(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 7 آذر 1389- شماره 19798

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
سپاس ، اما... (يادداشت روز)
كيهان و خوانندگان
قبرستان -گفت و شنود
آيت الله مصباح : فتنه 88 از 20 سال پيش سازماندهي شده بود
بلا نسبت كارگزاران حزب دولت ساخته ، خيلي بد است! (خبر ويژه)
دي سايت: آمريكا با مواضع نامربوط سوءظن ايراني ها را تشديد مي كند (خبر ويژه)
اروپا منفعل است ايران چالش هسته اي را مديريت مي كند (خبر ويژه)
اوضاع قمر در عقرب پنتاگون در افغانستان (خبر ويژه)
گنجي: پروژه جديد اصلاح طلبان پيشاپيش شكست خورده است (خبر ويژه)
التماس به روش مهره آمريكا چرا جز من همه را به ايران دعوت كردند؟! (خبر ويژه)
علاقه ويژه اماراتي ها به مهدي و فائزه هاشمي (خبر ويژه)
آمريكا باز هم ناكام حريري به تهران آمد



سپاس ، اما... (يادداشت روز)

سخنان اخير سه مقام ارشد قضايي در فاصله دو روز- در اول و دوم آذرماه 89- را بايد نقطه عطفي در رويكرد جديد مديريت كلان قضايي به حساب آورد.
اينكه دستگاه قضايي در برخورد با مجرمان موظف است و نه مختار، اينكه در دستگاه قضايي هيچ امتيازي به افراد بخاطر موقعيت اجتماعي و سياسي و نوع انتسابشان داده نخواهد شد، اينكه برخورد با سران فتنه حتمي است و از سوي ديگر اطلاع رساني شفاف و بهنگام با رعايت موازين و معذوريت هاي قانوني درباره پرونده هايي مثل پرونده متهمان سايت هاي مستهجن، پرونده مهدي هاشمي، پرونده مفاسد اقتصادي، پرونده شهلا جاهد، پرونده جنايت ميدان سعادت آباد، پرونده سكينه آشتياني، پرونده اوريف ليم، پرونده شركت بيمه، پرونده كوي دانشگاه و... از جمله محورهاي اساسي و كليدي اظهارات آيت الله آملي لاريجاني رئيس دستگاه قضا، حجت الاسلام والمسلمين رئيسي معاون اول و حجت الاسلام والمسلمين محسني اژه اي دادستان كل و سخنگوي قوه قضاييه بود كه هفته پيش با انعكاس در رسانه ها و مطبوعات موجي از اميدواري آحاد ملت را به همراه داشت.
اين خشنودي از دستگاه قضايي و اميدواري كه در آينده اي نه چندان دور عملكرد اين دستگاه به گونه اي باشد كه همه افراد جامعه بدان به منزله ملجا عدالت خواهي اعتماد داشته باشند و با احساس امنيت حق خود را مطالبه كنند بدين خاطر است كه مجموعه مديريت جديد دستگاه قضايي طي يكسال و نيم گذشته در دايره شعار و حرف متوقف نگشته و تنها به سخنداني و سخنراني مشغول نشده است بلكه در كارزار عمل اقدامات درخور تحسين و ستودني انجام داده است كه علي رغم پاره اي ضعف ها و مشكلات كهنه و ديرينه در دستگاه قضايي، اصحاب رسانه و حتي عموم مردم ثمره هاي آن تلاش ها و جهت گيري هاي صحيح و راهگشا را مشاهده كرده اند.
آنچه ظرف 17، 18ماه گذشته در قوه قضاييه مي توان استنباط كرد تغيير راهبرد اين قوه به «پيشگيري از وقوع جرم» و در عين حال «برخورد قاطع و محكم با مجرمان و قانون گريزان» بصورت توامان است. اتفاق مباركي كه در ذيل اين راهبرد ارزشمند و برگرفته از فقه اسلامي رخ داد ارتقاي شيوه اطلاع رساني به صورت شفاف، بهنگام و موثر بود كه عملا منجر شد از روش هاي تشريفاتي و خنثي گونه و بي خاصيت اطلاع رساني بخصوص در مورد پرونده هاي ملي و پرونده هايي كه مورد توجه و حساسيت افكار عمومي است پرهيز و اجتناب شود.
اين نكته را نيز بايد اضافه كرد كه ادبيات قاطعانه و غيرمحافظه كارانه و عزم راسخ و خلل ناپذير مقامات ارشد قضايي باعث شده تا حاشيه امن مجرمان و رانت خواران كمرنگ و كمرنگ تر شود و بدانند و باور كنند كه در صورت هرگونه تخطي و تعدي و تجاوز به حقوق ملت يا دست اندازي به بيت المال، در چنگ قانون و عدالت گرفتار خواهند شد.
رصد و واكاوي آخرين اخبار پرونده هاي قضايي در سطح عمومي و ملي كه با نگاه و توجه مردم گره خورده است حكايت از آن دارد كه در زمينه مفاسد اقتصادي و بخصوص زمين خواري، پرونده هايي كه ساليان سال در سيكل اطاله دادرسي گرفتار شده بود ظرف هفته هاي اخير مورد رسيدگي قرار گرفته است. همچنانكه سخنگوي دستگاه قضا در نشست اخير خود از رسيدگي به پرونده هاي مفاسد اقتصادي در استان هاي فارس، ايلام، كرمان و آذربايجان شرقي خبر داد.
از ديگر اقدامات دستگاه قضايي براساس رويكرد انقلابي در مديريت جديد اين قوه اجرايي شدن طرح هاي عملياتي در مورد برخورد با اشرار، اراذل و اوباش و قاچاقچيان مواد مخدر در برخي كلان شهرها در سطح كشور بوده كه اثر مستقيم آن افزايش ضريب امنيتي در جامعه بوده است.
حتي در برخي از پرونده هاي اجتماعي كه دامنه پيگيري هاي آن به تمام لايه ها و اقشار جامعه سرايت كرده است دستگاه قضايي در رويكرد و مديريت جديد خود توانسته بخوبي ورود كند، اطلاع رساني نمايد و به قول معروف كار را به فرجام برساند.
