(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


سه شنبه 6 دی 1390- شماره 20107

معترضان در مغرب عليه سياست هاي دولت شعار دادند
محاكمه مبارك و پسرانش فردا از سرگرفته مي شود
جنبش وال استريت 100 روزه شد مردم : ايستاده ايم
تظاهرات گسترده مردم يمن عليه مداخلات كاخ سفيد
7 شهيد و 34 مجروح در تازه ترين عمليات تروريستي بغداد
كارشناس امور خاورميانه در لندن: رژيم سعودي عامل اصلي بحران در سوريه است
150 هزار نفر در كراچي عليه فساد دولتي به خيابان ها ريختند
كاركنان مترو در لندن دست از كار كشيدند
كنگره آمريكا كمك به سپر موشكي اسرائيل را 2 برابر كرد
آغاز مذاكرات اسماعيل هنيه با مقامات مصر در قاهره
رهبر جديد كره شمالي دبيركل حزب حاكم شد
تظاهرات در بنغازي براي پاكسازي طرفداران قذافي از دولت ليبي
چها رسوي پنج قا ره



معترضان در مغرب عليه سياست هاي دولت شعار دادند

معترضان مغربي با حضور در خيابان هاي اين كشور خواستار اصلاحات سياسي و آزادي زندانيان سياسي شدند.
به گزارش شبكه خبري «پرس تي وي»، مردم مغرب روز يكشنبه با تجمع در شهرهاي طنجه و دارالبيضاء عليه نرخ بالاي بيكاري و سياست اقتصادي دولت شعار دادند.بر اساس اين گزارش، اعتراضات روز يكشنبه از سوي جنبش 20 فوريه سازماندهي شد و تظاهركنندگان با سر دادن شعارهايي، خواستار اصلاحات عميق سياسي و اقتصادي شدند.جنبش 20 فوريه به عنوان بزرگترين تشكل مخالف دولت مغرب، انتخابات 25 نوامبر در اين كشور را تحريم و آن را در جهت تقويت نظام پادشاهي «محمد ششم» به شمار آورد. به گفته معترضان انتخابات پارلماني در مغرب نتوانست، اصلاحات دموكراتيك واقعي را به ارمغان بياورد و خاندان سلطنتي تحت حمايت آمريكا به اصلاحات واقعي پايبند نيست.

 



محاكمه مبارك و پسرانش فردا از سرگرفته مي شود

رئيس دادگاه جنايي قاهره اعلام كرد: محاكمه مبارك و پسرانش فردا از سرگرفته مي شود.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه «المصري اليوم»، «رفعت» رئيس دادگاه جنايي قاهره اظهار داشت: دادگاه محاكمه حسني مبارك، علاء و جمال (فرزندان مبارك) به همراه «حبيب العادلي» وزير كشور سابق و شش تن از معاونان وي از روز چهارشنبه آغاز مي شود.
بر اساس اين گزارش در جلسات دادگاه، متهمان درباره مشاركت در قتل معترضان در جريان انقلاب 25 فوريه مورد محاكمه قرار خواهند گرفت.
ايجاد ناامني در كشور، صدور فرمان قتل و رشوه خواري از جمله ديگر اتهامات مبارك و فرزندانش است كه مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت.حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر طي سه دهه حكومت در اين كشور با استفاده از مشت آهنين و حمايت آمريكا و اسرائيل تمامي مخالفان خود را قلع و قمع كرده بود.

 



گزارش خبري كيهان از ادامه نهضت ضد سرمايه داري
جنبش وال استريت 100 روزه شد مردم : ايستاده ايم

