(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


یکشنبه 30 بهمن 1390- شماره 20147

صفحه (14)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
گزارش خواندني كيهان از محاكمه تاريخي پرونده 12هزار صفحه اي فساد 3هزار ميلياردي
سفير ايران در تايلند: صهيونيست ها متهمان اصلي انفجار بانكوك هستند
بزرگداشت آيت الله رسولي محلاتي در اراك
برگزاري مسابقات ربات هاي آموزشي در ياسوج
به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: جشنواره فيلم فجر امسال يك گام رو به جلو بود
عضو مجلس خبرگان رهبري: بي تفاوتي در برابر ناهنجاري ها ميدان دادن به منكرات است
برگزاري همايش بازشناسي انديشه هاي شهيد هاشمي نژاد در مشهد
برگزاري اختتاميه مسابقات كشوري قرآن كريم سپاه پاسداران در مشهد
اظهارات آيت الله جوادي آملي در اجلاس بين المللي فقه و قانون
اخبار ادبي و هنري



گزارش خواندني كيهان از محاكمه تاريخي پرونده 12هزار صفحه اي فساد 3هزار ميلياردي

سرويس سياسي-
روز گذشته اولين جلسه دادگاه پرونده فساد بزرگ بانكي در شعبه اول دادگاه انقلاب با رياست قاضي سراج و با حضور دادستان تهران برگزار شد.
پرونده فساد بزرگ بانكي موسوم به پرونده فساد 3 هزار ميليارد توماني در نيمه مرداد ماه سال جاري در دستگاه قضايي تشكيل شد.
طي ماه هاي گذشته پس از احاله اين پرونده فساد بانكي از دادگستري خوزستان به تهران، تحقيقات مقدماتي شروع شد و منجر به قرار مجرميت و در نهايت صدور كيفرخواست براي متهمان اصلي اين پرونده شد.
ديروز (شنبه 29 بهمن) اين پرونده در 12هزار صفحه و در 33 جلد به دادگاه آمد.
در جلسه دادگاه تعدادي از خانواده هاي متهمان، نمايندگان اصحاب رسانه هاي مختلف، وكلاي متهمان و جمعي از مردم و شهروندان حضور داشتند. جلسه دادگاه به رياست قاضي ناصر سراج در شعبه اول دادگاه انقلاب و با تلاوت آياتي از قرآن كريم آغاز شد.
پس از آن عباس جعفري دولت آبادي دادستان عمومي و انقلاب تهران به قرائت مقدمه كيفرخواست صادره عليه متهمان پرداخت.
دادستان تهران در اظهارات خود گفت: صاحبان اصلي شركت سرمايه گذاري آريا، چهار فرزند ذكور منصورخان اميرخسروي، از ملاكين منطقه عمارلو در شهرستان رودبار مي باشند. برادران خسروي پيش از تأسيس شركت آب معدني داماش، زندگي كاملاً معمولي داشتند، تا اينكه چند سال قبل، تصميم به اخذ وام و تأسيس يك واحد صنعتي توليد آب معدني در منطقه داماش شهرستان رودبار گرفتند. آنان در همان گام اول براي تسريع در روند اجرايي و پيشبرد اهداف خود، با ارتباط هاي ناصحيح با برخي عناصر اجرايي و سياسي و پرداخت رشوه اولين قدم را برداشتند و ثروتي كسب نمودند. اين ارتباط هاي ناصحيح و پرداخت رشوه و كسب درآمد نامشروع به كام آنان شيرين آمد. آنان در سال 1385 شركتي به نام «توسعه سرمايه گذاري اميرمنصور آريا» تأسيس كردند و براي رسيدن به اهداف خود از هيچ اقدامي در آلوده سازي افراد و عوامل مؤثر دستگاه ها فروگذار نكرده اند. طبق اسناد موجود در پرونده، ده ها مورد پرداخت رشوه به برخي از كاركنان،مديران بانك ها و افراد و برخي دستگاه هاي اجرايي تحت عناوين مختلف صورت گرفته است.
دولت آبادي افزود: گروه مذكور در چند سال اخير با رهبري «م.الف» با فساد پيچيده و سازمان يافته و ارتباطات ناصحيح و پرداخت رشوه هاي كلان و يا پرداخت هايي تحت عناوين ديگر به چند هزار ميليارد تومان ثروت نامشروع دست يافت كه پس از كشف جرم و تشكيل پرونده قضايي به لحاظ پيچيدگي و ابعاد گسترده فساد مالي ضرورت داشت در بررسي وضعيت سرمايه،گردش مالي، عملكرد اجرايي، مصوبات، وام ها، زمين هاي خريداري شده، ماليات، واردات، صادرات، اعتبارات اسنادي، وثايق، سهام داران و فعاليت تمامي شركت هاي تابعه شركت توسعه سرمايه گذاري اميرمنصور آريا، رسيدگي دقيقي صورت گيرد و در اين راستا تيم هاي متعدد قضايي، نظارتي، اجرايي و اطلاعاتي تشكيل گرديد تا با جديت، موضوعات مذكور را پيگيري نمايند. اين امر، علاوه بر شفاف سازي وضعيت آن ها، حجم كلاني از ثروت هاي نامشروع و بادآورده اين گروه را آشكار كرد.
دادستان تهران تصريح كرد: پرونده حاضر، مصداقي از يك باند متشكل و سازمان يافته است كه با اقدامات مجرمانه در قالب يك شركت سرمايه گذاري، امنيت اقتصادي جامعه را مخدوش كرده است. كشف جرم و تعقيب گروه سرمايه گذاري اميرمنصور آريا كه در كمتر از يك دهه فعاليت، به يك قطب اقتصادي در كشور تبديل گرديده است، از مرداد ماه سال جاري آغاز گرديد و به لحاظ گسترده بودن فعاليت هاي گروه و ارتكاب اين فعاليت ها در حوزه هاي قضايي مختلف از جمله تهران و نيز اهميت موضوع، در مهر ماه سال جاري، رسيدگي به پرونده از دادسراي عمومي و انقلاب اهواز، به دادسراي عمومي و انقلاب تهران احاله گرديد كه به لحاظ اهميت پرونده از طرف رياست محترم قوه قضائيه، ناظر ويژه تعيين گرديد. رسيدگي به اين پرونده علاوه بر روند مورد نياز و معمول در پرونده هاي قضايي، كه تحقيق در خصوص متهمان و جمع آوري ادله را در پي داشت، از جهت نظارت بر اداره شركت هاي گروه سرمايه گذاري اميرمنصور آريا به منظور حفظ اموال و نيز جلوگيري از تعطيلي كارخانجات و شركت ها، مستلزم فعاليت ها و تلاش شبانه روزي همكاران ما در بخش هاي مختلف بوده است كه بحمدالله پس از چهار ماه منتهي به صدور كيفرخواست براي تعداد زيادي از متهمان اين پرونده (شامل 33جلد و بالغ بر 12هزار صفحه) شده است. ضمناً اين كيفرخواست دربرگيرنده موارد اتهامي سي و دو نفر از متهمان اين پرونده و درخواست مجازات براي آنان است و پرونده نسبت به اتهامات ديگر متهمان و نيز ساير اتهامات برخي از متهمان موضوع همين كيفرخواست مفتوح است.