به عنوان نمونه مي توان به پرونده دلخراش ميدان كاج سعادت آباد اشاره كرد كه بالاخره در كم ترين زمان ممكن رسيدگي به اين پرونده با رعايت آداب و تشريفات دادرسي در دادگاه صالحه برگزار شد و به موجب راي هيئت قضايي شعبه 71 دادگاه كيفري استان تهران متهم رديف اول به اتهام قتل عمد به قصاص و به اتهام زناي غيرمحصن به 100 ضربه شلاق و به اتهام قدرت نمايي با چاقو به دو سال حبس و 74 ضربه شلاق محكوم شد. ضمن آنكه قصاص مجرم مزبور براي اجرا در ملأعام صادر شده است. يا پرونده اتهامي مهدي هاشمي با واكنش قاطعانه مسئولين ارشد دستگاه قضايي مواجه شده است و در همين راستا، معاون اول قوه قضائيه هفته گذشته در مشهد با تاكيد بر اينكه در برخورد با هيچ متهمي حتي اگر منتسب به كسي يا جرياني باشد اغماض نخواهد كرد از صدور حكم جلب مهدي هاشمي خبر داده و تصريح مي كند كه او به محض بازگشت دستگير و روانه زندان خواهد شد.
موارد اشاره شده تنها بخشي از اقدامات بجا و سودمند و اثربخش دستگاه قضايي است كه به بركت راهبرد درست و جهت گيري صحيح مديريت جديد اين قوه به بار نشسته است.
اما در راستاي چشم انداز آينده اين قوه و حركت پرشتاب به سوي دادگستري استاندارد و ايده آل و كمتر كردن فاصله ها در اين راه پرخطر و پرمخاطره بايسته هايي ضرورت دارد و بايد نصب العين گردد كه به برخي از آنها اشاره مي شود:
1-هرچند دستگاه قضايي همانطور كه اشاره شد در رويكرد جديد خود به مقوله پيشگيري از وقوع جرم اهتمام جدي دارد و در همين زمينه به گفته سخنگوي محترم قوه قضائيه - در اولين نشست خبري خود با خبرنگاران - معاونت پيشگيري از وقوع جرم تشكيل شده و كار خود را آغاز كرده و در حال برنامه ريزي با قوا و ساير دستگاه ها است اما به هر حال انتظار مي رود تمركزي بيش از اين در اين باره انجام شود.
درست است كه پيشگيري از وقوع جرم نبايد بصورت جزيره اي باشد و بايد با همت تمام قوا و نهادها و در يك عزم ملي اتفاق بيفتد اما نقش دستگاه قضايي در اين خصوص ممتاز و برجسته است.
متأسفانه لايحه پيشگيري از وقوع جرم با اينكه عمري چند ساله پيدا كرده است اما كماكان در بلاتكليفي به سر مي برد و شايسته است نمايندگان محترم و دلسوز ملت هرچه زودتر در اين باره ايفاي نقش نمايند.
2- از آفت هاي دستگاه قضايي، اطاله دادرسي است كه همچون بختكي در پرونده هاي قضايي جا خوش كرده است.
از همين روي؛ سيستم مديريت پرونده هاي قضايي نقش تعيين كننده اي در جلوگيري از طولاني شدن فرآيند دادرسي خواهد داشت. بنابراين اهتمام و تمركز ويژه دستگاه قضا در اين خصوص بايد بيش از گذشته باشد تا علي رغم آن كه اين سيستم مديريت پرونده چند سالي است كليد خورده هر چه زودتر در سراسر كشور و تمامي مجتمع هاي قضايي فراگير گردد.
3- از ديگر مواردي كه بايد در چشم انداز دستگاه قضا حساب ويژه اي بر روي آن باز شود مقوله نيروي انساني شايسته و در شأن دستگاه قضا است. هر چند در تمامي نهادها و ارگان هاي كشور بايد بهترين نيروها متناسب با آن كار گزينش و بكار گرفته شوند اما بي شك اهميت اين مسئله در دستگاه قضايي دوچندان است و قطعاً دو عنصر «تعهد» و «تخصص» بايد پيوست هر نيروي انساني اي باشد كه در دستگاه قضا مشغول به كار مي شود و در اين ميان تربيت قضات متعهد و متخصص بايد سرلوحه و اولويت اصلي مديريت دستگاه قضايي باشد.
4- و بالاخره بايد گفت همچنانكه دستگاه قضايي با توجه به وظايف خطير و پراهميت و حساس خود بايد هر لحظه بكوشد تا نقيصه ها و ضعف ها را كاهش دهد از سوي ديگر؛ بايد در صحنه بين المللي و در مقاطع و بزنگاه هايي كه ظلم حقوقي به نظام جمهوري اسلامي مي شود ورودي قدرتمندتر داشته باشد. يعني افزون بر آنكه بايد از مواضع حق طلبانه و عادلانه جمهوري اسلامي دفاع كند مي بايست با توجه به ظرفيت هاي حقوق بين الملل در مجامع بين المللي طرح دعوي كرده و تمام تلاش حقوقي خود را براي مقابله با ترفندها و شگردهاي قدرت هاي غربي بكار گيرد. چرا كه قدرت هاي غربي از آنجائيكه نمي توانند اقتدار جمهوري اسلامي ايران در صحنه معادلات منطقه اي و بين المللي را ببينند و از مدل و الگوي حكومتي مردم سالاري ديني كه كپي برداري از دموكراسي هاي سكولار نيست كينه دارند معمولاً در تصميمات حقوقي از اهرم هاي سياسي و غيرقضايي عليه ايران استفاده مي كنند. نمونه اخير اين اقدام رذيلانه و عجزآلود غربي ها صدور قطعنامه حقوق بشري از سوي كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل بر ضد ايران است. هر چند ستاد حقوق بشر قوه قضائيه به سرپرستي دكتر محمدجواد لاريجاني در اين خصوص خوب عمل كردند و جلسه كميته سوم را به محاكمه بانيان قطعنامه عليه ايران تبديل نمودند اما مي طلبد دستگاه قضايي با تعبيه راهكارهايي، قدرتمندتر به اين مسئله ورود نمايد.
بديهي است كه حضور رسانه اي در محافل و نشست هاي بين المللي از جمله راهكارهايي است كه مي تواند در جهت حقانيت جمهوري اسلامي راهگشا باشد.
حسام الدين برومند

