(صفحه(7(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


چهارشنبه 4 دی 1392 - شماره 20673

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     

 

 

اقتدار اقتصادی در اقتصاد مقاومتی (یادداشت میهمان)
کیهان و خوانندگان
کف (گفت و شنود)
دبیرکل سازمان ملل: نشست ژنو 2 بدون حضور ایران ناقص است
صالحی: بازدید بازرسان آژانس از معدن گچین به زودی انجام می‌شود
هافینگتون پست منتشر کرد
اسامی 15 سناتور هم‌حزبی اوباما و حامی طرح‌ تحریم‌های ضد ایرانی
منصوری: سفر جک استراو به تهران قطعی است
شورای آتلانتیک: بی‌اعتمادی بین ایران و غرب می‌تواند مانع اجرای توافق ژنو شود
حضور تروریست دوخودکاره در آلمان (خبر ویژه)
می‌ترسم مرا هم پیش شمس‌آبادی بفرستند! (خبر ویژه)


همزمان با ناامیدی توأم با شکست غرب در بهره‌گیری از اهرم‌های نظامی و سیاسی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران که رویکرد آنان به تحریم‌های اقتصادی را در پی داشت، واژه «اقتصاد مقاومتی» با تعریفی مشخص از ضرورت و چگونگی اجرای آن، از سوی رهبر معظم انقلاب به فرهنگ اقتصادی کشور وارد شد، با این انتظار بجا و تعریف‌شده که اقتصاد مقاومتی نه فقط در صف دیگر واژگان اقتصادی قرار گیرد، بلکه ابعاد و اجزای آن در چرخه کارشناسی ارزیابی شده و به عنوان یک «الگوی اقتصادی» به اجرا درآید. اکنون بیش از 3 سال است که این واژه در گفتمان اقتصادی نظام وارد شده و شکل گرفته است و اگرچه رهبر معظم انقلاب -‌مدظله‌العالی- از صاحبنظران دانشگاهی، حوزوی و سایر اقشار خواسته‌اند برای تحقق اقتصاد مقاومتی و عملیاتی شدن آن بکوشند و تلاش و کوشش درخور توجهی نیز در این زمینه صورت گرفته است ولی نیاز کشور به این الگوی اقتصادی ایجاب می‌کند که موضوع آن در اولویت برنامه‌های پیش روی نظام قرار گیرد تا ثمرات شیرین ناشی از شکوفایی این الگو، به کام ملت شریف و مقاوم میهن اسلامیمان بنشیند و سایر ملت‌ها را نیز به این سو بکشاند.
در این میان، تکیه بر داشته‌های خود و ظرفیت‌های فراوان اما، به کار نگرفته داخلی می‌تواند، نقش گره‌گشایی داشته باشد و تلاش دشمن در تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی به ایران اسلامی را ناکام بگذارد.
منظور از این نوشتار جلب توجه مسئولان و دست‌اندرکاران محترم اقتصادی کشور به مباحثی مهم و قابل تأمل در اعتلا و کاربردی شدن این اصل مهم راهبردی برای شکوفایی اقتصاد میهن اسلامیمان است و نگارنده در حد بضاعت خود به آن پرداخته‌ام با این امید که دکترین اقتصاد مقاومتی به گفتمان مطرح روز و یکی از نیازهای فوری و فوتی کشور تبدیل شود.
در گام اول باید به این نکته توجه داشت که ادبیات اقتصاد مقاومتی توسط رهبری انقلاب زمانی تبیین می‌شود که پس از آن سال آغازین دهه نود، سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده بود.
