(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10


یکشنبه 03 آذر 1392 - شماره 20647

صفحه (10)

صفحه (3)

صفحه (2)

     
چرا طفره می‌روند؟! (یادداشت روز)
کیهان و خوانندگان
توری(گفت و شنود)
موسس مرکز اقدام بين‌المللي مستقر در نيويورک:تحريم‌‌ها عليه ايران جنايت ضد‌بشري است
سردار نقدی در مراسم اختتامیه جشنواره‌ نوآوری‌های بسیج:پیشرفت علمی به میدان درگیری ایران با استکبار تبدیل شده است
آش تسلیم‌طلبی شور شد خط سازش نعل وارونه زد(خبر ویژه)
جنجال اسرائیل برای رد گم‌کنی است(خبر ویژه)
جلسات انتخاباتی عارف با اصلاح‌طلبان(خبر ویژه)
ایران را نمی‌شود به دوره تعلیق برگرداند(خبر ویژه)
تحریم‌ها غرور ملی برای پیشرفت و احساسات ضد‌آمریکایی را برانگیخت(خبر ویژه)
عازم خارج بود که فهمید ممنوع‌الخروج است(خبر ویژه)
تسلیت به همکار
 


تا این ساعت- 23 شنبه شب به وقت تهران- هنوز سرنوشت مذاکرات ژنو نامعلوم است و ایران و 1+5 اگرچه به نقطه توافق نرسیده‌اند، ولی از رصد گزارش‌های منتشر شده و برخی از اخبار موثق پیرامونی که به کیهان رسیده است می‌توان حدس - نزدیک به یقین- زد که مذاکرات ایران اسلامی و 1+5 در کدام نقطه یا نقاط متوقف شده و هر یک از دو سوی مذاکره برای خروج از بن‌بست پیش‌روی، چه راهکارها و پیشنهادهایی ارائه می‌کنند؟
1- ابتدا اشاره به این نکته ضروری است که «توافق» به تنهایی و بدون در نظر گرفتن محتوای آن نه «خوب» است و نه «بد». بلکه قضاوت درباره یک «توافق» فقط با ارزیابی متن آن و مشاهده آنچه داده‌ایم و آنچه گرفته‌ایم امکان‌پذیر است. از این روی ذوق‌زدگی برخی از جریانات سیاسی که تنها رسیدن به «توافق» را صرفنظر از محتوای آن، ارزشمند و دستاورد تلقی می‌کنند، شتاب‌زده و قابل تردید است. توافقی قابل قبول و مطلوب است که در آن حق مسلم و قانونی کشورمان تأمین و تضمین شده باشد و از باج‌دهی به حریف اثری در آن نباشد.
2- اصلی‌ترین محور و نقطه مورد چالش در مذاکرات کنونی، اصرار تیم مذاکره کننده کشورمان بر تأیید رسمی و تضمین کتبی حق غنی‌سازی جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورهای گروه 1+5 است و حریف از این تأیید و تضمین رسمی خودداری می‌ورزد و در نهایت پیشنهاد می‌کند که این حق را به صورت غیررسمی و برای مدت 6 ماه می‌پذیرد. اما بحث درباره پذیرش رسمی و مکتوب آن را به پایان دوره موقت 6 ماهه و ارزیابی فعالیت هسته‌ای محدود- و در مواردی- متوقف شده ایران که پیشنهاد ارائه شده از سوی 1+5 است، موکول می‌کند. تیم هسته‌ای کشورمان با توجه به یکی از چند خط قرمزی که از سوی رهبر معظم انقلاب ترسیم و به آنان ابلاغ شده است، با موکول شدن این پذیرش رسمی و مکتوب به آینده مخالفت می‌ورزد. چرا که ایران در آغاز چالش هسته‌ای 10 ساله و در مذاکرات اکتبر 2003 تهران و ادامه آن در بروکسل، تمام فعالیت هسته‌ای خود را تحت عنوان «اعتمادسازی» به حالت تعلیق درآورده بود و در اجلاس پاریس با تروئیکای اروپایی - فرانسه، انگلیس و آلمان- قرار شد درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود «تضمین عینی» بدهد و حریف در مقابل این تضمین عینی، عادی شدن پرونده هسته‌ای کشورمان را تضمین کند. اما در اجلاس بعدی - 3 ماه بعد- تروئیکای اروپایی اعلام کرد مطمئن‌ترین تضمین آن است که ایران برنامه هسته‌ای خود را به طور کامل متوقف کند!
3- گروه 5+1 - مخصوصاً آمریکا، انگلیس و فرانسه - در این دوره از مذاکرات برای خودداری از پذیرش حق غنی‌سازی ایران که به علت اصلی آن اشاره خواهیم کرد، ترفندهای تازه‌تری به میدان آورده‌اند، از جمله آن که؛
الف: حریف ادعا می‌کند که در معاهده NPT به حق غنی‌سازی برای کشورهای عضو معاهده هیچ اشاره‌ای نشده است! (اظهارات جان‌کری وزیر امور خارجه آمریکا) این ادعا در حالی است که در بند یک از ماده 4 NPT تأکید شده است؛ «هیچ نکته‌ای در این پیمان- NPT - نباید به گونه‌ای تفسیر شود که حق مسلم همپیمانان در انجام تحقیقات، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز را تحت تأثیر قرار دهد».
و در بند 2 از همان ماده آمده است؛
«در تبادل تجهیزات، مواد و اطلاعات تکنولوژیک برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده از انرژی هسته‌ای در حداکثر شکل، تمام همپیمانان حق مشارکت داشته و متعهد به تسهیل در انجام آن می‌شوند».
دیروز «هانس‌بلیکس» مدیر کل اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای گفت «مطابق ماده چهارم معاهده NPT، غنی‌سازی اورانیوم یک حق طبیعی و قانونی برای کشورهای عضو است و کشورهای 5+1 نباید این ماده را به میل خود تفسیر کنند.»
ب: گروه 5+1 می‌گوید، ابتدا جمهوری اسلامی ایران تعلیق و محدود کردن فعالیت هسته‌ای خود را برای یک دوره موقت 6 ماهه و به عنوان گام‌اول بپذیرد و در پایان این مدت چنانچه روند اجرایی آن مورد قبول بود، درباره حق غنی‌سازی به مذاکره خواهیم نشست! و در مقابل، تیم هسته‌ای کشورمان تأکید می‌کند که فقط در صورت شفاف بودن گام آخر و تضمین عینی و مکتوب آن، حاضر به برداشتن گام اول است.
