(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 21 اردیبهشت 1390- شماره 19923

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
با تصويب كليات طرح نمايندگان مجلس پس از 11 ماه نظارت بر خود را پذيرفتند
خارج از دستور
دين ، حيات بخش يا افيون
مركز پژوهش هاي مجلس از نقض حقوق بشر در آمريكا ، انگليس، فرانسه و آلمان گزارش داد
روزنامه واشنگتن پست فاش كرد سيگنال هاي مشايي براي ديدار با نمايندگان آمريكايي
معرفي برگزيدگان مسابقه كاريكاتور «شيطان در مقابله با كتاب هاي مقدس»
رئيس ديوان عالي كشور: اسلام، پايه گذار حقوق بشر در جهان است
نقدي : ستادي براي بزرگداشت شهداي مبارزه با نفاق تشكيل مي شود



با تصويب كليات طرح نمايندگان مجلس پس از 11 ماه نظارت بر خود را پذيرفتند

انتظار 11ماهه بالاخره به پايان رسيد و كليات طرح نظارت بر نمايندگان ديروز از سوي مجلس تصويب شد.
روز گذشته پس از پشت سر گذاشتن يك ماراتن چند روزه براي تصويب بودجه 90، صحن علني بهارستان شاهد بررسي طرح نظارت بر نمايندگان بود.
مجلسي ها صبح سه شنبه، پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان «طرح نظارت بر رفتار نمايندگان»، با 146 راي موافق، 41 راي مخالف و 17 راي ممتنع از مجموع 212 نماينده حاضر با كليات طرح موافقت كردند.
براساس روال بررسي طرح ها در صحن علني، قرار بود بعد از تصويب كليات، جزييات اين طرح مورد رسيدگي قرار گيرد كه علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، با استناد به ماده 142 آيين نامه داخلي مجلس عنوان كرد كه براي رسيدگي بيشتر به جزييات اين طرح، به صورت دو شوري، به كميسيون مشترك ارجاع مي شود.
لاريجاني در توضيح علت بررسي دو شوري اين طرح اظهار كرد: دوستان زيادي مراجعه كرده و گفتند فرصت برطرف كردن ايرادات در صحن وجود ندارد؛ لذا قرار شد كه اين بحث دو شوري شود و فرصتي باشد تا اشكالات در كميسيون بررسي شود.
وي افزود: بنابراين مطابق ماده 142 موافقت شد با توجه به اينكه مخالفين اشكال زيادي به جزييات دارند، در كميسيون مشترك جزييات بررسي شود تا نمايندگان با ارائه پيشنهاداتي اشكالات طرح را مرتفع كنند.
موافقين و مخالفين طرح نظارت
در جريان بررسي كليات دوم عده اي از نمايندگان در موافقت و مخالفت با اين طرح به اظهارنظر پرداختند.
در اين ميان مهدي كوچك زاده در مخالفت با طرح، با اشاره به بخشي از سخنان مقام معظم رهبري، اظهار كرد: من اين طرح را داراي استحكام و اتقان نمي بينم، پيشنهاد رهبر انقلاب هم اين بود كه طرح نظارتي براي مجلس وجود داشته باشد اما اين طرح نظارت بر رفتار نمايندگان است و راهكار نظارتي براي كليت مجلس و نحوه مديريت آن ديده نشده است.
اين نماينده اصولگراي مجلس هشتم يادآور شد: هيات نظارتي كه در اين طرح ديده شده مي خواهد بر مجموعه اي نظارت كند كه خود نظارت كننده در آن محاط شده و اين عقلا امكانپذير نيست، من معتقدم اينكه پنج نفر بخواهند بر كل اين مجموعه نظارت كنند صحيح نيست و قطعا هيچكس چنين صلاحيتي ندارد جز مرجع بالاتر از مجلس كه رهبري است.
نماينده مردم اردل و فارسان در مجلس هم تصويب طرح «نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان» را تامين كننده نظر مقام معظم رهبري عنوان كرد و گفت: نظارت بر جهت گيري كلي مجلس توسط ولي امر مسلمين و مردم انجام مي شود.
نورالله حيدري دستنايي، به عنوان موافق كليات خاطرنشان كرد: هم اكنون بحث نظارت بر قانون اساسي و آيين نامه داخلي مجلس ديده شده اما كفايت نمي كند و بايد با تصويب اين طرح، آن را كامل و جامع كنيم.
وي در ادامه گفت: اين طرح براساس فرآيندي منطقي، حكيمانه و متوازن طراحي شده گرچه هيچ طرحي خالي از اشكال نيست اما من رجاء واثق دارم كه اين طرح تامين كننده خواست رهبري، آحاد جامعه و در جهت صيانت از ساحت نمايندگي خواهد بود.
علي مطهري نماينده مردم تهران نيز تصويب طرح «نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان» را زنجيري به دست و پا و زبان نماينده عنوان كرد و گفت كه اين طرح با حريت و آزادگي مجلس منافات دارد.
وي به عنوان مخالف كليات طرح نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان، اظهار كرد: در حال حاضر براي نظارت بر مجلس به اين طرح نيازي نيست چرا كه نظارت از سوي شوراي نگهبان، كميسيون اصل نود و مردم بر مجلس صورت مي گيرد.
وي افزود: به نظر مي رسد منظور مقام معظم رهبري از اينكه نظارت بر خود داشته باشيد اين بوده كه قوانين موجود در اين رابطه را جدي بگيريد؛ چرا كه به اعتقاد من اين طرح بيشتر شبيه آيين نامه انضباطي يك مدرسه است.
مطهري خاطرنشان كرد: من معتقدم اين طرح نوعي تسلسل در پي دارد و اجراي آن محال است چرا كه مجلس خود ناظر به ذات است و تمهيداتي كه در حال حاضر در اين زمينه وجود دارد كافي است. ضمن اينكه در اين طرح هيات نظارتي پيش بيني شده كه اعضاي آن نماينده هستند. پس اين افراد به دليل حجم كار از ايفاي وظايف نمايندگي شان باز خواهند ماند.
محمود احمدي بيغش اما گفت: تصويب طرح نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان سند افتخار مجلس هشتم خواهد بود كه در تاريخ ماندگار مي شود و تاريخ از مجلس هشتم به نيكي ياد مي كند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي اظهار داشت: ان شاءالله در بررسي جزييات اين طرح بايد تلاش شود تا كساني كه براي نظارت بر نمايندگان انتخاب مي شوند اغراض سياسي و شخصي خود را در اين كار دخالت ندهند.
وي همچنين گفت كه نبايد اجازه داد تا مردم فكر كنند نمايندگان از نظارت بر خودشان وحشت دارند.
نماينده مردم بجنورد در مجلس تصويب طرح نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان را موجب مخدوش كردن اصل تفكيك قوا عنوان كرد و گفت: اصلي ترين قوه اي كه بايد اين موضوع را مدنظر داشته باشد، مجلس است كه بايد در اين رابطه حساس باشد و وارد حريم قوه قضاييه نشود.
محمد مهدي شهرياري كه به عنوان مخالف كليات طرح نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان سخن مي گفت، اظهار كرد: در موارد متعددي از اين طرح مجلس به جاي قوه قضاييه حكم قضايي صادر مي كند، در حالي كه ما از آقاي لاريجاني انتظار داشتيم بدليل مغايرت اين طرح با اصول متعدد قانون اساسي از طرح آن جلوگيري كند، به هر حال رئيس مجلس بايد از شان نمايندگان و مجلس دفاع كند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: هيات نظارت پيش بيني شده در اين طرح ايجاد دادگاهي ويژه براي نمايندگان است در حالي كه اقدامات موردنظر از اختيارات كميسيون تحقيق است كه در مجلس وجود دارد.
در مقابل اما محسن كوهكن كه به عنوان موافق طرح نظارت مجلس بر رفتار نمايندگان سخن مي گفت، اظهار كرد: مردم بايد بدانند كه ما در مجلس مصونيت قضايي نداريم و همه آحاد مردم در برابر قانون داراي حقوق مساوي هستند، پس بايد فعل و ترك فعل يك نماينده همانند يك فرد عادي طبق قانون جرم محسوب شود بايد در محاكم قضايي به جرم آن رسيدگي شود.
