(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


شنبه 16 شهریور 1392 - شماره 20584

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
راهبرد نظام ، نه توصیه اخلاقی! (نگاه)
خطیب جمعه تهران:حضور برخی معرکه‌گردانان فتنه در دولت با شعار اعتدال سازگار نیست
درمکتب امام
آیت‌الله مکارم شیرازی: رئیس‌جمهور مراقب عبور برخی از وزرا از خط اعتدال باشد
آیت‌الله حسینی بوشهری: آمریکا تبدیل به پدرخوانده تروریست‌ها شده است
مشاور روحانی اعلام کرد
تکذیب عضویت رئیس جمهور در شبکه اجتماعی توییتر
لاریجانی در دیدار با رئیس‌جمهور ترکمنستان: نگاه تهران و عشق آباد برای ایجاد صلح در منطقه به یکدیگر نزدیک است
امیراسماعیلی: آسمان ایران برای هرگونه اقدام خصمانه فضایی ناامن خواهد بود
واشنگتن‌پست: جنگ سوریه به عزم ایران برای مقابله با آمریکا خللی وارد نمی‌کند
گمانه‌ها درباره گزینه‌های ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت
پيش ثبت‌نام عتبات از امروز آغاز مي‌شود
انواری خبر داد
جمع‌آوری 620 میلیارد ریال زکات طی 5 ماهه نخست امسال
   


