(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


پنجشنبه 14 شهریور 1392 - شماره 20583

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
مارش جنگ یا عزا؟ (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
نوچه‌ها! (گفت و شنود)
در پیام رهبر انقلاب به اجلاس نماز تأکید شد
دارندگان رسانه‌ها نماز را با پرداخت جذاب و هنری ترویج کنند
وزیر کشور: ابقای برخی استانداران فعلی مطرح نیست
مشاور کروبی: مواضع هاشمی به حیثیت روحانی لطمه می‌زند!(خبر ویژه)
ماه عسل روحانی و ساختارشکنان زود به پایان می‌رسد (خبر ویژه)
سرپرستی مجرم امنیتی بر یک وزارتخانه تصرف نامشروع و غیرقانونی است (خبر ویژه)
حرف هاشمی ملاک نیست 4 سال قبل هم مدعی تقلب بود! (خبر ویژه)
نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله سیداحمد خاتمی اقامه می‌شود
 


1- تحولات منطقه این روزها تحت‌تاثیر حمله احتمالی آمریکا به سوریه قرار گرفته است. هفته گذشته ابتدا آمریکایی‌ها بر طبل جنگ کوبیدند و حتی رسانه‌های آمریکایی زمان آن را پنج‌شنبه - 29 آگوست - اعلام کردند ولی پس از آن بود که ولوم مارش جنگ کم و کم‌تر شد تا اینکه اوباما تصمیم‌گیری در خصوص حمله نظامی به سوریه را به کنگره واگذار کرد و بدین ترتیب تا تشکیل جلسه کنگره در نهم سپتامبر - 18 شهریور - موضوع پر هیاهوی حمله واشنگتن به سوریه به تعویق افتاد اما بازار تحلیل‌ها و گمانه‌ها پیرامون بحث یاد شده در صدر رسانه‌های داخلی و خارجی همچنان داغ است.
نکته کلیدی که در این بحث دخالت دارد و بدون شک کمک می‌کند تا صورت مسئله به درستی مشخص شود و در پی آن تحلیل و شناخت صحیحی از موضوع بدست بیاید؛ «متغیر»ی به نام رژیم صهیونیستی است که همواره در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌‌سازی‌های مراکز قدرت در آمریکا نقش دارد.
وضعیت سیاست خارجی کاخ سفید به گونه‌ای طی دهه‌های اخیر پیش رفته است که گویا منافع درهم تنیده و گره خورده‌ای با تل‌آویو دارد.
در این میان فرقی هم نمی‌کند دموکرات‌ها بر سر کار باشند یا جمهوری‌خواهان قدرت را قبضه کرده باشند و برای همین است که هم بوش و هم اوباما بر تضمین منافع رژیم صهیونیستی متعهد می‌شوند و بدون لکنت زبان آن را علنی بیان می‌نمایند.
ناگفته پیداست این سیاست رازآلود آمریکایی‌ها خط حفظ موجودیت رژیم جعلی صهیونیستی را دنبال می‌کند.
از همین روی حتی در مواردی که جای فریبکاری و سناریوسازی و توطئه و... وجود ندارد واشنگتن باز هم بی‌محابا از اسرائیل حمایت می‌کند ولو اینکه هزینه سنگینی بپردازد.
به عنوان نمونه یادآور می‌شود دو سال و نیم پیش وقتی بحث شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطینیان در سازمان ملل بالا گرفت و 130 کشور با صدور قطعنامه‌ای بر تجاوزات و اقدامات غیرقانونی و نامشروع اسرائیل مهر تایید زدند؛‌ آمریکا این قطعنامه را وتو کرد و دولت اوباما علی‌رغم ژست صلح‌طلبانه و دموکراتیک از ابزار دیکتاتورمآبانه «وتو» در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کرد تا بقای رژیم جعلی اسرائیل را حفظ کند.
اما این اقدام آمریکا برای آنکه موجودیت رژیم صهیونیستی را صیانت کند مقارن با تحولات منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در بستر بیداری اسلامی بود که ترجیع بند تحلیل‌ها و گزارش رسانه‌های غربی از حقیقتی دیگر خبر می‌داد؛ «آینده اسرائیل در خطر است!»...
پس از آن بود که سال گذشته گزارش 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا که بخش‌هایی از آن در فارین‌پالیسی منتشر شد نشان می‌داد اولا: ارزیابی این 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا این است که خاورمیانه بدون اسرائیل در آینده یک واقعیت غیرقابل انکار است و ثانیا: اسرائیل برای منافع ملی آمریکا زیانبار است.
گفتنی است؛ دقیقا در همین ایام بود که نتانیاهو به زبان آمد و عجزآلود گفت: «خطرات بی‌سابقه در کمین موجودیت اسرائیل است». اکنون نیز بر طبل جنگ کوبیدن آمریکا علیه سوریه و محور مقاومت ناشی از شرایط وخامت‌بار رژیم صهیونیستی است. چرا؟ بخوانید ...
2- اینکه آمریکا به اصطلاح آرایش جنگی می‌گیرد و بیشتر از آن ارتش رسانه‌ای غربی‌ها موضوع حمله واشنگتن به سوریه را پمپاژ می‌نمایند و یا اکنون که نگاه‌ها به تصمیم کنگره درباره جنگ علیه سوریه دوخته شده است؛ همگی با بحث موجودیت رژیم صهیونیستی در ارتباط است.
اذعان لس‌آنجلس‌تایمز که اخیرا در قالب گزارشی آن را منتشر کرد قابل اعتناست که می‌نویسد؛ «آمریکا گفته است در هر صورت حمله به سوریه در جهت حفاظت از اسرائیل خواهد بود.»
