(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 8 تیر 1390- شماره 19962

نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در منطقه مرزي ميان دو سودان مستقر مي شوند
برژينسكي : آمريكا نفوذ خود را در خاورميانه از دست داده است
ورود هيئت اعزامي سازمان ملل به صنعا براي بررسي انتقال قدرت در يمن
جشن و پايكوبي در ليبي به دنبال صدور حكم جلب قذافي
تجمع اعتراض آميز عليه شكنجه در زندان هاي آمريكا
فراسوي رويدادها
مراسم سوگواري شيعيان عراق در سالگرد شهادت امام موسي كاظم(ع)
افشاي اسناد همكاري عوامل رژيم مبارك بارژيم صهيونيستي
اعلام حالت فوق العاده در پايتخت سنگال
مردم بحرين بار ديگر پيشنهاد آل خليفه را براي مذاكره نپذيرفتند
اوج گيري اعتراض و اعتصاب در آستانه تصويب طرح رياضت اقتصادي يونان
10 حمله مسلحانه ارتش المهدي به اشغالگران آمريكايي در عراق
كاخ سفيد تحريم هاي جديدي را عليه سوريه وضع مي كند



نيروهاي حافظ صلح سازمان ملل در منطقه مرزي ميان دو سودان مستقر مي شوند

منابع خبري از استقرار نيروهاي صلح بان سازمان ملل در منطقه مورد اختلاف سودان جنوبي و شمالي در آينده نزديك خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري ها، پس از اينكه شوراي امنيت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء با پيش نويس قطعنامه استقرار صلح بانان اتيوپيايي در منطقه نفت خيز ابيي موافقت كرد، تعداد 4200 سرباز اتيوپي در چند روز آينده با حضور در منطقه، ناظر خروج نيروهاي ارتش شمال سودان از آن خواهند بود.
اين در حالي است كه نيروهاي ارتش سودان شمالي كه ماه گذشته در منطقه ابيي مستقر شده بودند، بايستي براساس قطعنامه شوراي امنيت، آنجا را ترك كنند. براساس توافق صلح در سودان، همه پرسي راه حل اين نزاع و تعيين سرنوشت ابيي است.

 



برژينسكي : آمريكا نفوذ خود را در خاورميانه از دست داده است

برژينسكي اعلام كرد، آمريكا نفوذ خود را در خاورميانه از دست داده و اين امر مشكلاتي را در سياست خارجي كاخ سفيد به وجود آورده است.
به گزارش ايرنا، زبيگنيو برژينسكي مشاور اسبق امنيت ملي آمريكا ضمن مقايسه موقعيت واشنگتن در گذشته و حال گفت، 35 سال پيش پس از عقد پيمان كمپ ديويد؛ آمريكا با چهار قدرت پيشرو منطقه يعني ايران؛ تركيه؛ عربستان و مصر؛ روابط خوب و دوستانه داشت؛ ولي امروز نفوذ آمريكا در هر يك از اين چهار كشور از دست رفته و ايران دشمن آمريكاست.
در مقطع كنوني حتي عربستان نيز از سياست منطقه اي آمريكا مأيوس شده؛ در مصر ملي گرايي رشد كرده است و روابط اين كشور با رژيم صهيونيستي زير سؤال مي رود و تركيه هم از سياست هاي واشنگتن ناراضي است.برژينسكي گفت: متأسفانه موقعيت خود را در منطقه از دست داده ايم.

 



