(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 29 تیر 1390- شماره 19978

عينكي براي نابينايان
غذاهايي كه مغز را فريب مي دهند
آلودگي هاي اينترنت
تولد اولين انسان هزارساله تا 20 سال ديگر
90 درصد فشارخون بي دليل است
دندان هاي پوسيده
عوامل خطرزاي پوكي استخوان كدامند؟
خطرات رنگ مو
تلويزيون هاي بوداردر راهند !



عينكي براي نابينايان

عينكهاي بيونيك به زودي به كمك صدها هزار نابينا در جهان آمده و آنها را قادر به «ديدن» خواهند كرد.
محققان دانشگاه آكسفورد در حال ساخت يك عينك هوشمند هستند كه از دوربينهاي ريز و يك رايانه جيبي براي آگاه سازي كاربر از اجسام و افراد پيش رو استفاده مي كند.
اين عينكها به نابينايان در جهت يابي در مراكز تجاري و ايستگاه هاي شلوغ قطار و مترو كمك كرده و حتي به آنها اجازه خواهند داد تا شماره اتوبوس ها و تصاوير رايانه اي دستگاه هاي خودپرداز را «بخوانند.»
اين عينك هاي سبك و ارزان كه تا سال 2014 به طور گسترده در بازارهاي جهاني عرضه خواهد شد، براي تمام نابينايان مناسب خواهند بود.
افراد مسن مبتلا به بيماري دژنراسيون ماكولا احتمالا بهره بهتري از اين فناوري خواهند برد.
تلاشهاي قبلي براي ساخت چنين دستگاهي معمولا به عينكهاي تيره بزرگ با دوربين ها و رايانه بزرگ ختم شده اند.
اما پيشرفتهاي بوجودآمده در فناوري بدين معني است كه مي توان عينكهاي بيونيكي با شباهت بسيار به عينكهاي معمولي توليد كرد.
موضوع مهم تر اين دستگاه، قيمت حدود 1500 دلاري آن است كه اين ابزار را مقرون به صرفه مي كند.
محققان آكسفورد اكنون مرحله تحقيقات خود رابه پايان رسانده و در حال كار بر روي پيش ساخت اين دستگاه هستند.
آنها از شيشه هاي شفاف با عدسي هاي حامل ديودهاي نوري كوچك و دوربينهاي به اندازه سرسنجاق در گوشه قابهاي اين عينك استفاده كرده اند.
اين دوربين ها به جمع آوري اطلاعات لازم براي چشمها پرداخته و آنها را با يك سيم به رايانه اي به اندازه گوشي همراه در جيب كاربر مي فرستد.
اين رايانه سپس به پردازش اطلاعات و ساده كردن آن به شكل طرحهاي نقطه اي مي پردازد. ال اي دي هاي موجود در عدسي ها با اين نقاط روشن شده و به كاربر اطلاعات اساسي را در مورد محيط اطراف مي دهد.
يك نور سوسو مانند مي تواند بدين معني باشد كه يك انسان در مسير قرار دارد و يك توده جامد نيز نشانگر وجود اجسامي مانند پله خواهد بود.
اين اطلاعات به افرادي كه بيشتر بينايي خود را از دست داده اند كمك خواهد كرد تا اعتماد به نفس لازم براي خريد يا استفاده از وسائط نقليه را به تنهايي به دست بياورد.
افزوده شدن يك قطعه گوشي مي تواند به پيچيده تر شدن اطلاعات ورودي كمك كند.
براي مثال دوربينها به ثبت شماره اتوبوسها و اطلاعات روي صفحه حركت قطارها براي تحليل رايانه اي مي پردازند كه به محض آماده شدن اين اطلاعات از طريق اين گوشي به گوش فرد منتقل خواهد شد.

 