اعضاي جنبش وال استريت، در يكصدمين روز از قيام ضد سرمايه داري خود بر ادامه مبارزه تأكيد كردند.
اعضاي جنبش ضد سرمايه داري «وال استريت را اشغال كنيد»، شنبه شب، همزمان با يكصدمين روز قيام وال استريت مراسم جشن كريسمس را در پارك «زاكوتي» نيويورك و برخي شهرهاي ديگر برگزار كردند.
گزارش ها و تصاوير منتشر شده نشان مي دهد، صدها نفر از مردم آمريكا به رغم محدوديت هاي گسترده پليس يكصدمين روز از قيام وال استريت را در هواي سرد خيابان ها برپا كرده و بر ادامه اعتراض ها تأكيد كردند.
خبرگزاري «آسوشيتدپرس» در اين باره نوشت: «كريسمس در پارك زاكوتي (مركز اصلي و اوليه معترضان)، همزمان با يكصدمين روز تظاهرات ضد وال استريت و در حالي برگزار شد كه معترضان نيمه هاي شب را با برگزاري مراسم جشن، خواندن دعا، روشن كردن شمع و گوش دادن به سخنراني «مارتين لوتركينگ» به صبح رساندند. معترضان تا ظهر به تجمعات خود ادامه دادند. اين مراسم در حالي برگزار مي شود كه در ماه نوامبر، مقامات پليس و شهرداري ها در سرتاسر آمريكا، اقدام به جمع آوري بسياري از چادرها و دستگيري گروهي از معترضان كردند. يكي از سخنگويان جنبش وال استريت در خصوص برگزاري تجمع در يكصدمين روز از تولد قيام ضد سرمايه داري وال استريت گفت: «تاكنون به ما ياد داده بودند كه پشت درهاي بسته خانه ها و در كنار خانواده هايمان و از همه مهمتر در كنار هموطنانمان نشسته و شب كريسمس را جشن بگيريم اما اين بار مي خواهيم به گونه اي ديگر عمل كنيم. اين بار ما انقلابي جشن مي گيريم بدون توجه به مليت، رنگ و مذهب دور هم جمع شده ايم تا دعا كنيم، و به همه بگوئيم جنبش هنوز نمرده است. در اينجا همه جمع هستيم. مسلمان، مسيحي و يهودي. چندي پيش «مايكل مور» مستندساز معروف آمريكايي نيز در سايت شخصي خود مطلبي را منتشر كرد با اين عنوان كه «ما هنوز اينجا هستيم.» «مور» در اين گزارش به دنبال تقبيح و رد خبرهايي بود كه اعلام مي كردند جنبش ضد سرمايه داري وال استريت تمام شده است.
پرس تي وي نيز طي گزارشي به تجمع مجدد معترضان در پارك زاكوتي پرداخت و طي آن به نقل از يكي از معترضان نوشت: «كريسمس امسال ما با مشكلات بزرگي رو به رو شده ايم. مردم با لحظات بسيار سختي مواجه شده اند، به خصوص امسال كه بسياري از مردم خانه هايشان به زور مصادره شده و شغل شان را از دست داده اند. در واقع آنها همه چيزشان را از دست داده اند».
در ادامه اين گزارش به نقل از يكي از رهبران اعضاي جنبش «واشنگتن را تسخير كنيد» نيز آمده، به رغم فشارها و سختي هاي بسيار، معترضان در ايام تعطيلات قصد تسخير مجدد ميدان «مك پيرسون» را دارند. اعضاي جنبش وال استريت در سرتاسر آمريكا تأكيد كرده اند در ايام تعطيلات بار ديگر براي تسخير پارك ها و ميادين تلاش خواهند كرد حتي اگر همچون گذشته سركوب و بازداشت شوند.
اعتراض وال استريت كه از 26 شهريورماه و در اعتراض به حاكميت نظام سرمايه داري آغاز شده، به رغم خشونت هاي گسترده پليس و سركوب معترضان، همچنان ادامه دارد. در حال حاضر بزرگترين مشكل معترضان، نداشتن جا براي ادامه تحصن است چرا كه پليس با غير قانوني خواندن آن، اجازه تحصن را عملاً از معترضان گرفته است.
معترضان وال استريت تاكنون پنج كشته و صدها مجروح داده اند. 5000 نفر از معترضان نيز بازداشت شده اند. مقامات آمريكايي اعلام مي كنند، بسياري از معترضان با دريافت وثيقه و تعهد آزاد شده اند و گروهي از آنها نيز با صدور حكم دادگاه در زندان به سر مي برند.
برخي گزارش ها حاكي است، اين قيام طي صد روز بيش از 13 ميليون دلار هزينه روي دست مقامات آمريكايي گذاشته است. غالب اين مبلغ كلان به نيروهاي پليس و تحت عنوان پاداش و اضافه كار داده شده است!

