(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 28 تیر 1390- شماره 19977

كوتاه اقتصادي
وزير اقتصاد: دولت با تمام قوا براي اجراي اصل 44 حركت مي كند
رئيس جمهور دستور اجراي سرشماري سال90 را ابلاغ كرد
جايگاه هاي سي ان جي رتبه بندي مي شوند
سازمان حمايت: پرونده فاز اول تغييرات قيمتي بسته شد
معاون سازمان امور مالياتي خبر داد فرار 30درصد معاملات كشور از پرداخت ماليات
از ابتداي فصل برداشت تاكنون دولت بيش از 5/3 ميليون تن گندم كشاورزان را خريداري كرده است
اعلام جزئيات طرح كنترل ويژه مواد غذايي در ماه مبارك رمضان
برخورد تعزيراتي با افزايش بي رويه اجاره بها
از ديروز قيمت بليت هواپيما 4 1درصد افزايش يافت
طي 20 روز آينده نتيجه تحقيق و تفحص از سازمان نوسازي اعلام مي شود
اعضاي جديد شوراي عالي بورس و اوراق بهادار تعيين شدند
توانير: هزينه استفاده از انرژي خورشيدي به ميزان يك سوم كاهش يافته است



كوتاه اقتصادي

¤ رئيس اتاق بازرگاني ايران خبر داد: كميته هدفمندي يارانه ها متشكل از وزراي اقتصاد، بازرگاني، صنايع، كشاورزي، كشور، شهرداري ها و اتاق بازرگاني در شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي تشكيل مي شود.
¤ رئيس اتحاديه صادركنندگان فرآورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي از 30 درصدي صادرات محصولات پتروشيمي و فرآورده هاي نفتي در سه ماه نخست امسال خبر داد و گفت: در اين مدت صادرات ميعانات گازي رشد قابل ملاحظه اي داشته است. «سيد حميد حسيني» گفت: در سه ماه نخست امسال رقم صادرات فرآورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي حدود سه ميليارد و 813 ميليون دلار شد.وي افزود: حدود دو ميليارد و 542 ميليون دلار از ارزش صادرات در اين مدت مربوط به ميعانات گازي بود بر اين اساس صادرات ميعانات گازي در سال جاري از رشد قابل ملاحظه اي برخوردار بوده است.
¤روابط عمومي شركت بورس كالاي ايران، بر اساس تصميمات جديد نماينده رئيس جمهور در كارگروه طرح تحول اقتصادي دستگاه هاي مربوط موظف به تنظيم عرضه فولاد در بورس كالا هستند. بر اين اساس، تمام توليدكنندگان فولاد در كشور موظفند نسبت به عرضه محصول از طريق بورس كالا اقدام كنند و عرضه خارج از بورس كالا مشمول مقررات كالاي تعزيراتي مي شود.همچنين، سازمان بورس كالا موظف است بيست و چهار ساعت قبل از عرضه در بورس نسبت به دريافت كل مبلغ معامله فولاد در بورس كالا، اقدام كند.
¤ معاون اول رئيس جمهوري در بخشنامه اي به دستگاه هاي اجرايي مشمول قانون مديريت خدمات كشوري اعلام كرد: كليه دستگاه ها موظف هستند احكام كارگزيني خود را از طريق سامانه www karmandiranir صادر كنند.بنابر اين گزارش، دستگاه هاي اجرايي بايد به نحوي اقدام كنند كه در اين سامانه امكان دسترسي به اطلاعات هر سازمان و اداره به صورت مجزا و طبقه بندي شده وجود داشته باشد.

