(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


دوشنبه 18 شهریور 1392 - شماره 20586

معاون عمرالبشیر: نهادهای بشردوستانه غربی لانه جاسوسی هستند
بندربن سلطان: حمایت از بشار اسد ادامه یابد بازی‌های المپیک روسیه را منفجر می‌کنیم
مالکی از کشورهای طماع خواست در امور عراق دخالت نکنند
اوباما در جلب حمایت اروپا ناکام ماند
تظاهرات گسترده جهانی علیه حمله احتمالی آمریکا به سوریه
تجمع خیابانی علیه فساد دولتی به درگیری با پلیس برزیل انجامید
چامسکی از طرح واشنگتن برای تجزیه سوریه پرده برداشت
ارتش المختار: ۲۳ هزار شهادت طلب آماده حمله به اهداف آمریکا داریم
در اعتراض به بحران اقتصادی صورت گرفت
تظاهرات ضد سرمایه‌داری در دومین شهر بزرگ یونان
ناآرامی‌های ضددولتی 3 شهر ترکیه را فرا گرفت
ادامه اعتراض مردم مصر
به نظامیان حاکم در قاهره و اسکندریه
عملیات تروریستی در کویته پاکستان 37 کشته و 50 مجروح برجای گذاشت
   


معاون عمر البشیر نهادهای بشردوستانه غربی را لانه جاسوسی خواند که هدف آنها فعالیت‌های سیاسی در سودان است.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، «نافع علی نافع»، معاون عمرالبشیر رئیس‌‌‌جمهور سودان با انتقاد از نهادهای غربی فعال در سودان تاکید کرد این نهادهای به ظاهر بشردوستانه بیشتر از اینکه به خاطر اهدافی که برای آن به سودان آمده‌اند کار کنند به فعالیت‌های سیاسی مشغول هستند. نافع به روزنامه خارطوم گفت: نهادهای غربی پول‌هایی را به اسم افراد نیازمند جمع‌آوری می‌کنند اما آن را بین اعضای خود تقسیم کرده و جز اندکی به دست نیازمندان نمی‌رسانند.وی پیشنهاد داد که نهادهای اسلامی جایگزین غربی شوند و اعلام کرد دولت سودان از این نهادها حمایت می‌کند.وی گفت شهروندان کشورهای عربی و اسلامی داوطلبانه برای کمک به افراد نیازمند به سودان بیایند.

 


عربستان مسکو را تهدید کرده است که اگر به حمایت از دولت سوریه ادامه دهد، گروه‌های تندرو بازی‌های المپیک زمستانی روسیه را مورد حمله قرار می‌دهند.
این تهدیدی است که «بندربن سلطان» در دیدار خصوصی خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه مطرح کرده است. رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان ماه قبل با هدف رایزنی درمورد سوریه و به امید واداشتن مسکو از حمایت از دولت سوریه، به روسیه سفر کرده بود.
به گزارش فارس پیش از این گزارش‌های متعددی از پیشنهادهای اغواکننده «بندربن سلطان» به پوتین منتشر شده بود، اما این اولین بار است که منابعی از تهدید عربستان گزارش داده‌اند. پیشنهاد همکاری در زمینه نفت و گاز، قرارداد تسلیحاتی و تضمین کردن حفظ منافع روسیه در سوریه از جمله پیشنهادات «بندربن سلطان» به پوتین بوده است.

 


