(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 10 آبان 1389- شماره 19778

فرياد هاي گوش خراش
خانواده شاد
فرصتي نمانده بايد زندگي كرد؟
اصول تغذيه مادران شيرده
مراقب باشيد مرگ هاي قلبي افزايش يافته است
مصرف سوسيس و كالباس استرس مي آورد
توت بخوريد تامغزتان جوان بماند
چاي بابونه درد را تسكين مي دهد
ميوه و سبزي كاهش دهنده ولع گرسنگي
از غذاهاي فرآوري شده دوري كنيد!



فرياد هاي گوش خراش

خانم «الف» مي گويد: «هر وقت فرزندم بر سرم فرياد مي كشد به او مي گويم كه نبايد اينطوري رفتار كند و اگر مودبانه حرف نزند به او گوش نخواهم كرد ولي او غالباً عصباني تر مي شود. چرا دلم نمي خواهد با نشان دادن واكنش تند، عدم خويشتنداري را به او بياموزم ولي فكر نمي كنم رفتار فعلي من موثر باشد.»
مشكل خانم «الف» مشكل حساسي است! قبل از پرداختن به اين مسأله بايد مغز را بهتر بشناسيم.
آيا راجع به تئوري جديد مغز چيزي شنيده ايد؟ بر طبق اين تئوري هر مغز در واقع شامل سه بخش مي باشد.
1- ساقه مغز
ساقه مغز مسئول اعمال حياتي بنيادين ماست و كنترل ضربان قلب، انقباض و انبساط ريه ها و پاسخ هاي غريزي حفاظتي مثل ترس، مبارزه كردن و فرار را برعهده دارد. اين بخش، اعمال خودكاري را كنترل مي كند كه ما نه وقت و نه انرژي انجام آگاهانه آنها را نداريم. وقتي ذهن آگاه متوجه مي شود كه ببري ما را تهديد مي كند توسط ساقه مغز آدرنالين ترشح شده و پاها به حركت درمي آيد.
2- سيستم ليمبيك
سيستم ليمبيك كنترل احساسات و علائق را برعهده دارد و موجب مي شود عشق و خشم را احساس كنيم و به ايجاد رابطه بپردازيم. با كمك اين بخش با وجود علائمي مثل منظره، بوها و صداهايي خاص خاطراتي را به ياد مي آوريم و دوست و دشمن را از يكديگر تشخيص مي دهيم.
3- كورتكس
كورتكس محل منطق، تعقل و يادگيري است و با كمك اين بخش، انسان به نتيجه گيري، بررسي جوانب و استفاده از شيوه هاي مختلف براي انجام كار مي پردازد.
هنگام تولد هر سه بخش ديده مي شود ولي با يكديگر ارتباط خوبي ندارند. در نوزادان ساقه مغز كار تنفس و هضم غذا را كنترل مي كند. پس از كسب مهارت او در اعمال حياتي اصلي، سيستم ليمبيك توسعه مي يابد تا از انسان موجودي اجتماعي بسازد.
ارتباطات كورتكس مدام در حال رشد است ولي ميزان آن بين 4 تا 7 سالگي بيشتر مي باشد، هر چند سالها طول مي كشد كه منطق و تعقل نقشي اساسي در رفتار ما پيدا كند.
تا اواسط 20 سالگي ارتباط كورتكس با ساير بخش ها به حدي نيست كه به طور مستمر مانع از واكنش هاي احساسي انسان شود.
بنابراين وقتي كودك شما بر سرتان فرياد مي كشد احتمالا تحت تأثير بخش ليمبيك مغز خود قرار دارد و بخش كورتكس او- كه محل كنترل خشم است- به خوبي كار نمي كند.
زماني كه شما به او مي گوئيد تا زماني كه آرام نگيرد به حرفهايش گوش نمي دهيد او عصباني تر مي شود؛ زيرا بخشي كه مي تواند آرامش را به او برگرداند كورتكس است كه در آن لحظه كار نمي كند.
در اين زمان بايد به آرام كردن فرزندتان بپردازيد و به او اطمينان دهيد كه وي را درك مي كنيد.با اين كار خشم فرزندتان فروكش مي كند و بخش كورتكس او به زودي فعاليت خود را آغاز خواهد كرد.
منظور ما اين نيست كه كودكتان حق دارد بر سر شما فرياد بكشد ولي شما نبايد از ياد ببريد كه مغز او هنوز رشد كافي نكرده و براي اينكه روش بهتري را براي ارتباط برقرار كردن پيدا كند نياز به كمك دارد.
وقتي فرزندتان سر شما فرياد مي كشد چه كار مي كنيد؟
به توصيه زير توجه كنيد:
اول از همه نفس عميق بكشيد. سپس زانو زده و شانه هاي كودكتان را نوازش كنيد و به آرامي از او بپرسيد كه آيا نياز به كمك دارد. براي كمك به او شتاب نكنيد. فقط از او بپرسيد و در كنارش بمانيد. شايد فرزندتان دوست داشته باشد او را در آغوش بگيريد و يا اينكه گريه كند. نگران نباشيد. او در حال تخليه انرژي است. اگر فرزندتان رفتار تندي نشان داد به آرامي او را در آغوش گرفته و به وي ابراز محبت كنيد.وقتي كودكتان آرامش خود را بازيافت احتمالا بخش كورتكس مغز او شروع به فعاليت كرده است. در اين زمان مي توانيد به او پيشنهاد كمك بدهيد.
با اين حال بخش كورتكس مغز كودك به ارزيابي و شناخت وضعيت موجود مي پردازد.
در اين هنگام است كه او مي تواند تصميم بگيرد و در صورت نياز كمك بخواهد.
بدين ترتيب او بدون كمك شما يك گام به جلو برداشته است. ولي يادتان باشد ارتباطات عصبي در كودكان بسيار ظريف و آسيب پذيرند. بنابراين انتظار نداشته باشيد مشكلات خيلي آسان حل شود. شما بايد براي رسيدن به هدف خود حوصله به خرج دهيد، درست همانطور كه براي ياد دادن غذا خوردن، لباس پوشيدن و حمام كردن به كودكان وقت صرف مي كنيد.
ترجمه از آذر شايان