 



تظاهرات گسترده مردم يمن عليه مداخلات كاخ سفيد

مردم يمن با به آتش كشيدن پرچم آمريكا و تصاوير علي عبدالله صالح رئيس جمهور اين كشور، خشم خود را از مداخله كاخ سفيد ابراز كردند و خواستار اخراج سفير شدند.
به گزارش خبرگزاري ها، در پي اظهارات مداخله جويانه «جرالد فايرستون» سفير آمريكا در يمن كه راهپيمايي «زندگي» در اين كشور را غيرمسالمت آميز خوانده بود، جوانان انقلابي يمن در صنعا و شهرهاي مختلف اين كشور، پرچم آمريكا را به آتش كشيدند و خواستار اخراج وي از كشورشان شدند.
براساس اين گزارش، تظاهركنندگان يمني در پايتخت، اين كشور، با سر دادن شعارهايي، اظهارات فايرستون را محكوم و اعلام كردند كه سخنان وي غيرمسئولانه و نااميدكننده است و سفير آمريكا بايد از كشور اخراج شود.سفير آمريكا در صنعا درباره «راهپيمايي زندگي» گفته بود كه اين راهپيمايي مسالمت آميز نيست و معترضان قصد دارند با رسيدن به صنعا اقدام به آشوب و ناامني كنند كه اين سخنان موجب شد نيروهاي امنيتي يمن به شدت راهپيمايان را سركوب كنند.
شوراي انقلاب يمن نيز با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه نيروهاي طرفدار عبدالله صالح با حمله به راهپيمايان دهها تن از آنان را از پاي درآوردند. «مني صفوان» عضو شوراي ملي انقلاب يمن در اين باره گفت: سفير آمريكا با سخنان خود، چراغ سبز را براي حمله به راهپيمايان داده است، زيرا يمني هايي كه در اين راهپيمايي شركت كرده بودند، بعد از اظهارات وي از سوي نيروهاي عبدالله صالح به شدت مورد حمله قرار گرفتند و به همين دليل، سفير آمريكا بايد از كشور اخراج شود.
اين در حالي است كه به گفته معترضان، نيروهاي تحت امر «احمد» فرزند ارشد عبدالله صالح كه فرماندهي گارد رياست جمهوري يمن را به عهده دارد، با تيراندازي به سوي تظاهركنندگان، موجب كشته و مجروح شدن تعداد زيادي از آنان شدند.
از سوي ديگر «علي البخيتي» عضو حزب سوسياليست يمن با اشاره به اينكه عامل اصلي مشكلات اين كشور سفارتخانه هاي عربستان و آمريكا است، از وجود توطئه هايي براي دور زدن خواسته هاي ملت يمن و فرونشاندن خشم آنها خبر داد.
البخيتي در گفت وگو با شبكه خبري «العالم» تاكيد كرد: آمريكا و عربستان بر ماندن پسران و برادران عبدالله صالح در پست هاي كليدي از جمله رياست نهادهاي اطلاعاتي و نظامي اصرار دارند، در حالي كه مردم به شدت مخالف ابتكارهاي آنها هستند.
معترضان شركت كننده در راهپيمايي زندگي محاكمه عبدالله صالح را به دليل نقش وي در كشتار صدها تظاهركننده در جريان خيزش مردمي، خواستارند.
علي عبدالله صالح در 23نوامبر با امضاي توافق نامه انتقال قدرت در عربستان قدرت را به معاونش (عبدربه منصور هادي) تفويض كرد و قرار شد ظرف 90 روز در ازاي دريافت مصونيت قضايي، رسما از قدرت كناره گيري كند.
همچنين در جريان ملاقات روز يكشنبه عبدربه با سفير آمريكا و فرستاده سازمان ملل در صنعا، حاضران در جلسه، بر ضد عبدالله صالح و آمريكا شعارهايي سر دادند.