این تلقی را می‌توان داشت در دهه پیشرفت و عدالت و در مواجهه با جنبش بیداری اسلامی، دشمنان انقلاب اسلامی اعمال سیاست‌های تحریم و تهاجم همه جانبه و بی‌سابقه اقتصادی را مؤثرترین اقدام برای ایجاد ضعف و شکاف در صفوف اقشار مردم ایران اسلامی ارزیابی کرده بودند که موفقیت این سیاست می‌توانست با کاستن انگیزه، قدرت و پویایی جمهوری اسلامی علاوه بر جلوگیری از الگو قرارگرفتن، توسعه و گسترش تفکر مردم‌سالاری دینی در بیداری اسلامی منطقه خاورمیانه موجبات دلگرمی و پشتیبانی عناصر ضد انقلاب و معاند را فراهم آورد. صدور فتوای جهاد اقتصادی در مقابله با این تهاجم بی‌رحمانه که واژه جنگ جهانی اقتصادی برای تشریح آن فارغ از اغراق می‌نماید امری الزامی در جهت حفظ کیان ایران اسلامی بود که می‌بایست این جهاد مقدس مبتنی بر یک نقشه راه و الگوی راهبردی به نام اقتصاد مقاومتی صورت پذیرد. با نگاهی تطبیقی بر مباحث جهاد نظامی و جهاد اقتصادی در می‌یابیم که اقتدار دفاعی اثر غیر قابل انکار بر جلوگیری از تهاجم دشمن داشته و به نحوی احتمال تهاجم متقابل، نقش قابل توجهی را در بازدارندگی دشمنان ایفا می‌نماید.
اگر امروزه قدرت بازدارندگی ایران اسلامی در ابعاد موشکی، پدافند هوایی، ناوگان دریایی و تولیدات سلاح‌های بومی گزینه نظامی دشمنان بین‌المللی ما را به سخره گرفته و حریف زورگو را به وحشت انداخته است، بی‌شک توجه به الزامات اقتصاد مقاومتی و نهادینه‌سازی اقتدار اقتصادی با تعریف آفندها و پدافندهای اقتصادی متقابل با رویکرد و شعار بازدارندگی خواهد توانست هزینه‌های اقدامات خصمانه اقتصادی دشمنان را به اندازه آستانه تهدید جدی تقویت نموده و هزینه‌های این گونه از اقدامات را به نحوی افزایش دهد که در توجیهات نظام‌های تحت سلطه سرمایه‌داری سطوح مواجهه و تقابل را به مدارا و تعامل تقلیل دهد. آنچه مسلم و قطعی به نظر می‌رسد این است که با برنامه‌ریزی متداول کشور در مقیاس بودجه و برنامه‌های 5 ساله توسعه نمی‌توان به اقتدار اقتصادی در سطح منطقه در ابعاد سند چشم‌انداز 20 ساله دست یافت. این بدان معنی است که می‌بایست در برنامه‌ریزی‌های کلان توسعه‌ای کشور الزامات اقتصاد مقاومتی همچون مردمی کردن اقتصاد، کاهش وابستگی به نفت و حرکت براساس برنامه و خودداری از تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه و تغییر مقررات، نهادینه‌سازی شده و... در سرلوحه اقدامات قرار گیرد و امکان عدول از این الزامات وجود نداشته باشد.
همان طور که بارها تأکید شده است باید این نکته مد نظر باشد که اقتصاد مقاومتی مترادف تدافع نبوده و نمی‌باشد بلکه می‌بایست از ظرفیت‌های تهاجم اقتصادی نیز هر چند اندک مانند تحریم کالاهای خارجی، تحریم صدور مواد اولیه به تحریم کنندگان و سایر روش‌های نوین دیگر استفاده کرد. مطمئناً فرهنگ‌سازی و گسترش مقابله با تحریم‌گران اقتصادی در میان اقشار مردم کشور و سایر مردم منطقه و جهان در آینده‌ای نزدیک ضربات سهمگینی را بر پیکره نحیف شده اقتصاد سرمایه‌داری وارد و به حول و قوه الهی فروپاشی و اضمحلال مسجل این اقتصاد استکباری را تعجیل خواهد کرد.
در پایان با توجه به اتمام تدوین سیاست‌های کلان نظام در اقتصاد مقاومتی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام که دیروز برای تأیید نهایی و اصلاحات احتمالی به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شده است و هماهنگی و همراهی قوای مجریه و مقننه شاهد تدوین برنامه ششم توسعه بر پایه اقتصاد مقاومتی باشیم تا بتوانیم با ایجاد اقتدار اقتصادی در کشور که مطمئناً با تلاش و همت اقشار مختلف مردم کشور در تولیدات گسترده و با کیفیت ملی و سرمایه‌گذاری‌های هدفمند و دانش‌بنیان متجلی خواهد شد خصایص بی‌نظیر و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی اسلام ناب محمدی(ص) را به همه ملت‌ها اثبات نماییم.
جواد اصفهانی