 



ساعت 3 تا 6 بعد از ظهر: 33110065
تمام ساعات شبانه روز:33916546
سامانه پیام کوتاه: 30002323

كيهان و خوانندگان
¤ تلاش هاي امروز رژيم صهيونيستي براي متهم كردن حزب الله در پرونده رفيق حريري در ادامه جنگ 33 روزه است. زيرا در آن جنگ، رژيم غاصب صهيونيستي دچار حقارت شد و امروز هم به خاطر قدرت حزب الله نمي توانند از طريق تجاوز نظامي، آن شكست را جبران كنند. به همين دليل تلاش دارد تا از اين طريق حقارت و شكست خود را جبران كند.
يك هموطن
¤ صدور آزادانه بيانيه توسط سران فتنه باعث رنج و ناراحتي مردم است. براي عده اي اين تصور به وجود آمده كه آن ها از جرم و جناياتي كه انجام دادند تبرئه شده اند! اي كاش دستگاه قضايي حداقل آن ها را محدود مي كرد.
صادقي
¤ اقدامات و توطئه هاي فتنه گران كه در واقع عروسك هاي خيمه شب بازي دشمنان اسلام و انسانيت در داخل و خارج از كشور هستند، كاملاً احمقانه و جاهلانه است، چرا كه نيروي ايمان مردم پرصلابت ايران را هيچ قدرتي نمي تواند سلب كند.
سليمان بلغار
¤ چرا برنامه هاي فرهنگساز و جوان پسند سيما، همچون سمت خدا و گلبرگ هيچ گاه در فواصل ديگر برنامه ها تبليغ نمي شوند؟ همچنين زمان پخش و تكرار اين گونه برنامه ها اصلاً مناسب نيستند. از مديريت سيما خواهشمند است براي رفع اين مسئله اقدام شود.
احدي از تهران
¤ وزارت آموزش و پرورش، كارمندان قراردادي كار معين را مشمول بيمه درماني تكميلي نموده است. اما اين بيمه، هزينه برخي بيماري ها را پرداخت نمي كند. لذا از وزير محترم آموزش و پرورش تقاضا مي شود براي رفع اين مشكل، بيمه اين بخش از كارمندان نيز به بيمه كارت طلايي تبديل شود.
يك فرهنگي از استان آذربايجان شرقي
¤ عده اي فرهنگي هستيم كه از طريق آتيه سازان حافظ بازنشسته شديم، اما هنوز از بيمه تكميلي خبري نيست و هر بار كه مراجعه مي كنيم پاسخ مي دهند كه موجودي نيست. لطفاً رسيدگي شود.
از طرف عده اي از بازنشسته هاي فرهنگي
¤ ماه هاست كه سازمان آب و فاضلاب چاله هاي عميقي را در شهرك فرهنگ، واقع در خيابان ايثار فرحزاد، كنده و بلاتكليف رها كرده است. با توجه به فرا رسيدن فصل بارندگي، اين چاله ها كه در وسط خيابان هم هستند براي مردم مشكل ساز مي شوند.
زاهدي
¤ از شهرداري منطقه 14 به خاطر نصب پل عابرپياده رو به روي شهرك اميرالمؤمنين تشكر مي شود، اما راه اندازي پمپ بنزين و تردد بي ضابطه خودروها در نزديكي اين پل، امنيت عابران را به شدت به مخاطره انداخته است. از مسئولان امر خواهشمند است رفت و آمد خودروها در اين منطقه ساماندهي شود.
عزت الله كابوسي
¤ مدتي است كه آب آشاميدني در خرم آباد مكرراً قطع مي شود و شكايات ما به سازمان آب استان لرستان نيز به جايي نرسيده است. لطفاً رسيدگي شود.
زيور خامسي از لرستان
¤ شهرستان دلفان در لرستان بيشترين آمار بي كاري را در استان دارد لطفاً صداي اعتراض جمعيت بي كار اين منطقه را به گوش مسئولين امر برسانيد.
3115---0919
¤ با تاخت و تاز موتورسوارها در مسير خط ويژه خيابان 17 شهريور مفهوم خط ويژه بي معنا شده است. چرا با موتورسواران متخلف برخورد نمي كنند؟
9093---0912
¤ پولي كردن پارك خودرو در اكثر خيابان هاي شهر اصفهان فقط اين استفاده را داشته كه شهرداري با پول شهروندان عده اي پاركبان را مشغول به كار كرده و الا هيچ سودي براي مردم اصفهان ندارد.
بليغيان از اصفهان
¤ در فاز 4 شهر جديد پرديس تعداد سطل هاي زباله كم شده و جمع آوري زباله هاي شهرك به خوبي انجام نمي گيرد. شهردار محترم شهرك بايد پاسخگو باشد.
2590---0919
¤ از مسئولان محترم شهر تسوج تقاضا مي كنم كه به مشكلات و نيازهاي اوليه مردم محروم اين شهر بيشتر رسيدگي كنند.
يك شهروند
¤ در ساعت 3 بامداد مورخ 27/8/89 برق منازل مسكوني منطقه چهاردانگه در جاده اسلام شهر نوسان شديد پيدا كرد و وسايل برقي خيلي از خانواده ها سوخت، ولي مسئولين اداره برق منطقه هيچ مسئوليتي نمي پذيرند. پس حقوق شهروندي شهروندان خسارت ديده چه مي شود؟
4859---0935
¤ كيفيت پخت نان در شهرستان قشم بسيار پايين است ازمسئولين مربوطه بخواهيد براي رعايت حال مردم اين شهر كاري بكنند.
9412---0911
¤ از سال 87 در مسكن مهر شيرين شهر اهواز ثبت نام كرده ام. از پيشرفت پروژه هيچ خبري نيست. تقاضا داريم به اعضاء تعاوني اطلاع رساني كنند كه چه گذشته و مي گذرد.
2925---0916
¤ تنها راه ارتباطي شهرستان هاي دره شهر و آبدانان در استان ايلام با استان لرستان عبور از پل فلزي كوچك گاويشان است كه قدمت طولاني داشته و همزمان فقط يك خودرو از روي آن مي تواند عبور كند. با توجه به گسترش عمران و آباداني در كشور چرا نسبت به احداث پل جديد در اين منطقه اقدام نمي كنند.
2166---0913
پاسخ روابط عمومي شركت آب و فاضلاب غرب استان تهران
در پاسخ به مطلب مندرج در روزنامه مورخ 8/8/89 (ستون كيهان و خوانندگان) در خصوص قطع آب بخاطر نپرداختن مطالبات آبفا به اطلاع مي رساند: به دنبال اجراي شبكه فاضلاب در منطقه رجايي شهر كرج كه در منطقه اضطراري قرار دارد: نصب سيفون انشعاب فاضلاب براي ملك خواننده محترمي كه شاكي هستند در تاريخ 31/4/89 تا جلوي در ورودي ساختمان مذكور نصب شد و در تاريخ 7/5/89 نيز از سوي آبفا دعوتنامه خريد انشعاب فاضلاب و اتصال به شبكه تحويل مدير ساختمان شد و توصيه و راهنمايي لازم براي انجام اقدامات لازم در داخل ساختمان براي اتصال به شبكه فاضلاب صورت گرفت و با مراجعه مشترك به آبفا ايشان اظهار داشتند كه بين انشعاب فاضلاب و الزام به خريد انشعاب فاضلاب ارتباطي وجود ندارد و ملك ما نياز به شبكه فاضلاب ندارد در حالي كه براساس ماده 1-23-4 آيين نامه عملياتي شركتهاي آب و فاضلاب، انشعاب آب و فاضلاب لازم و ملزوم يكديگرند.
برهمين اساس هزينه انشعاب فاضلاب محاسبه و با تسهيلات اقساط در نظر گرفته شده، فيش آن تحويل مالكان ساختمان شد كه متأسفانه تاكنون نسبت به پرداخت مبالغ قانوني اعلام شده اقدام نشده است. بديهي است در اين شرايط، شركتهاي آبفا طبق قانون موظف به قطع انشعاب آب ساختماني هستند كه موجب آلودگي زيست محيطي بواسط عدم اتصال به شبكه فاضلاب خواهد بود.
پاسخ شركت آب و فاضلاب استان همدان
در پاسخ به مطلب مندرج در مورخه 12/8/89 مبني بر ساماندهي فشار آب در برخي نقاط شهر لالجين به آگاهي مي رساند با ايجاد مخزن ذخيره 10000 متر مكعبي شهر لالجين در اواخر 1387 و نصب دو دستگاه شير فشارشكن مشكل افت فشار شهر لالجين به طور كامل مرتفع گرديده و شبكه آبرساني اين شهر فاقد هرگونه اشكال فني در امر آبرساني مي باشد و با عنايت به اصلاحات صورت گرفته در شبكه آبرساني شهر لالجين طي دو سال اخير، از ابتداي سال جاري تاكنون هيچ گونه مراجعه يا اعتراضي مبني بر افت فشار در شبكه آب اين شهر ثبت نشده است. لذا با عنايت به موارد ياد شده چنانچه مشتركي در شهر مذكور با مشكل افت فشار روبرو باشد، علت اين مشكل خاص بوده و مي بايست ضمن مراجعه به اداره آب و فاضلاب شهر لالجين و ارائه نشاني و شماره پرونده اشتراك، نسبت به پيگيري مشكل خود اقدام نمايد.

