(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


پنجشنبه 18 اسفند 1390- شماره 20163

رزماري
درمانگر پوست هاي چروك
لاغري با مصرف ميوه و سبزي
هيچ كس كامل نيست
5 وسيله بيماري زا در آشپزخانه
«گل مژه» را نتركانيد
جوانه گندم و گردو
از عفونت پيشگيري مي كند



رزماري
درمانگر پوست هاي چروك

«رزماري» در درمان زخم هاي كهنه، پوست هاي چروك نما و پير به صورت كمپرس و يا اسانس مؤثر است.
از «رزماري» يا «اكليل كوهي» طي ساليان طولاني در مراقبت از پوست و مو، پاكسازي و سم زدايي از پوست هاي چرب و مستعد به آكنه استفاده مي شده است.
اين گياه، به لحاظ داشتن اثرات فوق العاده در ايجاد جواني، شهرت جهاني دارد. از اين گياه براي تأمين سلامت موها و جلوگيري از ريزش بيش از حد معمول آنها استفاده مي شود.
اين گياه در برگرداندن رنگ مو به موهاي خاكستري و حتي درمان طاسي مشهور است.
برگ ها و سرشاخه گل دار، بهترين قسمت گياه رزماري است. اين گياه در تقويت معده و براي مقابله با ضعف عمومي و خستگي مفرط نيز مفيد است.
رزماري ضدتشنج و ضدروماتيسم بوده و در درمان نرمي استخوان و نارسايي كبد مؤثر است.
روغن رزماري، محرك سيستم اعصاب مركزي است و ازنظر رايحه و اثر، گرم و نافذ است.
رزماري، گياهي هميشه سبز و شاداب است و برگ دهي آن زمان مشخصي ندارد و دائماً درحال تحول است.

 



لاغري با مصرف ميوه و سبزي

كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: قيمت بالاي ميوه و سبزي موجب بروز سوءتغذيه در افرادي مي شود كه توان خريد آن را ندارند؛ مصرف نكردن ميوه و سبزي موجب اضافه وزن و چاقي در افراد مي شود.
سوءتغذيه فقط به كم يا زياد مصرف كردن مواد غذايي نيست و مصرف غذاهاي آماده و رستوراني نيز موجب بروز سوءتغذيه در افراد مي شود.
اگر به هر دليلي افراد مواد غذايي را به ميزان كافي مصرف نكنند سوءتغذيه بروز مي كند همچنين اگر افراد انتخاب درستي در تهيه مواد غذايي نداشته باشند، خود اين مسئله موجب بروز سوءتغذيه خواهد شد.
بروز سوءتغذيه هم در طيف مرفه جامعه و هم در اقشار كم درآمد جامعه وجود دارد و منحصر به اقشار كم درآمد نيست.
مصرف نوشابه هاي گازدار و تنقلات بي ارزش موجب بروز سوءتغذيه مي شود و بهترين غذا، غذايي است كه در منزل تهيه شود و سرشار از مواد غذايي سالم و پرارزش باشد.
افراد كم درآمد كه توان خريد گوشت را ندارند، مي توانند از تخم مرغ كه معادل گوشت است، استفاده كنند همچنين بايد به جانشين ها و جايگزين هاي مواد غذايي توجه داشته باشيم.
قيمت بالاي ميوه و سبزي موجب بروز سوءتغذيه در افرادي مي شود كه توان خريد آن را ندارند؛ مصرف نكردن ميوه و سبزي موجب اضافه وزن و چاقي مي شود.

 