 



وزير اقتصاد: دولت با تمام قوا براي اجراي اصل 44 حركت مي كند

وزير اقتصاد تأكيد كرد دولت با تمام قوا براي اجراي سياست هاي كلي اصل 44 حركت مي كند.
سيدشمس الدين حسيني ديروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه در برخي موارد دغدغه هايي ايجاد مي شود كه اصلاً دغدغه نيست اظهار داشت: بعد از اجراي هدفمندي يارانه ها مشكلي تحت عنوان كمبود برق مطرح شد در حالي كه ما هيچ مشكلي در خصوص برق نداريم و مازاد برق هم داريم و كميته اي تشكيل شده است تا اين مازاد برق به كشورهاي همسايه نظير عراق صادر شود.
وي با تاكيد بر اينكه فضاي رواني جامعه بايد واقعي باشد، گفت: برخي گزارش هاي رسيده با سياه نمايي هايي كه در برخي رسانه ها اتفاق مي افتد تطابق ندارد به طوري كه ما در سال 89 در توليد خودرو به لحاظ تعداد
2/22 درصد رشد داشتيم و يك ميليون و 650 هزار خودرو توليد كرده ايم. در توليد سيمان با 18 درصد رشد به رقم 62 ميليون تن رسيده ايم. در توليد محصولات پتروشيمي با 18 درصد رشد به رقم 37 ميليون تن رسيده ايم. در توليد فولاد خام با 13 درصد رشد به 13 ميليون تن رسيده ايم و همچنين محصولات فولادي نيز با 12 درصد رشد به 16 ميليون تن رسيده است. در محصولات زراعي در سال 89 با 4/10 درصد رشد به 71 ميليون تن و در توليد گندم در سال 89 به زعم مسئولين وزارت جهاد كشاورزي با 11 درصد رشد به 15 ميليون تن رسيده ايم.
وزير اقتصاد گفت: به رغم تمام مشكلات و تحريم ها فعالان اقتصادي با دلاوري و ممارست كار را جلو مي برند و بايد پيام هاي مثبت در اين خصوص به جامعه داده شود ولي اين بدان معنا نيست كه به مشكلات رسيدگي نشود.
وزير اقتصاد در ادامه گفت: كيفيت كالاهاي ايراني و خدمات عرضه شده مناسب است اما تلاش هايي صورت مي گيرد كه مانع از حضور كيفيت كالاهاي ساخت داخل در كشورهاي همسايه باشيم به طوري كه ما اخباري دريافت كرده ايم كه گروه هايي تلاش مي كنند تا كالاهاي ايراني را در كشورهاي مقصد بي كيفيت جلوه دهند و حتي گروه هايي در عراق هستند كه اقدام به رقابت غير منصفانه مي كنند و در لحظه بهره برداري برخي دستگاه هاي ايراني آن دستگاه ها را خراب مي كنند.
وي افزود: قرار شده تا پس از اين بر روي استانداردهاي كالاهاي صادراتي به عراق دقت بيشتري صورت گيرد و همچنين در خصوص تخريب هايي كه صورت مي گيرد رصد لازم انجام شود.
حسيني گفت: دولت تمام قد و با تمام قوا براي اجراي سياست هاي كلي اصل 44 حركت مي كند و در ريل گذاري اصل 44 شتاب كرده اما تعجيل نكرده است و اطمينان لازم در حركت قطار اصل 44 را فراهم مي كند.
وزير اقتصاد با اشاره به بالا بودن حجم و تعداد واگذاريهاي شركت هاي دولتي در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي گفت: حتي باشگاههاي ورزشي نيز توسط بخش خصوصي خريداري شد، اين در حالي است كه حتي اعضاي هيئت واگذاري نيز تصور نمي كردند كه بخش ورزش كه توسط دولت اداره مي شود، خريداري از بخش خصوصي براي آن وجود داشته باشد اما فردي از مشهد باشگاه ورزشي راه آهن را در فرابورس خريداري كرد.
وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه با تاكيد بر اينكه هم اكنون برنامه اي براي فاز دوم هدفمندي يارانه ها نداريم، گفت: قرار است كه هدفمندي يارانه ها به صورت تدريجي طي 5 سال انجام شود، اولين فاز اجراي آن نيز انجام شده و در مرحله بازخورد آن هستيم؛ بنابراين تا زماني كه بازخوردها تكميل نشود وارد فاز بعدي اجراي هدفمندي يارانه ها نخواهيم شد.
مطالبات معوق بانكي
427 هزار ميليارد ريال است
رئيس كل بانك مركزي رقم صحيح مطالبات معوق سيستم بانكي را 427 هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