نخست‌وزیر عراق دولت‌های مداخله کننده در امور داخلی این کشور را «کشورهای طماع» خواند و از آنها خواست به دخالت‌های خود درعراق پایان دهند.
به گزارش ایسنا، «نوری مالکی» گفت: کشورهایی که نسبت به عراق چشم طمع دارند، باید به دخالت‌های خود در عراق پایان دهند. وی افزود: مردم عراق با تفرقه و طایفه‌گرایی آشنا نیستند و این نوع مسايل از کشورهای منبع شر به عراق منتقل شده است. مردم عراق مخالف پیروی از چنین کشورهایی هستند.
نخست‌وزیر عراق بدون اینکه نام کشوری را ببرد، از آنها خواست به جای مداخله در عراق و دشمنی، دست دوستی به سمت عراق دراز کنند. ناظران سیاسی منطقه معتقدند عربستان، ترکیه و قطر کشورهای مورد نظر مالکی هستند.
مالکی در مورد شرایط حساس کنونی منطقه نیز خواستار وحدت میان عراقی‌ها شد و گفت: من از مردم عراق به ویژه جوانان می‌خواهم با متحد کردن صف‌های خود، در برابر توفان‌هایی که منطقه را در برگرفته است، ایستادگی کنند.
حملات تروریستی
دیروز نیز عراق شاهد حملات تروریستی متعدد بود؛ سه انفجار جداگانه در شهر بعقوبه 57 کیلومتری شمال شرق بغداد جان هفت نفر را گرفت و 13 مجروح بر جای گذاشت. حملات تروریستی در «التاجی»، و «موصل» نیز جمعاً پنج شهید و 11 زخمی برجای گذاشت.
خبر دیگر اینکه، اجساد 80 نفر از کردهای عراقی که در سال 1991 به دست عوامل رژیم بعث عراق کشته و در یک گور جمعی دفن شده بودند، دوباره پس از کشف، طی مراسمی به خاک سپرده شدند.

 