 



7 شهيد و 34 مجروح در تازه ترين عمليات تروريستي بغداد

عمليات انتحاري مقابل وزارت كشور عراق هفت شهيد و 34 زخمي برجاي گذاشت.
به گزارش شبكه «العام»، ديروز يك فرد انتحاري در بغداد سوار بر خودروي بمبگذاري شده، به ساختمان وزارت كشور عراق حمله و خودرو را مقابل ساختمان منفجر كرد كه بر اثر آن، هفت نفر از جمله دو پليس شهيد شدند. شمار زخمي هاي اين حادثه نيز 34 تن گزارش شده است. اين فرد انتحاري زماني توانست وارد محوطه وزارت كشور شود كه يكي از درها براي ورود شماري كارگر تعميركار برق باز شده بود.
پنجشنبه گذشته نيز بغداد شاهد 19 انفجار زنجيره اي و پي درپي بود كه دست كم 60 شهيد برجاي گذاشت.
از استان الانبار در غرب عراق نيز خبر رسيد كه بر اثر انفجار و تيراندازي افراد مسلح در مناطق مختلف اين استان و استان صلاح الدين، شش نيروي امنيتي عراق شهيد و 18 تن ديگر مجروح شدند.
به اعتقاد كارشناسان، عمليات تروريستي در حال حاضر، تنها وسيله اي است كه براي آمريكا و عربستان در عراق قابل استفاده است و آنها نيز براي تضعيف دولت مركزي با به كار گرفتن بعثي ها، وهابيون، سلفي ها و شبه نظامياني كه القاعده خوانده مي شوند، اين بخش توطئه خود را اين روزها در عراق به اجرا در مي آورند.
تلاش بايدن براي نجات الهاشمي
كاخ سفيد اعلام كرد، «جو بايدن» معاون رئيس جمهوري آمريكا با «نوري مالكي» نخست وزير عراق تلفني گفت وگو كرد. به گزارش خبرگزاري ايلنا، هدف از اين گفت وگو ايجاد آشتي ميان مالكي و «طارق الهاشمي» معاون رئيس جمهور عراق بوده است. در اين گفت وگوي تلفني، بايدن بدون اشاره به اقدامات تروريستي الهاشمي، به گفت وگو ميان گروه هاي سياسي عراق تاكيد كرد. بايدن با «مسعود بارزاني» رئيس منطقه خودمختار كردستان عراق نيز گفت وگو كرد. الهاشمي نيز كه هم اكنون در منطقه خودمختار كردستان عراق به سر مي برد، اعلام كرد: اگر جانم به خطر بيفتد، عراق را ترك خواهم كرد.
به گزارش ايسنا، معاون رئيس جمهوري آمريكا افزود: زماني كه آمريكايي ها در عراق حضور داشتند، مالكي شجاعت كافي براي به جريان انداختن اين پرونده و يا ايجاد بحران سياسي در عراق را نداشت. وي مدعي شد كه حكم جلب وي به اتهام اقدامات تروريستي، در راستاي تسويه حساب هاي سياسي صورت گرفته است.
در همين حال، «مقتداصدر» رهبر جريان «صدر» گفت: الهاشمي بايد در برابر پارلمان عراق و مقابل ملت عراق محاكمه شود.
دستگاه قضايي عراق نيز اعلام كرد، يك هيئت پنج نفره مسئول بررسي اتهامات تروريستي الهاشمي شده است. الهاشمي ظاهرا در عمليات تروريستي زيادي دست داشته است.
«اياد علاوي»، رهبر فهرست «العراقيه» نيز نسبت به صدور حكم بازداشت الهاشمي ابراز ناراحتي كرد و گفت مالكي يا بايد مشاركت العراقيه و رهبران آن را در ساختار دولت بپذيرد و يا به انتخابات پارلماني زودهنگام تن دهد.
پيشتر مالكي اعلام كرده بود كه ممكن است گزينه تشكيل دولت اكثريت به جاي دولت مشاركت ملي در صورت ادامه يافتن اختلافات ميان گروه هاي سياسي مطرح شود.
در صورت اجراي طرح مالكي، فهرست «العراقيه» به راحتي كنار گذاشته مي شود.