محسن صالح
سابقه طرح بحث حول موضوع «پیشرفت» در بیانات رهبر انقلاب به سال‌ها قبل باز می‌گردد، با این وجود از ابتدای سال گذشته، تأکید ویژه‌ای بر ارتقای این بحث به جایگاه «گفتمان عمومی کشور» در سخنان ایشان دیده می‌شود، بطوری که رهبر انقلاب هدف ملت ایران را «پیشرفت در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی» بیان کردند و روز پنج‌شنبه گذشته نیز در دیدار اعضای خبرگان رهبری با ایشان بار دیگر روی این نکته تأکید ورزیدند.
با توجه به روشنی و وضوح مطلب بعید می‌نماید که گفتمان «پیشرفت» معارض داشته باشد، اما آنچه که ممکن است به تلقی‌های متفاوت از پیشرفت بیانجامد، «مقدمات»، «الزامات»، «ساز و کار» و در یک کلام، «الگوی پیشرفت» است. در یک الگو، پیشرفت یا به اصطلاح رایج آن یعنی «توسعه»، بر «ظلم، استکبار، استعمار و غصب کشورها و ثروت ملت‌ها» استوار می‌شود و بطور خلاصه «پیشرفت فارغ از عدالت» معنا می‌گردد و در الگوی مطلوب «اسلامی- ایرانی»، پیشرفت بدون عدالت، اساساً پیشرفت تلقی نمی‌شود.
علاوه بر شاخص عدالت در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، شاخص دیگر به صورت همزمان، یعنی «درونزایی» و «استحکام ساخت داخلی قدرت و اقتدار ملی» نیز بطور جدی مورد تأکید رهبر انقلاب قرار گرفته است، بطوری که فراوانی آن در بیانات ایشان فقط در ظرف دو ماه گذشته، «پنج» بار همراه با اشارات خاص بوده است.
«پیشرفت درونزا» در واقع در مقابل مدل «توسعه وابسته‌گرا» تعریف می‌شود. اتفاقاً رهبر انقلاب در بیانات‌شان، میان این دو مدل، مرز روشنی را نیز بیان می‌کنند. ایشان ابتدا در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری (92/5/12) تصریح کردند: «درس بزرگی که ما از این فشارهای اقتصادی دریافت کردیم، این است که هرچه می‌توانیم، باید به استحکام ساخت داخلی قدرت بپردازیم؛ هرچه می‌توانیم، در درون، خودمان را مقتدر کنیم؛ دل به بیرون نبندیم. آنهائی که دل به بیرون ظرفیت ملت ایران می‌بندند، وقتی با یک چنین مشکلاتی مواجه شوند، خلع سلاح خواهند شد. ظرفیتهای ملت ایران خیلی زیاد است. ما باید بپردازیم به استحکام ساخت درونی اقتدار ملی؛ که آن روز به مسئولان کشور عرض کردیم؛ در درجه اول، مسائل اقتصادی و مسائل علمی است؛ که باید با جدیت دنبال شود.»
و سپس در دیدار اخیر با اعضای هیئت دولت (92/6/6)، تبیین واضح‌تری از پیشرفت درونزا و معنای دل نبستن به بیرون بیان کردند. رهبر انقلاب، هفتمین شاخص «دولت مطلوب اسلامی» را «تکیه به ظرفیت درونزای کشور» خواندند و افزودند: «نگاهمان به بیرون نباشد. این، توصیه ما است؛ این معنایش این نیست که از امکاناتی که در بیرون هست استفاده نکنیم؛ این دو حرف با هم اشتباه نشود. امیدمان را به بیرون از ظرفیت داخلی کشور ندوزیم ... نمی‌گوییم از اینها استفاده نکنید،‌ اما می‌گوییم اطمینان نکنید، اعتماد نکنید، چشم به آنجا ندوزید،‌ چشم به داخل بدوزید. در داخل کشور خیلی امکانات وجود دارد که اگر ... بتوانیم از این نیروهای داخلی استفاده کنیم، کلید حل مشکلات اینجا است؛ یعنی در درون کشور و امکانات داخلی کشور است که از اینها می‌شود خردمندانه بهره‌برداری کرد. اینها باید شناسایی بشوند. و این است که رتبه ما را در دنیا بالا می‌برد. در مناسبات بین‌المللی سهم هر کشوری به قدر قدرت درونی او است؛ هر مقداری که واقعا در درون اقتدار داشته باشد، سهمش از مجموعه مناسبات بین‌المللی به همان نسبت بالاتر است؛ این را باید ما تامین بکنیم و خوشبختانه در طول این سالهای متمادی به مرور تامین شده، یعنی مدام بر اقتدار و قوام نظام جمهوری اسلامی در طول این سالها افزوده شده؛ لذا می‌بینید حیثیت و موقعیت جمهوری اسلامی هم بالا رفته که حالا شواهدش فراوان و الی ماشاءالله است.»
پیشرفت درونزا تاکنون از حیث اقتدار و قوام درونی و بیرونی جمهوری اسلامی برای کشور برکات فراوانی داشته است، به موارد زیر که فقط نمونه‌هایی از این ارزش افزوده ملی هستند، عنایت شود:
«تامین سوخت 20 درصد و تولید صفحات سوخت»، «خودکفایی در تولید بنزین»،‌«قدرت تولید مستقل موشک‌هایی با برد بیش از 2000 کیلومتر»، «ساخت جنگنده قاهر»، «دستیابی به فناوری ساخت زیردریایی‌های مدرن»، «توان طراحی و ساخت انواع ناوشکن‌های پیشرفته در دنیا (ساخت ناوشکن جماران)»، «دستیابی به فناوری تولید پهپادهای رادار گریز»، «پیشرفت‌های خیره‌کننده در تولید علوم پیشرفته نانو، هوافضا، سلول‌های بنیادین و بیوداروها»، «سرعت رشد تولید علم در ایران 13 برابر سرعت متوسط دنیا» و...
