(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 13 آذر 1390- شماره 20089

پوست هم در زمستان بيمار مي شود
هضم غذا چقدر طول مي كشد؟
موادسمي را با خوردن سبزي ها از خون پاك كنيد
بيماري ها چه مي گويند ؟



پوست هم در زمستان بيمار مي شود

ممكن است سرماي بيرون براي شما خوشايند باشد، اما پوست شما قادر به تحمل آن نيست. آشنايي با روش هاي از بين بردن خشكي پوست و مراقبت هاي پوستي در زمستان كمك شاياني به جلوگيري از ايجاد بيماري هاي پوستي مي كند.
در بسياري از افراد، يك روز سرد آفتابي زمستان، سرخي گونه ها را به همراه دارد. آنها دچار خشكي ناراحت كننده اي روي پوست صورت، دستهاو پاهاي خود مي شوند. براي برخي افراد هم اين مشكل چيزي بيشتر از احساس خشكي و خشني است. پوست آنها بسيار خشك شده و در نتيجه پوسته پوسته شدن، ترك خوردن و حتي اگزما (در پوست هايي كه ملتهب مي شوند) مي گردد.
دكتر بوني لاپلانتي، متخصص زيبايي، مي گويد: «به محض اين كه وسايل گرمايي را در خانه روشن مي كنيد، پوست شما شروع به خشك شدن مي كند. و هيچ فرقي ندارد كه گرماي خانه خود را از چه طريقي تأمين مي كنيد»
پس براي مراقبت از پوست خود و مرطوب و سالم ماندن آن در روزهاي سرد زمستان اين نكات پيشنهادي را در نظر بگيريد .
1-با يك متخصص مشورت كنيد.
اگر به داروخانه نزديك محل زندگي خود مراجعه مي كنيد، شايد براي يافتن فروشنده اي كه بتواند شما را به خوبي راهنمايي كند كمي به زحمت بيفتيد. به همين دليل مراجعه به يك متخصص پوست حتي براي يك بار هم كه شده امري مفيد است. متخصصان پوست قادر به تجزيه و تحليل نوع پوست، رفع عيوب شيوه هاي مراقبت هاي پوستي اي كه در حال حاضر آن را به كار مي گيريد، مي باشند. اما اين بدان معنا نيست كه شما مجبور به خريد محصولاتي با قيمتهاي بالا خواهيد شد. دكتر ديويد وورن، متخصص پوست در كاليفرنيا، مي گويد: «فرآورده هاي ارزان قيمت هم درست همانند محصولات پرهزينه و گران عمل مي كنند. در حقيقت، اين هزينه هاي اضافي كه شما براي اين محصولات پرداخت مي كنيد اغلب تنها به خاطر بسته بندي و بازاريابي آنها مي باشند. آنچه كه حايز اهميت است، چگونگي پاسخگويي پوست شما به اين محصولات و رضايتمندي شما از كيفيت آنهاست، نه هزينه گزافي كه براي آن پرداخت كرده ايد.
2-بيشتر از مرطوب كننده ها استفاده كنيد.
شما ممكن است از مرطوب كننده اي استفاده مي كنيد كه تنها مناسب بهار و تابستان است. اما همان گونه كه فصل و وضعيت آب و هوا تغيير مي كند، مراقبت هاي معمولي پوست نيز تغيير مي كنند. كرم مرطوب كننده اي را بيابيد كه پايه اصلي آن به جاي آب، روغن باشد، زيرا روغن بر روي پوست لايه اي محافظ ايجاد مي نمايد كه نسبت به كرم يا لوسيون، رطوبت بيشتري در خود نگه مي دارد. (تذكر: بسياري از لوسيون هايي كه به عنوان «كرم شب» شناخته مي شوند، پايه روغني دارند.»
اما با اين حال روغن ها را نيز بايد با احتياط انتخاب كرد. زيرا همه آنها براي صورت مناسب نيستند. به دنبال روغن هاي خاص و طبيعي مانند روغن آواكادو، روغن هاي معدني، روغن گل پامچال يا روغن بادام برويد. اما روغن يا كره درخت روغن قلم بسيار بحث انگيز بوده است زيرا مي تواند روزنه هاي پوست را مسدود نمايد. به گفته دكتر لاپلانتي كم كردن مصرف سبزيجات نيز ايده زياد جالبي نيست. او مي گويد: «اين روغنها فقط روي پوست قرار مي گيرند و واقعا پوست را چرب مي كنند.»
شما مي توانيد از لوسيون هاي حاوي لوميكتنت، ماده اي كه رطوبت را به خود جذب مي كند، گروهي از مواد مانند گليسيرين، سوربيتول و اسيدهاي آلفاهيدروكسي كه رطوبت را جذب پوست مي كنند، استفاده كنيد.»
3-مصرف مداوم ضدآفتاب
كرم ضدآفتاب فقط براي روزهاي تابستان نيست. آفتاب زمستان همراه با تشعشعي كه بر روي برف دارد، مي تواند به پوستتان آسيب وارد كند. سعي كنيد از ضدآفتابي با تاثير عميق براي صورت و دستها (اگر در معرض تابش آفتاب هستند) 30دقيقه پيش از خارج شدن از خانه استفاده كنيد. در صورتي كه به مدت طولاني در محيط بيرون هستيد، به مداوم آن را تجديد كنيد.