 



كارشناس امور خاورميانه در لندن: رژيم سعودي عامل اصلي بحران در سوريه است

يك كارشناس امور خاورميانه در لندن از نقش عربستان سعودي براي تغيير رژيم در سوريه پرده برداشت.
زيارالعيسي در لندن به پرس تي وي گفت: نيروي اصلي كه براي تغيير رژيم در سوريه عمل مي كند عربستان سعودي است كه سنگر ديكتاتوري در خاورميانه و عامل اصلي آمريكا است.
وي با تأكيد بر نياز غرب به اتحاديه عرب گفت: كشورهايي كه خواستار تغيير رژيم در دمشق هستند نياز دارند كه اتحاديه عرب از سازمان ملل مداخله و برقراري منطقه پرواز ممنوع را خواستار شود تا اين اتحاديه بتواند مدل بنغازي در ليبي را در سوريه پياده بكند.
در خبري ديگر نماينده روسيه در سازمان ملل با تغييرات پيشنهادي غرب در پيش نويس قطعنامه درباره سوريه مخالفت كرد.
به گزارش ايلنا به نقل از سانا ويتالي چوركين نماينده روسيه در سازمان ملل متحد در يك كنفرانس مطبوعاتي گفت: روسيه قصد دارد با در نظر گرفتن ديدگاه هاي بين المللي قطعنامه درباره سوريه را به تصويب برساند، اما هيچ گاه اصلاحاتي را در زمينه اين كه خشونت هاي مخالفان دولت را محكوم نكند در اين قطعنامه اعمال نخواهد كرد.
چوركين علت مخالفت شديد مسكو را جلوگيري از هرگونه تحريم احتمالي جديد عليه سوريه دانست.
تحليلگر مسائل خاورميانه نيز به پرس تي وي گفت: هدف از بمب گذاري هاي اخير در پايتخت سوريه توقف زندگي عادي مردم، ايجاد هراس و وحشت و ايجاد بي نظمي و هرج و مرج در دمشق است، به گفته وي سومين مرحله از توطئه ضدسوري شامل انفجارهاي تروريستي، ترور و گروگان گيري است.
گفتني است در جريان انفجارهاي روز جمعه كه در مقابل ساختمان هاي سرويس امنيتي سوريه رخ داد 44 نفر كشته و 100 نفر نيز مجروح شدند. اين بمب گذاري ها يك روز پيش از ورود ناظران اتحاديه عرب به دمشق رخ داد.
در همين حال، ديروز نيروهاي امنيتي سوريه از تسليم شدن 60 تروريست مسلح خبر دادند.
فارس به نقل از شبكه خبري «الاخباريه» سوريه گزارش داد كه علاوه بر تسليم شدن اين 60 تروريست مسلح نيروهاي امنيتي سوريه مقادير زيادي سلاح و مهمات و يونيفورم هاي نظامي نيز كشف و ضبط كردند.
در ميان سلاح هاي كشف شده همچنين سيم كارت خطوط تلفني ليبي و بسته هاي انفجاري نيز كشف شد كه در غارها و شكاف هاي منطقه كوهستاني جاسازي شده بود.

 



150 هزار نفر در كراچي عليه فساد دولتي به خيابان ها ريختند

بيش از 100 هزار نفر از مردم پاكستان با برگزاري تظاهرات در كراچي، عليه شيوع فساد دولتي در اين كشور شعار دادند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، منابع رسمي پاكستان اعلام كردند بين 100 تا 150 هزار نفر از شهروندان پاكستاني يكشنبه در خيابان هاي شهر كراچي عليه فساد دولتي و ادامه همكاري اين كشور با آمريكا تظاهرات كردند. مردم در اين تظاهرات كه به دعوت «عمران خان» قهرمان سابق بازي «كريكت» برگزار شد، از دولت خواستند كه به بي ثباتي امنيتي و شرايط وخيم اقتصادي پايان دهد. عمران خان رهبري حزب «تحريك انصاف پاكستان» را نيز برعهده دارد.
دو تن از سياستمداران برجسته، از جمله «شاه محمود قريشي» وزير خارجه سابق پاكستان و «جاويد هاشمي» عضو سابق حزب «مسلم ليگ پاكستان» متعلق به «نواز شريف» نخست وزير اسبق پاكستان به حزب عمران خان پيوسته اند.
افزايش محبوبيت عمران خان نگراني هايي را از سوي دولتمردان آمريكا در پي داشته است. اين فرد همچنين از ادامه همكاري هاي دولت پاكستان با واشنگتن درباره مبارزه با گروه هاي شبه نظامي به شدت انتقاد مي كند.