وي همچنين با اشاره به سخنان برخي مخالفان اين طرح درباره نقض استقلال قوا، خاطرنشان كرد: هيات نظارت پيش بيني شده در اين طرح، وارد حيطه راي دهي نمي شود بلكه گزارشات خود را در صورت اثبات تخلف به محكمه قضايي ارسال مي كند و تنها از يك عمل خلاف جلوگيري مي كند.
گفتني است پس از ديدار نمايندگان با رهبر معظم انقلاب، در هفتم خردادماه 89، كه به مناسبت سالروز تشكيل مجلس انجام شد و تاكيد مقام معظم رهبري بر لزوم تدوين سازوكار نظارتي براي مجلس، مجلسي ها پس از طي پروسه اي 11 ماهه در نهايت ديروز كليات اين طرح را پذيرفتند.
ادغام وزارتخانه ها پيش از تصويب غيرقانوني است
ادغام وزارتخانه ها و مصوبه اخير هيئت دولت هم يكي از بحث هاي داغ ديروز بهارستان بود. رئيس مجلس روز گذشته در پاسخ به تذكرات مكرر نمايندگان به صراحت گفت: ابلاغ ادغام وزارتخانه ها بدون تصويب مجلس غيرقانوني است و بايد جلوي آن گرفته شود.
در جلسه صبح سه شنبه هدايتخواه با اشاره به اختلاف جديد دولت و مجلس در مسئله ادغام وزارتخانه ها و معرفي وزراي جديد، گفت: عاقلانه ترين راه اين است كه استفساريه دوفوريتي درباره ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه ارائه شود تا تكليف اين موضوع مشخص شود.
در ادامه اين مذاكرات محمد جواد جهانگيرزاده نماينده مردم اروميه با اعتراض به خروج برخي وزراي وزارتخانه هاي ادغام شده از محل خدمت خود، گفت: نمايندگان مجلس هنوز لايحه وزارتخانه هاي ادغامي دولت را بررسي نكرده اند ممكن است به برخي ادغام ها معترض باشند، لذا وزرا بايد در محل خدمت خود تا زمان پايان بررسي لايحه حضور يابند.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاكيد كرد: ما با ادغام وزارت نيرو و نفت مخالفيم چون مسئله آب شرب به وزارت نفت ارتباطي ندارد.
وي افزود: اين نقل و انتقال ها و عدم معرفي برخي وزرا از جمله وزير راه و وزير ورزش و جوانان باعث تزلزل وسيع در بدنه مديريت كشور خواهد شد.
علي لاريجاني رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر جهانگير زاده اظهار داشت: طبق نظر مجلس و طبق قانون دولت ابتدا بايد لايحه ادغام ها را به تصويب مجلس برساند و سپس براي وزراي جديد رأي اعتماد بگيرد يا اينكه طي استفساريه اي ابهامات خود را مطرح كند.
وي تأكيد كرد: دولت نبايد مصوبه هيئت وزيران را قبل از تصويب مجلس براي اجرا به وزارتخانه ها ابلاغ كند. همچنين اسدالله عباسي رئيس فراكسيون گردشگري و ميراث فرهنگي با اعلام تذكري اظهار داشت: در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري سرپرست ندارد و سازمان تربيت بدني و سازمان جوانان بلاتكليف است و مصوبه مجلس در زمينه تشكيل وزارت ورزش و جوانان بر زمين مانده است.
اسدالله عباسي نماينده مردم رودسر و املش افزود: بيشترين مراجعات نمايندگان به وزارت راه و نيرو است كه بيش از 6 ماه است كه پاسخگوي وكلاي ملت نيستند و مشكلات حوزه هاي انتخابيه لاينحل مانده است.
وي تأكيد كرد: با تذكري كه در بدنه مديريت كشور به وجود آمده امكان اجراي دقيق بودجه ابلاغي 1390 وجود ندارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين نماينده تصريح كرد: در همه اين موارد نامه نگاري هايي صورت گرفته است و مجلس در مقام قانونگذاري ونظارت پيگيري هاي لازم را از طريق قوه قضائيه يا راهكارهاي نظارتي قوه مقننه صورت داده است.
در ادامه علي عباسپور فرد تهراني با تأكيد بر اينكه دولت قوانين تصويب شده مبني بر تشكيل وزارت ورزش و جوانان را رها كرده است، گفت: دولت به جاي اجراي محكمات به اجراي متشابهات پرداخته است و به جاي تشكيل وزارت ورزش و جوانان خبرهايي از ادغام برخي وزارتخانه ها و خروج برخي وزرا از وزارتخانه هاي ادغامي به گوش مي رسد. وي تأكيد كرد: احتمال لغو مصوبات هيئت وزيران و مخالفت نمايندگان با اين مصوبات در صحن علني مجلس وجود دارد لذا وزرا طبق قانون اجازه ندارند وزارتخانه ها را ترك كنند.
لاريجاني در پاسخ به اين تذكر اظهار داشت: وزراي وزارتخانه هاي ادغامي به دليل رأي اعتمادي كه از نمايندگان ملت گرفته اند، موظف به ادامه كار خود مي باشند مگر اينكه به دستور صريح رئيس جمهور عزل گردند.
نماينده دولت اما همچنان
اين تذكرات را قبول ندارد
حجت الاسلام محمدرضا ميرتاج الديني معاون پارلماني رئيس جمهور گفت: وظايف و تكاليف در قانون برنامه پنجم توسعه كاملاً روشن و واضح است و دولت مي بايست نسبت به ادغام وزارتخانه ها اقدام كند و مجلس هم لايحه شرح وظايف ارسالي دولت در مورد وزارتخانه جديد را مورد بررسي قرار دهد نه اينكه ادغام را منتفي يا تأييد كند.
وي درخصوص معرفي وزير جديد به پايگاه اطلاع رساني دولت گفت: با ادغامي كه دولت انجام داد بحث معرفي وزير راه منتفي و وزير مسكن به عنوان وزير وزارتخانه جديد به قوت خود باقي ماند كه رأي اعتمادش را نيز قبلاً از مجلس اخذ كرده است.
ميرتاج الديني در اين باره افزود: قبلاً كه وزارتخانه هاي معادن و صنايع ادغام شده بود مگر وزيرش مجدداً از مجلس رأي اعتماد گرفت؟ بلكه به تشخيص دولت يكي از وزرا به قوت خود باقي ماند و وظايف وزارتخانه ادغامي را انجام داد. از طرفي ديگر اگر شوراي عالي اداري بخواهد در ساختار وزارتخانه اي تغييراتي ايجاد كند آيا وزير آن وزارتخانه مي بايستي مجدداً از مجلس رأي اعتماد بگيرد؟
معاون پارلماني رئيس جمهور خاطرنشان كرد: به نظر مي رسد در اين خصوص ابهاماتي براي برخي نمايندگان پيش آمده كه با مذاكراتي كه با اداره قوانين مجلس انجام خواهيم داد اين شبهه رارفع مي كنيم.
سن بازنشستگي كاركنان وزارت اطلاعات افزايش يافت
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني سه شنبه همچنين طرح اصلاح ماده 57 قانون استخدامي وزارت اطلاعات مصوبه 1374 را مورد بررسي قرار دادند و با 140 رأي موافق كليات آن را تصويب كردند.
طبق مصوبه مجلس، وزارت اطلاعات مي تواند با حداقل 30 سال سابقه خدمت براي مشاغل غيرتخصصي و 35 سال خدمت براي مشاغل تخصصي با تأييد وزير اطلاعات و درخواست كارمندان داراي سابقه خدمتي بيش از 30 سال، كارمندان خود را بازنشسته كند.
طبق تبصره اين ماده وزارت اطلاعات مكلف است كارمندان با سابقه 30 سال خدمت در مشاغل غيرتخصصي داراي 60 سال سن و كارمندان با سابقه 35 خدمت در مشاغل تخصصي داراي 65 سال سن را بدون تقاضاي آنها بازنشسته كند.
براساس مصوبه مجلس سنوات مازاد بر 30 سال خدمت كاركنان وزارت اطلاعات به سنوات بازنشستگي آنها اضافه خواهد شد.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به علاوه ديروز در جلسه اي غير علني گزارش محمد مهدي مفتح سخنگوي كميسيون تلفيق لايحه بودجه 90 را بررسي و استماع كردند.
در اين جلسه سخنگوي كميسيون تلفيق گزارش نهايي بودجه 90 و خلاصه اي از مصوبات مجلس را به نمايندگان ارائه داد.
همچنين در اين جلسه غيرعلني علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در خصوص آخرين تحولات منطقه نيز گزارشي ارائه داد.