4-مراقب دستهاي خود باشيد.
پوست روي دستان شما از همه قسمت هاي بدن نازك تر است و غدد چربي كمتري دارد. اين بدان معناست كه مرطوب نگاه داشتن دستها، به خصوص در سرما و آب و هواي خشك مشكل تر است. اين امر سبب به وجود آمدن خارش و ترك مي گردد. زماني كه در محيط بيرون هستيد از دستكش استفاده كنيد. اگر از دستكشهاي پشمي استفاده مي كنيد، براي جلوگيري از حساسيت هاي احتمالي كه پشم ايجاد مي كند، اول يك دستكش نخي به دست كنيد.
5-از پوشيدن جوراب و دستكش مرطوب خودداري كنيد.
دستكش و جوراب مرطوب مي توانند باعث آسيب هاي پوستي نظير خارش، ترك، سوزش يا حتي جوشهاي ناشي از اگزما گردند.
6- استفاده از دستگاه بخور.
سيستم هاي گرمايشي مركزي و همينطور بخاريها، هواي گرم را درسراسر محيط خانه و دفتر كار شما پخش مي كنند. دستگاههاي بخور باعث ايجاد رطوبت بيشتر در هوا مي گردند كه به جلوگيري از خشكي پوست كمك مي كنند.
چندين دستگاه بخور را در مكانهاي مختلف خانه خود قراردهيد تا رطوبت به طور يكسان درهمه جا منتشر شود.
7- براي سلامتي خود آب بنوشيد،نه به خاطر پوستتان
ممكن است اين جمله را بارها شنيده باشيد: نوشيدن آب به جوان ماندن پوست كمك مي كند. اما اين جمله يك باور قديمي است. آب براي سلامت عمومي بدن بسيار مفيد است اما دكتر كنيث بيلينكي، متخصص پوست در آوك لاون ايلينويس، مي گويد:«اين يك تصور غلط رايج است كه كساني كه پوست خشك و كم آبي دارند بايد زياد آب بنوشند.»
دكتر لاپلانتي نيز اين مسئله را تاييد كرده و مي گويد:«من در مراكز درماني افراد زيادي را ديده ام كه با وجود اينكه در روز 10تا 12 ليوان آب مي نوشند اما هنوز هم از خشكي شديد پوستشان شكايت مي كنند. پس اين كار هم كمك زيادي نمي كند.
8- پاهاي خود را چرب كنيد
درست است كه لوسيونهاي نعنايي مخصوص پا در روزهاي گرم تابستاني بسيار مطلوب هستند اما در طول زمستان، پاهاي شما نياز به ماده اي قوي تر دارد. سعي كنيد لوسيونهاي حاوي ژل پتروليوم يا گليسيرين تهيه كنيد و براي از بين بردن پوستهاي مرده كف پا در فواصل معين از سنگ پا استفاده كنيد. زيرا اين كار به جذب سريع تر و عميق تر مرطوب كننده هايي كه مصرف مي كنيد بسيار كمك مي كند.
9- لايه برداري را امتحان نكنيد
اگر پوست صورتتان خشك است، از مصرف لايه بردار هاي قوي، ماسكها، پاك كننده هاي الكلي و تند و تيز و همه چيزهايي كه چربي هاي ضروري پوست را از بين مي برند، خودداري كنيد. درعوض، از شيرپاكن، شوينده هاي ملايم، پاك كننده هاي غير الكلي و به جاي ماسك هاي رسي كه رطوبت را از پوست مي گيرند، ماسكهايي كه «آبرسان عميق» هستند، استفاده كنيد.
10- با آب جوش حمام نگيريد.
به طور قطع، فرو رفتن درآب جوش پس ازفعاليت درهواي سرد، بسيار دل انگيز است. اما گرماي شديد دوش يا حمام آب داغ در واقع سبب از بين رفتن حفاظ چربي پوست مي گردد كه مي تواند باعث كمبود رطوبت آن شود. دكتر لاپلانتي توصيه مي كند:«دراين هنگام بهتر است از آب گرم يا ولرم استفاده كنيد و مدت كوتاهي درآب بمانيد.»
دكتر بيلينسكي خاطرنشان كرده است كه حمام با آب ولرم با جوش شيرين و محلول جوي دوسر، مي تواند به پوست خشكي كه دچار خارش شده است كمك شاياني نمايد. با اين حال از مرطوب كنند ه اي كه تهيه كرده ايد هم با فواصل معين استفاده كنيد. اگر اين روشها هم براي شما مفيد نبود، حتما نزد يك متخصص پوست برويد. دكتر بيلينسكي اظهار داشت:«شما ممكن است براي از بين بردن خشكي پوست خود نياز به تجويز لوسيون داشته باشيد. يا ممكن است شرايطي داشته باشيد كه مشكل تنها خشكي پوستتان نباشد و نياز به دارو يا درماني متفاوت داشته باشيد.»