گفتنی است که وقتی این حمله احتمالی از سوی اوباما به بهانه مجوز گرفتن از کنگره به تاخیر می‌افتد باز هم منابع رسانه‌ای غربی و عبری موضوع «اسرائیل» را به پیش می‌کشند و از جمله پایگاه صهیونیستی دبکا - نزدیک به موساد - این خبر را به بیرون درز می‌دهد که مسئولان اسرائیلی اعلام کردند اوباما بصورت محرمانه نخست‌وزیر اسرائیل را در جریان به تاخیر افتادن حمله نظامی به سوریه قرار داده است.
این تلاش‌های گسترده که به قیمت هزینه دادن آمریکا برای آغاز یک جنگ نظامی علیه سوریه است اعتراف به این واقعیت نیز هست که سوریه به عنوان بخشی از محور مقاومت توانسته علی رغم اراده و خواست قدرت‌های غربی بایستد و توان جبهه معارضه و تروریست‌ها به‌عنوان کارگزاران آمریکا و غرب در کارزار جنگ نیابتی در سوریه را به فروپاشی بکشاند.
پیروزی اسد و مردم سوریه بر معارضه و تروریست‌ها که براساس شواهد و قرائن غیرقابل خدشه است به وضوح نشان می‌دهد موازنه قدرت و قوا در منطقه به نفع جبهه مقاومت رقم خواهد خورد و اینجاست که آمریکا با حمله به سوریه، هدفگذاری خود را بر تغییر موازنه قوا قرار داده و به اصطلاح ساز جنگ را کوک کرده است.
به عبارت روشن‌تر، ناامید شدن آمریکا و غرب از پیروزی در جنگ نیابتی با سوریه باعث شده است که هزینه مواجهه و جنگ مستقیم را بپذیرد.
آمریکایی‌ها در دو سال گذشته پیرامون مواجهه با سوریه و حذف اسد از قدرت به منظور ضربه زدن به جبهه مقاومت دچار خطای در تحلیل و اشتباهات استراتژيک شده‌اند.
قریب به 10 ماه پیش فارین پالیسی بر اشتباهات و خطاهای راهبردی در مواجهه با سوریه انگشت گذاشت و نوشت:‌«اوباما اوت 2011 طی بیانیه‌ای کتبی اعلام کرد وقت آن رسیده که بشار اسد کنار برود اما 452 روز پس از آن موضع‌گیری همچنان در قدرت است.»
اکنون باید خاطرنشان کرد که اسد و سوریه پس از 730 روز از اراده آمریکا و غرب همچنان مقاوم ایستاده‌اند و این حاکی از آن است که شرایط منطقه و توان جبهه مقاومت دچار تحولات عمیقی شده و نسبت به دهه‌های گذشته از اقتدار به مراتب بیشتری برخوردار است.
به عبارت دیگر؛ دوره‌ای که آمریکا خود را «فعال مایشاء» بر افکار عمومی منطقه جا زده بود و برخی می‌پنداشتند هر رویداد و اتفاقی ساخته و پرداخته طراحی‌های به اصطلاح پیچیده اتاق‌های فکر و فرمان آمریکایی است سپری شده است.
3- اکنون سؤال این است که آیا حمله احتمالی آمریکا به سوریه، حاشیه امن موقتی برای اسرائیل ایجاد می‌کند؟
پاسخ به این سؤال‌ها و نظایر آن منفی است چون وقتی آمریکا برای حفظ موجودیت اسرائيل گزینه نظامی علیه سوریه را انتخاب می‌کند باید بداند که مسئله فقط به سوریه ختم نخواهد شد و این کشور بخشی از جبهه مقاومت است که واکنش از این نقطه به اقدام نظامی آمریکا غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل محاسبه است.
مشکل آمریکایی‌ها این است که نمی‌توانند به طور مشخص پیامدهای حمله احتمالی به سوریه را ارزیابی کنند. این مشکل جدا از مشکلات داخلی آمریکا برای آغاز یک جنگ جدید است.
یعنی اگر آمریکا با دو چالش «افکار عمومی» و «اقتصاد» برای هرگونه جنگ و درگیری دست و پنجه نرم می‌کند مشکل بزرگ‌تر آن است که شاید هدف‌گذاری نهایی آنها برای جنگ علیه سوریه- بخوانید نجات اسرائيل- به بن‌بست بخورد و از قضا یک نقض غرض رخ بدهد و جنگ علیه سوریه به عنوان کاتالیزوری عمل نماید که صدای ناقوس مرگ رژیم‌صهیونیستی زودتر به گوش برسد.
بنابراین اگر چه اسرائيل مشوق آمریکا در حمله به سوریه است و در همین راستا هدف آمریکا از حمله به سوریه تامین امنیت اسرائيل ارزیابی می‌شود ولی پیامد اصلی این حمله هراس استراتژيک آمریکاست که مبادا موجودیت رژيم‌صهیونیستی در واکنش جبهه مقاومت به حمله نظامی علیه سوریه آنچنان به خطر بیفتد که طومار این رژیم جعلی زودتر از ارزیابی‌های اطلاعاتی و راهبردی غرب پیچیده شود. اینکه تصمیم حمله به سوریه فعلاً به تعویق افتاده را می‌توان ناشی از همین نکته دانست.
البته تظاهرات فراگیر ضد جنگ در آمریکا به اضافه بحران اقتصادی در آمریکا عوامل دیگری هستند که در مرتبه بعدی کار را برای تصمیم‌گیری واشنگتن سخت کرده است.
ژنرال مارتین دمپسی رئيس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نامه اخیر خود به کمیته نیروهای مسلح کنگره این کشور هزینه حمله به سوریه را ماهانه بیش از یک میلیارد دلار اعلام کرده است و این در حالی است که آمریکا بیش از 17 هزار میلیارد دلار کسری بودجه دارد. و اگر با این اوصاف حمله به سوریه به بهای تسریع در روند اضمحلال رژيم‌صهیونیستی نیز باشد آن وقت یک راه بیشتر برای دولت اوباما که مدعی «دیپلماسی هوشمند»! است باقی نمی‌ماند؛ «تعویق حمله به سوریه را به تعلیق تبدیل نماید.» در غیر این صورت کابوها باید به فکر مارش عزا برای صهیونیست‌ها باشند.

