(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14


چهارشنبه 25 مرداد 1391 - شماره 20283

شيرين كننده هاي مصنوعي...
معجزه زردچوبه
شواهد ماده تاريك در كهكشان
هشدار به افزايش سرطان هاي كولوركتال
راه اندازي بانك پرده آمنيوتيك در كشور
ساختار مغز قربانيان كودك آزاري
كاكائو سرشار از آنتي اكسيدان
يك گونه جديد سوسك


شيرين كننده هاي مصنوعي...

از آنجايي كه بسياري از مردم به دنبال رهايي از اضافه وزن و چاقي هستند و همواره در جست وجوي مواد غذايي كم كالري اند.
شركت هاي توليدكننده مواد غذايي هم در بسياري از محصولاتشان از شيرين كننده هاي غيرطبيعي استفاده مي كنند. اما اين مواد تا چه اندازه قابل اطمينان هستند؟
پژوهش هاي انجام شده در مركز تحقيقات مواد غذايي ايالت پنسيلوانيا نشان مي دهد كه جايگزيني شيرين كننده هاي صنعتي به جاي قند معمولي، اگرچه تاثير بسزايي در كاهش وزن و پيشگيري از چاقي و بسياري عوارض ديگر دارد، ولي به تدريج در بدن تجمع يافته و با اختلال در عملكرد دستگاه هاي بدن موجب عوارضي مانند بيش فعالي كودكان، سرطان و اختلالات خلقي مي شوند.
در حال حاضر بيش از 15هزار افزودني مجاز براي خوش طعم كردن غذا يا افزايش ميزان مدت نگهداري آن مورد استفاده قرار مي گيرد كه شيرين كننده ها پرمصرف ترين آنهاست.
شيرين كننده هاي مصنوعي آسولفام، نسبت به آسپارتام و ساخارين، شيريني كمتري دارند ولي در برابر گرما مقاوم بوده و نسبت به شرايط اسيدي و قليايي كمتر دچار تغيير تركيب مي شوند، بنابراين در صنايع غذايي از جمله محصولاتي مانند نوشيدني ها، آدامس، قهوه، چاي فوري و دسرها مورد استفاده قرار مي گيرند.
آزمايش هاي گسترده اي كه روي اين شيرين كننده ها انجام شده، بيانگر آن است كه آسولفام كا، در بدن تجمع يافته و در نهايت باعث اختلال عملكرد غده تيروئيد و يا سرطان مي شود.
خطراتي كه بايد جدي گرفت
آسپارتام نيز نوعي شيرين كننده مصنوعي است كه در برخي نوشابه ها و دسرها براي پيشگيري از افزايش وزن مورد استفاده قرار مي گيرد و مصرف بيش از اندازه آن، خطرناك است.
محققان دريافته اند مصرف طولاني مدت مواد غذايي حاوي آسپارتام، توانايي بدن را كاهش داده و اثر منفي بر تنظيم هضم و جذب دارد. علاوه بر اين، تنقلات با هرگونه مواد غذايي شيرين شده با آسپارتام در كودكان اثر سوء بيشتري دارد و موجب تاخير رشد ذهني مي شود.
اين تركيب براي بيماران مبتلا به اختلال فنيل كتونوري نيز مضر شناخته شده است. اين دسته از بيماران توانايي متابوليزه كردن اسيد آمينه فنيل آلانين موجود در آسپارتام را ندارند و دچار عوارض گوارشي مي شوند.
رنگ دهنده ها اغلب درمواد غذايي يا نوشيدني هايي با ارزش غذايي كم يا بدون كيفيت مورد استفاده قرار مي گيرند پاستيل، آب نبات، نوشابه، مواد غذايي آماده، دسرها و آدامس موادي هستند كه با استفاده از رنگ دهنده هاي صنعتي، ظاهري جذاب پيدا مي كنند.
علاوه بر محتواي زياد افزودني ها، رنگ هاي مصنوعي دليل ديگري براي منع مصرف مواد غذايي آماده است زيرا ثابت شده است اثرات منفي بر رفتار و خلقيات دارند.
براساس تحقيقاتي كه انجام شده است، استفاده بيش از اندازه و طولاني مدت از مواد غذايي حاوي رنگ دهنده هاي مصنوعي، موجب بروز اختلال بيش فعالي دركودكان 2 تا 8 ساله شده و باعث بدخلقي آنها مي شود.
چاشني ها، تركيباتي از صدها ماده شيميايي مانند وانيل و ادويه هاي صنعتي هستند كه به غذاهاي پروتئيني افزوده مي شوند.
مونوسديم گلوتامات نيز از پرمصرف ترين چاشني هاست كه به مواد غذايي آماده افزوده مي شود. پژوهش هاي اخير اين تركيب را عامل سردرد و ايجاد يك سري مشكلات عضلاني مي داند.
بنابر اين تحقيقات، مصرف مواد غذايي آماده دسرها و خوراكي هاي شيرين صنعتي اگر چه ممنوع نيست ولي تا حد امكان بايد از مصرف آن خودداري شود و به جاي مصرف طولاني مدت، به صورت تفريحي مورد استفاده قرارگيرد.
از سوي ديگر رسيدن به اندامي متناسب و وزن ايده ال هدفي است كه اكثر افراد آن را دنبال مي كنند، ورزش هاي متفاوت يا رژيم هاي مختلف دركم كردن وزن و سوزاندن چربي هاي اضافي از سوي بيشتر افراد دنبال مي شود. برخي تصور مي كنند رژيم هاي لاغري سخت آنها را به اندامي ايده ال مي رساند در صورتي كه ثابت شده درست غذا خوردن بسيار اثربخش تر از اين گونه رژيم هاست و همچنين ورزش بدون برنامه غذايي درست تقريباً بي نتيجه است.
نقش پروتئين
ماده اصلي درعضله سازي پروتئين است. هنگامي كه پروتئين مصرف مي شود انفعالات سوخت و ساز بدن طوري تنظيم مي شود كه عمل ماهيچه سازي صورت بگيرد. عضله ها براي رشد فعال مي شوند و دراين صورت چربي ها مي سوزند.
يك رژيم پروتئين بدون چربي همراه با ورزش چربي هاي اضافي جمع شده در بدن را به بهترين شكل از بين مي برد.
 