ورود هيئت اعزامي سازمان ملل به صنعا براي بررسي انتقال قدرت در يمن

سرويس خارجي ـ
هيئت حقوقي سازمان ملل متحد با هدف بررسي انتقال مسالمت آميز قدرت در يمن وارد صنعا شد.
اين هيئت حقوقي شامل كارمندان وابسته به كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل است كه به منظور ارزيابي اوضاع يمن و انتقال قدرت وارد صنعا شده است.
اين هيئت گزارش هاي خود را به شوراي حقوق بشر سازمان ملل در سپتامبر (شهريور ماه) ارائه خواهد كرد.
اين در حالي است كه منابع آگاه در يمن اظهار داشتند كه آمريكا، عربستان و امارات در حال بررسي و ايجاد راه حل سياسي براي بحران يمن براساس بندهاي طرح ابتكاري شوراي همكاري خليج فارس هستند.
شوراي همكاري خليج فارس نيز مي كوشد با گروه هاي مخالف يمني رايزني كند تا به يك راه حل موفقيت آميز كه مورد توافق هر دو طرف باشد دست يابند.
از سوي ديگر، انقلابيون يمني ضمن تأكيد بر اين مسئله كه با هر گونه دخالت غرب و عربستان در امور داخلي يمن مخالفند از هيئت سازمان ملل خواستند. در تحقيقات خود نهايت دقت و هوشياري را به كار گيرند تا خواسته هاي انقلابيون در نظر گرفته شود.

 



جشن و پايكوبي در ليبي به دنبال صدور حكم جلب قذافي

مردم ليبي در پي انتشار خبر مربوط به صدور حكم جلب قذافي و پسرش در خيابانها به جشن و پايكوبي پرداختند.
به گزارش خبرگزاريها، به دنبال بررسي جنايات جنگي و ضد بشري «معمر قذافي»، ديكتاتور ليبي در دادگاه لاهه، روز دوشنبه حكم بازداشت وي در دادگاه كنوني لاهه صادر شد.
اين دادگاه علاوه بر قذافي، حكم بازداشت «سيف الاسلام» پسر قذافي و «عبدالله السبوسي» رئيس سازمان اطلاعات ليبي را نيز صادر كرد.
به گزارش شبكه خبري الجزيره، مردم شهر بنغازي مركز شوراي انتقالي ليبي روز دوشنبه با برپايي جشن و پايكوبي، شادي خود را از صدور حكم جلب قذافي نشان دادند.
مردم بنغازي به عنوان شهري كه انقلاب 25 فوريه از آن بر ضد قذافي آغاز شد با سرازير شدن به خيابانها و توزيع شربت و شيريني، خوشحالي خود را از اقدام جامعه جهاني بر ضد ديكتاتور ليبي ابراز كردند.
همچنين هزاران تن از شهروندان ليبيايي با روشن كردن چراغ خودرو خود و بوق زدن هاي ممتد در خيابانهاي بنغازي به شادي پرداختند.
از سوي ديگر، «مصطفي عبدالجليل»، رئيس شوراي انتقالي ليبي، ضمن استقبال از حكم دادگاه لاهه اظهار داشت: اين حكم عليه قذافي تنها براي جناياتي است كه پس از 17 فوريه مرتكب شده است و به جنايات وي قبل از اين تاريخ مربوط نمي شود.
وي در نشست خبري در بنغازي از كشورهايي كه هنوز با قذافي همكاري مي كنند خواست از حمايت وي دست برداشته و ديكتاتور ليبي را تحويل دادگاه جنايي دهند.
«مصطفي العرياني» سخنگوي شوراي انتقالي ليبي در بنغازي نيز در گفت وگو با خبرگزاري آلمان گفت: صدورحكم دادگاه جنايي عليه قذافي قطعي بود و وي در ليبي دستگير و در همين كشور محاكمه خواهد شد، چرا كه ديگر جايي براي فرار ندارد.
همچنين «جلال القلال» سخنگوي شوراي ملي انتقالي ليبي در بنغازي نيز به خبرگزاري رويتر گفت: اين شورا از صدور حكم جلب قذافي بسيار خرسند است چون همه جهان خواستار محاكمه قذافي به دليل جناياتي هستند كه وي مرتكب شده است و اين اقدام موجب شد كه مردم احساس كنند كسي هست كه از حق آنها دفاع كند.
به گفته اين عضو شوراي انتقالي ليبي، صدور حكم جلب قذافي، به سرنگوني رژيم وي سرعت خواهد بخشيد و به انقلابيون روحيه جديدي خواهد داد.
در همين حال رهبران مخالفان ليبي در شهر بنغازي، هرگونه مذاكره با قذافي را به دنبال صدور حكم بازداشت وي مردود دانسته و خواستار محاكمه او شدند.
در شهر مصراته نيز، انقلابيون ليبيايي با تجمع در ميدان مركزي شهر، با تيراندازي هوايي، شادي خود را از صدور حكم بازداشت قذافي اعلام كردند.
همچنين خبرهاي دريافتي حاكي است، همسر ديكتاتور ليبي نيز در ليست سياه سازمان ملل قرار گرفته و سفر وي به خارج از اين كشور ممنوع اعلام شده است.
از سوي ديگر در ميدان نبرد نيز، انقلابيون ليبيايي در جنوب طرابلس پيشروي كرده و به 80 كيلومتري قصر اقامت قذافي در «باب العزيزيه» رسيدند.
همچنين جنگنده هاي ناتو روز سه شنبه نيز براي چندمين بار، اطراف باب العزيزيه را بمباران كردند كه در نتيجه آن دود غليظي به آسمان برخاست. پيروزي انقلابيون در هفته هاي اخير، باعث شد كه رژيم قذافي به تكاپوي بيشتري افتاده و خواستار آتش بس فوري شود، اما اين درخواست از سوي انقلابيون رد شده است.