 



خانواده شاد

شايد خانواده شما مثل خانواده قصه ها نباشد ولي مي توانيد محيطي شاد در خانه خود فراهم كنيد.
خانم «الف» مي گويد: «در دوران كودكي ام كتاب «خانواده خوشبخت» را خيلي دوست داشتم. من برادري بزرگتر داشتم كه با او چندان صميمي نبودم و پدر و مادرم نيز بيشتر اوقات خود را در خارج از خانه مي گذراندند.
در كتاب «خانواده خوشبخت» پنج خواهر در يك اتاق زندگي مي كردند.
در بخشي از كتاب، مادر خانواده چند دگمه را در جاهاي مختلف پنهان مي كرد تا دخترها در حين تميز كردن اتاق ها آنها را پيدا كنند. در اين خانه روحيه تيمي حاكم بود و همه چيز- از جمله كارهاي خانه- به بازي شباهت داشت. اعضاي خانواده انرژي زيادي داشتند كه مي توانستند آن را از لابلاي صفحات كتاب احساس كنند. به عبارت ساده آنها يك خانواده خوشبخت بودند و من از خواندن اين كتاب لذت زيادي مي بردم.»
بديهي است اكنون زمانه فرق كرده است. احتمالا شما و همسرتان تا ديروقت در خارج از خانه كار مي كنيد و كودكانتان نيز مشغوليت هاي خاص خود را دارند.
آخر هفته وقتي تصميم مي گيريد دور هم جمع شويد يكي اظهار خستگي مي كند. ديگري رنجيده خاطر مي شود و هيچكس هم نمي داند چگونه با ديگران ارتباط برقرار كند!
وقتي درگير معضلات روزمره هستيد به سختي مي توانيد خونسردي خود را حفظ كنيد. ولي شما نبايد نقش خود را دست كم بگيريد. براي شروع شما بايد در برنامه هاي كاري و تفريحي خود محدوديت هايي قائل شويد و سپس آگاهانه در مورد تشكيل يك خانواده خوشبخت تصميم بگيريد، خانواده اي كه اعضاي آن علي رغم تنگدستي، خوشحال هستند. در اين خانواده ها صميميت و نزديكي خاص حاكم است.در واقع هدف اعضاي چنين خانواده هايي ايجاد شادي نيست بلكه به خودي خود شيوه زندگي نشاط آوري دارند.
تولستوي، نويسنده بزرگ روسي مي نويسد: «همه خانواده هاي شاد مثل هم هستند ولي خانواده هاي غمگين متفاوت مي باشند.»
شايد حق با او نباشد ولي خانواده هاي شاد ويژگي هاي مشابهي دارند و خانواده هاي غمگين نيز مي توانند تغيير كنند. با بررسي تجربيات ساير خانواده ها مي توانيد محيط شادتري را در خانه خود به وجود آوريد.
در يك خانواده حقيقتا شاد، تمامي اعضا رشد مي كنند، براي رسيدن به اين هدف آنها بايد عليرغم اهميتي كه به باهم بودن مي دهند به حريم خصوصي يكديگر احترام بگذارند. دراين محيط، حتي در صورت بروز مشكلات، آرامشي به چشم مي خورد كه از علاقه اعضاي خانواده به يكديگر نشأت مي گيرد.