 



خارج از دستور

بررسي شكايت يك نماينده از مشايي و بقايي
در كميسيون اصل 90
سخنگوي كميسيون اصل نود مجلس از بررسي ويژه شكايت يك نماينده مجلس از مشايي و بقايي در اين كميسيون خبر داد.
حجت الاسلام حسين اسلامي سخنگوي كميسيون اصل نود مجلس در گفت وگو با فارس، با اشاره به شكايت حجت الاسلام نوروزي نماينده مردم رباط كريم از مشايي و بقايي به كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت كه اين شكايت خارج از دستور و با فوريت در دستور كار كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي قرار گرفته و به محض اتمام بررسي بودجه در مجلس و همزمان با تشكيل جلسات كميسيون هاي تخصصي اين موضوع مورد بررسي قرار مي گيرد.
گفتني است حجت الاسلام حسن نوروزي نماينده مردم رباط كريم در مجلس شوراي اسلامي چندي پيش طي اخطاري در صحن علني مجلس خطاب به ساير نمايندگان اظهار داشت: به استناد اصل 84 و 90 قانون اساسي از اين تريبون اخطار خودم را به دولت اعلام مي كنم و از قوه قضائيه و قوه مقننه به ويژه رياست مجلس مي خواهم كه به شكايت اين جانب رسيدگي شود.
وي خطاب به رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: مستنداً به اصل 09 قانون اساسي اينجانب حسن نوروزي جانباز 50 درصد و آزاده 10 ساله شكايت خودم را از قوه مجريه به لحاظ مسائلي كه در شرايط حاضر براي نظام ايجاد كرده است، اعلام مي كنم.
گفت وگوي كيهان با حسين فدايي
اشكالات نمايندگان به طرح نظارت
جزئي است
نايب رئيس كميسيون اصل 90، ايرادات وارده به طرح نظارت را جزئي دانست و آنها را با يك توضيح قابل رفع ارزيابي كرد.
حسين فدايي در گفت وگو با خبرنگار كيهان در خصوص ايرادات وارد شده به جزئيات طرح نظارت بر نمايندگان اظهار داشت: غالب اشكالات جزئي و سطحي بود و با اندكي توضيح امكان مرتفع شدن آن وجود داشت. اما براي بررسي دقيق تر و جلوگيري از هرگونه ابهام، تصميم نهايي بر اين شد تا اين طرح مجددا به كميسيون برگردد.
وي به عنوان نمونه يكي از چالش خيزترين بندهاي اين طرح را لغو اعتبارنامه نماينده متخلف دانست و توضيح داد: به زعم برخي، اين مجازات ممكن است در مجامع بين المللي به عنوان حذف اقليت سياسي از مجلس و ابزاري بر ساكت كردن مخالفين تلقي شود.
فدايي اضافه كرد: مجازات هاي پيش بيني شده در اين طرح بي ترديد در قبال تخلفات مالي، اخلاقي و امنيتي برخي نمايندگان تعيين شده، اما با اين حال عده اي به غلط آن را براي مقابله با اظهارنظرهاي نمايندگان تلقي مي كنند.
اين عضو كميسيون اصل 90 با اشاره به مراحل صدور چنين حكمي نيز خاطرنشان كرد: صدور اين حكم البته مراحل مختلفي دارد چرا كه در ابتدا بايد مستندات قابل توجهي براي اثبات تخلف نماينده وجود داشته باشد و مراجع مربوطه در اين رابطه نظر خود را اعلام كنند. همچنين پيشنهاد لغو اعتبارنامه هم مي بايست ابتدا از سوي هيئت نظارت مطرح شود و پس از آن اين پيشنهاد در صحن مجلس مورد بررسي قرار گيرد.
وي افزود: مراحل بررسي در مجلس هم كاملا با دقت پيش بيني شده، لذا نماينده مي تواند در صحن، با فرصت كافي از خود دفاع كند و نمايندگان پس از استماع دفاعيات و بررسي پيشنهاد هيئت نظارت در خصوص اين امر راي گيري مي كنند.
فدايي ادامه داد: همچنين براي جلوگيري از تسلط راي اكثريت بر اقليت، تاييد نهايي اين مصوبه نيز منوط به نظر شوراي نگهبان شده تا هيچ شائبه ديگري در خصوص اعمال نظرهاي سليقه اي در اين ميان باقي نماند.
نماينده مردم تهران در مجلس نسبت به روند رسيدگي مجدد جزئيات طرح نظارت در كميسيون هم گفت: تا پنجم خرداد به نمايندگان فرصت داده شد تا پيشنهادات خود را براي اصلاح طرح به كميسيون ارائه كنند و پس از آن با دعوت از پيشنهاد دهندگان در كميسيون، جلسات بررسي برگزار مي شود و در نهايت بعد از جمع بندي، مجددا اين طرح وارد صحن علني خواهد شد.

