(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


چهارشنبه 10 مهر 1392 - شماره 20606

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
گریه‌های خنده‌دار!( یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
انتقام ! (گفت و شنود)
دست چدنی که دیده نشد
اوباما: گزینه نظامی علیه ایران هنوز روی میز است
صالحی خبر داد
مکان‌یابی نیروگاه‌های جدید هسته‌ای در کشور
اشتون: تحریم‌ها علیه ایران با هدف مذاکره بوده است!
مقامات آمریکا با چه زبانی بگویند که قابل اعتماد نیستند؟! (خبر ویژه)
حمله به اطلاع‌رسانی به جای اعتراض به همتای آمریکایی!(خبر ویژه)
توقع آمریکا از ایران تجدیدنظر در محور منطقه‌ای است (خبر ویژه)
برخلاف فاصله‌گذاری‌های خیالی آمریکا به اسرائیل سنجاق شده! (خبر ویژه)
روحانی یا باید سر حرف خود بماند و یا آمریکا را راضی کند (خبر ویژه)
 


این روزها، برخی از دولتمردان محترم کشورمان اصرار دارند که ابراز ناخشنودی توأم با عصبانیت نتانیاهو و سایر مقامات رژیم صهیونیستی از روند مذاکرات و اقدامات هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر به نیویورک را نشانه موفقیت‌آمیز بودن این سفر ارزیابی کنند و در مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای خود با اشاره به دشمنی و کینه‌توزی رژیم اشغالگر قدس نسبت به ایران اسلامی، اعلام می‌دارند که اگر سفر نیویورک با موفقیت و دستاوردهای برجسته و درخور توجهی برای کشورمان همراه نبود، عصبانیت بارها اعلام شده نتانیاهو و هشدارهای پی در پی او به اوباما و سایر دولتمردان آمریکایی کمترین توضیح و توجیهی نداشت! مخصوصا آن که نخست‌وزیر رژیم کودک‌کش بلافاصله بعد از بازگشت رئیس‌جمهور محترم کشورمان به ایران، با عجله راهی آمریکا شد و در آستانه سفر خویش اعلام کرد برای مقابله با روند جدید روابط ایران و آمریکا و هشدار نسبت به نزدیکی این دو کشور به یکدیگر عازم واشنگتن است!
پیش از این طی یادداشتی در کیهان 7 مهرماه 92 با عنوان «چه دادیم و چه گرفتیم؟!» به ارزیابی مستند سفر رئیس‌جمهور محترم به نیویورک پرداخته و ضمن اشاره به برخی از نکات مثبت این سفر، نمونه‌های -متاسفانه - خسارت‌باری از نتایج آن را برشمرده بودیم. از این روی، درباره سفر نیویورک و ابعاد و آثار آن، اگرچه هنوز هم گفتنی‌هایی هست ولی موضوع یادداشت پیش روی، اشاره به ترفندی است که رژیم صهیونیستی و دولتمردان آمریکایی در یک پروژه دو سویه علیه جمهوری اسلامی ایران به صحنه آورده و در کمال تعجب دیده می‌‌شود برخی از دولتمردان کشورمان نیز در چرخه این «عملیات فریب» افتاده‌اند. بخوانید؛
1- در گرماگرم جنگ تحمیلی و بعد از آن که رزمندگان اسلام با چند خیز‌بلند و عملیات موفق، ارتش تا بن دندان مسلح و مورد حمایت همه‌جانبه شرق و غرب را وادار به عقب‌نشینی کردند و در حالی که آمریکا و متحدانش از احتمال شکست‌های پی‌درپی دیگر صدام که اسطوره‌ شدن ایران اسلامی را درپی داشت به هراس افتاده بودند، رژیم صهیونیستی در خبری که بلافاصله در صدر اخبار رسانه‌های غربی و عربی جای گرفت از فروش اسلحه به ایران خبر داد! در آن هنگام حضرت امام خمینی رضوان‌الله تعالی علیه طی سخنانی ماندگار، فرمودند؛ اسرائیل می‌داند به اندازه‌ای پلید و نجس است که اگر انگشتش را به بحر محیط (اقیانوس) هم بزند، نجس می‌شود، چون این را احساس کرده است می‌خواهد با اینکه من کمک کرده‌ام! ایران را بدنام بکند.
این سخن حضرت امام(ره) که علاوه بر جایگاه ملکوتی ایشان، سخنی منطقی و همه فهم نیز بود، به وضوح نشان می‌داد که رژیم صهیونیستی با ادعای دروغ «ارسال اسلحه به ایران»! به شگرد معروف «نعل وارونه» متوسل شده و در پی بدنام کردن ایران اسلامی است.
همین جا باید توضیح داد که ممکن است گفته شود چرا حمایت آشکار مثلث آمریکا،‌ اسرائیل و انگلیس از مدعیان اصلاحات در جریان فتنه 88 را «نعل وارونه» تلقی نمی‌کنید و این حمایت را نشانه وابستگی فتنه‌گران به دشمنان بیرونی می‌دانید؟! در پاسخ این پرسش باید گفت؛ اگر اقدامات و حرکت یک جریان سیاسی با اهداف رسماً اعلام شده دشمن همخوانی داشت، بایستی تعریف و تمجید دشمن را «واقعی» و نشانه همراهی جریان مزبور با خواسته‌های دشمن دانست ولی چنانچه مسیر حرکت یک جریان با اهداف رسماً اعلام شده دشمن در تناقض بود، بدیهی است که تعریف و تمجید صورت گرفته را، باید از نوع «نعل‌وارونه» تلقی کرد. در جریان فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88، اصحاب فتنه دقیقا و بی کم و کاست خواسته‌های نه فقط اعلام شده- بلکه به گواهی اسناد غیرقابل انکار موجود- اهداف دیکته شده دشمنان بیرونی را دنبال می‌کردند. تا آنجا که هیچ واژه‌ای مانند «وطن‌فروشی» نمی‌تواند گویای عمق جنایت آنان باشد. اما، در جریان جنگ تحمیلی، برای هیچ کس کمترین تردیدی نبود که جنگ با حمایت مستقیم و بی‌پرده آمریکا، اسرائیل و شوروی سابق به ایران‌‌اسلامی تحمیل شده است و هدف اعلام شده آن نابودی انقلاب اسلامی بوده است، بنابراین بسیار بدیهی بود که ادعای فروش اسلحه اسرائیل به ایران، نه فقط با اهداف رژیم صهیونیستی همخوانی نداشت بلکه در نقطه مقابل آن نیز بود.