نسيبه رجبي

 



هضم غذا چقدر طول مي كشد؟

مدت زمان هضم و جذب هر ماده غذايي در بدن ما با توجه به خوراكي هاي مختلفي كه مي خوريم، متفاوت است، اما معمولا، 24 تا 72 ساعت زمان مي برد تا تمام غذاي خورده شده در يك فرد بزرگسال هضم و جذب شود.
غذايي كه مي خوريد، 6 تا 8 ساعت بعداز طريق سيستم بلع، به معده مي رسد و از آنجا روانه روده كوچك مي شود. سپس، از روده كوچك به روده بزرگ يا همان كولون مي رود تا عمل جذب آب و هضم غذا انجام و نهايتا مواد اضافي دفع شود. با «پوستر» اين هفته «سلامت» همراه شويد تا ببينيد هريك از گروه هاي غذايي براي هضم به چه مدت زماني نياز دارند.
¤ مواد نشاسته اي 3 تا 4 ساعت
يكي از مهم ترين منابع تامين گلوكز و انرژي بدن، مواد نشاسته اي مانند ذرت يا سيب زميني هستند. حدود 3 تا 4 ساعت طول مي كشد تا مواد نشاسته اي در بدن هضم شوند و اين زمان، زمان نسبتا كوتاه و مناسبي براي هضم آنها محسوب مي شود.
¤ فيبر 12 ساعت
بدن ما تا وقتي به فيبر موجود در موادغذايي نياز داشته باشد، تركيبات آنها را نمي شكند و هضمشان نمي كند. خوراكي هايي مانند هويج، حبوبات و جوي دوسر به وفور فيبر دارند و ميوه ها هم منابع خوبي براي دريافت فيبر هستند. فيبر موجود در خوراكي ها به بهبود كاركرد روده و شكم كمك مي كند و جلوي ابتلا به يبوست را مي گيرد. بنابراين، بدن به اين ماده مغذي اجازه مي دهد تا كارش را به خوبي انجام دهد و بعداز حدود 12ساعت، شروع به هضم آن مي كند.
¤ پروتئين ها 1 تا 3 روز
نيمي از پروتئيني كه ما در طول يك روز مي خوريم، صرف ساختن يا بازسازي سلول هاي بدنمان مي شود، انواع گوشت، قارچ، تخم مرغ و سويا از جمله منابع پروتئيني هستند. شايد بد نباشد بدانيد كه 97 درصد از گوشت قرمزي كه مي خوريم، به راحتي در بدن هضم مي شود و مدت زمان زيادي هم در معده باقي مي ماند؛ يعني وقتي ما يك وعده گوشت قرمز مي خوريم، چون اين ماده غذايي مدت طولاني تري نسبت به منابع فيبر در معده مان باقي مي ماند، ديرتر احساس گرسنگي مي كنيم. بنابراين تعجب نكنيد اگر مي گوييم حدود 1 تا 3 روز طول مي كشد تا مواد پروتئيني در بدنمان هضم شوند!
¤ شير و لبنيات 5 تا 6 ساعت
اين گروه از موادغذايي جزو مهم ترين منابع دريافت كلسيم و ويتامين D در بدن هستند. مدت زماني كه طول مي كشد لبنيات در بدن هضم شوند، به سن، جنس و وزن فرد مصرف كننده و حتي نوع كم چرب يا پرچرب لبنيات، بستگي دارد. اما به طوركلي، حدود 5 تا 6 ساعت طول مي كشد تا شير و لبنيات در بدن هضم شوند.
¤ چربي ها 15 ساعت
اگر مصرف چربي روزانه مان را به چربي هاي خوب مانند ماهي هاي چرب، انواع مغزها، روغن زيتون يا روغن كانولا و مانند اينها محدود كنيم، مي توانيم به بهبود وضع سيستم ايمني بدن و بالا رفتن انرژي روزانه مان اميدوار باشيم. چربي ها از موادغذايي اي هستند كه هضم شان در بدن به زماني نسبتا طولاني نياز دارد. برخي از متخصصان معتقدند به دليل اينكه چربي ها براي انجام فعاليت هاي فكري و جسمي روزانه مصرف مي شوند، نزديك به 15ساعت طول مي كشد تا در بدن هضم شوند.
¤ ميوه ها و سبزي ها كمتر از 12ساعت
از خواص انواع ميو ه ها و سبزيجات، هرچه بگوييم، كم گفته ايم! اين گروه از خوراكي ها سرشار از آنتي اكسيدان و ويتامين هستند و مصرف منظم روزانه آنها مي تواند از ابتلا به سرطان و برخي بيماري ها، پيشگيري كند. مدت زماني كه طول مي كشد تا يك ميوه يا سبزي در بدن هضم شود، با توجه به نوع آن ميوه و سبزي بسيار متفاوت است اما معمولا كمتر از 12 ساعت طول مي كشد تا ميوه ها و سبزيجات در بدن هضم شوند.
هضم و جذب مواد غذايي به طور خودكار توسط دستگاه گوارش انجام مي شود و هر كدام مراحل خود را دارد. ابتدا قندهاي ساده و سپس قندهاي مركب و سپس پروتئين ها و از همه ديرتر چربي ها هضم ميشوند.