معجزه زردچوبه

نتايج يك مطالعه جديد تاييد مي كند كه چاشني ارزان قيمت زردچوبه مي تواند يك گزينه درماني مؤثر براي معالجه بيماري آلزايمر باشد.
به گزارش ايسنا، در مقاله جديد نشريه انجمن شيمي آمريكا در اين باره آمده است كه شركت هاي داروسازي به ميزان گسترده و چشمگيري روي توليد داروهاي جديد براي مقابله با آلزايمر سرمايه گذاري كرده اند و ده ها هزار دلار را سالانه صرف درمان هر يك از مبتلايان به اين بيماري مي كنند. اين در حالي است كه گياه زردچوبه يا در واقع ماده مفيد موجود در آن موسوم به كوركومين مي تواند گزينه اي مؤثرتر و در عين حال كم هزينه تر از داروهاي موجود براي درمان آلزايمر باشد.
به گزارش روزنامه اكسپرس، در اين مقاله جزئيات بررسي هاي انجام شده روي اين ادويه پرخاصيت ارائه شده كه به متخصصان داروسازي در مسير توليد داروي آلزايمر از زردچوبه كمك مي كند. زردچوبه اغلب براي درمان مشكلات پوستي آرتريت و نيز حتي براي حفاظت در برابر آسيب هاي كبدي و قلبي مورد استفاده قرار مي گيرد.
به گزارش ايسنا، در حال حاضر در آمريكا بيش از پنج ميليون نفر به اين بيماري تضعيف كننده حافظه مبتلا هستند كه پيش بيني مي شود تا سال 2050 ميلادي، تعداد اين بيماران به 16ميليون نفر برسد.
 


