(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 18 اسفند 1390- شماره 20163

فرستاده نظامي كاخ سفيد براي بهبود روابط به اسلام آباد مي رود
تدابير امنيتي ارتش يمن در استان ها به اجرا درآمد
بيكاران آمريكا در اعتراض به سياست هاي دولت به خيابان ها ريختند
اعتراف اوباما به شكست نظامي در افغانستان بايدجنگ را متوقف كنيم
حمله پليس فيليپين به تظاهرات ضدآمريكايي در مانيل
چها رسوي پنج قا ره
اعتراض شديد راشد الغنوشي به طرفداران تز جدايي دين از سياست در تونس
حمايت پاكستان از مذاكرات صلح ميان كرزاي و طالبان
45 سازمان بين المللي خواستار آزادي زندانيان سياسي در بحرين شدند
اعلام آمادگي دولت خارطوم براي جنگ باسودان جنوبي
اعلام خودمختاري منطقه برقه خشم انقلابيون و مسئولان ليبي را برانگيخت
در اعتراض به افزايش سوخت مردم انگليس مقابل پارلمان تظاهرات مي كنند
همكاري سازمان اطلاعاتي رژيم سعودي با موساد لو رفت
افشاي نقش انگليس در مسلح كردن مخالفان بشار اسد



فرستاده نظامي كاخ سفيد براي بهبود روابط به اسلام آباد مي رود

با هدف بهبود روابط و بازگشايي مرزها فرمانده نيروهاي مركزي آمريكا در خاورميانه به پاكستان مي رود.
به گزارش ايسنا ژنرال جيمز ماتيس به كميته نيروهاي مسلح سناي آمريكا گفت: ما براي خروج نيروهاي خود از افغانستان به مسيرهاي ارتباطي زميني از طريق پاكستان نياز داريم و من ظرف 10 روز آينده به پاكستان مي روم و درباره بازگشايي اين مسيرها گفت وگو خواهم كرد.
مقامات آمريكايي بسيار خوشبين هستند كه اسلام آباد به زودي مرزهاي مسدود شده را بازگشايي كند.
پاكستان اعلام كرده است كه در صورت بستن ماليات بر مرزها، اجازه عبور تجهيزات و كاميون هاي حامل مايحتاج نيروهاي ناتو را در افغانستان صادر مي كند.

 



تدابير امنيتي ارتش يمن در استان ها به اجرا درآمد

به دنبال افزايش تعداد كشته هاي حمله القاعده در جنوب يمن نيروهاي ارتش اين كشور تدابير امنيتي شديدي را در اكثر استان ها اتخاذ كردند.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، با افزايش تعداد سربازان كشته شده يمن كه تاكنون تعداد آنان به 185 نفر رسيده است، نيروهاي ارتش تدابير امنيتي شديدي را در استان هاي يمن به ويژه استان هاي جنوبي اين كشور كه پايگاه القاعده در آن قرار دارد اتخاذ كردند.يك منبع نظامي يمن گفت، اتخاذ تدابير امنيتي شديد در استان هاي يمن به منظور ممانعت از وقوع حملات احتمالي بيشتر القاعده در استان ها انجام شده است.
نيروهاي القاعده همزمان با رياست جمهوري جديد عبدربه منصور هادي حملات سنگيني را عليه نيروهاي ارتش آغاز كرده اند.

 