سرویس خارجی-
مردم کشورهای مختلف جهان با برگزاری تظاهرات بی‌سابقه مخالفت خود را با هرگونه ماجراجویی احتمالی آمریکا اعلام کردند و با به آتش کشیدن تصاویر اوباما تأکید کردند که ما خواستار یک جنگ دیگر نیستیم.
آمریکا در حالی مدعی افزایش حمایت‌های بین‌المللی از طرح تجاوز نظامی به سوریه است که گزارش‌های رسانه‌ها از کشورهای مختلف جهان از مخالفت‌های گسترده مردمی با این ماجراجویی احتمالی حکایت دارد.
اغلب کشورهای جهان روز گذشته صحنه تظاهرات ضد آمریکایی در اعتراض به تهدیدهای فزاینده آمریکا برای حمله به سوریه بود.
مردم آمریکا و در مقابل کاخ سفید با برگزاری تظاهرات اعتراض‌آمیز مخالفت خود را با حمله به سوریه اعلام کردند.
معترضان با حرکت به سوی کنگره از اعضای آن خواستند به درخواست اوباما برای صدور مجوز حمله به سوریه پاسخ منفی بدهد.
معترضان آمریکایی فریاد می‌زدند: «ما جنگ نمی‌خواهیم»، «حمله به سوریه براساس دروغ شکل گرفته است». «دست از سر سوریه بردارید»، «واشنگتن نباید در جنگ سوریه شرکت کند.»
در خیابان‌های نیویورک نیز شمار زیادی از مردم آمریکا حضور داشتند و با برپایی تظاهرات و تجمعات اعتراض‌آمیز فریاد می‌زدند: حمله به سوریه از مردم این کشور حمایت نمی‌کند بلکه آنها را می‌کشد. در لوئیزیانا،‌میشیگان،‌ایندیانا، شیکاگو نیز تظاهرات مشابهی صورت گرفت و برگزار کنندگان این تظاهرات تأکید کردند حمله به سوریه همانند حمله به عراق و لیبی صلحی در بر نخواهد داشت بلکه به تشدید درگیری‌ها و جنگ‌افروزی‌ها منجر خواهد شد.
در کانادا نیز مخالفان جنگ با برپایی تظاهرات اعتراض خود را به حمله احتمالی به سوریه اعلام کردند.
معترضان با تجمع در مقابل کنسولگری آمریکا در تورنتو اعتراض خود را به تلاش‌های واشنگتن برای راضی کردن سایر کشورها برای حمله به سوریه اعلام کردند.
در شهرهای دیگر کانادا نیز تظاهرات صورت گرفت و مخالفان جنگ سوریه اظهار داشتند آمریکا باید از سیاست‌های جنگ‌طلبانه خود دست بردارد. در لبنان نیز معترضان تصاویری از اوباما را با خود حمل می‌کردند که در این تصاویر رئیس جمهور فعلی آمریکا به جرج بوش رئیس جمهور سابق آن تشبیه شده بود.
تظاهرکنندگان تصاویر اوباما را به آتش کشیدند و تأکید کردند در کنار مردم سوریه می‌مانند.
در پاکستان نیز تظاهرات ضد جنگ برگزار شد که به نوشته برخی از خبرگزاری‌ها بزرگترین تظاهرات ضد جنگ در پاکستان بود. در یمن،‌فلسطین،‌فیلیپین، بولیوی، آرژانتین نیز تظاهرات مشابهی برگزار شد و معترضان مخالفت خود رابا اقدام نظامی علیه سوریه اعلام کردند.
همچنین هزاران تن از شیعیان ترکیه در میدان حالکالی اسلامبول تجمع کرده و شعارهایی علیه آمریکا و اسرائیل سر دادند و اعلام کردند که بازیچه طرح‌های آمریکا و اسرائیل نخواهند شد.
مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل، ترکیه فراموش نکن که سوریه برادر توست، ما سرباز آمریکا نمی‌شویم شیعه و سنی برادرند،‌وهابی‌ها خائنند برخی از شعارهایی بودند که تظاهرکنندگان در این تجمع سردادند.
در پایان این تظاهرات بیانیه‌ای قرائت شد که در آن از ملت و دولت سوریه در قبال توطئه‌های استکبار جهانی حمایت شد. در این بیانیه با تشریح جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی از انگلیس به عنوان بانی تکفیری‌های سلفی یاد شده است.
در این بیانیه آمده است برای امنیت اسرائیل با حامیان این رژیم غاصب همکاری نمی‌کنیم، این ملت در مقابل این طرح‌های شوم می‌ایستد چرا که می‌دانند هدف نهایی این طرح‌ها ترکیه است. ما ایمان داریم که با وحدت ملی و اسلامی خود می‌توانیم نقشه‌های امپریالیستی را ویران کنیم.
از سوی دیگر گروه فعالان حقوق بشر آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و کانادایی موسوم به جنبش سپرهای انسانی بین‌المللی تصمیم دارند به سوریه سفرکنند و با تشکیل سپر انسانی در اطراف اهداف احتمالی مانع حمله احتمالی آمریکا شوند.این فعالان در سال 2003 نیز در قالب چنین سپرهای انسانی به بغداد رفته بودند.
هنوز معلوم نیست دمشق به طرفداران این گروه اجازه ورود به سوریه را بدهد اما تاکنون فعالان زیادی از کانادا، فرانسه، انگلیس و آمریکا برای انجام این کار اعلام آمادگی کردند.
در همین رابطه روزنامه نیویورکر نوشت، با توجه به واکنش‌های گسترده داخلی و جهانی و مخالفت‌ها علیه حمله به سوریه به نظر می‌رسد باراک اوباما متحیر شده است چرا که برآوردی از این واکنش‌ها نداشته است.
گفتنی است اوباما اخیراً عنوان کرده است که راه سختی در پیش دارد و همراه کردن متحدان کار مشکلی است.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یکی از کارشناسان خود اعلام کرد رأی نیاوردن طرح حمله به سوریه به مثابه یک سیلی محکم به چهره اوباما است.