 



كاركنان مترو در لندن دست از كار كشيدند

رانندگان مترو در انگليس به نشانه اعتراض به كمي حقوق و دستمزد دست از كار كشيدند.
به گزارش «واشنگتن پست»، رانندگان مترو در شهر لندن ديروز همزمان با آغاز تعطيلات كريسمس در اعتراض به شرايط كاري و كمي حقوق و دستمزد، اعتصاب 24 ساعته خود را آغاز كردند.
براساس اين گزارش، اعتصاب لندن موجب سرگرداني هزاران نفر از مردم پايتخت شده است؛ بسياري از خطوط متروي شهر تعطيل و مسافران براي جابه جايي دچار مشكلات جدي شده اند.
اتحاديه كارگري با فراخوان برگزاري اين اعتصاب اعلام كرد به دنبال احقاق حقوق كاركنان مترو است؛ چرا كه به اعتقاد آنها، اين كاركنان حتي در ايام تعطيلات همچون روزهاي عادي سر كار مي روند و در مقابل حقوق و دستمزدشان افزايش نمي يابد.
اين اتحاديه همچنين اعلام كرده در صورت بي توجهي مسئولان و براي رسيدن به هدف خود سه اعتصاب ديگر را براي ماه هاي ژانويه و فوريه برنامه ريزي كرده اند.گفتني است، برخي كشورهاي اروپايي به دليل بحران اقتصادي و برنامه هاي رياضتي دولت ها، ايام تعطيلات كريسمس را بهترين فرصت براي فشار آوردن به دولت به منظور كاستن از فشارها به روي كارگران و كارمندان مي دانند. در حال حاضر فرانسه نيز چند روزي است شاهد برگزاري اعتصاب در فرودگاه هاي شهرهاي مختلف خود است. طي روزهاي اخير ايتاليا، پرتغال و اسپانيا نيز شرايط مشابهي را تجربه كردند.

 



كنگره آمريكا كمك به سپر موشكي اسرائيل را 2 برابر كرد

كنگره آمريكا به درخواست كاخ سفيد، بودجه كمك به برنامه سپر موشكي رژيم صهيونيستي را دو برابر كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، در پي درخواست دولت «باراك اوباما» مجلس نمايندگان و سناي آمريكا كمك هاي ويژه براي توسعه سيستم هاي ضد موشكي رژيم اسرائيل را دو برابر كردند، و اين رقم را به 235 ميليون دلار براي سال 2012 افزايش دادند، در رابطه با سپر موشكي مذكور، طي روزهاي اخير فرمانده نيروي هوايي آمريكا به فلسطين اشغالي رفت تا زمينه هاي لازم براي آموزش ديدن ارتش اسرائيل در مورد سپر موشكي را فراهم كند.
اخيراً اوباما گفته بود كه دولتش بيشترين حمايت را از اسرائيل در خاورميانه به عمل آورده است. رئيس جمهور آمريكا با اشراف بر نفوذ صهيونيسم در ساختار سياسي اين كشور، با اين اظهارات خود مي خواهد پيروزي اش در دور آتي انتخابات رياست جمهوري را تضمين كند.

 