 



فرصتي نمانده بايد زندگي كرد؟

داشتم از محل كارم به خونه برمي گشتم. به تازگي از دانشگاه فارغ التحصيل شده بودم و در محل خوبي به كار مشغول شده بودم. سال ها به سختي درس خونده بودم به اميد اين روز. هميشه آرزو داشتم در يك رشته خوب تخصص پيدا كنم و حرفي براي گفتن داشته باشم. بتونم كار مهمي انجام بدم و شخص موثري در اجتماع باشم.
و حالا اون روز رسيده بود.
يه زماني فكر مي كردم همين كه شغل خوبي پيدا كنم نقطه ي پايان همه ي سختي هاست. اما به اين فكر نكرده بودم كه هيچ چيز ارزشمندي راحت به دست نمي ياد و براي خودت كسي شدن خيلي هم راحت نيست!
شغل مهمي پيدا كردن پايان همه ي مشكلات نيست بلكه شروع مشكلات جديد ديگه اي ست. بالاخره مسئوليتي رو به عهده مي گيري، ديگران ازت توقع دارند، در فضاي عملي و تجربي كار با دنيايي از اطلاعات مواجه ميشي كه جداي از دنياي تئوري هاي دانشگاهيه و...
و در مقابل اين دنياي ناآشنا كه خيلي راجع بهش نمي دوني دچار سردرگمي مي شي.
خدايا پس اين مشكلات كي تموم مي شه؟ كي من به راحتي مي رسم؟
... حالا كه دارم به گذشته نگاه مي كنم مي بينم كه شايد يه زماني فكر مي كردم دوره ي دانش آموزي سخت ترين مرحله ي زندگيه و وقتي مدرسه رو تموم كنم و وارد دانشگاه بشم ديگه مشكلات تموم مي شن و به راحتي مي رسم. اما ديدم كه اين اتفاق نيافتاد و وارد شدن به دنياي دانشگاه دغدغه هاي جديدي رو با خودش به همراه آورد.
بعد فكر كردم حتماً پيدا كردن يك كار خوب پايان همه ي دغدغه هاست و وقتي وارد فضاي كار بشم حتماً به اون آسايش دلخواهم خواهم رسيد. اما حالا ديدم كه اين طور نشد.
احتمالا حالا هم بعد از اينكه قدري در كارم تبحر پيدا كنم و اين كار برام معمولي و تكراري بشه تصميم بگيرم دوباره ادامه تحصيل بدم و با افزايش دانشم سطح فعاليت هام رو ارتقاء بدم...
مثل اينكه ايراد از نوع برخورد من با مشكلات و ديد من نسبت به اونهاست. فكر مي كنم زماني به آرامش خواهم رسيد كه بپذيرم اين مشكلات و دغدغه ها بخشي از زندگي هستند و من ناچارم اون ها رو بپذيرم و با اون ها زندگي كنم.
فراموش نكنيم: زندگي پر از اهداف و دغدغه هاي كوتاه مدته
و تو ممكنه در رشته اي كه فوق العاده دوستش داري پذيرفته بشي، شايد هم پذيرفته نشي. شايد بتوني تا دكترا ادامه تحصيل بدي و شخص سرشناسي بشي، شايد با وجود اينكه شاگرد اول مدرسه هستي نتوني وارد دانشگاه بشي و بعداً به اين نتيجه برسي كه واقعاً حكمتي توي اين موضوع بوده و اين جوري خيلي بيشتر از زندگيت لذت مي بري.
زندگي همينه!
يك لحظه فكر كن: زندگي اونقدر كوتاهه كه اصلا ارزش اضطراب، ترس، نگراني و... نداره.
هر كدوم از ما نقشي در اين صحنه ي هنرمندي داريم، نقشمون رو بازي مي كنيم و خيلي زود خواهيم رفت...
به قولي زندگي سخت ساده است، خطر كن!
خطر كن!
وارد بازي شو
چه چيزي از دست مي دهيم؟
با دستان خالي آمده ايم
با دستان خالي خواهيم رفت
نه، چيزي نيست كه از دست بدهيم
فرصتي بسيار كوتاه به ما داده اند
تا سرزنده باشيم
تا ترانه اي زيبا بخوانيم
و فرصت به پايان خواهد رسيد!
مرگ تنها براي كساني زيباست كه
زيبا زندگي كرده اند
از زندگي نهراسيده اند
شهامت زندگي كردن را داشته اند
پس هر لحظه را به گونه اي زندگي كن
كه گويي واپسين لحظه است
و كسي چه مي داند؟
شايد آخرين لحظه باشد.
مليكا بهزادي

