(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


دوشنبه 11 بهمن 1389- شماره 19853

گفت وگوي طالباني و علاوي درباره گروه هاي سياسي عراق
نيروهاي امنيتي ليبي از ترس ناآرامي به حال آماده باش كامل درآمدند
فرياد مردم در الجزاير، اردن و يمن حكومت بايد سرنگون شود
شمارش معكوس براي سقوط مبارك مردم مصر مسلح شدند
راشد الغنوشي پس از 21 سال تبعيد به تونس بازگشت
يورش نظاميان صهيونيست به مراسم تشييع جنازه يك شهيد در الخليل



گفت وگوي طالباني و علاوي درباره گروه هاي سياسي عراق

رئيس جمهور عراق در ديدار «ايادعلاوي» با وي، بر اهميت توافقات بين گروه هاي سياسي عراق، كه به شكل گيري دولت جديد منجر شد، و اجرايي شدن اين توافقات تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، «جلال طالباني» ديروز رهبر فهرست «العراقيه» را به حضور پذيرفت. پس از اين ديدار، دفتر رياست جمهوري عراق بيانيه اي صادر و اعلام كرد كه طرفين بر اجراي توافقات ميان گروه هاي سياسي عراق كه به تشكيل دولت انجاميد، تاكيد كردند. طالباني در ديدار مذكور، خواستار اجراي برنامه هاي دولت در ارائه خدمات به شهروندان و دستيابي به امنيت شد.
براساس توافقات ميان گروه هاي سياسي عراق، «نوري مالكي» به نخست وزيري رسيد و علاوي نيز به پذيرش رياست شوراي ملي سياستگذاري استراتژيك رضايت داد.

 



نيروهاي امنيتي ليبي از ترس ناآرامي به حال آماده باش كامل درآمدند

ليبي از ترس سرايت انقلاب تونس به اين كشور نيروهاي امنيتي خود را به حال آماده باش كامل درآورد.
به گزارش شبكه خبري الجزيره، به دنبال گسترش شورش هاي مردمي منطقه عليه ديكتاتوري هاي عرب، مقامات امنيتي در ليبي از آماده باش كامل نيروهاي امنيتي اين كشور خبر دادند.
براساس اين گزارش ليبي از بيم وقوع تظاهرات و اعتراضاتي كه ديكتاتوري تونس را ساقط كرد اعلام كرد هرگونه تجمع چه از سوي نهادهاي دولتي و چه از سوي ساير نهادها ممنوع است و با متخلفين به شديدترين صورت برخورد مي شود. وحشت «طرابلس» از وقوع آنچه اكنون به مصر، يمن، اردن و الجزاير سرايت كرده به حدي است كه اين كشور بازي هاي ليگ فوتبال خود را نيز تعطيل كرده است.

 



فرياد مردم در الجزاير، اردن و يمن حكومت بايد سرنگون شود

مردم كشورهاي الجزاير، اردن و يمن با انجام راهپيمايي هاي گسترده، خواستار تغيير نظام هاي سياسي كشورشان شدند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، حدود 10 هزار نفر از مردم الجزاير با انجام راهپيمايي در شهر «بجايه»، خواستار تغييرات سياسي ريشه اي در كشورشان شدند. در اين تظاهرات، مردم همچنين از «عبدالعزيز بوتفليقه»، رئيس جمهور اين كشور، خواستند از قدرت كناره گيري كند. در همين حال، برخي گروه هاي سياسي الجزاير از مردم خواستند تظاهرات گسترده اي را روز 23 بهمن با هدف براندازي رژيم، برگزار كنند. شهر «كابيليا» در الجزاير نيز ديروز شاهد تظاهرات ضد دولتي بود. شماري از معترضان به دست نيروهاي پليس زخمي شدند.
مردم اردن نيز ديروز مقابل دفتر نخست وزيري در امان تظاهرات كردند. در اين تظاهرات، مردم خواستار سرنگوني حكومت شدند. بر روي پلاكاردهايي كه معترضان در دست داشتند، نوشته شده بود: مردم سرنگوني حكومت را مي خواهند.
«صنعا» پايتخت يمن هم ديروز شاهد درگيري نيروهاي پليس و مردم بود. در اين ناآرامي خياباني، شماري از معترضان به دست نيروهاي پليس زخمي شدند.در پي وقوع ناآرامي ها در تونس و فرار «زين العابدين بن علي»، رئيس جمهور از اين كشور، مردم بيشتر كشورهاي عربي دست به تظاهرات ضد دولتي زدند.