حسام‌الدین برومند

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323
* تشییع پیکر 92 شهید در سالروز شهادت امام جعفرصادق(ع) یک عطرافشانی در آسمان ایران بود با نظر به معنویتی که این شهدا به جامعه ما بخشیده‌اند از گروه تفحص که هر از چند گاهی مقدمه چنین تحولی را به وجود می‌آورند تقدیر و تشکر می‌کنم.
قدمی از قم
* آمریکای ابرقدرت به حدی ضعیف شده که اعلام جنگ و حمله می‌کند ولی توان حمله را ندارد و لذا خبری نمی‌شود. چرا بعضی‌ها چشمان خود را روی این واقعیت بسته‌اند.
8870---0912
* وقتی دولت و مردم مظلوم سوریه تحت ظلم و جنایت از سوی آمریکا و اسرائیل قرار گرفته‌اند و دو سال است که تلفات می‌دهند چه معنایی دارد که فردی مثل آقای هاشمی‌رفسنجانی ادعاهای آمریکا علیه دولت سوریه را تکرار کند؟
قاسمی از ساری و چند پیامک دیگر
* به سوریه پیشنهاد می‌کنم در صورت تعرض استکبار دو موضع را در دقایق اولیه مورد هدف قرار دهد؛ 1- چاه‌های نفت عربستان 2- تاسیسات نظامی و مسکونی اسرائیل غاصب.
4825---0912
* پس از تجاوز احتمالی آمریکا به سوریه قطعاً خسارتی که به نظام پوسیده آل‌‌سعود وارد خواهد شد اگر از خسارت وارده بر آمریکا بیشتر نباشد کمتر نخواهد بود.
8847---0919
* روز شماری می‌کنیم آمریکا دچار حماقت شده و به سوریه حمله کند در این صورت است که ما مردم منطقه می‌توانیم انتقام سال‌ها جنایت را از این جنایتکار بگیریم.
8847---0919
* به دولت جدید خیرخواهانه عرض می‌کنم در انتصاب‌های نسنجیده آن قدر پیش نروند که راه بازگشتی باقی نماند. ملتی که هر روز شهید تقدیم اسلام و ولایت می‌کند از ارزشهای الهی پاسداری کرده و بی‌تفاوت کنار نخواهد کشید.
7941---0912
* از طرف خودم و گروهی از خانم‌های نمازگزار یکی از مساجد تهران بابت یادداشت روزمدیرمسئول کیهان با عنوان کلید بود یا سوئیچ بولدوزر؟! تقدیر و تشکر می‌کنم.
نیری
* با توجه به نقش آقای توفیقی در فتنه و عزل و نصب‌های غیرقانونی وی در وزارت علوم از دکتر روحانی تعویض ایشان را در اسرع وقت خواستارم و چه خوب است که از ملت هم عذرخواهی کنند.
محمدتقی ناظم‌زاده
* با تشکر از هیئت محترم وزیران از این بزرگواران می‌خواهم: اولاً از کارهای شتاب‌زده که آنها را متهم به سیاسی‌کاری می‌کند بپرهیزند. ایشان برخی از مصوبات دولت قبل را ابطال کردند و در جلسه بعد این ابطال خود را ابطال کردند! این کارها اقتدار دولت را زیر سؤال می‌برد. ثانیاً عدم شرکت سفیران غربی در جلسه تجلیل از شهدای ترور حکایت از روح استکباری آنان دارد. با متکبر بر اساس آموزه‌های اسلامی باید متکبرانه برخورد کرد نه متواضعانه.
یک شهروند
* انتظار عاقلانه‌ای که از دولت تدبیر می‌رود این است که نشاط و امید به جامعه تزریق کند نه یاس و نارضایتی. ما مرزنشینان اقدامات 8 ساله گذشته را قابل قیاس با 25 سال دولت‌های گذشته نمی‌دانیم ولی حال شاهد سیاه‌نمایی دولت یازدهم نسبت به عملکرد 8 ساله گذشته هستیم و این شایسته دولت تدبیر نیست که به ایجاد یاس و نارضایتی دامن بزند، به ضرر خودشان هم هست. این ایجاد نارضایتی، انتظارات از دولت جدید را مضاعف می‌کند و از پس آن برنخواهند آمد.
شجاع از بوکان
* آیا نتیجه آن همه شعار فراجناحی و اعتدال ‌دادن باید این بشود که سرپرست یک وزارتخانه عجولانه قلع و قمع راه بیندازد و در سطح وزیر اقدام به عزل و نصب نماید. حداقل می‌گذاشتند مرکب شعارهایشان خشک شود. بعد ماهیت خویش را نشان می‌دادند.
8858---0919
* در تاریخ 92/6/10 اکثر روزنامه‌های اصلاح‌طلب و متأسفانه روزنامه دولتی ایران با درج عکس و جمله‌ای به تعریف و تمجید از یک خواننده طاغوتی (ایرج) آن هم توسط خواننده خائن و وطن‌فروش (شجریان) پرداخته بودند. اما همین روزنامه‌ها در تاریخ 92/6/12 متاسفانه حتی از درج یک عکس و عبارت در توصیف تشییع پیکر 92 شهید دفاع مقدس دریغ ورزیدند؟!
سوری از تهران
* از یک ماه قبل تاکنون برای دریافت پول گندم فروخته شده‌ام به دولت مراجعه می‌کنم ولی خبری نیست. در حال حاضر شرمنده خانواده شده‌ایم. چه گناهی کرده‌ایم که در روستا مانده‌ایم و برای بی‌نیازی کشورمان تلاش می‌کنیم؟
2734---0914
* وقتی عوامل نیروی انتظامی در رابطه با پدیده بدحجابی رایج شده در جامعه حساسیت لازم را نشان نمی‌دهند آیا وظیفه همگان نیست که در این مورد ورود پیدا کنند و به وظیفه دینی خود عمل نمایند؟
6858---0919
* توقف روند نوسازی تاکسی‌‌ها مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کرده است چرا که عمده درآمدشان باید هزینه تعمیر خودروشان شود؟
4527---0913