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323

* رهبر معظم انقلاب به کرّات فرموده‌‌اند برنامه هسته‌ای ایران برای غرب یک بهانه است چنانچه این موضوع حل بشود موشک‌های ساخت داخل کشور و حمایت ایران از مقاومت را بهانه قرار خواهند داد. دیدیم که این پیش‌بینی معظم‌له به تحقق پیوست.
1343---091‍0

* این چه مذاکراتی است که به جای ناامید کردن دشمن باعث ایجاد انگیزه و تشویق بیشتر دشمن در تعمیم انواع فشارها و کاربرد آنها شده است، به طوری که سگان ‌هار آمریکایی بی‌وقفه در حال پارس کردن هستند.
عباسی

* این خفت را کجا دفن کنیم که خارجی‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند به ایران سفر کرده با مجرمان دیدار می‌کنند و تکلیف تعیین می‌کنند و هیچ یک از مدیران قدرت مخالفت ندارد چرا کسی مسئولیت این کار را قبول نمی‌کند!!
نیرهدی

* چرا هیئت پارلمانی اروپا به این قاتلان فرزندان خانواده شهدای فتنه 88 باید جایزه بدهد. این توهین به ملت و مردم ایران است. اروپائیان به خاطر ملت ایران به کشورمان سفر نکردند هدف آنها فقط هواداری از دشمنان ملت ایران بود. آنها با چه اجازه‌ای به مزدوران خود در ایران اسلامی جایزه دادند؟
4853---0912

* ملاقات بعضی از فتنه‌گران با هیئت پارلمانی اروپا در واقع ملاقات نوکران صهیونیسم با اربابانشان بوده و خواسته‌اند به یکدیگر تسلی خاطر بدهند.
1087---0916

* مقامات آمریکایی یکی پس از دیگری می‌گویند نمی‌گذارند ایران به قدرت هسته‌ای دست پیدا کند ولی 35 سال پیش ایران قدرت خودش را به صحنه آورد و امروز آثار آن در کشورهای منطقه دیده می‌شود. این قدرت راه خودش را پیدا کرده و جلو می‌رود.
7148---0919

* این همه سکوت و کوتاه آمدن دولت ایران در برابر یاوه‌گویی‌های آمریکایی‌ها در قضیه پرونده هسته‌ای کشورمان مثل روی میز بودن گزینه‌های مختلف چه معنا و مفهومی دارد؟ حداقل دلیل آن را برای مردم توضیح بدهند که همگان در جریان قرار بگیرند.
4678---0918

* عهد‌شکنی‌های آمریکایی‌ها در قضیه توافق هسته‌ای ژنو ثابت کرد هشدارهای دلسوزانه گردانندگان روزنامه کیهان کارشناسی شده و منطقی و بر پایه استدلال و تجربه است.
4283---0916

* وقتی لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان خط امام تسخیر شد امام فرمودند: شما دانشجویان عزیز با این کار خود آمریکا را تا آخر تحقیر کردید. اما برخی از حرکت‌های منفعلانه امروز باعث شده که آمریکا و غرب مسئولین کشور و مردم را تحقیر کنند. چرا باید هم امتیاز بدهیم هم با انواع شکل‌ها تحقیر بشویم.
5240---0911

* از یادداشت میهمان روز شنبه کیهان با عنوان تعجب‌آور بود تشکر می‌کنم. باید عرض کنم که آقای هاشمی گفته فرمایشات رهبر معظم انقلاب همیشه کارگشا است و در این بن‌بست‌ها ولایت‌فقیه است که آنها را می‌شکند و حافظ نظام است. این برادر بزرگوار و کهنه کار سیاست در انتخابات قبلی این حرفها را نزدند! آقای هاشمی تازه متوجه این مسئله مهم شده است!
میرزاخانی

* دولت تدبیر و امید برای توجیه تمام کارهای خوب و احیانا بد به رای 50 درصد رای‌دهندگان و صدای مردم استناد می‌کند ولی آنجا که صحبت از نظرات اقشار مختلف مردم می‌شود مشاور رئیس‌جمهور مردم را مسخره می‌کند. آیا رای راننده تاکسی و لبوفروش باعث نشد که آقای روحانی رئیس‌جمهور شود؟ اگر دولت تدبیر و امید می‌خواهد نظر واقعی مردم را بداند اتفاقا باید به راننده تاکسی‌ها مراجعه کنند.
کاشفی

* اینکه امروز در مقوله نظامی و امنیتی به لطف الهی جایگاه مطلوب و شایسته‌ای داریم مرهون مجاهدت‌های افراد انقلابی و ولایی و در یک کلمه افرادی با روحیه بسیجی هستیم. اگر در عرصه اقتصاد هم روحیه انقلابی حاکم شود خیلی از موانع برطرف می‌شود.
8007---0919

* در پی تذکر و ارشاد امام‌جمعه محترم تهران درباره موضوع و مشکل بدحجابی در جامعه پیشنهاد می‌شود با وضع قانون ورود یا تولید لباس‌های بدن‌نما ممنوع و با فروشگاههای عرضه‌کننده برخورد قانونی صورت گیرد البته در کنار آن به کار فرهنگی نیز توجه بشود.
5764---0912

* دلیل مهم از بین رفتن قبح خیلی از گناهان در جامعه دیدن برنامه‌های ضداخلاقی ماهواره‌هاست. چرا مسئولین امر برای این وضعیت اضطراری جامعه فکری نمی‌کنند.
4170---0919

* مسئولان محترم فقط از رسانه‌ ملی اعلام می‌کنند خانواده‌ها در مصرف برق صرفه‌جویی کنند این در حالی است که چراغ‌های پارک کلبه صحرا در خیابان کوهسار از اول تابستان تاکنون به صورت شبانه‌روزی روشن است. از مسئولان وزارت نیرو تقاضا داریم رسیدگی کنند.
7707---0912

* بنده مانده‌ام دولت با کاهش قابل توجه بودجه عمرانی کشور چگونه می‌خواهد نرخ بیکاری را در جامعه کاهش بدهد.
1836---0938