سفر بی‌حاصل فرستاده اوباما
برای جلب حمایت اروپا از جنگ سوریه
وزیر خارجه آمریکا در سفر به کشورهای اروپایی برای جلب حمایت این کشورها در حمله به سوریه با شکست مواجه شده است.
جان‌کری در سفر چهار روزه خود به کشورهای اروپایی به لیتوانی رفت و در این کشور با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و تعدادی از وزیران خارجه و مقامات دفاعی اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد.
اشتون در این دیدار تاکید کرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه قبل از انتشار گزارش بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل در اقدام نظامی شرکت نمی‌کنند.
کری سپس به فرانسه رفت و در این کشور با لوران فابیوس وزیرخارجه فرانسه دیدار کرد.
وزیرخارجه فرانسه به نقل از رئیس‌جمهور این کشور خاطرنشان کرد پاریس ترجیح می‌دهد پیش از هرگونه حمله نظامی به سوریه گزارش بازرسان سازمان ملل متحد درباره تسلیحات شیمیایی سوریه منتشر شود که به اعتقاد تحلیلگران نوعی شکست برای تلاش‌های جان‌کری محسوب می‌شود.
انگلیس نیز که متحد شماره یک آمریکا در حملات نظامی بوده است قاطعانه اعلام کرد که در این جنگ مشارکت نمی‌کند. همین وضع در اجلاس اخیر گروه 20 حاکم بود.
اکثر کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس گروه 20 با حمله آمریکا به سوریه مخالف بودند، مقامات آلمان نیز که جزو متحدان آمریکا محسوب می‌شوند با این تصمیم آمریکا مخالف هستند.
جان‌کری روز گذشته در ادامه سفر خود به انگلیس سفر کرد تا درباره حمله به سوریه با مقامات این کشور رایزنی کند.
این در حالی است که تجمع ضد جنگ با سر دادن شعار و حمل پلاکاردهایی مبنی بر اینکه از سوریه دست بردارید، جنگ‌طلبی را پایان دهید. از وزیرخارجه آمریکا استقبال کردند. تظاهرکنندگان تاکید کردند مردم جهان با جنگ علیه سوریه مخالف هستند و معتقدند که این جنگ منطقه و جهان را درگیر خواهد کرد.
در این حال نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب تاکید کرد، حمله به سوریه کل منطقه را به آتش می‌کشد.
وی قرار است به کشورهای اروپایی سفر کند و با مقامات اروپایی درباره آخرین تحولات سوریه گفت‌وگو کند.
از سوی دیگر، جرج نخله نماینده مجلس سوریه ناکامی رئیس‌جمهور آمریکا در جلب نظر کشورهای گروه20 برای حمله نظامی به سوریه را یک شکست راهبردی دانست.
وی افزود: اوباما در نشست سران کشورهای گروه 20 متوجه شد که اغلب کشورهای این گروه با حمله نظامی به سوریه مخالف هستند و در عین حال خواستار حل‌وفصل بحران سوریه از راه مسالمت‌آمیز هستند و معتقدند که باید منتظر نتیجه تحقیقات کمیته‌های سازمان ملل در زمینه استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه ماند.
روزنامه نیویورکر نوشت، آخرین برآوردها نشان می‌دهد رای نیاوردن طرح اوباما در مجلس نمایندگان آمریکا یک احتمال جدی است و باراک اوباما حتی از حمایت کامل حزب خود در این طرح برخوردار نیست.در همین رابطه کنفرانس تحت عنوان مقابله با حمله آمریکا در قاهره برگزار شد.
شرکت‌کنندگان در این کنفرانس با اشاره به جنگ عراق ادعاهای آمریکا را مبنی بر استفاده عراق از سلاح‌های کشتار جمعی به منظور توجیه جنگ علیه این کشور یادآوری و اعلام کردند، آمریکا تلاش‌های خود را در بهانه‌تراشی برای توجیه جنگ علیه سوریه تکرار می‌کند و ادعاهای این کشور در حمایت و حفاظت از جان مردم سوریه دروغی بیش نیست.
این در حالی است که روزنامه هاآرتص چاپ اسرائیل گزارش داد که 250 فعال لابی آیپک برای رایزنی با نمایندگان سنا و کنگره آمریکا و جلب حمایت از اقدام نظامی علیه سوریه به واشنگتن اعزام می‌شوند.
به نوشته این روزنامه فعالان سیاسی هفته آینده در راهروهای سنا و کنگره آمریکا قرار می‌گیرند تا نمایندگان را به اقدام نظامی علیه آمریکا تشویق کنند.
سایر رویدادها
* یک نشریه آلمانی گزارش داد اطلاعات اولیه گروه بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل در مورد آزمایش نمونه‌های جمع‌آوری شده از سوریه احتمالا تا پایان هفته آینده ارايه خواهد شد.
* هفته‌نامه المنار فاش کرد تیم امنیتی ترکیه برای همکاری مشترک علیه سوریه به تل‌آویو رفت.
* شورای همکاری خلیج فارس خواستار مداخله‌ فوری در سوریه شد.
* پژوهشگر مسائل راهبردی سوریه گفت، دمشق به همسایگانی که در حمله شرکت کنند پاسخ می‌دهد.
*‌ارتش سوریه طی عملیاتی در اطراف شهر معلولا در استان دمشق 153 نیروی جبهه النصره را به هلاکت رساند.
* حضور ناوهای روسی در دریای مدیترانه طی دهه‌های گذشته بی‌سابقه است.