غذاهايي كه مغز را فريب مي دهند

گاهي بعد از گذشت مدت كوتاهي از مصرف يك وعده غذايي كامل باز هم احساس گرسنگي مي كنيم. بعضي از ما شايد اين ميل شديد به غذا خوردن را بگذاريم به حساب اعصاب خرابمان يا علاقه زيادمان به غذا خوردن...
اما متخصصان تغذيه مي گويند برخي تركيبات غذايي مي توانند سربدن را كلاه بگذارند! يعني بدنمان بعد از خوردن آن تركيبات غذايي نمي فهمد كه واقعاً سير شده يا نه.ازجمله
نوشابه هاي گازدار
نوشابه، آيس تي و ديگر نوشيدني هاي شيرين، قند فوق العاده زيادي دارند. بنابر گزارش مركز تحقيقات دانشگاه كاليفرنيا، قند موجود دراين نوشيدني ها باعث مي شود فرد حتي بعد از اينكه واقعا سير شد هم غذا بخورد. اين قند با تاثيري كه بر نحوه استفاده بدن از لپتين- هورمون سيري- مي گذارد، مغز را گمراه مي كند بنابر اين فرد دلش مي خواهد غذاي بيشتري بخورد. درنتيجه با تكرار اين عادت نه تنها كالري بيشتري را وارد بدن خود مي كند، بلكه بيش از پيش، احساس گرسنگي مي كند و چند قدم به چاقي نزديك تر مي شود.
غذاهاي كنسروي
بسياري از غذاهاي فرآيند شده ماده اي شيميايي به نام بيسفنول دارند. طبق تحقيقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، بيسفنول با ورود به بدن سبب كاهش ناگهاني هورمون لپتين مي شود و در نتيجه زمينه گرسنگي و چاقي را در فرد فراهم مي كند. پس هم به دليل نمك فراواني كه در اين محصولات هست و هم به دليل احساس گرسنگي مداوم، توصيه مي شود از خوردن اين دسته از مواد غذايي صرف نظر كنيد.
حذف صبحانه
محققان طي 4 سال، 6 هزار و 764 فرد سالم را مورد بررسي قرار دادند و دريافتند وزن افرادي كه در وعده صبحانه شان معادل 300 كيلو كالري غذا مي خورند 2 برابر كساني است كه صبحانه اي شامل 500 كيلو كالري (يا بيشتر) ميل مي كنند. اين پديده كمي عجيب به نظر مي رسد اما دليل معقولي دارد مبني بر اينكه خوردن صبحانه مفصل تر باعث مي شود در طول روز سطح قند و انسولين خون كمتر افزايش يابد و در نتيجه فرد به طور ناگهاني احساس گرسنگي نكند.
حذف سالاد
بسياري از ما در برنامه غذايي مان مقدار كافي سبزيجات برگ سبز را نگنجانده ايم. اين گروه غذايي حاوي انواع ضروري ويتامين هاي گروه B هستند. وجود اين ريزمغذي ها در سبزيجات، آنها را به خوراكي هاي ضدافسردگي، خستگي و چاقي تبديل كرده است. محققان دانشگاه بركلي به افرادي كه قصد كاهش وزن دارند توصيه مي كنند حتما بخش بزرگي از برنامه غذايي شان را به سبزيجات اختصاص دهند. در مطالعه اي كه توسط اين دانشمندان صورت گرفته مشخص شده افرادي كه ذخاير فولات بدنشان كافي است مي توانند 5/8 برابر افرادي كه در بدنشان فولات كافي ندارند، وزن كم كنند. سبزيجات برگ سبز همچنين منبع خوبي از ويتامين K هستند. اين ويتامين هم مي تواند سطح انسولين خون را متعادل كند و هم احساس گرسنگي فرد را كاهش دهد. بنابراين سبزي خوردن، كاهو، انواع كلم، اسفناج و كرفس را حتما جزو خوراكي هاي روزمره خود قرار دهيد.
كم آبي
هنگامي كه بدن در معرض كم آبي قرار مي گيرد، شما را با احساس گرسنگي فريب مي دهد! بنابراين، اگر به اندازه كافي غذا خورده ايد و با گذشت زمان كوتاهي گرسنه مي شويد، بهتر است برويد يك ليوان آب بنوشيد تا احساس گرسنگي تان فروكش كند. يادتان باشد كه هميشه ميل به خوردن نيست كه شما را به سمت غذا مي كشاند.
حواس پرتي
پژوهشگران دانشگاه فلايندر استراليا دريافته اند حواس پرتي هاي بصري مي توانند جلوي احساس گرسنگي را بگيرند. خودتان را با اين روش امتحان كنيد و ببينيد كه واقعا گرسنه هستيد يا تنها هوس غذا كرده ايد. يك بشقاب از غذايي را كه دوست داريد، در ذهنتان مجسم كنيد. اگر واقعا گرسنه باشيد غذاي خيالي امانتان را مي برد و با ديدنش اشتهايتان بيشتر مي شود اما اگر تصوير ذهني غذا برايتان دلچسب و وسوسه انگيز نبود احتمالا بايد سرتان را به كاري گرم كنيد تا حواستان پرت شود و بي خود به خوردن يك وعده غذايي حجيم نينديشيد.
يك دليل براي سيري
طبق نتيجه تحقيقات منتشر شده در مجله «دانشگاه تغذيه آمريكا»، مصرف چاي سياه بعد از غذاهايي كه كربوهيدرات (قند) زيادي دارند سبب مي شود كه قند خون تا مدت 2 ساعت و نيم بعد از صرف غذا تنها معادل 5 تا 10 درصد افت كند. به همين دليل فرد به مدت طولاني تري احساس سيري مي كند. محققان معتقدند مواد پلي فنولي موجود در چاي سياه به آن خاصيت ضدگرسنگي مي دهند. البته مي دانيد كه نوشيدن اين چاي بلافاصله بعد از غذا ايجاد كننده كم خوني و فقر آهن است.