* رئیس محترم مجلس همان‌گونه که موضوع پرداخت حقوق دوران اسارت آزادگان دفاع مقدس را به دولت گذشته گوشزد می‌کردند به دولت یازدهم نیز گوشزد کنند. بلکه این مشکل ما آزادگان بعد از چندین سال حل بشود.
3419---0915

* از شهردار محترم تهران تقاضا داریم طرح تعریض خیابان پیروزی تهران را از این بلاتکلیفی که دچارش شده و چهره نازیبایی پیدا کرده خارج ساخته و هرچه زودتر آن را به سامان برساند.
1933---0933

* مدت 2 سال است که به ما کنتور برق واگذار شده اما هنوز قبض برق برایمان صادر نشده است. مسئولین برق منطقه شهید محلاتی اظهار می‌دارند ما به شما برق نداده‌ایم؟! از مسئولین امر درخواست رفع و حل مشکل یاد شده را دارم.
از ساکنین بلوک 132 قصرفیروزه 2

* در هیئت مدیره های شرکت‌های بورس پاداش‌هایی در سطح چندین میلیونی تعیین می‌شود و به سهام‌دار بیچاره سود ناچیز تعلق می‌گیرد، سازمان بازرسی کل کشور جلوی سوءاستفاده مدیران در حوزه بورس را بگیرد.
ایزدی

* در گذشته بابت مصرف گاز و برق مساجد روستایی مبلغی گرفته نمی‌شد ولی در این دولت دریافت می‌کنند. سوال این است که مساجد روستاهای کشور چگونه این هزینه را تامین کنند.
5860---0911

* انتقال آب از سرچشمه‌های کارون به استان اصفهان تحت عنوان طرح بهشت‌آباد علی‌رغم مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست ، مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان مدیریت منابع آب، سازمان بازرسی کل کشور، مسئولین، نمایندگان، کارشناسان، دانشگاهیان و مهمتر از همه افکار عمومی استان‌های خوزستان و چهارمحال و بختیاری، متاسفانه در شورای آب تصویب شد!؟ این مصوبه در صورت اجرا با توجه به شرایط زمین‌شناسی و سیستم‌های گسلی، مرگ آبزیان، لجنزارشدن کارون و از بین رفتن تالاب‌های خوزستان، خشک شدن چاه‌ها و... را در پی دارد. تبدیل کارون به یک دریاچه ارومیه دیگر خیانت به کشور و مردم است.
حجت‌الله کریمی منفرد کارشناس ارشد زمین‌شناسی مهندسی و کارشناس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی شمال غرب

* غرفه‌دارانی که واسطه صاحبان بار و رانندگان کامیونها در پایانه نسیم‌شهر هستند از محل کرایه حمل کالاها 35 درصد حق کمیسیون دریافت می‌کنند حال آنکه برابر مقررات درج شده در بارنامه این رقم 15درصد است و در رسیدهایی که به رانندگان ارائه می‌دهند این مبلغ 15درصد قید شده است. امید داریم مسئولان به این مسائل توجه کنند.
یک شهروند

 


گفت: تازه چه خبر؟!
گفتم: آخرین نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان داده است که مردم این کشور از جنگ‌افروزی دولتمردان آمریکایی عصبانی هستند.
گفت: ولی دولتمردان آمریکایی ادعا می‌کنند که از اعتبار و رضایت مردم آمریکا برخوردارند.
گفتم: پشه‌ای به بچه‌اش گفت؛ مواظب آدم‌ها باش که خیلی با پشه‌ها لج هستند. بچه پشه گفت؛ ولی مامان پشه! هر وقت ما را می‌بینند برایمان کف می‌زنند! مامان پشه گفت؛ بدبخت عقب افتاده! می‌خواهند ما را بین دو کف دست خود له و لورده کنند!

 