2- اکنون و بعد از توضیح ضروری فوق که فقط برای یادآوری بود به سراغ ماجرا می‌رویم و این ادعای برخی از دولتمردان را پی می‌گیریم که عصبانیت نتانیاهو از روند مذاکرات را نشانه موفقیت سفر نیویورک تلقی می‌کنند. گفتنی است در این نوشته فقط به شواهد و مستندات بدیهی و غیرقابل انکار اشاره شده و به وضوح نشان داده می‌شود که ابراز عصبانیت نتانیاهو از مذاکرات هیئت ایرانی در نیویورک از نوع «نعل وارونه» و صرفاً برای تحریک جمهوری اسلامی ایران به ادامه این روند است و رژیم صهیونیستی نه فقط از این روند عصبانی نیست، بلکه از آن بسیار خرسند نیز هست.
3- سؤال این است که چرا باید رژیم صهیونیستی از روند مذاکرات و اقدامات صورت گرفته در نیویورک عصبانی باشد؟! و کدامیک از اقدامات هیئت محترم جمهوری اسلامی ایران می‌تواند خشم این رژیم کودک‌کش را برانگیخته باشد؟! البته باید به این نکته ظریف توجه داشت منظور آن نیست که هیئت ایرانی علیه رژیم صهیونیستی موضعی نداشته است، بلکه با مروری بر آنچه در نیویورک و قبل از آن در جریان مقدمات سفر اتفاق افتاد، هیئت محترم کشورمان، اولاً؛ علیه رژیم صهیونیستی موضع جدیدی که پیش از آن بی‌سابقه بوده است اتخاذ نکرده بنابراین، خشم نتانیاهو نمی‌تواند و نباید آنگونه که تظاهر می‌کند، به خاطر مواضع ضدصهیونیستی جدیدی باشد که در گذشته سابقه نداشته است! و ثانیاً؛ هیئت دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سفر نیویورک و مقدمات اولیه آن، امتیازاتی به رژیم اشغالگر قدس داده است که تاکنون بی‌سابقه بوده است، از این روی، نتانیاهو برخلاف تظاهر به عصبانیت، باید از روند مذاکرات و اقدامات هیئت ایرانی در نیویورک بسیار خشنود نیز باشد.
4- در این گزاره‌ها دقت کنید؛
الف: چند هفته قبل از سفر نیویورک و بعد از قطعی شدن این سفر، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی - به عنوان یکی از استوانه‌های دولت جدید- در اقدامی عجیب و غیر منتظره اعلام کرد «ما، با اسرائیل سر جنگ نداریم. حالا اگر عرب‌ها جنگ کردند، ما کمک می‌کنیم»! آقای هاشمی با این اظهارنظر که بلافاصله بازتاب داخلی و خارجی گسترده‌ای یافت به رژیم اشغالگر قدس پیام داد دولت جدید از نظر حضرت امام(ره) که خواستار محو اسرائیل بود دست کشیده است! آیا غیر از این است؟!
ب: رئیس جمهور محترم کشورمان در نیویورک و به عنوان یک پیشنهاد اعلام کرد اسرائیل باید به معاهده NPT بپیوندد. این اظهارنظر که به نوشته روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» همه دیپلمات‌ها را مبهوت کرده بود، امتیاز بزرگی به رژیم صهیونیستی یعنی به رسمیت شناختن موجودیت اسرائیل بود! البته این اظهارات را می‌توان از نوع خطای بیان و سهواللسان تلقی کرد ولی متأسفانه این خطا تاکنون از سوی دولتمردان محترم تصحیح نشده است.
آیا رژیم صهیونیستی باید از این امتیاز آنهم از زبان بلندپایه‌ترین مسئول اجرایی ایران اسلامی، عصبانی باشد؟!
ج: آقای ظریف وزیر محترم امور خارجه کشورمان در آستانه سفر به نیویورک و در پاسخ به خانم «کریستی پلوسی» نوشته بود «ایران هرگز هولوکاست را انکار نکرده است» و با این حرکت خود از جایگاه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «هدیه»ای بزرگ و باورنکردنی به رژیم اشغالگر قدس داده بود. آقای ظریف در سفر نیویورک نیز در مصاحبه با شبکه ABC علاوه بر محکوم کردن هولوکاست، پای را فراتر نهاده و درباره نظر رهبر معظم انقلاب که هولوکاست را «افسانه» نامیده بودند، به خبرنگار ABC گفته بود «این واژه در نسخه انگلیسی سایت رهبر معظم انقلاب، اشتباهی ترجمه شده است»! آیا نتانیاهو و سایر مقامات رژیم کودک‌کش بایستی از این که وزیر خارجه کشورمان با اهدای این امتیاز، یکی از بزرگترین دغدغه‌های رژیم صهیونیستی را برطرف کرده است، عصبانی باشند؟!
د: دولتمردان محترم مورد اشاره در تحلیلی که با عرض پوزش فقط خنده‌دار است و در خوشبینانه‌ترین احتمال، از کم‌اطلاعی آنان حکایت می‌کند، نزدیکی ایران و آمریکا و رابطه آنها با یکدیگر را یکی از دلایل عصبانیت رژیم اشغالگر قدس معرفی کرده‌اند! که باید پرسید؛ آیا تصور می‌کنید آمریکا رابطه خود با اسرائیل را فدای رابطه و نزدیکی با ایران می‌کند؟! مگر نشنیدید که اوباما در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل یکی از موانع نزدیکی ایران و آمریکا را دشمنی ایران با اسرائیل دانست؟! و آیا اظهارات دو روز قبل اوباما که «اسرائیل همپیمان استراتژیک آمریکاست» را فراموش کرده‌اید؟ و مگر ندیدید که بعد از آن همه تبلیغ شما درباره تعامل جدید با آمریکا، مقامات آمریکایی چه پاسخی دادند؟! آنها مانند سی و چند سال گذشته با صراحت و این دفعه با صراحت بیشتر اعلام کرده‌اند که ایران «خنثی»! «دست کشیده از آرمان‌ها» و تسلیم شده در برابر باج‌خواهی آمریکا را می‌پسندند، حالا خودتان قضاوت کنید، آیا ایرانی- نستجیر بالله- با این ویژگی‌ها که آنان می‌پسندند می‌تواند برای رژیم اشغالگر قدس نگران‌کننده باشد؟!
5- با توجه به شواهد غیرقابل تردید فوق چگونه می‌توان ادعا کرد که نتانیاهو از روند مذاکرات نیویورک عصبانی است و این ادعای بی‌اساس را نشانه موفقیت بزرگ مذاکرات نیویورک تلقی کرد؟! در حالی که به وضوح می‌توان دید تظاهر مقامات رژیم صهیونیستی به عصبانیت «نعل وارونه» است و هدف از آن، اولا؛ فریب اذهان عمومی در داخل و ثانیا؛ ترغیب و تشویق دولتمردان محترم به ادامه روال کنونی است! وگرنه با شرحی که گذشت نتانیاهو باید از خوشحالی در پوست خود نگنجد و با دم خود گردو بشکند! خوشبختانه اظهارات اخیر ریاست محترم جمهوری و برخی از همان دولتمردان را می‌توان و باید نشانه پی بردن آنان به محاسبه غلط پیشین تلقی کرد.