بخشي از كيفرخواست
اتهامات متهم رديف اول
به گزارش خبرگزاري ها، پس از اظهارات دادستان تهران، فراهاني نماينده دادستان با قرائت بخشي از كيفرخواست گفت: آقاي «م.الف» مديرعامل شركت توسعه سرمايه گذاري امير منصور آريا و رئيس هيئت مديره شركت گروه ملي صنعتي فولاد ايران، طي سال هاي گذشته مبادرت به تاسيس و يا خريد شركت هاي متعدد به رغم زيان ده بودن آنها كرده و با استفاده از مقررات جاري وقت كه به تناسب شرايط حاكم بر اقتصاد كشور وضع گرديده اند، پس از برقراري ارتباط با بعضي از مديران بانكي و اشخاص صاحب نفوذ، از سياست هاي انبساطي بانك ها در پرداخت تسهيلات به بهانه كارآفريني و اشتغال، سوءاستفاده كرده و منابع هنگفتي را از شبكه بانكي كشور جذب مي نمايد.
فراهاني اضافه كرد: در ادامه، آقاي م.الف براي وسعت بخشيدن به دامنه اخذ تسهيلات و فرار از مقررات سيستم بانكي، با تباني و همكاري دو متهم ديگر پرونده ظرف كمتر از يك سال تعداد دهها فقره گشايش اعتبار اسنادي ايجاد و تنزيل مي كند در حالي كه در هيچ كدام از گشايش هاي تنزيل شده، كالايي بين دو شركت مبادله نمي گردد و صرفا به همان اسناد صوري اكتفا شده است اين در حالي است كه هشدارهايي نيز در زمينه سوء عملكرد گروه سرمايه گذاري امير منصور آريا از سوي كميسيون اصل نود به بانك مركزي و برخي از بانكها ارائه شده بود.
فراهاني در ادامه به شيوه هاي سوءاستفاده متهم رديف اول اين پرونده از اشخاص پرداخت و درخصوص متهمان ديگر اين پرونده نيز گفت: دسته اول از متهمان به عنوان شركاي اصلي متهم رديف اول نيز محسوب مي گردند كه در تمام مراحل و عمليات مادي اين فرايند، از جعل اسناد و استفاده از اسناد مجعول، مبادله اسناد گشايش اعتبار اسنادي، ايجاد شركت هايي در ظاهر غيروابسته به گروه امير منصور آريا، انتقال و تبديل عوايد و وجوه ناشي از گشايش ها از طريق شركت ها و افراد واسطه يا خريد املاك، شركت داشته اند.
وي ادامه داد: دسته دوم از متهمان كساني هستند كه به عنوان شريك آقاي م.الف در اين فرايند اقدام كرده اند، دسته سوم از اين متهمان، اشخاصي هستند كه ارتباط آقاي م.الف با مديران بانك ها را جهت تباني، برقرار كرده اند. دسته چهارم از اين متهمان، اعضاي هيئت مديره شركت هايي هستند كه متقاضي تنزيل گشايش هاي اعتبار اسنادي صوري گرديده اند كه بعضي از آنها به طمع كارمزد وجوه، به اين عمل مبادرت كرده اند. بعضي نيز به انگيزه اخذ دستمزد و حقوق گزاف در ارتكاب بزه شركت كرده اند، دسته پنجم، برخي كاركنان گروه سرمايه گذاري امير منصور آريا هستند كه عالمانه و با توجه به رابطه استخدامي ايشان و دريافت حقوق گزاف، هر يك قسمتي از بزه را عهده دار بوده اند و دسته ششم اعضاي كميته اعتبارات و هيئت مديره، بازرسي و اداره مناطق آزاد برخي بانكها مي باشند كه بعضا در انجام وظايفشان، در حفظ وجوه دولتي، تفريط و اهمال كرده اند و يا بعضا عالمانه و عامدانه در تكميل اين فرايند اقدام كرده اند.
افساد في الارض
اتهام متهم رديف اول
نماينده دادستان تهران در پايان موارد اتهامي متهم رديف اول را افساد في الارض از طريق شركت در اخلال در نظام اقتصادي كشور از طريق تباني و فساد در شبكه بانكي كشور و توسل به روش هاي متقلبانه و مجرمانه و اخذ ميلياردها تومان وجوه غيرقانوني، با علم به موثر بودن موضوع در مقابله و اضرار به نظام و مشاركت در كلاهبرداري كلان و تحصيل مال از طريق نامشروع جمعا به مبلغ 000/000/400/554/28 ريال با تشكيل و رهبري يك شبكه سازمان يافته براي ارتكاب جرايمي نظير ارتشاء، اختلاس، كلاهبرداري، جعل و استفاده از اسناد مجعول و صوري، شركت در پول شويي از طريق مصرف عوايد حاصل از جرم پرداخت بيش از سي فقره رشوه، استفاده از اسناد مجعول متعدد مرتبط با گشايش هاي اعتبار اسنادي تنزيل شده و معاونت در جعل اسناد و تسهيل وقوع بزه اعلام كرد.
نماينده دادستان در پايان اين گزارش ضمن اشاره به مستندات قانوني، خواستار مجازات براي متهم رديف اول شد.
تفهيم اتهام «م.الف»
در ادامه رسيدگي به پرونده فساد مالي اخير «م.الف» متهم رديف اول پرونده در جايگاه قرار گرفت و قاضي سراج اتهامات وي را كه شامل افساد في الارض، شركت در پولشويي، پرداخت رشوه، استفاده از اسناد جعلي و معاونت در جعل اسناد بود براي وي تفهيم كرد.
قاضي سراج در تشريح اين اتهامات گفت: وي متهم به افساد في الارض از طريق تشكيل شبكه سازمان يافته براي ارتكاب جرائمي مانند ارتشاء، اختلاس، كلاهبرداري، جعل و استفاده از اسناد مجعول به حجم 28 تريليون و 544 ميليارد و 400 ميليون ريال است.
سراج درباره اتهامات متهم در زمينه پرداخت رشوه گفت: متهم تاكنون به 30 فقره رشوه اعتراف كرده كه حدود 14 فقره آن مربوط به مديرعامل فراري بانك ملي و افراد ديگر است كه پرونده در اين زمينه مفتوح است.
سراج گفت: پرداخت 24 ميليارد و 500 ميليون ريال به رئيس شعبه گروه ملي بانك صادرات اهواز، پرداخت يك ميليارد و 70 ميليون ريال به اين فرد براي پرداخت به كاركنان شعبه مركزي كيش، پرداخت 90 ميليون ريال به متهم رديف 9 كه يكي از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت است، پرداخت 550 ميليون ريال به رئيس شعبه بانك پارسيان شعبه پامنار و بانك تات شعبه بازار مبل، پرداخت 266 هزار دلار و 350 ميليون ريال به يكي از مسئولان وزارت راه، پرداخت چند فقره رشوه به مبالغ 113 هزار يورو و 202 هزار يورو و 800 ميليون ريال به افراد مختلف از جمله يكي از مسئولان وزارت راه و و وزارت اقتصاد، پرداخت 168 هزار يورو به مديرعامل كل راه و ترابري يكي از شهرستان ها از جمله موارد مطروحه در زمينه پرداخت رشوه از سوي متهم است.