 



دين ، حيات بخش يا افيون

امام علي(ع)در نهج البلاغه فرمود: پسرم ! قلب جوان مثل « سرزمين موات » است و در سرزمين موات هر چه بكارند، مي رويد: قلب الحدث كالأرض الخالي ه، كلّ ما الق ي ف يها قب لته (1). يك اصل آن است كه هر كس زمين موات را احياء كرد، مالك مي شود . اصل ديگر اين است كه هر كس زمينه موات را احياء كرد، مي برد . رسول گرامي فرمود: اگر كسي زمين مرده را زنده كرد، صاحب مي شود:من احيا ارضاً م يتهً فه ي له (2). و همان بيان ناظر به اين است كه اگر كسي زمينه مرده را و موات را احياء كرد، مالك مي شود؛ با تفاوت عميقي كه بين اين دو اصل است .
ضرورت سپردن دل به انسان هاي صاحبدل و درد آشنا توسط جوانان
زمين موات را اگر كسي احياء كرد، مي برد؛ ولي مي شود با فشار از دستش گرفت . ولي زمينه موات را اگر كسي با شبيخون فرهنگي يا تهاجم فرهنگي از بين برد، هيچ ممكن نيست بشود با فشار اين دل مرده يك جوان را دوباره زنده كرد ! لذا وجود مبارك اميرالمؤمنين فرمود: نسل جوان كه قلبش آماده بذر افشاني هاي گوناگون است، فقط دل را به صاحبدلاني بسپارد كه دردمندند و درد آشنا . حرف آنها هم از دل بر مي خيزد و در دل مي نشيند و عمري هم در خدمت قرآن و عترت بوده اند . نه هر چيزي را اوّل بخوانند، نه هر سخني را اوّل گوش بدهند !
وقتي به كر رسيد، آب كر شد، آب فراوان شد كه لا ينجّ سه ش يء(3) شد، آنگاه بشّ ر ع باد ي الّذ ين يستم عون القول فيتّب عون احسنه (4). اوّل عبادي شدن، عبد خدا شدن، بنده خدا شدن است؛ آنگاه سخنان گوناگون را گوش دادن . اوّل كر شدن است، بعد ديگران را پذيرفتن . آب قليل، آب اندك؛ ينجّ سه كلّ نج س . با هر برخوردي آلوده مي شود ! امّا وقتي كسي دريا شد، نهر روان شد، آب فراوان شد، پژوهشگر شد، محقق شد؛ هر كتاب و كتيبه اي را مجاز است كه بخواند .
اينكه اميرالمؤمنين فرمود: قلب جوان به منزله زمين موات است، براي همين است كه اين سابقه علمي ندارد، هر بذري و هر شبهه اي در آن القاء بشود، مي پذيرد؛ خواه حنظل باشد، خواه نهال گلابي و سيب !از آن طرف رسول گرامي فرمود: من احيا ارضاً م يتهً فه ي له .
تأسي به انديشه، انگيزه و قيام قرآني؛ پاسخگوي شبهه افيون بودن دين
شما كم و بيش دراين سالهاي اخير مي شنويد كه دين (معاذ الله) افيون جامعه است ! اين سخن بايد به قرآن كريم عرضه بشود كه آيا دين افيون جامعه است يا نه؛ آيا قرآن در اين زمينه وظيفه اي به عهده ما گذاشته است يا نه . در بخش پاياني سوره مباركه سبأ فرمود: شما به مردم اين 3 عنصر محوري را گوشزد كنيد، مخصوصاً نسل جوان؛ بعد حرفهاي خود را به مردم، مخصوصاً نسل جوان برسانيد . تصميم گيري را به عهده خود آنها بگذاريد .
فرمود: قل ا نّما اع ظكم ب واح ده ان تقوموا ل لّه مثني و فراداً ثمّ تتفكّروا ما ب صاح ب كم م ن ج نّه ا ن هو لا نذير لكم ب ين يدي عذاب شديد . قل ما سألتكم م ن اجر فهو لكم ا ن اجر ي لا علي الله و هو علي كلّ ش يء شهيد . قل نّ ربّ ي يقذ ف ب الحقّ علّام الغيوب. قل جآء الحقّ و ما يبد ئ الباط ل و ما يعيد . قل ا ن ضللت فنّما اض لّ علي نفس ي و ا ن اهتديت فب ما يوح ي ليّ ربّي نّه سميع قريب (5). اينكه پشت سر هم فرمود: بگو، بگو؛ اوّل وظيفه مخاطبان را روشن كرد، بعد مواد فكري را ارائه كرد، فرمود: اين شما و اين انگيزه، اين شما و اين انديشه، اين شما و اين پايمردي و پايداري .
معناي حقيقي قيام و ايستادگي در فرهنگ قرآن كريم
فرمود:اوّل شما داراي انگيزه حق باشيد؛ يعني تمام تلاشتان اين باشد كه حق را بفهميد و در برابر حق خاضع باشيد . اگر چيزي براي شما روشن شد كه حق است، در برابر آن خضوع كنيد و تسليم باشيد و در مقابل حق لجاجت نكنيد؛ تقوموا ل لّه . پس اول انگيزه تان، به اصطلاح مبدأ غائي تان الهي باشد، نه اغراض ديگر و در اين كار اهل قيام باشيد؛ قيام يعني ايستادگي، نه ايستادن . شما كه الآن در اين محفل و مجمع نشسته ايد، ايستاده ايد . آنكه در كوي و برزن به گناه مشغول است؛ گرچه ايستاده است، ولي نشسته است . قيام يعني ايستادگي، نه ايستادن ! شما كه ايستادگي داريد؛ گرچه نشسته ايد، ايستاده ايد . او كه سرگرم گناه و ابطال عمر است؛ گرچه ايستاده است، نشسته است . ان تقوموا، يعني تقاو موا؛ اين دو .
ثمّ تتفكّروا؛ يعني بعد از اينكه انگيزه تان الهي شد، و در اين انگيزه پايمردي و پايداري كرديد، بينديشيد . خوب دقيق باشيد كه آيا اين دين افسانه است يا نه، افسون و افيون است يا نه ! آن روز مي گفتند: اينها سحر است، شعر است، كهانت است، جادو و طلسم است، آورنده اينها مجنون است! امروز نمي گويند آورنده مجنون است، مي گويند: آنچه كه آمده است به نام دين، افيون است . اما افيون را كي مي آورد ؟ غير از ديوانه ! يك انسان خرد ورز و عاقل كه كار افيون آوردن و افيون فروشي و افيون عرضه كردن ندارد !! افيون را مجنون مي آورد، نه عاقل ! آن روز مي گفتند: اين افسون است، آورنده مجنون . امروز مي گويند: اين افيون است، ولي نمي گويند آورنده مجنون ! ولي وقتي گفتند: اين افيون است، يعني آورنده هم (معاذ الله) مجنون است.