بيكاران آمريكا در اعتراض به سياست هاي دولت به خيابان ها ريختند

هزاران آمريكايي در اعتراض به بيكاري گسترده در اين كشور زنجيره انساني چند كيلومتري تشكيل دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، 5000 نفر از ساكنان نيويورك سه شنبه همزمان با روز «سه شنبه بزرگ» كه رقابت هاي انتخاباتي درون حزبي جمهوري خواهان وارد مرحله تازه اي شد، با تشكيل زنجيره انساني پنج كيلومتري انساني عليه اوضاع اقتصادي و بيكاري در اين كشور راهپيمايي كردند.
معترضان در حالي كه برگه هايي شبيه برگه هاي اخراج كاركنان در دست داشتند از مركز شهر نيويورك و منطقه «وال استريت، به سمت ميدان يونيون به مدت 14 دقيقه راهپيمايي كردند. طبق آمارهاي رسمي، درآمريكا 14 ميليون نفر بيكار وجود دارد.
به گزارش فارس، اين تظاهرات از سوي برخي فعالان اجتماعي از جمله جنبش «تسخير وال استريت» و همزمان با آغاز رقابت مهم و حياتي انتخابات رياست جمهوري جمهوري خواهان برگزار شد. در رقابت هاي سه شنبه بزرگ ميت رامني پيروز شد.
گفتني است، پس از مشخص شدن رقيب باراك اوباما، انتخابات نهايي بين نمايندگان دو حزب جمهوري خواه و دموكرات در نوامبر سال جاري برگزار خواهد شد.
آمريكا مدتي است با بحران اقتصادي و اعتراض هاي ضددولتي روبه رو است. پيش از تشكيل اين زنجيره انساني، هزاران دانشجوي ايالت كاليفرنيا در اعتراض به سياست هاي اقتصادي مقامات كشورشان، ساختمان كنگره را به تصرف خود درآوردند.
پليس با دستگيري ده ها دانشجو و سركوب معترضان اوضاع را كنترل كرد.

 



اعتراف اوباما به شكست نظامي در افغانستان بايدجنگ را متوقف كنيم

همزمان با افزايش نگراني ها نسبت به امنيت نيروهاي آمريكايي در افغانستان، درماندگي اين كشور در تداوم اشغالگري و ادامه بحران مالي، اوباما برخاتمه هر چه سريع تر جنگ در افغانستان تأكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري ها رئيس جمهور آمريكا روز سه شنبه در جريان كنفرانس خبري خود در كاخ سفيد به بحراني بودن اوضاع افغانستان اذعان كرد و گفت: سوزانده شدن قرآن در افغانستان و كشتار تلافي جويانه سربازان آمريكايي، بار ديگر لزوم پايان يافتن جنگ در افغانستان را آشكار مي سازد.
وي بدون اشاره به اقدام شنيع نظاميان آمريكايي در به آتش كشيدن قرآن مجيد افزود: خشونتي كه هدف آن آمريكايي ها است و به دنبال سوزانده شدن اتفاقي قرآن ها در يك پايگاه نظامي آمريكا ايجاد شد، غيرقابل پذيرش است.
با وجود اين اوباما اظهار داشت كه هيچ شتابي در برنامه خروج نيروهاي آمريكايي از افغانستان تا پايان سال 2014 به وجود نخواهد آمد و اين چارچوب زماني همچنان به عنوان يك برنامه به قوت خود باقي است.
رئيس جمهور آمريكا در كنگره اين كشور نيز براي خروج از افغانستان تحت فشار قرار گرفته است.
تعدادي از نمايندگان دموكرات كنگره آمريكا اخيراً طي نامه اي از اوباما خواسته اند تا در فرايند خارج ساختن سربازان آمريكايي از افغانستان شتاب ايجاد كند، اين نامه مورد حمايت 23 سناتور دموكرات و همچنين 2 سناتور جمهوريخواه قرار گرفته است.
در اين نامه آمده است: اشتباه است كه 88 ميليارد دلار براي سازندگي كشور افغانستان هزينه شود، در حالي كه ما از آمريكايي ها مي خواهيم در داخل كشور خود هزينه هاي خود را كاهش دهند.
رسانه هاي آمريكايي نيز روز سه شنبه گزارش دادند مذاكرات راهبردي افغانستان و آمريكا براي حضور طولاني مدت نظاميان اين كشور پس از سال 2014 بي نتيجه به كار خود پايان داد.
احساسات ضد آمريكايي در افغانستان پس از آن بالا گرفت كه نظاميان آمريكايي مستقر در پايگاه بگرام افغانستان طي يك اقدام جنون آميز ده ها جلد كلام الله مجيد را به آتش كشيدند.