دفاعيات «م.الف»
در ادامه جلسه متهم رديف اول در جايگاه قرار گرفت و با بيان اين كه اتهامات را به طور كلي قبول ندارم، گفت: از ملت ايران، خانواده شهدا و رهبر معظم انقلاب پوزش مي طلبم زيرا قبول دارم كه يكسري عمليات خلاف قانون را انجام داده ام.
وي ادامه داد: قرار بود كارمندان تحت امر من آزاد شوند ولي براي آنها بعضا قرارهاي بسيار سنگيني گذاشته شد در حالي كه من پذيرفته بودم كه كارمندان من هيچ نقشي در اين قضيه نداشته و رهبري اين اقدامات توسط من صورت گرفته بود.
وي ادامه داد: تاكنون 6 ماه و نيم در سلول انفرادي بودم و هيچ يك از گزارش هاي مربوط به پرونده را نخوانده ام و فقط حدود دو ساعت با وكيلم حرف زده ام.
قاضي سراج خطاب به متهم گفت: اين تازه شروع جلسات محاكمه است و به شما براي خواندن جزء به جزء پرونده وقت كافي داده خواهد شد.
اظهارات وكيل مدافع
در ادامه اين جلسه وكيل مدافع متهم در جايگاه قرار گرفت و با بيان اين نكته كه براساس صحبت هاي مقدماتي متهم، من تنها چند ساعت با وي صحبت كرده ام، گفت: با توجه به عنوان اتهامي افساد في الارض و اخلال در نظام اقتصادي بايد بگويم بحث اول ما ايراد صلاحيت است كه بايد بررسي شود اساسا اين موضوع در صلاحيت دادگاه انقلاب هست يا خير؟
قاضي سراج خطاب به وكيل متهم كه رسيدگي به اين پرونده را در صلاحيت دادگاه انقلاب نمي دانست، گفت: بر اساس مصوبه سال 67 مجمع تشخيص مصلحت نظام اين موضوع در صلاحيت دادگاه انقلاب است و براساس تفسير شوراي نگهبان هيچ قانوني نمي تواند قانون مجمع را نقض كند و در صورت تعارض موارد قانون مجمع تشخيص مصلحت نظام لازم الاجرا است. وي ادامه داد: موضوع تبصره 6 قانون اخلالگران نظام اقتصادي رسيدگي به اين موارد را در صلاحيت دادگاه انقلاب دانسته است.
قاضي سراج همچنين در پاسخ به ادعاي وكيل متهم كه هنوز پرونده را كاملا مطالعه نكرده ايم، گفت: پرونده را كاملا در اختيار شما قرار خواهيم داد. گفتني است از 28 وكيل متهمان 4 نفر زن هستند.
اظهارات تكميلي متهم رديف اول
متهم رديف اول پرونده در ادامه دفاعيات خود با بيان اينكه به پرداخت 30 مورد رشوه اعتراف كردم در حالي كه موارد پرداختي به آقاي «ك» در زمينه امور خيريه بوده است، گفت: همه اين مبالغ را در قالب چك پرداخت كردم كه حجم آن حدود 2 ميليارد و 450 ميليون تومان بود.
وي درباره پرداخت رشوه به يكي ديگر از متهمان پرونده به نام «خ-الف» گفت: به اين فرد هم حدود 900 ميليون تومان پرداخت كرده ام كه براي حفظ سهميه شمش در فولاد بود.
پرداخت رشوه به خاوري
وي درباره پرداخت رشوه به مديرعامل فراري بانك ملي، گفت: خاوري شماره حسابي در كانادا اعلام كرده بود و قرار بود 2 ميليون دلار به حساب او واريز شود اما در پيگيري هاي بعدي متوجه شدم مبلغ 3 ميليون و 109 هزار و 450 دلار به حساب او واريز شده است كه قرار بود در ازاي پرداخت اين مبلغ سقف اعتباري ما را از طريق بانك مركزي بالا ببرد. پولي كه داده شد به اين دليل بود نه براي تنزيل.
وي ادامه داد: همچنين براي تنزيل در يكي از بانك ها 1/1 درصد كارمزد را به آقاي «هـ-س» دادم كه برخي تنزيل ها را انجام دهد.
متهم رديف اول درباره ارتباطات ميان او و وزارت راه و ترابري گفت: براي اينكه پروژه اي را در اختيار بگيريم و 8 هزار نيرو را كه نيازمند كار بودند اين پول را پرداخت كردم، قصد خيانت به كشور را نداشتم وگرنه مي توانستم به راحتي پول ها را از كشور خارج كنم.
وي درباره اينكه بخشي از پول ها را از كشور خارج كرده ام، گفت: به دليل اينكه تحريم بوديم بايد پول را نقداً پرداخت مي كرديم زيرا بدون پرداخت نقدي پول اجازه گشايش اعتبار به ما نمي دادند.
وي در زمينه راه آهن خط شيراز-بندرعباس گفت: در اين پروژه مشاوري به ما معرفي شد كه بالاتر از نرخ با آن قرارداد بستيم تا آقايان بتوانند پولشان را بگيرند و كار را به ما بدهند.
در اين زمينه سه تفاهم نامه اجرا كرديم و يكي از مشاوران از ما 400 ميليون تومان پول گرفت تا آن را به يكي از مسئولان وقت وزارت راه بدهد اما باز هم اتفاقي نيفتاد تا اينكه كار به صورت فاينانس انجام شد.
متهم رديف اول با بيان اينكه در 16 مورد بقيه پرداخت رشوه بسياري از آنها عيدي بوده است، گفت: مواردي هم مربوط به خاوري و مسئولان وزارت راه است، مبالغ را به جزئيات ياد ندارم و به طور كلي در حيطه اطلاعاتي آقاي «گ» است.
وي با بيان اينكه 4 ميليارد تومان به يكي از مشاوران در قالب چك پرداخت كردم، گفت: اين پول به حساب يكي از مشاوران كه در خاطرم نيست واريز شد و او از سهم خود 700 ميليون تومان به عنوان پورسانت داده بود كه اين مبلغ به حساب ما برگشت و به 3 نفر از مسئولان وزارت راه هم پورسانت داده بود.
داستان رشوه 7 ميليارد توماني
با كيف مشكي
متهم رديف اول پرونده فساد مالي درباره پرداخت پول با كيف هاي مشكي رنگ گفت: بابت پول هايي كه آقاي «ن» براي مشاركت به ما داده بود 8 ميليارد تومان به او پرداختيم كه بيش از 7 ميليارد آن درون كيف هاي مشكي رنگ بود و بقيه آن هم به حساب امور خيريه واريز شده بود.
وي افزود: بابت مابه التفاوت سودي كه شركت فولاد مي گرفت كيف ها را به آقايان «ن» و «س» داديم و بخش هايي را هم آقايان «ن» و «ش» گرفتند و معمولاً درون كيف ها را با اسكناس هاي ريال، دلار و يورو پر مي كرديم.