- براي سرخ كردن غذا معمولا از روغن زياد استفاده مي شود كه عوارض ناگواري دارد.
به هنگام سرخ كردن، درجه حرارت غذا بالاتر از حرارت جوش مي رسد و در چنين درجاتي بعضي مواد مغذي موجود در غذا به مقدار زيادي كاهش مي يابند؛ لذا سعي كنيد حتي الامكان از سرخ كردن غذا خودداري كنيد و در صورت تمايل زياد به مصرف مواد سرخ كرده به تفت دادن مختصر مواد غذايي با روغن خيلي كم بسنده كنيد. روغني كه براي تفت دادن استفاده مي شود، بايد از نوع روغن هاي مايع مخصوص سرخ كردن باشد.
درجات حرارت بالا، اثرات نامطلوبي بر هضم مواد غذايي بر جاي مي گذارد و هضم مواد خوراكي را مشكل تر مي كند. بنابراين غذاهاي سرخ شده هضم مشكل تري نسبت به ساير غذاهاي پخته دارند و هر چه مدت زمان سرخ كردن طولاني تر باشد، اثرات نامطلوب آن روي هضم غذا بيشتر خواهد بود. همچنين مصرف روغن زياد اثرات نامناسب و خطرناكي بر سلامت انسان دارد.
- يكي از عادات غلطي كه امروزه به علت ماشيني شدن زندگي و صنعتي شدن بسياري از كشورها، در بين جوامع مختلف رايج است، تند غذا خوردن و خوب نجويدن غذاست.
در زندگي ماشيني امروزي، به خصوص در شهرهاي بزرگ و پرجمعيت، به علت اشتغال و گرفتاري زياد، افراد زمان كافي به صرف غذا اختصاص نمي دهند و معمولا غذاي خود را با شتاب و عجله و در فرصتي محدود مصرف مي كنند. اين امر موجب مي شود كه آنان نتوانند غذا را با آرامش و به طور كامل بجوند و ميل كنند و اين مسئله چنانچه ادامه يابد، منجر به عادت تند غذا خوردن و خوب نجويدن غذا مي شود. شتاب زدگي به هنگام صرف غذا و خوب نجويدن آن، اشكالاتي براي سلامت انسان در بردارد.
قبل از شرح اشكالات فوق، بهتر است به نقش جويدن در هضم و جذب مواد غذايي اشاره اي داشته باشيم.
اولين مرحله هضم بعضي از مواد غذايي در دهان صورت مي گيرد كه اين امر به وسيله آنزيم پتيالين موجود در بزاق انجام مي شود. اين در صورتي است كه غذا به خوبي جويده و خرد شده باشد و نيز با بزاق دهان آغشته شده باشد.
- چنانچه غذا به خوبي جويده و خرد نشود و با آنزيم پتيالين موجود در بزاق آغشته نگردد، اولين مرحله هضم به خوبي انجام نشده، در نتيجه در هضم و جذب مواد غذايي اختلالاتي ايجاد مي شود كه مي تواند موجب سنگيني، احساس پري در دستگاه گوارش، دل درد و ناراحتي هاي گوارشي شود.
- خوردن زيره، مرزه، ماست، پياز، سركه سيب به هضم غذا كمك مي كند و نوشيدن مايعات به مقدار زياد همراه غذا موجب رقيق شدن شيره هاي گوارشي مي شود، در نتيجه شيره هاي گوارشي نمي توانند در هضم مواد غذايي اثر كامل داشته باشند كه نتيجه آن اختلال در هضم و جذب مواد غذايي و ايجاد نفخ و سنگيني در دستگاه گوارش است. پس بهتر است همراه غذا يا بلافاصله بعد از غذا به مقدار زياد آب مصرف نكنيم.
- سعي كنيد 6 مورد زير را بعد و قبل از غذا خوردن رعايت كنيد:
1-بعد از غذا سيگار نكشيد:
آزمايش ها نشان داده است كه كشيدن يك نخ سيگار بلافاصله بعد از غذا، مساوي است با كشيدن 10 نخ در ساير اوقات؛ در نتيجه به همين نسبت خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
2-بلافاصله بعد از غذا، ميوه نخوريد:
خوردن ميوه بلافاصله بعد از غذا باعث مي شود كه هوا داخل معده جمع شده و نفخ شديد ايجاد شود، بنابراين حداقل يك ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا ميوه بخوريد.
3-بلافاصله بعد از غذا چاي ننوشيد:
مقدار زيادي اسيد در برگ هاي چاي وجود دارد كه باعث محكم شدن تركيبات و پيوندهاي پروتئيني داخل غذا و در نتيجه سخت شدن هضم غذا مي شود. به عنوان مثال چاي داراي تركيباتي است كه جذب آهن را بسيار كم مي كند.
4-حمام نكنيد:
حمام كردن باعث افزايش جريان خون در دست ها، پاها و سطح بدن و كاهش جريان خون در اطراف معده مي شود، در نتيجه باعث اختلال در هضم غذا مي شود.
5-بعد از غذا پياده روي نكنيد:
در بين مردم شايع است كه پياده روي بعد از غذا، به هضم آن بسيار كمك مي كند، ولي اين درست نيست. پياده روي پس از غذا خوردن باعث مي شود كه دستگاه گوارش در جذب غذا ناتوان شود و مواد مغذي داخل غذا جذب بدن نشوند.