 



حمله پليس فيليپين به تظاهرات ضدآمريكايي در مانيل

صدها نفر از مردم فيليپين در اعتراض به حضور نظاميان آمريكايي در خاك كشورشان تظاهرات كردند.
ديروز، مانيل پايتخت فيليپين شاهد تجمع صدها نفر از مردم اين كشور مقابل ساختمان سفارت آمريكا بود.معترضان كه بيشترشان زن بودند، نسبت به ادامه حضور نظاميان آمريكايي اعتراض كرده از مقامات كشورشان خواستند هر چه سريعتر آنها را اخراج كنند.
معترضان همچنين هرگونه همكاري نظامي بين مانيل- واشنگتن را به شدت محكوم كردند.
تصاوير منتشر شده حاكي است، پليس ضد شورش فيليپين با معترضان درگيرشد و اقدام به پراكندن آنها كرده است.به نوشته خبرگزاري فرانسه قرار است دو كشور روزهاي 16 تا 27 آوريل يك ما نور نظامي «گسترده» برگزار كنند. معترضان خواستار لغو اين رزمايش شدند.

 



چها رسوي پنج قا ره

اخراج آمريكايي ها از سودان
دولت سودان تهديد كرد كه آمريكا در صورتي كه به حمايت شورشيان در مناطق ناآرام سودان ادامه دهد آنان را از كشور اخراج خواهد كرد.
در بيانيه دولتي سودان آمده است، آمريكا تلاش مي كند با حمايت شورشيان بهانه اي براي فشار آوردن بر سودان و تامين اهداف سياسي خود پيدا كند.
فرار برادر رئيس جمهور قرقيزستان از زندان
احمد باقي اف برادر رئيس جمهور مخلوع قرقيزستان كه به جرم اخلال در نظم عمومي در سال 2010 بازداشت شده بود از زندان گريخت.
مسئولان قرقيزستان باقي اف را به هفت سال زندان محكوم كرده بودند.
دستگيري 13 نظامي فرانسوي در سوريه
مقامات سوري از دستگيري 13نظامي فرانسوي در شهر حمص خبر دادند.
در ميان اين نظاميان يك افسر ارشد مخابرات حضور دارد و وظيفه اين نظاميان هماهنگي هاي ارتباطي و نقل و انتقال براي شورشيان مسلح سوريه بوده است.
تشكيل تيمي از فتح و حماس
نخست وزير منتخب فلسطين اعلام كرد كه جنبش هاي فتح و حماس درباره تشكيل تيم مشترك براي بررسي تشكيل دولت آينده به توافق رسيدند.
اسماعيل هنيه گفت، پس از تعيين ساختار دولت آن را به گروه هاي فلسطيني ارائه كرده و در صورت موافقت زمان تشكيل دولت را اعلام خواهيم كرد.
شهادت نوزاد بحريني
يك نوزاد 45 روزه بحريني به شهادت رسيد. مادر اين نوزاد بحريني در دوران بارداري به دليل استنشاق گازهاي سمي دچار مسموميت شده بود كه نوزاد وي پس از تولد به دليل عارضه مغزي به شهادت رسيد.
پدر اين نوزاد بحريني مي گويد نيروهاي آل خليفه بارها منزل او را با گازهاي سمي مورد حمله قرار داده بودند.

 