وي با بيان اينكه درون هر كيف مبالغ بين 200 تا 300 ميليون تومان قرار مي گرفت، گفت: برخي را مقابل منزل خود، برخي در دفتر و برخي را هم در خيابان به آقاي «ن» شخصاً تحويل مي دادم.
خانم «الف» كيف ها را به من مي داد و من هم به او تحويل مي دادم.
در ادامه جلسه نماينده دادستان در واكنش به اظهارات متهم مبني بر بي اطلاعي از برخي اقدامات انجام شده، گفت: متهم در اظهارات خود گفت شبكه اي را ايجاد نكردم ولي اگر دقت كنيد در دفاعياتش مدعي شده است كه در برخي موارد مسائل را به خاطر نمي آورد و بايد از ديگران پرسيد، با توجه به حجم فعاليت ها و رشوه هاي پرداختي طبيعي است كه ايشان فراموش كنند برخي مبالغ را به چه كساني داده اند.
وي افزود: اين موضوع نشان مي دهد كه كار شبكه اي صورت گرفته است و ايشان براي اقدامات خود حلقه هاي متعددي از جمله براي ارتباط با مديران بانك ملي، بانك صادرات و بانك سامان تشكيل داده بود.
وي افزود: بسياري از كاركنان اعتراف كرده اند كه به خاطر شدت اعمال فشار و كنترل متهم آنها حتي آب هم نمي خوردند بين زيرمجموعه مديريتي وي اتفاق نظر وجود دارد كه مديريت همه كارها با خسروي بوده است.
نماينده دادستان با طرح اين سؤال كه آيا تشكيل شركت هاي صوري براي خدمت به كشور بوده است، گفت: بر اساس اعترافات ساير متهمان تمام اين اقدامات براي انجام جرايم بوده است.
متهم رديف اول سلطان رشوه است
نماينده دادستان با بيان اينكه متهم رديف اول اين پرونده را مي توان سلطان رشوه ناميد، گفت: پاشنه آشيل همه كارهاي او براي رفع موانع پرداخت رشوه بوده است. خيلي ها حرص و طمع داشتند كه با او ارتباط برقرار كنند تا مبلغي را از او بگيرند زيرا مشهور شده بود هر كس با او دست بدهد پولي دريافت مي كند.
نماينده دادستان درباره اظهارات متهم مبني بر اينكه برخي از مبالغ پرداختي را تحت عنوان امور خيريه داده است، گفت: اينها مؤسسات خيريه اي را بعضاً با اسامي ائمه تشكيل داده بودند تا اسم رشوه دادن را پرداخت براي امور خيريه جا بزنند.
5 متهم فراري هستند
نماينده دادستان خطاب به متهم و با بيان اينكه سعي كنيد با صداقت صحبت كنيد، گفت: مهرگان اميرخسروي برادر متهم و خاوري به كانادا فرار كردند. آقايان «ح-س»، «ع-ش»، «ب-ب» در حال حاضر فراري هستند.
نماينده دادستان گفت: همين كه متهم قبول دارد شركت هاي صوري را تشكيل داده است در زمينه اخلال در نظام اقتصادي كفايت مي كند.
وي خاطرنشان كرد: متهم مي گويد از مجوز نداشتن اسناد بي خبر بوده است اما سؤالي كه مطرح است اين است كه چگونه براي يك LC كه چند ماه وقت لازم است ايشان در تهران بودند و در اهواز به طور روزانه برايش گشايش اعتبار مي شد.
متهم رديف اول: هر حكمي صادر شود قبول دارم
متهم بار ديگر در دفاع از خود گفت: من خودم هم قبول دارم با مديريت من خلاف هايي صورت گرفته است، همچنين مبلغ يك ميليون دلار به آقاي «خ-م» پرداخت شد تا در بانك ملي سپرده گذاري كند. با آقاي «الف» هم به طور خصوصي جلسه برگزار مي كردم تا اينكه مجوز بانك آريا را گرفت.
وي با بيان اينكه 17 كارخانه تاسيس كردم، گفت: من اگر فكر خلاف داشتم و اگر مي خواستم همه پول را از كشور خارج مي كردم. من يك آپارتمان در آستاراخان خريدم و قرار بود به گفته خاوري از اين طريق قرار بود بخشي از دلارها از اين طريق وارد كشور شود.
وي با بيان اينكه 4 ماه پيش حرفي نزدم ولي الان مي خواهم حرف بزنم و هر حكمي كه صادر شود قبول دارم، گفت: مي دانم كه اقدامات خلاف من باعث تزلزل در كشور شده و مي دانم كه تمام اتفاقات با اطلاع من بوده است.
وي همچنين درباره جعل امضا گفت: شخصاً به خانم «ع-ح» گفتم كه در زمينه پرونده آهن و فولاد امضا كند اما اين كار به معني جعل نبود به عنوان مديرعامل اين كار را كردم و اگر به شخص ديگري هم مي گفتم اين كار را مي كرد.
وي درباره اتهامات خود در زمينه پولشويي گفت: از دو هزار و 800 ميليارد تومان، هزار ميليارد آن تسويه شده و اين جزء قوانين است كه به جاي بانك مرجع مي توان به بانك طلبكار پول داد كه ما هم اين كار را كرديم.
وي افزود: همه اين كارها در اهواز انجام مي شد و از اينكه مجوز نداشت خبر نداشتم. نمي دانستم كه اين اتفاقات پولشويي است ولي قبول دارم كه اين كارها اتفاق افتاده است.
قاضي سراج خطاب به متهم پرسيد: از چه زماني از موضوع ال سي ها باخبر شدي و مي دانستي كه سقف اين شعبه پرداخت چنين مبالغي نبوده است و مگر امكان دارد اقدامات بدون پرداخت رشوه صورت گرفته باشد.
متهم در جواب گفت: بانك ملي براي اينكه به سود خودش برسد اين كار را كرد و خاوري پولي را كه گرفت براي اين بود كه سقف اعتبارات ما را بالا ببرد.
اظهارات «س.ك»
در ادامه جلسه آقاي «س-ك» رئيس شعبه صادرات فولاد ملي در جايگاه قرار گرفت و در واكنش به اظهارات متهم رديف اول گفت: خسروي به طور كامل از اين ماجراها اطلاع داشت و اسناد از سوي كارخانه به دست ما مي رسيد.
وي با بيان اينكه در اين ماجرا دو ميليارد و 350 ميليون تومان پول گرفته است، گفت: خسروي در جريان اين اقدامات بوده است. شايد روز اول اين موضوع را نگفتم ولي مدير كارخانه وي در جريان تمام امور بود.
پايان جلسه اول دادگاه
سرانجام اولين جلسه رسيدگي به پرونده فساد مالي اخير در هنگام اذان ظهر به پايان رسيد و اين در حالي بود كه هنوز دفاعيات متهم رديف اول پرونده به پايان نرسيده بود.
خاطرنشان مي شود كيفرخواست صادره عليه 32 نفر از متهمان پرونده فساد بزرگ بانكي بالغ بر 220 صفحه است.
گفتني است؛ قاضي سراج در ابتداي جلسه دادگاه با قرائت تبصره هاي اول و دوم ماده 188 قانون آيين دادرسي كيفري گفت كه انتشار اسامي، تصاوير و هويت متهمان ممنوع است.