 


گفت: رهبر حزب جمهوریخواه گفته است؛ فقط آمریکا این قدرت را دارد که جلوی بشار اسد را بگیرد!
گفتم: چه غلط‌های زیادی؟! خب! دیگه چی؟!
گفت: می‌گوید عربستان و ترکیه و قطر نشان دادند که توان این کار را ندارند و آمریکا باید خود وارد میدان شود!
گفتم: آمریکا هم در عراق و افغانستان نشان داد که از این جربزه‌ها ندارد. تازه الان آمریکا خیلی ضعیف‌تر از آن وقت‌هاست.
گفت: حیوونکی قمپز در کرده!
گفتم: می‌گویند یکی از راهزنان با نوچه‌هایش در کویر نشسته بود. ناگهان بادی وزیدن گرفت و تعدادی از نوچه‌ها را با خود برد. بقیه با غرور گفتند؛ معلوم می‌شود ما خیلی قوی‌تر از آنها هستیم و سرکرده راهزنان گفت؛ نه خیر! چون ما سوراخ هستیم، باد ما را قابل نمی‌داند و از ما عبور می‌کند!

 


خرم‌آباد- خبرنگار کیهان:
بیست‌ودومین اجلاس سراسری نماز با شعار نماز و سبک زندگی با رویکرد سلامت اقتصادی دیروز با پیام رهبر معظم انقلاب در دانشگاه لرستان آغاز شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به این اجلاس، کیفیت بخشیدن به نماز و ترویج و همگانی کردن آن را در صدر وظایف مومنان خواندند و متن پیام رهبر معظم انقلاب که از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین میرعمادی نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان قرائت شد، به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قرآن کریم در توصیف قدرتمندان مومن و در صدر وظایف آنان اقامه نماز را نام برده است: الذین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلاه...
این وظیفه، در عمل شخصی، کیفیت بخشیدن به نماز است و در تلاش اجتماعی، ترویج نماز و همگانی کردن آن.
کیفیت یافتن نماز بدین معنی است که نماز، با حال و حضور ادا شود؛ نمازگزار به نماز با چشم میعاد ملاقات باخدا بنگرد و در آن، با خدای خود سخن بگوید و خود را در حضور او ببیند؛ نماز را تا می‌تواند در مسجد و تا می‌تواند به جماعت بگزارد.
و ترویج نماز، هر حرکت و تلاشی است که در راه همگانی کردن آن و تبیین اهمیت آن و آسان کردن دسترسی به آن، بتوان صورت داد.
صاحبان اندیشه و بیان، با گفتن و نوشتن؛ دارندگان رسانه‌ها و منبرها با پرداخت جذاب و هنری؛ مسئولان دستگاه‌ها هر یک متناسب با کارکرد آن دستگاه، می‌توانند این وظیفه بزرگ را ادا کنند.
کمبود مسجد در شهر و شهرک و روستا؛ نبود جایگاه نماز در مراکز اجتماعات همچون ورزشگاه و بوستان و ایستگاه و مانند آن؛ مراعات نشدن وقت نماز در وسائل مسافرت‌های دور دست؛ نپرداختن شایسته به نماز در کتاب‌‌های درسی؛ نپرداختن به پاکیزگی و بهداشت در مساجد؛ نپرداختن امام جماعت به تماس و رابطه با مأمومین؛ و هر کمبود دیگری از این قبیل‌ها، نقاط ضعفی است که باید همت‌های بلند بر زدودن آن برانگیخته شود و نشانه ایمان صاحبان تمکن یعنی اقامه نماز، در جامعه اسلامی ما روز‌به‌روز نمایان‌تر گردد. ان‌شاءالله
در این اجلاس که با حضور 300 نفر از شخصیت‌های دینی و مذهبی کشور به مدت دو روز در خرم‌آباد برگزار می‌شود رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای فعالیت‌های مذهبی و دینی از جمله توسعه و ترویج نماز در کشور به مراتب کمتر از سایر بخش‌های فرهنگی و هنری است.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی افزود: در همین حال، تعداد مصوبات در زمینه توسعه و ترویج آموزه‌های دینی و مذهبی نیز در سطح کشور بسیار اندک است که رفع این مشکل نیازمند توجه جدی و ویژه مسئولان در حوزه‌های مدیریتی و برنامه‌ریزی به مباحث دینی است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در اجرای طرح مسکن مهر کشور شاهدیم که بسیاری از این مجتمع‌های مسکونی احداث شده فاقد مسجد هستند و از سوی دیگر در بسیاری از شهرهای پرجمعیت کشور با کمبود جدی مسجد در محلات مسکونی مواجه هستیم.
قرائتی افزود: به عنوان مثال در برخی از مناطق پرجمعیت شهر تهران با 120 هزار نفر جمعیت، تنها سه مسجد وجود دارد که به هیچ عنوان پاسخگویی نیازهای فرهنگی و دینی مردم نیست.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب در زمینه ساخت و توسعه مساجد در سطح کشور، گفت: روند اجرای برنامه‌های مذهبی و دینی با هدف توسعه و ترویج ارزش‌ها و آموزه‌های اصیل اسلامی در سطح کشور مطلوب نیست.
وی تاکید کرد: این مسائل موجب شده که بسیاری از مردم برای پرداخت زکات خود دچار مشکل شوند به‌گونه‌ای که تنها پنج تا شش درصد مردم، زکات خود را پرداخت می‌کنند.
قرائتی گفت: 45 حوزه علمیه در تهران وجود دارد که مساحت همه آنها به اندازه یکی از دانشگاه‌های تهران نیست. اکنون پیش نماز در کشور کم داریم و روحانیان حرف تازه ندارند و نهج‌البلاغه در کشور کمیاب است.
وی افزود: برخی از پروازها به علت بی‌برنامگی فرودگاه‌ها نماز را قربانی می‌کنند و باید گفت: هنوز وضع مساجد خوب نیست. در اولین روز از این اجلاس نماینده ولی‌فقیه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد و دهمرده استاندار لرستان در زمینه اهمیت برپایی نماز و ترویج و توسعه آن سخن گفتند.
در مجموع یک هزار و 586 مقاله در موضوعات اعلام شده به دبیرخانه اجلاس ارسال شده که 20 مقاله از میان آثار ارسالی توسط هیأت داوران به عنوان مقالات برتر انتخاب و معرفی شده است. رئیس مجلس شورای اسلامی برخی از وزیران و مسئولان کشوری از جمله سخنرانان بیست‌ودومین اجلاس سراسری نماز هستند.