اعتراض شديد راشد الغنوشي به طرفداران تز جدايي دين از سياست در تونس

رهبر اسلامگرايان تونس از تفكر جدايي دين از سياست در كشورش به شدت انتقاد كرد.
به گزارش ايرنا، «راشد الغنوشي» رهبر جنبش اسلامگراي «النهضه» تونس با بيان اينكه جدايي دين از سياست يك بدعت مافيايي است، اين تفكر را موجب آسيب ديدن دين و حكومت دانست و اظهار داشت: جدايي دين از حكومت، به معني تبديل يك كشور به چند سازمان مافيايي است همانطور كه در كشورهاي اروپايي در حال حاضر وجود دارد.
الغنوشي در سخنراني خود در مركز «مطالعات اسلام و دموكراسي» با عنوان «سكولاريسم و رابطه دين و دولت از منظر جنبش النهضه» در تونس گفت: در اسلام حذف دين از زندگي مدني وجود ندارد و مسلمانان همواره تحت تأثير دين بوده اند، بنابراين بايد از ارزش هاي اسلامي و تعاليم آن در زندگي مدني خود الهام بگيرند.وي با انتقاد از طرفداران تز جدايي دين از سياست تاكيد كرد با توجه به اهميت ارزش ها و اخلاق در زندگي مردم، نياز آنها به دين، نياز عميقي است.الغنوشي با بيان اينكه جدايي دين از حكومت خطرناك و ممكن است موجب هرج و مرج شود و به جوامع آسيب برساند، بر ضرورت تمايز بين آنچه مذهبي و آنچه سياسي است تأكيد كرد و يادآور شد: اسلام از زمان شكل گيري تاكنون بين مذهب و حكومت و بين مذهب و سياست نزديكي ايجاد كرده است. براساس اين گزارش، اين نخستين باري است كه رهبر حزب اسلامگراي النهضه، پيامي اين چنين رسمي به طرفداران سكولار ارسال مي كند.
اين در حالي است كه با پيروزي اسلامگرايان در انتخابات پارلماني و تلاش حزب النهضه براي اجراي شريعت اسلامي در كشور تونس، سكولارهاي اين كشور تحركات زيادي را براي به شكست كشاندن تلاش هاي آنان آغاز كرده اند. كشور تونس كه در مغرب عربي قرار دارد و به عنوان الگوي يك كشور عربي وابسته به فرهنگ غرب پيش از سقوط حكومت «زين العابدين بن علي» (رئيس جمهور مخلوع تونس) از آن ياد مي شد، پس از انقلاب 14 ژانويه و روي كارآمدن اسلامگرايان دچار تحولات عميق اجتماعي شده است.

 



حمايت پاكستان از مذاكرات صلح ميان كرزاي و طالبان

دولت پاكستان ، رسما حمايت خود را از مذاكرات صلح بين افغانستان و گروه طالبان اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري ها، دفتر نخست وزيري پاكستان با صدور بيانيه اي، حمايت «يوسف رضا گيلاني» نخست وزير اين كشور را از تصميم حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان براي مذاكره با سران طالبان و فرماندهان حزب اسلامي «حكمتيار» اعلام كرد.
براساس اين گزارش، دولت پاكستان كه بر گروه طالبان نفوذ دارد، بارها خواستار برگزاري مذاكرات صلح با آنها از سوي كابل شده است، اما كرزاي از اين پيشنهاد اسلام آباد استقبال چنداني به عمل نياورده بود.
اين گزارش حاكي است، «جانان موسي زي» سخنگوي وزارت خارجه افغانستان روز سه شنبه در واكنش به اين اعلاميه اظهار داشت: موضع افغانستان در قبال تلاش هاي صلح در قطر با طالبان و ساير گروه هاي شبه نظامي تغيير نكرده است و اين كشور همچنان براي برقراري صلح و امنيت تلاش مي كند.

 