آغاز مذاكرات اسماعيل هنيه با مقامات مصر در قاهره

نخست وزير دولت منتخب فلسطين كه در نخستين مرحله از سفر دوره اي خود به كشورهاي عربي و اسلامي وارد مصر شده است با نخست وزير و مسئولان بلندپايه اين كشور ديدار و گفت وگو كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، اسماعيل هنيه رهبر جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) و نخست وزير دولت منتخب فلسطين، روز دوشنبه با «كمال الجنزوري» نخست وزير، «محمد كامل عمرو» وزير خارجه مصر در قاهره ديدار و تبادل نظر كرد.براساس اين گزارش، در ديدار اسماعيل هنيه با مسئولان بلندپايه مصري لغو محاصره غزه و تحكيم روابط دو كشور مورد بحث و بررسي قرار گرفت و طرفين به بررسي راه هاي دستيابي به يك توافق نظر كلي در مورد مسائل خاورميانه به خصوص يهودي سازي قدس از سوي اسرائيل مبادرت كردند.
به گزارش خبرگزاري قدس (قدسنا) به نقل از پايگاه خبري «الرساله نت»، اسماعيل هنيه علاوه بر ديدار با مقامات ياد شده، با ژنرال «ممدوح مواض» رئيس سازمان اطلاعات مصر، «محمد بديع» رهبر جماعت اخوان المسلمين و «نبيل العربي» دبيركل اتحاديه عرب ديدار و آخرين وضعيت محاصره غزه از سوي رژيم صهيونيستي را به اطلاع آنها رساند.نخست وزير حماس همچنين از مصر به خاطر ارائه تسهيلات براي ورودش به خاك اين كشور و ميزباني قاهره تقدير و تشكر كرد و نقش اين كشور را در قبال مسائل مختلف مربوط به فلسطين مورد ستايش قرار داد.
هنيه براي نخستين بار پس از سال 2007 ميلادي (كه حماس را تشكيل داد) روز يكشنبه به منظور ديدار و گفت وگو با رهبران شش كشور عربي و اسلامي براي جلب رضايت آنها در مشاركت و عمران غزه از گذرگاه رفح عبور و وارد العريش در خاك مصر شد.رهبر جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) قرار است به كشورهاي تركيه، سودان، قطر، بحرين و تونس طي روزهاي آينده سفر كند.در اين حال نخست وزير رژيم صهيونيستي در واكنش به افزايش محبوبيت اسماعيل هنيه در منطقه خاورميانه اعلام كرد كه مسئولان اين رژيم هرگز با دولت آينده فلسطين كه در برگيرنده اعضاي جنبش حماس باشد مذاكره نخواهند كرد.

 



رهبر جديد كره شمالي دبيركل حزب حاكم شد

منابع رسمي كره شمالي از انتخاب رهبر جديد كره شمالي به عنوان رئيس نهاد سياستگذاري حزب حاكم خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري ها، به نقل از روزنامه «رودونگ سينمون» كره شمالي، «كيم جونگ اون»، رهبر جديد و جوان كره شمالي ديروز به عنوان رئيس نهاد مهم سياستگذاري حزب حاكم كارگران انتخاب شد، تا بدين ترتيب وي در كنار پست نظامي رسماً داراي اعتبار و پست مهم سياسي نيز شده باشد.
بر اساس اين گزارش، نيروهاي نظامي اين كشور كمونيستي نيز ضمن اعلام وفاداري به رهبر جديد خود تأكيد كردند، براي حمايت از كميته مركزي حزب حاكم به رياست «اون» حاضرند جان خود را فدا كنند.
پس از اينكه «كيم جونگ ايل» رهبر سابق كره شمالي 17 دسامبر (شنبه هفته گذشته) به دنبال يك حمله قلبي در 69 سالگي درگذشت، «اون» سومين فرزند وي جانشين او شد. برخي گزارش ها حاكي از تشكيل شوراي رهبري براي اداره كره شمالي خبر مي دهند. اين شورا متشكل از ارتش و اون عنوان شده است.
چهارشنبه (فردا) قرار است مراسم تدفين رهبر فقيد كره شمالي برگزار شود.
به نوشته خبرگزاري رسمي چين، همسر رئيس جمهور سابق كره جنوبي به همراه رئيس گروه صنعتي «هيوندا» در اين مراسم حضور دارند.

 