 


وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا بحث ابقای برخی از استانداران فعلی که مطرح شده صحیح است یا خیر گفت: چنین بحثی را نداشته‌ایم.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه به مقام معظم رهبری برای تفویض اختیارات فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی به وزیر کشور نامه نوشته‌اید یا خیر، اظهار داشت: هنوز چنین نامه‌ای را ارسال نکرده‌‌ام و در فرصت لازم این کار را انجام می‌دهم.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا بحث ابقای برخی از استانداران که مطرح شده صحیح است یا خیر افزود: چنین بحثی را نداشته‌ایم.
دیدار رحمانی فضلی
با وزیر امور مهاجرین افغانستان
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در دیدار با جماهیر انوری وزیر امور مهاجرین افغانستان و هیئت همراه وی با اشاره به میزبانی جمهوری اسلامی ایران طی سالیان گذشته از پناهندگان افغانستانی، بر تداوم و تلاش‌ها برای قانونمند کردن حضور اتباع افغانی در ایران از طریق افزایش همکاری‌های دو کشور برای صدور گذرنامه و روادید برای اتباع افغانی با هم به بحث و تبادل نظر پرداختند.
رحمانی فضلی اظهار داشت: هر دو کشور معتقد به قانونی شدن اقامت و رفت‌وآمد اتباع افغانی هستند که برنامه‌ریزی دقیق‌تری باید انجام شود، البته ما متناسب با شرایط در گذشته بارها به دلیل اثبات حسن نیت اقامت اتباع افغانی را تمدید کردیم تا تکلیف آنها نهایی شود.
وی یادآور شد: وزیر امور مهاجرین افغانستان بار دیگر خواستار تمدید اقامت افاغنه در ایران شد و ما هم قول دادیم با نگاه مثبت در نشستی با مسئولان افغانستان این موضوع را بررسی کنیم و وظایف و مسئولیت‌های طرفین در مدتی که اقامت آنها تمدید می‌شود، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تمام مناسبات و رفت‌وآمدهای مهاجرین به ایران باید کاملا قانونمند شود تا مهاجرین نیز با آرامش و راحتی بتوانند در کشور ما زندگی کنند.
همچنین، «جماهیر انوری» وزیر امور مهاجرین افغانستان در این دیدار ضمن ابلاغ سلام گرم و پیام تبریک حامد کرزای رئیس‌جمهور این کشور به وزیر کشورمان اظهار امیدواری کرد که رابطه ایران و افغانستان در دولت جدید بیش از پیش توسعه یابد.

 