45 سازمان بين المللي خواستار آزادي زندانيان سياسي در بحرين شدند

سرويس خارجي -
بيش از 45 سازمان حقوقي بين المللي، نهادهاي حقو ق بشري و جمعيت هاي سياسي مخالف رژيم بحرين ضمن اعلام همبستگي با زندانيان سياسي از آل خليفه خواستند زندانيان را هر چه سريع تر آزاد كند.
در ششمين روز از تحصن بزرگ بحريني ها، نهادهاي حقوق بشري و جمعيت هاي سياسي مخالف آل خليفه با برگزاري نشستي همبستگي خود را با زندانيان سياسي اعلام كردند و خواستار آزادي بدون قيد و شرط تمامي زندانيان سياسي شدند.
اين گروه هاي سياسي تاكيد كردند بي تفاوتي رژيم حاكم بر بحرين نسبت به وضعيت زندانيان سياسي كه بسياري از آنان در وضعيت جسماني وخيمي قرار دارند نشان دهنده نقض آشكار حقوق بشر از سوي مقامات آل خليفه است.
اين جمعيت هاي سياسي همچنين همبستگي خود را با آموزگاران بحريني و كادرهاي آموزشي و رئيس در بند سنديكاي آموزگاران بحريني اعلام كردند.
احزاب و گروه هاي سياسي و نهادهاي حقوق بشري از پادشاه بحرين خواستند هرچه سريع تر موجبات آزادي «عبدالهادي الخواجه» فعال حقوق بشر بحريني كه مدت چهار هفته است در اعتصاب غذا به سر مي برد را فراهم آورد.الخواجه كه از 8 فوريه (19 بهمن) اعتصاب غذاي خود را آغاز كرده در وضعيت جسمي نگران كننده اي قرار دارد و اعلام كرده است كه اعتصاب غذاي خود را تا آزادي يا مرگ ادامه خواهد داد.از سوي ديگر يك شهروند بحريني ديگر بر اثر استنشاق گازهاي سمي به شهادت رسيد.
سكينه علي احمد مرهون بر اثر حمله نيروهاي امنيتي آل خليفه به منزلش و پرتاب گاز اشك آور دچار خفگي شد و به محض رسيدن به بيمارستان جان خود را از دست داد.
نظاميان آل خليفه با همدستي نظاميان آل سعود همچنان به سركوب معترضان مي پردازند و با استفاده از گازهاي سمي و خفه كننده بسياري از شهروندان را دچار مسموميت و خفگي كرده اند.



 



اعلام آمادگي دولت خارطوم براي جنگ باسودان جنوبي

رئيس جمهور سودان از آمادگي كشورش براي مقابله نظامي با كشور جديدالتأسيس سودان جنوبي خبر داد.
به گزارش شبكه خبري «الجزيره» «عمرحسن البشير»، رئيس جمهور سودان در واكنش به اقدامات تحريك آميز سودان جنوبي طي سخنان شديداللحني همسايه جنوبي خود را به حمله نظامي تهديد كرد و گفت: ما آماده جنگ با سودان جنوبي هستيم. رئيس جمهور سودان اضافه كرد: اگر سودان جنوبي همچنان به تحريك و كمك به شورشيان ضددولتي ادامه دهد، خارطوم مقابله به مثل و از هيچ اقداماتي در اين زمينه فروگذاري نخواهد كرد.
سخنان عمرالبشير و تهديد به جنگ عليه رهبران سودان جنوبي در حالي عنوان مي شود كه نيروهاي سودان از ژوئن سال 2011 ميلادي در حال مبارزه با شورشيان ايالت «كردفان» و «نيل آبي» هستند كه در مرزهاي مشترك دو كشور قرار دارد.
به گفته البشير دولت سودان جنوبي با هدف جدايي اين دو ايالت استراتژيك پس از استقلال خود، تلاش هايش را دوچندان كرده و شورشيان را مورد حمايت همه جانبه قرار داده است. از سوي ديگر، شوراي امنيت سازمان ملل متحد، با صدور بيانيه اي از بالا گرفتن تنش ها در مرزهاي سودان به شدت ابراز نگراني كرد و از رهبران دو كشور خواست تا براي برقراري امنيت و ثبات در مرزهايشان تلاش كنند.
در همين حال رئيس جمهور سودان با تكرار سخنان خود در وا كنش به صدور حكم بازداشت برخي مقامات سوداني از جمله وزير دفاع از سوي دادگاه بين المللي لاهه تأكيد كرد: صدور اين احكام يك اقدام سياسي و از نظر ما بي اهميت است.

 