 



آلودگي هاي اينترنت

ارزيابي هاي آژانس محيط زيست و كنترل انرژي فرانسه نشان مي دهد كه هر ايميل معادل 19 گرم و ارسال 8 ايميل برابر با پيمودن يك كيلومتر با خودرو دي اكسيد كربن توليد مي كند.
در سالي كه ايميل چهلمين سالگرد تولد خود را جشن مي گيرد آژانس محيط زيست و كنترل انرژي فرانسه (Ademe) با انجام تحقيقاتي دريافت كه حتي اين نامه هاي الكترونيك نيز دي اكسيد كربن توليد مي كنند و موجب افزايش گرماي جهاني مي شوند. به طوريكه هر پيام پست الكترونيك 19 گرم و 8 ايميل برابر با پيمودن يك كيلومتر با خودرو دي اكسيد كربن توليد مي كند.
علاوه بر پست الكترونيك ساير ابزارهاي فناوري هاي اطلاعات نيز آلاينده هستند. سرورهاي ابرهاي محاسباتي، شبكه هاي اجتماعي و ساير سايت ها انرژي مصرف مي كنند. از اين رو، آشنايي با اثر انگشت اكولوژيكي درتمام فعاليت هاي آنلاين از ارسال ايميل تا جست وجوهاي آنلاين و انتقال فايل و تماس هاي Voipضروري است به اين ترتيب مي توان فعاليت هايي كه منجر به توليد آلودگي مي شوند را محدود كرد.
درسال 2010 حدود 107 تيليارد ايميل ارسال شد كه از اين تعداد حدود 90 درصد هرزنامه بود. با توجه به اينكه سال گذشته به طور متوسط در هر روز 262 ميليارد ايميل ارسال شده بنابر اين مصرف متوسط دي اكسيد كربن حاصل از ايميل به رقم 21 ميليارد تن رسيده است.
به نوشته «لوپاريسين»، ارزيابي هايي Ademe نشان مي دهد كه درسال 2013 تعداد ايميل هاي ارسالي در هر روز بالغ بر 500 ميليارد پيام مي شود. در فرانسه هركارمند دريك شركت متشكل از 100 نفر در هر روز به طور متوسط 58 ايميل دريافت و 33 ايميل ارسال مي كند.
با درنظرگرفتن 250 روز كاري درسال، شركت به طور متوسط 6/13 تن دي اكسيدكربن در اتمسفر منتشر مي كند.
درسال 2009 بررسي هاي موسسه تحقيقاتي «مك كينسي» نشان داد كه ارتباطات از راه اينترنت آلاينده اند به طوريكه پايگاه هاي داده ها تا پايان سال 2020 بيش از هواپيماها دي اكسيد كربن توليد مي كنند.
اينترنت و«وب 0/2» (نسل دوم وب) 160 ميليون تن دي اكسيدكربن درسال توليد مي كنند كه اين ميزان برابر با توليد سالانه دي اكسيدكربن درهلند و معادل 3/0 درصد از كل انتشار جهاني است.
يك تماس ويديويي با يك ويديو كنفرانس از راه اينترنت مي تواند برابر با يك سفر هوايي دي اكسيدكربن توليد كنند.
آلودگي IT
براي پخش IT بسيار مهم است كه پايگاه هاي داده ها و مزرعه هاي سرورها دوستدار محيط زيست و با استراتژي هاي صرفه جويي درمصرف انرژي سازگار باشند.
بررسي هايي كه درسال 2009 انجام شد نشان داد كه بخش ICT حدود 8 درصد از تمام مصرف انرژي اتحاديه اروپا را به خود اختصاص داده است كه اين رقم تا پايان سال 2020 سالانه 10 درصد رشد خواهد داشت.
دراين بازده زماني، انتشار دي اكسيد كربن حاصل از فعاليت هاي ICT درهرسال 6 درصد افزايش خواهد يافت. اين تحقيقات اثبات مي كند كه ICT يك منبع آلاينده بزرگ است.
به نوشته گرين استايل، در كنفرانس Cop15 در كپنهاگ، گزارش «شركت داده هاي بين المللي» (Idc) نشان داد كه برپايه استراتژي هاي دوستدار محيط زيست، بخش فناوري اطلاعات و ICT مي توانند تا سال 2020 به ميزان 8/5 ميليارد تن انتشار دي اكسيد كربن را كاهش دهند.
Idc در اين كنفرانس، اولين «شاخص توسعه پذير ICT» را ارائه كرد كه كشورهاي گروه 20 در اين شاخص برپايه توانايي خود در كاهش دي اكسيد كربن از طريق استفاده از فناوري ها و ICT طبقه بندي شده اند.
در رتبه اول اين طبقه بندي ژاپن ايستاده است. اين تحقيق Idc كه با حمايت هاي مالي شركت هاي فناورانه فوجيستو، هيتاچي، «اچ.پي»، اينتل و اشنايدر الكتريك انجام شد. پتانسيل هاي 17 فناوري را كه مي توانند به كاهش دي اكسيد كربن در چهار بخش اقتصادي انرژي، حمل و نقل، صنعت و ساختمان سازي در اين 10 كشور صنعتي كمك كنند مورد ارزيابي قرار داد.
ميزان دي اكسيد كربن ابرهاي محاسباتي
«ابر محاسباتي» فناوري است كه براي رسيدن به يك توان و توانايي بسيار بالاي محاسبه به جاي يك ابررايانه واحد از تعداد وسيعي از رايانه هاي ساده استفاده مي كند. اين ابروسيع، برپايه نياز و به روشي ارتجاعي مي تواند اطلاعات را ايجاد كند و با بازده بالاتري نسبت به سيستم هاي ديگر، اين اطلاعات را محاسبه نمايد.
اين ابرها قادرند كاربران نهايي را از استفاده از ديسك هاي سخت خارجي و حافظه هاي فلش بي نياز كنند.
در حال حاضر اپل، مايكروسافت وگوگل، سه غول بزرگ فناوري در حال اجراي استراتژي هاي جديدي در بخش توسعه اين ابرها هستند.
نتايج تحقيقاتي كه سازمان جهاني صلح سبز انجام داد نشان مي دهد كه برق مصرفي ابرهاي محاسباتي از 632 ميليارد كيلووات بر ساعت در سال 2007 به هزار و 963 ميليارد كيلو وات بر ساعت در سال 2020 رسيده كه اين ميزان مصرف انرژي برابر با هزار و 34 تن دي اكسيد كربن است.