شواهد ماده تاريك در كهكشان

دانشمندان مي گويند خورشيد توسط ماده تاريك احاطه شده است؛ پديده اي كه نخستين بار در دهه 1930 توسط يك ستاره شناس سوئيس مطرح شد.
به گزارش مهر، محققان دانشگاه زوريخ نظريه جديدي را مطرح كرده و شبيه سازي را از راه شيري ساخته اند تا شيوه اندازه گيري جرمي را پيش از به كارگيري داده هاي واقعي در آن، آزمايش كنند.
اين مطالعه مدعي است شيوه هاي مورد استفاده طي 20سال گذشته تعصب آميز بوده است و هميشه ميزان وجود ماده تاريك در كائنات را كمتر برآورد مي كردند.
به گفته گاباري اين مي تواند نخستين شواهد حلقه اي از ماده تاريك در كهكشان ما باشد. اين يافته مي تواند به اين معنا باشد كه هاله ماده تاريك كهكشان ما درحال فشرده شدن است.
اين محققان شيوه غيرمتعصبانه اي ارائه كردند كه پاسخ هاي صحيح را از داده هاي شبيه سازي شده بازيابي كرد.
آنها اين شيوه را درمورد موقعيت ها و سرعت هاي هزاران كوتوله نارنجي K در نزديكي خورشيد به كار گرفتند و به اندازه گيري هاي جديدي از چگالي ماده تاريك منطقه اي دست يافتند.
«فريتز زويكي» دانشمندي كه چندين دهه پيش اين نظريه را مطرح كرد، معتقد بود خوشه هاي كهكشاني با ماده تاريك مرموزي كه مانع از پراكندگي آنها مي شود، پر شده اند.
در آن زمان «جان اورت» در هلند كشف كرد چگالي اين ماده در نزديكي خورشيد حدود دو برابر آن چيزي است كه مي تواند به دليل وجود ستاره ها و گازها به تنهايي، توضيح داده شود.
دانستن ويژگي هاي ماده تاريك عامل مهمي در شناخت ذرات موجود در اين ماده است.
 


هشدار به افزايش سرطان هاي كولوركتال

رئيس هفتمين كنگره انجمن جراحان عمومي ايران با هشدار نسبت به روند رو به افزايش سرطان هاي كولوركتال نسبت به 10سال گذشته گفت: شيوه تغذيه، يبوست و افزايش استرس هاي اجتماعي از مهم ترين علل سرطان هاي كولوركتال است از اين رو اين قبيل سرطان ها در شهرها شايع تر از مناطق روستايي است.
به گزارش ستاد خبري هفتمين كنگره انجمن جراحان عمومي ايران دكتر محمد وفايي افزود: تغيير حالت اجابت مزاج نخستين و مهم ترين علامت سرطان هاي كولوركتال است و اين بدان معناست كه فرد بدون علت خاصي دچار اسهال سپس يبوست مكرر مي شود.
وي تغيير رنگ مدفوع را از ديگر علايم شايع سرطان هاي كولوركتال برشمرد و افزود: بسته به اين كه خونريزي در چه ناحيه اي از روده است مدفوع اين افراد به رنگ سياه و يا خون روشن است.
رئيس هفتمين كنگره انجمن جراحان عمومي ايران ادامه داد: از عوارض كوليت هاي زخمي، تبديل اين عارضه به سرطان هاست بنابراين براي افراد مبتلا به كوليت هاي زخمي كولونوسكوپي و نمونه برداري منظم و مكرر الزاميست تا به محض بروز نخستين نشانه هاي بدخيمي برداشته شود.
استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: امروزه ثابت شده است كه احتمال سرطاني شدن انواع پوليپ هاي روده در طولاني و كوتاه مدت وجود دارد از اين رو بايد همه پوليپ هاي روده را مقدمه اي براي سرطان ها دانست.
وي با بيان اين كه سرطان هاي كولوركتال سومين سرطان شايع دنياست، افزود: اما ميزان شيوع آن در نقاط مختلف دنيا بسته به نوع رژيم غذايي متفاوت است و چون كولون (روده بزرگ) كمتر مورد نياز بدن است از اين رو برداشتن بخش يا همه اين عضو بلامانع است.
اين جراح و فوق تخصص جراحي كولوركتال تكنيك هاي جراحي و سرنوشت بيماران مبتلا به سرطان ها در بخش هاي مختلف كولون و ركتوم را متفاوت دانست و گفت: شيوع سرطان هاي كولوركتال از 50سالگي به بعد افزايش مي يابد اما مراجعه، تشخيص و درمان زودهنگام مؤثرتر است به طور مثال چنانچه سرطان در مراحل 1 و 2 تشخيص داده شوند درمان تا 97درصد مؤثر و قطعي است اما با افزايش درجه سرطان بر اثر اهمال يا ناآگاهي شانس موفقيت در درمان را كاهش مي دهد.
دكتر وفايي ادامه داد: يبوست نيز از علل مؤثر در بروز سرطان است و امروزه ثابت شده است سلول هاي اوليه سرطاني در روده بزرگ با عبور مواد غذايي از رود بزرگ كنده و خارج مي شود.
وي يادآور شد: هم اكنون براي تشخيص زودهنگام و غربالگري سرطان هاي كولوركتال كولونوسكوپي و آزمايش مدفوع از نظر وجود خون نامرئي از سنين 45تا 50سالگي و تكرار هر 3سال يك بار براي همه افراد توصيه مي شود.
براساس اين گزارش، هفتمين كنگره سالانه انجمن علمي جراحان عمومي ايران ويژه پزشكان عمومي و متخصصان جراحي و داخلي به همراه كارگاه هاي آموزشي 29 تا 31 شهريور ماه آينده در سالن همايش هاي بين المللي رازي تهران برگزار مي شود.
 