گفتنی است که متأسفانه بعد از گزارش اخیر یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس، معلوم شد که مسئولان هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از 3 ماه قبل در اقدامی عجیب و غیر قابل توجیه، بخش قابل توجهی از فعالیت هسته‌ای کشورمان را متوقف کرده و یا در سطح نزدیک به توقف کاهش داده‌اند، یعنی پیشاپیش به استقبال خواسته‌های غیرقانونی حریف رفته‌اند که این نکته در یادداشت کیهان 92/8/27 با عنوان «قرار این نبود که...» آمده و مورد انتقاد قرار گرفته بود.
ج: گروه 5+1 اصرار دارد که حق غنی‌سازی ایران را با دو قید «بیرون از خاک ایران»! و «در صورت نیاز»! به رسمیت بشناسد که این پیشنهاد اولاً؛ با متن صریح ماده 4 معاهده NPT مغایرت آشکار داشته و در نتیجه غیر‌قانونی و باج‌خواهانه است.
ثانیاً؛ مفهوم دیگر آن، توقف کامل فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و محرومیت از این فناوری است. چرا که، اگر قرار باشد از فناوری غنی‌سازی اورانیوم در کشور خود صرفنظر کنیم، سایر فعالیت‌های هسته‌ای و حلقه‌های ماقبل و مابعد این چرخه نیز عملاً غیر ضروری و تعطیل شدنی است.
ثالثاً؛ برخورداری از غنی‌سازی اورانیوم با توجه به قید انجام آن در خارج از کشور، به معنای جواز خرید یا سفارش «اورانیوم غنی‌شده» است و نه «غنی‌سازی اورانیوم» به بیان دیگر، به جای تولید میله‌ها یا صفحات سوخت باید آن را از بیرون کشور تهیه کنیم! و این در حالی است که درخواست خرید اورانیوم 20 درصد غنی شده برای رآکتور تهران که کاربرد آن تولید رادیو‌ایزوتوپ‌ها و تأمین نیاز نزدیک به یک میلیون بیمار خاص بود با وقاحت و زیر پا گذاشتن همه ملاحظات انسانی از سوی آمریکا و متحدانش رد شده بود.
رابعاً؛ قید « در صورت نیاز» یک قید «کلی»، «کشدار» و غیرقابل تعریف است. مثلا می‌توانند ادعا کنند نیاز شما از طریق خرید میله‌های سوخت قابل تأمین است و یا مدعی شوند - و شده بودند - که با توجه به برخورداری ایران از منابع عظیم فسیلی - نفت و گاز - نیازی به انرژی اتمی - سوخت پاک - احساس نمی‌شود!
4- و اما، چرا آمریکا و متحدان اروپایی آن از تاکید رسمی و تضمین کتبی بر حق غنی‌سازی کشورمان طفره می‌روند و حاضر به پذیرش آن نیستند؟ در این‌باره گفتنی‌های فراوانی هست که از آن میان به دو علت اساسی و اصلی‌تر اشاره می‌شود؛
اول: پیش از این با ارائه اسناد و شواهد غیرقابل انکاری به نقل از مقامات آمریکایی و مراکز رسمی سیاستگذاری این کشور، آورده بودیم که چالش هسته‌ای و ابراز تردید نسبت به تلاش ایران برای تولید بمب ‌اتمی، مسئله اصلی حریف نیست، بلکه این چالش فقط بهانه‌ای برای تحریم‌ها و سنگ‌اندازی در راه پیشرفت پرشتاب جمهوری اسلامی ایران و پرچمداری نهضت‌های اسلامی و ضداستکباری منطقه است و از تکرار آن در این وجیزه خودداری می‌کنیم.
دوم: اگر حریف، به طور رسمی و مکتوب بر «حق غنی‌سازی ایران» تاکید کند، ادامه تحریم‌ها فاقد توجیه قانونی! - بخوانید بهانه - خواهد بود و این با پروژه‌ای که آمریکا و متحدانش علیه ایران اسلامی تدارک دیده و به صحنه آورده‌اند مغایرت دارد. چرا که؛ بخوانید:
5- بهانه تحریم‌ها چه تحریم‌های یک‌جانبه و چه تحریم‌های تاکید شده در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل - از جمله قطعنامه 1737 - نگرانی از غنی‌سازی در ایران بود و ادعا می‌کردند که غنی‌سازی ایران قابل کنترل در سطح زیر 5 درصد نیست و ایران برای اطمینان و جلب اعتماد طرف مقابل باید آن را به حالت تعلیق درآورد. بنابراین پذیرش حق غنی‌سازی در خاک ایران به مفهوم آن است که 5+1 نسبت به صلح‌آمیز بودن چرخه غنی‌سازی و عدم انحراف آن به سوی تولید سلاح اتمی اعتماد و اطمینان دارد. از این روی بهانه تحریم‌ها و ادامه آن بی‌معنا و فاقد وجاهت قانونی - بخوانید بهانه‌های کنونی - خواهد بود و نه تنها باید تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا لغو شود، بلکه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل که به همین بهانه و با استناد به ماده 41 منشور ملل متحد صادر شده است نیز نمی‌تواند قابل توجیه باشد.
6- یکی دیگر از خواسته‌های غیرقانونی حریف، توقف ساخت و فعالیت رآکتور آب سنگین اراک است با این بهانه که پلوتونیوم حاصل از فعالیت این رآکتور می‌تواند در ساخت بمب اتمی به کار گرفته شود. این بهانه نیز غیرقابل توجیه است، چرا که معاهده NPT هیچگونه محدودیتی درباره نوع فناوری منجر به تولید سوخت برای بهره‌گیری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای قائل نشده است و چند مورد باج‌خواهانه دیگر از همین دست.
7- و اما، اگر قرار است ایران اسلامی به منظور جلب اعتماد حریف!! بخش قابل توجهی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را برای یک دوره موقت 6‌ماهه متوقف کند، باید حریف نیز در این فاصله زمانی، تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی را لغو کند، تا توافق به دست آمده متوازن باشد.
8- و بالاخره ضمن آن که باید خدای مهربان را به خاطر نعمت بزرگ ولایت و تدبیر هوشمندانه حضرتش شاکر بود، مقاومت و ایستادگی تیم هسته‌ای کشورمان و تاکید آنان بر حفظ خطوط قرمز نظام نیز درخور تقدیر و تشکر است.