6-بلافاصله بعد از غذا نخوابيد:
در اين صورت عمل هضم غذا به درستي انجام نمي شود و باعث ايجاد عفونت روده و ناراحتي هاي گوارشي مي شود.
مراحل هضم مواد غذايي به شرح زير است:
گوارش غذا در دهان شروع مي شود به همين دليل غدا ضمن جويدن به تكه هاي بسيار كوچك تقسيم و با بزاق دهان مخلوط مي شود. بزاق توسط غدد موجود در دهان ترشح مي شود و حاوي موادي است كه به تجزيه غذا كمك مي كند. اين ماده آنزيم نام دارد. در طول دستگاه گوارش آنزيمهاي گوناگوني وجود دارد كه هر كدام بخش ويژه اي از غذا را خرد مي كنند. آنزيم موجود در بزاق، نشاسته موجود در سيب زميني، نان و شيريني را به قند ساده تبديل مي كند چنانچه يك تكه نان را بجويد پس از مدت كوتاهي براثر عمل آنزيم مزه شيريني احساس مي شود. پس از آنكه غذا جويده شد و با بزاق مخلوط گرديد، فرو برده مي شود بزاق به عنوان يك نرم كننده غذا براي گذشتن از لوله اي كه به معده منتهي مي شود نيز كمك مي كند. عمل بزاق در اين قسمت مانند روغن در موتور اتومبيل است كه به رواني حركت آن كمك مي كند. توسط عمل ماهيچه، غذا با فشار از لوله اي به نام مري پايين مي رود. و پس از گذشتن از انتهاي مري به معده مي رسد. معده يك كيسه عضلاني است كه شبيه يك مخلوط كننده سيمان عمل مي كند. در معده غذا با آنزيم هاي مختلف و اسيدي قوي مخلوط مي گردد. هضم پروتئين ها در معده شروع مي شود و غذا چند ساعت در معده مي ماند و سرانجام خارج مي شود و از يك لوله طولاني به نام روده عبور مي كند.
روده از دو قسمت اصلي تشكيل شده است روده كوچك و روده بزرگ. اين نامگذاري نه به علت بلندتر بودن يكي از آن دو است بلكه به دليل گشادتر بودن يكي از آنهاست. طول روده كوچك هفت متر است. سي سانتيمتر ابتداي اين لوله «دوازدهه» ناميده مي شود و در آنجا آنزيم هاي زيادي به غذا اضافه مي شود و گوارش به مقدار زيادي صورت مي گيرد. در اين نقطه غذا به يك مايع غليظ تبديل مي شود و حاوي مقادير زيادي قندهاي ساده است كه از هضم كربوهيدراتها به وجود آمده است و نيز داراي اسيدهاي آمينه است كه از تجزيه پروتئينها به وجود آمده است. گوارش در روده كوچك كامل مي شود. ديواره روده كوچك را مي توان با يك قطعه قالي با پرزهاي بلند مقايسه كرد. اين پرزها باعث افزايش سطح روده كوچك شده كه در نتيجه غذاي هضم شده مي تواند توسط رگ هاي خوني كوچك موجود در ديواره داخلي روده به خوبي جذب شود.
پس از آنكه مقدار زيادي از موادغذايي جذب گرديد مواد اضافي از روده بزرگ مي گذرد. اين قسمت از روده فقط يك متر و نيم طول دارد و همه آب از مواد زايد جذب مي شود و قسمت هاي غيرقابل استفاده و يا غيرقابل هضم غذا از بين روده بزرگ مي گذرد و توسط آخرين قسمت روده به نام «راست روده» از بدن خارج مي شود. اصطلاح درست اين مواد زايد، «مدفوع» است.
غذاهاي انرژي زا شامل چربي ها و كربوهيدرات ها، موقعي كه به روده كوچك مي رسند هضم مي شوند. آنها در آنجا جذب و وارد جريان خون شده و به وسيله آن به تمام نقاط بدن مي رسند. بعضي از قندها مي توانند بلافاصله براي تهيه انرژي به كار روند و قندهاي اضافي براي ذخيره شدن به كبد مي روند چربي هاي هضم شده اضافي نيز در زير پوست و اطراف دستگاه هايي مانند كليه و قلب ذخيره مي شوند.
فرآورده هاي گوارش براي تهيه انرژي و ساخت بافت ها توسط بدن مصرف مي شوند وقتي كه انرژي بوسيله غذا تأمين شد مواد اضافي و زايد از بدن خارج مي گردد. وقتي كه بدن قندها را مي سوزاند آب و دي اكسيدكربن ايجاد مي شود. دي اكسيدكربن به وسيله خون به ريه ها برده مي شود و آنجا با اكسيژن مبادله مي گردد. به نظر نمي رسد كه آب ماده اضافي باشد ولي اگر مقدار آن زياد باشد مي تواند نظام زندگي ما را برهم بزند. بسياري ديگر از مواد اضافي حاصله از هضم و يا سلول هاي فرسوده در خون- كه قسمت اعظم آن آب است- حل مي شود. خون، اين مواد غيرقابل استفاده را به كليه ها كه مانند صافي عمل مي كنند مي برد و در آنجاست كه مواد اضافي همراه آب جدا شده و به صورت ادرار از بدن خارج مي شود. بنابراين كليه ها كه مواداضافي، را دفع مي كنند، آخرين مرحله از انتقال انرژي در بدن ما است.