هيچ كس كامل نيست

ما غالبا براين باوريم كه شرم داشتن از وضعيت ظاهري مربوط به گروه خاصي از مردم است ولي اين طور نيست.
همگي ما شرم را تجربه مي كنيم. گاهي شرم كه در تاريك ترين گوشه ذهن ما وجود دارد خود را آشكار مي كند. احساس شرم در انسان هاي مختلف، متفاوت است. در واقع اين احساس در عوامل گوناگوني مثل خانواده عقايد شخصي، رسانه ها و فرهنگ حاشيه دارد.
نارضايتي از وضعيت ظاهري در زنان بسيار شايع است.
درحالي كه تعدادي از زنان نسبت به ظاهر خود بي تفاوت هستند. ولي اكثر آنها به اين مسئله اهميت زيادي مي دهند و اين امر در سراسر جهان ديده مي شود. در واقع شرم داشتن از وضعيت ظاهري آنچنان در روان ما ريشه دارد كه بر روي اعتماد به نفس ما تأثير عميقي مي گذارد.
متأسفانه تصوري كه ما از ظاهر خود داريم هميشه هم با واقعيت مطابقت ندارد.
وقتي در مورد «تصوير ظاهري» حرف مي زنيم طبيعتا بايد تمام اعضاي بدن را درنظر بگيريم.
احساس نارضايتي از «تصوير ظاهري» بر روي نحوه برخورد ما با خودمان و ديگران تأثير مي گذارد. به عنوان مثال زني را درنظر بگيريد كه از ترس ديده شدن دندان هاي پوسيده خود از اظهارنظر در جمع خودداري مي كند و يا از شوخي هاي ديگران در مورد هيكل چاق خود بيم دارد.
تحقيقات نشان مي دهد شرم، شرم را به وجود مي آورد.
والدين در مورد ديدگاه كودكان درباره «تصريح ظاهري» خود نقش مهمي دارند. اغلب والدين- به ويژه مادران- از اضافه وزن دختران خود ابراز نارضايتي مي كنند.
البته نمي توان تمام تقصيرات را به گردن آنها انداخت.
واكنش والدين دراين زمينه به سه صورت است:
1- گروهي از والدين به خوبي مي دانند نقش مهمي در زندگي كودكان خود دارند و سعي مي كنند الگوي مناسبي در زمينه «تصوير ظاهري» به آنها ارائه دهند.
2- گروه دوم به همان اندازه گروه اول كودكان خود را دوست دارند.
ولي براي سوق دادن آنها به سوي «تصوير ظاهري» مناسب از هيچ كاري- حتي تحقير كردن- ابايي ندارند. بسياري از والدين از «تصوير ظاهري» خود ناراضي هستند.
3- گروهي از والدين براي مقابله با ذهنيت منفي كودكان خود از ظاهرشان، كاري انجام نمي دهند ولي آنها را تحقير نيز نمي كنند. متأسفانه بيشتر كودكان چنين والديني از مهارت كافي براي كنار آمدن با «تصوير ظاهري» خود عاجزند.
هيچ حد وسطي وجود ندارد.شما بايد فعالانه براي بهبود ذهنيت كودك خود تلاش كنيد درغير اين صورت آنها را به تقليد از رسانه ها سوق مي دهيد.
قدرت، شجاعت و كنار آمدن
نحوه قضاوت در مورد «تصوير ظاهري» تأثير زيادي بر زندگي ما دارد. ما هرگز از اين احساس كاملا خلاصي نخواهيم داشت ولي مي توانيم با وضعيت موجود كنار بياييم.
اولين گام براي مقابله با شرمندگي، كشف موارد قابل انتقاد است.
چه چيزي براي ما اهميت دارد؟ ما بايد با نگاه كردن به تك تك اعضاي بدن انتظارات خود و سرمنشأ اين انتظارات را كشف كنيم. هرچند اين كار گاهي ناراحت كننده است ولي اهميت زيادي دارد و اولين گام براي كنار آمدن با شرم محسوب مي شود.
ما بايد بدانيم و صراحتا مشخص كنيم كه چه چيزي و چرا براي ما مهم است. پيشنهاد مي كنيم اين موارد را يادداشت كنيد.
گام بعدي روحيه انتقادپذيري است. به موارد زير توجه كنيد:
¤ انتظاراتي كه از ظاهر خود دارم از كجا نشأت مي گيرد؟
¤ اين انتظارات تا چه حد واقعگرايانه است؟
¤ آيا امكان دارد به همه خواسته هايم برسم؟
¤ آيا كسي وجود دارد كه از نظر ظاهري كامل باشد؟
¤ آيا اين انتظارات با يكديگر تناقض دارند؟
¤ براي من چه چيزي در اولويت قرار دارد: نظر خودم يا انتظارات ديگران؟
¤ از چه چيزهايي مي ترسم؟
در ضمن ما بايد شهامت مبادله تجربيات خود را با ديگران پيدا كنيم. و با آنها درمورد احساسات خود حرف بزنيم. اگر ما دست به پنهانكاري بزنيم و سكوت كنيم احساس شرم تقويت خواهد شد.نبايد فراموش كنيد كه افراد زيادي با اين مشكل مواجه هستند و ما با تبادل تجربيات مي توانيم به شناسايي ترس هايمان بپردازيم كه اين مقدمه اي براي كنار آمدن با «تصوير ظاهري» خودمان مي باشد.