 



قبرستان -گفت و شنود

گفت: يكي از اعضاي مركزيت حزب كارگزاران سازندگي به شدت از احزاب دولت ساخته انتقاد كرده است.
گفتم: ولي اولين حزب دولت ساخته، حزب كارگزاران سازندگي بود كه دولت را به شركت سهامي تبديل كرده و بعضي از اعضاي آن چه آلاف و اولوفي به راه انداخته بودند.
گفت: يكي از اعضاي مركزيت حزب مشاركت هم از احزاب دولت ساخته انتقاد كرده است.
گفتم: دومين حزب دولت ساخته هم حزب مشاركت بود كه همراه با حزب كارگزاران سازندگي چه خوش رقصي هايي براي بيگانگان مي كردند!
گفت: در فتنه 88 هم اين دو حزب در جنايت، وطن فروشي، آدم كشي و خيانت مشاركت مستقيم داشتند و آشكارا با سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس و اسرائيل همكاري مي كردند.
گفتم: تعداد قابل توجهي از آنها هم به آمريكا و انگليس پناهنده شده و هم اكنون در خدمت سيا و موساد و MI6 انگليس هستند.
گفت: يعني به همين زودي فراموش كرده اند كه چكاره بوده و هستند؟!
گفتم: چه عرض كنم؟! شخصي بعد از مدتي يكي از دوستان قديمي خود را ديد و بعد از حال و احوال پرسيد؛ راستي حال پدرتان چطور است؟ و دوستش گفت؛ پدرم كه پارسال فوت كرد و خودت هم در مجلس ختم او شركت كرده بودي! و يارو كه ديد بدجوري خيط كاشته گفت؛ منظورم اين است كه هنوز در همان قبرستان دفن است؟!

 



آيت الله مصباح : فتنه 88 از 20 سال پيش سازماندهي شده بود

عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: در فتنه 88 كه به مدت 20سال توسط زيرك ترين سياستمداران داخلي و خارجي پي ريزي شده بود و آنان شكي در به ثمر رسيدن نقشه خود كه همان سقوط نظام اسلامي بود نداشتند، مردم ما با بصيرت و هوشمندانه حتي از سياستمداران سبقت گرفته و فتنه را خاموش كردند.
رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) روز پنجشنبه در ديدار جمعي از كاركنان سپاه پاسداران و وزارت دفاع، ضمن قدرداني از فعاليت ها وتلاش هاي نيروي مسلح به ويژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: ارزش كار انساني به آگاهي او نسبت به آن كار و اهدافي كه از آن كار دارد بستگي دارد.
وي با بيان اين كه گاهي ارزش كار انسان به قدري زياد مي شود كه قابل نشان دادن با عدد و رقم نيست، اظهار داشت: براي اين كه بتوانيم ارزش كارمان را بالا ببريم درك موقعيت وجودي خودمان خيلي موثر است. بايد بفهميم كجاي كاريم چه كسي هستيم چه موقعيتي داريم. سپس ببينيم از كارمان و از موقعيت مان چه قدر مي توانيم استفاده كنيم. رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: براي اين كه انسان موقعيت خود را درك كند، ابتدا بايد ببيند چه موقعيتي در هستي دارد و جايگاه او كجاست عده اي معتقدند جايگاه انسان در كنار ديگر موجودات زنده و حيوانات با اندكي تفاوت در شيوه زندگي است در حالي كه خداوند جايگاه خليفه اللهي را به انسان بخشيد كه حتي فرشتگان نيز لياقت آن را ندارند. آيت الله مصباح يزدي مرحله دوم براي آگاهي از جايگاه و موقعيت را شناخت نسبت به موقعيت تاريخي دانست و افزود: ما امت پيغمبر آخر الزمان هستيم و در بهترين عصري زندگي مي كنيم كه انسان ها در آن زندگي مي كردند؛ به لحاظ پيغمبر و پيشوايان معصومي كه خدا به ما داده، كراماتي كه به اين امت مرحمت كرده، معارفي كه در اختيارشان قرار داده و هزاران نعمتي كه به بركت وجود مقدس چهارده معصوم(صلوات الله عليهم اجمعين) به اين امت داده شده است. وي در خصوص آگاهي از موقعيت ادامه داد: اينك در برهه اي از تاريخ اسلام واقع شده ايم كه مردم آن از لحاظ بصيرت و عمق فهم بسيار بالاتر از مسلمانان صدر اسلام هستند، چرا كه در گذشته چه بسا يك قوم همراه با اسلام آوردن رئيس قبيله شان مسلمان مي شدند و با مرتد شدن رئيسسان مرتد مي شدند، يعني مقلد كوركورانه و سطحي نگر بودند در حالي كه حتي نوجوانان امروزي هم نسبت به مسائل حساس هستند و مسايل را تقليدي نمي پذيرند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با مقايسه نمونه هايي از صدر اسلام و حال حاضر به سالروز شهادت حضرت مسلم(ع) اشاره كرد و گفت: مردم كوفه ابتدا مسلم را همراهي كردند اما طولي نكشيد كه مسلم به قدري غريب شد كه كسي را نداشت كه حتي شبي وي را مهمان كند، يعني حركت مردم، آگاهانه و از روي بصيرت نبود. آيت الله مصباح يزدي ادامه داد: اين در حالي است كه در فتنه 88 كه به مدت 20سال توسط زيرك ترين سياستمداران داخلي و خارجي پي ريزي شده بود و آنان شكي در به ثمر رسيدن نقشه خود كه همان سقوط نظام اسلامي بود نداشتند، مردم ما با بصيرت و هوشمندانه حتي از سياستمداران سبقت گرفته و با عمل به وظيفه خود ريشه آن را خشكاندند و در پي آن افزايش ابهت و قدرت كشور در منطقه و جهان را رقم زدند.
وي افزود: آثار بصيرت مردم در فتنه 88 در سفر مقام معظم رهبري به قم و استقبال بي نظير مردم جلوه گر شد كه اگر ابعاد اين سفر به خوبي فهميده شود، معلوم مي شود اين حركت در تاريخ بي نظير بوده است. اين استاد حوزه علميه اضافه كرد: نكته ديگر كه در آگاهي نسبت به موقعيت و جايگاه مان حائز اهميت است اين است كه توجه كنيم در جامعه اي زندگي مي كنيم كه رهبري آن را نايب امام زمان(عج) بر عهده دارد.
آيت الله مصباح يزدي با اشاره به شخصيت مقام معظم رهبري، سعه صدر، شجاعت، صلابت، مديريت، مهرباني و نورانيت را از اوصاف ايشان ذكر و خاطرنشان كرد: در دنيايي كه هر روز طبل رسوايي يكي از رهبران كشورهاي جهان در زمينه هاي مالي و اخلاقي به صدا درمي آيد، خداوند نعمت عظيم رهبري را به ما عطا كرده است كه در طول زندگيش نمي توان يك نقطه سياه يافت. وي تصريح كرد: بنده حقيقتاً عرض مي كنم اكنون كه قريب به هشتاد سال از عمرم مي گذرد و در طول عمر خويش بزرگان زيادي را درك كرده ام، مجموع محاسن و ويژگي هايي كه در شخص رهبري ، اين فرزند پاك پيغمبر مي بينم، در احدي به طور يكجا مشاهده نكرده ام.
اين استاد حوزه علميه تأكيد كرد: شناخت اين موقعيت هاي چهارگانه ارزش كار ما در اين نظام را مشخص مي كند و راهي براي ما باقي نمي گذارد جز اينكه در پيشگاه عظمت الهي سر بر خاك نهيم و به عجز خود در مقابل شكرگزاري اين نعمت هاي عظيم الهي اعتراف كنيم. آيت الله مصباح يزدي ادامه داد: وقتي آدمي اين نعمت هاي عظيم الهي را مي نگرد نسبت به كمبودها بي توجه مي شود چرا كه كمبودها در مقابل اين نعمات عظيم الهي چيزي نيستند. وي خاطرنشان كرد: اعتراف به عجز از شكر، بهترين شكر است و وقتي انسان معترف به عجز خود مي شود كه عظمت اين نعمت ها را درك كند و وقتي عظمت اين نعمت ها را درك مي كند كه درباره آن بينديشد و با امثال و نظاير آن مقايسه كند.
 