حسین شریعتمداری

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323
*‌ گلستان سعدی: دشمن چو از همه حیلتی فرو ماند، سلسله دوستی بجنباند وانگه به دوستی کارهایی کند که هیچ دشمن نتواند!
1605---0912
* مگر فراموش کرده‌اید که امام راحل فرموده‌اند رابطه با آمریکا مثل رابطه گرگ و میش است. بنده به عنوان یک جانباز و برادر شهید اعلام می‌کنم از تماس تلفنی رئیس‌جمهور کشورمان با اوباما دلمان خون است. خدا عاقبت ما را به خیر کند.
زارعی - قم
* یکی از هموطنان از طریق ارسال پیام به این ستون گفته بود با آنکه از خانواده آنها کسی شهید نشده ولی از وادادگی دستگاه دیپلماسی کشورمان در سفر به نیویورک حالت سکته پیدا کرده سپس ادامه داده که با این وصف خانواده شهدا چه می‌کشند. عرض می‌کنم بنده خواهر شهید حسین افسرده هستم، ما سه بچه یتیم بودیم که پدر ومادر بالای سرمان نبود با این حال حسین در سن 14 سالگی در دوره تحصیلات راهنمایی عازم جبهه شد و به شهادت رسید. امروز وقتی کوتاه آمدن مسئولین وزارت خارجه در مقابل آمریکایی‌ها را مشاهده می‌کنم غصه‌ام چند برابر می‌شود خلاصه کار از سکته گذشته است.
خواهر شهید افسرده
* رئیس‌جمهور برزیل که آن‌قدر در توهم دوستی با آمریکا فرو رفته بود که برای خوش خدمتی از ملاقات با رئیس‌جمهور سابق ما که مهمان کشورش شده بود خودداری کرد این دفعه در سازمان ملل با دلخوری می‌گوید: من فقط برای شرکت در اجلاس ملل آمده‌ام و دیدارم با اوباما را لغو کرده‌ام. آمریکایی‌ها حتی از من جاسوسی کرده‌اند حالا ما که 35 سال است در تحریم آمریکا هستیم فکر می‌کردیم دستگاه دیپلماسی قرار است تهدیدات شیطان بزرگ را از سر راه ما باز کند نه آنکه دست ما را در دستش بگذارد.
کدخدازاده
* کسانی که قصد دارند با آمریکا و آمریکایی‌ها کنار بیایند و از این طریق بر مشکلات فائق بشوند نگاهی به سرنوشت مرسی در مصر بیندازند و عبرت بگیرند. آقای مرسی هم مهار خود را به دست آمریکا داد. اما با او چه کردند و امروز کجاست؟
9527---0913
* دولت تدبیر و امید باید بداند به پشتوانه رهبر معظم انقلاب و ملت به آمریکا رفتند. مهم نیست که شما با اوباما تماس گرفته‌اید یا او با شما؟ مهم این است که اعتمادسازی دو طرفه باید باشد. حمله به طبس، مسدود کردن دارایی‌های ایران،‌ جنگ تحمیلی و تحریم، اوباما در گفت‌وگویی اعلام کرد شما تماس گرفته‌اید و ما با اسرائیل در تماس هستیم. حال جواب خانواده شهدا را چه باید داد؟‌ چگونه می‌توان به آمریکا اعتماد کرد؟
وحدتی
* آقای روحانی، بنده یک خانم پا به سن گذشته‌ای هستم شما نیز مثل بنده فرد جاافتاده‌ای هستید. از قدیم به ما آموخته‌اند صورت خود را نیلی کنید تا دشمن نفهمد که شما گرسنه‌اید. چرا حضرتعالی در خانه دشمن اظهار می‌دارید که مشکلات اقتصادی ما زیاد است تا آنها موثر بودن تحریم‌ها را تصور کنند؟ واقعا این نوع بیان در خانه دشمن از فرد جاافتاده‌ای چون شما مورد انتظار نبود.
خانم میری از ساری
* آقای دکتر روحانی توجه داشته باشند که آمریکایی‌ها صداقت ندارند که رهبر معظم انقلاب چندی قبل فرمودند که من به رابطه با آمریکا خوشبین نیستم چرا که عملکرد آنها را می‌بینم. اوباما بلافاصله پس از مذاکرات تلفنی در کنفرانس خبری به صراحت اعلام کرد ما با دوستانمان در اسرائيل (غاصب) کاملا هماهنگ هستیم و این نشان می‌دهد آنها از خط قرمز‌های خود کوتاه نمی‌آیند مشاور کاخ‌سفید اعلام کرد تماس از سوی ایران بوده است. امام راحل فرمود: آمریکا شیطان بزرگ است و رابطه با او مردود است و اگر در پایان جنگ برخی اصحاب امام قطعنامه را بر امام تحمیل کردند اما امروز جوانان و ملت رابطه با آمریکا را نخواهند گذاشت به رهبر معظم انقلاب تحمیل شود.
بوربور از ورامین
* از آدم کهنه‌کاری چون دکتر روحانی که سالها در امور جاری کشور نقش داشته و یک بار نیز طعم تلخ اعتماد به استکبار در تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای را چشیده و به صادق نبودن آژانس و اربابان آن پی برده بعید بود که تن به اعتماد به آمریکائیها بدهد. شک نداریم که حاشیه‌سازان اطراف وی و برخی وادادگان داخلی باعث تغییر قصد ایشان در دقیقه 90 در نیویورک شده‌اند. ولی حضور غیرتمندانه جوانانمان و اقشار مختلف مردم در 13 آبان در مقابل لانه جاسوسی پاسخ دروغگویان را خواهد داد.
طالعی
* اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل گفته است؛ ما قصد براندازی جمهوری اسلامی را نداریم. براساس قوانین بین‌المللی هیچ کشوری حق دخالت در سرنوشت ملل دیگر را ندارد تا چه رسد به براندازی. گویا آمریکا برای خود حقی قایل است که سخن از استفاده کردن و یا نکردن می‌کند آن هم در مجمع عمومی سازمان ملل! این سخنان از خوی استکباری گوینده آن دلالت دارد و متاسفانه هیچ‌کس هم اعتراض نمی‌کند!
0841---0913
* اقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی خویش گفته‌اند فرصت آزمون و خطا نداریم. آیا گام نهادن ایشان در مسیر لغزنده و سست مذاکره با آمریکایی که کدخدایی مثل اسرائيل دارد آزمون و خطا نیست.
2468---0939
* از آقای شریعتمداری در مورد یادداشت روز یکشنبه بسیار تشکر می‌کنم واقعا اصل مطلب را ادا کردید که اینها از همان اول دارند زیر بار صداقت خود می‌زنند. از مطلب روشنگرانه و واقع‌بینانه شما نهایت سپاس را داریم. این رویه را ادامه دهید.
یک شهروند
* به مدیر مسئول محترم روزنامه بگویید با این یادداشت‌هایی که بجا و به موقع می‌نویسد و در روزنامه چاپ می‌شود دعا می‌کنیم سالیان سال زنده بماند و به روشنگری و آگاهی بخشی ادامه بدهد.
ان‌شاءالله
8242---0916
*‌در این شرایط حساس باز نیاز به روشنگری‌های کیهان داریم. از شما می‌خواهیم به روشنگری‌های خود ادامه بدهید.
آزادی از بابلسر
* بعضی ها از تماس تلفنی اوباما با آقای روحانی به حدی ذوق‌زده شده‌اند و اختیار از کف داده‌اند که نمی‌دانند چه از دست داده‌اند. یادداشت روز کیهان با این عنوان که «چه دادیم و چه گرفتیم» مطلب بسیار بر حقی بود.
1395---0917
* خدا به مدیر مسئول محترم کیهان خیر دهد. واقعا از تحلیل سفر روحانی لذت بردم و استفاده کردم.
معراج‌پور
* حضرات از چه چیز مذاکره با آمریکا خوشحا‌ل‌اند؟ هنوز اتفاقی نیفتاده آمریکایی‌ها که همچنان مدعی و طلبکارند. این خوشحالی دارد؟ این است وفاداری به اصول عزت و مصلحت و حکمت؟
2748---0912
* به آقای رئیس‌جمهور کشورمان بگویید ما مردم رفاه و آسایش به هر قیمت نمی‌خواهیم. دوست داریم ایشان در کنار دیپلمات‌ بودن انقلابی نیز باشند. ما دستاوردهای هسته‌ای را یک شبه به دست نیاورده‌ایم که یک شبه از دست بدهیم.
7174---0919 و 5621---0936
* آمریکایی‌ها به جای بازگرداندن جامی که خودشان دزدیده‌اند و امروز با منت گذاشتن بر سر ایرانیان اسم هدیه روی آن گذاشته‌اند اگر راست می‌گویند اموال و ثروت ایران را که از اول انقلاب غصب کرده‌اند برگردانند. متاسفانه بعضی از خودی‌ها ذوق‌زده شده و این جام را روی دستان خویش می‌چرخانند و اظهار خوشحالی می‌کنند. بازگرداندن یک اثر تاریخی دزدی شده به کشور نباید حواس مسئولان را پرت کند و آنان را به دام استکبار بیندازد.
1121---0936 و 8270---0912
* در مورد اثر تاریخی که از آمریکا به ایران برگردانده شد باید بگویم این کار ما را یاد یک نکته می‌اندازد این کار مثل آن بود که کسی یک آبنبات دست یک بچه می‌دهد تا یک سکه طلا را از او بگیرد. حال چه شده که این اثر که بنابه گفته مسئولان قبلا خریداری شده بود را در این موقعیت به ما برمی‌گردانند. اگر صداقت دارند انرژی هسته‌ای ما را به رسمیت بشناسند. آنها گمان می‌کنند با این کار‌‌ها می‌توانند عزت ما را از ما بگیرند اما کور خوانده‌اند. ملت ما شأن و عزت خود را از دست نمی‌دهد.
یک هموطن
* از آقای روحانی ریاست محترم جمهوری سوال می‌کنیم با آمریکای جانی که داروی بیماران خاص را هم تحریم کرده چگونه می‌توان به توافق رسید.
8447---0910

