترده محافل مردمي و سياسي بوليوي همراه شده است.
پارلمان بوليوي با صدور بيانيه‌اي از مقامات اين دو کشور خواست درباره اقدامات خود «پاسخ قانع‌کننده» بدهند.
برخي خبرها حاکي است، فرانسه و پرتغال تحت فشارهاي ايالات متحده آمريکا دست به چنين اقدام سخيفي زده‌اند.
مقامات اين دو کشور اروپايي مي‌گويند تصور مي‌کردند «ادوارد اسنودان»، مامور فراري سيا و عامل رسوايي‌هاي گسترده جاسوسي کاخ سفيد در اين هواپيما بوده است.
هواپيماي حامل مورالس سرانجام مجبور شد در اتريش به زمين بنشيند. هواپيماي مورالس در مسير بازگشت از مسکو بوده و قصد سوخت‌گيري در فرانسه را داشته است. معترضان مي‌گويند دولت‌هاي فرانسه و پرتغال با اين اقدام نسنجيده خود جان «مورالس» را به خطر انداخته‌اند. به گفته مقامات اتريش، اسنودان در اين هواپيما نبود!
صداي روسيه نوشته است تاکنون سابقه نداشته است که کشوري به رئيس‌جمهور کشوري ديگر اجازه سوخت‌گيري ندهد و يا هواپيما را مجبور به تغيير مسير کند. اين اقدام کشورهاي اروپايي مي‌تواند يک رسوايي در بالاترين سطح به شمار آيد.

 


بر اساس يک نظرسنجي تنها 10درصد مردم آمريکا به کنگره اعتماد دارند.
به گزارش پرس‌تي‌وي، اين نظرسنجي را که موسسه گالوپ انجام داده نشان مي‌دهد که 90درصد مردم آمريکا به کنگره به عنوان يک نهاد اجتماعي اعتمادي ندارند.
اعتماد به کنگره در سال 1973 ميلادي 42درصد بود ولي ظرف 10 سال گذشته اين اعتماد به ميزان قابل توجهي کاهش يافته است.
با وجود اينکه اين نظرسنجي نشان مي‌دهد نمايندگان بايد درصدد جلب رضايت مردم باشند با اين حال قانونگذاران اخيرا نرخ بهره وام‌هاي دانشجويي را از 4/3 درصد به 8/6درصد افزايش دادند.

 


آمار تلفات انفجارهاي پنج استان عراق به 57 شهيد و 97 مجروح رسيد.
به گزارش واحد مرکزي خبر، مقام‌هاي امنيتي عراق اعلام کردند در انفجارهاي زنجيره‌اي که عصر روز سه‌شنبه بغداد، بصره، سماوه، ميسان و دياله را هدف قرار دادند، 57 نفر شهيد و 97 نفر مجروح شدند که با توجه به وخامت حال برخي مجروحان احتمال افزايش آمار شهدا وجود دارد.
اين انفجارها به واسطه 10 خودروي بمب‌گذاري شده، دو بمب و يک فرد عامل انفجاري صورت گرفته است.شديدترين اين انفجارها در بغداد بود که شاهد انفجار شش خودرو و دو بمب بود.اکثر اين انفجارها در مناطق شيعه‌نشين صورت گرفت و اين نوع بمب‌‌گذاري‌‌هاي انتحاري مشخصه اعضاي القاعده است. خبر ديگر در عراق اينکه يکي از رهبران بلندپايه حزب دموکرات کردستان عراق فاش کردکه کردها قصد دارند مسعود بارزاني را براي سمت رياست جمهوري معرفي کنند.

 