بلا نسبت كارگزاران حزب دولت ساخته ، خيلي بد است! (خبر ويژه)

دبير سياسي حزب كارگزاران با احزاب دولت ساخته مخالفت كرد و گفت: امام بارها بر ضرورت مردمي بودن احزاب تأكيد مي كردند و احزاب دولت ساخته را مطرود مي ساختند.
محمد هاشمي در گفت وگو با روزنامه مردم سالاري همچنين اظهار داشت: در انديشه سياسي امام خميني، تحزب جداي از حزب بازي است، ايشان به صراحت مي فرمايند كه در ظرف يك سال كمتر، 200 گروه در يك مملكت پيدا شد و 200 حزب اظهار وجود كردند، هرچه گروه ها زيادتر مي شدند، اختلافات زيادتر مي شد، اصل حزب بازي را به نظر من در صدر مشروطيت، انگليسي ها حزب را در ايران درست كردند؛ حزب بازي را براي همين درست كردند كه نگذارند اين ملت با هم آشتي كنند. اين سخن امام البته در طرد حزب بازي است و تكثر احزاب به صورت منطقي را مورد تاييد قرار مي دادند.
محمد هاشمي در عين حال از توقيف روزنامه حزب كارگزاران و بازداشت سه، چهار نفر از اعضاي اصلي حزب پس از انتخابات سال گذشته انتقاد كرد.
انتقاد محمد هاشمي از احزاب دولت ساخته در حالي است كه «كارگزاران» اولين و شاخص ترين حزب دولت ساخته به شمار مي رود كه توسط شماري از اعضاي متنفذ دولت سازندگي راه اندازي شد و در تداوم مسير به برخي سوءاستفاده هاي گسترده سياسي و اقتصادي منجر شد. اين حزب عملاً دولت را به يك شركت سهامي تبديل كردند و بعدها با همراهي مدعيان اصلاح طلبي و حزب مشاركت، بر دولت اصلاحات نيز سايه افكندند. برخي اعضاي اين حزب نظير مهاجراني هم اكنون در خدمت سرويس جاسوسي انگليس قرار گرفته اند و در جريان آشوب و فتنه سال گذشته علناً در خدمت بيگانگان نقش آفريني مي كردند. كارگزاران در انتخابات رياست جمهوري 88 طبق يك پروژه به دو بخش حامي موسوي و كروبي تقسيم شدند و عناصر افراطي آن به جريان هاي افراطي و ساختارشكن باني آشوب پيوستند. به عبارت ديگر عملكرد غالب كارگزاران، مصداق بارز «حزب بازي» از جنس ايجاد اختلاف ميان ملت و خدشه در منافع ملي است.
سخنگوي اين حزب- حسين مرعشي- كه در جريان آشوب ها بازداشت شد چند سال پيش علناً از كارگزاران به عنوان حزبي ليبرال- دموكرات كه معتقد است اسلام نظام سياسي و حقوقي و اقتصادي ندارد، ياد كرده بود.

 



دي سايت: آمريكا با مواضع نامربوط سوءظن ايراني ها را تشديد مي كند (خبر ويژه)

سياست متناقض آمريكا در زمينه دعوت به مذاكره و تهديد نظامي، راهي جز به سوي بن بست نمي برد.
اين تحليل را روزنامه آلماني دي سايت در ارزيابي مواضع چند ساله دولت اخير آمريكا عنوان كرد. دي سايت مي نويسد: ناكامي اوباما در انتخابات كنگره باعث شده تا جمهوري خواهان مجدداً خواهان ارتقاي چالش هسته اي و تهديد نظامي عليه ايران شوند. نومحافظه كاراني چون جان مك كين همچنان از تغيير حكومت در ايران دفاع مي كنند. كساني چون مايك مولن و ليندزي گراهام نيز خواستار تهديد نظامي مي شوند. اما اينها بي ربط است. اين سخن نامربوطي است كه از كشوري چون ايران خواست شفاف سازي و مذاكره كند در حالي كه مي گويند مي خواهند همان حكومت را ناتوان كنند. چنين سخناني بهانه اين سوءظن را در ايران فراهم مي كند كه در پشت پيشنهاد مذاكره، قدرت هاي استعماري در پي خواسته هاي زورگويانه و استعماري هستند.
اين روزنامه همچنين با نشانه رفتن انگشت اتهام به سوي نومحافظه كاران خاطرنشان مي كند: مي توان منطق كوبيدن بر طبل جنگ را از نظر سياست داخلي آمريكا فهميد. ظاهراً قرار است اوباماي ضعيف شده به راهي كشيده شود كه با كنار رفتن بوش آن راه را ترك كرده بودند تا بتوانند اوباما را در انتخابات به راحتي شكست دهند. ادبيات جنگي نومحافظه كاران مي خواهد به دست فراموشي بسپارد كه چه سياستي ايران را در سال هاي گذشته قوي كرده است. جنگ هاي آمريكا، جمهوري اسلامي را از دست دشمنان قسم خورده- اول طالبان بعد هم صدام حسين- راحت كرده است. تهران اكنون در افغانستان حرف براي گفتن دارد و در عراق هم كسي نمي تواند بر خلاف ميل ايران نخست وزير شود؛ آنها المالكي شيعه را تازگي حتي با وجود فشار آمريكا به كرسي نشاندند.
دي سايت در پايان نوشت: اين متناقض و مضحك است كه سياست آمريكا براي نشان دادن قدرت، در واقع ايران را قدرتمند كرده است.
در همين حال روزنامه واشنگتن تايمز در تحليلي به قلم درياسالار بازنشسته جيمز اي ليون نوشت: هرگونه درگيري نظامي با ايران به مرگ ده ها هزار نظامي آمريكايي منجر مي شود همان طور كه در افغانستان ديديم و نظاميان ما بهاي حمله نظامي را پرداختند.
واشنگتن تايمز افزود: تنها راه باقي مانده براي آمريكا راهبرد جنگ رواني است. آمريكا بايد در پي بي ثبات سازي حكومت ايران و ايجاد شكاف در آن، از طريق جنگ رواني تلاش نمايد. راهبرد جنگ رواني حربه خوبي در اين بين مي باشد. البته به مديريت قوي و ادراك مناسبي نياز دارد.