 



اصول تغذيه مادران شيرده

توجه به نيازهاي تغذيه اي مادران شيرده اهميت دارد زيرا تغذيه مناسب و متعادل، مادران را براي حفظ و مراقبت از كودك، سالم نگاه مي دارد.
دوران شيردهي به خصوص 6 ماه اول تغذيه نوزاد منحصراً از شير مادر است و كودك غذاي ديگري نمي خورد، لذا از اهميت زيادي برخوردار است.
توجه به نيازهاي تغذيه اي مادر شيرده اهميت دارد زيرا تغذيه مناسب و متعادل، مادر را براي حفظ و مراقبت از كودك، سالم نگاه مي دارد، انرژي كافي مورد نياز را براي انجام كارهاي ديگري غير از مراقبت از كودك تأمين مي كند، از مصرف بافت هاي بدن براي ايجاد انرژي و توليد شير جلوگيري مي كند، مادر را براي حاملگي هاي بعدي همراه با سلامت و ذخيره كافي مواد غذايي آماده مي كند.
براساس برآوردهاي متخصصان، مادران شيرده علاوه بر انرژي موردنياز روزانه بايد 500 كيلو كالري بيشتر در روز استفاده كنند، نياز مادران شيرده به پروتئين در 6 ماهه اول پس از زايمان 65 گرم و در شش ماهه دوم 62 گرم در روز است.
انرژي مورد نياز مادر بايد از طريق مصرف مواد غذايي تأمين شود، به طور طبيعي و در طي دوران بارداري مقاديري ذخيره چربي در بدن مادر جمع مي شود كه بخشي از نياز او را به انرژي تأمين مي كند. توليد شير به 800 كيلوكالري انرژي اضافي در روز نياز دارد كه 500 كيلو كالري آن از راه دريافت غذا تأمين مي شود.
در 2 تا 3 ماه اول 300 كيلوكالري باقيمانده از متابوليسم ذخيره چربي دوران بارداري (2 تا 4 كيلوگرم) تأمين مي شود. شيردهي صحيح به مادر در مصرف اين منابع چربي كمك مي كند و علاوه بر كمك به تأمين انرژي از بافت چربي به مادر در بازگشت به وزن قبل از بارداري كمك مي كند. به همين دليل كاهش وزن و رسيدن به وزن مناسب يكي از ويژگي هاي شيرمادر است. در دوران شيردهي، كاهش وزن به ميزان نيم تا 2 كيلوگرم در ماه مناسب است.
به دليل خروج بخشي از مواد مغذي از طريق شير از بدن مادر بايد مقدار اضافي علاوه بر نياز روزانه مادر مواد مغذي در اختيار بدن وي قرار گيرد كه مي توان گفت پروتئين 15 گرم در روز، ويتامين «آ» 500 ميكروگرم در روز، ويتامين «ث»
30 ميلي گرم در روز، «روي» 7 ميلي گرم در روز، «يد»
50 ميكروگرم در روز نياز دارند.
استفاده از وعده غذاي معمولي براي تأمين انرژي اضافي موردنياز براي شيردهي كافي است. رژيم غذايي متعادل براي يك زن شيرده، حاوي 2200 كيلوكالري انرژي و مقدار متناسبي چربي است. خودداري از مصرف غذاي زياد از چاق شدن مادر پيشگيري مي كند.
استفاده از رژيم متناسب و رعايت تعادل و تناسب مانند ساير گروه ها براي مادران شيرده هم ضروري است. استفاده متعادل و متنوع از تمام گروه هاي غذايي باعث تعادل در تغذيه و افزايش ميزان موفقيت در شيردهي مي شود. انواع فرآورده هاي شيري، ميوه ها، سبزي ها و غلات جزء ضروري رژيم غذايي است.
از گروه نان و غلات 9 تا 11 سهم شامل نان، ماكاروني، برنج و انواع غلات و آردهاست كه هر سهم آن 30 گرم در نظر گرفته مي شود. گروه شير و فرآورده هاي آن 3 تا 4 سهم، گروه سبزي ها 3 تا 5 سهم گروه ميوه ها 2 تا 4 سهم، گروه گوشت، حبوبات و مغزها 4 تا 6 سهم بايد استفاده كنند.
مصرف روزانه حداقل يك واحد ميوه يا سبزي غني از ويتامين C و يك روز در ميان يك واحد ميوه يا سبزي غني از ويتامين A، منابع غني ويتامين A طالبي، انبه، زردآلو، هلو، سبزي هاي برگ سبزتيره، هويج، منابع غني ويتامين C مركبات، گوجه فرنگي، فلفل سبز، توت فرنگي توصيه مي شود.
مصرف مقدار مناسب مايعات تشنگي مادر را برطرف كرده و مكانيزم حفظ حجم شير را فعال نگاه مي دارد، ويتامين ها براي فعل و انفعالات شيميايي مختلف در بدن كاربرد دارند. با افزايش متابوليسم بدن و از جمله اضافه شده فرآيندهاي شيرسازي نياز به ويتامين ها افزايش مي يابد. علاوه بر آن بخشي از ويتامين مورد نياز كودك از طريق شيرمادر تأمين مي شود. در بين مواد معدني نياز مادر به كلسيم، آهن و يد بيشتر است. بهتر است مادران شيرده از مصرف غذاهاي نفاخ، مواد بودار، مقادير زياد كافئين خودداري كنند، زيرا تركيبات موجود در اين مواد غذايي ممكن است از طريق شير وارد بدن نوزاد شده و او را دچار ناراحتي هاي گوارشي كند.