دعوت و رهبري قرآن نسبت به عموم جامعه، اوّلاً ؛ و نسل سوّم انقلاب، ثانياً اين است كه شما با انديشه و انگيزه و پايداري بفهميد اين افسانه نيست، حقيقت است؛ افسون نيست، حكمت است؛ افيون نيست، شفا است؛ آورنده اش حكيم الهي است . عاقل است، لبيب است، فوق حكماء است، فوق اول ي الألباب است، فوق عقلاء است. ان تتفكّروا ما ب صاح ب كم م ن ج نّه ا ن هو لا نذير لكم ب ين يدي عذاب شديد؛ اين آيه اوّل.
در آيه دوّم فرمود: به اينها بگو من اگر از شما اجري خواسته ام، آن اجر من به خود شما بر مي گردد . مثل آن است كه طبيب به بيمار بگويد: من تمام تلاش و كوشش را كردم و مي كنم، شما را معاينه مي كنم، داروي مجاني در اختيار شما مي دهم؛ تمام مزد من اين است كه شما سالم باشيد؛ اگر سالم شديد، مزد من را به من داديد . آنگاه مي گويد: اين مزدي كه من از شما مي خواهم، به سود خود شماست. سلامت شما؛ سودي است كه به شما بر مي گردد . اگر فرمود: قل لا اسئلكم عليه اجراً لا المودّه ف ي القربي(6)، در كنارش هم فرمود: و من يقتر ف حسنهً نز د له ف يها حسناً (7). يعني اين مودّت اهل بيت » حسنه » است، به سود خود شماست . اينچنين نيست كه اين مزد به رسول خدا بر گردد . ما سألتكم م ن اجر فهو لكم، چون ا ن اجر ي لا علي الله؛ و اوهم ب كلّ ش يء شهيد است .
آنگاه فرمود: سخن من افسانه و افسون و افيون نيست، من هم مجنون نيستم . زيرا اين نگار مكتب نرفته، علومي در قلب او الهام شده است . كي در اين دل، علوم را الهام كرده است ؟ آنچه در اين دل آمد چيست و آن كه در اين دل اين علوم را قذف كرد و الهام كرد كيست: قل نّ ربّي يقذ ف ب الحق علّام الغيوب . ذات أقدس له كه عالم غيب و شهادت است، ب كلّ ش ي ء عليم است، ما كان ربّك نسيّا (8)، ما يعزب عن ربك من م ثقال ذرّه ف ي الأرض و لا ف ي السّماء (9)، او كه ب كلّ ش ي ء عليم است، اين علّام الغيوب معارف غيبي را در قلب من قذف كرده كه نور يقذ فه الله ف ي قلب من يشآء (10).
اگر در سوره انبياء خود خدا فرمود: بل نقذ ف ب الحقّ علي الباط ل فيدمغه فذا هو زاه ق (11)، يعني با معارف غيبي من كه صدر و ساقه اش حق است، شما باطل را مغز كوب كنيد؛ د ماغ باطل را بكوبيد، مغز او را از پا در آوريد . اين حق را كه خدا قذف كرده است، اگر با انگيزه شروع كرديد و با انديشه فهميديد؛ هم در آن انديشوري،پايدار بوديد، هم در اين انگيزه داشتن پايمردي كرديد؛ مي توانيد به اين حق مقذوف آشنا بشويد، باطل را بكوبيد تا كسي در اين مملكت ولي عصر نگويد دين،افيون و افسون جامعه است، يا دين افسانه و اسطوره است !!
بعد فرمود: در فضاي دين نه جا براي جاهليّت كهن است، نه جا براي جاهليّت جديد . نه باطل هاي سابقه دار دوباره مي توانند بر گردند، نه باطل هاي بي سابقه مي توانند ظهور پيدا كنند . نه افراد بد سابقه زمان طاغوت مي توانند بر گردند، نه تازه به دوران رسيده هاي تباهكار مي توانند فضاي جامعه را تيره كنند: قل جآء الحق و ما يبد ئ الباط ل و ما يعيد . اين يك آيه است؛ همه اينها تك تكشان يك آيه است . فرمود: بگو در فضائي كه حق آمده و خدا حق را قذف كرده و مجراي گرفتن حق، قلب مطهر رسول گرامي است؛ زبان مطهرش حق گوست، سيره و سنّت مطهرش حق آور است؛ در فضاي دين جا براي جاهليّت و باطل كهنه يا تازه نيست . نه جاهليّت كهنه، نه جاهليّت مدرن ! قل جآء الحق و ما يبد ئ الباط ل و ما يعيد .
بعد فرمود: قل ا ن ضللت فنّما اض لّ علي نفس ي و ا ن اهتديت فب ما يوح ي ليّ ربّي نّه سميع قريب . من اگر (معاذ الله) بيراهه رفته ام، در اثر سوء اختيار خود من است و اگر به مقصد رسيده ام، چه اينكه اينچنين است؛ روي وحي الهي است .
حيات بخشي دين و ابطال شبهه افيون دانستن آن
اين ترجمه كوتاه بخش پاياني سوره مباركه سبأ است كه با آن عناصر محوري 3 گانه، رسالت همه، مخصوصاً نسل جوان را تبيين مي كند؛ كه با انگيزه الهي اوّلاً، با پايداري و پايمردي در اين كار ثانياً و انديشوري محققانه ثالثاً بررسي كنيم آيا دين كه بيان خداست و كلام خداست و خدا درباره اين دين فرمود: اين عامل حيات است: ا ستجيبوا ل لّه و ل لرّسول ذا دعاكم ل ما يحييكم (12)، چيزي كه فتواي خدا اين است كه اين حيات بخش است، مي شود » افيون » ؟!! چيزي كه فتواي خدا درباره آن اين است: و ننزّ ل م ن القرآن ما هو ش فاء(13)، اين مي شود » افيون » ؟!! چيزي كه ائمه (عليهم السّلام) آن را به عنوان آب زندگاني معرفي كرده اند، اين مي شود افيون و افسوس ؟!!
بيانات حضرت آيت الله جوادي آملي (دامت بركاته) در ديدار با اعضاي مجمع فرهنگي مذهبي موعود (عج) و اقشار مختلف مردم به مناسبت ايام فاطميه ـ مشهد مقدّس ؛ حسينيّه هراتيها ـ 11/ 5/ 1381
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
(8) مريم/ 64
(9) يونس/ 61
(10) مصباح الشريعه/ 16
(11) انبياء/ 18
(12) انفال/ 24
(13) اسراء/ 82
(1) نهج البلاغه/ نامه 31
(2) الكافي/ 5/ 280
(3) اشاره به:الكافي/ 3/ 3
(4) زمر/ 18
(5) سبأ/ 46 تا 50
(6و7) شوري/ 23
خوان حكمت روزهاي دوشنبه منتشر مي شود.