به گزارش فارس، محمود بهمني پس از ششمين نشست شوراي گفت وگوي دولت و بخش خصوصي در يك نشست خبري با اشاره به ماده 28 قانون بودجه 90 گفت: اين ماده به بانك ها اجازه مي دهد تا واحدهاي توليدي كه با مشكل بازپرداخت بدهي مواجه هستند جرايم تاخير آنها بخشيده شده و براي يك بار تا 5 سال مبالغ آنها تقسيط شود در حالي كه اين در بسته سياستي در صورتي بخشيده مي شد كه دفعا پرداخت مي شد اما قانون تاكيد مي كند كه جرايم بخشيده شده و اصل مبالغ براي 5 سال و فقط يك بار تقسيط شود.
رئيس كل بانك مركزي درباره اخذ وثيقه اضافي از واحدهاي توليدي اظهار داشت: واحدهاي توليدي بايد از پروژه خود كه ارزش كافي دارد به عنوان وثيقه استفاده كنند و بانكها از اخذ وثيقه اضافي جلوگيري كنند و اگر پروژه آنها تكافوي اين موضوع را نداشت مجددا ارزيابي كنند.
وي با اشاره به برخي اخبار كه درخصوص مطالبات سيستم بانكي منتشر شده است، گفت: معوقات سيستم بانكي 427 هزار ميليارد ريال است اما وقتي برخي رسانه ها اعلام مي كنند كه معوق سيستم بانكي 800 هزار ميليارد ريال است اين به معناي ورشكستگي بانك است در حالي كه اين صحت ندارد.
وي با اشاره به آمارهاي بانك مركزي گفت: آمارهاي بانك مركزي كوچكترين خدشه اي ندارد و اينكه استنباط شود آمارهاي ما مخدوش است گفته دشمنان خارجي است.
وي با اشاره به ديداري كه با يكي از گروه هاي خارجي داشته است، گفت: يكي از گروه هاي خارجي به ما مي گويد وقتي خودتان آمارها را قبول نداريد چگونه از صندوق بين المللي پول و بانك جهاني انتظار داريد كه آمارهاي شما را بپذيرد.
رئيس كل بانك مركزي با تاكيد بر اينكه كاري نكنيم كه سازمان ها از اعلام آمارهاي واقعي خودداري كنند، گفت: مبادا گروهي پيدا شود كه آمارهاي كشور را مخدوش ببيند چرا كه دشمنان ما بر روي آمارهاي ما انگشت گذاشته اند.
وي با اشاره به حملاتي كه به سيستم بانكي مي شود، گفت: بانك ها تمام توانشان را به كار گرفته اند به طوري كه تاكنون بيش از 110 درصد از منابع خود را تسهيلات داده اند و حتي از ذخاير قانوني هم استفاده كرده اند.
بهمني گفت: تا پايان تيرماه به بانك ها و موسسات خصوصي اعلام كرده ايم كه اگر سرمايه خود را به 4 هزار ميليارد ريال افزايش ندهند حتما يك رتبه تقليل پيدا مي كنند.
بهمني در پاسخ به سوالي درباره بدهي 9 ميلياردي هند درخصوص مبادلات نفتي به بانك مركزي گفت: معمولا پول نفت بين يك تا دو ماه بعد از تحويل مطالبه مي شود و در اين خصوص نيز مذاكراتي با هند داشته ايم اما بايد توجه داشته باشيم كه مشكل ما ربطي به سيستم بانكي ندارد و مربوط به مسائل سياسي است و در اين خصوص بحث تحريم هم مطرح شده است كه به زودي حل مي شود اما رقم بدهي هند به بانك مركزي 9 ميليارد دلار نيست در حدود 5 ميليارد دلار است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درخصوص اينكه بانك ها در ارائه تسهيلات علاوه بر پروژه اقدام به دريافت وثيقه مي كنند، گفت: سالهاست كه اكثر كالاهاي وارداتي زير كليد است و در برخي موارد نيز در برخي پروژه ها ارزش پروژه براساس تسهيلات و مدت زمان گذشته كل پروژه را جواب نمي دهد.
وي افزود: نرخ تسهيلات سيستم بانكي نسبت به تورم پايين تر است و گاهي اوقات بدهكار به سيستم بانكي مي گويد مگر تسهيلات 11 و 12 درصدي را كسي پس مي دهد اما ما اعلام مي كنيم كه اگر پس بدهند تسهيلات بيشتري به آنها تعلق مي گيرد.
بهمني گفت: 56درصد از منابع بانكي به بخش مسكن و از طريق بانك مسكن داده شده به طوري كه 70 هزار ميليارد ريال به بانك مسكن داده شده و علاوه بر آن 70 هزار ميليارد ريال اجازه انتشار اوراق مشاركت را داده ايم.