این موارد تنها بخشی از پیشرفت‌های چشمگیر کشور در طول این سال‌ها و در شرایط تحریم و تهدید و فشار دشمنانی بوده که نه فقط تمام توان خود را بر سد کردن راه پیشرفت‌های ملت ایران متمرکز کرده‌اند بلکه اساس نظام اسلامی را نیز بر نمی‌تابند؛ پیشرفت در ثبات سیاسی، امنیتی و پیشروندگی سیاست خارجی جمهوری اسلامی نیز از پیشرفت‌های اساسی و کلیدی و زیربنایی است که امروز بحث و فحص درباره آن نقل هر محفل تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در منطقه و بلکه جهان است.
اما تاکید این نوشته بر این نکته است که امروز «پیشرفت توأم با عدالت» و «پیشرفت درونزا» راهبرد و سیاست کلان جمهوری اسلامی است که از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته و مسئولان کشور در هررده‌ای باید در این بستر و با این فرمول، سیاست‌ها و برنامه‌های خود را تنظیم و اجرا کنند. نمی‌شود یک مقام مسئول، تعریف و تبیین روشنی از مفهوم و ساز و کار پیشرفت «درونزا» و «عادلانه» در حوزه تحت مسئولیتش نداشته باشد و یا در قول و عمل، سنگ الگوی توسعه وابسته‌گرا را به سینه بزند.
این دغدغه از آنجا ناشی می‌شود که در همین مدت کمی که از آغاز به کار دولت جدید می‌گذرد، بعضا اظهارنظرهایی در سطوح ارشد دولت شنیده می‌شود که نشان می‌دهد یا صاحبان این سخنان، درک درست و اصولی از پیشرفت درونزا ندارند و یا اساسا اعتقادی به این مسئله ندارند.
به عنوان نمونه، اظهارات معاون اول محترم رئیس‌جمهور در مراسم معارفه وزیر اقتصاد مبنی بر این که «دولت در گام اول به دنبال حل مشکلات اقتصادی از طریق تعامل با دنیاست» و یا فراخوان اخیر وزارت نفت به شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا برای بازگشت به ایران که به طور طبیعی می‌توانند نگرانی‌هایی از نگرش اعضای ارشد دولت به مقوله پیشرفت را در پی داشته باشد. به ویژه اگر کسی با برخی از دیدگاه‌های وزیر محترم نفت آشنا باشد و سابقه «توقف طرح ساخت پالایشگاه‌ها در سال 77» با دستور ایشان را بداند و از نظرات وی در «مخالفت با خودکفایی بنزین» آگاه باشد، خود به خود این نگرانی‌ها تشدید می‌شود. (ر.ک مصاحبه مهندس زنگنه با روزنامه اعتماد 30/9/87)
به نظر می‌رسد نکته مهمی که باید همه اعضای دولت محترم به آن توجه کنند این است که تاکید رهبر انقلاب بر «پیشرفت درونزا» یک توصیه از جنس توصیه‌های اخلاقی نیست، بلکه «راهبرد و سیاست کلان کشور» است که هر مسئولی در هر جایگاهی باید برنامه خود را همسو با این راهبرد تنظیم کند.
«توسعه وابسته‌گرا» که اساس آن را نظریه «تقسیم کار» و هضم شدن در ساختار «اقتصاد آزاد» و «سازمان تجارت جهانی» تشکیل می‌دهد، اولا نفع حداکثری را برای کشورهایی با نظام لیبرال سرمایه‌داری فراهم می‌کند و کشورهای در حال توسعه با حداکثر امتیاز دادن، حداقل بهره را می‌برند و ثانیا این مدل، برای نظام سیاسی کشوری مانند ایران ناپایدارترین وضعیت ممکن را رقم می‌زند و با وابسته کردن ابعاد حرکت کشور به سیاست‌های چند کشور زورگو، عملا پروژه عقیم کردن «حرف نو»ی انقلاب اسلامی را در درون خود می‌پروراند.
از سوی دیگر، تجربه انقلاب اسلامی ثابت کرده است که هر گاه اجماعی در نظام فکری و حرکتی مسئولین کشور در جهت الگوی پیشرفت درونزا شکل گرفته (که اغلب نیز این اجماع در شرایط سختی و فشار و محدودیت شکل گرفته است)، پیشرفت‌های کشور جهشی و پایدار بوده است و هرگاه الگوی توسعه وابسته‌گرا ملاک و بستر حرکت بوده است، نه تنها توسعه در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و فناوری ناپایدار و مقطعی بوده است، بلکه پسرفت‌های عمیق در حرکت اساسی، رو به جلو و زیربنایی جمهوری اسلامی نیز پدید آمده است.
نمونه مصر، یک نمونه «به روز» و «دست به نقد» و «محکوم به شکست» از اجرای مدل «توسعه وابسته‌گرا» است که با شعار «تمکین (به آمریکا و اسرائیل)» و در واقع با چشم امید دوختن به بیرون، قصد هدایت امواج خروشان یک انقلاب مردمی را داشت و در اثر همین نگاه و راهبرد غلط، انقلاب را دو دستی واگذار کرد.