 



اروپا منفعل است ايران چالش هسته اي را مديريت مي كند (خبر ويژه)

ايران با به تعويق انداختن زمان مذاكرات و تعيين تاريخ جديد، بار ديگر ثابت كرد اختيار كامل را در مورد برنامه ها و تلاش هسته اي خود دارد.
به نوشته روزنامه اتريشي استاندارد «برنامه هسته اي ايران، توازن قدرت را بيش از گذشته در خاورميانه و خليج فارس به هم زده است. اميدي به عقب نشيني ايران از برنامه هسته اي خود وجود ندارد. آنها با انتخاب تاريخ جديد براي مذاكرات هسته اي ثابت كردند كه به طور كامل اختياردار برنامه هسته اي خود هستند. غرب هم بار ديگر تن به برداشت ايران از ديپلماسي مي دهد. ايران از طرفي از گفت وگوهاي جديد استقبال مي كند و در عين حال مي گويد برنامه هسته اي اش قابل مذاكره نيست. اروپا هم بي هيچ اعتراضي، اين موضع ايران را برمي تابد. اتريش هم به عنوان عضوي از اتحاديه اروپا، مستثنا از اين موضع نيست. معروف است كه اتريش در برابر ايران كوتاه مي آيد. و بويژه از سال 2008 كه با ايتاليا تصميم گرفت در راس گروهي در اتحاديه اروپا قرار گيرد كه با فشارهاي بيشتري بر جمهوري اسلامي مخالفت كردند. ايالات متحده و انگليس و فرانسه از موضع «آسان گير» وين ابراز ناراحتي كرده اند. از آن به بعد فشار بر اتريش افزايش يافته است».
اين روزنامه اضافه مي كند: حدود 680 شركت اتريشي وجود دارند كه با شركت هاي ايراني يا دولت ايران مناسبات اقتصادي دارند. تقريبا 35 شركت اتريشي در ايران شعبه دارند؛ 500 شركت ديگر گاهي با جمهوري اسلامي معامله انجام مي دهند.
در سال 2006 رئيس اتاق بازرگاني ايران علينقي خاموشي حتي تا جايي پيش رفت كه ادعا كند «اتريش دروازه ايران به اتحاديه اروپاست.» در جريان بحران مالي جهاني در سال گذشته، صادرات اتريش به خارج 20 درصد كاهش يافت اما صادراتش به ايران 6 درصد افزايش يافت.

 



اوضاع قمر در عقرب پنتاگون در افغانستان (خبر ويژه)

تازه ترين گزارش پنتاگون حاكي از ناتواني آمريكا و نفوذ گسترده ايران در افغانستان است.
به گزارش الجزيره، تازه ترين گزارش وزارت دفاع آمريكا تصويري تاريك از اوضاع ناتو و نتايج ناچيز اشغالگران در افغانستان ارائه مي دهد و در عين حال ايران را عامل اين ناكامي مي داند.
ماتيو داس كارشناس مركز توسعه آمريكا به الجزيره گفت: پس از حضور آمريكا در افغانستان، وخامت اوضاع اين كشور ادامه دارد و طالبان همچنان در حال گسترش تسلط خود بر بعضي مناطق مهم هستند و پيشرفت هايي كه از اجراي راهبرد جديد دولت اوباما انتظار مي رفت، عملي نشده است.
بنابر گزارش پنتاگون، افزايش نيروهاي آمريكايي، فقط باعث موفقيت هاي ناچيز و كند آنان در مناطق جنوبي افغانستان شد. اما گروه هاي مسلح قادر هستند در برابر عمليات نظامي نيروهاي ناتو مقاومت كنند.
وين مديسون مشاور سابق امنيتي در آمريكا گفت: تجربه گذشته نشان مي دهد كه پنتاگون در گزارش هاي خود در مورد بهبود اوضاع در افغانستان مبالغه مي كند، اما گزارش منفي آن از اوضاع افغانستان از وخامت هرچه بيشتر اوضاع اين كشور حكايت دارد.

 



گنجي: پروژه جديد اصلاح طلبان پيشاپيش شكست خورده است (خبر ويژه)

عضو اتاق فكر 5 نفره فتنه سبز در خارج مي گويد وقتي جمهوري اسلامي هزينه هاي گسترده اي بر سر عملكرد كساني چون خاتمي و جريان همسو با وي داده، چه دليلي دارد دوباره راه بازگشت و ورود آنها به نظام را باز كند.
اكبر گنجي در مقاله جديد خود نوشت: مهم ترين استراتژي اصلاح طلبان شركت در انتخابات به قصد ورود به نظام بود. در اين دوره، به زير كشيدن احمدي نژاد خود به صورت هدفي مهم درآمده بود. آنها با معرفي كانديدا نتوانستند احمدي نژاد را به زير بكشند. هرچه داشتند از دست دادند. موسوي و كروبي هم از همه نهادهاي نظام حذف شدند، شوراي نگهبان هم بارها اعلام كرده كه ديگر صلاحيت هيچ يك از اين ها را براي هيچ انتخاباتي تاييد نخواهد كرد. مهدي كروبي كه از مسئولان رده بالا بوده، اكنون نمي تواند وارد منطقه پاستور شود و به ديدار موسوي برود. اسدالله بيات را هم به منزل او راه ندادند. نظام معتقد است حالا كه آن همه هزينه را پرداخته، چه دليلي دارد دوباره راه هاي ورود اصلاح طلبان به نظام را باز كند؟
وي اضافه كرد: اكنون وضعيت به كلي تغيير كرده است. آنها ديگر نه اصلاح طلب بلكه فتنه گر و سران فتنه محسوب مي شوند. سبزها در حوادث سال گذشته چيزي كم نگذاشتند. محل نزاع اين نيست كه اصلاح طلبان در انتخابات آينده شركت مي كنند يا آن را تحريم مي كنند؟ محل نزاع اين است كه آنان را ديگر به اين بازي راه نمي دهند. در همان مرحله ثبت نام، وزارت كشور همه آنها را رد صلاحيت خواهد كرد. خاتمي از همين حالا به فكر است تا راهي بگشايد كه شركت اصلاح طلبان در انتخابات مجاز شود.
گنجي همچنين نوشت: دليلي ندارد رژيم كه همه هزينه هاي اخراج را پرداخت كرده و خود را در موضع قدرت مي بيند، چنان مجوزي صادر كند. احتمالاً تعيين وقت ديدار با رهبري براي خاتمي -اگر هم وقتي تعيين شود- مشروط به شروطي خواهد بود كه هزينه سنگيني براي خاتمي دارد. اينك او بايد با موسوي و كروبي هم مرزبندي صريح و علني انجام دهد.
وي البته اشاره اي به اين واقعيت نكرد كه خاتمي در فتنه سال 88 تا زماني كه خيال مي كرد موسوي و كروبي موفق مي شوند، از همراهي با فتنه گران كوتاهي نكرد. گنجي در عين حال درباره حزب مشاركت گفت: امروز اصلاح طلبان در خارج كشور وب سايت مي زنند، تلويزيون ماهواره درمي آورند و احتمالاً بايد در آينده شاهد آن بود كه جبهه مشاركت از خارج كشور، فعاليت معطوف به داخل كشور داشته باشد.