حسین شریعتمداری

 


33110065 ساعت 3 تا 6 بعدازظهر
33916546 تمام ساعات شبانه‌روز
سامانه پیام کوتاه 30002323
* اگر منظور آمریکایی‌ها از بمب اتم خود انقلاب اسلامی است باید گفت از انفجار این بمب 34 سال گذشته و برای مانع شدن از ثمره آن یعنی جمهوری اسلامی کاری نمی‌توانند بکنند. چرا که جلوی اندیشه را نمی‌شود گرفت.
6085---0916
* چرا یکی به این اوباما بداندیش نمی‌گوید که ملت ایران گزینه به اصطلاح نظامی را در سال 59 تجربه کرده‌اند و هیچ ترسی از آن ندارند.
5941---0912
* آقای آمانو بعد از بازدید از کشورمان اعلام می‌کند حدود سه ماه است کارها متوقف است و مسئولین می‌گویند کارها به روال طبیعی ادامه دارد. باید این ابهام برطرف شود.
نیکنام از قم
* صهیونیست‌ها می‌دانند اسلام ناب و اسلامی که زیر بار ظلم نرود، اسلام اهل بیت(ع) است و لذا دست به هر جنایتی برای کوتاه کردن دست شیعیان مبارز می‌زنند. چون شیعه خصم ظالم در طول تاریخ بوده و این مسئله باعث الگودهی می‌شود این فرهنگ در حال انتقال به اهل سنت نیز است. صهیونیست‌ها می‌خواهند روشنگری‌های شیعیان در منطقه پایان پذیرد. ولی آنها کورخوانده‌اند. پیروزی همیشه با شیعیان بوده و هست. البته مراکز دینی و مذهبی و پایگاه‌های مقاومتی مثل اماکن مقدسه و زیارتی نیاز به حفاظت دارد و همه باید به یاری بپاخیزند.
مصطفی محمودی
* وزارتخانه‌ها و مراکز مسئول در جلوگیری از گرانی اقلام سبد کالایی مردم آن قدر تعلل کردند که رئيس‌جمهور خود وارد معرکه نرخ شیر شد تا در این زمینه از اجحاف به مردم جلوگیری کند. چرا که مسئولین مربوط فاقد مدیریت لازم بوده و یا سوء تدبیر داشته‌اند. در خصوص برخی جابه‌جایی‌ها و بکارگیری نیروهای غیرارزشی و برخی عوامل فتنه که بعضی از وزرا و معاونین آنها انجام می‌دهند و هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای هم ندارند لازم است ریاست محترم جمهور وارد عمل شود تا از آشفتگی بعدی نظام اجتماعی جلوگیری شود.
طالعی
* از رئیس جمهور تقاضا داریم طی بخشنامه‌ای برگزاری همایش‌های تقدیر و تشکری را ممنوع کند. این کار حیف و میل بیت‌المال است. اگر قرار است از کسی قدردانی شود با درج یک آگهی هم می‌توان این کار را انجام داد.
یک شهروند
* مدرسه راهنمایی پسرانه ... که به صورت هیئت امنایی اداره می‌شود از والدین درخواست یک میلیون و شصت هزار تومان نموده در صورتی که آموزش و پرورش سقف شهریه را چهارصد هزار تومان اعلام داشته است و اصرار مدرسه بر پرداخت شهریه حداکثر تا 15 آذر ماه است. از مسئولین امر درخواست رسیدگی دارم.
والدین یکی از دانش آموزان مدرسه
نام و مشخصات مدرسه نزد کیهان محفوظ است.
* ما ساکنین فاز 3 محله 8 شهر جدید هشتگرد مدت 2 سال است از دسترسی به تلفن ثابت و اینترنت محروم هستیم. از شرکت مخابرات استان البرز درخواست می‌شود مشکل ما را مرتفع نمایند.
4316---0935
* راهنمایی بفرمایید چگونه می‌توانیم برای کیهان مقاله ارسال بکنیم؟
1751---0935
کیهان: شما می‌توانید مقالات خود را برای بررسی به نشانه‌های مندرج در صفحه آخر روزنامه ارسال کنید.
* برای خرید یک دستگاه پراید به صورت تحویل یک ماهه به یکی از نمایندگی‌های شرکت سایپا مراجعه و ثبت‌نام کردم ولی با گذشت 4 ماه هنوز خودرو را تحویل نداده‌اند در حالی که تمام پول خودرو را به روز محاسبه و دریافت کرده‌اند.
9962---0935
* در تاریخ 17/4/92 از شرکت سایپا فلاورجان اقدام به خرید نقدی 30 روزه یک دستگاه پراید 131‍EX گازسوز نمودم اما با گذشت چهار ماه و نیم از تاریخ عقد قرارداد هیچ خبری از تحویل خودرو نیست. به مسئولین امر بفرمایید اگر خودرو تولید نمی‌شود چرا اقدام به پیش‌فروش فوری می‌کنند؟ و چرا مردم را سرکار می‌گذارند. این است مشتری‌مداری؟
8856---0913
* شهرداری هر 6 ماه یکبار، یک ماه حقوق به عنوان پاداش به کارگران شهرداری اختصاص می‌دهد ولی متاسفانه این حقوق شامل حال کارگران خدماتی و رانندگان شرکت واحد نمی‌شود از مسئولین امر درخواست می‌شود که این پاداش را به کارگران و رانندگان شرکت واحد نیز اختصاص دهند.
کشوری
*‌ مرتب به سایت نظام وظیفه برای کارت هوشمند پایان خدمت مراجعه می‌کنم ولی سایت همیشه بسته است و راه نمی‌دهد. بنویسید یا طرحی را به اجراء نگذارند یا از قبل تمام مقدمات و زمینه‌های اجرایی را فراهم سازند و مردم را اینگونه به زحمت نیندازند.
1607---0918
* چرا قیمت تعویض کارت پایان خدمت اینقدر گران است. تجدید نظر لازم است.
یاراحمدی از دورود
* یک کشاورز شالیکارم و با خواندن مطلب «بدون خوش‌نشین» امید دارم دولت به فکر ما شالیکاران هم باشد چرا که برنج ما بدون خریدار است؟
8087---0911
* اداره ثبت اسناد و املاک یوسف‌آباد هر روز ساعت دو و نیم در اداره را می‌بندند و اعلام می‌کنند اداره تعطیل است و در اعتراض می‌گویند یک ساعت و نیم ( تا پایان کار اداری 16) وقت نماز و ناهار است! و این یعنی دور زدن قانون!
6947---0912
* مسئولین و مدیران کشور چون خودشان طرح ترافیک دارند برایشان فرق نمی‌کند که مردم با اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل چه می‌کشند. به قول معروف آدم سیر از گرسنه خبر ندارد.
4170---0919