 



نهضت اسلامي به پيروزي نزديك شد
شمارش معكوس براي سقوط مبارك مردم مصر مسلح شدند

با گسترش اعتراض ها عليه مبارك، شش شهر مصر به دست معترضان سقوط كرد و مردم براي سرنگوني قطعي رژيم حاكم مسلح شدند.
به گزارش خبرگزاري ها، مردم شهرهاي دمياط، العريش، اسيوط، سوئز، اسماعيليه، اسكندريه و بسياري ديگر از مناطق مصر در ششمين روز از قيام عليه رژيم فاسد مبارك با حمله به مقرهاي پليس و مراكز امنيتي خود را براي نبرد مسلحانه به عوامل باقيمانده آماده كردند.
در شهر العريش در نزديكي مرز فلسطين اشغالي، مردم مسلح، ضمن حفاظت از مراكز و تاسيسات عمومي نظير آب و برق و گاز، كنترل شهر را به دست گرفته اند.
در شهر سوئز در صد كيلومتري قاهره كه از نخستين روزهاي قيام مردمي دستخوش ناآرامي شده است، مردم به صورت مسلحانه كنترل امور را به دست گرفته و مانع از سرقت اموال عمومي از سوي ماموران امنيتي شده اند.
همچنين در شهرهاي اسيوط، اسماعيليه، اسكندريه و ساير مناطق مصر، مردم خود را به سلاح هاي گرم و سرد مسلح كرده اند و از نيروهاي امنيتي و پليس در آنها كسي ديده نمي شود.
در اين ميان تاكنون آمار دقيقي از تعداد قربانيان درگيري هاي مردم با عوامل رژيم مبارك ارائه نشده است، اما منابع خبري حداقل از كشته شدن 150 نفر خبر دادند و آمار زخمي ها نيز روز به روز افزايش مي يابد.
بيمارستان هاي قاهره و مناطق زيادي از كشور مصر از مردم خواستند با مراجعه به مراكز درماني و بيمارستان ها، خون خود را براي مداواي مصدومان اهدا كنند.
در قاهره نيز براي ششمين روز متوالي، مردم با استقرار در ميدان مركزي اين شهر (التحرير) به اعتراضات خود براي سرنگوني رژيم فرعوني مبارك ادامه دادند.
براساس اين گزارش ميدان التحرير (آزادي) كه به سمبلي براي مبارزه با رژيم مبارك تبديل شده است، روز يكشنبه نيز شاهد تجمع جوانان و ساير اقشار مختلف مردم بود.
همچنين با وجود استقرار ارتش و نيروهاي امنيتي در مقابل وزارت كشور، مردم معترض مصر در قاهره، با تجمع در مقابل وزارت كشور تلاش مي كنند كه آن را به تصرف خود در بياورند، اما تك تيراندازان مستقر در اين ساختمان خالي هرچند گاه با شليك گلوله هاي جنگي آنها را وادار به عقب نشيني مي كنند.
مردم مصر روز يكشنبه با هجوم به زندان هاي اين كشور، هزاران زنداني را از بند آزاد كردند كه يكي از اين زندان ها در جاده قاهره به اسكندريه (وادي النطرون) قرار داشت و در آن چند هزار نفر زنداني محبوس بودند.
در اين زندان كه بزرگترين زندان كشور مصر محسوب مي شود، رژيم مبارك بسياري از فعالان مسلمان را در كنار جنايتكاران و سارقان به بند كشيده بود.
از سوي ديگر، حسني مبارك در اقدامي تاكتيكي، رئيس دستگاه امنيتي مصر را به عنوان معاون خود برگزيد.
به گزارش تلويزيون دولتي مصر، «عمر سليمان» كه از او به عنوان جانشين حسني مبارك در مصر نامبرده مي شود، از كساني است كه براساس قانون اساسي در صورت استعفا و مرگ رئيس جمهور جايگزين او خواهد شد.
حسني مبارك كه براي گذراندن وقت و يافتن زمان مناسب براي سركوب مردم روز شنبه «احمد شفيق» را مامور تشكيل كابينه كرده است و نخست وزير «سامي عنان» و «ژنرال عبدالرحمن» دو تن از نظاميان وفادار به مبارك را به ترتيب به عنوان وزراي دفاع و كشور منصوب كرده است، هنوز نتوانسته است به اعتراضات مردمي پايان دهد و آخرين گزارش ها در روز يكشنبه حكايت از خشم بيشتر مردم از اقدامات تازه رژيم مي كند.
آخرين خبرها
¤ رژيم مبارك براي جلوگيري از انعكاس اخبار و گزارش هاي تحولات داخلي مصر، اقدام به تعطيلي دفتر شبكه الجزيره در اين كشور كرد.
¤ در مقابل ساختمان تلويزيون دولتي مصر در قاهره، ده ها تانك و خودرو زرهي مستقر شده اند.
¤ تظاهركنندگان مصري بدون توجه به مقررات حكومت نظامي و تهديد رژيم، حتي فرزندان كوچك خود را به دوش گرفته و در تظاهرات شعار «مرگ بر مبارك» سر مي دهند.
¤ مردم مصر بر روي بسياري از تانك ها و نفربرهاي زرهي ارتش، شعار يسقط مبارك (مرگ بر مبارك) را به نشانه سقوط رژيم نوشته اند.
¤ دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي با تشكيل اتاق مصر به رياست باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا و نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي، ضمن نگراني عميق از تحولات جاري در مصر و سقوط رژيم مبارك به دنبال راه حلي براي سركوب قيام مردمي هستند.
¤ ديپلمات هاي اسرائيلي و خانواده هاي شان با پروازهاي ويژه مصر را به سوي سرزمين هاي اشغالي ترك كردند.
¤ در بسياري از شهرهاي آمريكا، اروپا و پايتخت هاي آسيايي، مردم با تجمع در مقابل سفارتخانه هاي مصر همبستگي خود را از انقلاب مردم مصر اعلام كردند.
¤ «محمد البرادعي» رئيس جنبش ملي تغيير، شايعات مربوط به ساخت و پاخت با آمريكا و غرب براي به دست گرفتن قدرت در مصر را تكذيب كرد.
¤ ديپلمات ها و خبرنگاران مستقر در مصر، از خارج شدن امور از كنترل دولت و سرنگوني قريب الوقوع رژيم 30 ساله مبارك خبر مي دهند.
¤ صدها هزار شهروند مصري به هزاران معترض كه در ميدان مركزي قاهره مستقر شده اند، پيوستند و فرياد «مرگ بر مبارك» سردادند.
¤ در پي وخامت اوضاع در مصر، ديپلمات هاي رژيم صهيونيستي، از ترس جان خود، خاك اين كشور را ترك كردند.
¤ منابع فرودگاهي در قاهره از فرار تعداد زيادي از سران، مقامات، بازرگانان، تجار و گردشگران از مصر خبر دادند.
¤ اسلامگرايان مصر، تعرض به نيروهاي ارتش و پليس كه به صفوف مردم پيوسته اند را حرام دانستند.