راه اندازي بانك پرده آمنيوتيك در كشور

بانك «پرده آمنيوتيك» بانك خون بند ناف رويان براي ارائه خدمات به مراكز درماني و پژوهشي كشور آغاز به كار كرد.
دكتر مرضيه ابراهيمي، رئيس بانك خون بند ناف رويان درباره ضرورت تشكيل اين بانك گفت: پرده آمنيوتيك داخلي ترين لايه آمنيون- غشاي جنيني- است كه سمت جنين قرار دارد و از پنج لايه اپي تليوم، غشاء پايه، لايه متراكم، لايه فيبروبلاست و لايه اسفنجي تشكيل مي شود. پرده آمنيوتيك پس از زايمان به عنوان يك زباله زيستي دور انداخته مي شود، اما تبديل آن به باندهاي بيولوژيك براي مصرف درماني مي تواند در كاهش هزينه هاي درمان موثر باشد.
وي خاطرنشان كرد: پرده آمنيوتيك گزينه مناسبي براي جراحي هاي چشم و پوست و بازسازي بافت قرنيه و سطح خارجي پوست- اپيتليوم- است. به اين ترتيب كه بر روي اين سطح گسترش پيدا كرده و با ترشح فاكتورهاي رشد، سبب تحريك و رشد سلول هاي اين لايه و ترميم زخم مي شود. همچنين اين محصول داراي كاربرد گسترده اي در جراحي هاي عمومي مانند درمان انواع زخم هاي جراحي است.
به گفته دكتر ابراهيمي براي پرده آمنيوتيك افزون بر كاربردهاي كلينيكالي معمول، اثرات بازسازي اپيتليال نيز شناخته شده است. همچنين استفاده از پرده آمنيوتيك به عنوان يك پوشش بيولوژيك در درمان آسيب هاي حرارتي، آسان و ارزان است و نسبت به پيوندهاي الوگرافت و زنوگرافت برتري دارد.
وي در اين زمينه به ايسنا توضيح داد: از آنجايي كه در كشورهاي اسلامي امكان استفاده از پيوندهاي آلوگرافت (از انساني به انسان ديگر) و زنوگرافت (از حيوان به انسان) وجود ندارد، استفاده از پرده آمنيون مي تواند جايگزين مناسبي براي درمان سوختگي هاي عميق باشد. ضمن اينكه فعاليت بافتي اثبات شده آمنيون باعث برتري اين پوشش نسبت به پوشش هاي صناعي مي شود. نكته جالب توجه آن است كه اين پرده پاسخ هاي ايمني را بر نمي انگيزد؛ به اين معنا كه مي توان آن را بدون نگراني از دفع شدن از فردي به فرد ديگر پيوند زد.
رئيس بانك خون بند ناف رويان درباره راه اندازي و ارائه خدمات اين بانك خاطرنشان كرد: از سال گذشته بانك خون بند ناف، بانك پرده آمنيوتيك را براي برطرف كردن نياز طرح هاي تحقيقاتي پژوهشگاه رويان راه اندازي و پس از مدت كمي ارائه خدمات به ساير مراكز تحقيقاتي و درماني را نيز آغاز كرد.
وي تأكيد كرد: اين محصول پس از اطمينان از كيفيت آن و نبود عفونت هاي بيماري زاي ويروسي و باكتريايي به تمامي مراكز بيمارستاني، مراكز جراحي چشم و سوختگي ها ارائه مي شود، از بافت پرده آمنيوتيك محصولات متفاوتي شامل فرم منجمد شده، خشك و مرطوب، به صورت تجاري در سراسر دنيا توليد و استفاده مي شود كه پيش از راه اندازي اين بانك از محصولات خارجي در مراكز درماني كشور استفاده مي شد.
 