 



در نيويورك برگزار شد
تجمع اعتراض آميز عليه شكنجه در زندان هاي آمريكا

جمعي از جوانان آمريكايي با برگزاري تظاهرات در شهر نيويورك اعتراض خود را نسبت به شكنجه زندانيان و نقض حقوق بشر در زندان هاي آمريكا ابراز كردند.
به گزارش واحد مركزي خبر، تظاهركنندگان در حالي كه لباس نارنجي رنگ مخصوص زندانيان گوانتانامو را بر تن داشتند يك سلول انفرادي نمادين حمل مي كردند و چشمان خود را به نشانه اعتراض به نقض حقوق بشر از سوي آمريكا بسته بودند.
جوانان شركت كننده در اين تظاهرات از سكوت سازمان هاي حقوق بشري نسبت به نقض حقوق بشر در زندان هاي آمريكا انتقاد كردند و افزودند، در شرايطي كه آمريكا به بهانه نقض حقوق بشر در كشورهاي ديگر دخالت نظامي مي كند چرا خود نسبت به رعايت حقوق بشر در زندان هاي خود اقدامي صورت نمي دهد؟
تظاهركنندگان فرياد مي زدند: زندان هاي آمريكا بايد تعطيل شوند.
يكي از جوانان كه به طور نمادين در داخل سلول انفرادي محبوس بود گفت، زندان گوانتانامو سمبل نقض حقوق بشر و مايه شرم مردم آمريكا است و بايد هر چه سريع تر بسته شود.
وي افزود، در زندان گوانتانامو كه در كنار زندان ابوغريب عراق به دست نظاميان آمريكايي ساخته شده است حقوق اوليه زندانيان از جمله دسترسي به وكيل، تفهيم اتهام يا تعيين مجازات و مدت آن نقض مي شود و زندانيان بي رحمانه شكنجه مي شوند.
گفتني است باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا كه با وعده بسته شدن گوانتانامو رأي بسياري از آمريكايي ها را در انتخابات رياست جمهوري گذشته از آن خود كرد با گذشت سه سال از آن وعده ها تاكنون از بسته شدن اين زندان خودداري كرده است.
گرچه دولت آمريكا هيچ گاه آمار دقيقي از تعداد زندانيان خود نمي دهد ولي آخرين آمارها از زنداني بودن بيش از سه ميليون و 200 هزار نفر در اين كشور حكايت دارد.

 