 



تولد اولين انسان هزارساله تا 20 سال ديگر

«ابري دوگري» دانشمندي است كه در صورت به حقيقت پيوستن پيش بيني هايش، اولين انساني كه 150 سالگي خود را جشن خواهدگرفت در حال حاضر متولدشده و اولين انساني كه هزارسال زندگي خواهدكرد 20 سال ديگر قدم به دنيا خواهدگذاشت.
«دوگري» متخصص زيست پزشكي امراض ناشي از پيري در انجمني كه به تحقيقات مرتبط با طول عمر مي پردازد معتقد است پزشكان در طول مدتي كه وي زنده است مي توانند به تمامي ابزارهايي كه براي درمان پيري و بيماري هاي ناشي از آن مورد نياز است دست پيدا كرده و طول عمر را براي مدت نامحدودي افزايش دهند.
به گفته وي شانس اينكه بتوان طي 25 سال آينده سالخوردگي را تحت كنترل قطعي درآورده پنجاه- پنجاه است. منظور از كنترل قطعي استفاده از شيوه هاي كنترل پزشكي است كه امروزه براي درمان بيماري هاي عفوني به كار گرفته مي شوند.
«دوگري» دوراني را پيش بيني مي كند كه انسانها براي ترميم و تغيير منظم به پزشكان خود مراجعه كرده و با كمك گرفتن از شيوه هاي درماني از قبيل ژن درماني، سلول درماني، شبيه سازي سيستم ايمني و ديگر تكنيكهاي پيشرفته پزشكي بدن خود را در وضعيت مطلوبي نگه دارند.
وي پيري را يك عمر انباشتگي آسيب هاي سلولي و مولكولي در سرتاسر بدن توصيف مي كند. به گفته وي هدف اين است كه با استفاده از آنچه پيرپزشكي پيشگيرانه خوانده مي شود، آسيب هاي مولكولي و سلولي پيش از اينكه به مرحله فراواني بيماري زا برسند را درمان و ترميم كرد.
چالش طول عمر و اميد به زندگي
امروزه موضوع بسياري از بحث و جدلها اين است كه در آينده اميد به زندگي تا چه اندازه و با چه سرعتي افزايش خواهد يافت، اما گرايش كلي در برابر اين موضوع مشخص است. سالانه سه ماه به ميزان اميد به زندگي در جهان افزوده مي شود و متخصصان پيش بيني مي كنند تا سال 2030 حدود يك ميليون انسان بيش از 100 ساله در جهان خواهندبود.
تا به امروز، ركورد بالاترين طول عمر جهان به فردي 122 ساله اختصاص يافته است، در عين حال در كشور ژاپن به تنهايي تا پايان سال 2010 بيش از 44 هزارنفر با سني بالاي 100سال زندگي مي كردند. با اين همه برخي متخصصان براين باورند گرايش موجود به سوي افزايش طول عمر به واسطه پديده چاقي همه گيري كه جوامع ثروتمند و در حال توسعه را تحت تأثير قرار داده، دچار اختلال خواهدشد.
شايد نظريه «دوگري» كمي تخيلي و غيرواقعي به نظر برسد، اما ازسويي ديگر هنوز فردي موفق به دريافت پاداش 20هزار پوندي MIT براي بيولوژيست مولكولي كه بتواند نادرست بودن اين نظريه را به اثبات برساند، نشده است. در عين حال گروهي از دانشمندان نيز اين نظريه را «علم كاذب» خوانده و معتقدند نظريه «دوگري» ايده اي است كه هنوز در مرحله ابتدايي آزمايش و بررسي قرار دارد.
سلول درماني و احياي سلولهاي زنده