 



التماس به روش مهره آمريكا چرا جز من همه را به ايران دعوت كردند؟! (خبر ويژه)

اياد علاوي رئيس ائتلاف العراقيه ضمن پرخاشگري عليه جمهوري اسلامي ايران اذعان كرد: درخواست وي براي رايزني با مقامات ايراني در تهران رد شده است.
علاوي در همكاري نزديك با آمريكا و عربستان سعودي، ائتلاف العراقيه را به همراه برخي عناصر بعثي راه اندازي كرد اما كارشكني هاي وي در جريان تشكيل دولت جديد عراق ناكام ماند و سرانجام نوري مالكي و جلال طالباني مجددا- و برخلاف ميل آمريكا و رژيم سعودي- به عنوان نخست وزير و رئيس جمهور معرفي شدند.
وي در واكنش به اين شكست فاحش سياسي كه بي اعتباري اشغالگران و متحدان مرتجع آنها نزد ملت عراق را نمايان مي كرد، مدعي شد: ما براي سربلندي عراق وارد جنگ سياسي با ايران مي شويم.
وي كه با روزنامه سعودي الشرق الاوسط مصاحبه مي كرد، افزود: وظيفه جديد ما مبارزه سياسي با نفوذ ايران است زيرا تهران از باقي ماندن مالكي در نخست وزيري حمايت كرد. موضع ايران، مهم ترين عامل ابقاي نوري مالكي بود. ايران برخي چهره هاي سياسي از جمله من را به عنوان خط قرمز قرار داده بود و همزمان از مثلث طايفه اي سياسي حمايت سياسي كرد. از همين رو تصادفي و عجيب نبود كه فراكسيون دولت قانون به رهبري مالكي و ائتلاف ملي به رياست عمار حكيم از تشكيل ائتلاف ملي خبر داده و در واقع فراكسيون بزرگتري را تشكيل دادند.
اين مهره ناكام آمريكايي كه نتوانست آرزوي نخست وزيري يا رياست جمهوري را محقق كند، اشاره اي به اين حقيقت نكرد كه در روند دموكراتيك- مبتني بر انتخاب اكثريت مردم عراق- شكست خورده است اما مدعي شد: ما از طريق سران كشورهاي منطقه به ايران اعلام كرديم كه اجازه نمي دهيم عراق پايگاه ايران شود.
وي در عين حال اذعان كرد: موضع كشورهاي عربي چندان روشن نيست و اكنون تقريبا موضع ايران است كه به عراق و روند تحولات آن اثر مي گذارد. حتي نفوذ آمريكا هم كمتر از ايران است. سفر من به كشورهاي منطقه و از جمله سوريه هم متاسفانه نتيجه اي دربر نداشت و روند امور همچنان در مسير قبلي باقي مانده است.
علاوي آنگاه اظهار داشت: ايران پس از اعلام نتايج انتخابات، سه گروه را به تهران دعوت كرد كه عبارت بودند از ائتلاف ملي، دولت قانون و نيز طالباني. و سلسله اتهام هايي را نيز به العراقيه نسبت داد. ما هيئتي را به رهبري رافع العيساوي و متشكل از حسين الشعلان و محمد علاوي و الياور عازم ايران كرديم، اما ايران العراقيه را فهرستي بعثي دانست.
وي افزود: روشن است كه ايران از آن زمان درصدد منزوي كردن ما بود، زيرا ما از تهران خواستيم كه ما را به ايران دعوت كند، اما تهران ديگران را دعوت كرد و با وجود اينكه ما چنين درخواستي داشتيم، جزو دعوت شدگان نبوديم. سپس از سران كشورهاي ديگر شنيديم كه ايران اعلام كرده است كه خطوط قرمزي در قبال العراقيه و علاوي دارد.

 



علاقه ويژه اماراتي ها به مهدي و فائزه هاشمي (خبر ويژه)

يك شبكه تلويزيوني اماراتي براي تبرئه فتنه گران، به مصاحبه با مهدي و فائزه هاشمي پرداخت.
شبكه «الان» امارات مصاحبه با مهدي هاشمي را هفته گذشته پخش كرده و مصاحبه با فائزه هاشمي را نيز پخش مي كند. نامبردگان طي ماه هاي اخير بارها به امارات و دوبي سفر كرده اند. در اين ميان مهدي هاشمي ميان دوبي و لندن در تردد بوده است. علاقمندي طرف اماراتي به مشاركت در جنگ رواني فتنه گران از آن جهت قابل تأمل است كه محافل آمريكايي از چند سال پيش دفتري را در دوبي براي مديريت فعاليت هاي ضد انقلابي و هماهنگي برخي آمد و شدها به داخل و خارج تأسيس كرده اند. اين دفتر با پيگيري دختر ديك چني- اليزابت چني- معاون بوش راه اندازي شد.
فائزه هاشمي در برخي اغتشاشات خياباني مشاركت داشت و در حين هتاكي بازداشت شد اما پس از مدتي آزاد گرديد. مهدي هاشمي نيز متهم به پولشويي و مشاركت در طراحي و سازماندهي فتنه آميخته با آشوب سال 88 است.

 



گزارش خبري تحليلي كيهان از سفر نخست وزير لبنان به ايران
آمريكا باز هم ناكام حريري به تهران آمد