 


گفت: مگر دولتمردان محترم موفقیت سفر نیویورک را بی‌نظیر! معرفی نمی‌کردند؟ و مگر اعلام نکرده بودند که برای اولین‌بار موفق به تعامل با آمریکا شده و نظر آمریکایی‌ها درباره ایران را تغییر داده‌اند؟!
گفتم: همه جا از این موفقیت سخن می‌گفتند.
گفت: ولی مقامات رسمی آمریکا که نه فقط هنوز بر مطالبات غیرقانونی خود اصرار می‌ورزند، بلکه چند قلم دیگر هم بر آن افزوده‌اند.
گفتم: البته دیروز برخی از اعضای هیئت اعزامی کشورمان به ادعاهای آمریکا پاسخ داده‌اند.
گفت: چرا حواسشان را جمع نکردند که آنهمه به آمریکایی‌ها اعتماد نکنند؟ باید همانجا پاسخ می‌دادند تا آنها نرمش هیئت ایرانی را به حساب ضعف ننویسند!
گفتم: چه عرض کنم؟! شخصی در یکی از شهرها در مقابل ناسزاگویی شخص دیگری سکوت کرده بود ولی هنگامی که به شهر خود بازگشت روی پشت‌بام رفت و رو به آن شهر کرده و داد زد؛ فلان و فلان هم خودت هستی! اهل خانه بهش گفتند خب دیگه کافیه! بیا پائین الان خون راه می‌اندازی!