براي برخي انسانها 100 سال زندگي كردن امر جذاب و جالب توجهي نيست زيرا تصويري از جامعه اي سالخورده و بيمار را در ذهن آنها تداعي مي كند اما «دوگري» مي گويد اين تصور چيزي نيست كه وي درنظر دارد، بلكه تمركز اصلي وي كنترل بيماري هاي ناشي از كهولت است.
«دوگري» مي گويد: ايده من زنده نگه داشتن افراد درشرايط نامناسب سلامت نيست، بلكه جلوگيري از بيمارشدن انسانها در اثر سالخوردگي است. شيوه هاي درماني كه بر روي آنها مطالعه مي كنيم طول عمري براي انسانها به ارمغان خواهدآورد كه در نتيجه سلامتي آنها حاصل شده است.
وي آسيب هاي ناشي از سالخوردگي را به هفت دسته اصلي تقسيم مي كند كه تكنيك هاي درماني بايد براساس اين دسته بندي بسط داده شوند. به گفته وي درحالي كه علم در برخي از اين دسته بندي ها هنوز در مرحله آغازين خود به سرمي برد، برخي علوم دراين دسته بندي ها به مرحله موردنظر تكامل دست پيدا كرده اند. «دوگري» براي مثال به درمانهاي مبتني بر سلولهاي بنيادين اشاره مي كند كه به گفته وي ويژه احياي نوعي خاص از آسيب هاي سلولي طراحي شده اند. درماني كه اكنون در مرحله آزمايش باليني به سر مي برد و مي تواند سلول مرده را احيا كند.
درمانهاي مبتني بر سلول هاي بنيادين در حال حاضر دوره هاي آزمايشي خود را براي ترميم آسيب هاي نخاعي در انسانها پشت سرمي گذارد و دوگري معتقد است به زودي مي توان از اين شيوه هاي درماني در ترميم آسيبهاي قلبي و مغزي نيز استفاده كرد.
قلبهاي سالم و عمر بدون محدوديت
بيماري هاي قلبي عروقي درحال حاضر بزرگ ترين قاتل انسانها درسرتاسر جهان به شمار مي روند و «دوگري» مي گويد غلبه بر اين بيماري با وجود اينكه دانشمندان راههايي را براي كنترل آن يافته اند، به زمان زيادي نياز دارد.
بيماري هاي قلبي كه منجر به نقصان عملكرد قلب مي شود، ايست ها و حمله هاي قلبي درنتيجه انباشته شدن نوعي خاص از آنچه دوگري آنها را «زباله هاي مولكولي» خطاب مي كند، به وجود مي آيند، پسماندهاي فرايند سوخت و ساز بدن كه بدن انسان قادر به مصرف يا نابودي آنها نيست.
«دوگري »در حال مطالعه روي آنزيمهايي دربدن ديگر جانداران است كه مي توانند اين زباله هاي مولكولي را از بين برده و محيط سلولها را پاك كنند تا درنهايت با استفاده از ژن درماني اين توانايي را به انسانها انتقال دهد. در صورت موفقيت دراين پروژه مي توان از بروز بيماري هاي قلبي درانسان جلوگيري كرد.
براساس گزارش رويترز، وي از پيش بيني دقيق و قاطع عمر انسانها در آينده خودداري مي كند اما معتقد است هر نوع پيشرفت بزرگي كه در زمينه طول عمر انسانها رخ دهد مدت زمان بيشتري براي انجام مطالعات علمي بيشتر فراهم خواهدشد. از ديدگاه وي اين به آن معني است كه اولين انساني كه هزارسال عمر مي كند 20 سال ديگر متولد مي شود و در آينده هيچ محدوديتي براي طول عمر وجود نخواهدداشت.