 


خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان این که ما هیچ نصیحتی به دولت جز عمل به شعار اعتدال نداریم گفت: انتخاب همکارانی که بعضا معرکه‌گردان فتنه بودند با شعار اعتدال سازگار نیست.
به گزارش فارس، آیت‌الله سیداحمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به گرامیداشت سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر، آیت‌الله قدوسی، آیت‌الله مدنی و شهدای 17 شهریور تاکید کرد: ما با فرهنگ شهادت زنده هستیم.
وی در ادامه خطبه دوم به برگزاری چهاردهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری پرداخته و تصریح کرد: در شرایط بحران خلأ رهبری مجلس خبرگان نقطه اطمینان نظام بوده و تنها سر انگشت این مجلس فاخر، حلال و مشکل‌گشاست.
آیت‌الله خاتمی با بیان این که از برکات این اجلاس‌ها دیدار با مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مطالب مهم روز را بیان کردند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره نصیحت به دولت‌ها ادامه داد: مردم باید کمک کنند تا دولت در عرصه معیشتی، سیاسی و اجتماعی بتوانند کارگشا باشد و دولت نیز باید در عزل و نصب‌ها معتدل عمل کند.
آیت‌الله خاتمی عمل دولت به اعتدال را راه درستی دانست و خاطرنشان کرد: حضور همکارانی در دولت که معرکه‌گردان و اصحاب فتنه بودند با شعار اعتدال سازگار نیست.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه انتظار است که دولت به همین شعار اعتدال عمل کند در عین حال متذکر شد: ما به صورت کلی قضاوت نمی‌کنیم و معتقدیم که دولت نصب‌های خوب و قابل تقدیری نیز داشته است اما اندک ورود فتنه‌گران به دولت، یعنی ورودی افراطی‌گری و این با شعار اعتدال سازگاری ندارد.
وی در ادامه با بیان اینکه سیاست خارجی دیپلماسی کشور باید از وزارت خارجه گرفته شود، گفت: خطبه‌های نماز جمعه همواره مستقل بوده، هست و خواهد بود و بنده در این 103 خطبه‌ای که خواندم کسی به من نگفته که چه چیزی را مطرح کنم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران، سوریه را نمایشگاه افتضاح لیبرال دموکراسی غرب و آدمکشی آنها توصیف کرد و یادآور شد: کشتن زنان و کودکان، بستن دست و پای دختر بچه سه ساله و کشتن پدر و مادر او، در آوردن قلب یک مسلمان و به دندان گرفتنش از افتضاحات لیبرال دموکراسی غرب است.
آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه آمریکا در این 30 ماه تلاش کرد با مخالفان دست ساخته خود به بشار اسد فشار بیاورد، اما نتوانست و حالا می‌خواهد با حمله نظامی معادلات را تغییر دهد، تصریح کرد: آمریکا تردید نداشته باشد که دود این آتش‌بازی به چشم خودش خواهد رفت و کسانی که صلح جهانی را در خطر می‌بینند باید جلوی این حرکات نابخردانه را بگیرند.
امام جمعه موقت تهران متهم کردن دولت سوریه به حمله شیمیایی را یک اتهام ناچسب دانست و گفت: اگر کاری به دین هم نداشته باشیم باید بگوییم، دولتی که این طور ارتش آن مخالفان را عقب زده، چه نیازی به بمباران شیمیایی دارد.
وی با بیان اینکه آنجایی که می‌گویند بمباران شیمیایی شده 5 کیلومتری مقر ماموران سازمان ملل است، تاکید کرد آیا این معقول است که دولتی بخواهد این مکان را بمباران کند. این تهمت آمریکا است چرا که وقتی صدام با بمباران شیمیایی حلبچه 5 هزار نفر را کشت، آمریکا آخ هم نگفت.
وی در بخش پایانی خطبه دوم ضمن تشکر از فرزندان غیور انتفاضه شعبانیه که به منافقان جنایتکار در پادگان اشرف حمله کردند، گفت: این کار از نظر کیفی از عملیات مرصاد کمتر نبود چرا که 70 نفر از سران آنها به جهنم واصل شدند.
آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه فرمانده ترور شهید صیاد هم در این عملیات به جهنم واصل شد، این اقدام را دست انتقام خدا به وسیله فرزندان غیور عراق دانست و گفت: انتفاضه شعبانیه، قیام مردم عراق بود که صدام و منافقین آنها را سرکوب کردند، اما فرزندان آنها وارد میدان انتقام شدند. هم‌چنین آیت‌الله سیداحمد خاتمی، در خطبه اول با اشاره به مسئله تقوا اظهار داشت: قیامتی در کار است و از ریز و درشت اعمال ما پرسش خواهد شد و ما نیز باید پاسخگو باشیم و «تقوا» تنها چیزی است که به کمک انسان می‌آید.
وی در مورد فلسفه عذرخواهی به‌ویژه عمل به این مهم در پایگاه خانواده گفت: ابتدا باید تلاش کنیم رفتارمان حساب شده باشد که نیاز به عذرخواهی پیدا نکنیم اما اگر خطایی از ما سر زد به لجبازی روی نیارویم و عذرخواهی کنیم چرا که عذرخواهی نشانه عدل است.
هم‌چنین پیش از خطبه‌ها آیت‌الله عالمی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در مورد اهمیت زکات به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به حدیثی که حضرت امام در ابتدای کتاب زکات آورده،‌گفت: و هی من ضروریات الدین؛ زکات از ضروریات دین است؛ و ان منکروها مندرج الکفار بتفصیل شی من کتاب (کسی که منکر وجود زکات باشد، در زمره کفار به حساب می‌آید).
وی با اشاره به این که آیات فراوانی در این زمینه وجود دارد، گفت: بیش از 34 آیه در قرآن از زکات و نماز سخن به میان آمده و در 32 آیه نماز و زکات پشت سر هم قرار دارد.
نماینده ولی‌فقیه در شورای مرکزی زکات در ادامه سخنانش تاکید کرد: فلسفه پشت سر هم قرار دادن نماز و زکات در روایات متعددی از پیامبر اکرم(ص) آمده است؛ در احادیث پیامبر گرامی اسلام تاکید شده که مریض‌هایتان را به وسیله صدقه دوا کنید و اموالتان را به وسیله زکات در چارچوب امنیت قرار دهید.
آیت‌آلله عالمی با اشاره به تشکیل ستاد احیای زکات از سال 83 تاکید کرد: ستاد احیای زکات با ماموریت حجت‌الاسلام قرائتی از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی فعال شد. وی ادامه داد: در اولین سال فعالیت ستاد احیای زکات 12 میلیارد ریال جمع‌آوری و در موارد خود هزینه شد؛ این میزان در سال 84 به 23 میلیارد و در سال 85 به 67 میلیارد ریال؛ در سال 86 به 127 میلیارد ریال، سال 87 به 234 میلیارد ریال و سال 88، 689 میلیارد ریال و سال 89، 584 میلیارد ریال، سال 90، 980 میلیارد ریال و در سال 91، مقدار 365 میلیارد ریال زکات جمع‌آوری شد.
عالمی گفت: در سال 92 تاکنون 620 میلیارد ریال جمع‌آوری شده که بیش از این مقدار ان‌شا‌ءالله در نیمه دوم سال 92 جمع خواهد شد.
وی با اشاره به موارد مصرف این زکات گفت: از این میزان برای دخترانی که امکانات مالی نداشتند، 4246 مورد جهیزیه، برای احداث مسکن 3357 مورد، درمان نیازمندان 11 هزار و 940 مورد، کمک به امور تحصیلی دانش‌آموزان 20 هزار مورد برای طلاب علوم دینی، حوزوی و ابن‌السبیل(در راه ماندگان) هزینه شده است.
وی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) گفت: پیامبر اکرم(ص) در مسجدی 5 نفر را با اسم صدا می‌کنند و می‌فرمایند: از مسجد خارج شوید و در این مسجد نماز نخوانید، چرا که زکاتتان را ادا نکرده‌اید.