فراسوي رويدادها

رئيس جمهور «ماشيني» !
هيچ مي دانيد رئيس جمهورهاي آمريكايي براي امضاي اسناد و مدارك روزمره اصلاً به خودشان زحمت نمي دهند، بلكه از يك دستگاه مخصوص اين كار استفاده مي كنند؟ اين موضوع البته يكي از اسرار رياست جمهوري آمريكاست كه ده ها سال بوده كسي از آن خبر نداشته و اخيراً فاش شده است!
در واقع، «اتوپن» دستگاهي است كه اجازه مي دهد اسناد به طور اتوماتيك و بدون دخالت دست خيلي دقيق امضا شوند! حالا، بايد گفت كه اين روش آنقدرها هم جديد نيست و اولين بار رئيس جمهور «هري ترومن» بوده كه بين سال هاي 1945 و 1953 از آن استفاده كرده است. اما، مسئله اينجاست كه امروز سر و كله نمايندگاني پيدا شده كه به اين كار ايراد مي گيرند. 20 نفر از نمايندگان كنگره در نامه اي پراعتراض به رئيس جمهور «اوباما» انتقاد كرده اند كه براي امضاي نسخه جديد «لايحه ميهن پرستانه» كه براي آمريكايي ها خيلي مهم است، از «اتوپن» استفاده كرده است! و ادعا مي كنند كه به موجب بند يك بخش هفتم قانون اساسي آمريكا كه مي گويد «هر لايحه قانوني كه به تصويب مجلس نمايندگان و سنا برسد بايد قبل از اين كه قانون شود به امضاي رئيس جمهور برسد»، «امضاي ماشيني» بي ارزش است!
البته، بد نيست بدانيد كه «اتوپن» را رئيس جمهورهاي آمريكايي تا به حال به طور مفصل استفاده كرده اند. مثلاً، «رونالد ريگان» 22 تا از اين دستگاه ها داشت كه گرافيك شان با هم فرق مي كرد، بنابراين همه گول مي خوردند و فكر مي كردند كه امضا «اصل» است! اما، تا حالا هيچ وقت نشده بوده كه از اين دستگاه براي امضاي سند مهمي مثل يك لايحه قانوني، استفاده كنند! گفتني است كه يك دستگاه «اتوپن» مي تواند ساعتي تا 500 امضا تحويل دهد. اين دستگاه در واقع دو بازوي مكانيكي دارد كه اجازه مي دهند خيلي كارهاي خسته كننده روزانه به طور اتوماتيك انجام شود.
¤ سرويس خارجي كيهان

 



مراسم سوگواري شيعيان عراق در سالگرد شهادت امام موسي كاظم(ع)

سرويس خارجي-
عزاداري باشكوه شيعيان در كاظمين عراق در سالگرد شهادت امام موسي كاظم(ع) تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد.
بيش از يك ميليون تن از شيعيان عراق روز گذشته در سالگرد شهادت امام موسي كاظم(ع) به سوگواري و عزاداري پرداختند.
شيعيان عراق از دو روز پيش با پاي پياده به سمت كاظمين حركت كردند و در مراسم عزاداري اين شهر حضور يافتند.
در اين مراسم كه تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شد نيروهاي امنيتي كنترل كامل كاظمين را برعهده گرفتند و براي جلوگيري از انفجار خودروهاي احتمالي بمب گذاري شده شهر خالي از هرگونه خودرويي بود. همچنين كليه مغازه ها و اماكن تجاري به حالت تعطيل درآمده بود.
در همين رابطه، نيروهاي امنيتي 6 تروريست را كه قصد داشتند با استفاده از كمربندهاي انفجاري و سلاح هاي سبك زائران شيعه را هدف قرار دهند، دستگير كردند.
همچنين تيپ چهار ارتش عراق با انجام بازرسي هايي در منطقه «الزعفرانيه» در جنوب شرق بغداد يك منزل كه تعداد زيادي كمربند انفجاري و سلاح سبك در آن جاساز شده بود، شناسايي كرد و با پيگيري موضوع شش عامل تروريستي انتحاري حاضر در اين منزل را دستگير كرد.
رئيس جمهور عراق نيز به مناسبت سالروز شهادت امام موسي كاظم، اقشار مذهبي، طايفه اي و قومي عراق را به وحدت فرا خواند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، به نقل از روزنامه القدس العربي، جلال طالباني، در پيام خود به مناسبت سالروز شهادت امام موسي كاظم(ع) اظهار داشت: زندگي و شهادت امام موسي كاظم(ع) بيانگر ارزش هاي انساني و عدالت بود و باعث شد مسلمانان در حمايت از حق و مخالفت با باطل با يكديگر متحد شوند.
وي افزود: اين مهمترين فرصت براي درس گرفتن از زندگي آن امام و مخالفت با ظلم و طاغوت است. ما بايد در مسير زندگي آن حضرت حركت كنيم.