 



90 درصد فشارخون بي دليل است

متخصص قلب و عروق گفت: 90 درصد بروز فشارخون ها در افراد بدون علت است.
دكتر «علي عبده كلاه چي» در گفت وگو با ايرنا درباره بيماري هاي قلبي ناشي از افزايش فشار خون افزود: 90 درصد فشارخون، بدون علت و در اثر افزايش سن ايجاد مي شود كه فشارخون اوليه نام دارد .
وي ادامه داد: علت 10 درصد بروز فشار خون مشخص است كه فشارخون ثانويه ناميده مي شود.
اين متخصص قلب و عروق افزود: تنگي رگ كليه، پركاري غده فوق كليوي، پركاري يا كم كاري تيروئيد از علت هاي ثانويه فشارخون است.
عبده كلاه چي اضافه كرد: تفاوت بين فشارخون هاي اوليه و ثانويه دراين است كه با تشخيص علت بروز فشار خون، اين بيماري درمان خواهد شد اما در صورتي كه فشارخون بدون دليل و دراثر افزايش سن باشد فرد بايد تا پايان عمر از قرص استفاده كند.
وي ادامه داد: افرادي كه دراثر افزايش سن، دچار فشارخون و سپس بيماري قلبي مي شوند بايد قرص هاي مربوط به اين دو بيماري را استفاده كنند البته قرص هايي وجود دارد كه مصرف آن، همزمان فشارخون و بيماري قلبي را تسكين مي دهد.
كلاه چي به عوارض قلبي فشارخون اشاره كرد و گفت: فشار خون سبب مي شود كه استرس به سيستم قلبي و عروقي وارد آيد و در نتيجه عضله قلب ضخيم شود كه اين موضوع پيامدهايي از جمله نامنظم شدن ريتم قلبي، نارسايي قلبي، تنگي عروق قلب و مشكلات دريچه اي قلب را به همراه دارد.

 



دندان هاي پوسيده

تمام كودكان عاشق شكلات و بستني هستند اما ازسوي ديگر هرچه بيشتر از ميان وعده هاي آماده و غني از كربوهيدرات مثل چيپس، كيك، شكلات و حتي فست فودها استفاده كنند، احتمال پوسيدگي در دندانهاي آنها افزايش پيدا مي كند.
اين نوع از گروه هاي غذايي در واقع باكتريهاي پوسيده كننده دندان را در دهان تشكيل مي دهند. كولاها و نوشيدني هاي گازدار اين مشكل را تشديد مي كنند.
يك كارشناس دندانپزشكي در آمريكا در مقاله جديدي كه در سايت اينترنتي مدگورو به چاپ رسيده به چند راهكار موثر براي كاهش پوسيدگي دندان ها و مراقبت از بهداشت دهان و دندان در كودكان بويژه براي فصل تابستان ، اشاره كرده است. اين راهكارها عبارتنداز:
1- مقدار قابل توجهي از ميوه هاي تازه و سالم را هميشه در يخچال نگهداري كنيد. اگر هميشه ميوه هاي سالم و تميز در يخچال باشد كودكان هر زمان كه به سراغ يخچال مي روند ظرف خود را از اين خوردني هاي سالم پر مي كنند و كمتر به سراغ خوراكي هاي ديگر مي روند.
2- يك راهكار ديگر اين است كه به جاي آب ميوه هاي پاكتي و مصنوعي همواره آب ميوه تازه و طبيعي در دسترس آنان قرار دهيد. از آنجا كه در فصل تابستان هوا گرم و داغ است گرايش كودكان نيز به مصرف مايعات افزايش مي يابد لذا توصيه مي شود كه با قراردادن آب ميوه طبيعي در دسترس آنها مانع شويد سراغ نوشابه هاي گازدار و مصنوعي بروند.
3- مقداري آدامس جويدني در منزل داشته باشيد. آدامس براي سلامتي مفيد است چون اولا شيريني آن به سرعت تمام مي شود لذا به دندان ها آسيب نمي رساند و دوم اينكه وقتي آدامس مي جويم تمام ذرات غذا كه به دندانها چسبيده اند از سطح آنها جدا مي شوند. بنابراين آدامس مثل مسواك دندانها عمل مي كند. نكته سوم در مزيت آدامس اين است كه موجب ترشح و جريان دائمي بزاق مي شود و در نتيجه داخل دهان را مي شويد.
4- از خوراكي هاي پاك كننده دندان در اختيار كودكان خود قرار دهيد. اين خوردني ها كه شامل سيب، هويج يا گلابي هستند مثل مسواك عمل مي كنند و توصيه مي شود كه پس از خوردن شكلات حتما از اين خوردني ها مصرف كنيد.
5- طبق دستور دندانپزشك با محلول دهان شويه كه حاوي فلورايد است دهان كودك خود را شست وشو دهيد.
6- كودك خود را به مسواك زدن عادت بدهيد و از ابتدا روش صحيح اين كار را به او بياموزيد. پس از تمام اين اقدامات مراجعه منظم به دندانپزشك را فراموش نكنيد.