 


به حکومت ظالم رضایت ندهید
هیچ مسلمی حق ندارد که:
- رضایت بدهد به حکومت ظالمی
- ولو یک ساعت
و همه ما مکلفیم که این حکومتهایی که روی کار آمده‌اند و برخلاف موازین الهی و موازین قانونی (حتی قانونی خودشان) هستند، هر کس به هر مقدار که می‌تواند باید با آنها معارضه و مبارزه بکند و هیچ عذری پذیرفته نیست.
آئین انقلاب اسلامی - ص 391

 


آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خواهان توجه بیشتر رئیس‌جمهور به برکناری افراد ارزشی و به کار گرفتن افراد غیر ارزشی توسط وزرا شد.
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی طی سخنانی در بارگاه رضوی با اشاره به شعار اعتدال در دولت یازدهم گفت: رئیس‌جمهور شعار اعتدال سر داد و ما از ایشان و وزرا انتظار داریم که این اعتدال رعایت شود اما اخیرا اخباری منتشر شده که برخی از وزرا خط اعتدال را شکسته‌اند و افراد ارزشی را کنار گذاشته و افرادی غیر ارزشی را برای مسئولیت‌ها انتخاب می‌کنند که این مسئله نیازمند توجه و نظارت بیشتر رئیس‌جمهور محترم به ویژه در مورد آموزش و پرورش و دانشگاه‌هاست. وی با بیان اینکه افراد مسئول در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی باید افرادی ارزشی، عالم، سالم و باتقوا باشند بیان داشت: مهمترین کلیدی که ایشان در دست دارد کلید آموزش و پرورش و دانشگاه‌هاست زیرا امروز و آینده مملکت در دست آنان است که اگر مراقب نباشیم، اقتصاد، سیاست، فرهنگ، دین و ایمان خراب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس این مرجع تقلید با بیان این که با مجازات چند مفسد اقتصادی، ریشه مشکل پیدا نمی‌شود و حل نخواهد شد تاکید کرد: ریشه این معضلات در آموزش و پرورش و دانشگاه‌هاست که در آنجا است که باید تقوا بالا رود تا به دنبال ثروت‌اندوزی‌های نامشروع نروند، باید مردم را ساخت و پرورش داد تا حکومتی مقتدر داشته باشیم همان طور که پیامبر اکرم(ص) نخستین کار خود را تربیت عده‌ای با ایمان قرار داد تا بتواند پس از تشکیل حکومت اسلامی آن را حفظ کند.
استاد خارج فقه حوزه در ابتدای سخنان خود به اهمیت مسئله امر به معروف و نهی‌ازمنکر اشاره کرد و گفت: در این راه باید هم حق را به جا آورد و هم دیگران را به انجام آن دعوت کرد زیرا جوهره امر به معروف و نهی ‌از منکر در تواصی است. وی در پایان بیانات خود ضمن دعا برای تمام کشورهای اسلامی از شر توطئه‌های دشمنان، کشور سوریه را کشوری مهم و کلیدی ارزیابی کرده و برای نجات و حل مشکلات کشور سوریه نیز دعا کرد.

 


امام جمعه قم با اشاره به شعار مبارزه با تروریست غربی‌ها به ویژه آمریکا تاکید کرد: آن‌ها امروز به نوعی تبدیل به پدرخوانده تروریست‌ها شده‌اند.
امام جمعه قم خطاب به سران کشور آمریکا تاکید کرد: شما آمدید حمله کردید که با تروریسم مبارزه کنید ولی امروز به پدرخوانده تروریست‌ها تبدیل شدید.
آیت‌الله حسینی بوشهری گفت: امروز همگان می‌دانیم که دشمنان در حالی بر طبل جنگ می‌کوبند که اکثر کشورها و ملت‌ها و رئیس سازمان ملل با حمله به سوریه مخالفت می‌کنند؛ البته آمریکایی‌ها همچنان مصمم هستند که در این کشور جنایت دیگری را رقم بزنند.
وی با اشاره به این که حمله آمریکا برای تضمین امنیت اسرائیل و دلداری دادن به تروریست‌ها است تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند آمریکا قطعا در این جریان ضربه خواهد خورد و ضرر خواهد کرد.
آیت‌الله حسینی بوشهری اضافه کرد: اینها در دنیا ژست طرفداری از مردم می‌گیرند؛ آن روز که صدام بمباران شیمیایی کرد آیا مدافع مردم نبودید؟ برخی کشورهای منطقه به آمریکا اعلام می‌کنند که تمام هزینه جنگ علیه سوریه را که یک کشور عربی و اسلامی است تامین می‌کنند؛ کجای این مسئله با اسلام و شریعت می‌سازد؟
به گزارش خبرگزاری فارس، امام جمعه قم با اشاره به برگزاری اجلاس خبرگان رهبری بیان داشت: در آغاز این جلسه جنازه مطهر شهدا در جلسه حضور داشتند و بزرگان ما زیر جنازه شهدا رفتند و آنها را تشییع کردند تا به دنیا اعلام کنند که آبرو و عزت ما در سایه شهدا است.
وی بیان کرد: نمایندگان خبرگان در نطق‌های خود به بیان مشکلات مردم پرداختند و جا داشت که این نطق‌ها از رسانه ملی پخش شود و رئیس‌جمهور نیز تحلیل جامعی از شرایط کشور ارائه دادند و امید است که در ماه‌های آینده بتوانند گره‌ای از مشکلات مردم بگشایند.
مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به برگزاری اجلاس نماز با پیام رهبری، بر توجه به نکات مطرح شده از سوی ایشان در خصوص توجه هر چه بیشتر به اقامه نماز در جامعه تاکید کرد.
وی در پایان به حادثه پادگان اشرف اشاره کرد و گفت: این حادثه به کشته شدن منافقینی انجامید که دستشان به خون هزاران انسان بی‌گناه آلوده است و چوب خدا صدا ندارد.
آیت‌الله بوشهری در خطبه اول به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) با تاکید بر اینکه عظمت امروز قم مرهون عظمت حضرت معصومه(س) است گفت: فاطمه معصومه(س) در پیشگاه خداوند دارای جایگاه بلندی است و امیدواریم در فردای قیامت ما را شفاعت کند.

 