واکنش‌ها به مخالفت آمریکا درباره حضور ایران در کنفرانس بین‌المللی ژنو2 پیرامون سوریه همچنان ادامه دارد و در جدیدترین این واکنش‌ها دبیرکل سازمان ملل و دولت روسیه تاکید کردند ژنو2 بدون حضور ایران کامل نخواهد بود.
دبیرکل سازمان ملل در همین رابطه روز دوشنبه در کنفرانس خبری که در نیویورک برگزار شد، خواستار ایفای نقش ایران در دستیابی به صلح در سوریه شد و گفت از حضور ایران در نشست «ژنو2» حمایت می‌کند.
دبیرکل سازمان ملل با تاکید بر اینکه نگاه «واقع‌بینانه» حضور ایران در «ژنو2» را ضروری می‌کند، گفت: از حضور ایران در «ژنو2» حمایت می‌کنیم، اما متاسفانه اختلاف نظرهایی وجود دارد.
وی همچنین به همه طرف‌ها توصیه کرد راه را برای پایان دادن به جنگ در سوریه باز کنند. پیش از این «اخضر ابراهیمی» نماینده سازمان ملل در امور سوریه هم اعلام کرده بود که این سازمان از حضور ایران در نشست صلح سوریه موسوم به «ژنو2» استقبال می‌کند، اما آمریکا همچنان از این امر ممانعت می‌کند. الکسی پوشکف، رئیس‌ کمیته امور خارجی پارلمان روسیه نیز در یک کنفرانس خبری گفت: کاملا طبیعی است پس از دو سال دخالت خارجی در امور سوریه برخی کشورها پیشقدم شده‌اند تا مانع سقوط دولت فعلی سوریه شوند.
این عضو پارلمان روسیه افزود: من معتقدم ما نمی‌توانیم یک کشور را که کمی دیرتر وارد بازی می‌شود به خاطر تلاش برای کمک به یک کشور دیگر که درگیر دخالت‌های خارجی با حمایت‌های مالی عربستان و قطر است، محکوم کنیم.
پوشکف علاوه بر آن گفت: ایران باید در کنفرانس ژنو دو درباره بحران سوریه شرکت کند، زیرا کنفرانس بدون ایران کامل نخواهد بود. این قانونگذار روس گفت که دخالت‌های خارجی در امور خصوصی یک کشور قابل محکوم کردن است، ولی افزود که کمک ایران به دمشق از خود درگیری‌ها نشأت می‌گیرد. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در ارتباط با کنفرانس ژنو ابراز امیدواری کرد که معارضان سوری از مطرح کردن شروطی که غیرقابل اجرا باشد خودداری کنند.
کنفرانس بین‌المللی ژنو2 قرار است دوم بهمن‌ماه برگزار شود.

 


رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به توافق صورت گرفته با آژانس اعلام کرد بازدید از معدن گچین بندرعباس به زودی انجام خواهد شد.
علی اکبر صالحی دیروز پس از بازدید از بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان مسیح دانشوری در جمع خبرنگاران درباره زمان بازدید بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از معدن گچین بندرعباس عنوان کرد که این بازدید به زودی انجام می‌شود ولی به زمان دقیق آن اشاره‌ای نکرد. وی با اشاره به توافق صورت گرفته بین سازمان انرژی اتمی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: آژانس 6 مورد را مطرح کرده بود که قبول کردیم برای تلطیف فضای موجود این 6 خواسته را تأمین کنیم که یکی از آنها بازدید از رآکتور آب سنگین اراک بود که صورت گرفت و خواسته دیگر بازدید از معدن گچین بندرعباس است که به زودی انجام خواهد شد.
صالحی اضافه کرد: این رویکرد ما باعث شده که گزارش اخیر آقای آمانو در شورای حکام نسبت به سابق مثبت‌تر باشد و امیدواریم از این پس هر گزارشی درباره ایران منتشر می‌شود، مثبت باشد و با همین رویکرد جلو برویم و اعتماد متقابل ایجاد شود و همکاری ایران و آژانس مکمل گفت‌وگوهای سیاسی با 5+1 باشد. به گزارش فارس وی به فعالیت سازمان انرژی اتمی در زمینه پزشکی از جمله در زمینه تولید رادیوداروها اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر در رآکتور آب سنگین اراک امکان تولید ایزوتوپ‌هایی مختلف را داریم، اظهار داشت: قرار است صحبت کنیم که ایزوتوپ‌هایی که مورد نیاز مراکز درمانی است را در اراک تولید کنیم که برای بیماران قلبی، مغزی و سایر بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. صالحی تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی به دنبال این است که یک بیمارستان تخصصی در کاربرد پرتوها و انواع تجهیزات رادیو تراپی و انواع شتاب دهنده‌ها را ایجاد کند و این امر برای فوریت‌های هسته‌ای تعبیه خواهد شد.

ولایتی: حریف ممکن است به توافق عمل نکند
علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل نیز پس از بازدید رئیس سازمان انرژی اتمی از مرکز پزشکی هسته‌ای بیمارستان مسیح دانشوری، در جمع خبرنگاران، عنوان کرد: ما طالب مذاکره هستیم اما در چارچوب حقوق حقه و با رعایت قواعد بین‌الملل.
رئیس بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: مردم ما خاطرشان جمع باشد که توان انرژی هسته‌ای که به کمک دانشمندان ایرانی به دست آمده را به راحتی از دست نخواهیم داد ولو اینکه آمریکایی‌ها و دیگران فشار بیاورند.
ولایتی در خصوص توافق ژنو نیز عنوان کرد: همکاران و دوستان ما در مذاکرات ژنو تلاش‌های زیادی کردند و گام‌های اولیه برداشته شده است. البته باید مراقبت کنند، زیرا حریف ما با برخی از اقداماتش ممکن است به توافق ژنو عمل نکند.