 



مراقب باشيد مرگ هاي قلبي افزايش يافته است

آخرين آمار و بررسيهاي وزارت بهداشت نشان مي دهد كه 3/39 درصد مرگ هاي ناشي از بيماري دركشور مربوط به بيماريهاي قلبي و عروقي است كه 5/19 درصد اين مرگ وميرها به علت سكته قلبي رخ مي دهد.
توزيع عوامل خطر در بروز بيماريهاي قلبي و عروقي درسنين 15تا 64 سال دركشور كه مربوط به سال 88 است نشان مي دهد كه 1/16 درصد فشارخون بالا دارند، 9/43 درصد دچار اضافه وزن و چاقي هستند. 8/10 درصد مصرف دخانيات دارند و سطح فعاليت بدني 9/38 درصد اين افراد پايين است.افزايش استرس، زندگي شهري و عدم تحرك بدني مهمترين عوامل ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي است. اين معضل تنها مربوط به ايران نيست بلكه يك مسئله جهاني است. به طوري كه سالانه 1/17 ميليون مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي و سكته مغزي دردنيا اتفاق مي افتد.
تنها در 6 ماه اول امسال بيش از 12هزار نفر در زاهدان به بخش قلب بيمارستان خاتم الانبياء اين شهرستان مراجعه كرده اند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از 10هزار نفر افزايش داشته است.
به گفته پزشكان عادات غذايي درابتلا به بيماريهاي قلب وعروق نقش مهمي دارد. استفاده از غذاهاي پرچرب و ادويه جات متعدد، اضافه كردن نمك به هنگام غذا خوردن، مصرف مداوم قند و شكر و شيريني از جمله عادات غذايي است كه به مرور زمان موجب ابتلا فرد به بيماريهاي قلبي و عروقي مي شود.مصرف دخانيات، چاقي، ديابت و فشار خون به عنوان موارد مستعد كننده ابتلا به بيماريهاي قلبي نام برده است. از طرفي اندازه دوركمر بيشتر از 85سانتيمتر در بانوان و بيشتر از 110سانتيمتر در آقايان نشان مي دهد كه فرد مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي است. بنابراين توصيه مي شود آقايان از سن 40سالگي و بانوان از 50سالگي هر 6 ماه يك بار براي اطمينان ازسلامت قلب و عروق به پزشك مراجعه كنند.آخرين آمار از ميزان مرگ و مير روزانه ناشي از بيماريهاي قلبي دركشور 300 مورد بود كه هم اكنون به 378 مورد رسيده كه مي تواند زنگ خطر جدي براي تهديد سلامت مردم و افزايش هزينه هاي درماني دركشور باشد.از آنجا كه 82 درصد مرگهاي قلبي دركشورهاي كم درآمد و متوسط رخ مي دهد، ورزش و فعاليت بدني مهمترين عامل دركاهش ساير عوامل بروز بيماريهاي قلبي و عروقي است كه بايد مورد توجه قرارگيرد.