 


تظاهرات هزاران معترض در سه شهر برزیل علیه فساد حکومتی به درگیری با پلیس انجامید.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، هزاران معترض در شهرهای «ریودوژانیرو»، «برازیلیا» و «سائوپولو» مراسم رژه نظامی روز استقلال را برهم زدند. مردم خشمگین در تظاهرات خود علیه فساد سیاسی شعار دادند. تظاهرکنندگان همچنین به هزینه 14 میلیارد دلاری که قرار است سال آینده برای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در برزیل هزینه شود معترض هستند و می‌گویند مردم فقیر به این پول‌ها بیشتر نیاز دارند.
معترضان برزیلی خواستار بهبود وضعیت خدمات درمانی، آموزشی و حمل و نقل شهری هستند.
براساس گزارشات رسیده، نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان از گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک‌آور استفاده کردند و تظاهرکنندگان نیز شیشه‌های برخی بانک‌ها و ساختمان‌ها را شکستند و تعدادی از خیابان‌ها را در پایتخت بستند.
در سائوپولو تظاهرکنندگان به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند و زباله‌ها را به آتش کشیدند. تیرماه گذشته نیز در پی افزایش کرایه حمل و نقل هزاران نفر به خیابان‌ها آمدند و علیه فساد دولتی و ضعف خدمت‌رسانی در بخش عمومی شعار دادند. این اعتراضات به سرعت به تظاهرات میلیونی در شهرهای برزیل تبدیل شده بود.

 


اندیشمند آمریکایی از طرح آمریکا برای تجزیه سوریه پرده برداشت.
به گزارش ایسنا، نعام چامسکی درباره حمله احتمالی به سوریه گفت، سوریه به سمت یک خودکشی حرکت می‌کند. وضعیت این کشور بسیار وحشت‌آور است و بدتر و بدتر می‌شود و اکنون هیچ امیدی در افق دیده نمی‌شود. اتفاقی که ممکن است در سوریه بیفتد این است که این کشور به سه منطقه تقسیم شود؛ یک منطقه کردنشین که به شکل منطقه خودمختار کردستان عراق اداره خواهد شد و احتمالاً مناسباتی با ترکیه داشته باشد. بقیه سوریه نیز به دو بخش تقسیم خواهد شد که بخشی در اختیار حامیان اسد و بخش دیگر در اختیار مخالفان وی قرار خواهد گرفت.
چامسکی معتقد است که در این میان اسرائیل از این وضع سود خواهد برد. وی افزود، تل‌آویو به دنبال ایجاد تفرقه در سوریه برای رسیدن به اهداف خود است.
وی به مقاله نیویورک تایمز اشاره کرد و به نقل از یک مقام اسرائيلی گفت اسرائیل از کشته شدن اعراب به دست یکدیگر لذت می‌برد.

 