اگر مي خواهيد غذاي تان سريع هضم شود و معده تان نيز تقويت شود تخم گشنيز ميل كنيد.
تخم گشنيز هضم كننده غذا، تقويت كننده معده، كاهش دهنده قند خون و براي ترش كردن معده مفيد است.
گشنيز يكي از گياهاني است كه از ميوه و برگ آن استفاده مي شود و محرك، مدر، مسكن و خلط آور است.از ديگر خواص گشنيز مي توان به كاهش دهنده قند خون، بادشكن، تقويت معده، هضم كننده غذا، ضد تشنج، ضد كرم و ضداسپاسم اشاره كرد.
مي توان براي تهيه جوشانده گشنيز 2تا 3گرم تخم گشنيز را دم كرده و سه بار در روز مصرف كرد.
در ضمن تخم گشنيز براي درمان گاستريت و ضدترش كردن معده استفاده كرد. براي رفع اسهال و جلوگيري از دل پيچه و برطرف كردن تشنگي مفيد است.
تخم گشنيز خواب آور است، خارش هاي پوستي را از بين مي برد و براي سرطان پوست مي تواند شفابخش باشد و نشاط آور است.

 



موادسمي را با خوردن سبزي ها از خون پاك كنيد

مواد شيميايي موجود در ميوه ها و سبزي ها ژن هايي را وارد كبد مي كنند و تبديل به پروتئين هايي مي شوند كه مواد سمي را از خون پاك مي كند.
مردم از فوايد مصرف ميوه و سبزي آگاهي كافي دارند ولي عملكرد آنها مطلوب نيست و هنوز هم مي توان گفت كه ميوه و سبزي در سبد غذايي ايرانيان بسيار محدود است و به مصرف ميوه و سبزي توجه كافي ندارند.
ميوه و سبزي در سبد غذايي بسيار اهميت دارد و مي توان به عنوان يك ميان وعده باارزش مصرف شود؛ ثابت شده است كه مواد شيميايي موجود در ميوه ها و سبزي ها كه فيتوكميكال ها نام دارند كه در بيان ژن هاي بدن مؤثر است.
امروزه همه مي دانند كه ميوه ها و سبزي ها كلسترول و فشار خون را كاهش مي دهند ولي بايد دانست كه عملكرد مهم ميوه ها و سبزي ها بيان ژن ها در بدن است.
مواد شيميايي موجود در ميوه ها و سبزي ها ژن هايي را وارد كبد مي كند و تبديل به پروتئين هايي مي شوند كه مواد سمي را از خون پاك مي كند.
زماني كه در يك مكان با آب و هواي آلوده زندگي مي كنيم بايد مواد سمي را از بدن خارج كنيم كه سميت زدايي از خون توسط ميوه ها و سبزي ها به خوبي صورت مي گيرد البته ويتامين هاي موجود در ميوه ها و سبزي ها خاصيت ضدسرطاني دارد و به عنوان يك آنتي اكسيدان عمل مي كند.
ميوه اي كه زود خراب مي شود از نظر تغذيه اي بسيار ارزشمندتر از ميوه اي است كه 20 روز در يخچال سالم مي ماند به دليل اينكه به برخي از ميوه ها هورمون زده مي شود كه مانع خراب شدن آنها و بزرگي بيش از حد آنها مي شود.

 



بيماري ها چه مي گويند ؟

شما نبايد گرسنگي مزمن، ميل زياد به شيريني جات، خشكي پوست و تمامي امراض و نشانه هاي معمولي را ناديده بگيريد. بدن شما ممكن است مسائلي را برايتان آشكار سازد و بيماري ممكن است خود را در چهره شما نمايان كند.
پرخوري غيرقابل كنترل و علاقه مفرط به شيريني جات
به طور حتم تا به حال در چنين شرايطي قرار گرفته ايد! اشتياق غيرقابل كنترل به شيريني اغلب منجر به پرخوري شده كه ممكن است علامت اين باشد كه بدن شما به اندازه كافي غذا را هضم و جذب نمي كند و در نتيجه جذب ناچيز مواد مغذي، ميل شديد به مواد قندي به عنوان روشي براي گرفتن سريع انرژي براي بدن، امري طبيعي محسوب مي گردد و زماني كه اين ميل و اشتياق افزايش يابد، عملا مقاومت در برابر آن غيرممكن مي شود.
راه حل: دستگاه گوارش خود را براي يك ماه با خوردن تركيبات غذايي ساده يا استفاده از مكملها در رژيم غذايي خود با آنزيمهاي گوارشي، تقويت كنيد و از خوردن آب و مايعات زياد در بين غذا خودداري كنيد، زيرا سبب رقيق شدن شيره هاي گوارشي مي گردد. همچنين براي تعادل قند خون از تركيبات پروتئين و كربوهيدراتها استفاده كنيد.