 



افشاي اسناد همكاري عوامل رژيم مبارك بارژيم صهيونيستي

اسناد همكاري رئيس سابق اطلاعات مصر با رژيم صهيونيستي براي صدور گاز ارزان قيمت به اين كشور افشا شد.
به گزارش خبرگزاري قدس (قدسنا) به نقل از روزنامه «المصري اليوم» چاپ مصر به تازگي با انتشار 30 سند محرمانه، پرده از همدستي «عمر سليمان» رئيس سابق اطلاعات اين كشور با اسرائيل در فروش گاز برداشته است.براساس اين گزارش، مجموعه اي از نامه نگاري ها و مكاتبات مقام هاي رژيم حسني مبارك و سران رژيم صهيونيستي منتشر شده كه حاكي از تلاش هاي مقامات ارشد رژيم سابق مصر براي فروش ارزان و سريع گاز به اسرائيل بوده است.
اين گزارش حاكي است، در ميان اسناد منتشر شده، دست نوشته عمر سليمان وزير اطلاعات رژيم مبارك يافته شده است كه از وزير نفت خواسته تا با صدور گاز به اسرائيل موافقت كند.
همچنين در بين اسناد، مداركي وجود دارد كه بر پاكت آن مهر «بسيار محرمانه» زده شده و در آن پيش نويس توافقنامه فروش گاز ارزان قيمت به اسرائيل موجود است.
به نوشته المصري اليوم، در اين نامه، عمر سليمان در تاريخ 26 ژانويه سال 2004 به وزير نفت وقت تاكيد داشته كه وزير نفت اسرائيل تمايل دارد هر چه سريع تر اين توافقنامه به امضاي دو طرف برسد.اين روزنامه همچنين پيشتر نيز در گزارشي نوشت كه «عبدالمجيد محمود» دادستان كل مصر، مداركي به دست آورده است كه براساس آن حسني مبارك گاز طبيعي مصر را به بهايي اندك به رژيم اسرائيل و برخي كشورهاي عربي فروخته است. دادستان كل مصر نيز درباره خسارات ناشي از فروش ارزان قيمت نفت مصر به اسرائيل گفت: با توجه به قرار دادهاي پيشين مبارك با رژيم اسرائيل، كشور مصر بيش از نيم ميليارد دلار متضرر شده است.
گفتني است قاهره پس از امضاي توافق صلح با رژيم تل آويو در سال 1979 ميلادي، حدود 40 درصد از گاز طبيعي مورد نياز اسرائيل را تامين كرده است.
در دسامبر سال گذشته ميلادي، اسرائيل براي دريافت گاز طبيعي مصر، قراردادي 20 ساله به ارزش 10 ميليارد دلار (4/7 ميليارد يورو) با رژيم مبارك امضا كرد كه در آن قيمت گاز طبيعي بسيار ارزان تر از قيمت هاي جهاني در نظر گرفته شده است.
عمر سليمان از شخصيت هاي سياسي بسيار متنفذ مصر در دوران رژيم مبارك بود كه پس از اعلام كناره گيري ديكتاتور پيشين اين كشور از قدرت در 25 ژانويه سال جاري ميلادي بر جاي وي نشست اما پس از چند هفته كنار رفت و حسين طنطاوي رئيس شوراي مالي نظامي جاي وي را گرفت.

 