اعلام خودمختاري منطقه برقه خشم انقلابيون و مسئولان ليبي را برانگيخت

در پي اعلام خودمختاري منطقه برقه در ليبي، رئيس شوراي انتقالي اين كشور اين اقدام را خيانت به انقلابيون خواند.
به گزارش ايسنا به نقل از شبكه الجزيره، مصطفي عبدالجليل در كنفرانس خبري و در واكنش به اعلام منطقه برقه واقع در شرق اين كشور به عنوان منطقه فدرالي گفت: اين اقدام سرآغاز توطئه عليه ليبي و خيانت به ميراث انقلابيون است كه براي وحدت ليبي جان خود را فدا كردند.
وي تأكيد كرد كه اعلام خودمختاري شوراي ملي برقه، كشور را در معرض خطر قرار مي دهد و شوراي ملي انتقالي ليبي نيز اين اقدام را رد مي كند.
در همين راستا مردم برخي از شهرهاي ليبي از جمله، طرابلس، بنغازي والبيضاء در اعتراض به اعلام خودمختاري اين منطقه به خيابان ها ريختند و دست به تظاهرات اعتراضي زدند.
تظاهركنندگان با اعلام اين كه خون هاي ريخته شده در راه آزادي ليبي براي فدرالي كردن كشور نبوده است و شعار دادند ليبي كه از سلطه نظام ديكتاتور پيشين رهايي يافته شرقي و غربي ندارد و ليبي متحد است.
40 گروه و تشكل سياسي و اجتماعي ليبي نيز با صدور بيانيه هايي تشكيل منطقه فدرال برقه را محكوم كردند و خواستار وحدت ليبي شدند.
روز سه شنبه رهبران قبايل و چهره هاي سياسي ليبيايي با برگزاري نشستي در شهر بنغازي، استان برقه را به عنوان منطقه فدرالي اعلام كردند و يك شوراي انتقالي به رياست احمد الزبير، احمدالشريف السنوسي تشكيل دادند كه اين شورا وظيفه حمايت از حقوق ساكنان منطقه برقه را به عهده خواهد داشت.
شركت كنندگان در اين نشست اساس كار خود را اجراي قانون صادر شده در سال 1951 قرار دادند كه اين قانون ليبي را به سه ايالت طرابلس در غرب برقه در شرق و فزان در جنوب غرب اين كشور تقسيم مي كرد كه ايالت برقه وسيع ترين اين سه ايالت محسوب مي شد و هر يك از اين ايالت ها در امور داخلي خود خودمختار بودند.

 



در اعتراض به افزايش سوخت مردم انگليس مقابل پارلمان تظاهرات مي كنند

مردم انگليس در اعتراض به ماليات هاي بالاي سوخت و افزايش بهاي بنزين مقابل پارلمان تظاهرات مي كنند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه انگليسي «ديلي ميل» اين تظاهرات كه از سوي گروه كمپين، «سوخت عادلانه انگليس» سازماندهي شده است، در شرايطي برگزار مي شود كه متوسط بهاي بنزين در اين كشور به بالاترين رقم خود رسيده است.
انتظار مي رود كه تظاهرات كنندگان انگليسي گزارشي كه از سوي «مركز تحقيقات تجاري و اقتصاد صادر شده است» را نيز در توضيح چگونگي فايده كاهش ماليات هاي سوخت بر اقتصاد نيز به پارلمان اين كشور ارائه كنند؛ گزارشي كه نشان مي دهد كه حتي كاهش اندكي معادل 5/2 درصد در ليتر در ماليات سوخت كشور به ايجاد 180 هزار فرصت شغلي در كشور مي انجامد.
روزنامه انگليسي «ديلي ميل» در ادامه خبر خود با اشاره به اين كه «كوئنتين ويلسون» سخنگوي كمپين «سوخت عادلانه انگليس»، نتايج قابل توجه اين گزارش را به وزير خزانه داري اين كشور ارائه كرده است.



 