مشاور رئیس‌جمهور در واکنش به انتشار اخباری درباره پیام تبریک روحانی به یهودیان جهان در توییتر تاکید کرد حسن روحانی حساب توییتر ندارد.
محمدرضا صادق در پاسخ به سؤالی درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی پیرامون انتشار پیام تبریک رئیس جمهور اسلامی ایران خطاب به یهودیان جهان به مناسبت فرا رسیدن سال جدید یهودی و صحت و سقم آن گفت: طرفداران آقای روحانی و علاقه‌مندان ایشان که در محیط مجازی فعال بودند، صفحاتی را با اسامی نزدیک به آقای روحانی راه‌اندازی کرده‌ و با آن نام فعالیت می‌کردند. وی افزود: البته در جریان انتخابات و فعالیت‌های انتخاباتی چنین مسئله‌ای معمول است و برخی از این صفحات مجازی ممکن است فعالیت‌شان ادامه داشته باشد. وی تأکید کرد: ما خبری در این رابطه که رسانه‌های خارجی آن را منعکس کرده‌اند نداریم.
مشاور ارشد رئیس جمهور تأکید کرد: هر خبری از ایشان که رسمیت داشته باشد از سوی دفتر ریاست جمهوری منتشر می‌شود.
صادق در گفت‌وگو با فارس تصریح کرد: تمام اخبار و فعالیت‌های ایشان در بعد از انتخابات از سوی دفتر رئیس جمهور منتخب و هم‌اکنون نیز از سوی دفتر ریاست جمهوری منعکس می‌شود و تنها، اخباری که از این مجرا منتشر می‌شود رسمیت دارد و آقای روحانی حساب توییتر ندارند.
لازم به ذکر است، رسانه‌های خبری از جمله «آسوشیتدپرس» و «المانیتور» از پیام تبریک «حجت الاسلام حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به یهودیان جهان خبر دادند.
منع قانونی عضویت وزرا در فیس‌بوک را بررسی می‌کنیم
الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره اینکه عضویت وزرا و نمایندگان دولت در شبکه‌های اجتماعی از جمله «فیس‌بوک» منع قانونی دارد یا خیر، گفت: منع قانونی و یا عدم آن را بررسی می‌کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که شنیده شده شما نیز در شبکه اجتماعی «فیس‌بوک» عضویت دارید، تاکید کرد: بنده عضو فیس‌بوک نیستم.

 


رئیس مجلس با بیان اینکه ایران آمادگی دارد در زمینه‌های مختلف با ترکمنستان همکاری داشته باشد، تاکید کرد: نگاه تهران و عشق آباد برای ایجاد صلح در منطقه و ایجاد آرامش، بسیار به هم نزدیک است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر سه روزه خود به ترکمنستان، در دیدار با «قربان قلی بردی محمد‌اف» رئیس جمهور ترکمنستان با تاکید بر گسترش روابط و همکاری‌های بین دو کشور گفت: ایجاد کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور در آینده نزدیک ضروری است تا نسبت به همکاری‌های فیمابین و توسعه روابط تجاری و اقتصادی از جمله در حوزه نفت و گاز برنامه‌ریزی شود.
وی با ابراز خرسندی نسبت به پیشرفت‌های چشمگیر ترکمنستان به ویژه در سال‌های اخیر، تصریح کرد: ایران آمادگی دارد در زمینه‌های مختلف زیرساختی و زیربنایی در رابطه با ساخت جاده، پالایشگاه و نیروگاه و دیگر پروژه‌ها با کشور دوست و برادر ترکمنستان همکاری داشته باشد.
لاریجانی نسبت به ایجاد فرصت‌های همکاری بیشتر بین دو کشور در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد. رییس مجلس درباره حوادث و تحولاتی که در منطقه‌ به‌وجود آمده نیز اظهار داشت: نگاه ایران و ترکمنستان برای ایجاد صلح در منطقه و ایجاد آرامش، بسیار به هم نزدیک است.
به گزارش تسنیم، «قربان قلی بردی محمد‌اف» رئیس جمهور ترکمنستان نیز در این دیدار از روند رو به رشد همکاری‌ها در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور، ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدواریم این روابط در دولت جدید ایران گسترش یابد.
وی همچنین از حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران ابراز خرسندی کرد.
رفتار مغرضانه غربی‌ها در مورد مسئله هسته‌ای ایران
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان سفر خود به ترکمنستان در دیدار با رئیس مجلس سنای قزاقستان با اشاره به روابط دوستانه بین دو کشور، گفت: روابط ایران با قزاقستان بر پایه‌های فرهنگی عمیق استوار است و خوشبختانه در چند سال اخیر روابط دو کشور گسترش پیدا کرده است.
لاریجانی ضمن تشکر از میزبانی قزاقستان در مذاکرات هسته‌ای ایران با بیان اینکه این پیشنهاد ایران بود که این مذاکرات در قزاقستان برگزار شود، گفت: رفتار غربی‌ها در مورد مسئله هسته‌ای ایران مغرضانه است و ما از مواضع دوستانه قزاقستان در موضوع هسته‌ای ایران تقدیر و تشکر می‌کنیم.
غیرت‌مامی رئیس مجلس سنای قزاقستان نیز در این دیدار به کریدور حمل و نقل شمال – جنوب و جنوب- شمال اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم با فعال شدن این کریدور از طریق ترکمنستان، قزاقستان به ایران متصل شود.
وی افزود: اگر این کریدور فعال شود قزاقستان می‌تواند کالاهای بیشتری را با قیمت پایین‌تر نه تنها به ایران بلکه به سایر کشورها صادر کند. رئیس مجلس سنای قزاقستان به مسئله هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: قزاقستان همواره از استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای نه تنها برای ایران بلکه برای تمامی کشورها حمایت کرده و می‌کند.