اعلام حالت فوق العاده در پايتخت سنگال

دولت سنگال در پايتخت اين كشور وضعيت فوق العاده اعلام كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر، پايتخت سنگال كه از چند روز پيش دچار ناآرامي هاي سياسي بود، روز دوشنبه با به آتش كشيده شدن چند ساختمان دولتي و سردادن شعارهايي بر ضد رئيس جمهور چهره يك شهر جنگ زده را به خود گرفت.
براساس اين گزارش، چند ساختمان دولتي در «داكار» و حومه آن دوشنبه شب به دست ساكنان اين مناطق كه از قطعي پي درپي و طولاني مدت برق به ستوه آمده بودند و به موروثي شدن رياست جمهوري در سنگال اعتراض داشتند، به آتش كشيده شد.
به گزارش منابع خبري، در ناآرامي هاي دوشنبه شب در داكار، ساختمان شركت ملي برق، شهرداري، آتش نشاني و... به آتش كشيده شد و تظاهركنندگان اقدام به آتش زدن لاستيك در خيابان ها كردند.
اين در حالي است كه «عبدالله واد» رئيس جمهور سنگال با بي توجهي تمام به مشكلات مردم خواستار جانشيني فرزند خود بر مسند رياست جمهوري در انتخابات آينده در اين كشور است.به گزارش خبرگزاري فرانسه، با دخالت پليس و نيروهاي امنيتي ناآرامي هاي دوشنبه شب سنگال مهار شد، اما با وجود اين بيشتر شهرهاي سنگال ماه ها است كه شاهد قطعي پي درپي برق است و اين وضع در ماه هاي اخير تشديد شده است تا جايي كه قطعي برق در برخي مناطق دو روز به درازا مي كشد.
عبدالله واد رئيس جمهور 85 ساله سنگال پس ناآرامي هاي دوشنبه شب، انصراف خود را از ارائه لايحه تغيير انتخابات به مجلس اين كشور اعلام كرد.

 



مردم بحرين بار ديگر پيشنهاد آل خليفه را براي مذاكره نپذيرفتند

سرويس خارجي -
انقلابيون بحرين اعلام كردند كه هرگونه گفت وگو و مذاكره با رژيم آل خليفه را رد مي كنند.
دبيركل جمعيت وفاق بحرين كه بزرگترين حزب شيعي مخالف دولت است اعلام كرد كه زمينه هاي گفت وگو فراهم نيست و انقلابيون مذاكره با دولت را رد مي كنند.وي تاكيد كرد كه با توجه به برآورده نشدن خواسته مردم به نظر نمي رسد كه اين مذاكرات دستاورد خوبي داشته باشد و دو طرف به نتايج رضايت كننده دست يابند.
پادشاه بحرين خواستار آغاز گفت وگوها با تمامي طرف ها براي اصلاحات و دستيابي به توافق ملي در بحرين در دوم ماه ژوئيه (11 تيرماه) شد.
دبيركل جمعيت وفاق اسلامي بحرين همچنين با اشاره به مخالفت هاي گسترده مردم بحرين با رژيم آل خليفه از برگزاري تظاهرات مردمي در روز جمعه همين هفته خبر داد.
وي تاكيد كرد، تاكنون رژيم منامه نتوانسته از برپايي تظاهرات و تجمعات مردم جلوگيري كند و انقلابيون متعهد شده اند كه تا تحقق كامل خواسته هايشان دست از تظاهرات برندارند.
ازسوي ديگر، «رضي الموسوي» معاون دبيركل جمعيت وعد بحرين تاكيد كرد كه مردم خواستار تغييرات در سلطنت پادشاهي هستند و حكومت بحرين تصور نكند كه مي تواند با ايجاد اختلافات مذهبي خواسته ملت را دور بزند.الموسوي افزود، حكومت بحرين نمي تواند با ايجاد اختلافات قومي مذهبي بر ملت پيروز شود چون اين امر به نابودي همه ملت منجر مي شود و تجربه كشور عراق در بحرين تكرار مي شود.

 