 



رئيس جمهور دستور اجراي سرشماري سال90 را ابلاغ كرد

رئيس جمهور فرمان اجراي سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1390 را با هدف تحقق اهداف چشم انداز بيست ساله كشور و پيشرفت و تعالي جامعه ابلاغ كرد.
در دستور فوق آمده است: با توجه به تكليف دولت براي اجراي سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1390 و در اجراي ماده «چهار» قانون مركز آمار ايران و به استناد قانون بودجه سال 1390، مركز آمار ايران موظف است سرشماري عمومي نفوس و مسكن را در آبانماه سال 1390 به مرحله اجرا درآورد.
براساس ماده «پنج» قانون ياد شده، تمام وزارتخانه ها، سازمان ها و موسسات دولتي و وابسته به دولت و شركت هاي دولتي و استانداري هاي كشور مكلف هستند نيروي انساني، خودرو، وسايل مخابراتي و ساير تجهيزات مورد نياز را در طول دوره آموزش و اجراي اين سرشماري، در اختيار مركز آمار ايران قرار دهند.
رئيس جمهور در پايان ابراز اميدواري كرده كه هموطنان گرامي همكاري لازم را با ماموران سرشماري مبذول داشته تا مركز آمار ايران بتواند با گردآوري و ارائه اطلاعات آماري دقيق، موجبات برنامه ريزي و تصميم گيري صحيح و به هنگام را براي پنج سال آينده كشور فراهم آورد.

 



جايگاه هاي سي ان جي رتبه بندي مي شوند
 




سازمان حمايت: پرونده فاز اول تغييرات قيمتي بسته شد

رئيس سازمان حمايت توليدكنندگان و مصرف كنندگان گفت: فاز اول تغييرات قيمتي ناشي از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها بسته شده است.
محمدحسن نكويي مهر در گفتگو با مهر گفت: عمده توليدكنندگاني كه به صورت منطقي، درخواست افزايش قيمت را داشته اند پاي ميز مذاكره با سازمان حمايت نشسته و به درخواست هاي آنها پاسخ داده شده است و به نظر مي رسد فاز اول تغييرات قيمتي بعد از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها به اتمام رسيده است.
معاون وزير بازرگاني افزود: اين توافق ها براساس چارچوب هاي منطقي قيمت گذاري انجام شده است و از اين پس، فضاي بازار آرام خواهد بود و كمتر بايد منتظر افزايش قيمت ها باشيم.
وي تصريح كرد: با بسته شدن پرونده افزايش قيمت هاي منطقي كالاها اميد مي رود بتوان فضاي عمومي مناسب و آرامي را براي بازار داشته باشيم و البته مردم نيز بايد همچون گذشته دولت را در ايجاد اين فضا كمك كنند؛ همانطور كه توليدكنندگان و عرضه كنندگان نيز در اجراي قانون هدفمندي، همكاري مساعد و مناسبي را داشته اند و فضاي عمومي بازار توانسته به شكل مناسبي نگاه داشته باشد.
نكويي مهر همچنين گفت: با توجه به ثبات نرخ ارز و لحاظ كردن اثرات شوك هاي افزايش دستمزدها، به نظر مي رسد نبايد منتظر اين بود كه افزايش قيمت در بازار داشته باشيم.
نكويي مهر همچنين به ايرنا گفت: هرگونه تغييرات نرخ لبنيات با توجه به تعيين قيمت شير به صورت استاني و زير 10 درصد خواهد بود.
وي تصريح كرد: به تازگي نيز دو پرونده بزرگ تخلف به ارزش 6/6 ميليارد تومان براي دو شركت متخلف در حوزه لبنيات تشكيل شده است.
معاون وزير بازرگاني در پاسخ به پرسش ايرنا مبني بر اينكه آيا به تازگي خودروسازان درخواست افزايش قيمت را مطرح كردند، گفت: در زمان حاضر درخواستي اعلام نشده است.
وي توضيح داد: با توجه به اينكه كميته قيمت گذاري خودرو در دو هفته گذشته تغييراتي در نرخ خودروها صورت داده است لذا پس از آن هرگونه افزايش تخلف محسوب مي شود.
آغاز طرح ويژه نظارت
ماه مبارك رمضان
از اول مرداد
از سوي ديگر معاون بازرسي و نظارت سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان از آغاز طرح ويژه نظارتي ماه مبارك رمضان از يكم مرداد ماه امسال در سراسر كشور خبر داد.
تقوي گفت: تمركز بازرسي ها در طرح نظارتي ماه مبارك رمضان بر روي اقلام پرمصرف اين ايام همچون موادغذايي، لبني، پروتئيني، ميوه و سبزيجات، غلات و حبوبات، انواع شيريني جات، قند و شكر و شوينده ها، لاستيك خودرو، كاغذ، انواع نهاده هاي دامي خواهد بود كه چه به صورت پيشگيرانه و چه از طريق برخورد با تخلف كنترل مي شوند.