رهبر «جیش المختار» عراق هشدارداد درصورت حمله آمریکا به سوریه منافع واشنگتن در عراق و منطقه خلیج فارس را با ۲۳ هزار نیروی استشهادی هدف قرار می‌دهیم.
شیخ «واثق البطاط»‌ رهبر«جیش المختار» و از روحانیون سرشناس عراقی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس در بغداد، با بیان اینکه گروه متبوعش 23هزارشهادت طلب آموزش دیده و مجهز در اختیار دارد، آمریکا را به هدف قرار دادن منافعش در عراق و منطقه خلیج فارس تهدید کرد. وی افزود: از زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی مزدورانشان را در داخل سوریه به سلاح شیمیایی مجهز کردند؛ خطر تهدیدکننده ملت سوریه را احساس کرده‌ایم.
رهبر ارتش المختار بکارگیری سلاح شیمیایی را بهانه‌ای برای دخالت آمریکا در تحولات سوریه خواند و گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی با این اقدام خود در سوریه، همه خطوط قرمز را نادیده گرفته‌اند.
البطاط با هشدار نسبت به هر گونه ماجراجویی علیه ملت سوریه تهدید کرد که در صورت حمله آمریکا به این کشور، منافع آمریکا در عراق و خلیج فارس از عملیات مبارزان جیش المختار در امان نخواهند بود.
وی آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی را بزرگترین زیان کننده حمله احتمالی به سوریه خواند و افزود: با عنایت به بیداری اسلامی و عربی و مواضع آشکار ملت‌ها درباره رویارویی با حمله احتمالی به سوریه، آمریکا و رژیم صهیونستی قطعاً شکست خواهند خورد.
البطاط از آمادگی 23 هزار نیروی استشهادی آموزش دیده و مجهز برای هدف قرار دادن اهداف و منافع آمریکا در منطقه خبر داد و افزود: سوریه کمر آمریکا را خواهد شکست.

 


هزاران نفر از قربانیان نظام سرمایه‌داری در یونان در دومین شهر بزرگ این کشور تظاهرات ضد دولتی برگزار کردند.
شمار زیادی از ساکنان شهر «تسالونیکی» دومین شهر بزرگ یونان روز شنبه در اعتراض به «ادامه تصویب و اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی» و همکاری تنگاتنگ دولت ائتلافی با تروئیکای اروپایی تظاهرات کردند. گزارش‌های منتشر شده حاکی است در جریان این تظاهرات که یک روز پس از اظهارات «آنتونیس ساماراس» درمورد لزوم اجرای سیاست‌های ریاضتی برگزار شد، درگیری‌هایی بین معترضان و نیروهای امنیتی به وقوع پیوسته است.
معترضان با پرتاب گوجه‌‌فرنگی به سمت پلیس و سردادن شعارهایی با این مضامین که «سرمایه‌داری باعث فقر می‌شود» خشم خود را از بی‌توجهی دولتمردان به اعتراض‌ها در زمینه‌ سیاست‌های ریاضتی نشان دادند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، پلیس یونان برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرد. یونان نزدیک به 6سال پیاپی است که با رکود اقتصادی مواجه است و برای اداره امور کشور مجبور به دریافت کمک‌های مالی از تروئیکای اروپایی شده است.
اجرای سیاست‌های سنگین ریاضتی به شکل حذف هزاران شغل، کاهش حقوق و دستمزد، افزایش شدید مالیات‌ها و... تنها شرط اتحادیه اروپا برای ارائه این کمک‌ها به کشورهای بحران زده‌ای مثل یونان است. از سوی دیگر، خبر می‌رسد گروهی از فعالان سیاسی و سازمان‌های مردم‌نهاد مقابل پارلمان اروپا در «بروکسل» تجمع کردند و علیه «دلالی بانک‌های سرمایه‌گذار اروپایی در صنایع مواد غذایی» شعار دادند.
به گزارش یورونیوز، معترضان از پارلمان اروپا خواستند با ورود به این مسئله از «دلال‌بازی بانک‌ها و مؤسسات مالی در صنایع غذایی» جلوگیری کرده و مانع از تأثیرگذاری آنها در قیمت‌ها شوند.

 