اوج گيري اعتراض و اعتصاب در آستانه تصويب طرح رياضت اقتصادي يونان

سرويس خارجي -
در آستانه تصويب طرح رياضت اقتصادي، اعتصاب و تظاهرات گسترده يونان را فرا گرفت.
با نزديك شدن به زمان تصويب طرح رياضت اقتصادي تحميلي صندوق بين المللي پول و بانك جهاني، شمار زيادي از مردم سرتاسر يونان خود را به «آتن» رسانده و نسبت به تصويب اين طرح هشدار دادند.
هزاران نفر از نيروهاي پليس ضد شورش در اطراف ميدان «سينداگما» و ساختمان پارلمان مستقر شده و آماده مقابله با يكي از بزرگترين تجمعات ضددولتي يونان هستند.
در حالي كه پارلمان يونان بايد طي امروز و فردا روي اجراي طرح رياضت اقتصادي 28 ميليارد يورويي تصميم گيري كند، حزب حاكم سوسياليست يونان نيز از پارلمان خواست بدون فوت وقت و بخاطر «مصالح ملي يونان» اين طرح را به تصويب برساند.
اما اتحاديه هاي صنفي يونان نيز بيكار ننشسته در اعتراض به تصويب طرح رياضت اقتصادي كه ازآن به عنوان «طرحي حساس براي آينده يونان» ياد مي شود، اعتصاب 48 ساعته خود را آغاز كردند. به گزارش «يورو نيوز»، اتحاديه هاي صنفي بخش خصوصي و دولتي يونان با آغاز اين اعتصاب سراسري، سيستم حمل ونقل و خدمات عمومي را با اختلالات جدي روبه رو كردند. دفاتر دولتي، بانك ها، كشتيراني ها، اتوبوس ها و قطارها و ... از كار افتاده و بسياري از مدارس و بيمارستان ها نيز به حال تعطيل يا نيمه تعطيل در آمده اند.
برخي گزارش ها نيز حاكي است، حتي بازيگران تئاتر و روزنامه نگاران نيز به اعتصابيون پيوسته اند تا بدين ترتيب در سي وپنجمين روز از ناآرامي هاي يونان دولت را مجبور به پذيرفتن خواسته هاي مردم كه همانا قطع همكاري با صندوق بين المللي پول و اتحاديه اروپاست، كنند.
خبرگزاري «آسوشيتدپرس» نيز با انتشار اين خبر نوشت، با اوج گيري مخالفت هاي ضد دولتي در يونان، دولت اين كشور دست به دامان اپوزيسيون شد. وزير دارايي يونان اعلام كرد، از گروه هاي مخالف اين كشور مي خواهد دولت را در تصويب و اجراي طرح رياضت اقتصادي ياري كنند.
در همين حال خبر مي رسد «جرج سوروس»، رئيس موسسه جامعه باز آمريكا نيز نسبت به ادامه يافتن بحران اقتصادي حاكم بر اروپا هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، «سوروس» كه از سهامداران صندوق بين المللي پول است اعلام كرد، اگر جلوي بحران منطقه يورو گرفته نشود، اين بحران جهاني خواهد شد. پيش از اين صندوق بين المللي پول روساي جمهور فرانسه و آمريكا، و چندين تن از مقامات و سياستمداران غربي نيز نسبت به عواقب خطرناك بحران يورو هشدار داده اند.
گفتني است برخي از كشورهاي اروپايي مثل اسپانيا، يونان، پرتغال، ايرلند و لوكزامبورگ از بحران مالي شديدي رنج برده و كشور انگليس نيز در آرامش قبل از طوفان به سر مي برد.
قرار است از روز پنجشنبه (فردا) اعتصاب گسترده اي عليه برنامه هاي رياضت اقتصادي لندن صورت بگيرد. صندوق بين المللي پول، بانك جهاني و اتحاديه اروپا اعلام كردند در صورتي براي نجات اين كشورها تلاش خواهد كرد كه رياضت هاي اقتصادي پيشنهادي آنها را تصويب و اجرا كنند.
از ايالات متحده آمريكا نيز خبر مي رسد، مقامات ايالتي «شيكاگو» به زودي براي جبران كسري بودجه اين ايالت بيش از هزار نفر از معلمان را از كار بركنار خواهند كرد.
به گزارش روزنامه «شيكاگو تريبيون»، مقامات اين ايالت تصريح كرده اند طي چند روز آينده به منظور جبران كسري بودجه 712 ميليون دلاري، شمار زيادي از مدارس دولتي را تعطيل و دانش آموزان آن را در ديگر مدارس اين ايالت ادغام مي كنند.
براساس اين گزارش، با تعطيلي اين مدارس دستكم 1000 معلم شغل خود را از دست خواهند داد.
پيش از اين چند ايالت ديگر آمريكا به دليل بحران اقتصادي شاهد برگزاري تجمعاتي بود كه خبرهاي آن به شكل بسيار مختصري منتشر شد.