همکار سابق مهدی کروبی در راه‌اندازی شبکه ماهواره‌ای تصریح کرد اظهارات چند وقت اخیر هاشمی‌رفسنجانی از جمله درباره استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی نشانه پیر فلجی سیاسی و نوعی خودزنی است.
داریوش سجادی مشاور سابق کروبی و از همکاران نشریات اصلاح‌طلب در وبلاگ خود نوشت:‌«شواهد و قرائن و اظهارات «اکبر هاشمی‌رفسنجانی» طی یک هفته اخیر می‌تواند نشان‌دهنده ابتلای ذهنی به نوعی پیرفلجی (Parkinson) سیاسی در سنین کهولت باشد که با وجود «فلکسی بیلیتی» بالا (High Flexibility) تدریجاً و به حکم تقدیر به نقطه پایان خود می‌رسد.
وی می‌افزاید:‌«نمونه‌ای دیگر اظهارات 24 سال پیش مهندس بازرگان در مصاحبه با روزنامه تهران تایمز بود که در آن گفت‌وگوی اعلام کرد ‌«فردای آزادسازی خرمشهر به منظور تبریک و شادباش نزد هاشمی‌رفسنجانی رفتند و بعد از ابلاغ مراتب خرسندی خود از این عملیات موفق به هاشمی گوشزد کرده‌اند که اکنون و با احراز تمامیت ارضی ایران در سرحدات خود فرصت مناسبی است تا ایران پیش‌قدم شود و به جنگ پایان دهد و مطابق گفته مرحوم بازرگان، هاشمی نیز ضمن صحه گذاشتن بر چنین خواسته‌ای به ایشان قول داده تا شخصاً این مسئله را نزد امام مطرح و دنبال کند و بر همین منوال جنگ را به اتمام برسانند!» این در حالی است که در فردای انتشار این مصاحبه و با بالا گرفتن جو پرسش و مطالبه توضیح، دفتر آقای هاشمی‌رفسنجانی اعلام کرد ضمن استعلام از ایشان آقای هاشمی فرمودند اصل آن جلسه را به یاد می‌آورند اما موضوع مذاکرات را فراموش کرده‌اند!
داریوش سجادی با ابراز تعجب از اظهارات اخیر هاشمی در متهم کردن دولت سوریه به کاربست سلاح شیمیایی می‌افزاید:‌«با شدت گرفتن و تعدد یافتن این گفتن‌ها و تکذیب کردن‌ها به وضوح می‌توان نوعی خودزنی و خودتخریبی ناخواسته را از رفتار و گفتار و سلوک هاشمی استنباط کرد. روندی که اگر منحصر به ایشان می‌ماند شاید قابل تحمل بود اما خواسته یا ناخواسته تالی فاسد خودزنی هاشمی متوجه دکتر حسن روحانی است که هاشمی اصرار زیادی دارد پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری را به نام خود و ناشی از زحمات خود سند بزند. روحانی اکنون بلاگردان «هاراگیری» هاشمی شده است.
مشاور کروبی در ادامه یادآور می شود: هاشمی از رد صلاحیت خود و از دست رفتن فرصت تحقق آرزوهایش عصبانی است و در حال تخریب خود از طریق همین اظهارات و مکنونات است. او احساس غبن می‌کند. اصرار اخیر وی در افشای نامه محرمانه‌اش به امام در سال‌های آخر حیات بنیانگذار جمهوری اسلامی جهت بهبود رابطه با آمریکا و اصرار امروزش بر عاملیت حکومت سوریه در بمباران شیمیایی دمشق برون ریخت چهره واقعی هاشمی است که از ابتدا نیز دلبسته شعارها و آرمان‌های فرامرزی انقلاب خمینی نبود.
سجادی این را هم نوشته که «علی‌رغم صرافت محمدجواد ظریف وزیر خارجه روحانی و حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات که اظهار داشتند از چند ماه قبل در جریان انتقال سلاح شیمیایی با عاملیت و مساعدت عربستان به سوریه بوده و آن را رسماً به اطلاع آمریکایی‌ها رسانده‌اند باز هم هاشمی برخلاف مواضع کلیت نظام و دولت حسن روحانی که علی‌القاعده باید مورد وثوق وی باشد اصرار معناداری بر متهم کردن دولت از خود نشان می‌دهد و عملاً موجبات مضیق شدن قدرت مانور روحانی در عرصه خارجی را فراهم می‌کند.»
مشاور کروبی از علاقمندان هاشمی خواست به او در اعلام بازنشستگی و خداحافظی از دنیای سیاست پیش از آن که آسیب بیشتری به خود بزند کمک کنند.

 


یک روزنامه زنجیره‌ای نسبت به شکاف شدید میان اصلاح‌طلبان و جریان اپوزیسیون برانداز بر سر حمایت یا مخالفت با دکتر روحانی و دولت وی ابراز نگرانی کرد.
روزنامه اعتماد که سابقه انتشار بدون مأخذ تحلیل‌های بی‌بی‌سی را در کارنامه خود دارد، از احتمال شکاف هولناک در میان «تحول‌خواهان» طی یک سال آینده خبر می‌دهد. «تحول‌خواهی» عنوان سربسته‌ای است که طیفی از نیروهای تندرو (حزب مشارکت، نهضت‌آزادی، گروهک ملی-مذهبی و برخی مارکسیست‌های لیبرال شده) از آن برای اشاره کم‌هزینه‌تر بر جریان ساختارشکن معارض جمهوری اسلامی استفاده می‌کنند.
روزنامه اعتماد که برخی از همکاران سابق آن از کشور گریخته و با رسانه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی و VOA، رادیو زمانه و... همکاری می‌کنند در تحلیل خود نوشت: طی یک سال آینده بزرگ‌ترین و غافلگیرکننده‌ترین اتفاق در میان تحول‌خواهان رخ خواهد داد. اگر تابستان 92 به محل وفاق و دلگرمی و کامیابی مجموعه طرفداران تغییر در داخل و خارج از کشور بدل شد، تابستان 93 احتمالا رویارویی‌های نگران‌کننده‌ای در پیش خواهد بود.
این روزنامه می‌افزاید: طیف‌های مختلفی از طرفداران تغییر که با افکار و اندیشه‌های مختلف در چهار سال گذشته به هم نزدیک شده بودند و در انتقاد به وضع موجود همنوا بودند، در ماه‌های آینده به تدریج از هم فاصله گرفته و مواضع روشن و مشخص‌شان، تقابل‌هایی را می‌آفریند. پیش‌بینی می‌شود ماه عسل طرفداران تغییر در کنار حسن روحانی چند ماهی بیشتر طول نکشد. اختلاف بر سر کیک قدرت به زودی عیان شده و اول از همه گروهی از اصلاح‌طلبان که مورد اعتنا قرار نگرفته و به بازی گرفته نشدند زمزمه نارضایتی سر خواهند داد. رضایت به کف مطالبات از سوی همه اصلاح‌طلبان تحمل نشده و در ادامه مسیر، توقعات و خواست‌های آوانگاردی طرح می‌شود که دستمایه اختلافات است.
نویسنده تحلیل خاطرنشان می‌کند: حمایت و اعتراض به عملکرد روحانی در یک سال آینده در میان طرفداران وی رخ عیان خواهد کرد. گروهی که بنا به مقتضیات و رنج و سختی روزگار، در مقطعی علم حمایت از روحانی را برافراشته بودند به تدریج مصائب معجزه هزاره سوم! را فراموش کرده و با طرح بحث‌های ساختارشکنانه، مطالبات را افزایش داده و اعتدال‌گرایان را به زحمت خواهند انداخت.
روزنامه اعتماد خبر داد:حمله بعضی از تحول‌خواهان به حسن روحانی و تلاش برای بی‌اعتبار کردن وی از جانب اصلاح‌طلبان خارج از کشور باعث کدورت زیادی شده و حمایت اعتدال‌گرایان از رئیس‌جمهور، نارضایتی و موج برچسب‌زنی منتقدان وی را به دنبال خواهد داشت. همچنین مشخص شدن نتیجه عملکرد دولت در اولین گام، سکوت مصلحتی طرفداران تغییر ساختاری را شکسته و تلاش وافری از جانب این گروه صورت می‌گیرد تا اثبات کنند روحانی فرقی با رئیس دولت قبل نداشته، ناکارآمد بوده یا این که اجازه برای اصلاح نداشته و تنها سیاست سرگرم‌سازی مردم را به پیش برده است. در چنین شرایطی شاهد بروز چندگانگی و شکاف میان تحول‌خواهان بوده و امکان ابراز مواضع تند و تیز، اتهامات اثبات نشده و جوسازی‌های غیراخلاقی دور از ذهن نخواهد بود.