ساختار مغز قربانيان كودك آزاري

پژوهشي جديد حاكي از آن است كه كودك آزاري باعث تغيير در ساختار مغز كودكان و مستعد شدن آنها به ابتلا به افسردگي و مصرف موادمخدر مي شود.
به گزارش ايسنا، محققان مركز پزشكي دانشگاه تگزاس با استفاده از تصويرسازي تشديد مغناطيسي MRI دريافتند در قسمت هاي مشخصي از ماده خاكستري مغز افرادي كه در دوران كودكي خود مورد بدرفتاري واقع شده اند، اختلالات ميكروساختاري وجود دارد.
به منظور انجام اين پژوهش، محققان 19نوجواني را كه پيش از 10سالگي، به مدت شش ماه يا بيشتر، مورد آزار جنسي و فيزيكي قرار گرفته يا شاهد خشونت هاي خانوادگي بودند، به همراه 13نفر از افرادي كه سابقه تجربه هيچ گونه كودك آزاري نداشتند (گروه كنترل شده) طي پنج سال و در بازه هاي زماني شش ماهه مورد بررسي قرار دادند.
ميانگين سن گروه آزارديده، 16سال بود و همگي آنها در ابتداي شروع تحقيق، ازنظر سلامت روحي و رواني در شرايط خوبي قرار داشتند و از هيچ گونه الكل و مواد مخدر استفاده نمي كردند.
طي اين پژوهش، محققان متوجه شدند نوجواناني كه تجربه كودك آزاري داشتند، در معرض خطر بيشتري از ابتلا به افسردگي و اختلالات اعتياد بودند.
براساس نتايج حاصل از اين پژوهش، پنج نفر از 19نفر قربانيان كودك آزاري، پس از اين مدت به افسردگي مبتلا شدند، چهار نفر به مصرف موادمخدر روي آوردند و دو نفر ديگر هم به هر دو شرايط مصرف موادمخدر و افسردگي مبتلا شدند.
اين درحالي بود كه در گروه كنترل شده بدين صورت بود كه تنها يك نفر به افسردگي و يك نفر هم به اعتياد مبتلا شد.
به گفته دكتر «هانگ»، سرپرست اين پژوهش، مي توان با انجام اسكن هاي مغزي از جوانان آزارديده كه در معرض خطر بالايي از ابتلا به افسردگي و اعتياد قرار دارند، راهكارهاي پيشگيرانه را براي آنان به كار برد.
اين پژوهش، جزء اولين تحقيقاتي است كه رابطه بين تغييرات ماده خاكستري مغز و بروز مشكلات رواني متعاقب را آشكار كرده است.
جزئيات اين پژوهش در مجله »Neuropsychopharmacology« منتشر شده است.
 