 



5 وسيله بيماري زا در آشپزخانه

هرساله ميليون ها نفر درسراسر جهان دچار مسموميت غذايي مي شوند. براي اين كه بتوانيد صددرصد در برابر بيماري هاي ناشي از غذاها از خود محافظت كنيد، بايد كاري انجام دهيد، اما با برخي اقدامات پيشگيرانه مي توانيد از خطرات آن بكاهيد.
برخي از اين اقدامات محافظتي، مانند شستن دستها قبل از غذاخوردن، منطقي و عقلاني هستند. اما ساير موارد خيلي آشكار و روشن نيستند. ما سعي داريم پنج نمونه از منابع شگفت انگيز ويروسهاي مسموميت غذايي را كه در آشپزخانه پيدا مي شوند، و روش مراقبت از خود را در برابر آنها به شما آموزش دهيم.
1- اسفنج آشپزخانه: هنگامي كه انجمن بين المللي بهداشت ملي (يك مجمع مستقل براي سلامت عمومي) در پژوهشي بخشهاي ويروسي موجود در خانه را بررسي كرد، اسفنج آشپزخانه داراي ميكروبهاي فراواني بود. در حقيقت اين وسيله 150 برابر بيشتر از جامسواكي داراي باكتري، كپك و مخمر بود. دكتر روب دونوفريو، كارشناس ارشد علوم و مدير بخش ميكروبيولوژي بنياد بهداشت ملي (NSF) مي گويد: «شما در زمان شست وشو با اسفنج باكتريها را حمل مي كنيد، اما چون اسفنج را به ندرت در بين استفاده ضدعفوني مي كنيد، ميكروبها چندبرابر مي شوند.» با وجود اين كه بيشتر ميكروبها باعث بيماري شما نمي گردند، اما برخي مانند «سالمونلا و اي.كولي» مي توانند سبب بروز بيماريهاي جدي گردند. بهترين روش براي ميكروب زدايي اسفنج اين است كه هر روز اسفنج نمناك را براي دو دقيقه در مايكرويو قرار دهيد و هر دو هفته يك بار آن را تعويض كنيد.
2. يخچال: هواي سرد رشد باكتريها را كند مي كند، بنابراين بايد توجه داشته باشيد كه دماي يخچال شما نبايد بالاتر از 40 درجه فارنهايت برود. مي توان خطر بيماريهاي ناشي از مسموميت غذايي را با اندازه گيري دماي يخچال با دماسنج، كاهش داد. شما مي توانيد يك دماسنج مخصوص يخچال و فريزر از فروشگاههاي لوازم خانگي و آشپزخانه خريداري كنيد.
3- تخته برش: باكتريهاي موجود در گوشت، مرغ و ماهي خام مي توانند موادغذايي پخته شده و محصولات تازه را آلوده كنند. شيوه اي مهم براي كاهش اين خطر، استفاده از تخته برشهاي جداگانه براي گوشت، مرغ، ماهي و فرآورده هاي دريايي خام و غذاهاي پخته شده مي باشد.
4- تخم مرغ خام: اگر از خوردن تخم مرغ هايي با زرده شل يا كش رفتن از خميرهاي شيريني خام هنگام آشپزي لذت مي بريد، بايد بگوييم كه تنها شما اين كار را انجام نمي دهيد.اما انجمن پزشكان اروپا توصيه كرده است كه از خوردن تخم مرغ خام يا درست پخته نشده، به دليل امكان ايجاد بيماريهاي ناشي از مسموميت غذايي مانند سالمونلا، به ويژه براي بچه ها و افراد سالخورده خودداري كنيد. اگر نمي توانيد خود يا فرزندتان را از اين كار منع كنيد يا هميشه با دستورهاي آشپزي اي سروكار داريد كه در آن از تخم مرغ خام يا نيمه پخته استفاده مي شود، از تخم مرغ هايي كه با پوست پاستوريزه مي شوند مصرف كنيد. آنها با تخم مرغ هاي معمولي هيچ تفاوتي ندارند به جز اين كه بر روي آنها عمليات حرارتي صورت گرفته تا هرگونه باكتري خطرناك را از بين ببرند و شما بتوانيد با اطمينان كامل آنها را به صورت پخته يا نيمه پز استفاده كنيد.
5- غذاهاي مانده: شما بايد همه غذاهاي پس مانده را دور بريزيد، زيرا اين موادغذايي با شيوع مسموميت غذايي ارتباط مستقيم دارد. اما طبق بررسي انجام گرفته در دانشگاه روتگرز، تنها حدود 60 درصد از آمريكايي ها خانه خود را به منظور از بين بردن آلودگي هاي ناشي از غذاهاي پس مانده بررسي مي كنند. هرگاه غذاي پس مانده اي در يخچال خانه داشتيد، حتما از سالم بودن آن اطمينان حاصل كنيد و همواره موادغذايي را كه درخانه ذخيره كرده ايد، بررسي كنيد.
نسيبه رجبي

 