سرويس سياسي -
با گذشت يك ماه از سفر مهم و تاريخي رئيس جمهوري اسلامي ايران به لبنان، سعدالدين حريري نخست وزير اين كشور عصر ديروز در صدر هيئتي عالي رتبه سياسي اقتصادي وارد تهران شد تا ضمن ديدار با مقامات ارشد نظام، توافقات قبلي ميان دو كشور را بررسي و پيگيري نمايد.
در اين سفر سه روزه هفت نفر از كابينه دولت لبنان شامل وزراي كار، بهداشت، اطلاع رساني، توسعه اداري، آموزش و پرورش و آموزش عالي، شئون اجتماعي، فرهنگ و حريري را همراهي كرده اند.
نخست وزير لبنان عصر ديروز در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد مورد استقبال علي نيكزاد وزير مسكن و شهرسازي قرار گرفت و بلافاصله محمدرضا رحيمي، معاون اول رئيس جمهور، در نهاد رياست جمهوري رسما از وي استقبال كرد و ديشب نيز اولين دور مذاكرات ميان طرفين برگزار شد.
سعدالدين حريري قرار است طي امروز و فردا با رئيس جمهور، رئيس مجلس، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان و احتمالا با رهبر معظم انقلاب نيز ديدار كند. حضور در شهر اصفهان و بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي نظامي و دفاعي كشورمان از ديگر برنامه هاي حريري در طي اين مدت است.
اين نخستين سفر يك نخست وزير لبناني به ايران از زمان ترور رفيق حريري، نخست وزير اسبق لبنان در فوريه سال 2005 تاكنون است.
سعدالدين حريري، فرزند رفيق حريري نخست وزير پيشين لبنان است. پدر وي در زمان تصدي پست نخست وزيري بارها به تهران سفر كرد.
همانطور كه رسانه هاي خارجي در گزارش هاي متعدد خود اذعان كرده اند اين سفر در مقطع كنوني از جنبه هاي مختلفي حائز اهميت است.
1- سفر نخست وزير لبنان در پي سفر تاريخي جناب آقاي دكتر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور اسلامي ايران به لبنان صورت مي گيرد.
سفر آقاي احمدي نژاد به لبنان از دستاوردهاي قابل توجهي برخوردار بود.
يكي حمايت كامل و همه جانبه از لبنان و مقاومت اين كشور و دوم شكل دهي به دور جديدي از روابط دو جانبه سياسي و اقتصادي كه در قالب امضاي اسناد متعدد همكاري هاي دو جانبه تجلي پيدا كرد.
2- تركيب هيئت همراه حريري كه بيشتر وزراي اقتصادي كابينه وي هستند نشان مي دهد كه يكي از اهداف اين سفر گسترش مناسبات دوجانبه بويژه در زمينه اقتصادي است.
در سفر اخير رئيس جمهور ايران به لبنان 17 سند و يادداشت تفاهم همكاري در زمينه هايي همچون كشاورزي، انرژي، نفت و گاز، بازرگاني، صنايع دستي و گردشگري، آموزش عالي، بهداشت، محيط زيست، ارتباطات و فناوري اطلاعات، فناوري هاي نوين و رسانه اي به امضاي مقام هاي دو كشور رسيد كه علاوه بر اينكه بيانگر عمق روابط دو جانبه تهران و بيروت بود مي تواند فضاي مناسب و جديدي را در روابط دو كشور به وجود آورد.
در سفر حريري به تهران نيز قرار است تفاهم نامه هاي جديدي در زمينه هاي اقتصادي و فرهنگي ميان دو كشور به امضا برسد. افزون بر اين قرار است در رابطه با عملياتي كردن توافق نامه هايي كه در سفر احمدي نژاد به لبنان به امضا رسيد، رايزني هايي ميان مقام هاي دو كشور انجام بگيرد.
با وجود گسترش اخير روابط ايران و لبنان، هنوز ظرفيت هاي خالي بسياري در همكاري دو طرف وجود دارد و پيش بيني مي شود با توجه به اهتمام دولت ها، اين ظرفيت هاي بالقوه به همكاري هاي بالفعل و پويا ميان دو كشور تبديل شود. آنطور كه غضنفر ركن آبادي سفير ايران در لبنان گفته، حجم مبادلات تجاري ايران و لبنان كه هم اكنون 150ميليون دلار است اين قابليت را دارد كه در يك سال آينده به يك ميليارد دلار و طي دو سه سال آينده به 10ميليارد دلار برسد.
3- اين سفر در شرايطي انجام مي گيرد كه جريان ضد مقاومت در منطقه و حاميان رژيم صهيونيستي بويژه آمريكا توطئه ديگري تحت عنوان دادگاه ترور رفيق حريري در دست اقدام دارند. در اين راستا اظهارات اخير معاون وزير خارجه آمريكا كه اعلام كرده بود از دادگاه بين المللي و شوراي امنيت حداكثر استفاده را خواهد كرد، نكته قابل توجهي است.
شرايط بسيار حساس و پيچيده اي كه لبنان در آن به سر مي برد، مسائل مرتبط با تحولات دادگاه حريري به شدت در وضعيت گروه ها و شرايط سياسي و اجتماعي لبنان تاثير گذاشته است. از سوي ديگر لبنان همچنان مورد تهديدات مكرر رژيم صهيونيستي است. بنابراين اين سفر در فضايي انجام مي گيرد كه لبنان شرايطش متاثر از فضاي دادگاه رفيق حريري و احتمالات و سناريوهاي پيش روي اين دادگاه است. چرا كه سناريوي مبني بر سياسي و يا ابزاري شدن اين دادگاه در محافل مختلف مطرح است.
برخي تحليلگران سياسي معتقدند كه يكي از دستاوردهاي مثبت سفر حريري به تهران مي تواند شكاف ها و اختلافات موجود ميان گروه هاي 8 مارس و 14مارس كه حريري نيز عضو اين گروه است را كاهش دهد.
در همين راستا، سعدالدين حريري در آستانه سفر به تهران در اظهارنظري درباره دادگاه پدرش مطرح كرد كه بازتاب گسترده اي در رسانه ها و محافل خبري پيدا كرد.
در شرايطي كه دشمنان مقاومت، انگشت اتهام را در جريان دادگاه حريري به سمت حزب الله لبنان نشانه رفته اند، حريري گفت: «من هيچ گاه حزب الله لبنان را به دست داشتن در ترور رفيق حريري، متهم نكرده ام.»
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط وي با تاكيد بر اينكه مسئله شاهدان دروغين كه عليه حزب الله و سوريه شهادت دروغ داده بودند در چارچوب قانون بررسي خواهد شد، افزود: «لبنان با خطرات زيادي روبروست به همين سبب در هيچ شرايطي نبايد به وحدت ملي و ثبات لبنان آسيبي وارد شود، زيرا ما بايد در اين سرزمين با يكديگر همزيستي كنيم.»
4- سفر حريري به تهران در واقع اذعان به نقش و جايگاه ويژه ايران در حل مشكلات منطقه است. حريري در آستانه اين سفر با اشاره به نقش مثبت ايران در حل بحران هاي منطقه تأكيد كرده بود كه همكاري ميان جمهوري اسلامي ايران و كشورهاي عربي براي مقابله با خطراتي كه در كمين خاورميانه است ضروري است.
روزنامه القدس العربي ديروز در اين باره نوشت: سعد حريري قبل از ورود به تهران بر نقش منطقه اي ايران تاكيد كرد و آن را نقشي طبيعي دانست كه از جايگاه تاريخي سياسي و اقتصادي كشوري در حد و اندازه هاي ايران با اين تمدن كهن نشات مي گيرد.
وي همچنين برهم خوردن ثبات در هر يك از كشورهاي منطقه را به منزله تهديد همزمان منافع ايران و اعراب دانست و افزود: ايران همه تلاش خود را براي تامين عوامل ثبات در همه كشورهاي منطقه از جمله لبنان به كار مي گيرد.
در همين رابطه روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع نزديك به سعد حريري نوشت: ديدار نخست وزير لبنان از تهران دو بعد دارد. بعد اول آن سياسي است و حول محور توافق هايي مي باشد كه در محور سوريه و لبنان با مشاركت عربستان در حال شكل گيري است و ايران نقش اساسي را در تثبيت آن دارد.
اين روزنامه ادامه داد: بعد دوم اين ديدار اقتصادي مي باشد و قرار است توافقنامه هاي امضا شده در جريان سفر اخير احمدي نژاد به لبنان پي گيري شده و توافقنامه هاي جديدي نيز در بخش هاي ديگر اقتصادي و همچنين فرهنگي به امضا برسد.
الشرق الاوسط مي افزايد: ايران صحنه جديدي را در تعامل با كشورهاي عربي آغاز كرده كه براي ايجاد ثبات و آرامش در منطقه بسيار مهم و سرنوشت ساز است.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14