كاكائو سرشار از آنتي اكسيدان

بسياري از افراد، پير و جوان از طرفداران كاكائو هستند، اين خوراكي خوشمزه ترين خوردني ها محسوب مي شود و درباره مزايا و معايب آن ناگفته هايي وجود دارد كه جديدترين بررسي ها در دانشگاه ملبورن استراليا اسرار آن را برملا كرده است.
كاكائوي طبيعي سرشار از مقادير زيادي تركيبات فلاوونوييدي محلول در چربي است كه خاصيت آنتي اكسيداني دارد. از آنجايي كه بيماري هايي نظير بيماري هاي قلبي- عروقي، ديابت، بيماري هاي مزمن كليوي، ريوي و انواع سرطان ها در سراسر دنيا شيوع پيدا كرده و عامل بروزشان راديكال هاي آزادي هستند كه در بدن يا از طريق مصرف زياد غذاهاي فرآيند شده توليد مي شوند، روزها نياز بدن ما به مواد غذايي سرشار از آنتي اكسيدان هايي مانند ويتامين E و C است.
از طرفي، شكلات تلخ منبع مقادير بالاي آنتي اكسيدان به حساب مي آيد و بنابراين مي تواند به عنوان يك ماده غذايي گياهي سرشاراز آنتي اكسيدان در رژيم غذايي افراد قرار داده شود.
تحقيقات فراواني كه در زمينه شكلات تلخ انجام شده، نشان مي دهد كه مصرف به اندازه و متعادل آن مي تواند حتي كنترل كننده بسياري از واكنش هاي نامناسب در بدن كه منجر به تصلب شرايين و ابتلا به بيماري هاي قلبي مي شوند، باشد.
از آنجايي كه مصرف محصولاتي كه مقادير بالايي شكر دارند، مي تواند ذائقه افراد را به طعم شيرين عادت دهد و به علاوه كالري دريافتي روزانه آنها را هم بالا ببرد. بنابراين، كاكائوهاي خيلي شيرين نه تنها نمي توانند اثرات مفيد و مطلوبي را كه عنوان شد براي مصرف كننده هايشان بر جاي بگذارند، بلكه مصرف زياد و كنترل نشده آنها مي تواند مضراتي را هم براي آنها در پي داشته باشد.
جلوگيري از تخريب ذائقه
بررسي ها نشان داده، شكلات هاي شيرين و فرآوري شده به عنوان يك ميان وعده يا دسر بعد از غذا مصرف مي شوند كه مي تواند سرانه دريافت يا ميانگين دريافت كالري روزانه فرد را به طور قابل توجهي افزايش دهد و به اين ترتيب زمينه ساز چاقي و اضافه وزن شود.
كاكائوها هر چقدر تلخ تر باشند، طبيعي تر هم هستند و خواص و آنتي اكسيدان هاي بيشتري دارند. اما اين را هم در نظر بگيريد كه كاكائوهايي كه از تركيبات اوليه دانه كاكائو تهيه مي شوند، در صورتي هم كه كمي شكر به آنها افزوده شود، باز هم خاصيت دارند و ما نمي گوييم كه شما بايد كاكائوي صددرصد تلخ بخوريد تا از خواص آن بهره مند شويد.
كارخانه هاي توليد كاكائو معمولا براي جلب ذائقه مشتري و خوش طعم شدن محصولشان به كاكائوها شكر و روغن اضافه مي كنند و همين شكر و روغن اگر از حد مجازشان بالاتر بروند، مي توانند باعث تخريب ذائقه و مشكلات ديگر شوند. به همين دليل است كه ما مي گوييم تا جايي كه مي توانيد شكلات هاي تلخ تر را بخوريد و از خير مصرف كاكائوهاي خيلي شيرين بگذريد.
از سوي ديگر توليدكنندگان اين محصولات معمولا براي از بين بردن طعم و بوي بد روغن هاي نامرغوبشان، شكر فراواني به اين كاكائوها اضافه مي كنند و همين شكر و روغن مي توانند زمينه ساز ابتلا به بسياري از بيماري ها شوند.
بنابراين، هرچند كه كاكائو يك تركيب گياهي است و اصلا طعم شيريني ندارد و مصرف متعادلش مي تواند مفيد باشد اما مصرف منظم انواع تقلبي و غيراستاندارد آن مي تواند افراد را به دردسر بيندازد.
بهبود بيماري هاي قلبي
براساس تحقيقات انجام شده بيماراني كه دچار بيماري هاي قلبي و عروقي يا چربي خون بالا هستند، اگر روزانه يك مقدار مشخص از شكلات تلخي با مارك معتبر را به صورت منظم مصرف كنند، تا حدودي چربي و قند خونشان كنترل مي شود. بنابراين تحقيقات نشان مي دهد كه مصرف به اندازه شكلات هاي تلخ مي توانند به خاطر تركيبات آنتي اكسيداني فراواني كه دارند در پيشگيري و بعضي وقت ها بهبود بيماري هايي مانند ناراحتي هاي قلبي يا چربي خون بالا مفيد باشند.
به گفته يكي از محققان برخي از خبرهايي كه در مورد خواص فراوان شكلات تلخ مي شنويم، بيشتر جنبه تبليغاتي دارند و نمي توانيم به آنها اطمينان بدهيم. مثلا مصرف روزانه 100گرم شكلات تلخ به مدت 30 روز مي تواند باعث كاهش فشارخون و كنترل بيماري پرفشاري خون در افراد مبتلا به اين بيماري باشد، در صورتي كه اين موضوع بيشتر مي تواند جنبه خبري و تبليغاتي داشته باشد.
اينكه شكلات تلخ مي تواند سطح چربي هاي نامناسب خون را پايين بياورد و حتي قندخون را كنترل كند يا براي بيماري هاي قلبي عروقي مفيد باشد، مورد تأييد همه متخصصان تغذيه است اما از آنجايي كه تغذيه علم تعادل است، ما حداكثر مصرف روزي 30 تا 40 گرم شكلات تلخ را به افراد توصيه مي كنيم.
كاكائو يك ماده گرانقيمت است و هرچقدر كه درصد كاكائوي محصولي كه مي خريد بالاتر باشد، شما مجبور به پرداختن هزينه بيشتري هم براي خريد آن هستيد. البته اين را درنظر داشته باشيد كه دانه كاكائو مقداري چربي دارد و اين چربي هم از نوع چربي مايع است كه خاصيت فراواني دارد و مثل چربي هاي اشباع و هيدروژنه شده نيست.
ولي متأسفانه در خيلي از كارخانه ها علاوه بر چربي طبيعي خود كاكائو از روغن هاي هيدروژنه شده هم براي طعم دادن و نرم شدن به محصول نهايي استفاده مي شود. با تمام اين تفاسير، اگر شما مي خواهيد كه از خواص كامل كاكائو بهره مند شويد، بايد به دنبال محصولات مناسب و استانداري كه درصد كاكائوي بالاتري دارند و به اصطلاح تلخ تر هستند، برويد و حد تعادل را هم در مصرف آن رعايت كنيد.
 