 


علی مطهری به توجیه و تأویل مواضع تحریک‌آمیز سرپرست وزارت علوم در فتنه سال 1388 پرداخت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در جمع خبرنگاران با القای اینکه دعوا بر سر توفیقی دعوای «اصولگرا» و «اصلاح‌طلب» است، درباره سخنان تحریک‌آمیز توفیقی در دانشگاه گفت: حرف‌های آقای توفیقی قبل از اعلام نظر شورای نگهبان بوده و هر کسی حق اعتراض دارد حتی هر کسی حق دارد اعلام کند تقلب شده و معتقد باشد که تقلب شده ولی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان دیگر به اعتراض خودش ادامه ندهد؛ ما چنین کسی را فتنه‌گر نمی‌دانیم، آقای توفیقی هم همین‌طور است، ممکن است ایشان واقعا معتقد بوده که تقلب شده همانطور که آن روزها خیلی از افراد حتی بسیاری از اصولگراها هم هنوز آن موقع فکر می‌کردند و معتقد بودند که تقلب شده است.
وی افزود: حرف آقای توفیقی در آن روزها که 26 خرداد بوده حرف عجیبی نبوده است و گناهی هم نیست که کسی حتی الان هم معتقد باشد در انتخابات 88 تقلب شده و به این معنی نیست که او ضد انقلاب و یا ضد ولایت فقیه است. زیرا نظر افراد را نمی‌شود عوض کرد، بحث درباره التزام عملی است اگر بعد از اعلام نظر شورای نگهبان کسی همچنان به اعتراضات خیابانی خودش ادامه دهد به او می‌گوییم فتنه‌گر.
درباره این اظهارات، سزاوار یادآوری است که: 1- آقای توفیقی در سخنرانی کذایی درصدد آرام کردن جمع نبوده بلکه با تحریک احساسات حاضران، ادعا می‌کرده در انتخابات تقلب شده و رأی موسوی را به نام کس دیگری خوانده‌اند، بی‌آن که کوچک‌ترین سندی در آن سخنرانی یا پس از آن ارائه کند. بنابراین توفیقی با این اقدام خود هم دروغ گفته و هم تهمت بزرگی را به نظام وارد کرده است. ایراد اتهام بدون سند ولو به افراد ظلم و جرم است چه رسد به اینکه علیه نظام جمهوری اسلامی باشد. چنین اقدامی نه تنها «حق» -آن‌گونه که آقای مطهری ادعا می‌کند- نیست بلکه یک عمل مجرمانه است.
2- کسانی چون سعید حجاریان، محمدعلی ابطحی، محمد خاتمی، موسوی‌خوئینی‌ها، تاجیک و... در خلوت یا جلوت بر دروغ بودن ادعای تقلب اذعان کرده‌اند و با این وصف سکوت 4 ساله آقای توفیقی درباره دروغ بزرگی که گفته و سهمی که در پدید آوردن فتنه ایفا کرده، نشانه جنایت و ستمی دیگر است. در واقع سوال این است که با فرض جوزدگی آقای توفیقی، چرا وقتی سران جریان اصلاحات نیز اذعان کردند تقلب دروغ بوده، حاضر به جبران جفای بزرگ خود نشده است؟!
3- آقای مطهری مدعی است حتی اگر کسی الان هم معتقد به وقوع تقلب باشد، ضد انقلاب نیست. اولا؛ داشتن یک فهم (ولو غلط) با اقدام عملی ساختارشکنانه و آشوب‌افکنانه کاملا جداست. ثانیا؛ امیر مومنان(ع) در پاسخ طلحه و زبیر که مدعی بودند بیعت‌شان با حضرت از روی اکراه بوده و نه اختیار، فرمودند آنها یا باید به بیعت علنی خود وفادار بمانند و یا اینکه برای آنچه ادعا می‌کنند و در سینه‌شان پنهان است، دلیل بیاورند. یا باید برای ادعای تقلب- آن هم در حد 11 میلیون رأی!- سند ارائه کرد و یا اینکه عذر تقصیر آورد و اذعان کرد که موضع‌گیری گذشته فاقد کمترین مبنا بوده است.
4- فهم این نکته سخت نیست که اعتماد و وفاداری به حاکمیت، حداقل شرط حضور در سطح مدیریتی آن است و فردی که نظام اسلامی را -با بی‌تقوایی تمام- متهم به خیانت در آراء مردم کرده، طبعا و قطعا فاقد کمترین صلاحیت مدیریتی است. با این وصف حضور فعلی آقای توفیقی بر مسند وزارت علوم، عملی نامشروع و تصرف غیرقانونی است.
5- و بالاخره این سوال همیشگی باقی است که برای آقای مطهری اصل نظام جمهوری اسلامی که شهدای والا مقامی نظیر استاد شهید مرتضی مطهری(ره) جان عزیز خود را در راه آن فدا کردند، مهم‌تر است یا همراهی با یک ائتلاف آلوده به انواع خیانت؟! آیا غیر از این است که کار فتنه‌گران در آشوب‌های خیابانی به حذف نام مبارک جمهوری اسلامی کشید؟!