 



سفير ايران در تايلند: صهيونيست ها متهمان اصلي انفجار بانكوك هستند

سفير جمهوري اسلامي ايران در بانكوك هرگونه ارتباط ميان ايران و انفجارهاي تايلند را رد كرد و گفت: صهيونيست ها متهمان اصلي انفجار بانكوك هستند.
مجيد بيزمارك سفير كشورمان در تايلند در مصاحبه اختصاصي با شبكه تلويزيوني آسه آن رژيم صهيونيستي را مظنون اصلي اين انفجارها دانست و گفت: اگر با دقت و عاقلانه به اين مسئله نگاه كنيم متوجه خواهيم شد كه چه كسي در پشت اين سناريو قرار دارد. مسائلي هست كه من نمي توانم آنها را بازگو كنم اما همان طور كه اشاره كردم در اين سناريو صهيونيست ها متهم اول هستند.
بيزمارك افزود: در مورد مسئله تابعيت مظنونين اين انفجارها ترديدهايي وجود دارد ولي در عين حال ايران اين حوادث را قوياً محكوم كرده است.
بيزمارك گفت: اين حادثه توسط رژيم صهيونيستي طراحي شده است آنها قصد دارند روابط ميان ايران و تايلند و همچنين ثبات در دنيا را به خطر بيندازند.
وي افزود: مي توانيد زنجيره حوادث اين چنيني را يكي پس از ديگري طي ماه هاي گذشته در كشورهاي مختلف مشاهده كنيد. اين مسئله نشان مي دهد چه كسي پشت اين سناريو است؛ سناريويي كه براي ثبات و صلح در منطقه خطرناك است.
به گفته او، سفارت ايران در تايلند آماده همكاري با مقامات تايلندي براي بررسي كامل ماجرا است.
وي افزود: تمامي اين حوادث و سناريوها توسط عناصر رژيم صهيونيستي طراحي و هدايت شده اند. شروع اين زنجيره با انتشار اخبار جعلي به سراسر دنيا بود. آنها متهمين اصلي اين حوادث هستند.

 



بزرگداشت آيت الله رسولي محلاتي در اراك

اراك- خبرنگاركيهان:
كنگره بزرگداشت و نيكوداشت آيت الله رسولي محلاتي با عنوان «امين امام و رهبري» با حضور نمايندگان جمعي از مراجع تقليد 27 و 28 بهمن در اراك برگزار شد.
در اين كنگره نماينده ولي فقيه در استان مركزي، گفت: امروز جامعه ما نيازمند وجود پربركت علمايي همچون آيت الله سيدهاشم رسولي محلاتي است و وظيفه ما گسترش فرهنگ علوي و حسيني در دنيا است.
آيت الله دري نجف آبادي با اشاره به شخصيت علمي و فرهنگي آيت الله رسولي محلاتي و كسب علم از محضر علماي بزرگي چون آيت الله بروجردي و امام خميني، وجود اين افراد را مايه بركت جامعه دانست.
در اين همايش نيكوداشت آيت الله جلالي خميني نماينده ولي فقيه در شرق تهران و آيت الله محسني اراكي از اساتيد حوزه علميه قم در سخناني، علماي ديني را هدايت گر و روشنگر جامعه در ارائه الگوي مناسب از اسلام به جهان معرفي كردند.
همچنين آيت الله رسولي در اين اجلاسيه، بزرگترين افتخار خود را شاگردي در محضر امام خميني و علماي قرن حاضر دانست.
همچنين آيين نيكوداشت آيت الله هاشم رسولي محلاتي در شهرستان محلات زادگاه آن روحاني فاضل و انديشمند و محقق برگزار شد.
در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين محمدي معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني با اشاره به جايگاه و شخصيت علمي اين عالم رباني، از آمادگي اين وزارتخانه براي نشر و گسترش آثار علماي برجسته ديني كشور، خبر داد.
گفتني است آثار آيت الله هاشم رسولي محلاتي در قالب 110 اثر در سه بخش تصحيح متون با حاشيه هاي وي، ترجمه و شرح متون و تاليفات شخصي تاليف و به چاپ رسيده است.
سيدهاشم رسولي محلاتي اولين فرزند حجت الاسلام آقاسيدحسين رسولي محلاتي، در شب 28 ماه مبارك رمضان سال 1348 ه.ق برابر با 1309 ش در محله «زرگاه» شهر محلات ديده به جهان گشود. حاج آقا سيدحسين رسولي (8136-2137ه.ق) فرزند سيدعباس، از ساكنان «خزاق» كاشان بوده كه به محلات مهاجرت كرده و در آن جا سكونت گزيده است.
وي براي تحصيل به قم هجرت كرد و در آنجا دروس سطح را نزد استادان بزرگ از جمله دروس خارج فقه را نزد آيات عظام حائري يزدي، آقا سيدمحمدتقي خوانساري و حاج آقاحسين طباطبايي بروجردي فرا گرفت.
رسولي محلاتي در سال 1344ه.ش، يك سال پس از تبعيد اجباري امام توسط رژيم پهلوي به تركيه، بنابر اضطرار، از قم به تهران مهاجرت كرد و در محله «درخونگاه» ساكن شد و در مسجد امام صادق(ع) به بيان احكام و معارف ديني پرداخت.
سيدهاشم نوجوان، مقدمات دروس حوزوي و بخشي از اصول را، نزد پدرش و حاج آقاسيدرحمان محلاتي فرا گرفت و بخشي از معاني و بيان را نزد استاد شهيد آيت الله مرتضي مطهري و بعد از آن، شهيد آيت الله صدوقي و حجت الاسلام آقا شيخ اسدالله نوراللهي اصفهاني، فرا گرفت. دروس خارج فقه را بعد از آيت الله بروجردي، از امام خميني فرا گرفت.
نمونه اي از احكام صادره به آيت الله رسولي محلاتي عبارتند از: نمايندگي امام در بنياد مسكن انقلاب اسلامي، انتصاب از طرف امام در دفتر ايشان براي پاسخگويي به سؤالهاي شرعي، ماموريت از طرف امام در هماهنگ كردن و انسجام بين ائمه جمعه سراسر كشور و قواي اجرايي و غيراجرايي، انتصاب از طرف امام به عنوان يكي از مسئولان و اداره كنندگان دبيرخانه مركزي ائمه جمعه كشور، انتصاب از طرف امام براي كمك رساني به سيل زدگان استانهاي جنوب كشور، انتصاب از سوي امام براي كمك رساني جهت خانه سازي طلاب علوم ديني مشهد.
دست نوشته امام در مورد ايشان بدين شرح است:
بسمه تعالي
جناب حجت الاسلام آقاي حاج سيدهاشم رسولي محلاتي دامت افاضاته
جنابعالي فردي مي باشيد متدين و درست، دانشمندي هستيد محقق و به حمدالله تاليفات خوبي داريد، از دوستان باوفا و قديمي من مي باشيد. سال ها در زمينه هاي مختلف زحمت كشيده ايد. من به جنابعالي علاقه دارم و محبت هاي بسيار شما را فراموش نمي كنم. از آنجا كه به شما اطمينان دارم، شما را از طرف خود وكيل نمودم تا در تمامي زمينه هاي شرعي طبق شرع انور عمل كنيد. خداوند به شما پاداش خير دهد. دست خدا به همراهتان.
والسلام عليكم و رحمت الله
روح الله الموسوي الخميني
1/12/67