 



مركز پژوهش هاي مجلس از نقض حقوق بشر در آمريكا ، انگليس، فرانسه و آلمان گزارش داد

مركز پژوهش هاي مجلس اعلام كرد: رابطه آمريكا با حقوق بشر تنها در نقض مستقيم حقوق بشر خلاصه نمي شود، بلكه حمايت آنها از اقدامات ناقضين حقوق بشر نيز معاونت در جرم محسوب مي شود.
مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي طي گزارشي نقض سيستماتيك حقوق بشر را در آمريكا، انگليس، فرانسه و آلمان تشريح كرد.
دفتر مطالعات سياسي اين مركز با بيان اين مطلب كه نقض حقوق بشر توسط ماموران يا مقامات هر كشوري ممكن است اتفاق بيفتد، افزود: اما آنچه شاخص و بيانگر ميزان تعهد يك كشور در رعايت حقوق بشر است، عدم وجود قوانين و رويه هاي ناقض حقوق انسان ها و نيز نوع برخورد دستگاه قضايي و مقامات رده بالاي آن كشور با چنين اقداماتي است؛ در صورت وجود چنين قوانين يا اجراي رسمي چنين رويه هايي، مي توان نتيجه گرفت كه نقض حقوق بشر در اين كشور موردي اتفاقي نبوده، بلكه سياستي دائمي است كه مي توان آن را نقض سيستماتيك حقوق بشر ناميد.
اين گزارش مي افزايد: در حالي كه كشورهاي غربي، خود را به عنوان مدعيان حقوق بشر در سطح جهان معرفي مي كنند، شواهد متعددي وجود دارد كه نشان مي دهد چنين سياست هاي ضدحقوق بشري در برخي از همان كشورهاي غربي وجود دارد. ذكر اين نكته ضروري است كه گرچه بر سر مباني و بعضي مصاديق حقوق بشر اختلاف نظر وجود دارد، اما در مورد بعضي از مصاديق نقض حقوق انسان ها مانند كشتن افراد بدون محاكمه، ضرب و شتم، تجاوز به حريم خصوصي و قانوني افراد و ... در ميان فرهنگ ها، اديان و ملت ها اجماع وجود دارد به گونه اي كه دولت ها نيز جلوگيري از اين گونه موارد را بدون هيچ قيد و شرطي در قالب كنوانسيون هاي حقوق بشري پذيرفته اند.
در ادامه اين گزارش آمده است: آنچه در گزارش مركز پژوهش ها به عنوان مصاديق نقض حقوق بشر اشاره شده برخلاف رويه كشورهاي غربي كه در گزارش هاي خود عليه ساير كشورها بر روي مصاديق اختلافي متمركز مي شوند، نيست بلكه تنها شامل مواردي است كه تمامي دولت ها و از جمله خود اين كشورها، انجام آن را به عنوان مصداق نقض حقو ق بشر در قالب تعهدات بين المللي پذيرفته اند.
بنا به گزارش فارس، اين گزارش مي افزايد: بايد توجه داشت كه رابطه آمريكا با حقوق بشر تنها در نقض مستقيم حقوق بشر خلاصه نمي شود، بلكه حمايت از اقدامات ناقضين حقوق بشر نيز معاونت در جرم محسوب مي شود.

 



روزنامه واشنگتن پست فاش كرد سيگنال هاي مشايي براي ديدار با نمايندگان آمريكايي

روزنامه آمريكايي واشنگتن پست در مقاله اي درباره مشايي و تحركات او براي رابطه با آمريكا نوشت: منابع اعلام كرده اند كه مشايي چندين سيگنال ارسال كرده است كه وي مي خواهد با نمايندگان آمريكايي ديدار كند.
روزنامه آمريكايي واشنگتن پست در مقاله اي به قلم «ديويد ايگناتيوس» درباره مشايي و تحركات او براي رابطه با آمريكا نوشت: منابع اعلام كرده اند كه مشايي چندين سيگنال ارسال كرده است كه حاكي از اين امر است كه وي مي خواهد با نمايندگان آمريكايي ديدار كند.
اين روزنامه با بيان اينكه «اسفنديار رحيم مشايي» گزينه بعدي در انتخابات رياست جمهوري ايران است نوشت: در ماههاي اخير، گفته مي شود كه مشايي يكسري ارتباطاتي را با هدف باز كردن گفت وگوها با آمريكا آغاز كرده است.
اين روزنامه ادامه داد: گرچه اوباما هرگز از پيشنهاد گفت وگو با ايران كنار نكشيده است اما براي آمريكا بسيار خطرناك است كه با يك حزب و فرقه خاص در ايران وارد تعامل شود.
واشنگتن پست در ادامه مي افزايد: مقامات آمريكايي مي گويند كه تاكنون نشستي صورت نگرفته است و احتمالا اين بدان دليل است كه واشنگتن دقيقا نمي داند كه مشايي نماينده چه كسي است و دستور كار وي براي گفت وگو با آمريكا چه مي تواند باشد.
اين روزنامه آمريكايي ادامه مي دهد: يكي ازمقامات ارشد دولت ايران مي گويد: تاريخ روابط ايران و آمريكا مالامال از تماس هايي است كه به شكست منتهي شده است و در تمامي آن تماس ها آمريكا با يك حزب خاص يا يك واسطه كه قدرت انتقال پيام كافي نداشته است وارد گفت وگو شده بود.
مشايي بعنوان يكي از اپراتورهاي باهوشي است كه به تشكيلات روحانيت بدبين است كه البته اين بدبيني دوجانبه است.