 



معاون سازمان امور مالياتي خبر داد فرار 30درصد معاملات كشور از پرداخت ماليات

معاون سازمان امور مالياتي كشور با تاكيد بر اينكه حتي يك ريال از درآمدهاي مالياتي كشور جابجا نمي شود، گفت: احتمالا حدود 30درصد معاملات در كشور از پرداخت ماليات فرار مي كند.
حسين وكيلي در گفت وگو با فارس در مورد رابطه خمس و زكات با ماليات و اين كه اگر كسي خمس و زكات بدهد، آيا از ماليات معاف مي شود؟ گفت: كساني كه هم خمس و زكات مي دهند و هم ماليات، بدانند كه ماليات هزينه زندگي در اجتماع است.وي گفت: اگر كسي در آپارتمان يا مجتمع زندگي مي كند، هزينه شارژ را مي پردازد، آيا مي شود بدليل پرداخت خمس و زكات ماليات ندهد. ماليات هم مثل هزينه شارژ ساختمان، ولي در بعد كشوري است، پرداخت ماليات توسط حقوق بگير انجام مي شود، ولي اگر ديگران ندهند، از عدالت به دور است.
وكيلي در پاسخ به اين پرسش كه ماليات حقوق چند درصد كل در آمد مالياتي دولت را تشكيل مي دهد، گفت: ماليات حقوق حدود 15درصد، ماليات كسبه بندهاي الف و ب و ج ماده 95 حدود 8 درصد و ماليات اشخاص حقوقي حدود 70درصد مالياتهاي مستقيم است. ماليات بر كالا و خدمات در سال 89 حدود 3/18درصد از كل درآمدهاي ماليات بوده است.وكيلي در پاسخ به اين پرسش كه چند درصد درآمدهاي جامعه ثبت نمي شود و در تور مالياتي قرار نمي گيرد، گفت: آمار دقيقي وجود ندارد. احتمالا حدود 30درصد معاملات را نمي بينيم و در تور مالياتي قرار نمي گيرد.معاون سازمان امور مالياتي در مورد ديدن آثار ماليات هاي پرداختي توسط مردم و اين كه برخي مي گويند ماليات همچون قطره اي در درياي خزانه كشور ديده نمي شود در حالي كه آثار آن را بايد ببينيم، گفت: در آمد مالياتي ملي به صورت كشوري و درآمد مالياتي استاني در استانها خرج مي شود. اگر ماليات از محل شركت هاي دولتي پرداخت شود، به حسابهاي ملي و در خزانه واريز مي شود كه براي كل كشور خرج مي شود، چون اين ماليات از دولت گرفته مي شود، مربوط به عموم مردم است. ولي ماليات مشاغل و شركتهاي خصوصي و حقوق به صورت استاني وصول و جز درآمد استاني محسوب شود، حسابهاي سازمان مالياتي و موارد مصرف دقيق است و حتي يك ريال جابجا نمي شود.