 


گفت: تازه چه خبر؟!
گفتم: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته است تاکید ایران بر نابودی اسرائیل برای افکار عمومی غرب خوشایند نیست.
گفت: ولی نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا و کشورهای اروپایی نشان می‌دهد که اکثریت مردم از جنایات اسرائیل و هزینه سنگینی که دولت‌های غربی از کیسه ملت‌هایشان برای حمایت از رژیم صهیونیستی می‌پردازند، عصبانی هستند.
گفتم: مردم در آمریکا و اروپا معتقدند که غارتگری صهیونیست‌ها در رکود فلج‌کننده اقتصادی کشورهایشان نقش موثری داشته و دارد.
گفت: پس چرا این مردک ادعا می‌کند که افکار عمومی غرب از نابودی اسرائیل نگران هستند!
گفتم: چه عرض کنم؟! یارو به هم‌اتاقی‌هایش گفت؛ از زندگی خسته شده‌ام و می‌خواهم خودم را از پنجره پرت کنم پائین. هم‌اتاقی‌هایش گفتند؛ نه! نه! هرگز این کار را نکنی‌ها! چون توری پنجره پاره می‌شه، پشه میاد تو. یک راه دیگه‌ برای خودکشی پیدا کن!

 


موسس مرکز اقدام بين‌المللي مستقر در نيويورک، اعمال تحريم عليه ايران را جنايت ضد‌بشري خواند و تاکید کرد توليد انرژي هسته‌اي در ايران جرم نيست.
شبکه تلويزيوني پرس‌تي‌وي، براي بحث در خصوص احتمال گشايش در گفت‌وگوهاي هسته‌اي ژنو از دو کارشناس مستقر در آمريکا دعوت کرد.
فردريک پيترسون مشاور کنگره آمريکا در این برنامه گفت: چيزي که ما به دنبالش هستيم اين است که توافقنامه نهايي به دست آيد و اين توافق صرفا درصورتي به دست خواهد آمد که کل مذاکرات به نتيجه رضايت‌بخش براي دو طرف منجر شود. بايد گفت موضوع غني‌سازي مواد هسته‌اي فراتر از يک نقطه خاص (درصد خاص‌)، تهديدي در زمينه تبديل اين مواد از توليد انرژي هسته‌اي به سمت تسليحاتي است.
مجري پرس تي وي در ادامه از سارا فلاوندرز موسس مرکز اقدام بين‌المللي مستقر در نيويورک پرسيد: هر يک از کشورهاي عضو 1+5، تسليحات هسته‌اي دارند اما در اين گفت‌وگوها تلاش مي‌کنند برخي شروط را به ايران ديکته کنند در حالي که ايران با حسن‌نيت و به عنوان يک عضو امضا‌کننده پيمان ان پي تي در اين گفت‌وگوها شرکت کرده است. اين در حالي است که آنها (غربي‌ها) مي‌گويند اين ايران است که بايد دين خود را ادا کند. ايران در اين گفت‌وگوها تلاش مي‌کند به جامعه بين‌المللي اطمينان دهد که به دنبال تسليحاتي کردن برنامه هسته‌اي خود نيست.
سارا فلاوندرز گفت: از همان آغاز هم اين مسئله يک حقه‌بازي بوده است. اين کشور‌ها پاسخگويي در مورد تسليحات هسته‌اي اسرائيل يا اجراي پيمان ان‌پي‌تي را خواستار نمي‌شوند. همه درخواست‌‌ها از ايران است. بايد به خاطر سپرد که تحريم‌‌ها عليه ايران مدت‌‌ها قبل از شروع برنامه انرژي هسته‌اي ايران شروع شده بود. ايران از حق توليد انرژي هسته‌اي برخوردار است. موضوع به ادامه تلاش آمريکا براي بي‌ثبات کردن منطقه‌، تهديد در منطقه و پيشگيري از توسعه هر کشور مستقل ‌در منطقه مربوط مي‌شود. البته اسرائيل و عربستان سعودي و کنگره آمريکا مي‌گويند که توافق صورت نگيرد. جرم واقعي، تحريم‌‌ها است نه اينکه توليد انرژي هسته‌اي در ايران جرم باشد. تحريم‌‌ها جنايت ضد‌بشري است. تحريم‌‌ها جنايت عليه صلح است و بايد خاتمه يابد. اميدواريم که ايران در اين گفت‌وگوها پيشرفت داشته باشد اما بايد بدانيم که تهديد واقعي از کجا می‌آيد؟ تهديد واقعي از تلاش‌های آمريکا براي سلطه بر منطقه و ادامه بي‌ثباتي آن می‌آيد.
در ادامه سارا فلاوندرز گفت: بار ديگر می‌گويم که تهديدات آمريکا و بي‌ثبات کردن منطقه و تحريم‌‌ها عليه ايران قبل از آن شروع شد که ايران انرژي هسته‌اي توليد کند. به نظر من اين امر نشان دهنده نيت واقعي آمريکا از تحريم‌‌ها در منطقه است. اين تهديد‌‌ها فقط تنها عليه ايران نيست بلکه مسلح کردن اسرائيل خود عامل بي‌ثباتي در منطقه است که دهه‌‌ها است ادامه دارد.