 


اوباما که در سخنرانی سازمان ملل خود مدعی شده بود آمریکا به دنبال براندازی جمهوری اسلامی نیست، تنها سه روز پس از گفت‌وگوی تلفنی با روحانی، تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی را تکرار کرد.
«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا پس از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به آمریکا سفر کرده، بار دیگر تاکید کرد که گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است، اما باید راه دیپلماتیک را نیز برای توافق هسته‌ای آزمود.
اوباما در مورد مذاکرات خود با نتانیاهو در مورد ایران گفت: می‌دانید که هم من و هم نخست‌وزیر از همان زمان که من به ریاست‌جمهوری رسیدم،‌ روی این موضوع توافق داشتیم که ضروری است که ایران سلاح هسته‌ای در اختیار نداشته باشد. این موضوع برای امنیت آمریکا مهم است. این برای امنیت اسرائيل مهم است. این برای امنیت جهان هم مهم است، چرا که ما نمی‌خواهیم در متزلزل‌ترین منطقه جهان رقابت تسلیحاتی به راه بیافتد. با توجه به اقدامات نظام ایران در گذشته، تهدیدات آن‌ها علیه اسرائیل، اقداماتشان علیه اسرائیل، کاملا مشخص است که تنها حرف زدن کافی نیست. ما باید اقداماتی را شاهد باشیم که به جامعه بین‌الملل اطمینان دهد که آن‌ها کاملا به تعهدات بین‌المللی خود پایبند بوده و به دنبال سلاح هسته‌ای نیستند.
وی افزود: موضوع دیگری که با نخست‌وزیر در میان گذاشتم این بود که ایرانی‌ها به دلیل تحریم‌های فوق‌العاده‌ای که ما در چند سال گذشته اجرا کردیم، حالا به نظر می‌رسد که آماده مذاکره شده‌اند. ما باید دیپلماسی را بیازماییم. ما باید این حقیقت را شاهد باشیم که آن‌ها در عزم خود برای پایبندی به قواعد بین‌الملل، قوانین بین‌الملل و الزامات و قطعنامه‌های بین‌المللی، جدی هستند. با در نظر گرفتن اینکه پیش‌فرض ما حل موضوعات از طریق دیپلماتیک است، ما با حسن نیت به سوی آن‌ها می‌رویم.
رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد:‌ اما ما با چشمانی کاملا باز وارد این مذاکرات شدیم. این کار آسانی نخواهد بود، و ما در هر اقدام خود در جهت کاهش تحریم‌هایی که فکر می‌کنم آن‌ها به دنبالش هستند، باید بالاترین سطح راستی آزمایی را در نظر بگیریم، به همین جهت در این روند با اسرائيل، دوستان و متحدانمان در منطقه رایزنی نزدیک خواهیم داشت و امیدواریم که بتوانیم این موضوع را به صورت دیپلماتیک حل کنیم.
وی افزود: اما به عنوان رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، همان‌طور که پیش‌تر هم گفته‌ام، باز هم تکرار می‌کنم که برای کسب اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، که می‌تواند موجب بی‌ثباتی منطقه و تهدیدی بالقوه برای ایالات متحده باشد،‌ هیچ گزینه‌ای از جمله گزینه‌های نظامی را از روی میز کنار نگذاشته‌ام.
اوباما در بخشی دیگر از این صحبت‌ها به «ارتباط ناگسستنی با اسرائیل» و «تعهد آمریکا به امنیت اسرائيل» سخن گفت و تصریح کرد که این امر مستحکم‌تر از هر زمان دیگری است.
همچنین «جو بایدن» معاون «باراک اوباما» در جریان سخنرانی روز گذشته خود در کنفرانس سالانه‌ای که توسط گروه آمریکایی چپ گرای «جی استریت» سازمان‌دهی شده بود، گفت: ایران مسلح به سلاح هسته‌ای تهدیدی برای موجودیت اسرائیل محسوب می‌شود و خطری غیرقابل قبول برای صلح و امنیت جهانی است و ممکن است رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه ایجاد کند که موجب تضعیف امنیت همه می‌شود.
معاون اوباما در ادامه سخنرانی خود مدعی شد که تحریم‌های تحمیل شده علیه ایران تحت حمایت آمریکا، موثرترین تحریم‌ها بوده است و ایران یک انتخاب دارد؛ یا اینکه از تعمیق تحریم‌های اقتصادی رنج بکشد و یا برای بازگشت به جامعه و اقتصاد جهانی، مذاکره کند.
به گزارش فارس، جمعی از سناتورها و نمایندگان کنگره آمریکا نیز که با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار داشتند، به این مقام صهیونیستی اعلام کرده‌اند که از درخواست وی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران حمایت می‌کنند.
براساس این خبر،‌«رابرت منندز» سناتور دموکرات کنگره آمریکا و رئیس‌کمیته روابط خارجی سنا بعد از دیدار با نتانیاهو خطاب به خبرنگاران مدعی شد که: تصمیم ما مبنی بر جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای بدون تغییر باقی مانده است و ما برای تشدید تحریم‌ها و استفاده از سایر گزینه‌ها (علیه ایران) در راستای حفاظت از منافع آمریکا و تضمین امنیت منطقه‌ای، لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد.
این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که نتانیاهو در دیدار خود با اوباما در کاخ سفید، مدعی شد که برای موفقیت دیپلماسی در قبال ایران، باید فشار و تحریم‌ها علیه تهران تشدید شود.
همچنین رئیس رژیم صهیونیستی با تکرار ادعاهای خود علیه کشورمان گفت برای توقف برنامه هسته‌ای ایران باید همه گزینه‌ها را روی میز حفظ کرد.
شیمون پرز، رئیس رژیم صهیونیستی گفت تحریم‌های اقتصادی موجب آن نشده است که ایران برنامه هسته‌ای خود را متوقف کند و برای فشار آوردن به ایران باید همه گزینه‌ها روی میز بماند.
به گزارش آسوشیتدپرس، وی افزود خوب بود که تحریم‌ها موجب توقف برنامه هسته‌ای ایران می‌شد اما تا زمانی که این وضع حاکم باشد همه گزینه‌ها روی میز نگه داشته می‌شود.
شیمون پرز همچنین اعلام کرد پس از موافقت سوریه مبنی بر انهدام سلاح‌های شیمیایی خود این رژیم پیوستن به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی را بررسی خواهد کرد.
گفتنی است تهدید ایران به حمله نظامی از سوی اوباما در حالی است که طی روزهای اخیر برخی جریانات سیاسی و رسانه‌ای با فضاسازی گسترده تلاش داشتند فضا را کاملا مثبت جلوه دهند.
رهبر معظم انقلاب پیش از این درباره ادعای اوباما درباره دراز کردن دست به سوی ایران، فرموده بودند باید مراقب دستی چدنی که زیر دستکش مخملی پنهان شده‌ بود.