 



از ابتداي فصل برداشت تاكنون دولت بيش از 5/3 ميليون تن گندم كشاورزان را خريداري كرده است

وزير بازرگاني گفت: امسال از ابتداي فصل برداشت گندم تا چهارم تيرماه جاري ميزان خريد تضميني در مجموع سه ميليون و 558 هزار و 91 تن بوده است.
به گزارش شاتا «مهدي غضنفري» اظهار داشت: استان هاي خوزستان، فارس و گلستان به ترتيب با 917 هزار و 729 تن، 779 هزار تن، 484 هزار و 195 تن بيشترين آمار خريد تضميني را تاكنون به خود اختصاص داده اند.
وي ادامه داد: استان هاي خراسان رضوي، كرمانشاه و اردبيل از نظر ميزان خريد گندم رتبه هاي سوم تا ششم را به خود اختصاص داده اند و از هر كدام از اين استان ها به ترتيب 162 هزار و 40، 152 هزار و 473 و 138 هزار و 368 تن گندم خريداري شده است.
وزير بازرگاني، ميزان افت گندم در سال جاري تا زمان مورد اشاره را 38/1 اعلام كرد و گفت: ميزان افت گندم در مدت زمان مشابه سال گذشته 59/1 بود.غضنفري افزود: در زمان حاضر افت غيرمفيد گندم 40/1 مي باشد كه اين ميزان در سال گذشته 74/1 بوده است.

 



اعلام جزئيات طرح كنترل ويژه مواد غذايي در ماه مبارك رمضان

رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران از كنترل ويژه مواد غذايي كارخانه اي كه در ماه مبارك رمضان مصرف بيشتري دارند، خبر داد.
نظام الدين برزگري افزود: در اين طرح، به همه ادارات كل استاني سازمان با صدور بخشنامه اي اعلام شده كه بازرسي ويژه اي درباره مواد غذايي توليد كارخانه اي كه بيشترين مصرف را در ماه رمضان دارند انجام دهند تا در نيمه دوم ماه شعبان كالاهايي كه در مراكز عرضه به فروش مي رسند اقلام كاملا
كنترل شده اي باشند.
وي اين بازرسي ها را شامل مراكز عرضه و فروش و مراكز توليد عنوان و تصريح كرد: اگر احيانا با اقلام غيراستانداردي در مراكز عرضه مواجه شويم طبق قانون برخورد مي كنيم و اگر قابل جمع آوري باشد آن اقلام جمع آوري و توقيف مي شود.
رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي همچنين از كنترل مواد غذايي مصرفي ويژه ماه مبارك رمضان از جمله زولبيا و باميه خبر داد و افزود: سازمان استاندارد مي تواند با اختيارات خود اقلام كشاورزي و يا اقلام مصرفي صنفي از جمله شيريني و زولبيا و باميه و فرآورده هاي لبني، انواع كنسرو و محصولات گوشتي فرآوري شده مصرفي ماه رمضان را نيز طبق استاندارد ملي مربوطه كنترل كند.

 



وزير راه و شهرسازي اعلام كرد
 برخورد تعزيراتي با افزايش بي رويه اجاره بها

وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: با مالكاني كه اجاره واحد مسكوني خود را امسال بيش از 9 درصد افزايش دهند، برخورد تعزيراتي مي شود.
«علي نيكزاد» در گفت وگو با ايرنا، از اقدام سازمان تعزيرات حكومتي براي جلوگيري از افزايش قيمت رهن و اجاره مسكن قدرداني كرد.
وي با تاكيد بر اينكه سال آينده تهران به 160 تا 200 بلوك براي تعيين اجاره بهاي مسكن تقسيم بندي مي شود، خاطرنشان كرد: قيمت پايه اجاره مسكن مشخص خواهد شد.
وزير راه و شهرسازي يادآور شد: احتمال دارد كه در اين طرح قيمت زمين نيز مشخص شود.
نيكزاد با بيان اينكه در كنار اين اقدامات بيش از چند ده هزار واحد مسكن مهر در حال آماده سازي است، افزود: اين واحدهاي مسكوني در اطراف تهران همچون پرند، پرديس و هشتگرد تابستان امسال واگذار مي شوند.