 


آخرین اظهارات هاشمی رفسنجانی در جریان سفر به مازندران و سخنرانی در مراسم سالگرد ارتحال آیت‌‌الله صالحی مازندرانی در شهر شیرگاه سوادکوه و ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح‌ شیمیایی علیه شهروندان خود با تعجب آمیخته به‌ملامت بسیاری از مردم و کارشناسان روبرو شد. ادعای هاشمی در حالی است که مجلس عوام انگلیس به دلیل دروغ بودن اصل این ادعا، با همراهی آمریکا در حمله به سوریه مخالفت کرد. دولت آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی نیز تاکنون در این‌باره هیچ سندی ارائه نکرده‌اند. با این وجود هاشمی در شیرگاه مدعی شده که «مردم سوریه از طرف حکومت خودشان مورد حمله شیمیایی واقع شده‌اند و حالا هم باید منتظر حمله خارجی‌ها باشند»!!
فایل صوتی این اظهارات در حالی منتشر شده که پیش از این رضا سلیمانی مدیرکل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام ادعای نعیمه اشراقی خواهر زن رضا خاتمی درباره بیان اظهارات مشابه از سوی هاشمی در دیدار با «جمعی از مردم اصفهان» را تکذیب کرده بود. نعیمه اشراقی 7 شهریور در صفحه فیس‌بوک خود خبر داده بود که هاشمی در این دیدار گفته «دولتی که ملت خود را بمباران شیمیایی کند، عواقب سخت آن را خواهد دید»!! هر چند رضا سلیمانی ادعای نعیمه اشراقی را تکذیب کرد اما چند روز بعد انتشار ویدئوی سخنان مشابه وی در سوادکوه راه تکذیب را دشوار کرد و این تلقی را پدید آورد که وی با ادعایی که حتی باراک اوباما و دیوید کامرون هم درباره آن ابراز تردید می‌کنند، اعتبار و حیثیت خود را به حراج گذاشته است!
اظهارات هاشمی رفسنجانی فارغ از خاستگاه آن، نمونه روشن ماجراجویی و بهانه‌تراشی برای دشمنان خون‌آشام ملت‌های مسلمان منطقه است. در واقع آقای هاشمی برخلاف ادعای همیشگی موضعی به غایت نسنجیده و افراطی اتخاذ کرده که می‌تواند مستند دروغ آشکار آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گیرد و این در حالی است که رسانه‌های غربی اخبار متعددی حاکی از نقش رژیم سعودی در انتقال تسلیحات شیمیایی و کاربست آن از سوی گروه‌های مسلح و تروریست‌ها منتشر می‌کنند. رسانه‌های غربی همچنین اغلب اذعان دارند که با توجه به پیروزی‌های بزرگ ارتش سوریه طی چند ماه اخیر، دلیلی ندارد که این ارتش از سلاح‌های شیمیایی آن هم علیه شهروندان خود و کودکان و زنان حومه دمشق- و نه دشمنان- استفاده کند.
در هر حال بازی - انشاءالله ناخواسته- هاشمی در زمین آمریکا و رژیم صهیونیستی چند گمانه نگران‌کننده را پیش می‌کشد. نخست اینکه ناتوانی جسمی و ذهنی وی باعث شده نتواند مصلحت خود و کشور خود و مردم منطقه را تشخیص دهد و به رغم نبودن کوچک‌ترین سندی، همان ادعای رژیم ملک عبدالله سعودی و رژیم شیمون ‌پرز و اوباما و کامرون را تکرار کند. احتمال دوم که در تناقض با گمانه نخست نیست این که حلقه مشورتی آلوده‌ای- از لحاظ اطلاعاتی- در گروه اطرافیان و مشاوران هاشمی نفوذ کرده که مرتبا وی را به اتخاذ مواضع رادیکال و به دور از خرد و اعتدال ترغیب می‌کند. وگرنه در شرایط عادی دلیلی ندارد یک چهره سیاسی مدعی میانه‌روی و پرهیز از بهانه‌تراشی برای دشمنان، ادعاهای دروغ سران کاخ سفید و تل‌آویو را که حتی سازمان ملل نیز آن را تأیید نکرده و پارلمان انگلیس نیز حاضر نیست بپذیرد، تکرار کند. برای ناظران و تحلیلگران ردگیری این حلقه بسیار ضروری است چرا که در آشوب‌افکنی 4 سال پیش بیگانگان نیز همین رفتار غیرعقلانی به چشم می‌خورد.
اکنون سوال این است که اگر مثلا سرویس جاسوسی سیا یا موساد و یا ام‌آی‌سیکس انگلیس اظهارات آقای هاشمی را مستند ادعاهای نچسب خود قرار دهند و منافع ملی ما و منافع کلان جهان اسلام به مخاطره افتد، وی چه عذری برای جبران خسارتی که به بار می‌آورد خواهد داشت؟! آیا می‌شود گفت که ایشان در آشوب‌افکنی 4 سال پیش نیز همسو با شما بود و به دروغ ادعای تقلب در انتخابات 88 را مطرح کرده بود و از این روی ادعای اخیرش بر وزن دعاوی باطل شما چیزی نمی‌افزاید؟! یا باید گفت به اقتضای وضعیت جسمی و روحی وی نباید اظهاراتش را جدی گرفت؟! یا...

 


مراسم نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله سیداحمد خاتمی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
به گزارش ستاد نماز جمعه تهران مراسم این هفته از ساعت 12 آغاز می‌شود و با سخنرانی پیش از خطبه‌ها توسط حجت‌الاسلام والمسلمین عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با موضوع نقش زکات در اقتصاد اسلامی ادامه خواهد یافت.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10