 



عوامل خطرزاي پوكي استخوان كدامند؟

پوكي استخوان يك عارضه شايع متابوليك استخواني است كه درآن كاهش عمومي و شديد در توده استخواني ايجاد مي شود.
دراين عارضه عناصر تشكيل دهنده استخوان از نظر كيفيت تغيير نمي كند ولي از نظر كميت كاهش مي يابند. اين بيماري وقتي بروز مي كند كه كاهش توده استخوان بيش از حد سريع باشد در ضمن زنان بيش از مردان به پوكي استخوان مبتلا مي شوند.
به گزارش سايت مركزي تخصصي مايوكلينيك درآمريكا، برخي عوامل احتمال ابتلا به پوكي استخوان را افزايش مي دهند كه برخي ازآنها را مي توانيد تغيير دهيد اما برخي ديگر مثل وراثت قابل تغيير نيستند.
مهمترين عوامل خطرزاي اين عارضه استخواني عبارتند از:
- بالارفتن سن: تراكم استخوان درهر دو جنس به تدريج كم مي شود به طوري كه از حدود 40سالگي به بعد نيم تا يك درصد درسال كاهش مي يابد.
-جنسيت: پوكي استخوان در زنان به دليل كم بودن توده استخوان و پديده يائسگي شايع تر است به طوري كه زنان درهر سني 4 يا 5برابر بيشتر از مردان دچارشكستگي استخوان مي شوند.
- يائسگي و كاهش هورمون هاي جنسي: هورمون هاي جنسي نقش مهمي در استحكام استخوان ها دارند. بنابر اين هر عاملي از جمله يائسگي كه باعث كم شدن اين هورمون ها شود پوكي استخوان را تسريع مي كند.
-وراثت و نژاد: در صورت سابقه شكستگي دربستگان نزديك (پدر، مادر، خواهر وبرادر) احتمال ابتلا به شكستگي تا دو برابر افزايش مي يابد. همچنين نژاد آسيايي و افرادي كه پوست و موي روشن دارند، بيشتر درمعرض ابتلا به پوكي استخوان هستند.
-اندازه بدن: استخوان بندي ظريف وجثه كوچك تر موجب افزايش احتمال پوكي استخوان مي شود.
-مصرف دارو:مصرف طولاني مدت داروهاي حاوي كورتون، داروهاي ضد صرع و داروهايي كه براي درمان بيماريهاي تيروئيد مصرف مي شوند، موجب بروز پوكي استخوان مي شوند. اين دسته داروها حتما بايد با تجويز پزشك و در صورت نياز با مكمل هاي دارويي مانند كلسيم و ويتامين «د» مصرف شوند.
-تحرك بدني و ورزش: ورزش سبب افزايش رشد استخواني بويژه دركودكي و دوران بلوغ مي شود.
ورزش متناسب با سن و به طورمستمر موجب افزايش تراكم استخواني مي شود.
- رژيم غذايي: كلسيم باعث قوي شدن استخوان ها مي شود. ويتامين D نيز مانند كليدي است كه باعث ورود كلسيم به استخوان ها و استحكام آنها مي شود. مصرف اين دو ماده در رژيم غذايي به پيشگيري از پوكي استخوان كمك مي كند.
-دخانيات: مصرف دخانيات شامل سيگار و قليان، موجب اختلال درجذب كليسم و ساخت استخوان، يائسگي زودرس، كاهش وزن و تخريب هورمون هاي جنسي مي شود كه به تسريع پوكي استخوان مي انجامد. الكل نيز با كم كردن فعاليت سلولهاي سازنده استخوان موجب پوكي استخوان مي شود.