يك گونه جديد سوسك

يك گونه سوسك جديد در غارهاي دورافتاده آريزونا در آمريكا كشف شده كه داراي شاخك هاي بلند و پاهاي ظريف و مودار است.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين سوسك جديد Eleodes wynnei به نام كاشف آن نام گذاري شده است. اين محقق دانشگاه آريزوناي شمالي اين سوسك را كشف شده است.
براساس بيانيه دانشگاه آريزوناي شمالي وين و همكارانش از سال 2005 سه سرده جديد را در رده بندي حشرات شناسايي كرده اند. سرده واژه اي است كه در طبقه بندي هاي زيستي بين گونه و خانواده قرار مي گيرد.
آنها همچنين 20 نوع جانور مفصل دار را كه در غار زندگي مي كنند را در منطقه گرند كانيون كشف كرده اند. وي پنج گونه جديد از حشرات را در پارك ملي «راپانويي» در جزيره ايستر و چهارگونه جديد را در پارك ملي «ال مالپس» در غرب نيومكزيكو كشف كرده است.
اين سوسك تازه كشف شده تنها در شمال غربي آريزونا و جنوب غربي ايالت اوتا در آمريكا مشاهده مي شود. گفتني است، غارها يكي از حساس ترين نقاط سكونت براي حشرات هستند و اكوسيستم آنها در سيستم هاي مديريت حفظ منابع ناديده گرفته شده است.
 


(صفحه(12(صفحه(10(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(15(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(16(صفحه(13(صفحه(4(صفحه (2.3.14