 



معرفي برگزيدگان مسابقه كاريكاتور «شيطان در مقابله با كتاب هاي مقدس»

گروه ادب و هنر-
مراسم تقدير از برگزيدگان مسابقه كارتون و كاريكاتور «شيطان در مقابله با كتاب هاي مقدس» با حضور وزير ارشاد برگزار شد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم گفت: اتفاقاتي از اين قبيل از صدر اسلام وجود داشته است و كساني در مخالفت با پيامبر و قرآن اقداماتي از قبيل شكنجه، تبعيد و حصر اقتصادي را انجام مي دادند تا مانع تأثيرگذاري قرآن بر مردم باشند چون مي دانستند كه قرآن حتي عرب تندخو و خشن را تحت تاثير خود قرار مي دهد. در دوران انقلاب نيز مشابه اين مسائل را شاهد بوديم كه اقدام «سلمان رشدي» در ضديت با قرآن و اسلام و كاريكاتورهاي توهين آميز نسبت به پيامبر از آن جمله است.
سيد محمد حسيني تصريح كرد: مخالفان با قرآن واسلام با جبهه حق، عدالت و صلح سازش ندارند و به دنبال منافع خود هستند، آن ها جنگي 8 ساله را به كشور ما تحميل كردند و هواپيماي مسافربري ما را در خليج فارس هدف قرار دادند و از باني اين رفتار نيز قدرداني شد همان طور كه قطعاً در آينده «تري جونز» را به خاطر قرآن سوزي مورد تقدير قرار خواهند داد.
وزير فرهنگ وارشاد اسلامي تأكيد كرد: با اين اقدامات ضد اسلامي، مردم دنيا با فطرت انساني و خدايي خود بيشتر به عظمت قرآن پي مي برند همان طور كه امروز قرآن پرفروش ترين كتاب دنياست و در نمايشگاه كتاب امسال نيز غرفه اي اختصاصي براي آن در نظر گرفته شده است كه بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
وي همچنين گفت: حافظ كتاب مقدس قرآن كسي ديگر است و ما تنها وظيفه خود را كه صيانت از قرآن است انجام مي دهيم اما با طرح كاريكاتورهاي توهين آميز و قرآن سوزي اين نور خاموش نخواهد شد و مردم دنيا از آن بهره مند مي شوند و مدينه فاضله و آرمان هاي بشري كه صلح، عدالت، امنيت و رفاه است تحقق خواهد يافت.
در ادامه اين مراسم مسعود شجاعي طباطبايي دبير نمايشگاه كارتون و كاريكاتور «شيطان در مقابله با كتاب هاي مقدس» گفت: سابقه اقدامات توهين آميز عليه اسلام و قرآن به انتشار طرح هاي توهين آميز يك كاريكاتوريست دانماركي در يكي از نشريات دانمارك بازمي گردد كه از آن تاريخ به بعد اين 12 طرح توهين آميز كه به غلط عنوان كاريكاتور را بر آن گذاشته اند در نشريات ديگري در سطح اروپا و آمريكا به چاپ رسيد و عجيب تر اين كه آنگلا مركل صدراعظم آلمان از كاريكاتوريست اين طرح ها قدرداني كرد و اين در حالي است كه انتشار اين طرح هاي توهين آميز دل ميليون ها مسلمان را در سراسر جهان به درد آورد و آن ها را آزرده خاطر كرد. اخيراً نيز در سپتامبر سال 2010 يك كشيش نما به نام «تري جونز» اعلام كرد كه قصد دارد قرآن كتاب آسماني مسلمانان را بسوزاند و روز 29 اسفندماه را روز محاكمه قرآن ناميد و طي مراسمي اين كتاب مقدس را به آتش كشيد كه بازتاب بسياري در رسانه هاي جهان داشت. اين اقدام واكنش هاي متعددي را در سراسر كشورهاي مسلمان جهان به همراه داشت.
دبير اين مسابقه همچنين درباره آمار شركت كنندگان اين مسابقه گفت: در اين مسابقه 346 هنرمند از 52 كشور جهان با 1830 اثر شركت كردند كه از ميان اين آثار 403 اثر به صورت آنلاين روي سايت ايران كارتون قرار گرفت.
همچنين حميد شاه آبادي معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: جامعه هنري ما بارها نشان داده است كه نسبت به اين موضوعات بي تفاوت نيست و امروز نيز در اين نمايشگاه شاهد واكنش جامعه هنري به بي احترامي نسبت به شعائر ديني مسلمانان هستيم و اين مسابقه بين المللي نشان داد كه هنر مرز نمي شناسد و همان طور كه دشمنان ما درصددند كه سرمايه هاي عظيم ما را مورد هجمه قرار دهند، هنرمندان دنيا نيز پاسخ آن ها را با زبان هنر مي دهند.
شاه آبادي با تأكيد بر ضرورت توجه بيشتر به عرصه هنر گفت: هنرهاي تجسمي نشان داده است كه پيام آور خوبي براي فرهنگ، سنت و دين ما است. اگر چه در همه حوزه هاي هنر كشور شاهد فعاليت هاي هنرمندان در رشته هاي مختلف هستيم اما امسال سالي است كه كاريكاتور اولين قدم خود را به اين شكل برداشته است و در ساير بخش هاي هنري نيز وقايع پيش رو را با حساسيت دنبال خواهند كرد.
وي ادامه داد: در عرصه هنر فعالان دلسوزانه و به طور جدي، دنبال تبيين اهداف و سياست ها ومعرفي آداب و فرهنگ و آييني هستند در حالي كه تاكنون چنان كه بايد و شايد، مورد توجه نبوده است.
در اين مراسم برگزيدگان به اين شرح معرفي شدند: در بخش موضوعي اين مسابقه «عباس ناصري» از ايران، «جيتت كاستانا» از اندونزي و «تومي تومدين» از اندونزي به ترتيب جوايز اول تا سوم اين مسابقه را شامل لوح تقدير، تنديس جشنواره و مبلغ 1500 دلار از آن خود كردند. همچنين از آثار «ناصر برفرازي» از ايران، «يوري كوزوبوكين» از اوكراين، «مسعود ضيايي زردخشويي» از ايران، «آرس» از كوبا و «آيت نادري» از ايران با اهداي لوح تقدير و تنديس جشنواره تقدير شد. در بخش كاريكاتور چهره «تري جونز» نيز «الويس كورالس رودريگوئز» از كوبا «عليرضا طاهري» از ايران و « علي نوروزي» از ايران به عناوين اول تا سوم دست يافتند و لوح تقدير، تنديس جشنواره و مبلغ 1500 دلار به آنها تعلق گرفت. در بخش تقديري ها نيز از آثار «آيدين ارجمندي» از ايران ، «ادواردو دلوس سنتوس» از اروگوئه، «مويسس دماسدو» از برزيل، «عمر زوالوس ولارد» از پرو و «محمت تورال» از تركيه با اهداي لوح تقدير و تنديس جشنواره تقدير شد. آثار اين مسابقه را دو هيئت داوري ايراني و خارجي شامل «بهمن عبدي»، «عليرضا ذاكري» و «حسين صافي» از ايران و «ناجي بناجي» از مراكش، «جي بوسكو» از برزيل داوري كردند.