سارا فلاوندرز درباره مخالفت‌های عربستان سعودي و اسرائيل با هرگونه توافق هسته‌اي با ايران گفت: هم اسرائيل و هم عربستان سعودي نایب‌های جنگي آمريکا در منطقه هستند. ميليارد‌‌ها دلار تسليحات و حمايت‌های ديپلماتيک و سياسي که اين کشور‌ها دريافت می‌کنند براي آن است که تهديدي در منطقه باشند. آنها می‌دانند که آينده نقش آنها در هرگونه توافق صلح به خطر می‌افتد. به همين علت است که مخالف‌اند. آمريکا هم می‌خواهد که اين کشور‌ها مخالف توافق باشند. به عبارتي ديگر آنها از يک طرف درباره ديپلماسي گفت‌وگو می‌کنند اما در عين حال اجازه می‌دهند که نایب‌های آنها همچنان تهديد کنند. درک اين مسئله مهم است که ايران تنها کشوري در منطقه است که بار‌ها خواستار منطقه عاري از تسليحات هسته‌اي شده است. اين آمريکا بود که تسليحات هسته‌اي را وارد منطقه کرد و اين اسرائيل است که صد‌ها تسليحات هسته‌اي دارد و هرگز درباره‌اش پاسخگو نيست و امضا کننده هيچ پيماني هم نيست. ما بايد از اين حقه و نيرنگ به عقب بازگرديم. اين فريب و نيرنگ به ما می‌گويد که موضوع به تسليحات هسته‌اي مربوط است! هم اطلاعات آمريکا و هم اطلاعات اسرائيل می‌دانند که ايران هيچ تسليحات هسته‌اي و برنامه هسته‌اي نظامي ندارد. غني‌سازي اورانيوم به ميزان بيست درصد، غني‌سازي نود درصدي مورد نياز براي تسليحات هسته‌اي نيست. پس اهميت دارد که مردم جهان خواستار پايان تحريم‌‌ها و تهديد‌ها شوند و حق ايران در توليد انرژي هسته‌اي را به رسميت بشناسند و به ايران اجازه دهند که در جهت منافع مردم خود تجارت کند.
سارا فلاوندرز هم در بخش پاياني خواستار پايان دادن به تحريم‌ها، اجازه توليد برنامه انرژي هسته‌اي و احترام به حاکميت ايران شد.

 



رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: امروز وجه ممتاز پیشرفت انقلاب اسلامی در عرصه علمی سبب شده است تا پیشرفت علمی به میدان درگیری ما با استکبار تبدیل شود.
به گزارش فارس، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم اختتامیه جشنواره ابداعات و نوآوری‌های بسیج که روز شنبه در حسینیه حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار شد، با اشاره به اینکه علم سرمنشأ اصلی قدرت در جامعه امروز است، گفت: هرکس که بتواند به علم دست پیدا کند می‌تواند نسبت به دیگران اعمال قدرت کرده و سرنوشت آنها را در دست بگیرد.
وی افزود: امروز وجه ممتاز پیشرفت انقلاب اسلامی در این عرصه سبب شده است تا پیشرفت علمی به وجه اصلی درگیری ما با استکبار تبدیل شود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به مذاکرات ایران و کشورهای عضو 1+5 گفت: زمانی برای ضربه به یک کشور مسائل قومی و اختلافات داخلی را دنبال می‌کردند و امروز درگیری با استکبار در جبهه پیشرفت‌های علمی و فناوری است.
نقدی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت توسعه علمی کشور، گفت: مقام معظم ولایت این مسئله را به عنوان اصلی‌ترین گزینه مطرح کرده‌اند تا بسیجیان بتوانند بالاترین پیشرفت علمی را در کشور رقم بزنند.
وی افزود: البته تحول علمی کار بسیج نیست بلکه ما، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حوزه علمیه را داریم که در این زمینه فعالیت می‌کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: اما بسیج به عنوان یک خط‌شکن و یک الگو وارد این مسیر می‌شود تا نشان دهد با دست خالی می‌توان چه کارهایی را به سرانجام رساند و انگیزه‌های اصلی برای پیشرفت چه هستند.
نقدی ادامه داد: امروز ما در عرصه ملی مشکلات فراوانی را داریم که برای حل این مشکلات این انتظار وجود دارد تا ما با استفاده از توان علمی نسبت به حل آن اقدام کنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه تصریح کرد: ما امروز مشکلات فراوانی در داخل کشور داریم که باید به آنها رسیدگی کنیم و از جنبه علمی آنها را مورد بررسی قرار دهیم. باید حل مسئله برای ما تعریف شده باشد.
نقدی در ادامه تصریح کرد: به عنوان مثال امروز برترین پایگاه بسیج ما در زمینه علمی جایی است که به کشاورزان ما آموزش کشاورزی صحیح را داده است تا بتوانند 50 درصد میزان رشد محصولات کشاورزی را افزایش دهند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به ضرورت توجه به مسائل علمی در بین جوانان، گفت: امیدوارم روزی را شاهد باشیم که ببینیم جوانان ما به جای توجه به مسائل زرد و بی‌اهمیت به دنبال مناظره‌های علمی باشند.