هزاران تن در سه شهر آنکارا، اسلامبول و ازمیر ترکیه تظاهرات ضددولتی برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری‌ها، در دور جدید ناآرامی‌ها در ترکیه که از روز جمعه آغاز شده است، هزاران تن در آنکارا، اسلامبول و ازمیر تظاهرات کردند؛ در آنکارا برای دومین روز متوالی پلیس با دانشجویان معترض مقابل دانشگاه خاورمیانه درگیر شد.
نیروهای امنیتی برای سرکوب و پراکنده کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و خودروهای آب‌پاش استفاده و دانشجویان هم به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند.
در پی قطع شدن درختان محوطه کوی دانشگاه خاورمیانه آنکارا به دست ماموران شهرداری، دانشجویان دست به اعتراض زدند و این اعتراض همچنان ادامه دارد.
هزاران نفر در اسلامبول و ازمیر نیز در اعلام همبستگی با دانشجویان معترضان آنکارا تظاهرات کردند. شمار تظاهرکنندگان در اسلامبول 500 تن و در ازمیر نیز بیش از 2000 نفر اعلام شد. در اسلامبول نیروهای پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز فلفل و خودروهای آب‌پاش استفاده کردند. اما از ازمیر درگیری گزارش نشد.
همچنین در پی دعوت گروه‌های مخالف از مردم برای انجام تظاهرات در پارک «گزی» ماموران پلیس این پارک را بستند و به کسی اجازه ورود به پارک نمی‌‌دهند. در نزدیکی میدان «تقسیم» اسلامبول نیز شماری از افراد که قصد تجمع را داشتند، به دست نیروهای پلیس دستگیر شدند.
دولت ترکیه با قطع درختان پارک گزی، قصد ایجاد یک مرکز خرید در این پارک را داشت که اعتراضات سه ماهه مردم را به دنبال داشت.

 


منابع خبری از ادامه تظاهرات علیه «کودتای نظامی» در شهرهای مختلف مصر خبر می‌دهند.
واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه خبری «الجزیره» نوشت شماری از اخوانی‌ها و طرفداران محمد مرسی روز شنبه نیز در اسکندریه و قاهره علیه حاکمان نظامی این کشور تظاهرات کردند.
معترضان مصری که طی ماه‌های گذشته با شدیدترین خشونت‌ها مواجه شده‌اند در تظاهرات روز شنبه نیز خواستار «بازگشت مرسی به قدرت» شدند و شعارهایی در محکومیت «کشتار مردم به دست نظامیان» سر دادند.
ارتش و پلیس مصر با حمایت‌های مالی و سیاسی آمریکا، عربستان، قطر و اروپا طی هفته‌های گذشته علاوه بر سرکوب معترضان به دستگیری و محاکمه اعضا و رهبران اخوان‌المسلمین پرداخته و بعضاً شماری از آنها را به حبس ابد یا حبس‌های طولانی محکوم کرده است.
در همین حال خبر می‌رسد دادستانی مصر برخی از چهره‌های برجسته انقلاب 25 ژانویه 2011 را نیز به اتهام «دریافت پول از خارج» متهم کرده و به زودی آنها را تحت تعقیب قرار خواهد داد. به نوشته روزنامه «الاهرام» بسیاری از شخصیت‌های برجسته مصری که در انقلاب مصر و سرنگونی حسنی‌مبارک حضور فعال داشتند، در میان اعضای این گروه دیده می‌شوند!
بر اساس این گزارش حدود 35 نفر از انقلابیون مصری و فعال سیاسی رسانه‌ای در این لیست قرار دارند. دادستان مصر دستور داده درباره این اتهام (یعنی دریافت پول از کشورهای خارجی) از این افراد تحقیق شود.
قدردانی شماری از نمایندگان کنگره آمریکا از ارتش مصر به خاطر «سرکوب اخوانی‌ها» از دیگر خبرهای مصر است که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشته است.
به گزارش واشنگتن‌پست، سه نفر از قانونگذاران آمریکایی که به همراه هیئتی به قاهره سفر کرده‌بودند پس از دیداری با ژنرال «عبدالفتاح السیسی»، فرمانده ارتش و وزیر دفاع مصر بیانیه‌ای قرائت و طی آن از اقدامات ارتش مصر در سرکوب تحصن‌کنندگان و معترضان اخوانی قدردانی می‌کنند. بر اساس این گزارش قانون‌گذاران آمریکایی در این بیانیه دولت تحت رهبری ارتش مصر را دولتی در «خط مقدم جنگ با تروریسم» یاد کرده‌اند.
به گفته اخوانی‌ها ارتش مصر در جریان چند روز درگیری نزدیک به 3000 نفر از طرفداران مرسی را در میان سکوت مجامع بین‌المللی قتل‌عام کرد در این بین هزاران نفر نیز زخمی شده یا به زندان افتادند. از سوی دیگر خبر می‌رسد طرح تازه تروریستی در مصر با هدف به تعطیلی کشاندن کانال سوئز خنثی شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه «المنار» دستگاه‌های امنیتی مصر موفق شدند طرحی تروریستی که احتمالاً از حمایت ترکیه، قطر و آمریکا برخوردار بوده را خنثی کنند.
انفجارهای رفح
به گزارش شبکه خبری الجزیره، روز گذشته انفجارهای مهیبی در نزدیکی شهر مرزی «رفح» صورت گرفت و ده‌ها هلی‌کوپتر جنگی نیز در آسمان این مناطق در حال گشتزنی و جنگ با گروه‌های شبه‌نظامی بودند.
ارتش مصر پس از برکناری مرسی با تخریب تونل‌های فلسطینیان مشکلات زیادی برای آنها به وجود آورده و ساکنان غزه را با مشکلات شدید اقتصادی مواجه کرده‌اند. به دلیل بسته بودن راه‌ها و وقوع درگیری در این مناطق، حتی خبرهایی از تمام شدن سوخت تنها نیروگاه‌ غزه منتشر شده که در صورت صحت می‌تواند ساکنان این باریکه را با یک فاجعه تمام عیار مواجه سازد.
منابع امنیتی مصر همچنین از وقوع درگیری‌های شدید با شبه‌نظامیان در صحرای سینا خبر می‌دهند.
گفته می‌شود در حمله هوایی و زمینی ارتش مصر به پایگاه‌های شبه‌نظامیان این منطقه 10 تن کشته و 20 نفر نیز زخمی شده‌اند.
ناآرامی‌ها در سینا پس از برکناری مرسی به شدت افزایش یافته است.