 


رئيس سازمان انرژي اتمی از مکان‌یابی نیروگاه‌های جدید هسته‌ای در مناطق شمالی و جنوبی کشور خبر داد.
«علی‌اکبر صالحی» در این باره گفت: نیروگاه‌ها در سواحل جنوب و سواحل شمال مکان‌یابی شده‌اند اما اولویت با سواحل جنوبی است.
صالحی با بیان اینکه نیروگاه‌هایی که در آینده می‌سازیم همراه با آب شیرین‌کن است، افزود: آب شیرین مورد نیاز سواحل جنوبی ما است و درحال حاضر نیز در حال مذاکره با روس‌ها هستیم.
رئيس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه مذاکرات با روس‌ها خوب پیش رفته است، گفت: در آخرین کمیسیون مشترکی که داشتیم، در تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر ادامه همکاری براساس پروتکل 1995 قرار شد ادامه ساخت نیروگاه‌ها توسط روسیه انجام شود و در این مراحل هستیم اما اینکه چه تعداد نیروگاه در مرحله بعدی شروع به ساخت کنیم در دست بررسی است.
وی خاطرنشان کرد: 3 ماه است که نیروگاه بوشهر به طور مرتب ماهانه هزار مگاوات برق تولید می‌کند و تحویل بهره‌بردار ایرانی شده است.
صالحی در خصوص ادامه غنی‌سازی اورانیوم تصریح کرد: غنی‌سازی اورانیوم خواست مردم است.
وزیر سابق امورخارجه کشورمان درخصوص اظهارات اخیر اوباما مبنی بر اینکه گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است، تصریح کرد: خیلی‌ها از تعامل غرب با ایران نگران هستند و این به خاطر مقاصد غیر خیرخواهانه آنهاست در حالی که جمهوری اسلامی طبق فرمایش رهبر انقلاب بارها اعلام کرده که از موضع برابر خواهان تعامل با کلیه جهان است.
وی ادامه داد: در خصوص بحث آمریکا رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند که ما در مذاکره موضوعی و درخصوص برنامه هسته‌ای مخالفتی نداریم به شرط اینکه آنها حسن‌نیت خود را نشان دهند و روحانی هم در همین مسیر حرکت می‌کند.
به گزارش فارس، صالحی در پاسخ به این سؤال که آیا لغو تحریم‌ها نباید اولین گام آمریکا برای نشان دادن حسن نیت این کشور باشد؟ تصریح کرد: این جزئیات در مذاکره ایران و 5+1 مطرح می‌شود و بنده نسبت به مذاکرات آینده خوشبین هستم.

 


رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن انتقاد تلویحی از کاخ‌سفید و کنگره آمریکا برای اعمال تحریم‌ها علیه کشورمان در عین حال اذعان کرد که تحریم‌ها علیه ایران با هدف مذاکره بوده است!
اشتون در اندیشکده «وودرو ویلسون» در پاسخ به این سوال که آیا کنگره آمریکا یا دیگران باید تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کنند، گفت: من در جایگاهی نیستم که بگویم کنگره باید چه کاری انجام دهد. ترجیح می‌دهم در بهترین جو ممکن در این مذاکرات حضور یابم. به همین منظور، ما باید به هر نحو ممکن عزم و حسن‌نیت خود برای مذاکره را نشان دهیم و چنین انتظاری را نیز از طرف مقابل داشته باشیم.
وی در مورد چرایی اعمال تحریم و فشار به ایران هم گفت این تحریم‌ها با هدف جمع کردن افراد دور یک میز و انجام مذاکره اعمال شده است.
«کاترین اشتون» افزود: می‌خواهم در بهترین جو ممکن به ژنو بروم. قانونگذاران اینجا یا کسانی که در آمریکا روند مذاکرات را تحت کنترل دارند، «جان کری» (وزیرخارجه آمریکا) و تیم وی، باید به این فکر کنند که چطور می‌توان به بهترین جو دست یافت.
دور بعدی مذاکرات 15 و 16 اکتبر (24 و 25 مهرماه) برگزار می‌شود و اشتون و «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، مذاکره‌کننده‌های اصلی در آن خواهند بود.

 