 


روزنامه غربگرا و زنجیره‌ای شرق پس از ماه‌ها تشجیع غرب و ضعیف‌شماری طرف ایرانی، به غرب هشدار داد که توقع مصالحه غیر شرافتمندانه را از ایران نداشته باشد.
مقاله 10 سال پیش این روزنامه که صراحتا مدعی شد چون ایران تقوای اتمی ندارد، آمریکا و غرب اجازه نمی‌دهند ایران برنامه غنی‌سازی داشته باشد! برگ شرم‌آوری در پرونده قطور فراز و نشیب‌های این 10 ساله است. روزنامه مذکور طی ماه‌های اخیر نیز با ذوق‌زدگی تمام و با استفاده از برخی سیاسیون فعال در جریان سازش تلاش کرد به ادعای خود تابوی رابطه را بشکند و حتی تا آنجا پیش‌‌رفت که به قلم یکی از شبه روشنفکران مدعی شد مگر ما برای آمریکا چه کرده‌ایم که حالا انتظار داریم تحریم‌ها را لغو کند. این شبه روشنفکر در مقاله پنج‌شنبه روزنامه شرق از عقده‌های خود درباره اینکه نامش مثلا آلفرد جانسون یا دیوید اسمیت نیست و در دانشگاه‌های آمریکا تدریس نمی‌کند، سخن گفت.
روزنامه‌ای با این پرونده قطور اکنون - گویا که احساس کرده آش سازش‌طلبی و تحقیر ملت ایران زیادی شور شده - در سرمقاله‌ای که عنوان «هشدار صریح» را یدک می‌کشد، می‌نویسد: غرب در تلاش است جمهوری اسلامی و دولت مشروع و منتخب آن را تحت فشار قرار دهد و هر چه بیشتر از ایران امتیاز بگیرد و نهایتا به یک مصالحه غیر شرافتمندانه بکشاند. هشدار روشن این است که این تصور نه تنها نادرست بلکه بسیار خطرناک است و بی‌ثباتی را در اعماق خاورمیانه به ویژه در روابط بین ایران و غرب نهادینه می‌کند. نادرست است از آن بابت که مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران برخاسته از پشتوانه مردمی و حکومتی بسیار روشن، تن به چنین مصالحه‌ای نخواهند داد.
در ادامه این نعل‌زنی وارونه و گم کردن رد تحرکات خائنانه چند ماه اخیر روزنامه شرق آمده است: در داخل و حتی خارج کشور کمتر نیروی سیاسی را می‌توان یافت که ایرانی باشد و خود را ایرانی بداند اما تسلیم ایران به غرب باشد. ملت ایران برای این پروژه 60 ساله پیش از آن بها پرداخته که اکنون از حقوق بین‌المللی خود کوتاه بیاید.
شرق ادامه می‌دهد: علاوه بر نادرستی تصور توانایی غرب برای به زانو درآوردن ایران، توجه غیرمعمول به اثر تحریم‌ نیز خطرناک است. غرب و به ویژه یک بار چنین تحمیلی را در کودتای 28 مرداد تجربه کرده و آثار فراموش‌نشدنی آن را بر ذهن ملت ایران و روابط دوجانبه چشیده است.
شرق همچنین نوشت که بحران اقتصادی کنونی منشأ درونی و داخلی دارد و بیش از آن که مربوط به تحریم‌ها باشد ناشی از سوء مدیریت است.
روند فعالیت شرق طی چند ماه اخیر القای این گزاره ثابت بوده که کلید گشایش‌های اقتصادی در سازش و امتیاز دادن به غرب به ویژه آمریکاست. برخی گروهک‌ها نظیر نهضت آزادی و طیفی از افراطیون مدعی اصلاحات طی دهه اخیر به تواتر روزنامه شرق را دست به دست گردانده‌اند.
یادآور می‌شود ادبیات سیاه و مرعوبانه نشریات زنجیره‌ای طی سالهای اخیر نقش مهمی در تشجیع محافل تندرو غربی برای افزایش فشارها علیه ملت ایران داشته و به عنوان کد در تحلیل‌های مبتنی بر توهم سیاستمداران آمریکایی و اروپایی مورد استفاده قرار گرفته است.