 


یک تروریست ناشناس با انفجار انتحاری در کویته پاکستان 37 نفر را کشت و 50 تن دیگر را زخمی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، یک فرد انتحاری با نفوذ در داخل جمعیت شرکت‌کننده در مراسم تشییع جنازه یک افسر پلیس، بمب همراه خود را منفجر کرد. این انفجار جان 37 تن را گرفت و 50 زخمی برجای گذاشت.
در میان قربانیان این حادثه تروریستی شماری افسر ارشد و تعدادی کودک هستند.
کویته یکی از مناطق ناآرام پاکستان است و طی دو سال اخیر تروریست‌های «لشگر جهنگوی» شیعیان را در این شهر هدف حملات خود قرار داده و صدها تن را به شهادت رسانده‌اند. تروریست‌های جهنگوی از سنی‌های وهابی و سلفی هستند و طبق فتوای رهبران مذهبی خود شیعیان را می‌کشند.
دیروز همچنین ده‌ها هزار نفر از شیعیان پاکستان در سالروز شهادت علامه «عارف الحسینی» تظاهرات کردند. عارف الحسینی در سال 1367 در شهر پیشاور پاکستان طی یک اقدام تروریستی به شهادت رسید.
هند
دولت هند برای انجام مذاکره با دولت پاکستان شرط گذاشت. پیش از این «نواز شریف» نخست‌وزیر پاکستان در مورد گفت‌وگو با هند ابراز علاقه کرده بود.
به گزارش ایسنا، «مانموهان سینگ» نخست‌وزیر هند اعلام کرد، لازم است که اسلام‌آباد پیش از هرگونه مذاکره‌ای با دهلی‌نو، نگرانی اصلی دولت هند در مورد تروریسم را مورد توجه قرار دهد. جلوگیری از حملات تروریستی جدید و برخورد با عوامل عملیات تروریستی شهر بمبئی، دو خواسته و شرط دولت هند برای آغاز مذاکره با دولت پاکستان است.
چند سال قبل شماری از عناصر تندروی وهابی هتلی را در بمبئی به اشغال خود درآورده و تعدادی از مردم را کشته و مجروح کرده بودند. این عملیات روابط هند و پاکستان را تیره کرده است. دهلی‌نو می‌گوید دولت پاکستان حامی عوامل این عملیات تروریستی بوده است.

 


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10