مرور اظهارات 3 مقام آمریکایی پس از گفت‌وگوی تلفنی دکتر روحانی با باراک اوباما نشان می‌دهد خوش‌بینی نسبت به آمریکا و تغییر رویکرد آن هیچ بهره‌ای از واقعیت نبرده است.
اوباما دوشنبه‌شب در دیدار با نتانیاهو به خلق‌وخوی استکباری خود برگشت و گفت؛ در رابطه با ایران همه گزینه‌ها روی میز است و ما هیچ‌ گزینه‌ای از جمله گزینه نظامی را حذف نخواهیم کرد.
او همچنین گفته این تحریم‌های اقتصادی بود که باعث تغییر لحن ایران شده اما روحانی باید سخنان آشتی‌جویانه خود را با اقدامات عملی همراه کند.
بی‌بی‌سی در واکنش به اظهارات جدید اوباما نوشت: این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که روسای جمهور ایران و آمریکا پس از بیش از سه دهه قطع رابطه با یکدیگر تلفنی صحبت کردند. با انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری خوش‌بینی‌هایی نسبت به حل مشکلات ایران و آمریکا به وجود آمده است.
پیش از اوباما مشاور امنیت ملی وی نیز سخنانی گفت که حاکی از بی‌صداقتی و فریبکاری آمریکا بود. فرید زکریا از شبکه سی‌ان‌ان در مصاحبه با سوزان رایس پرسشی را درباره شفاف نبودن احتمالی سخنان اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر احترام آمریکا به حق ایران در دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و اشاره نکردن او به حق غنی‌سازی اورانیوم مطرح کرد و پرسیده که آیا این بی‌دقتی بوده است؟ اما رایس در این خصوص گفت: عبارات مورد استفاده اوباما بسیار سنجیده بود. آمریکا سخنی درباره حق ایران برای غنی‌سازی نگفته است. ما گفته‌ایم که به عنوان یک عضو ان‌پی‌تی و در صورت عمل کردن ایران به الزامات بین‌المللی‌اش و صرفا پس از اجرای این تعهدات، حق این کشور را همچون هر کشور دیگری، در زمینه استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز به رسمیت می‌شناسیم. این موضع جدیدی از سوی آمریکا و دیگران نیست.
معنای این سخن این است که ایران حق غنی‌سازی - حق تصریح شده در ان‌پی‌تی - را ندارد!
موضع سوم که نشان می‌دهد آمریکایی‌ها کمترین صداقتی در نشان دادن در باغ سبز ندارند و در واقع وعده سر خرمن می‌دهند، سخنان جان‌کری وزیر خارجه در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس است. او برخلاف خوش‌خیالی‌های اولیه اطمینان داد که به این زودی‌ها تحریم‌های ایران لغو یا کم نخواهد شد.
وی در این مصاحبه گفت: ایران می‌تواند با موافقت فوری با بازرسی (از تاسیسات اتمی) حسن‌نیت و صداقت خود را ثابت کند و تلاش‌های خود برای غنی‌سازی اورانیوم را در سطوح پایین‌تری نگه دارد تا قابلیت استفاده در تسلیحات نظامی را نداشته باشد.
وزیر امور خارجه آمریکا یادآوری کرده است «ایران باید برای اجرای درخواست‌های جامعه بین‌الملل در ارتباط با برنامه‌های اتمی، برنامه‌های اتمی صلح‌آمیز (کشور) قدم‌های سریع، روشن و متقاعده‌کننده‌ای بردارد».
جان‌کری همچنین با اشاره به تحریم‌هایی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی علیه ایران اعمال کرده‌اند، گفته است پس از دستیابی به توافقی در مورد صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران می‌توان تحریم‌ها را لغو کرد.
وی خاطرنشان کرده است «تا زمانی که روندی کاملا قابل تایید و موثق، مسئولانه و شفاف تدوین نشود تا به موجب آن ایالات متحده از تصمیم و نیت ایران در مورد برنامه اتمی این کشور و چگونگی بهره‌گیری از آن آگاه شود، ما نمی‌توانیم تحریم‌ها را لغو کنیم».
کری با وجود این حرف‌ها ادعا کرد: تلاش‌های دیپلماتیک برای حل و فصل برنامه اتمی ایران می‌تواند دستیابی به توافقی در یک چارچوب زمانی 3 تا 6 ماه که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران مطرح کرده بود را ممکن کند.
عبارت اخیر کری در تطبیق با بقیه سخنان وی نشانه بارز بی‌صداقتی و دروغگویی و در واقع وعده سر خرمن است. او مدعی است 3 تا 6 ماهه می‌توان پرونده را حل و فصل کرد حال آن که تاسیسات اتمی ایران از سال 2003 تا 2006 به مدت دو سال و نیم در تعلیق بود اما هرگاه سوال می‌شد که تعلیق موقت 3 تا 6 ماهه چه زمانی تمام می‌شود، پاسخ‌های مبهم از سوی غرب داده می‌شد و به تدریج اعلام شد بهترین تضمین عینی، تعلیق دایمی و تعطیلی برنامه هسته‌ای است!
به عبارت دیگر می‌توان پرسید ابهامی را که غرب نتوانسته-نخواسته- در 10 سال با وجود بی‌سابقه‌ترین بازرسی‌ها برطرف کند چگونه می‌تواند ظرف 3 تا 6 ماه برطرف کند؟ مگر آمریکا خواب بوده که بتوان او را بیدار کرد؟ آمریکایی‌ها خود را به خواب زده‌اند وگرنه طبق گزارش صریح 16 نهاد اطلاعاتی این رژیم از سال 2007 به بعد، برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز و غیرنظامی ارزیابی شده است.
آنچه دراین میان جالب توجه است احساس حقارت اوباما در برابر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و سخن گفتن‌ باب طبع وی است و پرسش این است که اگر قرار است اوباما نوچگی صهیونیست‌ها را بکند- چنان که در جریان ملاقات با نتانیاهو نشان داد - چه دلیلی داشت که دکتر روحانی امتیازی بزرگ و غیرقابل تصور از سوی آمریکایی‌ها را به آنها بدهد اما به فاصله چند روز اوباما سر خانه اول نوکری اسرائیل برگردد؟! اوباما در دیدار با نتانیاهو می‌گوید: هم من و هم نخست‌وزیر [نتانیاهو] از همان زمان که من به ریاست‌جمهوری رسیدم، روی این موضوع توافق داشتیم که ضروری است که ایران سلاح هسته‌ای در اختیار نداشته باشد. این موضوع برای امنیت آمریکا مهم است... کاملا مشخص است که تنها حرف زدن کافی نیست. ما باید اقداماتی را شاهد باشیم که به جامعه بین‌الملل اطمینان دهد که آن‌ها ‌[ایران] کاملا به تعهدات خود پایبند بوده و به دنبال سلاح هسته‌ای نیستند.
اوباما در حالی بر نگرانی درباره تسلیحات اتمی تظاهر می‌کند که وی آذرماه سال گذشته کنفرانس خلع‌ سلاح ‌اتمی در خاورمیانه را که قرار بود در هلسینکی فنلاند برگزار شود به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی وتو کرد.
با این اوصاف باید از دولتمردان وزارت امور خارجه پرسید که آیا هنوز هم در ماهیت رژیم آمریکا و موضع او نسبت به ایران خوش‌بینی دارید؟ و آیا منتظرید رئیس‌جمهور بی‌اراده و اختیار آمریکا، صهیونیسم بین‌المللی را قربانی ایران کند؟!