 


موسسه تحقیقات صلح «استکهلم» در سوئد از میزان پلوتونیومی که رژیم صهیونیستی برای ساخت بمب هسته‌ای در اختیار دارد، پرده برداشت.
این موسسه فاش کرد رژیم صهیونیستی نزدیک به هزار کیلوگرم پلوتونیوم برای ساخت 158 کلاهک هسته‌ای دارد.
به گزارش العالم، موسسه تحقیقات صلح استکهلم (sipri) که یکی از چهار موسسه تحقیقات بین‌المللی دارای بالاترین تاثیر در جهان است، در گزارش خود فاش کرد، اسرائیل بین 490 تا 950 کیلوگرم پلوتونیوم در اختیار دارد که برای تولید 158 کلاهک هسته‌ای کافی است.
راکتور دیمونا توانسته است بین 290 تا 950کیلوگرم پلوتونیوم مناسب برای تولید سلاح هسته‌ای تولید کند.
در این گزارش آمده است اسرائیل بخشی از این پلوتونیوم تولید شده را برای ساخت بمب هسته‌ای به ‌کار برده است. این اطلاعات مربوط به اواخر سال 2011 میلادی است یعنی ممکن است میزان پلوتونیوم این رژیم بالاتر از این میزان شده باشد.
این گزارش افزود: از نظر عملی، برای تولید یک بمب هسته‌ای به شش کیلوگرم پلوتونیوم نیاز است، یعنی میزان تولیدی پلوتونیوم راکتور دیمونا اسرائیل را قادر می‌سازد تا بین 115 تا 158 بمب هسته‌ای تولید کند.
این گزارش و ده‌ها گزارش مستند مشابه نشان می‌دهد سران رژیم صهیونیستی به واسطه جنجال علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران درصددند برنامه هسته‌ای ذاتا نظامی خود را که محصول کمک رژیم‌هایی نظیر انگلیس و آمریکا و فرانسه است از افکار عمومی و نظارت‌های بین‌المللی پنهان بدارد.
البته این نکته را باید موکداً گفت که داشتن تسلیحات کشتار جمعی، رژیم صهیونیستی را از شکست‌های خفت‌بار در مقابل حزب‌الله لبنان و حماس نجات نداد.

 


«محمدرضا عارف، کار چینش ترکیب اصلاح‌طلبان برای انتخابات آتی مجلس را آغاز کرده است.»
به گزارش جهان‌نیوز، شنیده‌ها حکایت از آن دارد که محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات، در جلساتی با چهره‌های اصلاح‌طلب استان‌ها که مقیم تهران هستند، از آنان خواسته افراد همسو با اصلاح طلبان که قابلیت رای‌آوری در شهرستان‌ها را دارند،‌ معرفی کرده یا خودشان از شهرستان‌ها نامزد شوند.
نامزد اصلاح‌طلب انتخابات ریاست‌جمهوری دوره یازدهم که در آخرین روزها با فشار برخی اصلاح‌طلبان استعفا داد از سویی در تلاش است تا با برنامه‌ریزی انجام شده، اقدام به فعال‌سازی کانون‌های دانشگاهی نماید. پیش از این نجفقلی حبیبی از چهره‌های دانشگاهی اصلاح‌طلب و رئیس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی، تشکل مشابهی تحت عنوان انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، راه‌اندازی کرده بود.
همچنین یک منبع مطلع به خبرنگار جهان‌نیوز گفت که همسر عارف نیز ارتباط خود را با بانوان مطرح اصلاح‌طلب گسترش داده است.

 


7 سال پیش تعلیق غنی‌سازی در ایران معنا داشت اما اکنون این موضوع غیر واقعی به نظر می‌رسد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به مذاکرات ژنو اختصاص داشت از قول داریل کیمبل از انجمن تسلیحات نوشت: تعلیق غنی‌سازی ایران در سال 2005 ممکن بود زیرا این کشور کمتر از 300 دستگاه سانتریفیوژ در یک سایت هسته‌ای داشت، اما اکنون که ایران بیش از 19 هزار سانتریفیوژ نصب کرده و 10 هزار دستگاه سانتریفیوژ این کشور اکنون در 2 سایت هسته‌ای فعال است غیرواقعی به نظر می‌رسد.
از سوی دیگر روزنامه فایننشال تایمز ضمن تحلیلی خاطرنشان کرد؛ آمریکا 7 سال پیش مذاکرات را به شکست کشاند اکنون نباید آن روند را تکرار کند. حسین موسویان در این تحلیل می‌نویسد: این ادعا که تحریم‌ها تهران را وادار به حضور پای میز مذاکرات کرده؛ نادرست است. در حقیقت ایران میز مذاکرات را از زمان آغاز گفت‌وگوها در سال 2003 ترک نکرده است. همچنین ایران در سال‌های 2003 تا 2005 در حالی با کشورهای اروپایی مذاکره می‌کرد که اصلاً تحریمی وجود نداشت.
وی ادامه می‌دهد: در ماه مارس سال 2005، ایران تدابیر محکمی را تدوین و ارائه کرد؛ هدف از این تدابیر اطمینان از شفافیت در سایت‌های هسته‌ای و ارائه تضامین معتبر برای تغییر ندادن برنامه هسته‌ای‌اش در ابعاد نظامی بود. پیشنهادها شامل اجرای پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که نظارت‌های در محل تأسیسات هسته‌ای را ممکن می‌ساخت، توسعه برنامه غنی‌سازی را محدود می‌کرد، غنی‌سازی رادر حد 5 درصد متوقف کرده، اجازه استفاده از سوخت را به ایران می‌داد و نه ساخت سلاح هسته‌ای، همه اورانیوم غنی شده ایران را به میله سوخت تبدیل می‌کرد، اطمینان از این بابت حاصل می‌شد که فراوری یا جداسازی پلوتونیوم در تأسیسات آب سنگین وجود ندارد. تهران همچنین قواعدی را پیشنهاد داد که براساس آن ممنوعیت دائم توسعه، ذخیره‌سازی و استفاده از سلاح هسته‌ای را در ازای احترام به حقوق هسته‌ای‌اش براساس معاهده عدم تکثیر هسته‌ای موسوم به ان‌پی‌تی ممکن می‌ساخت. این پیشنهادات شبیه به مطالبات «فرانسوا اولاند»، رئیس جمهوری فرانسه است که او در سفر به اراضی اشغالی 17 نوامبر (26 آبان) مطرح کرد.
موسویان می‌افزاید: این مذاکرات در سال 2005 شکست خورد؛ زیرا آمریکا اصرار می‌کرد ایران از حق غنی‌سازی خود عقب‌نشینی کند. غرب فرصت حل اختلافات را از دست داد و در عوض تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرد. تحریم‌ها بر خلاف گفته بعضی از مقامات اسرائيلی و اعضای کنگره آمریکا، تنها باعث افزایش چشمگیر توانایی هسته‌ای ایران شده است.
در ادامه این تحلیل آمده است؛ ایران پیش از این اورانیوم را در حد 5 درصد در یک سایت هسته‌ای با 3 هزار سانتریفیوژ غنی‌سازی می‌کرد و ذخیره جزئی از اورانیوم غنی شده در اختیار داشت. اما امروزه اورانیوم را در حد 20 درصد در دو سایت هسته‌ای با 19 هزار سانتریفیوژ غنی‌سازی می‌کند و 8 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده همچنین سانتریفیوژهای پیچیده‌تری در اختیار دارد.
سخنگوی اسبق تیم مذاکرات هسته‌ای از غرب خواست درباره تأثیر تحریم‌ها مبالغه نکند.