 



برگزاري مسابقات ربات هاي آموزشي در ياسوج

مسئول سازمان علمي، پژوهشي و فناوري سپاه فتح استان كهگيلويه و بويراحمد از پايان مسابقات ربات هاي آموزشي سه استان جنوبي كشور در ياسوج خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از ياسوج، صادق خرسنديان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسابقات ربات هاي آموزشي كه براي نخستين بار در ايران برگزار شده، اولين تجربه برگزاري اين تورنمنت به اين سبك بوده است.
مسئول سازمان علمي، پژوهشي و فناوري سپاه فتح استان كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اهميت اين مسابقات در شكوفايي استعدادهاي رباتيك اين استان بيان داشت: اين تورنمنت با شركت 84 تيم در رده هاي ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان برگزار شده است.
وي افزود: ربات هاي شركت كننده در اين مسابقات به وسيله خود دانش آموزان ساخته شده است كه اين مسابقات موجب افزايش انگيزه در ميان دانش آموزان و افراد مستعد در اين زمينه مي شود.
خرسنديان ادامه داد: در اين تورنمنت 46 تيم از استان فارس، چهار تيم از اهواز و 34 تيم نيز از استان كهگيلويه و بويراحمد حضور داشتند كه در 14 گروه با هم به رقابت پرداختند.
اين مسابقات در رده هاي جنگجوي ابتدايي و راهنمايي، جنگجوي سبك وزن و ... دبيرستان با شور و هيجان دانش آموزان در ياسوج برگزار شده است.
كم سن و سال ترين شركت كننده در تورنمنت ربات هاي آموزشي سه استان جنوبي ايران هفت ساله بود.

 



به گفته وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: جشنواره فيلم فجر امسال يك گام رو به جلو بود

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نظم و ترتيب جشنواره فيلم فجر امسال را خوب ارزيابي كرد و افزود: اين جشنواره يك گام رو به جلو بود.
به گزارش خبرگزاريها، دكتر سيدمحمد حسيني جمعه شب در آيين پاياني اكران سي امين جشنواره فيلم فجر در قزوين گفت: فيلم هاي حاضر در بخش مسابقه جشنواره بين المللي فيلم فجر امسال، برگرفته از ارزشهاي انقلاب و دفاع مقدس بود و اين روند در سينما ادامه خواهد يافت.
وي در ادامه افزود: يكي از بزرگترين سرمايه هاي جمهوري اسلامي ايران اين است كه رهبر معظم انقلاب مانند يك خبره و كارشناس در مورد مباحث مختلف فرهنگي از قبيل شعر، فيلم و... نظر مي دهند و با تشريح جزئيات آن حتي هنرمندان را در زمينه هاي تخصصي آن هنر راهنمايي كرده و اشكالات آنها را بيان مي كنند ولي در ديگر كشورها چنين بركتي وجود ندارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان كرد: مسلمان شدن دو ميهمان خارجي جشنواره بين المللي فيلم فجر در سال جاري نشانگر اين است كه فرهنگ انقلاب و ملت ايران جاذبه اي دارد كه مي تواند قلوب را به سمت خود جذب كند و حيف است اگر اين فرهنگ در قالب هنر و سينما ديده نشود.
سيدمحمد حسيني همچنين در مراسم افتتاحيه نخستين مجتمع فرهنگي ديجيتال استان قزوين گفت در آينده شاهد افتتاح مجتمع هاي ديجيتال در تمامي استان ها خواهيم بود و 250 خانه فرهنگ در كل كشور به رقم 500 خانه فرهنگ ارتقا پيدا مي كند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: شبكه ملي فرهنگ كه يك پارك اينترنتي سالم است نيز افتتاح و خانواده ها مي توانند فرزندان خود را در اين عرصه ترغيب كنند.
سيدمحمد حسيني ادامه داد: جوانان مي توانند در شبكه ملي فرهنگ، خودشان نقش آفريني كرده و انيميشن و نرم افزار توليد كنند كه بخشي از اين فعاليت ها در شهرستان ها و استان ها انجام مي شود.همراه با سفر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به قزوين سراي اهل قلم اين استان نيز افتتاح شد. حسيني در اين مراسم با اشاره به اهميت نقد ادامه داد: نقد نبايد تنها متوجه دولت و مسئولان باشد و نويسندگان و اهل قلم بايد با تيزبيني و رصد امور فرهنگي اين انديشه را در جامعه ايجاد كنند كه تمام شخصيت ها و دست اندركاران حوزه فرهنگ و سينما متوجه حضور جدي منتقدان باشند.
در اين مراسم همچنين از كتاب «در كربلا همايش گلهاي پرپر است» رونمايي شد. اين كتاب مجموعه اي از اشعار سيدجلال موسوي با موضوع واقعه عاشورا است.

 



عضو مجلس خبرگان رهبري: بي تفاوتي در برابر ناهنجاري ها ميدان دادن به منكرات است

قائم شهر- خبرنگار كيهان:
نماينده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبري گفت: بي تفاوتي در برابر ناهنجاري ها نوعي گسترش منكرات است.
آيت الله علي معلمي با توصيه و تأكيد بر جدي گرفتن هجمه هاي ضد ديني دشمنان در ترويج پديده زشت بي حجابي و بدحجابي در جامعه، اظهار داشت: هرگونه بي تفاوتي در برابر ناهنجاري هاي اخلاقي از سوي دولت و ملت در واقع نوعي ميدان دادن به هنجارشكنان و فرصت گسترش ناهنجاري ها به شمار مي رود. امام جمعه قائم شهر از دستگاه فرهنگي و متوليان حوزه فرهنگ در كشور خواست، تدابيري بيانديشند تا مظاهر و آثار فراوان حجاب را با ظرافت هاي خاص و به شيوه هنرمندانه براي عموم جامعه، علي الخصوص نسل هاي نوجوان و جوان بيشتر تبيين و شناخته شود.
عضو خبرگان رهبري در ادامه اظهار داشت: امربه معروف و نهي از منكر يك تكليف و واجب ديني است و بي حجابي زمينه ساز خيلي از تعرض ها و مفاسد گوناگون در اجتماع است و مشاهده وضعيت اسفبار ناهنجاري هاي اخلاقي اين تصور را موجب مي شود كه احياناً هنجارشكنان با برنامه ريزي هاي هماهنگ و سازمان دهي شده حركت مي كنند و در اين زمينه دستور و مأموريت دارند.
امام جمعه قائم شهر خواستار حمايت جدي دولت و ملت از امران به معروف و ناهيان از منكر شد و افزود: قطعا با حمايت دولت و مردم، بسياري از مشكلات و مزاحمت هاي ناشي از ناهنجاري هاي اخلاقي و بدحجابي برچيده مي شود و فرمان الهي در اين زمينه نيز اجرا مي شود.