 


روزنامه آمریکایی هافینگتون پست نام سناتورهای هم‌حزبی اوباما و حامی طرح تحریم‌های جدید ضد ایران را که خواهان تصویب تحریم‌های جدید هستند، منتشر کرد.
به گزارش پرس‌تی‌وی در این گزارش آمده است: این سناتورهای دموکرات که نام آنها به تازگی منتشر شده با اعمال فشار بر آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران علیرغم توافق هسته‌ای در ژنو، آمریکا را به سوی حل غیردیپلماتیک مساله هسته‌ای ایران و جنگی احتمالی سوق می‌دهند. هافینگتون پست با انتشار نام این سناتورهای آمریکایی آنها را به عنوان حامیان تحریم‌های جدید ضد ایرانی هفته گذشته معرفی کرده است.
این طرح که حمایت 15 سناتور جمهوریخواه را نیز با خود دارد، با مخالفت‌های دولت اوباما روبرو شده و تهدید وتوی آن توسط رئیس‌جمهور آمریکا را به همراه داشته است. این اسامی عبارتند از: باب منندز، مارک بگیچ، ریچارد بلومنتال، کوری بوکر، بن کاردین، باب کیسی، کریس کونز، جو دانلی، کریستین گیلیبرند، کی هیگن، ماری لاندریو، جو مانچین، مارک پریور، چارلز شومر و مارک وارنر.
بر اساس توافق هسته‌ای اخیر ایران و کشورهای 5+1 در ژنو آمریکا نباید تحریم‌های جدیدی را طی 6 ماه آینده علیه ایران وضع و اجرا نماید. این تحریم‌ها که طی لایحه‌ای ارائه شده شامل محدودیت هرچه بیشتر ایران در زمینه صادرات نفت طی یک سال و قرار دادن نام صنایع معدنی، ساختمانی و مهندسی ایران در لیست سیاه می‌شود.
این لایحه سنا همچنین حمایت اقتصادی، نظامی و سیاسی برای اسرائیل را شامل می‌شود که در صورتی که تل‌آویو تصمیم به اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران بگیرد، اجرایی می‌شود.

 


رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس تاکید کرد : زمان دقیق سفر هیئت انگلیسی به ایران با رایزنی کاردار ایران در انگلیس با طرف انگلیسی مشخص می‌شود. عباسعلی منصوری آرانی نماینده مردم کاشان در مجلس و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس در گفتگو با فارس، با اشاره به دیدار خود با «حبیب‌‌الله‌زاده» کاردار ایران در انگلیس درخصوص سفر هیئت پارلمانی این کشور به ایران گفت: سفر این هیئت و نیز آقای جک استراو به ایران قطعی است و این سفر انجام خواهد شد.
وی افزود: زمان این سفر نیز به صورت قطعی با رایزنی کاردار ایران در انگلیس با طرف انگلیسی مشخص می‌شود.
منصوری اضافه کرد: همچنین قرار شد ما دیداری با آقای بروجردی برای هماهنگی‌های لازم درباره این سفر داشته باشیم.
وی افزود: مباحث پروتکلی و تشریفاتی ازجمله مسایل دیگری بود که در دیدار با کاردار ایران در انگلیس مورد بررسی قرار گرفت.

 


سایت تحلیلی شورای آتلانتیک در گزارشی نوشت: بی‌اعتمادی نسبی میان ایران و غرب می‌تواند مانع اجرای توافق هسته‌ای ژنو شود. جوفی جوزف در این گزارش نوشته است: هفته گذشته ایران در اعتراض به تصمیم برخی از قانون‌گذاران آمریکایی برای تصویب تحریم‌های جدید از گفت‌وگوهای فنی در وین بیرون رفت و همین خود نشان می‌دهد نباید درباره اجرای مرحله اول این توافق صددرصد مطمئن بود. ممکن است برخی از موانع غیرقابل پیش‌بینی روند اجرای این توافق را مختل کند و در آن صورت ممکن است احتمال رسیدن به توافقی نهایی و جامع غیرممکن شود، توافقی که در نتیجه آن همه تحریم‌های مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران برداشته خواهد شد. در ادامه گزارش شورای آتلانتیک آمده است: پنج به علاوه یک تاکید دارد فقط زمانی تحریم‌ها را کم می‌کند که عمل ایران به تعهدات هسته‌ای خود راستی‌آزمایی شود یعنی ایران باید غنی‌سازی بیست درصدی اورانیوم را متوقف کند. البته ایران هم به علت اینکه نمی‌تواند به طور کامل به غربی‌ها اعتماد کند ممکن است در اجرای تعهدات خود اندکی تردید داشته باشد زیرا ایران انتظار دارد غرب در عمل و با کاهش تحریم‌ها حسن‌نیت خود را ثابت کند. مشکل دیگر این است که ممکن است دو طرف با اقدامات خود، روند اجرای توافق را مختل کنند.
در پایان این گزارش تاکید شده است: بی‌اعتمادی نسبی بین دو طرف ممکن است توافق هسته‌ای ژنو را پیش از آنکه اجرایی شود مختل کند.