 


معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور به جای حمله به مشاور اوباما به خاطر دروغ‌گویی‌اش، به صدا و سیما حمله کرد!
حسام‌الدین آشنا که در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری حاضر شده بود، در پاسخ به یکی از پرسش‌های مجری برنامه درباره تحلیل‌هایی ناظر بر این که «کدام یک از طرفین ایرانی و آمریکایی ابتدا اقدام به برقراری این تماس تاریخی کرده است؟» گفت: کار صدا و سیما بسیار زشت بود و باید در این زمینه عذرخواهی کند، چون سخنان خانم سوزان رایس [مشاور امنیت ملی اوباما و نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل] را زودتر از صحبت‌های آقای روحانی پخش کرد.
به گزارش ایسنا مشاور رئیس‌جمهور سپس با عبور از این موضوع، به انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی نیز پرداخت که «بدون بررسی درست و تنها بر اساس برخی شنیده‌ها اقدام به طرح مباحث حاشیه‌ای می‌کنند اما به محتوای گفت‌وگوها و تلاش‌های هیئت ایرانی که از موضع عزت صورت گرفته توجهی نمی‌کنند.»
معلوم نیست آقای آشنا چرا با همین سیاق اظهارنظر از همتای آمریکایی خود -مشاور اوباما- نمی‌خواهد به خاطر دروغ گفتن‌اش از هیئت ایرانی عذرخواهی کند؟ یا چرا لااقل تصریح نمی‌کند که طرف آمریکایی در همان قدم اول بی‌صداقتی به خرج دادن و برای گرفتن یک امتیاز مفت، توپ را در زمین ایران انداخته و مدعی شده که ایرانی‌ها درخواست گفت‌وگوی تلفنی کردند؟
همچنین جای شگفتی است که به جای انتقاد از طرف آمریکایی، به صدا و سیما حمله می‌شود که چرا اطلاع‌رسانی کرده و مردم ایران را در جریان واقعیت‌ها گذاشته است!
فعلا که گویا اشتیاق مذاکره چنان حالت هیجانی و احساسی به خود گرفته که دوستان نمی‌خواهند بپذیرند آمریکا همان شیطان بزرگ است و تغییری در ذات او رخ نمی‌دهد.
با این وصف جای سؤال است که اگر مثل 10 سال پیش آمریکا و غرب وعده‌ای نسیه دادند و امتیازهای نقد و گران‌قیمت گرفتند و طبق عادت زیر حرف‌ها و قول‌های خود زدند، چه باید کرد و برای چندمین بار شاهد شکست عاطفی دوستان بود؟!

 


آمریکا در صورت نزدیک شدن به ایران در آینده از تهران خواهد خواست در محور منطقه‌ای خود تجدیدنظر کند.
شبکه العربیه در گزارشی از قول دکتر محمد فایز فرحات پژوهشگر مرکز مطالعات استراتژیک الاهرام گفت: آمریکا در صورت نزدیک شدن روابط با ایران از این کشور خواهد خواست سیاست منطقه‌ای خود را تغییر دهد. آمریکا خواسته‌های مشخصی از تهران دارد؛ اول تجدیدنظر در صف‌بندی‌های منطقه‌ای و محوری که ایران در رأس آن قرار دارد یعنی محور ایران، سوریه، حزب‌الله و حماس. نظر آمریکا درباره این محور این است که یا مطابق با منافع آمریکا رفتار کند یا حداقل مغایر با منافع آمریکا در منطقه عمل نکند یا اینکه اساساً این محور برچیده شود و جبهه‌بندی‌های منطقه‌ای به صورتی دیگر شکل بگیرد.
تحلیلگر مصری در عین حال تصریح کرد: با توجه به ماهیت سیاسی نظام ایران، روحانی نمی‌تواند در تماس با غرب امتیازی را بدون اجازه رهبری به غرب بدهد.

 


حتی در محرمانه‌ترین مذاکره میان ایران و آمریکا، یک صندلی خالی از طرف آمریکا برای اسرائیل وجود دارد!
شبکه دولتی انگلیس در تحلیلی خاطرنشان کرد: روحانی در نیویورک گفت منافع ملی ما حکم می‌کند که همه نگرانی‌های منطقی درباره برنامه هسته‌ای ایران را برطرف کنیم اما اگر ایران به راستی‌خواهان توافق با آمریکا است باید در نظر داشته باشد که حتی در محرمانه‌ترین جلسات مذاکره با واشنگتن یک صندلی خالی هم وجود دارد که مترصد دریافت پاسخهای مناسب و قابل تأیید برای نگرانیهای اسرائیل است.
شاید به همین دلیل هم هست که دان شاپیرو سفیر آمریکا در تل‌آویو اهداف آمریکا و اسرائیل را درباره ایران مطابق هم دانسته و به رادیو اسرائیل می‌گوید: اسرائیل و آمریکا اهدافشان درباره ایران یکی است و هر دو طرف سعی می‌کنند از هسته‌ای شدن ایران و تولید سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند.

 


«پر کردن شکاف میان ایران و آمریکا بسیار دشوار است. روحانی باید به زودی در عمل نشان دهد که تغییر جدی است»!
این تحلیل را خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس منتشر کرد و نوشت: ایران اینک بیش از پیش زیر ذره‌بین است و آمریکا به دنبال نشانه‌ای از سوی رئیس جمهوری ایران مبنی بر جدیت و داشتن قدرت کافی برای حل مشکلات ناشی از برنامه هسته‌ای این کشور است. پس از گفت‌وگوی تلفنی اوباما و روحانی، خوشحالی را می‌شد در رسانه‌ها دید اما در واشنگتن، هاله تردید در مورد نیت ایران به این راحتی از بین نمی‌رود و از سوی ایران نیز عجله‌ای برای گفتن این که روابط ممکن است به زودی از سر گرفته شود، وجود ندارد.
این گزارش می‌افزاید: حتی خوشبین‌ترین افراد در کاخ سفید نیز معتقدند روحانی باید به زودی سخنان هفته پیش خود را در مورد آمادگی برای اقدام در راستای اثبات این که کشورش به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، به منصه ظهور برساند و جدیت خود را در نشست بعدی5+1 که قرار است در 15 و 16 اکتبر در ژنو برگزار شود، نشان دهد. با توجه به سخنان روحانی مبنی بر ارائه برنامه‌ای برای حل بن‌بست در این مذاکرات طی سه هفته آینده، یک مقام بلندپایه دولت آمریکا گفت که گروه سیاست خارجی اوباما تا آن وقت به دنبال نشانه‌ای از روحانی خواهد بود تا ببیند آیا وی واقعاً درگیر یک «محاسبه متفاوت» است یا خیر.
آسوشیتدپرس تأکید کرد: این نکته که تحریم‌ها با خودداری ایران برای متوقف کردن غنی‌سازی اورانیوم رابطه دارند و روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که بر اساس قانون منع گسترش سلاح‌های اتمی، این حق ایران است که غنی‌سازی را ادامه دهد، یادآور این نکته بود که پرکردن شکاف‌ها با غرب بسیار دشوار است.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10