 



رئيس ديوان عالي كشور: اسلام، پايه گذار حقوق بشر در جهان است

جلسه هيئت عمومي ديوان عالي كشور به رياست آيت الله محسني گركاني رئيس ديوان عالي كشور و با حضور حجت الاسلام والمسلمين محسني اژه اي دادستان كل كشور و قضات عالي رتبه ديوان برگزار شد.
رئيس ديوان عالي كشور در ابتداي جلسه و با اشاره به تاييد مصوبه هيئت دولت مبني بر كاهش ساعت كار ادارات در ديوان عدالت اداري گفت: با وجود اختلاف نظر بين قضات ديوان عدالت اداري، درخواست ابطال مصوبه كاهش ساعت كاري كارمندان راي لازم را نياورد و اين مصوبه تاييد شد.
وي در ادامه افزود: اگر ايمان به كار، وجدان كاري و نشاط به كار حاكم باشد، ادارات ما مي توانند با 6 ونيم ساعت كار روزانه در خدمت رساني كامل به مردم موفق باشند. همه ما مي دانيم كه در مقابل انجام كار، اجرت مطرح است. در كتاب مفردات راغب نيز در مورد اجرت آمده است كه والاجره ما يعود من ثواب العمل اگر عمل و كار نباشد و يا ناقص باشد اجرت هم سرنوشت عمل ناقص را پيدا مي كند.
رئيس ديوان عالي كشور با اشاره به حديث «الا من ظلم اجيراً اجرته فلعنه اله عليه» بيان كرد: از طرف ديگر ما در برابر حقوق مردم و خواسته هاي مردم قرار داريم. اسلام نيز اعطاء حق به من له الحق را يكي از مقدسات مي شمارد و از وظايف مهم اجتماعي مي داند. اگر اين فرهنگ در جامعه ما نهادينه شود كه هركس در هر جايگاهي قرار دارد پا را از حد و مرز و حق خود فراتر ننهند و همه ما به حق خود قانع باشيم و براي حقوق مردم و آزادي هاي اجتماعي احترام قائل شويم كشور ما به يك كشور نمونه و الگو براي تمام كشورهاي ديگر تبديل مي شود.
آيت الله محسني گركاني افزود: دنياي امروز بنام حمايت از حقوق بشر خود را پيشگام و قافله سالار اين واژه مقدس مي شمارد حال آنكه پايه گذار حقوق بشر اسلام است و اداء حقوق صاحبان حق را به عنوان يك فريضه به پيروان خود توصيه اكيد كرده است. اسلام، دنيازدگي (حب دنيا) را عله العلل تمام جنگ ها، خون ريزي ها، فشارهاي رواني و ريشه همه مشكلات جامعه بشري امروز مي داند. درد امروز جامعه بشري كه موجب دوري انسان امروز از انبياء الهي شده، همين است و انبياء آمده اند كه انسان را در برابر غرايزش پيروز گردانند.
رئيس ديوان عالي كشور خاطرنشان كرد: انسان، غرائز گوناگوني مانند حرص، غضب، خودبرتربيني و تجاوز به حقوق ديگران دارد و در برابر اين غرائز، عقل، وجدان و فطرت قرار دارد. اين صفات برجسته مي خواهند طوري انسان را تربيت كنند كه بنده شهوت، خشم و غضب نباشند و اگر انسان بنده خشم و غضب شد ديگر مالك خودش نيست و حقوق مظلومان را پايمال مي كند.

 



نقدي : ستادي براي بزرگداشت شهداي مبارزه با نفاق تشكيل مي شود

رئيس سازمان بسيج مستضعفين از تشكيل ستادي براي بزرگداشت شهداي مبارزه با نفاق خبر داد.
سردار محمدرضا نقدي ديروز در حاشيه سومين جشنواره فرهنگيان برگزيده بسيجي و يادواره شهيد محمد طالبيان در جمع خبرنگاران گفت: ستادي براي بزرگداشت شهداي مبارزه با نفاق تشكيل شده است كه جزئيات و اخبار بيشتر مربوط به آن را به زودي اعلام مي كنيم.
وي افزود: امسال سي امين سالگرد شهداي مبارزه با نفاق است و اين فرصتي براي تفكر و تعمق در سيره شهدا و ارزش هايي است كه اين افراد آفريدند. تاكنون بيشتر توجه ما به شهداي دفاع مقدس بوده است و شايد از معرفي شهداي مبارزه با نفاق غفلت شده باشد.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اين كه يكي از شهداي شاخص مبارزه با نفاق شهيد طالبيان بود، اظهار كرد: شهيد طالبيان در سن نزديك به 60 سالگي نقش يك چريك و تكاور عملياتي را ايفا كرد و براي مبارزه با نفاق به خاك دشمن رفت و در همانجا شهيد شد. چنين افرادي ارزش هاي بزرگي آفريدند كه براي نسل هاي آينده مي تواند بسيار مفيد باشد.
وي در ادامه با تاكيد بر لزوم تحول در نظام آموزش و پرورش كشور گفت: همانطور كه بسيجيان در دفاع مقدس و انقلاب خط شكن بودند، در عرصه تحول در آموزش و پرورش هم كه خواسته به حق مقام معظم رهبري و مردم است بايد خط شكن باشند.
نقدي بر همكاري بيشتر بسيج فرهنگيان و وزارت آموزش و پرورش تاكيد كرد و افزود: در حال حاضر يك فضاي انقلابي و مديريت خوب در آموزش و پرورش كشور وجود دارد، ولي اگر همه فرهنگيان به صحنه نيايند، تحول شكل نمي گيرد.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14