 



راشد الغنوشي پس از 21 سال تبعيد به تونس بازگشت

راشد الغنوشي برجسته ترين رهبر اسلامگرايان تونس روز گذشته پس از 21 سال تبعيد از لندن به كشورش بازگشت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، راشد الغنوشي رهبر 69 ساله حزب نهضت اسلامي كه در دهه 90 با سخنراني هاي آتشين خود، افكار جهانيان را به تونس به عنوان يك كشور اسلامي جلب كرد، گفته است، پس از بازگشت به كشورش تلاش خواهد كرد كه رهبري حزب را به جوانان واگذار كند.
سخنگوي الغنوشي به خبرگزاري فرانسه گفت: راشد الغنوشي قصد دارد به عنوان يك شهروند آزاد به كشورش بازگردد و در كنار ملت تونس زندگي كند.
اين در حالي است كه راشد الغنوشي در سال 1981 به اتفاق برخي از فرهيختگان تونس با الهام گرفتن از گروه هاي اسلامگرا و به خصوص گروه اخوان المسلمين، حزب نهضت اسلامي را به وجود آورد.
اين حزب پس از به قدرت رسيدن زين العابدين بن علي ديكتاتور مخلوع در سال 1987 مورد غضب قرار گرفت و پس از اينكه اسلامگرايان به رهبري راشد الغنوشي در انتخابات پارلماني سال 1989 توانستند 17درصد آرا را به دست آورند، از سوي رژيم حاكم سركوب شدند.
پس از اين حوادث بود كه راشد الغنوشي مجبور به ترك تونس شد و به الجزاير و پس از آن به لندن رفت، و در سال 1992 از سوي بن علي به اتهام توطئه براي سرنگوني رژيم، به حبس ابد محكوم شد.
اما پس از پيروزي انقلاب مردم تونس در ماه گذشته و از هم پاشيدن سلطه رژيم بن علي، رهبر اسلامگرايان تونس قصد خود را براي بازگشت و همراهي با ملت مسلمان كشورش اعلام كرد.

 



يورش نظاميان صهيونيست به مراسم تشييع جنازه يك شهيد در الخليل

نظاميان صهيونيست به فلسطينيان شركت كننده در مراسم تشييع جوان فلسطيني كه در الخليل به شهادت رسيده بود حمله و دست كم 50 تن را زخمي كردند.
به گزارش خبرگزاري قدس، مردم خشمگين فلسطين در كرانه باختري در مراسم تشييع جوان فلسطيني فرياد «انتقام انتقام»، «مقاومت زنده است» را سر دادند و خواستار مقابله با تجاوز رژيم صهيونيستي و شهرك نشينان عليه ملت فلسطين شدند.
نظاميان صهيونيست با حمله به تظاهركنندگان فلسطيني در حالي كه از گازهاي اشك آور، گلوله و نارنجك هاي صوتي استفاده مي كردند به ضرب و شتم آنان پرداختند كه بر اثر اين يورش وحشيانه دست كم 50 تن زخمي شدند.اين جوان فلسطيني روز جمعه گذشته بر اثر تيراندازي مستقيم شهرك نشينان صهيونيست در الخليل به شهادت رسيد.
اين در حالي است كه تظاهرات فلسطينيان ساكن نوار غزه و كرانه باختري عليه خيانت تشكيلات خودگردان فلسطين نيز همچنان ادامه دارد.تظاهركنندگان ضمن سردادن شعارهاي ضد صهيونيستي، شعارهايي عليه محمودعباس رئيس تشكيلات خودگردان نيز سر دادند و خواستار بركناري وي از رياست اين تشكيلات شدند.

 

(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14