هزاران نفر در شهرهاي برزيل بار ديگر به خيابان‌ها ريختند و عليه دولت اين کشور شعار دادند.
به گزارش آسوشيتدپرس، هزاران نفر در ريودوژانيرو برخي ديگر از شهرهاي اين کشور بار ديگر به خيابان‌ها ريختند و عليه فساد دولتي و خشونت بي‌حد و حصر پليس در مقابل معترضان، تظاهرات کردند.
معترضان برزيلي در ريودوژانيرو همچنين عزم خود را بر ادامه اعتراض‌ها اعلام کردند.
دادگاه عالي انتخابات برزيل نيز يک ضرب‌الاجل 70 روزه براي سازماندهي يک همه‌پرسي براي انجام اصلاحات سياسي که از سوي رئيس‌جمهوري اين کشور پيشنهاد شده، اعلام کرد.
به گزارش ايسنا دادگاه عالي انتخابات برزيل عالي‌ترين هيئت قانوني در سيستم انتخاباتي اين کشور آمريکاي لاتين است و حکم آن نيز قابل تجديد نظر نيست.
ديلما روسف، رئيس‌جمهوري برزيل هفته گذشته در نشستي با فرمانداران ايالات برزيل پيشنهاد برگزاري يک رفراندوم ملي را داد. برخي از کارشناسان حقوقي، قانوني بودن اين پيشنهاد را زير سؤال بردند و اعلام کردند که اصلاحات سياسي بايد با تصميم‌گيري کنگره صورت گيرد. روسف نيز رسماً اين پيشنهاد را روز سه‌شنبه هفته جاري به کنگره ارائه داد.
رئيس‌جمهور برزيل پس از سه‌ هفته از شروع اعتراضات در اين کشور اين پيشنهاد را مطرح کرد. مردم در برزيل به پايين بودن خدمات عمومي، فساد دولتي و هزينه‌هاي سنگين ميزباني جام‌جهاني فوتبال معترض هستند.

 


اظهارات جديد افشاگر خبرساز آمريکايي مبني بر اينکه «بزودي اطلاعات بيشتري از جاسوسي کاخ سفيد منتشر مي‌کند» نگراني مقامات آمريکايي را به دنبال داشته است.
«ادوارد اسنودان»، مامور سابق سيا که چند روزي است با افشاگري‌هاي مستند خود کاخ سفيد را به معني واقعي کمله به «دردسر» انداخته در تازه‌ترين اظهاراتش اعلام کرد بزودي درباره جاسوسي دولتمردان آمريکايي افشاگري‌هاي تازه‌اي خواهد کرد. اسنودان که اين اظهارات را با نوشتن يک نامه اعلام داشته مي‌‌گويد: دولت آمريکا بزرگترين سيستم جاسوسي دنيا را ساخته است. اين سيستم جهاني بر زندگي هر انساني که کوچکترين تماس را با تکنولوژي داشته تاثير گذاشته است و عقايد پنهاني هر عضو جامعه بين‌المللي را ضبط، تجزيه تحليل و منتقل مي‌کند. اين نقض بزرگ حقوق بشر در سطح جهاني است که يک نظام سياسي جاسوسي خودکار، فراگير و غيرمجاز را عليه افراد بي‌گناه دنبال مي‌‌کند.
وي ضمن قدرداني از کشور اکوادور که به وي پناهندگي مي‌دهد، اعلام کرد اسناد تازه‌اي درباره اين رسوايي جاسوسي را منتشر خواهد کرد.
طبق اسناد منتشر شده از سوي اين جوان 29 ساله، ايالات متحده آمريکا سال‌هاست نه تنها از زندگي مردم سرتاسر دنيا بلکه از زندگي مقامات کشورهاي مختلف به‌ويژه دولتمردان اروپايي نيز جاسوسي مي‌کند. اوباما در واکنش به اعتراض‌هاي گسترده کشورهاي مختلف گفت: جاسوسي امري عادي است و دولت وي کار غيرمعمولي انجام نداده است!
در همين حال خبر مي‌رسد، ايالات متحده آمريکا که به نظر مي‌رسد بسيار نگران ادامه روند افشاگري‌هاي اسنودان است، با تماس با کشورهاي مختلف تلاش‌ها براي دستگيري اين فرد را گسترش داده است. سخنگوي وزارت خارجه آمريکا روز سه‌شنبه اعلام کرد واشنگتن با رهبران کشورهاي مختلف وارد گفت‌وگو شده تا مبادا به اسنودان پناهندگي سياسي بدهند.
بنابر اعلام «جنيفر پساکي»، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا، هدف از اين گفت‌وگوها، فراهم کردن زمينه بازگرداندن «اسنودان» به خاک آمريکا براي محاکمه به اتهام افشاي اطلاعات محرمانه دولتي است. «پساکي» گفت: واشنگتن با «طيف گسترده‌اي از کشورها» که ممکن است «توقفگاه موقت يا مقصد نهايي» اسنودان باشند گفت‌وگو کرده است. اسنودان که تلاش مي‌کند به دست مقامات آمريکايي نيفتد، چند روزي است در فرودگاه «شرمتيف» مسکو به سر مي‌برد. سخنگوي وزارت خارجه آمريکا نگفت واشنگتن دقيقا با چه کشورهايي گفت‌وگو کرده اما تصريح کرد که پيام آمريکا به اين کشورها اين بوده است که «بهترين راه اين است که اسنودان به کشور بازگردانده شود» تا به اتهاماتش رسيدگي شود.

 


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10