 



10 حمله مسلحانه ارتش المهدي به اشغالگران آمريكايي در عراق

بر اثر حمله مسلحانه ارتش مهدي عليه نيروهاي آمريكايي در تعدادي از شهرهاي عراق چندين نظامي آمريكايي كشته و زخمي شدند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از روزنامه رياض، سپاه مهدي شاخه نظامي جريان صدر در بيانيه اي از 10 حمله مسلحانه به وسيله خمپاره و موشك كاتيوشا عليه نيروهاي آمريكايي خبر داد.
در اين حملات كه از 21 تا 26 ژوئيه صورت گرفته تعدادي از نيروهاي آمريكايي كشته و زخمي شدند.اين گروه تأكيد كرد كه اين حملات ادامه خواهد يافت. حملات در استان هاي مختلف عراق انجام شده و علاوه بر آن اين گروه بمب هاي كنار جاده اي را بر سر راه نظاميان آمريكا قرار داده است.همچنين حسين علي حسين، رئيس كميته حقوق بشر شوراي استانداري بصره، اعلام كرد: رئيس شوراي استانداري تعدادي از سربازان آمريكايي را كه به بهانه ايجاد امنيت براي يك هيئت آمريكايي با اسلحه وارد اين شورا شده بودند، از محل شوراي استانداري بيرون كرد.
فراكسيون شهيد محراب پارلمان عراق، وابسته به مجلس اعلاي اسلامي عراق نيز از تمام گروه هاي سياسي خواست كه پاسخگوي درخواست مردم عراق مبني بر خروج نيروهاي آمريكايي از اين كشور باشند.
همچنين نماينده اين فراكسيون و عضو كميته امنيت و دفاع پارلمان عراق، اظهار داشت: اين كميته با سفير آمريكا در عراق ديدار كرده است و وي خاطرنشان كرده كه عراق بعد از سال هاي 2011 نيازي به حضور نيروهاي آمريكا در خاك خود ندارد و ورود اين نيروها به شهرهاي عراق باعث بي ثبات تر شدن وضعيت امنيتي عراق مي شود.


 



در راستاي مداخله در امور داخلي دمشق
كاخ سفيد تحريم هاي جديدي را عليه سوريه وضع مي كند

كاخ سفيد براي افزايش فشار بر دولت سوريه تحريم هاي جديدي را عليه مسئولان ارشد اين كشور تصويب مي كند.
به گزارش پايگاه خبري محيط، مقامات آمريكايي اعلام كردند كه كاخ سفيد قصد دارد براي افزايش فشار بر دولت بشار اسد رئيس جمهور سوريه تحريم هاي جديدي را عليه مقام هاي ارشد اين دولت وضع كند.
اين تحريم ها شامل توقيف اموال تحريم شدگان در تمام مؤسسه هاي مالي و تجا ري آمريكا و ممنوعيت برقراري رابطه اقتصادي با آنهاست. وزارت دادگستري آمريكا نيز در تلاش است با جمع آوري شواهد و اطلاعات پرونده مسئولان ارشد سوريه را به اتهام جنايت عليه بشريت به دادگاه عدل بين المللي ارجاع دهد.مسئولان آمريكايي همچنين اعلام كردند كه كاخ سفيد امكان تحريم نفت و گاز سوريه را بررسي مي كند.اين در حالي است كه اتحاديه اروپا نيز به تحريم هاي خود عليه سوريه شدت بخشيده و چهار شركت اين كشور در فهرست تحريم قرار دارند و 23 نفر از مقامات سوريه از جمله بشار اسد از سفر به اروپا منع شده اند. از سوي ديگر، يك نماينده كنگره آمريكا و يك نماينده انگليسي از حزب محافظه كار روز دوشنبه با بشار اسد رئيس جمهور سوريه ديدار و گفت و گو كردند.
نمايندگان آمريكا و انگليس در اين ديدار تأكيد كردند كه امنيت و ثبات سوريه پايه اساسي براي امنيت منطقه به شمار مي رود.
بشار اسد نيز در اين ديدار دو نماينده آمريكايي و انگليسي را در جريان تحولات و اصلاحات فراگيري كه دولت وي قصد اجراي آن را دارد قرار داد. يكي از شخصيت هاي مخالف نظام سوريه نيز تأكيد كرد، بحران سوريه از طريق گفت وگو قابل حل است و نيازي به دخالت بيگانگان نيست.
وي اظهار داشت، با تغيير ساختار و ايجاد يك نظام دموكراتيك مي توان بحران كنوني را پشت سرگذاشت.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14