 


فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء تاکید کرد: آسمان کشورمان در چارچوب قوانین بین‌المللی برای کشورهای دوست فضایی ایمن و برای هرگونه اقدام خصمانه، فضایی ناامن خواهد بود.
امیر فرزاد اسماعیلی در مراسم پنجمین سالروز تشکیل پدافند هوایی کشور در جمع وابستگان نظامی کشورهای خارجی در تهران، اظهار داشت: این روز بزرگ را خدمت همه عزیران و منادیان صلح در جهان تبریک عرض می‌کنم و خداوند متعال را شاکرم که برای دومین سال فرصت برگزاری این مراسم باشکوه را به ما عطا فرمود.
وی افزود: قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ارتش جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد در پنجمین سال تشکیل، بر اساس مأموریت محوله در صیانت حریم هوایی کشور با اقتدار کامل اعلام کند که آسمان جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی برای کشورهای دوست فضایی ایمن و برای هرگونه اقدام خصمانه، فضایی ناامن خواهد بود.
سرتیپ اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به رژیم غاصب صهیونیستی اشاره و تصریح کرد: رژیم نامشروع و جعلی صهیونیستی با حمایت آمریکا به گنبد آهنین خود افتخار می‌کرد اما همین سپر آهنی در برابر موشک‌های حماس و حز‌ب‌الله لبنان بسیار آسیب‌پذیر بود.
وی افزود: معتقدیم قدرت پوشالی استکبار جهانی و رژیم اشغالگر قدس صرفا تبلیغاتی است که توسط غول‌های رسانه‌ای بر افکار عمومی جهان القا می‌شود، بنابراین قادر نخواهند بود در برابر موج عظیم مردم، قدرت ایمان و وحدت کلمه ملت‌ها ایستادگی کنند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان این که ایران کشوری بزرگ، قدرتمند، مستقل و با هویت و تمدن تاریخی است، گفت: ایران اسلامی در معادلات سیاسی جهان اثرگذار و لنگرگاه ثبات در منطقه است.
سرتیپ اسماعیلی تاکید کرد: مشی راهبردی ایران در موضوع امنیت جهانی، ایجاد اعتماد متقابل، تعامل سازنده با کشورهای منطقه و جهان به غیر از رژیم اشغالگر جعلی و غاصب قدس در کلیه زمینه‌ها، به‌ويژه دیپلماسی دفاعی بر پایه احترام متقابل، منافع مشترک و مواضع برابر است تا زمینه ارتقای امنیت ملی، صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی فراهم شود.
همچنین، امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده پدافند هوایی قرارگاه خاتم‌الانبیاء در کنفرانس خبری اظهار داشت: بنا داریم رزمایش بزرگ، مشترک و سراسری در اواخر مهر ماه و یا دهه اول آبان ماه سال جاری صورت دهیم که این رزمایش با تمام پتانسیل دفاعی کشور و شرکت همه نیروهای ارتش و سپاه انجام خواهد شد.
وی افزود: در این رزمایش از سامانه‌های موشکی و راداری جدیدی که به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور در منطقه جدیدی صورت می‌گیرد، استفاده خواهیم کرد.
امیر اسماعیلی خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که حدود 8 هزار نیروی عملیاتی در صحنه در این رزمایش شرکت کنند و با نیروهای پشتیبانی و رزمی جمعا حدود 12 هزار نیرو در این رزمایش خواهند بود. وی در مورد دستاوردهای جدید پدافند هوایی نیز گفت: ان‌شاءالله تا دو روز آینده سامانه تنفیق بین سایت‌های اطلاعاتی شناسایی الکترونیک و سایت‌های راداری خواهیم داشت و اطلاعات در کسری از ثانیه‌ها بین دو سایت با تشعشع و بدون تشعشع مبادله خواهد شد.
امیر اسماعیلی در پاسخ به پرسشی بر این اساس که چرا تاکنون این سایت‌های پرنده صبا و صدف اعلام نشده بود، خاطرنشان کرد: برای این که این موارد اطلاعات و شناسایی است و هم‌اکنون که شما اسمش را مطرح کرده‌اید، گفتیم که این نوع هواپیما، هواپیمای چرخه اطلاعات و شناسایی ما هستند که ان‌شاءالله اسم آنها را تغییر و اسم جدید بر آنها خواهیم گذاشت.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که آیا این هواپیماها توانمندی و کار آواکس را انجام می‌دهند، گفت: ما در نظر نداریم که در حقیقت بیاییم و آنچه را که تاکتیک‌های کشور دیگر است در کشور خود نهادینه کنیم. چون تهدیدات علیه جمهوری اسلامی بسیار متفاوت‌تر از تهدید علیه سایر کشورها است.

 


یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه جنگ در سوریه جنگی است که هدف آن حفظ آبروی اوباماست، تصریح کرد این جنگ خللی در عزم ایران برای مقابله با سیاست‌های واشنگتن پدید نمی‌آورد.
رابرت اسکیلز ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست با اشاره به رفتارهای ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در خلال جلسه کمیته روابط خارجی سنا نوشت: همه رفتارهای او در خلال این جلسه حکایت از این داشتند که او به این جنگ راضی نیست.
این تحلیلگر مسائل نظامی در ادامه نوشت: «در حالی که صدای رعدآسای جان‌کری و حرکات بازوی او کاسه صبرش را از جنایت‌های بشار اسد لبریز می‌کرد، دمپسی تا اندازه زیادی، که محترمانه هم بود، سکوت پیشه کرده بود.»
اسکیلز که پس از 34 سال خدمت در ارتش در سال 2000 از خدمت بازنشسته شد، ادامه داده است: «سخنان ابراز نشده دمپسی بازتاب‌دهنده نظر بسیاری از رهبرانی از ارتش است که اکنون در حال خدمت هستند.»
این تحلیلگر مسائل نظامی و سیاسی در مقاله خود تاکید کرده است در حال حاضر بسیاری از کسانی که داخل پنتاگون هستند و برای جنگ، راهبرد طراحی می‌کنند با جنگ در سوریه مخالفند.
رئیس سابق دانشکده جنگ آمریکا می‌نویسد: «پس از تعامل‌های شخصی با دهها نفر از سربازان در حال خدمت و بازنشسته شده، اطمینان دارم که آنچه در زیر می‌نویسم نظر قاطعانه افسران در حال خدمتی است که از نزدیک شاهد حوادثی بوده‌اند که آمریکا را به سمت جنگ بعدی‌اش هدایت می‌کنند.»
این ژنرال سابق آمریکایی با اشاره به اینکه هیچکدام از کارکنان کاخ‌سفید تجربه‌ای درجنگ ندارند می‌نویسد تاکنون تمامی مسیرها به سمت این جنگ، نقض تمامی اصول جنگ است.
وی در پایان مقاله خود در واشنگتن پست نوشته است: نظامی‌های باسابقه آمریکایی از این خشمگین هستند که زندگی مردم آمریکا به خاطر حرفی که از دهان اوباما درباره «خط قرمز» بیرون پریده، به خطر می‌افتد؛ و می‌افزاید:‌«این اقدام‌ها (جنگ) برای انتقام‌جویی و برای بازگرداندن آبروی یک رئیس‌جمهور است. افسران در حال خدمت ما می‌گویند کشتن سوری‌ها در عزم ایرانی‌ها برای مقابله با ما خللی وارد نمی‌کند.»
از سوی دیگر، اندیشکده استراتفور نیز در گزارشی تحلیلی اذعان کرد که عملیات نظامی محدود ایالات متحده علیه سوریه می‌تواند به نفع ایران تمام شده و فضای مدیریت بهتری را برای ایرانی‌ها در سوریه فراهم آورد.
بنابراین گزارش، استراتفور در تحلیل خود اذعان کرده است که حمله محدود آمریکایی‌ها که نتواند دولت اسد را سرنگون کند، بین نیروهای سوری مخالف اسد تفرقه ایجاد کرده و مدیریت صحنه نبرد را برای ایران آسان‌تر می‌کند.
این گزارش همچنین تصریح کرده است که تنها منفعت آمریکا در سوریه از برکناری اسد از قدرت، همانا کاهش نفوذ منطقه‌ای ایران خواهد بود و در عین حال تاکید کرده است که ایران از طریق متحدینش از جمله حزب‌الله لبنان در برابر اقدام نظامی علیه دولت سوریه بیکار نخواهد نشست.
در پایان این گزارش آمده است: ایران به عکس برخی کشورهای عربی، هراسی از ناامنی در منطقه ندارد چرا که در فضای داخلی قادر بوده امنیت را برقرار کند. علاوه بر آن سال‌ها تحریم باعث شده که ایران به زندگی در رنج عادت کند بنابراین اگرچه برخی دولت‌های عربی ضعیف از هرج و مرج در سوریه آسیب می بینند اما به نظر نمی‌رسد آسیب زیادی متوجه ایران شود. حتی ایران خواهد توانست که از هرج و مرج در جهان عرب به نفع خود بهره‌برداری کند.

 


معاون پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از علی‌اکبر ناطق نوری و آیت‌الله امینی به عنوان گزینه‌های ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع نام برد.
حجت‌الاسلام علیخانی با اعلام این خبر به ایسنا اظهار کرد: بر اساس خبری که دارم ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع به آقای ناطق نوری و آیت‌الله امینی پیشنهاد شده که هر کدام این مسئولیت را بپذیرند خوب است.
وی با اشاره به پایان دوره ریاست حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص نظام افزود: اشکالی ایجاد نمی‌شود که رئیس جدید مرکز تحقیقات با چند روز تأخیر انتخاب شود.

 


متقاضيان تشرف به عتبات عاليات مي‌توانند با تكميل فرم مربوطه براي خود وهمراهانشان، اقدام كنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، متقاضيان تشرف به عتبات عاليات براي اعزام از ۱۶ مهر تا ۲۲ آذر ماه مي‌توانند با تكميل فرم مربوطه در سايت پيش ثبت نام «http://atabat.haj.ir» براي خود وهمراهانشان، اقدام كنند.
براساس اين گزارش، شروع پيش ثبت نام از ساعت ۹ صبح روز شنبه ۱۶ شهريور تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۲۹ شهريور ماه خواهد بود.
اين گزارش حاكي است، نتايج قرعه كشي روز يكشنبه ۳۱ شهريورماه بر روي سايت پيش ثبت نام «http://atabat.haj.ir» قابل رويت خواهد بود.
همچنین، متقاضيان مي‌توانند به دو روش گروهي در قالب هفت نفره يا ۳۵ نفره براي اعزام اقدام كنند.

 


خرم‌آباد- خبرنگار کیهان:
طی 5 ماهه اول امسال، 620 میلیارد ریال زکات جاری در سراسر کشور جمع‌آوری شده است که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در اختتامیه بیست و دومین اجلاس سراسری نماز که در دانشگاه لرستان در خرم‌آباد برگزار شد گفت: از محل زکات پرداختی مردم بیش از 5 هزار جهیزیه برای دختران در روستاها، بیش از 3 هزار خانه احداث و مشکلات درمانی بیش از 11 هزار نفر از نیازمندان حل شده و به 20 هزار دانشجو و دانش‌آموز و 4 هزار طلبه کمک هزینه پرداخت شده است.
حسین انواری با بیان این مطلب که زکات در قرآن 33 بار آمده که 27 بار آن همراه با نماز است که متأسفانه ما در این راستا غفلت کرده‌ایم، گفت: به همان اندازه که نماز انسان رابه خدا نزدیک می‌کند زکات نیز قلوب انسانها را به هم نزدیک می‌کند و در حقیقت زکات تقدیم دارایی به ساحت قدس الهی است که در اختیار خلق قرار می‌گیرد.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10