تظاهرات در بنغازي براي پاكسازي طرفداران قذافي از دولت ليبي

تظاهرات هزاران ليبيايي در بنغازي عليه حضور عوامل ديكتاتور قبلي در دولت جديد، به استعفاي وزير اقتصاد انجاميد.
به گزارش خبرگزاري ايلنا، ديروز «عبدالرحيم الكيب»، نخست وزير ليبي اعلام كرد، «طاهر شركس» وزير اقتصاد اين كشور به دنبال تظاهرات مردمي از مقام خود استعفا كرد. شنبه گذشته شهر بنغازي در شرق ليبي شاهد تظاهرات شهروندان بود؛ مردم نسبت به حضور چهره ها و مقامات دوران «معمر قذافي» در دولت جديد اعتراض داشتند. آبان گذشته نيز در پي اعلام عفو عمومي توسط «مصطفي عبدالجليل» رئيس شوراي انتقالي ليبي، اعتراضات و تظاهرات در شهرهاي بزرگ اين كشور برگزار شد. ليبيايي ها خواستار محاكمه كساني هستند كه در كنار قذافي، دست به كشتار مردم زدند.
در اين حال «عيسي التويجر» وزير برنامه ريزي ليبي اعلام كرد، 25 هزار تن از انقلابيون در وزارت دفاع و 25 هزار نفر ديگر نيز در وزارت كشور ليبي جذب و مشغول به كار مي شوند. به گفته وي، اين برنامه از ماه ژانويه (11 دي به بعد) اجرا مي شود. هدف از اين طرح، جذب كساني است كه هنوز در گردان هاي انقلابي مسلح فعاليت مي كنند.
التويجر افزود كه انقلابيون هنگام ثبت نام مشخص كنند كه تمايل دارند به ارتش يا پليس ملحق شوند، يا دوست دارند ادامه تحصيل دهند و يا آن كه تمايل دارند از كمك هاي دولتي براي به اجرا درآوردن پروژه هاي خصوصي استفاده كنند.
«اسامه الجويلي» وزير دفاع ليبي نيز گفت: تقسيم انقلابيون ميان نهادهاي مختلف براساس شايستگي ها و بر اساس تحصيلات شان، يك ماه طول مي كشد. به گفته وي، برخي از انقلابيون نيز براي گذراندن دوره هاي آموزشي، به خارج از كشور فرستاده مي شوند.
«فوزي عبدالعال» وزير كشور ليبي نيز تاكيد كرد كه اين برنامه به معناي دادن پاداش نيست، بلكه وزارتخانه هايي نظير وزارت كشور، از كمبود نيرو رنج مي برد و چاره اي جز ادغام انقلابيون نيست.

 



چها رسوي پنج قا ره

سند اعطاي پناهندگي به مبارك
به تازگي سندي منتشر شده كه ثابت مي كند، رژيم صهيونيستي چند روز پس از كناره گيري حسني مبارك رئيس جمهور مخلوع مصر، به وي و اعضاي دولت و حزب منحله حاكم، پيشنهاد پناهندگي سياسي داده است. برمبناي سند منتشر شده از سوي پايگاه خبري «المحيط»، رژيم صهيونيستي 14 روز پس از كناره گيري مبارك (15 فوريه) با رئيس دفتر وي ديدار و پيشنهاد تل آويو براي اعطاي پناهندگي را مطرح كرده است.
11 ميليون فلسطيني
جمعيت فلسطيني ها در پايان سال جاري ميلادي به 11 ميليون نفر خواهد رسيد. به گزارش رويتر، سازمان سرشماري نفوس روز دوشنبه اعلام كرد كه با محاسبه چهار ميليون و 23 هزار نفر فلسطيني در سرزمين هاي فلسطيني و يك ميليون و 37 هزار نفر فلسطيني در سرزمين هاي اشغالي و چهار ميليون و 99 هزار نفر در كشورهاي عربي و 636 هزار نفر در كشورهاي خارجي جمعيت فلسطينيان به 11 ميليون نفر رسيده است.
بحرين، منطقه خطر براي خبرنگاران
سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام كرد كه كشور بحرين در فهرست 10 منطقه خطرناك جهان براي خبرنگاران در سال جاري ميلادي بوده است.
براي نخستين بار سازمان خبرنگاران بدون مرز فهرستي از 10 منطقه كه خطرناكترين مناطق براي روزنامه نگاران به شمار مي آيند، تهيه كرد كه نام بحرين نيز در صدر آن ديده مي شود.
فعاليت 5 حزب جديد در الجزاير
وزارت كشور الجزاير با درخواست فعاليت پنج حزب جديد سياسي در اين كشور موافقت كرد.
وزير كشور الجزاير به پنج حزب منجمله دو حزب اسلامگرا در اين كشور مجوز فعاليت داده است.

 

(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14