 



از ديروز قيمت بليت هواپيما 4 1درصد افزايش يافت

افزايش 14درصدي قيمت بليت هواپيما از ديروز در سراسر كشور اعمال شد.
دبير انجمن شركت هاي هواپيمايي ايران با اشاره به ابلاغ نرخ هاي جديد بليت هواپيما به ايرلاين ها گفت: اين نرخ ها در مسير هاي پروازي داخلي از ساعت 24 شب دوشنبه اعمال شد.
حميد غوابش در گفت وگو با فارس اظهار داشت: پس از اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها و آزادسازي قيمت حامل هاي انرژي، تا مدتي قيمت بليت انواع شقوق حمل و نقل هيچ گونه افزايشي نداشت.
عضو شوراي عالي هواپيمايي با بيان اينكه پس از هدفمندي يارانه ها قيمت سوخت هواپيما از هر ليتر 1000 ريال به 4 هزار ريال و نرخ سوخت قطار از هر ليتر 165 ريال به يك هزار و 500 ريال افزايش يافت، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازي تلاش كرد متناسب با اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها و در راستاي همكاري با مردم افزايش قيمت ها منطقي و مناسب باشد.
وي خاطرنشان كرد: با برگزاري جلسات مختلف تصميم بر اين شد كه براي جبران مابه التفاوت قيمت سوخت قطار از 165 ريال به يك هزار و 500 ريال و نيز ميزان تورمي كه هر ساله وجود داشت قيمت بليت هاي قطارها به طور متوسط حدود 14درصد (بين 9 تا 19 درصد بسته به نوع مسير) افزايش يابد.
اين عضو شوراي عالي هواپيمايي افزود: ميزان افزايش قيمت در مسيرهاي مختلف هواپيمايي هم توسط سازمان هواپيمايي كشوري به شركت هاي هواپيمايي ابلاغ شده است.
برخي نرخ هاي جديد بليت هواپيما در مسيرهاي مختلف با احتساب افزايش متوسط 14 درصدي، به شرح زير است:
تهران-كيش 102800 تومان
تهران-مشهد 77600 تومان (قبل از گران شدن 66100 تومان بود)
تهران-شيراز 74600 تومان
تهران-اصفهان 55800 تومان
تهران-تبريز 59400 تومان
شيراز-كيش 55800 تومان
مشهد-كيش 122600 تومان.

 



طي 20 روز آينده نتيجه تحقيق و تفحص از سازمان نوسازي اعلام مي شود

سخنگوي شوراي شهر تهران اعلام كرد: نتيجه تحقيق و تفحص شورا از سازمان نوسازي شهر تهران، حداكثر ظرف 20 روز آينده اعلام مي شود.
خسرو دانشجو با اشاره به سوال نمايندگان شوراي شهر از رسول خادم، رئيس كميسيون برنامه ريزي و بودجه شورا درباره نتيجه تحقيق و تفحص سازمان نوسازي اظهار كرد: خادم به عنوان مسئول اين تحقيق و تفحص، از نحوه همكاري شهرداري با شورا در اين باره گله مند بود.
وي در عين حال به پيگيري هاي جدي كميته تحقيق و تفحص اشاره و اظهار كرد: تاكنون حدود 70-80 درصد اين گزارش سامان يافته و مابقي نيز در حال تكميل است.
دانشجو در پاسخ به اينكه آيا شورا برنامه اي براي در دستور كار قرار دادن انحلال سازمان نوسازي دارد، به ايسنا گفت: بايد نتايج تحقيق و تفحص ارائه شود تا ميزان عمق مشكلات را دريابيم.
سخنگوي شوراي شهر تهران با بيان اينكه هدف از تحقيق و تفحص اين است كه اعضاي شورا در مساله اي كه نيازمند اطلاعات هستند، كسب اطلاع كنند تصريح كرد: گام هاي بعدي در مورد سازمان نوسازي براساس نتايج اين تحقيق و تفحص پيگيري مي شود.
به گفته دانشجو بر اين اساس ممكن است انحلال اين سازمان در دستور كار قرار گيرد و يا با اصلاحاتي بتوان سازمان را همچنان در مجموعه شهرداري حفظ كرد.