همكاري سازمان اطلاعاتي رژيم سعودي با موساد لو رفت

يك روزنامه عرب زبان جزئيات همكاري مخفيانه اطلاعاتي عربستان با رژيم صهيونيستي در تحولات جديد خاورميانه را فاش كرد.
به گزارش فارس روزنامه لبناني «الاخبار» با انتشار گزارشي اعلام كرد: پس از تحولات جديد در خاورميانه، مسئولان سرويس هاي اطلاعاتي و امنيتي عربستان و رژيم صهيونيستي، بارها در «نيكوزيا» (پايتخت قبرس) درمورد مسائل منطقه به رايزني پرداخته اند.
اين روزنامه عرب زبان نوشت: موساد مخفيانه از سرويس اطلاعاتي وجاسوسي رژيم سعودي حمايت مي كند و رياض نيز در تلاس است تا تحت پوشش گسترش روابط تجاري با «تل آويو»، اهداف امنيتي خود را در منطقه محقق كند.
اين روزنامه در ادامه افشاگري هاي خود يادآور شد: رژيم صهيونيستي در روابط مخفيانه خود با سرويس اطلاعاتي و جاسوسي رژيم سعودي درباره ايران نيز با رياض مشورت مي كند.
روزنامه الاخبار همچنين به قرارداد تسليحاتي كه عربستان با رژيم صهيونيستي منعقد كرده نيز اشاره كرده و مي نويسد: شماري از افسران سابق و كنوني موساد در امضاي قرارداد فروش تجهيزات امنيتي، اطلاعاتي و خدماتي به عربستان دخالت داشته اند و اين امر بيانگر عمق روابط دو رژيم در مسائل امنيتي و تجاري است.
پيش از اين نيز برخي از رسانه هاي خبري منطقه از روابط پشت پرده اطلاعاتي و امنيتي رژيم صهيونيستي و رياض پرده برداشته بودند، اما پيچيدگي اين روابط مانع از انتشار جزئيات آن شده بود.
مخالفان رژيم پادشاهي عربستان نيز گفتند كه بسياري از كارشناسان نظامي و اطلاعاتي صهيونيستي با گذرنامه آمريكايي در اين كشور به سر مي برند.
از سوي ديگر در زمينه تحولات داخلي در عربستان و افزايش تلاش هاي گروه هاي طرفدار حقوق زنان براي فشار به حكام آل سعود، يك نويسنده عربستاني خواستار مشاركت جوانان و به خصوص زنان در عرصه سياسي كشورش شد.
«محمد الصادق» نويسنده برجسته عربستاني در سخناني تاكيد كرد: هم اكنون جنب وجوشي مشاهده مي شود كه خواهان انجام اصلاحات و تغيير و تحولات در عربستان است و همه اقشار جامعه را در بر مي گيرد.
اين نويسنده عربستاني به همين منظور خواستار تشكيل مجلس شورا و سازمان هاي جامعه مدني و مطبوعات آزاد شد و ادعاي دولتمردان كشورش در مورد دست داشتن ايران در تحولات داخلي را رد كرد. عربستان از يك سال گذشته تاكنون، شاهد تحركات و اعتراضات اجتماعي، حقوقي و سياسي از سوي اقشار مختلف جامعه بوده است.

 