 



با حضور دكتر ولايتي انجام شد
برگزاري همايش بازشناسي انديشه هاي شهيد هاشمي نژاد در مشهد

مشهد- خبرنگار كيهان:
همايش بازشناسي انديشه هاي شهيد عبدالكريم هاشمي نژاد پنج شنبه 27 بهمن در مشهد برگزار شد.
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بين الملل در اين مراسم گفت: كشور ايران با تكيه بر اسلام به استقلال و خودكفايي در عرصه هاي مختلف دست يافته و اين امر در سايه انقلاب و بيداري اسلامي در تاريخ اين كشور بي سابقه است.
وي اضافه كرد: حضور علماي انديشمند و متفكر در مقابله با تهاجم فرهنگي در جهان اسلام، حضور مؤثري است، از اين رو تقابل فكري، نگارش كتاب و سخن گفتن تنها راه مقابله با تهاجم و مشكلات فرهنگي است كه از سوي كشورهاي غربي و استعمار به كشورهاي اسلامي تحميل مي شود.
دكتر علي اكبر ولايتي گفت: اسلام از نظر فرهنگي غني ترين فرهنگ در ميان اديان و مكاتب الهي است.
وي اضافه كرد: شهيد هاشمي نژاد از شخصيتهاي محوري بود كه در كنار شخصيتهاي ديگري همچون رهبر معظم انقلاب در تبيين نهضت امام خميني در دوران انقلاب اسلامي نقش مهمي را ايفا كردند، لذا روحانيان انقلاب نقش ارزنده اي در زمينه احياي ارزش هاي اسلامي داشته اند.
ولايتي افزود: شهيد هاشمي نژاد يكي از پرچمداران بيداري اسلامي در دوران قبل از انقلاب بود.

 



برگزاري اختتاميه مسابقات كشوري قرآن كريم سپاه پاسداران در مشهد

مشهد - خبرنگار كيهان:
مراسم اختتاميه سي امين مسابقات قرآن كريم برادران و دهمين دوره مسابقات خواهران شاغل در سپاه پاسداران 26 بهمن در مشهد برگزار شد.
معاون فرهنگي و تبليغات سپاه پاسداران در اين مراسم با بيان اينكه محور اصلي قدرت سپاه معنويت است گفت: ما از ابتدا تاكنون توانستيم از اين محور به خوبي پاسداري كنيم و آن را رشد دهيم و اين امر سبب موفقيت مان در عرصه هاي جنگ سخت، نيمه سخت و در حال حاضر جنگ نرم شده است.
محمدعلي آسودي اضافه كرد: اگر مي خواهيم معنويت را در جامعه به عنوان محور اصلي قدرت حفظ كنيم راهي جز تمسك به قرآن كريم نداريم.
وي با اشاره به اينكه قرآن راهبردي اساسي براي كسب معنويت دارد، افزود: معنويت، بصيرت نافذ و ولايت مداري از جمله شاخصه هايي است كه پاسداران بايد در راستاي صيانت از دستاوردهاي عظيم انقلاب اسلامي به كار برده و مورد تاكيد قرار دهند.
وي بيان داشت، طرح حفظ قرآن در قالب طرح الحافظون براي برادران و طرح حضرت معصومه(س) براي خواهران، براي شاغلان سپاه برنامه ريزي شده است و به صورت تخصصي تلاش براي اين امر مي كند.
آسودي افزود: اين دوره از مسابقات از ماه مبارك رمضان آغاز به كار كرد و در مجموع حدود 12 هزار نفر در سه دوره مقدماتي، نيمه نهايي و نهايي به رقابت پرداختند كه در پايان 275 نفر از خواهران و 650 نفر از برادران در رشته هاي تحقيق، ترتيل، اذان و مفاهيم سطح يك و دو به دوره نهايي راه يافتند.
وي خاطرنشان ساخت: خوشبختانه سپاه طي چند سال اخير توانسته بر قله افتخارات نيروهاي مسلح قرار گيرد، كه از آن جمله كسب رتبه نخست سپاه در طي سالهاي 88 و 90 در مسابقات قرآني نيروهاي مسلح است. همچنين باموافقت رهبر معظم، ميزباني مسابقات بين المللي قرآن ويژه نيروهاي مسلح كشورهاي اسلامي در سال 91 برعهده سپاه پاسداران قرار گرفته است.

 



اظهارات آيت الله جوادي آملي در اجلاس بين المللي فقه و قانون

استاد برجسته حوزه علميه قم مشكل قانونگذاري غرب را نداشتن مباني درست دانست و گفت: مواد قانون حقوق بشر و آزادي بر مبناي اميال شخصي و جاهليت مدرن تدوين شده است.
به گزارش فارس از قم، آيت الله عبدالله جوادي آملي در مراسم اختتاميه نخستين اجلاس بين المللي فقه و قانون كه با حضور جمعي از انديشمندان حوزوي و دانشگاهي در موسسه اسرا برگزار شد، اظهار داشت: فقه و قانون يك مبادي و مسائل مشترك و مواردي ممتاز و مختص خود دارند و مشتركات فقه و قانون اين است كه هر دو نيازمند عبور از سه مرحله هستند.
استاد حوزه علميه ادامه داد: فقه نياز به مواد فقهي دارد كه اين مواد از مباني گرفته مي شود و آن مباني از منابع استنباط مي شوند و اين سه مرحله مشترك بين فقه و قانون است.
جوادي آملي گفت: قانون جمهوري اسلامي ايران نيز با همين سه مرحله به تصويب رسيده است، يعني مواد قانوني مجلس به استناد مباني قانون اساسي تدوين شده و قانون اساسي از كتاب و سنت و عقل برگرفته شده است.
وي با بيان اينكه جهان با دو خطر بزرگ مواجه است، تأكيد كرد: اگر تدوين مواد قانوني داراي منبع نباشد قانون صبغه علمي ندارد و بر اين اساس است كه حقوق بشر هيچ پايه علمي ندارد، زيرا مواد قانون حقوق بشر كه دنيا با آن اداره مي شود موادي است كه از مباني گرفته نشده و صرفاً بر اساس اميال شخصي و عرف تدوين شده است.
اين مفسر قرآن كريم با اشاره به اينكه مسائل مهمي همچون استقلال، امنيت، حقوق بشر، اقتصاد، عدالت، محيط زيست و... بر قانونگذاري مؤثر هستند، ابراز داشت: محوري ترين موضوع در بين آنها مسئله عدل است كه بالاترين حرف را در بين آنها مي زند و ساير امور زيرمجموعه عدل است و عدل هم مفهوم روشني دارد.
جوادي آملي با بيان اينكه اگر فقه نباشد هيچ كسي نمي تواند عدل را تنظيم و ترسيم كند، ادامه داد: تدوين گران قانون هاي سازمان ملل، دستشان از مباني خالي است و به همين علت است كه قوانين صبغه علمي ندارد، زيرا فقه از وحي گرفته مي شود و وقتي فقه عدل را ترسيم مي كند ساير مواد سامان مي پذيرد و حرف علمي مي شود.
وي افزود: اگر امروز مي بينيم كه آنها طبق قوانين خود مقاومت لبنان را تروريسم مي نامند نبايد تعجب كنيم، زيرا مواد قانوني آنها مانند آزادي و حقوق بشر از مباني درستي استخراج نشده و بر اساس جاهليت مدرن تدوين شده است.
جوادي آملي ادامه داد: عقل هيچ سمتي در قانونگذاري ندارد، زيرا قانونگذار نيست بلكه قانون شناس است و همان خدايي كه عقل را سراج خلق كرد و آن را مشتعل كرده است براي روشنايي بيشتر آن پيامبران را فرستاد تا فتيله آن را بالا بكشند تا مردم درست ببينند و بفهمند و هيچ انساني را ذات اقدس اله بدون سراج خلق نكرده است.
وي در ادامه به تمايزات فقه و قانون اشاره كرد و گفت: تمايز اين دو در اين است كه در فقه، فقيه مسئله تعارض را اين گونه حل مي كند كه يكي را كه مهم تر است بر ديگري ترجيح داده و مشكل را حل كرده و فتوا مي دهد.
وي در پايان برگزاري اين اجلاس را بسيار مهم و راهگشا دانست و يكي از اهداف آن را واعتصموا به حبل الله جميعاً ولاتفرقوا معرفي مي كند.