افزايش بدون دليل وزن
آيا به اندازه كافي مي خوريد و ورزش مي كنيد، اما باز هم وزنتان بالا مي رود؟ حتي ممكن است كمي هم احساس سستي داشته باشيد. دليل اين مشكل چيست؟ شايد دلايل زيادي وجود داشته باشد، اما يكي از شايع ترين آنها كم كاري غده تيروئيد است كه مي تواند سوخت وساز يا متابوليسم و سرعت سوختن غذا در بدن را پايين آورد.
راه حل: با يك آزمايش غده تيروئيد خود را بررسي كنيد و خوراكيهاي سالمي بخوريد كه براي تيروئيد مفيد و سرشار از ويتامين B هستند، چربيهاي لازم بدن را از ماهيهاي چرب، آجيل خام و تخمه، تيروسين را از بادام، آواكادو، موز، لوبيا، گوشت قرمز و آيوداين يا يد را از ماهيها و غذاهاي دريايي، سلينيوم را از آجيل برزيلي و زينك را از حلوا شكري و دانه كنجد، دريافت كنيد.
از مصرف كلم بروكلي، گل كلم، خردل، كلم برگ و شلغم و فرآورده هاي سويا جداً بپرهيزيد زيرا اين مواد در فعليت غذه تيروئيد اختلال ايجاد مي كنند.
خشكي پوست و اگزما
اگزما هم يكي از مشكلات رايج است، اما مي تواند نشانه اين نيز باشد كه در بدن شما به مقدار لازم از روغن امگا3 كه در ماهيهايي كه در آبهاي سرد زندگي مي كنند، مانند سالمون، ساردين، ماهي خال مخالي يا آجيل خام و تخمه ها موجود است، دريافت نكرده است. اين چربيها براي سلامت پوست بسيار ضروري هستند. بسياري از افرادي كه از اگزما رنج مي برند، به گندم و لبنيات حساسيت دارند يا توانايي تحمل و هضم آن را ندارند و اغلب به شدت دچار كم آبي هستند.
راه حل: هفته اي سه بار از ماهيهاي آبهاي سرد ميل كنيد. براي اينكه متوجه حساسيتتان به گندم و لبنيات شويد، يك ماه آنها را قطع كنيد. روزي يك مشت آجيل خام و تخمه بخوريد و در روز هشت ليوان آب خالص بنوشيد. حتي سعي كنيد از روغن ماهي و امگا3 نيز استفاده كنيد.
سفيدي زودرس موها
در دوران جواني مشاهده اولين تارهاي سفيد مو، بسيار افسرده كننده است. خوشبختانه براي اين مشكل راه حلهاي زيادي وجود دارد كه مي توان از آنها استفاده كرد. اگر دليل زود سفيد شدن موهاي شما ژنتيكي باشد و نه به خاطر كشيدن سيگار يا كمبود ويتامينهاي B5 و B12، خبر خوب اين است كه شما مي توانيد دوباره موهاي سياه خود را برگردانيد.
راه حل: از اضطراب دوري كنيد و در رژيم غذايي خود حداقل 3 ماه از يك مكمل B كمپلس با كيفيت عالي كه حاوي B5 و B12 باشد، استفاده كنيد. نوشيدن چاي و قهوه را به دليل از بين بردن ويتامينهاي ذكر شده قطع كنيد و سيگار را ترك كنيد زيرا سيگاريها 4 برابر بيشتر در معرض سفيدي زودرس موها هستند.
گرفتگي و اسپاسم عضلات
آيا دچار گرفتگي يا اسپاسم عضلات هستيد؟ آيا زندگي پرمشغله، طاقت فرسا و پراسترسي داريد؟ به احتمال زياد بدن شما دچار كمبود ماده معدني منيزيوم مي باشد كه در انقباض و سست كردن عضلات نقش بسيار مهمي دارد. زماني كه استرس بيشتري داريد، بدن شما منيزيوم بيشتري مصرف مي كند و هنگامي كه اين ماده به اندازه كافي در بدن وجود نداشته باشد، شما دچار ناراحتي هاي مزمني نظير انقباض هاي چشمي يا دردكمر خواهيد شد.
راه حل: خوراكيها و مواد غذايي مصرف كنيد كه سرشار از منيزيوم باشد، مانند بادام خام، قرص كمر (نوعي گياه دارويي)، تخمه كدو و سبزيجات سبز رنگ.
حلقه سياه دور چشم
آيا دور چشمانتان مانند خرس پاندا سياه است و سالهاست كه براي از بين بردن آن دچار مشكل هستيد؟ به غير از كم خوابي، حلقه سياه دور چشم مي تواند نشانه احتمالي آلرژيهاي غذايي، اختلال در عملكرد كليه ها، كم آبي يا عدم كنترل قند خون باشد.
راه حل: با مصرف مقدار زيادي آب خالص به بدن خود آبرساني كنيد، مصرف قهوه را قطع كرده و كليه هاي خود را با يك رژيم غذايي سالم تر تقويت نماييد. شما بايد قند خون خود را نيز با خوردن وعده هاي غذايي منظم متعادل سازيد و هرگز خود را گرسنه نگاه نداريد.