افشاي نقش انگليس در مسلح كردن مخالفان بشار اسد

نخست وزير انگليس اعتراف كرد كه كشورش مبلغ دو ميليون پوند به مخالفان بشار اسد كمك مالي و تسليحاتي كرده است.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از پايگاه اينترنتي «رود رانر»، ديويد كامرون در جلسه استماع مجلس عوام از كمك مالي و تجهيز تسليحاتي مخالفان سوري تحت عناويني همچون كمك هاي پزشكي و تامين مايحتاج مخالفان خبر داد.
اظهارات نخست وزير انگليس بار ديگر از دخالت هاي لندن در كشورهاي منطقه خاورميانه پرده برداشت.
پيشتر دولت لندن به همراه فرانسه مقدمات حمله نظامي به معمر قذافي ديكتاتور ليبي را فراهم كرده بود.
همچنين وب سايت «گلوبال ريسرچ» نيز اخيرا در گزارشي با اشاره به حمايت نظامي و مالي آمريكا و رژيم صهيونيستي از مخالفان سوري نوشت، اعضاي گروه موسوم به ارتش سوريه آزاد شبه نظامياني هستند كه توسط آژانس هاي اطلاعاتي آمريكا و انگليس آموزش ديده اند.
همچنين براساس يك ايميل هك شده فاش شد كه كماندوهاي ناتو با لباس مبدل در سوريه تروريست ها را آموزش مي دهند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از راشاتودي، اين اطلاعات از ايميل هك شده اي به دست آمده است كه متعلق به آژانس خصوصي اطلاعاتي آمريكا (استراتفور) است. اين ايميل متعلق به مدير تحليل اين آژانس است و بيانگر يك ديدار محرمانه در پنتاگون در ماه دسامبر گذشته است. در اين جلسه تحليلگران ارشد نيروهاي هوايي ايالات متحده و گروهي از تحليلگران متحدين بريتانيايي و فرانسوي آنان شركت داشتند.
قدرت هاي غربي هرگونه مداخله نظامي در سوريه را رد كرده اند و مجوز بين المللي نيز براي چنين كاري صادر نشده است. اما اگر آنچه در ايميل آمده صحيح باشد، تصويري كاملا متفاوت از عملكرد غرب در سوريه ارائه مي شود.
براساس اين ايميل، نيروهاي ويژه آمريكايي مدت هاست كه در سوريه حضور دارند و ضمن انجام عمليات شناسايي به آموزش مخالفان دولت سوريه مي پردازند. مقابله با شيعيان در سوريه از جمله اهداف نيروهاي كماندوي ناتو ذكر شده است.
خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز اعلام كرد كه آمريكا پيش نويس جديدي عليه سوريه تهيه و ميان اعضاي شوراي امنيت توزيع كرده است تا به بررسي آن بپردازند.
در اين پيش نويس حملات گروه هاي تروريست، مقاومت مسلحانه توصيف شده است.
آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه و چين اين پيش نويس را پشت درهاي بسته بررسي كردند.
تاكنون دو بار قطعنامه جبهه غرب عليه سوريه در شوراي امنيت با وتوي روسيه و چين روبه رو شده است، امري كه خشم آمريكا، انگليس و فرانسه را به شدت برانگيخته و طرح هاي آنان در منطقه به ويژه سوريه را با مشكل روبه رو كرده است.
همچنين «مورا كونيلي» سفير آمريكا در لبنان با دخالت آشكار در امور داخلي لبنان خواستار حمايت لبنان از تروريست هاي مسلح در سوريه شد و تهديد كرد كه اگر لبنان از نظام بشار اسد حمايت كند ناآرامي هاي سوريه به لبنان نيز كشيده خواهد شد.
رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه نيز طي اظهاراتي تهديدآميز گفت كه بشار اسد بايد دير يا زود حساب اعمال خود را پس دهد.
دولت اسپانيا نيز در همسويي با سياست هاي ضد سوري غرب سفارت خود را در سوريه بست.
وزارت خارجه اسپانيا يك ماه پيش سفير خود را از سوريه فرا خوانده بود. اين در حالي است كه وزارت خارجه هلند اعلام كرد كه سفارت اين كشور در سوريه باز خواهد بود و تعطيل نخواهد شد.
همچنين وزير نفت ونزوئلا در اظهاراتي اعلام كرد كه بدون هراس از تحريم هاي آمريكا از خط مشي سياست خارجي خود پيروي كرده و به ارسال نفت به سوريه ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه روسيه نيز تاكيد كرد كه مواضع اين كشور در قبال سوريه تغيير نكرده است و مسكو همچنان از سوريه حمايت مي كند.
وزارت خارجه روسيه با انتشار بيانيه اي اعلام كرد كه روسيه قصد ندارد بعد از انتخابات رياست جمهوري تغييري در مواضع خود در قبال سوريه به وجود آورد.
اظهارات بشار اسد
بشار اسد رئيس جمهور سوريه در ديدار با يك هيئت پارلماني از اوكراين گفت، قدرت هر دولتي، پشتوانه مردمي آن است و ملت سوريه كه همواره طرح ها و توطئه هاي خارجي را با آگاهي خود خنثي كرده، قدرتش را در حمايت از ميهن و كشورش ثابت كرده است.
وي تاكيد كرد، ملت سوريه با حمايت از اصلاحات اعلام شده در سوريه و رويارويي با تروريسمي كه از خارج از سوريه حمايت مي شود قدرت خود را نشان داد.
بشار اسد گفت، آنچه اكنون در سوريه در جريان است تلاش عده اي براي بي ثبات نشان دادن اوضاع سوريه است و قصد دارند سوريه را تضعيف كنند.
هيئت اوكرايني نيز حمايت خود را از دولت سوريه اعلام و تاكيد كرد كه هرگونه بي ثباتي در سوريه باعث ناامني در منطقه و جهان مي شود.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14