 


مسعود کشمیری عامل انفجار نخست‌وزیری و شهادت شهیدان رجایی و باهنر و محمدرضا کلاهی‌صمدی عامل انفجار مقر حزب جمهوری اسلامی در سال 60 که به شهادت شهید بهشتی و 72 یار وفادار انقلاب انجامید در آلمان و تحت حمایت دولت این کشور زندگی می‌کنند.
خبرگزاری ایرنا به نقل از یک مقام آگاه در عراق نوشت: نامبردگان که از اعضای فعال گروهک تروریستی منافقین و خط نفوذ فرقه رجوی در نهادهای حیاتی و حساس جمهوری اسلامی ایران بودند هنگام غذا خوردن در یک رستوران در شهر کلن آلمان و رانندگی در شهر هامبورگ مشاهده شده‌اند. وی گفت: مسعود کشمیری عامل انفجار نخست‌وزیری در هشتم شهریور 1360 و از عوامل نفوذی فرقه رجوی و همچنین جانشین دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و همسر مینو دلنواز از اعضای فعال منافقین بود که با جاسازی بمب در کیف همراه خود و خروج از محل جلسه نخست‌وزیری باعث شهادت شهیدان محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جمهوری اسلامی ایران شد.
این مقام آگاه توضیح داد: همچنین محمدرضا کلاهی صمدی نیز که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و پس از مدتی با خط‌دهی گروهک منافقین وارد کمیته انقلاب اسلامی و حزب جمهوری اسلامی شد، عامل انفجار حزب جمهوری اسلامی در روز هفتم تیرماه سال 1360 می‌باشد که این انفجار منجر به شهادت آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی و 71 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مقامات دولتی از جمله معاونین وزارتخانه‌ها شد.
وی اضافه کرد: این فرد زیر نظر یکی از افراد کادر مرکزی گروهک تروریستی رجوی به نام هادی روشن‌روان با نام مستعار مقدم فعالیت می‌کرده است. گفتنی است مسعود کشمیری با تظاهر به تدین و انقلابی‌گری به دفتر نخست‌وزیری نفوذ کرده و مورد اعتماد کامل اطلاعات دفتر نخست‌وزیری و سایر کارکنان این دفتر بود. از جمله اقدامات ریاکارانه کشمیری برای جلب اعتماد دیگران، این بود که همواره 2 خودکار بیک به همراه خود داشت و به بهانه‌های مختلف این موضوع را پیش می‌کشید و می‌گفت؛ یکی از خودکارها متعلق به بیت‌المال است و در اموری که مربوط به نظام و کارهای اداری من است، از آن استفاده می‌کنم و خودکار دیگر متعلق به خودم است و برای امور شخصی به کار می‌برم! این در حالی بود که آن روزها قیمت یک عدد خودکار بیک 10 ریال - یک تومان - بود ولی متأسفانه این ترفند کشمیری و سایر ترفندهای مشابه او، نتوانسته بود تردید اطرافیان را برانگیزد.
شایان ذکر است که بعد از انفجار دفتر نخست‌وزیری و شهادت شهید باهنر و شهید رجایی، وقتی یکی از اعضای دفتر نخست‌وزیری ماجرای دو خودکار او را در جمع تعدادی از برادران سپاه تعریف می‌کرد و این حرکت را از جمله دلایل اعتماد اعضای دفتر به وی می‌دانست. یکی از برادران سپاه گفت؛ «به خدا سوگند اگر من شاهد این صحنه بودم، بلافاصله به او مشکوک شده و حداقل اینکه از دفتر نخست‌وزیری اخراجش می‌کردم» و در توضیح نظر خود گفت؛ «اگر غرض و مرضی نداشت اولا؛ می‌توانست یک خودکار با هزینه شخصی بخرد و امور اداری و شخصی خود را با آن بنویسد، مگر یک خودکار بیک چقدر ارزش داشت که نتواند از خودکاری که با هزینه شخصی خریده است برای امور اداری استفاده کند و ثانیا؛ اگر ریگی در کفش او نبود، چرا به بهانه‌های مختلف ماجرای دو خودکاره بودن را برای این و آن تعریف می‌کرد»!
گفتنی است؛ ناخدا افضلی، جاسوس نفوذی حزب توده در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که تا مقام فرماندهی این نیرو در زمان جنگ ارتقاء یافته بود، می‌گفت؛ هر وقت با تعدادی از مسئولین در جبهه بودیم، نیمه‌شب از خواب برمی‌خاستم و مخصوصا به گونه‌ای که انگار متوجه نبوده‌ام پای یکی از آنها را لگد می‌کردم تا بیدار شود و مرا در حال نماز شب ببیند! و می‌گفت؛ این مأموریتی بود که حزب توده به نمایندگی از سرویس اطلاعاتی شوروی KGB برایم تعیین کرده بود. و بالاخره با توجه به جنایات هولناک کشمیری و کلاهی که سازمان منافقین در نشریات خود با صراحت به آن اعتراف کرده و این اقدامات تروریستی را به عنوان افتخار عملیاتی خود ثبت کرده است، وظیفه دستگاههای ذیربط جمهوری اسلامی ایران و مخصوصاً قوه قضائیه و وزارت خارجه است که ضمن اعتراض به دولت آلمان خواستار استرداد این دو تروریست و محاکمه و مجازات آنها در ایران شود. بدون تردید دولت آلمان از حضور آنها و هویت آنان باخبر است و به آنان پناهندگی داده است و دولت جمهوری اسلامی ایران باید این رسوایی بزرگ برای مدعیان حقوق بشر را در مجامع بین‌المللی فاش کند.