از مصرف نمك زياد، كنسروها، انواع ترشيجات يا گوشت دودي بپرهيزيد و از اضافه كردن نمك به غذا هنگام صرف آن خودداري كنيد.
شوره سر
شامپوي ضدشوره اي كه شما از آن استفاده مي كنيد، ممكن است تنها براي لايه هاي بالايي پوست سر مفيد باشد، اما آيا تا به حال به اين نكته توجه كرده ايد كه دليل واقعي شوره سر چه مي تواند باشد؟ اغلب شوره سرنشانه هايي از كمبود ويتامين B6، زينك و منيزيوم يا بيوتين است. اين مشكل مي تواند عدم تعادل عملكرد هورمونها را نمايان ساخته و باعث بوجود آمدن مشكلاتي مانند مصرف بيش از اندازه قند و شيريني جات در رژيم غذايي، استرس، آلرژي به فرآورده هاي لبني، شكلات، آجيل و صدف ها گردد.
راه حل: مصرف ميوه و سبزيجات تازه، انواع حبوبات و پروتئين استخواني. در رژيم غذايي شما بايد از چربي هاي اشباع شده، قند، و كافئين كه مي تواند ويتامينها و مواد معدني اضافي در بدن را از بين ببرد، كمتر استفاده شود.
غذاهايي حاوي ويتامين B6 و زينك مانند برنج قهوه اي، انواع حبوبات، بادام زميني، گردو، آواكادو، نخود فرنگي، شغلم، جلبك دريايي، كمي گوشت قرمز، ماهي، گوشت مرغ و گوشت گوسفند ميل كنيد.
خونريزي لثه
كمبود ويتامين C هنوز هم در ميان افراد وجود دارد! كمبود ويتامين C مي تواند سبب خونريزي لثه گردد و اغلب در سالمندان و بزرگسالاني كه دچار سوء تغذيه هستند، ديده مي شود. اين بيماري كه منجر به ضعف و كم خوني مي گردد به سادگي قابل درمان است.
خونريزي لثه همچنين مي تواند به دليل ايجاد پلاك در زير لثه ها گردد كه ممكن است منجر به التهاب و خونريزي آن گردد. در اين شرايط حتماً بايد به دندانپزشك مراجعه كرد. و در صورتي كه خونريزي لثه ادامه پيدا كرد، به احتمال زياد نوعي اختلال دارويي است كه هنگام مشاهده آن بايد به دكتر خود اطلاع دهيد.
راه حل: غذاهاي سرشار از ويتامين C بخوريد كه عبارتند از: ميوه هاي جنگلي، هلو، سبزيجات بهاره، كيوي، فلفل، انواع توت، مركبات.
سفيدي زير پلك چشم
پلك پايين چشم خود را به سمت بيرون بكشيد و رنگ پريدگي آن را بررسي كنيد. اگر اين گونه بود، ممكن است شما دچار كمبود آهن در خون باشيد كه بيشتر در خانمها به دليل خونريزي هاي ماهانه شايع تر است. اما آقايان نيز دچار كم خوني مي شوند. علاوه بر اين به نشانه هايي مانند رنگ پريدگي پوست، تپش زياد قلب و خستگي نيز توجه داشته باشيد.
راه حل: براي اندازه گيري ميزان آهن خون آزمايش دهيد و غذاهايي مصرف كنيد كه حاوي آهن و ويتامين C باشد. زيرا ويتامين C براي جذب آهني كه در مواد غذايي وجود دارد، لازم است.
مواد غذايي حاوي آهن عبارتند از: گوشت قرمز (گوشت گوسفند، جانوران شكاري، گوشت گاو) و تخم مرغ. مواد سرشار از ويتامين C شامل كيوي، فلفل، انواع توت، مركبات، گوجه فرنگي و كلم سبز مي باشد.
زخم شدن دهان
ابتلا به زخمهاي دهاني امري بسيار شايع است و مي تواند با كمبود مواد مغذي در بدن، شامل ويتامين B12، فوليك اسيد، ويتامين B6 و زينك، ارتباط داشته باشد.
بيشتر افرادي كه گياهخوارند و از فرآورده هاي حيواني استفاده نمي كنند، از زخم دهان رنج مي برند زيرا آنها به مقدار كافي از سبزيجات، ويتامين B12 و فوليك اسيد دريافت نمي كنند. اما اين مسئله در صورتي كه اطلاعات كافي در اختيار داشته باشيد قابل حل است.
گاهي ممكن است ابتلا به زخمهاي دهاني يكي از نشانه هاي بيماري سلياك (حساسيت به گندم) باشد و در اين مورد بايد با دكتر خود مشورت كنيد. اگر اين زخمها مدتي بعد از بهبودي بازگشت يا بيشتر از سه هفته طول كشيد، حتماً به دنبال درمان دارويي آن باشيد.
راه حل: مواد غذايي حاوي ويتامين B12 مصرف كنيد.مانند گوشت قرمز، آلوئه ورا، ساردين، تخم مرغ، جگر يا مخمرهاي تقويتي. براي اطمينان از عدم مبتلا بودن به بيماري سلياك آزمايش دهيد.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14