 



اعضاي جديد شوراي عالي بورس و اوراق بهادار تعيين شدند

هيئت وزيران بنا به پيشنهاد وزارت امور اقتصادي و دارايي اعضاي جديد شوراي عالي بورس و اوراق بهادار را تعيين كرد.
با تصويب هيات وزيران، محمدرضا پورابراهيمي، غلامرضا زال پور و محمدرضا مقدسي به عنوان اعضاي شوراي عالي بورس و اوراق بهادار، موضوع بند (8) ماده (3) قانون بازار اوراق بهادار تعيين شدند.
بر اين اساس، مرجان فقيه نصيري به عنوان عضو شوراي مذكور موضوع بند (9) قانون ياد شده تعيين شد.
براساس ماده (3) قانون بازار اوراق بهادار، شوراي عالي بورس و اوراق بهادار بالاترين ركن بازار اوراق بهادار است كه تصويب سياست هاي كلان آن بازار را بر عهده دارد كه اعضاي شورا شامل وزير امور اقتصادي و دارايي، وزير بازرگاني، رئيس كل بانك مركزي، روساي اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و اتاق تعاون، رئيس سازمان، دادستان كل كشور، معاون وي و يك نفر نماينده از طرف كانون ها است.
همچنين بر اساس بندهاي (8) و (9) اين ماده، سه نفر خبره مالي منحصرا از بخش خصوصي با مشورت تشكل هاي حرفه اي بازار اوراق بهادار به پيشنهاد وزير امور اقتصادي و دارايي و تصويب هيات وزيران و يك نفر خبره منحصرا از بخش خصوصي به پيشنهاد وزير ذي ربط و تصويب هيات وزيران براي هر بورس كالايي از ديگر اعضاي شوراي عالي بورس و اوراق بهادار هستند.

 



توانير: هزينه استفاده از انرژي خورشيدي به ميزان يك سوم كاهش يافته است

مشاور مديرعامل توانير گفت: با هدفمندي يارانه ها هزينه استفاده از انرژي هاي نو به شدت كاهش يافته است.
«ولي الدين مصلحتي شربياني» در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: بدليل سياست هاي جديد دولت و وزارت نيرو شركت هاي زيادي در زمينه انرژي هاي نو در كشور تاسيس شده است و هم اكنون شاهد بومي شدن فناوريهاي مربوط به اين نوع انرژي ها در كشور هستيم.
مجري طرح برق روستايي كشور گفت: بر اين اساس چند شركت خصوصي در كشور در توليد صفحات (پنل) مربوط به توليد برق از انرژي خورشيدي فعاليت دارند و سياست دولت حمايت از پيشرفت بخش خصوصي در اين زمينه است.
وي در مورد بالا بودن قيمت برق توليدي از انرژي خورشيدي در ايران خاطرنشان كرد: براساس آخرين مناقصه برگزار شده در كشور در زمينه توليد برق از انرژي خورشيدي، برنده مناقصه براي ايجاد ظرفيت توليد يك كيلووات برق خورشيدي شش ميليون و200 هزار تومان هزينه خواهد كرد كه گام بزرگي در جهت كاهش هزينه ها به شمار مي رود.
مصلحتي شربياني با بيان اينكه پيش از اين توليد هر كيلووات برق خورشيدي بيش از 16 ميليون تومان هزينه دربرداشت، تصريح كرد: اين امر نشان مي دهد كه هم اكنون هزينه توليد برق از انرژي خورشيدي در كشور به حدود يك سوم كاهش يافته و پيش بيني مي شود اين ميزان به زودي تا حد سه ميليون تومان نيز برسد.
وي در پايان اظهار داشت: با بومي سازي و ايجاد رقابت در فناوري توليد انرژي برق خورشيدي استعدادهاي نهفته در كشور شكوفا و اين امر موجب كاهش قيمت و اقتصادي شدن توليد اين نوع انرژي مي شود.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14