 



خطرات رنگ مو

استفاده مكرر از رنگ مو براي آرايش موها، احتمال ابتلا به سرطان پوست را در افراد افزايش مي دهد.
دكتر «حميدرضا حميدي» در گفت وگو با ايرنا گفت: موادشيميايي موجود در رنگ مو به مرور زمان باعث نازك تر شدن پياز مو و تخريب بافت هاي سلولي پوست مي شود.
وي با بيان اينكه زنان نبايد به طور مكرر موهاي خود را با موادشيميايي رنگ كنند، اظهار داشت: فردي كه اقدام به استفاده از اين مواد شيميايي كند، در طول زمان ممكن است به سرطان پوست دچار شود.
حميدي تصريح كرد: رنگ موهاي شيميايي با طيف هاي مختلف رنگي در همه جاي دنيا عرضه مي شود اما غافل از آنكه استفاده از اين نوع مواد، باعث ايجاد حساسيت ها و واكنش هايي روي پوست و مو مي شود و در آينده مي تواند منجر به سرطان شود.
اين پزشك با اشاره به اينكه رنگ موهايي كه براي روشن كردن مو استفاده مي شود به ساقه مو آسيب بيشتري مي زند، افزود: شكنندگي، خشكي مو، بدحالتي و ريزش از عوارض استفاده مكرر از رنگ مو است.
حميدي به شهروندان توصيه كرد، براي رنگ كردن موهاي خود از مواد گياهي استفاده كنند زيرا تركيبات موجود در اين مواد از عصاره هاي گياه تهيه شده و به مو صدمات كمتري مي زند.

 



تلويزيون هاي بوداردر راهند !

دانشمندان دانشگاه كاليفرنيا فناوري اي ابداع كرده اند كه بودار بوده و مي تواند حين پخش فيلم هاي مختلف رايحه هايي را متناسب با تصاوير در فضا پراكنده كند.
محققان گروه تحقيقات و توليد شركت سامسونگ، اين فناوري جديد را قدمي جديد در قلمرو واقعيت مجازي مي دانند. در سال 1960 فيلمسازي ماجراجو تلاش كرد فناوري مشابهي را ارائه كند و براي اين كار حين پخش يك فيلم رايحه هاي مختلف را از طريق لوله هايي ويژه به داخل سالن سينما و در كنار صندلي هاي سالن هدايت مي كرد اين اولين و آخرين فيلمي بود كه در قالب تركيبي رايحه و تصوير پخش شد.
محققان دانشگاه كاليفرنيا با درنظر گرفتن خطاهاي موجود در تكنيك اين كارگردان توانستند چهره اي عملي تر به اين فناوري بخشيده و ابزار الكتريكي جديدي ابداع كنند. به گفته اين محققان در ابداع جديد به جاي فعال سازي مكانيكي از فعال سازي الكتريكي استفاده شده است زيرا تركيب آن با سيستم هاي پخش كنوني راحت تر است.
اين ابزار گنجايش بيش از 10هزار مايع متفاوت و مجزا را دارد كه هر يك درون مخازن كوچكي ذخيره شده اند. زماني كه فعال سازي صورت مي گيرد، كابلي كه از ميان مخازن عبور كرده مايع موردنظر را داغ مي كند.
با داغ شدن مايع آغاز به تبخير مي كند و بخار ايجاد شده به ديواره هاي مخزن فشار مي آورد به طوري كه مقداري از اين بخار از منافذ كوچكي كه بر ديواره مخازن قرار گرفته به بيرون نفوذ مي كنند. آزمايش برروي اين ابزار نشان داد افراد مي توانند رايحه ايجاد شده توسط اين فناوري جديد را از فاصله 30 سانتيمتري از نمايشگر احساس كنند.
با اين همه هنوز تمامي 10هزار رايحه در اين ابزار جديد وجود ندارد و درصورتي كه شركتي مانند سامسونگ اين تحقيقات را ادامه دهد و راهي را براي ترغيب مصرف كنندگان براي خريداري تلويزيون هاي بودار بيابد، براي جمع آوري تمامي رايحه هاي روزانه به سرمايه زيادي نياز خواهد داشت.
براساس گزارش فاكس نيوز، بسياري از اين رايحه ها نيز تركيبي بوده و به صورت معمولي توليد نمي شوند، براي مثال مايعي وجود ندارد كه بوي پيتزا بدهد اما محققان معتقدند درصورتي كه تقاضاي آن به وجود بيايد، براي ساخت آن اقدام خواهدشد.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14