 



مصرف سوسيس و كالباس استرس مي آورد

مصرف سبزيجات و ميوه ها در كاهش استرس موثر است
مواد غذايي فرآوري شده، سوسيس و كالباس در افزايش استرس نقش بسزايي دارند، در مقابل ماست، شير، لاكتونين موجود در كاهو و برخي از سبزيجات و ميوه ها مانند سيب و انگور در ايجاد آرامش جسمي و روحي افراد تأثيرگذار هستند.
همان اندازه كه مصرف ميوه ها مي تواند در كاهش استرس تأثيرگذار باشد مصرف چاي، قهوه و نوشابه هاي حاوي كافئين نيز در افزايش اضطراب و استرس موثر است.
برخي از افراد گمان مي كنند كه مصرف نوشيدني هاي الكلي مي تواند آنها را از مشكلات و دغدغه هاي زندگي روزمره شان رها كند ولي اين درحالي است كه براساس تحقيقات مصرف اين نوع از نوشيدني ها در درازمدت فرد را با استرس بيشتري مواجه خواهد كرد.
عادات نامناسب غذايي مانند خوردن غذا در حين انجام كار و در اماكن شلوغ و پرسروصدا نيز امكان هضم آن را دشوار كرده و فرآيند غذا را با اختلال مواجه خواهد كرد.
مواد غذايي كه به صورت بسته بندي در فروشگاه هاي مواد غذايي عرضه مي شوند نيز داراي مقدار مشابهي از افزودني هاي غذايي هستند كه در افزايش هيجانات روحي و جسمي انسان تأثيرگذار است.
بيشتر مواد غذايي طبيعي داراي كاركرد مشابهي در كاهش استرس و اضطراب هستند و در مقابل مواد غذايي فرآوري شده علاوه بر ايجاد مشكلات گوارشي در افزايش هيجانات روحي و جسمي افراد موثر هستند.

 



توت بخوريد تامغزتان جوان بماند

نتايج پژوهش جديد دانشمندان حاكي از آن است كه مصرف انواع توت ها جلوي پير شدن مغز و از دست رفتن حافظه را مي گيرد.
توت فرنگي، شاه توت و توت آبي داراي مقادير بالايي از تركيباتي به نام پلي فنوليك هستند كه به مغز كمك مي كند فعاليت هاي ضروري خود را انجام دهد.مصرف ميوه هاي داراي رنگ دانه هاي نارنجي پررنگ، قرمز يا آبي حتي مي تواند فرآيند از دست دادن قدرت مغز را معكوس كند.
تركيبات طبيعي پلي فنوليك كه در ميوه ها، سبزيجات و آجيل يافت مي شود، داراي اثر آنتي اكسيدان و ضدالتهابي هستند كه مي تواند افراد را در برابر عوارض مرتبط با بالا رفتن سن حفاظت كند.تركيبات پلي فنوليك در توت ها به سلول هاي ميكروگليا كه پروتئين هاي سمي مرتبط با از دست دادن حافظه در اثر پيري و ديگر نشانه هاي زوال مغزي را از بين مي برد، كمك مي كند.
سلول هاي ميكروگليا در اثر پيري در انجام وظايف خود ناتوان مي شوند و اين امر منجر به انباشته شدن مواد زائد مي شود.
همچنين، اين سلول ها دچار افراط در انجام نقش خود شده و به سلو ل هاي سالم در مغز آسيب مي رسانند.
محققان به افراد توصيه كرده اند تا ميوه را به صورت كامل مصرف كنند تا از صدها تركيب شيميايي موجود در آن كه موجب افزايش سلامت در افراد مي شود، بهره مند شوند.