 



اخبار ادبي و هنري

احتمال نفوذ سكولارها در پروژه هاي دفاع مقدس
شنيده شده يكي از نهادهاي فرهنگي كه در ساخت پروژه هاي سينمايي نيز مشاركت مي كند، قصد دارد تا كارگرداني مجموعه تلويزيوني «دا» را به يكي از فيلمسازان سكولار بسپارد.
انتظار مي رود معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در برابر نفوذ هنرمندان سكولار در پروژه هاي دفاع مقدس و مذهبي حساس باشند و اقدامات نظارتي مطلوب را انجام دهند.
كتاب «دا» يكي از آثار ارزشمند در حوزه دفاع مقدس است.
واكنش عصبي به مسلمان شدن استون
يك سايت آمريكايي درباره مسلمان شدن «شان استون» نوشت كه مسلمان شدن «شان استون» كه پدر ضد آمريكايي چون «اليور استون» دارد به هيچ وجه تعجب برانگيز نيست.
به گزارش فارس، مسلمان شدن «شان استون»، پسر 27 ساله «اليور استون» در ايران، واكنش زيادي در دنياي مطبوعات و رسانه ها به همراه داشت كه در اين ميان بسياري از رسانه هاي غربي با نقل قول گفتگوي تلفني «شان استون» با خبرگزاري فرانسه درباره اينكه اسلام آوردن او به معناي پشت كردن به ديگر اديان نيست، سعي كردند تا مسلمان شدن او را عملي سطحي و غيرريشه اي عنوان كنند. در اين ميان سايت سينمايي «بيگ هاليوود» نيز در يادداشتي مغرضانه نوشت: مسلمان شدن پسر پدري كينه جو و ضد آمريكايي چون اليور استون، به هيچ وجه تعجب برانگيز نيست، اين نشان دهنده اين مطلب است كه در هاليوود ارزش هاي والدين بر فرزندانش تاثير غيرقابل انكاري دارد. نويسنده اين يادداشت در ادامه با مقايسه كردن اسلام آوردن «شان استون» با معتاد شدن «ويتني هوستون» متاثر از والدين معتاد و الكلي اش، تلاش كرد تا اسلام آوردن پسر استون را امري مخرب و فاجع آميز چون گرايش نسل جوان به اعتياد متاثر از تربيت اشتباه خانواده تصوير كند.
يازدهمين جشنواره شهيد حبيب غني پور فردا برگزار مي شود
يازدهمين جشنواره شهيد حبيب غني پور بامعرفي بهترين كتاب هاي سال، فردا دوشنبه اول اسفند در تالار سوره حوزه هنري برگزار مي شود.
در اين دوره از جشنواره بهترين كتاب هاي ادبي منتشر شده در سال 1389 در شش بخش «داستان و رمان دفاع مقدس»، «زندگي نامه داستاني دفاع مقدس»، «داستان كودك»، «داستان و رمان نوجوان»، «داستان كوتاه با موضوع آزاد»، «رمان با موضوع آزاد» معرفي مي شوند.
نمايش بهترين مجسمه دنيا در جشنواره تجسمي فجر
فيلم مستند داستاني «بهترين مجسمه دنيا» كه در جشنواره فيلم فجر نيز بعنوان بهترين فيلم مستند انتخاب شد، در چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر به نمايش درمي آيد.
مستند «بهترين مجسمه دنيا» به كارگرداني و تهيه كنندگي «حبيب احمدزاده» درباره شهيد درياقلي سوراني و با اقتباس از داستان «اگر درياقلي نبود» نوشته حبيب احمدزاده ساخته شده است. گفتني است، بخش فيلم هاي مستند هنرهاي تجسمي چهارمين جشنواره بين المللي هنرهاي تجسمي فجر از هفتم تا دوازدهم اسفند در تهران برگزار مي شود.
«قلاده هاي طلا» فيلم اول انجمن روزنامه نگاران مسلمان
هيئت داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان از ميان فيلم هاي به نمايش در آمده در جشنواره سي ام فيلم فجر، سه فيلم را برگزيد.
به گزارش خبرنگار كيهان، فيلم هاي قلاده هاي طلا (ابوالقاسم طالبي)، شورشيرين (جواد اردكاني) و سلام بر فرشتگان (فرزاد اژدري) به عنوان فيلم هاي برگزيده انجمن معرفي شدند.
مراسم تقدير از دست اندركاران فيلم هاي ياد شده، امروز ساعت 16 در تالار سيدالشهدا و با حضور جمعي از شخصيتهاي فرهنگي و سياسي برگزار مي شود. مسعود ده نمكي، وحيد جليلي، مريم پوريامين، عليرضا سربخش، محمدتقي فهيم و پژمان كريمي هيئت داوران انجمن روزنامه نگاران مسلمان را تشكيل مي دهند. در آيين ياد شده، فيلم قلاده هاي طلا به نمايش درمي آيد.
گفتني است، ابوالقاسم طالبي (كارگردان قلاده هاي طلا) جايزه سينمايي گفتمان انقلاب اسلامي و نيز يك خودروي تيبا (اهدايي جشنواره فيلم فجر) را به پسر شهيد مصطفي احمدي روشن تقديم كرد.
استقبال از كارگردان مسئله دار تئاتر در شبكه خبر!
برنامه دنياي هنر شبكه خبر به يك كارگردان مسئله دار تئاتر مجال طرح و تريبون داد!
به گزارش خبرنگار كيهان «محمد -ي» كارگردان معاندي است كه از هر فرصتي براي اهانت به ارزشهاي انقلاب اسلامي بهره مي گيرد. معاندت وي چنان مشهود است كه بعيد به نظر مي رسد عوامل برنامه ياد شده از آن بي خبر باشند. در هر صورت دادن مجال طرح و تريبون به عنصري مسئله دار كه يد طولايي در متهم سازي نظام به اختناق دارد، عجيب و قابل تامل است!
با توجه به اينكه در زمينه برنامه هاي سينمايي نيز عناصر معاند به راحتي در سيما صاحب تريبون مي شوند به نظر رسانه ملي در زمينه شناخت و نوع بكارگيري عناصر اصيل فرهنگي، دچار ناتواني اساسي است. اين ناتواني موجب انزواي هنرمندان علاقه مند به انقلاب و كشور شده است.

 


صفحه (14)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14