 


«تحریم‌ها نه تنها باعث مهار ایران از پیشرفت نشده بلکه احساسات ضد‌آمریکایی را در میان مردم این کشور افزایش داده است.
نشریه فارین پالیسی در یادداشتی نوشت: آمریکا برای بیش از سه دهه از هیچ کاری برای منزوی کردن، مهار و بطور کلی برخورد با ایران فروگذار نکرد، با این حال توانایی‌های هسته‌ای ایران پیشرفت کرد و توان تهران برای سنگ‌اندازی در برابر امیال و اهداف آمریکا در خاورمیانه با قوت ادامه دارد.
این نشریه می‌افزاید: اکنون زمان آن فرا رسیده که بپذیریم بعید است تلاش‌ها برای به حاشیه راندن و محدود کردن ایران به بهبود اوضاع منتج شود. مخصوصا که ایران توانایی‌های هسته‌ای را هم دارد.
رزا بروکس در این تحلیل با بیان اینکه تشدید تحریم‌ها احتمالا به اهداف آمریکا ضربه خواهد زد، نوشت: آشکار است سالها تحریم‌ مانع از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نشده و برعکس، ایران در طی دو دهه گذشته خطوط قرمز را یکی بعد از دیگری رد کرده است. تحریم‌ها بی‌تردید اقتصاد ایران را تضعیف کرده اما در این خصوص هم تاثیر تحریم‌ها در بهترین حالت، یکدست و متناسب نبوده است.
فارین پالیسی معتقد است: از یک سو، مشکلات اقتصادی حاصل از اعمال تحریم‌های شدیدتر بی‌شک در مجبور کردن ایران به حضور در سر میز چانه‌زنی دخیل بوده و از دیگر سو، همانطور که «جوی گوردون» در نوشتاری در فارین پالیسی خاطر نشان کرد: با «تحدید توان ایران برای خرید و تولید نفت، بنزین و گاز طبیعی»، در حقیقت تحریم‌ها مقامات این کشور را به این باور رسانده که «توسعه انرژی هسته‌ای برای رفع نیازهای ملت ضرورت بسیار بیشتری پیدا کرده است».
فارین پالیسی با اشاره به اینکه تحریم‌ها مردم را نشانه می‌گیرد، می‌نویسد: براساس نتایج حاصل از نظرسنجی موسسه «گالوپ» در اوایل ماه نوامبر (آبان/آذر)، تحریم‌ها احساسات ضدآمریکایی در ایران را افزایش داده است. بدتر از همه اینکه تحریم‌ها به افزایش حمایت مردمی از برنامه هسته‌ای منجر شده است. نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که میزان حمایت ایرانیان از تداوم برنامه هسته‌ای، به رغم تاثیرات شدید تحریم‌های اقتصادی افزایش یافته و به 68 درصد رسیده که قبلا 63 درصد بوده است.
فارین پالیسی درباره اجماع به وجود آمده دراین‌باره خاطر نشان می‌کند: حتی یهودیان ایران هم اخیرا در حمایت از برنامه هسته‌ای کشورشان تجمعی برپا کردند. جای تعجب ندارد که بسیاری از ایرانیان به برنامه هسته‌ای کشورشان از دریچه «غرور ملی» می‌نگرند و این پرسش‌ها را مطرح می‌کنند که چرا صرفا برخی از کشورهای کم شمار می‌توانند عضو باشگاه هسته‌ای باشند؟ اگر جهان پذیرای برنامه هسته‌ای نظامی اسرائیل، پاکستان و هند است، چرا نباید ایران را بپذیرد؟

 


رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که به تازگی قصد خروج از کشور را داشته متوجه شد که ممنوع‌الخروج شده است.
جلوگیری از خروج رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و یکی از فعالان حلقه انحرافی دولت دهم، به دلیل وجود موارد اتهامی تازه‌ای است که در دستگاه قضایی علیه وی مطرح شده است و به احتمال زیاد در آینده نزدیک بازداشت خواهد شد.
وی پیش از این به دلیل اتهاماتی در حوزه مسائل مالی و موضوعات دیگر، بازداشت شده بود.
به گزارش برخی رسانه‌ها اکنون روشن شده است که وی در آن مقطع با بازپرس خود تبانی کرده است.

 


با خبر شدیم خانم فاطمه زورمند خبرنگار کیهان در اهواز در غم فقدان برادرش سوگوار است این مصیبت را به وی و بازماندگان آن مرحوم تسلیت عرض می‌کنیم.

 


صفحه (10)


صفحه (3)


صفحه (2)

     


(صفحه(6(صفحه(7(صفحه(8(صفحه(11(صفحه(5(صفحه(12(صفحه(9(صفحه(4(صفحه (2.3.10