 



چاي بابونه درد را تسكين مي دهد

يك متخصص تغذيه گفت: مصرف چاي بابونه تسكين دهنده درد و تقويت كننده معده است و عفونت هاي انگلي و كرم را از بين مي برد.
از زمان رومي ها خواص دارويي بابونه مورد توجه مردم بوده است. بابونه ضداسپاسم، ضدالتهاب، قابض و خوشبوكننده است.
چاي بابونه عفونت هاي انگلي و كرم را از بين مي برد و براي شست و شوي زخم ها، بافت هاي سفت و سخت استفاده مي شود. همچنين تب و نفخ را از بين مي برد.
از بابونه براي رفع كرم معده و روده مي توان استفاده كرد. يكي از مهمترين خواص بابونه، درمان زخم و ورم معده است.
اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام براي رفع ناراحتي هاي پوستي نظير اگزما، كهير و خارش مي تواند باشد. بابونه تب بر، تسكين دهنده درد و تقويت كننده معده است.

 



ميوه و سبزي كاهش دهنده ولع گرسنگي

وارد كردن ميوه و سبزي به رژيم غذايي از احساس گرسنگي كم مي كند و در عين حال به دليل كم كالري بودن، به كاهش وزن هم كمك مي كند.
وقتي يك نوجوان، يك بسته چيپس 50يا 70گرمي مي خورد، حدود 700كيلو كالري يعني معادل يك سوم يا نصف كالري مورد نياز روزانه يك مرد يا زن بالغ را دريافت كرده ولي سير نشده است و اين شيوه تغذيه موجب چاقي و بروز بيماري هاي غيرواگير از جمله بيماريهاي قلب و عروق در آينده مي شود.
شير و لبنيات، نان و غلات، سبزي و ميوه، تخم مرغ و گوشت هاي قرمز و سفيد به حد تعادل بايد در رژيم غذايي همه افراد باشد، البته بهتر است كه ميوه و سبزي ها را در وعده هاي مختلف غذايي زيادتر باشد چون اين گروه كالري كمتري دارند.بهتر است در وعده صبحانه مقداري خيار و گوجه فرنگي و ميوه فصل مصرف شود. ميوه ها را بهتر است به صورت كامل بخورند نه آب ميوه، چون ميوه كامل حجم بيشتري دارد و احساس سيري بيشتري نسبت به آبش به وجود مي آورد.

 



از غذاهاي فرآوري شده دوري كنيد!

يك قانون مهم را هميشه به خاطر بسپاريد؛ هرچه كه غذايي بيشتر فرآوري شده باشد، بيشتر بايد از مصرف آن پرهيز كنيد.
غذاهاي فرآوري شده در واقع طي پروسه فرآوري بخش قابل توجهي از محتواي فيبر خوراكي و ريز مغذي هاي خود را از دست داده اند و آرد سفيد، پاستاي سفيد و قند سفيد از جمله اين مواد خوراكي هستند.
وقتي فيبر خوراكي از يك ماده غذايي حذف شود ياكاهش پيدا كند، سرعت جذب آن در جريان خون افزايش مي يابد. در اين وضعيت وقتي قند خون به طور ناگهاني زياد شود غده پانكراس انسولين بيشتري توليد مي كند و در نتيجه احساس گرسنگي و تمايل شديد به مصرف مواد قندي و نشاسته بيشتر مي شود.
مهمترين خوردني هاي فرآوري شده شامل نان سفيد، كراكرها، كلوچه هاي تهيه شده از آرد سفيد، كيك برنجي، پاستاي سفيد و برنج سفيد هستند كه يا بايد از مصرف آنها خودداري كرد و يا مقدار آنها را در رژيم غذايي بسيار كاهش داد.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14