 


یک روز قبل از مطرح شدن قائم مقامی آقای منتظری در مجلس خبرگان (1364/4/25)، من ضمن تماس با دفتر امام رحمت‌الله علیه کتباً (از طریق آقای توسلی و آقای رسولی) از ایشان درخواست ملاقات کردم. در آن موقع اعلام شده بود که امام تا پانزده روز ملاقات ندارند. من در تکه کاغذی نوشتم مطلبی واجب و ضروری است، احساس وجوب کردم به عرض مبارک برسانم. امام اجازه دادند خدمت‌شان رسیدم.
گفتم: «فردا قرار است موضوع قائم مقامی آقای منتظری در مجلس خبرگان مطرح شود، خواستم به عرض‌تان برسانم به آقای هاشمی بگویید مطرح نشود. من به آقای منتظری ارادت دارم؛ خدمت‌شان درس خوانده‌ام؛ ایشان را عابد و زاهد می‌دانم؛ ولی این خصوصیات کافی نیست. او از عهده این کار برنمی‌آید...»
به گزارش سایت «جهان» آیت‌الله محمدی گیلانی رئیس سابق دیوان عالی کشور و از شخصیت‌های برجسته انقلاب با بیان مطلب فوق افزود؛ «امام گله‌های سوزانی از آقای منتظری آغاز کرد که کجا چه کرده و کجا چه...! و اضافه فرمود: «... احمد هم از او دفاع می‌کند! از منزل سید مهدی هاشمی دست‌نویس‌های او را آورده‌اند. من دیدم نامه‌های آقای منتظری از نوشته‌های مهدی هاشمی الهام گرفته! این را من برای ایشان نوشتم!»
سخن امام که به این جا رسید، من گفتم: «آقای منتظری عین نامه شما را آورد و در جلسه خواند و با خنده گفت: امام خیال کرده که آنچه من برایش می‌نویسم، الهام از سید مهدی می‌گیرم!»
امام فرمود: «نامه مرا آورد در جلسه خواند؟»
گفتم: «بله! آقای سید عباس خاتم و سید جعفر کریمی و چند نفر دیگر هم بودند.»
امام فرمود: «او این طور است.»
عرض کردم: «بفرمایید که فردا ایشان به عنوان قائم مقام رهبری مطرح نشود.»
امام قدری فکر کرد و فرمود: «احمد نیست؛ می‌شود شما زحمت بکشید و به آقای هاشمی بگویید بعد از ظهر من ایشان را ببینم؟»
عرض کردم: «بله! اما به آقای هاشمی نگویید که من آمدم (و این جریان را به شما گفتم) به هیچ کس نگویید. من می‌ترسم مرا هم شمس‌آبادی کنند یا مثل شیخ قنبر در چاه بیندازند!»
این را که گفتم، امام- اعلی‌الله مقامه- سه بار خندید و فرمود: «خاطرت جمع باشد.»
آیت‌الله محمدی گیلانی در ادامه این خاطره می‌گوید؛ «پس از این ماجرا، روزی آقای هاشمی در حضور جمعی گفت من بعد از ظهر رفتم خدمت امام. امام فرمودند «موضوع قائم مقامی آقای منتظری را فردا مطرح نکن و من گفتم چرا؟ ما در اجلاسیه قبل به آقایان گفته‌ایم که ایشان را به عنوان قائم مقام مطرح کنیم» امام فرمودند نه! یکی از دوستان آمده و چنین گفته، من (هاشمی رفسنجانی) گفتم «ما اعلام کرده‌ایم نمی‌شود»!
کاش مؤسسه حفظ آثار امام(ره) خاطرات یاران صدیق آن حضرت، نظیر آیت‌الله محمدی گیلانی را ثبت و ضبط می‌کرد تا از تحریفات بیشتر نظرات امام راحل(ره) پیشگیری شود.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10