«گل مژه» را نتركانيد

هرگز نبايد «گل مژه» را تركاند يا به زور تخليه كرد، اين كار مي تواند باعث گسترش عفونت به بافتهاي مجاور حتي مغز شود.
«گل مژه»، بيماري شايع چشمي است كه به صورت يك توده متورم، حساس، دردناك و قرمزرنگ در نزديك لبه پلك ظاهر مي شود.
گل مژه در حقيقت يك آبسه كوچك است كه در اثر عفونت، التهاب ريشه مژه ها يا غدد ترشح كننده چربي پلك ايجاد مي شود.
تماس دست آلوده با چشم به ويژه اگر با ترشحات بيني آلوده شده باشد از عوامل بروز گل مژه است.
نشانه هاي اين بيماري احساس سنگيني و درد پلك، ايجاد يك توده برجسته قرمز رنگ دردناك در لبه پلك، سوزش، خارش، ريزش اشك و خروج ترشحات چركي از چشم است.
تاري ديد از علائم معمول گل مژه نيست اما اگر گل مژه نسبتا بزرگ باشد با فشار روي قرنيه باعث ايجاد آستيگماتيسم و تاري ديد مي شود.
اكثر گل مژه ها به تدريج بهبود مي يابد و مشكل خاصي ايجاد نمي كند.
در چند روز اول، استفاده از كمپرس گرم باعث تسكين درد مي شود و ممكن است به سرباز كردن گل مژه و تخليه ترشحات چركي كمك كند.
براي اين منظور يك حوله تميز را با آب جوشيده گرم مرطوب كرده و براي 10 تا 15 دقيقه روي چشم مبتلا قرار دهيد.
ماساژ ملايم نيز به تسكين درد و تخليه ترشحات كمك مي كند و ماساژ كمپرس گرم را مي توان روزي سه تا چهار بار انجام داد.
اگر پس از چند روز گل مژه بهبود پيدا نكرد حتما به چشم پزشك مراجعه كنيد تا در صورت لزوم با يك جراحي كوچك، گل مژه را تخليه كند.
در گل مژه هاي معمولي استفاده از قطره هاي آنتي بيوتيك يا آنتي بيوتيك خوراكي فايده اي ندارد.
اين متخصص چشم افزود: براي بچه هاي كوچك يا افرادي كه گل مژه بسيار ملتهب دارند در برخي موارد لازم است با نظر پزشك آنتي بيوتيك خوراكي براي جلوگيري از گسترش عفونت به بقيه پلك و قسمت هاي مجاور استفاده شود.
پيشگيري و عود مكرر گل مژه: جلوگيري از تماس دست آلوده با چشم، شست وشوي منظم پلك با آب ولرم و شست وشوي لبه پلك با شامپو بچه رقيق شده مي تواند به جلوگيري از گل مژه كمك كند.
گاهي ا وقات بعضي بيماري هاي جدي پلك مانند تومورها ممكن است به صورت گل مژه هاي مكرر تظاهر كند كه در اين موارد معاينه توسط چشم پزشك براي درمان بسيار راهگشاست.

 



جوانه گندم و گردو
از عفونت پيشگيري مي كند

ويتامينE و ماده معدني «روي» از بروز عفونت پيشگيري مي كند. «روي» در مغز گردو، جوانه گندم، تخم مرغ، گوشت قرمز و برخي سبزي هاي برگ سبز مانند كاهو و برگ تربچه يافت مي شود.
مركبات سرشار از ويتامينC هستند. اين ويتامين مي تواند از بروز عفونت ها پيشگيري كند.
اگر افراد از دوز بالاي ويتامينC استفاده كنند، بروز آنفلوآنزا در آنها كاهش پيدا مي كند و از طرف ديگر مصرف ويتامينC از بروز بيماري هاي ويروسي نيز پيشگيري مي كند.
استفاده از آنتي اكسيدان ها در كاهش بروز بيماري ها در فصل زمستان مؤثر است و از جمله آنتي اكسيدان هاي مهم ويتامينACE و پيش ساز ويتامينA است همچنين آنتي اكسيدان ها در ميوه ها و سبزي هاي سبز تيره و نارنجي به وفور يافت مي شود.
آنتي اكسيدان ها ضدسرطان و ضدبيماري هاي قلبي و عروقي است همچنين از بروز عفونت ها نيز پيشگيري مي كند.
ويتامين E و ماده معدني «روي» از بروز عفونت پيشگيري مي كند. روي در مغز گردو، جوانه گندم، تخم مرغ، گوشت قرمز و برخي سبزي هاي برگ سبز مانند كاهو و برگ تربچه يافت مي شود.
آنتي اكسيدان ها موادي هستند كه از تشكيل راديكال هاي آزاد در سلول هاي بدن پيشگيري مي كنند همچنين اين مواد نقش مهمي در كاهش پيري زودرس سلول هاي بدن دارند وموجب مي شوند كه سلول هاي بدن جوان تر و شاداب تر باشد.

 

(صفحه(12(صفحه(6(صفحه(9(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14